Home » Artikelen » 235. Vijf oorzaken van Tinnitus (oorsuizen)

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

235. Vijf oorzaken van Tinnitus (oorsuizen) — 103 reacties

 1. Dag Mireille,

  Sinds 3,5 jaar tinnitus in mijn linkeroor. Zeer belastend.

  Bij jou 3 jaar geleden de 2-daagse MIR-coach cursus gevolgd. Sindsdien MIR ik dagelijks met mijn hand op mijn tinnitus-oor. Helaas zonder resultaat.

  Groet van, Marijke

 2. Werkt de methode ook bij tinnitus door otosclerose? Had mijn moeder er grootmoeder ook. Na operatie met teflon links in 99 al is het nu terug gekomen.
  Bij mij kan het voor zoveel helpen nl. Peesontstekingen wratten vaginale droogte menopauze

  • Beste Martine,
   In principe kan het lichaam alles genereren. In hoeverre we dat in de werkelijkheid terug zien, is nog de vraag. Je zou het kunnen proberen met de MIR-Methode. Ik hoor het graag als je verbetering merkt!
   Sterkte intussen.
   Groetjes, Mireille

 3. Beste Mireille, tinnitus kan ook veroorzaakt worden door afzetting van kalk op de gehoorketen. Hier helpt de MIR methode helaas niet tegen. Tinnitus zou mogelijk ook veroorzaakt kunnen worden door verstoringen in de dunne darm en daarmee een symptoom zijn ipv een op zich zelf staande aandoening. In dat geval pak je het probleem in de dunne darm aan. Interessant in dat geval is misschien MCAS mest cel activatie syndroom dat maar weinig onderkend wordt maar allerlei symptomen kan veroorzaken zowel in de darmen als ook neurologisch zoals duizelingen etc. Mensen met pds bij wie het fodmapbeperkende dieet niets of te weinig (duidelijkheid) oplevert zouden zich hier op kunnen laten onderzoeken. Het gaat dan om (ernstig) allergische reacties van het lichaam op (onschuldige) stoffen of voedingsmiddelen. Ook dat verhelp je helaas niet met de MIR methode…vriendelijke groet,
  Renee

 4. Wereldwijd zijn de artsen het er over eens dat Tinnitus niet te genezen is. Er zijn wel een hoop zg therapieën. Hooguit zou het kunnen werken als zelfsuggestie…. Als jezelf aaien zou helpen zouden er in Nederland niet zoveel mensen aan Tinnitus lijden, en zou jij Miriam, wereldberoemd zijn om je methode. Zou er wetenschappelijk onderzoek naar gedaan worden, en, als het echt zou helpen, zou je een gouden standbeeld krijgen. Aanprijzen als genezings methode vind ik fout! Als methode om jezelf te suggereren dat het minder wordt door de ontspanning die het misschien geeft, en de afleiding (heel belangrijk als je tinnitus hebt) die het geeft, kan, maar genezing voor jarenlange Tinnitus geloof ik echt niet zonder dat het wetenschappelijk bewezen is.

  • Beste Anna,
   Ik spreek overal over een ‘zelfhelingsmethode’. Ik mag niet beweren dat je jezelf kan genezen met de MIR-Methode. Artsen zijn het overigens over meer ziektes eens dat het niet te genezen zou zijn, maar toch bewijzen mensen wereldwijd vaak het tegendeel. En voor veel mensen is Tinnitus niet een ziekte, maar een bijzonder vermogen waarmee ze bijvoorbeeld frequenties kunnen horen die anderen niet kunnen horen, dus is daar genezing ook niet nodig. Zie het artikel hierboven.
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille, ik vind het nogal wat om mensen met tinnitus helderhorend als plakkaat mee te geven. Helderhorendheid is een vage term en uit jouw tekst zou je kunnen lezen dat je er daarom nog blij om zou kunnen zijn ook (ik druk me expres voorzichtig uit). Helderhorendheid is geen fantastische bijkomstigheid of oorzaak van tinnitus. Het idee helderhorend te zijn en dus ‘bijzondere frequenties’ op te kunnen pikken is of complete onzin of veeleer een überalertheid op je omgeving die niet gezond is. En zoals met alle ‘heldere’ varianten vraagt het nogal wat van een (werkelijk) helderhorend persoon om illusie en vooral make-belief te kunnen onderscheiden van werkelijkheid.
    Grt, Renee

    • Helemaal met je eens Renee, ik heb nog nooit iets ‘doorgekregen’, en als dat wel zo was, zou ik het zonder meer inleveren, inclusief de tinnitus.
     Vr Gr,
     Anna

   • Het lijkt me duidelijk: je niet laten vertellen dat het te genezen is of je laten paaien met helderhorendheid…..
    Uit de aankondiging van een tinnitus symposium in Rotterdam op 5 febr:

    De schatting van het aantal Nederlanders met tinnitus varieert tussen de 1 en 2 miljoen. Soms is de oorzaak bekend, bijvoorbeeld blootstelling aan te harde geluiden, maar vaak ook niet. Een huisarts of KNO-arts maakt vervolgens duidelijk dat tinnitus blijvend van aard is, omdat er geen genezing mogelijk is. Er is, in verreweg de meeste gevallen, afhankelijk van de aard van de tinnitus, nog geen medicijn, operatieve ingreep of behandeling die de oorzaak van de tinnitus wegneemt. De boodschap is dan ook dat mensen moeten leren omgaan met de klachten van oorsuizen. Een toenemend aantal therapieën en behandelingen kan hierbij ondersteunen.

 5. Goedenmiddag Mireille.Tinnitus.
  Na een dag bezig te zijn geweest met de kaaklem methode,meteen resultaat.Gereduceerd tot de helft na een dag,nu 5 dagen later is het hoegenaamd verdwenen.
  Mijn tinnitus was een mild exemplaar die alluminium liet rammelen,maar was zeer irritant,voornamelijk na het wakker worden. Bedankt voor de suggestie dat het probleem zou kunnen voortkomen uit een kaak klem.Hartegroet.Barbara de G. uit B.

 6. Hai Mireille,
  19 jaar terug ben ik geopereerd aan mijn keelamandelen, na de operatie al veel pijn aan mijn linkeroor en dan begon mijn oog te trekken als de pijnstillers bijna uit gewerkt waren. Een soort schele hoofdpijn. Vanaf die tijd altijd een tik in mijn linker oor over gehouden, net alsof mijn trommelvlies knapt, heel vervelend hoor. Heeft dat misschien iets te maken met tinnitus? Of heeft dat met iets anders te maken? <3 gr. Ans

  • Beste Ans,
   Waarschijnlijk is het iets anders. Misschien dat je het het beste aan je huisarts kunt voorleggen of aan een MIR-Methode begeleider.
   Heel vervelend voor je.
   Sterkte, Mireille

 7. Ineke, ik heb het zonder de MIR-Methode ook kunnen accepteren DAT het er is, wat niet wil zeggen dat ik niet naar verlichting streef……

 8. Als je binnen meer last hebt dan buiten komt dat omdat er buiten meer geluid en afleiding is. Er is nog nooit wetenschappelijk bewezen dat wifi Tinnitus oplevert. Sterker nog: alles dat aangeraden wordt hier helpt niet echt. Pas als het wetenschappelijk bewezen is met dubbelblind onderzoeken geloof ik er in. Degene die nl echt een cure vindt voor Tinnitus, zou gelijk een Nobelprijs krijgen, schathemelrijk zijn, en de eeuwige dank van al die mensen wereldwijd die Tinnitus hebben. Accepteren dat je geen controle hebt is tot nu toe de enige methode waarvan ik de werking gezien heb, niet alleen bij mijzelf maar ook bij anderen op binnen- en buitenlandse groepen.

 9. Dag Mireille, ik wil even reageren. Ik weet niet of je het boek van Alice Bailey, ‘ Esoterische Genezing ‘ hebt gelezen. Ik zelf ben hem, gaan herlezen door fysieke klachten die maar niet verdwenen, ondanks dat ik al een jaar aan met Mirren was. Ik hoor bij de voorlopers die de weg bereiden voor dat wat komen gaat, zal ik maar zeggen en mijn lichaam en geest, krijgen veel te verwerken. Ik heb je dat al eens laten weten en heb beloofd je op de hoogte te zullen houden. Ik ben echt een fan en heb in de loop der tijd al veel mensen naar jouw site verwezen. Ik zelf heb ook erg veel last van oorsuizen en las laatst in dat boek, dat er een kliertje zit in de halsslagader die in deze tijd van verandering, een rol speelt en mensen daar erg veel last van kunnen krijgen. Net als van een loopneus. ( Ik ben niet zo goed in schrijven dus moet je het zelf maar even opzoeken. Mij heeft het gerust gesteld. Fijne dag en dank voor wat je doet. warme groet van Thea.

 10. Naast de MIR methode schijnt in sommige gevallen een druppeltje pure magnesiumolie achter de oren en onder de oren smeren verlichtend te helpen. Dan ondersteun je de ‘tekorten aanvullen’ met een natuurlijk supplement. Magnesium helpt bij verkrampingen.
  Voor wat het waard is….
  Sterkte allemaal!
  Liefs,
  Gré

 11. Beste Mireille,

  Al vele jaren volg ik jou en waardeer het heel erg,leer er veel van! Ik doe de MIR-Methode bijna dagelijks. Ik denk zo’n 5 jaar nu.
  Tinnitus heb ik al ongeveer 10 jaar. Het is begonnen na een flinke oorontsteking. Ook heb ik voor elk oor een gehoorapparaat sinds 6 jaar. Kennelijk lijdt tinnitus tot gehoorverlies.
  De audicien zei tijdens een controle dat hij het bijzonder vond hoe ik die oorsuizingen een plek heb kunnen geven. Ik denk dat dat misschien het effect is van de MIR-Methode?
  Gisteren heb ik de geoefend met het luchtkauwen. Vlak daarna voelde het heel ontspannen met een gevoel van stroming in mijn kaken. Ook deed ik de MIR-Methode voor het eerst op mijn oren.
  Vanmorgen werd ik wakker met meer oorsuizingen dan anders….Misschien is dat tijdelijk, ik wil het toch nog even volhouden om uit te proberen.

  • Beste Ineke,
   Als oorsuizen erger wordt, kan het goed zijn dat je onderbewuste aangeeft dat je er extra aandacht aan mag besteden. Misschien de gave van het oorsuizen eens onderzoeken?
   Groetjes, Mireille

   • Ik ben voor mijzelf aan dit onderzoek begonnen en kwam tot bijzondere ontdekkingen.Als Klassiek homeopaat kon ik veel doen met de geneesmiddelen zonder bijwerkingen.Als voetreflexologe k en via de Chinese Geneeskunde en Yoga kon ik met de meridianen werken en met nog veel meer zaken w.o. de methode van Mireille,heb ik veel minder last gekregen, maar er zijn vreselijk veel oorzaken voor tinnitus. Ik ga zeker onderzoek doen naar Meniere, lastige kwaal! Jantsje, Mindfullness docente.

 12. Beste Mireille,
  Ken jij het boek van Anthony William: Medical Medium?
  Hij schrijft als hoofdoorzak van tinitus het Epstein-Barr virus, veroorzaker van velerlei aandoeningen en ziekten. erg interessant!
  Bovendien heb ik van een aantal mensen gehoord dat ze geen last hebben van tinitus zodra ze in een stralingsvrij gebied verblijven, misschien interessant daar ook eens onderzoek naar te doen?
  Hartegroet, Carla

  • Beste Carla,
   Ja, ik ken het boek, maar nog niet helemaal gelezen. Ik vraag me dan altijd af: hoe komt het dat het virus niet door het lichaam wordt aangepakt? Een gezond lichaam zou het virus prima kunnen aanpakken. Op de Be the MIRrorleden-website heb ik trouwens een video staan over het behandelen van virussen en bacteriën.
   Groetjes, Mireille

 13. Hallo Mireille Mettes

  Oorsuizen is al jaren aan de orde, daar kan ik mee omgaan, dit heb gekregen op mijn 28 jaar een week voor de bevalling kreeg ik de bof. door ademhaling oefening 2x daags plus 2x daags de MIR-Methode daar heb veel baat bij, waar ik het gevoel heb dat positief werkt dat rustiger is geworden dat geeft een dankbaar gevoel. liefs Truus.B.

 14. Hallo Mireille.
  Kan je ook iets vertellen over duizeligheid.
  Onze zoon heeft ier last van en het kan te maken hebben met een ooroperatie die hij heeft gehad wordt gezegd en met zijn evenwichhtsorgaan.
  Heb jij een tip?
  hartelijke groeten
  Sies

  • Beste Sies,
   Over duizeligheid heb ik nog niet eerder iets geschreven. Een tip zou kunnen zijn om te werken aan de aarding van je zoon. Dat hij weer volledig in z’n lichaam zit. Sommige mensen gaan uit hun lichaam tijdens een operatie. Dat kan je aanpakken via de 9 stappen en na 4 weken door het doen van de kristalchakra’s. Die staan op de ‘Be the MIRror’-ledenwebsite.
   Groetjes, Mireille

 15. Lieve Mireille, ik heb heel veel oor ruizen met doofheid
  Mijn linkerkant van mijn lichaam zit al jaren pijn in
  Heeft dat met elkaar te maken, en boven midden op Mn hoofd een brandende pijn, heeft dat allemaal er mee te maken , en wat kan ik er doen ,ben soms wanhopig. Groetjes alie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.