Home » Artikelen » 235. Vijf oorzaken van Tinnitus (oorsuizen)

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

235. Vijf oorzaken van Tinnitus (oorsuizen) — 140 reacties

 1. Ook ik heb het al 17 jaar. Het begon met bijna flauwvallen. Toen gauw op m’n bed gaan zitten. Vanaf dat moment had ik dat geluid aan de linkerkant. Van alles gedaan, maar niet weg.

 2. Ik heb verleden jaar ook tinnitus gehad geen piep maar nog erger een tikkend geluid net als van een horloge,dokter en kno arts geweest wisten niet echt waar dat vandaan kwam kreeg neusspray maar dat hielp natuurlijk niet ik kreeg gelijk als ik savonds naar bed ging de tik in mijn oor dat bleef zolang ik wakker was tot smorgens rond 10 uur werd het minder door waarschijnlijk de anderde geluiden van tv b.v dat heeft 3 maanden geduurd want het is over gegaan omdat mijn dochter een yoga docente mij een bestandje heeft toegestuurd op mijn telefoon en de raad erbij sluit deze aan en ga ontspannen op.je rug liggen en luister en…een half uur duurde deze sessie een lieve zachte stem zei me wat ik moest doen met mijn gedachten b.v helemaalvan kop naar teen langs elk onderdeel van mijn lichaam gaan.en..wonder boven wonder ik heb het gedaan en het was weg na een aantal dagen kwam het nog een keer terug gelijk weer aangesloten en tot heden toe geen last meer gehad geweldig dankbaar ben ik mijn dochter zou het iedereen aan willen raden te proberen, ik zou het bestandje nooit verwijderen van mijn telefoon!!

  • Beste Connie
   Bedoel je EMDR?
   Voor zover ik het weet geeft EMDR geen effect bij tinitus, tenzij de oorzaak ligt bij emotioneel trauma.
   Uit de Chinese geneeskunst weet ik dat als er een lage energie is in de niermeridiaan, dat dan de schedel het geluid in de oren kan versterken. Hoe het precies zit weet ik niet, daarvoor kan je naar een Chinees geneeskundig therapeut gaan.
   Ik heb zelf goede ervaringen bij Bas ten Velde https://www.fyto-praktijk.nl/
   Veel sterkte voor je man.
   Groetjes Mireille

 3. Hoi graag reactie myn man heeft al jaren.tenitius in hoofd….niet in oren alles onderzocht ooraperaatjes.niks help graag raad iedereen zegt tenitius in oren…hy zegt echt in hoofd hele dag zware hoge toon.graag reactie

  • Uit de Chinese geneeskunst weet ik dat als er een lage energie is in de niermeridiaan, dat dan de schedel het geluid in de oren kan versterken. Hoe het precies zit weet ik niet, daarvoor kan je naar een Chinees geneeskundig therapeut gaan.
   Ik heb zelf goede ervaringen bij Bas ten Velde https://www.fyto-praktijk.nl/
   Veel sterkte voor je man.
   Groetjes Mireille

 4. Wat ook een oorzaak van oorsuizen kan zijn, is gevoeligheid voor zuivel. Zuivel maakt vocht aan op de luchtwegen,wat zich kan ophopen bij de oren. Probeer maar eens 4/5 dagen zonder zuivel en kijk wat het met je doet. Met name hooggevoelige personen

 5. Ik ben een PTSS patiënt. Na een paar sessies met MDMA en paddo’s ben ik nu begonnen met EMDR therapie. Daar wil ik de tinnitus ook voorleggen.
  Ik ben als bijna tweejarige in het ziekenhuis achter gelaten na een val van vier hoog. Mijn ouders mochten mij niet bezoeken. Ik heb daar een maand gelegen. Die verlatingsangst ben ik nu mee aan het werk.
  Ook hoorde ik thuis altijd dat er niets goed aan mij was.
  Ik hoor ook vaak dingen die er niet zijn. En word daar wakker van.
  Tot het kraakte wist ik niet dat ik een tinnitus had, maar dacht ook vaak dat het regende buiten, wat niet zo was.
  Ik ben bang dat het steeds erger wordt, (, nooit harde geluiden gehad… Denk mogelijk de inentingen ivm corona) hoop dat EMDR helpt. Het is niet hard, een ruis en piep. Eén oor.
  Ik ga kijken of het aaien helpt. En luisteren.
  Ik heb een ernstige burn out, bijnier probleem. En stress, zeker!!
  Met het lezen van ‘the course’ heb ik mij naar God gekeerd. Dat is liefde en het tegenovergestelde van de zwarte wereld waar ik in leefde.
  Het is een proces. Ik dank God. Ik ben onderweg.
  Sinds een paar weken ook weer aan het MIRren, en lijkt nu dat dat het proces versterkt.
  Dank je wel ❤️.

 6. Hallo,
  Als MIR-Methode begeleider heb ik bij een cliënte gewerkt met een persoonlijk MIR-Methode-op-Maat (MoM).
  Daarin zijn 3 heel specifieke stappen uitgetest die op haar tinnitus gericht waren. Deze stappen hebben de tinnitus niet verholpen, maar wel een stuk draaglijker gemaakt, omdat de intensiteit minder werd.
  U mag mij rustig mailen hierover, dan kan ik uittesten (foc) of deze stappen ook voor u ondersteunend kunnen zijn.
  Warme groet,
  Marja Kikstra
  (info @ erevna.nl)

  • Hai Marja,
   Wat fijn dat je dit laat weten! Ja, met een MIR-Methode op Maat kun je inderdaad heel gericht aan een klacht werken. Fijn dat het bij die cliënte ook een stuk draaglijker werd!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Marja, Ik heb ook last van tinnitus. Ik ben dus benieuwd naar de 3 specifieke stappen.
   Met vriendelijke groet, Henny Veerman

 7. Dank je wel Mireille voor dit artikel. Herkende en voelde meteen dat het voor mij klopt wat je hier schreef. Ik wist dat ik helder horend was en ben nieuwsgierig geworden of het mij lukt met de MIR methode helder te horen in plaats van het gepiep. Naast de emotionele ervaringen die hier ook mee te maken lijkt te hebben voor mij. Toen ik voor het eerst tinnitus kreeg (19 jaar geleden) was ik echt van slag. Ik besefte dat het nooit meer stil in mijn hoofd zal zijn. Maar toen herinnerde ik mij dat ik ooit langs het spoor had gewoond en dat ik daar op een gegeven moment ook geen treinen (ook de nachttreinen die het spoor schoonmaken) meer hoorde langsrijden. Dit hielp enorm om te aanvaarden dat het gepiep erbij hoorde als vast omgevingsgeluid. Vaak sta ik er nog en eens bij stil dat ik continue gepiep hoor. Alleen na een stressvolle gebeurtenis of week of werkdag ben ik zo overprikkeld dat het gepiep mij hindert en dan neem ik rust. Wat ook weer helpt met ontspannen. Ik ga de MIR-Methode met stap 9 doen om te ervaren of het gepiep weg gaat. Want stilte in mijn hoofd lijkt mij heel fijn om te mogen ervaren.

 8. Mijn gehoorzenuw ging in een klap kapot, vandaar mijn hele rechter oor plotsdoof. Al 55 jaar, Zaagmachine in mijn hoofd geluid 8 op schaal van 10. Ben in alle universitaire ziekenhuizen in Nederland geweest, ook Antwerpen en Leuven. Echt niets aan te doen. Olaf Wagenaar, de neuropsycholoog aan het Erasmus heeft mij een paar keer gesproken. Ik heb geluk met mijn karakter, positief en aktief. Afleiding zoeken is het beste en s nachts later naar bed. Slaap je goed. Is een grote handicap dat lawaai in je hersenen, maar je moet er mee dealen. Anders heb je jezelf er mee. Heel veel sterkte voor al mijn lotgenoten. groet van Mieke

  • Hoi Mieke, dat vind ik erg vervelend voor jou. Zelf tinnitus en behandeling bij Adelante in Hoensbroek daar een intensieve behandeling van 3 maanden ( 2 a 3 x p w) neem eens een kijkje op hun website . De clou is acceptatie door diverse behandelingen en blootstelling (zie neuro fysiologisch model ) beterschap Groetjes Mario

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.