Home » Artikelen » 12. Angst en onzekerheid loslaten met de MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

12. Angst en onzekerheid loslaten met de MIR-Methode — 104 reacties

 1. Al heel lang kamp ik met angst en paniekaanvallen en heb het idee dat daar in mijn jeugd de grondlegging voor geweest is.
  Een zin van mijn moeder die ik me al mijn hele leven herinner is: Wacht maar tot je vader thuiskomt.
  Ook ben ik een keer in paniek in het donker van Amsterdam oud Zuid naar Oost gerend naar mijn oma omdat ik achter in de auto stroop op mijn jas gemorst had (van een pot die natuurlijk niet open mocht) en mijn vader zei: Wacht maar tot we thuis zijn. Niet zo gek dat je dan angsten opbouwt lijkt mij …..

  • Beste Riny,
   Wanneer je een webinar in de winkel hebt besteld en betaald, krijg je een email toegestuurd. In die email staat een link naar het webinar. Wanneer je die email niet hebt gekregen, kijk dan in de map waar alle spamberichten terecht komen, of stuur ons een email via Contact.
   Dankjewel en ik hoop dat het webinar je mooie inzichten brengt!
   Groetjes, Mireille

 2. Dag Mireille,

  wat leuk elke keer weer als er een nieuwsbrief-mailtje van jou langs komt die dan ‘toevallig’ betrekking heeft op waar ik op het moment mee bezig ben.

  Ik was al sinds een paar weken als eerste ‘angst en schuld loslaten’ aan het Mirren.

  Dat kwam niet zomaar hoor. Eerst moest ik er een maand geleden achter komen via Regressie Therapie, dat mijn gevoelens van ‘paniek’ in (voor mijn gevoel) belangrijke situaties, komen vanuit het moment, dat ik op mijn 12e jaar van mijn vader hulp moest gaan zoeken voor mijn moeder, die een poging had gedaan om zelfmoord te plegen.
  Ik had haar gevonden en wij hadden toen nog geen telefoon en moest snel hulp halen. (Ik ben van 1961)
  Ik was helemaal in paniek!!! Veel buren in mijn flatgebouw waren niet thuis en eentje deed gewoon niet open. Wat moest ik doen als er helemaal niemand open deed??? Mamma kon dan wel doodgaan!!!
  Gelukkig..De buurman van 3 hoog wel. Ik bleef daar even met mijn vader toen mijn moeder door de ambulance werd opgehaald.
  Ik zat stil en bedremmeld aan een van mijn vlechten strikjes te frummelen waar het bloed van mijn moeder aan zat en ik hoorde amper wat mijn vader en de buurman bespraken.

  Maar toen hoorde ik ineens mijn vader zeggen : ‘Maar Eugenie is vaak zo ook zo druk…..”

  Daar en op dat moment lijkt het zaadje geplant te zijn van mijn schuldgevoel en het overdreven verantwoordelijkheidsgevoel voor het welzijn van anderen, die ik zelf al die jaren onbewust bewaterd heb, door te geloven wat ik dacht te horen.

  Namelijk het idee dat het mijn schuld was dat mijn moeder zich van het leven wilde beroven.

  Gelukkig heeft ze nog geleefd tot haar 79e jaar ondanks nog 2 pogingen toen ik al uit huis was. Ik moet er niet aan denken hoe ik me zou voelen als ze toen ik 12 was, daadwerkelijk gestorven zou zijn.

  Mijn moeder gaf mij nooit het gevoel dat ze van me hield, ze had me zelfs ooit verteld dat ze liever een jongetje had gehad. Mijn leven lang heb ik me nooit ‘ goed genoeg en waardig’ gevoeld en ben tot nu toe in gevoels-situaties vaak nog heel onzeker ondanks dat ik zakelijke dingen wel heel zeker aan kan pakken.

  Omdat niemand, ook mijn vader niet, aandacht schonk aan dat meisje van 12 die haar moeder met doorgesneden polsen op bed had gevonden,
  probeer vanaf nu ook mijn innerlijk kind zo goed mogelijk te koesteren.

  Dat heb ik geleerd door de lieve vrouw Erna de Bruijn die het boek “Focussen” heeft geschreven en hoop, mede met de MIR-Methode, eindelijk een redelijke mate van innerlijke vrede te vinden voor de rest van mijn leven .

  “Angst,schuld én onzekerheid loslaten” en daarmee ook mijn gevoel van paniek, dat is nu mijn streven!

  Ik laat t.z.t. wel horen hoe en of het zich ontwikkelt.

  Bedankt Mireille voor jouw bijdrage voor een Gezondere wereld want Vrede en Vrijheid IS gezondheid .

  Liefs Eugenie

 3. Beste Mireille Mettes,
  Over angst gesproken. Gaat meestal over een irreele angst. Iets ondefinieerbaar. Maar wat als angst je hele bestaan in beslag neemt omdat er wel degelijke problemen zijn. In mijn geval bv. Ik ben vrouw en 70 jaar met zeer ernstige postpolio syndroom waarvoor geen therapie of behandelingen bestaan. Moet mij elke dag door de dag sleuren en 100% met dat lichaam bezig zijn om niet te vallen. Heb al vallen gemaakt met een heupbreuk en waardoor de voet sterk verzwakt wordt en ook mijn rechterarm en hand zijn praktisch niet bruikbaar in het dagelijks leven. Dus wel gewettigde angst. Leef nog steeds zelfstandig en krijg kine behandelingen.Maar wordt dagelijks geconfronteert met deze angst en ik weet dat niemand mij daar bij kan helpen want het is wel degelijk het lichaam dat die angst veroorzaakt. Nu hoor ik van alle kanten zoals bij de lezingen van Martijn van Staveren en nog meerdere personen die het oude paradigma hebben vervangen vor het nieuwe paradigma en zo tot een ruimer bewustzijn komen en onze ware kern te ontdekken waar ook mijn interesse ligt.Mijn vraag aan U Mevrouw “hoe kan ik al was het maar een deeltje die angst oplossen” zodat ik mij weer goed kan voelen en het leven weer met open armen kan ontvangen. Ik krijg dagelijks via email uw nieuwsbrief maar ik geraak niet in Diest bij die Mevrouw die met uw methode werkt. Heb enkele malen met haar telef.contact gehadIk kan wel nog auto rijden maar zij woont in een doodlopend straatje en dan kan ik de auto niet tot aan haar deur parkeren daarbij moet er nog de rolstoel uit en ik heb geen begeleider bij me. En op die manier kom ik dus nooit bij een behandelaar en blijf thuis zitten terwijl er mogelijkheden geboden worden maar onuitvoerbaar voor mij.Vandaar dit berichtje en als u mij echt niet kunt helpen dan zal ik dat best begrijpen want de hulp moet vanuit mijn omgeving komen en helaas is waar ik woon gewoon geen contact met buren en heb door die aandoening ook geen vrienden en ook familie heeft geen tijd. Dit was wat ik even wilde zeggen en waarschijnlijk zijn er nog mensen die zoals ik in zo’n situatie verkeren en ook niet kunnen deelnemen als het buitenhuis is.Ik woon in Genk Belgie.
  Tot hier mijn reactie. Vind de MIR Methode zeer interessant dat wil ik nog wel benadrukken.
  Met hartelijke en welgemeende groeten.
  Mieke B.

  • Beste Mieke,
   Wat je gewoon kunt doen, is een telefonisch consult afspreken. Er zijn er meer die telefonisch werken. En als je kunt Skypen (dat is bellen via de computer, waarbij je elkaar ook kunt zien), dan is dat nog mooier. Ook dat kunnen de MIR-Methode begeleiders. Je kunt hier klikken om de lijst van begeleiders te vinden die in België wonen. Dan zie je achter hun naam staan of ze telefonisch ook consulten geven.
   Veel sterkte en vooral veel geluk gewenst!
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mieke,
    Er zijn vrijwilligers organisaties die een vrijwilliger/ster koppelen aan de behoefte die jij hebt.
    Kan zijn als begeleider/ wekelijks met auto mee rijden en jou helpen met de rolstoel.
    Ook zal je bij de gemeente een rolstoeltaxi vergunning kunnen aanvragen. Dat geeft jou de mogelijkheid meer sociale contacten te leggen.
    Succes.
    Maria

 4. Hoi mireille,
  Ik ben bang in het donker. Als ik alleen in het bos moet lopen of op de camping ’s nachts naar het toilet moet.
  Vroeger hebben ze me in een kast geprobeerd te stoppen. Maar ik heb uit alle macht gevochten en toen liet hij me weer vrij. Af en toe doe ik de MIR-Methode.
  Groet Thea

  • Beste Thea,
   Ben zo blij dat je je toen uit die kast hebt weten te vechten! Ik hoop dat je de MIR-Methode wat vaker wilt doen, om die oude angst uit je systeem te krijgen!
   Veel sterkte en vooral veel geluk gewenst!
   Groetjes, Mireille

 5. Bedankt voor dit artikel! Vraag mij af of je nog een extra zin kunt toevoegen om specifiek op angsten te werken?
  Dank je wel alvast

  • Beste Kristien,
   Ja hoor dat kan! Meestal kun je ‘angst loslaten’ als eerste zetten. Maar je mag het ook veranderen naar een angst die specifiek voor jou is.
   Veel geluk met loslaten!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille
    Dank je wel voor je fijne en snelle antwoord!
    Ik ga dit zeker toevoegen hoor!
    Fijne avond
    Groetjes
    Kristien

 6. In mijn hoofd noem ik je altijd Lieve Mireille. Je hebt me veel gebracht met de MIR methode die ik aanvankelijk een jaar en inmiddels nu alweer anderhalf jaar doe, omdat ik merk dat er steeds nieuwe veranderingen zijn.
  – hoogtevrees is gering
  – begin mezelf te erkennen en waarderen
  – begrijp dat ik waardevol ben voor mezelf, anderen en voor de wereld
  – durf nu mijn angsten aan te kijken en met mijn hart te verbinden.
  – wat inmiddels ook geldt voor andere onprettige gevoelens
  – merk dat verdriet en boosheid die ik diep had weggestopt, hun weg zoeken naar buiten en dat ik dat durf toe te staan (met traumabegeleiding)
  – voel me mentaal krachtiger
  – in situaties waarin ik me machteloos voel, kan ik nu beetje voor beetje actie ondernemen in zachtheid
  Omdat ik nog een “leerling” ben in dit proces, mag ik nu van mezelf iets anders doen dan ik het eigenlijk wilde. Heerlijk om de vrijheid van het loslaten van perfectionisme of lichte verplichting / dwang los te kunnen laten.
  Er zijn ongetwijfeld veel meer positieve veranderingen bij mij ontstaan en nog steeds aan het ontstaan. Weet nu alleen even deze te noemen.
  Bedankt Mireille. Bedankt Leven. Dat via ons allemaal geleidelijk aan de wijsheid van het Leven ontsluierd wordt.
  Liefs Ivonne xxxo

  • Beste Ivonne,
   Nou, heerlijk om te lezen hoor! Ik ben ontzettend blij voor je en verheug me nu al op alles wat er nog komen gaat voor je. Want dat dit alleen maar positief verder ontwikkeld, dat kan niet anders. Fijn!
   Veel geluk en ik hoor graag hoe het verder gaat met je!
   Groetjes, Mireille

   • Hey,
    Ik doe nu enkel stap 5 en 7 om erin te komen. Wat me nu reeds opvalt is, dat ik vaak moe ben en heel veel moet rusten. Mijn darmen zijn heel ongemakkelijk… Kan dit na 5 dagen. Bovendien heb ik het gevoel dat wanneef de darmen zo lastig zijn ik liever een dagje oversla. Is dat normaal. Heeft nog iemand dit gemeld?? Dank voor uw reactie
    Tine

 7. Hoi allemaal,
  Ik mocht in mijn kinderjaren absoluut geen fouten maken, want dan zwaaide er wat! Thuis was er regelmatig vernedering; wij (de kinderen) waren allemaal rotzakken, zo mopperde mijn moeder vaak en … als je een kind stuurt (naar de winkel) krijg je ook een kind terug, want we konden het blijkbaar nooit goed doen in haar ogen. Ik heb hier nog erg veel last van… temeer omdat ik merk dat de houding van je ouders zo sterk is dat dit automatisch wordt voortgezet onderling, ook wanneer alle kinderen de deur uit zijn en volwassenen geworden zijn. De jaloezie en wedijver onderling is erg groot … er is weinig sprake van belangstelling, empathie en respect voor de mens van binnen. Iedereen wordt en werd in een rollenpatroon geduwd … dit is me al heel lang duidelijk, maar kon er nooit goed vat op krijgen, laat staan iets aan veranderne. Ook de angst voor nieuwe gorepen, en gelijksoortige vernederingen is heel groot bij mij. Sinds ik de MIR Methode doe, durf ik dit beter toe te laten en onder ogen te zien, hoe pijnlijk het ook is…. doorprikken van de illusie dat het anders is/anders wordt, want dat gebeurt niet.. tot op de dag van vandaag!! Het kostte me vreselijk veel energie en ik was degene die de problemen van anderen opving, dan hadden ze onderling wer eens ruzie en blijkbaar werkte ik als soort katalysator… die momenten werden steeds extremer… van zelfmoordpogingen aan toe en dreigementen. Dus je moest wel en ik deed het ook, toch ook met LIEFDE, want dat heb ik altijd voor mijn zussen en broers gevoeld. Maar nu voel ik dat het genoeg is…. ga terug naar mijn eigen levensweg … moet weer leren genieten van hetgeen ik altijd fijn vond om te doen, genieten van hobby’s die ik heb laten liggen, een studie die mij uiteindelijk kan brengen wat ik altijd graag wilde… en me niet meer van het pad laten leiden door de frustraties, woede en jaloezie van mijn familieleden. Dit klinkt niet aardig, maar ik denk toch echt dat in dit soort van contacten het allerergste aangeraakt en naar boven gespuugd wordt, omdat het aan zoveel pijn herinnert … ook bij die anderen! Door het MIR ren durf ik ook echt los te laten, merk ik dat ik niet alleen sta, dat er verklaringen zijn voor mijn lichamelijke en psychische pijnen en mijn gevoelens van leegte en verdriet. Elke dag doe ik trouw de MIR Methode, dan kruipt mijn hondje op mijn schoot, hij had al meteen ontdekt hoe krachtig en positief dit werkt. Ik ben er heel dankbaar voor… al voel ik nu alweer mijn tranen opkomen en maakt het me nog heel wanhopig wat er allemaal gebeurd is en nog steeds gebeurt. Gek hè!! Maar de ANGST die is stukken minder geworden.

  • DANK JE WEL voor het delen, het delen van je verhaal is op zich ook al helend, hopelijk ervaar jij dat ook zelf..en mooi om te zien hoe bewust je al bent geworden van je eigen kracht en zelf liefde, ga zo door, het is nooit te laat voor een gelukkige jeugd.. Hoe je er naar gaat leren kijken heb je zelf in de hand. groet van Marjolijn.

  • Hoi Marja,

   Bedankt voor het delen.. ik had ook geen lieve moeder en wist daardoor zelf ook niet goed hoe nou een goede moeder te zijn voor mijn kinderen.
   Met veel pijn en moeite heb ik mezelf dingen aan moeten leren en gelukkig met mijn 4e nakomertje en mijn 5 kleinkinderen gaat het meer in de richting naar wie ik werkelijk ben en wie ik wil zijn. Mijn jongste is nu 14 en nu kom ik ook meer toe aan ‘mezelf’ en krijg nu meer de tijd om oud zeer op te ruimen. Ook al is dat soms een heel pijnlijk proces.

   Wat fijn hé dat we , allemaal een nieuwe start mogen en kunnen maken(mede dank zij de MIR-Methode)hoe laat dan ook.
   Beter laat dan nooit.

   Sterkte met hartelijke groet
   Eugenie

  • Dank je Marja .. voor je delen van je gevoelens en je ervaringen.. herkenbaar en pijnlijk.. pijnlijk om het voelen aan te gaan ..ongeacht of je een ander triggert .. en inderdaag famlie is de pijnlijkste trigger .. zowel ik trigger de ander als .. de ander .. mijn zus ..triggert mij in mijn pijn. .. stap voor stap veel liefs Elsa

 8. Dag Mireille,
  Nadat ik 37 dagen de MIR-methode had gedaan kreeg ik in december een beroerte. Gelukkig was het een lichte beroerte en ik heb er geen schadelijke gevolgen aan overgehouden. Maar toen ik terug kwam uit het ziekenhuis durfde ik de MIR-methode niet meer toe te passen. Ik dacht dat de beroerte misschien veroorzaakt was doordat er zaken bij mij in oplossing gingen. Het kan natuurlijk ook toeval zijn geweest.
  Heb jij dit vaker gehoord?

  Met vriendelijke groet,
  Nana

  • Beste Nana,
   Ja, dat heb ik vaker gehoord. Niet bij de MIR-Methode, maar bij andere methodes. Je kunt daar van schrikken, dat kan ik me goed voorstellen. De MIR-Methode is alleen maar gericht op het helen van jezelf, en is niet de oorzaak van klachten. Ik ben blij dat je tijdig in het ziekenhuis was voor deskundige verzorging. En ik ben heel blij dat je zo fantastisch hersteld bent!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Nana,

   Ik geloof niet dat het toeval was, maar misschien had je een nog duidelijker signaal nodig om jezelf te helpen helen. DE Mir-Methode veroorzaakt geen beroertes, dit doe je onbewust zelf..
   groet en veel zelfliefde gewenst van Marjolijn

 9. Dag Mireille, ik heb angst voor armoede. Daar ben ik helaas nog niet vanaf. Ik hoop dat het mij met de MIR methode uiteindelijk wel lukt. Ik reageer alsof ik erg arm ben en voel mij dan ook erg arm. Ik zie vaak niet wat ik allemaal wel heb, zoals een dak boven mijn hoofd en te eten en te drinken en een tamelijk veilig bestaan. Ik zie dan vooral de onzekere kanten van mijn bestaan. Ik schaam mij daar vaak diep voor. Vooral als ik de ellende van de Syrische vluchtelingen zie. De manier waarop de Europese regeringsleiders de stroom vluchtelingen buiten de deur willen houden vind ik getuigen van een niets ontziende houding om hun eigen macht en rijkdom te behouden, en doet mij vrezen dat als het de Europese machthebbers uitkomt zij met hetzelfde gemak hun eigen bevolking en ook mij zullen laten kreperen. Door dit op te schrijven zie ik in dat het vooral de gevoelens van onmacht zijn die mij angstig en onzeker maken, maar dat ik beslist wel een goed leven heb, en mij gelukkig mag prijzen met een dak boven mijn hoofd, genoeg kleding en eten en drinken.

  • Beste Lidwina,
   Angst voor armoede is ook vaak een signaal dat je een basisvertrouwen mist. Dat je in je vroeg kindtijd momenten van armoede hebt gekend, vaak honger, omdat je niet op tijd eten kreeg, bijvoorbeeld als baby. Met stap 8 wordt daar hard aan gewerkt bij de chakra’s. Ga rustig door en besef dat je het aan het helen bent in jezelf. En dat je het je zo fantastisch bewust bent, is al de helft van het werk!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel Mireille voor je antwoord. Het klopt. Ik zing nu ook heel vaak in mijzelf een nieuwe mantra; Liefde, Wijsheid, Overvloed, Dank U, Dank U, Dank U. Dit om mijzelf er bewust van te maken dat ik ruim voldoende heb om dankbaar voor te zijn. Tegen wie ik Dank U zing is mij niet duidelijk, maar het helpt om beter te letten op wat ik wel heb in plaats van wat ik niet heb.

 10. Hallo Mireille,
  Ik heb (had)veel last van claustrofobie. Durfde niet in de lift en ook niet in een lange tunnel.Ik moest mij voortdurend afleiden om er toch te kunnen doorrijden. Na een jaar te mirren ben ik zonder enig probleem door de tunnel gereden en voelde geen enkele angst meer.Ik verstond zelfs niet dat ik zo angstig had kunnen zijn. Wat wel raar is, is dat ik in de lift toch nog een beetje angst voel. Als ik een trap kan nemen zal ik dat toch nog doen. Maar dat zal ook nog wel verbeteren neem ik aan. Ik doe nog altijd de MIR-Methode want dat voelt heel goed aan. Voor mijn angsten had ik vorig jaar Marja Kikstra, MIR-Methode begeleider, geraadpleegd via Skype. Dat was heel goed, zij heeft mij fantastisch geholpen.
  Dankjewel voor al jullie hulp.
  Lieve groetjes
  An

  • Beste Anne,
   Ja, fobieën zijn beslist hiermee aan te pakken. Je hebt er wel wat geduld voor nodig en ook de MIR-Methode EHBO. Die kun je op de ‘Be the MIRror’-ledenwebsite vinden.
   Het komt er uiteindelijk op neer dat je diepe veiligheid in jezelf terug vindt, zodat je kunt vertrouwen op jezelf. De vliegangst en hoogtevrees sijpelen dan vanzelf weg.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 11. Hoi Mireille, ik ben veel assertiever geworden,.
  Ik haal veel vaker mijn schouders op voor iets waar ik toch niks aan kan doen.
  Bijvoorbeeld ik werk in de thuiszorg en al die cliënten willen op een bepaalde tijd, dat kan ik niet waar maken en mijn collega’s ook niet en dan maakt men zich ’s morgens op kantoor al druk over wat er nog moet gaan gebeuren, ik zeg dan op mijn beurt mensen ga aan het werk en zie waar het schip strand bel me maar aan het eind van de rit dan helpen we elkaar meestal gaat dat goed. Ook wel eens niet en is dat dan onze (mijn) schuld ja daaaaag de schuld ligt in dit geval bij de overheid die geeft je te weinig tijd om bij de client door te brengen dus haal je schouders op je kunt er echt helemaal niks aan doen. Dat is i.p.v. Je druk te maken. Je hebt maar 1 hart en die moet je koesteren ik ben wat makkelijker geworden maar ben dan ook 55jaar en moet gewoon een klein stapje terug doen de rest is nog ambitieus en denkt het met stressen te winnen. Nou helaas dat gaat hem niet worden als mensen voelen dat je gestrest bent gaat het veel langzamer is mijn ervaring dus ik zeg kalmte kan je redden maar ook die van de cliënten.

  • Beste Joke,
   Wat heerlijk dat je die wijsheid zo diep van binnen voelt. Ik hoop dat je er veel mensen in de zorg mee kunt inspireren, want de stress is in de zorg toch al zo hoog.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 12. Hallo Mireille,

  De 9 stappen van de MIR methode doe nu ongeveer een jaar. In het begin merkte ik dat ik er wel wat rustiger van werd. Nu heb ik het gevoel dat het geen effect meer heeft. Is het zinvol om er mee door te gaan of kan ik beter stoppen?

  • Beste Tineke,
   Het hangt er vanaf of er nog iets is waar je vanaf wilt. Mensen blijven het doen zolang ze nog klachten hebben.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Lia,
   Dat weet ik niet zeker, maar het klinkt alsof je gewoon nog niet klaar bent met de MIR-Methode. Als je het zeker wilt weten, wil je dan een keer naar een MIR-Methode begeleider gaan?
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 13. Hallo goedenavond
  Ik ben nu ongeveer 5 weken bezig met de Mir,
  Het vervelende is ik heb Fybromyalgie,en het lijkt wel of ik meer pijnen krijg,en ben zo moe.
  Wat ik wel ervaar is dat ik meer rust heb in mezelf en meer assertiver aan het worden ben,ook mijn angsten worden minder.
  Ik hoop dat ik ook helemaal van mijn depressie afkom,
  Hoe lang kan ik hier mee door gaan.?
  Groeten,Sonja

  • Beste Sonja,
   Ga gerust door zolang je nog klachten hebt. Veel sterkte! Het kan zijn dat pijnen tijdelijk erger worden, zodat je nog beter voelt waar je grenzen liggen en dat je jezelf rust mag gunnen.
   Veel sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Beste SONJA,
   HET klinkt alsof je je ziekte bent, heb je weleens E.F.T. geprobeerd, dit kan een waardevolle aanvulling zijn op de MIR-methode.. bijv. ondanks dat ik deze ziekte HEB, mag ik er helemaal zijn.
   Veel succes met zelfheling, ik geloof hier helemaal in. Wanneer je jezelf als essentie accepteert en genoeg zelfliefde kunt voelen, ga je steeds gezonder worden..wens je een goede reis naar gezondheid en liefde. groeten van Marjolijn.

 14. Ha Mireille,
  Denk je dat de MIR-Methode ook in gezet kan worden tegen de borrelia bacterie die in iemands lichaam zit en de ziekte van Lyme veroorzaakt ?
  De borrelia is een moeilijk uit te roeien bacterie. Of is de MIR-Methode meer gericht op het schoonmaken van geest en lichaam en het goed hiermee leren omgaan en je niet teveel door angsten hieromtrent te laten leiden?

  Groet, Monique

  • Beste Monique,
   In principe zou het moeten kunnen, maar ik heb nog geen ‘harde’ resultaatverhalen van mensen gehoord. Ik heb zelf twee mensen behandeld die de ziekte van Lyme hadden (langere tijd geleden) en het is afwachten op de bloedwaardes of het werkelijk aantoonbaar verdwenen is. Wat dat betreft werk ik het liefst samen met de medische wereld. De meest interessante vraag voor mij is waaróm iemand Lyme krijgt. Het is vaak een kwestie van een verzwakt immuunsysteem of een immuunsysteem dat niet efficiënt werkt en de bacterie niet herkent. De MIR-Methode werkt met alle 9 stappen aan het versterken van het immuunsysteem. Wat dat betreft zouden er mogelijkheden moeten zijn. Ik ben zelf ook nog in de zoektocht om te kijken wat de MIR-Methode kan doen voor mensen met Lyme. We gaan het weten over langere tijd!
   Hartelijke groetjes en succes!
   Mireille Mettes

   • Hallo Mireille,

    Ik heb ook de ziekte van Lyme, al 10 jaar nu. Ik heb vreselijke angst- en paniekgevoelens, bijna de hele dag door en in de ochtend het ergste. Mijn zenuwen lijken open te staan en alles komt direct bij me binnen. Ik ben hopeloos op zoek naar rust in mijn lichaam en geest!
    Ik richt mij daarvoor nu op de MIR-Methode, met hoge verwachtingen eigenlijk.
    Heeft je zoektocht al ietsje meer opgeleverd wat de MIR-Methode kan doen bij Lyme patiënten?

    Een hartelijke groet van Marianne

    • Beste Marianne,
     Nee, ik heb nog geen harde bewijzen. Wel dat de angst voor de ziekte zelf ook een grote rol blijkt te spelen. Ik hoop van harte dat je verlichting mag gaan ervaren! Houd er rekening mee dat je de MIR-Methode lange tijd zal moeten volhouden. Zoek ook gerust een MIR-Methode begeleider om de vooruitgang te versnellen.
     Veel sterkte!
     Mireille

    • Beste Marianne,
     JE kunt anders reageren, door meer zelfliefde toe te staan.
     IS de E.F.T. wat voor jou? Ondanks mijn angst voor….. ben ik helemaal goed zoals ik ben/mag ik er helemaal zijn.. DE MIR-methode is geweldig, en E.F.T. ook!! 🙂
     groetjes van Marjolijn

   • Ik heb ook de Lyme, maar ik ben naar een Natuurgeneeskundige praktijk gegaan en die heeft mij heel goed ermee geholpen.
    Praktijk heet Vitalief en is gevestigd in Nijbroek.
    En waarom iemand een ziekte krijg, tja, misschien moet er iets veranderen???
    Veel sucses!!!!!!!!!

 15. hallo,
  ik doe de MIR-Methode nu sinds 30.05.2014. Tot nu toe heb ik het alleen maar positief ervaren. Het valt me wel op dat ik vaker durf gewoon mijn standpunt duidelijk en me hoorbaar te maken. Dat was eerder dus helemaal niet het geval. Ik zat met een groepje mensen samen … of nu op het werk met collega’s of bij een familiefeest. Als ik wat wou zeggen wordt er gewoon overheen gesproken. Nu ben ik zo ver, als zoiets gebeurt dat ik mijn stem wat harder inzet en dat ik ook duidelijk zeg dat ik wat te zeggen heb. Op die manier kan ik dan wel mijn standpunt mededelen. Ook anderen mensen valt op dat er wat aan mij verandert. Zelfs thuis laat ik me niet meer zo makkelijk tegenhouden. Van eerst geen mening en steeds rustig aanpassend tot nu wel duidelijk een mening vertellen en ook niet met alles eens zijn. Ik test dat tussendoor ook wel uit.

  Met hartelijke groet Diana

  • Beste Diana,
   Dankjewel voor je bericht. Je inspireert me weer voor een artikel, omdat ik ook zie dat veel mensen ineens wel een mening beginnen te krijgen en die ook durven uit te spreken. Fantastisch vind ik dat! Ben erg blij voor je!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.