Home » Artikelen » 80. Haaruitval, alopecia en de MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

80. Haaruitval, alopecia en de MIR-Methode — 67 reacties

 1. Ik heb ook wat gelezen over de wonderboom olie ,die kan je op je wenkbrauwen en oogharen smeren zodat ze extra hard gaan groeien, voor een hoofdhuid is het waarschijnlijk te vet ? Het versterkt de haargroei ,maar misschien stagneert het wel weer zodra je ermee stopt ? Het is zomaar een idee omdat die wonderolie voor zoveel dingen goed is ! Maar het is misschien uit te proberen?

 2. Ik heb de 9 stappen een maand lang 2x per dag gedaan. Nu doe ik deze alleen nog tijdens de online webinars met Mireille. Helaas heb ik als vrouw de diagnose alopecia androgenetica (mannelijke kaalheid) en de 9 stappen hebben mij daar niet bij geholpen helaas.

 3. Mijn kleinzoon van 2,5j heeft alopecia.
  Kan ik als grootmoeder de Mir-methode toepassen voor hem en hoe?
  Bedankt,
  Imma

  • Beste Imma,

   Ja in principe kan dat wel, maar lees dan eerst de veel gestelde vragen 6A en 6B, want je hebt daar wel toestemming van een van de ouders voor nodig.

   Groetjes, Mireille

 4. Hallo MIreille,
  Allereerst wil ik graag delen dat ik het ontzettend fijn vindt dat je dit onderwerp aanstipt en hoe fijn het is hierover te lezen van anderen ook!
  Ik verloor vd eerste keer mijn haar toen ik 22 was na een kuur lamisil. Ik kreeg mijn haar snel terug omdat ik zwanger bleek te zijn van mijn oudste dochter. Kale ronde plekjes op mijn hoofd had ik jaren later wel eens een keer. Ik weet dat mijn vader dit ook af en toe had maar bij hem bleef het daar ook bij.
  Na het overlijden van mijn moeder in ’20 kreeg ik weer kale rondjes en dat zette door totdat ik weinig tot niets meer had in een tijdsbestek van anderhalf jaar. Ook was ik ineens spierwit oftwel pigmentloos, ik ging van zwart naar wit haar.. Ik ben inmiddels een stuk verder in mijn proces van loslaten en onderzoek en heb mijn haar al grotendeels terug. Alleen mijn nekpartij heeft er moeite mee. Gek genoeg heb ik daar wel mijn zwarte haren nog. Ik pas de MIR methode nog niet consequent genoeg toe, had wat gebrek aan doorzettingsvermogen zo af en toe, maar ga na het lezen van dit alles er bewuster mee aan de slag. Uit liefde voor mezelf en alle dierbaren om me heen. Hartelijk dank voor het mooie werk wat je verricht! Harte groet, Bianca

 5. Al 35 jaar ‘kaal haar’ door Alopecia Areata Totalis Universalis. Jaren de MIR methode gedaan, ook met een MIR methode begeleider, merk geen verschil in haar: nog steeds kaal. Ik geloof zeker dat er dingen zijn ‘opgeruimd’ maar de haargroei ………

 6. Dag Mireille, heb zelf (nog?) niet echt een verandering aan mijn haar gemerkt; maar dat was gelukkig altijd al goed 🙂 Wel is de vacht van mijn kater echter super, superzijde-achtig geworden sinds we allebei, ik voor mijzelf eerst en dan voor hem, Mirren, nu sinds ongeveer een jaar. (Ik blijf er ook gewoon mee doorgaan, want zie het als “onderhoud”, net zoals elke dag je tanden poetsen en/of mediteren.) Mijn kater zegt telkens als ik hem via de Dierentolk spreek hoe blij hij is met de MIR-Methode. Ik heb de dierenarts ook op de methode geattendeerd, want bij dieren (en kleine kinderen) werkt het waarschijnlijk nog beter, sneller, rechtstreekser, omdat zij er geen rationele bezwaren tegenin zullen/kunnen brengen. Hopelijk ben je heel erg trots op de uitvinding van deze zo zachte en liefdevolle methode, waarvoor ik je maar weer eens hartelijk dank! Harte groet, Loes

 7. Dag Mireille, ik geef hatha-yogales en Yin-yoga. Er was een nieuwe leerlinge van rond de 40 die al haar hele leven kaal was. Ze droeg een hoofddoekje. Nadat ze een aantal maanden op Hatha-yogales zat begon er tot haar verbazing opeens haar te groeien. Na de vakantie had ze al een hele bos. Voor het eerst moest ze naar de kapper! En nog steeds heeft ze een prachtige bos haar. Dus dat kan ook erbij helpen: Yin-yoga en Hatha-yoga. Voor rust en balans. De MIR methode kan je natuurlijk ook daarbij blijven doen.

 8. Beste Mireille, ik doe nu twee jaar de MIR-Methode. Ik heb alopecia areata al vanaf mijn 10e jaar, ook helemaal kaal geweest na emotionele stress (verlies door overlijden moeder) behandeld met cortisonen en toen ik hiermee moest stoppen omdat dit anders organen aan zou tasten viel het opnieuw helemaal uit, zeiden ze achteraf. Toen heb ik het op zijn beloop gelaten omdat alopecia areata zich vanzelf hersteld. Het is een auto immuunziekte waar geen medicijn voor is. Ik heb altijd teruggroei van mijn haren gehad, met krullen en al, ook wimpers en wenkbrauwen. Lichaamshaar is niet zo erg natuurlijk, maar dat hoort ook erbij. Na op en af van wel en deels geen haar, is vanaf mijn 51e, ben nu 54, een andere soort haaruitval erbij gekomen. Ben verhuisd van de stad naar het platteland en krijg de les steeds dichter bij mezelf te komen en wat ik altijd al belangrijk vond is gezondheid. Alles in het leven laat ik los, althans leer ik nu extra door te MIRren. Ik ben nu bijna kaal alleen de haargrenzen heb ik nog, zodat met een hoofddoek het nauwelijks opvalt. Ben benieuwd of het zich nog steeds hersteld op mijn hoofd, in mijn hoofd ook. En oja, ik heb de haarziekte wel geerfd, alleen heb ik het het meest chronisch, via mijn vader, zijn moeder etc. En mijn oma waarschijnlijk dan ook geerfd. Voornamelijk valt hun haar uit bij emotionele stress maar hersteld zich telkens ook. Ik hoopte dat ik het zoals hun zou hebben en zoek het dus in mijn emotionele denken. Bedankt Monique

 9. Zelf heb ik twee keer een ronde kale plek gehad en dit is gediagnostiseerd als alopecia areata.
  Ik vond het zeker de eerste keer doodeng, vooral ook omdat het er zomaar opeens was.
  Een grote ronde kale plek… ik dacht dat al m’n haar zomaar naar m’n bed zou liggen.
  Dat kwam ook wel door m’n toenmalige huisarts, die deed heel laconiek, zo van: och, als je kaal word draag je een pruik.
  Die voelde niet aan hoe groot de impact van wat dan ook kon zijn.
  Daarnaast kreeg ik plotseling draaiingen in m’n haarwortels, waardoor het haar minder goed hanteerbaar is geworden. Het gaat een eigen weg…ik had nog nooit gehoord of gelezen dat opgehoopte elektriciteit een oorzaak van alopecia kan zijn, dat zou heel goed kunnen: in een attractiepark stond eens een soort meetapparaat waarbij je door je handen erop te leggen kon laten meten hoe hoog (of laag) de (je) energie was en dat apparaat sloeg op hol toen ik dat uitprobeerde.
  Verder kreeg ik vaak een schok als ik iets aanraakte, soms gebeurde dat ook bij mensen. Wat me ook met regelmaat is overkomen: was ik een paar dagen weg, dan stonden m’n klokken vaak stil bij thuiskomst.
  Als ik m’n handen er dan omheen deed, begonnen ze zo weer te lopen.
  En elektrische apparaten gingen vaak stuk als ik in de buurt was.
  Dat soort dingen…ik heb het de afgelopen tijd niet meer gemerkt, wellicht is de ophoping van elektriciteit (tijdelijk?) niet meer aanwezig omdat ik een dubbel hartinfarct heb gehad? maar dat elektriciteit met alopecia te maken kan hebben komt me dus niet vreemd voor! ik had/heb zelf het idee dat het zeker ook te maken heeft met stress.

  • Dag Heni, vrij herkenbaar. Veel mensen hebben last van iets vergelijkbaars. Soms zijn het simpele dingen, zoals ophoping van statische elektriciteit door het dragen van plastic of rubber schoenzolen, het lopen op synthetisch tapijt, slapen op een metalen bed of spiraal, dragen van nylons of polyester sokken, te droge lucht in huis door verwarming etc. Soms heeft het te maken met fouten in de elektrische bedrading. Een houten bed met lattenbodem helpt in sommige gevallen; veel mensen hebben baat bij “aarden”, blootsvoets lopen in het bos of het strand, alleen katoenen of linnen kleding dragen. Een bouwbioloog kan je huis onderzoeken op fouten in de bedrading of gebrek aan aarde-aansluitingen op de wandcontactdozen (stopcontacten). In enkele gevallen drinken mensen niet genoeg water, waardoor ze veel sneller statische elektriciteit verzamelen.

 10. Een vraag waar ik geen direct antwoord op kon vinden is; kan je door middel van de MIR- methode (of iets anders) ervoor zorgen dat grijze haren hun pigment weer terug krijgen? Ik ben namelijk 27 jaar en de afgelopen jaren in een snel tempo grijs aan het worden. Iets waar ik niet blij mee ben en hopelijk te remmen/ om te keren is. (Ik doe nu overigens nu bijna vier maanden de MIR- methode)
  Groetjes marthe

  • Beste Marthe,
   Ik kan het niet beloven, maar het zou in principe moeten kunnen. We krijgen wel af en toe meldingen van mensen die helemaal grijs zijn en waarvan de kapper ineens zegt dat er weer donkere haren tevoorschijn komen. Volgens de Chinese geneeskunst heeft het veel te maken met de energie in de niermeridiaan. Ik hoop van je te horen dat het grijs worden mag omdraaien!
   Groetjes, Mireille

  • Dag Marthe,
   Zelf ben ik jaren geleden overgestapt naar plantaardig eten en volgens Ann Wigmore en enkele andere kunnen grijze haren terug weg gaan. Wel bij mij is dat ook gebeurd. Mijn grijze blis vooraan is er nog steeds, maar op de slapen is het grijs zo goed als weg, dit vooral door gefermenteerde groenten en jonge scheuten. Bij mijn moeder die haar uitval had heeft een kuur van Vitamine D, na een bloedonderzoek, geholpen.
   Hoe gaat het nu met U? Diana

  • Hoi Marthe, ik ben voor mijn eczeem huid goudwater van Auror scalar Technologygaan slikken met een geweldig resultaat, bij mijn eerste bestelling kreeg ik er een flesje high vitality rejuvenation bij, verjongingsdruppels, bij ervaringen van gebruikers stond ook terug keer van haarkleur en haargroei! Ik gebruik beide en voor mijn huid en algehele wel zijn doet het wonderen, je kunt altijd even kijken op de site van https://www.aurorscalartechnology.com/product/verjonging-supplement-high-vitality-rejuvenation/ groetjes thea

 11. Ik had mooi en lang haar (redelijk dik) tot mijn 17de jaar daarna op korte tijd is het beginnen te verdunnen (niet uitgevallen). Van toen nooit geen lang haar meer gehad. Dokters en dermatologen geraadpleegd die vonden niks ook niet in mijn hormonen, alles was in orde zeiden ze. Het was erfelijk zeiden ze (flauwekul vind ik). Veel complexen hierover gehad. Tot op heden is mijn haar nog niet verbeterd. Wie weet ???……

 12. Als kind tot en mrt de pubertijd had ik een volle, lange haardos, daarna werd het heel dun en kan ik het niet meer lang dragen helaas. Ook m’n pony groeit al sinds m’n laatste zwangerschap niet meer, nu 12 jaar geleden. Ik MIR nu 2 mnd en tot m’n aangename verrassing krijg ik een hele nieuwe rand haar op m’n voorhoofd. Ik durf niet te hard te hopen maar wie weet heb ik toch straks m’n gewenste haarlok! Maar daarnaast voel ik mij heel erg goed met de MIR-Methode! Heel erg bedankt Mireille! Is er hiermee toevallig ook iets te doen als je gevoelig bent voor volle maan? Ik lig altijd nachten lang wakker…. Maar ik ben al heel erg blij tot nu toe!
  Liefs Carla

  • Beste Carla,
   Wat spannend en leuk voor je! Houd me op de hoogte hoe het met je pony gaat! Over volle maan kan ik helaas nog niet veel zeggen. Ik heb zelf geblindeerde gordijnen, dus het is altijd superdonker. Misschien dat dat ook mee speelt? Verder hoor ik veel gevoelige mensen vertellen dat ze tijdens volle maan slecht slapen. Ik weet nog niet wat daar de oorzaak van is, maar het zou in principe op te lossen moeten zijn met de MIR-Methode. Gewoon lekker doorgaan!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Ik ken verschillende mensen in mijn omgeving met verandering hoofdhaar gekoppeld aan emoties:
   – jongeman op 1 nacht volledig grijs na overlijden van zijn moeder
   – vrouw had sluik haar voor de bevalling en sindsdien (inmiddels al meer dan 10 jaar) krullen
   – meisje met dik lang haar liet voor de grap een lok kort knippen en deze lok groeit niet meer aan (inmiddels al enkele jaren!)
   Er bestaan ook indianenverhalen over het verliezen van kracht en intuïtieve vermogens na het kaalscheren.
   Vind het een zeer interessant onderwerp en vraag me ook af hoe het zit met herstellen van lichaamshaar na laserbehandeling (als je bv spijt hebt van de ontharing)

 13. Hallo, ik ben ook erfelijk belast, maar heeft bij mij niets met haar uitval te maken.

  Ik kom uit een gezin van acht kinderen, vader en moeder zijn overleden, zins kort weten wij dat 5 van de 8 kinderen erfelijk belast zijn, van moeders kant met het SDHB- gen.

  Er is nog weinig van bekent, en volgens de artsen kunnen wij zelf weinig doen,we hebben gewoon pech wordt er gezegd ( maar daar ben ik het niet mee eens ) We zitten nu allemaal in onderzoek.

  In januari hebben we de MRI-scan, ben wel benieuwt of er wat uit komt, ook omdat vanuit de bloed uitslagen kwam dat mijn hormonen licht verhoogt zijn.

  De MIR-Methode heb ik al een tijdje gedaan, nog ver voor dat ik dit allemaal wist, ik heb het nu weer 2x per dag opgepikt.

  Mijn vraag is eigenlijk, kan de MIR-Methode voor zorgen dat de SDH-genen “rustig” blijven en niet “aangezet” worden.

  Groetjes van Liza

  • Beste Liza,
   De MIR-Methode is zo ontworpen dat het altijd doet wat voor jou in jouw hoogste belang is. Het zou dus kunnen, maar ik heb daar nog geen ervaring mee. Ik kan je dus helaas geen hoop geven. Ik hoop wel dat je me over een tijd wilt laten weten hoe het gaat.
   Groetjes en goede gezondheid gewenst!
   Mireille

  • Beste Liza,
   Je kan misschien eens jin shin jyutsu proberen. Dat werkt op energie. Je kan er trauma uit celherinnering nemen of de erfelijke ketting doorbreken nl met de rechterhand de rechter binnenkant van je voet vasthouden en met de linkerhand de rechter kleine teen voor de linker energie is het linkerhand linker binnenkant voet en rechterhand linker kleine teen. Er zijn zowel in Nederland als België jin shin jyutsu beoefenaars. Je kan er zeker door geholpen worden natuurlijk tesamen met de MIR 🙂 veel stroomplezier Leen

   • Hoi leen
    Super bedankt voor je reactie. Ik ga dit zeer zeker verder uit zoeken.
    En de MIR-Methode blijf ik zeker doen. Doe daar naast ook do-in oefeningen, en met energie kan heel veel. Mag ik vragen of je ook weet hoe die oefening heet die je hier boven aangeeft.
    Lieve groet liza

    • Het is moeilijk uit te leggen in enkele zinnen. Het is de bewegingsorde van disharmonie herstellen. Meer informatie vind je op onze site jin shin jyutsu Gent of flow for life. Er bestaan ook goeie boeken. Je mag mij altijd mailen leendesmarets@gmail.com voor meer informatie. Warme groetjes Leen

     • Hoi leen, super bedankt weer. Heb onder tussen al veel mooie info en oefeningen gevonden. En het grappige is dat ik naast de Mir ook zo nu en dat vinger vast houden deed.

      Lg Liza

      • Hoi Liza, iedere vinger staat voor een emotie. Ook de organen zijn er mee verbonden. Je kan er weinig verkeerds mee doen. Samen met de MIR worden we gelukkige mensen. Groetjes Leen

 14. Hallo. Ik Mir ook al ruim 5 weken. Het eerste wat me opviel was dat tijdens een stress situatie redelijk goed gefocust bleef en goed in mijn energie bleef. Het tweede was dat ik ondanks mijn 60 jaar, ineens onderhuidse pukkels kreeg in mijn gezicht. Het derde punt is dat mijn hoge bloeddruk redelijk goed blijft en ik zelfs op eigen initiatief een half pilletje neem. En als vierde punt is dat er nieuwe haartjes op mijn hoofd verschijnen. Want ook ik heb ernstige haaruitval en volgens de dermatoloog hormonen de oorzaak is.
  Ik ben zeer benieuwd hoe het verder gaat doormidden van het doorgaan met de MIR-Methode. Succes allemaal. Ilse

 15. Hallo Mireille, heb nu 29 jaar Alopecia Areata Totalis Universalis en heb, ik denk ongeveer, 3 jaar de MIR methode gedaan. Ook met een (MIR)coach die met mij speciale zinnen uitzocht maar daarnaast ook de ‘algemene MIR’. Het heeft me veel gebracht maar geen haar. Jammer, maar ik hoop dat ik de erfelijke lijn heb doorbroken zodat mijn kinderen er geen last van krijgen, of werkt het zo niet?
  hartelijke groeten

  • Beste Els,
   Ja, dat zou kunnen dat je die erfelijke lijn hebt doorbroken. Dat is een kwestie van afwachten. Je kinderen zouden het overigens ook zelf kunnen doen om meer zekerheid te hebben. Jammer dat het voor jou niet gewerkt heeft. Ik hoop over een tijd meer onderzoek hiernaar te kunnen doen.
   Veel geluk!
   Groetjes Mireille

   • hallo Mireille, dankjewel voor je antwoord. Dat ‘haar’ is voor mij nu geen issue meer hoor, ik ga ontspannen blootshoofds door het leven en de MIR methode heeft me sowieso veel positiefs gebracht.
    Op dit moment zie ik mijn kinderen geen MIR methode doen, zij staan daar nog niet open voor (jammer, maar dat komt nog wel denk ik). Kan ik hierin nog iets voor hen doen? met de MIR methode of niet? alvast hartelijk dank voor je te nemen tijd en moeite en niet te vergeten veel goeds voor 2015,
    hartelijke groet, Els

    • Beste Els,
     Als je kinderen niet open staan voor de MIR-Methode, kun je er het beste ook niet over doorgaan. Je kunt ze er 1 keer over vertellen en dat is dan genoeg. Zorg vooral goed voor jezelf. Wanneer jij lekker in je vel zit en gaat stralen, kan het zijn dat ze gaan vragen aan je hoe dat komt.
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

 16. mijn schoonzus wil graag zwanger worden eerste keer via het ziekenhuis is mislukt ze heeft tevens al meerder keren haar grotere vleesbomen laten ze heeft nog enkele kleine vleesbomen ze heeft in het nieuwe jaar nog 1 kans heb je misschien enkele tips

 17. Rond mijn 20-ste in de 50-tiger jaren heb ik enkele operaties gehad en verloor na zeer korte tijd al mijn haren op mijn hele lijf. Medisch, na vele onderzoeken, bleef het een raadsel. Totdat ik, op aanraden, naar “De Gekke dokter (Wiegersma) in Deurne ben gegaan. Hij zag mij en zonder verder te onderzoeken, vertelde hij wat er gebeurd was. Na iedere operatie kreeg ik injecties tegen ontstekingen, die mijn bijnieren hadden aangetast (Cortisone?). Ik moest dit middel maar nooit meer toestaan.
  Nu, na reeds enkele jaren, jouw MIR-methode te bidden begin ik weer haargroei te krijgen; ik ga hier dus zeker mee door !! Geweldig Mireille BEDANKT en VEEL SUCCES !!!

 18. lieve Mireille,
  Ook ik heb last van haaruitval gehad.
  Ik was19 en werkte als gezinsverzorgster in een gezin,
  een jong gezin.Ik assisteerde de moeder die longkanker had.Ze werd ook elke dag bijgestaan door haar ouders,ze was hun enig kind.Zelf hadden ze ook een kind een dochter van 7 jaar.In dat gezin heb ik zoveel verdriet opgepikt dat mijn haar heel sterk uitviel.mijn moeder concludeerde :dat is te ingrijpend voor jou,je moet daar weg gaan. Dat heb ik ook gedaan, bij de begrafenis ben ik niet aanwezig geweest.Een poosje later stopte mijn haaruitval en knapte ik op.groet Rose

 19. Ik heb al ongeveer 30 jaar last van gestage haaruitval, de mannelijke variant, alopecia androgenetica en dit gaat nog steeds door. De bovenkant van mijn hoofd mist nu zo’n 80% van het haar wat ik ooit had, je kunt ze echt tellen zonder in de war te komen. Ook jeukt het heel erg als ik er niet na het wassen een beetje gel op doe, dan blijven de haren ‘stilliggen’, ik kan anders elke haar afzonderlijk voelen bewegen als het zacht waait of als ik mijn hoofd beweeg. Dat is om knettergek van te worden, maar de gel verricht wat dat betreft wonderen. Ik weet dat mijn hormonen nooit goed geweest zijn en ik ben van moederskant erfelijk belast; de vrouwen verliezen in meer of mindere mate het haar, de mannen niet. Mijn moeder, inmiddels 94, is bovenop haar hoofd zo goed als kaal, een zus van haar was op jongere leeftijd al vrijwel kaal. Dus het zit in de familie. Mogelijk dat nu ook nog meespeelt dat ik fibromyalgie heb, daar krijg je ook rare dingen van. Mijn wenkbrauwen zijn het afgelopen jaar ook uitgevallen, alleen een klein stukje vlak bij de neuswortel zit er nog. Inmiddels heb ik het leren accepteren, dat is het voordeel van ouder worden, ik ben nu 60, maar dat heeft jaren geduurd. Alleen ‘s winters is het echt vervelend, het is zo koud aan mijn hoofd, dat kan echt pijn doen en ik ben dus ‘verplicht’ om een muts op te zetten, waar ik eigenlijk een hekel aan heb. Jaren geleden zei de dokter in het ziekenhuis dat ik niet kaal zou worden, die goeie man zou zich rot schrikken als hij me nu terugzag.
  Ik heb van alles geprobeerd, spampootjes, smeerseltjes, kruiden, maar zonder resultaat. Zelfs een tijdje een pruik gedragen maar dat is het ook niet, ik ben blij dat ik dat ding aan de kant gegooid heb en de moed heb gevonden om gewoon zoals ik ben rond te lopen. Ook heb ik al een tijdje de MIR-methode gedaan maar ik zie echt (nog) geen verbetering.

 20. Hallo Mireille en Iny,

  Prachtig deze mooie reacties.
  Ik doe de MIR-Methode nu ongeveer een jaar maar mijn haar blijft maar steeds erg dun, voor de rest gaat het goed met me. Bedankt voor alle fijne post die we steeds van je mogen ontvangen. Ik wilde graag aan Iny vragen hoe die therapeut heet en waar zij/hij woont, graag een tel.nr. of een website.
  Voel er veel voor omdat ook eens te onderzoeken. Al vast bedankt hiervoor. Maar ik blijf de MIR-Methode er zo wie zo erbij doen, het bevalt zo goed.

  Liefs, Anny

 21. Hallo Mireille.
  Ik had je al eens verteld dat ik darm kanker heb , ontdekt door bevolkings onderzoek.
  De operatie is nu een maand geleden en het gaat redelijk goed, alhoewel het heel zwaar is geweest qua pijn.Nu komt er nog een half jaar Chemo in de vorm van infuus en tabletten, er is mij gezegd dat ik niet kaal zou worden en of dunner haar !!, maar de conditie zal misschien wel slechter worden van het haar en mijn lijf, maar dat is voor iedereen verschillend. Ik ben zoveel mogelijk door gegaan met de MIR-Methode ,ik heb daar steun aan en zie het als een gebed aan God voor mijn lijf en geest.Mag ik dit onbeperkt blijven doen.
  Graag een antwoord
  groetjes Marjanne

  • Beste Marjanne,
   Ja, je kunt de MIR-Methode zolang blijven doen als je zelf wilt. Binnenkort komt er een nieuwe video op de website, waarin ik dat ook zeg. Ik merk ook dat mensen die het langer blijven doen, ook veel diepere resultaten boeken! En zolang mijn eigen missie nog aan het ontvouwen is, blijf ik ook alle 9 stappen elke dag doen! Dus gewoon doorgaan met ‘bidden’!
   Ik wens je heel veel sterkte en geluk met alles wat je nog moet doormaken! Dat je je gezondheid maar terug mag krijgen!
   Mireille

 22. De MIR methode doe ik al 2 jaar. Er is heel veel in mij opgeknapt, daar ben ik heel blij mee. Ik ben nu 72 en dus grijs, mooi licht grijs, behalve in de nek nog steeds zwat.
  Sinds een half jaar zijn er tot mijn grote verbazing overal tussen door zwarte haren ontstaan. Ik dacht al dat het grijze donkerder werd maar wist niet precies waarom. Totdat mijn kapster dat zei, en ja hoor als je goed kijkt dan zie je dat ook. Grappig wel hoor maar ik vind dat lichtgrijs mij heel goed staan.
  Groetjes en bedankt.

  • Beste Judith,
   Wat bijzonder, he! Houd me op de hoogte als je steeds meer donkerder haar krijgt! Erg hoopgevend voor mensen de al heel vroeg grijs worden. Ik heb zelf aardig wat mensen om me heen die grijs zijn en ik zie het meestal meer als ‘blond’ en ‘lichtgevend’, dus een prachtige kleur!
   Veel geluk verder met de MIR-Methode!
   Liefs, Mireille

  • Nu Judith dit zo noemt, het terugkomen van haar haarkleur, moet ik zeggen dat ik zelf ook al dat idee had. Ik ben 54 en begon een paar jaar terug behoorlijk grijs te worden. Het heeft echter niet doorgezet. Dat de kleur terugkomt is helemaal leuk. Ik doe de MIR-Methode inmiddels ruim een jaar.

 23. Beste Ingrid,

  Ik heb ook al heel lang haaruitval heb verschillende dingen geprobeerd, mijn bloedwaarde is te laag heb nu ijzer tabletten, die heb ik ook eerder gehad nu weer 3 maanden maar intussen valt mijn haar uit en er komen ook geen nieuwe haren terug, ik doe de MIR-Methode al heel lang, heb ook elke dag hoofdpijn maar volgens de dokter heeft dat er niets mee te maken, zou het helpen vaker dan 2 keer MIR-Methode te doen?. Groeten Annie

  • Beste Annie,
   Nee, vaker dan 2 keer per dag heeft geen zin. Je kunt wel de MIR-Methode EHBO gaan doen, zodra de hoofdpijn komt opzetten. Die EHBO staat op de ledenwebsite. Je kunt ook naar een MIR-Methode begeleider gaan om uit te laten testen met spiertesten hoe het komt dat je die hoofdpijn hebt. Ik vermoed dat er wel degelijk een verband tussen is. Hoofdpijn heeft vrijwel altijd te maken met verdriet. Lees mijn artikel hierover, als je wilt: ‘De hoofdoorzaak van hoofdpijn’. Een MIR-Methode begeleider kan jou ook de EHBO leren!
   Veel geluk en sterkte!
   Mireille

 24. Hallo Mireille,
  Mijn dochter is met Alopecia Areata gediagnosticeerd toen ze 3 jaar was. Ze had kale ronde plekjes op haar hoofd en het haar liet heel makkelijk los. De huisarts zei dat we niets konden doen en maar moesten afwachten of ze geheel kaal zou worden. Wij zijn toen naar iemand gegaan die een holistische aanpak had, speciaal voor haarproblemen. Ze is behandeld met o.a. rozenkwarts, chakrabehandeling (trillingen van muziek), speciale haarolie en
  metamorfosemassage en in enkele maanden tijd had ze prachtig dik
  haar dat helemaal niet meer uitviel! Wij kunnen het overigens niet in de familie terugzien, maar zelf denk ik dat het misschien te maken kan hebben met het verlies van haar tweelingbroertje in de baarmoeder.
  Ze is inmiddels 27 jaar en heeft nog steeds prachtig haar.
  Heel veel dank voor al je artikelen en warme betrokkenheid (en “be the mirror“) en veel liefs van Iny

  • Beste Iny,
   Prachtig om te lezen! Er zijn dus meerdere wegen die naar een oplossing voor Alopeica leiden! En zo hoort het ook. In de alternatieve wereld zijn er al zoveel antwoorden. Fijn dat je het met ons hebt willen delen! En wat jij vermoedt over het verliezen van het tweelingbroertje, dat zou heel goed kunnen. Dat alleen al kan voldoende traumatische gevoelens achterlaten in een kind.
   Ik ben erg blij dat je zoveel voor je dochter hebt gedaan en dat het zo mooi heeft uitgepakt!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Wat fantastisch dat dit haarprobleem ook op een holistische manier is verholpen. Zou ik misschien het adres, of telefoonnummer, Mogen hebben van deze therapeut, ik heb namelijk ook dit probleem. Dan kan ik dit doen naast de MIR methode
   Alvast dank en vriendelijke groet, Barbara

  • Hallo Iny en Mireille,
   Ik heb ook al jaren lang last van alopecia , heb de link van mijn schoonzus doorgekregen dus ga me zeker eens verdiepen in MIR methode
   tegelijk intresseert me ook wie je toen heeft geholpen met die holistische aanpak, zou je me de contactgegevens willen geven aub ?
   bedankt alvast!
   Dani

   • Hallo Anny, Barbara, Dani en anderen,

    Degene die mijn dochter destijds behandeld heeft is Afra Coolen.
    Zij werkt nu nog deeltijds in de praktijk/studio van haar zoon Ramon Coolen te Walbeck/Geldern, net over de grens in Duitsland. Wanneer je Ramon Coolen Walbeck googled kom je vanzelf bij tel.nr. e.d. uit.
    Wat mij en enkele die ik ken ook veel geholpen heeft, m.n. op haargebied is “ontgiftende baden”, geschreven door France Guillain.
    Het is vaak wel een kwestie van volhouden, vooral bij dingen die al lang spelen. HEEL VEEL SUCCES allemaal en een hartegroet van Iny

  • Lieve Iny,
   Met veel interesse heb ik jouw berichtje gelezen.Bij mij hebben ze 2 jaar geleden alopecia vastgesteld.Sinds mei ben ik bezig met de MIR-methode voor o.a.die haaruitval, maar ik kan nog niet echt een verbetering bemerken.Zou jij a.u.b. de naam en het adres van die persoon willen doormailen die jouw dochterje behandeld heeft.Dank bij voorbaat.Nog prettige kerstdagen en een meegaand 2015.
   Eline

   • Hoi Miireille….ik begrijp er niets van: een paar keer kom ik een REACTIE op dit artikel “de beste wensen voor 2015” tegen!
    Betekent dit dat ALLE reacties hierboven van 2014 zijn?
    En geen ACTUELE reacties van woensdag 13 november 2019? op dit artikel.
    Zo ja, dan zou dit betekenen dat recente ervaringen tav Allopecia met de MIR-methode nu niet gepubliceerd zijn…….
    Er is vast een verklaring voor……
    Mijn reactie op dit artikel komt nog, maar eerst moest ik dit even kwijt.
    Hartelijke groet, Cobi

    • Beste Cobi,
     Bedankt voor je bericht. Dit artikel is een hele tijd geleden gepubliceerd en alle reacties, van toen en nu, blijven gepubliceerd staan op de website. Je vindt dus ook oudere reacties terug. Plaats gerust je reactie, wij doen er alles aan om deze z.s.m. te beantwoorden.
     Hartelijke groet,
     Team MIR-Methode

     • Hartelijk dank voor bovenstaande reactie. Jaren geleden is bij mij Allopecia areate gediagnostiseerd. Ik had niet alleen kale plekken op mijn hoofd, maar ook mijn nagels waren aangetast. Ik heb dus, Mireille, geen ervaringen met de MIR-Methode in relatie tot Allopecia. Wat ik wil delen is dat ik enorm veel steun heb gehad van een Kinesioloog /klanktherapeut (die helaas nu zijn fantastische werk niet meer kan uitoefenen) en een Polyenergetsch therapeute.
      Beide therapiën hebben mij enorm geholpen. Na jarenlange stress kwam mijn lichaam en geest tot rust en langzaamaan verdwenen de kale plekken en herstelden mijn nagels zich ook. In deze periode en lang erna slikte ik 400mg magnesium van Orthica, voorgeschreven door de Kinesioloog.
      Sinds een dik jaar ben ik aan het Mirren en heb 2x een MOM gehad van Margreet Pielage in Ommen. (Dank, dank Margreet) Het heeft me zoveel gebracht en zoveel inzicht gegeven, zoals o.a familiepatronen en mijn reactie daarop. Ik ben 73 jaar en ik voel me zo ontspannen EN rustig en geniet van zoveel dingen. Mireille, dank je wel voor je prachtige werk, ik blijf je volgen en steunen. Een ❤️ groet. Cobi

      • En Ik ben zo blij dat het Maatwerk (MOM) die ik voor je mocht maken zo fijn in de diepte werkten, Cobi.
       Overigens is dat een van de leukste dingen van mijn werk, jou en andere mensen ondersteunen met de MIR-Methode. Liefs, Margreet

  • Hallo Mireille en Iny,

   Ik ben al een tijdje bezig met de MIR methode, maar om een andere reden dan mijn haren, maar voor mijn struma, die zich inderdaad rustig houdt. Ook heb ik echter een haarprobleem, frontale alopecia, dat is een ontsteking, waarbij de haargrens steeds verder terugtrekt. Ik zou willen vragen of ik het adres van Iny mag hebben om eens te kijken of naast MIR-Methode ook de holistische therapie iets voor mij is.
   Is dat mogelijk?
   Mireille, ik vind al deze artikels van jou zo leerzaam! Dank je wel!

   groetjes, Monique

   • Beste Monique,
    Je verzoek is doorgestuurd naar Iny. Fijn dat de artikelen je helpen! Ik vind het erg leuk om mijn kennis te delen. Ik hoop van harte dat de alopecia bij jou minder mag gaan worden!
    Veel geluk!
    Groetjes, Mireille

   • Dag Monique, ben je al verder met de frontale fibrosis alopecia? Ik heb het ook al een aantal jaren. Ben nu 58 en hoop toch nog op verbetering. Ben ca. een jaar bezig met MIR-Methode en gebruik geen corticosteroïden, wel aloe gel.
    Succes Anne.

 25. Heb ontzettend veel jeuk op mijn hoofd (gehad) wordt nu wat minder. Is geen eczeem of roos. Er is verder niets te zien nl. Kan dat met de MIR methode te maken hebben? Doe ik nu een aantal weken. Groet c

  • Beste Catharina,
   Ja, dat kan er zeker mee te maken hebben. Ik weet natuurlijk niet wat de oorzaak is, maar ik zie wel vaak bij mensen dat ze jeuk op hun hoofd hebben wanneer ze zich spiritueel aan het ontwikkelen zijn. In die zin kan het te maken hebben met je chakra’s die zich openen of vrij maken. Zou je hier iets mee kunnen? Je kunt er altijd nog een MIR-Methode begeleider over raadplegen. Zij kunnen het dan nagaan via spiertesten.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 26. Al bij al heb ik een mooie bos haar tot op de schouders. De laatste tijd krijg ik vaker complimenten over mijn haardos. Ik heb 2 maand geleden ook mijn kapster extra bedankt. Gisterenavond zeiden mijn jongste zoon en vrouw dat mijn haar zo mooi zat. Persoonlijk vind ik dat er minder grijze haren zijn. Ik had trouwens aan de kapster gevraagd of het mogelijk is dat ik alleen grijze haren verlies? Aan t mirren sedert 29 juni. Bedankt, ik geef deze aanpak altijd door.

  • Beste Diana,
   Wat boeiend! Ja, het moet in principe kunnen dat grijze haren minder worden, omdat er een link is met het functioneren van de nieren. Ik weet nog niet precies hoe het zit, daarom heb ik er nog niet over geschreven, maar de Chinese geneeskunst heeft hier wel antwoorden op. Er zijn ook erg weinig grijze Chinezen!
   Ben ontzettend blij voor je en ik hoor het heel graag hoe het met de kleur van je haren gaat!
   Veel geluk met je prachtige haren!
   Mireille

 27. Ook bij mij was het verdict allopecia areata en de raad die ik kreeg was hopen dat het ooit zou weggaan. In het begin van het Mirren verbeterde alles spectaculair maar dan begon ik dagen over te slaan en nu zijn en nog twee kleine ronde kale plekjes aan beide zijden van mijn hoofd, net achter het oor. Dat krijgen we ook nog weg. Mijn nekpartij was bijna volledig kaal en de zijkant was nog een beetje bedekt met spierwit broos haar. Zeer “panda stijl”. Nu kan ik ermee lachen dankzij de MIR-Methode. Alhoewel het soms moeilijk is om alle dagen vol te houden begin ik steeds weer opnieuw en het resultaat mag gezien worden. Bedankt voor het delen van de MIR-Methode. Ingrid

  • Beste Ingrid,
   Wat fijn om te horen dat het zo goed voor je allopecia areata werkt! Ben erg blij voor je! Ik hoop dat je het wat consequenter kunt volhouden. Misschien de 9 stappen op logische plaatsen ophangen, zoals naast het bed, op de spiegel, binnenkant keukenkastje, koelkast? Ik ben blij voor je en ook dat je er om kunt glimlachen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.