Home » Artikelen » 45. Wratten, genitale wratten en de MIR-Methode als oplossing

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

45. Wratten, genitale wratten en de MIR-Methode als oplossing — 67 reacties

 1. Ik heb al een hele poos een soort van wrat bovenop mijn hoofd. Gelukkig zit deze onder mijn haar, maar mijn haar gaat wel wijken door dat ding. De huidspecialist wilde hem niet weghalen, want het zou een groot gat in mijn haar worden. Nu krijg ik net via facebook dit artikel onder ogen en ging gelijk even op mijn hoofd voelen. Zeer verbaast om te constateren dat de wrat echt een stuk kleiner lijkt te zijn. Hopelijk gaat ie helemaal weg. Bijzondere gewaarwording die MIR-Methode. Ik doe het nu bijna vier weken.

 2. Hoi Mireille,

  Ik doe de MIR-Methode al sinds de zomer. Het voelt nog steeds. Deed het altijd 2x per dag, nu vergeet ik het soms savonds. Dus dan 1x.
  Heb veel dingen gemerkt in die tijd. Vooral in begin..
  Maar mijn wrat op mijn vinger en onder mijn voet zitten er nog helaas.
  Ik ga er gewoon mee door. Misschien moet ik het op mijn andere hand doen een idee of over de wrat.

 3. Hallo Mireille

  Voor de zwangerschap van mijn eerste kind, had ik een wrat midden op mijn hand, die er nogal diep inzat, tijdens de zwangerschap merkte ik dat
  die ineens weg was, en ze is niet meer teruggekomen, ik heb nu geen last meer van wratten, ja dat is lang geleden, ik wil alleen maar zeggen dat
  ik dat raar vond, hoe kan dat?

  spijtig doet de MIR-Methode niets aan een slecht gehoor, ik krijg sinds
  kort last van oorstoppen , en ik draag al verscheidene jaren oorapparaatjes, ik vind dit zo lastig, telkens die te moeten laten verwijderen
  ik moet wel anders piepen mijn apparaatjes, telkens naar de specialist
  om ze eruit te laten halen,want doorspuiten is niet goed voor mijn gehoor
  dat wordt een duur grapje

 4. Door al de reacties in deze nieuwsbrief te lezen ivm het slinken van wratten met de MIR-methode, krijg ik plots het idee om het ook in te zetten voor de neuspoliepen, waar ik al vele jaren mee te maken heb. De KNO-arts heeft al meermaals poliepen verwijderd, maar zei me dat het eigenlijk weinig oplevert, daar mijn lichaam de poliepen blijft aanmaken.Ik doe vaak de MIR-Methode, maar wil nu speciaal aandacht geven aan dit probleem en hoop zo ook de oorzaak ervan te kunnen ontdekken.
  Dankje Mireille.

 5. Hallo Mireille,
  Ik ben met de MIR-Methode een paar jaar geleden begonnen en na een hele tijd opnieuw begonnen een half jaar geleden. Ik heb al jaren last van vocht uit de anus en daar zitten ook uitstulp els
  Ik dacht dat het aambeien waren maar volgens de huisarts waren het uitstulpsels en die konden niet weg gehaald worden. Door het vocht ging het jeuken en de huid werd rood en raakte geïrriteerd. Ik gebruik ook al twee jaar CBD olie en sindsdien is de bloeddruk weer normaal. Tien weken geleden heb ik de chakra`s allemaal gedaan en vanaf die tijd heb ik geen last meer van vocht uit de anus en zijn de uitstulpsels of wratjes bijna weg. De MIR-Methode is echt geweldig ben er heel blij mee.

 6. Hoi Mireille,
  Helaas heeft de MIR-methode bij mij niet geholpen. Uiteindelijk na 5 x bevriezen bij de huisarts is de wrat eindelijk weg.

 7. Goede morgen.
  Zelf heb ik jaren geprobeerd om een pijnlijke ( haast van de buitenkant niet zichtbare) wrat onder mijn voorvoet) met stinkende gouwe weg te krijgen. Het is mij op deze manier niet gelukt. Goede reden om weer de MIR consequent op te pakken.
  Dank voor de inspiratie!
  Heel bijzonder is dat die wrat rechts in het long gebied zit., ik had echter nooit last van mijn longen – dat bevreemde me-maar ik voelde wel dat die wrat me wat te zeggen had. Kennelijk nog niet goed geluisterd ! In november jl kreeg ik een hardnekkige virale long ontsteking die overging in bronchitis. Het liefst gebruik ik atuurgeneeskundige middelen. Nu moest ik er toch maar aan geloven om 2 x anti biotica en 2 x prednisonkuur te gebruiken, naast bryonia homeopatisch. Het hielp niet echt. Nuheb ik een puffer met cortison en ben bij longarts beland. Mijn uitademing piept nog ( heel muzikaal dat wel) in verschillende tonen. En dat voelt benauwd, maar ook symbolisch. En mijn voetwrat doet nu zelfs snachts echt veel pijn. Net of hij schreeuwt om aandacht. Het zit er al nu meer dan 5 jaar..
  6 jaar geleden kreeg mijn jongste dochter een zeer traumatische ervaring ( door gestoorde buurman met mes 10 x neergestoke, het is een wonder dat ze het heeft overleefd) en kwam en is nog steeds in heftig proces en ik probeerde haar zoveel mogelijk te helpen, maar was soms zo machteloos. Ze voeltde zich vermoord en was nog steeds zo bang dat ze in psychose kwam .
  Ik heb haar 3 x geholpen met verhuizen, omdat ze zichvreselijk bedreigd voelde. Mensen die er in het begin voor haar waren begrepen haar niet meer en hulp maakte plaats voor oordelen,. Ook door o.a. mijn man die haar vader niet is..en hem begrijp ik ook, hij zag hoe ik flink achteruit ging in gezondheid. Ik kon haar angsten en verdriet niet wegnemen en heb veel voor haar gebeden en doe dat nog steeds. Heb haar vaak a.h.w. In Gods handen gelegd en soms gebeurden er wondertjes. .
  Heel voorzichtig durf ik steeds meer te vertrouwen dat er Licht is aan het eind van de tunnel.
  Ik heb het gevoel dat die voetwrat op mijn long gebied en nu mijn long problemen een boodschap voor me zijn, daar wil ik met heel mijn hart naar luisteren. .
  Heel veel dank Mireille voor het doorgeven van de MIR. Dankzij dit artikel ben ik helemaal gemotiveerd dit weer op te pakken. Lieve groet in dank.
  Clementine .
  P.s.Ik heb het destijds jouw methode ook aan mijn dochter mee willen geven, maar zij was bang ervoor om weer in de psychose te komen die ze door PTSS kreeg. Maar hopelijk durft ze het nu aan!

 8. Beste Mireille,
  ik lees hier allemaal mooie berichten over de wratten. maar ik doe de Mir Methode nu al 4 maanden, en heb ook al 2x een mir methode op maat gehad,maar mijn wrat in mijn nek/schouder blijft er gewoon zitten. is in het verleden ook al 2x verwijderd door de dokter,maar komt steeds weer terug. wat kan ik nu het beste doen?
  groetjes gerard.

  • Beste Gerard,
   De oorzaak is blijkbaar nog niet verdwenen. Je kunt gewoon doorgaan met de MIR-Methode. Duurt het je te lang, dan kan je een consult aanvragen bij een MIR-Methode begeleider om rechtstreeks naar de oorzaak te gaan.
   Groetjes, Mireille

 9. Graag wijs ik nog even op de biologische natuurwetten die zeggen dat wratten te maken hebben met een zinvol biologisch programma van de opperhuid als gevolg van een scheidingsconflict (huidcontact dat er niet is wensen of huidcontact dat er is juist niet willen). In feite is dat het conflict dat je met de MIR-methode oplost, ook als je je daarvan niet bewust bent. En inderdaad: ons onbewuste kan het proces omdraaien. Dank Mireille voor je waardevolle methode.
  Hartelijke groet van Nicolette

 10. Ik had in het verleden opeens een wrat op mijn neus. Mijn toenmalige huisarts hield van natuurlijke methodes en adviseerde me een vijg open te snijden en op mijn neus te plakken. Ik deed dat ‘snachts. En dat hielp! Misschien samen met de MIR-Methode te doen? (Misschien dat het onbewuste begrijpt dat, wanneer jij met een vijg op je neus rondloopt, er werkelijk iets moet gebeuren, ha ha!)

 11. Beste Mireille,
  Is er ook iets bekend over de werking van de MIR-Methode in relatie tot steelwratjes/ fibromen?
  Ik dacht dat het moedervlekken waren maar na onderzoek bij de dermatoloog bleek dat het fibromen zijn. De laatste jaren krijg ik er steeds meer. Ben er even benieuwd naar of hierover iets bekend is.
  Alvast bedankt voor je reactie!
  Lieve groet, Margreet

  • Beste Margreet,
   Nee, ik heb daar nog niet een ervaringsverhaal over terug gehoord. In principe zou het moeten kunnen helpen, omdat de MIR-Methode werkt aan de oorzaak van klachten. Maar het is altijd afwachten of iemand er werkelijk iets van merkt. Als je het wilt uitproberen, graag!
   Groetjes, Mireille

   • Hartelijk dank voor je reactie Mireille! Ik ben al een paar maanden met de MIR-Methode bezig en blijf er mee doorgaan! Ik zal je het verloop laten weten!
    Groetjes Margreet

 12. ik heb al het grootste deel van mijn leven voetwratten, alle tips van iedereen toegepast incl. homeopathie, aangepaste voeding enz. Ook een jaar naar de dermatoloog geweest, ze groeiden daarna weer aan. Bovendien had ik bij elke ontwikkeling in mezelf een deel wat vooruit wil maar ook een deel die de hakken in het zand zet. Ben sinds een jaar bij een medisch begeleider en doe 2 maanden de MIR-methode, en nu begint de blokkade op te lossen!! Verdrongen boosheid, en verdriet mag gevoeld worden, dus ik heb goede hoop dat de wratten verdwijnen als ik op deze voet doorga. wordt vervolgd!

 13. Hallo,
  Ben erg benieuwd welke onderliggende oorzaak er is aan het ontstaan van wratten en specifiek genetale wratten?

 14. Dag Mireille,
  Reeds meer dan 30 jaar heb ik een rijtje vlakke wratjes aan mijn enkel. Ze stoorden mij niet en ze bleven zo altijd t zelfde. Soms meer opvallend, soms groeiden ze blijkbaar. Sinds ik begon te Mirren inspecteerde ik ze regelmatig en ze krompen stilaan weg. Nu mag ik toch melden dat ik nu nog slechts enkele roze littekens heb. De vergroeiing is WEG. Ik doe de Mirmethode nu wel al 16 maanden, nog trouw elke avond bij t slapengaan. Toch ongelooflijk en zoveel mensen die zoveel behandelingen ondergaan. ZELFHELING, mijn favoriete methode. Ik vertel het wel dagelijks aan iemand. Blij dat ik een Mirror mag zijn.
  Diana

 15. Met de MIR-methode is al veel verbeterd, zachtere huid, stabieler door beter vervulde basisbehoeften, met mijn missie bezig etc. Ook is mijn voetzoolwrat uit zichzelf weggegaan. Heb ook al jaren een wrat achter in mijn nek, een fractie links van het midden. Die heb ik vorige week laten aanstippen en er kwam grijs en gelig slijm uit. Omdat ik weet dat de plek van symptomen belangrijk is en je heel raak zat met je antwoord over de eeltstreepjes onder mijn voeten (ik wilde je daarvoor toen nog bedanken, maar dacht dat als iedereen na jouw reactie nog een keer afsluitend reageert het misschien wat veel wordt) was ik benieuwd wat de betekenis op deze plek kan zijn. Misschien is deze niet vanzelf overgegaan omdat ik hier nog een inzicht op ‘moet’ ontvangen. (bij de voetzoolwrat wist ik nl wel wat er achter lag ‘kwaadheid aan de grond van je bestaan’ (door Louise Hay’s boek: Heel je leven) . Gelukkig heb ik hiervan de afgelopen jaren flink wat geuit en los mogen laten. Lieve Mireille, mocht je tijd hebben om mijn vraag te beantwoorden, dan bij deze alvast vooraf hartelijk bedankt. Groetjes,

  • Beste Anita,
   Wat je beschrijft in je nek, zou te maken kunnen hebben met de Blaasmeridiaan. Die loopt op de plek die je beschrijft. Die meridiaan heeft veel te maken met loslaten van onzekerheden en het nemen van beslissingen. Wellicht dat je voor een keuze staat?
   Ik hoop dat de wrat zich gewonnen gaat geven!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Mireille,
    lag net te rusten en voelde dat je geantwoord had dus daarna meteen even de laptop opgestart. En het klopte. Weer een stapje verder in het vertrouwen op mijn intuïtie (dat is misschien dat stukje onzekerheid). De beslissing waar ik voor sta is wellicht de grootste en belangrijkste van mijn leven, nl het doorbreken van de dynamiek van verlatings-/bindingsangst en, ongeacht de gevolgen, trouw blijven aan mezelf. Voor anderen die hiermee worstelen (iig alle HSP’s is mijn pers. theorie hierover) heb ik een superleestip: Liefdesbang van Hannah Cuppen.
    (Nogmaals) Hartelijk dank voor je antwoord.

    • Beste Anita,
     Nou, overduidelijk dat je daar meer op mag vertrouwen! Ik zit hier helemaal te ‘kippenvellen’!
     En dankjewel voor de tip voor het boek van Hannah Cuppen! Ik ben zelf ook erg gecharmeerd van de workshops van Manon Spaan.
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireile

 16. Goedemorgen Mireille,
  In mijn mondhoek zit een wratje, heel lastige plek. Vorig jaar heeft
  de huisarts het wratje weg gesneden, maar hij is terug gekomen. Iedere
  dag stip ik de wrat voorzichtig aan met Tea Trea oil; hij wordt wel
  kleiner, maar is na 2 maanden nog steeds niet weg.
  Ik denk dat ik de MIR methode maar moet gaan volgen.
  Groetjes, Inge

 17. Heb 9 mei toch mijn inwendige genitale wratten weg laten halen, want ze waren erg groot geworden, en in totaal 8 stuks, pfffffffff.
  Maar nu vloei ik nog steeds, heb buikpijn en voel me erg depri.
  Ik doe de MIR-Methode elke dag voor mij en mijn hond, die erge jeuk heeft. Ook bij haar is het niet oké, ze bijt nu zelfs op haar rug en krijgt korsten, zo erg……Ik ben bang dat haar jeuk met mij te maken heeft……

  • Beste Angela,
   Ja, dat zou kunnen, dat er een link is tussen je hond en jou. Zou je een keer naar een MIR-Methode begeleider willen gaan om het te laten natesten?
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 18. Mijn kalknagels zijn al een tijdje beter maar nu merkte ik vanavond dat de platte wratten ter hoogte van mijn enkel eigenlijk verdwenen zijn. Die wratten heb ik al meer dan 30 jaar, ze waren nooit echt groot maar ze waren er. Ik doe de MIR-Methode sedert vorige juni dus een 8talmaanden en nu wreef ik erover en het buitenste velletje kwam er af en de plaats waar ze waren is nog roze maar de verhoging van de wrat zelf is weg, foetsie…

  • Hallo,
   Ik ben al een jaar bezig met de MIR-Methode. Laatst ben ik begonnen met de zin “voetwratten verwijderen”en daarna de 9 zinnen. En echt!! ze zijn bijna weg. Ik had voor die tijd echt alles geprobeerd en ben helemaal blij. dank je.

 19. Hi Mireille, heel gek maar sinds ik enige tijd weer MIR, krijg ik juist wratjes, een aantal kleine en 2 grotere. Wat gaat hier niet goed?

  • Beste Jeannette,
   Het is niet een kwestie van dat er iets niet goed gaat, maar dat je lichaam aan het werk is. Als je wilt weten wat er precies speelt, kun je je vraag voorleggen aan een MIR-Methode begeleider. Meestal heeft het te maken met oude emoties die je aan het verwerken bent.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 20. Ik kreeg de volgende tip van een pedicure; Door watten 2 x per dag aan te stippen met schoonmaakazijn verdwijnen ze. Verder; Door het langdurig behandelen met een spuitflesje, liefst 2 x per dag, waarin schoonmaakazijn, verdwijnen ook kalknagels.

  • Beste Lidwina,
   Daarbij is het de kunst om de nagels van binnenuit weg te werken. Kalknagels zijn een uiting van wat zich binnenin je lichaam afspeelt.
   Veel geluk en dank voor de tips!
   Mireille Mettes

 21. In mijn jeugd heb ik 10 wratten op mijn handen gehad. Ik schaamde me er vreselijk voor. Uiteindelijk zijn ze weggegaan door er met mijn tong over te likken (dagelijks). Ik hield dat vol omdat het werkte. Later heb ik nog een grote wrat gehad op mijn voetzoet, die is weggegaan door er tape over te plakken. Nu heb ik alleen op mijn rechterhand 5 wratten (rechts of links betekent volgens mij ook wel iets) die met speeksel niet weggaan. Ik ben vanavond begonnen met de MIR-Methode. Als het effect heeft zal ik het melden.
  groetjes,
  Christel

 22. Ik had een akelige donkere bloemkoolwrat net achter mijn haaargrens. Doe nu een week of 5 de MIR-methode 2 x per dag. Guess what? Wrat weg. Of het komt door de MIR-methode weet ik niet, maar frappant dat hij wel weg is. Had er last van met haarkammen.
  Ook droom ik veel meer. Is dat ook een gevolg van de MIR-methode?

  Liefs alma

  • Beste Alma,
   Wat fijn voor je dat het ineens weg is, hoera!
   Ja, dromen is een van de reacties die ik vaker hoor door de MIR-Methode. Is meestal een teken dat je oude emoties en gebeurtenissen aan het verwerken bent.
   Veel succes!
   Mireille Mettes

 23. Hallo, ik heb op mijn hals veel hele kleine wratjes. Met die kleintjes is niets gebeurd. Maar onder een borst had ik een vrij grote, donkere wrat zitten. Tijdens een controle voor borstonderzoek werd hier extra aandacht aan besteed. Ik liep er over na te denken om die wrat uit voorzorg te laten verwijderen. Op een gegeven moment begon hij tot mijn verbazing helemaal uit te drogen en is na een tijdje afgevallen. De huid is daar nu helemaal glad. Alleen een heel lichte verkleuring van de huid herinnert mij eraan dat daar iets heeft gezeten. En pas na het lezen van dit artikel en de reacties van andere mensen, realiseerde ik mij dat dit door de MIR-Methode komt. Helemaal geweldig dus!

  • Beste Wilma,
   Wat een fantastisch nieuws! Ik ben enorm blij voor je dat jouw lichaam het zo mooi zelf heeft kunnen oplossen! Het is meteen een heel goed teken voor je immuunsysteem, dus dubbel gefeliciteerd!
   Hartelijke groetjes en dankjewel voor het vertellen!
   Mireille Mettes

 24. Hee goede morgen Schoonheid!
  Sinds één week heb ik mijn wratjes her en der aan de MIR-Methode toevertrouwd en ze zijn inderdaad aan het slinken, maar nog niet helemaal weg. Wordt vervolgd….
  Ik geloof niet meer in wonderen, nee ik reken er gewoon op! Wonderbaarlijk wat de MIR-Methode in combinatie met Zen meditatie teweeg kan brengen.
  Voor nu en voor later…..Gods Licht en Liefde…knuf Corelia
  P/s Ik doe de MIR-Methode in mijn schommelstoel heus dat Mirt hoogst aangenaam.

  • Hai Corelia,
   Wat leuk dat je gewoon kunt waarnemen dat ze aan het slinken zijn! Ik hoop dat je tezijnertijd kunt melden dat ze echt helemaal weg zijn. Bijzonder, hoor! Heel blij voor je.
   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 25. Helaas heb ik ook verschillende wratjes en ben al enkele jaren bezig met de MIR-Methode, de wratjes heb ik al meermalen laten weg laseren maar die ene bij mijn oog blijft aanwezig!
  Ik blijf trouw de MIR-Methode uitvoeren want ik voel telkens weer ander ontgift proces hartelijke groet Dorien

  • Hai Dorien,
   Hopelijk gaat dat laatste wratje uiteindelijk ook weg! Fijn dat je het nog een kans blijft geven. Zolang je nog klachten hebt, is het goed om door te blijven gaan. Blij dat je dat kunt opbrengen.
   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 26. Dag Mireille
  Even een korte reaktie van mij n.a.v. de mail over wratten. Ik ben begonnen met de MIR-Methode ivm een aantal lichamelijke klachten. Tot mijn stomme verbazing verdween ook de wrat op mijn schouder. Deze zat er al een hele poos en was volgens de huisarts een ouderdoms wrat. Maar hij is weg en de huid is weer helemaal gaaf en glad.
  Super!

 27. Hallo Mireille,
  Ik heb ook wratten, ze zijn nog niet weg, maar wat ik eigenlijk wil
  zeggen is dat ik steeds reclame krijg, o.a van kanker, met gesproken
  tekst. Het gebeurt steeds als ik door wil klikken naar een artikel.
  of ligt dat aan mijn computer? Hartelijke groet,Myriam

  • Hai Myriam,
   Dat ligt helaas aan je computer. Wij hebben geen enkele vorm van reclame op onze website. Het zal met een cookie te maken hebben, verwacht ik.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 28. Nu ik het artikel over de wratten lees, kijk ik naar mijn wijsvinger waar al jaren een wrat zit en wat schept mijn verbazing:de wrat is weg! Ik doe nu 5 maanden de MIR-Methode en het werkt,het onbewuste wordt bewust gemaakt.
  Geweldig de MIR-Methode, Mireille dankjewel!

  • Beste Dorin,
   Wat kunnen er toch een wondertjes gebeuren. Ben heel blij voor je!
   Veel geluk!
   Mireille Mettes

  • Beste Hetty,
   Wat bijzonder om te horen! Ben heel blij voor je!
   Hartelijke groetjes en veel geluk!
   Mireille Mettes

 29. Ik had ook twee wratten en die zijn weggegaan nadat ik met de MIR-Methode begon. Dit waren de bloemkoolwratten. Ik heb twee andere wratten die, als je erop drukt, pijn doen, en die gaan helaas niet weg. Maar ik blijf door gaan met de MIR-Methode. Het is super!

  • Beste Lucienne,
   Wat fijn dat die wratten zijn weggegaan! Ik ben benieuwd of die andere twee ook weg gaan. Laat je ze controleren bij de huisarts als ze zo pijnlijk blijven?
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 30. Hoi Mireille,

  Ik lees met aandacht je schrijven over wratten en genitale wratten. Met name bij dit laatste wil ik opmerken dat de MIR methode heel goed zou kunnen helpen maar omdat het toch onder de SOA’s valt is het toch wel de bedoeling hiermee naar een huisarts of dermatoloog te gaan en daarbij de MIR methode als extra behandelingsvorm te gebruiken. Ik hoop dat je dit als opbouwende kritiek ziet
  Groetjes Maria

  • Beste Maria,
   Dankjewel voor deze waardevolle aanvulling! Ik ben er altijd voor dat mensen zich regulier, bij artsen, laten controleren! Ik heb het aangepast in het artikel Fijn dat je de moeite nam me dit te vertellen, dankjewel!
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

   • Tja, en dan ga je naar de huisarts en die stuurt je door naar de gynaecoloog en die geeft me een zalfje mee van € 75.=, wat ik volgens de gebruiksaanwijzing niet op slijmvliezen aan mag brengen, dus geen nut heeft, legt niks uit over het feit dat het een SOA is, en ook niet dat het hier gaat over een andere variant als de normale wratten op voet of hand. Bij mij werden ze snel groter en bloeden ook…….Ik sta op het punt om ze weg te laten halen, maar ben bang dat dan mijn schedehuid niet meer flexibel is daarna, en dat ik dan tijdens seks wondjes krijg en wéér wratten, want die virus raak je volgens de dokter nooit meer kwijt………..Wat nu?

    • Beste Angela,
     Er zijn al mensen die op alternatieve wijzen wel virussen kwijt raken, doordat hun immuunsysteem weer sterk wordt. De MIR-Methode werkt ook in op het immuunsysteem. Als je het nog een paar maanden kunt volhouden, kan de MIR-Methode je er misschien mee helpen. Ga anders gerust een keer naar een MIR-Methode begeleider. Die kan het immuunsysteem sneller helpen versterken, omdat ze dan werkt aan de diepere blokkades die eronder liggen.
     Overigens erg frustrerend hoe je bent behandeld. Dat spijt me voor je. Hoop dat het je het de gynaecoloog kunt vergeven of het hem/haar kunt vertellen hoe het voor je was.
     Veel sterkte!
     Groetjes, Mireille

     • Ik heb via de Bioresonatie-therapeut van mijn man druppels gehad, die ook van binnen uit de virus bestrijden. Bij mijn man helpen ze ook tegen het Herpesvirus die koortslippen veroorzaakt. Alleen moet je ze heel lang blijven gebruiken. Misschien dat het samen met de MIR Methode nog sneller weg gaat! Duimen aub!

     • Hoi Mireille, op de lijst van MIR Methode begeleiders staan niet veel mensen in Groningen e.o. maar nu hoorde ik gisteren van degene die mij met MIR in aanraking bracht, dat er ook een in Delfzijl moet zitten…………kan het zijn dat je de lijst nog niet hebt bijgewerkt? En wie is dat dan in Delfzijl?
      Groetjes, Angela

      • Beste Angela,
       De begeleiders die bijgeschoold zijn, staan op de website. Staat een begeleider niet op de website, dan kan het zijn dat ze met de MIR-Methode werken, maar niet de laatste bijscholingen hebben gevolgd.
       Groetjes! Mireille

 31. Hoi Mireille,
  Mijn 2 wratten op mijn wijsvinger waren al vrij snel weg nadat ik was begonnen met de MIR-Methode, net zoals mijn rood/warm gezicht van de overgang snel weg was.
  Ik doe het nu ongeveer 8 maanden.
  Alleen mijn kalknagels en schimmelvoeten zijn nog niet helemaal weg ,maar het is al wel stukken beter/minder.(heeft nog wat tijd nodig)
  Groetjes en nog heel erg Bedankt dat ik in aanraking ben gekomen met de MIR-Methode en met jou.

  • Beste Astrid,
   Ik ben enorm blij voor je, hoera! Veel geluk met de laatste klachten!
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 32. Mijn dochter krijgt elk voorjaar 1 of 2 wratjes op de voetzolen. Wat haar altijd hielp was een oud huismiddeltje: de wratjes 2x daags inwrijven met de binnenkant van een tuinbonenschil (moet je de bonen natuurlijk wel ongedopt kopen). Zo handig van de natuur dat tuinbonen precies in het wratjes-seizoen verkrijgbaar zijn! Je hebt er maar een paar ‘peuleschillen’ voor nodig en je kan ze goed in de koelkast bewaren.
  Of de MIR-methode net zo goed werkt, gaan we uitproberen. Wie weet zorgen MIR en bonen samen wel voor definitief wegblijven!

  • Beste Evelien,
   Ja, wie weet! Het is het proberen waard. Ik duim voor haar!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 33. Mijn dochter van 15 had al jaren hardnekkige wratten op haar handen. Met de MIR methode zijn ze nu allemaal weg, het heeft wel even geduurd, een aantal maanden. Ook was haar menstruatie nog steeds niet op gang gekomen. In de maanden dat ze de MIR methode deed, kwam deze ook!
  Laatste gaf ze me toe, dat ze zelf nog wel eens de MIR methode doet, op momenten dat ze dat nodig heeft, of die behoefte voelt, bijvoorbeeld ten tijde van toets weken.
  Dank je!

  • Beste Myrna,
   Het is altijd mooi om de MIR-Methode bij de hand te houden wanneer het goed voelt om weer ‘s te doen. Zolang iemand klachten heeft, kan hij door blijven gaan met de MIR-Methode.
   Ik ben heel erg blij voor haar dat de wratten op haar handen weg zijn, want die zijn zo zichtbaar! Doe je haar de groetjes van mij?
   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 34. Wratten krijg je weg door het (vies) gele sap van de Stinkende Gouwe.
  Het is geen gezicht al die geel-bruine vlekken, maar het helpt echt!!

  • Beste Joke,
   Aha, dus geen paardebloemensap, maar Stinkende Gouwe! Er komt er net weer een opzetten in mijn tuin. Alleen… geen wratten meer om het erop te smeren. Maar ik zal het onthouden en aan andere moeders doorvertellen, naast de MIR-Methode.
   Veel geluk!
   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.