Home » Artikelen » 123. Aambeien: 4 oorzaken en wat de MIR-Methode kan doen

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

123. Aambeien: 4 oorzaken en wat de MIR-Methode kan doen — 24 reacties

 1. Het is mijn persoonlijke ervaring dat aambeien ook te maken kunnen hebben met stress.
  Zo had ik er hevige last van kort na mijn echtscheiding.
  Na onderzoek bij de specialist bleek dat door stress mijn darmen zich zo verkrampten waardoor er in het laatste- tot uitwendige stuk kloven werden gevormd door slechte doorbloeding omwille van die spanningen.
  Bij afname van de stress herstelden ook de kloven maar daar was ook een andere mindset voor nodig.

 2. Ik kan volmondig beamen dat de MIR methode mij weldegelijk iets heeft opgeleverd, na mijn gewichtstoename door predsnison en andere oorzaken die hoofdzakelijk in medicatie is gelegen kreeg ik ook veel last van aambeien. Na het starten van de MIR methode nu ruim anderhalf jaar geleden na een tip van een therapeute bemerkte ik al na een paar weken beterschap en het hele vorig jaar er nog maar één keer een beetje last van gehad, dit jaar ook pas 1 keer dus allemaal te overzien en te behappen. De MIR heeft mij heel veel gebracht, al zal mijn fysiek nooit helemaal beter worden. Ik kan ermee overweg. Ook mijn bloeddruk is beter.

 3. Ik ben 11 dagen geleden met MIR begonnen. Na 5 dagen ontstond er een uitwendige aambei!
  Ooit in mijn zwangerschap gehad, maar dat is 27 jaar geleden. Geen problemen met de stoelgang, ik sport en beweeg voldoende. Symptoom van ?

 4. Hallo Mireille, ik heb je al eens eerder om raad gevraagd.Nu zit ik weer met een probleem.Ik doe de Mirmethode nu al een paar maanden,maar blijf pijn boven in de buik houden en hoge bloeddruk 188/108/74. Van morgen voelde ik me goed en ineens werd ik weer heel naar, misselijk, overgeven, koudevoeten en zwaar hoofd.Wat is dit toch.Word hier erg onrustig van.Het overvalt je zomaar in eens.Ik doe de Mir 2x perdg.Zou U aub willen terugtypen .Doe ik iets verkeerd? Alvast bedankt .Ik heb ook goederesultaten. Liefs Irma

  • Beste Irma,
   Nee, je kunt niet iets verkeerd doen! Je lichaam is hard aan het werk om zich te herstellen. Ken je de MIR-Methode EHBO al? Die staat op de ‘Be the MIRror’-website. Wil je die er alsjeblieft bij leren en inzetten, telkens als je zo wordt overvallen door intense gevoelens of intense reacties van je lichaam? Dankjewel!
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • de energie kan niet dalen aan de voorkant, (zwaar hoofd, misselijk, koude voeten) en dus niet stijgen aan de achterkant van je lichaam.(bloeddruk).
   5a 10 minuutjes één hand in de nek en de andere op je voorhoofd leggen zou verlichting/opluchting kunnen geven op het moment dat je misselijk of naar bent.

 5. Hallo Mireille,

  Ook ik had soms last van aambeien (ondanks goede voeding, gezond gewicht, geen zwangerschappen etc.)en die zijn ook weggegaan door de MIR-mehode. Maar ik mis waarom in je artikel dit keer… Aambeien hebben alles met ‘niet kunnen loslaten’ . Als je iets koppig volhoudt terwijl je weet dat het niet goed voor je is, oftewel persé wilt… Zien jullie de overeenkomst tussen persé en ‘persen’?) Dat mag je ook niet te hard doen als je aambeien hebt.
  Kan van alles zijn: een omgeving waar je niet uit wilt, een relatie, een voedingsmiddel waarvan je weet: ik zou het niet meer moet eten..

  Ik heb dat bij mezelf kunnen analyseren: en het onbewuste gedeelte heeft de MIR-methode overwonnen!

  Liefs van Denise

 6. Dag Mireille, Ik heb al jaren last van aambeien. Ben al 5x geholpen(elastiekjes) maar het schiet niet zo op. Nou heb .ik geen overgewicht,geen harde ontlasting.. maar meestal diarree. Ben naar een diëtiste gestuurd en daar op een glutenvrij dieet gezet.Lactose gebruik ik eigenlijk al jaren niet omdat ik daar nogal fel op reageer. Ik verdenk ook de soja-producten. Die gebruik ik nu mondjesmaat. Mijn gewicht is onder de maat. Ik weeg nu 53 kilo. Ben 166 lang. Al jaren probeer ik aan te komen. Met de reguliere behandelingen kom ik niet verder. Heb jij nog suggesties voor mij.Ik ben onderhand ten einde raad.Gr. Gemma

  • Beste Gemma,
   Het beste wat je kunt doen, is een keer naar een MIR-Methode begeleider gaan om te kijken wat er allemaal mee speelt. Denk aan oude emoties. Als je die met haar kunt wegwerken, kunnen klachten snel verbeteren.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 7. Hoi Mireille,
  Ik weet ‘t, een beetje de verkeerde plek hier. Maar als ik kijk onder het kopje autisme kom ik daar weinig informatie tegen. Ik hoop dat je me hier tóch nog wat meer informatie over wilt geven.
  Groetjes, renske

  • Beste Renske,
   Ik denk dat je bedoelt over autisme? Wat daarbij het grootste probleem is, is een intens gevoel van onveiligheid. Die kun je zelf aanpakken via de MIR-Methode, omdat je dan bij stap 7 ‘Basisbehoeften aanvullen’ ook je interne veiligheid aanvult. En vaak is het aura van iemand met autisme veel te groot of veel te open. Daar werk je aan via stap 8 ‘Chakra’s en aura optimaliseren’. Hopelijk kan je hier al iets mee? Doe wel altijd alle 9 stappen!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,

    Bedankt voor je reactie, ik heb zelf begin dit jaar de diagnose ASS gekregen, op 36 jarige leeftijd. Het is wel fijn dat nu eindelijk een heleboel dingen op hun plek vallen, maar acceptatie van deze diagnose is nog moeilijk. Ik ben aan de ene kant blij te weten waar een hoop dingen vandaan komen, en herken mezelf in een heleboel van de voorbeelden die gegeven werden, maar aan de andere kant nog niet zover dat ik me al helemaal besef dat sommige dingen dus ook nooit meer (helemaal) weg gaan. Ik vind het fijn te lezen dat de MIR methode ook hiervoor helpt, maar vind het erg lastig het structureel toe te passen.
    Groetjes, Renske

    • Beste Renske,
     Doe gewoon wat je kunt doen. Elke keer dat je de MIR-Methode doet is er weer een. Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat je lichaam en onbewuste de diagnose weer ongedaan kunnen krijgen. Laat me weten hoe het met je gaat! Veel geluk en sterkte!
     Mireille

   • Ooh. Lijkt wel te kloppen: zoeken naar veiligheid. En te open staan.
    Herkenbaar. Stap 7 basis behoeften. En stap 8 chakra’s en aura. Dank je.

 8. Beste Mireille,
  Ik doe de Mir Methode al een hele tijd. soms vergeet ik het s’morgens
  wel eens.in ieder geval nu je over aambeien spreekt ik heb er inderdaad al een hele tijd geen last meer van, en ik hoop dat het zo blijft
  hartelijk dank, en heel veel liefs Mia

 9. Lieve Mireille.
  Super dat je over aambeien schrijft! Ik kamp er al jaren mee en in mijn zoektocht naar een gezond lichaam en een gezonde geest, is alleen dat nog niet opgelost. Ik ga nog verder op zoek in mijn voeding, want de andere oorzaken heb ik niet (behalve constipatie af en toe). Ik Mir al een hele tijd met plezier met jullie allen mee en met voeding en yoga en mir ben ik een gelukkiger mens geworden.
  Dank je wel al onuitputtelijke bron van inspiratie.
  Fleur

 10. Beste Mireille,

  Ik vertelde een vriend van mij over de MIR-Methode.
  Hij ondergaat momenteel een chemokuur i.v.m. vlekjes c.q. kleine tumoren op de lever.
  Kan hij de MIR-methode ook toepassen?
  Detox alle toxische belasting deed mij twijfelen…
  Ga je dan niet in tegen de chemokuur?

  Alvast dank je wel voor je moeite en ik ben zelf enorm enthousiast over de MIR-Methode!!!!

  • Beste Jenny,
   Ja hoor, dat kan hij gewoon doen. Het lichaam/onderbewuste gebruikt wat nodig is en wat niet nodig is, wordt afgevoerd door het lichaam. Hij kan daarin vol vertrouwen zijn. De MIR-Methode zal hem vooral emotioneel veel steun geven.
   Groetjes en wens hem sterkte!
   Mireille

 11. Hoi Mireille.
  Al een paar jaar ben ik nu bezig met de methode,ik vind het niet vervelend en mijn man heeft zijn apneu hierdoor overwonnen dit is natuurlijk geweldig ikzelf heb heel veel klachten van hartkloppingen tot jeuk, stinkende oksels hoge bloeddruk en ga zomaar een tijdje door resultaten zie ik niet ook de onderzoeken in verschillende gradaties leveren niks op dus ook in de reguliere gezondheidszorg is alles oké hier ben ik wel blij mee maar de klachten zijn er nog steeds.Mijn vraag is nu of U mij advies kunt geven ,ook het artikel over aambeien is op mij van toepassing zonder resultaat want ik doe al de stappen zeer zorgvuldig iedere dag voor het slapen gaan.En blijf natuurlijk de MIR Methode trouw versproken want ik geloof in de mooie dingen van het leven en van de mooie mensen in mijn omgeving ben jij er een van.Lieve groetjes Marian.

  • Beste Marian,
   Wat fantastisch dat bij je man de apneu is overwonnen! Dat is erg goed nieuws, omdat apneu gezien wordt als iets dat niet over gaat.
   Voor jezelf vind ik het erg lang duren en ik vraag me af of er iets is dat blokkeert. Het zou te maken kunnen hebben met je missie. Dat je onbewust je missie tegen houdt en daarmee je klachten in stand houdt. Op de ‘Be the MIRror’-website heb ik daar een video gezet: ‘Als de MIR-Methode niet werkt’. Zou je die eens willen bekijken en met mij in de video mee willen doen? Misschien dat dat de blokkade doet opheffen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Hoi Marian Zoals Mireille al aan geeft hoe fantastisch het is dat jou man van zijn apneu af is. Geweldig! Wat jij op noemt is echt niet mis.Maar ik denk dat je dat in een hele tijd hebt op gebouwd. Veel mensen lopen net als jij rond met een rugzakje.Daar kan je met de MIR-Methode heel veel mee bereiken.Maar dat heeft veel tijd nodig. Ik zelf MIR al heel lang en ben sinds juni van mijn pufjes af die ik 21 jaar gebruikt heb vanwege astma. Er gebeurt dus echt wel wat. Je kan het vergelijken met een ui waar je elke keer een laagje afhaalt. Ik wens heel veel succes bij het legen van jou rugzakje
   Een dikke knuffel van mij, Corrie Wouters, MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 12. Beste Mireille, Bedankt voor weer een mooie en duidelijke nieuwsbrief. Ik heb alleen een vraag: je zegt vul de basisbehoefte troost aan. Kan ik dat dan als een extra stap zien na stap 7 en voor stap 8, of alleen in gedachten als ik stap 7 uitspreek? Ik hoor het graag van je.

  • Beste Joyce,
   Nee, dat hoeft niet. Als je zegt ‘Basisbehoeften aanvullen’, dan vul je ook als vanzelf je lege glas van Troost aan. Dat geldt voor alle basisbehoeften die je onbewust nog mist. Gaat dus vanzelf!
   Groetjes en dankjewel voor je vraag,
   Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.