Home » Artikelen » 124. Extra techniek met de MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

124. Extra techniek met de MIR-Methode — 118 reacties

 1. Wat fijn om te horen! Het aaien paste niet zo goed meer bij me, daarom combineerde ik het met Reiki en dat voelde beter voor mij. Fijn om deze bevestiging te krijgen!

 2. Fantastisch vind ik de MIR-methode ik doe dit nu sinds een half jaar en heb nog nauwelijks last van overgangsklachten, zoals opvliegers. Ik blijf er gewoon mee doorgaan omdat het heel goed werkt voor mij. Dank je wel! Birgit

 3. Hallo Mireille,

  Mijn moeder is gehandicapt en heeft maar 1 hand. Dat betekent dat ze het hand-aaien niet kan toepassen. Toch weet ik dat de MIR-methode haar zal helpen. Mij heeft het al veel gebracht. En nog steeds.
  En omdat ik te ver weg woon, kan ik het ook niet samen met haar doen. Daarnaast wil ik dat ze dit zelf doet en niet dat ik het bijv. op afstand doe.
  Is er een manier dat ze het toch bij zichzelf kan toepassen? Dat zou zo fijn zijn. Alvast bedankt voor je antwoord en hulp.

  Warme groeten,
  Anna

 4. Over hand aaien: Ik leg mijn ene hand in de andere. Zo aai ik de rug van de hand en met de duim aai ik de handpalm. Dit geeft mij een duidelijk contactgevoel.
  Lieve groet, Liesbeth

 5. Hallo Mireille, ik ben blij met de MIRmethode en de aanvullingen en ook de mails! Af en toe deel ik het op Fb. Of stuur het door!
  Ga zo door, want ook ik ben nooit te
  oud om te leren.! ☯

 6. Beste Mireille, wat een geweldige aanvulling/variant; hartelijk dank aan jou en de Mirrers die ermee kwamen! Mijn vraag is of het ook goed is om dat bij de ehbo te doen; ik merkte net zelf al – handen rond solar plexus – dat dat ook prima gaat. Met voor de tigste maal 🙂 hartelijke dank voor al jou/jullie goede werk. En met harte groet, LoesAlex

 7. Beste Mireille,

  Grappig om te merken dat het werkt. Ik heb gemerkt dat je de MIR methode ook voor iemand anders kunt doen die er zelf niet zo mee bezig is. Vanuit liefdevolle zorg voor b.v je partner of een van je kinderen.
  Ik zorg eerst dat ik zelf de 9 stappen heb gedaan en vraag dan aan mijn lichaam of ik de MIR methode voor …… mag doen via een spiertest vanuit touch for health. Als het antwoord “nee “is doe ik uiteraard niets. Als het antwoord “ja “is dan vraag ik door, welke van de 9 punten van de MIR techniek bij die persoon in onbalans zijn en dat klopt altijd met mijn intuitie.
  Dan doe ik voor die persoon, ik benoem als ik begin zijn/haar naam, de 9 stappen.
  De intensie waarmee je het doet is natuurlijk van groot belang.

  Dankjewel voor het mooie werk dat je doet.

  harte groet Chérie

 8. ik doe dit al langere tijd en merk ook dat ik tijdens de 9 stappen vaak mijn handen op een andere plek moet leggen. Het werkt bij mij veel beter om het zo te doen.
  liefs, Marianne

 9. Lieve Mireille,
  Ik wilde je al lang eens schrijven hoe het met mij gegaan is, nadat ik in het voorjaar je cursus afvallen gevolgd had.
  Ik heb sindsdien 18 kg!!! “Losgelaten”.
  Het gaat prima met me, ik voel me heerlijk. De MIR methode is geweldig en jouw persoonlijkheid is geweldig! Ik heb geen andere woorden daarvoor.
  Sindsdien doe ik inderdaad de MIR methode op deze andere manier als ik ‘s morgens voor de spiegel sta,.
  Temeer daar er toch ook een vervelende kant aan het afslanken zat, nl. mijn haren vielen extreem uit, begon ik heel bewust de zinnen uit te spreken.
  Uitgerekend vanmorgen had ik voor de eerste keer minder losse haren bij het wassen. Het gaat weer de goede kant op.
  Je bent een geweldig mens en dank je wel voor de MIR methode.
  Warme groet, Beatrix.

 10. hallo Mireille, waarom dan nog over je hand aaien op die plek? waarom niet rechtstreeks op je lichaam. voelt voor mij nog veel directer. gr, Eline

 11. Hallo Mireille, fijn dat je dit met ons deelt. Ik merk zelf als hooggevoelig persoon die ontzettend veel oppakt van anderen en daar zo´n last van kan hebben. Dat het ook werkt als je voor de 9 stappen de naam van de persoon noemt die teveel in je aura zit zeg maar en met de naam ook het woord loslaten. Dat er dan meer afstand komt qua energie tussen jou en de ander. Wellicht hebben anderen hier ook iets aan. Ik zeg het dan ook drie keer net als de 9 zinnen.

  • Ja dat meebewegen met mijn handen heb ik al vaak gedaan. Helpt wel. Ik heb eerlijk gezegd zelf bedacht, min of meer naar aanleiding van de EHBO mir. Als ik goed oplet, voel ik inderdaad echt signalen. Wel is het belangrijk om niet te denken, maar echt voelen.

 12. Grappig. Ik leg al een poosje mijn ene hand op mijn hart en aai em dan. Dat maakt dat ik beter bij mezelf blijf.
  Nu ga ik ook eens aan de slag met mijn verdoofde tenen.
  Dank je wel

 13. Bij het aaien voelde in mijn rechter nier, maar daar kan ik mijn hand niet op leggen?
  hoe kan ik dit oplossen?
  hartelijke groet,
  Josephine

 14. Lieve Mireille,
  Ik wilde je al lang eens schrijven hoe het met mij gegaan is, nadat ik in het voorjaar je cursus afvallen gevolgd had.
  Ik heb sindsdien 18 kg!!! “Losgelaten”.
  Het gaat prima met me, ik voel me heerlijk. De MIR methode is geweldig en jouw persoonlijkheid is geweldig! Ik heb geen andere woorden daarvoor.
  Sindsdien doe ik inderdaad de MIR methode op deze andere manier als ik ‘s morgens voor de spiegel sta,.
  Temeer daar er toch ook een vervelende kant aan het afslanken zat, nl. mijn haren vielen extreem uit, begon ik heel bewust de zinnen uit te spreken.
  Uitgerekend vanmorgen had ik voor de eerste keer minder losse haren bij het wassen. Het gaat weer de goede kant op.
  Je bent een geweldig mens en dank je wel voor de MIR methode.
  Warme groet, Beatrix.

  • En je hebt door over hand te “aaien” zoveel gewicht verloren…..gewoon doorgegeten als normaal, niet extra gesport etc etc…alleen ff aaien en hup! Als dat zou was zou er geen obesitas bestaan….

 15. Lieve Mireiile,

  Bedankt voor dit artikel.
  Bij mij werkt het ook als ik mijn handen op 2 plekken op mijn lichaam leg en dan de MIR regels zeg. Dat deed ik al een tijdje omdat het goed voelt en ik er ook van ga geeuwen, net als bij het aaien over mijn hand. Goed om bevestiging te krijgen dat veel anderen ook een dergelijke ervaring hebben.
  Gaat het goed met jouw het nieuwe plannen,
  Dikke knuffel
  Theodora

 16. Hoi Mireille,
  zhoe kan ik deze manier van MIR- methode toepassen wanneer de pijn juist in de bovenarmen zit( slijtage door reuma) en in de handen/polsen. aai ik dan bv. met de ene hand over de pijnlijke plaatsen en leg ik gelijktijdig de andere hand op mijn hart bv.?

  of andersom ,leg ik mijn hand op de zere pols bv. en met de hand van de zere pols aai ik over een andere lichaamsdeel?

  met een warme groet,

  Els

  • Beste Els,
   Ja, de manieren die jij beschrijft, kunnen. Zolang je huid-huidcontact hebt en zolang er wrijving plaats vindt.
   Veel sterkte en toenemende gezondheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

 17. Dag Mireille,
  Dit vind ik toch wel grappig hoor. Ik doe het al een poosje op deze manier, omdat ik darmproblemen heb (colie-stoma). En nu lees ik dat je dit nu ook als aanvulling hebt genoemd. Ik heb er in ieder geval al een poosje hulp bij voor mijn darmen. Het gaat voor mij goed.
  Groetjes Gina.

 18. Heel toevallig heb ik dit deze morgen toegepast, begonnen met aaien op mijn keel, daarna op mijn hart en daarna op mijn buik. Vreemd toch dat ik het deze morgen gedaan heb en er nu over lees. Warme groet, Bernadette

 19. Hoi Mireille, ik heb een ontsteking aan mijn bil. De dokter wil dat er tweemaal daags trekzalf op gaat. Ik ga de trekzalf eerst behandelen met de bijwerkingen eruit te halen.
  Dan wil ik je vragen of het aaien ook kan als ik mijn hand op mijn bilhuid leg en hetaaien op een andere plek op de huid kan doen. Ikkan namelijk niet zo lang staan om dat vol te houden.
  Alvast bedankt en fijne dag.
  Groetjes, Marijke

  • Beste Marijke,
   Ja, probeer dat gerust uit, en blijf ook zien dat het soms echt nodig is om zalven of medicijnen te gebruiken. Je kunt het ook liggend in bed doen, maar wat je voorstelt zal beslist ook werken! Goede genezing gewenst!
   Groetjes, Mireille

 20. Ik ben weer consequent de MIR-Methode gaan doen tegen misselijkheid in de zwangerschap en warempel, hand op de maag en aaien werkte echt! Helaas heb ik inmiddels 2 miskramen gehad en ik vraag me nu af of de MIR-Methode hier niet ook een bijdrage aan kan hebben? Dat het lichaam sneller dingen afvoert? Of mag ik dat niet zo zien? Het was namelijk telkens rond de 4 a 5 weken zwangerschap.
  Groetjes L.

  • Beste Laura,
   Nee, de MIR-Methode heeft geen invloed op of een zwangerschap wordt afgebroken. Een zwangerschap zit goed of zit niet goed. Ik ben blij dat je jezelf nu kunt begeleiden bij de misselijkheid. En een heerlijke verdere zwangerschap gewenst!
   Groetjes, Mireille

 21. Ik had eczeem om mijn handen. Mijn MIR-Methode begeleidster ze dat ik t aaien aan de binnenkant moest gaan uitproberen, ik merkte in de 2e week al een verbetering. Bij r weken aaien op de eczeemplekken is haast alle eczeem weg. Ik heb ook op mijn voeten. Ik ga het dus ook op mijn voeten toe passen. Nooit gedacht dat dit zou helpen.

 22. Hallo Mireille,
  Sinds een half jaar doe ik de MIR-methode. En het helpt!
  En een pijnlijke plek behandelen met je hand op de blote huid werkt heel goed. In tijden dat er veel stress is, aai ik met beide handen tegelijk over mijn schouders en bovenarmen en dat werkt voor mij heel ontspannend. Dank je wel! Karin

 23. Beste Mireille,

  Ik heb het nu voor het eerst geprobeerd om te kijken wat het met mijn lichaam doet. Toen ik klaar was gebeurde er in eerste instantie niets. Na een aantal minuten kreeg ik koude rillingen over mijn rug en kreeg ik het gevoel alsof ik heel koud was van binnen. Na een tijdje kreeg ik het weer warmer van binnen. Weet niet hoe dit te verklaren is ? En of jij hier meer over weet?
  Weet trouwens niet of dit goed is in combinatie met mediteren of dat dit mediteren kan vervangen.

  Met vriendelijke groet

  • Beste Matties,
   Nee, dat proces ken ik niet, maar ik heb vaak van anderen vergelijkbare reacties gehoord. Zie hiervoor ook vraag nr. 4 van de veel gestelde vragen. Ik kan er wel een verklaring voor geven. Je lichaam is hard aan het werk. Dat is misschien het belangrijkste om ervan te begrijpen. Het lichaam heeft allerlei manieren om zichzelf schoon te maken en ballast af te gooien. Dat kun je in je lichaam voelen. Ben blij dat je het herkent dat het met vroeger te maken kan hebben. Sterkte en ik hoop vooral dat het de MIR-Methode je goed mag doen!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.