Home » Artikelen » 124. Extra techniek met de MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

124. Extra techniek met de MIR-Methode — 91 reacties

 1. Heel toevallig heb ik dit deze morgen toegepast, begonnen met aaien op mijn keel, daarna op mijn hart en daarna op mijn buik. Vreemd toch dat ik het deze morgen gedaan heb en er nu over lees. Warme groet, Bernadette

 2. Hoi Mireille, ik heb een ontsteking aan mijn bil. De dokter wil dat er tweemaal daags trekzalf op gaat. Ik ga de trekzalf eerst behandelen met de bijwerkingen eruit te halen.
  Dan wil ik je vragen of het aaien ook kan als ik mijn hand op mijn bilhuid leg en hetaaien op een andere plek op de huid kan doen. Ikkan namelijk niet zo lang staan om dat vol te houden.
  Alvast bedankt en fijne dag.
  Groetjes, Marijke

  • Beste Marijke,
   Ja, probeer dat gerust uit, en blijf ook zien dat het soms echt nodig is om zalven of medicijnen te gebruiken. Je kunt het ook liggend in bed doen, maar wat je voorstelt zal beslist ook werken! Goede genezing gewenst!
   Groetjes, Mireille

 3. Ik ben weer consequent de MIR-Methode gaan doen tegen misselijkheid in de zwangerschap en warempel, hand op de maag en aaien werkte echt! Helaas heb ik inmiddels 2 miskramen gehad en ik vraag me nu af of de MIR-Methode hier niet ook een bijdrage aan kan hebben? Dat het lichaam sneller dingen afvoert? Of mag ik dat niet zo zien? Het was namelijk telkens rond de 4 a 5 weken zwangerschap.
  Groetjes L.

  • Beste Laura,
   Nee, de MIR-Methode heeft geen invloed op of een zwangerschap wordt afgebroken. Een zwangerschap zit goed of zit niet goed. Ik ben blij dat je jezelf nu kunt begeleiden bij de misselijkheid. En een heerlijke verdere zwangerschap gewenst!
   Groetjes, Mireille

 4. Ik had eczeem om mijn handen. Mijn MIR-Methode begeleidster ze dat ik t aaien aan de binnenkant moest gaan uitproberen, ik merkte in de 2e week al een verbetering. Bij r weken aaien op de eczeemplekken is haast alle eczeem weg. Ik heb ook op mijn voeten. Ik ga het dus ook op mijn voeten toe passen. Nooit gedacht dat dit zou helpen.

 5. Hallo Mireille,
  Sinds een half jaar doe ik de MIR-methode. En het helpt!
  En een pijnlijke plek behandelen met je hand op de blote huid werkt heel goed. In tijden dat er veel stress is, aai ik met beide handen tegelijk over mijn schouders en bovenarmen en dat werkt voor mij heel ontspannend. Dank je wel! Karin

 6. Beste Mireille,

  Ik heb het nu voor het eerst geprobeerd om te kijken wat het met mijn lichaam doet. Toen ik klaar was gebeurde er in eerste instantie niets. Na een aantal minuten kreeg ik koude rillingen over mijn rug en kreeg ik het gevoel alsof ik heel koud was van binnen. Na een tijdje kreeg ik het weer warmer van binnen. Weet niet hoe dit te verklaren is ? En of jij hier meer over weet?
  Weet trouwens niet of dit goed is in combinatie met mediteren of dat dit mediteren kan vervangen.

  Met vriendelijke groet

  • Beste Matties,
   Nee, dat proces ken ik niet, maar ik heb vaak van anderen vergelijkbare reacties gehoord. Zie hiervoor ook vraag nr. 4 van de veel gestelde vragen. Ik kan er wel een verklaring voor geven. Je lichaam is hard aan het werk. Dat is misschien het belangrijkste om ervan te begrijpen. Het lichaam heeft allerlei manieren om zichzelf schoon te maken en ballast af te gooien. Dat kun je in je lichaam voelen. Ben blij dat je het herkent dat het met vroeger te maken kan hebben. Sterkte en ik hoop vooral dat het de MIR-Methode je goed mag doen!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.