Home » Artikelen » 125. Wat doe je na 4 weken MIR-Methode?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

125. Wat doe je na 4 weken MIR-Methode? — 128 reacties

 1. Vraagje als ik mijn katten behandel, doe ik dat nu door de Mirmethode op te zeggen terwijl ik ze aai. Dat vinden ze heel fijn (hebben ze laten merken). Ik hoef niet hun naam te noemen dan toch? groet Vanessa

  • Beste Vanessa
   Klopt, je hoeft hun namen niet te noemen als je ze aait.
   Hartelijke groetjes,
   Team MIR-Methode

 2. Ik heb net mijn huis voor de eerste keer gezuiverd met de MIR-Methode. Ik moest heel erg boeren na die tijd.
  Mijn vraag is of je dat ook twee keer per dag moet doen en hoe lang?

  • Beste Karin,

   Nee, dat hoeft maar een keer in de maand! Je mag het natuurlijk vaker doen, bijvoorbeeld als je veel mensen in huis hebt gehad.
   Erg ‘leuk’ dat je moest boeren. Dat geeft aan dat het werkt. Ik ben blij voor je!

   Groetjes, Mireille

 3. Vraagje over het behandelen van anderen. Je hebt toestemming, je noemt hun naam. Je maakt eigenlijk een soort energetische verbinding, niet? Moet je daarna dit weer loskoppelen? Bestaat er geen ‘risico’ dat je verbonden blijft als je dit niet doet?
  Bedankt

  • Beste Eddie,
   Ja dat klopt helemaal wat je zegt. Als je iemand hebt behandeld, dan doe je daarna ook voor jezelf de 9 stappen, zodat je je meteen weer loskoppelt van iemand. Vergeet je dat te doen, dan is dat ook niet zo erg, omdat je je toch wel weer loskoppelt wanneer je je dagelijkse 9 stappen doet.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 4. Na vele jaren heb ik Mir methode weer opgepakt. Moet ik dit 4 of 2 weken doen? Gisteren ben ik het vergeten. Wat nu? Is dat erg?

  Anja

  • Beste Anja,
   Als je de MIR-Methode een keer een dag vergeet, maakt dat echt niet uit. Gewoon weer oppakken. Als je het na lange tijd weer oppakt, blijf je het doen zolang dat goed voor je voelt, maakt niet uit hoe lang.
   Groetjes, Mireille

 5. Hallo Mireille en anderen, ik lees hier meerdere reacties waarin de EHBO wordt genoemd.

  Kan ik de EHBO ook op afstand gebruiken voor een van de huisdieren bijvoorbeeld? Hoe zet je dat dan in, ik kan me namelijk niet voorstellen de naam van het dier dan ook steeds te noemen…

  Ik ben bekend met de EHBO en het werkt zo ontzettend goed, zelfs bij wat normaal een fikse knijpblaar zou zijn geworden omdat ik met vel van mijn hand tussen een tang kwam. Er zat kort daarna alleen een klein rood streepje, that’s it!

  Dankjewel alvast voor je antwoord op mijn vraag. Liefs voor ieder, Anneke

  • Beste Anneke,
   Wat fijn dat je zulke goede ervaringen hebt met de MIR-Methode EHBO! Gaaf om die in handen te hebben, hè! Ik heb er zelf ook nog wekelijks plezier van! Ja, je kunt huisdieren ook op afstand behandelen. En ja, dan noem je inderdaad telkens de naam van het dier erbij.
   Succes! Groetjes, Mireille

 6. Ik zit nu in week 3 van de MIR methode en ik merk alleen maar ongemakken: mijn buik rommelt de hele tijd of ik heb heftige buikpijn, ik ben al een paar dgn aan de diarree (sorry voor het woord) en ik slaap ook heel onrustig en slecht. Nu speelde dit laatste ook al voor de MIR. Is dit allemaal normaal? Verder hoopte ik dat ik geestelijk ergens vanaf kwam (wil even niet zeggen wat in het openbaar) maar daar merk ik ook nog weinig van.

  • Beste Heidi,
   Buikloop, diarree zijn manieren van het lichaam om zichzelf te reinigen, dus het hoeft niet iets verkeerds te zijn. Zorg dat je goed water blijft drinken en vul ook je zout goed aan. Liefst met zeezout. En het geestelijke waar je last van hebt… het kan goed zijn dat het al aan het minderen is, maar dat je dat nog niet kunt voelen. Geef het de tijd. Of neem contact op met een MIR-Methode begeleidster die voor jou kan uittesten wat er precies gaande is.
   Sterkte en toenemende gezondheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

 7. Hallo

  Hoe kom ik in contact met een mir specialist?
  Ik zit met een aantal vraagjes

  Met vriendelijke groet
  Patty

 8. Hoi Mireille,

  Ik doe al een poosje de MIR methode. Als je je huis met de MIR methode wilt reinigen, hoe lang doe je dat? Ook 4 weken?

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Mvgr Isa

 9. Lieve Mireille en mede-Mirrers, al eerder heb ik je dat geschreven, maar ik herhaal het graag nog een keer. Mijn kater Siem is ook geweldig enthousiast over de Mir-methode, die ik ook bij hem nog dagelijks, nu al zo’n twee jaar, doe. Hij zegt – via de dierentolk – dat hij het ook zo prettig vindt dat hij zelf niks hoeft te doen (katten zijn heel geestig). En mijn overleden kater Nelson – die ik ook nog spreek via de dierentolk – zei laatst dat we wel moesten blijven mirren. Gisteren had Siem wat verhoging en toen heb ik even de ehbo bij hem gedaan, bijna meteen was hij weer prima. Geweldig werk dat jij doet en geweldige methode, zeker ook in deze tijden! Ik herinner me zelf er soms aan vaker de ehbo te doen, want die kun je volgens mij ook niet te vaak doen. Dank je heel hartelijk voor alle goeds! LoesAlex

 10. Beste Mireille,

  Al zeven jaar houd ik mij bezig met jouw methode. De ene keer succesvoller dan de andere keer maar altijd is er resultaat merkbaar.
  Nu zou ik heel graag de methode voor een lieve vriendin willen inzetten. Ze heeft kanker.
  Kan en mag ik daar resultaat op verwachten?!
  Zelf is ze positief en is ze er van overtuigd dat haar lichaam kan herstellen.

  Liefs, Eve

  • Beste Eve,

   Of je vriendin resultaat kan verwachten kunnen wij niet zeggen. Laat haar zelf met de MIR-Methode aan de slag gaan, want dat werkt het beste. Mocht ze het niet zelf kunnen doen, vraag dan om toestemming of je het voor haar mag doen. Wij wensen jullie veel succes en sterkte.

 11. Ik doe de MIR-methode al vanaf het begin en gebruik het ook al op allerlei manieren, van dichtbij én op afstand, op mijn man én op dieren en de resultaten zijn verbluffend. Vooral op dieren. Elke keer sta ik met verwondering te kijken hoe een diertje de energie oppikt die ik al dan niet op afstand geef. Bij mijn eigen poes zie ik dat meestal binnen een half uur nadat ik de MIR heb gegeven, de klachten verdwijnen en ze weer opgewekt opstaat en bijv. gaat eten. Ik heb mijn man ook geleerd om te MIRren, en hij heeft er ook baat bij. Hij heeft al bijna 40 jaar last van zijn knie, hij was daar ooit in dienst keihard op gevallen en dit speelde heel veel op in zijn leven. Toevallig afgelopen zondag, toen het weer gebeurde dat hij tijdens het wandelen pijn kreeg, liepen we gewoon hand in hand, zoals altijd, en ik zei meteen, ga MIRren en dat gingen we doen, al lopend, en gewoon door de zinnen op te zeggen en de aandacht naar de knie te richten verdween de pijn en terwijl ik dit vertel verschijnt er weer een glimlach op mijn gezicht, omdat ik zo dankbaar ben dat deze eenvoudige methode zoveel goeds oplevert. Dank je wel Mireille ♥ Ik ga de nu de tip van Maya ook toepassen op mijn edelstenen. Ook dank hiervoor ♥

 12. Toen het niet lukte tijdens de bevalling van onze geiten, heb ik haar op haar buik geaaid. Deze geit hield niet zo van aanraken normaal. Maar nu likte ze zelfs mijn hand tijdens het aaien. Vlak daarna ging ze persen en werd het geitje geboren. Heel bijzonder!

 13. Ik doe de Mir methode al maanden achter elkaar.
  Was er recent mee opgehouden om te kijken hoe het ging.
  Afgelopen week ben ik er weer mee begonnen, en weer had ik pijn in mijn kaak rechts bovenin.
  Hetzelfde had ik toen ik er mee begon, dat kan geen toeval zijn.

 14. Knetter! Dit is nog eens een heel interessant artikel… Mijn man zegt (nee, schreeuwt) altijd dat ik energetisch mijn ouders ons huis binnen trek als ik slaap. Ik schijn te “stofzuigen”. Alle negatieve energie van die mensen en hun verknipte opvoedmethodes slurp ik naar binnen, waarna ik me als een kind van 14 schijn te gedragen voor weken achter elkaar. Ik doe dat niet bewust, al beweert mijn man van wel. Ik probeer het zelfs heel erg bewust buiten de deur te houden en doe ook altijd de mir-methode voor ik ga slapen. Maar toch merk ik zelf ook als ik wakker word dat er iets met de energie is gebeurd. Het lijkt eigenlijk op inbreken en is behoorlijk agressief. Zou daar de EHBO mir ook bij kunnen helpen misschien? Of doe ik al genoeg en is dit gewoon heel, heel, heel erg opdringerige energie? Ik heb ons huis overigens nog nooit gemird. Toch eens een tijdje proberen. Mijn man noemt de mir-methode helaas een schijnvertoning en het zoveelste excuusje dat ik niet serieus aan mezelf wil werken, anders had ik het hem ook aangeraden. Maar wat kan ik.nog meer doen als er energetisch steeds zo bij ons wordt “ingebroken”?

  • Hallo Mireille, ik doe al enige jaren niet meer de mir methode en wil het weer op gaan pakken.
   Kan ik weer de 9 handelingen doen of moet ik weer opnieuw beginnen met 2
   handelingen
   Ik hoor het graag.
   Groet Annelies

   • Beste Annelies,

    Begin met alle 9 stappen en als je merkt dat je lichaam aangeeft dat het teveel is, ga dan terug naar alleen stap 5 en 7 gedurende twee weken. Ga daarna weer verder met alle 9 stappen.

 15. Tip: reinig ook eens (of met regelmaat) je mobiele telefoon! Net gedaan en er “kleefde van alles aan”. Huis reinigen kun je ook ondersteunen met wierook, lekker luchten, mooie zachte muziek en natuurklanken, edelstenen, etc. Dan maak je er iets fijns van en word je extrageholpen. En dan na jezelf MIRren lekker in bad. Geweldig lieve Mireille dat je dit alles mogelijk hebt gemaakt. Merci en knuffel!

 16. Sinds ik een tekenbeet heb gehad, heb ik heel veel neuropatische pijnen. Ik doe nu sinds 3 maanden de mir methode en ben reeds 2x bij een begeleider geweest. Ik merk nog weinig dat de pijn minder wordt. Wat kan ik nog doen om de pijn draaglijker te maken.

  • Beste Frank,
   Ken je de MIR-Methode EHBO? Die kan je inzetten zodra je een pijnscheut voelt. Dus bij acute pijn, niet bij chronische zeurende pijnen.
   Je vindt de uitlegvideo’s van de EHBO op de Be the MIRror-website.
   Veel sterkte en toenemende gezondheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

 17. hoi Mireille,
  Mijn moeder is een weekje geleden verhuisd naar een seniorenwoning ,ik ben er veel nu om haar te helpen. Ik heb het idee dat ik last heb (en zij denk ik ook) van chemische “nieuw”geuren in huis . bv nieuwe bank(behandeld tegen vlekken….), er is geschilderd , nieuwe gordijnen etc. Kan ik gewoon de MIR-Methode voor haar huis doen om te zuiveren, of is er nog een speciale zin nodig?

  groetjes Helma

  • Beste Helma,
   Ja, dat kan je zo proberen. Blijf het wel net zolang herhalen totdat je die geuren niet meer merkt. Kan je moeder ook de MIR-Methode doen?
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Mireille, bedoel je bv steeds herhalen als ik daar ben, of bv elke dag doen ook op afstand? Zij doet de MIR-Methode nog niet.Ik ga het wel aan haar voorstellen , om met de MIR-Methode te beginnen .Groet Helma

    • Beste Helma,
     Doe rustig aan. Doe het alleen wanneer je bij haar bent.
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

 18. Als je je huis zuivert, moet je dan ook over je eigen hand aaien? En als je iemand anders op afstand behandelt?

 19. Gisterenavond heeft men ingebroken in t huis van mijn zoon. Een zware steen door het keukenraam en langsdaar binnen en buiten gekropen. Er is weinig weg maar het gevoel van inbraak is dus wel erg. Ben vanmorgen gaan zoeken naar dit onderwerp om hun huis te zuiveren. Eigenlijk heb ik mijn intuitie gevolgd om de MIR-Methode te doen op hun huis door het adres telkens te vermelden. K heb de MIR-Methode al wel vermeld aan de schoondochter maar zij was er niet in geinteresseerd.
  K wou dit gewoon even posten. Diana

 20. mijn moeder is in 2013 ziek geworden (kanker, en breide gauw uit naar andere delen van het lichaam en in 215 is ze in mei overleden… nu krijg ik heel de geschiedenis van mijn moeder voor me in mijn dromen, en word dan zweten met hartkloppingen wakker.
  het is zo onwerkelijk dat het zelfs nog lang blijft na sudderen in mijn gedachten
  ik word er zelfs bang van.

  • Beste Gerdien,
   De meeste mensen verwerken emotionele gebeurtenissen tijdens hun slaap. Mocht je het te zwaar vinden, raadpleeg dan een MIR-Methode begeleider, zodat ze je kan ondersteunen en voor je kan uittesten of er emoties zijn die jullie tijdens het consult kunnen aanpakken.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 21. Hoi,

  dankjewel voor alle nuttige informatie! Wat is de reden dat wij eerst de betreffende persoon om toestemming dienen te vragen als wij de MIR-Methode op afstand willen doen? Wat gebeurt er als je dit ongevraagd voor een ander uit goede bedoeling of omdat je je zorgen maakt om een persoon en graag wilt dat het beter met hem/haar gaat. Dit is vind ik een mooie manier om iemand de juiste steun te geven door goede energie zijn/haar kant op te sturen.

  Ik hoor het graag!

  Met vriendelijke groeten en dank!

  • Beste Mr,
   Heel simpel: als iemand gaat ontgiften door de MIR-Methode, is het wel zo fijn als iemand daar vantevoren voor gewaarschuwd wordt. En dan kun je meteen eerst even toestemming vragen of iemand er wel van gediend is om de MIR-Methode te krijgen. Het heeft met repect en vrije keuze te maken.
   Groetjes, Mireille

 22. Heb nu ook mijn huis gezuiverd met de 9 stappen, ik kreeg hoofdpijn, maagpijn en jeuk op mijn hoofd en wallen ogen heel heftig. Denk dat ik nu nog enkele dagen zal blijven doen.

 23. Dag Mireille
  Ik heb de MIR-Methode al 4 weken gewoon gedaan. Ik ben nu bezig met extra toevoegen van de zin buikvet verwijderen wat zeker heel goed werkt. Maar ik zou ook mijn huis willen zuiveren want dat voelt niet goed aan bij mij (energieverlies) . Wat doe ik ? Stop ik met het buikvet of moet ik gewoon het huiszuiveren bijvoegen?
  dank

  Reina

  • Beste Reina,
   Wat leuk dat je extra zin goed werkt! Houd me op de hoogte! En nee, je kunt daar gewoon mee doorgaan. Je kunt daarnaast een keer je huis met de MIR-Methode behandelen om het te zuiveren. In dit artikel heb ik daar meer over geschreven: “Wat doe je na 4 weken MIR-Methode?”
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 24. Beste Mireille,
  Ik ken de MIR-methode al een tijdje, pas MIRror geworden. Laatste dagen ben ik heel veel aan het lezen. Ben net een spons die alle kennis opzuigt. Nu lees ik het stukje dat je met de MIR-methode ook je huis kunt reinigen. Als Feng Shui consultant vind ik dat super interessant. Vaak als ik een analyse maak en een advies uitbreng is het ook nodig dat ik het huis reinig, met een klankschaal, Paolo Santo, wierook, etherische oliën. Afhankelijk van het huis en de personen die erin wonen. Ik adviseer de mensen daarna altijd om hun huis periodiek te blijven schonen. Jouw kaartje met de MIR-methode reik ik tijdens de meeste consultanten al uit. Wat fantastisch dat ik mensen dit nu ook kan gaan meegeven! Dank je wel.

 25. Hoi Mireille,
  Ik heb nu een paar keer de MIR-Methode op ons huis gedaan en ik merk echt een heel groot verschil! Na m’n verhuizing voelde dit huis nog niet als mijn plekje en nu is dat wel zo en het voelt nu ook rustig aan. Hoe fijn!
  Groetjes, Corona

 26. Beste Mireille,
  Ik ben nu met de Kristalchakra 5 bezig te optimaliseren deze week. Kan ik daarbij ook mijn huis zuiveren? Of is het beter te wachten hiermee, omdat ik ook rookverslaving loslaten ervoor zeg. Wordt het dan teveel? Wat is jouw advies hierover?
  Alvast bedankt Mireille.
  Warme groet,
  Marijke

  • Beste Marijke,
   Je mag van alles doen, zolang jij het lichamelijk en emotioneel kunt bolwerken. Dus voel je je goed, ga dan gerust je gang! De kristalchakra’s activeren is slechts een versnelling van wat je normaal al met de 9 stappen in gang zet.
   Groetjes, Mireille

 27. Hallo,

  Ik zou graag willen weten of de EHBO-methode ook in jouw boek staat, of kan ik ergens een inhoudsopgave bekijken?
  Ik doe de MIR methode nu 3 weken en voel vooral een verschil in mijn eigen bescherming. Ik neem veel minder energie van anderen over, merk ik, wat voor mij heel positief is. Mijn fysieke klachten zijn er wel nog, dus ik hoop dat dit ook nog in orde komt.

  Vriendelijke groeten,

  Diane

  • Beste Diane,
   Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, krijg je de eerste vier hoofdstukken van het boek in je inbox, inclusief de inhoudsopgave. De MIR-Methode EHBO staat er niet in. Wat fijn dat je het verschil merkt! Ik hoop het met je mee dat je fysieke klachten mogen afnemen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 28. Hallo Mireille, zoals veel van jouw artikelen verraste deze me ook weer. Grappig hoe jouw artikelen als een eye-openers voor mij werken! Ik heb de negen stappen nu 1 keer voor mijn werkplek gedaan maar voelde een enorme stroom van warme energie in mezelf opkomen. Kan het zijn dat ik door mirren voor mijn werkplek zelf ook nog weer extra ‘opschoon’ van bijvoorbeeld stress?
  Hartelijke groet

  • Beste Renee,
   Ja, ik vind jouw vraag heel logisch. Wanneer je je werkplek opschoont (goed idee trouwens!), dan zal je daar beslist zelf minder last door hebben. Ik hoop dat veel mensen je voorbeeld navolgen!
   Groetjes, Mireille

 29. Mijn man en ik zitten op een verschillende golflengte. Bij hem is ook beginnende dementie geconstateerd. Ik heb echter met regelmaat last van zijn energie. Zuigt me leeg. Is hier wat aan te doen?

  • Beste Corrie,
   Ja, daar is veel aan te doen. Je kunt de MIR-Methode ervoor gebruiken. Daar bouw je langzaam maar zeker een sterk aura op, waardoor je geen energie meer naar een ander laat weggaan. Het opbouwen van je zelfvertrouwen helpt daar sterk bij. Dat gebeurt vooral via stap 7 waar je het vertrouwen in jezelf weer aanvult. Verder zou je begeleiders kunnen zoeken die paranormaal begaafd zijn om aan hen tips te vragen. Of naar een MIR-Methode begeleider gaan die jou helpt om je aura en je zelfvertrouwen in een versneld tempo helpen versterken.
   Veel sterkte met alles wat je meemaakt!
   Groetjes, Mireille

 30. Ik ben een vrouw van 78 en sta heel positief in het leven en ben nooit ziek. Nu ben ik gevallen en heb mij “van de grond” kunnen houden door mijn tenen rechtop te zetten en mijn vuisten onder mijn borsten te plaatsen. Ik ben dus gelukkig niet met mijn gezicht/lichaam op de grond terecht gekomen, maar heb mijn ribben gekneusd. Ik heb heel veel pijn onder mijn linkerborst die ook veel pijn doet. Graag hoor ik van u welke methode ik kan gebruiken om ervan af te komen. Bij voorbaar mijn hartelijke dank.

  • Beste Diana,
   Je kunt dan het beste de 9 stappen doen op de manier zoals ik het in dit artikel laat zien: 124. Extra techniek met de MIR-Methode. Neem er de tijd voor en leg je hand zachtjes op de plek die zeer doet en verplaats eventueel je hand als het ergens anders zeer doet.
   En heel veel sterkte met herstellen!
   Groetjes, Mireille

 31. Hoi Mireille,

  Mag je de methode altijd toepassen op jonge kinderen/baby’s dit omdat ze zelf nog geen toestemming kunnen geven?
  Grt

 32. Hoi Mireille,
  Nog bedankt voor je vorige reactie.
  Mag je jonge kinderen wel ongevraagd behandelen omdat ze nog geen toestemming kunnen geven?
  Grt

  • Beste Marjo,
   Ja, dat mag. Op voorwaarde dat het je eigen kinderen zijn!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 33. Beste Mireille,
  Ik heb al eerder een reactie gegeven, maar ik heb nog even een vraag. Ik woon in een senioren woongroep in een appartementen complex van 24 appartementen. Nu is mijn vraag of ik het gebouw,
  met de MIR-Methode kan behandelen? Zo ja, is het dan de bedoeling, dat ik de naam van het gebouw voor iedere zin zet?
  B.v.d. voor je antwoord.
  Lieve groet,
  Margot

  • Beste Margot,
   Ja, je kunt het beste de naam van het gebouw voor elke zin zeggen. De naam die je noemde, is daarvoor goed. Die heb ik even verwijderd om je privacy te beschermen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 34. Ik heb de MIR-Methode met mijn vorige poes gedaan, die erg angstig en schrikachtig was. Ben twee weken voor oud & nieuw begonnen ivm het vuurwerk. Het scheelde enorm. Ook in de weken erna merkte ik verschil. Ze kon echt met vier poten tegelijk in de lucht springen als ik bijv. iets op de grond liet vallen. Na de MIR-Methode keek ze wel op, maar schrok bijna niet meer.

 35. Beste Mariëlle,
  5 jaar geleden is mijn dochter op 18 jarige leeftijd gestorven door zelf doding.
  Dat was een erg moeilijke tijd! Ik heb ook de MIR-Methode gedaan bij mij zelf, en therapieën.
  Maar mijn vraag is :kan ik de MIR-Methode ook nog voor haar doen?
  Groet Johanna.

  • Beste Johanna,
   Wat een verschrikkelijk heftige periode moet je achter de rug hebben. Het spijt me zo voor je en voor haar dat dit gebeurd is!
   Ja, je zou de MIR-Methode voor haar kunnen doen, hoewel het waarschijnlijk niet hoeft, omdat jij haar ook al zuivert via wat je voor jezelf doet. Doordat jij jouw familielijn opschoont bij stap 3, schoon je ook haar al op. Maar probeer het gerust een keer. Wie weet geeft het je toch een bepaalde verlichting. Laat je me weten hoe dat voor je voelde?
   Groetjes en enooooooorm veel sterkte! ❤️
   Mireille

  • Beste Leontine,
   Ja, dat kan wel. Ik behandel af en toe een land. Maar alleen als ik zeker weet dat dat mag en kan. Dat bepaal ik met spiertesten. Je mag daarbij alleen maar anderen, dus ook de aarde, behandelen als je jezelf sterk genoeg voelt. Dus eigenlijk pas als je klachtenvrij en energiek bent. Eerst jezelf, dan de wereld.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Kitty,
   Dat hangt er vanaf wat je behandelt. Een mens doe je in ieder geval 4 weken. Een dier kan vaak al volstaan met 2 weken. En een huis hoeft maar 1 keer.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 36. Zo vreemd dat ik al 2 keer een bericht heb willen plaatsen, maar dat dit niet geplaatst wordt… Daarbij geef ik mijn e-mailadres op en ook daar krijg ik geen reactie (voor het geval mijn bericht niet geplaatst wordt door jullie?!).

  Ik zou graag de MIR EHBO willen leren, maar daarvoor moet je lid zijn van de Be the MIRror ledensite en dat kost geld. Ik heb het financieel moeilijk, ben al blij als ik rond kan komen en dat is dus geen optie. Daarom geef ik aan dat ik het jammer vind dat ik dus geen gebruik kan maken van de MIR EHBO omdat ik daarvoor geen geld heb.

  • Hai Floor,
   Ik loop soms achter met het lezen van berichten. Het lijkt dan of het niet geplaatst wordt, maar ik heb het dan gewoon nog niet gelezen en toegelaten. Ze staan er nu op. En ik heb je daarnet gemaild over een oplossing voor het lidmaatschap. Hopelijk is dat een idee voor je!
   Groetjes, Mireille

 37. Een paar maal per jaar ga ik met het vliegtuig.
  Vaak zijn er kleine kinderen die vreselijk huilen en overstuur zijn.
  De ouders proberen dan op alle mogelijke manieren de kleintjes stil te krijgen.
  Ik heb al een paar maal dan sterk aan het kindje gedacht en in mij zelf: Mirmethode, mirmethode gezegd.
  Een paar maal werd het kindje rustiger en huilde niet meer.
  Daar was ik dan zo blij mee.
  Maar, Mireille, zonder toestemming.
  Kan ik het blijven doen of toch maar mee stoppen?

  • Beste Henriëtte,
   Wat je het beste kunt doen, is dan de MIR-Methode voor jezelf doen. Je straalt dan een sterke energie uit die ook effect heeft op het kind. Je behandelt dan jezelf, niet het kind. Je kunt in zo’n situatie ook het vliegtuig behandelen om zo de energie op te schonen. Er hangt waarschijnlijk heel wat stress in het vliegtuig van mensen die het spannend vinden. Dat mag je wel doen, omdat dat in het belang is van jouzelf.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 38. Beste Mireille,

  Wil je de MIR-methode voor je huis gebruiken, hoe lang en hoe vaak per dag dien je dit dan te doen ?

  • Beste Wis,
   Eén keer is bij een huis voldoende. Zijn er veel spanningen in het huis, dan kun je het telkens herhalen. Huizen laten snel energie los.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 39. Hallo allemaal,

  Wat fijn deze wekelijkse teksten! Tijd om dit even te laten weten!

  Er komen op mijn pad nog steeds vele bijzondere gebeurtenissen nadat ik in aanraking gekomen ben met de MIR-Methode. Ik ga beginnen met een studie tot bewustzijnscoach en heb al in wat studieboeken gelezen. Dit geeft veel puzzelstukjes die in elkaar vallen zulke mooie momentjes. En beide kanten op, want ik raad iedereen aan om eens een webinair bij te wonen.

  Wat ik graag even wil delen is van het Mirren van een ruimte dat heb ik ook toegepast. Ik krijg bij de eerste MirKring het gevoel dat ik moest vragen hoe het met mijn huis zat. Ik voelde me er niet prettig. Het advies om de MIR-Methode te gaan toepassen met in gedachten de kruipruimte van mijn huis heb ik nu een aantal keren toegepast. Het voelt heel gek en snappen doe ik het niet, maar het voelt al een stuk lichter in mijn huis. Op naar de volgende Mirkring!

  Dank je wel Mireille en het hele team en alle mensen die open staan voor de MIR-Methode en willen werken aan meer positiviteit en bewustzijn in deze wereld!

  lieve groetjes Antoinet

  • Beste Antoinet,
   Dankjewel! Leuk dat je de artikelen zo leuk vindt! Ik merk ook aan alle reacties dat het veel mensen aan het denken zet of bevestigt en dat motiveert mij ook weer.
   Wat een leuke tip om je kruipruimte met de MIR-Methode schoon te maken. Doe je je hele huis ook een keer?
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 40. Huis zuurgraad optimaliseren enz.
  Moet dat dan ook 2x daags 4 weken?
  Of is dat maar eenmalig Mireille?
  Hartelijke groet Coby

  • Beste Coby,
   Ja, 1 keer is voldoende. En elke keer als er iets heeft voorgevallen in huis of er is iemand op bezoek geweest met een minder fijne energie, kun je het opnieuw doen. Veel plezier met dit nieuwe gereedschap!
   Groetjes, Mireille

 41. Hallo Mireille! !

  Mijn vraag gaat over het zuiveren van ons huis. Als ik de MIR methode toe pas,wordt dan het hele huis gezuiverd,of moet ik elke ruimte ” mirren”.

  Alvast bedankt! !

 42. Beste Mireille,

  Als je de MIR methode in je huis doet, moet je daarna ook weer de MIr methode bij jezelf doen, net zoals je de methode bij een ander doet om die energie van de ander weer bij je weg te halen?
  Groet, Marieke

  • Beste Marieke,
   Nee, dat hoeft niet. Wanneer je je huis doet, neem je jezelf daar al bij mee.
   Groetjes, Mireille

 43. Hoi Mireille,
  Kan ik de school waar ik werk ook op afstand behandelen? Ik werk parttime en ben er dus niet alle dagen.
  En doe je dit ook 4 weken lang?.
  Alvast bedankt.

  • Beste Marjo,
   Ja, dat is een goed idee! Gebouwen waar veel mensen komen, zou je aan het begin van de dag kunnen doen, zodat de energie voor jou schoon is en op jou afgestemd is.
   Veel geluk en dank alvast namens alle andere bezoekers van dat gebouw!
   Groetjes, Mireille

 44. Beste Mireille,

  Allereerst bedankt voor je mooie werk. Ik heb nog even een vraag over het huis met de MIR-Methode te doen. Doe je dit dan slechts één keer, is dat dan
  genoeg, totdat je het gevoel hebt, dat je het weer een keer kan doen? Klopt dat.
  Ik heb nog even twee korte vragen.
  1e, ik gebruik die kaarten, die ik ontving bij de BetheMirror, met de gouden bol erop, om die op mijn lichaam te leggen. Als ik dat doe, voel ik
  heel veel lekkere zachte energie, kan dit kwaad?
  Doe je dan teveel?
  Verder wil ik nog laten weten, dat ik iedere keer na de 9 stappen “Dank je wel zeg”. Als dank aan mijn lichaam. Voor mij voelt dit heel goed.
  Nogmaals bedankt.
  Groet,
  Margot

  • Beste Margot,
   Ja, leuk, ik hoor vaker dat mensen na afloop ‘dankjewel’ zeggen. Dat klinkt heel liefdevol naar jezelf! En ja, een huis hoef je maar 1 keer te doen en inderdaad als het zo voelt kun je het weer opnieuw doen. Als het voor jou goed voelt om die energie uit het kaartje te voelen, helemaal goed! Het kan absoluut geen kwaad. Het vervangt alleen niet de 9 stappen. Die blijf je het beste gewoon apart doen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 45. dag Mireille
  doe de MIR-Methode al heel lang heb ook vaker voor het financiële gevraagd maar tot nu toe geen resultaat dus ik denk dat niet werk
  maar blijf volhouden
  vriendelijke groet

  • Beste Maria,
   Soms krijg je geen extra financiën, maar krijg je hulp van anderen. Of zoals bij mij, dat ineens de buurvrouw binnen loopt op ik een staande lamp wil hebben, die ik me de week ervoor gewenst had. Kijk wat je werkelijk nodig hebt en kijk of dat ook al naar je toe is gekomen.
   Groetjes, Mireille

 46. Dankjewel Mireille voor bovenstaande ideeen. Ik heb net mijn huis ge-mird waar ik pas sinds een paar maanden woon, maar voel me compleet overweldigd door de energie/emoties die daardoor in de ruimtes loskomen. Ik mir zelf vanaf juni dit jaar, wat mij sterker gemaakt heeft, maar voel me hier nog niet tegen opgewassen. Is er ook een mildere aanpak om mijn huis te reinigen die ik mogelijk wel al aan zou kunnen? Want dat mijn huis het kan gebruiken, is me wel duidelijk geworden 🙂

  • Beste Emma,
   Zou je je huis op een afstand kunnen behandelen? Je hoeft namelijk niet thuis te zijn om het te kunnen doen. En waarschijnlijk een paar keer herhalen tot het rustiger voelt voor je. En hooguit 1 keer per week als je er zo sterk op reageert. Heb je de 9 stappen daarna wel bij jezelf gedaan?
   Groetjes, Mireille

 47. Oh, dat is een goed idee zeg. Ik heb een tijdje mijn hond behandeld, maar ze leek niet zo geïntereseerd… Mijn huis en moesstuin behandelen lijkt me een goed idee. Ik ga het zeker proberen.
  Moet ik na het huis de 9 stappen voor mezelf doen?
  liefs, Annemiek

  • Beste Annemiek,
   Ja, dat is het fijnste: eerst je huis, daarna jezelf. Zo houd je jezelf het meest ‘schoon’. Vooral als je een gevoelig mens bent die gauw energieën oppikt.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 48. Lieve Mireille,

  Mijn dochter had veel last van nachtmerries en durfde niet meer te gaan slapen. Ze kwam zelf met het verzoek om haar te aaien. Toen hebben we samen besloten de MIR-methode te doen. Inmiddels slaapt ze weer als vanouds binnen 2 minuten. Ook slaapt ze weer goed door. Soms heeft ze nog wel een enge droom maar niet meer zo heftig en ze kan het makkelijker loslaten. Enorm bedankt voor je geweldige methode!

  Warme groet,
  Eleonora

  • Beste Eleonora,
   Ik ben heeeel blij voor je dochter! Yeah! Wat is het toch fijn dat je dat als moeder in handen hebt!
   Groetjes, Mireille

 49. Ik kan dus niet de MIR methode voor mijn kleindochter doen? Haar moeder heeft er niets mee met de MIR methode!

  • Beste Hannah,
   Nee, als je geen toestemming krijgt, mag het niet. Overigens is het altijd belangrijker dat de volwassenen zichzelf behandelen dan de kinderen. Ik hoop dat je de gepaste afstand kunt bewaren. Is een grote uitdaging voor grootouders!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 50. Persoonlijk zet ik de behandeling na de 4 weken voort en ervaar dat als zeer positief, sterker nog,ik heb de indruk dat een aantal hardnekkig aanwezige kwalen pas nu verbeteren!
  Ook op mijn huisdieren pas ik de MIR methode toe en op afstand op mijn pleegzoon.
  Vooral mijn hond is rustiger, evenwichtiger alsof hij meer hondenplezier heeft en wat verantwoordelijkheden afgelegd heeft die niet voor hem bestemd waren.
  Ik ga nu aan mijn huis beginnen, eerder had ik dat gedaan met salie, wat ook een goed gevoel gaf/geeft. Maar ik ga zeker de MIR methode toepassen.
  Het dicht bij mezelf blijven is voor mij een reden om door te gaan, het voelt goed en geeft rust.
  Zeer bedankt voor het aanreiken van deze methode.

  • Beste Sjany
   Heel goed van jou dat je de behandeling langer door zet. Je hebt helemaal gelijk wat de hardnekkige kwalen betreft. Die hebben gewoon meer tijd nodig. Soms zitten de emoties zo diep om naar boven te halen. Dat vergt extra werk. Wat geweldig dat jij je huis dieren ook behandeld. En ook je pleegzoon. Alleen het is wel heel belangrijk dat je toestemming van hem hebt gekregen anders mag het namelijk niet.
   Mooi dat je zo dicht bij je zelf wil blijven. Ik zou zeggen ga lekker door. Een dikke knuffel van mij.

   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

   • Hallo Corrie,
    Bedankt voor je reactie, wat jammer dat ik absoluut toestemming van mijn pleegzoon nodig heb, omdat hij me die in de gegeven omstandigheden niet geven zal.
    Hij was/is….een gevoelig jongetje die ernstig leed onder de scheiding van zijn ouders maar meer nog onder de grote opvoeding en sfeerverschillen tussen het wonen bij vader en het wonen bij moeder. In zijn puberteit is hij gaan experimenteren met drugs en alcohol en dat werd van kwaad tot erger. Ik was één van de weinigen die hij accepteerde en bij wie hij zijn emoties de vrije loop kon laten gaan maar, nu is hij 36 jaar had een vriendin, sinds kort woont zij apart van hem met hun twee kinderen van 4 en 2 jaar oud. Haar restte geen andere keuze dan weg te gaan bij hem omdat hij steeds agressiever werd. In zijn gen kies ik nu tegen hem omdat ik zijn ex vriendin ondersteun als zijnde kansrijke m.b.t. de kinderen. Helaas zal mijn pleegzoon voor opname moeten kiezen wil hij uit zijn pathologische situatie komen en dat doet hij vooralsnog niet. Hij heeft een paar suïcidepogingen gedaan terwijl zijn kinderen conform bezoekregeling bij hem waren, politie er bij ambulance opname ziekenhuis, weggelopen aldaar etc etc. Ik hoopte met een paar MIR gedachten iets in de goede richting te kunnen doen.

    • Beste Mireille, Sjanie en Corrie,
     Met de prachtige MIR Methode heb ik nog niet veel ervaring, wel als Reconnection healer (niet beroepshalve), en daar geldt het principe dat je niet om toestemming hoeft te vragen om iemand op afstand te behandelen : de ziel van de mogelijke ontvanger beslist zelf of ze de behandeling al dan niet accepteert… op die manier ontzeg je geen mogelijke hulp aan iemand die het misschien kan gebruiken… Ik ben er ook van overtuigd dat bewust veel Liefde sturen daadwerkelijk helpt en dat eender welke healing enkel met bewuste Liefde efficiënt is.
     Hartelijke groet,
     Johanne

 51. Hallo Mireille,
  Wat een mooi idee om een huis of ander gebouw te behandelen. Ik vraag me alleen af hoe lang je dat zou moeten doen. Heb je daar een richtlijn voor? Of alles naar eigen inzicht?

  Hartelijke groet,
  Corrie

  • Beste Corrie,
   Ja, goede vraag! In principe is het maar 1 keer nodig. Schoon is schoon. Huizen laten makkelijker los dan mensen, hi hi!
   Groetjes, Mireille

 52. Dag Mireille,
  leuk mijn huis en mijn winkel, dat ga ik zeker doen. Doet mij denken aan Feng Shui. Ik ben zo vrij ook het voor de WereldVrede aan te vragen. Mireille kunnen we het misschien in groep op een bepaald tijdstip doen? Allemaal als een krachtig vredelievend herstellend gebaar.
  Peacefully Mir Diana

  • Beste Diana,
   Ja, in groepsverband doen we het elke keer tijdens een webinar. Ik test regelmatig wat in groepsverband kunnen/mogen doen en zal het zeker niet laten als er mogelijkheden zijn!
   Dankjewel voor het meehelpen creëren van een fijnere wereld!
   Groetjes, Mireille

 53. dank voor je informatie, zo gebeurt het ook in mijn situatie wanner het lichaam aan geeft of gebeurtenis, MIR ik weer …..

 54. Hoi Mireille,

  Wat leuk om zo verder te gaan met de MIR-Methode! Ik test ook vaak de cliënten die ik behandel met de MIR methode. Zo kom ik erachter waar de blokkade zit!
  Als je je eigen bedrijf behandelt, waar ik echt in geloof. Doe je dit dan 1 keer, of ook 4 weken?
  Groetjes Els

  • Beste Els,
   In principe hoeft het maar 1 keer, maar het hangt er een beetje vanaf hoe het gaat met het bedrijf. Het is naar eigen inzicht. Ook afhankelijk van de mensen die in en rondom het bedrijf bewegen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 55. Hallo Mireille,
  Wat een goed idee om dit ook voor je huis te doen! Ik liep al een tijdje rond met de gedachte mn huis energetisch schoon te laten maken. Vraagje: moet je dan ook aaien terwijl je de 9 stappen doet?
  Ik hoor het graag,
  groetjes,
  Johanna

  • Beste Johanna,
   Ja, je aait op je eigen handen. Zo maak je het contact met je onbewuste sterk en kun je de juiste energie uitzenden naar je huis.
   Veel plezier!
   Groetjes, Mireille

 56. Over die MIR EHBO. Die zou ik er graah bijleren, maar ik ben geen lid van de Be the MIRror ledensite. Helaas heb ik weinig te besteden en dat geld geef ik uit aan andere zaken. Jammer dus dat er voor dat extraatje betaalt moet worden!

  • Beste Floor,
   Ja, op die Be the MIRror-ledenwebsite staan heel veel video’s. Daar kunnen mensen veel aan hebben en ik kan met het lidmaatschap geld inzamelen om de vele kosten en investeringen met de MIR-Methode te betalen. Ik stuur je wel een email hierover. Wie weet kunnen we een soort ruil doen.
   Groetjes, Mireille

 57. Hoi Mireille,

  Ik ben bij de Mir Methode terecht gekomen toen ik op zoek ging naar hulpmiddelen voor mijn slaapprobleem. (volgens mij ten gevolge van relatie/gezinsproblemen en werkdruk)

  Ik heb de methode vrij goed opgevolgd. Soms wel eens een dag of een beurt overgeslagen. Maar ik wil nu toch het positieve zien, ik heb de neiging om steeds het negatieve te beklemtonen.

  Als ik mijn kwaaltjes lijst bekijk, kan ik niet echt zeggen dat ik beterschap merk op een van de kwalen in de lijst, tenzij misschien toch wel een beetje de slapeloosheid. Vorige nacht bijvoorbeeld zalig geslapen.

  Maar er is de afgelopen periode wel heel wat gebeurd. Ik ben in een (bijna)burn-out terecht gekomen en ik vond het vertrouwen om daaraan toe te geven en voor mezelf de rust te nemen die ik nodig heb.

  Ik zit ook midden in een verwarrende relatiecrisis. Op dit moment voelen mijn vriendin en ik dat er tussen ons nog veel liefde is en dat we de relatie willen behouden. Vooral de druk van het samengesteld gezin, in combinatie met onze hooggevoeligheid, weegt heel zwaar op onze relatie en ons gezin. Het staat de liefde tussen ons allen in de weg. Daarom hebben we wel beslist om niet meer als nieuw samengesteld gezin te blijven samenwonen.

  Wat ik sinds ik de MIR methode doe (besef ik nog maar pas) héél hard voel, is waar ik naar toe wil op professioneel vlak. Ik combineer momenteel 3 jobs. Bediende in een fotozaak, lesgever fotografie en fotograaf. Het is al heel lang mijn droom om echt te leven van de fotografie, maar tot nog toe durfde ik die sprong nooit echt maken. Maar dat zorgde wel voor frustratie om dat mijn fotografie nooit echt van de grond kwam.

  Momenteel ben ik echt overtuigd van mijn talent. Ik voel dat als ik de keuze voor 100% maak en me volledig kan focussen op men eigen zaak, dat me het ook gaat lukken om te leven van wat ik het allerliefste doe. Dat is een heel sterk gevoel dat ik nog nooit heb gehad.

  Tegelijkertijd heb ik ook wel schrik dat ik nu misschien naïef ben. Ik ben van plan om mijn veilige inkomens op te geven. En vrees ik dat mijn gebrek aan energie dat me vaak parten speelt, ook nu een grote spelbreker gaat zijn.

  In ieder geval. Wat ik eigenlijk vooral wou delen, is dat bij mij de negende zin ‘missie verduidelijken’ het meeste heeft gewerkt.

  Ik had trouwens ook graag deelgenomen aan het webinar over relaties, maar was die avond niet thuis. Kan je dat nog ergens herbekijken?

  Hartegroet,

  Marc Vervoort
  http://www.beeldzoeker.be

  • Beste Marc,
   Wat prachtig dat je het vertrouwen kon vinden om toe te geven aan de rust die je zo nodig had! Ja, een samengesteld gezin stelt hele hoge eisen aan een relatie. Je zou dan bijna de helft van de week nodig hebben om goed voor jezelf en de andere gezinsleden te kunnen zorgen. Dat jullie voorlopig los van elkaar zijn, kan ik me daarbij voorstellen. Ook wijsheid, want zo kun je toch elkaars nabijheid regelmatig opzoeken, zonder dat er al teveel complexiteit ontstaat.
   Dat je voor je fotografie kiest, vind ik alleen maar fantastisch! Er zijn vele wegen om daar inkomen uit te halen. Een van die wegen is ook dat je je kostenkant zo laag mogelijk houdt. Onderzoek je vaste lasten en kijk of daarin mogelijkheden zijn om die te minderen. Ik geloof er heel sterk in dat als mensen hun hart volgen, ze meer energie krijgen en de inkomsten er ook zullen zijn. Misschien niet heel royaal, maar wel voldoende om fijn te kunnen leven.
   Ik wens je voortgaand veel geluk en hele fijne nachten van diepe slaap!
   Groetjes, Mireille

 58. Hi Mireille,

  Als je de MIR-Methode doet voor je huis, is dan 1 keer de MIR-Methode doen genoeg? Of moet je dit ook langer volhouden?

  Groetjes, Esther

 59. Ik heb een vraag hierover. Als je het voor bv je huis doet, doe je het dan ook 4 weken?
  hartelijke groet,
  Conny

  • Beste Conny,
   Nee, voor je huis hoef je het maar 1x te doen. En elke keer weer als er bezoek is geweest of ruzie en het huis weer opgeschoond moet worden. Je huis laat heel makkelijk los, vandaar dat het maar 1 keer hoeft!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel, Mireille! Fijn om te horen.
    Geldt dit dan ook voor bv een praktijkruimte? Hier komen dagelijks mensen over de vloer. Is het dan raadzaam om dit aan het einde van iedere dag te doen?
    Hartelijke groet,
    Conny

 60. Beste Mireille,
  Kan je dit ook doen om financieel geluk naar je toe te trekken,Moet je dan ipv zoals vb een naam of huis….. geld vooraf zetten?Maar werkt het ook voor dit item?
  Alvast bedankt
  Lieve groetjes
  Paulette

  • Beste Paulette,
   Of je extra geld naar je toe trekt, weet ik niet, maar het zorgt er wel voor dat jouw verhouding tot geld verbetert. Lees daarover ook artikel 72. Heb je chronisch gebrek aan geld? Mensen die in krapte leven, hebben vaak boosheid of verdriet over geld. Vaak vanuit wat ze in hun jeugd hebben meegemaakt. En ja, als je geld kunt gaan zien als een middel dat jou helpt om een fijner leven te hebben of om je missie beter te kunnen leven, dan zal je het aantrekken. Hoewel soms mensen geen geld aantrekken, maar net die dingen (bijv. meubelen of helpende handen) om het ook voor elkaar te krijgen.
   Veel geluk en overvloed gewenst!
   Groetjes, Mireille

 61. Wat een mooie tips Mireille, ik ga er mee aan de slag! Dankjewel.
  Ik mir nu zelf ruim een jaar en ben niet ziek geweest, voel me rustiger en meer mezelf en heb minder last van de overgang. Top, bedankt voor deze mooie methode en je inspirerende artikelen.
  Groet, Petra

 62. Dag Mireille, sinds vandaag zorg ik voor het huis van de buurman. Ik kan hem een maand lang niet bereiken. Ik vind het een goed idee om voor zijn en mijn huis de MIR-methode te gaan doen, maar kan hem dus niet om toestemming vragen. Het lijkt me geen kwaad kunnen als ik het voor hem doe en voor zijn huis en huisdieren als een cadeautje van mijn kant. Wel denk ik dat ze het goed kunnen gebruiken. Ik weet niet zeker of ik dan precies de goede instelling heb. Zelf zou ik het wel heel fijn vinden als iemand dit voor mij doet. In ieder geval doe ik het vanaf nu iedere dag voor mijn eigen huis. Het voelt ook als een soort waardering geven voor het huis. En mijn dankbaarheid voor mijn en zijn huis en hun bewoners zou ik er ook mee kunnen uitdrukken. Dit laatste lijkt mij de beste instelling en dat zeg ik er dus voor de zekerheid maar elke keer bij. Jou wil ik ook bedanken voor je hulp met het brengen van goede ideeen.

  • Beste Lidwina,
   Helaas is het zo dat je je buurman niet om toestemming kunt vragen. Veel mensen zullen het niet waarderen als je het ongevraagd doet, dus helaas is het het beste om nog 4 weken te wachten en het dan te vragen. Nog even geduld!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.