Home » Artikelen » 201. Het nut van diarree, vijf oorzaken

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

201. Het nut van diarree, vijf oorzaken — 50 reacties

 1. Is er onderzoek naar chronische diarree? Mijn zus die haar man heeft verloren en altijd voor iedereen zorgt komt er niet vanaf, artsen hebben geen idee.

 2. Beste Mireille ,
  Al vele jaren ben ik trouw aan de MIR-Methode met enorm groot succes , anders zou ik het niet zovele jaren volhouden uiteraard !
  Ik heb nu echt wel uw goede raad nodig ivm mijn kleinzoon , hij is inmiddels 12 jaar maar kan de Mir niet zelf toepassen , daarom doe ik het voor hem mits de toelating van zijn Mama én van hem zelf .
  Hij heeft namelijk al jaren dagelijks hoofd pijn als hij op school is dit door de drukte waar hij blijkbaar niet goed tegen kan , dus heb
  ik besloten om voor hem op zijn hoofd pijn te werken , doe dit als volgt ….. V…. stop uw hoofd pijn , 3 x dan zuurgraad optimaliseren
  enzo verder . Ik heb het volledige 4 weken gedaan , hijzelf heeft het gevoel dat de Mir werkt zegt hij zelf , doch de hoofdpijn is niet
  volledig weg jammer genoeg . Nu is mijn vraag aan u Mireille , heb ik het op deze manier goed aangepakt , kan ik er nu mee stoppen ,
  mogelijk zal de MIR-Methode nog doorwerken en stopt de hoofdpijn van zelf , of moet ik nog langer blijven door mirren ??
  Graag hoor ik van u een antwoord op deze vragen .
  Liefde volle groetjes aan u met al mijn dank !

  • Beste Lisette,
   Wat ontzettend lief dat je je kleinzoon met de MIR-Methode hebt behandeld. Wat maakt dat hij het niet zelf kan doen?
   Ja, vier weken is voor kinderen voldoende. De rest zal vanzelf ontwikkelen. Hij mag ermee doorgaan als hij dat fijn vindt.
   De hoofdpijnen geven mogelijk ook iets aan wat met de school te maken heeft. Een MIR-Methode begeleidster zou dat in een consult voor hem uit kunnen zoeken als hij dat zou willen.
   Sterkte voor je kleinzoon!
   Groetjes, Mireille

 3. Ik gebruik graag essentiële olie hiervoor. Dat ondersteunt snel en effectief. Zengest is mijn go to middel!

 4. Eenvoudig Diarrhee huismiddel voor incidentele gevallen: een halve geschilde bioappel fijnraspen en aan de lucht bruin laten worden, hoe bruiner hoe beter. Dan oplepelen. Als je dit twee of driemaal met een tussenpoos doet, is je diarrhee gestopt. Ook gschikt voor kinderen.

  Homeopathie: Magnesium phosphoricum D6 (sels Schüssler). 10 tabletjes oplossen in een glas zo heet mogelijk water. Indien nodig, herhalen.

  • Latifa wat leuk om te lezen, mijn Indische ouders leerden mij dat ook: geraspte appel eten!
   Bedankt voor te delen, brings back nice memories

  • Beste Marga,
   Ja, dat is nog een zoektocht. Belangrijkste is om begrip te krijgen van wat de darmen te lijden hebben in het leven. Dan kun je de teksten lezen over de dikke darm en de dunne darm en de meridianen daarvan bekijken. Emotioneel speelt er dan namelijk veel. En… de darmen zijn chronisch ontstoken. Dat betekent dat het lichaam haar best doet om iets op te lossen, want ontstekingen zijn goed, alleen ze krijgt het om een of andere reden niet voor elkaar. Ik studeer er nog op verder. We hebben wel twee meldingen gehad dat de ziekte van Crohn helemaal over is, en bij de ander dat de pijn in de ochtend een stuk minder is. Dat geeft je misschien een klein beetje moed om de MIR-Methode te blijven doen.
   Sterkte voor degene die de colitis ulcerosa heeft!
   Groetjes, Mireille

 5. Hai Mireille.

  Heb al een jaar of vijf veel diarree, val ontzettend af, ben zo mager als een lat. Doe nu elf dagen de MIR-Methode, de vijfde dag veel slijm en lucht. Maar nu zie ik ook iedere keer erg donkere diarree, geeft dit aan dat mn lijf zich aan t schoonmaken is. Heb een erg vervelend leven achter de rug, veel stress. Twintig jaar geestelijk mishandeld, enz.ben altijd maar door blijven lopen, altijd maar vrolijk en energiek geweest, alsof er niets aan de hand was. Totdat het niet meer ging, voel wel dat de energie weer wat terug komt. Maar maak me best zorgen over de donkere ontlasting. Zou je mn zorg weg kunnen nemen. Vind de MIR-Methode een geweldig uitkomst, dank daar voor. En na de vier weken wordt ik lid.

  Maria T

  • Beste Maria,
   Ja, het kan goed dat je lichaam aan het schoonmaken is. Ik ben blij dat je goed op je ontlasting let en zelf blijft kijken hoe het verandert. Blijf vooral voldoende water drinken en zorg dat je voldoende zout binnen krijgt. Ik hoop voor je dat het mag normaliseren! Vertrouw je het niet, laat dan gerust een keer je huisarts meekijken. Geef je darmen daarnaast de tijd om zich te herstellen. Er zal aardig wat stress in hebben gezeten.
   Veel sterkte en vooral toenemende gezondheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,

    Je schrijft zout, maar dat moet altijd Keltisch zeezout zijn of Hymalaya zout, waar alle mineralen nog in de juiste verhouding in zitten. Zout is geraffineerd en gewoon natriumchloride en verder niets.

  • Donkere ontlasting zou kunnen bloed betekenen. Ik weet niet hoe oud dit bericht is maar ik zou zeker naar de dokter gaan. Kan veel meer betekenen dan het verwerken van emoties.
   Dus een zweer, poliepen, zelfs appendicitis of zo…..

 6. Hoi,

  Wanneer je je darmen leegt middels natuurlijke stoelgangthee, zorgt dit dan ook voor het loslaten van emoties, spanningen etc? Het is dan natuurlijk wel zo dat je het lichaam zelf een handje helpt? Zijn de positieve effecten hetzelfde of, moet je lichaam dit zelf doen, wil je die 5 nuttigheden van diarree behalen?

  Alvast bedankt!!

  • Beste Magda,
   Nee, als je je lichaam helpt om ‘technisch’ te legen, verander je nog niks aan de emotionele ballast op je darmen.
   Groetjes, Mireille

 7. hoi Mireille, mooi artikel weer en ja.. herkenbaar… ook van de diarree bij menstruatie…! Heb ik momenteel niet meer, ben de overgang voorbij, maar na een paar koppen koffie is de ontlasting heel dun en moet ik rennen. Dat is altijd al zo geweest. Het voelt inderdaad als ‘opluchting’; alles is eruit! We gaan weer ‘schoon’ verder. Groetjes van Marja

  ps. ook na yoga is de stoelgang (er) snel!

 8. zelfgemaakte kefir nemen. Dan is de boel zo weer in balans. Werkt bij mijn dieren ook heel goed.
  Als je dat niet hebt, yoghurt of karnemelk (indien nodig met wat donkere honing)
  En vooral geen activia of zo, zit suiker in en dat maakt het erger.

 9. Appel raspen en even laten staan tot het bruin wordt en dan opeten. Goed voor de goede bacteriën in de darmen heb ik mij laten vertellen in de reformzaak.
  Ik drink water met “Sole”, een oplossing van Keltisch zeezout.
  En ik neem Juso vezels zodra de darmen dit weer kunnen verdragen.

  • Een appel raspen en bruin laten worden als ‘medicijjn’bij diarree dat leerde ik als kind al van mijn moeder zo’n 70 jaar geleden…

 10. Hoi Mireille,
  Heel graag wil ik je iets vertellen over de MIR-Methode
  weet je voor het slapen gaan doe ik de MIR-Methode zachtjes en zonder aaien
  en dan slaap ik lekker ontspannen in, en dat voelt zo goed, ik heb hem zo`n
  jaar geleden vanbuiten geleerd, en als ik onrustig word gewoon op de dag dan doe ik hem ook gewoon even als rustpuntje en het voelt nog steeds goed lieve groetjes en dank je wel Mireille ♥

  • Beste Anny,
   Heerlijk! Je hebt het altijd bij de hand wanneer je het nodig hebt. Zo zie ik het graag! Blij voor je!
   Groetjes, Mireille

 11. Ik heb juist door het eten van iets verkeerds acute darmverstopping opgelopen.
  De eerste twee keer ging het na een paar dagen weer over, maar de derde keer
  moest ik geopereerd worden en heb een (tijdelijke) stoma gekregen, omdat de dikke darm op springen stond.
  Er zat steeds ongeveer een jaar tussen en het was alle drie keer na het eten van patat in een pretpark (3 verschillende) Normaal kan ik best een patatje eten zonder problemen.

 12. Ik ben benieuwd waar mij slechte ontlasting van komt heb al jaren hier last van ben bezig met waarom ik me zo slecht voel en als er zou worden gevraagd wat heb je nodig is iemand die er voor me is het gevoel dat ik dat nog nooit heb gehad en hier zo naar verlang vader vroeg verloren moeder ziek voor moeten zorgen tot aan haar overlijden zelf veel rugklachten vanaf 18de man getroffen en dacht dat hij er voor me zou zijn maar durfde niks te vragen dacht altijd dat ziet of begrijpt hij toch wel dus niet gescheiden en nu alleen zonder werk en een heel slecht gevoel over me zelf waarom heb ik dit niet eerder gezien inmiddels 52

  • Beste Koory,
   Vaak zijn mensen zo druk met leven, eigenlijk overleven, dat ze geen moment hebben om rustig te kijken wat er nu eigenlijk gaande is. Nu je wat ouder bent en meer ruimte en rust hebt, komt het overzicht en zie je eigenlijk pas wat jou allemaal is overkomen. En het is okee, het geeft je nu de kans om van alles te veranderen en een leven te creëren waar jij je blijer over voelt.
   Sterkte! Groetjes, Mireille

 13. Geachte team mir methode

  Ik wil graag een reactie geven .Ik heb medicijnen gekregen tegen hartfalen.Daar staat in dat je diarree kunt krijgen.Bij mij is dat het geval.Maar ik mag maar 1 liter vocht hebben.Is dat ook schoonmaken ?

  • Beste Hennie,
   Nee, wanneer je diarree krijgt van medicijnen, is dat een bijwerking. Je kunt dan het beste de medicijnen op je lichaam laten afstemmen, zoals hierboven staat beschreven.
   Groetjes, Mireille

 14. Wat te doen als het om iets besmettelijks gaat? dat staat hier niet bij.
  Ik ben hier momenteel mee geconfronteerd, het gaat om m’n huishoudelijke hulp die vertelde dat haar directe familie volgens hun huisarts iets besmettelijks heeft waarbij sprake is van zowel diarree als overgeven.
  Kun je besmettelijk in de MIR-methode vertalen in parasiteren? het is toch overdracht van ziekmakende elementen.

  • Beste Heni,
   Als je het over besmettelijk hebt, dan gaat het om virussen of bacteriën. Zie in het artikel.
   Groetjes, Mireille

 15. Ja, in deze missie herken ik mij; zuiveraar. Het kwartje is gevallen, mooi, ik ben er aan toe om je boek te lezen. Helaas is je boek uitverkocht ( behalve op bol. Com, voor 50 euro)
  Is er iemand uit de kop van noord Holland of Alkmaar van wie ik het boek mag lenen voor op vakantie? ( vertrek 4 augustus) dan haal ik het bij je op.

  Kieke

  • Beste Kieke,
   50 euro voor het boek op bol.com!? Dat is opmerkelijk! Het is tenslotte nog geen klassieker. Ik heb even gekeken, maar dat is een tweedehands boek die door iemand anders wordt doorverkocht. Het boek ‘Waarom ben ik in Vredesnaam op aarde?‘ wordt momenteel herdrukt en is vanaf augustus weer beschikbaar. Je kunt je oproep ook op Facebook zetten. Misschien dat iemand het daar aan je wil lenen?
   Groetjes, Mireille

 16. Mag ik er nog eentje toevoegen? Diarree als gevolg van chemo. Darmflora die compleet plat ligt. Hopeloos! Weet iemand een goede manier om de darmen in zo’n geval weer aan de praat te krijgen? Mijn man probeert van alles, maar helpen doet het niet.

  • Beste Noeke,
   Ja, er zijn nog meer oorzaken voor diarree. Ik heb het gehouden bij degenen van mensen die nog niet heel ziek zijn. Darmflora is met probiotica op te bouwen, en mijn huisarts adviseerde om gewoon yoghurt te gaan eten. Ik hoor ook nieuwe verhalen over een ‘poep’-transplantatie’. Dan krijg je de ontlasting van een gezond iemand, zodat je met die gezonde bacteriën weer nieuwe darmflora kunt opbouwen.
   Wens je hem veel sterkte van me?
   Groetjes, Mireille

   • een erg goede, effectieve en goedkope manier om je darmflora weer optimaal te maken is met Kombucha. Het ondersteunt je totale spijsverteringssysteem en ondersteunt in hoge mate de lever werking. Het werkt beter dan met kefir oid. Het is een “zwam” die je zelf cultiveert op thee met suiker. Te bekomen bij mensen die hem zelf gebruiken. Wellicht te vinden via Facebook oid…

 17. Hallo Mireille , dank je wel voor deze wederom prachtige nieuwsbrief .
  Inmiddels heb ik ruim 30 jaar de ziekte van Crohn en al heel veel diarree gehad , onderandere door de MIR methode en rouw en verliesverwerking in mezelf terug gegaan naar het ontstaan van de ziekte en ontdekt dat de oorsprong voor een groot gedeelte lag bij het niet verwerken van het overlijden van mijn opa ( destijds mijn beste vriend) . Mijn niet gehuilde tranen hebben mijn lijf letterlijk via mijn darmen verlaten , zo voelt dat voor mij .

  Hartelijke groet
  Wilma

  • Beste Wilma,
   Wat prachtig dat je zo naar de ziekte van Crohn hebt kunnen kijken en diep hebt kunnen zoeken naar de werkelijke oorzaak! Ben blij voor je dat je hebt kunnen zien dat er diepe emoties onder je klachten zaten!
   Groetjes, Mireille

 18. Beste Mireille, dank je wel voor dit artikel, het is heel logisch allemaal! Opruiming! Toch heb ik een vraagje. Elke keer als ik ongesteld ben geworden heb ik een paar dagen heel dunne ontlasting en extra krampen. Niemand heeft me kunnen uitleggen waarom dat gebeurt. Is dat dan ook een vorm van loslaten van spanning en emoties? Dan blijf ik bezig, lijkt wel. Alvast dank voor je reactie! Veel liefs, Heleen.

  • Beste Heleen,
   Ja, het loslaten van spanning. Zou het kunnen dat je spanning van anderen overneemt, verzamelt? Misschien goed om dat eens te onderzoeken.
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Francisca, wat fijn, eindelijk iemand die dat herkent. Wat bijzonder is: ik heb twee maanden terug een Helende Reis gedaan. Om van de krampen af te komen. En toen kwamen er emoties boven die ik had, toen mijn oma ging dementeren. Dat vond ik als kind enorm naar. Dat heeft jaren geduurd en ons hele gezin was daar mee bezig. Heel verdrietig allemaal. Nu lijk ik echt minder last te hebben, zowel wat de krampen betreft als de dunne ontlasting. Ik voel me ook rustiger en ben zaken gaan aanpakken die daar al tijden om vroegen. Maar die ik niet genoeg aandacht gaf. En nu voel ik me stukken beter. Misschien ook een idee voor jou? Succes ermee!

 19. hallo
  ik heb gehoord in het ziekenhuis ,bij diarree en glas cola ,ik pas dit zelf ook toe en het werkt echt en ook heel snel, daarna even nog goed naar de wc en na plusminus 10 min is alles over ,en kun je gewoon weer normaal eten

  • Beste Jolanthe,
   Ja, die tip ken ik ook. Cola doodt alle bacteriën, dus als de diarree door bacteriën wordt veroorzaakt, kan dat een ‘remedie’ zijn. Ook in landen als Afrika.
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 20. Dank je wel Mireille vor je nooie artikelen.wat ook goed helpt is wanneer je weer wat gaat eten een boterham met gestampre muisjes,en in Spanje kreeg ik lamsvlees met rijst,en het water waar de rijst mee gekookt was dronk ik met een boiuillonblokje,ook bronwater met amandelpasta,waardoor ik me minder slap voelde.Ik heb daar een ernstige voedselvergiftiging gehad en viel 5 kilo af in een week.groetjes van maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.