Home » Artikelen » 202. Word je vegetariër door de MIR-Methode?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

202. Word je vegetariër door de MIR-Methode? — 75 reacties

 1. Hallo Mireille,

  Ik vraag me af waarom je 2 kopjes hebt, veganistisch en vegetarisch, dit zijn toch 2 verschillende dingen? Sinds kort probeer ik veganistisch te leven, daar komt heel veel bij kijken, maar het is volgens mij mijn missie aan het worden.
  Je vervalt van het een in het ander, het eten dat gaat nog wel, buiten de deur eten is lastiger, maar er zijn steeds meer restaurant die vegetarische menu’s hebben, dus dat is ook al winst. Maar dan dus, geen leren schoenen, geen leren bank etc. etc.
  Ik vraag me af hoeveel mensen daar mee worstelen.

  Liefs Elly O.

  • Beste Elly,
   Ja, dat zijn twee heel verschillende dingen. Er zijn gelukkig vele vele mensen bezig om meer in harmonie met dieren en natuur te leven. En het is inderdaad een zoektocht, maar het wordt steeds makkelijker, omdat mensen het ons al zijn voor gegaan. Lekker rustig aan het steeds meer in je eigen leven invoeren. Elk stukje dat je blijvend kunt integreren in je leven, is weer een stapje op weg naar een fijnere wereld.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Hi Mireille, voor Elly heb ik een heel fantastisch SCHOEN adres
   Ze heten ViVo http://www.barefoot.com
   Ze maken schoenen met natuur rubber zolen, flexible en anti-slip. De bovendelen van canvas of van 17 pet-flessen per paar. Ook leer, met natuurlijke grondstoffen geverfd, van vrije dieren.
   Door de soepele zolen komen je voeten weer in kontact met de Aarde en kunnen meridiaan punten op je voeten weer ademen. Sinds ik ze draag voel ik me echt veel vrijere om gelukkig te zijn.
   Ze zijn ook een sociaal bedrijf.
   Mijn schoenen zijn in Ethiopia gemaakt, Soul of Africa. Als jullie willen krijgen we alle twee een paar £ korting op aankoop omdat ik het aan jullie vertelde. Hun kantoor, en winkel is in London In NL is er nog geen winkel dus bestellen via internet.
   Het enige nadeel is dat je liever alleen nog op bare foot schoenen wil lopen!
   Groetjes, Corina

 2. Sinds een aantal weken ben ik nu veganist, althans ik ben op de goede weg. Geen vlees, eieren, kaas, melk, yoghurt en kwark eten is geen probleem. Nu ben ik bezig om alles wat van dieren wordt gemaakt op te geven en te vervangen.
  Daarbij heb ik me nu ook verdiept in de hoeveelheid plastic dat gebruikt wordt en weggegooid.
  Ben mijn kleding aan het uitzoeken waar plastic in is verwerkt, omdat je bij iedere wasbeurt ontzettend veel plasticdeeltjes wegspoelt.
  De volgende stap is dus om alle producten die ik gebruik en van plastic zijn, pas te vervangen als het op is, en sommige te blijven gebruiken, omdat het belastender is om weg te gooien, dan te blijven gebruiken voorlopig.

  Minimalisme is ook op mijn pad gekomen, je rolt van het een in het ander. Ben bezig met de maand-challenge, op dag 1, 1 item wegdoen, dag 2, 2 items wegdoen etc. dan heb je na een maand 465 items uit je leven verbannen.
  Het gaat me goed af, ben op dag 8.

  En dan nog kwam me ter ore, dat de palmolie-industrie ook verschrikkelijk is voor het milieu en de mensen in Indonesie en andere landen waar regenwouden zijn gekapt voor het aanleggen van palmbomen die zorgen voor palmolie.
  Nu blijkt dus dat er overal palmolie in verwerkt is, omdat dit een goedkoop middel is qua inkoop, het is heel moeilijk om producten te vinden zonder palmolie, maar ik blijf zoeken naar alternatieven.

  Dit moest even van mijn hart, bedankt voor de MIR methode, ik ben er van overtuigd dat ik door het doen van de MIRmethode op deze missie ben gekomen.

  Liefs Elly

  • Beste Elly,
   Heerlijk hoe je bezig bent! Ik vind het ook een uitdaging om op allerlei gebieden in je dagelijks leven veranderingen aan te brengen. Het is gewoon een soort sport he, om het steeds verder door te voeren. En het is een mooi voorbeeld dat je daarmee geeft aan anderen!
   Groetjes, Mireille

 3. Hai Mireille,

  Echte aanrader is http://www.potjesenpannenblogspot.nl van Anita’s potjes en pannen.
  Heb al de heerlijkste recepten uitgeprobeerd.Soms beetje van mezelf en een beetje van haar. Ze doet veel aan verantwoorde voeding. Ik heb veel gebak en koek recepten van haar gemaakt. Mmmm!!
  Vast iemand heel blij mee! Smullen maar!
  Warme groet, Bloem

 4. Hoi Mireille,
  Ik doe sinds april 2016 de MIR methode, heb er al veel resultaten mee bereikt. Afgelopen Maart ben ik behoorlijk ziek geweest , netelroos. Hierna eet ik als vanzelf ( bijna) geen vlees meer. Wij eten grotendeels biologisch vlees , van koeien die in een natuurgebied liepen. Maar ik heb er geen behoefte meer aan lijkt wel.
  Groetjes Helma

 5. Hallo Mireille,

  6 jaar geleden stelden artsen in witte jassen vast dat ik MS had. Ik had inderdaad 2 keer een uitval gehad.gelukkig vond ik twee artsen die me alternatief gingen helpen. Met bioresonantie en daarna omstellen op vegaan eten ben ik na een jaar weer meer dan helemaal de oude. Deze arts heeft al zijn MS patienten tot “rust” gekregen met zijn therapie en vegane voeding.
  Hg madeleine

  • Beste Madeleine,
   Dat klinkt echt fantastisch! Ben ontzettend blij voor je! Wil je de namen van die artsen hier noemen, zodat meer mensen met MS het kunnen verkennen?
   Dankjewel voor het delen!
   Groetjes, Mireille

 6. Karin van Wijk in Stavenisse op het eiland Tholen doet vegetarische kookworkshops en heeft ook dagarrangementen voor groepen om dit te leren. Tevens geeft zij op maandagmorgens kookworkshops in de Ekoplazawinkel in Bergen op Zoom. Alles komt ook zoveel mogelijk uit haar eigen tuin. http://www.dethoolseparel.nl. Tevens leuk om dit “vergeten”stukje Zeeland te ontdekken.

 7. Hierboven is ze al eens genoemd door iemand anders maar ik wil ze graag ook nog een keer noemen. Ik heb de vegetarische kookcursus van Birgit Flüg in Groningen denk ik wel 5 of 6 keer gevolgd omdat deze altijd zo ontzettend leuk en gezellig is én omdat het eten zo ontzettend lekker is. Ik kan het iedereen aanraden om de cursus eens te doen, in oktober begint er weer een nieuwe serie van 5 lessen in het centrum van Groningen:

  http://www.kok-aan-huis.com/kookcursus

 8. Hoi Mariëlle,
  Ik,ervaar de laatste tijd dat ik geen zin meer in vlees en aardappelen heb als warme maaltijd maar vooral trek heb in groente en salade. Wat ik ook merk en daar ben ik minder blij mee is dat ondanks dat ik gezonder ben gaan eten voor mijn gevoel, ik in gewicht steeds meer aankom, zelfs dat ik nu op 92kg zit, wat niet gezond voor mijn lichaam is. Hoe zou ik dat kunnen verklaren? Ik doe nu de MIR-Methode 3jaar, 2 keer per dag, en heb mij zoveel gebracht, dank je wel, Wendy

  • Beste Wendy,
   Overgewicht is een grote puzzel. De antwoorden die ik er tot nu toe op kan geven, is dat de grootste oorzaak ligt in oude emoties, zoals verdriet, schaamte, je waarheid niet mogen spreken ongelukkig zijn in je werk. Ik maakte daar eens een webinar over die op de Be the MIRror-website staat. Verder zijn er qua voeding veel aanwijzingen. Onder andere in vlees, maar ook suikers. Met name fructose lijkt een groot probleem te zijn. En in veel voeding zitten verborgen suikers. Het gaat hand in hand, vermoed ik. Oude emoties opruimen en tegelijkertijd kijken wat je eet en of je daarin kunt veranderen. Precies zoals jij nu meer behoefte hebt aan groente en salade.
   Hoop dat je hiermee uit de voeten kunt!
   Groetjes, Mireille

 9. Laat voedsel je medicijn zijn ! Hypocrates wist het toen al! In Antwerpen (B) is Lucia als macrobiotische kokkin aan de slag in Bewustzijncentrum LiveLove. Je kan ook gratis receptjes krijgen voor Zoetigheden via webstek Natuurlijkzoet. Of mail Lucia voor bestellingen : glutenvrij of wat dan ook… Smakelijk!
  A propos, volg de raad van Mireille en ga niet extreem zus-of-zo di-eten. Liefdevol & dankbaar zijn voor je voedsel, voorkomt narigheid. Genieten dus (zonder overdaad) *-*

  • Beste Patricia,
   Ik heb het emailadres van Lucia verandert in de link naar het centrum LiveLove. Ik weet niet of ze het goed vindt als haar emailadres hier staat. Heeft Lucia ook een eigen website? Dan zet ik die erbij. Dankjewel voor het delen en aanprijzen van haar mooie werk!
   Groetjes, Mireille

 10. Hoi Mireille

  Ik weet niet of jij mij nog herinnert? Ann Vansteenkiste van http://www.curiosithee.be.

  Ik volgde een MIR-opleiding bij jou in België. We hadden een heel fijn contact. Je ging es kijken wat ik voor jou kon betekenen voor het vertalen van de MIR in het Chinees! Is het al gebeurd of kan ik nog iets voor jou betekenen?

  Naar aanleiding van dit artikel wou ik jou Julie Van den Kerchove aanbevelen maar zij heeft reeds zelf gereageerd zie ik. Julie is echt top ! ! !

  • Beste Ann,
   Jazeker herinner ik me jou nog! De dame die heerlijke thee in Vlaanderen en Nederland verspreidt!
   We hebben de 9 stappen inmiddels in het Chinees, maar we hebben nog veel meer hulp nodig met vertalen van andere teksten en/of ondertiteling. Misschien dat je ons wilt helpen? Wil je ons een bericht sturen? Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 11. Tot ongeveer mijn 5e jaar heel veel vlees gegeten……tot ik erachter kwam wat ‘vlees’ eigenlijk inhield: dode dieren! Ik weet nog zó goed hoe ik daarvan schrok: dat DOE je toch niet? Een dier eten?? Dat is nu ongeveer 60 jaar geleden, we spreken van de jaren ’50…. Gelukkig drongen mijn ouders me geen vlees op, al heeft mijn moeder tot op hoge leeftijd gevraagd of ik een stukje vlees wilde…ze was bang dat ik tekort zou komen. Ik was als kind vaak ziek, bronchitis, eczeem….alternatieven waren er niet: ‘Vlees, mevrouw, U weet wel waarom…’ Was ooit in de media een aansporende mantra om ons toch vooral vlees te laten eten ;-))
  En melk wilde dat eigenwijze kind ook al niet (later begreep ik waarom niet, mijn lichaam gaf heel goed aan wat niet goed voor me was.)
  De laatste jaren is het gelukkig gewoon geworden voor vegetariërs zoals ik om in bijna elk restaurant een redelijk behoorlijk vegetarisch menu te kunnen krijgen, hoewel de keuze vaak toch nog vrij beperkt is. Maar de vega restaurants zijn een feest op zich!
  Plus de overvloedige informatie op vega gebied in de media: top!
  Sinds ik ook de 5 biologische natuurwetten van dr. Hamer heb ontdekt, weet ik nu dat ‘ziekte’ niet wordt veroorzaakt door voeding…..heel geruststellend! Maar ook dat voeding helend kan werken en dat het zo persoonlijk is wat ‘goed’ is voor je….en wat ‘slecht’…..daarom is zó maar een bepaald dieet volgen (omdat het bij een ander werkt) niet aan te raden. Luister naar je lichaam, zoals hier al vaker gezegd wordt!

  Ik vind vlees nog steeds ‘vies’, gruwel van de structuur, maar vind bijvoorbeeld een gebakken biefstukje heel lekker ruiken! En doop ook rustig een stukje brood in de biefstuk-jus!
  Tot slot, dank, Mireille, voor het steeds maar weer aandragen van je bijzondere nieuwsbriefverhalen, alsof de inspiratie nooit opdroogt!!

  • Beste Marianne,
   Ja, in een mensenleven voldoende vormen van inspiratie! En ook wat de lezers, zoals jij, aandragen. Bijvoorbeeld dat het goed is om kinderen hun keuzes te laten maken over eten. Veel kinderen eten liever rauwe groenten dan gekookte groenten. En ontbijten liever met fruit dan met brood. Het is dan de grote kunst om als ouder te kijken of het kind zich er goed bij voelt en een gezonde uitstraling heeft, goed slaapt, vrolijk is, enzovoort. Dankjewel voor jouw ervaring ermee. En… je was er erg vroeg bij met je behoefte om melk en vlees te laten staan! Ben blij voor je dat je niet gedwongen werd om te eten!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.