Home » Artikelen » 203. Seksueel misbruik en de MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

203. Seksueel misbruik en de MIR-Methode — 51 reacties

  1. Ben hogelijk verbaasd over deze reacties, als zou incest wel heftig zijn, echter ‘geneesbaar’ middels de MIR-methode. Er zijn natuurlijk graduele verschillen, en misbruik met penetratie in de peuter- kleutertijd en een duur meer dan 7 jaar, leveren wel een pittige diagnose op, en: deze geldt als beslist ongeneesbaar over de hele globe. Vandaar mijn verbazing. Hoe kan de MIR-methode een DIS diagnose, een borderline diagnose, of een dieperliggend PTDS, beter aanpakken dan de al bestaande methodieken, die wel worden ingezet, echter waarbij ‘genezing’ niet mogelijk is??

    • Beste Julia,
      Het is al in verscheidene methodes wetenschappelijk aangetoond dat het mogelijk is om de hersenverbindingen te laten ‘losweken’ en nieuwe hersenverbindingen te laten ontstaan, waardoor je geen herbelevingen meer hebt van wat ooit geweest is. Dat alleen al kan ervoor zorgen dat de gruwelijker herinneringen verdwijnen en het opbouwen van eigenwaarde mogelijk is. Het is uiteraard een kwestie van langere adem, maar het is beslist mogelijk.
      Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.