Home » Artikelen » 120. Draag jij een geheim bij je?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

120. Draag jij een geheim bij je? — 46 reacties

 1. Mijn man is plotseling overleden en na zijn dood bleek er een enorm jij-geheim te zijn. Het heeft hem zoveel stress gegeven dat het hem uiteindelijk fataal is geworden. Ik wou dat het teruggedraaid kon worden maar dat gaat niet. Wel het geheim nu wel vertellen want het geheim mag geen geheim meer zijn als het voor een ander zo/te groot is geworden. Het heeft hem uiteindelijk verstikt

 2. Ik ben een keer bedreigd door een onbekende die een pistool tegen mijn hoofd drukte
  Nijmegen Goeman borgesiusstraat

 3. Ik vibd het heel fijn mijn geheim te hebben en ik koester het. Bovendien voel ik mij er niet schuldig over. Iedereen mag een geheim hebben! Bovendien is het vertellen van een geheim soms juist pijnlijk voor een ander.

  • Ik ben het helemaal met je eens! Ik heb een groot geheim en dat houd ik heerlijk voor mezelf. Als ik het geheim tegen wie dan ook zou vertellen wordt er beoordeeld en geoordeeld over mijn geheim en dat plezier gun ik alleen mezelf. Ik koester mijn geheim , net als jij, en geniet er bijna iedere dag van ! Ik denk er niet aan om welke methode dan ook op te zoeken !

 4. Dag Mireille,
  Toeval of niet, ik ga binnenkort met een instantie praten over een geheim dat ik al 26 jaar met me meedraag. Het kan enorme financiële consequenties hebben. Maar ik kan het niet meer dragen.
  Bedankt voor je steun in dit artikel.

 5. het JIJ -GEHEIM waar ik mee te maken is geen echt geheim ( meer) voor mij, maar toch zit het mij behoorlijk dwars. Ik ben nl. KID – donor geweest en zou graag in kontakt willen komen met enkele van mijn donorkinderen, alleen dit is tot op heden niet gelukt, waarschijnlijk doordat de ouders, dit geheim niet willen delen met het donor kind. Lijkt me ook niet gemakkelijk om zoiets geheim te houden en hiermee verder te moeten leven. Toch ?

 6. Mijn geheim is alleen in onze kleine kring bekend, heeft te maken met mijn jongste dochter met wie geen contact meer is. Lange tijd heb ik me daar zo schuldig over gevoeld, ik zou dingen nu zeker anders doen. Toenaderingen zijn steeds op niets uitgelopen, de laatste keer is nu bijna een jaar geleden., ik heb er nu vrede mee en voel me niet meer schuldig al zit er wel een gat in mijn hart.

 7. Zo fijn, dat hier over gesproken wordt. Het hart luchten, hier in het mailtje.
  Ook al heb je een geheim van een ander, ook al praat je er niet over, er gebeurt toch iets. Je denkt erover en leert ervan.
  Zorg, dat je het niet als een probleem ziet, geef het aan iets, dat groter is dan jou.
  Ik ben altijd dankbaar, dat ik het niet alleen hoef te doen.
  Dank je wel Mireille!

 8. Lieve Mireille,
  De workshop ‘SLAPEN’ heb ik gevolgd en zoals ik mailde bleef ik toch 3x per nacht wakker worden en soms blijven.
  Inmiddels heb ik via een Antroposofische arts een verwijzing gekregen voor een familie-opstelling en deze heb ik achter de rug. En ja daar is veel in gezegd en gevoeld, ook verwondering hoe ik ben geweest tijdens mijn 38-jarig huwelijk. Mijn man is in het jaar 2000 overleden. Het is me nogal wat, wat naar boven en voren kwam. Hoe ga ik hier mee om naar mijn zoons, inmiddels 56 en 57 jaren oud. Wel ginnegap ik om mezelf en heb geen schaamte of slecht geweten naar mezelf. Gemiste kansen? Het is gegaan zoals het gegaan is en eigenlijk in harmonie vanuit mij. Mijn oudste zoon is mijn lijntje, mijn jongste zoon het lijntje met zijn vader. En deze jongste zoon heeft een leven wat ik hem niet gun, edoch hij wel kiest of gekozen heeft.
  Is deze workshop van geheimen al geweest en hoe kan ik deze toch nog volgen?
  Nog niet geweest, dan wil ik me daarvoor inschrijven. Ik doe wel wat met een laptop, echter hoe gaat dan dat. Ook al ben ik 81 jaren in leeftijd, ik blijf nieuwsgierig hoe het allemaal beter kan en in harmonie. Ik hoop bericht te krijgen.

  • Beste Willie,
   Er is geen workshop van geheimen. Je kunt zelf werken aan het innerlijke geheim door de MIR-Methode te doen. Zodat je vrede kan krijgen met het geheim, of dat je juist de moed gaat vinden om het naar buiten te brengen.
   Enne… ik vind het fantastisch dat je op je 81e nog altijd bezig bent met het ontdekken van jezelf en de raadsels van je leven.
   Ik wens je nog een flink aantal prachtige jaren toe!
   Groetjes, Mireille

 9. Ik zocht daarom vooral mensen en situaties op die gevoelsmatig veilig voor mij aanvoelde, deze veiligheid vond ik bij de groep ouderen mensen en begon daarbij te werken.
  Iedere keer als ik merkte dat er ergens angst op zat dan bestudeerde ik dat door er boeken over te lezen of er met mensen die ik vertrouwde erover te praten.
  Ook in muziek door te dansen en te zingen kon ik mij veilig uitten, dit deed ik gewoon thuis in de kamer op mijn eigen wijze.
  Ook heeft mijn geloof in een spirituele wereld mij enorm geholpen, het maakt niet uit wat voor geloof je hebt , we zijn allemaal afkomstig uit dezelfde oersoep oftewel bron van liefde.
  Ik ben christelijk gevormd en heb leren bidden tot god, dus voor mij is het het meest voor de hand liggend om mijn gebeden daar toe te richten.
  Mijn ervaring is wie vraagt krijgt antwoorden op zijn vragen en hulp is altijd voorhanden mits je er om vraagt want dat is crusiaal.
  Zoals met alles als mensen het niet echt willen kunnen ze ook niet geholpen worden.
  Uiteindelijk moet je het zelf doen, dat is het doel en tevens onze vrije keuze…
  Met mijn ervaring zeg ik niet dat ik het allemaal weet, maar meer wat ik denk wat er mogelijk is om uiteindelijk de vaak lange en moeizame weg naar meer innerlijke vrede en geluk te kunnen ervaren.
  De aarde is geen paradijs, eerder een oerwoud met hobbels en bobbels waarin je gemakkelijk kunt verdwalen……
  Toch met een ervaren gids en een goed kompas kun je een heel eind komen en iedereen kan hier gebruik van maken, het ligt in ieders hart en wacht geduldig om ontdekt te worden…

  een stukje Uit mijn boek
  Met liefdevolle groet,
  Margareth Philippo

 10. Nee, ik vind dat geheimen soms geheimen moeten blijven. Je moet overwegen wat het effect is als je het naar buiten brengt. Heeft het zin? Wordt je er beter van? Wordt hetgeen wat je naar buiten brengt in je omgeving geaccepteerd? Ik dacht dat ik dat alles goed overwogen had, maar helaas. De gevolgen waren erger dan het geheim nog langer te moeten dragen, maar ik kan het niet meer terugdraaien. Geen spijt maar deze maatschappij is kennelijk nog niet klaar voor de waarheid. Dat ook jongens misbruikt en verkracht worden door hulpverleners blijkt nog steeds een brug te ver.

  • Beste Harry,
   Wat een ellende heb je zo te lezen over je heen gekregen. De mensen van Project Speak Now hebben opvallend ook ogen voor mannen en jongens die sexueel misbruikt zijn. Misschien dat je een keer contact met hen wilt opnemen? Ik wens je heel veel sterkte met het verwerken van alle pijn, ontkenning, en ongeloof dat je hebt gekregen en eventuele boemerang die naar je terug kwam.
   Groetjes, Mireille

   • Hello Mireille,
    Ik heb verschillende malen contact gehad via de site van hen maar niet het vertrouwen gekregen om inderdaad een afspraak te maken. Nu praat ik inmiddels over twee tot drie jaar terug en in deze jaren is er veel gebeurd, onder andere dat ik met jullie mee heb mogen doen. Maar ook de switch in mijn behandeling die plaats gevonden heeft en daarna een vogelvlucht genomen heeft. Ik werk nu als Ervaringsdeskundige bij een bedrijf, weliswaar als vrijwilliger, maar toch. Dat neemt niet weg dat er nog veel hobbels weg te werken zijn en mijn behandeling duurt nog zeker enkele jaren volgens mijn psychiater. Maar daarnaast functioneer ik weer en dat had ik twee jaar niet meer verwacht. Ik overweeg om nogmaals contact te zoeken met Project Spreak Now. Wie weet wat het op gaat leveren. Dank je wel voor je reactie en dat ik zo laat reageer is omdat ik niet meer op de site kon, ik lift nu mee met een bericht van iemand anders en kwam mijn bericht weer tegen. Groet, Harry

 11. Ik draag een ik-geheim met me mee waarvan ik weet dat het erg pijn zou doen aan de mensen die ik liefheb. Doch voel ik geen schuldgevoel omdat ik met dit geheim ook voor mijn eigen geluk kies. Theoretisch kwets ik niemand hiermee maar de maatschappij aanvaard dit soort geheimen niet. Daarom moet ik zwijgen. In mijn belang maar ook in het belang van anderen. Mijn ervaring heeft me geleerd dat het niet erg is om geheimen te hebben, dat heeft iedereen. De waarheid vertellen waarmee je de ander kwetst heeft totaal geen zin. Ook een jij geheim moet gerespecteerd worden (dan spreek ik uiteraard niet over grote zaken zoals moord ed)

  • Beste Marie,
   Dan is het het belangrijkste dat jij het dragen kan. Als je het een plek kunt geven, is het okee. Dat merk je bijvoorbeeld aan of het nog vaak in je gedachten op komt.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Mireille, ik zie nergens wondroos staan bij de lijst van klachten. Heb je daar enige wijsheid over ??? Annemieke

   • Beste Annemieke,
    Ik heb nog niemand die een resultaatverhaal daarover heeft ingestuurd. Ik ken wel wat mensen om me heen waar de wondroos weer mooi genezen is, maar het is nog onduidelijk of dat door de MIR-Methode kwam. Ik hoop op de eersten die het melden! En uiteindelijk heeft het alles te maken met hoe goed je immuunsysteem weer op krachten is om zelf iets als wondroos aan te pakken, of liever nog te voorkomen.
    Groetjes, Mireille

 12. Vorige week heeft iemand een geheim met me gedeeld, wat een positief effect heeft. Het is een bepaalde voorkennis waar ik heel blij van word. Het biedt weer mogelijkheden voor de toekomst. Dat maakt de dagelijkse dingen beter te verdragen. Ook het feit dat dit geheim met me gedeeld is, geeft me een positief gevoel. Fijn dat iemand het vertrouwen heeft om dit met me te delen. Binnenkort wordt het ook aan anderen verteld en wordt er actie ondernomen. Dan wordt het allemaal nog beter. Maar voor nu is het al heel fijn voor mij om zaken te relativeren.

 13. Zaken waarvan ik ooit dacht dat ik ze mee mijn graf in zou nemen heb ik in selfmastery program opgelost, dat was heel moeilijk en eng maar dit werkt nog altijd.
  Eén zaak is nog steeds een obsessie en dat is dat ik niet mezelf mag/kan zijn bij mijn 5 jaar oudere zus.
  Mijn broers en haar eigen kinderen erkennen en herkennen dit, ik schrijf dit erbij om aan te geven dat het niet gaat om iets dat ik bedenk of zo. Wel is het zo dat mijn broers en haar dochter een weg gevonden hebben om er mee om te gaan. Ik en haar zoon vinden dit lastiger. Wellicht zou het gemakkelijker zijn wanneer mijn zus niet twee keer per jaar bij mij op vakantie komt met haar gehandicapte man. Van kleins af aan kreeg ik de boodschap van mijn ouders, zwijg jij maar dan ben jij de wijste en dan hebben we geen ruzie in huis. Vaak heb ik geprobeerd om met mijn zus te praten hierover maar dat is onmogelijk, door velen weet ik me daar in bevestigd. Ik doe steeds pogingen erboven te staan maar vindt dat steeds moeilijker, ik realiseer mij dat ik iets moet doorbreken maar chanteer mezelf met het idee dat zij drie jaar geleden borstkanker gehad heeft etc etc.
  Ik heb sterk het idee dat ik me bewust ben van de slechte patronen en ik ‘denk’dat mijn zus zich daar niet bewust van is, daar kan ik me in vergissen. Het is echt onmogelijk om haar kritiek, feedback of wat dan ook te geven, ze gaat meteen de verdediging in en zegt dat ik me niet moet aanstellen en ze doet toch zoveel voor me, ze wilt alleen maar helpen …..en ziet niet dat haar hulp pure bemoeizucht is. zo’n hopeloze patstelling.

  • Beste Sjany,
   Het enige dat je kunt doen, is dicht bij jezelf blijven. Hoe zij reageert, is hoe zij reageert. Voor dit soort situaties heb ik heel veel gehad aan de lessen van ‘Geweldloze communicatie’. Heel veel sterkte en ik hoop dat de patstelling ooit doorbroken mag worden.
   Groetjes, Mireille

 14. Hoe waar weer dit, ik had een geheim dat heel zwaar drukte ook al dacht ik van niet. Ik werd ziek ging na jaren uiteindelijk in pijnbehandeling, kwam bij een fysiotherapeut en toen plots kwam het verhaal er uit! Het zat zo hoog in mijn lichaam dat het er bijna uit kotste. Ik was zelf verbaast, de fysiotherapeute niet, zij en nog andere behandelaars hebben meteen de behandeling hier op afgestemd en ik heb een heel zwaar jaar gehad maar ik ben een ander mens geworden. Ook dankzij de MIR-Methode die ik nu al 3 jaar doe en waarvan ik nog steeds de verschillende werkingen voel. Dank je!!

 15. Soms zijn er familiegeheimen die onbewust gaan drukken op leden in gezin en generaties daarna. Het werkt enorm helend om voor jezelf de waarheid te ontrafelen. Erover schrijven in een fictieverhaal is ook een mogelijkheid omdat je dan zeker niet iemand anders in een kwetsbare positie manouvreert. Zo geef je toch lucht aan het geheim/taboe en bewaak je je welzijn.

  • Dat ga ik proberen een fictieverhaal alhoewel ik denk te weten waar de schoen wringt. Ik kan een brief schrijven aan mijn zus en die niet verzenden.
   Zou er een extra zinnetje toe te voegen zijn aan de MIR methode? die een PAT stelling oplost???

 16. we leven in een tijd die transparantie verlangt en we lijden al lang genoeg onder geheimhouding ,want anders….. Het wil allemaal naar het Licht en als iemand mij iets wilt vertellen en er bij zegt dat ik het niet door mag vertellen dan zeg ik meteen ( en daar zit ook mijn boodschap in ) ” vertel me niks ,want ik vertel alles door” .Dan gaan ze meteen denken van is het wel verstandig en veilig om het te vertellen. Het begint met bewustwording toch? Daarna zeg ik natuurlijk ik voel dat het je zwaar valt en je wilt er graag met iemand over praten en je mag het me gerust zeggen en dan probeer ik ze te helpen en dat we allemaal wel eens fouten maken en verkeerde keuzes ,maar dat er ook altijd weer een keuze is voor herstel en als die ander er niet voor open staat is dat zijn of haar keuze,maar jij hebt je hart gelucht en wilt verder om voortaan eerlijk te zijn.
  Als we dat allemaal voor ons zelf doen zijn we aardig op weg naar WERELDVREDE.

  Heel veel Licht en Liefde voor allen.

  • Beste Ans,
   Bijzonder mooi verwoord, dankjewel! Ik heb jouw zinnetje vet gemaakt, zodat het mooi zichtbaar is. Als we het allemaal gaan doen, maken we grote stappen, helemaal met je eens!
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 17. Een jij geheim is iets van ander! Laat het dan ook daar, het is niet aan jou om een geheim van een ander naar buiten te brengen, je hebt geen idee wat je daarmee aanricht, alleen maar om het uit je eigen systeem te krijgen? Beetje egoistisch! De ander vertrouwde je nota bene …

  • En wat als jij iets weet van iemand die bv. ik zeg maar wat… moorden of verkrachtingen op zijn geweten heeft? Moet je dan ook je mond houden?

 18. En wat met verborgen liefdesrelaties? Ik heb lang geleden 4 jaar met een getrouwde man een relatie gehad; ik mocht er met niemand over praten. Dat heb ik 2 jaar vol gehouden; daarna sprak ik er met een paar goeie vriendinnen over; alhoewel dit al lang geleden is, voel ik dat ik nog steeds niet vrijuit over deze relatie kan spreken. Alsof er een slot op blijft zitten. Of dit een impact heeft gehad op mijn gezondheid weet ik niet; het zorgde toen wel voor een gevoel van eenzaamheid.

 19. Misschien raar, maar ik weet niet wat dat is. Waarvoor geheim? Zijn dat niet je eigen verborgen angsten? Voor wie? Wederom je zelf?
  Denk dat mensen zichzelf daarmee behoorlijk voor de gek houden.
  Kortom laat los deze gedachten en breng je woorden en dito handelingen in balans en je bent weer vrij als een vogeltje…..

 20. Hallo Mireille,

  Heel interessant wat je hier beschrijft. Ik weet sinds kort dat de vader van een kennis zelfmoord heeft gepleegd in plaats van aan een ziekte te zijn overleden. Dit is iets wat in de omgeving van die persoon bekend is, maar daarbuiten een geheim is. Ik vind dit niets om je voor te schamen, maar mijn kennis wil het niet vertellen aan de mensen in haar nieuwe woonplaats. Ze zegt dat het niets toevoegt en dat het achter haar ligt. Ondertussen zie ik haar worstelen met schuldgevoelens. Zelf denk ik dat het haar schaadt om het niet te benoemen en dat het goed voor haar zal zijn als ze het naar buiten brengt. Heb jij een tip voor mij hoe hiermee om te gaan?
  Ik wil haar geheim niet aan de wereld bekend maken, maar ik wil het taboe graag doorbreken en haar hierbij helpen.

  groeten,
  Lucy

  • Beste Lucy,
   Je kennis heeft er waarschijnlijk het meest aan als je een luisterend oor voor haar bent en voor haar gevoelens. Het is uiteindelijk niet aan ons om te bepalen wat een ander moet doen. Maar gevoelens te kunnen verwoorden, werkt op zich al erg helend. En het feit dat jij de ruwe werkelijkheid niet schuwt, is erg fijn. Ze weet dat jij er dan altijd over wil praten met haar.
   Dankjewel voor je bezorgdheid om haar!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel voor je reactie. Ik denk dat je gelijk hebt. Haar gevoelens over dit geheim zitten diep weggestopt, maar als ze deze laat zien zal ik er voor haar zijn.
    Groetjes,
    Lucy

 21. Je geheimen kun je lekker kwijt bij Postsecret.com ☺. Je zet je geheim anoniem op een postkaart en stuurt deze op. Binnen 2 weken voel je je een stuk lichter en is het donker uit je ziel verdwenen; succes verzekerd! ☺

 22. Mireille wat geef je mooie dingen aan de mensen. Las juist in Gezond Nu het artikel over psychische hulp aan mensen die leven in perfectionisme. Ook daar is het vertrouwen elke keer zo geschaad door de lat te leggen daar waar die nooit te bereiken is. Het ‘geheim’ van NOOIT voldoen aan wat je jezelf oplegt. Echt tof dat je de MIR-Methode naar de mensen brengt. Chapeau and keep on smiling. Dat smilen zie ik je ook volop doen in je filmpjes. Ik kan niet anders, die lach is er dan ook bij mij :). Hartegroet!

  • Beste Ellen,
   Ja, dat is inderdaad ook een soort geheim. Dat je er van jezelf van overtuigd bent dat je niet goed genoeg bent. Pfff, die kan zwaar wegen, schat ik zo in. Blij dat je je geïnspireerd voelt door mijn werk!
   Groetjes, Mireille

 23. ik vind persoonlijkhet heel moeilijk om geheimen naar buiten te brengen. Ik ben vaak een luisterend oor voor anderen die mij dan dingen vertellen die ik voor mezelf moet houden… vind ik… zijn dit geheimen? soms gaat het over dingen die er in een relatie tussen 2 mensen gebeuren… dan vind ik niet dat het aan mij is om de andere partij in te lichten… wat denk jij daarvan Mireille?

  • Beste Kathleen,
   Dit is een hele moeilijke. In principe moet de partner die iets doet het zelf aan de ander vertellen. Het is ook altijd onprettig als mensen iets gaan zeggen dat je ‘niet verder mag vertellen, hoor’. Op dat moment word je eigenlijk al opgezadeld met een geheim. Je zou in die fractie van een seconde eigenlijk al moeten afwegen: wil ik dit wel weten? En dat eventueel ook zeggen: ‘Weet je, vertel het me maar liever niet. Ik wil geen geheimen bij me dragen.’ Vraagt iemand je het op de man af of de partner iets doet, dan rest je niets anders dan de waarheid te vertellen. Je bent dan alleen wel degene die het geheim naar buiten brengt en krijgt dan vaak de zwarte piet toegespeeld, hoewel de verantwoordelijkheid natuurlijk gewoon bij de ‘doener van het onprettige’ ligt en jij daar niet op aangekeken kunt worden. Ik wens je wijsheid!
   Veel geluk! ❤️
   Groetjes, Mireille

 24. je eigen geheim moet je kunnen vertellen tenzij je iemand er mee kwetst. Een geheim van een ander mag je nooit doorvertellen zonder daarvoor toestemming te vragen aan die ander…..

 25. Wat een mooie mail dit keer, en op m’n verjaardag nog wel, bedankt!! Ik heb destijds zo gehandeld omdat ik geen ander alternatief had of wilde. Ik laat het geheim oplossen in me, ik geef er vrede aan.

  • Beste Mieke,
   Het is prachtige wijsheid om het op die manier vrede te geven. Ik wens je een hele fijne verjaardag en vooral een heel rustig innerlijk leven!
   Veel geluk! ❤️
   Groetjes, Mireille

 26. Ik kom er steeds meer achter dat er geheimen zijn, al van vroeger, die nu naar boven komen door de MIR- methode! Het is duidelijk een JIJ geheim wat door degene die dit veroorzaakt geen daglicht mag zien! Diegene heeft vette pech want ik gooi het nu allemaal naar buiten om erger te voorkomen! Beter laat dn nooit toch?

  • Beste Jolanda,
   Als er anders nog ergere dingen kunnen gebeuren, is het zeker beter laat dan nooit. Ik wens je heel veel sterkte en wijsheid! Een eerste stap is door vragen te stellen. Zoek uit of het allemaal klopt en wie er al meer van weet. Zorg ook voor je eigen bescherming.
   Veel geluk! ❤️
   Groetjes, Mireille

 27. Ik denk dat je niet alle Jij – geheimen kunt vertellen. Daar kan een ander ongemerkt veel verdriet van hebben, bv een persoon waar het over gaat. Soms kunnen woorden zwaar kwetsen.
  Dan zou ik het met de MIR methode of EFT Emotional Freedom techniques in de meridianen tikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.