Home » Artikelen » 58. Wanneer je weer zichtbaar wordt

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

58. Wanneer je weer zichtbaar wordt — 98 reacties

 1. Hallo Allemaal.
  Nog maar 2 webinars gedaan maar wat een reacties. Variërend van diarree tot veeeeel slapen en bij de laatste een enorme huiduitslag aan de rechterkant van mijn lichaam .
  Zodanig ernstig dat ik er een dokter naar heb laten kijken maar die kon het niet thuisbrengen. Gelukkig is het nu aan het afnemen maar wat doet dat stuk Afwijzing veel met me. Ik denk dat de uitslag daar een reactie op was. Aan de rechterkant heb ik vanaf mijn oksel nl géén lymfeklieren dus aan die kant kan er niet goed afgevoerd worden.

  Ik ben nog géén gram afgevallen maar emotioneel voel ik me werkelijk al stukken lichter.
  Wat een bijzondere methode is dit toch. Ben benieuwd wat de rest me gaat brengen en natuurlijk hoop ik dat uiteindelijk de overtollige kilo’s ook verdwijnen.
  Veel succes allemaalen Mireille…grote dank voor jou.

 2. Heel mooie tekst Mireille over zichtbaar worden.
  Herken me daarin, werk eraan na jarenlang mij in een hoek te houden.

 3. Net nu dit artikel ! terug van een weekend waarin ik mijn 70-ste verjaardag vierde in de Ardennen met kinderen en kleinkinderen . nu voel ik me overspoeld en overspeeld door minstens 2 kleinkinderen en hun vader , mijn zoon . Kan alleen nog maar huilen . Zij hebben een scherpe tong waar ik niet tegenop kan .
  Ik voel afkeer , bij mijn zoon en zijn 2 kinderen . Ik durf anders te zijn maar dat wordt door deze mensen niet gerespecteerd . Trek me terug , word verdrietig . wat een leuk weekend had moeten worden , is voor mij met verdriet afgesloten . Ik woon alleen en kan dit met niemand delen . Als eerste leg ik de verantwoordelijk hiervoor bij mezelf ! Maar , hoe nu verder ??

 4. Tja hoe gaat het met mij, ik ben zo’n 3 weken bezig, hoe ik mijn voel vind ik al altijd lastig om te vertellen/verwoorden. Ik heb een idee dat er verandering gaande is, in de zin van rust, ik vlieg niet meer van hier na daar. (soms zijn er buikkrampen, de vraag komen ze van de MIR!) Ik vind het fijn om de MIR methode te doen gelijk met het YouTube filmpje.
  Het liefst vind ik een baan (missie) en ik wil graag los komen van allerlei overtuigingen.
  Ik heb er eigenlijk wel plezier in. Vind je mail elke keer weer erg fijn om te lezen en er zo aan herinnerend te woorden. Fijn dat ik je heb leren kennen.
  Met een lieve groet van Henny

 5. En of ik weer zichtbaar ben. Met als resultaat dat er weer heel veel mensen razend en woedend op me worden. Nu herinner ik me weer waarom ik niet meer zichbaar wilde zijn. Omdat mensen dan denken dat ik hun “pis-en-kakpaal” ben waar ze hun poot kunnen opheffen en alles er uit gooien waar ik niet eens de oorzaak van ben. Kgeloof dat ik lierver weer onzichtbaar wordt. Tis kiezen tussen de Cholera of de Pest…..

 6. ‘T is wel eenzaam af en toe dat stralen.

  Maar zoals Marianne Williamson schreef There is nothing enlightened about shrinking so others don’t feel insecure around me.
  Cinthia

 7. Hallo Mireille,

  Ik doe al enkele jaren de MIR methode, vaak vergeet ik hem te doen en denk er pas weer aan als het weer nodig is.
  Nu heb ik onlangs de webinar overgewicht gedaan en daardoor weer heel goed en consequent de MIR methode gedaan. Jeetje wat ben ik zichtbaar geworden! Niet dat de kilo’s eraf vlogen maar wel weer goed aan mezelf gewerkt.
  Door mijn zichtbaarheid is me een training aangeboden om verder te komen in mijn werk.
  Gisteren een beoordeling gehad op het werk en alles was een en al lof en complimenten.
  Ik heb deze complimenten met open armen ontvangen. Dat alles dankzij de MIR methode.
  Dankjewel. Tot nu toe gaat het mirren goed en doe het trouw elke dag.

 8. Goedemorgen Mireille,
  Met tranen lees ik het bericht over zichtbaarheid.
  Ik heb al een aantal keer de 30 dagen gedaan en ben sinds jouw lezing in Arnhem begonnen met stoppen met rookverslaving met heel goed resultaat 🙂
  Mijn grootste wens na mijn scheiding is om een partner te vinden bij wie ik mijn verlangens en angsten kan laten zien. Afgelopen vrijdag had ik een match op een datingsite en sindsdien heb ik een keer een date gehad en hebben we contact via whatsapp en telefoon. Wederzijds blijven de woorden komen zonder eind. Een vertrouwen, openheid en dankbaarheid stroomt door mijn lijf waardoor ik nóg krachtiger en zichtbaarder word. Ik heb in deze korte periode (van 4 dagen!) al meer gedeeld dan in 25 jaar huwelijk.
  Ik voel me zó gezien, gehoord en geliefd

 9. Dag Lieve Mireille,
  Ik heb al eerder geschreven, maar mijn reactie niet meer gevonden, maar nu bij brief 58, mijn God, zo in de roos, je laat me huilen….
  En ja het werkt! Ik kan het haast niet geloven! Maar blijf aub begeleiden, want ik ben zo’n twijfelaar en voel m’n stemming en m’n lijf zo slecht dat als je mij er niet op attent maakt ik het niet opmerk.
  Dank je wel 1000 x.

 10. Beste Mireille, bedankt voor het werk / missie die je volgt. De verwoording van zaken, de inkijk in je eigen leven die je anderen gunt, de mildheid in je houding in alles wat doorklinkt in je teksten, doet mij goed om te lezen. En ook je vrijgevigheid om zoveel informatie te delen waar ieder uit kan halen wat hij/zij zoekt of nodig heeft.

 11. Hoi Mireille,
  Dankjewel voor je MIR-methode. Ik ben nu 2 weken bezig met de MIR-methode en ben ook je boek aan het lezen en ik moet zeggen dat op het moment dat ik voor het eerst de stappen opzegde, de energie al voelde stromen in mijn linkerbeen.
  Ben hooggevoelig en heb ook autistische trekjes in mezelf zitten, daardoor mede stond ik altijd achterin, werd niet gezien en het ontbrak me aan zelfvertrouwen. Als je anders bent dan een ander val je vaak buitenboord.
  En als mensen in je directe omgeving je ook altijd zeggen dat je het niet goed doet en helaas doen ze dat nog steeds. Dan ga je je automatisch aanpassen en je uit je niet meer en slik je veel dingen weg.
  Er is nu al veel veranderd in die twee weken, na 5 dagen heb ik mijn lange haar (hing op onderrug) af laten knippen tot stekels en krijg alleen maar positieve reacties. Kijk al meer omhoog ipv naar de grond. Ben ook wat mondiger geworden, volgens mij ga ik langzaam ontdekken waar mijn grenzen liggen (ging altijd over mijn grenzen heen).
  De laatste dagen zing ik gewoon de 9 stappen, zo grappig.
  En ik weet dat er nog meer mooie dingen staan te gebeuren en ik geniet er met volle teugen van, eindelijk mezelf worden.
  Zo fijn dat je op mijn pad bent gekomen.
  Heel veel groetjes, edith

  • Beste Edith,
   Wat heerlijk om te horen en wat een bijzondere veranderingen! Je bent overduidelijk op weg om jezelf weer terug te vinden. Ik ben enorm blij voor je!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Zó inspirerend Edith, ik herken mezelf hier ook. Ga zo door, het is een frisse wind om jouw reactie te lezen. Lieve groet, Cinthia

 12. Ik ben nu precies 2 weken bezig met (eigenwijs) alle 9 stappen. Ik zocht op deze site daarnet naar onzichtbaarheid maar jij noemt het natuurlijk zichtbaarheid, dat is positief 🙂
  Loop al mijn hele leven aan tegen overgeslagen geworden, niet gezien, niet gehoord. Soms twijfel ik wel eens of ik daar ooit nog van af zal komen. Ik merk wel dat ik beter voor mezelf kan beslissen wat ik wel en niet wil en vorige week kreeg ik de vraag wat er aan de hand was met me, ik leek wel verliefd. Verzorg mezelf ook veel beter, let meer op mijn uiterlijk dan voorheen.
  En ik ben al redelijk afgestapt van het eeuwige zwart, grijs en donkerblauw.
  Dus ga ik door want iets in me zegt me dat ik hier heel erg veel baat bij ga hebben.
  Ben ook nog steeds op zoek naar mijn talenten, mijn hartstocht.
  Noemde mezelf altijd zo creatief als een deurkruk maar ik voel hele kleine sprankeltjes van de behoefte iets creatiefs te gaan doen, naaien of breien of schilderen. Iets.

  Dank je wel voor deze methode.

  • Beste Zara,
   Heel graag gedaan! En wat een mooie stappen ben je aan het zetten! Zo leuk dat het ook in je kleurenkeus terug te zien is. En nog mooier dat anderen het ook gaan zien! Eigenlijk is het zo’n soort natuurwet, dat als jij jezelf gaat zien, anderen ook jou gaan zien! En daar ben je al super mee bezig! Oh ja, naaien, breien en schilderen vind ik ook heerlijk om te doen. Ik overweeg weer op naailes te gaan. Leuk dat er zoiets in je opborrelt. Veel plezier daarmee!
   Groetjes, Mireille

 13. Lieve Mirelle,

  Ik ben nu 6 dagen bezig met de MIR methode en mij vallen al zoveel dingen op. Ik voel me minder moe, het slapen gaat goed. Wat ik best grappig vind is dat ik meer aandacht besteed aan mijn uiterlijk, maar had dat niet gelinkt aan het mirren.Ik ben volgens mij heel veel aan het loslaten, want sinds ik met het mirren ben begonnen heb ik diarree. Ik ben zelf verbaasd dat ik al zo snel resultaat zie. Heel erg bedankt voor de MIR methode!

  Groeten,
  Kiara

 14. hoi,van 14 tot 28dec. 2014 ben ik gestart met enkel de 5 en 7stap.de eerste dagen liep ik op wolkjes ,kon hardop lachen. Het was net een beetje verliefd op mezelf!
  dan ben ik met de 9 stappen begonnen.
  En ik ben mezelf gaan zien, het is niet direct posetief.
  Bij stoelgang onderzoek , bloed in de stoelgang , moet een coloscopie laten doen. Terwijl ik daar de voorbereidingen voor doe laat mijn linkerarm me in de steek met heel veel pijn, er blijkt een slijmbeurs en pees ontsteking. En we zijn nog maar 29 januari 2015
  Nu ben ik al veel jaren aan mezelf aan het werken op een alternatieve manier, en heb al veel rare ervaringen meegemaakt, wat maakt dat ik geen angst meer heb. Ik heb geleerd dat dingen niet zomaar gebeuren , maar om een reden. Nu ben ik enkel nog nieuwsgierig naar de reden en weet dat ik ze nog wel te gepaste tijde te weten kom.
  De MIR-Methode dwingt mezelf om naar mezelf te zien!
  groetjes , Marijke

  • Beste Marijke,
   Ja, dat is eigenlijk heel mooi gezegd door je: De MIR-Methode dwingt je om naar jezelf om te zien. Dat is het precies. Meer contact met jezelf krijgen en daardoor weer oog krijgen voor wat je lichaam nodig heeft. Ik hoop van harte dat het allemaal een positieve draai gaat krijgen en uiteindelijk je gezondheid ten goede komt!
   Sterkte en veel geluk!
   Mireille

 15. Hallo Mireille,
  In januari dit jaar ben ik begonnen met de MIR methode. Ik heb het heel rustig opgebouwd; eerst alleen stap 5 en 7, toen een poos een keer per dag alle negen stappen en daarna 2 x per dag. Toen af en toe een keer. En sinds kort weer intensief, omdat ik ervaar dat het me steun geeft in een wat lastiger en drukke periode in mijn leven.
  Mijn zoon vroeg laatst: wat is dat, MIR-Methode. Ik kon direct het mooie antwoord geven: een korte, reinigende meditatie.

  Al een poos ben ik bezig mijn hele garderobe te veranderen, wilde van mijn eeuwige spijkerbroek met shirt af. Dank zij mijn gezonder eetpatroon (daar was ik al langer dan MIR-Methode mee bezig) ben ik slanker geworden en wil ik mijn ‘lijn’ meer laten zien. Ik zoek steeds naar fijne jurken en vind ze ook (tot in de kringloopwinkel aan toe!) Draag hakken bij tijd en wijle en ben blij met mijn ‘nieuwe’ uiterlijk. Toen ik net het artikel las ‘wanneer je weer zichtbaar wordt’ viel het kwartje, ik was namelijk best verbaasd dat ik zo met mijn uiterlijk bezig was!

  Voor degenen die zoeken naar betere en gezondere voeding, wil ik je aanraden om het basiskookboek 100% suikervrij van de Sugarchallenge eens te lenen uit de bieb. Een heel fijn boek met verbazingwekkende resultaten dat zeker samen met de MIR-Methode wonderen verricht.
  Mireille, bedankt voor je wekelijkse artikelen en de MIR-Methode. Ik denk dat ik hier voor mijn leven wat aan heb.
  Hartelijke groeten, Ingeborg

  • Beste Ingeborg,
   Wat fijn dat het zo goed met je gaat! Het is zo mooi om te zien: wat van buiten verandert, komt doordat er aan de binnenkant wat verandert.
   Heerlijk voor je!
   Veel geluk,
   Mireille Mettes

 16. Hi Mireille,

  Ik heb ontzettend veel aan je methode gehad. Heel erg bedankt! Vanaf januari heb ik 2 maanden de MIR methode gevolgd. Ik zat toen heel erg in de knoop. De eerste maand heb ik alleen stap 5 en 7 gedaan. Daarna een maand alle stappen. Al snel begon ik weer op te bloeien (ook mede dankzij medicatie). Het is nu een jaar geleden dat ik er achter kwam dat ik het allemaal niet meer zo leuk vond. Een rottige periode volgde waarin ik geen idee meer had wie ik was en wat ik wilde. Maar een jaar later voel ik me keigoed 🙂 Er is heel veel veranderd. Nieuwe (hele leuke en uitdagende)baan, gestopt met topsport, relatie van 10 jaar beëindigd… Hele heftige beslissingen, maar eindelijk begint alles op z’n plek te vallen. De MIR methode heeft me echt heel erg geholpen in dit proces.

  Ik ben nu bezig met het afbouwen van medicatie. Eind augustus ben ik helemaal 2.0 🙂 Nu vraag ik me af of ik nog een keer de MIR methode kan doen. Is het zinvol?

  Groetjes,

  Lisanne

  • Beste Lisanne,
   Ja, het is beslist zinvol om de MIR-Methode op te pakken en te blijven gebruiken, 2x per dag. Juist ook nu je je medicatie aan het afbouwen bent. Wanneer er dan emoties vrij komen, kun je jezelf met de MIR-Methode helpen om er lichter doorheen te gaan.
   Veel geluk met je nieuwe leven!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 17. Hallo Mireille,

  het raakt me diep, het stuk over angst voor wie we kunnen zijn en om je talenten te laten zien en te stralen. Het doet me denken aan de inauguratie speech van Nelson Mandela. Erg mooi.
  Ik ben zangeres en ik merk dat de stappen die ik de laatste jaren onderneem (w.o. de MIR-methode) me in staat stellen er te zijn, op het podium maar net zo goed als ik er weer af stap. Het is geen dubbelleven meer. Maar ik heb nog een lange weg te gaan. Stapjes vooruit en achteruit. Maar ik kom er wel. De MIR-methode geeft erg veel rust aan het begin van de dag dus ik ga het weer oppakken.

  Succes met het helpen van anderen!
  Warme groet,

  Njambi

  • Beste Njambi,
   Wat fantastisch om te lezen dat je niet meer het gevoel hebt dat je een dubbelleven leidt! Hoeveel meer rust moet dat geven, wanneer je op en na het podium ‘gewoon’ jezelf kunt zijn! En ja, het is beslist geïnspireerd door dat gedicht, oorspronkelijk van Marianne Williamson.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 18. Hoi Mireille. Dank je voor de MIR=Methode.Ik krijg er veel energie door. Wel doe ik vreselijk transpireren zijn dat de afvalstoffen of hoe moet ik dat zien. Dank je warme Gr Lia Pouwels

  • Beste Lia,
   Dat is heel normaal en hoort erbij. Is inderdaad afvalstoffen afvoeren (stap 2.). Lees ook het artikel dat ik er eens over schreef. En heb je de 6 weken begeleidingsmailtjes wel aangevraagd? Daar leg ik het ook in uit. Dat doe je via de home page. Dan klik je rechtsboven onder het boek aan dat je de ‘6 weken begeleidingsmails’ wilt ontvangen. Dan krijg je elke dag een heel kort mailtje met extra uitleg over de MIR-Methode en wat je kunt verwachten. Daarin staat er ook een over transpireren.
   Hartelijke groetjes en veel geluk met je nieuwe energie!
   Mireille Mettes

 19. hoi Mireille, ik heb het idee dat ik door de MIR-Methode terug door de tijd ga, daarbij lichamelijke problemen uit het verleden nu versneld en lichter doormaak en zo steeds verder terug.
  Is dit herkenbaar? (ben vanaf 1 oktober vorig jaar actief bezig met MIR-Methode, zonder onderbreking

  hartegroet,

  • Beste Eleonora,
   Ja, dat is heel herkenbaar. Dat maken meer mensen mee en het is eigenlijk ook heel logisch. Ik ben wel altijd blij dat het versneld is en lichter.
   Zie het maar als een opeenstapeling van klachten. Wanneer je die gaat afpellen, komen langzaamaan ook de dieper liggende oorzaken aan bod en kun je tijdelijk de bijbehorende klachten weer voelen/zien.
   Veel sterkte en dat het maar gauw achter de rug mag zijn!
   Groetjes, Mireille Mettes

 20. Past weer helemaal. Na jaren onzichtbaarheid word ik plaats gevolgd op het werk, wil mijn partner mij terug in de hoek waar ik stond, heb ik meer conflicten met de kinderen omdat ik respect wil, wil ik terug een eigen leven. Hopelijk komt het goed.

  • Beste Zoe,
   Ja, wat jij beschrijft, is vaak wat er gebeurt wanneer je meer zihtbaar wordt: het is wennen voor de mensen om je heen. Ik wens je sterkte en wens je toe dat je dicht bij jezelf kunt blijven.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 21. Weer zo’n prachtig stuk van Mireille.
  En het klopt elke keer weer en lijkt zo simpel.Ja,kinderen leven in het nu en zijn zichtbaar. Zij zijn ons voorbeeld. Ik was heel lang onzichtbaar. Met de MIR-Methode wordt die onzichtbaarheid minder. Op een vergadering zat ik er over in als ik iets moet zeggen en vorige week heb ik een hele presentatie gegeven en was niet bang. Ik stond te kijken van mijzelf. Wat heerlijk om je vrij te voelen.Daardoor straal ik en wil MIR!

 22. Hallo Mireille,

  Weer een mooi artikel en weer zo herkenbaar…. daarnaast wilde ik even zeggen of vermelden dat afgelopen vrijdag, 4 juli, voor mij zo bijzonder was, dankjewel daarvoor.

  • Hai Nathalie,
   Graag gedaan! Het was voor mij ook heel bijzonder. Ik vond de ‘Be the MIRror’ een van de fijnste dagen van dit jaar! Dankjewel dat je erbij was!
   Groetjes, Mireille Mettes

 23. Hallo Mireille,
  Ja, als je weer zichtbaar wordt….en dit gebeurt er zeker. Ik kan in de spiegel kijken en ineens mezelf heel mooi vinden.zie ik de liefde in mij en uit mijn ogen stralen. Ik kan zeggen…ik hou van je en wat ben je mooi!!
  Langzaam maar zeker ga ik in mijn kracht staan…met vallen en opstaan…0)))
  Dank je wel voor al je mooie tips en mail.
  Thea.

  • Beste Thea,
   Ik ben enoooooooooorm blij voor je! Hoera! Stralen maar!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 24. lieve Mireille,
  Ook ik ga weer stralen en d r zijn:Schilder met Veel plezier.
  Grote doeken met veel kleur,knalrode papavers in een groen veld.nieuwe schilders technieken aanpakken en….ik faal niet,ik probeer gewoon iets nieuws!!Diepgaande gesprekken met mijn dochters,ik pak het allemaal aan,ik ben er weer,ik straal.ik ben zooooo blij met MIR-MIR…DANK voor het delen en daardoor mijn stralende zelf te herinneren.

  • Beste Rose,
   Wat heerlijk! Kleur in je leven! Ik ben onlangs ook weer begonnen met schilderen. Zo heerlijk om te doen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 25. Wanneer je weer zichtbaar wordt.
  Ik ben heel tevreden met de MIR-Methode. Ben er mee begonnen 5 maanden geleden en echt alles is veranderd in de positieve zin. Wat een paar zinnen toch zoveel invloed kunnen hebben en dat je het allemaal zelf tewerkstelt.

  • Beste Viviane,
   Spijker op de kop! We kunnen dit allemaal zelf doen! Ons lichaam kan zichzelf helen. Stel je eens voor als miljoenen mensen de MIR-Methode gaan doen!
   Veel geluk met al je veranderingen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • Mijn lichaam beelden zichzelf al in 1990 toen ik tijdens mijn zwangerschap in een voorfase van baarmoederhalskanker zat. Ik droeg toen een berg kristal die ik kreeg en de tumor groeide niet en was na de bevalling volledig weg zonder MIR-Methode?!

    • Beste Martine,
     Daarvoor kan ik alleen maar met jou heel erg blij zijn!
     Groetjes, Mireille

 26. Sinds het bijwonen van je lezing in Koningshof op 3 juli j.l. ben ik met de MIRmethode begonnen. Heb lichamelijk best veel klachten en dan leg ik de ‘stille’ hand op de pijnlijke plek terwijl ik met de andere hand streel. Het helpt echt.
  Ook slaap ik sindsdien veel beter, hoop ook snel weer meer energie te krijgen, maar ik houd je op de hoogte!
  Lieve groet,Emmy

 27. Hai Mireille,
  Na een paar weken MIR-Methode begin ik me lichter en sterker te voelen. Minder snel van mijn stuk, minder defensief als ik een vergissing heb gemaakt, minder bezig met wat anderen van mij vinden, en ik heb het gevoel dat ik zichtbaarder word. Ik heb een klein bedrijf, een buitenschoolse opvang. Sinds gisteren heb ik daar nu een website van, en ga ik er duidelijker in staan! Ik ben vooral met dat laatste erg blij!! Het is zo fijn om mijn leven echt als MIJN leven te ervaren!!
  Hartelijke groet
  Tineke

 28. Ik Mirr al méér dan 1 jr. Ben dolblij met Mireille’ s.” Uitvinding” :~) regelmatig verander ik het aandacht gebied, nogmaals Chapeau voor Mireille en haar medewerkers, dank groet. ..

 29. Wauw, wat een methode! Had er al een paar keer wat over gelezen maar afgelopen maandag ben ik er echt mee begonnen. Eigenwijs als ik ben meteen alle stappen gedaan terwijl mn gevoel zei is dat wel zo slim? Werd misselijk, rillerig, grieperig maar mijn kracht kwam terug, ik voelde me zichtbaar!Heb van mijn 17e tot nu 27e jaar een hele zware burnout (gehad) en kende dit gevoel niet meer. Nu doe ik alleen de komende 2 weken de stappen basisbehoeften en tekorten aanvullen en mijn kracht neemt met de dag toe! Eigenlijk logisch hoe het werkt, alleen je moet er wel eerst zelf opkomen. Mijn complimenten voor deze methode.
  Groetjes,
  Marrit

 30. Beste Mireille,

  Ik heb gemerkt dat de MIR methode mijn zelfvertrouwen versterkt heeft. Ik ben meer achter mijzelf gaan staan, en durf dat steeds meer uit te dragen.
  Ik doe de MIR methode nu 4 maanden, en ben er even mee gestopt. Is het dan zo dat de werking evengoed doorgaat? En is het goed om er over een tijdje weer mee te beginnen?

  Hartelijke groet, Wicky

  • Beste Wicky,
   Ja, de werking van de MIR-Methode gaat sowieso door, maar ik merk dat mensen sneller opknappen wanneer ze gewoon door blijven gaan met de MIR-Methode zolang als dat ze het willen.
   Veel geluk en heerlijk dat je zelfvertrouwen zo versterkt is! Hoera!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 31. Ik doe al een half jaartje, af en aan, de MIR. En ik merk allerlei kleine veranderingen. Ik voel me fitter, gezonder en sterker. Zit beter in m’n vel.
  Lichamelijk maar ook geestelijk. Ik kan weer naar mezelf kijken en vooral voor mezelf kiezen. Wat is voor mij belangrijk: wie ben ik ook alweer. Ik begin langzaam aan weer te stralen en kan mezelf weer in het middelpunt zetten. OF mijn huwelijk stand houd weet ik nog niet, maar ik vind mezelf wel weer terug! En dat is me heel veel waard.
  Dank voor de MIR en je nieuwsbrieven. Het brengt me veel.

  • Dank voor je fijne reactie,Mireille.
   Is dan 1 keer per dag voldoende,wanneer ik het weer oppak?

   EEn hartelijke groet Wicky

   • Hai Wicky,
    Nee, het liefst dan weer 2x per dag. Dan gebruik je de MIR-Methode optimaal.
    Groetjes! Mireille Mettes

 32. Hoi Mireille

  Ik droom heel veel. Ik ben altijd aan schoonmaken in mijn droom, poetsen, poetsen. s’Morgens vroeg ben ik moe. Maar voel me ook vrolijk. Danke.

 33. Deze vraag hoor wellicht niet hier, maar toch… als ik mezelf ga aaien om de MIR-Methode toe te passen, komt mijn hond en duwt haar kop onder mijn hand… dus aai ik haar en tevens aai ik mezelf. Moet ik dan nog een keer extra het rijtje afgaan. Telt het tevens voor mijn hond?
  Groetjes Mary

  • Hai Mary,
   Dat weet ik niet of het zo werkt. Officieel aai je eerst je hond met de 9 stappen en daarna pas jezelf. Ik zou zeggen: observeer of je hond verandert. Dat ze het prettig vindt, is wel duidelijk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 34. beste Mireille,

  ik ben 2 weken met de mir methode bezig en heb nog een lange weg te gaan maar voel duidelijk dat ik dingen aan het verwerken ben en hoop net als de mensen hier boven snel zichtbaar voor mezelf te worden. ik ga vrolijk verder met de mir methode.

  hartelijke groet,Ella

 35. Dank je wel voor het delen, deze is ook voor mij heel herkenbaar.
  Ik ben eigenlijk altijd wel een beetje onzichtbaar geweest, misschien nu nog wel een beetje, altijd wel achterin de klas gaan zitten, nooit opvallend gedrag gehad en gedaan.
  Misschien wel bang dat ik dan weet wie ik ben, en dat ik dan toch ergens wat aan talenten heb,maar nooit goed tot uiting heb kunnen brengen….ik ben zeer benieuwd wat er naar voren komt, zou ik dan toch ergens verborgen talenten hebben????
  Heb ook altijd een terughoudendheid over me, misschien vervaagt dat wel steeds meer als ik gewoonweg de MIR-METHODE blijf volhouden!!!!

 36. hallo allemaal het is fijn te lezen hoe de mir op iedereen werkt ik zelf ben nu bijna een half jaar bezig, en merk heel goed wat de mir met me doet emotie beter beheren lachen is weer terug heb weer zin in leuke dingen kan daar van genieten,ook lichamelijk gaat het beter.ik blijf doorgaan want het doet goed .

 37. Hallo Mireille,
  Ik ben met de Mir methode vanaf november bezig. In het begin merkte ik niet zoveel. Toen ik enkele weken bezig was, had ik last van stinkende urine. Dit ging na enkele dagen weer weg en kwam dan weer terug. Dit heeft heel lang geduurd, ongeveer 4 mnd, dat dit telkens weer terug kwam. Ik heb chemo gehad in 2009 en dacht dat het misschien daar aan kon liggen. Ik doe het heel trouw elke dag. Sinds 10 dagen ben ik met mijn immuunsysteem optimaliseren bezig om dat sterker te laten worden. Ik vind zelf dat ik niet zoveel verandering merk en vraag me wel af hoe dit kan. Toch ga ik ermee door.

 38. Lieve Mireille,
  Dat verdient een bloemetje!
  Wat geweldig dat je er Zelf helemaal voorgaat en zo een liefdevol voorbeeld voor velen bent.Ik heb het vorige week bij je lezing in Veldhoven mogen ervaren en nu herken ik het weer in de nieuwsbrief. Ik merk dat ik door jou gestimuleerd wordt om ook in mijn kracht te mogen staan en dat voelt goed.Je haalt het beste in mensen weer boven. Ik had je een bloemenkaart willen sturen, maar mis je adres.
  Hartegroet en alle goeds.
  Mia.

  • Beste Mia,
   Je woorden doen me ook al goed, hoor! Ons adres kun je vinden bij ‘contact’. Het is een postbusnummer, maar dat komt altijd bij mij aan.
   Ik vind het heerlijk om te horen dat ik je heb kunnen inspireren, fijne vrouw! Dat is het mooiste wat ik horen kan!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 39. Hoi Dames,

  Wat een mooi verhaal en reakties .Heel herkenbaar ,ben 1 van de 7 en hield me ook stil .Als oma is het makkelijker om je kleinkinderen zich zelf te laten zijn dan als ouder denk ik . Je hoeft ze niet op te voeden ,alleen te genieten. Ik ga denk ik toch weer stoppen met de antidepressieva (,tegen het advies in ) wil ook weer stralen .Ook eens zoeken naar begeleiding in m,n buurt :Bach bloesem, MIR-Methode,natuurlijke supplementen enz. Ik doe de MIR-Methode ook weer ,voel me weer energieker ,vooral bij het opstaan. Hartelijk dank en een spannende voetbal avond !

 40. Dag Mireille,
  Wat fijn dat je steeds die mooie en herkenbare stukjes schrijft nu weer in je nieuwsbrief. Ik ervaar momenteel heel erg dat ik zichtbaar wil zijn. En het voelt fijn!! Ik schrijf zelf ook wel eens een blog op Plazilla bijvoorbeeld, maar hield dat nogal voor me. Nu mag iedereen het weten, dit is een klein voorbeeldje. Een ander voorbeeld is dat ik eindelijk voor mijn eigen mening durf uit te komen. In verschillende situaties; werk, vrijwilligerswerk, bij familie. Ik begrijp ook heel goed waardoor het is ontstaan dat ik mijn eigen mening voor me hield. Ik was altijd een kameleon. Wat ik ook merk is dat veel mensen mij aardig vinden om wie ik ben, en dat is wennen, af en toe ben ik nog wel wantrouwend naar ze, maar ik probeer dan tegen mezelf te zeggen, dat dat mijn eigen inbeelding is. Met één groep heb ik nog steeds moeite, ik weet nog niet goed mijn houding te bepalen, naar mate ik meer voor mijn zelf op kom en voor mijn eigen mening nemen familieleden meer en meer afstand van mij. Ik trouwens ook van hen, ze negeren mij, doen meer met elkaar zonder mij op de hoogte te brengen of me er bij te betrekken, ze informeren niet, ik hoor niet eens dat mijn broer opa is geworden. terwijl ik zelf altijd degene was die iedereen op de hoogte hield en bovenal altijd geïnteresseerd was en reageerde naar hen. Ik kan nog niet goed mijn eigen houding bepalen, Ik neem afstand en zeg steeds, ach ze weten niet beter laat maar gaan, ik moet ook zeggen ik heb er niet meer zo’n behoefte om contact te hebben, ik heb liever contact met lieve vrienden die mij echt zien. Toch voelt het pijnlijk als ik om heen zie dat er mensen zijn die leuk met hun broers en zussen omgaan, raak ik dat gevoel kwijt??

  • Beste Marja,
   Wat fantastisch dat je al zoveel stappen om jezelf zichtbaar en hoorbaar te maken! Dat je voor je eigen mening uit komt en stukken schrijft, super! Dat gevoel over je familie, het zal misschien wel minder worden, maar elk mensen wenst een close familie met harmonie. Ik ga er zelf vanuit dat als er verwijdering is tussen familieleden, dat die verwijdering op langere termijn weer oplost. Volgens mij is het vooral een kwestie van elkaar nu volledig loslaten. Dan zou later (over een half jaar of langer) de toenadering misschien weer zachtjes aan tot stand kunnen worden gebracht. Een ander probleem bij familieleden is vaak onderling kwaad spreken en dat voor waar aannemen zonder het na te vragen. En daar kun je meestal niet zoveel tegen doen.
   Ik wens je veel sterkte en wijsheid!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 41. Heerlijk om mezelf weer te mogen zien.
  Daarmee samen voel ik ook de energie stromen.
  Is dit herkenbaar voor anderen?
  In deze fase van mijn leven waarin rust, innerlijke groei en liefde voor mezelf op de eerste plaats staan voel ik de energie en tintelingen door mijn lichaam gaan. Ook heb ik behoefte aan gezonde voeding, wandelen, mediteren en rust. Ondanks dat ik door een heftige fase ga voel ik hoe ik thuis kom bij mezelf. Een mooier kado kan ik mezelf niet geven.
  Dankbaar voor de MIR-Methode en al het andere moois dat ik nu mag ervaren.

  Warme groet, Sari

 42. Hallo Mireille,

  Bedankt voor je MIR-methode!
  Ik ben er al vanaf mei mee bezig maar helaas boek ik niet zo veel succes als alle anderen.
  Ik ben iets minder allergisch en op sommige momenten ook dankbaar voor alle goede dingen in mijn leven.
  Helaas word ik ook geconfronteerd met vervelende zaken en weet niet goed of ik dat juist nu aantrek of dat het misschien ‘karma’is dat nog uitgewerkt moet worden.
  De groeten en dat we sneller als verwacht een schone, blije moeder aarde mogen zien.

  • Hai Marlène,
   Het kan zijn dat veranderingen subtieler gaan en lang op zich laten wachten. Ik geloof niet zozeer in dat je nog karma op te ruimen hebt. Ik geloof er wel sterk in dat de uitdagingen die je nu ‘ineens’ krijgt jou veel te zeggen hebben. Misschien word je extra uitgedaagd je grenzen aan te geven?
   Ik wens je veel sterkte en wijsheid en dat het maar snel duidelijker mag zijn voor je. Ja, en dat we inderdaad ‘sneller-als-verwacht’! weer een fijne wereld mogen ervaren. We werken er met z’n allen hard aan, dus volgens mij zit daar echt versnelling in!
   Hartelijke groetjes, sterkte en succes!
   Mireille Mettes

 43. Dag Mireille,
  Tijdens mijn jeugd een container remmingen opgebouwd waar een neurotische omgeving niet vreemd aan was. Sinds mijn +/- 25° jaar strijd geleverd om die container leeg te maken. Ondertussen op pensioen en reeds heel veel verwerkt. Doch sinds jouw MIR-methode heb ervaren en niettegenstaande mijn gebrekkig concentratievermogen ben ik ervan onder de indruk. Als je er voor open kan zetten wordt er een vernieuwende kijk op de wereld stap voor stap ontsluierd.
  Blij jouw MIR-methode te ervaren.
  Veel succes,
  Luc

 44. Hallo Mireille, ik ben heel blij met jouw nieuwsbrief want ik leer steeds hoe zeer die 9 stappen impact kunnen hebben op mijn leven en mijn welbevinden. Mijn ouders hebben in een jappenkamp gezeten en ik vermoed dat ik daarom worstel met zichtbaarheid. Niet alleen ervaar ik het als onbescheiden om aandacht op mezelf te richten maar er is ook een groot gevoel van schaamte voor wie ik ben, wat ik niet durf te laten zien, zelfs niet aan mezelf. Ik hoop dat de MIR methode hierbij gaat helpen.

 45. Hallo Mireille.
  Wat een hoopgevend artikel heb je weer geschreven. Dank. Ik zit middenin een ontzettende eenzaamheidsfase (wat ik als kind ook had) en hoop dat ik mijn gevoel weer kan bereiken i.p.v. alles te bedenken.
  hartelijke groet, Renske.

 46. Ik heb een hele verdrietige periode achter de rug, en wist niet meer hoe ik hier uit zou komen, Nu zijn er mooie dingen in mijn leven gebeurt en ben ik met de MIR-Methode weer helemaal mezelf en blij.

  Groetjes

 47. Hallo lieve Mireille.
  Allereerst wil ik je mijn diepe dankbaarheid en respect voor je uiten. Ik ben heel blij met de MIR-Methode. Het heeft me al veel gegeven. De begeleidende e-mails geven de puntjes op de i juist wanneer ik met vragen zit. Zo ook deze. Ik ben ook de jongste uit een grote familie en heb me heel onzichtbaar gemaakt. Zo vind ik het al eng om mijn naam te noemen. Ik ervaar echter het zichtbaar maken van mijzelf. Zo heb ik vorige week uitgebreid de voortuin aan de wegkant opgeknapt, wat ik altijd eng vind omdat iedereen je dan ziet. Ook merk ik dat ik anderen meer vertel hoe ik erover denk en wat mijn mening is. Soms ongezouten!!!
  Ik heb de kaartjes altijd bij mij en vind het leuk om ze over de MIR-Methode te vertellen en wat het mij al gegeven heeft.

  Ik wens je alle goeds.

 48. Hallo,

  Wat is dit voor mij herkenbaar. Door me zichtbaarder te maken ben ik wel tegen obstakels aangelopen. Maar daar deed ik dan de MIR op.
  Uiteindelijk is nu het afvallen nog het grootste probleem.
  Maar ook dit zal lukken.

 49. Ik heb de MIR-Methode nu al meerdere malen gedaan, begin dit jaar zelfs 4 maanden. En ik merk iedere keer verbetering. Het gaat langzaam bij mij, want dingen zaten diep verborgen en stukje bij beetje veranderen dingen. Ik heb nu de stap durven zetten om na 30 jaar te verhuizen en dat voelt goed, hoewel ook nog wel wat nieuw en beetje spannend. Het is een emotionele opruiming. Ik werd als kind altijd erg naar beneden gehaald, zocht zelf dominante vrienden op, die dit deden. Thuis was er veel ruzie, veel verwarrende boodschappen naar mij toe, veel overbescherming en tegelijk zeer onveilig gevoel. Met een vader, die zwaar oorlogsverleden meedroeg en moeder, die zwaar liefdesverdriet meedroeg, was het schipperen om jezelf te kunnen/mogen zijn. Soms heb ik het gevoel, dat ik veel van hun trauma’s onbewust heb overgenomen. De MIR-Methode helpt mij nu hierbij, ik voel dat ik sterker word. Wel moet ik zeggen, dat ze altijd veel van mij hebben gehouden, ik was wel zeer geliefd door mijn ouders, die het beste hebben gedaan naar hun kunnen, maar ja door hun onstabiele relatie heb ik ze nooit eens zien knuffelen samen of harmonieus samen gezien. Ik realiseer me nu dat het misschien hierdoor zou kunnen komen, dat ik zelf moeite heb in relaties en moeite met het uiten van gevoelens.
  Enfin na deze achtergrond te hebben belicht, wil ik laten weten, dat de MIr-Methode heel veel doet voor mij, maar het gaat langzaam. Het is niet van de een op de andere dag aanwijsbaar een grote verandering, maar stapje voor stapje en dat is wat mij betreft goed zo. Ik moet de veranderingen zelf ook stapje voor stapje aan kunnen en verwerken. Bedankt voor al het goede werk Mireille, je positiviteit. Ik ga zo door en ben dankbaar voor de MIR-Methode.

  • Beste Angeline,
   Dankjewel voor je openhartigheid! Je schrijft “Soms heb ik het gevoel dat ik veel van hun trauma’s onbewust heb overgenomen.” en ik denk dat dat heel goed waar kan zijn. Dat zie ik bij veel kinderen, dat ze de lasten van hun ouders proberen te dragen of overnemen. Mooi dat de veranderingen bij jou rustig aan gaan en dus liefdevol. Overigens, een verhuizing is een enorme stap, dus gefeliciteerd daarmee! En ik ben blij dat de MIR-Methode je erbij kan ondersteunen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 50. Hallo Mireille, wat een mooi artikel weer en ik herken het helemaal. Ben me de laatste maanden meer aan het ‘optutten’ gewoon omdat ik overal meer zin in heb en weer blij ben met mezelf. De lichtjes in mijn ogen zijn weer terug, de vermoeide blik is uit mijn ogen en ik zing weer. Gisteren heb ik zelfs mensen geweigerd die bij ons in de B&B wilde overnachten, met de gedachten van: Nu ben ik vandaag aan de beurt, dit is mijn vrije dag, iets wat ik voorheen nooit gedaan zou hebben. Dan gingen de gasten altijd voor. Kortom ik geniet weer en weet dat ik er mag zijn en ook voor mezelf mag kiezen. Dank je wel!!!

  • Beste Karin,
   Wat een fantastisch moment dat je zo bent blijven staan voor jezelf! Dat was een eersteklas actie voor jezelf!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

  • Hoi…ja ik straal weer…was laatst aan t dansen en kreeg diverse opmerkingen erover…wilde ook iedereen laten meestralen….dankjewel. ..

 51. Wat fijn dat je wekelijkse artikelen meestal aansluiten bij wat er net op dat moment speelt. Vanaf oktober heb ik meegedaan en door het langdurig te doen heb ik het nodige verslavingsgedrag (aan suiker, eten en altijd maar bezig zijn) kunnen loslaten. Ben ook zichtbaar geworden wat het plezier in het leven heeft laten toenemen. Nu doe ik het nog een paar keer in de week, dat voelt goed. Het geeft me weer even aandacht voor mezelf, laat me contact maken in het hier en nu. Dank je wel voor deze mooie methode en je prettige artikelen.

 52. Hallo fijne mensen,
  Hoewel ik niet op elk bericht een antwoord geef, lees ik ze wel allemaal. Veel van jullie berichten raken me ook. En ik vind het fantastisch om te lezen hoe jullie het verwoorden en hoe kloppend het dan ook is. Ben blij dat jullie je herkennen en de moed hebben om zichtbaar te worden!
  Lieve groeten,
  Mireille

  • Hoe herkenbaar, vroeger vond ik het niet erg “onzichtbaar” te zijn, maar ik kreeg er steeds meer last van. Niet gezien worden doet pijn voelt niet prettig. Het valt me op dat ik de laatste tijd vaker “gezien” wordt en dat is een verrassend prettig gevoel, ik groei als het ware!!

 53. Hallo Mir,
  Ik ben begin dit jaar gestart met jouw methode. Voelde wat kleine verschuivingen en dat was goed. En ook nodig blijkbaar. Nu lees ik je artikel en besef me dat dit bij mij ook gebeurt is. Ik krijg sinds een tijd veel complimenten over dat ik er zo goed uit zie en of (dat vind ik heel grappig) verliefd ben want ik straal zo!En dat terwijl ik best door een zware tijd ga (midden in scheiding,geen contact met moeder en op bed met een hernia). Door het lezen van je artikel valt bij dat puzzelstukje ineens op zijn plek. Dat ik dus gewoon bezig ben om mezelf te laten zien! Dank je MIR-Methode voor weer een nieuw inzicht.
  Liefs Tonia

  • Beste Tonia,
   Ondanks alle tegenslag die je nu hebt, toch zo stralen, fantastisch! Ja, dat is een van de signalen, dat mensen je complimenten gaan geven. Wat heerlijk te horen dat je eruit ziet of je verliefd bent!
   Ik wens je heel veel sterkte in deze periode en ben heel blij dat je nu zoveel oog voor jezelf hebt!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Hallo Tonia
   Een heftig verhaal wat je schrijft. Daarom wil ik je veel succes toewensen en voor je hernia een suggestie geven. Ik weet niet of je Quantum Touch kent, werken met universele energie. Zou er iemand in je omgeving zijn die dit kan dan zou ik je zeker aanraden om die te vragen je te helpen. Het werkt super en het is een hele mooie combinatie met de MIR-Methode.

   Henriëtte

 54. Beste Mireille,

  Weer zo een mooi artikel van je. Iedere keer dat ik jouw blog lees, denk ik : wanneer begin je er nu toch eens aan. Het is zo eenvoudig en duurt helemaal niet lang… en geeft toch zo veel resultaten. En dan wordt het toch weer zo gauw … morgen,

  Bedankt voor het geven van zo veel interessante informatie.
  Lieve groet

  • Hai EvaMaria,
   Een van de grootste redenen dat mensen de MIR-Methode uitstellen, is de angst dat ze onvoorstelbaar krachtig zijn. Kan je je daar iets bij voorstellen? Het kan ook zijn dat het je praktisch niet lukt, omdat je met heel veel dingen al bezig bent. Wat veel mensen helpt, is op 5 plekken in hun huis de 9 stappen op te hangen. Op het toilet, in de keuken, in de auto, naast het bed, op de spiegel. Dan is er vast wel een keer een momentje dat het lukt.
   Veel geluk! En weet dat ik in je geloof!
   Liefs, Mireille Mettes

 55. Beste Mireille,
  Wat je nu beschrijft besefte ik mij enkele weken geleden. Het is precies zo. Ik durf meer zichtbaar te zijn, alleen op internet gebruik ik niet mijn (gehele) naam. Voel me door omstandigheden, waar ik zelf geen invloed op heb, nog niet veilig genoeg, maar een alterego doet wonderen. Dank je wel voor het introduceren van de MIR methode. Het zet ook de weg open voor de zoektocht naar bv een gezondere lifestyle, waardoor het ook mogelijk wordt om bv tekorten aan te kunnen vullen.
  Groetjes, Marijke

 56. Als nr 10 van de 10 kinderen, was het heel moeilijk om zichtbaar te zijn. Moeder zenuwziek, steeds stil zijn, je wegcijferen. Een sterkte behoefte aan aandacht maar zo bang om in thé picture te staan. Dit jaar heb ik mijn eerste tentoonstelling mogen geven in een echte expo ruimte met mijn Organische Kunst. De onzekerheid sloeg hard toe. Je legt je ziel in je kunst, dus je wordt wel echt zichtbaar. Maar wat was het heerlijk om die positieve kritieken te mogen ontvangen. Mijn missie is om die oorspronkelijke oer vlecht, weef, bind, knoop technieken door te geven, zodat ze niet verdwijnen door onze consumptiemaatschappij en te laten zien dat je er heel kunstzinnig mee om kan gaan. Een stukje natuur in huis, zelf gemaakt. De kracht van de eenvoud.

  • Hai Min,
   Wat fantastisch om te lezen dat je je zo hebt laten zien in je kunst! Heb je misschien een website waar we kunnen kijken? Dankjewel voor jouw bijdrage aan ons allemaal!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 57. Ik merk wel dat er verandering in mijn lichaam plaats vind, maar het gaat niet snel. Er moest blijkbaar veel “opgeknapt” worden. Ik zet een en ander op f en zie wel wie reageert.

 58. Dag Mireille, wat mooi! En waar en komt voor mij op het juiste moment dit bericht. Ga dus weer beginnen want ik ben nu in een situatie dat ik de moed, het leven opgaf. Ik moet toch verder dus betekent idd dat ik gezien wil worden. Voor mijzelf mn kids en fam friends. Misschien als ik gezien word, ik me beter ga voelen. Grt Diana

 59. Hallo Mireille ,

  Dank voor deze prachtige tekst. Ik heb mijn innerlijk kind terug gevonden.
  Het is een lange weg geweest maar ik dans met de zon , ook al regent het buiten pijpenstelen .

  Hartelijke groet,
  WIlma

 60. Hallo Mireille,

  Dit onderdeel is de laatste tijd erg zichtbaar voor me, ik had het zelf zo nog niet gezien maar nu je het zo uitlegt is het duidelijk. Ik was al weer een maandje gestopt met de MIR methode en voelde dat ik weer in mijn oude patroon aan het terug zakken was.
  Dus snel weer oppakken die handel! En JA binnen 2 dagen waren de resultaten alweer zichtbaar, kan weer veel beter omgaan met vervelende dingen die op je pad komen, geldzorgen die als een berg voor je stonden worden kleine heuveltjes, het loopt allemaal weer soepeler. Ik begin het nu allemaal beter van elkaar te onderscheiden, de tijd met en zonder de MIR. Groetjes Guus

  • Hai Guus,
   Hee, dat had ik nog niet gezien, dat bergen die groot lijken met de MIR-Methode ook kleiner kunnen gaan voelen. Bijzonder! Ik ga dat ’s observeren bij veel mensen en kom erop terug. Ben heel blij voor je dat het zo goed bij je werkt!
   Groetjes, Mireille Mettes

 61. Beste Mireille,
  je wist me te raken met de zin “als je weer zichtbaar wordt, ook voor jezelf”. Dat laatste is erg belangrijk geworden voor me. Ik hoop door weer zichtbaar te zijn ten volle te kunnen gaan leven. Ik slikte veel dingen in die beter uitgesproken hadden kunnen worden.
  Daardoor raakte ik zodanig verstopt van binnen dat het zelfs lichamelijke klachten veroorzaakte. Het is nog wel een moeilijke weg die ik moet gaan. Van introvert naar meer naar buiten treden. Maar ik vind het ook wel spannend.
  Dank voor je mooie MIR-methode. Ik gebruikte deze eerder een jaar geleden maar ben er nu weer mee gestart.
  lieve groet, Corry

  • Hai Corry,
   Zoals je het verwoordt, is precies zoals het is! Ik denk dat dit zo’n beetje het grootste probleem is in de gezondheid van iedereen.
   Dankjewel en veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.