Home » Artikelen » 121. Van wie wil jij nog erkenning?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

121. Van wie wil jij nog erkenning? — 54 reacties

 1. hallo Mireille
  inderdaad niets dan ellende schijnt het (eerst?) want tandvleesontsteking, kniepijn, heuppijn, keelpijn, oogontstekingen, flinke gewichtstoename alles en nog wat allemaal tijdens mijn MIR’en. Geen lol maar waar gaat het heen? Ik vind de momenten voor jezelf een ding en ik ben zover na de vier weken MIR dat ik mijn persoonlijke mantra heb opgesteld. De dingen die ik voor mijzelf belangrijk vind om te geven aan de wereld – zoals het verder uitbouwen van mijn hartenwens om natuurbeschermingsgebieden te creëren en veel voor de natuur en de aarde te betekenen. wie weet mag ik nog vertellen waar dat landt….

 2. Helaas , ik zit nu op de bodem van de put . Kan niets meer . Geen erkenning gehad noch van mijn vader noch moeder . Ik word op dit moment behandeld met EFT en coaching voor mijn trauma’s . Mijn linker been heeft vele blessures gekend en voelt nu alsof het niet bij mij hoort , niet van mij is . Ik weet dat dat de gevoelskant is . Een lichtpuntje : vertelde eens mijn kleindochter mijn jeugdverhaal . wat doet ze !! pakt mijn telefoon , zet het opnamegeluid aan en spreekt in : DAT HEB JE GOED GEDAAN , DAT HEB JE GOED GEDAAN ! Ze was 10 jaar !! Lief hé . Nellie

 3. Lieve Mireille, Ik ben sinds een paar maanden BeTheMirror lid en doe sinds maart dagelijks de 9 stappen.
  Nu vertelde een goede vriendin diebij jou de opleiding gevolgd heeft,dat het niet meer nodig is omdat nog dagelijks te doen. Ik heb daarover mijn twijfels, daarom vraag ik het aan jou.
  Ik heb zelf het gevoel dat ik vliesje voor vliesje steviger in het leven kom te staan.
  Dankjewel voor al jouw waardevolle informatie.
  Lisa

  • Beste Lisa,
   Het is prima om de MIR-Methode elke dag te blijven doen. Het verschilt per persoon. Zolang jij je er goed bij voelt en er baat bij hebt, kun je er gerust mee doorgaan.
   Heb het goed!
   Groetjes, Mireille

 4. Dag Mireille, een viertal weken geleden kwam ik “per toeval” op een link van je MIR-Methode. Voorzichtig, als ik ben geworden, las ik je uitleg op je website en bekeek je video. Ik startte ook met de 9-stappen. Ik heb geen bepaalde verwachtingen en laat alles stilletjes aan gebeuren in mijn lichaam en geest. Je mails, en je berichten op Facebook zijn een mooie extra en zeer welkome uitleg bij de 9 stappen.
  Je 9 stappen zijn nu een dagelijkse houvast in mijn leven.
  Mijn leven was en is dit jaar zeer hectisch en redelijk chaotisch… o.a. door een verhuis met verwikkelingen buiten mijn wil. Een verhuis na 32 jaar op hetzelfde adres gewoond te hebben…Dit heeft zijn weerslag op mijn lichaam en mijn psychische gesteldheid.
  Ik voel dat ik terug meer evenwichtig incasseer wat er op mijn weg komt.
  Ik ben er nog niet, maar ik ben onderweg.
  Dank u voor wat u voor wat u met de MIR- methode in mijn, en ik denk in het leven van vele mensen teweegbrengt.
  Leuk detail : als ik de 9 stappen luidop zeg, wringt mijn hond regelmatig haar kop onder mijn handen… Ik probeer haar dan mee te laten genieten van het strelen.
  Dank en het allerbeste voor jou toegewenst.

  • Beste Rita,
   Wat leuk hoe je hond reageert op de MIR-Methode! En ja, verhuizen is op zich al een grote stress-ervaring. En helemaal als je je huis móet verlaten. Ik schreef daar een keer dit artikel over. Misschien interessant om te lezen: “Verhuizen, heerlijk of afgrijselijk?
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 5. Zoooo herkenbaar! Ik ben freelance, jongleer verschilkende opdrachten als trainer en actrice, ook pianolessen erbij… in alles moét ik de beste zijn, tot ik bekaf ben…. en bedenk voor wie of wat doe ik dit eigenlijk??? Uit nood aan erkenning die niemand uiteraard geeft, niemand ziet wat je doet …. nu ja behalve op pianoles, daar haalde ik 99% haha,
  Ben nu 4e maand aan het mirren, (ik kom van heel ver, dus besef dat ik ook lekker lang mag mirren om ook het allerdiepste op te lossen) een wijziging in patronen begint zich op te dringen 🙂 heerlijk 🙂 ik kijk er al naar uit waar het me heen zal brengen… sowieso naar meer rust en eigenliefde!
  Dank aan de MIR-methode!!

 6. Mireille, ik doe nu al een aantal weken de MIR methode. Hoe zorg ik dat ik via MIR-Methode respect en erkenning krijg op het werk? en van mijn vader? Want nu ben ik vooral de zorgende met de meeste verantwoordelijkheidszin. Ik mantelzorg voor mijn gehandicapte zus, ander leden v deze familie hebben geen tijd, of wel andere reden…Dit vreet aan mij. Welk zinnetje zeg ik bij de 9 stappen? ik heb ook overgewicht, wil zo’n 10 kg kwijt.
  dank voor je tip

  • Beste Sarah,
   De weg om erkenning te krijgen, komt van binnenuit. De MIR-Methode helpt je om jezelf erkenning te geven. Groeit die erkenning van binnen, dan groeit je eigenwaarde mee. Je gaat dan merken dat je op een gegeven moment het respect en de erkenning ‘afdwingt’. Met wat je doet, maar soms ook omdat je het gewoon hardop zegt: ‘Ik zou het best leuk vinden om eens wat waardering hiervoor te krijgen’. Lees ook het artikel van deze week over 163. Vanzelfsprekendheid zonder dankbaarheid. Misschien dat dat jou ook helpt. En soms helpt het ook om mee te delen: “Vanaf nu zorg ik op dinsdag en donderdag ik niet meer voor mijn zus. Jullie mogen dat op gaan pakken, lieve familieleden.”
   Je kunt niet echt een zinnetje vooraf zeggen hiervoor. Het zit al in de 9 stappen. Je kunt wel een keer een MIR-Methode op Maat laten maken bij een MIR-Methode begeleider.
   Veel sterkte en succes!
   Groetjes, Mireille

 7. Hoi Mireile,
  Je zegt probeer vier weken achter elkaar de MIR-Methode, maar wat is dan de bedoeling na die vier weken? Gewoon er mee door gaan?
  Groetjes Anja

 8. Lieve Mireille ik ben vorig jaar naar Canada geweest een maand bij mijn oom geweest en daar voelde ik me waardevol en geliefd dat heeft me zo goed gedaan dat ik deze herfst meer vrijwilliggers werk ben gaan doen dat me een fijn en gewaardeerd gevoel geeft en ik heb weer een leven inplaats van in de stoel zitten en eten en slapen.Maar ik merk dat deze verandering bij mijn partner niet goed valt hij vind dat ik te veel aan het woord ben .Ik blijf meer bij mezelf en zit in gezelschap in gedachte bij mijn oom in Canada op zijn tarras en geniet van het prachtige uitzicht.Maar mijn hele lijf doet zeer ik blijf 2 keer de MIR-Methode doen en hoop dat het beter met me lijf gaat of is het tijd om alleen verder te gaan? Paula

  • Beste Paula,
   Belangrijk om altijd te blijven voelen wat goed voor je is. Als je twijfels hebt over je relatie, praat daar dan over met je partner. Vraag of het bij hem echt niet goed valt. Vraag hoe het voor hem is om jou zo te zien en vraag hoe je het anders kunt doen dat het voor hem prettiger is.
   En als je werkelijk het gevoel hebt dat je alleen verder gaat, dan zal zich dat ontvouwen, dat hoef je niet bewust te bedenken.
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Mireille na een stilteperiode, een periode van niet bewegen, vind ik het fijn en ben ik trots op het feit dat mensen ten allen tijde kunnen veranderen hoe oud ze ook zijn. Als trouw mens en verknocht aan de MIR-Methode, ben ik blij dat mijn moeder van 78 jaar zich bewust is van alles en tijd die haar nog rest. Ze is hersteld van een operatie inzake de ingekapselde tumor en had gelukkig geen uitzaaiingen. Nu leeft ze écht en houdt ze zich aan de raad van de arts niet over het verleden te praten. Ze spreekt haar waardering uit en geniet nu van alles en mijn broer en ik wij genieten van haar. Ze toont nu interesse in haar kinderen en is gelukkig met zichzelf en spreekt dat ook uit. Ik ben ervan overtuigd dat bewustzijn ons ten allen tijde kan redden om het over een andere brug te gooien. HET IS NOOIT TE LAAT TE KIEZEN VOOR GELUK I.P.V. VOOR GELIJK!!! Groetjes, Gina Erkens

   • Beste Gina,
    Wat mooi! Ja, en al die jaren daarvoor kunnen in 1 keer worden overgoten met de prachtige jaren van nu! Ik ben blij voor jullie!
    En goede herstel voor je moeder gewenst!
    Groetjes, Mireille

 9. Beste Mireille,

  Ik heb de MIR-methode nu 4 weken gedaan, maar wel verspreid over bijna 2 maanden, regelmatig met tussenpozen van soms wel 4 dagen, vanwege de extreem heftige reacties (elke keer opnieuw). Dus qua aantal dagen heb ik die 4 weken nu voltooid, maar ik weet dus niet of het vanwege die tussenpozen dan wel ‘geldig’ is. Je schreef dat als je het een dag vergeet je die achteraf wel moet inhalen. Dat heb ik dus wel gedaan, maar geldt dat dan ook nog steeds bij zoveel (lange) tussenpozen?
  En, als je per ongeluk een stap was vergeten in een dagelijkse sessie of 1 keer te weinig hebt gezegd, is de hele sessie dan ongeldig?
  Ik hoor het graag! 🙂

  Met vriendelijke groet,

  Gert

  • Beste Gert,
   Als je een keer een stap overslaat, dan geeft dat niks. De sessie werkt dan gedeeltelijk en wordt in de volgende sessie weer recht gezet. Hetzelfde geldt voor als je een stap maar 2x noemt, in plaats van 3x. Als je tussenpozen tussen de dagen laat en de MIR-Methode dan niet doet, dan werkt je lichaam ondertussen toch door. Het is mooi dat je het al met al toch 4 weken hebt kunnen volhouden. Het is daarbij wenselijk om gewoon door te gaan met de MIR-Methode, zolang je klachten nog niet zijn opgelost.
   Veel sterkte en geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,

    Heel hartelijk dank voor je uitgebreide uitleg en reactie, ondanks dat mijn vraag niets met het artikel had te maken, maar ik wist niet hoe ik mijn vraag anders kon stellen. Fijn dat ik nu weet dat ik het heb kunnen doen zoals ik gedaan heb en het op deze manier ook geldig is. Ook fijn voor het vervolg om te weten dat de sessie geldig blijft als je per ongeluk een stap overslaat of te weinig zegt.
    Bedankt voor alles en wens jou ook het allerbeste!

    Een hartelijke groet,

    Gert

 10. Eigenlijk dacht ik dat ik gewoon erg behulpzaam ben maar dat had ik blijkbaar niet goed gezien. Ik deed overdreven mijn best op mijn werk, hielp collega’s als zij hun werk miet af kregen en was nooit te beroerd om een keer extra te komen. Tot wij dus eens met zijn allen op het matje geroepen werden door de baas. Er werd ons verweten dat wij ons werk niet goed deden (op 1 persoon na) en er werden dingen gezegd die echt niet konden in mijn ogen. Toen ben ik me af gaan vragen voor wie ik me al die tijd zo uit heb gesloofd en kwam tot de conclusie dat ik gewaardeerd wilde worden. Eigenlijk ben ik mijn baas dankbaar want ik heb nu veel meer rust. Doe mijn eigen werk, kom alleen extra als het mij echt uitkomt en heb veel meer rust en minder stress.

  Bij mijn ouders net zo. Ik zorgde dat het huis netjes was enz,enz en ondanks dat was er altijd commentaar. Ik heb veel rust nodig en nu doe ik wat ik zelf goed genoeg vind. Het is even wennen maar het voelt heerlijk. Dit alles heb ik mede geleerd door de hapto therapie die ik volg en de MIR-Methode lijkt me een mooie aanvulling. Ben nu 3 dagen bezig en ben benieuwd

  Groetjes. Monique

 11. Gegroet Mireille,
  Ik ben niet meer opzoek naar erkenning De ervaringen in mijn meer als 70 jaar heeft mij geleerd dar ik alles wat ik doe voor mezelf doe. De weg hiernaartoe is er wel een geweest met vele hobbels en pijn daar ben ik nu overheen. wat wel overblijft is een onbevredigbare eenzaamheid.
  Thieu

  • Beste Thieu,
   Ik hoop van harte dat je het gaat meemaken dat vele mensen gaan leven vanuit hun hart en dat je zo meer gelijkgestemden zult ontmoeten. Is het een idee om een keer mee te doen aan een MIR-Methode Kring?
   Lieve groetjes! Mireille

 12. Ik heb heel lang naar erkenning gezocht maar nu ik over de 70 ben, Ik hoef het niet meer. Ik weet, wat ik doe, doe ik met liefde en toewijding. ik sta achter mijn doen en laten en ben niet meer op zoek naar erkenning. De motieven zijn van mijzelf en voor mijzelf.

  • Beste Thieu
   Wat fijn en mooi dat jij alles met liefde en toewijding doet.Wat vervelend dat jij je die onbevredigbare eenzaamheid voelt. Ik hoop eigenlijk van harte dat je daar toch iets mee doet.Want iemand zoals jij die van uit zijn hart leeft is geweldig waar door je veel kunt betekenen voor andere mensen.Wat een ongelooflijk bevredegend gevoel kan geven.En dat gun ik je van harte.Want zulke mensen als jij daar is de wereld heel dankbaar voor. Een dikke knuffel van mij .
   Corrie Wouters MIR-Methode beleider in Uithoorn

  • Beste Thieu. Je ben nu 70 en hebt lang naar erkenning gezocht en je doet nu alles met liefde en toewijding lees ik. En dat is mooi. Meer mensen mogen werken en leven vanuit hun hart, maar daar kan pijn op zitten. Gaandeweg leren we veel in ons leven. Ik vraag me alleen af (en durf het bijna niet te zeggen) Is er toch nog wel, ergens in jou, behoefte aan erkenning? Je kan met gemak nog 20 jaar leven, zou het dan niet fijn zijn om die erkenning alsnog aan jezelf te geven d.m.v. bijv. de MIR-Methode?
   Hartelijke groet, Margreet Pielage MIR-Methode begeleider/trainer/therapeut in Ommen

 13. Ik heb een zeer onaangename ervaring gehad (nog altijd). Mijn (ex) man heeft een enorme prestatiedrang zowel op zakelijk als op sportief vlak. Ik doe al een 2-tal jaar de MIR methode, het gevolg is dat ik rustiger ben en minder hoef te presteren. Wij groeiden daardoor meer en meer uit elkaar, 3 maanden geleden is hij vertrokken na een relatie van 37 jaar.
  Nu vraag ik me af, komt dit door de MIR methode? Ik ben nu natuurlijk ook ongelukkig, hij wil totaal niet meer terugkomen, heeft een jeugdvriendin opnieuw leren kennen. Mijn gezin ligt uit elkaar en moet alleen leren leven.
  groetjes Rita

  • Beste Rita,
   De scheiding is niet veroorzaakt door de MIR-Methode. Het kan wel zijn dat jij bent veranderd. Dat je meer en meer bij jezelf bent gekomen en dat dat veranderingen in je huwelijk teweeg bracht. Ik hoop van harte dat je mensen om je heen hebt die jou kunnen steunen en dat het over langere tijd voor jou ook een positieve wending mag geven.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Rita ,
   Ik krijg een ware shock toen ik dit las,ik deed nog de mir methode niet ,maar mijn man heeft mij ook na 40 jaar verlaten .Ook hij heeft nu een lat relatie met een 10 jaar jongere vriendin van ons .Na de kanker van mijn 16 jarige jongste dochter die gelukkig na 10 jaar genezen werd verklaard was ik door toedoen van mijn man ,over mijn grenzen gegaan .Want ik was er konstant bij kon niet slapen niet eten ,er moest wel speciaal eten gemaakt worden .ik had veel angst en kreeg chronische stress heb ik nu nog steeds maar werk eraan nu ik sedert 2 maanden de mirr methode heb leren kennen .Ik werd dan nog depressief en zelfs met de hulp van een psycholoog geraakte ik er niet boven op want ik ben hooggevoelig . mijn man kon dat niet begrijpen ik deed nochthans mijn best om het weg te steken .zZO LIGT mijn gezin ook uiteen en ik kan moeilijk alleen leven Ik kom uit een tamelijk groot gezin nochtans moet ik niet veel op mijn familie of op mijn
   kinderen rekenen dat is waar iedereen moet voor zichzelf zorgen zeggen ze.Iik hoop dat de mirr methode en de begeleiders me kunnen helpen ,mijn gezondheid lijd er onder en ook mijn werk ,ik wil positief zijn maar ik zie wel verscrikkelijk af ,ik hou nog veel van mijn man maar hij is jammer genoeg niet meer aan spreekbaar ;;;; Maar hoe is het nu met jou je plaatste jou bericht op 21/10/ 2015 STERKTE RITA GRTJES MARIE

 14. Heel veel herkenning en ook ik heb al eerder de MIR methode gedaan. Door dit artikel werd ik weer getriggered en vroeg me af doe je dan nu alleen stap 7 van de MIR methode of toch alle negen. Of doe je bij stap 7 nog iets speciaals?

  • Beste Margriet,
   Ik leg in het artikel wel de nadruk op stap 7, maar je doet gewoon alle 9 stappen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 15. Hoi Mireille,

  Ik herken hier veel van. Al wist ik diep van binnen, toch heb ik me er tegen verzet. Mijn drang om te presteren met sport is buiten proporties.40 uur werken en 20 tot 30 uur trainen met als gevolg ook veel blessures. Het vreemde is juist dat de blessures optraden in periodes van rust en niet tijdens het vele trainen. Ik heb wedstrijden gewonnen en nog was ik niet tevreden, het had beter gekund. Nu na velen jaren is mijn lichaam/gezondheid grotendeels verwoest en nog heb ik de drang om te gaan trainen om nog een keer een goede wedstrijd te draaien, ondanks veel pijn en verdere schade.
  Heb de MIR- methode enkele maanden toegepast maar zonder resultaat.

  Stefan

  • Beste Stefan,
   Fijn dat je je erin herkent. En hoe krachtig kan die drive dan in iemand zitten, dat hij over z’n grenzen gaat, he? Jammer dat je niks hebt gemerkt van de MIR-Methode. Ik hoop dat het je desondanks toch langzaamaan beter mag gaan!
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 16. Hoi Mireille,

  Heel herkenbaar wat je schrijft in je blog. Ik ervaar die prestatiedrang ook in mijn leven, maar ik ben me er tegenwoordig van bewust en kies er dan voor er het niet mijn handelen te laten beheersen, of vooral, mijn humeur eronder te laten lijden.

  Komt de prestatiedrang altijd voort uit een gebrek aan erkenning van de vader? Als volwassene ervaar ik het meer uit een soort verlangen naar sociale erkenning, dat gaat veel verder dan de erkenning door de vader.

  Ik merk aan mezelf dat ik door de prestatiedrang passief wordt. Ik leg de lat zo hoog voor mezelf, dat ik moedeloos word en helemaal niets meer onderneem. Tegenwoordig begrijp ik dat je doelen haalt niet door je enkel op het einddoel de fixeren, maar door je te concentreren op de stappen die je concreet en in het moment kunt maken om uiteindelijk, op de lange termijn bij dat doel uit te komen. Ik heb nog steeds wel last van die passiviteit, maar minder, leg minder druk op mezelf en gooi de handdoek niet in de ring. Langzaam maar zeker haal ik zo mn doelen wel.

  • Beste Maarten,
   Ja, in principe is de wortel altijd het gemis aan erkenning, meestal van de vader, maar soms ook van de moeder. De sociale erkenning is daar dan het verlengde van. Heb je de erkenning in jezelf aangevuld, dan hoef je het niet meer van buitenaf te krijgen. Mooi dat je jezelf geen druk meer oplegt en gewoon stapje voor stapje doorgaat naar wat je wilt bereiken. Klinkt een stuk gezonder dan prestatiedrang!
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

  • Hoi Maarten
   Dat is al een mooie stap in de goede richting dat jij er niet naar handelt en vooral dat je goede humeur er niet onder lijdt. Het is zo mooi je geeft je zelf het goede antwoord. Er zit veel wijsheid in jou. Ik wens jou heel veel succes op jou pad.
   Hartelijke groeten
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

  • Misschien omdat je in je centrum zit van je voelen, uit je hoofd en In je hart.. kan je daar wat mee, Geerdine?
   Veel groeten, Margreet Pielage. MIR-Methode begeleider/trainer/therapeut in Ommem

 17. Hoi Mireille

  Ik heb al een tijdje geen artikelen meer van jou gelezen, alleen op de een of andere manier trok de titel mij weer eens naar jouw pagina. Ik verlang sterk naar contact met anderen die mij zien, de echte mij zien. Alleen blijf ik het moeilijk vinden zelf de echte mij te zien, mijzelf hierin te erkennen. De stem die zegt dat ik niet goed genoeg ben, beheerst mij en mijn leven. Waar ik misschien nog wel het meeste naar verlang, is naar erkenning van mezelf. Gewoon mezelf durven over te geven aan wie ik ben. Oh, wat zou dat een rust geven.
  De zucht naar erkenning heeft bij mij nooit zo zeer de prestatiedrang naar buiten gehaald, als wel de angst om te falen, om af te gaan, om niet goed genoeg te zijn. Ik heb al jaren af en aan last van gegeneraliseerde angst, vermijding en depressie, en ben hiervoor sinds kort ook in therapie. Ik leerde jouw methode kennen januari 2014 en binnen twee weken veranderde er zo ontzettend veel. Ik voelde mij meer en meer vrij. Alle begeleidingsmails waren ook van mij op toepassing. Na die 28 dagen was ik echt verlost van mijn angsten, ik was weer ik. Dit hield aan tot ergens in de zomer en toen sloeg het helaas weer om. Sindsdien heb ik af en toe weer de MIR methode opgepakt en de volledige 28 dagen afgemaakt maar ik heb nooit meer het effect van toen gehad, of uberhaupt een verandering in mijn gevoelsleven. Nu ook weer net klaar, maar toch lijkt het niet meer te werken. Ik hoop dat je me hier advies over kunt geven, ik ben erg benieuwd wat je hiervan denkt?

  Liefs,
  Saar

  • Beste Saar,
   Je loopt zeer waarschijnlijk tegen een stukje angst aan voor je werkelijke zelf. Voor je ware grootsheid. Als die naar buiten komt, wat zou er dan gebeuren? Op de ‘Be the MIRror’-website staat daar een video over. Die heet ‘Als de MIR-Methode niet werkt’, en gaat in wezen over de angst dat we mateloos krachtig zijn! Ben je daar al lid van?
   Groetjes! Mireille

  • Hallo Saar

   Ik wou even reageren omdat het ik het zo herken. Toen ik met de MIR-Methode begon had ik op een maand tijd heel veel positieve resultaten. Ben toen gestopt en nu heeft het niet meer hetzelfde effeckt als ik het doe. Misschien kwam het ook door de frekwente begeleidingsmails toen die ik ook allemaal herkende en die me steun gaven en aanmoedigden om het verder te blijven doen.De eerste maand deed ik het ook met discipline en zelfs dat kostte me geen moeite. Het ging als vanzelf en ik dacht er spontaan aan om het te doen.

   sterkte,

   Miet

   • En soms, Saar en Miet en jullie die dit lezen, zie je zelf de verandering niet omdat de verandering / verbetering heel subtiel kan zijn. Meestal valt het iemand anders wel op en hoor je zeggen “Goh, je loopt veel rechter op” of “Ik zie dat je ogen weer glimmen” Kleine tekens dat er toch wel vooruitgang is geboekt die jezelf nog niet als zodanig ervaart.
    Veel wijsheid gewenst, Margreet Pielage MIR-Methode begeleider/trainer/therapeut in Ommen

 18. Hallo Mireille,
  Ongeveer 3 jaar geleden stopte ik met mijn bedrijf waarin ik 25 jaar heel hard voor had gewerkt. De neurotische dwang om te presteren ken ik maar al te goed. Ik voelde dat er iets niet klopte. Ik voelde ook dat het teruggaan naar mijn ouders om op te eisen wat ik gemist had geen vrede in mezelf zou geven. Ik realiseerde me dat het nastreven van materiële rijkdom mij nooit dat geluk zou geven waarnaar ik op zoek was. Met veel vertrouwen dat dit niet de bedoeling van het leven kon zijn, heb ik dat zakelijk hoofdstuk 3 jaar geleden afgesloten. Ik heb toen een jaar vrij genomen om helemaal tot mezelf te komen en ben toen ook de MIR-Methode gaan toepassen. Daardoor heeft die drang om te presteren plaats gemaakt voor een rustig gevoel dat ik goed genoeg ben en goed genoeg doe. Het resultaat is dat ik nu veel bewuster de dingen doe waarvan ik voel dat ze goed voor me zijn. Het lijkt alsof het leven trager gaat maar ik ervaar veel meer diepgang en rust. Ik zeg vaak : ‘ik heb het gevoel dat ik altijd vakantie heb én dat ik de loterij gewonnen heb’;-)
  Ik heb – mede dankzij ondersteuning van het toepassen van de MIR-Methode – zo een ommezwaai gemaakt in mijn leven dat ik mijn ervaringen heb uitgewerkt in een trainingsplan met de naam Open Heart Training (http://www.openhearttraining.be). Ik laat heel veel mensen die ik begeleid kennis maken met de MIR-Methode en zij ervaren allemaal grote veranderingen op langere termijn. Ik pas nog steeds regelmatig de MIR-Methode toe en ondervind steeds meer en meer diepgang. Ik ben heel dankbaar dat ik deze eenvoudige en zeer krachtige methode ben tegengekomen. Ze maakt deel uit van mijn leven.
  Bedankt Mireille, ook voor je wekelijkse nieuwsbrieven die altijd zeer interessant zijn en vaak ‘toevallig’ op het juiste moment komen, voor mezelf of voor anderen.
  Hartelijke groeten, Gerlinde Cooymans – Brasschaat

  • Beste Gerlinde,
   Wat mooi hoe het voor jou allemaal is omgezwaaid! En wat fijn dat je daar zelf zoveel vertrouwen in had! Dankjewel voor je mooie werk nu en voor het verspreiden van de MIR-Methode!
   Groetjes, Mireille

 19. Prestatiedrang loslaten, is voor mij heel herkenbaar. Ik heb het een paar keer doorgelezen. Zo het er staat voel ik het ook. Tijd om hier iets mee te doen. Ik ben sinds een week weer actief bezig met de MIR-Methode. Bedankt voor je nieuwsbrieven ik lees ze met veel plezier door. gr Mariet

 20. Hallo Mireille.
  Weer zo’n herkenbaar artikel. Ik kan het bijna niet verwoorden, maar het artikel lijkt wel voor mij geschreven. Ik wilde ook alsmaar perfect zijn. In mijn jeugd heb ik weinig erkenning gehad. Ik doe nu een jaar de MIR methode en inderdaad ik ben minder ambitieus om perfect te zijn. Bovendien begrijp ik een familielid steeds beter. Van haar heb ik juist erkenning gewild. Bovendien ben ik de laatste tijd nogal “lui”. Zo van het maakt allemaal niet uit. Dat noemde je ook in je artikel. Ik ben dus nu helemaal gerustgesteld en ga lekker door met de MIR methode.

 21. Soms denk ik dat die MIR-Methode niet werkt maar toch blijf ik het doen, al is het maar voor de rust van het aaimoment. En nu lees ik dit. Ik herken mezelf bijna niet meer de laatste tijd. Ik wil meer reizen, genieten en veeeeeel minder werken. En zo zat ik nooit in elkaar. Ik wou altijd presteren. Weer een artikel dat net op tijd komt.

  • Beste Zoë,
   Dan ben ik extra blij dat je bent door gegaan met de MIR-Methode! En je hartsverlangens zijn overduidelijk. Veel plezier met het realiseren daarvan!
   Groetjes, Mireille

  • Hoi Zoë
   Grappig dat jij dat zegt over de MIR-Methode dat je soms denkt dat het niet werkt. Je bent echt niet de enige die dat denkt. Maar dat is een vergissing. Het punt is het gaat ons niet snel genoeg. We willen snel resultaat. Maar alles waar we tegen op zijn gelopen in ons leven slaat zich op in ons lichaam en dat word door de MIR-Methode langzaam af gepeld en dat heeft tijd nodig. Ik vind het dan ook fijn dat je aan geeft dat je je zelf niet meer herkent en veel wil reizen en genieten. Dat is een prachtig resultaat.
   Ik wens jou veel geniet momentjes Een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 22. Hallo goedemorgen,

  Ik ben nu een kleine week bezig met de methode en ben extreem moe val steeds in slaap, deze vermoeidheid gaat samen met iets wat ik nooit heb, enorme hoofdpijn. Daarnaast heb ik dromen die gaan over afval of bedorven eten.

  lieve groet,
  Monique

  • Beste Monique,
   Je lichaam is hard aan het werk, zo te lezen. En herken je de vermoeidheid? Als zijnde dat je al langere tijd op je tenen liep? Heb je al een idee wat de dromen betekenen kunnen?
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

  • Hoi Monique
   Wat geweldig wat je schrijft dat je pas een kleine week bezig bent met de MIR-Methode en dat je daar zo snel op reageert. Misschien niet fijn maar het is voor een goed doel. En zoals Mireille al aan geeft je lichaam is hard aan het werk. Ik zou je graag aan willen raden om veel water te drinken om lekker op te schonen. Ik wens je veel mooie dromen toe. Een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

  • Dag Monique,
   Het kan zijn dat je aan het detoxen bent (gezien je klachten en je dromen over afval…) Dat vraagt veel van je lichaam. Probeer veel water te drinken, om je lichaam daarbij te ondersteunen.
   Ben blij voor je dat de MIR Methode hiermee laat zien dat deze aan het werk is voor je. Hoop dat je volhoudt!
   Groet en sterkte, Clemence van Asten (MIR-Methode begeleidster in Tilburg)

 23. Hallo Mireille ik vond het een zeer pakkend en herkenbaar verhaal. Ik zie zo de film van mijn leven voor me waarbij ik altijd en altijd maar perfect wil zijn, en presteren ten koste van mezelf en mijn gezin. Lieve groetjes, A.

  • Beste A.,
   Ja, zo werkt het dan, dat je het niet in de gaten hebt, totdat de prestatiedrang langzaamaan uit je systeem verdwijnt. Ik ben blij dat je niet meer presteert ten koste van jezelf! Fijn!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.