Home » Artikelen » 170. Verhuizen, heerlijk of afgrijselijk?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

170. Verhuizen, heerlijk of afgrijselijk? — 48 reacties

 1. Dat is nu ook wat, dat je ‘toevallig’ vandaag dit deelt! Mijn man en ik hebben een paar maanden terug ons appartement te koop gezet. We hadden een plan dat steeds meer verwaterde. We zouden moeten gaan huren, eerst, voor een jaar of 1 a 2 en ondertussen naar een woning zoeken. Er was veel belangstelling en we kregen een geweldig goed bod, nl 240.000 winst. We zeiden ja tegen het bod. Gisterenavond hebben we elkaar bekend dat we eigenlijk heel blij zijn met ons appartement, dat het patroon in ons leven ‘vluchten’ is. We zijn altijd gevlucht voor vervelende buren of lawaai. Ook hier is een VvE met een bestuur dat zich gedraagt als een autoritair regime. Dit zette ons aan tot het vijf a zes jaar eerder uitvoeren van ons plan. Vannacht kregen we een diep inzicht in onze reacties op problemen rondom het thema wonen. En wisten we 100 % zeker dat we hier (nog) niet weg wilden, omdat we een heel fijn appartement hebben. Moet ik er nog bij vertellen, dat we in 2016 vier keer zijn verhuisd. Nadat ons vorige appartement verkocht was (persoon wilde er snel in) woonden we in een armoedig woninkje van iemand, daarna in ons tuinhuis (een schuur eigenlijk), en in nog een ander huis voordat we ons huidige appartement betrokken, waar we nu ruim twee jaar wonen. Ik wil maar zeggen hoe het kan gaan. We zouden in een enorme dubbele verhuizing-stress gekomen zijn! Wat ik alleen nog heel erg vind is dat we het stel dat dit gekocht heb, zo enorm moeten gaan teleurstellen. Maar we zijn blij met het inzicht en de kans heel anders met problemen om te gaan.

 2. Lieve Mireille,
  Mijn man en ik hebben onlangs ons huis te koop gezet. Onze oudste zoon (bijna 6 jaar) geeft aan niet te willen verhuizen. Daarnaast heeft hij al moeite met veranderende omstandigheden. Wij denken dat hij een HSK is. Onze jongste zoon (ruim 2 maanden) krijgt er, denk ik, niet zo veel van mee.
  Mijn vraag is hoe ik mijn zoon(s) kan helpen om te gaan met de verhuizing mbv de MIR methode?
  Groetjes Evelien

  • Beste Evelien,
   De kinderen zijn een afspiegeling van de ouders. Het is van groot belang dat je als ouders je eigen emoties goed bekijkt en verwerkt. Kinderen pakken die feilloos op en gaan zich ernaar gedragen. Misschien voelt een van beide ouders dat hij/zij diep in het hart nog niet wil verhuizen?
   Praat daarnaast veel met je oudste zoon over wat verhuizen is. Waar jullie naartoe gaan. Hoe het er daar uit ziet. Het is een heel proces, een verhuizing, en belangrijk om daarin je gevoelens te mogen uiten, zeker voor kinderen.
   Veel sterkte en vooral veel genieten van die grote sprong!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.