Home » Artikelen » 171. Wat je het beste kunt doen bij ziekte!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

171. Wat je het beste kunt doen bij ziekte! — 229 reacties

 1. Bedankt voor de reminder, ik was ook weer aan het doordraven. Niet ziek willen zijn (niet door de MIR hoor) met nierstenen en infecties etc. Mijn eigen onderneming dus het kan toch niet, ik moet doorwerken blabla. Maar ergens weet ik dat ik rust nodig had omdat ik zo keihard gewerkt heb. Nu werd ik soort van gedwongen en nog op de wip zitten van ik moet nu beter zijn. Valkuil!

 2. Wat een goed initiatief! Ik werk nu in de HRM sector bij een groot bedrijf maar heb absoluut interesse mee te werken aan dit soort projecten. Ik heb ook een achtergrond als doktersassistente en geef verschillende soorten massages die ik zonder winstbejag in wil zetten. Ik woon in Noord-Holland en hoor het graag als er nieuws is!

  • Beste Denise,
   Ja, als er initiatieven van de grond komen in de omgeving van Noord-Holland, zet ik het in de nieuwsbrief! En dankjewel voor je mooie werk met de massages!
   Groetjes, Mireille

 3. In Harderwijk was er tot een paar jaar geleden een centrum waar je ruimtes kon huren voor allerlei activiteiten, tai chi, energetisch werk, maar ook therapie. Een slecht onderhouden, onpraktisch gebouw, dat veel te veel huur kostte. Einde.
  Een aantal jaren geleden hadden we in Harderwijk ook een plan voor een soort centrum voor persoonlijke ontwikkeling, plek voor complementaire therapeuten, voor yoga, voor meditaties en meer. Oorspronkelijk zou dat via CMN, Citizens Multi National. Je kunt hierin ook projecten opzetten. We (een aantal therapeuten in de omgeving) waren al een eind op weg: we hadden een aardig compleet beeld wat er in zo\’n gebouw moet zitten, wat de eisen aan de ruimtes moeten zijn etc. We hadden een locatie op het oog: vraagprijs 1,4 miljoen. Probleem bij CMN is alleen dat je in het bezit moet zijn van een locatie, en dat de eigenaren van Nederlandse locaties niet erg geneigd zullen zijn geld in kapitaal om te zetten. Intussen is het gebouw dat we op het oog hadden verkocht aan een projectontwikkelaar die ik woningen gaat bouwen. Toch houd ik nog steeds vrijstaande gebouwen in de gaten, zo kwamen er recent een aantal kerkgebouwen vrij. De meeste zijn opgekocht door projectontwikkelaars: slopen en huizen/appartementen neerzetten. Ng geen succes dus.

  • Beste Shafik,
   Blijf vooral goede moed houden! Ik zie overal groepen mensen die naar hetzelfde verlangen. Er komen er steeds meer en er is beslist een verandering gaande, waardoor dit soort lang gekoesterde wensen beslist werkelijkheid gaan worden. Vooralsnog is de financiering nog altijd de bottelnek. Bij mijn weten kan de CMN helpen wanneer je zelf een gebouw laat bouwen. Ik ga daar ook mijn licht opsteken. Als het werkt, zal ik het hier aan de grote klok hangen!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Alex,
   Het is dan het fijnste wanneer je zelf initiatief neemt naar Jacques. En ik denk dat hij het erg leuk vindt dat je wilt meedenken of meehelpen! De groeiplek draait al, he!
   Groetjes, Mireille

 4. Hierbij een update rond ontwikkelingen van een sanatorium in Noord-Nederland. Zoals gemeld het sanatorium in Zuidlaren bleek niet mogelijk.
  Er zijn enorm veel reacties gekomen. Voor een deel van mensen die zich als behandelaar aanbieden met een bepaalde expertise. En een groep mensen die de behoefte heeft of ziet aan een plek waar mensen weer even tot zichzelf kunnen komen.
  Bij de eerste groep “lees” ik vooral de behoefte aan een plek waar potentiële klanten komen. Door samen te werken is het mogelijk om een herkenbare, fysieke plek als een natuurlijk gezondheidscentrum/inspiratiehuis.
  Bij de tweede groep lees ik veel meer een aanbod om bij te dragen in de realisatie van een fijne plek om te verblijven en om te werken. Een plek waar mensen even weg zijn van het drukke dagelijkse leven en op adem kunnen komen. En vooral niets hoeven.
  Ik kan mij deze (verschillende) wensen heel goed voorstellen. Waar ik zelf behoefte aan heb is samenwerking op een aantal punten.
  1. Een groep mensen die bij wil dragen in tijd, kennis en financiën aan de realisatie van een fysieke locatie.
  2. Een groep mensen om samen concreet maken hoe een “sanatorium” en/of inspiratiecentrum en/of “natuurlijk gezondheidscentrum” eruit zou kunnen zien. (zelf spreekt mij zowel het inspiratiehuis/gezondheidscentrum met een breed scala aan behandelmogelijkheden /workshops/lezingen aan. Maar ook een sanatorium, ergens op een afgelegen plek met alle rust en ruimte, waar mensen weer kunnen opladen. En waar bezoekers een start maken met een zelfhulpprogramma waardoor ze na het verblijf in hun eigen omgeving weer verder kunnen werken aan hun welzijn)
  3. Graag wil ik ook “aanpalende” deskundigheid laten aansluiten, ik bedoel hiermee dat ik graag gezonde, biologische voeding wil serveren door een goede kok. Liefst uit een eigen moestuin. Tevens biedt een dergelijk centrum op verschillende manieren kansen voor mensen “met een afstand tot de arbeidsmarkt” (en wie heeft dat nu niet tegenwoordig). Echt een werkgemeenschap dus waar iedereen doet waar hij/zij blij van wordt.

  Dan de stand van zaken. In Assen hoop ik op korte termijn de beschikking te hebben over een oud schoolgebouw. Dit willen we als broedplaats en experimenteerplek gaan inzetten voor startende ondernemers gericht op de betekenisvolle economie. Dit is dus breder als alternatieve gezondheidszorg. Maar dit kan er ook een plek in krijgen. Hierdoor kunnen we tegen beperkte financiële middelen starters een plek bieden die ook uitnodigt om samen te werken. Tevens wordt zijn we in gesprek met scholen en een zorgorganisatie om in de broedplaats ook een werkleeromgeving aan te bieden. Dit is de eerste stap en sluit aan bij het betrekken van “aanpalende deskundigheid” door het opzetten van social enterprises.
  Daarnaast heb ik contact met Carex en HerbestemmingNoord om te kijken naar opties om geschikt leegstaand vastgoed in te zetten voor een gezondheidscentrum en/of sanatorium. Maar hier komt al snel een behoorlijke financiëel investeringsvraagstuk bij kijken.Hiervoor moet er een gedegen plan komen met een goede financiële onderbouwing. Dan is ook het ophalen van financiële middelen via crowdfunding en regionale subsidiepotjes een mogelijkheid.
  En ik zoek samenwerking met de andere initiatieven elders in het land om kennis te delen, maar (ook door mijn beperkte tijd) gaat dit nog niet zo hard.

  Als bovenstaande je niet heeft afgeschrikt en je wilt bijdragen, dan kom ik graag met je in contact. Mijn mailadres is passendveranderen – apestaart- gmail.com. Want ik wil ook op korte termijn een bijeenkomst in Assen organiseren voor geïnteresseerden en de wensen en ideeën inventariseren. Als je mij een mail stuurt, zal ik je hiervoor uitnodigen.

  • Beste Jacques,
   Dankjewel voor je update! Het is echt een weg van mini-stapjes, he! Ik zag zelf een prachtig pand in Loenen, Het Zonnehuis, dat nu weer te koop staat. Zou zo mooi zijn, maar… het kost ‘slechts’ 790.000 euro… 🙁
   Het is goed om eerst heel helder te krijgen wat je wilt neerzetten. Die visievorming is van groot belang. Dankjewel dat je ondanks je beperkte tijd toch hiermee door gaat! Ik steun je graag!
   Groetjes, Mireille

  • Dag Jacques,
   hier even een gezondheidsaspect waar helaas niet zoveel aandacht aan besteed wordt maar dat essentieel is voor een goede werking van de longen.
   Dat betreft straling van dect telefoons, wifi, computers en andere stralingsbronnen in onze omgeving. Ook aardstralen hebben invloed. Ik ben al regelmatig mensen tegengekomen met ernstige longproblemen zonder “duidelijke” oorzaak maar waarbij niet naar straling was gekeken. Ik hoop dat je met je sanatorium ook hiermee rekening wilt houden. Ikdenk dat het een essentiële bijdrage kan zijn voor gezonde longen.
   Mvg. Fons Snelder

  • Dag Jacques,

   een prachtig initiatief waar idd heel veel bij komt kijken! Ik zou graag mee willen denken en evt. meedoen bij het aandragen en concreet maken van ideeën. Ik woon in Almelo. Ben Reiki Master en binnenkort ook Energetisch therapeut. Karakteranalyst en ben me aan het verdiepen en bekwamen in het mooie Lomi Lomi (massage) uit Hawai. Zo zijn er nog wat zaken die wellicht van nut kunnen zijn. Ik hoop spoedig van je te vernemen!

  • Hallo Jacques,
   Ik wil en kan op vele manieren bijdragen. Een onderwijs achtergrond, healer en verbonden met de natuur en breed geïnteresseerd. En al jaren in ieder geval in mijn hoofd bezig met een healing /crea centrum.
   Vriendelijke groeten Anita de Bock

 5. Update over plan sanatorium Zuidlaren.

  Gisteren hebben we een gesprek gehad over mogelijkheden om op een organische manier te starten met een “inspiratie en gezondheidscentrum” in het sanatorium in Zuidlaren. Echter, het pand is afgelopen dagen al grotendeels ingevuld met tijdelijke bewoners en ateliers. De aanleiding is dat er veel vernielingen plaats vonden. Er ligt echter al een plan klaar om het pand te verbouwen tot appartementen. Zoals het nu lijkt zal het pand dus ook binnen enkele maanden weer ontruimd worden.

  Maar, wat mij betreft zoeken we verder naar een ander geschikt pand en locatie. Er zijn zoveel mooie reacties dat het de moeite waard is om te kijken wat we samen kunnen doen.
  Carex zal ook uitkijken naar mogelijke geschikte locaties en wil, waar dat gewenst is, meehelpen in het tijdelijk beheer van een locatie.

  Mijn voorstel is om januari een bijeenkomst te plannen voor belangstellenden.

  VRAAG: heeft iemand voor een te plannen bijeenkomst een mooie locatie, of weet iemand een betaalbare locatie die ook goed bereikbaar is in Noord-Nederland?

  Hartelijke groet,
  Jacques van der Noord

  • Beste allen,

   Ik wil heel graag meedoen en meedenken over het plan om met een sanatorium te beginnen!
   Het heeft me altijd verbaasd dat mensen met een burn-out of een depressie gewoon thuis moeten gaan uitzieken. In hun eentje. En vanuit die mentaal en fysieke slechte hoedanigheid hulp moeten gaan zoeken. Een sanatorium, hoe de invulling ook gaat worden, zou zo mooi aan kunnen sluiten bij hun herstel.
   Dus ja, ik denk en doe heel graag mee.
   Ik ben sociologe van huis uit (gezondheidszorg als afstudeerrichting) maar heb jaren in de projectontwikkeling in Amsterdam gezeten. Sinds een jaar ben ik terug uit Italie waar ik een huis verbouwd heb en de verhuur hiervan heb opgezet. Ik ben een echte doener met gezond zakelijk inzicht en ervaring.
   Ik zou het leuk vinden om ook in het midden van het land een locatie te zoeken. Zijn daar geïnteresseerden voor?

   • Hallo Griet,

    Inmiddels is er veel gebeurd. Ik zit in een werkteam in Doorn die zich bezig houdt met de herbestemming van de marinierskazerne . Een groot terrein met veel gebouwen. Een zorghotel nieuwe stijl zou mogelijk daar opgezet kunnen worden.Daarnaast zit ik ook in een groep die gezondheidscentra en initiatieven opzet. Dit heet IM, Integrated medicine. Het zelfgenezend vermogen van de mens staat voorop. De alternatieve zorg komt eerst en als laatste mogelijk de reguliere zorg. Deze wordt niet helemaal uitgesloten. Een arts zal als poortwachter fungeren voor de patiënt die binnen komt.
    En de weg begeleiden door de alternatieve en complementaire zorg. Een IM centrum zal interdisciplinair en multi disciplinair zijn. Er zijn al meerdere centra gestart, o.a. In Amsterdam.
    Mocht dit interessant zijn dan hoor ik het van je. Liefst direct naar mijn email, want ik check deze pagina niet vaak.

  • Hoever zijn deze plannen inmiddels?

   Ik meld me graag aan, woon in de buurt van Zuidlaren en ben verpleegkundige en transpersoonlijk therapeut.

   mvrgr. Maartje

   • Beste Maartje,
    Jacques gaat onverminderd door. Het eerste pand ging zijn neus net voorbij, dus hij is weer opnieuw aan het zoeken. We houden je via de nieuwsbrief op de hoogte.
    Groetjes, Mireille

 6. Beste Mireille
  Wat mooi toch dat het in noord holland steeds verder vorm aan neemt.
  Nu limburg nog, dat zou super zijn.
  Maar wie weet er staat een nieuw jaar voor de deur en hoop doet leven.
  Graag zou ik (werk in de zorg) een nieuwe weg inslaan, een die dichterbij de mensen staat, die de tijd en aandacht mag en kan hebben voor de mens.
  Dus laten we hopen dat 2017 een schitterde jaar wordt met grote ontwikkelingen op het zorggebied.
  liefs Alda

 7. Hallo, wat veel interesse voor dit onderwerp!
  Ikzelf werd er ook heel,warm van, om te lezen over een plek waar je rustig mag uitzieken tot je weer helemaal oké bent!
  Mijn missie is volwassenen en kinderen helpen dmv de kinder mir voetmassage en zodoende over een onderliggend trauma te kunnen praten en dit vervolgens los te laten.
  Ik heb 23 jaar werkervaring als opvoedster bij diep mentaal gehandicapten, fysiek gehandicapten en NAH patiënten. Momenteel werkzoekend en bijgeschoold voor gespecialiseerd voetverzorgster.
  Ik woon in Genk , België en ben alleenstaande.
  Warme hartegroet.

 8. Al jaren is mijn droom een gezondheidscentrum waarin “regulier” en ‘alternatief’ naadloos met elkaar samenwerkt. Ik ben healer en wil samen met de hulpzoeker zorgen dat zij/hij weer met een glimlach het leven in kijkt.
  Omgeving Zutphen, Deventer, Apeldoorn.

  • Beste Anneke,
   Zou je er in het begin al bij betrokken willen zijn, of meer later als de plek gevonden en ingericht is?
   Groetjes, Mireille

   • Angst zegt dat later ook prima is (ben deze week weer begonnen met lezen van je boek), mijn glimlach zegt dat ik vanaf het begin wel betrokken wil zijn bij de opzet van zoiets moois!

    Anneke

    • Beste Anneke,
     In welke plaats woon je? Dan weet ik beter bij welk initiatief je kunt aansluiten.
     Groetjes, Mireille

     • Goeiemorgen Mireille, ik woon in Deventer, tegen Epse aan geplakt aan de zuidkant van de A1

      Smile, Anneke

     • hoi Mireille, ik woon in Deventer, tegen Epse aan. Verschillende van de genoemde reacties en ideeën zijn ook in de loop van de tijd door mij heen gelopen. Het zou geweldig zijn als dit nu vorm krijgt.
      Heb je al meer mensen in mijn omgeving?

      • Beste Anneke,
       De mensen die zich melden, staan allemaal hier onder het artikel. Er zijn niet zoveel aanmeldingen. Ik denk dat het fijner is om een pand te gaan zoeken en regelen. Dan weer een nieuwe oproep plaatsen. Want met meer concreetheid in de plannen, kunnen meer mensen zich erachter zetten.
       Groetjes, Mireille

 9. Heel mooi initiatief; er is grote behoefte aan. Maar wat verandert er na herstel bij terugkeer naar de eigen leef- en werksituatie?
  Wat ik met mijn achttien jaar expertise als coach en trainer zou kunnen betekenen: het begeleiden van kleine groepen herstellende mensen in het bewust bijstellen van oude gewoonten die tot overbelasting leiden, om dingen concreet anders aan te pakken thuis en op het werk, zodat het dagelijks leven een stuk aangenamer wordt en blijft. Ook kan ik mensen leren hoe ze zelf structureel hun stressniveau kunnen verlagen.
  Daarnaast lijkt het me een uitdaging om mee te werken aan het vinden van de nodige funding. Ik heb weinig vertrouwen in zorgverzekeraars, die niet gebaat lijken te zijn bij structureel herstel van zorgnemers, maar meer bij chroniciteit van klachten en draaideurproblematiek.
  Graag hoor ik wanneer er informatie- of voorbereidende bijeenkomsten worden gepland

  • Beste Els,
   Waar woon je? Ik lees hier onder het artikel van een paar plaatsen waar ook al op kleinere schaal mensen worden begeleid, zoals in Groningen. Houd zelf ook de berichtgeving via de nieuwsbrief in de gaten! (Elke woensdag vanaf 9.00 uur).
   Groetjes, Mireille

   • Zal ik doen. Ik woon in Leiden, en hoef op termijn niet per se hier te blijven zoals het er nu naar uit ziet.

 10. Jaaaaaa, geweldig Mireille. Wat een goed initiatief!
  Dit is iets waar ik ook al, zoals velen, een poos mee rond loop. Zie http://santura.nl/santura/toekomstvisie-droom

  Mooi dat jij deze oproep doet. Misschien kunnen we zo velen bij elkaar brengen en iets wat te groot lijkt makkelijk bereikbaar maken.
  Mijn droom zou zijn zo’n centrum in Doorn of de omgeving van Doorn te realiseren.
  Waarom Doorn?
  Doorn ligt in een prachtige bosrijke omgeving, is zeer centraal gelegen (vlakbij Utrecht), maar toch ver genoeg van de rijkswegen gelegen om een natuurlijke en rustige uitstraling te hebben.
  Vorige week kreeg ik te horen dat de Marinierskazerne in Doorn een nieuwe bestemming moet krijgen: http://www.mkdoorn.nl/werkwijze/randvoorwaarden/default.aspx Hoe mooi zou het zijn om de oude militaire energie hier om te buigen naar een liefdevolle helende energie en er een plek van te maken waar mensen tot rust kunnen komen en herstellen.

  Zelf ben ik 5 jaar geleden een centrum gestart in Driebergen (1 dorp vóór Doorn), waar ik nu op kleine schaal met therapeuten samenwerk en ruimtes verhuur aan gelijkgestemden.
  Mijn eigen passie en expertise ligt in het begeleiden van mensen in hun reinigingsproces en het op orde krijgen van de spijsvertering (voedingsadviezen, darmspoelingen, leverreinigingen, etc.). Behalve spijzen worden er op die reis ook heel veel andere verteringsprocessen in gang gezet waar veel experts voor nodig zijn. Ik wil dus heel graag in contact komen met gelijkgestemden in mijn omgeving. Wie weet kunnen we mijn kleine centrum laten uitgroeien tot een prachtig sanatorium.

  • Dag Liesbet,

   Ik ben wel geïnteresseerd in jouw plannen in Doorn.
   Mijn kracht ligt in het plannen, organiseren en structureren, iets wat in de beginfase handig
   Daarnaast ben ik ook coach en dat zou op de langere termijn weer iets kunnen betekenen.
   Doorn is voor mij niet helemaal naast de deur (ik woon in Zutphen), maar in ieder geval dichterbij dan Zuidlaren 🙂

   Mireille, ik las dat jij in Apeldoorn ook in gesprek bent met een aantal mensen. Mocht ik daar iets in kunnen betekenen, dan sluit ik me graag aan.

   Nu er wellicht op meerdere plekken dingen van de grond komen zou het mooi zijn om dit te delen en zo van elkaar te leren.
   Wellicht kan ik hier ook iets betekenen.

   Hartelijke groet, Tatjana
   Liesbet, laat maar weten als je concreet eens bij elkaar wilt zitten.

   • Hai Tatjana,
    Als het goed is, gaat Belinda je mailen. Ik zal nog even checken voor je.
    Groetjes, Mireille

   • Dag Tanja,

    Ja, dat wil ik wel. Je kunt mij mailen op info apestaartje santura.nl

    Iets dichter bij voor jou is misschien Elspeet? Daar zit een heel aardige dame in een mooie boerderij die graag van alles wil ondernemen op spiritueel en/of gezondheidsvlak. Ook voor mogelijk andere geintresseerden? Kijk maar eens hier: https://elspeet.wordpress.com/geschiedenis/

    Groetjes,
    Liesbet

  • Liesbeth hallo
   Ik reageer op jouw centrum waar jij aanbiedt je kwaliteiten voor reinigingsprocessen,
   ik verken of je voor mij iets kan betekenen, mag ik je adres of website?
   Riekske

  • Hallo Liesbet.
   Ik had ook al gereageerd voor een sanatorium in Zuidlaren. Maar Doorn zou voor mij veel gunstiger zijn. Ik woon in het Westland.
   Ik kan magnetiseren. En heb cursussen gedaan in massage en stoelmassage. Dat zou wel weer bijgespijkerd moeten worden.
   Maar ik ga volgend jaar met vervroegd pension en heb dus tijd om mijn leven weer een nieuw doel te geven.
   Ik hoop dat het sanatorium in Doorn succes zal hebben.
   Wellicht kan ik in Doorn wat betekenen.
   Succes met de realisatie van het centrum in Doorn.
   Ik zou het fijn vinden op de hoogte gehouden te worden.

  • Hallo Liesbet,

   Klinkt allemaal heel positief! Ik zou graag met je in contact komen over de mogelijkheden een centrum in Doorn te starten.
   Ik ben sociologe met afstudeerrichting gezondheidszorg, maar heb jaren in de projectontwikkeling in Amsterdam gewerkt. Ik ben nu sinds een jaar terug uit Italie waar ik een klein dorpje verbouwd heb en de verhuur ervan heb opgezet.
   Daarnaast ben ik orthomoleculair voedingsadviseur en ga ik bij Mies Kloos de cursus starten ‘Hoe de geest het lichaam aanstuurt’.
   Ik ben een echte doener met goed zakelijk inzicht en ervaring, maar ik heb ook heel duidelijk mijn ideeën over een betere gezondheid.
   Ik woon in Amersfoort, dus om de hoek. Wat mij betreft kunnen we snel afspreken!

  • Dan doe ik heel graag met je mee, ik woon in Oudendijk. 20 minuutjes vanaf Alkmaar. Ben NEI therapeut en coach. Lijkt me geweldig om met groepen te gaan werken en die. Hmm sorry vind het nog wat lastig om dat hier te omschrijven. Misschien eens afspreken om te kijken wat er hier in Noord Holland nodig is en hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen.

   • Ook doe ook heel graag mee in de regio noord holland. Als rehabilitatiecoach in de psychische gezondheidszorg en intuitief counselor op het gebied van persoonlijke ontwikkeling ben ik mij verder aan het ontwikkelen als healer, een grote passie, en bezig met alles wat met de wet van aantrekking te maken heeft.Wil heel graag samenwerken en op de hoogte worden gehouden, of afspreken

 11. Geweldig initiatief! Ik doe graag mee in de regio midden Limburg.
  Ik ben Spiritueel Werker/coach, geef helingen (Merkaba) en ontspanningsmassages, kan heel goed luisteren. Deze kwaliteiten wil ik graag inzetten in dit project. Hou me op de hoogte.

 12. Hai Mireille, Wat een mooi idee van je.En goed om het op deze manier in de energie te zetten. Wat ik kan bijdragen? Ik ben een pionier in het praktisch vorm geven, creëren met de energie van deze nieuwe tijd, samen. Ik heb al veel oude vormen en rollen los gelaten en tracht om de flow te volgen van mijn ziel. De enige strenge directeur van mijn leven ben ik zelf nog. Ik zou nu al kunnen meedenken in een groep gelijkgestemden. Ik kan luisteren en me ook voorstellen dat ik ruimte geef aan creativiteit in het sanatorium schilderen, boetseren, zingen, buiten spelen, enz. Niet om het resultaat maar om de ontspanning. Creativiteit helpt, zeg ik uit ervaring met jonge vluchtelingen en je wordt er blij van. Ik ga dit bericht doorsturen aan iemand die ook met dit idee rond loopt. Mooi he, de tijd is rijp! Succes met het ontwikkelen van dit idee en het in de stof zetten.
  En O ja Texel, (hierboven) wat een fantastische plek.

  • Beste Marijke,
   Ja, het is nu echt stappen zetten. Belangrijk voor Jacques is nu om met een paar mensen het eerste gesprek aan te gaan. Voor de mensen die enthousiast zijn: zie dat iedereen in een bepaalde fase mee werkt. Sommigen helpen mee met de allereerste gedachtes en de ruimtes officieel regelen, anderen helpen met schoonmaken, inrichten en weer anderen helpen met marketing. Iedereen heeft daar zijn/haar eigen rol in. En het betekent voor sommigen dat ze eerst nog op een afstand het proces volgen en pas later kunnen meehelpen. Dus volgen we de ontwikkelingen en als je moment van meedoen daar is, kan je naar voren stappen. Fijn dat we alvast weten wat jij zou willen doen. Jacques verzamelt gegevens van de mensen die zich hier gemeld hebben en ik help hem daarbij en later ook met marketing, als nodig.
   Er is veel behoefte aan dit soort centra, verwacht ik, dus wat mij betreft mogen er meerdere initiatieven ontstaan. Marijke, we helpen gewoon mee waar we kunnen, he!
   Groetjes, Mireille

 13. Een mooi initiatief! Uitwerken van een opzet lijkt me een goed idee. Misschien is crowdfunding ook hiervoor een mooi idee!
  Graag zouden wij op de hoogte gehouden willen worden over de verdere ontwikkelingen.

  • Hallo Ger,
   Crowdfunding is zeker ook in beeld als middel om de financiën bij elkaar te krijgen. Een mooie vorm vind ik om als tegenprestatie diensten te leveren, dan hebben we gelijk ook ambassadeurs en mogelijk (een netwerk van) klanten.
   Als jij ervaring hebt met succesvolle crowdfundingcampagnes, ben je van harte welkom om mee te doen.
   Dan je vraag om op de hoogte te blijven. Mireille heeft aangeboden om ontwikkelingen in haar nieuwsbrief op te nemen. Als je hierop geabonneerd bent, blijf je dus op de hoogte.

   Hartelijke groet,
   Jacques

 14. Beste Jacques,

  Graag wil ik iets betekenen in je mooie initiatief om een sanatorium op te zetten in Zuidlaren.

  Ik ben mama van twee prachtige kinderen, ben getrouwd en woon in Westerbroek. Ik werk een dag in de week als managementassistent bij een scheepswerf in Hoogezand.

  Ik ben zelf hoogsensitief en vanuit die ervaring weet ik dat het niet meevalt om je in de huidige wereld staande te houden.

  Daarom wil ik mij graag inzetten voor jouw plan. Het is in de huidige tijd echt nodig dat (hoogsensitieve) mensen de gelegenheid hebben om in alle rust weer in helemaal verbinding te komen met zichzelf.

  Ik heb geen concreet idee voor wat betreft mijn bijdrage maar ben bereid mij in te zetten waar gewenst.

  Graag tot horens!

  Hartelijke groet,

  Elien Roelfsema

  • Hallo Jacques,

   Ik woon in de stad Groningen en wil ook graag meedoen om van het sanatorium in Zuidlaren een mooie plaats te maken.

   Ik ben beeldend kunstenaar, healer/reader en werk met kruiden. Ik maak verschillende tincturen, zalven en krachtvoorwerpen die processen kunnen ondersteunen. Verder vind ik het belangrijk dat ruimtes waar in vertoeft wordt mooi zijn. Ook daar wil ik graag mijn medewerking aan geven.

   Ik ben 60 jaar, heb inmiddels geen betaald werk meer en zou het fijn vinden om tijd en aandacht aan dit project te geven. Dit samen met anderen realiseren is een oude droom van mij die werkelijkheid kan worden.

   Hartelijke groet,

   Germa Andriol

   • Hallo Germa,

    Dank je wel voor je belangstelling en super dat je bij wilt dragen. Er komen zoveel mooie reacties, er moet wel iets van de grond komen lijkt mij.

    Hartelijke groet,
    Jacques

 15. Beste JACQUES,

  Je kunt contact met me opnemen als het

  gaat om bedden merk : Auping.

  Misschien kunnen we iets voor elkaar en de mensheid betekenen.

  vriendelijke groet,

  Arjen van Rijn

 16. Dag inspirators, manifestoren, aanmoedigers, luisteraars enz. enz.
  Alle facetten lijken bijeen te kunnen komen in een idee als deze en op zoveel verschillende plekken! Dit is duidelijk een grote stap op weg naar de wereldvrede en het weten waarom je in Vredesnaam op aarde bent.
  Ik heb niet de ruimte kunnen nemen om alle prachtige verhalen te lezen, dat is de kanttekening bij mij van zo veel reacties: het overspoelt me dan weer.
  Ik reageer hier eigenlijk puur op het verhaal van Jacques en zijn vrouw voor het plan in Zuidlaren.
  Ik ben inzetbaar. Op allerlei gebied: Reiki, puur een klankbord/ luisterend oor, samen wandelen, zingen, muziek maken, knutselen (met de handen bezig zijn en met je lijf en wat uit je hoofd komen). Lezen/voorlezen, thee drinken (ben ik vooral erg goed in. We kunnen dit verder met elkaar aanvullen, afstemmen en neerzetten.
  Jacques, ik geef je met plezier mijn adres en telefoonnummer via Mireille of anderszins. Ik weet niet welke mogelijkheden daartoe zijn. Ik ben woonachtig in de streek tussen Assen en Groningen. Ik heb nog geen eigen vaste woonplek, want pas gescheiden en aan het woning-hoppen. Klinkt leuker dan het is. Ik voel me langzaam in mijn eigen kracht komen. Er zullen nog wel wat grote hobbels en kuilen voorbij komen maar dat blijft in meer of mindere mate deel uitmaken van het Leven. Ik ga kijken hoe ik daar vorm aan kan geven.
  Ik hoor of lees graag van Jacques en/of Mireille. Met warme groet!

  • Hallo Beatrijs,

   Via Carex kun je ook tijdelijk in het pand wonen. Het gaat om het oude sanatorium in Zuidlaren. En super dat je bij wilt dragen. Want ook het proces om dit sanatorium vorm te geven zal een weg met hobbels en kuilen zijn, maar dan hebben we ook geïnvesteerd in onszelf en iets moois in de wereld gezet.

   Hartelijke groet,
   Jacques

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.