Home » Artikelen » 171. Wat je het beste kunt doen bij ziekte!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

171. Wat je het beste kunt doen bij ziekte! — 258 reacties

 1. Wat een ontzettend mooi initiatief Mireille,
  Momenteel zit ik ziek thuis. Ja ik heb me er aan toegegeven. Hierna leg ik m’n telefoon weg en ga rust pakken. Ik werk op een centrum voor doofblinden waar ik Reiki, massage, klankschalen en zintuigstimulering, yoga en meditatie/ontspanning geef.
  Als ik iets zou kunnen betekenen of bijdragen voor een sanatorium hoor ik t graag.
  Vriendelijke groet.

  • Beste Ilse,
   Inmiddels zijn er weer nieuwe plannen in wording. Zodra ik er meer duidelijkheid over heb, zal ik het in de nieuwsbrief zetten en in de webinars aankondigen.
   Hartelijke groetjes en beterschap!
   Mireille

 2. Dat lijkt me fantastisch om (aan) mee te werken!
  Ik heb recent mijn opleiding Holistisch Therapeut afgerond, ben ook Reiki Master, een betrokken luisteraar en zorg met liefde voor mens en dier. Als iemand in het mooie Zuid-Limburg (omgeving Parkstad) iets dergelijks wilt opzetten, dan hoor ik je graag!
  Ps. Een hospice volgens dit idee lijkt me ook zó tof!

 3. “Ik hoop dat het weer normaal wordt om uit te zieken!” Ja dat en een beetje meer

  Ben benieuwd of er ondertussen al mooie locaties naar voren zijn gekomen. Hier in Flevoland staat zat leeg op industrie gebieden en of met hoogspanningskabels erboven. MI geen eenvoudige plek voor een sanatorium. Verneem het graag. Zelf deel ik graag mijn ervaringen met klank, klankschalen, andere akoestische instrumenten en energie. Warme groet, Karoline

 4. Wat een prachtig en goed idee!

  Dit is wat iemand nodig kan hebben bij diverse gemoedstoestanden. Lekker even buiten je eigen gezin op adem komen. Hier wil ik wel aan meewerken. Ik ben wandelcoach en je kunt heerlijk wandelen in de bossen bij Doorn. Voor mij een half uurtje rijden. Heel graag wil ik geïnformeerd blijven over dit initiatief.

 5. Hoi Ik Ben Gerda uit Graauw
  Top idee waar ik al 30 jaar mee loop.
  Mijn sterke kanten zijn
  Voeding ( kokschool gedaan) nu confituur en chutneymaakster.
  Ik kan goed organiseren , leiding geven, oplossings gericht werken.
  Dieren en natuur alsook kennis fauna en flora
  Inrichting ( gevoel sfeer)
  Verkoop ( leuke en mooie en vreugdevolle en gezonde
  Dingen uitzoeken.
  Heb nu zelf een feel good winkeltje in Zeeuws Vlaanderen.
  Muziek en nog veel meer.

 6. Hallo Mireille,

  Sinds twee jaar doe ik MIR (tweemaal achter elkaar ‘s morgens). Ik merk geen verbetering of verslechtering. De laatste twee weken ben ik gestopt omdat ik zwaar verkouden werd. Ook nu merk ik geen verandering. Die verkoudheid is veroorzaakt door een virus, dus het zal niet te maken hebben met het MIRren.
  Is het mogelijk dat ik helemaal niets merk?

  Groetjes,
  Mieke

  • Beste Mieke,
   Ja, het kan zijn dat je geen verbetering merkt. Dat is meestal wanneer er chronische ziektes zijn die er lang over doen om te genezen. Maar als je al twee jaar niks merkt, hoe komt het dan dat je het zolang vol weet te houden? Mocht je willen, dan kan je voor klachten die je misschien nog hebt, een keer een consult aanvragen bij een MIR-Methode begeleidster. Ik ben wel benieuwd hoe het komt dat je niks merkt.
   Groetjes en beterschap!
   Mireille

 7. Hi Mireille,

  Ik doe graag mee en heb een beetje ervaring als oprichter van PUUR Almere en Parallel Samen Almere. Werk zelf als Touch of Matrix therapeut gecombineerd met de Biologische Natuurwetten. Zie mijn werk als genezen op cel/zielniveau. Mocht ik kunnen bijdragen hoor ik het graag!

  Lieve groet,
  Jolanda Heredia

 8. Een geweldig iniatief, dat mij heel erg aanspreekt. Ben 30 jaar Geestelijk Verzorger geweest en ben nu met pensioen. Maar mijn werk was tevens mijn hobby en mijn roeping. Zou mij dan ook vrijwillig en belangeloos in willen zetten voor zo’n prachtig “Heilcentrum”, zoals de Duitsers dat noemen. Alleen ik woon in Brabant op de grens van Zeeland en dan is het wel een klus als zoiets in Zuidlaren komt. Maar misschien kan ik er dan b.v. een paar weken naartoe om de zoveel tijd. En dat iemand met de zelfde ambitie mij dan weer afwisselt. Is dat een idee? Groetjes Ria

 9. Hallo Mireille,
  Wat een mooi thema raak je aan! Ik ben het zéker met je eens dat we meer (bewust) rust mogen nemen. Ik ga niet helpen een sanatorium op te zetten, maar in het klein bied ik deze zomer wel ‘Next level Niets-Doen’-dagen aan. Een dag even niets moeten, helemaal jezelf zijn, tot rust komen en dat midden in de natuur, vlakbij de paarden, want ik denk dat de natuur een grote hulpbron voor ons is…. Misschien een idee om op kleine schaal al een stap te kunnen zetten? Samen naar meer gezondheid en plezier :-). Bernadette Nijhuis (Chevalja – leren met paarden)

 10. Wauw! Hier wil ik graag aan meewerken, meedenken en meezoeken. Zelf kan ik yoga- en meditatie-lessen geven aan kinderen en tieners. Ook happy-yoga voor volwassenen, dat is kinderyoga voor volwassenen zodat we weer even als een blij en onbezorgd kind mogen zijn. Maar ook samen wandelen in de natuur en een luisterend oor bieden. Omgeving Eersel/Valkenswaard/Lommel(Belgie), in Brabant Zuid-Oost.

 11. Wat een geweldig idee! Locatie in hart van Nederland: op de Veluwe, veel groen en waar de lucht nog redelijk schoon is. Of anders in Friesland misschien nog schonere lucht? Dat lijkt me wel qua locatie heel belangrijk.

  IK WIL GRAAG MEEDOEN. Was voor vele jaren interieurvormgever van beroep en nu sinds 5 jaar biologisch Kok “nieuwe school”. Vegetarisch, met alleen alles vers, uit de regio.
  Lijkt me heerlijk om hier mijn bijdrage in gemeenschappelijkheid aan te leveren!
  Annemarie

 12. Wat een prachtige initiatieven lees ik allemaal! Fijn om de krachten te bundelen en zo samen aan nieuwe plannen te werken. Zelf werk ik als natuurgeneeskundige en zou graag deelnemen. Over een aantal maanden ben ik woonachtig in Langeweg, vlakbij Breda.

  Vriendelijke groet,
  Bonny

 13. Ik vind het een prachtig initiatief. Ik heb omgeving Utrecht nog niet voorbij zien komen. Ik zou graag mee willen helpen als luisteraar, daarbij fysiek niet sterk ben en weinig energie heb. Maar daardoor juist veel geduld om naar verhalen te luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.