Home » Artikelen » 171. Wat je het beste kunt doen bij ziekte!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

171. Wat je het beste kunt doen bij ziekte! — 258 reacties

 1. Wat een ontzettend mooi initiatief Mireille,
  Momenteel zit ik ziek thuis. Ja ik heb me er aan toegegeven. Hierna leg ik m’n telefoon weg en ga rust pakken. Ik werk op een centrum voor doofblinden waar ik Reiki, massage, klankschalen en zintuigstimulering, yoga en meditatie/ontspanning geef.
  Als ik iets zou kunnen betekenen of bijdragen voor een sanatorium hoor ik t graag.
  Vriendelijke groet.

  • Beste Ilse,
   Inmiddels zijn er weer nieuwe plannen in wording. Zodra ik er meer duidelijkheid over heb, zal ik het in de nieuwsbrief zetten en in de webinars aankondigen.
   Hartelijke groetjes en beterschap!
   Mireille

 2. Dat lijkt me fantastisch om (aan) mee te werken!
  Ik heb recent mijn opleiding Holistisch Therapeut afgerond, ben ook Reiki Master, een betrokken luisteraar en zorg met liefde voor mens en dier. Als iemand in het mooie Zuid-Limburg (omgeving Parkstad) iets dergelijks wilt opzetten, dan hoor ik je graag!
  Ps. Een hospice volgens dit idee lijkt me ook zó tof!

 3. “Ik hoop dat het weer normaal wordt om uit te zieken!” Ja dat en een beetje meer

  Ben benieuwd of er ondertussen al mooie locaties naar voren zijn gekomen. Hier in Flevoland staat zat leeg op industrie gebieden en of met hoogspanningskabels erboven. MI geen eenvoudige plek voor een sanatorium. Verneem het graag. Zelf deel ik graag mijn ervaringen met klank, klankschalen, andere akoestische instrumenten en energie. Warme groet, Karoline

 4. Wat een prachtig en goed idee!

  Dit is wat iemand nodig kan hebben bij diverse gemoedstoestanden. Lekker even buiten je eigen gezin op adem komen. Hier wil ik wel aan meewerken. Ik ben wandelcoach en je kunt heerlijk wandelen in de bossen bij Doorn. Voor mij een half uurtje rijden. Heel graag wil ik geïnformeerd blijven over dit initiatief.

 5. Hoi Ik Ben Gerda uit Graauw
  Top idee waar ik al 30 jaar mee loop.
  Mijn sterke kanten zijn
  Voeding ( kokschool gedaan) nu confituur en chutneymaakster.
  Ik kan goed organiseren , leiding geven, oplossings gericht werken.
  Dieren en natuur alsook kennis fauna en flora
  Inrichting ( gevoel sfeer)
  Verkoop ( leuke en mooie en vreugdevolle en gezonde
  Dingen uitzoeken.
  Heb nu zelf een feel good winkeltje in Zeeuws Vlaanderen.
  Muziek en nog veel meer.

 6. Hallo Mireille,

  Sinds twee jaar doe ik MIR (tweemaal achter elkaar ‘s morgens). Ik merk geen verbetering of verslechtering. De laatste twee weken ben ik gestopt omdat ik zwaar verkouden werd. Ook nu merk ik geen verandering. Die verkoudheid is veroorzaakt door een virus, dus het zal niet te maken hebben met het MIRren.
  Is het mogelijk dat ik helemaal niets merk?

  Groetjes,
  Mieke

  • Beste Mieke,
   Ja, het kan zijn dat je geen verbetering merkt. Dat is meestal wanneer er chronische ziektes zijn die er lang over doen om te genezen. Maar als je al twee jaar niks merkt, hoe komt het dan dat je het zolang vol weet te houden? Mocht je willen, dan kan je voor klachten die je misschien nog hebt, een keer een consult aanvragen bij een MIR-Methode begeleidster. Ik ben wel benieuwd hoe het komt dat je niks merkt.
   Groetjes en beterschap!
   Mireille

 7. Hi Mireille,

  Ik doe graag mee en heb een beetje ervaring als oprichter van PUUR Almere en Parallel Samen Almere. Werk zelf als Touch of Matrix therapeut gecombineerd met de Biologische Natuurwetten. Zie mijn werk als genezen op cel/zielniveau. Mocht ik kunnen bijdragen hoor ik het graag!

  Lieve groet,
  Jolanda Heredia

 8. Een geweldig iniatief, dat mij heel erg aanspreekt. Ben 30 jaar Geestelijk Verzorger geweest en ben nu met pensioen. Maar mijn werk was tevens mijn hobby en mijn roeping. Zou mij dan ook vrijwillig en belangeloos in willen zetten voor zo’n prachtig “Heilcentrum”, zoals de Duitsers dat noemen. Alleen ik woon in Brabant op de grens van Zeeland en dan is het wel een klus als zoiets in Zuidlaren komt. Maar misschien kan ik er dan b.v. een paar weken naartoe om de zoveel tijd. En dat iemand met de zelfde ambitie mij dan weer afwisselt. Is dat een idee? Groetjes Ria

 9. Hallo Mireille,
  Wat een mooi thema raak je aan! Ik ben het zéker met je eens dat we meer (bewust) rust mogen nemen. Ik ga niet helpen een sanatorium op te zetten, maar in het klein bied ik deze zomer wel ‘Next level Niets-Doen’-dagen aan. Een dag even niets moeten, helemaal jezelf zijn, tot rust komen en dat midden in de natuur, vlakbij de paarden, want ik denk dat de natuur een grote hulpbron voor ons is…. Misschien een idee om op kleine schaal al een stap te kunnen zetten? Samen naar meer gezondheid en plezier :-). Bernadette Nijhuis (Chevalja – leren met paarden)

 10. Wauw! Hier wil ik graag aan meewerken, meedenken en meezoeken. Zelf kan ik yoga- en meditatie-lessen geven aan kinderen en tieners. Ook happy-yoga voor volwassenen, dat is kinderyoga voor volwassenen zodat we weer even als een blij en onbezorgd kind mogen zijn. Maar ook samen wandelen in de natuur en een luisterend oor bieden. Omgeving Eersel/Valkenswaard/Lommel(Belgie), in Brabant Zuid-Oost.

 11. Wat een geweldig idee! Locatie in hart van Nederland: op de Veluwe, veel groen en waar de lucht nog redelijk schoon is. Of anders in Friesland misschien nog schonere lucht? Dat lijkt me wel qua locatie heel belangrijk.

  IK WIL GRAAG MEEDOEN. Was voor vele jaren interieurvormgever van beroep en nu sinds 5 jaar biologisch Kok “nieuwe school”. Vegetarisch, met alleen alles vers, uit de regio.
  Lijkt me heerlijk om hier mijn bijdrage in gemeenschappelijkheid aan te leveren!
  Annemarie

 12. Wat een prachtige initiatieven lees ik allemaal! Fijn om de krachten te bundelen en zo samen aan nieuwe plannen te werken. Zelf werk ik als natuurgeneeskundige en zou graag deelnemen. Over een aantal maanden ben ik woonachtig in Langeweg, vlakbij Breda.

  Vriendelijke groet,
  Bonny

 13. Ik vind het een prachtig initiatief. Ik heb omgeving Utrecht nog niet voorbij zien komen. Ik zou graag mee willen helpen als luisteraar, daarbij fysiek niet sterk ben en weinig energie heb. Maar daardoor juist veel geduld om naar verhalen te luisteren.

 14. Dag lieve mensen….jeeeee mijn droom gaat uitkomen!
  Lang geleden was ik ziek.echt heel ziek! Kon niet thuis in een hoekje gaan liggen, de omgeving snapte dat nog niet. Ben toen naar de zusters Augistanesse van Sint Monica gegaan. Een jonge zuster orde die een prachtig buitenverblijf in Hilversum had.
  Rust rust en nog eens rust! En als het nodig was een luisterend oor. Meer heeft een mens niet nodig. Het was
  WELDADIG. Ben daarna nog een keer terug geweest. Jammer genoeg is ook dat verdwenen. Wat zou het fijn zijn als dit weer terug zou komen!
  Mij heb je ….als ervaringsdeskundige hierin doe ik altijd mee! Laat maar horen
  Els

 15. Beste Mireille, ik vind het een enorm goed iniatief. Ja er is nog heel veel te doen om goed voor onszelf en voor elkaar te zorgen omdat we naar een betere wereld gaan waar een ieder liefdevol en vredig mag leven. Ik zou me heel graag willen inzetten als energetische masseur. Ik heb ook kleurenlamp ter beschikking die ingezet kan worden. Zie praktijkvenrooij.nl. ik heb contact met de eigenaar en uitvinder van deze lamp die in Zwitserland woont en zou meer lampen kunnen worden geregeld. Zelf woon ik in Nootdorp bij Den Haag.

 16. De dag nadat ik de MIR-methode 40 dagen aan een stuk twee maal daags deed, kreeg ik de diagnose “Acute leukemie”, ik ben nu aan mijn eerste week chemo bezig.
  Ik durf niets meer te doen … detox alle toxische belasting … de chemo moet wel zijn werk kunnen doen.
  Ik stel me vragen bij de timing van dit alles en ben wat in de war over allerlei dingen …

  • Wat zou de oude ijsselcentrale ten zuiden van Zwolle een mooie plek zijn, direct bij de natuur aan de IJssel! Ik geloof wel dat ze al bezig zijn hier een recreatieve functie aan te geven…
   En wat zou het fijn zijn als iederéén in een sanatorium terecht kan, niet alleen mensen die het ruim zelf kunnen betalen. Ik loop er regelmatig tegenaan, met mijn minimum inkomen, dat ik geen gebruik kan maken van gezondheidszorg in de brede zin van het woord, omdat het niet vergoed wordt. Er zijn zoveel mooie initiatieven van therapieën.
   Het wordt tijd dat we andersom gaan denken: al bij voorbaat naar een therapeut of arts, met als doel gezond te leven, niet pas achteraf een pil er in of een opname. In China gaat men preventief naar een arts om gezond te blijven. (Doen wij hier met auto’s).
   Ik hoop dat er mooie initiatieven van de grond komen met sanatoria!

   • Dit was niet bedoeld als reactie op Nadine, maar als reactie op het artikel van Mireille. Ik zie nu dat het is antwoord staat

 17. Hoi Mireille….Ik geloof dat ik jouw bericht over een sanatorium niet zonder reden tegen kom. Ik werk op het moment in Zandvoort, een prachtige locatie in Noord Holland. Ben van oorsprong Duits en weet precies waar u het over hebt mbt Sanatorium. Heb als psychologisch assistent gewerkt, heb als voedingsconsulente in een kookstudio in een Sanatorium gewerkt en werk nu in de dagbesteding. Echter heeft mijn lichaam op het moment al de remmen opgezet door een blessure in het been.

  Ik vind het absoluut een super idee en ben dus zeker geïnteresseerd!

  Groetjes Anke

 18. Bedankt voor de reminder, ik was ook weer aan het doordraven. Niet ziek willen zijn (niet door de MIR hoor) met nierstenen en infecties etc. Mijn eigen onderneming dus het kan toch niet, ik moet doorwerken blabla. Maar ergens weet ik dat ik rust nodig had omdat ik zo keihard gewerkt heb. Nu werd ik soort van gedwongen en nog op de wip zitten van ik moet nu beter zijn. Valkuil!

 19. Wat een goed initiatief! Ik werk nu in de HRM sector bij een groot bedrijf maar heb absoluut interesse mee te werken aan dit soort projecten. Ik heb ook een achtergrond als doktersassistente en geef verschillende soorten massages die ik zonder winstbejag in wil zetten. Ik woon in Noord-Holland en hoor het graag als er nieuws is!

  • Beste Denise,
   Ja, als er initiatieven van de grond komen in de omgeving van Noord-Holland, zet ik het in de nieuwsbrief! En dankjewel voor je mooie werk met de massages!
   Groetjes, Mireille

 20. In Harderwijk was er tot een paar jaar geleden een centrum waar je ruimtes kon huren voor allerlei activiteiten, tai chi, energetisch werk, maar ook therapie. Een slecht onderhouden, onpraktisch gebouw, dat veel te veel huur kostte. Einde.
  Een aantal jaren geleden hadden we in Harderwijk ook een plan voor een soort centrum voor persoonlijke ontwikkeling, plek voor complementaire therapeuten, voor yoga, voor meditaties en meer. Oorspronkelijk zou dat via CMN, Citizens Multi National. Je kunt hierin ook projecten opzetten. We (een aantal therapeuten in de omgeving) waren al een eind op weg: we hadden een aardig compleet beeld wat er in zo\’n gebouw moet zitten, wat de eisen aan de ruimtes moeten zijn etc. We hadden een locatie op het oog: vraagprijs 1,4 miljoen. Probleem bij CMN is alleen dat je in het bezit moet zijn van een locatie, en dat de eigenaren van Nederlandse locaties niet erg geneigd zullen zijn geld in kapitaal om te zetten. Intussen is het gebouw dat we op het oog hadden verkocht aan een projectontwikkelaar die ik woningen gaat bouwen. Toch houd ik nog steeds vrijstaande gebouwen in de gaten, zo kwamen er recent een aantal kerkgebouwen vrij. De meeste zijn opgekocht door projectontwikkelaars: slopen en huizen/appartementen neerzetten. Ng geen succes dus.

  • Beste Shafik,
   Blijf vooral goede moed houden! Ik zie overal groepen mensen die naar hetzelfde verlangen. Er komen er steeds meer en er is beslist een verandering gaande, waardoor dit soort lang gekoesterde wensen beslist werkelijkheid gaan worden. Vooralsnog is de financiering nog altijd de bottelnek. Bij mijn weten kan de CMN helpen wanneer je zelf een gebouw laat bouwen. Ik ga daar ook mijn licht opsteken. Als het werkt, zal ik het hier aan de grote klok hangen!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Mireille, ik vind het een enorm goed iniatief. Ja er is nog heel veel te doen om goed voor onszelf en voor elkaar te zorgen omdat we naar een betere wereld gaan waar een ieder liefdevol en vredig mag leven. Ik zou me heel graag willen inzetten als energetische masseur. Ik heb ook kleurenlamp ter beschikking die ingezet kan worden. Zie praktijkvenrooij.nl. ik heb contact met de eigenaar en uitvinder van deze lamp die in Zwitserland woont en zou meer lampen kunnen regelen.
   Hoor graag je reactie.

  • Beste Alex,
   Het is dan het fijnste wanneer je zelf initiatief neemt naar Jacques. En ik denk dat hij het erg leuk vindt dat je wilt meedenken of meehelpen! De groeiplek draait al, he!
   Groetjes, Mireille

 21. Hierbij een update rond ontwikkelingen van een sanatorium in Noord-Nederland. Zoals gemeld het sanatorium in Zuidlaren bleek niet mogelijk.
  Er zijn enorm veel reacties gekomen. Voor een deel van mensen die zich als behandelaar aanbieden met een bepaalde expertise. En een groep mensen die de behoefte heeft of ziet aan een plek waar mensen weer even tot zichzelf kunnen komen.
  Bij de eerste groep “lees” ik vooral de behoefte aan een plek waar potentiële klanten komen. Door samen te werken is het mogelijk om een herkenbare, fysieke plek als een natuurlijk gezondheidscentrum/inspiratiehuis.
  Bij de tweede groep lees ik veel meer een aanbod om bij te dragen in de realisatie van een fijne plek om te verblijven en om te werken. Een plek waar mensen even weg zijn van het drukke dagelijkse leven en op adem kunnen komen. En vooral niets hoeven.
  Ik kan mij deze (verschillende) wensen heel goed voorstellen. Waar ik zelf behoefte aan heb is samenwerking op een aantal punten.
  1. Een groep mensen die bij wil dragen in tijd, kennis en financiën aan de realisatie van een fysieke locatie.
  2. Een groep mensen om samen concreet maken hoe een “sanatorium” en/of inspiratiecentrum en/of “natuurlijk gezondheidscentrum” eruit zou kunnen zien. (zelf spreekt mij zowel het inspiratiehuis/gezondheidscentrum met een breed scala aan behandelmogelijkheden /workshops/lezingen aan. Maar ook een sanatorium, ergens op een afgelegen plek met alle rust en ruimte, waar mensen weer kunnen opladen. En waar bezoekers een start maken met een zelfhulpprogramma waardoor ze na het verblijf in hun eigen omgeving weer verder kunnen werken aan hun welzijn)
  3. Graag wil ik ook “aanpalende” deskundigheid laten aansluiten, ik bedoel hiermee dat ik graag gezonde, biologische voeding wil serveren door een goede kok. Liefst uit een eigen moestuin. Tevens biedt een dergelijk centrum op verschillende manieren kansen voor mensen “met een afstand tot de arbeidsmarkt” (en wie heeft dat nu niet tegenwoordig). Echt een werkgemeenschap dus waar iedereen doet waar hij/zij blij van wordt.

  Dan de stand van zaken. In Assen hoop ik op korte termijn de beschikking te hebben over een oud schoolgebouw. Dit willen we als broedplaats en experimenteerplek gaan inzetten voor startende ondernemers gericht op de betekenisvolle economie. Dit is dus breder als alternatieve gezondheidszorg. Maar dit kan er ook een plek in krijgen. Hierdoor kunnen we tegen beperkte financiële middelen starters een plek bieden die ook uitnodigt om samen te werken. Tevens wordt zijn we in gesprek met scholen en een zorgorganisatie om in de broedplaats ook een werkleeromgeving aan te bieden. Dit is de eerste stap en sluit aan bij het betrekken van “aanpalende deskundigheid” door het opzetten van social enterprises.
  Daarnaast heb ik contact met Carex en HerbestemmingNoord om te kijken naar opties om geschikt leegstaand vastgoed in te zetten voor een gezondheidscentrum en/of sanatorium. Maar hier komt al snel een behoorlijke financiëel investeringsvraagstuk bij kijken.Hiervoor moet er een gedegen plan komen met een goede financiële onderbouwing. Dan is ook het ophalen van financiële middelen via crowdfunding en regionale subsidiepotjes een mogelijkheid.
  En ik zoek samenwerking met de andere initiatieven elders in het land om kennis te delen, maar (ook door mijn beperkte tijd) gaat dit nog niet zo hard.

  Als bovenstaande je niet heeft afgeschrikt en je wilt bijdragen, dan kom ik graag met je in contact. Mijn mailadres is passendveranderen – apestaart- gmail.com. Want ik wil ook op korte termijn een bijeenkomst in Assen organiseren voor geïnteresseerden en de wensen en ideeën inventariseren. Als je mij een mail stuurt, zal ik je hiervoor uitnodigen.

  • Beste Jacques,
   Dankjewel voor je update! Het is echt een weg van mini-stapjes, he! Ik zag zelf een prachtig pand in Loenen, Het Zonnehuis, dat nu weer te koop staat. Zou zo mooi zijn, maar… het kost ‘slechts’ 790.000 euro… 🙁
   Het is goed om eerst heel helder te krijgen wat je wilt neerzetten. Die visievorming is van groot belang. Dankjewel dat je ondanks je beperkte tijd toch hiermee door gaat! Ik steun je graag!
   Groetjes, Mireille

  • Dag Jacques,
   hier even een gezondheidsaspect waar helaas niet zoveel aandacht aan besteed wordt maar dat essentieel is voor een goede werking van de longen.
   Dat betreft straling van dect telefoons, wifi, computers en andere stralingsbronnen in onze omgeving. Ook aardstralen hebben invloed. Ik ben al regelmatig mensen tegengekomen met ernstige longproblemen zonder “duidelijke” oorzaak maar waarbij niet naar straling was gekeken. Ik hoop dat je met je sanatorium ook hiermee rekening wilt houden. Ikdenk dat het een essentiële bijdrage kan zijn voor gezonde longen.
   Mvg. Fons Snelder

  • Dag Jacques,

   een prachtig initiatief waar idd heel veel bij komt kijken! Ik zou graag mee willen denken en evt. meedoen bij het aandragen en concreet maken van ideeën. Ik woon in Almelo. Ben Reiki Master en binnenkort ook Energetisch therapeut. Karakteranalyst en ben me aan het verdiepen en bekwamen in het mooie Lomi Lomi (massage) uit Hawai. Zo zijn er nog wat zaken die wellicht van nut kunnen zijn. Ik hoop spoedig van je te vernemen!

  • Hallo Jacques,
   Ik wil en kan op vele manieren bijdragen. Een onderwijs achtergrond, healer en verbonden met de natuur en breed geïnteresseerd. En al jaren in ieder geval in mijn hoofd bezig met een healing /crea centrum.
   Vriendelijke groeten Anita de Bock

 22. Update over plan sanatorium Zuidlaren.

  Gisteren hebben we een gesprek gehad over mogelijkheden om op een organische manier te starten met een “inspiratie en gezondheidscentrum” in het sanatorium in Zuidlaren. Echter, het pand is afgelopen dagen al grotendeels ingevuld met tijdelijke bewoners en ateliers. De aanleiding is dat er veel vernielingen plaats vonden. Er ligt echter al een plan klaar om het pand te verbouwen tot appartementen. Zoals het nu lijkt zal het pand dus ook binnen enkele maanden weer ontruimd worden.

  Maar, wat mij betreft zoeken we verder naar een ander geschikt pand en locatie. Er zijn zoveel mooie reacties dat het de moeite waard is om te kijken wat we samen kunnen doen.
  Carex zal ook uitkijken naar mogelijke geschikte locaties en wil, waar dat gewenst is, meehelpen in het tijdelijk beheer van een locatie.

  Mijn voorstel is om januari een bijeenkomst te plannen voor belangstellenden.

  VRAAG: heeft iemand voor een te plannen bijeenkomst een mooie locatie, of weet iemand een betaalbare locatie die ook goed bereikbaar is in Noord-Nederland?

  Hartelijke groet,
  Jacques van der Noord

  • Beste allen,

   Ik wil heel graag meedoen en meedenken over het plan om met een sanatorium te beginnen!
   Het heeft me altijd verbaasd dat mensen met een burn-out of een depressie gewoon thuis moeten gaan uitzieken. In hun eentje. En vanuit die mentaal en fysieke slechte hoedanigheid hulp moeten gaan zoeken. Een sanatorium, hoe de invulling ook gaat worden, zou zo mooi aan kunnen sluiten bij hun herstel.
   Dus ja, ik denk en doe heel graag mee.
   Ik ben sociologe van huis uit (gezondheidszorg als afstudeerrichting) maar heb jaren in de projectontwikkeling in Amsterdam gezeten. Sinds een jaar ben ik terug uit Italie waar ik een huis verbouwd heb en de verhuur hiervan heb opgezet. Ik ben een echte doener met gezond zakelijk inzicht en ervaring.
   Ik zou het leuk vinden om ook in het midden van het land een locatie te zoeken. Zijn daar geïnteresseerden voor?

   • Hallo Griet,

    Inmiddels is er veel gebeurd. Ik zit in een werkteam in Doorn die zich bezig houdt met de herbestemming van de marinierskazerne . Een groot terrein met veel gebouwen. Een zorghotel nieuwe stijl zou mogelijk daar opgezet kunnen worden.Daarnaast zit ik ook in een groep die gezondheidscentra en initiatieven opzet. Dit heet IM, Integrated medicine. Het zelfgenezend vermogen van de mens staat voorop. De alternatieve zorg komt eerst en als laatste mogelijk de reguliere zorg. Deze wordt niet helemaal uitgesloten. Een arts zal als poortwachter fungeren voor de patiënt die binnen komt.
    En de weg begeleiden door de alternatieve en complementaire zorg. Een IM centrum zal interdisciplinair en multi disciplinair zijn. Er zijn al meerdere centra gestart, o.a. In Amsterdam.
    Mocht dit interessant zijn dan hoor ik het van je. Liefst direct naar mijn email, want ik check deze pagina niet vaak.

  • Hoever zijn deze plannen inmiddels?

   Ik meld me graag aan, woon in de buurt van Zuidlaren en ben verpleegkundige en transpersoonlijk therapeut.

   mvrgr. Maartje

   • Beste Maartje,
    Jacques gaat onverminderd door. Het eerste pand ging zijn neus net voorbij, dus hij is weer opnieuw aan het zoeken. We houden je via de nieuwsbrief op de hoogte.
    Groetjes, Mireille

  • In Castricum heb je “de Kern” en de Maranathakapel, beide grote ruimtes en op loopafstand van het station.
   In Beverwijk heb je “landgoed Rorik” een biologisch-dynamische coöperatie, ik weet alleen niet zeker of zij ook een ruimte hebben of vooral land wat bewerkt word en camping/recreatieplek. Hoop dat je er wat mee kan.

 23. Beste Mireille
  Wat mooi toch dat het in noord holland steeds verder vorm aan neemt.
  Nu limburg nog, dat zou super zijn.
  Maar wie weet er staat een nieuw jaar voor de deur en hoop doet leven.
  Graag zou ik (werk in de zorg) een nieuwe weg inslaan, een die dichterbij de mensen staat, die de tijd en aandacht mag en kan hebben voor de mens.
  Dus laten we hopen dat 2017 een schitterde jaar wordt met grote ontwikkelingen op het zorggebied.
  liefs Alda

 24. Hallo, wat veel interesse voor dit onderwerp!
  Ikzelf werd er ook heel,warm van, om te lezen over een plek waar je rustig mag uitzieken tot je weer helemaal oké bent!
  Mijn missie is volwassenen en kinderen helpen dmv de kinder mir voetmassage en zodoende over een onderliggend trauma te kunnen praten en dit vervolgens los te laten.
  Ik heb 23 jaar werkervaring als opvoedster bij diep mentaal gehandicapten, fysiek gehandicapten en NAH patiënten. Momenteel werkzoekend en bijgeschoold voor gespecialiseerd voetverzorgster.
  Ik woon in Genk , België en ben alleenstaande.
  Warme hartegroet.

 25. Al jaren is mijn droom een gezondheidscentrum waarin “regulier” en ‘alternatief’ naadloos met elkaar samenwerkt. Ik ben healer en wil samen met de hulpzoeker zorgen dat zij/hij weer met een glimlach het leven in kijkt.
  Omgeving Zutphen, Deventer, Apeldoorn.

  • Beste Anneke,
   Zou je er in het begin al bij betrokken willen zijn, of meer later als de plek gevonden en ingericht is?
   Groetjes, Mireille

   • Angst zegt dat later ook prima is (ben deze week weer begonnen met lezen van je boek), mijn glimlach zegt dat ik vanaf het begin wel betrokken wil zijn bij de opzet van zoiets moois!

    Anneke

    • Beste Anneke,
     In welke plaats woon je? Dan weet ik beter bij welk initiatief je kunt aansluiten.
     Groetjes, Mireille

     • hoi Mireille, ik woon in Deventer, tegen Epse aan. Verschillende van de genoemde reacties en ideeën zijn ook in de loop van de tijd door mij heen gelopen. Het zou geweldig zijn als dit nu vorm krijgt.
      Heb je al meer mensen in mijn omgeving?

      • Beste Anneke,
       De mensen die zich melden, staan allemaal hier onder het artikel. Er zijn niet zoveel aanmeldingen. Ik denk dat het fijner is om een pand te gaan zoeken en regelen. Dan weer een nieuwe oproep plaatsen. Want met meer concreetheid in de plannen, kunnen meer mensen zich erachter zetten.
       Groetjes, Mireille

 26. Heel mooi initiatief; er is grote behoefte aan. Maar wat verandert er na herstel bij terugkeer naar de eigen leef- en werksituatie?
  Wat ik met mijn achttien jaar expertise als coach en trainer zou kunnen betekenen: het begeleiden van kleine groepen herstellende mensen in het bewust bijstellen van oude gewoonten die tot overbelasting leiden, om dingen concreet anders aan te pakken thuis en op het werk, zodat het dagelijks leven een stuk aangenamer wordt en blijft. Ook kan ik mensen leren hoe ze zelf structureel hun stressniveau kunnen verlagen.
  Daarnaast lijkt het me een uitdaging om mee te werken aan het vinden van de nodige funding. Ik heb weinig vertrouwen in zorgverzekeraars, die niet gebaat lijken te zijn bij structureel herstel van zorgnemers, maar meer bij chroniciteit van klachten en draaideurproblematiek.
  Graag hoor ik wanneer er informatie- of voorbereidende bijeenkomsten worden gepland

  • Beste Els,
   Waar woon je? Ik lees hier onder het artikel van een paar plaatsen waar ook al op kleinere schaal mensen worden begeleid, zoals in Groningen. Houd zelf ook de berichtgeving via de nieuwsbrief in de gaten! (Elke woensdag vanaf 9.00 uur).
   Groetjes, Mireille

 27. Jaaaaaa, geweldig Mireille. Wat een goed initiatief!
  Dit is iets waar ik ook al, zoals velen, een poos mee rond loop. Zie http://santura.nl/santura/toekomstvisie-droom

  Mooi dat jij deze oproep doet. Misschien kunnen we zo velen bij elkaar brengen en iets wat te groot lijkt makkelijk bereikbaar maken.
  Mijn droom zou zijn zo’n centrum in Doorn of de omgeving van Doorn te realiseren.
  Waarom Doorn?
  Doorn ligt in een prachtige bosrijke omgeving, is zeer centraal gelegen (vlakbij Utrecht), maar toch ver genoeg van de rijkswegen gelegen om een natuurlijke en rustige uitstraling te hebben.
  Vorige week kreeg ik te horen dat de Marinierskazerne in Doorn een nieuwe bestemming moet krijgen: http://www.mkdoorn.nl/werkwijze/randvoorwaarden/default.aspx Hoe mooi zou het zijn om de oude militaire energie hier om te buigen naar een liefdevolle helende energie en er een plek van te maken waar mensen tot rust kunnen komen en herstellen.

  Zelf ben ik 5 jaar geleden een centrum gestart in Driebergen (1 dorp vóór Doorn), waar ik nu op kleine schaal met therapeuten samenwerk en ruimtes verhuur aan gelijkgestemden.
  Mijn eigen passie en expertise ligt in het begeleiden van mensen in hun reinigingsproces en het op orde krijgen van de spijsvertering (voedingsadviezen, darmspoelingen, leverreinigingen, etc.). Behalve spijzen worden er op die reis ook heel veel andere verteringsprocessen in gang gezet waar veel experts voor nodig zijn. Ik wil dus heel graag in contact komen met gelijkgestemden in mijn omgeving. Wie weet kunnen we mijn kleine centrum laten uitgroeien tot een prachtig sanatorium.

  • Dag Liesbet,

   Ik ben wel geïnteresseerd in jouw plannen in Doorn.
   Mijn kracht ligt in het plannen, organiseren en structureren, iets wat in de beginfase handig
   Daarnaast ben ik ook coach en dat zou op de langere termijn weer iets kunnen betekenen.
   Doorn is voor mij niet helemaal naast de deur (ik woon in Zutphen), maar in ieder geval dichterbij dan Zuidlaren 🙂

   Mireille, ik las dat jij in Apeldoorn ook in gesprek bent met een aantal mensen. Mocht ik daar iets in kunnen betekenen, dan sluit ik me graag aan.

   Nu er wellicht op meerdere plekken dingen van de grond komen zou het mooi zijn om dit te delen en zo van elkaar te leren.
   Wellicht kan ik hier ook iets betekenen.

   Hartelijke groet, Tatjana
   Liesbet, laat maar weten als je concreet eens bij elkaar wilt zitten.

   • Hai Tatjana,
    Als het goed is, gaat Belinda je mailen. Ik zal nog even checken voor je.
    Groetjes, Mireille

   • Dag Tanja,

    Ja, dat wil ik wel. Je kunt mij mailen op info apestaartje santura.nl

    Iets dichter bij voor jou is misschien Elspeet? Daar zit een heel aardige dame in een mooie boerderij die graag van alles wil ondernemen op spiritueel en/of gezondheidsvlak. Ook voor mogelijk andere geintresseerden? Kijk maar eens hier: https://elspeet.wordpress.com/geschiedenis/

    Groetjes,
    Liesbet

  • Liesbeth hallo
   Ik reageer op jouw centrum waar jij aanbiedt je kwaliteiten voor reinigingsprocessen,
   ik verken of je voor mij iets kan betekenen, mag ik je adres of website?
   Riekske

  • Hallo Liesbet.
   Ik had ook al gereageerd voor een sanatorium in Zuidlaren. Maar Doorn zou voor mij veel gunstiger zijn. Ik woon in het Westland.
   Ik kan magnetiseren. En heb cursussen gedaan in massage en stoelmassage. Dat zou wel weer bijgespijkerd moeten worden.
   Maar ik ga volgend jaar met vervroegd pension en heb dus tijd om mijn leven weer een nieuw doel te geven.
   Ik hoop dat het sanatorium in Doorn succes zal hebben.
   Wellicht kan ik in Doorn wat betekenen.
   Succes met de realisatie van het centrum in Doorn.
   Ik zou het fijn vinden op de hoogte gehouden te worden.

  • Hallo Liesbet,

   Klinkt allemaal heel positief! Ik zou graag met je in contact komen over de mogelijkheden een centrum in Doorn te starten.
   Ik ben sociologe met afstudeerrichting gezondheidszorg, maar heb jaren in de projectontwikkeling in Amsterdam gewerkt. Ik ben nu sinds een jaar terug uit Italie waar ik een klein dorpje verbouwd heb en de verhuur ervan heb opgezet.
   Daarnaast ben ik orthomoleculair voedingsadviseur en ga ik bij Mies Kloos de cursus starten ‘Hoe de geest het lichaam aanstuurt’.
   Ik ben een echte doener met goed zakelijk inzicht en ervaring, maar ik heb ook heel duidelijk mijn ideeën over een betere gezondheid.
   Ik woon in Amersfoort, dus om de hoek. Wat mij betreft kunnen we snel afspreken!

  • Dan doe ik heel graag met je mee, ik woon in Oudendijk. 20 minuutjes vanaf Alkmaar. Ben NEI therapeut en coach. Lijkt me geweldig om met groepen te gaan werken en die. Hmm sorry vind het nog wat lastig om dat hier te omschrijven. Misschien eens afspreken om te kijken wat er hier in Noord Holland nodig is en hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen.

   • Ook doe ook heel graag mee in de regio noord holland. Als rehabilitatiecoach in de psychische gezondheidszorg en intuitief counselor op het gebied van persoonlijke ontwikkeling ben ik mij verder aan het ontwikkelen als healer, een grote passie, en bezig met alles wat met de wet van aantrekking te maken heeft.Wil heel graag samenwerken en op de hoogte worden gehouden, of afspreken

 28. Geweldig initiatief! Ik doe graag mee in de regio midden Limburg.
  Ik ben Spiritueel Werker/coach, geef helingen (Merkaba) en ontspanningsmassages, kan heel goed luisteren. Deze kwaliteiten wil ik graag inzetten in dit project. Hou me op de hoogte.

 29. Hai Mireille, Wat een mooi idee van je.En goed om het op deze manier in de energie te zetten. Wat ik kan bijdragen? Ik ben een pionier in het praktisch vorm geven, creëren met de energie van deze nieuwe tijd, samen. Ik heb al veel oude vormen en rollen los gelaten en tracht om de flow te volgen van mijn ziel. De enige strenge directeur van mijn leven ben ik zelf nog. Ik zou nu al kunnen meedenken in een groep gelijkgestemden. Ik kan luisteren en me ook voorstellen dat ik ruimte geef aan creativiteit in het sanatorium schilderen, boetseren, zingen, buiten spelen, enz. Niet om het resultaat maar om de ontspanning. Creativiteit helpt, zeg ik uit ervaring met jonge vluchtelingen en je wordt er blij van. Ik ga dit bericht doorsturen aan iemand die ook met dit idee rond loopt. Mooi he, de tijd is rijp! Succes met het ontwikkelen van dit idee en het in de stof zetten.
  En O ja Texel, (hierboven) wat een fantastische plek.

  • Beste Marijke,
   Ja, het is nu echt stappen zetten. Belangrijk voor Jacques is nu om met een paar mensen het eerste gesprek aan te gaan. Voor de mensen die enthousiast zijn: zie dat iedereen in een bepaalde fase mee werkt. Sommigen helpen mee met de allereerste gedachtes en de ruimtes officieel regelen, anderen helpen met schoonmaken, inrichten en weer anderen helpen met marketing. Iedereen heeft daar zijn/haar eigen rol in. En het betekent voor sommigen dat ze eerst nog op een afstand het proces volgen en pas later kunnen meehelpen. Dus volgen we de ontwikkelingen en als je moment van meedoen daar is, kan je naar voren stappen. Fijn dat we alvast weten wat jij zou willen doen. Jacques verzamelt gegevens van de mensen die zich hier gemeld hebben en ik help hem daarbij en later ook met marketing, als nodig.
   Er is veel behoefte aan dit soort centra, verwacht ik, dus wat mij betreft mogen er meerdere initiatieven ontstaan. Marijke, we helpen gewoon mee waar we kunnen, he!
   Groetjes, Mireille

 30. Een mooi initiatief! Uitwerken van een opzet lijkt me een goed idee. Misschien is crowdfunding ook hiervoor een mooi idee!
  Graag zouden wij op de hoogte gehouden willen worden over de verdere ontwikkelingen.

  • Hallo Ger,
   Crowdfunding is zeker ook in beeld als middel om de financiën bij elkaar te krijgen. Een mooie vorm vind ik om als tegenprestatie diensten te leveren, dan hebben we gelijk ook ambassadeurs en mogelijk (een netwerk van) klanten.
   Als jij ervaring hebt met succesvolle crowdfundingcampagnes, ben je van harte welkom om mee te doen.
   Dan je vraag om op de hoogte te blijven. Mireille heeft aangeboden om ontwikkelingen in haar nieuwsbrief op te nemen. Als je hierop geabonneerd bent, blijf je dus op de hoogte.

   Hartelijke groet,
   Jacques

 31. Beste Jacques,

  Graag wil ik iets betekenen in je mooie initiatief om een sanatorium op te zetten in Zuidlaren.

  Ik ben mama van twee prachtige kinderen, ben getrouwd en woon in Westerbroek. Ik werk een dag in de week als managementassistent bij een scheepswerf in Hoogezand.

  Ik ben zelf hoogsensitief en vanuit die ervaring weet ik dat het niet meevalt om je in de huidige wereld staande te houden.

  Daarom wil ik mij graag inzetten voor jouw plan. Het is in de huidige tijd echt nodig dat (hoogsensitieve) mensen de gelegenheid hebben om in alle rust weer in helemaal verbinding te komen met zichzelf.

  Ik heb geen concreet idee voor wat betreft mijn bijdrage maar ben bereid mij in te zetten waar gewenst.

  Graag tot horens!

  Hartelijke groet,

  Elien Roelfsema

  • Hallo Jacques,

   Ik woon in de stad Groningen en wil ook graag meedoen om van het sanatorium in Zuidlaren een mooie plaats te maken.

   Ik ben beeldend kunstenaar, healer/reader en werk met kruiden. Ik maak verschillende tincturen, zalven en krachtvoorwerpen die processen kunnen ondersteunen. Verder vind ik het belangrijk dat ruimtes waar in vertoeft wordt mooi zijn. Ook daar wil ik graag mijn medewerking aan geven.

   Ik ben 60 jaar, heb inmiddels geen betaald werk meer en zou het fijn vinden om tijd en aandacht aan dit project te geven. Dit samen met anderen realiseren is een oude droom van mij die werkelijkheid kan worden.

   Hartelijke groet,

   Germa Andriol

   • Hallo Germa,

    Dank je wel voor je belangstelling en super dat je bij wilt dragen. Er komen zoveel mooie reacties, er moet wel iets van de grond komen lijkt mij.

    Hartelijke groet,
    Jacques

 32. Beste JACQUES,

  Je kunt contact met me opnemen als het

  gaat om bedden merk : Auping.

  Misschien kunnen we iets voor elkaar en de mensheid betekenen.

  vriendelijke groet,

  Arjen van Rijn

 33. Dag inspirators, manifestoren, aanmoedigers, luisteraars enz. enz.
  Alle facetten lijken bijeen te kunnen komen in een idee als deze en op zoveel verschillende plekken! Dit is duidelijk een grote stap op weg naar de wereldvrede en het weten waarom je in Vredesnaam op aarde bent.
  Ik heb niet de ruimte kunnen nemen om alle prachtige verhalen te lezen, dat is de kanttekening bij mij van zo veel reacties: het overspoelt me dan weer.
  Ik reageer hier eigenlijk puur op het verhaal van Jacques en zijn vrouw voor het plan in Zuidlaren.
  Ik ben inzetbaar. Op allerlei gebied: Reiki, puur een klankbord/ luisterend oor, samen wandelen, zingen, muziek maken, knutselen (met de handen bezig zijn en met je lijf en wat uit je hoofd komen). Lezen/voorlezen, thee drinken (ben ik vooral erg goed in. We kunnen dit verder met elkaar aanvullen, afstemmen en neerzetten.
  Jacques, ik geef je met plezier mijn adres en telefoonnummer via Mireille of anderszins. Ik weet niet welke mogelijkheden daartoe zijn. Ik ben woonachtig in de streek tussen Assen en Groningen. Ik heb nog geen eigen vaste woonplek, want pas gescheiden en aan het woning-hoppen. Klinkt leuker dan het is. Ik voel me langzaam in mijn eigen kracht komen. Er zullen nog wel wat grote hobbels en kuilen voorbij komen maar dat blijft in meer of mindere mate deel uitmaken van het Leven. Ik ga kijken hoe ik daar vorm aan kan geven.
  Ik hoor of lees graag van Jacques en/of Mireille. Met warme groet!

  • Hallo Beatrijs,

   Via Carex kun je ook tijdelijk in het pand wonen. Het gaat om het oude sanatorium in Zuidlaren. En super dat je bij wilt dragen. Want ook het proces om dit sanatorium vorm te geven zal een weg met hobbels en kuilen zijn, maar dan hebben we ook geïnvesteerd in onszelf en iets moois in de wereld gezet.

   Hartelijke groet,
   Jacques

 34. Een tijdje geleden liepen mijn vrouw en ik te wandelen en kwamen op het onderwerp dat zoveel lieve, hoogsensitieve mensen uit onze omgeving op hun tenen lopen en opgebrand raken. Ik opperde, hoe mooi zou het zijn als we deze mensen in een rustgevende omgeving kunnen brengen waarin ze weer tot zichzelf kunnen komen en aansterken met een variëteit aan workshops/behandelingen al naar gelang de behoefte. Even helemaal niets kan ook. Een soort sanatorium. Mijn vrouw reageerde dat hierover net een artikel in de nieuwsbrief van de MIR methode had gestaan.
  In eerste instantie heb ik dit even laten rusten. Tot nu. want er kwam de afgelopen week een bericht voorbij dat in Zuidlaren een pand – wat ooit een sanatorium is geweest – een tijdelijke invulling krijgt tegen leegstand. Toen vielen een aantal dingen samen… Ik ken deze mensen van Carex (leegstandbeheer), er zijn mensen die graag een “inspiratiehuis” willen. En ook de oproep in de MIR nieuwsbrief. Ik wil graag onderzoeken hoeveel mensen er zijn in Noord-Nederland die willen participeren in een “natuurlijk zorgcentrum” in Zuidlaren. Dit zal in eerste instantie op tijdelijke basis zijn, maar mijn ervaring met initiatieven van Carex is, dat als het succesvol wordt, de tijdelijke invulling organisch naar een definitieve bestemming kan groeien!!!

  • Beste Jacques,
   Ik zal je mee helpen om reclame te maken en een oproep te plaatsen. Ik verwacht zelf ook dat we het ‘moeten hebben’ van de leegstaande panden die op dit moment overal ontstaan.
   Groetjes, Mireille

   • In de nieuwe tijd sluit ik me ook graag aan bij een retraite-plek in het Oosten van het land (zandgrond), mogelijk omgeving Arnhem / Apeldoorn. ik geef behandelingen Shiatsu en/of Voetreflex (eventueel ook healing) en als het nodig is kan ik als voormalig A-verpleegkundige nog van betekenis zijn. Momenteel ben ik gebonden aan omgeving Bergen op Zoom, maar dat kan veranderen. Het inspireert me dat zo veel mensen zich op basis van liefde willen organiseren om anderen te ondersteuen bij het in balans komen.

   • Hallo Mireille,

    Ik zie nu pas dat er allemaal reacties zijn gekomen. Blijkbaar heb ik de vinkjes niet goed gezet om hier meldingen van te krijgen in de mail.
    Net gisteren heb ik bericht gekregen van Carex dat de vergunningen om tijdelijk invulling te geven aan het pand rond zijn. Ik wordt in contact gebracht met de persoon die de verder invulling gaat regelen. Heel mooi dus dat vandaag je nieuwsbrief verstuurd is waarin je aan mijn oproep refereert. Dank je wel voor je hulp.

    • Beste Jacques,
     Gefeliciteerd! Het lijkt erop dat je wind mee hebt! Mijn aanmoediging heb je ook. Houd me op de hoogte!
     Groetjes, Mireille

     • Hallo Mireille,

      Nou,…volgens mij heb jij hier een belangrijk aandeel in. Jij roept dat het misschien mooi zou zijn als er een sanatorium zou komen 🙂 En jij biedt deze mogelijkheid op je website. Dank dus aan jou en we houden je graag op de hoogte….

      Ik heb je nog nooit ontmoet, maar je bent een mooi mens met veel betekenis voor een grote groep mensen.
      Groet, Jacques

     • Las net in buurtkrantje De Zuidwester (Groningen Zuid) dat logeerhuis De Opstap huisvesting vindt in de Molukkenstraat.
      Logeerhuis voor herstel en respijt waar 5 gasten kortdurend kunnen logeren. Het is bedoelt als herstelhuis bv na ziekenhuis opname en een nieuwe vorm van tijdelijke mantelzorg in een huiselijke omgeving waarin de gasten zich prettig voelen. De opstap is twee jaar geleden ontstaan als burger initiatief. En nu het LEUKE …..Het burgerinitiatief wordt financieel ondersteund door de gemeente Groningen en diverse fondsen. Humanitas is er bij betrokken en traint , begeleidt en ondersteunt de vrijwilligers. Ze zoeken Nieuwe vrijwilligers
      Melden bij Margit Vegter 050-3126000 info @ deopstap050.nl

      • Beste Martien,
       Wat ontzettend leuk om te lezen! Fijn dat zulke prachtige initiatieven dan ook weer ondersteund worden door de gemeente. Uiteindelijk is de gemeente er ook blij mee dat mensen zelf dingen op poten zetten. Prachtig! Dus… woon je in Groningen, zin in vervullend vrijwilligerswerk? Bellen/mailen maar!
       Groetjes, Mireille

   • Beste mensen,

    Hartelijke dank voor alle reacties om in Noord-Nederland een “natuurlijk gezondheidscentrum” te starten. De kans die zich op korte termijn aandient is een prachtig pand in Zuidlaren wat een tijdelijke invulling krijgt. Het is een heel sfeervol pand: https://aanbod.dtz.nl/detail/g6jqtlez-koop-kantoor-noorder-sanatorium-stationsweg-163
    Carex die de tijdelijke invulling verzorgt heeft net gisteren de vergunningen rond. Ik krijg op korte termijn de gegevens van de contactpersoon die de invulling gaat begeleiden.
    Wat mij erg leuk lijkt is om op korte termijn in het gebouw (!!) een bijeenkomst te organiseren voor geïnteresseerden. Je kunt dan ook voelen wat jij van de plek en het gebouw vindt. Tevens kunnen we met elkaar kennis maken en plannen maken hoe we tot een Noordelijk Sanatorium kunnen komen. Wat er in ieder geval uit kan komen is een groep gelijkgestemde mensen die als collectief wil samenwerken. En een geschikt pand komt dan ook wel op ons pad. Maar dit bijzondere pand voelt wel heel goed en heeft veel mogelijkheden. Als je mij wilt mailen, dan kun je dat doen op passendveranderen (apestaart) gmail. com

    • Beste Jacques,
     Wat een fantastisch bericht, zeg! En ik zie dat er veel mensen willen mee helpen. Blij voor je en voor alle mensen die er straks van kunnen genieten!
     Laar weten als ik je weer op een of andere manier in het daglicht kan zetten, bijvoorbeeld door een aankondiging in de nieuwsbrief.
     Groetjes, Mireille

     • Beste geïnteresseerden in een sanatorium in Zuidlaren,
      Maandag aanstaande heb ik, onder voorbehoud, een afspraak met Carex. We gaan verkennen wat op korte termijn de mogelijkheden zijn voor de start van een inspiratiecentrum en “natuurlijk gezondheidscentrum” in het gebouw.
      Als dit lukt, hoop ik dat er een aantal coaches/therapeuten een betaalbare plek in het gebouw kunnen vinden. Daarnaast wil ik voorstellen dat we het gebouw ook kunnen gebruiken voor workshops, lezingen, bijeenkomsten, enz.
      Zo kunnen we een fysieke locatie creëren van waar uit we verder kunnen bouwen.

      Tevens wil ik kijken of we in januari twee (?) bijeenkomsten voor geïnteresseerden kunnen organiseren. Een bijeenkomst voor coaches/therapeuten/behandelaars en een bijeenkomst voor bezoekers/cliënten. Om met elkaar kennis te maken, een indruk te krijgen van de verschillende beelden en verwachtingen van een “sanatorium”.
      En Mireille opperde dit ook al, ik wil graag een inventarisatie uitvoeren wie waar goed in is, en wie wat wil doen om tot een plan/voorstel te komen om dit prachtige idee verder te brengen.
      bijeenkomsten , één voor geïnteresseerde coaches/therapeuten/behandelaars.

      Ook ideeen en ervaringen rond financiering zijn welkom…. Sponsoren, vrienden van, crowdfunding, zorgverzekeraars (gezondheidcooperatief.nl spreek ik vrijdag)
      Mensen met kennis van zorgverzekeringen die van toepassing kunnen zijn voor klanten: de Wet langdurige zorg (Wlz), de Zorgverzekeringwet (Zvw) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

      Hartelijke groet,
      Jacques

  • Lieve Jacques,

   Wanneer ik je berichtje lees, voel ik in heel mijn lijf en hart dat er iets bijzonders gebeurd!
   Tranen stromen als vanzelf over mijn wangen…
   Gevoelens van blijheid en enthousiasme stromen door heel mijn zijn!!
   Wauwwww.. wat zou ik het geweldig vinden wanneer ik hier deel vanuit zou kunnen en mogen maken.

   Dit is namelijk waar ik met heel mijn hart in geloof!! ❤️

   Zelf ben MEE therapeut (MEE staat voor Multi Energetisch Essentie) en sinds 1,5 jaar heb ik mijn eigen praktijk Zuver.
   Een lang gekoesterde droom die voor mij werkelijkheid is geworden.

   “Tijdens een MEE sessie werk ik vanuit mijn hart en sta ik in verbinding met de essentie.
   Dit alles in een veilige omgeving waarin mijn cliënten zichzelf mogen zijn!
   Ik maak gebruik van verschillende methodes, met als doel om mijn cliënten weer in balans te brengen.
   Hierbij stem ik me af op de energie van mijn cliënten en maak ik ook gebruik van mijn eigen (hoog) gevoeligheid en intuïtie.
   Samen gaan we op ‘reis’
   niet vanuit denken..
   maar weer durven voelen.
   Hierbij neem ik mijn cliënten liefdevol bij de hand.”

   Nog elke dag ben ik dol gelukkig, dat ik de weg van mijn hart en naar mijn eigen praktijk heb durven volgen!

   Maar hier houd mijn droom niet op!!
   Het gaat zelfs verder..

   Ik droom er namelijk van, om een plek te creëren waar mensen voor langere tijd kunnen verblijven!!

   Een plek waar ze ECHT tot RUST en tot ZICHZELF kunnen komen!
   Een plek waar je weer thuis kunt komen bij jezelf.
   Een plek waar je tot rust kunt komen en waar je liefdevol in de watten wordt gelegd!
   Een plek waar je ECHTE aandacht krijgt van uit het hart, waar je ECHT gezien wordt en waar tijd en druk even niet bestaan!
   Een plek waar je alleen maar hoeft te ZIJN.
   Een plek waar je jezelf terug kunt trekken en/of waar je je kunt verbinden met anderen.
   Een plek waar je naar jezelf en je gevoel kunt (leren) luisteren zonder de druk van buitenaf.
   Een plek waar je weer mag (leren) voelen, wat JIJ als persoon nodig hebt!
   Een plek waar je tot inzichten kunt komen.
   Een plek waar je je weer kunt (leren) verbinden met je hart,met je gevoel,met je lijf en/of met je klacht.

   Een plek waarbij je ook nog eens liefdevolle begeleiding en/of behandelingen kunt krijgen(in verschillende soorten en maten),zodat jouw energie uiteindelijk weer volop kan gaan stromen.

   Zodat jij (weer) je werkelijke unieke zelf kunt gaan worden!

   Een liefdevolle plek waar je kunt helen op alle fronten ❤️

   Dat is mijn droom.

   En dan opeens lees ik jou prachtige berichtje en initiatief Lieve Jacques!!
   Daarbij woon ik ook nog eens vlakbij, namelijk in Groningen.

   Wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen?
   En wordt mijn/jullie droom werkelijkheid?
   Mijn hart maakt in ieder geval sprongetjes!

   Samen kunnen we meer dan alleen ❤️

   Lieve Groetjes Janine

   • Hallo lieve Jacques,

    Ik heb er nog niet heel veel van mee gekregen, maar zoals ik dit lees is het net of mijn droom begint te leven. Zelf woon ik in Oudendijk Noord-Holland (wat natuurlijk ook noord Nederland is).

    Wat een ontzettend mooie sprong in het diepe en wat fijn dat dit door de leegstand van het gebouw ook al op zo korte termijn mogelijk kan gaan worden.

    Ik denk graag met jullie mee. Vanuit dat oogpunt ga ik dan vanzelf wel zien wat mijn aandeel in het geheel kan zijn.

    Zelf ben ik opgeleid als NEI therapeut, MIR methode coach en doe ik heel veel met Innerlijk Kind werk.
    Bij mij is het jaren terug allemaal begonnen met zelf ontwikkeling, nadat ik vast liep in mijn relatie, werk en eigenlijk met de hele wereld. Met tot gevolg, een flinke overspannenheid. Nadat dit me een 2e keer overkwam een aantal jaren later heb ik het roer omgegooid en zo ben ik met mijzelf aan het werk gegaan op het IK gebied en de opleiding tot NEI therapeut gaan volgen.

    Jacques, wat je schrijft is altijd wat mijn droom geweest is.
    Een plek voor mensen om terug te komen bij zichzelf en voor zichzelf, met de juiste invalshoeken en handvatten weer leren opkomen voor zichzelf en hierdoor zichzelf weer staande kunnen houden in deze snelle chaotische maatschappij.

    Dank je voor je mail en ik hoor heel graag van je wat ik voor je kan betekenen en wat we voor elkaar kunnen betekenen.

    Jippie, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

    Lieve groetjes, Ditte

    • Hallo Ditte,

     Ik geloof dat van veel mensen het hart een sprongetje maakte bij het idee van Mireille om een sanatorium te starten en vervolgens mijn oproep. Leuk dat er zoveel energie is en zo’n behoefte om samen/zelf de wereld een stukje mooier te maken.
     Wordt vervolgd.

     Hartelijke groet,
     Jacques

   • Janine,
    Zojuist via de MIR methode gereageerd op het verhaal van Jacques en wat jij schrijft raakt mij ook heel diep van binnen.
    Ik woon tussen Assen en Groningen in, mijn wens is om in de stad Groningen een huisje te vinden waar ik met mijn jongste dochter kan wonen. Ik ben nl in scheiding en dit kost bakken energie en laat tegelijkertijd mijn eigen kracht weer terugkomen, dit is zo bijzonder om te ervaren!
    Ik lees graag verder van je. Hoe kunnen we met elkaar in contact komen als we dat beiden willen?
    Met warme groet, Beatrijs.

   • Wow Jannie,

    Wat een indrukwekkende reactie. Als we een groep mensen bij elkaar kunnen brengen die geloven dat je dromen ook kunt realiseren, gaat het centrum er komen. Het universum lijkt ons goedgezind om dit in de wereld te zetten.

    Hartelijke groet,
    Jacques

   • Hallo Ingeborg,
    Leuk, hoe meer mensen meehelpen, hoe sterker de krachten dat het er ook komt.

    Hartelijke groet,
    Jacques

  • Dag Jaques,
   Ik ben er de laatste tijd mee bezig hoe op een andere manier met ziekte en met name gezondheid om te gaan.
   Graag wil ik een bijdrage leveren aan jouw idee van het sanatorium.
   Met name in de begeleiding van mensen.Ik werk nu binnen de ggz en heb daarnaast een praktijk waarbinnen ik verschillende trainingen geef.
   Mooi dat er mensen zijn die dit sorry ideeën hebben en daarmee weer anderen aantrekken die een bijdrage kunnen leveren.
   Groet van Maaike.

   • Hallo Maaike,
    En misschien kunnen we heel aanvullend zijn aan de GGZ. Ook in de “reguliere” zorg zie ik prachtige initiatieven van mensen die klaar zijn met “het systeem” en alle moed bij elkaar rapen, hun eigen angsten in de ogen kijken en vanuit hun hart gaan werken. En liefde is de sterkte kracht die bestaat.

    Hartelijke groet,
    Jacques

  • Wat een mooi idee Jacques. Om dit te realiseren zou voor veel mensen een uitkomst zijn. Ik heb cursussen gedaan in holistische massage en stoelmassage. Dat zou weer bijgespijkerd moeten worden. Maar dat is geen probleem. Verder magnetiseer ik en ben sjamaniste. Voor velen onbekend en soms een andere kijk op onze realiteit. Maar wel erg westers. Al raakt het ook veel denkwijzen vanuit oosterse filosofieën. En als voornaamste punt geldt dat ik volgend jaar met vervroegd pensioen ga. En dus alle tijd van de wereld heb om aan zo’n fantastisch project mee te kunnen werken.

   • Hallo Mirjam,

    Dank voor je reactie. Het is wel heel bijzonder om nu al deze reacties te lezen. Als iedereen zo bijdraagt gaat er iets bijzonders komen.

    Hartelijke groet,
    Jacques

  • Prachtig idee ben woonachtig niet ver van Zuidlaren vandaan ken het mooie oude gebouw. Zou wellicht iets bij kunnen dragen met yoga en meditatie, dans lessen??
   Warme Hartegroet,
   Biruta

   • Hallo Biruta,

    Dank je wel voor je reactie. Zoals je kunt lezen zijn er veel mensen die iets te bieden hebben aan expertise op het gebied van alternatieve zorg. Waar het ook om gaat is dat zich een groep mensen vormt die bereid is om te investeren in geld, tijd, kennis, netwerk enz. om een dergelijk centrum van de grond te tillen.

    Hartelijke groet,
    Jacques

  • Jacques,

   Wat een leuk idee en mooie gelegenheid om met gezondheid bezig te zijn.

   Buiten de MIR methode gebruik ik het Biomagnetische Paar van dr Goiz.
   Deze Mexicaanse arts heeft ontdekt dat ziekten kunnen worden opgespoord en teniet worden gedaan met behulp van een tweetal magneten. Die magneten worden op specifieke plekken op het lichaam gelegd, een noord en een zuid pool, en daarmee wordt op heel korte termijn de bron van de ziekte opgelost.

   Kunnen wij eens met elkaar praten en onderzoeken wat mijn bijdrage kan zijn.

   Het Biomagnetisch Paar is een heel sterk en effectief waarbij cliënten op korte termijn van hun problemen worden afgeholpen. De MIR methode en alle andere zullen daarna veel effectiever zijn.

   Met vriendelijke groet,
   Sijbrand.

   • Hallo Sijbrand,

    Geweldig hoeveel verschillende methoden er toch zijn om ziekten te behandelen. Natuurlijk is het mogelijk om te kijken wat je bijdragen kan zijn.
    Ik ben nu eerst alle “losse” reacties even aan het beantwoorden. Zal later een voorstel doen om voor geïnteresseerden bij elkaar te komen en kennis te maken.

    Hartelijke groet,
    Jacques

  • Ja wat een geweldig idee! Mijn man en ik zouden daar dolgraag bij meehelpen! We zijn allebei o.a. regressietherapeut en ook al een tijdje bezig na te denken over een plek waar mensen weer helemaal in hun kracht kunnen komen. We horen graag meer! Lieve groet, Alice en Simon

   • Hallo Alice en Simon,

    Dan hoef je niet langer meer na te denken 🙂
    Er zijn nogal wat reactie. Ik probeer op korte termijn iets te organiseren om belangstellenden bij elkaar te brengen en kennis te maken met elkaar.

    Hartelijke groet,
    Jacques

  • Ik zou deze mensen een zielszuivering kunnen bieden op afstand. Het is heel breed. Ik maak mensen hun energie schoon waardoor ze zich gelijk al beter voelen. Het ruimt oude ballast op en werkt heel goed op lichaam en geest. Voor mij is het niet mogelijk om naar Zuidlaren iedere keer te komen maar dit kan ook heel goed op afstand. Linda

   • Hallo Linda,

    Dank je wel voor je reactie. Ik denk niet dat ik/wij er in eerste instantie al iets mee kunnen. Het gaat juist om het realiseren van een fysieke locatie waar mensen die rust en heling zoeken terecht kunnen, een “natuurlijk gezondheidscentrum”. Om dit te realiseren betekent dit dat er mensen bereid moeten zijn om tijd, geld, kennis en energie te investeren om dit van de grond te krijgen. En misschien komt er bijvoorbeeld een crowdfundingcampagne waarin je kunt bijdragen, maar zo ver zijn we nog niet.

    Hartelijke groet,
    Jacques.

  • Beste Jacques,

   Graag wil ik iets betekenen in het mooie initiatief dat jij verder wilt ontplooien.

   Ik woon in Westerbroek, ben getrouwd en mama van twee prachtige kinderen en werk 1 dag in de week als managementassistent bij een scheepswerf in Hoogezand. Ik ben zelf hoogsensitief en ben veel met dit onderwerp omdat het een grote stempel drukt op mijn functioneren in het dagelijks bestaan.

   Ik werd erg blij van je oproep omdat ik voel dat het creëren van zo’n centrum heel veel hoogsensitieve mensen in alle rust weer in verbinding kan brengen met zichzelf.

   Ik heb geen concreet beeld van mijn bijdrage, maar ben bereid mij in te zetten waar nodig.

   Graag tot horens!

   Hartelijke groet,

   Elien Roelfsema

   • Hallo Elien,

    O wat prachtig dat je bij wilt dragen. En het mooie is dat je zo in contact kunt komen met mensen die je via een behandeling/methode/lezing kunnen ‘leren’ dat hooggevoeligheid een enorme kracht is die je positief kunt inzetten en waar je geen last meer van hoeft te hebben. Besef dat je een mooie gave hebt meegekregen, ook al lijkt het nu soms lastig.

    Hartelijke groet,
    Jacques

  • Lieve Jacques,
   In oktober bij de lezing hier in Assen kwam het sanatorium ter sprake, waar mensen bij kunnen komen van…
   Het sprak me zó aan, kippenvel momentje!
   En nu dit initiatief zo kort bij huis.
   Ik doe graag mee!
   Ik hou me van harte aanbevolen en hoop op vervolg!
   Warme groet, Chris

   • Hallo Chris,

    We, Will en ik, hebben ook al een eigen lijstje van mensen die we er graag bij willen betrekken. Daar sta jij ook op 🙂

    Groet,
    Will Vos en Jacques van der Noord

   • Beste Maaike,
    Is het al gelukt om te veranderen? Het heeft te maken met reacties wel/niet willen ontvangen.
    Als het niet lukt, laat me weten, dan verwijder ik je eerdere bericht.
    Groetjes, Mireille

  • Dag Jacques/Mireille,

   Ik wil graag laten weten dat ik me graag zou willen inzetten voor dit idee.

   Ik werk als begeleider in de gehandicapten/psychiatrische zorg. Daarnaast volg ik momenteel een (erkende) hbo opleiding tot Energetisch Therapeut.
   In mijn leven heb ik veel kennis opgedaan wat betreft, kruidengeneeskunde, bachbloemsem, handopleggingen, edelstenen, en mensen begeleiden en ondersteunen binnen verschillende contexten, richting uiteenlopende doelen (tevens afgestudeerd als cultureel maatschappelijk vormer).
   Ook ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van de ziekte van Lyme; het jaren lang ziek zijn, geen erkenning vinden in het reguliere circuit en uiteindelijk antwoorden krijgen uit de alternatieve geneeswijzen.

   Hoewel ik mijn huidige opleiding nog niet geheel heb afgerond, droom ik vaak van het moment dat ik een eigen praktijk kan openen of me kan aansluiten aan een dergelijk initiatief als dit!

   Op dit moment woon ik in Utrecht. Noord-Holland is dicht bij. Groningen is mijn droom om naar toe te verhuizen.

   Graag denk ik mee aan alle kanten.

   Lieve groetjes,
   Maria

   • Hallo Maria,
    Herkenbaar verhaal. En ja, als Groningen je droom is,mooie aanleiding om je droom te verwezenlijken lijkt mij. En als je je wilt aansluiten ben je van harte welkom.

    Hartelijke groet,
    Jacques

  • Beste Jacques,
   ook ik kan me aanbieden te ondersteunen in dit initiatief,
   door behandelingen HUE, Reiki, Dans, zingen, praatgroepen,
   tuinieren, mediteren.
   graag laagdrempelig!
   Groet Gaia

   • Hallo Gaia,
    Dank voor je reactie. Zoals je kunt lezen is er een groot en gevarieerd aanbod. De eerste uitdaging zal zijn om een groep te vormen die een sanatorium wil opzetten en daar tijd, geld, netwerk, energie in wil steken. Heb je daar ook ervaring in?

    Hartelijke groet,
    Jacques

  • Beste Jacques,
   Na het lezen van jou oproep kwam er een ontspannen adem uit mij en een duidelijk ja gevoel dat is niet iets waar ik normaal, als nuchter persoon, mee zou beginnen in een reactie maar het voelde zo goed en herkenbaar, dat het geschreven moest worden.
   Ik ben vanaf deze week werk zoekende en heb mijn pijlen op het noorden gericht om de rust en de ruimte voor mezelf te kunnen vinden en mezelf te kunnen ontplooien (kom zelf uit Gelderland waar het mij teveel word en het lef vast gepakt om een nieuwe onbekende weg in te slaan). Dus opzoek naar een plek waar ik kan ademen en werken met liefde en plezier.
   Mijn inbreng: ik ben heldervoelend alleen weet ik vaak nog niet om te gaan met de ‘boodschappen’ dat komt naar boven als ik bij mezelf ben en dat lukt hier niet. Ik ben geinitieerd in Reiki 1 en 2. Ik heb 2 jaar van een opleiding kunstzinnig therapie gehad helaas niet af kunnen ronden maar met mijn intuitie en deze basis kan ik met vol vertrouwen zeggen dat ik hier iemand in kan begeleiden.
   En ik heb jaren lang ervaring op facilitair gebied in horeca/catering. Wat terug te vinden is in het hebben van overzicht en de handen uit de mouwen willen steken en het is werk dat ik altijd graag heb gedaan en nog steeds dus op catering gebied kan ik ook ingezet worden.
   Als dit is wat je (nog) zoekt hoor ik graag van je.
   Groeten Manon (35)

   • Hallo Manon,
    Prachtig, dank voor je reactie. En, wat mij betreft gaat het niet om wat ik wil hoor. Ik geloof dat we als collectief iets kunnen creëren waarbij iedereen vanuit zijn/haar eigen passie en talenten (dat wat je bij je geboorte hebt meegekregen en als vanzelfsprekend afgaat) bijdraagt. Ik geloof sterk in gelijkwaardigheid en de kracht van verschillen. En catering, of liever gezonde voeding, liefst op biologische basis is hier een belangrijk onderdeel van.
    Gezien de reacties lijkt er een mooie, gevarieerde groep mensen op te staan. Samen kunnen we zorgen dat al die wensen en dromen werkelijkheid worden in een andere samenleving.

    Hartelijke groet,
    Jacques

  • Dag Jacques,
   Bijzonder verhaal van je. Al enige tijd speelt door mijn hoofd: ik wil me inzetten op een plek waar complementaire geneeswijzen mensen ondersteunen in hun helingsproces/hun eigen herstelvermogens bekrachtigen. Jouw plannen met een sanatorium passen daar ook bij. Ik woon in regio Zuidlaren = in Borger en ben zzp’er en pensionaris. Wat zou ik kunnen: onderhoud/kleine klussen, conciërge/gastheer,een luisterend oor, koken.

   • Hallo Wim,

    Geweldig, jouw aanbod. Dank je wel.
    Het zit allemaal nog in de oriëntatiefase, maar met al die mooie reacties moet het toch lukken om “iets” ergens in het Noorden van de grond te krijgen wat bijdraagt aan het welzijn van ieder van ons.

    Hartelijke groet,
    Jacques

  • Hallo Jacques, wat een goed plan! Het lijkt me fantastisch om in een team te werken met gelijkgestemde mensen. Ik ben sociaal vaardig en kan goed masseren en reiki geven. En ik woon in de buurt!
   Veel succes met het plan en ik hoor graag van je.
   Groetjes Dirkje

 35. Hoi Mireille,
  Mijn hart maakte een sprongetje toen ik de mail kreeg en las over het sanatorium. Ik loop al Jaren rond met mooie ideeen over geneeshuizen of herstel huizen. Heb Jaren in de verpleging gezeten en liep altijd tegen het zelfde probleem aan.De mensen naar huis en dan.
  Op dat mooie plekje La Vie Tara heb ik nog met de vorige bezitters het ook over een plek voor herstel van ziekte of andere problemen gehad en dan met verschillende behandelingen zoals energetische massage of heling en MIR-Methode enz er zijn al mooie dingen genoemt in de mails.
  Ik heb nu alle tijd en vind ook vele dingen leuk vanaf de grond opbouwen tot het verzorgen of begeleiden van mensen. Er borrelt van alles nu ik zo zit te schrijven. Ik doe graag mee.
  Warme groet Marjo

 36. Aan alle missie-minnende mirrors die sanatoria gaan opzetten: Vergeten jullie niet dat hondenbaasjes hun hond graag mee willen nemen? Dus diervriendelijke kamers maken a.u.b. en in een gezonde omgeving met veel wandelroutes neerstrijken.

 37. Hallo. Mijn man is op 50 jarige leeftijd overleden aan een hersentumor. Ik ban achter gebleven met 3 pubers en heb fibromyalgie. Het valt me allemaal zo zwaar, de huishouding, de tuin, de administratie, auto die het niet doet, de verantwoordelijkheid. Je moet overal maar verstand van hebben als je er alleen voor staat. Het eerste half jaar best hulp gekregen maar naar een jaar moet je het allemaal weer zelf doen. De omgeving snapt het gewoon niet, ik ben nog steeds uit balans. Ook bij psycholoog geweest maar ik moet door zegt ze en mensen die me niet steunen niet te veel contact mee zoeken. Ik blijf hangen in mijn boosheid en teleurstelling. Zou het zo fijn vinden eens een week er uit te zijn! Dus ik zeg ja!

 38. Beste Mireille,

  Allereerst hartelijk dank voor jouw mooie werk.

  Maar graag willen wij, Renate en Bram, reageren op jouw stuk over ziek zijn en rust.
  Je vraagt daarin te reageren op een concept dat bij ziekte rust geeft aan lichaam en geest.

  We kunnen jouw mening hierover bevestigen met eigen ervaringen en we hebben een sterk voorbeeld hierin meegemaakt nadat onze zoon bij 29 weken zwangerschap was geboren.
  Juist dan is rust in het gezin belangrijk zodat de moeder alle aandacht op de baby kan richten.
  In ons geval moest Renate alle aandacht voor hem hebben nadat hij na twee maanden ziekenhuis thuis was gekomen.
  Het verplegend personeel had ons nadrukkelijk geadviseerd dat Renate tot zeker 6 maanden volledig thuis moest zijn.
  Echter daarin had de UWV-arts een doorslaggevende stem. Want, mocht hij/zij vinden dat Renate veel eerder kon gaan werken, dan zou het recht op een uitkering komen te vervallen. Wij hadden besloten om koste wat het kost er voor te zorgen dat er rust zou zijn voor hem en dat Renate als moeder altijd bij hem zou zijn. Dat hebben we gedaan en gelukkig wisten we de UWV-arts te overtuigen.
  We kunnen niet alles wat zo goed ging in het herstel van hem alleen daaraan koppelen (hij is gewoon ook erg sterk en gezond van zichzelf), want er zijn ook andere omstandigheden waarvan wij vinden dat die zijn herstel hebben bevorderd; naast de rust en regelmaat kreeg hij voor zijn omstandigheden zo lang mogelijk borstvoeding en geitenmelk en goede vetten zoals roomboter en kokosvet. (bijvoorkeur biologisch)

  Onze zoon is bij 29 weken zwangerschap ogenschijnlijk levenloos geboren. Hij moest gereanimeerd worden en binnen 24 uur nog een keer.
  Hij had een dramatische eerste 24 uur, maar heeft zich vervolgens zonder noemenswaardige tegenslagen hersteld.
  Even een paar feiten van nu die typerend zijn voor hem maar haaks staan op de ‘gemiddelden’ bij kinderen die onder vergelijkbare omstandigheden zijn geboren;

  hij zit net op school (in NL groep 3) en hij doet het heel goed (hij is eind november geboren en gaat dus een jaar eerder naar school dan wanneer hij 11 weken later was geboren)
  hij is groot voor zijn leeftijd, fysiek sterk, en zelden ziek (en dan herstelt hij zich zeer snel)
  hij heeft nog nooit antibiotica gehad,
  nog voor zijn eerste verjaardag konden specialisten niet meer aan hem zien dat hij prematuur is,
  hij luistert in de klas goed, is coöperatief en kan geconcentreerd werken,
  hij is tweetalig. Toen hij 11 maanden was zijn we naar Noorwegen geëmigreerd. Dit is zeker niet een rustige periode te noemen, maar het wonen hier is voor ons als gezin een stuk gezonder. Ook hebben we de hectiek rond de verhuizing zoveel mogelijk voor onze kinderen beperkt weten te houden.
  Als laatste; Renate volgt een Noorse opleiding tot ‘voedingsdeskundige plus’
  In mijn eigen woorden en kort uitgelegd is het gebruik van de ‘juiste voeding’ het medicijn voor allerlei klachten, aandoeningen en ziektes.
  Mijns inziens past in een dergelijk concept (waarbij rust het lichaam helpt te herstellen) ook de juiste voeding.
  Succes met het uitwerken van dit concept!

  Hartelijke groet,
  Renate en Bram

  • Beste Bram,
   Dankjewel voor je ervaringsverhaal en gefeliciteerd met jullie krachtige zoontje! Ja, er zijn meer factoren die iemand’s gezondheid bevordert. Misschien dat je die artikelen nog niet hebt gezien op de website. Ben het helemaal met je eens dat voeding eveneens een grote rol spelen. Wat heerlijk dat julie in Noorwegen zijn gaan wonen. Het is daar nog zo puur en zoveel natuur!
   Heb het goed met elkaar!
   Groetjes, Mireille

 39. Beste Mireille,

  Wat een prima initiatief! Ik zou graag mijn bijdrage leveren met verschillende dingen: Het geven van massages, reiki, tuinieren, bemensen van een receptie, aanspreekpunt zijn, coaching, lekker samen tuinieren, opruimen keuken. Lekker (ver)zorgen.

  Lieve groeten,

  Ron

 40. Beste Mireille, een stukje in je verhaal bleef maar bij me hangen. Je schreef dat het maar goed was dat de dierenarts zo duur is, zodat mensen langer wachten om er naar toe te gaan. Ik vind het vreselijk fout dat de dierenartsen zo duur zijn ( hoge BTW). Met name bij katten kan het fataal zijn als je te lang wacht om naar een dierenarts te gaan. Dit moest ik echt even kwijt.Verder ben ik echt een fan van de MIR-Methode. Groet van Sylvia.

  • Beste Sylvia,
   Ja, soms schrijf ik een beetje prikkelend, maar als ik jouw uitleg erbij lees, is het eigenlijk best cru wat ik schreef. Ik zal kijken of ik het kan aanpassen.
   Dankjewel voor je reactie!
   Groetjes, Mireille

   • Dankjewel Mireille, ik ben blij met je reactie. Vorige week kwam ik weer met iemand in gesprek die, door geldgebrek, niet naar de dierenarts kon. Mens en dier lijdt daardoor. Groet, Sylvia

 41. Wat een fijn initiatief. Ik wil hier heel graag m’n werk van maken, via intuïtief healing, wandelcoach oid, maar vind het lastig het alleen op te pakken. Hoe fijn om met gelijkgestemden iets moois neer te zetten. Blij!!
  Graag in Haarlem of omgeving. Of idd dicht bij het strand!

 42. Hallo Mireille,

  Ja, bij mij resoneert de droom om sanatoria op te zetten ook meteen en ik zou door het bieden van aandacht zowel luisterend als haptonomisch aanrakend daar graag een bijdrage aan willen geven.

  Waar ik jou en andere lezers graag op attent maak is het bestaan van de Hof van Kairos in de Achterhoek. Dit is zo’n plek waar mensen tot rust mogen komen in een warm onderkomen, in een mooie natuurlijke omgeving en zich kunnen laven aan oprechte aandacht, goede voeding, mooie meditaties en massages en in het atelier expressie kunnen geven aan wat van binnen leeft.
  Een hele fijne plek waar ik zelf ongeveer 1x per maand haptonomische massages verzorg. Als je benieuwd bent kun je op http://www.hofvankairos.nl meer info vinden.

  Lieve groeten van Simone

  • Beste Simone,
   Dat lijkt me misschien de makkelijkste weg: aanhaken of instappen bij die plekken waar al dit soort mooie sanatoria actief zijn. Want het vergt zo enorm veel om zo’n pand te vinden, in te richten en draaiende te houden… Hof van Axen is ook zo’n mooie plek. Wie kent er nog meer?
   Groetjes, Mireille

  • Er staan bij de hof van Kairos wel binnen een km. een aantal zendmasten waaronder LTE. (daar kun je tegen afschermen). En hebben ze er WiFi of DECT telefoons?

 43. Een stralingsarm sanatorium! Zonder WiFi, met een bedrade telefoon en bedraad internet. Ik schrijf me meteen in, en als ik helemaal weer gezond ben ga ik er werken. Administratief werk, koken, verzorgen, van alles wat.
  Ik ben kipgezond zonder al die kunstmatige velden, waardoor ik momenteel bijna nergens meer heen kan want overal is Wifi en iedereen zit achter de smartphone. Weten mensen niet dat dit absoluut ongezond is? Het hoort sowieso niet thuis in een sanatorium. De MIRmethode heeft mijn innerlijke kracht versterkt, er kwam inderdaad oud zeer los maar dat is toch prachtig! Opgeschoond was ik, maar dagelijks weer de stralingsbelasting kwijt zien te raken is niet eenvoudig. Dus kom maar op: een stralingsarm sanatorium, ik doe mee.

  • Graag sluit ik mij aan bij het idee van een stalingsarm sanatorium. Electrosmog maakt levensgrote inbreuk op onze gezondheid en op ons welzijn.
   Ik kan, als ‘ervaringsdeskundige’, voorlichting geven aan mensen, die electromagnetische straling in hun omgeving tot in minimum willen beperken.
   Verder: Een deel van mijn professionele werk wat ik graag uit wil breiden, is mensen goed doen met de klanken en heilzame trillingen van Tibetaanse klankschalen.
   Ik zou het geweldig vinden als ik zou mogen participeren in het sanatoriumproject als muziek- en klankpedagoog. Emmy

 44. Ik MIR nu al een hele poos. En ik heb hier intussen al heel veel op de site gelezen. En in de meeste gevallen komt er bij mij een gevoel van herkenning en een “he hier kan ik iets mee”. Maar op het idee van Sanatorium knap ik gek genoeg helemaal af.

  Ooit had ik in mijn jeugdjaren een zware longontsteking. Ik moest rusten. Dat mocht thuis, maar als ik niet voldoende rust nam, zou ik naar een Sanatorium moeten. Rust had ik sowieso nodig, ik was stik kapot…en rusten deed ik en deed me goed…dus ik hoefde gelukkig niet naar een sanatorium en mocht (ook al heb ik de vreselijke pestbroer gehad) toch gewoon thuis weer opknappen.

  Ook nu als ik ziek ben wil ik gewoon thuis zijn. In mijn eigen veilige nestje kunnen terugtrekken en stilletjes aan waar beter worden. Als ik ziek ben, wil ik echt nergens heen… wél thuis zijn bij mezelf, in mijn eigen ingerichte knusse plekje met vertrouwde dingen om me heen. Ik wil dan niet ergens zijn waar er meerdere zieke mensen zijn. Dat geeft mij gewoon nooit de nodige hoop op herstel en rust….want voor ik het goed en wel door heb heeft dan in no time iedereen mij over al zijn ziekten, lijden en kwalen verteld….dat ik niet meer weet waar ik het heb….
  Zo is dat in elk geval steeds in een ziekenhuis als ik in een wachtkamer zit. Mensen beginnen dan steeds hun ganse medische meserie te vertellen dat ik al mijn vertrouwen en hoop op herstel voor mezelf verlies.En ik vraag daar niet om he.

  Vandaar…dat ik niet zo een heel groot heil zie in een plek waar veel zieken samen gebracht worden.
  Ik zou er eerder voor pleiten dat mensen bij hen thuis een veilig en sereen mini sanatorium inrichten. Waar jij of een gezinslid zich kan terugtrekken en tot rust komen en weer herstellen.
  Therapeuten en begeleiders zouden toch ook aan huis kunnen komen toch? Zo zien ze meteen hoe iemands leefomgeving is en kan ook daar op ingespeeld worden toch?

  Wellicht zijn het mijn meerdere trauma’s die ik heb met ziekenhuizen dat ik zoiets niet zie zitten.

  Maar ben zo te zien de enige…

  Groetjes

  Patricia

  • Beste Patricia,
   Ik denk dat je daar gewoon een heel goed punt hebt! Misschien komt er wel een aparte plek waar WEL over het eigen ziek zijn mag worden gesproken, maar verder niet… Ik heb daar ook het antwoord nog niet op, maar ben blij met jouw invalshoek!
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 45. Woorden staan soms in tussen wat je voelt en de weg naar een oplossing. Het kan eng zijn om iets hardop te denken. Daarom werk ik met muziek. Dan kun je iets voelen zonder het te zeggen. Mocht er belangstelling voor zijn in het sanatorium wat hier gecreeerd wordt, dan wil ik graag meewerken. Mail me gerust: nanzz@vathorstnet.nlGeenSpam

 46. Hoi Mireille, ik word helemaal warm bij het lezen van dit artikel van jou. Zelf heb ik al jaren een droom om er voor mensen te mogen zijn als zij even niet meer in balans zijn(lichamelijk dan wel geestelijk, tenslotte lichaam en geest zijn 1) en geen licht meer zien aan het einde van de tunnel. Ik heb een droom om een soort “huis” te creeren waarin mensen via meditatie, mindfulness, healing, coaching, dansen, wandelen in de natuur, welness, aandachtig luisteren naar elkaar,en gezelligheid (lachen) weer lekkerder in hun vel kunnen komen. In mijn droom staat deze plek vlak bij het strand maar ook bos. Zowel de zee alsook het bos geven mij altijd een heerlijk gevoel als ik chaos heb in mijn hoofd.Ik weet dat de natuur heelt. Dus ja ik zou graag meedoen via het geven van meditaties en healingen, aandachtig luisteren, Mindfull coachen, maar ook door het meedenken over de warme inrichting van de “plek” en ook organisatorische taken zouden bij mij passen. Dus ja, zou fantastisch zijn als deze droom, mijn levensmissie, gerealiseerd zou gaan worden door dit idee en dat ik daar een bijdrage aan mag gaan leveren. Anita

 47. Wat een mooi idee !! In de natuur is de mooiste plek . Ik zou kunnen helpen door healings te geven en teken/schilderopdrachten aan te bieden dus kunstzinnige opdrachten tussen de rustperiode door . En er zouden ook wat paarden bij moeten ach dat zou fantastisch zijn .. ik doe graag mee

 48. Wat heerlijk te lezen dat er zoveel mensen mee willen doen, de capaciteiten hebben en zelfs ruimtes aanbieden. Mijn moeder overleed 25 jaar geleden aan kanker bij ons thuis. Een vriendin kwam haar 2x per week reiki geven.Ze veranderde van een zieke, verdrietige en opstandige vrouw in een zachte liefdevolle persoonlijkheid die ze in wezen ook altijd was. Ze had geen pijn meer, ook geen medicijnen meer nodig en lag ons al die weken rustig en dankbaar aan te kijken en zo overleed ze ook. Daarna deden wij zelf de reikicursussen en werden reiki masters. Door die ervaring ontstond er ook zo’n plan bij ons om een mooi centrum in de natuur op te richten. We hebben het uitgezocht en overwogen. Toen het niet haalbaar bleek en de kinderen het huis uit gingen was de zolder leeg. Dus pakten we dat aan om daar mensen te behandelen.We geven, naast individuele behandelingen, 2x per maand open avonden waar we (max 10 pers.), na een gesprek over een onderwerp en een meditatie, elkaar behandelen met reiki. Al die jaren is het altijd doorgegaan omdat er altijd mensen komen. Zo kon ons grote plan toch op kleinere schaal uitgevoerd worden. Als je in het westen iets begint bieden we graag onze diensten aan. Mijn man is geestelijk verzorger en ik heb onderwijservaring, geef ook ayurvedische massage en ben bloesemtherapeut( Nederlandse bloesemremedies van Bram Zaalberg) Heel veel succes Mireille, het gaat er vast ooit van komen..!

  • Wat een super idee voor een sanatorium ! Het is zo fijn om op een goede plek met juiste mensen te kunnen zijn om te mogen herstellen van je ziekte, wat het dan ook mag zijn. Mijn vraag is of jullie dat ook willen gaan doen in Zuid-Nederland. Dat zou hier ok heel welkom zijn !!!
   Graag wil ik daarbij meehelpen.

 49. Beste Mireille,
  Wat een mooi initiatief. Graag zou ik er ook aan meewerken.
  Ik kan heel goed luisteren, regressie therapie geven. en een healing geven.
  Een bosrijke omgeving of dicht bij het strand zou ik als voorkeur hebben voor de lokatie van een sanatorium. Omdat ik denk dat de natuur ook heel helend is.

 50. Wat een geweldig idee! Dit is waar ik al jaren van droom, mensen verwennen, in de watten leggen, relaxen, creatieve bezigheden, samen koken noem maar op. En dat allemaal onder een dak, het lijkt me geweldig. Ik zou als als Massage Therapeut de mensen een stukje ontspanning kunnen bieden en dmv Qi gong lessen de energie in het lichaam laten stromen. Ook doe ik veel met gezonde voeding, 5-elementen (Chinees) wat veel goeds voor je lichaam doet. Ik doe graag mee!

  Warme groet,
  Annelieke

 51. Wat een goede ideeen! Geweldig…ik zou met mensen willen gaan wandelen een luisterend oor bieden,ontspannende voetmassage geven,lekker opmaken,muziek draaien of zingen,bloemschikken,films draaien,brunchen of lunchen met al zijn voorbereidingen,organiseren ben ik goed in ,grote groepen vermaken met optredens,of gewoon in het klein,gewoon bidden als er behoefte aan is,kinderen op bezoek binnen halen,alles gewoon in de relaxte sfeer…samen praten,och zoveel…
  zorgen,ben nu maatje van 2 klienten,goed gevoel geeft me dat Ria

 52. Hallo,
  Ik weet niet precies of het pand dat ik ingedachten heb ‘vrij’ is, maar er zat voorheen een stichting in, ook bejaarden , die eruit moesten omdat het een azc zou worden ( het was vroeger een klooster), maar dat is niet door gegaan, en nu staat het leeg,het is in ieder geval een prachtig enorm groot pand , rustig gelegen . Het is Willebrord Haege, vliedenseweg Deurne, Nederland. Een geschikte locatie hiervoor. Informeren zou altijd kunnen, toch?

  • Beste Ursula,
   Ja, informeren kan altijd! Je weet toch nooit hoe een en ander in elkaar valt als een puzzel als ineens de mensen en de energie samenvallen! Heb jij zin/tijd om eens te informeren?
   Groetjes, Mireille

 53. Dag Mireille,
  Gisteren een avond bezocht van ,ontdek je passie,en nu de geweldige artikel.
  Op 12-10-2016 om 14.06 schreef Marianne je. Ook ik woon in Boxtel en heb deze plannen en ook zonder auto.
  Zou je me met haar in contact kunnen brengen via mail of telefoon?
  Hartegroet van
  Annie

 54. In de natuur, dat is heel belangrijk. Natuur geeft healing en weer contact maken met de natuur is contact maken met jezelf. Gezonde natuur, wilde natuur, eetbare natuur, dat zou mijn bijdrage kunnen zijn!

  • Beste Patty,
   Wat een leuk idee! Ja, zo’n gebouw zou beslist in de natuur moeten staan. En dan via jou nog meer leren over de natuur. Heerlijk!
   Groetjes, Mireille

 55. hoi hoi, wat een heerlijk artikel en ja ik wil ook een sanatorium!! Ik ben yoga lerares en wil graag mijn diensten aanbieden. De locatie zal nog wel even een puzzel zijn maar het zou geweldig zijn als het gaat lukken. Ik heb gehoord dat het Jachtslot in Molenhoek(vlakbij Nijmegen) gesloten gaat worden, tot nu toe een horeca gelegenheid. Wat ermee gaat gebeuren weet ik niet. Er is ook een groot bijgebouw dat op dit moment leeg lijkt te staan.Het ligt prachtig in de bossen.
  groetjes Fieni

  • Beste Fieni,
   Zou je eens willen informeren wat er voor plannen zijn voor dat leegstaande gebouw?
   Groetjes, Mireille

 56. zo,n sanatorium zou moeten staan vlak bij ggz gebouwen ,dan kunnen mensen daar heen inplaats van ggz ,en wat ik zou willen doen ik zou reiki willen geven ,en willen luisteren naar wat mensen echt bezig houdt en wat ze nodig hebben op het moment dat ze daar in het sanatorium zijn ,en een kopje thee of koffie zetten , hun haren verzorgen ,maar eerst heb ik zelf nog het 1 en ander te doen om gezond en fit te worden maar het lijkt me geweldig en dan in drenthe of overrijsel

 57. Een “Mindfullness” home, op meerdere “gezonde” plekken in Nederland! Dit zou toch te realiseren moeten zijn. Kijkend naar het resultaat wat het oplevert voor de “algehele gezondheid van de mens. Minder ziektekosten, dus een vergoeding vanuit de Zorgverzekering zou op z’n plaats zijn!!!! Vrijwilligers met een passie staan hier ook vast voor open!!!!

  • Beste Elly,
   Ja, ik vind ook dat we daarvoor mogen aankloppen bij zorgverzekeraars. Als ze gaan inzien wat dit op de lange termijn aan ziektekosten bespaart…!
   Groetjes, Mireille

  • Wat een mooi iniatief! Ik wil graag bijdragen!

   Ik ben een kei in organiseren, grote lijnen, helicopter view. Heb opleiding als leefstijlcoach afgerond en heb mensen gecoacht op gezonde leefstijl, prive ebn op het werk, vooral op burnout en stress, re-integratie op werk na burn-out.

   Het komt helemaal overeen met wat ik zelf wil opzetten (ik zit nog in de droomfase):

   Toen ik overwerkt raakte zocht ik ergens waar ik een week lang rust en regelmaat kon hebben-een zorg hotel. Ergens waar ik niets hoefde en aan kon schuiven bij een vast programma(met keuze) met meditatie, rust, yoga, coaching, gezond eten en rustgevende omgeving aan zee.

   Ergens waar ik niet alles zelf hoef te bedenken maar waar even voor mij gezorgd werd zodat ik even op adem kon komen.

   Ik kon dit gecombineerd bijna niet vinden, of het werd maanden later pas aangeboden, of niet te betalen.

   Vandaar dat ik het idee geweldig vind en graag bijdraag!

 58. Een mooi initiatief dat zou het zeker zijn. Ik zelf zou touch for health, toegepaste kinesiologie, beweging en voetreflex kunnen bieden…
  Verder vind ik het ook leuk om naar mooie lokaties te kijken die hiervoor geschikt zouden kunnen zijn, maar het allerbelangrijkste is dat mensen dit vergoed zouden kunnen krijgen..
  De kennis vanuit de antroposofie voor verpleging en heling,is ook een aanrader ook voor het inrichten van ruimtes dmv kleur en materiaal, en diverse therapien…. Triodos bank als financier.

 59. Wat een super idee, een Sanatorium!
  Ik werk als (wijk)verpleegkundige en daarnaast (bijna gediplomeerd) energetisch therapeut.Ik zou er zeker voor open staan om daar aan mee te werken.
  Het is inderdaad heel belangrijk dat er een vergoeding zou komen van de zorgverzekeraar en daarbij ook bekendheid bij onder ander huisartsen.

  • Beste Gertrude,
   Ja, goed plan. Ook huisartsen zouden het kunnen aanmoedigen dat mensen tijdig rust nemen, er even tussenuit gaan, om te herstellen, voordat ze zich weer in het drukke leven storten. Ik begin me toch echt af te vragen wat hieruit mag gaan ontstaan! Zoveel mensen die dit een warm hart toedragen! En ik weet ook dat er veel mensen rondlopen die al jaren ditzelfde soort plannen hebben!
   Groetjes, Mireille

 60. Hoi,
  Ik heb van 1996 tot 2002 in een Herstellingsoord gewerkt, is inmiddels gesloten omdat er geen AWBZ regeling van de grond kwam. Maar ik weet dat er nog wel een aantal in het land zijn! Mensen met een burnout, herstel na ziekte, ziekenhuisopname, mantelzorgers ontlasten enz.
  Succes!
  Groet,
  Elisabeth

  • Beste Elisabeth,
   Dan is jouw ervaring in dat herstellingsoord goud waard! Uiteindelijk gaan veel van dit soort fantastische plekken weer dicht vanwege financiën. Dat zou dan als eerste heel goed geregeld moeten zijn… Ik hoop bijvoorbeeld op mensen die een pand of landgoed hebben, dat die zo’n project zien zitten en het ter beschikking zouden willen stellen. Maar dat is misschien wel teveel gevraagd… Ik geloof er wel in dat het gebouwen zouden mogen zijn die volledig ‘vrij’ zijn, dus waar geen huur of hypotheek meer hoeft te worden betaald. Om het zo financieel veiliger te stellen. We gaan het zien!
   Groetjes, Mireille

 61. Wauw, jaaa! Wat een supergoed idee. Ik woon in de buurt van Gent, in Deurle (Sint-Martens-Latem) in de Leiestreek. Dat zou een echte droom zijn die uitkomt. Ik zou reiki geven en vooral luisteren en door mensen hun verhaal luidop te laten doen, hen tot inzichten brengen. Daar ben ik goed in, ik ben emotioneel healer.
  En deze week werk ik ook van thuis omdat mijn lichaam de rust nodig heeft.
  Hou mij op de hoogte als er een brainstorm-meeting doorgaat in het Gentse! Succes!!!

 62. Wat een heerlijk idee om aan zoiets moois mee te kunnen werken, maar ook een heerlijk idee dat er zo’n mooi vangnet bestaat als je ziek bent.

 63. Wat een goed idee ,vroeger was een sanatorium inderdaad normaal.Ik zou zeggen start er één in Callantsoog,heerlijk bij de zee,gratis uitwaaien en jezelf laten vertroetelen.

 64. Erg goed plan….bossen in brabant???? Heb een vriendin die bij een grote verzekeringsmaatschappij inkopen doet zal haar gedachten eens polsen,je weet nooit.Doe zelf al jaren de MIR-Methode en gebruik dit zn in mijn spreekuren als leefstijlcoach.Ben nu bezig om een gezondheidsprogramma op te zetten binnen de lokale tv omroep om zo een groter bereik te krijgen…bewustmaken is mi een groot ding om in het rusthuis in te voeren om zo terugval te voorkomen.

 65. Lieve Mireille, wat een prachtig idee!
  Graag werk ik hieraan mee.
  Ik ben Energetisch genezer en Hotstone Therapeut, werk momenteel als verzorgende in een Hospice en ga binnenkort starten met een 4 daagse cursus: “Creatief omgaan met Rouw en Verlies”.Geweldig om mensen te begeleiden daarmee, denk aan klei, verf, pastel, bijenwas en schrijven. Schrijven is mijn passie, vooral poëzie.Verder heb ik een aantal workshops gevolgd (klankschalen, voetreflex, metamorfose -massage ed)Dit aanvullen met eventuele cursussen is mogelijk.Natuurlijk ook bekend met de MIR methode, ook gedaan.
  Ik woon in Boxtel, in de buurt zou geweldig zijn (ik heb geen auto). Ik zal eventueel geschikte locaties in de gaten houden.
  Lieve, warme groet en succes! Marianne.

 66. Beste Mireille,
  In het blad Spiegelbeeld van september 2016 staat een prachtig pand te koop,gelegen in Noord Ardeche.Het ligt op 1100m.hoogte .Een heerlijk klimaat,zowel in de zomer,als in de winter.
  De sfeer van het gebouw is zeer aangenaam. Ik ben er vele malen geweest,voornamelijk in de Kerstperiode.
  De plek is goed met de auto bereikbaar,binnen een dag,ook in de winter.
  Het gebouw heet : La Vie Tara en het dorp heet Lalouvesc.
  Op blz.27 van het sept.nummer van het blad Spiegelbeeld staan foto’s.
  Meer informatie te verkrijgen bij:
  albertdelouw@spiegelbeeld .nl
  Hartelijke groeten Els.

  • Beste Els,
   Ja, en daar hebben we de ‘Geldverzamelaars’ voor nodig. Mensen die het voor elkaar hebben gekregen om geld bijeen te brengen, zodatzo’n prachtig pand als dat van La Vie Tara aangekocht kan worden. Wie weet wat er nog mogelijk gaat worden…!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,

    Mijn vrouw en ik beheren inmiddels 4 jaar La Vie Tara en zoeken nieuwe doelgroepen. Zoals jij van plan bent zou inderdaad perfect bij ons passen.
    Ook het dorp Lalouvesc waar wij wonen, als pelgrimsdorp en “centre climatique” past prima in dit concept. Eind oktober zijn we in NL zouden we eens, geheel vrijblijvend, elkaar kunnen treffen?
    hartelijke groet, Fred en Patricia Bol

    • Beste Fred,
     La Vie Tara ken ik al van naam. Jullie voorganger was een van de eersten die daar al over de MIR-Methode vertelde aan anderen. Wat fantastisch dat jullie het hebben voortgezet! En ik heb even op jullie site gekeken, en amai, wat is dat een prachtig pand! Nu heb ik nog geen idee hoe een en ander in elkaar te vlechten is, vooral financieel, maar daar hebben jullie vast ideeën over. Ik heb jullie een email gestuurd om elkaar te ontmoeten. Dankjewel voor je initiatief!
     Tot over een paar weken!
     Groetjes, Mireille

 67. Hoi Mireille,
  wat een fantastisch plan! ik ben er in de jaren 90 mee bezig geweest, maar de plannen strandden, meestal om financiële redenen, of omdat het pand een andere bestemming kreeg.
  ik doe mee als (wandel)coach, massagetherapeut, MIR-methodebegeleider. In
  een pand ergens op de Utrechtse Heuvelrug of aan zee. Hoe mooi zal dat zijn!
  Hartelijke groeten, José van de Wouw

 68. Wat een mooie gedachte. Ikzelf zit al een tijdje te denken aan een inloop’huis’ waar mensen even de dingen van zich af kunnen praten en waar er naar ze wordt geluisterd. Heel laagdrempelig (zoiets als de praatjeswinkel uit de boeken van Fausto Brizzi).
  Een wat langdurig verblijf in een soort van sanatorium zou ook mooi zijn. Zelf ben ik dan de luisteraar en kan ook wat inzichten uit mijn therapieopleiding inzetten. En misschien een combinatie met samen koken (mijn hobby) en praten/luisteren.

  • Beste Federica,
   Ik denk dat dit soort ‘inloophuizen’ ook goud waard zijn! Het is alleen financieel zo vaak een probleem. Je zou dan zonder huur of hypotheek daar moeten kunnen zijn, zodat je ‘kostenneutraal’ kunt werken. Dan is het langdurig vol te houden! Wie weet wat er nog mag ontstaan, met al die lege winkelpanden in de steden…!
   Groetjes, Mireille

 69. Hoi Mireille, ik heb een geschikte locatie in natuurgebied beschikbaar net over grens in D. Maar geen budget om het geschikt te maken. Het idee spreekt me echter enorm aan en ik was ook al in de richting van een healingplaats aan het nadenken om deze mooie plek een nieuwe bestemming te geven. Als je ideeen hebt om je plannen te realiseren dan zou ik graag verder praten. Groetjes, Inge

  • Beste Inge,
   Ja, wat fantastisch zou dat zijn! Ik heb het net aan iemand geschreven, dat ik hoop dat er mensen zijn die een mooi gebouw in een fijn natuurgebied hebben, waardoor er geen huur of hypotheeklast bij komt kijken, omdat het dan financieel vaak zo’n zware dobber wordt…
   Ik heb je een email gestuurd om te kijken wat er mogelijk is. En wie weet kan ik je initiatief wel via de MIR-Methode site promoten. We gaan elkaar spreken!
   Groetjes, Mireille

 70. Eigenlijk werkt zo’n sanatorium het zelfde als een hospice ,daar wordt je ook zo vertroeteld en is altijd een luisterend oor !In zo’n sanatorium zou je ook met een hoop vrijwilligers kunnen werken !Het was vroeger zo slecht nog niet ,dat ga ik steeds meer beseffen ! Een sanatorium en de gewone bejaarde en verzorgings huizen moeten gewoon weer terug komen ! Ik vind dat een heel goed idee !

 71. Ik vind het een prachtig plan en wat zou het mooi zijn als het op vele plekken van de grond komt en in de samenleving ingeburgerd gaat raken!
  Ik ben auralezer en healer, heb een diep inlevingsvermogen, kan goed luisteren ( vooral tussen de regels door 😉 ), vind het heerlijk om met mensen (echt) in verbinding te zijn, heb helder overzicht over dingen en kan lastige dingen makkelijk overzichtelijk maken.
  Ik woon in Oss en zie mijzelf in de rol van zuiveraar, luisteraar en healer.
  Monique 🙂

 72. Hoi, hoi, het doet me erg denken aan de kloosterbezoeken, waar ik altijd erg tot rust kon komen.
  Nu er veel kloosters hun deuren sluiten, is jouw idee wellicht een prachtige nieuwe invulling , meer gericht op de mensen van deze tijd.
  Als mens, healer en coach ben ik heel blij met jouw inzicht

 73. Hi Mireille,

  Wat een goed en mooi initiatief!! Ik wil me wel aansluiten/meewerken, ik ben een Voetreflextherapeute in opleiding, zit in mijn laatste jaar.

 74. Goedemorgen Mireille,
  Deze missie klinkt mij als muziek in de oren, wat een fantastisch idee. Ik woon in Brabant en zou me heel graag als vrijwilliger willen inzetten voor deze missie. Ik ben een luisteraar een zuiveraar en een verzorger, kan ook goed tuinieren. Jammer dat ik geen miljonair ben, want dan zou ik er m’n geld in steken. Ik ben al een aantal jaar aan het mirren iedere ochtend als vast ritueel!! Ben nooit ziek! Dank je wel dat je deze methode in de wereld hebt gebracht!! Het mooie ervan vind ik dat je het helemaal zelf kan doen. Lieve groet, Corrie.

 75. Een plan naar mijn hart Mireille! Geweldig idee!! Ik stoei al een tijdje om vernieuwing in mijn praktijk te brengen om alles wat kan en doe te bundelen tot een geheel te brengen. Ik moest je boek maar eens gaan lezen om te weten wat mijn missie is. Zelf denk ik dat lichtheid en vreugde brengen mijn sterke kant is, dat krijg ik terug van mijn cliënten. Ik werk o.a. met burnout en mensen die hun temperament niet leven en daar ziek van worden.
  Ikzelf kan er over meepraten… Burnout over het hoofd gezien, o.a. Door werkdruk toch gewoon weer snel aan het werk gegaan. En er alleen in gestaan. Ik denk dat het voor mensen fijn is om steun, warmte, verzorging en aandacht te krijgen zonder oordeel. Je MAG je gewoon een tijdje heel rot voelen, daar aan toe geven, en rusten.
  Ik woon in Tilburg.

  Groetjes, Monique

 76. Beste Mireille,

  Een plan waar we met zn allen kunnen verwerkelijken! Een gebouw vlakbij zee en natuur gebieden. ( geneeskrachtige werking) heeft als voorkeur.Ik kan me inzetten als healers/ coaching. ( luisternaars, zuivernaars. Ik kijk ernaar uit!

  Mvg
  Joann

  • Aan zee inderdaad. Lekkere wandelingen maken met iemand die goed kan luisteren. Lekker eten. Sauna, massage, voetrefkex, yoga. Niks hoeft, alles mag. Ik zou me inzetten als luisteraar en/of decorateur/sfeermaker. Word hier helemaal enthousiast van
   Mijn man is van de financiën wn zakelijke kant dus zou zo een steentje bij kunnen dragen.

   Groet
   Petra

 77. Wat een goed idee! Ikzelf ben op dit moment al 10 dagen zwaar verkouden met een enorm verstopte neus. Ben zelf spiritueel coach & organizer en….neem natuurlijk geen rust. Zucht. Zelf ben je meestal het hardleerst (? is dat goed NL? Denk het niet). Maar een mooi centrum, in de bossen of bij de zee (ik woon in Alkmaar). Ergens waar je de vogels hoort, de lucht kan zien en het ruisen van boven en/of van de golven. Waar je kunt zitten, niks doen (oei…), naar de stilte luisteren. Ik zou daar wat graag mooie meditaties geven, of natuurwandelingen mét of zonder praten, 1-op-1 of in groepjes. Ja, wat een pracht idee! Om daar mijn inkomen mee te kunnen verdienen (of aanvullen). Ik doe mee. Wie nog meer in/rond Alkmaar/Bergen/Heerhugowaard?

  • Hoi Joke , ik heb deze plannen ook al lang en zou heel graag met jou in contact willen komen , hierbij mijn mailadres en dan kunnen we daarna bellen en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen . Ik woon nl in Zaandam maar al mijn vrienden wonen in Alkmaar en omstreken en het lijkt wel of ik daar steeds maar weer mijn gelijkgestemden vind.
   Ik hoop echt wat van je te mogen horen,
   Groetjes Corona , mocht het zo niet lukken weet ik zeker dat Mireille nog wel een idee heeft hoe wij elkaar wel kunnen gaan ontmoeten

 78. Een mooi en inspirerend verslag. Het is jammer dat de sanatoria haast niet meer bestaan. Maar hoe zit het met de kosten?
  Het lijkt mij fijn, wanneer er weer een mogelijkheid zou zijn om te kuren en tot rust te komen, wanneer het nodig is.

  • Beste Truce,
   Ik vind dat het toegankelijk moet zijn voor iedereen. Dus dat het vergoed wordt door ziektekostenverzekeraars. Als die zien hoeveel het uiteindelijk opbrengt om mensen gezond te houden door ze uit een dip te halen, gaan bij hen ook de ogen open!
   Kwestie van met ze in gesprek gaan!
   Groetjes Mireille

   • Ben het helemaal eens met Mireille. Gebruik de “verzekeringspenningen” voor de mensen die willen herstellen en niet voor de Pharmaceutische Industrie!
    Via MIR-Methode en een rustige plek (sanatorium of een moderne naam hiervoor).
    Zodat er weer “mensen komen, die tevreden zijn en niet het najagen van “fortuin” ten koste van alles!

    • Beste Elly,
     We moesten zo lachen, Remco (mijn man) en ik. Hij noemde het woord ‘kuuroord’, ik zei toen ‘MIR-kuuroord’ en toen verbasterde ik het naar het Engels: MIR-cure-oord. Als er zelfs al namen beginnen te ontstaan! We gaan het zien!
     Groetjes, Mireille

 79. Beste Mireille,

  Ik ga nu even heel groot denken en je hoeft er ook niet op te reageren, want je bent waarschijnlijk tevreden met hoe het gaat:)

  Ik dacht : een sanatorium ( of hoe het ook genoemd mag worden) met jouw eigen MIR- methode centrum, waar jij je lezingen kunt geven, er begeleiding gegeven kan worden, naast het rust en gezondheidsdeel,waar mensen op adem kunnen komen.
  Met een eigen tuin, waar mensen kunnen meehelpen of in de keuken om die verrukkelijke maaltijd klaar te mogen maken, zodat mensen die in het centrum/sanatorium komen ook verschillende kanten van zich zelf kunnen ontdekken.
  En natuurlijk is de basis rust, zuiverheid, luisterend oor, misschien een coachingsgesprek, schilderen en wandelen.

  En zo brainstorm ik voort……

  Groet, Tatjana

  • Beste Tatjana,
   Ja, dat is ook al door mijn hoofd gegaan. Wie weet komt ervan. Die beelden komen ook regelmatig door me heen en ik heb ooit al eens meegedaan aan een initatief, wat uiteindelijk strandde. En een prachtig gebouw wat net voor mijn neus weg werd verhuurd. Maar… als het mijn missie mocht zijn, dan weet ik mensen als jij ook te vinden! Dan komt er gewoon een oproep en dan kunnen degenen meewerken die er zijn. Een groot obstakel vind ik nog: ik zou graag zien dat het verblijf daar vergoed wordt door de ziektekostenverzekeraars, anders missen we net de mensen met weinig budget die het misschien juist het hardst nodig hebben… We hebben een paar bruggenbouwers nodig die in gesprek gaan met de ziektekostenverzekeraars. Of die mensen daar kennen en mij met hen in contact willen brengen…
   We brainstormen gewoon voort! En met bundeling van energie kunnen we uiteindelijk veel realiseren!
   Groetjes, Mireille

   • Helemaal mee eens, Mireille,
    Anders is het alleen toegankelijk voor mensen met een wat ruimere beurs.

    Het is wel een tijd vol verandering, dus in die zin ben ik positief dat er tenminste een vooruitstrevende zorgverzekeraar is die open staat voor een sanatorium. Die kan denken in preventief en zelfhelend vermogen. Wat dat betreft kan jouw werk als een catalysator werken, aangezien het zich nu steeds meer verspreid en bekendheid krijgt.

    We moeten alleen wel met een heel goed plan komen.
    Ik kan eens kijken wat ik te weten kan komen in landen waar je nog sanatoria hebt en hoe dit geregeld is met de zorgverzekering.

    En, zijn er mensen werken bij een zorgverzekeraar of er contacten hebben?
    groet, Tatjana

    • Beste Tatjana,
     Weet jij, of iemand anders, welke zorgverzekeraar daarvoor open zou kunnen staan? Welke progressief denkt?
     Groetjes, Mireille

     • Hoi Mireille,

      Toen ik je vraag las, dacht ik meteen aan DSW. Een kleinere op de markt. DSW rekent zelf de premie uit, en heeft al een paar jaar de premie per maand lager dan dat de overheid uitrekent. Verder hebben ze een simpele en overzichtelijke pakketten waar je uit kan kiezen, waardoor het niet zo’n warboel wordt. Verder heb ik bij hen het gevoel dat zij misschien wel in zijn voor verandering op de markt. Wie weet.

      Warme groet, Wendy ♥

 80. Hallo lieve Mensen,

  Wat een prachtige visie , ik
  Ga helemaal mee! Ik zie mijzelf als iemand die heel intuïtief en energetisch deze plekken zal kunnen inrichten. Ik zou yoga en meditatie lessen kunnen geven, en mijn grote passie;
  Met mijn gaven om te “chanelen” zou ik mensen in gesprekken en lezingen zich bewust kunnen maken van de werkelijke kracht en liefde die zij zijn. De bewuste creators worden die zij al Zijn. Door ze een glimps te geven van het voelen in hun vortex , zodat het leven de rest doet. (Ze zitten daar tenslotte niet voor niets ?)

  Ik kan door mijn intuïtieve gaven ook vaak op de juiste plek en tijd zijn, de juiste mensen spreken zodat er grote dingen manifesteren zoals dit soort projecten…

  Indien er concrete plannen besproken gaan worden, hoor ik dat heel graag!!

  Liefs X
  Myriam

 81. Hoi Mireille!
  Je hebt me op een idee gebracht! Dankjewel! Ik ben al een tijd op zoek naar hoe ik mijn bewustzijnswerk nog meer vorm kan geven. Het begeleiden van zieke mensen, in de vorm van ‘luisteren naar’ en ‘praten met’, in ziekenhuis of sanatorium, is een geweldig idee. Ik denk dat ik daar geschikt voor ben. Ik ga op zoek naar mogelijkheden!

 82. Hoi hoi
  Alle enthousiaste initiatiefnemers, ik doe graag mee!
  Ik ben therapeutisch masseur, yoga en voedingscoach, verzorgende, levensgenieter, goede luisterende oren, en heel veel passie.
  Dus laat maar horen!
  Met warme groet,
  Marion

 83. Jazeker Mireille, ik zou daaraan mee willen werken. Goed initiatief! Ik zie mijzelf als schoonheidsliefhebber om de omgeving zo zintuiglijk in te richten dat het veiligheid en geborgenheid biedt. En natuurlijk ook als zuiveraar, zoals in jouw boek beschreven. Want dat ben ik!

  En heerlijk om met mensen samen te werken!

  Fijne dag allemaal,
  Zita Bakker (MIR-begeleidster Amersfoort)

  • Beste Zita,
   Wat is er dan eigenlijk veel mogelijk, he! Lijkt me goed dat we er met veel MIRrors over door blijven praten. Kijken wat we kunnen realiseren!
   Groetjes, Mireille

 84. Ha Mireille,

  Deze visioenen heb ik ook! Zie dan een gebouwen in een groene omgeving waar men kan uitzieken, goede voeding (liefst volgens bloedgroep/genotype), wellness faciliteiten en een luisterend oor. Het liefst zie ik deze helingscentra op het franse platteland.. Tuurlijk wil ik meedenken en meedoen! Laat maar weten wanneer je een DenkTank wilt organiseren!
  Mirren doe ik elke dag weer 2x. Als ik wakker word en als ik ga slapen. doet me zo goed.. 🙂
  groeten
  Cocky van Hesteren

  • Beste Cocky,
   Frankrijk… ja dat zou heerlijk zijn! Ik denk zelf ook aan oorden dichter bij huis. Zodat het niet een al te hoge drempel is. Maar als jij in Frankrijk wilt beginnen, wat heb je dan allemaal nog nodig? Laat maar weten! Wie weet haken er zo een boel mensen bij je aan!
   Groetjes Mireille

  • Op het Franse platteland, dat wordt vast niet vergoed door Zorgverzekeraar. Mireille wil er ook zijn voor de mensen met “een kleine beurs(inhoud). De reacties zijn leuk allemaal. Bos, strand/zee. Wat zal de toekomst brengen!!

 85. Zelf woon ik in Zutphen, dus ik zit te denken aan regio Gelderland of Overijssel.
  Gaaf om te lezen dat er zoveel meer mensen zo’n jaaaaaa-moment hebben.
  Misschien nog iets meer reacties en dan kunnen we wellicht wat concreter gaan worden, bijvoorbeeld een keer afspreken.
  groet, Tatjana

 86. Heerlijk lijkt me dat! Ik zou de luisteraar zijn of de beeldend therapeut zodat je rust leert kennen door bv te schilderen of te tekenen. Even tijd voor jezelf leren in te passen.

 87. Ik ben op internet gaan kijken en lees dat er steeds meer verzorgingshuizen leeg komen te staan de komende jaren. Een kans?
  Zo nadenkend, komt er nogal wat bij kijken. Eerst maar eens mensen die hetzelfde enthousiasme en diverse “skills” hebben bij elkaar brengen.
  Onder tussen ben ik al lijstjes aan het maken van wat er allemaal nodig is aan mensen, middelen en infrastructuur 🙂
  Hartelijke groet, Tatjana

  • Hai Tatjana,
   Ga zo door! En ja, ik denk dat er veel kansen zijn met vele gebouwen die leeg komen te staan… Laat maar groeien in je, je ideeën!
   Groetjes, Mireille

 88. Wat een mooi visioen! Ik hoop dat het zich ook zal gaan manifesteren. Zelf ben ik een luisteraar en zal mezelf met alle liefde inzetten om te helpen en te ondersteunen.

 89. Hallo aan iedereen die dit leest,
  Toen ik dit voorbij zag komen kreeg ik tranen in mijn ogen. Wat een mooi idee. Het zal me veel voldoening geven om mensen te helpen die het nodig hebben. Ik zie mezelf wel als verzorgende in de vorm van een kopje thee met een beschuitje. Of als iemand met een luisterend oor. En om wat huishoudelijke taken te verrichten. En wie weet wat ik nog meer in mijn mars heb.
  Of ik weet of er een plek is waar een sanatorium zou kunnen komen? Daar kom ik wellicht nog op terug. Er staan hier in het mooie Reestdal in Overijssel best wel wat huizen te koop die geschikt kunnen zijn. Rust en ruimte in overvloed.

 90. Ik ben zelf jaren geleden enkele keren gaan rusten in het Namastehuis in Merendree bij Gent (België dus). Het is een kleinschalig project waar mensen die om welke reden dan ook een pauze nodig hebben in hun leven enkele weken van maandag tot vrijdag terecht kunnen. Er zijn luisteraars, zuiveraars, healers en verzorgers maar er wordt ook verwacht dat de gasten volgens hun mogelijkheden zelf mee een stukje verantwoordelijkheid opnemen: helpen koken, deelnemen aan de aangeboden workshops, samen eten, … Ik heb er een tijd van gedroomd om zoiets in mijn eigen regio op te richten, maar het ontbreekt me aan energie en aan aanmoedigers, geldverzamelaars, structuristen, manifesteerders enz.

 91. Lieve Mireille,

  al jaren droom ik van een groot gezondheidscentrum. Een plek waar men met begeleiding van meerdere holistische therapieën terug bij je “I am” kan komen, je terug kan verbinden met je oorspronkelijke blauwdruk, met je gezonde DNA frequentie.
  Hierbij is het belangrijk dat mensen er een tijdje kunnen verblijven.

  Zelf ben ik mijn lichaam super dankbaar, want door verschillende fysieke klachten heb ik veel inzichten gekregen, is mijn bewustzijn enorm gegroeid en heb ik oude kennis van vorige levens weer opgefrist door allerlei opleidingen zoals Spiritual Response Therapy, Touch of Matrix, Aura Soma en Spagyriek.

  Het meest vermoeiende aan ziek zijn, vind ik de compassie van mensen uit mijn omgeving. Ze zeggen vooral “ocharme,…”, maar fysiek helpen doen ze niet. Daarom heb ik dan liever weinig contact met anderen omdat het zó veel gemakkelijker is om in mijn eigen Liefdestrilling en healingsveld te blijven.

  Jaren geleden wou ik met enkele anderen al een eerste samenwerking op poten zetten. Helaas door angst haakten de anderen af.
  Dus heb ik op mijn eentje doorgezet en ik ben er zeker van dat in de zeer nabije toekomst er weer inspirerende mensen mijn pad zullen kruisen.

  Met heel veel Liefde en aards geduld blijf ik dat visioen op etherische lagen voeden, overtuigd dat over enkele jaren dit ook in België mogelijk is.

  HARTegroet,
  Wendy

  • Beste Wendy,
   Ik herken het! Ik ben ook al 2 keer met initiatieve betrokken geweest. De tijd was er nog niet rijp voor? In welke regio wil je iets opbouwen? Zouden we hier een oproep kunnen doen voor MIRrors in jouw omgeving om mee te helpen?
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Anny,
   En hoe waardevol zou jouw bijdrage zijn in zo’n hersteloord!
   We blijven gewoon doorgaan met hierover praten en mensen verzamelen!
   Groetjes, Mireille

 92. Dag Mireille,

  Wat een briljant plan en iets waar ik me graag voor zou willen inzetten!
  Ik krijg er meteen energie van.
  Mijn kracht ligt in het organiseren, brainstormen, structureren, vergaderingen plannen en eventueel voorzitten, zorgen dat de gang erin blijft. Daarnaast ben ik een doener, dus een muur schilderen, meubels sjouwen etc. vind ik ook prima.
  Je oproep komt voor mij op een goed moment, ik doe al een tijdje de MIR methode, maar kreeg mijn missie maar niet helder.
  Ik las jouw bericht net en dacht: jaaaaaaa, dit is het!
  Ik blijf graag op de hoogte!

  Hartelijke groet, Tatjana

  • Beste Tatjana,
   Waar woon jij? In welke omgeving zou jij aan iets mee willen werken?
   Groetjes, Mireille

 93. Hoi hoi,

  Ik ben perplex! Ik ga na een jaar sabbatical weer mijn alkesomvattende salon een doorstart geven. Zeg maar; ‘missie verduidelijken’!
  Maar wel anders dan anders!
  Het artikel ‘sanatorium’ kwam vanmorgen in mijn mail. Toeval bestaat niet!
  Ik denk en ga graag mee in deze visionaire missie.

  Lfs
  Belinda

 94. Wat een goed artikel Mireille,
  Heb mezelf ook mega slecht verzorgd als het gaat om uitzieken.
  Kampte al jaren met vermoeidheidsklachten (die ik na jaren wel terug kon herleiden). Uiteindelijk met burn out klachten jaren doorgewerkt, want je mag toch niet ziek zijn? van huis uit meegekregen, het gaat wel over…
  uiteindelijk dus toch een flinke burn out waarvan ik niet helemaal herstelde binnen een jaar (toen kwam je al na een jaar in WAO traject en dat wilde ik perse niet). Daarna vijf jaar doorgewerkt op mijn tandvlees, want ik wilde zo graag, toen weer hetzelfde verhaal. Ik kon niet meer. Met als resultaat dat ik nu al bijna 10 jaar thuis zit zonder inkomen want UWV vind dat je niks hebt. Werken zit er niet meer in. Zelfs geen vrijwilligerswerk. Is wel altijd mijn doel geweest trouwens om weer aan het werk te komen. Ben zeer gevoelig geworden voor prikkels in alle mogelijke vormen, deze kunnen mij enorm uitputten. Ik schipper continu tussen zaken die mij veel energie kosten en de activiteiten die ik op een dag doe. Ben ik overprikkeld dan kom ik tot bijna niets. Ik had veel eerder aan de bel moeten trekken, want ik ben er vrij zeker van dat ik hierdoor schade heb opgelopen. Althans dat is wat ik concludeer na wat ik aan informatie hierover op internet heb gelezen.
  Dus lieve mensen, laat het alsjeblieft niet zover komen. Je bent maar een mens met één leven en die kunnen nu eenmaal ziek worden.

  • Beste Caren,
   Ja, tot zover een ‘opvoeding om je ‘hard’ te maken’. Hoe naar dat het jou dan uiteindelijk zo lam heeft gelegd… Dankjewel voor je duidelijke woorden en voorbeeld voor anderen. Ik hoop desondanks dat het jou toch langzaamaan beter mag gaan!
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Caren, jouw verhaal doet mij denken aan het “leven” van mijn dochter. Die ook nog steeds knokt! Mogelijk zie jij iets herkenbaars op de site van Astrid Davidzon http://www.zoninjeleven.nl,
   mogelijk bij het artikel Perfectionisme. Ik heb gisteren haar webinar gevolgd, heel interessant!
   Succes met MIRren en zoninjeleven!

 95. Grappig, als ik te moe ben, niet lekker in mijn vel zit, dan visualiseer ik dat ik in een sanatorium ben. Ik word heerlijk verzorgd, lig in een bed, met gestreken witte lakens, word naar buiten gereden in de tuin. Oh, wat geniet ik. Rust. Na zo’n visualisatie voel ik mij al stukken beter.
  Dit doe ik al zo lang, en nu heb jij het over een sanatorium. Geweldig.

  • Beste Anna,
   Hoe toevallig! En wat een leuke manier om met je eigen ziek zijn om te gaan! Dankjewel voor het inspirerende voorbeeld!
   Groetjes, Mireille

 96. Hallo allemaal
  Wat een mooi plan, hoe te verwezenlijken.
  Op grote schaal of op kleine schaal?
  Een bed en breakfast kamertje voor iemand die even vertroeteld wil worden en wil uitzieken.
  Zou dat kunnen, ik zie het al voor mij, even voor iemand zorgen, kijken wat diegene nodig heeft.
  Een massage of een creatieve uitspatting, een wandeling in het bos of fietstocht, gewoon niets moeten maar iemand de rust geven de ontspanning een luisterend oor…. kunnen zien wat iemand nodig heeft.

  Of moet het toch op groter vlak, als iemand het groots wil aan pakken, wil ik graag onderdeel zijn in het systeem.

  Ik werk nu in de zorg en zie dat er steeds minder tijd is voor de mens zelf, alles wordt opgeslokt door het op orde hebben van de regelzaken.
  Daardoor gaan we voorbij aan de levensbehoefte van de mens, en dat is een item wat iemand die van uit zijn hart zorgt moeilijker kan.
  Dus een werkplek waar ik echt mijn hart kan volgen zou super zijn.

  wie weet wordt dit werkelijkheid, big smile nu, daar waar een idee geboren wordt, zal er ontwikkeling tot stand komen.

  liefdevolle groet Alda

  • Beste Alda,
   Zo is dat: ‘de geest is uit de fles’, dus zal dit vast in de hoofden van veel mensen verder doorwerken. Overigens kan het op kleine EN op grote schaal. In België is een kleine B&B waar mensen even op adem kunnen komen. 1 gast tegelijk. Het staat ergens op de website. Zoeken! En wat dacht je van een kuuroord, speciaal voor mensen die in de zorg werken? 😉 Als er een beroepsgroep is waar hard gewerkt wordt, is het daar wel! 😉
   We gaan er gewoon verder over nadenken!
   Groetjes Mireille

  • Dit leuke plan is misschien ook te verwezenlijken, als de Zorgverzekering hier aan mee betaald. Op meerdere plaatsen in Nederland zodat het voor een ieder die het nodig heeft, makkelijk bereikbaar is. Inzet van “geselecteerde” vrijwilligers/mensen met een passie, kan ook de kosten nog beperken.

 97. Een artikel naar mijn hart Mireille .Ik ben al decennia jaloers op onze buren .Op het gebied van heilen op allerlei gebied .Ook kruiden voor alles en nog wat ( gewoon in apotheek te verkrijgen)is ook noch wijdverbreid daar ,begonnen natuurlijk in de kloosters .Kuren …heerlijk lijkt mij .
  Volgens mij is het niet alleen goed voor lichamelijke klachten maar ook psychische.Nu krijg je gelijk therapie en pillen maar in veel gevallen zal rust en zorg velen goed doen .Maar ook in DE is men bezig in de zorg te snijden en als eerste is de ouderwetse Kuur aan de beurt .Jammer .Overigens vind ik het heel niet sociaal om verkouden of grieperig op je werk te verschijnen .Dan steek je iedereen aan .Als ik bijv. met de Valyss taxi naar mijn moeder ga ,zorg ik altijd dat ik een sjaal bij me heb .Heb al menig maal bij een grieperige taxichauffeur in de taxi gezeten die qua gezondheid kwetsbare mensen moet vervoeren .Dan houd ik een uur lang de sjaal voor mijn mond .Lieve groet.

 98. Lieve Mireille,
  Dankjewel!!!
  Vaak dacht en sprak ik over een Sanatorium, ik noemde het echter;
  RUSTHUIS- HUIS VAN RUST…….waar mensen weer op adem kunnen komen, een warme plek (die plek had ik zelf ook graag gehad destijds)
  Ik denk echt dat er nood is aan zo’n plek, steeds meer zelfs! Wat mij betreft zou het HUIS VAN RUST aan zee of in het bos (liefst allebei…….Ameland???) mogen zijn!
  Zelf zou ik graag hierin werken als gastvrouw, schoonmaak en vooral ook inrichting. Ik denk dat ik een talent heb gekregen om schoonheid te brengen in een ruimte. Tenminste dat zeggen mensen om mij heen, toevallig nog een paar dagen geleden…….
  Ik hoop van harte dat deze huizen er gaan komen!!!!
  Nogmaals dank Mireille!!!
  Met liefs,
  Anja.

  • Beste Anja,
   Ja, zo kun je zien dat zoveel mensen, zoveel talenten. Ieder z’n eigen manier om bij te dragen! We gaan door met ideeën verzamelen en mensen bij elkaar brengen!
   Groetjes, Mireille

 99. Ha Mireille! Ja, ik wil meewerken aan sanatoria in heel Nederland! Geweldig! Als jonge vrouw had ik al de visie dat er menstruatiehuizen moesten komen voor bloedende vrouwen, waar ze gewoon een week per maand konden verblijven en uitrusten, zodat ze de drie weken erna desgewenst weer op volle kracht konden doorstomen. Mijn omgeving vond me gestoord, durfde er dus niet eens aan te denken. Ik zag oude landhuizen voor me, met prachtig ingerichte, warme, kleurige kamers en overal de mogelijkheid tot klassieke muziek of gewoon stilte. En ruimtes vol fijne, inspirerende dingen om te doen. En een warm poedelbad natuurlijk, alles overal altijd WARM. En overal waar je kijkt schoonheid. Dus houd me op de hoogte! Fenneke

  • Beste Fenneke,
   Wie weet wat er nog van maar waar worden! Ja, de menstruatie van vrouwen is in wezen ook een periode die rust nodig heeft. Het lichaam heeft dan net daarvoor heel hard gewerkt, dus is rust helemaal prima! Wie weet wat er mag ontstaan! We houden het idee gewoon warm! 😉
   Groetjes, Mireille

  • Wat een mooi idee! Zoals een moonlodge waar vrouwen die hun maanstonde (! Dus geen maand-stonde: van de maan!) hadden, konden rusten en zich terug konden trekken met hun zusters.

 100. Hoi Mireille
  Daar zou ik echt wel willen werken ! Mijn hart springt op !

  Ik deed intussen al allerhande cursussen rond healing : psychodynamica, rituelen, helen met kleur en klanken,mineralenleer, Bachbloesems, yoga, transfiguramethode, …Ik geef nu gewoon lessen wetenschappen aan pubers in het middelbaar onderwijs omdat ik graag mensen zie en groepen begeleid, maar ik zou graag iets meer in die aard werken. Als er een vacature komt in mijn buurt, kom ik zeker af ! Ik weet al lang dat dat mijn missie is…maar rekeningen moeten ook betaald worden, zeker als alleenstaande moeder.

  xx Myriam xx

 101. Als mensen eenmaal tot rust zijn gekomen in zo’n sanatorium, zou ik inderdaad mijn ‘luisteraars’ er op af sturen: de dromenvangers van de Vereniging Hartsdromen.nl. Ja; wij helpen nog mobiele mensen met laatste wensen: maar onze EIGENLIJKE missie is het inspireren van nog GEZONDE mensen, om hun DROMEN te gaan leven!! Niet langer door te rennen onder druk van hun omgeving, maar te kijken waar ze nu ECHT gelukkig van worden. Dan heeft je lichaam minder reden om ziek te worden 🙂

  • Hai Denise,
   Ja, het is mooi werk wat je doet! Ik hoop van harte dat meer mensen anderen voordragen aan jullie om aan die hartsdromen te werken, want het is zo’n boost voor je levensgeluk!
   Groetjes, Mireille

 102. Dank voor je tekst. Heb juist deze week rust genomen om te herstellen. Precies wat jij verteld in je verhaal. Weet dus dat ik goed bezig ben.
  Is vakantie ook niet zo iets? Maar vaak zijn we druk in de vakantie, maar eigenlijk is het het moment van rust nemen, zorgen voor je lichaam?

  • Beste Jan Pieter,
   Goed gedaan! Dat is nou eenmaal wat je nodig hebt. Ja, goed bezig! Vakantie is inderdaad zo’n moment, hoewel dat veel mensen nog stress geeft. En… hoe vaak komt het niet voor dat mensen juist in de vakantie ziek worden? Dan kan het lichaam eindelijk tot rust komen en allerlei stress verwerken. En ja, dan komen er klachten waardoor je ook rust móet nemen!
   Fijn herstel gewenst!
   Groetjes Mireille

 103. Wat een goed plan!
  Ik zou eventueel wel willen helpen met de eerste brainstorm sessies, om te zien wie en wat er nodig is.

 104. Beste Mireille, wat een geweldig idee! Ik roep al jaren woonde ik maar in Duitsland en dat vanwege de goede natuurlijke zorg. Zelf ben ik 61 met veel lichamelijke klachten, dus zou niet weten wat ik zou kunnen betekenen voor het opzetten van een sanatorium, behalve dat ik er wel een jaar zou willen verblijven.RUST!!! Ik weet wel dat ik heel goed kan luisteren en mensen heel goed aanvoel en daarmee zou ik graag iets willen betekenen binnen het sanatorium. Maar dat zit dan in de fase dat het al gerealiseerd is. Ik wens met heel mijn hart dat er anderen zullen zijn die het oppakken en gaan doen! Hartelijke groeten, Jacqueline Funcke

  • Beste Jacqueline,
   Naast alle mensen die het opbouwen zijn er ook aanmoedigers nodig! Daar ben jij er een van, dus dankjewel! Overigens heb ik ook bruggenbouwers nodig die dit aankaarten bij de ziektekostenverzekeraars. In Duitsland wordt het vergoed door de verzekering, heb ik begrepen. Ik denk dat het rekensommetje gauw gemaakt is: iemand 3 weken in een kuuroord, of uiteindelijk uitvallen en een uitkering moeten aanvragen. Wat zou meer geld kosten?
   Groetjes, en graag blijven aanmoedigen!
   Mireille

 105. Wat een goed stuk en wat een goed idee! Ik ben voor en zou zo komen werken daar. Ik heb een opleiding energetisch healing gedaan en geeft klankhealingen, reiki, massage, van alle markten thuis om iemand heerlijk te laten ontspannen.

  Ik baal ook zo van het niet ziek mogen zijn en je daar schuldig over voelen, ik werk in de zorg en alleen op een project, kan en mag ook niet ziek zijn. Dat voelt heel vervelend!

  • Nou dan zorg ik dat ik een burn out krijg en bij jou terecht kom,want is er iets heerlijker dan het eiland Texel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.