Home » Artikelen » 187. Bijzondere vermogens: het ligt in je DNA opgesloten!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

187. Bijzondere vermogens: het ligt in je DNA opgesloten! — 90 reacties

 1. Hallo Mareile.
  Ik vind het fantastisch wat ik hier allemaal lees,eindelijk herkenning.
  Want als ik naar bed ga en bijna slaap wordt ik ineens heel helder en zie met mijn ogendicht allemaal gezichten van vriendelijke mensen ze passeren voor mijn ogen, en ik heet ze altijd welkom. Ik zie geen herkenning.
  Ook toen ik zwanger was van mijn derde zoontje werdt mij verteld luid en duidelijk in mijn oor dat ik een zoon zou krijgen.
  Schrok enorm van die stem, maar jaren later kwam die stem weer, toen ik thuis in de ochtend de krant zat lezen hoorde ik een stem in mijn oor die zei je moeder, ik was die dag ervoor nog bij haar geweest en ik dacht dat het mijn gedachten waren, en ging weer verder met de krant lezen,toen kwam die stem weer wat nadrukkelijker die zei JE MOEDER, ik schrok mij Wildt en besefte dat dit foute boel was, rende naar de telefoon belde mijn moeder maar er werdt niet opgenomen. Ik rende naar boven trok mijn pyjama uit en trok mijn trainiings pak aan, en sprong in de auto.
  Mijn moeder woonde niet ver weg, maar toen ik daar aankwam zaten de gordijnen nog dicht en toen wist ik mijn moeder is er niet meer. De dag ervoor was ik nog bijhaar geweest ze had een oud familie lid op bezoek, alles leek normaal die dag er waren veel foto ‘s gemaakt . die kreeg ik later van die tante waar mijn moeder op stond rondom haar was het allemaal donker de tante dacht dat de foto’s mislukt waren.maar dat was natuurlijk niet zo. mijn moeder was een medium en ook haar vader maar deden daar niks mee.
  Ik zelf heb altijd ontmoetingen in mijn dromen van mensen die overleden zijn vrienden en familie,ze zijn dan altijd blij.En ik ben daar altijd heel blij mee. Maar ik ben blij dat ik dit heb kunnen vertellen, want mensen kijken je toch een beetje raar aan als het vertelde.

  ,

  • Beste Tjitske,
   Dankjewel voor het vertellen! Mensen vinden het raar als ze het zelf niet meemaken. Ik heb vergelijkbare ervaringen. Het is fijn om erover te kunnen vertellen en begrip te krijgen. Het hoort nou eenmaal bij onze natuurlijke vermogens!
   Groetjes, Mireille

   • Heb hier mijn hele leven last van gehad, mijn moeder zei altijd dat ik een grote antenne op mijn hoofd had. Inmiddels
    heb ik ermee leren leven en sluit me zoveel mogelijk af. Zie dat mijn middelste zoon het ook heeft en probeer hem
    hier zoveel mogelijk in te begeleid.

 2. Hallo Mireille,

  Door verschillende mediums en therapeuten heb ik te horen gekregen dat ik medium ben. Kennelijk hoor ik bij degenen die daar niet veel van merken. Mijn moeder was medium maar was daar heel bang voor en sprak er nooit over. De enige keer dat ze er naar geluisterd heeft was toen mijn oudste zus op kostschool zat en \’s avonds, na de vakantie, weer de trein zou nemen om naar school terug te reizen met een ander meisje uit ons dorp. De hele dag was mijn moeder heel zenuwachtig en begon zelfs te huilen dat mijn zus niet met die trein moest gaan. Mijn vader begreep het niet maar belde naar kostschool en naar dat andere meisje om te zeggen dat ze de volgende dag pas zouden komen. En precies die trein heeft een heel ernstig ongeluk gehad met zo\’n 36 doden. Dus mijn moeder was echt medium. Maar ik niet en ik begreep er niets van maar nu begint er iets te schemeren: ik heb zeker de angst daarvoor van mijn moeder overgenomen, daarbij weet ik dat ik ooit, in andere levens, op de brandstapel geland ben en een andere
  keer onthoofd door dat ik voorspellingen deed die men niet wilde horen.
  Nu begrijp ik ook beter de diepte van mijn gezondheidsproblemen, maar ik weet zeker dat ik van ze zal winnen: bovendien droomde ik een paar nachten geleden dat ik van de 1 meter hoge treden van een trap af sprong zonder enige pijn te voelen en toen ik wakker werd voelde ik me heel blij!
  Hartelijk dank voor dit artikel Mireille, het heeft me nog iets verder geholpen.

  • Beste Johanna,
   Daar ben ik erg blij om! Ik denk dat veel mensen met bijzondere vermogens precies hebben meegemaakt wat jij beschrijft. Onder andere de angst van je begaafde vader of moeder kopiëren of overnemen. Dankjewel voor het schrijven!
   Groetjes, Mireille

 3. Bijzondere vermogens? Ik wist niet dat ik die had totdat ik op een ochtend met de auto naar mijn werk wilde gaan en ik eerst het oprijpad afliep om te kijken of er iets of iemand aan kwam.
  Dit had ik nog nooit eerder gedaan. Gek.
  10 minuten later rij ik een fietser aan waar ik overigens niet iets aan kon doen en het was gelukkig ook niet ernstig.
  Maar kennelijk toch een “voorgevoel”?
  Ik moet er vaak nog aan denken en leert me te luisteren naar mijn gevoel.

 4. Dag Mireille,
  Uw artikel maakt me hoopvol.
  Toen mijn eerste man 30 jaar geleden overleed was ik niet thuis.
  Maar ’s nachts werd ik wakker met heel veel pijn, en het voelde alsof er een heel stuk uit mijn hart scheurde. Op dat moment wist ik nog niet wat dat betekende en was ook niet bereikbaar.
  Wist wel dat er iets heel ernstigs aan de hand was.
  Voordien en nadien had ik vaker van die vreemde ervaringen.
  Op dit moment weet ik dat ik voor een aantal mensen een onvergeeflijke fout heb gemaakt en zij de deur voor mij dichtgeslagen hebben.
  Dat weet ik echt zeker, maar zeg het niet hardop, want hoe kan ik dat zo zeker weten?
  De signalen en waarschuwingen krijg ik wel, maar kan ze meestal niet goed duiden.
  Vaak tuitten mijn oren, en zeg ik als grapje tegen mijn man; ze kletsen over me.
  De woede en ergernis over mijn optreden voel ik als pijn en lijken haast bezit van mij te nemen. Toch weet ik heel zeker bij wie ze vandaan komen.
  De man met de gouden uitstraling (voor mij zichtbaar in een dagdroom) deed een grote betonnen grijze deur dicht. Dit vind ik vreselijk en dit zet mijn leven op dit moment volledig op zijn kop.
  Mijn gevoelens op een bijeenkomst lijken soms net een rollercoaster. Praat ik met de een dan voel ik mij vriendelijk en bij een ander komt er nog geen minuut later enorme agressie in mij op. Praat ik weer met iemand anders dan reageert mijn hoofd en mijn lijf weer anders. Bijzonder vermoeiend.
  Zit ik in de trein of ergens anders naast iemand, dan voel ik de pijn van mensen.
  Vroeger vroeg ik de mensen er wel eens voorzichtig naar en dan bleek de wildvreemde persoon net aan haar knie geopereerd.
  Ik praat er nooit over.
  Dacht altijd als eerste dat ik gek was en alles maar in mijn hoofd haalde. Daar raakte ik door de loop der jaren van overtuigd.
  Bij al die verhalen hierboven moet ik heel erg huilen.
  Ook heb ik twee keer intens geluk mogen ervaren.
  Komend van mijn tweede man die 3 beroertes had overleefd en van mijn kleindochter die net geboren was. Ik hou me daar maar aan vast.
  Vlak voor het sterven van mijn schoonvader wist ik dat ik zijn tranen huilde, die hij als man uit 1902 nooit had mogen uitten.
  Gek genoeg wist ik dat op het moment dat het gebeurde heel zeker.
  Terwijl ik dit zo schrijf, hoop ik dat dit misschien mijn speciale taak is. Pijn en verdriet voor mensen verzachten.
  Mijn vriendin is vrijdag overleden en ze reageerde heel sterk op mijn stem. Maar ook bij haar negeerde ik mijn eerste gevoel en voelde mij daarna schuldig.
  Ik ben door de loop van de jaren bijzonder goed geworden in het niet luisteren naar mijn intuïtie.
  En heb daardoor nauwelijks sociale vaardigheid opgebouwd.
  Dat heeft altijd heel veel pijn en verdriet opgeleverd.
  Uw artikel is voor mij heel hoopvol.
  Ook al ben ik oud, ik kan nog steeds die DNA-strengen repareren.
  Ik doe de MIR-methode al best lang en denk dat het me toch heel langzaam vooruit ga.
  Dank U wel.

  • Beste Lidwina,
   Je bent nooit te oud om te leren. Wanneer je alsnog je intuïtie heel serieus gaat nemen, kunnen er weer deuren voor je open gaan. Dat je moest huilen bij de reacties van anderen, zie ik als een prachtig teken: herkenning en vooral erkenning voor wat jij altijd al hebt gekund. Het is een zoekweg wat je met je bijzondere vermogens kunt. Als je er in de eerste plaats met anderen over kunt praten, maakt dat al veel duidelijk. En ja, het huilen van tranen voor anderen, is iets wat ik van meer mensen ken. Niet fijn, maar eigenlijk wel waardevol. Belangrijk om je ervan bewust te zijn dat dat je missie kan zijn.
   Ik hoop dat je dagelijks meer kan gaan genieten van je gevoeligheid! Je weet nu in ieder geval dat er meer MIRrors zijn die die vermogens hebben.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 5. Beste Mireille, dank voor jouw artikel. Ik ben ook iemand bij wie de bijzondere vermogens wakker zijn geworden. Ik heb inmiddels een sjamanistische praktijk. Veel van mijn werk gaat over het loslaten van oude blokkades en het weer herinneren wie je bent. Ik heb de MIR-Methode ongeveer een jaar gedaan. Een jaar of vier geleden. Ik was overspannen en in een diep helingsproces gestapt. De MIR-Methode heeft me destijds goed geholpen bij het aarden. En ja, ik ben het met je eens. Je kunt pas met je bijzondere vermogens werken als je geaard bent. De MIR-Methode is niet het enige dat ik destijds gedaan heb, dus ik kan niet zeggen wat de helende factor van de MIR-Methode is geweest. ik heb het vooral als ondersteunend ervaren, een zachte en fijne methode

  • Beste Irene,
   Dat boek ziet er heel interessant uit! Dat wordt lekker lezen! Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 6. Lieve Mireille.
  Ik begrijp het allemaal niet zo goed. Ik weet soms iets, voor het me verteld word en dan vraag ik me af , hoe weet ik dat nu. Mijn moeder heeft vlak voor haar dood me iets opgebiecht wat ik al lang wist. Hoe komt dat, dat ik dat wist? Vroeger als de telefoon rinkelde, wist ik wie er aan de lijn was voor ik op genomen had. Nu lukt dat niet meer, wat is daarvoor de reden? Ik begrijp niet goed wat wil zeggen : geaard zijn!! Ik ben in je boek beginnen lezen
  maar kan me zo moeilijk concentreren (veel te veel zorgen) Wat mij is overkomen geloofd bijna niemand, ik heb een mail, met foto van mijn overleden dochter, gekregen van mijn engelen van hierboven. Eenmaal mogen zien, nadien was die mail, met de beste wil van de wereld, niet meer te vinden. De mensen aan wie ik het vertelde geloofden het niet en zegden je kan met de pc niet overweg. Ik houd het dan maar voor mij. Het is wel heel spijtig dat ik die foto niet beter bekeken heb, omdat ik toen niet wist, dat het mijn overleden dochter was. Het is een te lang verhaal om het u langs deze weg uit te leggen. Maar het is wel waarlijk gebeurd, ongelooglijk niet?? Ik hoop je eens te ontmoeten, dan kan ik het ganse verhaal doen.
  Ik wens je nog heel veel plezier in al wat je doet.
  Ik zou graag nog enkele boeken bestellen maar weet niet goed hoe? Kunt u me helpen aub.

  Veel liefs
  Nelly

  • Beste Nelly,
   Ja, het niet geloofd worden, is het ergste wat je kunt meemaken, vind ik. Wat je beschrijft, zijn vormen van telepathie en precognitie (het vooraf al weten), of helderwetendheid. Dat het nu minder is, kan komen doordat je teveel kopzorgen hebt, zoals je beschrijft. Het kan ook zijn dat je te weinig geaard bent. Met ‘geaard’ bedoel ik dat je goed in je lichaam zit, goed in je vel. Dat je met beide benen op de grond staat en niet open staat voor beïnvloeding of energieën die je af kunnen leiden. Aarden doe je bijvoorbeeld door in de natuur te wandelen, een voetmassage of lichaamsmassage, eten, enzovoort.
   Ik hoor graag nog eens je hele verhaal!
   Groetjes, Mireille
   P.S. Boeken kan je hier bestellen.

  • Beste Nelly
   Ja dat is heel vervelend en ook wel begrijpelijk de mensen die jou niet geloven hebben nog een weg te gaan . Hun weg. jij bent gewoon al wat verder op jou pad. en ik vind het heel naar voor jou dat je dan niet geloofd word. ik weet zeker dat heel veel mensen je wel geloven die het lastig vinden om er voor uit te komen. lieve Nelly ik geloof en weet zeker dat jij die mail hebt gekregen van jou dochter om te laten zien dat ze van je houdt.
   En even over dat aarden. Dat vind ik ook een lastige. Ik doe dat zelf elke morgen onder de douche. Op internet zijn wel aardings oefeningen te vinden. Misschien een idee om daar even te kijken of er iets bij zit wat je aan spreekt. Blijf alstublieft in je zelf geloven want je bent een prachtig mens. Een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

  • Beste Nelly
   “Aarden/gronden” is feitelijk terugzakken in je lichaam zodat je contact hebt met moeder Aarde en kan afvoeren. Zodat je je hoofd kan leegmaken en dergelijke. Ten opzichte van je geest leeft je lichaam in het “hier en nu”, hierover staat een hele fijne grondingsmeditatie op internet van Irene Langeveld https://irenelangeveld.nl/gratis-grondingsmeditatie/. De natuur, vooral bomen, planten, bloemen, zeewater, natuurwater slurpen graag onze zware energieën op en geven ons graag positieve energieën terug, daar leeft de natuur van, dat is een natuurlijke kringloop. En ook bijvoorbeeld “springen” liefst met blote voeten in de aarde dat werkt het snelst, of op je knieën in de aarde zitten en dan met je handen in de aarde wroeten want ook met je handen kan je “aarden”. Met je blote voeten in de aarde staan en dan met je handen bijv. een boom, tuinplant of struik vasthouden of een boom omhelzen/knuffelen. Zonnebaden op het gras, aarde of zand en dan met je handen over het gras, aarde of zand aaien. Zwemmen in de zee of natuurwater, douchen of een bad nemen en daarbij zingen of neuriën en je gedachte focussen op wat je ah doen bent en voelen hoe heerlijk het water tintelt op je huid. Of tegen je gedachte hardop zeggen : “stop het is genoeg zo, ik wil rust in mijn hoofd”. Wortels visualiseren die vanuit je voeten diep de aarde in gaan… Tegenwoordig staat er ongelooflijk veel op internet over aarden/gronden..vooral bij https://www.nieuwetijdskind.com/ . Er staat ook een artikel op internet: “als aarden/gronden niet lukt”. Enne wat dacht je van een extra MIR toevoeging …”aarden/gronden optimaliseren”… ;-). Ik wens je veel blijdschap! Liefs van Brigitte.

  • Ik geloof je Nelly.
   Wat een bijzondere ervaring.
   Koester de ervaring, maar laat t tegelijkertijd ook weer los.
   Probeer je spijt ook los te laten (mirren)

   Wees Dankbaar en Vertrouw erop dat het goed gaat met je meisje.
   Dat heeft ze je laten zien.

   Ik heb gelijksoortige ervaringen en meer …

   Blijf in contact me *Je Zelf en je Intuïtie*
   Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan vermoed ik onder de gegeven omstandigheden.
   Maar …
   Heb Vertrouwen in t Goddelijke … In je Engelen
   Ga door met de MIR Methode … Dat werkt.

   Maar vooral:
   Ga terug naar je ware gevoel.
   Ik vermoed dat je wel weet waar ik op doel.
   Je kunt dit aan Nelly!!!

   Daarnaast zou een traject bij een goeie acupuncturist je veel kunnen bieden.
   Wees zorgvuldig met je keuze hierin.
   Mirren en acupunctuur gaat heel goed samen.

   Blokkades opruimen … Los Laten van … Transformeren

   En langzamerhand zak je steeds dieper in je lijf.
   Tis vaak een lang Proces.

   Maar dan komt er een dag dat je mag zien en vooral voelen van ….
   He ik sta met beide voeten op de grond
   Nu voelt t stevig.
   Aha ik ben Lichter en Helder en kan me Concentreren
   Dan ben je geaard.
   Energetische oefeningen kunnen je hierbij ondersteunen.

   Intussen heb je vele blokkades los gelaten die ervoor gezorgd hebben dat je niet goed in je lijf aanwezig kon zijn.
   Tis misschien confronterend maar …

   Ik kan me voorstellen dat er nog veel verdriet bij je aanwezig is, bewust/onbewust mbt t verlies van je dochter.
   Je vele zorgen …
   Je reikt uit naar Boven … naar je dochter
   Ze heeft je gehoord en kwam naar je toe… is bij je.

   Middels mirren en de acupunctuur kun je hiermee zeker een doorbraak in krijgen.
   Zeker Weten!
   Het zal niet van vandaag op morgen zijn

   Je wordt gedragen Nelly
   Vertrouw er maar op
   Het komt goed.

   Ik wens je heel veel Succes, Licht en Kracht.

   Ga terug naar je ware gevoel, Nelly.
   Ga weer voelen.
   Je kunt dit aan.

   Hartelijke groet,

   Ps
   Tis midden in de nacht als ik dit schrijf.
   Ik heb nog nooit ergens op gereageerd.
   Het ontstaat als vanzelf …
   Ik herlees mijn geschreven stukje en twijfel of ik dit wel kan versturen.
   Bijna op hetzelfde moment vliegt er iets rondom mij
   Brrr… het kriebelt … jakkes wat is het snel
   En zie een grote Libelle.
   Het dartelt over mijn laptop.
   Keer op keer.

   Aangezien ik vaker dit soort dingen mee maak
   Googel ik op waar de libelle voor staat … betekend.

   *De libel als totemdier en symbool van transformatie*
   Een Boodschap van *Boven* voor *Jouw*.
   En ik verstuur mijn reactie

   Veel Liefs,
   Wilma

 7. Dag Mireille,
  Het was boeiend gisteravond in De Roos, de eerste keer dat ik live een lezing van je meemaakte. En dan nog wel in zo’n prachtig gebouw in het besneeuwde Vondelpark. Sprookjesachtig. Maar aanvankelijk ook verwarrend, na maanden lang in m’n eentje achter de laptop rondwaren in de wereld van de MIR-methode. Toch een beetje down to earth.
  Leuk voor je dat het onderwerp Bijzondere Vermogens inmiddels veel reacties oplevert. Interessante reacties ook. Zo begint het voor mij ook wat meer handen en voeten te krijgen. Want midden tussen mensen die zo thuis zijn in het mirren, schrok ik me aanvankelijk rot van de voorbeelden die je gaf. (oef! Jomanda?)
  Dat komt omdat ,,moeilijke gevoelens” bij mij altijd onmiddellijk diep onderduiken. Al merk ik dat het veel minder sinds ik in augustus ben gaan mirren.
  Ik had je graag even willen spreken na afloop, maar voelde me daartoe eigenlijk nauwelijks in staat. (Haha, dat zullen mensen uit mijn omgeving niet geloven).
  Het is namelijk zo dat ik in een soort overgang zit van totaal gericht zijn op de buitenwereld (was niet voor niets tientallen jaren verslaggever) naar onderzoek van de eigen binnenwereld.
  Dat veroorzaakt gruwelijke onzekerheid.
  Maar het is ook een interessante reis. Want er begint lijn in te komen. Helemaal sinds een Beschermengel me donderdag Overvloedige Zegeningen geeft. (als oudste van 6 broers en zusjes in de jaren 50 zie ik dat als een vurig verlangde aanvulling van de basisbehoeften).
  Het hield me ook overeind toen ik gisteravond door de sneeuw naar de tramhalte terugliep. Mentaal dus, want in feite ben ik niet bang ’s avonds laat op straat.
  Steeds vaker herken ik waarom er altijd dingen waren die ik voor ,,nuchtere” vrienden voor mezelf hield. En me eenzaam voelde temidden van veel goede bekenden.
  Dingen als:
  – de weg weten in een vreemde omgeving
  – aanvoelen wat iemand verlangde of voor zich hield
  – ,zo maar’ tips krijgen als mijn nieuws op was
  – machinaties doorzien
  – artisticiteit of lastigheid of falen van anderen begrijpen
  – gevoelig voor stemmingen
  – helende handen
  – signalen ontvangen op cruciale momenten (zoals die beschermengel)

  Maar het besef van die dingentjes openbaart zich pas nu ik weer lekker veilig achter het toetsenbord zit, dat snap jij zeker wel.
  Ik geloof dat ik maar eens lekker ga afwachten welke schuifjes in mijn DNA zich willen openen. Lijkt me wel een interessant tripje.
  Bedankt voor je grote vertrouwen in de mensheid en je inzet voor de vrede.
  Ik probeer er aan bij te dragen.

  De knuffel is voor jou.

  Conny

  • Beste Conny
   Wat een mooie mail!! Ik ben danig onder de indruk van wat jij schrijft . Eigenlijk best wel lastig als je jaren in de journalistiek hebt gezeten als zeer gevoelig persoon. Wat heerlijk dat je dat nu allemaal aan het herondekken bent. Dank je wel voor je openheid. een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 8. Wat vreemd, op het moment dat ik deze nieuwsbrief lees is het op de minuut af 9 jaar geleden dat mijn zoon van toen 7 jaar van mijn paard viel en in coma raakte. Gelukkig kan ik nu zeggen dat het hem bijzonder goed gaat. Ik weet nog precies het onbestemde gevoel dat ik had toen ik hem 9 jaar geleden onder begeleiding van zijn grote zus liet gaan rijden. Iets zat er niet goed. Vlak voor hij viel ben ik naar hen toegerend, maar te laat om iets te kunnen doen. Ik kon slechts als toeschouwer mijn zoon de grond zien raken. Hoe herken je zo’n onbestemd gevoel en hoe reageer je daar dan op. Kun je ongelukken voorkomen? Met deze vraag loop ik al die jaren al rond. De zorg voor een kind met een niet aangeboren hersenletsel heeft mij facetten van het leven leren kennen, die anders onbekend zouden zijn gebleven. Ik heb mij lang schuldig gevoeld dat ik niet naar mijn gevoel geluisterd heb op die zonnige zondagmiddag, nu dus 9 jaar geleden. Toch kan ik nu vertellen hoe trots ik ben op mijn nu 16-jarige zoon en zijn wonderbaarlijk sterk inzicht in het leven. Hij is mijn inspirator in moeilijke tijden geworden. Moet je behoedzaam door het leven gaan door onbestemde gevoelens, of moet je het leven laten gebeuren zoals het komt? In mijn geval heb ik besloten om voor het leven te gaan zoals het komt, want de leerschool die ik kreeg is niet uit te wissen in mijn bestaan. Intuïtie is een mooie gave, inderdaad leer je zien wat er in anderen speelt, maar met het lot kun je je niet bemoeien.

 9. Hai Mireille,

  heb ook zo’n bijzondere gave, althans ik denk dat ik er mensen mee help.
  Het lijkt erop alsof ik bezoek krijg van bekende en fam uit mijn omgeving als ze afscheid van het leven nemen. Hoef er niet lichamelijk bij te zijn als het zover is. Wat ik voel is dat er tijdens mijn ontwaken een “tweede ” persoon aanwezig is, zo licht maar voelbaar.
  Deze “persoon ” lost op, als een sliert mist, nadat ik even wakker ben. Ik kom erop omdat zo’n 3 jaar terug ik dit fenomeen 1,5 week heb gevoeld, precies in de periode waarin een tante van een vriendin, die ik ook heel goed ken, besloot om afscheid van het leven te nemen. Het fenomeen stopte toen ze daadwerkelijk overleden was. En zo heb ik meer voorbeelden. Zou ik iets voor deze zielen betekenen ? Of is het gewoon afscheid nemen van mij ? Dat is me nog niet duidelijk.

  • Beste Astrid,
   Het komt op mij over alsof je daadwerkelijk iets voor deze zielen kunt betekenen. Als je je er meer op focust, zal het waarschijnlijk duidelijker worden. Dankjewel voor je mooie vermogen en dat je er hier over vertelt!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,

    ik zou graag willen weten hoe ik me daar dan op kan focussen, heb jij een idee hierover ?

    hartelijke groet Astrid

    • Beste Astrid,
     Wat ik bedoel met ‘focussen’, is dat je het in je dagelijks leven vaker aan bod laat komen. Dat je gaat zoeken op internet naar verhalen van mensen die ditzelfde hebben. Dat je misschien cursussen erover gaat volgen. Door je er meer in te verdiepen en andere mensen te spreken die gelijksoortige vermogens hebben, groeit het vanzelf. Veel plezier met je ontdekkingsreis! De MIR-Methode zal je er ook bij helpen.
     Groetjes, Mireille

 10. Beste Mireille,

  Wat ben jij toch een bijzonder inspirerende vrouw! Ik vind dit zo interessant. Ik heb jouw boek in huis en werd alleen al helemaal verliefd op de geweldige kaft en hoe liefdevol het boek mij “roept”. Ik had hem in één ruk bijna uitgelezen en vond het zó bijzonder. Ook omdat ik zelf als kind veel heb meegemaakt van de dingen die je beschrijft waardoor ik bijvoorbeeld al een onzekerheid heb meegekregen en dingen zijn zó helder voor mij nu! Ik ben zo blij dat ik hier nu over weet vóórdat ikzelf kinderen heb aangezien ik het dan zo graag zo goed mogelijk wil doen. Ik geloof je stukje over het DNA en de Wereldvrede helemaal. Ook je argument over waarom Wereldvrede niet saai is. Echter toen ik er met een gelijkgestemde vriendin over sprak had zij nog wel wat opmerkingen wat ik mij daardoor ook afvraag en al die tijd heb ik je er al een keer over willen benaderen.

  Zo stelde zij: Als iedereen deze bijzondere vermogens in zich heeft en langzaam aan kan zetten kan dit volgens jou meespelen met Wereldvrede en kunnen we met elkaar hele bijzondere dingen teweegbrengen als we deze vermogens vanuit Liefde gebruiken. Maar is er niet een kans dat er mensen zijn die deze vermogens (zoals teleporteren, ver-zien (ik heb het boek niet bij de hand en weet uit mijn hoofd niet meer alle vermogens)) voor de verkeerde doeleinden gebruiken? Zo was ik er zelf dolenthousiast over maar als ik het er met andere mensen over had werd er meteen tegen mij verteld “Teleporteren, dat is makkelijk voor mensen die oorlog voeren”. En over ver-ziendheid werd gezegd dat het ten koste kan gaan van iemands privacy als daar misbruik van gemaakt wordt. Zo zeg je zelf al in je boek dat de kinderen met speciale vermogens in China speciaal voor oorlogsdoeleinden getraind worden.

  Ik bedoel dit niet negatief, maar ben zéér benieuwd of je hier over na hebt gedacht en misschien een mening hierover hebt (misschien staat het ook al ergens op je site?). Alvast bedankt voor een eventuele reactie!

  Daarnaast wil ik zeggen dat de MIR methode ook al veel “helder” heeft gemaakt voor mij. Zo leer ik momenteel ook steeds meer over de Maan en de speciale krachten als de maan in een bepaald sterrenbeeld staat en weet ik dat het zaterdag volle maan is en dat de krachten van de maan op zijn sterkste zijn. Ook ben ik heel enthousiast dat ik langzaam steeds iets helderder kan merken of iemand eerlijk is of niet (nog niet zo duidelijk als zwart-wit, maar ik merk wel dingen). Alhoewel ik dat al deels had aangezien ik tijdens mijn reis naar Canada samen met mijn man alleen naar gastgezinnen ging die goed aanvoelden en we hebben alleen maar bij goede, oprechte en veilige mensen gezeten! Het tweede jaar dat we naar Canada gingen, gingen we met een andere reden omdat we graag een werkaanbod wilden zodat we zouden mogen emigreren. De enigste optie was een vrouw die we tijdens ons eerste jaar hadden ontmoet VIA één van die lieve gastgezinnen en we hadden geen goed gevoel over haar religie en haar als persoon, maar omdat het onze enigste optie was hebben we toch de gok gewaagd. We hebben toen een hele vervelende 6 maanden bij haar gehad, zo zie je maar weer! Ook had ik na een aantal weken mirren dat ik wat dingen begon te horen zoals hoestgeluiden terwijl ik alleen thuis was. Ik denk dat ik me daar weer voor afgesloten heb omdat ik dat toch erg eng vind omdat ik vroeger bij mijn vader en stiefmoeder thuis altijd enge paranormale dingen heb meegemaakt met negatieve energieën/geesten.

  Ik heb een mail gestuurd naar een MIR Methode begeleider en hopelijk heb ik binnenkort een MIR Op Maat!

  Dank voor je geweldige methode! Ik heb zelfs al eens de MIR-Methode toegepast op een dier en op een jongen die het nodig leken te hebben, wauw wat kan het bijzondere dingen doen!!!

  Sorry voor mijn lange verhaal,

  Groetjes, Rosalie

  • Beste Rosalie,
   Dankjewel voor je illustrerende verhaal over niet luisteren naar je intuïtie! 🙂
   Ja, met die denkbeelden heb ik ook lang geworsteld. Mijn waarheid is: die vermogens worden op dit moment al misbruikt door anderen. En daar zijn de ‘gewone’ mensen juist de dupe van. Hoe meer we onszelf in onze kracht zetten, des te minder invloed er op de gewone mens is. Omdat we leugens gaan doorzien, omdat we werkelijke leiders gaan kiezen, omdat we gaan begrijpen dat we vrijwel alles zelf kunnen en niet afhankelijk zijn van autoriteiten. We kunnen zelf al beginnen met het bouwen aan een fijne wereld!
   Hopelijk kun je iets met dit antwoord.
   Groetjes! Mireille

   • Beste Mireille,

    Hartelijk dank voor u reactie. Ik stel het erg op prijs dat u de moeite neemt om te reageren. En ik kan hier zeker wat mee!

    Goed weekend!

 11. Hai Mireille,

  Dank je wel voor je artikel en het bespreekbaar maken van de bijzondere vermogens. Ook heel fijn om te weten dat we nog een heel groot deel van ons DNA niet gebruiken. In die zin dat er dus nog zoveel mogelijk is als we aan gaan. Ik heb altijd al geweten dat er meer is tussen hemel en aarde (sorry voor het cliché). Het paranormale heeft mij altijd gefascineerd, hoewel ik mijzelf niet als zodanig beschouw. Bij mij is vooral mijn empatisch vermogen sterk ontwikkeld; ik pik heel snel emoties en gevoelens van andere mensen op en doorzie vaak mensen en situaties. Soms heb ik daar ook last van in die zin dat ik dan niet begrijp dat iemand iets niet ziet of aanvoelt, voor mij dus gewoon maar klaarblijkelijk niet voor iedereen. Ik vind het soms moeilijk om om te gaan met mensen die het een zeggen maar het andere doen; de verborgen agenda’s, maar ook mensen die zeggen dat het goed gaat en dat je ziet dat ze in de knoei zitten. Verder herken ik ook de voorspellende dromen, maar niet concreet dat ik er iets meekan. Of dromen waarin overleden dierbaren in voorkomen en die mij blijkbaar iets duidelijk willen maken. Vaak krijg ik ingevingen en soms kom ik in situaties dat ik de uitkomst al weet alsof ik het al beleefd heb ( een soort deja-vu) maar ik weet zeker dat ik daar nog niet geweest ben (hoop dat je het nog begrijpt). Soms heb ik ook een heel sterk voorgevoel hoe een gesprek zal verlopen. Ik heb me door een therapeut laten wijs maken dat dat “mijn angst”zou zijn. Inmiddels weet ik gelukkig beter. Het doet me deugd dat je meldt dat het belangrijk is om goed geaard te zijn. Ik heb een tijd gehad dat ik dat niet was en veranderde in een kwetsbaar fragiel schepseltje die om het minste of geringste overprikkeld raakte. Nu bouw ik voor mezelf rustmomenten in en dat gaat vaak goed soms iets minder maar het is en blijft een groeiproces.
  Ik beoefen al vele jaren Reiki en daarmee ben ik weer veel meer op mijn intuitie gaan vertrouwen en sinds april vorig jaar doe ik de MIR-methode. Ik heb het gevoel dat vooral die combinatie elkaar versterkt. Het afgelopen jaar heb ik heel veel nieuwe inzichten gekregen en is mijn leven compleet veranderd (ik zit hier nu met een pup op de bank en bedankt Mireille!!!; de hartenwens van dochterlief, maar hij heeft inmiddels al onze harten gestolen en ons leven zoveel rijker gemaakt). Verder deel ik jouw droom van wereldvrede. Ik snap maar niet waarom mensen elkaar het leven soms zo zuur maken, zelfs jonge kinderen. Ik heb helaas nog niet het inzicht hoe we dat kunnen veranderen. Ik weet wel dat we op weg zijn naar een nieuwe wereld die er heel anders gaat uitzien waarbij de gebruikelijke systemen niet meer werken, er veel meer vermenselijking is en naastenliefde, minder bureaucratie, minder materieel gewin. Heel erg bedankt voor de MIR-Methode en voor al je onderzoek en inzichten en tot morgen bij de lezing. Ik ben heel benieuwd. Warme groet, Eveline

  • Beste Eveline,
   Dankjewel voor je vele voorbeelden! Fijn om te lezen en vast herkenbaar voor veel mensen. Mooi om te zien hoe je je rust inbouwt en je aarding in de gaten houdt. Ben blij dat het vertrouwen in je eigen intuïtie zo heerlijk gegroeid is! Leuk om je vanavond (in Amsterdam) te ontmoeten! Tot straks!
   Groetjes Mireille

 12. Hoi Mireille.
  Grappig ik realiseer mij meteen dat ik dit dus niet als kwaliteiten inschaal. Maar ik ben helder voelend, horend en helderziend, heb een enorme helende kracht, en ben intuïtief erg sterk.ik heb een schilderij gemaakt samen met mijn, toen al overleden oma, speciaal voor mijn moeder. En dan nog weet ik niet wat ik hier op aarde kom doen……
  Groetjes Marjolein

  • Beste Marjolein,
   En inmiddels begint het je meer te dagen wat je met je kwaliteiten kunt? Mee helpen aan het creëren van vrede, is dat een idee?
   Groetjes, Mireille

   • Hi Mireille. Nee helaas is mij dat nog niet duidelijk.
    Ik ben sinds anderhalf jaar erg ziek, met extreme moeheid tot gevolg. Ik weet dat dat mij dwingt om dichter bij mezelf te blijven en oude rommel op te ruimen. Ben nu bezig om te kijken of ik met MOM’S verder kom.
    Ik merk dat je voorstel tot het helpen met creëren van wereldvrede , ook niet helemaal aansluit bij waar ik heen moet. Sluit niet uit dat ik je best wil ondersteunen, dus laat maar weten als ik iets kan doen, of als er activiteiten gepland staan.
    Groetjes Marjolein

    • Beste Marjolein,
     Als het een ‘ver van je bed show’ is, die wereldvrede, dan begrijp ik dat helemaal. Voor jou is het belangrijkste dat je eerst herstelt van je extreme moeheid. Dat je je daar volledig op focust. Eerst jezelf, daarna kijken wat je voor anderen kunt doen. Ik heb wel eens acties waar je aan mee kan doen en die vrij weinig energie kosten. Kijk bijvoorbeeld naar het artikel van morgen over thee drinken. Daarin staat zo’n actie die ook al iets teweeg kan brengen.
     Ik wens je ongelooflijk veel sterkte en hoop van harte dat de moeheid stukje bij beetje minder mag worden!
     Groetjes, Mireille

 13. Lieve Mireille,
  Wat fijn dat je hier aandacht aan besteedt! Ik heb als kind veel gezien wat ik niet begreep. Daar werd ik bang van. Dus dat wil ik niet meer kunnen. Maar ik vind het wel heel fijn dat ik mensen kan aanvoelen. Dat ik weet wie er deugt of niet. Dat mijn kinderen niet per se een oom hoeven te knuffelen als ze zich daar niet goed bij voelen. Ben blij dat we hier de ruimte krijgen om te vertellen. Want eigenlijk is het doodnormaal allemaal.
  Groetjes, Suzanne

 14. Het is niet zo dat iedereen per se alle vermogens ontwikkelt. Net zoals de één goed is in schilderen of zingen en de ander in dingen repareren,hebben we allemaal onze eigen gaves/vermogens. Er zullen enkelen zijn die alle vermogens ontwikkelen maar de meesten hun eigen. Te gek toch?
  Groetjes,
  Fiona

  • Beste Fiona,
   Ja, we kunnen in potentie alles, maar er is duidelijk aanleg door hoe je gevormd bent door het leven, voor het een of het ander. En ook ervaringen die indruk maakten, kunnen ervoor zorgen dat een gave of vermogen naar de achtergrond gaat. Ja, het is uiteindelijk het leukst om te ontdekken waar bij ieder een de eigen kracht ligt. Zeker gaaf!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.