Home » Artikelen » 187. Bijzondere vermogens: het ligt in je DNA opgesloten!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

187. Bijzondere vermogens: het ligt in je DNA opgesloten! — 101 reacties

 1. Helderzien, heldervoelen, helderweten,…. Soms weet ik dingen van tevoren, soms voel ik ze, ook op afstand, ook als het gaat om mensen die ik nooit heb gezien, alleen schriftelijk heb gesproken. Zo zaten we met een groep mensen te chatten, geen beeld, geen geluid, alleen tekst. Een man zat te vertellen over dingen uit zijn jeugd en plots viel hij stil, reageerde niet meer. Ik zei toen, hij heeft een hartinfarct gehad, is letterlijk van zijn stoel gevallen. Iedereen lachte me uit, zeiden dat ik niet spoorde. Een week later was hij er weer, vertelde dat hij een hartinfarct had gehad, van zijn stoel was gevallen. Hij had meerdere operaties gehad. Het werd doodstil en iemand vroeg aan mij, hoe wist je dat? Nou, geen idee, dat voelde ik. En zo heb ik vaker dingen gehad, voorspeld, gedroomd, noem maar op. Ik was een eng mens, een rare, etc etc. Tijdens mijn eerste zwangerschap droomde ik dat ik een kind op een driewieler overreed, het stak plotseling de weg over. Ik droomde het elke nacht, negen maanden lang. Toen mijn kind 2 jaar was vertelde hij over vroeger toen hij groot was en dat hij was verongelukt met de motor, hij wilde terug naar zijn vrouw en zijn 4 dochters. Hij praatte als een volwassene, benoemde organen die stuk waren gegaan na het ongeluk. En dat hij toen had besloten om via een andere weg terug te gaan want zijn lichaam was kapot. Voor hij mij vondt was hij bij iemand geweest met een baby zonder ziel, de baby leefde niet en toen zag hij mij en besloot hij mijn kindje te zijn. Zo zijn er zoveel dingen gebeurd, ik heb me er voor af gesloten. Tot corona, toen hoorde ik ene hugo zeggen, we hebben een pandemie en binnen een half jaar hebben we een medicijn. Toen dacht ik; hier klopt geen ene reet van, we worden genaait waar we bij staan. (sorry voor het taalgebruik) Ik kreeg weer dromen, of zoals een ander het zegt, visioenen. Weten wat er komt en weten dat je er niks tegen kan doen, weten dat het universum het zal oplossen en er het beste maar van hopen.

 2. Ik was een jaar of acht. Er kwam een man bij ons thuis waar mijn vader zaken mee deed. Mijn vader ging met die man de deur uit. Toen zei ik tegen mijn moeder dat die man niet te vertrouwen was. Mijn moeder vroeg hoe ik dat weet. Hier kon ik geen antwoord op geven. Het was mijn intuïtie, maar dat kon ik toen, als 8 jarige, nog niet uitleggen. Later bleek dat ik gelijk had, de man had mijn vader opgelicht
  Groetjes, Koert..

  • Beste Koert,
   Zou zo fijn zijn als kinderen meer geloofd worden met dit soort uitspraken. Ik heb hier vele voorbeelden van gehoord.
   Hoop dat je intuïtie nog net zo sterk is!
   Groetjes, Mireille

 3. Hallo allemaal, ik wil even stilstaan bij het hebben van bijzondere vermogens. Na een week van voor mezelf opkomen in positieve zin en het zetten van stappen in de goede richting, was ik volledig buiten mezelf geraakt en heb negatief gereageerd door mijn woede toe te laten. Het voor mezelf opkomen deze week had met het woordje minachting te maken. Ik verdien respect voor alles wie ik ben, wat ik gedaan heb en liefdevol in het leven sta. De droom die ik had deze week, was dat ik door een vrouw gekust werd wat ik fijn vond. De dag erna sprak ik een vrouw aan die een stuk ouder was dan ik en heel goed in het leven staat, een sprankelende vrouw. Een engel voor mij na zulke verharde mensen die ik de laatste tijd heb ontmoet, ook mijn familie die zich op facebook aan mij liet zien en niets zeggend. Ik ontdekte via mensenlinque.nl dat mijn tante Mia Janssen-Rademakers was overleden. Ik heb gerouwd en heb respect voor haar en haar leven en ze was overgrootmoeder zelfs. Dat is de reden, waarom ik zo buiten mezelf ben geraakt. Geen communicatie, geen loyaliteit, geen liefde, geen respect. Via het geschreven boek van overleden reikimaster Hans Kraak, heb ik 4 engelen aangeroepen, die mij nu gaan begeleiden op mijn pad. Jehudiël, engel van de Dankbaarheid, Schaluel, engel van het Vertrouwen, Damiël, engel van de evenwichtigheid en Hagdulel, engel van het respect. In huis brandt nu de noveenkaars van aartsengel Michael, die mij gaat begeleiden in mijn genezingsproces rondom macht-onmacht en het vinden van mijn levensopdracht en hier gehoor aan te geven. Namaste Gina Erkens….

 4. Hoe moet ik de MIRmethode zien in het licht van geloven in God, wanneer je een christelijke achtergrond hebt. Wordt MIR als occult gezien ivm het benoemen van chakra’s en paranormale gavens/talenten? Ook denk ik aan het gezamenlijk toepassen van de MIRmethode op maat? Graag ontvang ik spoedig het inzicht van Mireille hierover. Bij voorbaat dank.

  • Beste Inge,
   Alles wat we als mens in ons hebben, zie ik als een Godsgeschenk. Ook paranormale gaves. En ik zie het zeker niet als occult. De MIR-Methode is gebaseerd op wetenschap, inzichten door aanwijzingen van mijn cliënten en mijn eigen ingevingen. Het werkt via wetten zoals die in de natuur voorkomen. Niks geheims of duisters aan.
   Groetjes, Mireille

  • Steeds meer mensen durven deze vermogens, gaven te laten zien en ermee te werken gelukkig. Ik ben sinds 4 jaar ‘uit de kast’ gekomen en heb al heel veel mensen mogen helpen zichzelf weer te vinden. In hun eigen kracht te komen. Maar hoe eng als je je realiseert wat je vermogens zijn, vond ik wel.wat vond ik mezelf ‘anders’, een oude trigger. Nu leef ik voluit met deze gaven en wat is er veel mogelijk. Als we uit die angst kunnen stappen. En angst vervangen door vertrouwen en liefde. Ik zie dat veel jonge kinderen deze vermogens hebben en daardoor niet passen in onze systemen. Ik leer ze met hun eigen energie, Overprikkeling, emoties en gedachten omgaan. Prachtig om te zien hoe ze genieten en snel leren. Ze verdienen het. Veel jonge kinderen hebben al buik, darmklachten, hoofdpijn, slapeloosheid, zorgen. Bizar toch? Dat past niet bij het kind zijn.
   Hoe dan ook mooi onderwerp. Alles is tenslotte energie, energie volgt aandacht. Wat we nu zeggen, doen, ,voelen, kiezen bepaalt onze toekomst. Ook voor onze jongere generaties. Ik heb zelfs mijn naam verandert, mijn oude naam paste niet meer.

 5. Hoe kan ik de MIR methode toepassen om mijn spirituele groei te verdiepen? Zijn daar speciale zinnen voor en hoe leer ik die? Vind ik die terug op de Be the MIRror website?

  • Beste Levina-Anna,
   Ja, dat is iets wat in de MIR-Methode is verwerkt. Het zit onder andere in stap 8 en 9. Op de Be the MIRror-website staan video’s uit een cursus over de kristalchakra’s. Daarmee kun je je bijzondere vermogens ontwikkelen.
   Veel leerplezier gewenst!
   Groetjes, Mireille

 6. Hallo Mareile.
  Ik vind het fantastisch wat ik hier allemaal lees,eindelijk herkenning.
  Want als ik naar bed ga en bijna slaap wordt ik ineens heel helder en zie met mijn ogendicht allemaal gezichten van vriendelijke mensen ze passeren voor mijn ogen, en ik heet ze altijd welkom. Ik zie geen herkenning.
  Ook toen ik zwanger was van mijn derde zoontje werdt mij verteld luid en duidelijk in mijn oor dat ik een zoon zou krijgen.
  Schrok enorm van die stem, maar jaren later kwam die stem weer, toen ik thuis in de ochtend de krant zat lezen hoorde ik een stem in mijn oor die zei je moeder, ik was die dag ervoor nog bij haar geweest en ik dacht dat het mijn gedachten waren, en ging weer verder met de krant lezen,toen kwam die stem weer wat nadrukkelijker die zei JE MOEDER, ik schrok mij Wildt en besefte dat dit foute boel was, rende naar de telefoon belde mijn moeder maar er werdt niet opgenomen. Ik rende naar boven trok mijn pyjama uit en trok mijn trainiings pak aan, en sprong in de auto.
  Mijn moeder woonde niet ver weg, maar toen ik daar aankwam zaten de gordijnen nog dicht en toen wist ik mijn moeder is er niet meer. De dag ervoor was ik nog bijhaar geweest ze had een oud familie lid op bezoek, alles leek normaal die dag er waren veel foto ‘s gemaakt . die kreeg ik later van die tante waar mijn moeder op stond rondom haar was het allemaal donker de tante dacht dat de foto’s mislukt waren.maar dat was natuurlijk niet zo. mijn moeder was een medium en ook haar vader maar deden daar niks mee.
  Ik zelf heb altijd ontmoetingen in mijn dromen van mensen die overleden zijn vrienden en familie,ze zijn dan altijd blij.En ik ben daar altijd heel blij mee. Maar ik ben blij dat ik dit heb kunnen vertellen, want mensen kijken je toch een beetje raar aan als het vertelde.

  ,

  • Beste Tjitske,
   Dankjewel voor het vertellen! Mensen vinden het raar als ze het zelf niet meemaken. Ik heb vergelijkbare ervaringen. Het is fijn om erover te kunnen vertellen en begrip te krijgen. Het hoort nou eenmaal bij onze natuurlijke vermogens!
   Groetjes, Mireille

   • Heb hier mijn hele leven last van gehad, mijn moeder zei altijd dat ik een grote antenne op mijn hoofd had. Inmiddels
    heb ik ermee leren leven en sluit me zoveel mogelijk af. Zie dat mijn middelste zoon het ook heeft en probeer hem
    hier zoveel mogelijk in te begeleid.

 7. Hallo Mireille,

  Door verschillende mediums en therapeuten heb ik te horen gekregen dat ik medium ben. Kennelijk hoor ik bij degenen die daar niet veel van merken. Mijn moeder was medium maar was daar heel bang voor en sprak er nooit over. De enige keer dat ze er naar geluisterd heeft was toen mijn oudste zus op kostschool zat en \’s avonds, na de vakantie, weer de trein zou nemen om naar school terug te reizen met een ander meisje uit ons dorp. De hele dag was mijn moeder heel zenuwachtig en begon zelfs te huilen dat mijn zus niet met die trein moest gaan. Mijn vader begreep het niet maar belde naar kostschool en naar dat andere meisje om te zeggen dat ze de volgende dag pas zouden komen. En precies die trein heeft een heel ernstig ongeluk gehad met zo\’n 36 doden. Dus mijn moeder was echt medium. Maar ik niet en ik begreep er niets van maar nu begint er iets te schemeren: ik heb zeker de angst daarvoor van mijn moeder overgenomen, daarbij weet ik dat ik ooit, in andere levens, op de brandstapel geland ben en een andere
  keer onthoofd door dat ik voorspellingen deed die men niet wilde horen.
  Nu begrijp ik ook beter de diepte van mijn gezondheidsproblemen, maar ik weet zeker dat ik van ze zal winnen: bovendien droomde ik een paar nachten geleden dat ik van de 1 meter hoge treden van een trap af sprong zonder enige pijn te voelen en toen ik wakker werd voelde ik me heel blij!
  Hartelijk dank voor dit artikel Mireille, het heeft me nog iets verder geholpen.

  • Beste Johanna,
   Daar ben ik erg blij om! Ik denk dat veel mensen met bijzondere vermogens precies hebben meegemaakt wat jij beschrijft. Onder andere de angst van je begaafde vader of moeder kopiëren of overnemen. Dankjewel voor het schrijven!
   Groetjes, Mireille

 8. Bijzondere vermogens? Ik wist niet dat ik die had totdat ik op een ochtend met de auto naar mijn werk wilde gaan en ik eerst het oprijpad afliep om te kijken of er iets of iemand aan kwam.
  Dit had ik nog nooit eerder gedaan. Gek.
  10 minuten later rij ik een fietser aan waar ik overigens niet iets aan kon doen en het was gelukkig ook niet ernstig.
  Maar kennelijk toch een “voorgevoel”?
  Ik moet er vaak nog aan denken en leert me te luisteren naar mijn gevoel.

 9. Dag Mireille,
  Uw artikel maakt me hoopvol.
  Toen mijn eerste man 30 jaar geleden overleed was ik niet thuis.
  Maar ‘s nachts werd ik wakker met heel veel pijn, en het voelde alsof er een heel stuk uit mijn hart scheurde. Op dat moment wist ik nog niet wat dat betekende en was ook niet bereikbaar.
  Wist wel dat er iets heel ernstigs aan de hand was.
  Voordien en nadien had ik vaker van die vreemde ervaringen.
  Op dit moment weet ik dat ik voor een aantal mensen een onvergeeflijke fout heb gemaakt en zij de deur voor mij dichtgeslagen hebben.
  Dat weet ik echt zeker, maar zeg het niet hardop, want hoe kan ik dat zo zeker weten?
  De signalen en waarschuwingen krijg ik wel, maar kan ze meestal niet goed duiden.
  Vaak tuitten mijn oren, en zeg ik als grapje tegen mijn man; ze kletsen over me.
  De woede en ergernis over mijn optreden voel ik als pijn en lijken haast bezit van mij te nemen. Toch weet ik heel zeker bij wie ze vandaan komen.
  De man met de gouden uitstraling (voor mij zichtbaar in een dagdroom) deed een grote betonnen grijze deur dicht. Dit vind ik vreselijk en dit zet mijn leven op dit moment volledig op zijn kop.
  Mijn gevoelens op een bijeenkomst lijken soms net een rollercoaster. Praat ik met de een dan voel ik mij vriendelijk en bij een ander komt er nog geen minuut later enorme agressie in mij op. Praat ik weer met iemand anders dan reageert mijn hoofd en mijn lijf weer anders. Bijzonder vermoeiend.
  Zit ik in de trein of ergens anders naast iemand, dan voel ik de pijn van mensen.
  Vroeger vroeg ik de mensen er wel eens voorzichtig naar en dan bleek de wildvreemde persoon net aan haar knie geopereerd.
  Ik praat er nooit over.
  Dacht altijd als eerste dat ik gek was en alles maar in mijn hoofd haalde. Daar raakte ik door de loop der jaren van overtuigd.
  Bij al die verhalen hierboven moet ik heel erg huilen.
  Ook heb ik twee keer intens geluk mogen ervaren.
  Komend van mijn tweede man die 3 beroertes had overleefd en van mijn kleindochter die net geboren was. Ik hou me daar maar aan vast.
  Vlak voor het sterven van mijn schoonvader wist ik dat ik zijn tranen huilde, die hij als man uit 1902 nooit had mogen uitten.
  Gek genoeg wist ik dat op het moment dat het gebeurde heel zeker.
  Terwijl ik dit zo schrijf, hoop ik dat dit misschien mijn speciale taak is. Pijn en verdriet voor mensen verzachten.
  Mijn vriendin is vrijdag overleden en ze reageerde heel sterk op mijn stem. Maar ook bij haar negeerde ik mijn eerste gevoel en voelde mij daarna schuldig.
  Ik ben door de loop van de jaren bijzonder goed geworden in het niet luisteren naar mijn intuïtie.
  En heb daardoor nauwelijks sociale vaardigheid opgebouwd.
  Dat heeft altijd heel veel pijn en verdriet opgeleverd.
  Uw artikel is voor mij heel hoopvol.
  Ook al ben ik oud, ik kan nog steeds die DNA-strengen repareren.
  Ik doe de MIR-methode al best lang en denk dat het me toch heel langzaam vooruit ga.
  Dank U wel.

  • Beste Lidwina,
   Je bent nooit te oud om te leren. Wanneer je alsnog je intuïtie heel serieus gaat nemen, kunnen er weer deuren voor je open gaan. Dat je moest huilen bij de reacties van anderen, zie ik als een prachtig teken: herkenning en vooral erkenning voor wat jij altijd al hebt gekund. Het is een zoekweg wat je met je bijzondere vermogens kunt. Als je er in de eerste plaats met anderen over kunt praten, maakt dat al veel duidelijk. En ja, het huilen van tranen voor anderen, is iets wat ik van meer mensen ken. Niet fijn, maar eigenlijk wel waardevol. Belangrijk om je ervan bewust te zijn dat dat je missie kan zijn.
   Ik hoop dat je dagelijks meer kan gaan genieten van je gevoeligheid! Je weet nu in ieder geval dat er meer MIRrors zijn die die vermogens hebben.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 10. Beste Mireille, dank voor jouw artikel. Ik ben ook iemand bij wie de bijzondere vermogens wakker zijn geworden. Ik heb inmiddels een sjamanistische praktijk. Veel van mijn werk gaat over het loslaten van oude blokkades en het weer herinneren wie je bent. Ik heb de MIR-Methode ongeveer een jaar gedaan. Een jaar of vier geleden. Ik was overspannen en in een diep helingsproces gestapt. De MIR-Methode heeft me destijds goed geholpen bij het aarden. En ja, ik ben het met je eens. Je kunt pas met je bijzondere vermogens werken als je geaard bent. De MIR-Methode is niet het enige dat ik destijds gedaan heb, dus ik kan niet zeggen wat de helende factor van de MIR-Methode is geweest. ik heb het vooral als ondersteunend ervaren, een zachte en fijne methode

  • Beste Irene,
   Dat boek ziet er heel interessant uit! Dat wordt lekker lezen! Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 11. Lieve Mireille.
  Ik begrijp het allemaal niet zo goed. Ik weet soms iets, voor het me verteld word en dan vraag ik me af , hoe weet ik dat nu. Mijn moeder heeft vlak voor haar dood me iets opgebiecht wat ik al lang wist. Hoe komt dat, dat ik dat wist? Vroeger als de telefoon rinkelde, wist ik wie er aan de lijn was voor ik op genomen had. Nu lukt dat niet meer, wat is daarvoor de reden? Ik begrijp niet goed wat wil zeggen : geaard zijn!! Ik ben in je boek beginnen lezen
  maar kan me zo moeilijk concentreren (veel te veel zorgen) Wat mij is overkomen geloofd bijna niemand, ik heb een mail, met foto van mijn overleden dochter, gekregen van mijn engelen van hierboven. Eenmaal mogen zien, nadien was die mail, met de beste wil van de wereld, niet meer te vinden. De mensen aan wie ik het vertelde geloofden het niet en zegden je kan met de pc niet overweg. Ik houd het dan maar voor mij. Het is wel heel spijtig dat ik die foto niet beter bekeken heb, omdat ik toen niet wist, dat het mijn overleden dochter was. Het is een te lang verhaal om het u langs deze weg uit te leggen. Maar het is wel waarlijk gebeurd, ongelooglijk niet?? Ik hoop je eens te ontmoeten, dan kan ik het ganse verhaal doen.
  Ik wens je nog heel veel plezier in al wat je doet.
  Ik zou graag nog enkele boeken bestellen maar weet niet goed hoe? Kunt u me helpen aub.

  Veel liefs
  Nelly

  • Beste Nelly,
   Ja, het niet geloofd worden, is het ergste wat je kunt meemaken, vind ik. Wat je beschrijft, zijn vormen van telepathie en precognitie (het vooraf al weten), of helderwetendheid. Dat het nu minder is, kan komen doordat je teveel kopzorgen hebt, zoals je beschrijft. Het kan ook zijn dat je te weinig geaard bent. Met ‘geaard’ bedoel ik dat je goed in je lichaam zit, goed in je vel. Dat je met beide benen op de grond staat en niet open staat voor beïnvloeding of energieën die je af kunnen leiden. Aarden doe je bijvoorbeeld door in de natuur te wandelen, een voetmassage of lichaamsmassage, eten, enzovoort.
   Ik hoor graag nog eens je hele verhaal!
   Groetjes, Mireille
   P.S. Boeken kan je hier bestellen.

  • Beste Nelly
   Ja dat is heel vervelend en ook wel begrijpelijk de mensen die jou niet geloven hebben nog een weg te gaan . Hun weg. jij bent gewoon al wat verder op jou pad. en ik vind het heel naar voor jou dat je dan niet geloofd word. ik weet zeker dat heel veel mensen je wel geloven die het lastig vinden om er voor uit te komen. lieve Nelly ik geloof en weet zeker dat jij die mail hebt gekregen van jou dochter om te laten zien dat ze van je houdt.
   En even over dat aarden. Dat vind ik ook een lastige. Ik doe dat zelf elke morgen onder de douche. Op internet zijn wel aardings oefeningen te vinden. Misschien een idee om daar even te kijken of er iets bij zit wat je aan spreekt. Blijf alstublieft in je zelf geloven want je bent een prachtig mens. Een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

  • Beste Nelly
   “Aarden/gronden” is feitelijk terugzakken in je lichaam zodat je contact hebt met moeder Aarde en kan afvoeren. Zodat je je hoofd kan leegmaken en dergelijke. Ten opzichte van je geest leeft je lichaam in het “hier en nu”, hierover staat een hele fijne grondingsmeditatie op internet van Irene Langeveld https://irenelangeveld.nl/gratis-grondingsmeditatie/. De natuur, vooral bomen, planten, bloemen, zeewater, natuurwater slurpen graag onze zware energieën op en geven ons graag positieve energieën terug, daar leeft de natuur van, dat is een natuurlijke kringloop. En ook bijvoorbeeld “springen” liefst met blote voeten in de aarde dat werkt het snelst, of op je knieën in de aarde zitten en dan met je handen in de aarde wroeten want ook met je handen kan je “aarden”. Met je blote voeten in de aarde staan en dan met je handen bijv. een boom, tuinplant of struik vasthouden of een boom omhelzen/knuffelen. Zonnebaden op het gras, aarde of zand en dan met je handen over het gras, aarde of zand aaien. Zwemmen in de zee of natuurwater, douchen of een bad nemen en daarbij zingen of neuriën en je gedachte focussen op wat je ah doen bent en voelen hoe heerlijk het water tintelt op je huid. Of tegen je gedachte hardop zeggen : “stop het is genoeg zo, ik wil rust in mijn hoofd”. Wortels visualiseren die vanuit je voeten diep de aarde in gaan… Tegenwoordig staat er ongelooflijk veel op internet over aarden/gronden..vooral bij https://www.nieuwetijdskind.com/ . Er staat ook een artikel op internet: “als aarden/gronden niet lukt”. Enne wat dacht je van een extra MIR toevoeging …”aarden/gronden optimaliseren”… ;-). Ik wens je veel blijdschap! Liefs van Brigitte.

  • Ik geloof je Nelly.
   Wat een bijzondere ervaring.
   Koester de ervaring, maar laat t tegelijkertijd ook weer los.
   Probeer je spijt ook los te laten (mirren)

   Wees Dankbaar en Vertrouw erop dat het goed gaat met je meisje.
   Dat heeft ze je laten zien.

   Ik heb gelijksoortige ervaringen en meer …

   Blijf in contact me *Je Zelf en je Intuïtie*
   Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan vermoed ik onder de gegeven omstandigheden.
   Maar …
   Heb Vertrouwen in t Goddelijke … In je Engelen
   Ga door met de MIR Methode … Dat werkt.

   Maar vooral:
   Ga terug naar je ware gevoel.
   Ik vermoed dat je wel weet waar ik op doel.
   Je kunt dit aan Nelly!!!

   Daarnaast zou een traject bij een goeie acupuncturist je veel kunnen bieden.
   Wees zorgvuldig met je keuze hierin.
   Mirren en acupunctuur gaat heel goed samen.

   Blokkades opruimen … Los Laten van … Transformeren

   En langzamerhand zak je steeds dieper in je lijf.
   Tis vaak een lang Proces.

   Maar dan komt er een dag dat je mag zien en vooral voelen van ….
   He ik sta met beide voeten op de grond
   Nu voelt t stevig.
   Aha ik ben Lichter en Helder en kan me Concentreren
   Dan ben je geaard.
   Energetische oefeningen kunnen je hierbij ondersteunen.

   Intussen heb je vele blokkades los gelaten die ervoor gezorgd hebben dat je niet goed in je lijf aanwezig kon zijn.
   Tis misschien confronterend maar …

   Ik kan me voorstellen dat er nog veel verdriet bij je aanwezig is, bewust/onbewust mbt t verlies van je dochter.
   Je vele zorgen …
   Je reikt uit naar Boven … naar je dochter
   Ze heeft je gehoord en kwam naar je toe… is bij je.

   Middels mirren en de acupunctuur kun je hiermee zeker een doorbraak in krijgen.
   Zeker Weten!
   Het zal niet van vandaag op morgen zijn

   Je wordt gedragen Nelly
   Vertrouw er maar op
   Het komt goed.

   Ik wens je heel veel Succes, Licht en Kracht.

   Ga terug naar je ware gevoel, Nelly.
   Ga weer voelen.
   Je kunt dit aan.

   Hartelijke groet,

   Ps
   Tis midden in de nacht als ik dit schrijf.
   Ik heb nog nooit ergens op gereageerd.
   Het ontstaat als vanzelf …
   Ik herlees mijn geschreven stukje en twijfel of ik dit wel kan versturen.
   Bijna op hetzelfde moment vliegt er iets rondom mij
   Brrr… het kriebelt … jakkes wat is het snel
   En zie een grote Libelle.
   Het dartelt over mijn laptop.
   Keer op keer.

   Aangezien ik vaker dit soort dingen mee maak
   Googel ik op waar de libelle voor staat … betekend.

   *De libel als totemdier en symbool van transformatie*
   Een Boodschap van *Boven* voor *Jouw*.
   En ik verstuur mijn reactie

   Veel Liefs,
   Wilma

 12. Dag Mireille,
  Het was boeiend gisteravond in De Roos, de eerste keer dat ik live een lezing van je meemaakte. En dan nog wel in zo’n prachtig gebouw in het besneeuwde Vondelpark. Sprookjesachtig. Maar aanvankelijk ook verwarrend, na maanden lang in m’n eentje achter de laptop rondwaren in de wereld van de MIR-methode. Toch een beetje down to earth.
  Leuk voor je dat het onderwerp Bijzondere Vermogens inmiddels veel reacties oplevert. Interessante reacties ook. Zo begint het voor mij ook wat meer handen en voeten te krijgen. Want midden tussen mensen die zo thuis zijn in het mirren, schrok ik me aanvankelijk rot van de voorbeelden die je gaf. (oef! Jomanda?)
  Dat komt omdat ,,moeilijke gevoelens” bij mij altijd onmiddellijk diep onderduiken. Al merk ik dat het veel minder sinds ik in augustus ben gaan mirren.
  Ik had je graag even willen spreken na afloop, maar voelde me daartoe eigenlijk nauwelijks in staat. (Haha, dat zullen mensen uit mijn omgeving niet geloven).
  Het is namelijk zo dat ik in een soort overgang zit van totaal gericht zijn op de buitenwereld (was niet voor niets tientallen jaren verslaggever) naar onderzoek van de eigen binnenwereld.
  Dat veroorzaakt gruwelijke onzekerheid.
  Maar het is ook een interessante reis. Want er begint lijn in te komen. Helemaal sinds een Beschermengel me donderdag Overvloedige Zegeningen geeft. (als oudste van 6 broers en zusjes in de jaren 50 zie ik dat als een vurig verlangde aanvulling van de basisbehoeften).
  Het hield me ook overeind toen ik gisteravond door de sneeuw naar de tramhalte terugliep. Mentaal dus, want in feite ben ik niet bang ‘s avonds laat op straat.
  Steeds vaker herken ik waarom er altijd dingen waren die ik voor ,,nuchtere” vrienden voor mezelf hield. En me eenzaam voelde temidden van veel goede bekenden.
  Dingen als:
  – de weg weten in een vreemde omgeving
  – aanvoelen wat iemand verlangde of voor zich hield
  – ,zo maar’ tips krijgen als mijn nieuws op was
  – machinaties doorzien
  – artisticiteit of lastigheid of falen van anderen begrijpen
  – gevoelig voor stemmingen
  – helende handen
  – signalen ontvangen op cruciale momenten (zoals die beschermengel)

  Maar het besef van die dingentjes openbaart zich pas nu ik weer lekker veilig achter het toetsenbord zit, dat snap jij zeker wel.
  Ik geloof dat ik maar eens lekker ga afwachten welke schuifjes in mijn DNA zich willen openen. Lijkt me wel een interessant tripje.
  Bedankt voor je grote vertrouwen in de mensheid en je inzet voor de vrede.
  Ik probeer er aan bij te dragen.

  De knuffel is voor jou.

  Conny

  • Beste Conny
   Wat een mooie mail!! Ik ben danig onder de indruk van wat jij schrijft . Eigenlijk best wel lastig als je jaren in de journalistiek hebt gezeten als zeer gevoelig persoon. Wat heerlijk dat je dat nu allemaal aan het herondekken bent. Dank je wel voor je openheid. een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 13. Wat vreemd, op het moment dat ik deze nieuwsbrief lees is het op de minuut af 9 jaar geleden dat mijn zoon van toen 7 jaar van mijn paard viel en in coma raakte. Gelukkig kan ik nu zeggen dat het hem bijzonder goed gaat. Ik weet nog precies het onbestemde gevoel dat ik had toen ik hem 9 jaar geleden onder begeleiding van zijn grote zus liet gaan rijden. Iets zat er niet goed. Vlak voor hij viel ben ik naar hen toegerend, maar te laat om iets te kunnen doen. Ik kon slechts als toeschouwer mijn zoon de grond zien raken. Hoe herken je zo’n onbestemd gevoel en hoe reageer je daar dan op. Kun je ongelukken voorkomen? Met deze vraag loop ik al die jaren al rond. De zorg voor een kind met een niet aangeboren hersenletsel heeft mij facetten van het leven leren kennen, die anders onbekend zouden zijn gebleven. Ik heb mij lang schuldig gevoeld dat ik niet naar mijn gevoel geluisterd heb op die zonnige zondagmiddag, nu dus 9 jaar geleden. Toch kan ik nu vertellen hoe trots ik ben op mijn nu 16-jarige zoon en zijn wonderbaarlijk sterk inzicht in het leven. Hij is mijn inspirator in moeilijke tijden geworden. Moet je behoedzaam door het leven gaan door onbestemde gevoelens, of moet je het leven laten gebeuren zoals het komt? In mijn geval heb ik besloten om voor het leven te gaan zoals het komt, want de leerschool die ik kreeg is niet uit te wissen in mijn bestaan. Intuïtie is een mooie gave, inderdaad leer je zien wat er in anderen speelt, maar met het lot kun je je niet bemoeien.

 14. Hai Mireille,

  heb ook zo’n bijzondere gave, althans ik denk dat ik er mensen mee help.
  Het lijkt erop alsof ik bezoek krijg van bekende en fam uit mijn omgeving als ze afscheid van het leven nemen. Hoef er niet lichamelijk bij te zijn als het zover is. Wat ik voel is dat er tijdens mijn ontwaken een “tweede ” persoon aanwezig is, zo licht maar voelbaar.
  Deze “persoon ” lost op, als een sliert mist, nadat ik even wakker ben. Ik kom erop omdat zo’n 3 jaar terug ik dit fenomeen 1,5 week heb gevoeld, precies in de periode waarin een tante van een vriendin, die ik ook heel goed ken, besloot om afscheid van het leven te nemen. Het fenomeen stopte toen ze daadwerkelijk overleden was. En zo heb ik meer voorbeelden. Zou ik iets voor deze zielen betekenen ? Of is het gewoon afscheid nemen van mij ? Dat is me nog niet duidelijk.

  • Beste Astrid,
   Het komt op mij over alsof je daadwerkelijk iets voor deze zielen kunt betekenen. Als je je er meer op focust, zal het waarschijnlijk duidelijker worden. Dankjewel voor je mooie vermogen en dat je er hier over vertelt!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,

    ik zou graag willen weten hoe ik me daar dan op kan focussen, heb jij een idee hierover ?

    hartelijke groet Astrid

    • Beste Astrid,
     Wat ik bedoel met ‘focussen’, is dat je het in je dagelijks leven vaker aan bod laat komen. Dat je gaat zoeken op internet naar verhalen van mensen die ditzelfde hebben. Dat je misschien cursussen erover gaat volgen. Door je er meer in te verdiepen en andere mensen te spreken die gelijksoortige vermogens hebben, groeit het vanzelf. Veel plezier met je ontdekkingsreis! De MIR-Methode zal je er ook bij helpen.
     Groetjes, Mireille

 15. Beste Mireille,

  Wat ben jij toch een bijzonder inspirerende vrouw! Ik vind dit zo interessant. Ik heb jouw boek in huis en werd alleen al helemaal verliefd op de geweldige kaft en hoe liefdevol het boek mij “roept”. Ik had hem in één ruk bijna uitgelezen en vond het zó bijzonder. Ook omdat ik zelf als kind veel heb meegemaakt van de dingen die je beschrijft waardoor ik bijvoorbeeld al een onzekerheid heb meegekregen en dingen zijn zó helder voor mij nu! Ik ben zo blij dat ik hier nu over weet vóórdat ikzelf kinderen heb aangezien ik het dan zo graag zo goed mogelijk wil doen. Ik geloof je stukje over het DNA en de Wereldvrede helemaal. Ook je argument over waarom Wereldvrede niet saai is. Echter toen ik er met een gelijkgestemde vriendin over sprak had zij nog wel wat opmerkingen wat ik mij daardoor ook afvraag en al die tijd heb ik je er al een keer over willen benaderen.

  Zo stelde zij: Als iedereen deze bijzondere vermogens in zich heeft en langzaam aan kan zetten kan dit volgens jou meespelen met Wereldvrede en kunnen we met elkaar hele bijzondere dingen teweegbrengen als we deze vermogens vanuit Liefde gebruiken. Maar is er niet een kans dat er mensen zijn die deze vermogens (zoals teleporteren, ver-zien (ik heb het boek niet bij de hand en weet uit mijn hoofd niet meer alle vermogens)) voor de verkeerde doeleinden gebruiken? Zo was ik er zelf dolenthousiast over maar als ik het er met andere mensen over had werd er meteen tegen mij verteld “Teleporteren, dat is makkelijk voor mensen die oorlog voeren”. En over ver-ziendheid werd gezegd dat het ten koste kan gaan van iemands privacy als daar misbruik van gemaakt wordt. Zo zeg je zelf al in je boek dat de kinderen met speciale vermogens in China speciaal voor oorlogsdoeleinden getraind worden.

  Ik bedoel dit niet negatief, maar ben zéér benieuwd of je hier over na hebt gedacht en misschien een mening hierover hebt (misschien staat het ook al ergens op je site?). Alvast bedankt voor een eventuele reactie!

  Daarnaast wil ik zeggen dat de MIR methode ook al veel “helder” heeft gemaakt voor mij. Zo leer ik momenteel ook steeds meer over de Maan en de speciale krachten als de maan in een bepaald sterrenbeeld staat en weet ik dat het zaterdag volle maan is en dat de krachten van de maan op zijn sterkste zijn. Ook ben ik heel enthousiast dat ik langzaam steeds iets helderder kan merken of iemand eerlijk is of niet (nog niet zo duidelijk als zwart-wit, maar ik merk wel dingen). Alhoewel ik dat al deels had aangezien ik tijdens mijn reis naar Canada samen met mijn man alleen naar gastgezinnen ging die goed aanvoelden en we hebben alleen maar bij goede, oprechte en veilige mensen gezeten! Het tweede jaar dat we naar Canada gingen, gingen we met een andere reden omdat we graag een werkaanbod wilden zodat we zouden mogen emigreren. De enigste optie was een vrouw die we tijdens ons eerste jaar hadden ontmoet VIA één van die lieve gastgezinnen en we hadden geen goed gevoel over haar religie en haar als persoon, maar omdat het onze enigste optie was hebben we toch de gok gewaagd. We hebben toen een hele vervelende 6 maanden bij haar gehad, zo zie je maar weer! Ook had ik na een aantal weken mirren dat ik wat dingen begon te horen zoals hoestgeluiden terwijl ik alleen thuis was. Ik denk dat ik me daar weer voor afgesloten heb omdat ik dat toch erg eng vind omdat ik vroeger bij mijn vader en stiefmoeder thuis altijd enge paranormale dingen heb meegemaakt met negatieve energieën/geesten.

  Ik heb een mail gestuurd naar een MIR Methode begeleider en hopelijk heb ik binnenkort een MIR Op Maat!

  Dank voor je geweldige methode! Ik heb zelfs al eens de MIR-Methode toegepast op een dier en op een jongen die het nodig leken te hebben, wauw wat kan het bijzondere dingen doen!!!

  Sorry voor mijn lange verhaal,

  Groetjes, Rosalie

  • Beste Rosalie,
   Dankjewel voor je illustrerende verhaal over niet luisteren naar je intuïtie! 🙂
   Ja, met die denkbeelden heb ik ook lang geworsteld. Mijn waarheid is: die vermogens worden op dit moment al misbruikt door anderen. En daar zijn de ‘gewone’ mensen juist de dupe van. Hoe meer we onszelf in onze kracht zetten, des te minder invloed er op de gewone mens is. Omdat we leugens gaan doorzien, omdat we werkelijke leiders gaan kiezen, omdat we gaan begrijpen dat we vrijwel alles zelf kunnen en niet afhankelijk zijn van autoriteiten. We kunnen zelf al beginnen met het bouwen aan een fijne wereld!
   Hopelijk kun je iets met dit antwoord.
   Groetjes! Mireille

   • Beste Mireille,

    Hartelijk dank voor u reactie. Ik stel het erg op prijs dat u de moeite neemt om te reageren. En ik kan hier zeker wat mee!

    Goed weekend!

 16. Hai Mireille,

  Dank je wel voor je artikel en het bespreekbaar maken van de bijzondere vermogens. Ook heel fijn om te weten dat we nog een heel groot deel van ons DNA niet gebruiken. In die zin dat er dus nog zoveel mogelijk is als we aan gaan. Ik heb altijd al geweten dat er meer is tussen hemel en aarde (sorry voor het cliché). Het paranormale heeft mij altijd gefascineerd, hoewel ik mijzelf niet als zodanig beschouw. Bij mij is vooral mijn empatisch vermogen sterk ontwikkeld; ik pik heel snel emoties en gevoelens van andere mensen op en doorzie vaak mensen en situaties. Soms heb ik daar ook last van in die zin dat ik dan niet begrijp dat iemand iets niet ziet of aanvoelt, voor mij dus gewoon maar klaarblijkelijk niet voor iedereen. Ik vind het soms moeilijk om om te gaan met mensen die het een zeggen maar het andere doen; de verborgen agenda’s, maar ook mensen die zeggen dat het goed gaat en dat je ziet dat ze in de knoei zitten. Verder herken ik ook de voorspellende dromen, maar niet concreet dat ik er iets meekan. Of dromen waarin overleden dierbaren in voorkomen en die mij blijkbaar iets duidelijk willen maken. Vaak krijg ik ingevingen en soms kom ik in situaties dat ik de uitkomst al weet alsof ik het al beleefd heb ( een soort deja-vu) maar ik weet zeker dat ik daar nog niet geweest ben (hoop dat je het nog begrijpt). Soms heb ik ook een heel sterk voorgevoel hoe een gesprek zal verlopen. Ik heb me door een therapeut laten wijs maken dat dat “mijn angst”zou zijn. Inmiddels weet ik gelukkig beter. Het doet me deugd dat je meldt dat het belangrijk is om goed geaard te zijn. Ik heb een tijd gehad dat ik dat niet was en veranderde in een kwetsbaar fragiel schepseltje die om het minste of geringste overprikkeld raakte. Nu bouw ik voor mezelf rustmomenten in en dat gaat vaak goed soms iets minder maar het is en blijft een groeiproces.
  Ik beoefen al vele jaren Reiki en daarmee ben ik weer veel meer op mijn intuitie gaan vertrouwen en sinds april vorig jaar doe ik de MIR-methode. Ik heb het gevoel dat vooral die combinatie elkaar versterkt. Het afgelopen jaar heb ik heel veel nieuwe inzichten gekregen en is mijn leven compleet veranderd (ik zit hier nu met een pup op de bank en bedankt Mireille!!!; de hartenwens van dochterlief, maar hij heeft inmiddels al onze harten gestolen en ons leven zoveel rijker gemaakt). Verder deel ik jouw droom van wereldvrede. Ik snap maar niet waarom mensen elkaar het leven soms zo zuur maken, zelfs jonge kinderen. Ik heb helaas nog niet het inzicht hoe we dat kunnen veranderen. Ik weet wel dat we op weg zijn naar een nieuwe wereld die er heel anders gaat uitzien waarbij de gebruikelijke systemen niet meer werken, er veel meer vermenselijking is en naastenliefde, minder bureaucratie, minder materieel gewin. Heel erg bedankt voor de MIR-Methode en voor al je onderzoek en inzichten en tot morgen bij de lezing. Ik ben heel benieuwd. Warme groet, Eveline

  • Beste Eveline,
   Dankjewel voor je vele voorbeelden! Fijn om te lezen en vast herkenbaar voor veel mensen. Mooi om te zien hoe je je rust inbouwt en je aarding in de gaten houdt. Ben blij dat het vertrouwen in je eigen intuïtie zo heerlijk gegroeid is! Leuk om je vanavond (in Amsterdam) te ontmoeten! Tot straks!
   Groetjes Mireille

 17. Hoi Mireille.
  Grappig ik realiseer mij meteen dat ik dit dus niet als kwaliteiten inschaal. Maar ik ben helder voelend, horend en helderziend, heb een enorme helende kracht, en ben intuïtief erg sterk.ik heb een schilderij gemaakt samen met mijn, toen al overleden oma, speciaal voor mijn moeder. En dan nog weet ik niet wat ik hier op aarde kom doen……
  Groetjes Marjolein

  • Beste Marjolein,
   En inmiddels begint het je meer te dagen wat je met je kwaliteiten kunt? Mee helpen aan het creëren van vrede, is dat een idee?
   Groetjes, Mireille

   • Hi Mireille. Nee helaas is mij dat nog niet duidelijk.
    Ik ben sinds anderhalf jaar erg ziek, met extreme moeheid tot gevolg. Ik weet dat dat mij dwingt om dichter bij mezelf te blijven en oude rommel op te ruimen. Ben nu bezig om te kijken of ik met MOM’S verder kom.
    Ik merk dat je voorstel tot het helpen met creëren van wereldvrede , ook niet helemaal aansluit bij waar ik heen moet. Sluit niet uit dat ik je best wil ondersteunen, dus laat maar weten als ik iets kan doen, of als er activiteiten gepland staan.
    Groetjes Marjolein

    • Beste Marjolein,
     Als het een ‘ver van je bed show’ is, die wereldvrede, dan begrijp ik dat helemaal. Voor jou is het belangrijkste dat je eerst herstelt van je extreme moeheid. Dat je je daar volledig op focust. Eerst jezelf, daarna kijken wat je voor anderen kunt doen. Ik heb wel eens acties waar je aan mee kan doen en die vrij weinig energie kosten. Kijk bijvoorbeeld naar het artikel van morgen over thee drinken. Daarin staat zo’n actie die ook al iets teweeg kan brengen.
     Ik wens je ongelooflijk veel sterkte en hoop van harte dat de moeheid stukje bij beetje minder mag worden!
     Groetjes, Mireille

 18. Lieve Mireille,
  Wat fijn dat je hier aandacht aan besteedt! Ik heb als kind veel gezien wat ik niet begreep. Daar werd ik bang van. Dus dat wil ik niet meer kunnen. Maar ik vind het wel heel fijn dat ik mensen kan aanvoelen. Dat ik weet wie er deugt of niet. Dat mijn kinderen niet per se een oom hoeven te knuffelen als ze zich daar niet goed bij voelen. Ben blij dat we hier de ruimte krijgen om te vertellen. Want eigenlijk is het doodnormaal allemaal.
  Groetjes, Suzanne

 19. Het is niet zo dat iedereen per se alle vermogens ontwikkelt. Net zoals de één goed is in schilderen of zingen en de ander in dingen repareren,hebben we allemaal onze eigen gaves/vermogens. Er zullen enkelen zijn die alle vermogens ontwikkelen maar de meesten hun eigen. Te gek toch?
  Groetjes,
  Fiona

  • Beste Fiona,
   Ja, we kunnen in potentie alles, maar er is duidelijk aanleg door hoe je gevormd bent door het leven, voor het een of het ander. En ook ervaringen die indruk maakten, kunnen ervoor zorgen dat een gave of vermogen naar de achtergrond gaat. Ja, het is uiteindelijk het leukst om te ontdekken waar bij ieder een de eigen kracht ligt. Zeker gaaf!
   Groetjes, Mireille

 20. Beste Mireille,

  Het activeren van je DNA. Kan dit er ook voor zorgen dat je lichaam zichzelf gaat herstellen van spier/pees/fascie klachten/ spierknopen? Dit omdat de het mirren angsten en diepe emoties loslaat.

  Groetje, Ray

  • Beste Ray,
   Het zou kunnen. De kristalchakra’s helpen je om je diepste vastzittende emoties los te laten. Als die de oorzaak zijn van je spierklachten, dan zouden die klachten over een tijd minder kunnen worden. Heb je daar misschien al iets van gemerkt?
   Groetjes, Mireille

 21. Hallo Mireille,
  Ik mir bijna een half jaar…en merk dat telkens IETS me de weg wijst…..vroeger noemde ik het goddelijke voorzienigheid….ik moet veel minder inspanningen doen om resultaat te bekomen…Op school moet ik veel minder moeite doen….Ik krijg alles op het moment…intuïtie…mooie ideeen….Ook m’n huishoudelijk werk is geen last meer….Ik word er precies toe aangezet…en geniet ervan….Toch wonderlijk….MIjn laatste bloedtest was zeer goed…een goede vooruitgang….de zuurtegraad is normaal nu…..Ik kan het mirren niet meer laten…DIKKE DUIM VOOR JE PRACHTIG WERK!!!!!!Martine

 22. Hallo allemaal, terwijl ik de fijne berichten lees komt een herinnering van jaren geleden naar boven. Met iemand praten en dan opeens een lied bij mij naar boven komen. Wanneer ik voorzichtig vraag wil je horen wat er bij mij naar bovenkomt en zij ja zegt durf ik het lied te zingen. Het paste treffend in haar situatie.
  – Als kind mijn oma zien vallen op de trap en helemaal overstuur van binnen wanneer het even later echt gebeurde. Dat heeft wel voor een blockade gezorgd.
  – Op een feest zijn en me bij een persoon, waar ik niet eens mee praat, me beroerd voelen en weten ik moet hier nu acuut weg.
  Door hiernaar te luisteren ben ik beetje bij beetje op mijn intuitie gaan vertrouwen. Nog een grappig voorbeeld. We zijn zondag boven aan het klussen en ik hoor dat er iets door de brievenbus wordt gedaan. He denk ik, op zondag, wie doet dat nou. Komt de gedachte aan een televisie programma op over mensen die graag in een bepaalde wijk willen wonen maar dat daar niets te koop staat en dat er dan flyers door de brievenbus worden gedaan met de vraag of de woning misschien binnenkort in de verkoop komt. Wij spelen met de gedachten onze woning te verkopen…Kom ik beneden en zie zo’n flyer liggen. Ik wordt daar zo blij van. Ik voel me hierdoor gevuld en heel dankbaar.
  Hartelijke groeten,
  Carla

 23. Beste Mireille, ik heb respect voor alles wat u doet, maar vind het heel jammer dat mijn reactie gewoon verwijderd wordt en niet eens een reactie hierop krijg.

  • Beste Elly,
   Je reactie is pas later geplaatst. Soms duurt het een dag voordat ik de reacties kan lezen. Als je iets naar onderen gaat, zie je jouw bericht en mijn reactie. Dankjewel daarvoor! Ik vond het erg waardevol wat je vertelde.
   Groetjes, Mireille

 24. Van mij mogen die al die 20.000 schakelaars van mijn DNA allemaal meteen aan gaan staan! Nu gaat er hier en daar iets aan en weer uit en dat ‘flikkeren’ is best verwarrend en moeilijk om aan te bouwen, te ontwikkelen. Aarden lukt gelukkig wel redelijk goed. Misschien ben ik te ongeduldig maar ik verlang echt naar een doorbraak, dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen en er een flow en duidelijkheid komt zoals Fons beschreef. Zalig !
  Ik zou graag meer mensen leren kennen zoals jullie, met een open geest, een bijzondere gave, zoekende en lerende en met een gedrevenheid om de wereld tot een mooiere plaats te maken om zo elkaar te kunnen aanmoedigen, steunen, van elkaar te leren of gewoon te babbelen en te ontspannen in een ongedwongen sfeer met niet (ver)oordelende gelijkgestemden.
  Welkom op de koffie/thee in België ! Jij ook hé Mireille ! En intussen blijven MIRREN en blokkades opheffen 🙂

  • Beste Christine,
   Het is maar goed dat die schakelaars niet allemaal tegelijk aan gaan! Dat zou niet te bevatten zijn. Gun jezelf, hoe chaotisch het ook is, dat je rustig aan ontwikkelt en went aan je vermogens. Het is best een uitdaging om daarin je weg te vinden, vooral omdat zoveel mensen om ons heen het nog volledig ontkennen of erom lachen. Je zou eens naar een MIR-Methode kring in Vlaanderen kunnen gaan. Daar vind je gelijkgestemde mensen. Als er geen kring is, kun je er zelf een organiseren en een MIR-Methode begeleider naar jou toe uitnodigen.
   Groetjes, Mireille

 25. Dag Mireille, nu ik lees over je dna visie, ben ik zo blij trouw te zijn gebleven aan mezelf. Veel herken ik bij de bovenstaande reageerders. Als kind wist ik dit al, met gevolg dat ik mezelf beschermde door me vaak terug te trekken en ook liefde te eisen. Een duidelijk voorbeeld van intuitieve waarneming: al 50 jr geleden (ik ben 77) waren we ‘s avonds even op bezoek bij overburen. Opeens ging er een enorme rilling en heftige onrust door me heen. Ik ging snel naar huis. Ik schaam me er nog voor. Ons zoontje , 2, zat rustig met zijn jasje aan in bed een boekje te lezen. Gelukkig was de deur op slot. Ik reageer steeds beter op interne waarschuwingen. Ik droom veelzeggend: zoals, gisternacht werd er een lammetje geboren, in mijn handen, vannacht een heel teer pluizig vogeltje kwam uit het ei naar me toe. Ik kan niet alles doorgronden. Doe ruim een half jaar de MIR-Methode en kom de 10e naar de dna lezing. Ik vind het geweldig allemaal, ben wel moe, want de anderen zijn er ook nog. Ik neem een boekje voor je mee, warme groet. Wil.

  • Beste Wil,
   Dat je je intuïtie volgde en het niet nodig leek te zijn, wil niet zeggen dat je er naast zat. Hoe vaak volgen moeders niet hun intuïtie en hebben ze enorme spijt dat ze dat niet deden. Neem jezelf dat nooit kwalijk! Wie weet wat er wel was gebeurd als je niet naar huis was gegaan… En die dromen, dat is vaak zo’n uitdaging om helder te hebben wat ze je willen zeggen. Wat ik heb geleerd, is dat je eigenlijk zelf die dieren of mensen in de dromen bent. Misschien dat dat je een inzicht geeft?
   Tot ziens morgenavond in Amsterdam!
   Groetjes, Mireille

 26. Hai Mireille,
  Ik pas zo mijn eigen variant toe,sins een jaar word ik gekweld door pijnlijke darmen,ontstekingen zeggen ze,nu weet ik dat BEDANKEN alvast van tevoren alsof de genezing al plaats vond,HEEL STERK werkt,dus dat doe ik ,ik leg mijn rechterhand op mijn buik en wrijf de linkerkant erover in draaibeweging zoals voorgeschreven,en BEDANK dan dat de pijn weg genomen werd,de andere negen teksten pas ik wel letterlijk toe,en…de pijn is nagenoeg weg na tien dagen en ontlasting ook beter,helaas het gevoel van eenzaamheid en gevoeligheid ook groter,ik zit hier in een omgeving met heel weinig of geen begrip voor gevoelszaken…

  • Beste ronniejohannes,
   Wat fijn hoe je het voor jezelf kunt toepassen. Ik ken die handelwijze vanuit het werk van Gregg Braden die uitleg gaf over behandelaars in een Chinees ziekenhuis. Interessant om te bekijken misschien: https://www.youtube.com/watch?v=XAu8O3d13jA
   Vanaf 1.48 minuten beschrijft hij een helingsproces dat in China plaats vindt in een medicijnloos ziekenhuis bij een vrouw die blaaskanker heeft en die uitbehandeld is. Toch best bijzondere filmbeelden!
   Dankjewel voor je aanvulling! Dat je anderen mag inspireren met je weten en ervaringen!
   Groetjes, Mireille

 27. Hallo Mireille,

  Wat een prachtige reacties en zo ontzettend herkenbaar voor mij.
  Al op hele jonge leeftijd kreeg ik te maken met voorspellende dromen.
  Vaak waarschuwingsdromen, die helaas ook uitkwamen. Mijn probleem was en is eigenlijk dat je deze niet kon delen.
  Om een voorbeeld te noemen: het was 2001. Ik was ontzettend onrustig en had een visioen gehad over een vliegtuig. Er hing iets in de lucht wat ik niet echt kon verklaren, maar bezorgde mij veel rusteloosheid en nervositeit. Het was begin september dat een goede vriend tegen me zei dat ze met het vliegtuig naar Spanje zouden gaan. Waarop ik zei: ga liever met de auto en niet met het vliegtuig, want ik heb een heel vervelend gevoel al wekenlang en dat heeft onder andere met een vliegtuig te maken. Ze zouden 11 september vertrekken. Omdat ze geen tickets op tijd konden bemachtigen, zijn ze 10 september met de auto gegaan.
  11 september 2011 rij ik vanaf Steenbergen naar huis. De zon scheen en ik dacht nog even een uurtje rijden en kan ik nog lekker thuis van t zonnetje genieten. Maar helaas, terwijl ik bij t stoplicht gas gaf, remde de auto voor mij, waardoor ik mn auto totalloss reed. Enfin, de hulptroepen gebeld, maar kwamen niet opdagen. Op een gegeven moment komt de wegenwacht voorbij. Die hebben mn auto van het kruispunt gehaald. Enfin, om een heel lang verhaal korter te maken: toen ik eenmaal in de takelauto op weg naar huis zat, hoorde ik wat er in New York was gebeurd. Op precies hetzelfde tijd dat ik achterop mn voorganger reed, vloog het eerste vliegtuig in de toren. Dit verklaarde ook dat er in eerste instantie geen gehoor werd gegeven door de zgn. Hulptroepen. Die zaten aan de tv gekluisterd. Ik vond mijn auto opeens helemaal niet meer belangrijk vergeleken met hetgeen er in New York aan de hand was.

  Ik ben blij dit met jullie te kunnen delen.

  • Beste Elly,
   Dankjewel voor je verslag van 11 september! Ik heb meer mensen gesproken die het van tevoren hadden zien aankomen via dromen. Het lastige blijft dat als de dromen niet specifiek genoeg zijn, je niemand werkelijk kunt waarschuwen. Ik hoop daarom dat mensen hun vermogen van voorspellingen serieus willen nemen, erover gaan praten met elkaar, zodat ze de precisie van de dromen kunnen versterken. In Thailand waren er bijvoorbeeld plaatselijke bevolkingsgroepen die de Tsunami 2 dagen van tevoren al hadden zien aankomen. Zij deden dat door het ‘lezen’ van de natuur. De veranderingen in de golven, het gedrag van de dieren. De dieren waren ook al bijtijds gevlucht.
   Dankjewel voor je ervaringsverhaal! Ik hoop dat je over je dromen kunt praten met anderen en dat ze specifiek mogen zijn, zodat je jezelf of andere mensen ermee kunt helpen.
   Groetjes, Mireille

  • Hoi Elly,

   Ja, die voorspellende dromen, daar kun je in de praktijk meestal erg weinig mee. Achteraf valt het op z’n plek, maar dan ben je te laat. Relatief veel mensen hebben dit soort dromen en er is onderzoek naar gedaan waarbij mensen hun (mogelijk) voorspellende dromen ergens konden melden, maar deze meldingen bleken allemaal niet specifiek genoeg te zijn om er daadwerkelijk iets aan te hebben. Het meldpunt is dan ook afgeschaft, omdat de doorgegeven informatie onbruikbaar was. Dat is ook mijn ervaring. Als ik mazzel heb krijg ik een datum door en weet ik dat er op een bepaalde dag bijvoorbeeld een vliegtuig gaat neerstorten, maar ik weet niet wélk vliegtuig, niet wáár, waarom, op welk tijdstip…

   Mensen die mij wat beter kennen nemen mijn dromen echter serieus. ‘k Krijg regelmatig boodschappen van overledenen, maar ook wel van kinderen of huisdieren van mensen ‘door’ in mijn dromen. Of namen, woorden, stukken tekst en andere dingen die ik kan opzoeken of navragen en dan blijken te kloppen. Soms krijg ik direct na een droom, nog in m’n dromen, al uitleg over de voorgaande droom, of dat ik dit-of-dat eens even op moet zoeken op Internet (handig :-)). Ik heb tegenwoordig ook standaard pen en papier naast m’n bed liggen 😉

   Omdat ik van jongs af aan heeeeel erg geleerd heb dat mijn gevoelens niet deugden, niet klopten, niet konden, niet normaal, “irrationeel” waren… ben ik het contact met en vertrouwen op m’n intuïtie en andere dingen grotendeels kwijtgeraakt. Hierdoor kan ik ironisch genoeg het beste op mijn dromen vertrouwen, want dan klapt m’n verstand er niet gelijk bovenop.

 28. Wat een prachtig artikel, Mireille ! Goed dat je het belang van aarden benadrukt, alsook dat het niet voor iedereen even handig of praktisch is dat bepaalde vermogens ‘aan’ gaan. Ook ik kamp met een gebrekkige aarding en het gewone dagelijkse leven levert mij al zo enorm veel indrukken, (angst/paniek)gevoelens en andere prikkels op, dat een bezoekje aan de supermarkt al een ‘overkill’ is. Noodgedwongen leid ik een semi-kluizenaarsbestaan. Dus ik geloof niet dat ik al opgewassen zou zijn tegen het ontwikkelen van bijzondere vermogens.

  Toch is het mij ook weer niet niet helemaal vreemd. Hier wat voorbeeldjes uit eigen ervaring:

  – Kippenvel, koude rillingen, een sterke angst en “ik moet hier weg”-gevoel krijgen in bepaalde situaties (doodnormale intuïtie)
  – Plotselinge ingevingen (zoals ineens naar de radio rennen, alwaar een lievelingsnummer gedraaid blijkt te worden; een plotse drang om het washok op te gaan ruimen, waar de dag erna met spoed een reparateur in blijkt te moeten wegens een lekkage)
  – Ineens een vreemde gedachte in m’n hoofd hebben, die even later hardop uitgesproken wordt door iemand
  – Al onbewust met m’n hand klaarstaan om iets op te vangen, wat dan inderdáád blijkt te vallen (“Hoe wist jij dat ?”, “Geen idee !”)
  – Weten of een baby een jongen of een meisje gaat worden
  – Nog steeds regelmatig de sigaren rokende onderbuurman op het balkon ruiken, nadat hij overleden was
  – Veeeeel knallende lampen (SLI blijkt dat te heten, Street Lamp Interference, maar gewoon binnen werkt het even goed ;-))
  – ‘s Nachts gewekt worden door m’n pup, m’n hand uitsteken om ‘m te aaien en dwars door ‘m heen grijpen ! Een soort astrale projectie ofzo. Even later exact hetzelfde, voorzichtig voelen, maar ditmaal was-ie wél echt. Hij moest dringend een plasje doen en is wellicht in (half)slapende toestand al bezig geweest met de gedachte dat hij mij wakker moest maken.
  – Tijdens het afdrogen ineens een soort dia-projectie voor me zien van een nog af te drogen schaal die in de lucht kapot sprong. Toen die schaal aan de beurt was, was ik dus op m’n hoede en extra voorzichtig, maar kon tóch niet verhinderen dat er precies gebeurde wat ik al gezien had. Op de een of andere manier sprong de schaal spontaan in de lucht kapot, waarna één scherf zich in m’n knie boorde.
  – Op m’n 15e kreeg ik m’n eerste voorspellende droom, of de eerste waarbij ik me er bewust van werd. Een heel knullig, maar toch opvallend genoeg, klein dingetje. Een vrouw vroeg in die droom aan mij: “Heb jij misschien een veiligheidsspeld voor mij ?”. De volgende dag kwam exact die vrouw naar me toe en vroeg tot mijn stomme verbazing letterlijk: “Heb jij misschien een veiligheidsspeld voor mij ?” De knoop was van haar rok af gesprongen ;-). Daarna volgden veel dromen over rampen, die ik altijd meebeleefde alsof ik er zelf bij was en de volgende dag op het nieuws waren.
  – Contact met overledenen via dromen, waarbij ik eenmaal droomde dat mijn oma me twee voorwerpjes liet zien die van haar geweest waren. Tot mijn stomme verbazing trof ik de volgende dag precies die twee voorwerpjes in mijn brievenbus aan !! Bleek dat haar dochter wat spulletjes aan het uitzoeken was en besloten had die betreffende dingen naar mij op te sturen.
  – Een droom hebben waarin ik sterf, op een manier die precies overeen blijkt te komen met hoe mijn overgrootmoeder om het leven is gekomen, waarvan ik tot dan toe echter nog niets wist (roept vragen op over reïncarnatie)
  – In dromen rond kunnen kijken in andermans huizen waar ik nog nooit geweest ben, of andere dingen zien die achteraf blijken te kloppen (uittreding ?)
  – Iets beleven vanuit andermans huid; letterlijk met anderen meevoelen (bijna moeten kotsen van verdriet… heftig !)
  – Geestverschijningen zien (maar dat vind ik nog eng)
  – Dingen al horen/zien/ruiken voordat ze waarneembaar zijn (vooral met geuren kan ik dat onderscheid nog niet maken)
  – Enz.

  Dit zijn echter geen dingen die ik bewust kan (of wil) inzetten of oproepen. Mijn alledaagsere ‘gaves’ zijn dingen als:

  – Snel tot de kern van mensen/dieren door kunnen dringen
  – Aanvoelen wat mensen/dieren nodig hebben
  – Een kalmerende uitwerking op mensen/dieren hebben (hoewel ik zelf vaak nog één brok onrust ben)
  – Kalm blijven en m’n hoofd koel houden in situaties waarin anderen in de stress schieten (terwijl ik zelf juist in paniek kan raken van voor anderen heel alledaagse dingen)
  – Iemand zijn bij wie wildvreemden hun hart uit komen storten

  • Beste Kay,
   Ja, het zijn precies dit soort voorbeelden waar ik op doelde. En hoe fijn is het om dit met anderen normaal te kunnen bespreken. Dat het hoort bij een gevoeligheid die wij als mensen allemaal hebben. Meestal overkomt het je, en hoe meer we eraan gewend raken, hoe meer het een stuk gereedschap wordt, waar je iets mee kunt. De uittredingen die je benoemt, worden OBE genoemd: Out of Body Experience. Als je daar op zoekt op internet kom je nog meer te weten, als je dat wilt.
   Hoop dat je heerlijk doorgaat met aarden en dat je vermogens een rol gaan spelen in je missie.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,

    Ja hoor, heel normale menselijke/dierlijke eigenschappen. Over OBE’s en Remote Viewing enzo heb ik vroeger ooit weleens gelezen, maar ‘ken’ ik vooral via een kennis van de familie die hier schijnbaar heel bewuste controle over heeft. Deze persoon is bijvoorbeeld ‘op afspraak’ in niet-stoffelijke (uitgetreden) vorm aanwezig geweest bij een zware operatie van een gezinslid. Daarna kon hij de sfeer in de operatie-kamer beschrijven, wat er gezegd werd, welke muziek er gedraaid werd, en… dat er nog iemand naast het bed zat te waken, die wij na omschrijving direct herkenden als een specifiek overleden familielid !

    Dank je, jij ook veel geluk 🙂

    Groetjes, Kay

    • Beste Kay,
     Ja, die uittredingen tijdens operaties blijken veel vaker voor te komen dan men denkt. Pim van Lommel, cardioloog, schreef daar een boek over: Eindeloos bewustzijn. Hij is na elke operatie aan de patiënt gaan vragen of ze iets hadden gemerkt van de operatie. En vaak was dat ‘ja’! Mensen die nog weten dat de verpleegster het kunstgebit hadden neergelegd op een tafeltje, maar dat tafeltje was weggereden. Herkende de patiënt twee dagen later de verpleegster en kon hij vragen waar ze het kunstgebit had gelaten. Het heeft er, hoop ik, al voor gezorgd dat chirurgen veel beter opletten wat ze zeggen tijdens een operatie.
     Dankjewel voor het vertellen de ervaringen van anderen. Dat geeft toch duidelijkheid. Weten we nog beter wat we bedoelen met bijzondere vermogens en dat iedereen die kan ervaren. Hoe meer openheid, hoe fijner. Dan kunnen mensen er tenminste uiting aan geven en geloofd worden. Kunnen ze er niet over praten, of worden ze niet geloofd, dan is dat ziekmakend.
     Dankjewel!
     Groetjes, Mireille

     • Beste Mireille,

      Ja, dat boek van Pim van Lommel heb ik ook ‘liggen’ (digitaal ;-)), maar nog niet gelezen. Ik vind het echter niet meer dan logisch dat een narcose (of coma) de menselijke ziel niet uitschakelt en heb o.a. van m’n vader ook dergelijke ziekenhuis-ervaringen gehoord.

      Mijn vriend heeft trouwens een mooie ervaring gehad, waarbij hij door omstandigheden (kortstondig) ineens een vreemde taal kon verstaan en zelfs spreken. Dat deed me gelijk denken aan Het Veld” van Lynne McTaggart. Als je je (meestal gebeurt dat onbewust of per ongeluk) op de juiste frequentie afstemt, kun je toegang krijgen tot alle mogelijke kennis en informatie, los van tijd, afstand of dimensie… Een soort super-Internet. Er ligt nog een onvoorstelbare wereld aan mogelijkheden voor ons open, naarmate we beter leren hier op ‘in te loggen’. Het is hem overigens nooit meer opnieuw gelukt, was echt een toevalstreffer.

      Groetjes, Kay

 29. Hallo Mireille, in November 2016 ben ik attent gemaakt op de MIR-Methode. Ben er gelijk mee aan de slag gegaan en ook lid geworden. Ik ben al jaren bezig met mijn bewustzijnsproces. De laatste paar jaren in behandeling bij een energetisch therapeut. Dit heeft me heel veel gebracht. Bij haar ben ik er achter gekomen dat ik hoogsensitief ben of net een stapje daaronder. Vorig jaar zei ze me dat ik gouden handen heb. Ik aan het proberen bij mijn moeder die veel pijn heeft ivm fybromyalgie, heeft ze drie dagen geen pijn gehad. Nu ben ik pedicure en ik heb een cliënt die medium is. Zij adviseerde me om eerst te zorgen dat ik zelf weer helemaal goed in mn vel zit en daarna hier mee verder te gaan. Dus liet ik het los. Maar nu met alle informatie die jij in je artikelen geeft en ook stap 9 missie verduidelijken. Ik heb gependeld wat mijn missie is. En wat kwam eruit…magnetiseren! Nu zit ik het laatste half jaar voor mijn gevoel in het laatste pittige stuk van mijn proces en zodra ik denk dat het kan ga ik “werken” aan mijn missie. Ik wil nog even wat kwijt over dat stukje van de psychiatrie, in 1998 ben ik met een hevige angststoornis, onrust en depressie opgenomen geweest op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Ik had het gevoel dat ze totaal niet begrepen wat er met mij aan de hand was. De psychiater heeft me toevallig de juiste medicijnen gegeven, waardoor ik weer kon functioneren. Maar mijn problemen heb ik dus de laatste jaren proberen op te lossen via de alternatieve weg. Ben nu bijna van de medicatie af gelukkig. Ik ga er van uit dat na al deze moeizame jaren nu eindelijk het zonnetje gaat schijnen. t is een heel verhaal geworden, maar dat wilde je ook las ik net op fb. Ik hoop nog veel van je te leren Mireille, nogmaals bedankt en veel succes met jouw missie

  • Beste Afke,
   Het is in ieder geval glashelder hoe je op weg bent om je helende vermogens straks in te zetten voor anderen. Mooi dat je eerst voor jezelf zorgt. Blij voor je en verheug me met jou op het plezier dat je andere mensen straks kunt brengen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 30. Dag Mireille, heerlijk wat je nu doet.
  Heb bij mezelf t idee dat ik helderwetend/voelend ben/kan zijn. Soms moét ik dingen zeggen tegen mensen en als ik dan aan t praten ben merk ik dat ik dingen zeg die voor de ander dan erg belangrijk zijn. Zoals een jongen die ik zag op een feest. Zijn moeder is overleden en heb ik gekend. Ik had een erge drang om naar die jongen toe te gaan en hem over zijn moeder te praten. Het was een kort, intens gesprek wat door de jongen afgesloten werd met een dikke zoen voor mij.

  Laatst wilde ik schilderen, tekenen maar het kwam er niet van. Ik keek naar een foto van mijn overleden moeder en begon ineens te huilen. Ik wilde een slok van mijn koffie (zwart) nemen en zag in t schuim vd koffie ineens heel duidelijk een hart. Een koestermomentje. Ik zeg holladijee kopje thee (koffie). Ik start morgen met een training om nog meer met mijn intuïtie te werken/ontwikkelen.
  Groet, monique

 31. Beste mensen, Ik stond gisterenmorgen op en dacht, selfies maken dat lukt maar slecht. Zou ik vragen of de baas van de keukenstudio waar ik werk een foto van mij wilt maken. Bovendien wacht ik op bericht voor mijn 2e baan als m.b.t. telefonische interview bij een bedrijf. Laat ik nu op de werkvloer komen en er vind een interview plaats met een fotograaf. Dit gebeurt regelmatig en ook dat ik op het juiste tijdstip ben op de juiste plaats en dat mijn overleden vader die mijn beschermengel is mij boodschappen doorgeeft. Mensen, we zijn niet alleen en kunnen om hulp vragen. Ik volg mijn hogere zelf en dan komt alles goed!!!

 32. Hallo Mireille,
  Sinds ik de MIR methode ken en doe, weet ik wat mijn missie is, 9.
  Daardoor ben ik er meer op gaan letten. Het komt vaak voor, als ik met mensen die zorgen hebben praat, komen er voorstellen of inzichten uit mijn mond die ik nooit voor die tijd heb bedacht of kende en blijheid brengen bij mijn gesprekspartner. Voor mij is dat een teken dat ik goed bezig ben.
  Zie je hopelijk vrijdag. Thieu

 33. Hoi Mireille,

  Ik hoop op een lange lijst reacties onder je artikel, zodat al die vermogens naar buiten komen en normaal worden gevonden!
  Wat misschien lastig kan zijn, is je vermogens herkennen (want zo normaal voor jezelf dat je er niet bij stil staat dat het een bijzonder vermogen is) of ze onder woorden brengen. Ik zal een poging doen:
  Als mensen een probleem hebben, voel ik aan wat de kern van dat probleem is. Dit komt meestal tot stand door beelden die ik zie, die samen gaan met voelen (emoties) en weten.
  Ik kan fysieke problemen van mensen voelen, bv: hij heeft last van zijn rechterbeen, of: als ik me afstem op die persoon voel ik pijn in mijn buik. Het is dan niet heel precies, het gaat meestal om de locatie in het lichaam.
  Ik ben empathisch (maar dat is misschien weer hetzelfde als bovenstaande).
  En ik voel toekomst aan, niet in de zin van specifieke gebeurtenissen, maar meer in de zin van energieën, bijvoorbeeld wat een jaar in het algemeen gaat brengen. Het jaar 2016 was bijvoorbeeld een schoonmaakjaar en dat zag en voelde ik vooraf door beelden van was waar vuil afgespoeld werd, het gevoel van schoner worden en ‘weten’ dat dat met schoonmaken in de energie te maken heeft (oude emoties e.d.).
  Ben benieuwd naar alle vermogens van anderen!

 34. Dag Mireille,
  ik heb het gevoel dat bij mij alle schakelaars in 1 keer aan gegaan zijn.
  Alle blokkeringen in het contact met het onderbewuste waren in 1 keer weg.
  Ik wist niet wat me overkwam, was ook even de aarding kwijt maar wist precies wat ik moest doen om die weer terug te krijgen. Sindsdien zit ik in een gigantische flow en zie ik alle problemen oplossen. Ook alle wereldproblemen heb ik in gedachte al opgelost. Alles is ineens heel simpel geworden. Ook hoe het werkt, ik heb je daar al over gemaild. Jouw methode heeft me geholpen om dit ook makkelijker te kunnen uitdragen. Daarvoor veel dank.

  • Beste Fons,
   Wat fijn dat je geen blokkeringen meer voelt! Ben erg blij voor je! Die wereldproblemen zijn inderdaad makkelijk op te lossen. Het is alleen nog een kwestie van het aan mensen helder kunnen maken, dan zijn we er.
   Groetjes, Mireille

 35. Heerlijk artikel, Mireille. Ik heb een vriendin hier in Engeland, ook Nederlandse, die vaak dingen kan zien, licht in het donker, en engelen. Heel bijzonder. Zij uitte zich daar nooit over toen ze klein was want daar stonden de mensen om haar heen niet voor open. Toen ik haar eens vroeg of ze in engelen geloofde, kwam dit er allemaal uit en nu is ze zo blij dat ze er over kan praten. Heerlijk. Ik ga haar deze MIR doorsturen. Misschien wil ze er zelf ook op reageren.
  Groetjes van Lucienne in Engeland

  • Hai Lucienne,
   Dankjewel dat je je vriendin daar zo mooi mee geholpen hebt! Geloofd worden is een diepe basisbehoefte van mensen. De meeste kinderen hebben daar last van gehad in hun jeugd, omdat de meeste kinderen deze bijzondere vermogens in de eerste jaren hebben. Door niet geloofd worden en afgewezen worden, gaan ze dan vaak dicht.
   Dankjewel dat je het artikel aan haar wilt doorsturen!
   Groetjes, Mireille

 36. Beste Mireille,

  Ben nu ruim een jaar met de MIR-methode bezig. Daarnaast lees ik veel over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling en groei, hooggevoeligheid etc. Na 10 jaar ‘afwezigheid’, 5 burn-outs merk ik dat ik enorm groei en langzaam maar zeker mezelf word in mijn eigen kracht. Heb zelfs onlangs mijn naam veranderd en dat voelt supergoed. Mijn intuïtie wordt steeds krachtiger, ik voel veel, weet veel en zie veel. En ja, mensen reageren soms raar, vinden me vreemd en snappen er geen hout van. Jammer dan. Ik zou iedereen in een soortgelijke situatie willen adviseren om op zoek te gaan naar gelijkgestemden die je wel begrijpen en die je verder helpen groeien. Want dit soort mensen komen er gelukkig steeds meer.
  Mooi dat je dit onderwerp aan de orde brengt met dit artikel. Had ik voor mijn burn-outs geweten en gevoeld wat ik nu weet en voel dan was me dat alles niet overkomen. Desondanks was het een goede leerschool. Mooie basis voor trainingen in de maak.
  Lieve groet, Mara

  • Beste Mara,
   Ik verheug me op je trainingen voor vele hooggevoelige en/of intuïtieve mensen! Bouwen maar!
   Groetjes, Mireille

 37. Inderdaad lieve Mireille – als “nuchtere tante” heb ik al erg lang die visie… maar in de “reguliere” geneeskunde speelt de pillenfabricage de baas. Inzicht of warmhartigheid wordt gebannen : zou “gevaarlijk” zijn! Ik heb me al suf gepiekerd hoe dit blokkerend element kan weggenomen worden, om zo naar innerlijke vrede gevolgd tot wereldvrede te komen… Of ben ik te ongeduldig na 45 jaar stillekes te hopen op meer betere of mooiere Wereldsituaties?

  • Beste Patricia,
   De veranderingen komen van de mensen zelf. Wanneer steeds meer mensen hun blokkerende emoties loslaten, gaan ze meer open staan voor wat er ook is. Wat mooi dat jij het ‘warmhartigheid’ noemt! En ja, je mag van mij ongeduldig zijn, want ik kijk daar ook al heel lang naar uit. Als ik zo de signalen lees, gaat het geen tien jaar meer duren. En dat is hoopvol!
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Patricia en Mireille,

    Ik wil graag een aanvulling geven op jullie reactie. Ik hoor steeds meer mensen die zich bewust worden wat pillen doen met je en kiezen om ze zo min mogelijk, dan wel niet te gebruiken. Zelf neem ik ook niets in tegen hoofdpijn bijvoorbeeld. Ik zie het als mijn innerlijk die dan al een tijdje zegt “Hé, doe eens rustig aan daar, maak je niet zo druk”. En doe dan even niets. Acceptatie van wat is is voor mij de remedie 😉 De bewustwoording wordt voor mij steeds meer te zien in de mensen om mij heen 🙂

    Warme groet, Wendy

    • Beste Wendy,
     Ja precies, zo kun je mooi liefdevol omgaan met je eigen lichaam! Rust is bijna altijd de oplossing!
     Groetjes, Mireille

 38. Lieve Mireille,

  heel herkenbaar, doch nooit iets mee kunnen doen. Vaak als fladderende gedachten die ik pas achteraf met een gebeurtenis in verband kon brengen; gedachte aan aardbeving/vliegramp en een paar dagen later gebeurt iets. Dit is wel erg algemeen natuurlijk, want er gebeurt altijd wel iets in de wereld. Maar kleiner; een waarschuwing krijgen dat ik een bloemenvaas of glas opzij moet schuiven want anders stoten de kinderen deze om. Dit terwijl de vaas daar al eeuwen staat. Dan toch niet luisteren naar deze gedachte en boem, daar ligt de vaas op de grond door spelende kinderen. Een waarschuwing binnen krijgen dat het beter is meteen de lichtschakelaar uit te doen want anders ga ik deze vergeten. Niet luisteren want ik loop straks toch nog een controle ronde. Afgeleid door iets anders, geen ronde gemaakt en de gehele vakantie heeft het licht gebrand.De plotselinge innerlijke onrust/stress en dan een telefoontje krijgen dat iets gebeurt is. Of mensen in kennissenkring in de ogen kijken en dan weten dat ze binnenkort zullen sterven. Heel moeilijk om op deze laatste te reageren, want wat zeg je op zo’n moment tegen de partner of kind van deze persoon? Stel je voor dat het niet klopt. Laatst bezig met verhuizen en ‘s ochtends lang en hard gewerkt om laatste dozen in te laden en het oude huurhuis op te leveren(natuurlijk het oude huis bedankt dat we daar mochten wonen). Rond de middag bij de pizzeria pizza besteld en heel veel trek gehad in een biertje.De waarschuwing kwam door; je moet straks blazen, je moet straks blazen. Nu dan toch geluisterd en een colaatje genomen. Een half uur later werd ik door een vrachtwagen van de weg gedrukt en nam de politie ter controle een blaastest af. Gedachten over uitvindingen en dan later lezen dat zoiets is uitgevonden (he! dat is mijn idee!)
  Is het DNA? Is het een beschermengel? geen idee. Misschien wel constant deze gedachten, maar als ze niet uitkomen, vergeet je ze weer. Interessante materie… ik lees graag mee.

  • Beste Ricardo,
   Dankjewel voor je duidelijke voorbeelden! Daar kunnen anderen zich in herkennen. Het zijn voorspellende gedachtes, groot en klein, en de grootste kunst is inderdaad om ernaar te luisteren. Is iets wat we eigenlijk massaal nog doen: intuïtief voelen we iets aan, maar handelen we er nog niet naar. Hoe meer we ons daar bewust van worden, des te meer we kunnen samenwerken met onze innerlijke diepste wijsheid. Ja, wat betreft het overlijden van mensen: met die informatie kun je volgens mij weinig, omdat het ook een kwestie van privacy is. In mijn ogen is het niet aan jou om die informatie te geven. Iemand daar een andere mening over? Hoor ik graag!
   Dankjewel voor je openheid, Ricardo!
   Groetjes, Mireille

 39. Vele mensen voelen zich fijn als ze in mijn omgeving zijn. Maar er zijn er ook die me vermijden omdat ze zich niet lekker voelen in mijn licht. Ze denken dat hun eigen tekortkomingen in het licht gaan staan en dat voelt niet prettig 🙁 Jarenlang heb ik mezelf klein gehouden om maar niet te veel te stralen zodat anderen zich prettiger voelden. Marianne Williamson’s gedicht sloeg voor mij de spijker op de kop. Er is daar niets verlichtends aan….
  groetjes van een stralende Cinthia in Bracknell, Engeland xx

  • Beste Cinthia,
   Dat zal vast herkenbaar zijn voor vele anderen! Dat mensen je gaan vermijden… Fijn dat je je niet meer klein houdt, maar gewoon heerlijk bent gaan stralen! Dankjewel daarvoor!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,
    ik heb juist gelezen over Cynthia, en ervaar dat ook in mijn leven een grote eenzaamheid dat doet pijn omdat ik toch een sociaal persoon ben en van sociale contacten hou,waarbij ze op den duur de rollen omdraaien en mij afwijzen ben daar dan mee gestopt maar voel mij nu nutteloos en niet begrepen heb het gevoel mezelf niet te zijn wat moet ik doen .
    Lieve groetjes
    Jacqueline

 40. Hallo Mireille,

  Laatst las ik iets over hooggevoelige mensen, wat me heel erg raakte: ‘Juist als je veel talent hebt, kan de druk om er iets mee te doen enorm en verlammend zijn”..

  Voortdromende groet, Denise

  • Hallo Denise
   Enorme erkenning hier ! Talent, deze ook zien en voelen, en toch enorm verlammen… persoonlijk werk ik aan deze hinderende verlammingsverschijnselen met een EMDR specialist oa.. mediteer dagelijks en heb 4 maanden MIR toegepast… beetje bij beetje lijkt er beweging te komen en is er minder angst voor de sterke energieën in de expressieve talenten. Fijn je te lezen
   Veel succes en geluk voor jou. Hopenlijk vind je ook je weg om de resistentie los te laten en dat je talenten volop mogen bloeien, magische groet, Saskia

 41. Wauw wat een mooi en hoopvol artikel. Ik ben heel benieuwd naar dat wat ik nog ga ontdekken. Ik ‘zie’ mijn DNA steeds meer ‘aan’ gaan. Dat is al een bijzonder vermogen op zich, toch? Verder merk ik door het doen van de MIR methode dat ik veel minder bang ben voor dat wat ik nog mag ontdekken en voel dus nu bij het lezen van dit artikel een golf van opwinding door me heen gaan. Dank je wel weer Mireille Ook jouw visie op mensen in de psychiatrie geeft zoveel hoop.

  • Beste Mandy,
   Ja, dat is zeker bijzonder dat je je DNA ‘ziet’ aan gaan. Zou je daar nog iets meer over kunnen vertellen hoe dat bij jou werkt? Misschien herkennen mensen zich daar wel in. En ja, die opwinding zullen meer mensen herkennen. Het lijkt er ook wel de tijd voor om niet langer te ontkennen wat we allemaal in potentie in ons hebben!
   Groetjes, Mireille

 42. Ik heb dit stuk ook gisteren gelezen in je boek en denk / weet al jaren dat er tijdens mijn periode dat ik in de zorg werkzaam was (1977 / 1988)heel veel mensen niet in de psychiatrie thuis horen als wij anders naar hen zouden kijken. Een hele mooie herkenning en het stemde me blij.
  Ik heb overigens het boek bijna uit, doe al geruime tijd de MIR-Methode en ook de daaropvolgende op maat MIR-Methode. Het mooie is dat je steeds een stapje verder gaat tot zover bij je past.
  Dank je Mireille. Het boek is geweldig, blijkbaar was ik er toch niet eerder aan toe om het te lezen……terwijl ik heel veel herkenning zie.

  • Beste Marianne,
   Ik vermoed ook dat er in de zorg erg veel mensen, vooral vrouwen, met bijzondere vermogens werken, hoewel het meestal niet benoemd wordt. Dank je voor de bevestiging dat veel mensen niet in de psychiatrie zouden hoeven zijn als we dit deel van het mens zijn ook serieus zouden nemen.
   Dankjewel voor je hartelijke woorden!
   Groetjes, Mireille

 43. Hoi Mireille,
  Wat een mooi artikel weer.
  Ik kan voelen of wat mensen bewust zeggen klopt met hun onbewuste. Vaak weten ze het zelf niet en dan stel ik een vraag. Dit helpt mij in mijn werk. In het gewone leven is dat soms complexer, maar het helpt mij wel in het kiezen wie ik vaak wil zien en wie minder Ik vind het fijn als mensen kloppen, dat geeft me een gevoel van veiligheid. Liefs, Merel

  • Beste Merel,
   Wat fijn om dat te kunnen voelen! Hoe zou het zijn als alle mensen dit konden? Hadden we toch snel een andere wereld! 🙂
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Merel, wat een verademing dat jij het omschrijft als: voelen wat mensen bewust zeggen klopt met hun onbewuste. Velen omschrijven dit als liegen, wat m.i. niet juist is en bovendien een pijnlijke beschuldiging is.
   Waar je niet bewust van bent kun je tenslotte niet zeggen….

   Overigens ben ik blij met de vele voorbeelden in alle reacties. Veel herkenning helpt.

   Liefs voor allen, Anneke

 44. Dag Mireille,

  Ik heb een vraag over de MIR-Methode. Ik masseur met bodylotion mijn voeten als ik de 9 regels op zeg, het geeft mij een goed gevoel maar weet niet of t dan werkt. Ik ben al langere tijd bezig. Er gebeurd zoveel in mijn leven dat ik geen idee heb of er iets aanwijsbaar veranderd.

  Met vriendelijke groeten,
  Hetty

  • Beste Hetty,
   Ja hoor, zolang je op je huid aait, werkt het. Ook als je daar bodylotion of olie bij gebruikt. En… je masseert je voeten met je handen, dus het werkt zowel via je voeten als via je handen.
   Groetjes, Mireille

   • Kan het zijn dat ik een nieuwe ziel ben? Ik ben inmiddels 70 jaar en heb veel meegemaakt in mijn leven. Ik hoor en lees mijn levenlang al deze spirituele verhalen en vaak krijg ik er kippenvel van. Zelf heb ik nooit van dit soort ervaringen terwijl ik ze niet ongeloofwaardig vind. Ik doe al 10 jaar trouw mijn MIR-Methode-oefeningen. Vaak vraag ik mij af of deze wel aan mij besteed zijn.

    • Beste Inge,
     Ja, dat zou kunnen, maar dat weet ik niet. Meestal houden mensen de MIR-Methode lang vol als ze merken dat ze er iets aan hebben. Ik vermoed dat dat bij u ook zo is?
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.