Home » Artikelen » 186. Wie boodschappen doet, heeft de macht!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

186. Wie boodschappen doet, heeft de macht! — 56 reacties

 1. Tja; het liefst had ik een dieet van chocomel ( de enige échte), advocaat en ijs, maar eet/ drink het alléén met Kerstmis en voor de rest koolhydraatarm en geen vlees. Niks uit pakjes of zakjes en kant- en klaarprodukten. Liefst seizoen- en regionale producten . Bak mijn eigen brood. Ik stond op mijn 4de al streng op dieet en eten is altijd een probleem gebleven, want ik ontwikkelde mede door enorme stress in ons gezin, boulimia . Met koolhydraatarm eten blijf ik op gewicht zonder constant calorieën te tellen en door de MIR-Methode heb ik de boulimia onder controle .
  Maar óók wasmiddelen en verzorgingsproducten hebben mijn aandacht, welke ik koop. Net een test gelezen over de milieubelastende ingrediënten in wasmiddelen bv en dan schrik je behoorlijk. Óók dáár kunnen we veel doen voor onze gezondheid. Kleding zonder en schoenen zonder schadelijke stoffen…..In deze tijd moet je op ieder etiketje en ingrediëntenlijstje letten want er wordt zó ontzettend geknoeid om een product goedkoop te houden en er toch mooi of lekker uit te laten zien of proeven en dát vind ik erg.

 2. Ik Ben nu ook Al een Lange tijd bezig met jou prachtige mir methode, Ben ook totaal veranderd in mijn eetpatroon, gedachten ik Ben veranderd in alles, mijn gevoel emoties , Ben wel vaak boos op alles,kort lontje zullen we maar zeggen, en ik will graag dat het veranderd, het zal er bij horen, maar heb het volste vertrouwen ,ik Ben blij met jou

 3. Is de wetenschap van groente is gezond en frisdrank fout hier de grondlegger? I k kan namelijk prima frisdrank en dergelijke produkten hebben. Alleen dan wel in afstemming met mijn lichaam. En je kunt je lichaam vragen wat het wel of niet wil en bij mij is het de kunst om de antwoorden te kunnen begrijpen en ontvangen. De schijf van 5 en suikervrij leven is niets voor mij. Als we dat nu eens vergeten en gaan eten wat ons lichaam wil, en erkennen dat de 1 wel frisdrank wil en de ander liever vruchtensap en dat frisdrank dus ok is en niet fout, hoe zou dat zijn?

  • Beste Danielle,
   Sowieso is het de grote kunst om te luisteren waar je lichaam behoefte aan heeft. Als je echter de wetenschap achter frisdrank gaat bestuderen, bijvoorbeeld in documentaires, en ziet wat frisdrank doet met je lichaam, niet meteen, maar op langere termijn, dan zou het kunnen dat je andere keuzes gaat maken. En suikervrij, dat kan niemand. Het lichaam heeft suikers nodig. Maar dan suikers die goed passen bij het lichaam, dus suikers waar het lichaam iets voor moet doen, zodat het de organen niet onnodig belast.
   En ja, helemaal met je eens dat je met je lichaam kunt afstemmen waar het behoefte aan heeft.
   Groetjes, Mireille

 4. Beste Mireille
  Heel veel dank voor wat je doet! Zou je misschien een keer iets over tinnitus en misofonie kunnen vertellen? Ik zou zo graag wat meer willen begrijpen wat deze aandoeningen mij te vertellen hebben. In alle geval bij voorbaat dank voor je tijd.

  • Beste Desiree,
   Ja, misofonie is knap lastig. Beide aandoeningen wijzen onder andere naar ontkenning van helderhorendheid. Daar schrijf ik over in artikel 187. Bijzondere vermogens: het ligt in je DNA opgesloten! Verder zitten er bij misofonie emoties onder, zoals frustratie of diep verdriet omdat je je ontkend voelt, wat een gevoel van irritatie en zelfs haat kan veroorzaken.
   Ik zal het een keer wat genuanceerder vertellen. Dankjewel voor je verzoek!
   Groetjes, Mireille

    • Beste Sofie,
     Ja dat kan zeker. Het heeft te maken met de emoties die daaronder zitten. Vaak diep verdriet met daarover frustratie en intense woede. De EHBO van de MIR-Methode kan daar op het moment dat het zich voor doet al verzachting in geven.
     Groetjes, Mireille

 5. Eigenlijk heb ik de MIR methode niet aan dit onderwerp gelinkt. Ik dacht dat ik dat zelf had bedacht. Hahaha. Echt waar. De laatste tijd begrijp ik steeds meer dat mijn hele ontwikkeling niet ego gestuurd is. Dat ik zelfs dat ego helemaal niet ben! Dat is dus oud aangeleerd gedrag. En dat ik steeds bewust anders kan kiezen. Jippie. De MIR methode heeft wel een geweldige impact op mijn leven van de afgelopen jaren. Tenks Mireille. Zó bijzonder dat dit allemaal via jou aan ons geleerd wordt. Zonder jou en de jouwen (zonder jouw ouders geen Mireille enz.) is de wereld een stuk armer. En ook: zonder elk van ons ook. Begrijp ik nu. Dikke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.