Home » Artikelen » 140. Heb je al meer behoefte aan vet?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

140. Heb je al meer behoefte aan vet? — 67 reacties

 1. Hallo Mireille,
  Ik dacht al wat is er met mij aan de hand. Ik begon net (na het overlijden van mijn man) weer beter en gezonder te eten en nu heb ik steeds andere trek. Soms meer zout en dan neem ik een bouillon en dan meer zoet en dan moet ik echt oppassen dat ik niet te veel daarvan eet, want door een operatie en corona ben ik toch wel in gewicht aangekomen. Vetten valt wel mee, maar ik lust geen kokosvet dus ik gebruik ongezouten roomboter voor mijn eten. Ik doe nu al een hele poos de MIR methode en wat mij wel opgevallen is, is dat ik daarbij heel goed kan ontspannen en dus lekker slapen. Dus ik ben hier heel erg blij mee. Heel veel liefs allemaal en blijf gezond.
  Groet Gina.

 2. Goedemorgen Mireille,
  Heel veel dank voor deze prachtige methode, doe het al jaren, met veel plezier!
  Ben erg gelukkig en blij…ook fijn in deze tijd, om er op deze manier voor anderen te zijn…merk dat ik mensen kan voeden.Maar mijn vraag is..wanneer bent u op de radio?
  Heb daar helaas niks over gelezen. Vind het erg fijn om daar naar te luisteren.
  Mijn hartelijke dank voor alles en succes voor de toekomst gewenst!
  Liefs Janna

 3. In Artikel 140 staat dat van vet rimpels minder diep worden. Ik geloof dit net zomin als advertenties van schoonheids producten die pretenderen dat rimpels minder diep worden. Wat er zit, zit er naar mijn idee. Wel is goed zorgen voor je lijf van binnenuit en van buitenaf die voeding en crème. Waarom is dit zo geschreven. Is dit ook getest zoals ik jou zag testen tijdens de overgewicht webinar? Graag een reactie en of advies. Groetjes van teunie Mulderij Zwolle

  • Beste Teunie,
   Ja, het is door mij uitgetest en eigen ervaring. Rimpels verdwijnen inderdaad niet zomaar, maar je huid heeft gezonde vetten nodig om flexibel, rekbaar te blijven. Laat je die vetten weg uit je eten, dan is het ontstaan van rimpels ook sneller. En dat rimpels weer kunnen verdwijnen, is wel waar, wanneer je gezonde vette voeding gaat eten. Maar dat is inderdaad een bewering die ik zelf doe.
   Groetjes, Mireille

 4. Hallo mireille
  Als ik dit artikel over afvallen lees en vooral dat je soms meer behoefte kunt hebben aan vet eten, en ineens aan heel gezonde voeding!..kan ik dit alleen maar beamen.
  Ik ben nooit te dik geweest, maar de laatste jaren had ik veel last van troost eten.
  daardoor kwam ik een paar kilootjes bij,
  Na het geregeld alweer 1 jaar doen van de MIR-Methode ben ik heel bewust gaan eten, idd zonder erbij na te denken eet ik wat mijn lichaam vraagt dus nodig heeft!
  ik voel geen noodzaak meer om veel te eten,
  voel me echt super in Balans nu.
  En dit,terwijl het voorheen een echte troost voor me was ,ik voelde mij soms heel eenzaam ,verdrietig ! zomaar!
  De enkele kilootjes zijn alweer verleden tijd en het mooie is dat ik me nog nooit zo fit heb gevoeld en dat zien ik, en veel anderen terug in mijn vrolijke opgeruimde zelf!!
  Heel veel dank voor ook weer dit verhaal.
  liefs
  tiny

  • Beste Tiny,
   Zo fijn om te lezen dat je nu kunt eten wat je lichaam nodig heeft. Dat is uiteindelijk wat er gebeurt wanneer je de MIR-Methode doet. Super!
   Blij voor je!
   Groetjes, Mireille

 5. Ik heb mijn hele voedingspatroon veranderd een paar jaar geleden (ik MIR al vanaf het begin 😉 en eet over het algemeen heel gezond. Daar horen gezonde vetten natuurlijk ook bij. Mijn lichaam vertelt me precies wat ik nodig heb en daar maak ik dankbaar gebruik van, want daar stem ik vaak mijn eten/recepten op af. Ik heb ook nog nooit met zoveel plezier eten klaargemaakt als de laatste jaren 🙂
  Wat een mooie, toepasselijke keuze van je radio-tune en samen met je vriendelijke stem, is het toppie!

 6. Verder kan ik laten weten dat ik echt helemaal van mijn suikerverslaving af ben! Ik probeer af en toe wel eens suikerdingen die ik eerder echt niet kon laten staan, maar ik geef er niet meer om. Ze geven niet meer die bevrediging die ik eerst zo zocht. Apart om te merken, want ik was echt altijd de grootste snoeperd van de familie ;)Ik Mir nu ongeveer 10 maanden.

 7. klopt, ik heb meer behoefte aan vetten en zout. In het verleden werd mij in de Caribean al gewezen op het belang van kokosnoot olie. Ben nu weer in de Caribean en geniet met volle teugen van de olie. Drenk er zelfs mijn brood mee in en heb dus geen boter meer nodig, heerlijk.
  Kort voor mijn vertrek heb ik bij de Aldi kokosnoot pasta in een kuipje gekocht en het smeert en smaak heerlijk op brood, als boter vervanger. Wat mooi he dat alles kan veranderen, vooral in deze wonderbaarlijke tijd.

 8. Hoi Mireille, Ik word altijd al ontroerd door Imagine van John Lennon, maar nu zo als intro bij MIR radio raakt het me helemaal.. Je had geen betere muziek kunnen kiezen ! Over andere eetpatronen gesproken : op het ogenblik krijg ik niet genoeg van vette vis, en eiwitten.. En verder veel respect voor je noeste en opgewekte werk !! Groetjes van Margriet uit het Hoge Noorden

 9. Hallo Mireille,

  Geweldige openings tune, heerlijk om je stem te horen.
  Wens je veel plezier met je radio programma en natuurlijk met al het prachtige werk wat je doet. Delen van liefde met elkaar de wereld om ons heen.
  Als alle mensen op de wereld een dag niet zouden drinken uit een plastic fles een dag geen electriciteit zouden gebruiken zou het een stap zijn in de goede richting!!

  In het licht of liefde ❤️ Elly

 10. Lieve Mireille,van harte gefeliciteerd met je eigen programma.En wat een fantastische intro.Ik doe volgens mij ongeveer nu zo n 2 1/2 jaar de MIR-Methode en er is van alles gebeurd en gaande.Inzichtelijkheid in voeding/gezondere keuze s,lichamelijke verandering /gewicht/klachten,ook behoefte aan niet strak zittende zachter materiaal kleding en spiritueel.
  Veel succes met alles. Groetjes v.Marja

 11. Hoi Mirelle
  Een mooie intro heel erg liefdevol
  Ik luister naar de intro van de radio en het gaf mij een heel warm gevoel rondom mij heen met name buik en warm van binnen.
  En het gaat stromen en het warme gevoel door mijn lichaam en zet charka,s aan en mijn voet en handcharka,s gaat zich verbinden met
  aarde
  Geweldig dat dit intro energie met je doet.
  Goed bezig
  Ook over onderwerp vetten het klopt gebeurd ook bij mij ik eet regelmatig noten en kokosolie geitekaas
  Bedankt voor mooie informatie
  Een liefdevol groet Ellg

 12. Beste mevrouw Mettes,
  Van harte gefeliciteerd met uw radioprogramma !
  Gaan wij dat ook hier in België kunnen beluisteren ? Ik kijk er al naar uit …
  Hartelijke groeten,
  Gerda

 13. Eten naar behoefte,oh wat is dit een les voor mij !
  Ik heb al jaren last van verteringsproblemen en glutenintolerantie en ben daardoor op een minimum gewicht gekomen,Ik heb dagen dat m,n maag zo op slot zit en dan komt er zoveel angst en paniek, dat ik nog magerder word en dan ben ik het contact met m,n lichaam volledig kwijt.
  Ik kom niet los van alle raadgevingen, gezondheidssites en ga dan met m,n hoofd toch dingen erin proppen, vooral gezond! De dieetiste zegt je krijgt te weinig eiwitten en ik ga dan maar weer zuivel drinken, terwijl ik dat jaren niet gebruikte, ook weer van advies van een ander!
  Ik voel dat ik milder naar mezelf mag zijn, ik heb als kind veplicht moeten eten in vakantiekolonie, zelfs m,n uitgespuugde eten moest ik opeten.
  Ik zie nu in dat ik dit mag gaan helen en dat ik dit nu meemaak om m,n pijn aan het licht te brengen.
  M,n Byron Katie jaaropleiding helpt me met dit proces.
  Ik ben wel benieuwd of er andere mensen zich herkennen in dit proces.
  Liefs voor eeni ieder !

  • Beste Maria
   Jeetje wat heftig!!Inderdaad het is tijd om je zelf te helen.Jou lichaam geeft duidelijk signalen dat je tegen je zin in eet.Je mag heel goed naar jou lichaam luisteren,en inderdaad eten waar je behoefte aan hebt. Alleen jij weet intuitief wat goed voor je is.Lieve Maria wees lief voor je zelf . Je bent het meer dan waard.Een dikke knuffel van mij.
   Corrie Wouters MIR-Methode begeleder in Uithoorn

 14. In februari biologische kippenvleugels van AH gegeten. Ik eet ook het vel op. Lekker vet en heerlijk. Sinds ik de MIR-Methode doe (ruim half jaar) heb ik nauwelijks behoefte aan suiker. En heb medicatie afgebouwd. (wel met hulp van professionals) Ben wel dol op pure chocola. Ik ga ook kalkoen eten waar Hans over schrijft. Denk dat tryptophaan mij goed zal doen.
  Dank en lieve groet, Jos

  • Beste Jos
   Tryptophaan zit ook in Bananen.
   Vriendelijke groeten Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 15. Ontgeurde komosolie is een slechte keuze Mireille. Is het afval van het afval en wordt zwaar chemisch bewerkt en veel te hoog ver voorbij het rookpunt verhit waardoor het giftig wordt.
  als je kokosvet gebruikt om te bakken en braden en in currys of b v pompoensoep krijg je heerlijke gezonde producten. Mary Newport genas haar man grotendeels van ver gevorderde alzheimer met kokosvet. Op YT vindt je daar filmpjes van.
  kijk voor gezonde vetten ook eens bij Weston A. price.
  groet Marijan

 16. Hallo Mireille,

  De intro voor de radio uitzending vind ik prachtig, hoe toepasselijk, Imagine…….stel je voor dat!
  Heel veel succes met alle voorbereidingen en dat de MIR methode op deze manier nog meer mensen mag raken en helen naar vrede.
  Warme groet,
  Gabrielle

 17. Lieve mensen, ik zag een paar reacties op kokosvet. Neem toch vooral biologische! Die is zonder chemie uit de grond of lucht door spuit- en kunstmestmiddelen. En smaakloze kokosvet is verhit geweest en er zijn belangrijke stoffen uitgehaald of verdwenen. Niet doen dus. Cocosa is een goed merk, te koop bij veel gezondheids- of groene/biologische winkels. Pas op dat je dan de VIRGIN neemt. Staat er geen virgin op de pot dan is het verhit en gedenatureerd.

 18. Dag Mireille,

  Precies een tune die bij de MIR past,en bij jou
  Goede keuze,zal heel veel mensen aanspreken,de behoefte onder de mensen is groot,het verlangen naar vrede,veiligheid,liefde,aandacht etc .
  Als we met z’n allen de schouders er onder zetten kunnen we het verschil maken.
  Alle lezers,licht ,liefde en kracht gewenst.
  May all your dreams come true.

  Hannie

 19. Hallo Mireille, dank voor alle goede tips en ook de hele MIR-methode! Doe het nu 3 maanden en het werkt. Allerlei duidelijke en onduidelijke reacties. Heb de laatste tijd erg veel behoefte aan vet. Ik eet kokosvet, heerlijk, in plaats van boter, en doe kokos in veel gerechten.Ook eieren gebruik ik veel vaker dan eerst. Behoefte aan eiwit, maar geen vlees. Ben benieuwd hoe het verder gaat.

  • Beste Ewout,
   Ja mooi hoe je lichaam het aangeeft! Wij hadden laatst kokosvet gebruikt die heel sterk naar kokos smaakte. Getver, dat vond ik minder smaken, ha ha! Gelukkig zijn er ook varianten die geen geur meer hebben. En eieren, daar zit zoveel goede voeding in! Smullen maar!
   Groetjes, Mireille

   • Ontgeurde komosolie is een slechte keuze Mireille. Is het afval van het afval en wordt zwaar chemisch bewerkt en veel te hoog ver voorbij het rookpunt verhit waardoor het giftig wordt.
    als je kokosvet gebruikt om te bakken en braden en in currys of b v pompoensoep krijg je heerlijke gezonde producten. Mary Newport genas haar man grotendeels van ver gevorderde alzheimer met kokosvet. Op YT vindt je daar filmpjes van.
    kijk voor gezonde vetten ook eens bij Weston A. price.
    groet Marijan

    • Beste Marijan,
     Toen ik het typte, had ik al zo’n gevoel. Dankjewel voor je aanvulling!
     Groetjes, Mireille

  • Even mijn ervaring hier tegenover: ik reageerde op kokosvet met ernstige hartkloppingen en vond op een internetforum veel dezelfde ervaringen, met allerlei mogelijke verklaringen. Het lijkt erop dat het bij sommige mensen de schildklier opjaagt. Anderen zijn daar weer niet gevoelig voor. Was een heel beangstigende ervaring, het duurt even voor je de link legt.

 20. Fijn te lezen hoe steeds meer mensen bezig zijn te VOELEN wat ze nodig hebben, i.p.v. te horen van anderen wat ZIJ nodig hebben.
  Niet/minder luisteren naar reclame, deze geeft een onjuist beeld van gezonde voeding. Zelf doe ik de MIR-methode al een paar jaar en voel dat ik deze tijd juist veel vet nodig heb, vooral kokosvet, ideaal voor op brood, met bakken, in thee, in zoete zelfgemaakte snacks maar ook uitwendig voor de huid. Zoals Julia Kang al schreef, kokosvet kun je echt bijna overal voor gebruiken. Neem voor je huid vet wat je ook kunt eten!
  p.s. Bij de Aldi voor een klein prijsje. Een gezonde groet van Marjolijn Buijsman, van http://www.praktijkgezondzijn.nl

  • Beste Marjolijn,
   Oh ja, verkopen ze nu kokosvet bij de Aldi? Ik ga kijken! Zo mooi wat je schrijft: ‘Neem voor je huid vet wat je ook kunt eten!’ Ik geloof daar ook in. Ik vind het soms griezelig te lezen wat er op potjes staat. Moet ik dat op mijn huid smeren?!
   Dank voor de tip en je ideeën over kokosvet!
   Groetjes, Mireille

   • Ik hoorde laatst van een vrouw die mij af en toe healing geeft; kokosvet zou energetisch vervuild zijn.Toen de hype begon, dat kokosvet goed zou zijn, had ik zelf ook al het gevoel dat dit niet goed voor mij zou zijn.
    Aan iedereen zelf de keuze…

  • Kun je niet beter kokosvet gebruiken dat biologisch is, denk niet dat dat bij de
   Aldi te koop is groet Yvonne

   • De biologische kokosolie die nog naar kokos ruikt is de beste en deze is inderdaad niet bij de Aldi te koop en is ook duurder. Voor de ontgeurde kokosolie zijn weer allerlei chemische processen nodig en worden ook kokosnoten gebruikt die niet zo goed (vers) meer zijn.
    Kokosolie werkt ook prima om ‘s morgens je mond mee te spoelen (oil pulling).
    Groet, Karin.

  • Bij de Aldi ziet het kokosvet er verdacht uit! Het is te wit, te glad en de geur is chemisch. Ik weet dat er veel gerommeld wordt met kokosolie van rottens afval. De term bio is op kokosgebied niets zeggend, mag er altijd op staan, ook al deugt het niet. Koop de kokosolie liever in een natuurvoedingswinkel!!!

  • Hai Liesbeth,
   Dus het raakt een snaar in je? Wat mooi! Dat moedigt me aan om lekker door te werken! Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 21. Beste Mireille,
  Allereerst de complimenten voor de intro van je radio programma.
  Ik kreeg er kippenvel van…, dus dat zegt genoeg 🙂

  Ik herken veel van wat je noemt in je artikel. Ik heb ook last van vlagen erge trek in zout en zoet, maar soms ook in melk.
  Maar ook van weinig eetlust tot kunnen blijven eten. Hopelijk wordt dit door de MIR-Methode wat meer gereguleerd.
  Ik merk wel steeds meer, dat ik trek krijg naar behoefte. Zo neem ik sinds een paar maanden verse citroen-, munt-, honing- en gember thee.
  Toen ik daarover ging lezen, kwam deze trek precies uit bij wat mijn lichaam nodig had. Heel mooi…
  Hopelijk werkt dit door in mijn gehele eetpatroon.

  Groetjes,
  Conny

  • Beste Conny,
   Yeaaah, kippenvel! Da’s waar ik op hoop! Fijn dat het je ‘beroert’! Wat je beschrijft van vlagen erge trek en dan minder… ook dat is normaal! Ik zal er een keer een artikel aan wijden! Wat mooi dat je zelf al voelde welke soorten thee je wilde drinken. Heb je ergens informatie voor ons wat het aangeeft over waar je lichaam behoefte aan heeft? Ik lees het graag en anderen denk ik ook.
   Ga zo door met luisteren naar je lichaam!
   Groetjes, Mireille

 22. Lieve Mireille,

  Wunderschön deze muziek van John Lennon….. und noch viel mehr als das?
  Ik hoop dat je mijn kaart uit Berlijn ontvangen hebt?
  Danke Dir + Sei lieb umarmt.
  Li

  • Beste Li,
   Ja, er ‘kommt noch viel mehr’! Dit is pas het begin! Ja, ik heb je kaart ontvangen! Dankjewel voor je hartelijke woorden een aanmoediging!
   Liebe Umärmung terug!
   Groetjes, Mireille

 23. wil toch even reageren op de MIR-Methode doe ze zeker al twee jaar zoveel baat bij mijn suikerspiegels blijven heel goed en voel me heel goed erbij ondanks een zware tegenslag in mijn leven sta nu voor een lymfe operatie en heb er alle vertrouwen in dat de MIR-Methode er zal bijdragen aan het genezing proces net zoals Cindy had ik in het begin meer klachten maar dat word minder gewoon door gaan en vertrouwen blijven houden en jou wens ik heel veel succes bij alles wat je doet liefs

  • Beste Maria,
   Ja, je schrijft precies waar het om gaat: vertrouwen houden in jezelf en in je lichaam. Dat het helen kan en dat je het alleen hoeft aan te moedigen om te helen.
   Veel sterkte en voorspoedig herstel met de operatie!
   Groetjes, Mireille

 24. Doe reeds twee jaar de MIR-Methode. Voel mij er heel goed bij. Na een half jaar begon ik veranderingen te merken. Ik begon trek te krijgen in zoet. Vroeger snoepte ik nooit en nu af en toe wel. Wat ik ook opmerkelijk vind, is dat ik ook nog maar alleen kleding wil kopen die zacht aanvoelt aan mijn huid. Dat was vroeger ook niet zo. Nu primeert dat zelfs op het mooi zijn. Ik vind dat ik ook heel alert ben in vergelijking met vroeger (bv in de Spaanse les). Allemaal fantastische dingen toch ? Ik blijf de MIR-Methode alle dagen doen. Het is een bijzondere ervaring. Dankuwel Mireille voor al dat goeds.

 25. Hallo Mireille, fijn je uitleg over wisselende voedselbehoefte. Mijn eetgewoonten zijn sinds ik de MIR-Methode drastisch veranderd en ik dacht, nu blijft het voortaan zo, zo is het goed. Toch kwam er voor mijn gevoel na een week of zes een ‘terugval’, waar ik eigenlijk wel van baalde. Voelde alsof ik (weer) gefaald had in het zorgen voor mijzelf. Nu begrijp ik dat het geen terugval betreft, maar gewoon een wisselende behoefte waar ik gehoor aan mag geven. Dank je wel!

  • Beste Elisabeth,
   Wat fijn dat je het nu zo kunt zien! Ja, het is helemaal niet zo dat we het hele jaar door precies hetzelfde eten, dat wisselt echt. Zo fijn dat je het gevoel van falen nu los kunt laten! Je doet het dus hartstikke goed!
   Groetjes, Mireille

 26. Lieve Mireille en lezers,
  Ik ben ook meer naar mezelf gaan luisteren nadat ik met de MIR-Methode begonnen was. Waar heb ik zin in om te eten en voelt dat goed. Als tussendoortje, wanneer ik op pad ben, neem ik vaak ongebrande, ongezouten noten mee. Ik krijg nog wel vaak verbaasde reacties als ik mijn tussendoortje om 10.00 – 11.00 uur eet. Mensen hebben nog het idee dat noten gelijk staan aan chips. Ook weer leuk om het uit te leggen waarom ik toch voor de ongebrande, ongezouten noten kies boven een koekje (en heel soms eet ik dat koekje ook wel hoor!).
  Groetjes, José

  • Beste José,
   Haal je die noten dan van de markt of bij de notenboer? Die zijn dan altijd zó lekker! En ja, zo’n koekje is dan juist extra lekker een keer! Mooi dat je met de noten zo’n voorbeeld bent en anderen kunt laten zien en weten hoe het zit: hoe meer we leren, hoe gezonder we worden!
   Groetjes en smikkel ze!
   Mireille

   • Hallo Mireille,
    Vraag moeten noten niet eerst geweekt worden ?

    Heb heel veel zin in vet, en kokos vet ben ik gek op. Van top tot teen gebruik ik het, Zelfs als ik het koud heb dan neem ik een thee lepel vol kokos vet. Ook eend vet vindt ik heerlijk vooral met gebakken aardappelen .
    Mijn lichaam vraagt om groeten en fruit en dan een eitje met boven genoemde vetten, smullen maar. De kruiden die ervoor mij bij passen zijn cumin canneye tumeric venkel. Thee brandnetel venkel zoethout pepermunt.

    Love light peace and Joy Elly

 27. Hallo Mireille, Wat een prachtige intro. Heerlijk om naar te luisteren. Ook ik ben heel erg van eetgewoonte aan het veranderen. Veel meer behoefte aan vet. En soms even zoet of zout. Klopt helemaal voor mij. En blijf precies op gewicht. Ik wens je veel succes met je radioprogramma. Lieve groet Mayke.

  • Beste Era,
   Ja, het is ook eigenlijk alleen maar een opening-tune, vandaar niet het hele nummer. Daarna wil ik dan een thema doen met ‘Imageine, stel je nou eens voor dat wij allemaal…’ en dan vertel ik iets dat je kan inspireren. Daar werk ik nog aan. Maar het is erg leuk om te doen!
   Groetjes! Mireille

 28. Heel mooi om naar te luisteren. Een goed begin en Succes met het vervolg…
  Ik doe de MIR-Methode vanaf 15 januari en er gebeurt van alles…

  Groetjes Marleen

 29. Mireille, dit ervaar ik ook zo. Precies dit inderdaad. Ik heb nu weer een fase dat ik blij word van kalkoen — ik heb de indruk dat mijn zelfherstellend vermogen hierdoor verhoogd word. En door kip juist niet. ZO ie zo meer zaden, peulvruchten en noten >>> daar zijn we in de evolutie “” van gemaakt “”. Goed bezig heldere wijze vrouw… en ja hoor al bijna twee jaar nu ____ MIR-Methode en het werkt FABULEUS; HELD, Vrouw van Atlantis. Hans

  • 2 jaar al? En na hoeveel tijd begon u verandering te merken? Ik ben 2 maanden bezig maar mijn klachten zijn eerst toegenomen nu..

   • Beste Cindy
    Daar hoef je niet van te schrikken hoor! Dat is een vaak gehoorde klacht. Wat het eigenlijk niet is. Het betekend namelijk dat jou lichaam hard aan het werk is om alle balast op te ruimen. De een heeft namelijk meer in zijn rugzakje zitten dan de ander. Wat ik de mensen altijd aan raad is om al je klachten op te schrijven en dan weg leggen en over een poos weer te kijken wat je op geschreven hebt. Het mooie is dat je dan wel ziet dat er wel degelijk verandering plaats vind. Heel veel succes met Mirren. Een dikke knuffel van mij.
    Corrie Wouters MIR-Methode begeleider in Uithoorn

  • Beste Hans,
   Dat is leuk dat je dat schrijft! In kalkoen zit namelijk veel tryptophaan. Dat is een stofje die helpt om in het lichaam stoffen aan te maken, zoals serotonine. En serotonine is erg bevorderlijk voor je slaap! Het heeft ook veel invloed op de stemming van mensen, het maakt ze blijer! Zo mooi hoe jij naar je lichaam luistert en eet waar je behoefte aan hebt!
   Veel geluk en dankjewel voor je hartelijke woorden!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.