Heb je last van tand- en/of tandvleesproblemen en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over het gebit en spanning loslaten.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Tand- en tandvleesproblemen — 8 reacties

 1. Dag Mireille,

  Al enkele weken had ik pijn in onder en bovenkaak, maar geen pijn in een kies.
  Binnen een dag nadat ik met de MIR methode begon verdween de pijn in mijn kaken en werd duidelijk welke kies problemen gaf.
  Dat kan ik vandaag dan meteen aan de tandarts uitleggen.

  Veel dank.

  Groeten Riquette

 2. Beste Hunke,
  Bij een MIR-Methode op Maat zoekt een MIR-Methode begeleider via spiertesten uit welke blokkades er nog bij je zijn. Bijvoorbeeld dat je nog oude boosheid voelt. De begeleider vraagt je dan ter plekke om de boosheid weg te aaien op de manier van de MIR-Methode, zodat het extra snel weg gaat uit je systeem. Al je kwalen geven zich daardoor dan sneller gewonnen.
  Veel geluk!
  Groetjes, Mireille

 3. Beste Mireille,

  Ik doe de negen stappen gedurende 5 weken. Ik had een ontsteking op mijn tandvlees en deze is zonder middel praktisch weg.
  Ik heb het idee dat ik iets minder moe ben. Mentaal is er ook een verschuiving bezig. Af en toe heb ik huilbuien, en dan komen er ook minderwaardige gevoelens opzetten. Maar deze gaan weer voorbij en meestal voel ik me daarna een stuk beter. Ik doe de MIR-Methode nu ook voor mijn zoon. Ik begin met stap 5 en 7. Dat kan wel, he? Kan ik er nog langer mee doorgaan, voor mezelf? Ik heb het gevoel dat ik het nog een tijd nodig heb.

  Hartelijke groet,
  Wicky.

 4. Nu ik de MIR-Methode doe merk ik dat ik minder aanslag op mijn tanden heb. Ze zijn schoner en ze blijven schoner.

 5. Hallo Mireille,
  Voor mijzelf heb ik een MIR-Methode op Maat gemaakt ivm paronditis. Ik heb voor de site een verslagje geschreven want het eerste resultaat is binnen en ik ben heel erg blij!!
  Drie weken geleden ging ik op aanraden van mijn tandarts naar de mondhygieniste. Tijdens haar onderzoek werd duidelijk dat ik m.n. achterin bij de verstandskiezen pockets van 9 mm had en daarbij flinke ontstekingen. De verstandskiezen konden maar beter eruit. De situatie was dusdanig dat zij mij wilde doorverwijzen naar de parodontoloog om alles open te laten snijden en schoon te krabben. Tijdens het kennismakingsgesprekje vooraf had ik haar verteld van mijn praktijk en daar stond zij wel positief tegenover. Daarom stelde ik voor dat ik eerst aan de slag zou gaan met een MIR-Methode op Maat van de MIR-Methode en dat zij in een volgend consult het tandsteen zou gaan verwijderen. Daar stemde zij mee in en we spraken af dat we dit proces een jaar de tijd zouden geven. De volgende afspraak zou zij gaan beginnen met het schoonmaken van mijn gebit. Ze gaf mij nog poetsinsttructies mee en zo kon ik naar huis. De volgende dag heb ik een MIR-Methode op Maat laten maken. Na een paar dagen had ik een vieze smaak in mijn mond, die overigens snel verdween en ik ben een dag “onverklaarbaar” moe geweest.
  Vandaag was de afspraak bij de mondhygieniste. Ze had anderhalf uur gereserveerd maar ik stond na drie kwartier weer buiten. De behandeling ging heel erg makkelijk. Het tandvlees was weer rustig en de ontstekingen waren verdwenen!!! Het tandvlees was ook weer strakker om de kiezen gaan zitten. Zij maakte tijdens het verwijderen van het tandsteen, zelfs de opmerking dat het jammer was dat het tandvlees strakker was geworden want zo kon ze er moeilijker bij!!! Over de parodontoloog heeft ze het niet gehad en ze zei uiteindelijk ook dat de verstandskiezen er misschien niet uit zouden hoeven (om redenen van tandhygiene.) De mondhygieniste en ik waren allebei enthousiast over het resultaat. Ik moet de MIR-Methode op Maat nog vijf weken doen. In mei ga ik weer naar haar toe voor controle en het opnieuw meten van de pockets. Ik ben benieuwd!!
  (en voor het eerst zie ik er niet tegenop om mijn gebit te laten doen, zo makkelijk en ontspannen ging de behandeling!) Marjan uit Apeldoorn

  • Hallo Marjan,
   Kun je iets vertellen over de MIR-Methode op Maat inzake je tandvleesproblemen?

   Vriendelijke groet,
   José

  • Beste José,
   Bij een MIR-Methode op Maat zoekt een MIR-Methode begeleider via spiertesten uit welke blokkades er nog bij je zijn. Bijvoorbeeld dat je nog oude boosheid voelt. De begeleider vraagt je dan ter plekke om de boosheid weg te aaien op de manier van de MIR-Methode, zodat het extra snel weg gaat uit je systeem. Al je kwalen geven zich daardoor dan sneller gewonnen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.