Home » Artikelen » 27. Voedingstekorten aanpakken met de MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

27. Voedingstekorten aanpakken met de MIR-Methode — 106 reacties

 1. Dag mensen, weer zo,n helder artikel. En….ik kan je vertellen dat het klopt!! . Ik noem dat het lichaam laten lichamen, dat weet precies wat het nodig heeft. Zo ben ik lupine bonen aan t ontdekken. Voelde een behoorlijke weerstand tegen alles wat met soja te maken heeft. Soja komt hier…..ver vandaan….. veel gemanipuleerd , en ik ben zo,n simpel mens die weet dat wat we nodig hebben is er! In onze eigen omgeving. Ervaar hoe mijn lichaam hier op reageert. WOUW!!
  Worden in Nederland geproduceerd en gewoon zonder verdere toevoeging verkocht. Boordevol noodzakelijke bouwstoffen.
  Voor mij….het nieuwe voedsel. Ben er nog op een creatieve manier mee bezig, vond ze zo gewoon niet zo lekker,.
  Een eigenschap van LUPINE ais dat ze tijdens het groeien stikstof uit de lucht halen en omzetten in waardevolle stoffen die de aarde nodig heeft. Dus………dubbelop.
  En wat goed is voor de aarde is goed voor mij!
  Vraag me niet hoe ik daar aangekomen ben. Dat gebeurt gewoon.
  En zoals altijd GELOOF ME NIET. Geloven is een aanname en daar worden we al genoeg mee overrompeld.
  Onderzoek t ZELF.

 2. Ik had een reactie geplaatst maar zie m niet meer nadat ik nog een PS erachter aan deed en daarna de vraag kreeg of ik wel een mens ben!? (Moest letter en cijfer noemen). Ben benieuwd of dit nu weer gebeurt….

  • Beste Emmy,
   Het is goed gegaan hoor! Ik liep nogal achter met het lezen en/of beantwoorden van de reacties, vandaar dat het even duurde voordat jouw reactie op de website kwam.
   Groetjes, Mireille

 3. PS!! Ik lees net over iemand die een teveel aan B12 heeft. Volgens huisarts ik nu ook, maar de homeopaat denkt daar anders over. Zij zegt dat de waarden die worden aangegeven als goed, vaak toch aan de lage kant zijn. Om die reden raadde ze mij aan om eens de twee dagen toch nog een B12 tablet te nemen.

 4. Ja! Ik had een licht vit B12 tekort (al heel mijn leven vegetariër) en na bloedonderzoek onlangs was er geen tekort meer. Ook geen D tekort.
  Ik heb nog steeds een zoetbehoefte maar dat zal ik niet echt nodig hebben, neem ik aan.

 5. Hai Mireille.

  Ik heb een teveel aan vitamine b12,
  Stabiliseert dit ook met de MIR-Methode.
  Ben trouwens heel blij met deze methode, wat een narigheid is eruit gekomen, en nog steeds.
  Zou graag een keer een kring willen doen, maar is altijd te ver.
  Ik woon vlak bij Loenen, dus als je dit een keer daar wil geven ben ik van de partij.
  Heel veel succes liefde en licht gewenst.

  Maria T

  • Beste Maria,
   In Apeldoorn zijn regelmatig kringen bij Jose Dusol, MIR-Methode begeleider. Ik kan niet beloven dat een teveel aan vitamine B12 weer stabiliseert, maar in principe zou het moeten kunnen.
   Rustig door blijven MIRren en regelmatig laten checken.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 6. Haloo Mireille, ik ben vijf kilo afgevallen na de griep en in het ziekenhuis te zijn opgenomen van de winter. Daarna was het alleen maarkwakkelen met mijn copd en chronische brochitis. Daarbij moest ik steunkousen gaan dragen hier in het verzorgingshuis. Nu is mijn eetlust zo minimaal. Het lijkt wel of mijn vrijheid beknot wordt. Ik ben hooggevoeling en doe mijn best met eten. Het aanbod van eten is ingesteld op oudere mensen. Ik ben 66. Dus ik heb niet veel keus. Als ik ergens trek in heb, een uitsmijter of zo?
  Hoe kan ik datcompenseren. Ik weeg normaal 60 a 62 kilo. Nu 53. Zal het zich weer stabiliseren. Ook gebruik ik al 2flesjes aanvullende voeding per dag voor mijn longen. Met moeite hoor.
  Liefs, Marijke

  • Beste Marijke,
   Is het mogelijk om af en toe om extra eten te vragen? Met de 2 flesjes aanvullende voeding, doe je het al erg goed. Zie ook dat je met de MIR-Methode efficiënter met je voeding om gaat, dus dat het kan dat je met minder toe kan.
   Ik wens je sterkte met de situatie waarin je leeft! Hoop dat je af en toe de natuur in kunt, aangezien je hooggevoelig bent…
   Groetjes, Mireille

 7. Hoi Mireille,

  Ik ben nu zo’n twee maanden bezig met de MIR-methode en ik kan merken dat het werkt! De eerste twee weken was ik heel erg moe, maar dat is weer over. Toen had op heel veel jeuk op mijn schouders, borst en armen. Zo erg dat ik er huiduitslag van kreeg. Maar ben trouw doorgegaan omdat ik wist dat mijn lichaam hard aan het werk was. Dit is nu inmiddels afgezakt. Wel nog jeuk maar veel minder geworden en geen huiduitslag meer. Had ineens ook tandvleesontsteking, maar dit is ook nu veel minder geworden. Ik heb nu veel meer trek in watermeloen, aardbeien en bananen gekregen. Zoetigheid raak ik bijna niet meer aan. Het enige nu is stoppen met roken waarvoor ik me heb aangemeld, omdat dit toch diep zit. En ik hoop hiermee voorgoed vanaf te komen. En seksueel misbruik verwerken en loslaten, hoewel ik me dit totaal niet kan herinneren. Al met al ga ik er hiermee door. Aan de reacties hier te lezen gaat dit zeker goed komen. Ik ben blij dat ik met de MIR- methode in aanraking ben gekomen. Mijn dankbaarheid is groot.

  Hartelijke groetjes,

  Sonja

 8. Beste mevrouw Mettes,
  Graag wil ik u feliciteren met uw verjaardag van morgen.
  Alle goeds wens ik u van harte in uw nieuwe levensjaar.
  Geniet ervan, samen met uw dierbaren !
  Hartelijke groeten, ook van Jan (van de boontjes).
  Gerda

 9. Dag Mireille,

  Ik ben de MIR-Methode nu ongeveer opnieuw 3 weken bezig en heb enorm zin in gerookte zalm en allerlei vis, van augurken krijg ik niet genoeg en zou potten mayonnaise eten?
  Het grote nadeel is dat ik enorm slecht gezind ben en in alles het negatieve haal terwijl ik helemaal niet zo ben. Ik ben nu zo eigenwijs en kan niemand verdragen rond mij. Zelf man en kinderen zou ik verwensen, ik geef kritiek op alles en iedereen, kortom : ik verdraag mijn wereld niet, verdraag mezelf niet!!!komt dit door de methode?

  Angstige groetjes,
  annemie

  • Beste Annemie,
   Wat leuk waar je lichaam allemaal om vraagt! Als je chagrijnig en kritisch wordt, kan het met stap 3 te maken hebben. Dat je je aan het losmaken bent. Dan kan je tijdelijk niet goed anderen om je heen verdragen. En je grenzen zijn waarschijnlijk aan het versterken. Dit soort uitleg staat ook in de 6 weken begeleidingsmailtjes. Heb je je daarvoor aangemeld?
   Groetjes! Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.