Home » Artikelen » 27. Voedingstekorten aanpakken met de MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

27. Voedingstekorten aanpakken met de MIR-Methode — 106 reacties

 1. Dag mensen, weer zo,n helder artikel. En….ik kan je vertellen dat het klopt!! . Ik noem dat het lichaam laten lichamen, dat weet precies wat het nodig heeft. Zo ben ik lupine bonen aan t ontdekken. Voelde een behoorlijke weerstand tegen alles wat met soja te maken heeft. Soja komt hier…..ver vandaan….. veel gemanipuleerd , en ik ben zo,n simpel mens die weet dat wat we nodig hebben is er! In onze eigen omgeving. Ervaar hoe mijn lichaam hier op reageert. WOUW!!
  Worden in Nederland geproduceerd en gewoon zonder verdere toevoeging verkocht. Boordevol noodzakelijke bouwstoffen.
  Voor mij….het nieuwe voedsel. Ben er nog op een creatieve manier mee bezig, vond ze zo gewoon niet zo lekker,.
  Een eigenschap van LUPINE ais dat ze tijdens het groeien stikstof uit de lucht halen en omzetten in waardevolle stoffen die de aarde nodig heeft. Dus………dubbelop.
  En wat goed is voor de aarde is goed voor mij!
  Vraag me niet hoe ik daar aangekomen ben. Dat gebeurt gewoon.
  En zoals altijd GELOOF ME NIET. Geloven is een aanname en daar worden we al genoeg mee overrompeld.
  Onderzoek t ZELF.

 2. Ik had een reactie geplaatst maar zie m niet meer nadat ik nog een PS erachter aan deed en daarna de vraag kreeg of ik wel een mens ben!? (Moest letter en cijfer noemen). Ben benieuwd of dit nu weer gebeurt….

  • Beste Emmy,
   Het is goed gegaan hoor! Ik liep nogal achter met het lezen en/of beantwoorden van de reacties, vandaar dat het even duurde voordat jouw reactie op de website kwam.
   Groetjes, Mireille

 3. PS!! Ik lees net over iemand die een teveel aan B12 heeft. Volgens huisarts ik nu ook, maar de homeopaat denkt daar anders over. Zij zegt dat de waarden die worden aangegeven als goed, vaak toch aan de lage kant zijn. Om die reden raadde ze mij aan om eens de twee dagen toch nog een B12 tablet te nemen.

 4. Ja! Ik had een licht vit B12 tekort (al heel mijn leven vegetariër) en na bloedonderzoek onlangs was er geen tekort meer. Ook geen D tekort.
  Ik heb nog steeds een zoetbehoefte maar dat zal ik niet echt nodig hebben, neem ik aan.

 5. Hai Mireille.

  Ik heb een teveel aan vitamine b12,
  Stabiliseert dit ook met de MIR-Methode.
  Ben trouwens heel blij met deze methode, wat een narigheid is eruit gekomen, en nog steeds.
  Zou graag een keer een kring willen doen, maar is altijd te ver.
  Ik woon vlak bij Loenen, dus als je dit een keer daar wil geven ben ik van de partij.
  Heel veel succes liefde en licht gewenst.

  Maria T

  • Beste Maria,
   In Apeldoorn zijn regelmatig kringen bij Jose Dusol, MIR-Methode begeleider. Ik kan niet beloven dat een teveel aan vitamine B12 weer stabiliseert, maar in principe zou het moeten kunnen.
   Rustig door blijven MIRren en regelmatig laten checken.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 6. Haloo Mireille, ik ben vijf kilo afgevallen na de griep en in het ziekenhuis te zijn opgenomen van de winter. Daarna was het alleen maarkwakkelen met mijn copd en chronische brochitis. Daarbij moest ik steunkousen gaan dragen hier in het verzorgingshuis. Nu is mijn eetlust zo minimaal. Het lijkt wel of mijn vrijheid beknot wordt. Ik ben hooggevoeling en doe mijn best met eten. Het aanbod van eten is ingesteld op oudere mensen. Ik ben 66. Dus ik heb niet veel keus. Als ik ergens trek in heb, een uitsmijter of zo?
  Hoe kan ik datcompenseren. Ik weeg normaal 60 a 62 kilo. Nu 53. Zal het zich weer stabiliseren. Ook gebruik ik al 2flesjes aanvullende voeding per dag voor mijn longen. Met moeite hoor.
  Liefs, Marijke

  • Beste Marijke,
   Is het mogelijk om af en toe om extra eten te vragen? Met de 2 flesjes aanvullende voeding, doe je het al erg goed. Zie ook dat je met de MIR-Methode efficiënter met je voeding om gaat, dus dat het kan dat je met minder toe kan.
   Ik wens je sterkte met de situatie waarin je leeft! Hoop dat je af en toe de natuur in kunt, aangezien je hooggevoelig bent…
   Groetjes, Mireille

 7. Hoi Mireille,

  Ik ben nu zo’n twee maanden bezig met de MIR-methode en ik kan merken dat het werkt! De eerste twee weken was ik heel erg moe, maar dat is weer over. Toen had op heel veel jeuk op mijn schouders, borst en armen. Zo erg dat ik er huiduitslag van kreeg. Maar ben trouw doorgegaan omdat ik wist dat mijn lichaam hard aan het werk was. Dit is nu inmiddels afgezakt. Wel nog jeuk maar veel minder geworden en geen huiduitslag meer. Had ineens ook tandvleesontsteking, maar dit is ook nu veel minder geworden. Ik heb nu veel meer trek in watermeloen, aardbeien en bananen gekregen. Zoetigheid raak ik bijna niet meer aan. Het enige nu is stoppen met roken waarvoor ik me heb aangemeld, omdat dit toch diep zit. En ik hoop hiermee voorgoed vanaf te komen. En seksueel misbruik verwerken en loslaten, hoewel ik me dit totaal niet kan herinneren. Al met al ga ik er hiermee door. Aan de reacties hier te lezen gaat dit zeker goed komen. Ik ben blij dat ik met de MIR- methode in aanraking ben gekomen. Mijn dankbaarheid is groot.

  Hartelijke groetjes,

  Sonja

 8. Beste mevrouw Mettes,
  Graag wil ik u feliciteren met uw verjaardag van morgen.
  Alle goeds wens ik u van harte in uw nieuwe levensjaar.
  Geniet ervan, samen met uw dierbaren !
  Hartelijke groeten, ook van Jan (van de boontjes).
  Gerda

 9. Dag Mireille,

  Ik ben de MIR-Methode nu ongeveer opnieuw 3 weken bezig en heb enorm zin in gerookte zalm en allerlei vis, van augurken krijg ik niet genoeg en zou potten mayonnaise eten?
  Het grote nadeel is dat ik enorm slecht gezind ben en in alles het negatieve haal terwijl ik helemaal niet zo ben. Ik ben nu zo eigenwijs en kan niemand verdragen rond mij. Zelf man en kinderen zou ik verwensen, ik geef kritiek op alles en iedereen, kortom : ik verdraag mijn wereld niet, verdraag mezelf niet!!!komt dit door de methode?

  Angstige groetjes,
  annemie

  • Beste Annemie,
   Wat leuk waar je lichaam allemaal om vraagt! Als je chagrijnig en kritisch wordt, kan het met stap 3 te maken hebben. Dat je je aan het losmaken bent. Dan kan je tijdelijk niet goed anderen om je heen verdragen. En je grenzen zijn waarschijnlijk aan het versterken. Dit soort uitleg staat ook in de 6 weken begeleidingsmailtjes. Heb je je daarvoor aangemeld?
   Groetjes! Mireille

 10. Ik doe de MIR methode al vanaf 2011 en zo nu en dan ben ik een dag of wat langer behoorlijk ziek en misselijk, maar het gaat steeds weer over. Gelukkig heb ik dan niet overal pijntjes. Ik ben nu 83, maar zo doorgaande word ik wel 100…! Mensen om mij heen vinden me “RAAR”, dat ik de MIR-methode nog steeds volg, maar dat heb ik allang van me afgezet. Ik ga ook niet meer naar de huisarts. Ik ben Christel Meijering, voetreflex-therapeute nog steeds dankbaar dat zij mij de MIR methode heeft aangeraden indertijd. En met het eten heb ik geen moeite: IK EET WAAR IK OP DAT MOMENT ZIN IN HEB. DE MIR-METHODE is de moeite MEER DAN WAARD geweest en nog steeds.

 11. Dag Mireille

  Ik ben veel noten en bananen gaan eten.
  Wel heb ik veel last van winderigheid en ben 3 kg afgevallen (is niet nodig).
  Kan dit door de MIR methode komen?

  Lieve groet, Fanny

  • Beste Fanny,
   Met behulp van de MIR-Methode gaat je lichaam op allerlei manieren zichzelf gezonder maken. Dat kan ervoor zorgen dat je tijdelijk extra ballast afgooit, extra ontlasting hebt of vocht afvoert. Uiteindelijk normaliseert het weer.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 12. Ik kreeg door de MIR-methode ineens veel trek in gebakken eieren, terwijl ik sinds jongs af aan helemaal geen eieren lust! Dit is echt een teken dat mijn lichaam behoefte had aan meer eiwitten.

 13. Mijn drang om te snoepen lijkt juist erger te worden. Elke avond snak ik naar drop en chips. terwijl ik mijn ochtend altijd gezond begin. Ik geef sportles dus ben 5x in de week lichamelijk actief. En ik merk zeker dat ik veel meer energie heb en snel herstel. Alleen zou het zo fijn zijn als ik van mijn “snoepverslaving” af zou komen.

  • Beste Jennifer,
   Hopelijk kun je in de supermarkt voorkomen dat je chips en drop in huis haalt. Het kan zijn dat je tijdelijk extra verdriet naar boven laat komen, waardoor je behoefte hebt aan troost. Kijk ook even naar de video over eetbuien. Daar leg ik dat uit.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 14. allereerst viel het mij op dat ik steeds geneigd ben te zeggen;tekorten opheffen ipv aanvullen…. wat ik na ongeveer 6 weken merk; ik neig ernaar om meer eiwitrijk voedsel te eten, ik ben veganist, en eet geen vervangers, maar bonen en erwten, wat me opvalt al langer, is dat ik over langere tijd gerekend steeds beter bonen verteer, te merken aan minder winderig zijn.ook af en toe noten en minstens 400 gram groenten. het valt me dikwijls moeilijk om savonds niet meer vanalles ook al is het gezond te snaaien, ik bemerk dat het de spijsvertering overbelast, maar heb nog steeds die rare constructie in me dat als ik me op wat voor manier dan ook niet goed voel ik wil eten. daar wil ik verbetering in brengen. de MIR-Methode doen zorgt ervoor dat ik bewust blijf in wat ik voel en wil

 15. Hoi Mireille, een aantal jaar terug heb ik de MIR-Methode gedurende langere tijd gedaan en gaf het me allerlei o.a. ‘andere voedingsbehoeften’. Helaas was het toen, zelfs met maar 1x per dag mirren en na eerst wekenlang alleen 5 & 7 doen, echt te heftig voor mijn lijf. Nu voel ik me al een stuk beter en zou graag nog een poging willen wagen. Daarvoor zou ik die serie van zes weken lang dagelijkse mailtjes, graag nogmaals ontvangen. Alleen lukt me dat niet via de website. Kan ik op via een andere weg alsnog de ‘reminder- & informatieve mailtjes’ opnieuw ontvangen?

 16. Beste Mireille,

  Bedankt voor je heldere uitleg!Ik ga gewoon door met de MIR-Methode. Heb inderdaad het gevoel dat mijn lichaam flink met processen bezig is ook op gebied van emoties. Ben blij dat ik met de MIR-Methode in aanraking ben gekomen en ben benieuwd wat het mijn verder gaat brengen. Liefs Margreet

 17. Hallo Mireille, ik ben nu een aantal maanden bezig met de MIR-Methode.
  Ik ben nu sinds de zomer thuis ivm een burnout. Heb even een vraag aan jou. Ik merk de laatste weken dat mijn eetlust minder is vooral in de ochtend. Eet als ontbijt meestal yoghurt met muesli. Brood trekt mij ook helemaal niet. Kan dit komen doordat mijn lichaam flink met een proces aan de slag is? Ben verder blij met de MIR-Methode, heb het idee dat mijn lichaam nog flink aan het opruimen is. Hoor graag van je. Lieve groet, Margreet

  • Beste Margreet,
   Ja, het kan meerdere redenen hebben. Soms hebben je darmen of maag rust nodig en is er daardoor minder trek. Het kan ook zijn dat er een meridiaan bezig is met veranderen, bijvoorbeeld de maagmeridiaan die ‘s ochtends actief is. Brood gaat bij veel mensen tegen staan. Dat komt ook doordat er van alles in brood zit wat niet fijn is voor ons lichaam. Zie ook het artikel over brood: 102. Twee oorzaken en drie tips voor als brood je tegen gaat staan.
   Dus vertrouw erop dat je lichaam hard aan het werk is. Wees niet verbaasd als je over een tijdje ineens van alles weer wilt eten!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 18. Hoi mireille, ik heb 25 jaar lang de schildklierziekte hashimoto gehad en van november 2015 tot augustus jl waren mijn bloedwaarden bizar vreemd dus absoluut niet wat T moest zijn. Het leek net alsof mijn schildklier weer bezig was. mijn huisarts en een natuurgeneeskundige arts,homeopaat wisten mij met zekerheid te vertellen dat ik nooit van de auto immuunziekte hashimoto af zou komen dus van herstel kon geen sprake zijn volgens hun. Mijn internist waarvoor ik overigens een verwijzing heb moeten eisen bij mijn huisarts deelde mij 2 weken geleden mee dat mijn bloedwaarden perfect zijn nu, dat het erop lijkt dat de schildklier zich herstelt en ik nauwelijks antistoffen in mijn bloed heb. Hij staat eveneens perplex maar zei gelukkig tegen mij: wie weet wat er nog meer mogelijk is. Ik ben vanaf maart van 175 Mg naar 50 Mg gedaald met medicatie Ook een zeer goede klassiek homeopaat uit Rotterdam mailt mij: fantastisch nieuws misschien ben je aan T genezen.
  Ik doe de MIR-Methode gedurende een jaar dagelijks.
  Nu het andere: door mijn schildklierproblemen had ik veel te droge ogen. Sinds 3 dagen merk ik dat mijn luie rechteroog veel meer meeleest en kijkt en rechter staat,dus minder afwijkt, en de tranen biggelen deze 3 dagen regelmatig over m’n wangen. Zo uit het niets.
  Mireille, bedankt. Ans

  • Beste Ans,
   Wat een fantastisch nieuws! Ik ben super blij voor je! Ik hoop van harte dat dit door mag zetten en je heerlijk herstellen kan!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 19. Heel gek, ik heb opeens een afkeer van gehakt en grote behoefte aan hartig/ zout. Dat is al zeker een jaar zo en ik doe de MIR- methode al 2 jaar! Dan duurt het volgens mij wel erg lang voordat de stofjes aangevuld zijn, of zie ik dat verkeerd?

  • Beste Jolanda,
   Het kan meerdere betekenissen hebben. Het kan zijn dat je bepaalde voedingsstoffen snel verbruikt, sneller dan andere voedingsstoffen, waardoor je ze graag aanvult. Het kan ook zijn dat je naar een beter passend voedingspatroon bent gegaan en dat gehakt niet meer zo bij jou past en hartig/zout meer dan zoet. Veranderde eet-leefstijl. Blijf gewoon voelen waar je behoefte aan hebt.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 20. Inderdaad….ik ben ineens niet te stoppen als het gaat om het eten van noten… Ik weet dat een handjevol genoeg hoort te zijn maar dat is bij mij niet het geval. Ook rauwe groenten en meloen… Ik drink veel minder koffie, vroeger ging de pot helemaal leeg maar nu drink ik in de ochtend nog ongeveer 2 kopjes. Ik vraag me af of een verandering in behoefte ook te maken kan hebben met de (naderende) overgang….Er is dan toch een enorme verandering gaande in de hormoonhuishouding….Mijn darmen reageerden altijd erg prikkelbaar bij melkprodukten…nu gaat een bak volle kwark in 1 keer leeg (als ik niet oppas….)zonder dat ik er last van krijg.Groetjes Gerda

 21. Hoi Mireille,

  Ik sinds kort last van ouderdomsvlekken en zie ze plotseling steeds vaker verschijnen in mijn gezicht en op mijn handen. Ik ben daar niet zo blij mee.Kan de MIR methode hier van betekenis zijn? Moet ik dan voorafgaande aan de 9 stappen ook de instructie geven: verminderen vlekken?

  Hartelijke groetjes,
  Annemarie

  • Hai Annemarie,
   Dat zou kunnen, maar dat weet ik nog niet zeker, omdat ik er nog niemand over heb gehoord. Je hoeft geen extra stappen toe te voegen.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille Mettes

   • Hallo Lidwina, Zou je daar meer informatie over kunnen geven; welke voeding eventueel verantwoordelijk kan zijn voor ouderdomsvlekken? Ben benieuwd naar je antwoord. Alvast Dank!
    Vriendelijke groet
    Viviane

  • Hallo Anne-Marie,
   Je zegt niet hoe oud je bent, maar ouderdomsvlekken komen niet van wat je eet, maar van de zon.
   Daar heeft de MIR-Methode niets mee te maken, dat zou een te gemakkelijke oplossing zijn. Ouderdomsvlekken kunnen komen van te vaak in de zon zijn en niet genoeg zonnebrandcrème (50) op je huid smeren en dat moet je regelmatig opnieuw doen. Heb je een lichte huid dan kan dat ook sneller gebeuren. Of misschien werk je in de tuin of ben je veel buiten zonder je huid te beschermen ? Draag een grote zonnehoed die je huid beschermt en een goede zonnebril.
   Niemand vindt dat leuk, dus koop speciale crème en zorg voor je huid. De zon geeft ons vitamine D, maar je moet leren hoe hem op te vangen. En accepteren dat sommige mensen na uren in zon zijn nergens last van hebben. Niemand is hetzelfde.
   Hartelijke groet, Ada

 22. Hallo Mireille,

  Ik herken zoveel reacties van de anderen, mooi om te lezen.
  Ik doe nu een jaar of twee de MIR-Methode en gaandeweg heb ik bij mezelf al veel veranderingen opgemerkt. Ik slaap veel beter, sliep voorheen slechts 4 uur per nacht. Ook ik ben anders gaan eten sinds de MIR-Methode, het ging eigenlijk vanzelf. Nu eet ik al anderhalf jaar geen suiker meer, geen vlees, vrijwel geen zuivel meer alleen roomboter en sojaprodukten en ook ik ben meer noten en met name veel fruit en veel groenten, speltbrood, bruine rijst gaan eten. Ik voel me nu de hele dag fit. Het heeft wel een tijd geduurd maar ik kan nu de vruchten ervan plukken.
  Enerzijds lukt het mij steeds beter om vrede te hebben met wat er is aangaande mezelf. Echter anderzijds, bemerk ik dat onrecht aangedaan ( in mijn ogen) aan dieren of het nu is voor de vleesindustrie of kledingindustrie,of onrecht aangedaan aan de natuur en mensen steeds harder bij mij binnenkomt. Het doet letterlijk pijn en ik heb er verdriet van. Ik was altijd al betrokken bij het welzijn van dier, mens en natuur maar dit voelt anders. Ik schaam mij soms om mens te zijn.

  Fijn Mireille, dat je zoveel mensen op weg helpt om te worden wie we in diepste kern zijn.

  hartelijke groeten, jose

 23. Lieve Mireille,

  Dat je jezelf ziek kan maken, ben ik inmiddels nu wel achter. Vroeger op school veel gepest. Ik wilde niet meer naar school, had iedere keer wel een ander excuus, zogenaamd ziek?!
  Inmiddels heb ik al 20 jaar MS.
  Ik ben over het algemeen een positief ingesteld persoon, maar soms zakt de moed je wel in je schoenen.
  Ik heb al verschillende methodes geprobeerd, zoals Reiki (ben nu zelf Reiki-master, maar doe er al heel lang niets meer mee)
  Sinds dat ik met jouw methode ben begonnen, voel ik me steeds sterker worden.
  Dank je wel daarvoor.

  Liefs Irene

 24. Nu ik alle reacties zo lees realiseer ik mij dat mijn behoefte aan koffie ook veel minder aan het worden is. Ik drink veel meer water, het lijkt wel alsof mijn lichaam daar veel meer om vraagt.
  De laatste tijd ben ik heel bewust mijn koolhydraten aan het minderen. Dat lukte eerder nooit, maar nu dankzij MIR wel. En daardoor val ik ook af (en daar ben ik blij mee!). Door het minderen van de slechte koolhydraten heb ik ook nauwelijks nog behoefte aan zoetigheid. Als eiwitten heb ik veel behoefte aan noten, eieren en kaas (in die volgorde). Ik was nooit een grote vleeseter, maar het lijkt wel alsof de behoefte aan vlees ook aan het afnemen is.
  Wat betreft tekorten: sinds ik een paar jaar geleden in de overgang kwam kreeg ik behoorlijk last van splijtende nagels. Nagelverharder hielp zelfs niet meer op het laatst. En nu durf ik te zeggen dat ik daar geen last meer van heb. Mijn nagels zijn weer gewoon sterk zoals vroeger, zonder dat ik er ook maar iets op smeer. En zonder dat ik supplementen neem. Super! Voor mij weer een bewijs dat MIR-Methode werkt.

 25. Mireille,

  Na een goede maand MIRREN (en ga nog door) merk ik dat ik meer trek heb in noten en dat vooral ‘s avonds. Geef hier ook aan toe en begrijp nu dat dit mogelijk is. al regelmatig noten maar is nu vaker. Verder eet ik ook meer eieren, ook omdat ik weet dat dit goed voor mij is.
  Bijzonder om te merken is wel dat ik meer last heb van restless legs, dat ging een periode heel goed maar nu sinds 2 weken is het weer mis. Verder ben ik aan het herstellen van overspannen zijn maar voel nog wel veel moeheid, slaap gelukkig wel goed. Heb jij nog een tip voor de restless leggs?

  • Hai Annemieke,

   Fijn dat je zo goed slaapt, want dat is al de helft van je herstel! Nee, over restless legs heb ik nog geen duidelijke ideeën. Wanneer ik meer heb kunnen onderzoeken, zal ik het beslist melden. Heel veel succes met aanvullen en een hele goede gezondheid gewenst!

   Groetjes, Mireille

   • Hai Annemieke, magnesium (ik heb zelf alleen ervaring met een tablet) vlak voor het slapengaan innemen wil nog wel eens helpen. Spierversterkende oefeningen in combi met ontspanningsoefeningen hebben mij ook geholpen.

    Succes!

  • Annemieke, ik denk dat je nu een diepere laag aan het uitwerken bent. Sta je toe om die laag aan te pakken en ga niet (onbewust) in je verzet zitten. Blijf gewoon je MIR doen.
   Als hulpmiddel kun je je voeteneind 10 hoger maken af lopend tot aan je heupen. Dit heeft mij geholpen. Succes

  • Tegen restless legs is al het gebruik van magnesium genoemd, b.v. magnesiumcitraat. Het beste kan je dit in poedervorm innemen. In tabletten e.d. zitten stoffen, die je liever niet moet hebben.
   Je kunt ook magnesium-olie gebruiken, en hiermee b.v. je voetzolen insmeren. Via de huid wordt magnesium nog beter opgenomen. De olie kan je ook heel eenvoudig zelf maken. Zie internet.
   Mij helpt het vrijwel meteen!!

  • hoi Annemieke. Ik had ook altijd last van restless legs en ben er nu achter dat kaas voor mij de boosdoener is.
   Ik ben gek op kaas maar doe het noodgedwongen toch maar minder op mijn brood.

  • Ik heb extreem last gehad van restless leggs en nu is het zo goed als over. Destijds had ik een ondergewicht, at ik niet voldoende (vergeleken met nu), zat ik mentaal en psychisch niet lekker en waren veel bloedwaarden nog net toelaatbaar, zo laag. Ook spieren waren daardoor natuurlijk niet meer goed doorvoed en niet ontspannen genoeg. Sinds ik fysiek en mentaal sterker ben geworden, heb ik er geen last meer van. Ik zorg wel dat ik elke dag in ieder geval 1 banaan eet en verder een goede, gezonde en normale voeding. Als ik moe ben of wat grieperig, heb ik er weer wat last van. Het heeft dus ook met weerstand te maken. Ooit heb ik van alles geprobeerd, allerlei middeltjes (stukje zeep op het voeteneind, voeten hoger, voeten en benen masseren, etc.). Niets hielp echt.
   Nu wel dus. Goed in je vel en lijf zitten. En als het toch nog een keer zo is, eet ik een stukje banaan (ook al is het midden in de nacht).

 26. Ik doe al langere tijd aan de MIR-methode, de eerste verandering in mijn eetgewoonten kwam een aantal maanden geleden: ik dronk al jaaaarenlang elke dag frisdrank, het lukte me op de één of andere manier maar niet om daar vanaf te komen. Daar nu opeens helemaal genoeg van, ik vind het niet eens meer lekker! Dus ben al een paar maanden frisdrank-vrij, heel fijn. 🙂 En wat minder trek in snoep e.d., ik voel ook duidelijker hoe mijn maag reageert als ik snoep eet, die wordt daar namelijk een beetje verkrampt van. Dus dat ik dat beter doorheb helpt natuurlijk ook om het te laten staan.

  Groeten

 27. Goedenmorgen Mireille,
  Wat betreft voedsel en drank het volgende: Trek in koffie is erg verminderd. Ik drink nu 2 cm. koffie aangevuld met warm water om zodoende mijn koffieverslaving langzaam af te bouwen. Ik at veel en nu laat ik zelfs eten staan. Zuren als azijn, citroen en andere citrus vruchten staan me niet meer aan inclusief mosterd en andere specerijen. Ik heb een geweldige trek in bananen, iets wat ik zeker al 40 jaren niet heb gehad. Ook heb ik trek in hazelnoten. Maar vooral wil ik dat mijn maaltijden geen bijzondere smaakjes hebben door toevoegsels als kruiden en sausjes. Simpele maaltijden zodat ik kan proeven wat het originele voesel is, gwoon en aardappeltje en groenten en salades zonder veel olie. Ik drink veel water dat deed ik altijd al nu drink 3 tot 4 glazen meer per dag. Mijn slaap is perfect. Normaal sliep ik uit 7 dagen 3 niet en de rest slecht nu in 9 dagen heb ik 1 nacht niet geslapen. Bij baden komen van mijn voetzolen toxins and ik vond dat zo vreemd omdat ik best wat ervaring heb met detox programma’s en dat had ik nog nooit meegemaakt. Normaal kwamen er dode cellen en rommel van mijn armen, benen, borst en rug. Nu niet alleen van mijn voetzolen. Ongelooflijk, ik kan het het best omschreven als een wit sebum. Ik wil je hartelijk danken voor je bijzondere spirituele methode die in 9 dagen mijn leven zeer positief heeft veranderd. Een hele fijne dag toegewenst.Ellen

 28. Dag Mireille
  Ik heb al vijftien jaar cvs en ook fibromyalgie. Een jaar of zes geleden kwam er een schildklierprobleem bovenop. Volgens de dokters moet ik levenslang schildklierhormoon innemen omdat ik antistoffen tegen mijn schildklier aanmaak. Na drie maanden MIR blijkt dat ik veel minder schildklierstimulerend hormoon in mijn bloed krijg en mag ik de medicatie een heel klein beetje verlagen. Ik hoop dat het een gevolg van MIR is en dat ik nog helemaal van de medicatie afgeraak. Voor de rest blijf ik even hondsmoe als ik me al jaren voel. Het werd lastig om MIR vol te houden zonder voelbare resultaten dus deze bewijzen in mijn bloed zijn wel een opsteker.
  Hartelijke groet,
  Brigitte

 29. Hey Mireille,

  Ik heb de MIR-Methode 4 weken gedaan en toen gestopt, maar ben van plan terug te beginnen. Ik zit sinds 2 dagen met een maag-darmontsteking denk ik. Zeer waarschijnlijk van teveel koffie. Kan ook zijn, zoals ik gelezen heb, dat er heel wat emoties los komen want er zitten er nogal wat. Als kind altijd tussen ruziemakende ouders en nu ben ik 51 en het gaat tussen hen van kwaad naar erger en ze komen beiden hun verhaal doen, maar ik ben het spuugzat!!!
  We hebben vier kinderen waarvan eentje ontspoord was met onnoemelijk veel problemen, wat ook niet in de kleren kruipt hé. Is nu wel aan de beterhand maar blijft moeilijk. Dus er zitten nog heel wat negatieve emoties verankerd.Ik denk dat het beter is om de MIR-Methode gewoon een tijdje verder te doen.

  Alvast een dikke dankjewel.

  Lieve groetjes.

 30. Beste Mireille,

  Bij mij kon ik verschil in voedingsbehoefte merken doordat ik ineens veel meer zin in vlees eten kreeg. Ik ben al vanaf mijn 16e vegetarier, maar eet de laatste jaren zo eens per 2 weken een keer vlees, als ik daar trek in krijg. Nu was het ineens veel meer, maar het ging na een week ook weer voorbij. Grappige ervaring.

  Groetjes, en bedankt voor de MIR-Methode!

  Ingrid

 31. Lieve Mireille,

  Graag wil ik je laten weten hoe blij ik ben met deze methode.
  Vanuit haar eenvoud te doen maar met veel liefde gegeven.
  De zelfliefde waarin ik gelukkig al mocht “vallen” na zware tijden, voelt nog intenser door de strelende aanraking op de huid tot in alle cellen wat zo mijn verlangen is.
  Ik doe dit nu anderhalve week, en ik merk dat mijn energie zo rijk aan voelt.
  Het sterkst nu leeft bij mij dat als er bepaalde gedachten opkomen, associaties over mijn vader of moeder, ik vanuit het niets ineens zeg: vader loskoppelen of moeder loskoppelen. Dat voelt heel prettig. Ik voel mijzelf hierin meer aanwezig.
  Mijn weg mijn eigen weg begint zich waarlijk te voelen!
  Vanuit mijn verlangen voel ik hoe mooi het is om uit te spreken:
  “Missie verduidelijken”. Ook hierin voel ik dat het gaat leven. Ik ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen voor mij!
  Al met al voel ik de enorme achterliggende waarde, waarin ik misschien nog niet eens beseffen kan wat werkelijk nog kan plaats vinden en verschuiven tot dat wat ik ben. Ik dank je innig voor deze ontdekking en verspreiding.
  Inmiddels is een Duitse vriendin er ook mee begonnen, met stap 5 en 7 als eerste voor haar. En zij heeft een vriendin van haar enthousiast gemaakt.
  Is dit niet prachtig! In zo’n korte tijd drie mensen al heel blij met jouw Gift from God.

  Ik krijg ook de nieuwsbrieven en de begeleidende e mails.
  Belangrijk voel ik is ook de info achter de stappen, die ook onbewust mee gaan spelen, denk ik.
  In ieder geval ga ik de CD bestellen in het Duits, dat lijkt mij nu een héél mooi Kerstkado!

  Van Hart tot Hart,
  Amari

 32. Hoi Mireille

  Heb minder behoefte aan koffie, gelukkig! Ben nu acht weken bezig. Vorige week even gestopt, maar voelde dat ik door moest gaan. Heb een seksueel misbruik verleden en heb het gevoel dat daar nu veel mee gebeurd. Ben onvoorstelbaar moe.

  Liefs Tiny

 33. Beste Mireille,
  Ik heb nogal last van migraine (zeker 1x p.m. rond mijn menstruatie) en ik ben gestart met acupunctuur daartegen. Nu 6 behandelingen gehad (2xpw). MIR-Methode doe ik nu zo’n 6 wkn… gestart met stap 5 en 7.
  Kan het geen kwaad MIR-Methode en acupunctuur? Ik slaap slecht, ben vaak wakker, ben heel moe, heb vreetbuien…. ik weet me even geen raad.
  Heb jij raad?
  Groet van Sanne

 34. Lieve Mireille,

  Wat ben ik dankbaar dat jij dit hebt ontwikkeld en dit ook nog eens gratis deelt!! Heb inmiddels wel 10.000den euro’s, sinds mijn 18e jaar uitgegeven voor methoden om mijzelf te helen. Sinds aantal weken; ben begonnen met EMDR(gratis door studie van een psycholoog) en sinds 1 week bezig met de MIR-methode. Wow, wat een verschil al. Voel mij zo goed, gezond, hoopvol dat eindelijk na 44 jaar (veel depressies sinds 6 jaar oud; veel gepest, autistisch)daar een heel groot licht straalt aan het eind van die tunnel!!Weg met die trauma’s, die niemand dienen! Wow, dank je wel!!!! Mijn 5 kids zijn zo blij voor mij en met mij!! Heel veel liefs, Jeanine

 35. Hallo Mireille.ik heel andere reacties.last van mijn maag,kan weinig eten verdragen. Ook geen trek in eten.
  Komt dit ook wel voor?

  • Beste Ada,

   Ik heb deze reacties nog niet zo letterlijk hetzelfde terug gehoord, maar het kan beslist. Het kan zijn dat er op je maaggebied veel emoties vrij komen (niet op aarde willen zijn, niet in je kracht durven staan, overbezorgdheid, etc.) waardoor die op dit moment teveel stress heeft om voeding te kunnen verteren. Als het te lang duurt, wil je dan naar een MIR-Methode begeleider gaan? Die kan dan gedetailleerd uittesten wat de oorzaak hiervan is.

   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille Mettes

 36. Beste Mireille,

  Wat een ontdekking, de MIR methode. Ben meer dan 30 dgn onderweg en ga er vrolijk mee door….voel me rustiger en steviger. Heb een enorme trek in appels, vooral ‘s avonds. En noten, voor mijn darmen niet altijd fijn maar kan ze niet weerstaan.

  Dank en groeten Marion

 37. Hallo Mireille,

  Dit artikel had niet toevalliger kunnen komen. Ik heb de afgelopen dagen elke dag een ei gegeten en ik snapte niet waar het vandaan kwam dat ik daar ineens zo’n zin in had!
  Ook heb ik enorm veel trek,zou dat ook een gevolg kunnen zijn?
  Ik ben juist een paar kilo afvallen en wil eigenlijk niet weer meer gaan eten. Kan dat een probleem zijn?

  Groetjes, Elise

  • Beste Elise,

   Je lichaam wil misschien tijdelijk extra voeding om weer in balans te kunnen komen. Het kan ook zijn dat je meer vanuit emoties aan het eten bent. Observeer ‘s wat er gebeurt wanneer je weer trek hebt. Voel je dan frustraties, verdriet?
   Het lijkt me voor je lichaam fijn wanneer je het de kans geeft om tekorten aan voeding weer aan te vullen, maar als je alleen drop of chocola eet, is het meestal emotie-eten.

   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 38. Dag Mireille,

  Na een maand Mirren is bij mij ook de productie op gang gekomen. Niet zozeer op het gebied van voeding maar mijn missie in het leven. Tot voor kort was het nog een onsamenhangend geheel. Nu zijn de ontbrekende schakels aangevuld en heb ik een compleet plaatje voor ogen. Zo zie je maar!

  Een sprankelende groet,

  Ria

 39. Hallo Mireille,

  Ik had nadat ik een paar dagen bezig was met de MIR-Methode, ineens trek in glazen melk. Dat was vrij snel weer over. Daarna had ik heel veel trek in walnoten, en het gekke is….die lustte ik nooit. Ook dat ging weer over. Maar wat ik nu, al zolang als dat ik MIR, heb (dat is nu 5 weken) is dat ik geen koffie meer lust. Ik heb het al diverse keren weer opnieuw geprobeerd, maar het smaakt mij gewoon echt niet meer.

  Groetjes Margie

 40. Voordat ik de MIR-nethode deed was ik zo snoepverslaafd dat ik hoopte er ooit eens zo misselijk van te worden dat ik nooit meer snoep zou aanraken.Maar helaas dat ogenblik kwam nooit. Ik bleef naar snoep hunkeren. Ik voegde elke dag de stap “snoepverslaving loslaten” toe en sindsdien taal ik niet meer naar snoep maar neem nu noten. Bedankt voor de MIR-methode.

 41. Hallo Mireille

  Ik doe al meer dan twee jaar trouw de mirmethode met tussendoor kleine pauzes.
  Heb het nog steeds hard nodig. Mijn eetgewoonten zijn veranderd heb steeds minder zin in vlees en eet graag zo gezond mogelijk.
  Als ik me een paar keer heb laten gaan met ongezonde producten, zoals koek, snoep, enz, voel ik me niet prettig. Mireille wat is jou mening over brood?
  Ben jij een voorstander van gluten, suiker en zuivelvrij ? Heb geen echte allergieën maar ben wel veel moe.
  Bedankt voor al jou waardevolle tips.

  Liefs Annemiek

  • Beste Annemiek,

   Wat fijn om te horen dat je al zo goed voelt welke voeding niet goed voor je is! Ik ben er vooral voorstander van dat je beter leert te observeren wat goed voelt voor je en waar je energie van krijgt. Het kan namelijk per persoon verschillen. De kunst is om te onderzoeken waar je energie van krijgt en waar je moe van wordt. Door steeds meer in balans te komen, wordt het steeds makkelijker om te voelen wat voeding met je lichaam doet.

   Veel succes!
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 42. na de MIR periode heb ik heel veel behoefte aan zoet , ik snoep aanmerkelijk meer . Hoop dat het weer voor bij gaat.
  Boosheid is minder geworden .

  groet Jannie

  • Beste Jannie,

   Behoefte aan zoet heeft een andere oorzaak. Dat heeft meestal te maken met behoefte aan troost, omdat er veel verdriet naar boven komt. Deze fase gaat weer voorbij, wanneer je behoefte aan troost aangevuld is via stap 7. Basisbehoeften aanvullen.

   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 43. Hallo Mireille,

  Ik ben nu 4 weken bezig met de MIR-Methode, de laatste week doe ik ook één keer per dag de baby, kind en jongeren MIR bij. Er komt heel veel verdriet los op momenten dat ik bij mezelf stil sta. Ik heb heel veel behoefte aan zoet! Niet erg goed voor mijn lijn:-) Ook heb ik soms last van mijn onderrug en darmen en een opgeblazen gevoel. Ik begin meer te voelen, verdriet maar ook komt er ruimte voor warmte en liefde. Ik kom dichter bij mezelf, voel me zekerder:-)

  Warme groet, Christina.

  • Ha Christina,

   De behoefte aan zoet, heeft vooral met oud verdriet te maken en behoefte aan troost. Zie ook mijn antwoord aan Jannie! Ik kan je alleen maar vragen of je de MIR-Methode langer wilt blijven volhouden tot de behoefte aan zoet gaat afnemen.

   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

   • Ik heb dat ook, wil meer eten en snoepen. En ik was net moeiteloos 5 kg afgevallen door gezond eten. Baalen, maar nu snap ik dat het door de mir komt.

 44. Mijn gehele eet patroon is veranderd. Heb 8 weken de MIR-Methode gedaan. Doe nu de kinder mir. Mijn trek in zoet is weg. Drink tussen de middag groene smoothies en heb ineens trek in walnoten, vers uit de dop.
  Ik heb wel veel last van tranende ogen en jeuk in in mijn oog hoeken. Dit is sinds een paar weken…..
  Voel mij echt beter!
  Groeten Carina

 45. Lieve Mireille

  Toen ik jou voor het eerst op het filmpje zag, kon ik er direct in geloven.
  Dank je wel dat je deze methode zo liefdevol aan zoveel mensen door geeft.
  Jouw werk is belangrijk en ik vraag God’s zegen (of hoe je het maar noemen
  wilt. de Liefde etc.) voor jou en je passie.

  Ik lees steeds vol belangstelling jouw mails.
  Wat maak je me er blij mee.

  Alle liefs, Irene.

 46. Hoi Mireille,
  Voordat ik met de MIR methode begon, at ik dagelijks een zelfgemaakte fruitsalade.
  Nu doe ik sinds 20 september de MIR methode en ik heb, min of meer, een afkeer van fruit gekregen. Nu heb ik altijd gehoord en gelezen dat je 2 stuks fruit op een dag moet eten. Dat is goed voor de vitaminen.
  Kan jij een verklaring geven dat ik een afkeer van fruit heb gekregen?
  Ook at ik graag zoetigheden zoals chocola en drop. Dit is nu ook helemaal verdwenen. Heel af en toe neem ik nog een dropje….ik vind het heel bijzonder!
  Doordat ik nu veel minder snoep, had ik ook gehoopt, dat ik wel zou afvallen. Dit is helaas niet het geval. Kan je me vertellen hoe dit in elkaar steekt??
  Alvast bedankt voor je reactie!
  Groetjes van Marijke

  • Beste Marijke,

   Het zal vast gek klinken, maar fruit is niet altijd goed voor een mens. Daarover zijn verschillende publicaties te vinden op internet. De suikers in fruit kunnen verzurend werken en sommige soorten fruit kunnen gewoon niet bij je passen. Super dat chocola en drop je niets meer doen. Om af te vallen, kan het zijn dat er nog iets anders nodig is. Vaak zit het in de dikke darmmeridiaan (stap 4), bij het ‘niet los kunnen laten’, maar ook voor mij is afvallen nog vaak een raadsel. Wat ik het meest aan tref bij mensen met overgewicht is dat diepe emoties nog een rol spelen.
   Ik heb een keer in een interview verteld over mijn kijk op afvallen: https://www.mirmethode.nl/andere-kijk-op-overgewicht-met-de-mir-methode/
   Er komen heel veel factoren kijken bij afvallen. Kortom, ga gerust door met de MIR-Methode en geef jezelf de tijd om helemaal weer je balans te vinden. Dan zal op den duur ook overgewicht zich gewonnen geven.

   Veel succes!
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

   • Lieve Mireille,
    Dankjewel voor je reactie! Ik ga zeker door met de MIR methode. Ik heb al zoveel herstellende werkingen in mijn lichaam meegemaakt…..het is ongelofelijk, maar waar!
    – whiplash na 2,5 jaar helemaal verdwenen: geen fysio meer, geen nekbrace, medicijnen ( Diclofenac natrium 75 mg 2 X daags ) aan het afbouwen
    – geen nachtelijke krampen in mijn benen meer. Heb dit mijn leven lang gehad!
    – weer zonder medicijnen kunnen poepen. Heb mijn levenlang hiervoor medicijnen moeten slikken! En nu: niets meer!
    – psychisch veel sterker geworden. Maak me niet meer druk om dingen. Kan alles beter relativeren…..
    – missie verduidelijken: mijn foto’s en verhaaltjes worden in steeds meer kranten en tijdschriften opgenomen: wil mensen, maar vooral kinderen, bewust laten worden van de prachtige natuur!

    Lieve Mireille,
    Als ik jouw foto zie, dan word ik altijd zo blij. Heel bijzonder!
    Je hebt een fantastische uitstraling!

    Groeten van Marijke

 47. Hallo beste mensen,

  de rode wijn begint me tegen te staan de laatste weken. Als dat een gevolg is van de MIR-methode heb ik nog een keuze waarmee ik kan stoppen. 🙂

  Nee hoor: ik luister naar mijn lijf. Vanaf 1-1-2014 voor mij geen alcohol meer (voorlopig)

  Vlees ook steeds meer trouwens. Was al flexitariër maar wordt me eer steeds meer bewust van.

  Groet,
  Boudewijn

  • Ha Judith!

   Smullen maar! Mooi hoor, hoe het werkt. Ik wens je een voorspoedige gezondheid!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 48. Mireille ter aanvulling.
  Ik heb een aantal jaren geleden 25 bestralingen,5 chemokuren gehad en 3,5 jaar antihormoonpillen geslikt tot ik erachter kwam dat ik daar waarschijnlijk zo moe van werd.
  Moe ben ik sindsdien.
  En depressief.
  Ook daar voel ik verbetering
  Misschien logisch dat de opbouw dan lang duurt.
  Hoe lang?
  Zou begeleiding versnellen?

  • Beste Leni,

   Ik wens je enorm veel sterkte met je herstellingsproces. En ja, een persoonlijk protocol van een begeleider kan zeker het proces versnellen, omdat je dan veel gerichter kunt werken aan de oorzaken van de klachten.

   Heel veel sterkte en succes!
   Mireille Mettes

 49. dag Mireille,

  vroeger veel problemen gehad met mijn gewicht;half mei begonnen met MIRmethode; half juni tarwe en geraffineerde suiker geschrapt van menu en reeds 8 kilo afgevallen zonder honger te lijden of het gevoel te hebben dat ik op dieet ben 😉

 50. Hoi Mireille,

  De laatste tijd eet ik helemaal geen vlees meer wel vis vooral zalm.
  En ik heb de laatste dagen erg veel trek in chocola wat ik normaliter niet heb.
  Kun jij mij vertellen wat voor stofje ik dan mis?
  Ik ben de laatste tijd weer begonnen met de MIR controle omdat ik ontzettend last van huiduitslag heb.
  En vanochtend was het al bijna weg, ik ben pas 6 dagen geleden begonnen. Ik hoop van jou te horen en ga zo door.

  Groetjes,

  Marion Remie

  • Beste Marion,

   In chocola zit onder andere tryptophaan. Dit is een stofje dat in je lichaam helpt bij de aanmaak van serotonine. Dit is een hormoon/neurotransmitter die maakt dat je je prettiger/vrolijker voelt, maar die ook helpt om goed te slapen.

   Hoe puurder de chocola, hoe meer van die tryptophaan erin zit.

   Ik wens je er veel geluk mee!
   Groetjes, Mireille

   • hoi Mireille,

    Nog bedankt voor jouw reacties. Dat van dat stofje om me vrolijker te voelen dat kan wel kloppen gezien dat ik dit afgelopen jaar heel wat voor de kiezen heb gehad. Mijn baan kwijt, mijn moeder is overleden en in die tijd kreeg mijn broer ook nog eens een hartaanval.
    Gelukkig gebeuren er ook nog leuke dingen, want ik wordt weer oma.
    Verder wil ik je bedanken voor al je nieuwsbrieven, ze helpen mij en ik denk ook gezien de reacties een heleboel mensen.
    THANKS!!!!

    Groet, Marion

 51. Dag Mireille,

  Ja, ik heb inderdaad al een tijd behoefte aan eieren en noten,
  had lange tijd geen eetlust, begint nu terug te komen na dik drie maanden mir.
  Ook krijg ik weer meer zin in beweging.
  Ik heb enorm veel emoties gehad en dat is nog niet over.
  Het loslaten van de rookverslaving doet het nog niet.
  Is het zinvol eens een afspraak met je te maken of moet ik nog veel meer geduld hebben?

  • Beste Leni,

   Wat fijn dat je weer trek hebt in eten! Ja, het is goed om een afspraak te maken bij een van de begeleiders. Ik ben even gestopt met individueel begeleiden, helaas. Als je op de website kijkt, kun je op postcode zoeken naar een begeleider die dicht bij jou in de buurt woont.

   Heel veel sterkte en vooral veel geluk gewenst!
   Mireille Mettes

 52. hallo
  Ik ben nu twee weken met de MIR-Methode bezig.
  ik heb al jaren (met onderbrekingen)last van wortelkanaal ontstekingen.
  Echt dramaties.Denk je dat dit zal gaan werken?
  Groetjes

  • Beste Greet,

   Met de MIR-Methode werk je aan de verbetering van je immuunsysteem. Als die sterker wordt, kan het ontstekingen veel beter te lijf gaan, dus ja, er is zeker kans dat de MIR-Methode bij je gaat werken.
   Blijf wel altijd samenwerken met de tandarts, want soms is ingrijpen echt nodig, wanneer ontstekingen geen uitweg hebben uit je kaakholte.

   Heel veel sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 53. Hoi Mireille,

  Mijn schildklier werkt nu, na een hele tijd stabiel te zijn geweest weer iets te snel( heeft ook met hormonen te maken toch!)
  zal het dan zo zijn dat bij het gebruik van de methode ook deze
  stofjes weer afgevoerd worden?

  Groetjes, Ans

  • Beste Ans,

   Nee, die stofjes worden niet afgevoerd, maar de MIR-Methode helpt bij het in balans brengen van het hormoonstelsel, dus zullen de stofjes die teveel worden geproduceerd weer afnemen.
   We hebben meldingen van 2 mensen dat bij hen de schildklier weer optimaal functioneert, dus ik hoop op meer goed nieuws!

   Hartelijke groetjes en succes!
   Mireille Mettes

  • Hai Dien,

   Ja, bijzonder! Dat heb ik al van meer mensen gehoord. Dat vlees bijvoorbeeld begint tegen te staan. Blij dat het je zo goed bevalt!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Hai An,

   Ja, mooi hoe dat werkt, he! Dan geeft je lichaam eigenlijk aan dat het behoefte heeft aan de goede voeding uit mandarijntjes. Gelukkig zijn ze er nu volop! Dat ze je maar goed mogen doen!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.