Home » Artikelen » 35. Zeven krachtige coachvragen om jezelf bewust te maken

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

35. Zeven krachtige coachvragen om jezelf bewust te maken — 85 reacties

 1. 4. Mijn verhaal aan jongeren: Pas op! Volwassen worden is een truc. Er is niks aan.

 2. 1)Ik heb eigenlijk nooit gezongen , doch sinds ik de MIR toepas nu 3,5 maand ben ik soms plots spontaan een deuntje aan t’ zingen , voor mij is dit het teken dat er bepaalde blokkades opgelost zijn !

  6)Ik heb ook nooit gedanst , wel steeds heel erg naar gesnakt het goed te kunnen want dansen is iets prachtig , je kan je er zo goed inuit leven !

  7)Mocht er plots een groot wonder gebeuren, dan is mijn innigste wens … de man van mijn leven te ontmoeten,eindelijk na vele jaren alleen maar niet ongelukkig … toch graag iemand die helemaal bij me past , konden we elkaar gelukkig maken dan zou ik me echt gelukkig voelen , dit is dus nog mijn innigste wens !!

 3. Nu neem ik de kans waar om te vertellen dat ik een jaar geleden door toevoeging aan de 9 stappen van de MIR-Methode “Actinische Keratose weg”(dit is een voorbode van huidkanker) na ongeveer drie maanden alle vlekken op mijn benen zijn verdwenen.

  Ik las daarover van een andere deelneemster van de MIR methode en ik dacht dat wil ik ook proberen. Na plusminus 8 weken werden de vlekken langzaam minder fel van kleur en het proces zette zich door totdat alle vlekken verdwenen waren. Een maand geleden vertelde ik mijn verhaal tegen de huidarts. Hij was hoogst verbaasd en hij vroeg om de methode. Ik heb een kopie van de 9 stappen achtergelaten bij hem. Ik ben nog steeds verwonderd over dit wonder.
  Dank je wel Mireille dat je de MIR-Methode in mijn leven bracht. Ik doe de methode al jaren elke dag en ik geloof erin dat het mijn leven in balans houdt.

  Hartelijke groeten van marijke

  • Fantastisch gedaan Marijke! Ik ben ongelooflijk blij voor je dat je je huid zo mooi hebt weten te herstellen! Hoera!
   Groetjes, Mireille

 4. Lieve Mireille,
  Het geeft dan een gevoel van grote kracht en waarde in mijzelf.
  Door de waarde die ik voel in mijzelf zie ik ook de waarde in de andere mens.
  En zeker ook de waarde in alles om mij heen zoals planten en dieren.
  Dat wordt dan niet meer versluierd door emoties.
  Dat is waar ik aan wil werken.
  Het geeft me een groot gevoel van helderheid.
  Dat is het inzicht dat ik kreeg!!!
  Dankjewel!

 5. Moest alleen maar huilen. Ben benieuwd of ik nog wat anders merk
  Groetjes

  • Beste Loes,
   Huilen is vaak dat je herkent waar de pijnplekken zitten. Door het huilen, laat je de oude pijn erover al los. Ik hoop dat je je daarna moe en vervolgens wat lichter hebt gevoeld!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel Mireille, wel heel moe en nog steeds af en toe huilen

 6. ik doe elke avond de MIR-Methode
  want dan wordt ik moe
  en ikweet niet of het aan de MIR-Methode ligt of met de maan
  maar ik ben zo moe
  alles doet pijn tot mijn botten toe
  ik heb op dit moment geen fut om iets te doen
  terwijl er zoveel te doen is
  ik wil ruimen en opruimen zodat het allemaal weer overzichtelijk wordt
  nu is het overal een bende ,ja dat ligt aan mezelf ik weet het
  iets wat ik gekocht heb vind ik zonde om weg te doen
  dus ik denk dat mijn probleem loslaten is letterlijk en figuurlijk ook

  • Beste Mieke,
   Ja, het leest inderdaad zo alsof je letterlijk en figuurlijk mag gaan loslaten. Zorg je ervoor dat je op tijd hulp inroept als je het in je eentje niet kunt bolwerken? Soms is de hulp van een ander zo fijn om die eerste start te maken om alles weer op orde te krijgen.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 7. Lieve Mireille,

  01-14-15 september 2018 sta ik in het Magisch Theater in Maastricht en speel samen met een vriendin onze theatrale vertelling VROUWLUI. (een terugblik op ruim 50 jaar vrouw zijn middels hilarische, ontroerende en schrijdende dialogen en scenes). Dat ik weer kan en ga ‘spelen’ is voor mij zeker deels te danken aan de MIR-methode! Na 3 jaren fysieke klachten en van het kastje naar de muur gestuurd te worden door de reguliere artsen (waaronder darmproblemen), weinig energie, paniekaanvallen en sombere gevoelens zie ik weer mogelijkheden en durf ik weer naar de toekomst te kijken.
  Vanaf november 2017 doe ik elke dag de MIR-methode. Het is een vorm van meditatie geworden, een liefdevol moment voor mijzelf.. een moment om te ‘scannen’hoe het met me gaat.. fysiek, emotioneel, spiritueel, metaal, relationeel. Het gaat fysiek stukken beter met me, ik heb meer rust, voel me krachtiger in relaties (met name mijn vader).. Dank Mireille..

 8. 1: ik zijn altijd mee met de radio. In auto uit volle borst met wat moves. Heerlijk
  2: met mir begeleider huilde ik bij gezien en gehoord worden aanvullen. Als kind en 10de in de rij werd ik aan mijn lot overgelaten. Heb wel mijn plan leren trekken
  3: mamy was zenuwziek en dus moesten we stil zijn. Zeer beladen sfeer
  4: oei waarschuwing? Lijkt op PAS OP voor volwassenen? Ik zou de jongeren doen stilstaan om te voelen wat ze graag doen , wat maakt je blij, wat zijn je talenten? Wat wens je te betekenen voor jezelf en de maatschappij? Zorg ervoor dat je dromen uitkomen. Doen!
  5: het nieuws van oorlogen rampen tirannie moorden stroomt de huiskamer binnen. Daar wordt ik zo ongelukkig van. Het grote verdriet. Ik huil voor mezelf en voor de anderen
  6: ik heb altijd gedanst. Ouders danste ballroom en als kind kon ik meedoen. Dan jazzballet Afrikaanse dans zumba 5 ritmes tango. Op fuiven was ik niet van de dansvloer te krijgen. Heerlijk!
  Menopauze rond 50 52 j voelde me terug een puber maar erger. Had ik dan niets geleerd? Emoties tierde door mijn lijf. Kon niet meer vertrouwen in mijn intuïtie. Stress. Bij tango te Veel pijn a heupen. Kilo’s kwamen erbij. Mijn lichaam verkrampte. Van de ene therapeut naar de andere. Ik verlang zo om de pannen van het dak te dansen
  7: ik sta op en voel me helemaal uitgerust door een goede nachtrust. Ik loop soepel naar de badkamer. Geef mezelf een stralende lach. Ik weet dat ik kan vertrouwen op mijn innerlijke stem en voel me krachtig. Ik zie blije gezichten We komen samen. De kracht van acht en laten los wat nog vast zit. Helpen anderen en mekaar. Heb helemaal geen drang meer om me vol te proppen met chocolade. Kan er wel af en toe van genieten in aangenaam gezelschap. Ik heb inspiratie de juiste materialen komen op mijn pad en kan werk maken die de mensen aanspreken en wensen aan te kopen. Ik ben ook een prima MIR begeleider want uit ervaring weet ik dat het helpt.
  Helaas is het niet meer mogelijk om hiervoor opgeleid te worden?

 9. Doe al langer de MIR methode, heeft enorm geholpen tijdens en na ziekte, moest mijn leven steeds weer bijstellen om oude gewoonte’s te laten verdwijnen en dat vergt moed en strijd.
  Maar gaat steeds beter, soms doe ik de MIR een tijdje niet..en dan opeens wordt ik weer en moe, en is het leven weer wat moeilijker, dan pak ik het weer op, en het geeft dan direct weer rust in mijn hoofd, noem het maar bidden om kracht en inzicht, nu was ik al een tijd op zoek naar mijn missie in het leven, werk niet meer,en voelde me nutteloos, maar ik heb het nu eindelijk gevonden..mijn Missie..de dag met rust indelen, leuke dingen doen..er zijn voor de anderen , maar op mijn voorwaarden ..maar heel veel rust er tussenin,dat doet mij zo goed..en ik weet zeker dat de 9 stappen van de MIR-Methode daar in meespelen..zoals Moeder loslaten..want oie die heeft ene grote invloed in je leven en bij vele..dus een aanrader Mireille ..voor vele gewoon doen..ben je dankbaar dat je in mijn leven bent gekomen !!

 10. Hallo, ik ben nu een week bezig met de Mir methode, na een best roerige tijd voel ik al een paar dagen een merkwaardige rust over me heen. Komt dat daar ook van? Kan dat al na een week?

  • Beste Lies,
   Ja, dat zou zeker kunnen. Blij voor je!
   Groetjes, Mireille Mettes

 11. De vragen gedaan en opeens was daar vraag zeven. Ik moest zo huilen.
  Omdat ik al jaren een behoorlijk ziek lijf heb, dacht ik dat ik mezelf zou wensen om morgen beter te zijn. Maar toen ik me het wonder voorstelde en wat er morgen anders zou zijn, was het niet mijn lijf wat beter was, maar was ik niet meer bang.
  Niet meer bang wat andere van mij denken.
  Geen schaamte meer over mijn lichaam. In plaats van schaamte, voel ik me trots op mijn lichaam, vind mezelf mooi en geniet van mijn lijf.
  Ik kan mensen hartelijk ontvangen in mijn huis en mijn aandacht is er helemaal voor hen, omdat ik me geen zorgen meer maak, niet meer bang ben. Ik kan me vrij bewegen. Ik voel me niet meer gekwetst als iemand een beetje bot tegen me doet, maar kan de ander zegenen omdat ik besef dat die ander het ergens moeilijk mee heeft.
  Ik voel geen minderwaardigheidsgevoelens meer.
  Ik kan eindelijk de wereld in gaan!!! VRIJ, open, innerlijke rust en zonder dat mijn (meer dan vijftig jarig) verleden als een ballast voelt. Vrij en open naar/in mezelf en vrij en open naar de mensen die mijn pad kruisen en/of daarop meelopen.

  Een liedje nu in mijn hoofd van Ramses Shaffy “De wereld heeft me failliet verklaard” , waarin hij beschrijft hoe goed en vrij hij zich voelt.

  Dank voor het plaatsen van deze vragen!
  Ik ben al even met MIR bezig en geloof dat deze droom z’n weg wel vinden gaat.

  warme groet!

  • Beste EB,
   Wat heerlijk dat het zo voor je stroomt en wat een wijsheid spreekt er uit jouw woorden! Ik gun je je geluk van harte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • Dag Mireille, dank je voor je reactie!
    Stromen doet het nog niet helemaal. Ben onderweg.
    Aan de andere kant, diep in mij, voel ik altijd mijn stroom. Een energie waar vanuit ik leef, er altijd is, die wijs is en in verbinding staat met alles (en dat is veel en tegelijkertijd eenvoudig dichtbij). Daar bén ik vrij.
    Alleen als mens heb ik nog het één en ’t ander te leren. Niet altijd makkelijk (wat vast herkenbaar is voor velen), maar wel altijd de moeite waard, boeiend en bijzonder.
    Jouw methode helpt me en ben ik dankbaar voor. Dat je het vrij ter beschikking stelt verwarmt mijn hart, maakt me blij. Ik hoop dat je alle zegeningen die je daarmee geeft, dubbel en dwars terug mag krijgen.

    warme groet,
    EB

    • Lieve EB,

     Wat heb jij dat allemaal mooi verwoord, en zo positief en aanmoedigend.
     Bedankt voor de inspiratie.

     Hartelijke Groeten,

     Hilde D.

  • Wat een mooie droom !
   Ik kan me zo voorstellen dat deze droom echt gaat worden voor jouw
   Bedankt voor het delen

 12. Beste Mireille,

  Wat een cadeautje deze 7 extra vragen. Vooral vraag 4 deed me heel veel.

  Ik zou elke jongere willen meegeven dat wat hij of zij voelt dat voor hem of haar klopt, dat dat ook klopt!! Zelf ben ik zo ontrouw aan mezelf geweest. Ik had heel veel overtuigingen over hoe dingen hoorden en hoe ik het leven zouden moeten zijn. Nu zie ik dat ik goed ben zoals ik ben en dat ik alleen weet wat mijn pad is. Advies kan ik inwinnen en het antwoord zit altijd van binnen.

  De negen stappen van de MIR methode doe ik sinds begin december. Daarvoor heb ik twee weken alleen stap 5 en 7 gedaan. Het voelt kloppend om er mee door te gaan.

  Ik heb veel inzichten, kan dingen loslaten. Verder heb ik veel emoties, wat raakt aan oud zeer. Nu zie ik helder mijn vecht of vluchtreactie en dat er ook een andere optie is. Met een therapeut ga ik deze doorvoelen. Na een pittige burn out, voel ik me steeds dichter bij het licht, bij trouw zijn aan mezelf en meestromen met het leven.

  Groet van een dankbare Miriam

  • Beste Miriam,
   Dat het je maar heel dicht bij je ware kracht mag brengen! Ik ben altijd erg dankbaar wanneer jongeren de methode willen doen. Dankjewel daarvoor!
   Groetjes, Mireille Mettes

 13. Fantastisch! Ik heb ook een dochter met autisme ;hoop dat die ook zo gelukkig word als jij.
  Ik kan ook terug zingen en dansen dankzij de mirr en vooral loslaten en vergeven ivm familieleden.

 14. Na 44 jaar huwelijk ben ik gescheiden en zit ik in een periode van pijn en vragen waarom ik mij zo heb laten behandelen,maar ik ben blij met de MIR-Methode ik ben er weer opnieuw mee begonnen en ben ik op de goede weg,Dank je wel.

 15. Wat fijn deze tips, Mireille. Dank hiervoor. Ik ben nu ongeveer 4mnd.met de MIR-Methode bezig en kom tot veel inzichten, vooral het kind in mij heeft het zwaar gehad, maar vind het heel fijn dat ik m’n ouders beter begrijp en van ze houd. In dansen heb ik altijd veel plezier gehad en me helemaal uit kunnen leven. ga ik vaker doen. mijn poes, Floor knapt zienderogen op en het gebruik van insuline daalt, heerlijk…maakt me zo blij. Liefde en inzicht bij mijn kinderen en tussen ons groeit. Ik ben een rijk mens.

 16. Het lijkt erop dat ik de gevolgen van mijn overlevingsmechanisme van mijn jeugd kan loslaten en de verantwoordelijkheid van mijn gevoelens van onveiligheid daar kan neerleggen waar deze hoort: Bij mijn ouders. Het lijkt erop dat ik eindelijk mezelf kan zijn!!!!!
  Dankjewel Mireille!!!!! Dit is ‘groot’!!