Home » Artikelen » 35. Zeven krachtige coachvragen om jezelf bewust te maken

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

35. Zeven krachtige coachvragen om jezelf bewust te maken — 85 reacties

 1. 4. Mijn verhaal aan jongeren: Pas op! Volwassen worden is een truc. Er is niks aan.

 2. 1)Ik heb eigenlijk nooit gezongen , doch sinds ik de MIR toepas nu 3,5 maand ben ik soms plots spontaan een deuntje aan t’ zingen , voor mij is dit het teken dat er bepaalde blokkades opgelost zijn !

  6)Ik heb ook nooit gedanst , wel steeds heel erg naar gesnakt het goed te kunnen want dansen is iets prachtig , je kan je er zo goed inuit leven !

  7)Mocht er plots een groot wonder gebeuren, dan is mijn innigste wens … de man van mijn leven te ontmoeten,eindelijk na vele jaren alleen maar niet ongelukkig … toch graag iemand die helemaal bij me past , konden we elkaar gelukkig maken dan zou ik me echt gelukkig voelen , dit is dus nog mijn innigste wens !!

 3. Nu neem ik de kans waar om te vertellen dat ik een jaar geleden door toevoeging aan de 9 stappen van de MIR-Methode “Actinische Keratose weg”(dit is een voorbode van huidkanker) na ongeveer drie maanden alle vlekken op mijn benen zijn verdwenen.

  Ik las daarover van een andere deelneemster van de MIR methode en ik dacht dat wil ik ook proberen. Na plusminus 8 weken werden de vlekken langzaam minder fel van kleur en het proces zette zich door totdat alle vlekken verdwenen waren. Een maand geleden vertelde ik mijn verhaal tegen de huidarts. Hij was hoogst verbaasd en hij vroeg om de methode. Ik heb een kopie van de 9 stappen achtergelaten bij hem. Ik ben nog steeds verwonderd over dit wonder.
  Dank je wel Mireille dat je de MIR-Methode in mijn leven bracht. Ik doe de methode al jaren elke dag en ik geloof erin dat het mijn leven in balans houdt.

  Hartelijke groeten van marijke

  • Fantastisch gedaan Marijke! Ik ben ongelooflijk blij voor je dat je je huid zo mooi hebt weten te herstellen! Hoera!
   Groetjes, Mireille

 4. Lieve Mireille,
  Het geeft dan een gevoel van grote kracht en waarde in mijzelf.
  Door de waarde die ik voel in mijzelf zie ik ook de waarde in de andere mens.
  En zeker ook de waarde in alles om mij heen zoals planten en dieren.
  Dat wordt dan niet meer versluierd door emoties.
  Dat is waar ik aan wil werken.
  Het geeft me een groot gevoel van helderheid.
  Dat is het inzicht dat ik kreeg!!!
  Dankjewel!

 5. Moest alleen maar huilen. Ben benieuwd of ik nog wat anders merk
  Groetjes

  • Beste Loes,
   Huilen is vaak dat je herkent waar de pijnplekken zitten. Door het huilen, laat je de oude pijn erover al los. Ik hoop dat je je daarna moe en vervolgens wat lichter hebt gevoeld!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel Mireille, wel heel moe en nog steeds af en toe huilen

 6. ik doe elke avond de MIR-Methode
  want dan wordt ik moe
  en ikweet niet of het aan de MIR-Methode ligt of met de maan
  maar ik ben zo moe
  alles doet pijn tot mijn botten toe
  ik heb op dit moment geen fut om iets te doen
  terwijl er zoveel te doen is
  ik wil ruimen en opruimen zodat het allemaal weer overzichtelijk wordt
  nu is het overal een bende ,ja dat ligt aan mezelf ik weet het
  iets wat ik gekocht heb vind ik zonde om weg te doen
  dus ik denk dat mijn probleem loslaten is letterlijk en figuurlijk ook

  • Beste Mieke,
   Ja, het leest inderdaad zo alsof je letterlijk en figuurlijk mag gaan loslaten. Zorg je ervoor dat je op tijd hulp inroept als je het in je eentje niet kunt bolwerken? Soms is de hulp van een ander zo fijn om die eerste start te maken om alles weer op orde te krijgen.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 7. Lieve Mireille,

  01-14-15 september 2018 sta ik in het Magisch Theater in Maastricht en speel samen met een vriendin onze theatrale vertelling VROUWLUI. (een terugblik op ruim 50 jaar vrouw zijn middels hilarische, ontroerende en schrijdende dialogen en scenes). Dat ik weer kan en ga ‘spelen’ is voor mij zeker deels te danken aan de MIR-methode! Na 3 jaren fysieke klachten en van het kastje naar de muur gestuurd te worden door de reguliere artsen (waaronder darmproblemen), weinig energie, paniekaanvallen en sombere gevoelens zie ik weer mogelijkheden en durf ik weer naar de toekomst te kijken.
  Vanaf november 2017 doe ik elke dag de MIR-methode. Het is een vorm van meditatie geworden, een liefdevol moment voor mijzelf.. een moment om te ‘scannen’hoe het met me gaat.. fysiek, emotioneel, spiritueel, metaal, relationeel. Het gaat fysiek stukken beter met me, ik heb meer rust, voel me krachtiger in relaties (met name mijn vader).. Dank Mireille..

 8. 1: ik zijn altijd mee met de radio. In auto uit volle borst met wat moves. Heerlijk
  2: met mir begeleider huilde ik bij gezien en gehoord worden aanvullen. Als kind en 10de in de rij werd ik aan mijn lot overgelaten. Heb wel mijn plan leren trekken
  3: mamy was zenuwziek en dus moesten we stil zijn. Zeer beladen sfeer
  4: oei waarschuwing? Lijkt op PAS OP voor volwassenen? Ik zou de jongeren doen stilstaan om te voelen wat ze graag doen , wat maakt je blij, wat zijn je talenten? Wat wens je te betekenen voor jezelf en de maatschappij? Zorg ervoor dat je dromen uitkomen. Doen!
  5: het nieuws van oorlogen rampen tirannie moorden stroomt de huiskamer binnen. Daar wordt ik zo ongelukkig van. Het grote verdriet. Ik huil voor mezelf en voor de anderen
  6: ik heb altijd gedanst. Ouders danste ballroom en als kind kon ik meedoen. Dan jazzballet Afrikaanse dans zumba 5 ritmes tango. Op fuiven was ik niet van de dansvloer te krijgen. Heerlijk!
  Menopauze rond 50 52 j voelde me terug een puber maar erger. Had ik dan niets geleerd? Emoties tierde door mijn lijf. Kon niet meer vertrouwen in mijn intuïtie. Stress. Bij tango te Veel pijn a heupen. Kilo’s kwamen erbij. Mijn lichaam verkrampte. Van de ene therapeut naar de andere. Ik verlang zo om de pannen van het dak te dansen
  7: ik sta op en voel me helemaal uitgerust door een goede nachtrust. Ik loop soepel naar de badkamer. Geef mezelf een stralende lach. Ik weet dat ik kan vertrouwen op mijn innerlijke stem en voel me krachtig. Ik zie blije gezichten We komen samen. De kracht van acht en laten los wat nog vast zit. Helpen anderen en mekaar. Heb helemaal geen drang meer om me vol te proppen met chocolade. Kan er wel af en toe van genieten in aangenaam gezelschap. Ik heb inspiratie de juiste materialen komen op mijn pad en kan werk maken die de mensen aanspreken en wensen aan te kopen. Ik ben ook een prima MIR begeleider want uit ervaring weet ik dat het helpt.
  Helaas is het niet meer mogelijk om hiervoor opgeleid te worden?

 9. Doe al langer de MIR methode, heeft enorm geholpen tijdens en na ziekte, moest mijn leven steeds weer bijstellen om oude gewoonte’s te laten verdwijnen en dat vergt moed en strijd.
  Maar gaat steeds beter, soms doe ik de MIR een tijdje niet..en dan opeens wordt ik weer en moe, en is het leven weer wat moeilijker, dan pak ik het weer op, en het geeft dan direct weer rust in mijn hoofd, noem het maar bidden om kracht en inzicht, nu was ik al een tijd op zoek naar mijn missie in het leven, werk niet meer,en voelde me nutteloos, maar ik heb het nu eindelijk gevonden..mijn Missie..de dag met rust indelen, leuke dingen doen..er zijn voor de anderen , maar op mijn voorwaarden ..maar heel veel rust er tussenin,dat doet mij zo goed..en ik weet zeker dat de 9 stappen van de MIR-Methode daar in meespelen..zoals Moeder loslaten..want oie die heeft ene grote invloed in je leven en bij vele..dus een aanrader Mireille ..voor vele gewoon doen..ben je dankbaar dat je in mijn leven bent gekomen !!

 10. Hallo, ik ben nu een week bezig met de Mir methode, na een best roerige tijd voel ik al een paar dagen een merkwaardige rust over me heen. Komt dat daar ook van? Kan dat al na een week?

  • Beste Lies,
   Ja, dat zou zeker kunnen. Blij voor je!
   Groetjes, Mireille Mettes

 11. De vragen gedaan en opeens was daar vraag zeven. Ik moest zo huilen.
  Omdat ik al jaren een behoorlijk ziek lijf heb, dacht ik dat ik mezelf zou wensen om morgen beter te zijn. Maar toen ik me het wonder voorstelde en wat er morgen anders zou zijn, was het niet mijn lijf wat beter was, maar was ik niet meer bang.
  Niet meer bang wat andere van mij denken.
  Geen schaamte meer over mijn lichaam. In plaats van schaamte, voel ik me trots op mijn lichaam, vind mezelf mooi en geniet van mijn lijf.
  Ik kan mensen hartelijk ontvangen in mijn huis en mijn aandacht is er helemaal voor hen, omdat ik me geen zorgen meer maak, niet meer bang ben. Ik kan me vrij bewegen. Ik voel me niet meer gekwetst als iemand een beetje bot tegen me doet, maar kan de ander zegenen omdat ik besef dat die ander het ergens moeilijk mee heeft.
  Ik voel geen minderwaardigheidsgevoelens meer.
  Ik kan eindelijk de wereld in gaan!!! VRIJ, open, innerlijke rust en zonder dat mijn (meer dan vijftig jarig) verleden als een ballast voelt. Vrij en open naar/in mezelf en vrij en open naar de mensen die mijn pad kruisen en/of daarop meelopen.

  Een liedje nu in mijn hoofd van Ramses Shaffy “De wereld heeft me failliet verklaard” , waarin hij beschrijft hoe goed en vrij hij zich voelt.

  Dank voor het plaatsen van deze vragen!
  Ik ben al even met MIR bezig en geloof dat deze droom z’n weg wel vinden gaat.

  warme groet!

  • Beste EB,
   Wat heerlijk dat het zo voor je stroomt en wat een wijsheid spreekt er uit jouw woorden! Ik gun je je geluk van harte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • Dag Mireille, dank je voor je reactie!
    Stromen doet het nog niet helemaal. Ben onderweg.
    Aan de andere kant, diep in mij, voel ik altijd mijn stroom. Een energie waar vanuit ik leef, er altijd is, die wijs is en in verbinding staat met alles (en dat is veel en tegelijkertijd eenvoudig dichtbij). Daar bén ik vrij.
    Alleen als mens heb ik nog het één en ‘t ander te leren. Niet altijd makkelijk (wat vast herkenbaar is voor velen), maar wel altijd de moeite waard, boeiend en bijzonder.
    Jouw methode helpt me en ben ik dankbaar voor. Dat je het vrij ter beschikking stelt verwarmt mijn hart, maakt me blij. Ik hoop dat je alle zegeningen die je daarmee geeft, dubbel en dwars terug mag krijgen.

    warme groet,
    EB

    • Lieve EB,

     Wat heb jij dat allemaal mooi verwoord, en zo positief en aanmoedigend.
     Bedankt voor de inspiratie.

     Hartelijke Groeten,

     Hilde D.

  • Wat een mooie droom !
   Ik kan me zo voorstellen dat deze droom echt gaat worden voor jouw
   Bedankt voor het delen

 12. Beste Mireille,

  Wat een cadeautje deze 7 extra vragen. Vooral vraag 4 deed me heel veel.

  Ik zou elke jongere willen meegeven dat wat hij of zij voelt dat voor hem of haar klopt, dat dat ook klopt!! Zelf ben ik zo ontrouw aan mezelf geweest. Ik had heel veel overtuigingen over hoe dingen hoorden en hoe ik het leven zouden moeten zijn. Nu zie ik dat ik goed ben zoals ik ben en dat ik alleen weet wat mijn pad is. Advies kan ik inwinnen en het antwoord zit altijd van binnen.

  De negen stappen van de MIR methode doe ik sinds begin december. Daarvoor heb ik twee weken alleen stap 5 en 7 gedaan. Het voelt kloppend om er mee door te gaan.

  Ik heb veel inzichten, kan dingen loslaten. Verder heb ik veel emoties, wat raakt aan oud zeer. Nu zie ik helder mijn vecht of vluchtreactie en dat er ook een andere optie is. Met een therapeut ga ik deze doorvoelen. Na een pittige burn out, voel ik me steeds dichter bij het licht, bij trouw zijn aan mezelf en meestromen met het leven.

  Groet van een dankbare Miriam

  • Beste Miriam,
   Dat het je maar heel dicht bij je ware kracht mag brengen! Ik ben altijd erg dankbaar wanneer jongeren de methode willen doen. Dankjewel daarvoor!
   Groetjes, Mireille Mettes

 13. Fantastisch! Ik heb ook een dochter met autisme ;hoop dat die ook zo gelukkig word als jij.
  Ik kan ook terug zingen en dansen dankzij de mirr en vooral loslaten en vergeven ivm familieleden.

 14. Na 44 jaar huwelijk ben ik gescheiden en zit ik in een periode van pijn en vragen waarom ik mij zo heb laten behandelen,maar ik ben blij met de MIR-Methode ik ben er weer opnieuw mee begonnen en ben ik op de goede weg,Dank je wel.

 15. Wat fijn deze tips, Mireille. Dank hiervoor. Ik ben nu ongeveer 4mnd.met de MIR-Methode bezig en kom tot veel inzichten, vooral het kind in mij heeft het zwaar gehad, maar vind het heel fijn dat ik m’n ouders beter begrijp en van ze houd. In dansen heb ik altijd veel plezier gehad en me helemaal uit kunnen leven. ga ik vaker doen. mijn poes, Floor knapt zienderogen op en het gebruik van insuline daalt, heerlijk…maakt me zo blij. Liefde en inzicht bij mijn kinderen en tussen ons groeit. Ik ben een rijk mens.

 16. Het lijkt erop dat ik de gevolgen van mijn overlevingsmechanisme van mijn jeugd kan loslaten en de verantwoordelijkheid van mijn gevoelens van onveiligheid daar kan neerleggen waar deze hoort: Bij mijn ouders. Het lijkt erop dat ik eindelijk mezelf kan zijn!!!!!
  Dankjewel Mireille!!!!! Dit is ‘groot’!!

 17. Beste Mireille,

  Wat een mooie nieuwsbrief!
  De zeven krachtige coachvragen zijn ook voor mij bijzonder om mee aan de slag te gaan.
  De MIR Methode heeft een geweldige helende werking op mij.
  Dank je wel!

  Groetjes, Maaike

 18. Ik ken heel mijn verleden en heb er heel wat uit geleerd. Als kind voelde ik mij ongewenst. Ik wilde thuis weg en dat deed ik ook. Ik ging bij het leger. Ik leerde eindelijk op eigen benen staan. Ik was een voorbeeldig iemand. Ik hield niet van onrecht en gesjoemel. Ik haat politici net omdat ze steeds maar mensen bedriegen en bestelen. Hoe meer ze stelen hoe beter ze worden. Betalen is niet hun doen; Zij krijgen graag alles zoals ze het altijd hebben gehad. Ze moesten maar knippen en het was er.Ik ben totaal anders opgevoed. Wij hadden het absoluut niet breed. We leefden op de grens van armoede. Op latere leeftijd kwam ik in aanraking met yoga en ging zelf naar de yoga school en studeerde af en ging zelf les geven.Mijn wereld veranderde helemaal. Niet dat ik een ander geloof ging volgen, neen, integendeel. Alle godsdiensten konden de pot op. Ik wilde vrij zijn, niet meer gebonden en gebukt gaan onder hun gezag.Ze dienden gewoonweg de rijken. De grootste bandieten vond men in de Kerk.De werknemers waren hun onderdanen en hen werd opgelegd hoe ze moesten gehoorzamen.
  Toen verloor ik door een plotse dood mijn oudste zoon op 18 jarige leeftijd.Ik kon me daar over zetten en ondersteunde mijn vrouw en andere zoon die pas 12 ging worden. Mijn paden gingen plots ook anders. Ik ging naar heling toe. Ik volgde lessen en workshops en gaf na enige tijd zelf heling en readings. Ik gaf zelfs heling op afstand. Maar ook daar kwam sleet op en door omstandigheden stopte ik en toen moesten wij met brugpensioen door een herstructurering van het bedrijf.
  Ondertussen was onze jongste zoon elders gaan wonen met een vriendin en het huis werd te groot voor ons en ik kreeg last aan rug enz. We verkochten ons huis en kochten een nieuwbouw duplex appartement. We besloten om het rustiger aan te doen.
  En dat lukt. We gaan ook vaak op reis. Geen grote luxe dat zijn we niet gewoon. We reizen vaak met de bus en ook met het vliegtuig als het niet anders kan. We houden meestal van rondreizen. We hebben al heel wat landen mogen bezoeken.
  Ja ik ben een mens geworden vanaf mijn 35ste. Ik heb veel geleerd en geef ook de opgedane kennis graag door. Uiteraard heeft de leeftijd en het harde werk zijn sporen na gelaten en lijd aan artrose en hernia.Dat maakt dat ik niet kan doen wat ik graag zou willen doen, maar ik leg me zo maar niet neer. Er zijn altijd zaken die nog kunnen en ik denk dat de MIR-Methode veel zal helpen rechtzetten. Ik ben er nu van maandag mee gestart. Ik had al 4 weken de 5de en 7de stap gedaan en ik voelde daar reeds al enige beterschap, met de 9 stappen moet het dus zeker beteren. Of ik nu enig geloof heb is misschien de vraag van velen. Ja zeker heb ik geloof. Ik zou anders nooit kunnen helen hebben. Ja er is iets boven ons zeker weten. Maar het is geen wezen van vlees en bloed. Hij staat boven alles en is zeer genegen en lief en straft nooit.
  Liefde is ZIJN naam. Ware liefde. Daarom dat ik vrijheid , vrede en liefde in mijn vaandel draag. Vrijheid wil niet zeggen dat men alles maar kan doen wat men wil. Er is ook de kosmische wetmatigheid. Kort uitgelegd wil dat zeggen doe nooit aan een ander wat je zelf niet wil. Heb respect voor de natuur waartoe je behoort.Weet je, respect is wederzijds.
  De natuur liegt nooit. Alleen mensen zijn daartoe in staat.
  Ja ik zing en dans nog,maar angst heb ik niet meer. Op school legde men ons dingen op om maar mee te draaien in deze maatschappij. Die tijd is door. Ik zit niet meer in een bokaaltje met een etiquette op. Er is veel beroering in de maatschappij. Ergens heeft dat zijn oorsprong. Niets is zo maar. Ken je het verhaal van de kikker en de reiger? Toen de reiger de kikkerjongen opat zei de kikker als ik eenmaal groot zal wezen zal ik op zijn bakkes slaan. Met andere woorden wat je zaait zal je ooit oogsten dat is wat er nu aan de hand is.
  Mensen onderdrukken en vernederen dat blijft niet duren. Elke medaille heeft twee kanten. De schepping zit raar in mekaar voor buitenstaanders. Om te kunnen transformeren dienen er bepaalde zaken te gebeuren. Evolutie gaat niet zonder revolutie. Elke verandering brengt wat teweeg. Mensen hebben het daar enorm moeilijk bij omdat ze verankerd zitten in hun gewoonte patronen. Los laten is zeer moeilijk.Leren luisteren nog zo iets.Indien politici luisterden naar de noden van de mensen dan zouden er geen nieuwe partijen ontstaan zijn.
  Zo is het ook met ons eigen lichaam gesteld. Wie niet luisteren wil moet maar voelen. Niet dat God ons dat aandoet, neen we doen het ons zelf aan. HIJ straft nooit. Oh ja de schriften praten vaak anders, maar wie heeft die schriften geschreven? Niet HIJ maar wij. Ja mensen en ik legde reeds uit tot wat mensen in staat zijn. Het ging hen enkel om macht en geld en om niets anders en dat is heden ten dagen nog steeds zo. Het is ook om die reden dat ik heel wat verenigingen de rug toe keerde. Ik gaf les voor een aalmoes. Maar als ik ergens les wilde volgen moest er heel wat geld opgehoest worden en dat was vaak een brug te ver voor mij. Ik deed die zaken na mijn werkuren. Zij leefden gezellig thuis en leefden er lekker op los en vaak op kosten van mensen die het al moeilijk hadden. Ik walgde er gewoonweg van. ik weet wel ze hoefden dat niet gratis te doen zeker niet, maar stukken van mensen vragen is ook ver overdreven. Daarom ben ik ook met al die dingen gestopt. Zelfs vrijwilligerswerk is vaak niet wat het is. Je moet maar doen waarvoor men anderen gewoonweg niet kan of wil betalen en vaak moet je maar zelf je plan trekken en is er weinig ondersteuning en kan er zelfs nog geen dank u af. Neen, ik keerde mijn rug niet naar de mensen ,maar wel naar een geld- en macht zuchtige maatschappij.
  Allerliefste groetjes aan u allen, vic

  • Beste Vic ,
   Van hetgeen jij hebt voor geleefd mogen wij als jongere generatie de vruchten plukken .
   Hartelijk dank,
   Wilma

  • Chapeau Vic ! Jouw visie, zo heb ik ook altijd geleefd en gedacht !

  • Dank Vic voor je bijdrage. Ik vind het zeer waardevol en reeël.
   Ook ik hoop dat het tij zal keren en alle mensen tot hun recht mogen komen, met respect en Liefdevol behandeld mogen worden.
   Ik wens jou en alle mensen van “goede wil” alle goeds.

  • The best things in life are no things! Lekker je eigen weg blijven vervolgen.

 19. Dank je wel Mireille voor je lieve geschenk en begeleiding.
  doe de MIR methode nu al verschillende maanden en voel geleidelijk aan dat de laagjes eelt weggegomd worden; ben er nog niet, door mijn hooggevoeligheid en autistische trekjes heb ik het vroeger heel moeilijk gehad en ook nu nog voel ik me af en toe een vreemde op deze wereld.. toch gaat het beter; de opgegeven vragen hadden een ‘bom’ effect bij mij; ze voerden me terug naar m’n kindertijd; als ‘niet gewenst’ nakomertje heb ik een vrij moeilijke jeugd gehad; mijn ouders hielden van me, maar echte warmte, geborgenheid, konden ze niet geven, zij hadden dat ook zelf nooit gekend. nu pas bij het stilstaan bij de vragen, merk ik hoe sterk deze trauma’s uit m’n kindertijd mijn ganse leven hebben beïnvloed; hoe graag ik m’n eigen kinderen ook zag, toch kon ik hen ook niet de warmte en steun geven waar zij recht op hadden; moedig verwerken zij nu hun eigen trauma’s, met vallen en opstaan; ben trots op hen maar het geeft me ook een groot schuldgevoel dat ik niet in staat was hen te geven waar ik als kind naar hunkerde, een liefdevol, warm en geborgen nest..

 20. Hai Jeanine,

  Ik ben enorm blij voor je en voor je kinderen! En als je wist hoe lief ik mensen met Autisme heb, zal het je niet verbazen dat ik van jouw bericht ook bijzonder gelukkig word! Mensen met autisme hebben hele bijzondere kwaliteiten die tot nu toe nog zwaar onderschat worden.

  Veel geluk!
  Mireille Mettes

 21. Ik ben nog maar net va het weekend bezig met nr 5 en 7
  en tot mijn verbazing zit er steeds een zin van vroeger in mij hoofd,waarvan ik nu pas begrijp hoe een enorme impact deze in mijn leven heeft.Ik ben Helderwetend en als kind van zo’n jaar of 12 probeerde ik mijn mam te vertellen hoe het precies was ,’haar reactie ‘Wat denk jij nu te weten snotneus’ waarna ik dacht, ja dat weet ik eigenlijk ook helemaal niet. waarna ik het allemaal maar opgeborgen heb en mezelf eigenlijk maar raar vond! En nu dus deze zin uit de catacomben opgevist,bijzonder dank je wel voor de MIR-Methode!

 22. Ik heb nu de 7 vragen gedaan en daarna de 9 stappen,tijdens de vragen voelde ik een brok in mijn keel ,tranen achter mijn ogen verschuilen van al die jonge jaren waar ik in ben opgegroeid,dat doet wat met je.
  na de 9 stappen merkte ik dat er een leegte kwam en nu moet zorgen dat ik ga eten ,kost enorm veel energie merk ik.
  voelt goed .
  thanks <3

 23. Goedemorgen Mireille, heb net de 7 krachtige coachvragen beantwoordt en kom erachter dat ik nog wat kan gaan werken aan het zingen en dansen. Verder was alles wel duidelijk, veel antwoorden kwamen terug vanuit de kindertijd. Lagere schooltijd. Daar ben ik wel klaar mee. Ik blijf fijn doorgaan met de MIR Methode, het heeft me al veel goeds gebracht. Dank!

 24. Heb nu 2 weken stappen 5 en 7 erop zitten en voelde dagelijks lichte verbeteringen. Keek ernaar uit om aan de 9 stappen te beginnen. Bepaalde punten zaten steeds maar in mijn hoofd en voelde dat ik hier iets mee hoorde te doen. Vandaag coach vragen ontvangen … ben benieuwd naar welke inzichten dit mag leiden. Diep in mezelf borrelt er iets, iets positiefs …
  Bedankt Mireille dat je de MIR methode wil delen en voor de rust en het vertrouwen dat je langs de video’s uitstraalt en overbrengt.

 25. Ik had gehoopt dat de MIR-Methode zou helpen. Maar helaas. Ik ben een hypochonder niet alleen bij mezelf maar ook bij mijn naasten. Ik heb 8 jaar anti depressiva geslikt en wilde daar vanaf en dat is mij gelukt. Sinds vorig jaar augustus vrij daarvan. Maar nu dus allerlei angsten die ik niet de baas kan. Daardoor moe en slecht slapen. Ik had zo gehoopt dat de MIR-Methode mij weer rust zou kunnen geven en mij zou kunnen verlossen van de angsten.

  • Hallo …
   Super knap dat het je gelukt is om van de antidepressiva af te komen.
   Ik wil je graag een paar vragen stellen.
   Hoe komt het dat je de baas wil zijn over je angsten?
   Wat is de reden dat je angst hebt ontwikkeld?
   Wat is het tegenovergestelde van angst?
   Misschien kun je daar de baas van gaan worden.
   Sterkte, je bent op pad, zoals wij allemaal.

 26. Mijn leven zit in een stroomversnelling, voel mij krachtiger,liefdevoller op weg naar een nieuwe fase inmijn leven.
  Door mijn breuk en herstel in het revalidatie centrum kom je zoveel pijn en mensen tegen die het geloof en de kracht in zichzelf verloren hebben ,en ondanks alles heb ik mensen de moed ,de kracht en liefde gegeven , wat je geeft aan anderen krijg dubbel en dik terug ..en dat voelt zo goed en geeft je zelf een boots in het leven.
  Wat je van je van je leven maakt ligt in jou verborgen alleen je moet je het de kans geven te laten openbloeien en dan zal je leven ,je diepste zelf je doen stralen, je zal dankbaar zijn om iedere dag weer in liefde te delen en te beleven.
  De MIR-Methode kwam niet zomaar op mijn weg ,het had een boodschap die mij de de kracht gaf om mezelf weer te vinden ,
  Bedankt lieve mensen dat je mijn leven binnenwandelde !
  Ik ga door iedere dag opnieuw !

  • Ik heb me hele leven klaar gestaan om mensen te helpen.
   En als het weer goed ging met hen,zag ik ze niet meer.
   Zelf ben ik 3 jaar als maar geopereerd, ik kon niet lopen niet naar buiten,ik heb nooit iemand gezien, die nu eens voor mij klaarstond.
   Daar heb ik zo n verdriet van gehad.dat ik nu met bijna niemand meer om wil gaan.Ik ben zo moe geworden om altijd alleen maar de narigheid van mensen moet aanhoren. Ik kan er gewoon niet meer tegen.We hebben nu 4 jaar een stacaravan ik kom maanden daar niet meer van me plekje af,ik wil met niemand omgaan,daar vind ik nu me rust.maar u zegt als je veel geeft krijg je er veel voor terug,ik kan dat echt niet zeggen.ik ben nu zo ver dat ik mensen ontloop zelfs vreemde mensen klampen zich aan me vast.ik ben helemaal op.

   • Beste Adrie,

    Ik herken heel goed wat je zegt! Maar ga niet bij de pakken neerzitten. Wat jij voor anderen hebt gedaan mag je niet altijd terug verwachten. Wees lief voor jezelf en geef de mensen om je heen een kans om iets voor jou te doen. Als jij je verwachtingen bijstelt zal je zien dat het anders wordt en misschien andere mensen voor je klaar staan. Maar jij moet dat ook toelaten. Ik heb mensen moeten loslaten in die periode met veel pijn maar krijg er heel veel nieuwe mooie lieve mensen terug. Ik hoop dat ook voor jou! Gr Lai Fong

    • Adrie, ik kan daar ook achterstaan, jouw tijd komt weer, dat je uit je schulp mag komen, d’r is niet een die jou daar met wat voor reden weg krijt en dat hoeft ook niet.
     Jij komt uit jezelf uit je schuilhut, je daarvoor blijkbaar belangrijke reden. En in jouw ‘vrije tijd’ kun je misschien toch wel de MIR doen, en … . Groeten PJS.

   • Lieve Adrie, het is een mooie eigenschap dat je wilt klaarstaan voor een ander en veel wilt geven. Veel mensen leven zo. Maar weet je, je kan beter geen verwachtingen hebben. Als je iets geeft uit je hart, dan stroomt het, zonder er iets voor terug te verwachten.
    Wat er gebeurt is dat het onvoorwaardelijk is, (of je moet al afgesproken hebben, dat je elkaar ombeurten helpt of tracteert of wat dan ook). Nu ben je teleurgesteld omdat je verwachtingen had naar die mensen, kennissen of vrienden. En ga je je afsluiten, afzonderen. Dat is heel jammer!
    Want daardoorkrijgt niemand meer een kans om aardig voor jou te zijn! Wat heb je er aan om verbitterd en wrokkig te doen? Daar word je niet gezelliger of uitnodigend van. Vooral voor jezelf niet. Mijn ervaring is: deel je blijheid, help wanneer dat kan of uitkomt, en het gaat stromen, vreemden, bekenden en nieuwe mensen kunnen je helpen, en wat ook belangrijk is: durf te vragen. De meeste mensen kunnen niet gedachten lezen. Vraag eens of iemand je kan helpen. Je kan hier verrast door worden, er zijn zoveel mensen aardig voor een ander, net als jij..Sluit je niet af, daar word je niet blij van.
    veel mensen helpen graag, daar worden zij blij van. Ontvangen is vaak moeilijker dan geven, maar ontvangers zijn ook nodig. Nou zit jij toevallig in een fase dat je hulp kan gebruiken en eigenlijk best wel wil ontvangen (ja toch? waarom doorploeteren?)geef het een kans en oefen je in vragen en ontvangen. Succes Adrie, liefs en vraag ook je engelen om je helpers te sturen. Gewoon vragen. Liefs, Karin

  • Was bij mij precies hetzelfde; De MIR-Methode was ook voor mij op een moment in mijn leven gekomen, toen ik het echt nodig had. Zat nl. midden in een scheiding. Ben al weer 9 maanden verder en ik moet zeggen dat het me op veel vlakken goed doet!Het heeft me veel kracht gegeven om deze moeilijke periode te doorstaan. Het geeft me ook veel vreugde en energie. Ik blijf Mirren!

 27. Bij het beantwoorden van de vragen werd mij duidelijk dat veel in mijn vroege jeugd zijn oorzaak heeft. Het is zo belangrijk dat een kind gezien, gehoord en gekoesterd wordt. Ik kom uit een tijd van de grote gezinnen waar gevoelige kinderen het moeilijk hadden met “flink zijn” en “niet zeuren”. Dat heeft niet altijd slecht uitgewerkt, maar je gevoeligheid scherm je af en je laat je dus niet gauw zien. Pas veel later heb ik dat kunnen en durven doen.

 28. Ik heb nog zo’n belangrijke vraag toe te voegen: wanneer ben je gestopt met tekenen…
  …want op zich tekend elk kind spontaan en graag.

  Bij mij is het gapen ook altijd een teken dat er “iets” aan het werk is, dat er iets los mocht komen. Yeah! 🙂
  Een ander teken is vaak ook als er in mijn buik plots “boebels” beginnen te ontstaan, waardoor ik weet dat er ontspanning en weer beweging erin kan komen. “Let it flow”… zeg ik dan aan mijn “systeem”…

  • Hallo Stéphanie, ik doe ook aan ‘gaap-therapie’ of ‘gaap- yoga’!
   Als in mijn lijf iets vast zit, geblokkeerd, pijnlijk, bv in mijn onderrug of tussen de ribben, en ik kan daardoor niet slapen. Dan maakt ik er contact mee, ga diep voelen en bewegen, begin te gapen en los te laten. Dan geeuw ik soms zoooo diep dat de tranen me over de wangen lopen. Ik beeld me bv in dat ik in de modderlaag van een sloot pook met een stok zodat er bellen gas omhoog komen. Er ontstaat weer ruimte, beweging van binnen. En zodra dat het geval is dan val ik weer in slaap… Heerlijke methode!

   • Wat een mooi beeld: porren in een moddersloot, waarbij er bellen omhoog komen, zodat je in je lijf iets los kan laten. En daar lekker bij gapen. Fijne methode lijkt mij.

 29. Ik heb tot de kerst de MIR-methode gedaan echter of ik er veel mee ben opgeschoten? Daar ik mijn vader vroeg moest missen (15 jaar was ik) en nu 56 jaar komt het door problemen door mijn werk en gezondheid alles weer in alle hevigheid naar boven. Dan maar weer doorgaan met medicijnen tegen de depressie? Soms weet ik het niet. Wie heeft een goede tip?

  • Dear MMB … , heb heel erg met je te doen, ken je situatie erg goed en ben er wel achter gekomen dat je van zeeeer goede huize moet komen en uiterst intelligent moet zijn, om zover te komen als jij. Dat is dus gewoon ons leven tot nu toe en daaraan veranderen we niet veel, accepteren dus! Vandaag begint gelukkig de rest van je leven, dat is vooral van belang! Jij bent wel véél ouder dan dat ik ben ;-)) ik ben 54jr en ik heb mijn moeder verloren toen ik 18jr was. Al die tijd ben je eigenlijk bezig om bijna 2 levens te leiden, ‘soms’ ook te lijden natuurlijk. Dat ene leven ben jezelf, dat andere leven het je gecreëerd om jouw toestand te overleven. En dat overleven heeft jou hier en nu gebracht, Namaste MMB!
   Het spijt mij ten zeerste, maar mijn batterij staat op 3% en ik wil afronden! dan hou ik nog net ruimte over om dit bericht te plaatsen!

   Als je kunt, lees mijn reactie van vandaag èn die op de reactie van Suzanne, als je het op kunt brengen hoor. De MIR-Methode maakt ook bij mij veel los, oa mijn vingers! Accu 2%!

   Ben heel benieuwd naar je reactie, voel me zeer verbonden met je!!

   Ik geef je heel graag onderstaande mee …

   Je kunt het ijzer alleen smeden als het goed heet is, …

   Take your Chance … Take your Change …

   • Misschien is het erg zwart/wit momenteel. Ik ben gisteren voorzichtig weer begonnen met MIR-Methode en hoop dat het me beter overtuigt dan vorig jaar.
    Waarom het speelt weet ik eigenlijk wel ik ben bezig me af te laten keuren voor mijn werk en de 1e afwijzing heb ik al binnen. Ik moest vorige week beroep aantekenen en dan word je eigenlijk ge-demotiveerd terwijl ik alle medewerking krijg die ik kan bedenken. Wie weet smeed ik het ijzer eerst voor het echt goed heet is!
    Bedankt voor de reactie MMB

    • Goed M, heeel heeel goed, je begin is er dan toch en dat maakt ruimte voor …
     Vecht, Bid en Bewonder … Ken je dat liedje? Mag je een keer opzetten nà de MIR ! Het mag ook gewoon jouw nummer zijn, maar dan luister je met andere oren !
     Jij bent belangrijk in deze wereld en die wereld is van jou, M !
     Jij bepaalt je eigen richting, ingegeven vanuit je Hart !
     Laat je tanden zien, laat ze knarsen en geef Jezelf … Zelfliefde, das ‘vet en cool’ !

     Als Jij recht hebt op die uitkering of afkeuring, ga die dan Zelf halen, maar dan wel na dat je de MIR hebt gedaan, dat maakt Jouw verschil ! Ik heb NIET met je te doen, jij hebt alles in je en volgens mij kun jij het ook doen ! Ik sta vierkant achter je en … Ben zelfs bereid om die MIR-rap voor jou te dansen, of voor Mireille, want die is toch niet zo oud als wij? Dat moet kunnen toch ! Gewoon doen dus, ik rap die MIR niet, maar kan er ook niet meer stil bij blijven zitten. D A N S E N …. Is heeeel gezond.

     Zal ik je wat verklappen M, vandaag is mijn laatste werkdag, wereldbaan van 15 jr, heringestroomd na volledige afkeur. Ik mag/moet straks mijn sleutels inleveren. Daarvoor, ik zit nu al vet te janken, doe ik eerst de MIR en dan weet ik nu al dat ik door mijn tranen heen en de MIR, ruimte heb gemaakt … om … te … Leven. En dan weet ik ook al wat ik kan doen, bv wachten op je reactie en als die niet komt … is het ook goed, dan ben je er Vet mee bezig, in een gezonde helende Focus.

     De overtuiging komt altijd vanuit Jezelf M, maar niet Vanzelf. De MIR werkt echt, maar jij doet Het en jij laat Het werken voor Jou. Het komt allemaal uit Jouwzelf, vergeet dat niet. Geef om je M, vanHarte Peterjan.

     En … er is niets mis met zwart/wit, het is soms gewoon nodig. Het kan je heel veel helderheid geven, als dat gevraagd wordt en dat is dan blijkbaar een echte noodzaak … Doe de MIR dan maar en neem er Jouw tijd voor, hoe jong/oud ben je ook al weer …
     Rap de jongeren MIR toch maar, daaar ben ik te oud voor ;-)) PJS

  • Ik ken dat gevoel. Ik heb jaren anti depressiva geslikt. Ik ben er na 9 jaar ee uit eindelijk vanaf. Ik heb nog dipjes masr ik vecht er niet tegen. Ik laat ze komen. Ik weet nu dat het mijn ego is die wil soms niet dat ik verander en die speelt dan.En een goeie psycholoog raad ik je aan. De mir helpt mij niet helaas.

  • Beste MMB, je vraagt om een goede tip. Als je het kunt opbrengen helpt hardlopen heel goed.
   Ik ben er zelf op m’n 58e mee begonnen en loop nu makkelijk 10 km per keer. Het gaat niet hard, maar ik zweet genoeg om tranen te camoufleren. Als ik jou zo lees heb jij ook genoeg om boos op te zijn en om te rouwen. Naar mijn mening lukt dat zwetend beter dan met pillen.
   In elk geval waren er vroeger dagen dat ik niets deed dan overleven en dan voelde ik me een vod. Nu zijn er dagen dat ik alleen maar kan hardlopen en dan voel ik me daarover zeer tevreden. En tevredenheid helpt echt.
   Mocht je gaan sporten, begin dan heeeel voorzichtig en niet in je eentje. Dat zeg ik omdat samen sporten heel gezellig is en de voorzichtigheid is omdat je in het begin makkelijk blessures oploopt en dat maakt weer depri.
   Sterkte ermee!!!!

   • Ik had graag deze tip gevolgd ware het niet dat ik niet van hardlopen houdt en momenteel ook bij de internist loop vanwege hartkloppingen en extreme vermoeidheid. Ik ga wel naar een Feldekraisgroep en dat doet me goed. Nogmaals bedankt voor de tip!

  • Hallo MMB, dank voor het delen van je kwetsbaarheid. Daarmee inspireer je mij. En, misschien heb ik een tip voor je (ik hoop het 🙂
   de helende reis, ken je dat? Ik weet niet precies hoe ik moet uitleggen wat het is maar je zou het kunnen zien als een geleide meditatie. Mijn vader overleed toen ik bijna 2 jaar was en merk pas sinds een paar jaar hoe mij dat gevormd heeft. De helende reis was voor mij een nieuw startpunt waarop ik dat inzag en weer wat meer zelf aan het roer kon staan.

   Van de mir methode denk ik ook wel eens wat jij denkt: helpt het? Ja, ik denk het wel. Er gebeurt zoveel onderbewust…ik merk dat er langzaam maar zeker wat wordt opgeruimd. Dat gebeurt bij jou vast ook.

   En mocht je een alternatief zoeken voor sporten of yoga, misschien is chi neng qi gong iets voor je. Een Chinese bewegingsleer die gericht is op genezing door uitwisseling van energie met de natuur. Heel mooi is dat.

   Ik wens je alle goeds. Groet, Marlies

  • Lieve schat ik zou je graag willen aan raden om niet weer met de medicijnen verder te gaan.
   Ik heb zelf ook 5 jaar lang antidepressia geslikt.
   Het is op zich al een probleem om daar weer van af te komen.
   En dat kan je er niet bij hebben.
   Volgens mij gebeurd er wel degelijk iets bij jouw.
   Dat voor jouw gevoel alles weer naar boven komt is omdatq je er wel degelijk op reageerd.
   geloof het is heel moeilijk maar echt je bent een stapje verder naar jouw herstel.
   Ik hoop van harte dat je door gaat met de 9 stappen.
   Ik wens alle kracht en liefde toe
   Groetjes Corrie Wouters

 30. Hallo Mireille,
  Sinds oktober 2013 ben ik bezig met de MIR Methode, en ben me weer steeds beter en zelfbewuster gaan voelen. Steeds als er heftige veranderingen plaatsvonden in mijn leven, raakte ik in onbalans. Blijf de MIR Methode doen en ga ook de 7 krachtige coachvragen doen. Ben erg benieuwd en zal je ook hiervan op de hoogte brengen. Heb volgens mij best nog wat blokkades, ondanks dat ik me stukken beter ben gaan voelen blijf ik er toch mee door gaan. Ook voor die 2x broodnodige rust in te bouwen voor jezelf per dag! :-))

 31. Wat een goede vraag, vooral vraag 7. Mijn leven zou enorm verbeteren als ik morgen wakker zou worden en ik mezelf helemaal goed genoeg zou vinden precies zoals ik ben. Dat ik niet meer bang ben niet goed genoeg te zijn en dingen niet goed genoeg te kunnen zodat ik de juiste keuzes kan en durf te maken en daardoor een stuk meer energie kracht en balans zou hebben.
  Een tijdje terug heb ik 6 weken de MIR-Methode gedaan en nu nog af en toe. Misschien moet ik het toch nog langere tijd weer op gaan pakken want vooral mijn basisbehoeften zijn nog lang niet vervult merk ik.

 32. Hoi Mireille
  Ik doe de MIR methode sinds 6 december 2013.
  Ik ben al jaren een ontzettend slechte slaapster.
  Sinds eind decemb er begint het te veranderen.
  Ik heb sindsdien al 3 x 4 nachten achter elkaar doorgeslapen. Een wonder!

  En ik merk dat ik krachtiger wordt, ben minder tobberig.
  Dus je snapt wel dat ik voorlopig doorga met deze fantastische methode.
  Groetjes Marjo

  • Hé, minder tobberig en betere concentratie op hetgeen waar je mee bezig bent, ervaar ik ook. Slapen nog steeds een probleem, maar verheug me te mogen lezen dat er bij jou hierin verandering is gekomen!

 33. Prachtig werk doe je Mireille met je methode.
  Het helpt me het buikvet te verwijderen.
  Samen met mijn spreuk
  “Als je De Liefde hebt, dan heb je alles ”
  ben ik een gelukkig mens en ik dank je voor
  je inspiratie om samen op te stomen naar de Vrede.

 34. alsof ik dieper in mezelf zakte, zwaarder werd en loom, terwijl ik tegelijkertijd zo’n spiritueel licht van binnen zag en voelde dat het straalde. Heel bijzonder.

 35. Hartelijk bedankt Mireille, ik vind het zo aardig dat je dit voor iedereen die wil beschikbaar stelt. Ik heb de MIR methode in een blad bij de tandarts gelezen en wist meteen dat dit iets voor mij was. Sindsdien heeft het me veel nieuwe inzichten en rust in mezelf gebracht. Daardoor kon ik weer dingen doen die bij mij passen en die ik ook weer door kan geven. Ik leer er veel van hoe Mireille haar goedheid doorgeeft :)Heerlijk om hieraan mee te kunnen doen!

 36. Dag, ik ben aan het revalideren en dat valt niet mee. Mijn leventje is klein nu. Ik ben niet bezig met mijn verleden. Ik ben niet somber of zo. De MIR-Methode betekent voor mij misschien sneller herstel en structuur. Dat gapen herken ik wel en dat onderdruk ik omdat het fysiek zeer doet. Geen idee wat het betekent.

 37. ik geloof dat ik mag zeggen dat ik op de goede weg zit, want kon alleen maar constateren dat dat allemaal achter me ligt. Geen pijn meer gevoeld!

 38. Moet meer gaan zingen en dansen…leuk om tot dat inzicht te komen!
  Ook om te ontdekken dat ik ongelooflijk rijk ben in mijn gevoel en ontzettend gelukkig ben,ook met ouders en voorouders ben ik dankbaar!
  Ik doe de MIR-Methode al meer dan een jaar en vind het super!
  Bedankt, Anneke

  • Beste Anneke,

   Fijn dat de MIR-Methode zo’n mooie metgezel is geworden! Ik raad nu iedereen aan om het langer dan 4 weken te blijven gebruiken, zolang je merkt dat je jezelf nog verder wilt begeleiden in je eigen ontwikkeling en missie.

   Veel plezier met zingen en dansen!
   Groetjes, Mireille Mettes

  • Fijn dit te mogen lezen … is een extra steuntje!

  • Leuk om dit te mogen lezen … is een extra stimulans.

 39. Vaak, als ik onrustig ben doe ik de stappen niet 3 keer, maar net zo lang tot ik begin te gapen. Meestal doe ik ze dan 5 of 6 keer en dan begin ik al te gapen. Na het doornemen van de 7 vragen duurde het gapen vanaf stap 3 wel meer dan 10 keer.

  • Beste Wil,

   Ik hoor van meer mensen dat ze het zo aanpakken. Het is erg leuk om te merken dat je lichaam reageert met geeuwen. Dat is altijd zo’n signaal van “Hee, er gebeurt iets!”
   Veel succes en dat het je maar veel goeds mag brengen!

   Groetjes,
   Mireille Mettes

   • Beste Mireille,
    Mag ik je vragen toe mij toe te lichten waarom gapen goed is?
    Bij mij betekent het gapen (conditionering?) dat ik ongeïnteresseerd dan wel ongeconcentreerd zou zijn.. 🙁
    Jouw reactie gaat me vast en zeker een eye opener geven! 🙂
    Hartelijke groeten,
    Sharon

  • Bedankt voor de tip die je hier neerschrijft … ja dat gapen doet heel erg deugd, alsof er iets van je afvalt en er ruimte en energie vrijkomt voor – soms kleine – maar positieve dingen;

 40. Voornamelijk komt de pijn bij mij van mijn vroege jeugd af. Tot het moment dat mijn ouders gingen scheiden. Van de ene kant een verlossing na alle ruzies, van de andere kant alleen maar meer verdriet, onder het mom ‘niets zal meer hetzelfde zijn’. Natuurlijk heeft een kind geen invloed op deze gebeurtenis en voel je je dan even ‘vergeten’. (Ook waren mijn ouders vaak bezig met hun werk, dus ik voelde me als kind al snel ‘alleen’.)

  Toch heb ik het gevoel nog steeds een blokkade mee te dragen, nu ik 19 ben en er steeds meer van me wordt verwacht. Soms het gevoel dat iedereen wel wat op me aan te merken heeft, meegenomen uit m’n vroege jeugd dat je je al snel schuldig voelt voor de ruzies tussen m’n ouders. Ik heb sowieso al m’n hele leven moeite met loslaten. De MIR methode heeft mij een vrijer en onafhankelijker gevoel gegeven, bijna een nieuwe ik.

  Ik ben altijd al wel iemand geweest die danst en zingt als ze blij is, maar dat heeft eigenlijk bij mij niets te maken met hoe ik me voel. Dansen en zingen is voor mij voornamelijk het ‘eruit gooien’, het proberen los te laten en door de kamer tegen de muur te zwieren, m’n nare gevoel dan.

  Een tijd terug heb ik de methode na totaal 6 weken afgerond en doe ik het nog eens in de week. Ik zit eraan te denken om toch weer elke dag de MIR methode te doen, omdat mijn geest mij nog geen vrijheid geeft om dat gevoel van vrijheid zelf op te roepen: Ik ben in mijn afgelopen dromen erg geconfronteerd met mijn verleden. Ik ga de volledige MIR methode dus weer opnieuw oppakken en het is voor mijzelf nodig de methode voor een langere tijd aan te houden dan de 6 weken (inclusief eerst stap 5 en 7 dan.)

  • Hallo Suzanne, daar ben ik dan voor jou. Je doet het inderdaad goed, heel goed en ik wil je heel graag deze reactie meegeven. Voor jouw is op dit moment je zelfliefde een bepalende factor. Dat heb ikzelf de afgelopen jaren en deze periode ondervonden en dat levert je echt op Suzanne! Vraag Mireille maar, zie ook haar video, het planten van het zelfliefdezaadje in jouw hart. Dat is je belangrijkste basis en daarnaast dat de ballast van je ouders inderdaad niet voor jouw rug bedoeld is. Hou van jezelf èn hou van je ouders natuurlijk, maar ruim al die remmende zaken hun op, daar zijn nu gelukkig heel verhelderende methodes voor en absoluut, de MIR ondersteunt je daarbij van harte en misschien kan een MIR-begeleider je nog beter en specifieker kan helpen met je ballast en blokkades, het heeft mij meer helderheid en inzicht gegeven en zou me dat ook gewenst hebben op jouw leeftijd, echt!
   Wat die verwachtingen betreft, dat is wel heel zwaar voor je, dit zijn volgens mij niet direct verwachtingen bedoeld voor jou, maar meer in de zin van wat er eerder in de familie speelt, ook dat is dus niet iets van jouwzelf. Het kan dus van je ouders komen, maar zij hebben het soms ook weer van hun ouders, misschien heb je die verwachtingen wel rechtstreeks van je oma en/of opa gekregen? Je mag je daarvan echt losmaken, want je mag helemaal vrij bij jouwzelf te rade gaan en jouwzelf vragen om een antwoord. Daarvoor hoef je alleen maar je bron te voeden/onderhouden en dan krijg je een antwoord, een antwoord dat bij jou hoort, een antwoord van jezelf en dat gaat je jouw richting geven en voor je het weet loop je op je eigen padje. Daar heb ik alle vertrouwen in, ja daar ga ikzelf ook weer van glimmen :-))

   Suzanne, jij bent aan de beurt en wel nu vandaag en troost je met de gedachte dat ik je zie en voel uit ervaring en uit mijn hart en dat ik hier en nu je een impuls meegeef … Jij kunt dat zelf en dat levert jouw gewoon op.

   Veel succes met het zaaien èn oogsten en je schrijft het vast wel.
   Warme omhelzing van mij, groeten van Peterjan

   PS. Krijg net van m’n zus Anka (kon m’n reactie aan jou nèt niet plaatsen) heel fijn een bevestiging op mijn vlinder-vleugelslag-mail; ik deel je even in mijn vreugde en warmte, dan springt het hart op en … neem je even de tijd om die warmte op te nemen in je hart. Ik knip en plak graag en naast m’n warme harten-mail, plakte ik er een werkelijk vleugel-wapperende vlinder bij en dat verhaal kende ze verder wel:
   ;-)). Dat bruist en ontpopt maar!!
   Geniet er lekker van enne….ik hou ook van jou brother!!

   Dat gebeurt me nauw elke keer, lastig hè? ;-)) PJ.

   Ik heb een hele goede MIR-test ervaring gehad met
   Marjoleine Benjamins 06-38604648 http://www.backonyourfeet.nl

 41. Mijn pijn ligt vooral in mijn jeugd. Het overbeschermde beleid van mijn ouders. Ik, als meisje, mocht niet veel. Werd kort gehouden, en moest vechten om mijn beroepskeuze (verpleging) te mogen volgen.
  In mijn relatie gaf dat ‘kleine’ gevoel ook de nodige problemen.

  Na en tijdens de 9 stappen van de MIR kwam er een enorme huilbui los. Dat was onverwacht maar ook bevrijdend. Ik wist niet dat ik nog zoveel oud zeer met me meedroeg.