Home » Artikelen » Andere kijk op overgewicht met de MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Andere kijk op overgewicht met de MIR-Methode — 20 reacties

 1. Hallo, wonderlijk hoe het met gewicht gaat bij mij, ben net zoveel kilo aangekomen na de bevalling van mijn dochter. Ze weegt nu 15 kilo en dat ben ik precies zwaarder. Ik heb heel veel stres gehad deze vier jaar en verlang echt naar mijn gewone lichaamsgewicht. Tijdens de eerste weken van de MIR-Methode begon ik weer heel bewust te eten. En de gewoontes te doorzien en gek te vinden wat ik deed. Maar nu na bijna twee maanden heb ik enorme vreetbuien en ook echt behoefte aan eten, zo gek. Voel echt een soort leegte en erna suffigheid van het eten. Ik hoop echt dat het stopt, want het voelt heel onrustig.
  Groetjes van Sanne

  • Beste Sanne,
   Klinkt als dat er oude emoties naar voren zijn gekomen die onprettig zijn. Meestal gaat het om verdriet. Speelt er iets waar je van slag van bent geraakt? Welke gevoelens willen naar buiten? Als het te vaag is, wat ik schrijf, kun je een keer naar een MIR-Methode begeleider om uit te zoeken wat er speelt, als je dat wilt.
   Sterkte en ik hoop dat het binnenkort weer normaliseert!
   Groetjes, Mireille

   • Bedankt! Ik begrijp wat je schrijft. En misschien is een MIR-Methode begeleider zowiezo een goed idee.
    Ik merk bij mijn moeder ook zoveel verschil nu ze de MIR-Methode doet. Is echt zo gevat en grappig en thuis bij zichzelf. Super.
    Groetjes

    • Beste Sanne,
     Wat leuk dat ze grapjes maakt! Dat is echt een van de krachtigste signalen dat het goed met iemand gaat! Blij voor je moeder, en voor jou!
     Groetjes, Mireille

 2. onlangs kwam ik de site eetbuivrij.nl tegen. Wat staat daar veel informatie en oefeningen over emotie-eten en stress-eten. wat ik geleerd heb is het erkennen van je emoties en kijken wat daarachter zit… voor mij gaat er een nieuwe wereld open…

 3. Ook ik kamp met het probleem overgewicht. In 2011 ben ik 8 kg afgevallen. Apetrots omdat ik maat je 40 weer aankon. Toen kwam er een periode die stressig was en nu nog is. In korte tijd zat het er weer aan en kan ik naar maatje 40 fluiten. Ik eet gezond, houd rekening met suiker etc. Af en toe zondig ik wel maar dat moet kunnen vind ik. Ik doe de MIR methode en heb samen met mijn begeleidster een protocol opgezet. Wat kan ik nog meer doen?

  • Beste Corrie,
   Je doet het gewoon al heel goed. Het beste wat je kunt doen, is doorgaan met de MIR-Methode, samen met je begeleidster en jezelf de tijd gunnen om de diepste oorzaken aan te pakken.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 4. het dik worden ligt niet alleen aan eten enz .
  verloor mijn man op een akelige manier ..eerst ben je sterk zeggen ze ,,maar dan op een gegeven moment steek de bloeddruk op ,
  dus pillen [[waar ik een hekel aan heb …binnen 10 maanden was ik 30 pond zwaarder ,,nu 50 pond ,die er niet meer af gaan ,
  gekeken op internet ,,kwam uit dat hormonen dit veroorzaken ,,met de dokter gesproken ,,nou dan ben je gek het kan niet ,
  had eerst 42/44 nu 50 en ik schaam me dood ,,zelfs mensen zeiden tegen me wat ben jij dik , het gevolg dat ik haast niet meer buiten ga . neem nu al eentijd geen pillen ,en gaat goed , nog een heel goed 2015 .

  • Beste Hannie,
   Ik ben het helemaal met je eens dat het niet aan eten ligt. Het ligt volgens mij aan de emotionele oorzaken die eronder zitten. Daardoor gaat je stofwisseling andere dingen doen.
   Ik hoop dat de MIR-Methode je erbij kan helpen.
   Veel sterkte!
   Mireille

 5. Ik wil geen reclame maken voor mijn eigen praktijk maar ik lees dat veel mensen toch met dit probleem worstelen en hiermee geholpen kunnen worden. In mijn praktijk werk ik al jaren o.a. met het begeleiden van mensen met overgewicht. De afgelopen jaren heb ik veel onderzoek gedaan en ervaring opgedaan van waaruit een uniek programma is ontstaan. Qi, energiek en fit. Hierin zijn drie pijlers opgenomen; Chinese geneeskunde, westerse inzichten en spiritualiteit. (Ga in ieder geval alvast ont-dieten!) Er worden vele inzichten, oefeningen en kennis aangereikt en gedeeld. De MIR methode is hierin ook opgenomen. Wil je meer informatie of meer weten laat het maar weten dan kan ik je in een pb informeren.

 6. Hallo Mireille, ben je hier al wat verder mee gekomen? Ik heb zelf de ervaring veel te zijn afgevallen in eerste maanden; gestart mei en op mijn ideale gewicht juli 2014. En het ging als het ware vanzelf. Een aantal maanden verder nu en ik ben weer op mijn oude gewicht en krijg ik de goede vibe niet (meer) te pakken. Ook het doen van de methode staat me tegen. Ik krijg het mentaal niet meer voor mekaar. Herken je dit misschien?

  • Beste Nora,
   Ja, er zijn nieuwe inzichten over overgewicht. Ik vertel daarover tijdens de Be the MIRror-dagen waar je ook de MIR-Methode EHBO leert. Die komt binnenkort ook op de ledenwebsite Be the MIRror te staan. Houd moed, want je hebt waarschijnlijk nog niet de diepste oorzaken voor je overgewicht weg kunnen krijgen. Blijf zien dat het een kwestie van ‘afpellen’ is en dat het je uiteindelijk moeiteloos gaat lukken! Wees heel lief voor jezelf in de tussentijd!
   Groetjes, Mireille

 7. Ik zoek nog iets wat werkt tegen overgewicht maar dan door de combinatie van vocht vasthouden en deels vet dus door teveel calorieën en minder beweging.

  • Beste Alex,

   Ja, ik ben er ook nog op aan het puzzelen. Het heeft volgens mij te maken met ‘vasthouden’ en jezelf te weinig ‘voeding voor je ziel’ geven, maar dat vind ik zelf nog een beetje vaag klinken. Ik ben nu zelf daarop aan het experimenteren met een paar mensen, in de hoop dat het de sleutel is.
   Ik zeg altijd graag: wie het eerst de sleutel ontdekt, laat het weten!

   Groetjes, Mireille

   • Dat is mooi dat jullie daar ook mee bezig zijn. Ik ben zelf ook aan het ontwikkelen met diverse methodes. Ik heb zelf de Alribru-methode en Cosmic-Healing ontwikkeld en ik ben al een tijdje bezig met Werken met God, dat is een grensverleggende methode wat ook bijzondere resultaten oplevert, eigenlijk meer wonderen maar ook op langere termijn aan het werk gaat. Ik heb het onder de Alribru-methode gezet maar mogelijk dat het toch een aparte methode wordt omdat het meer is dan alleen healen. Het is nog steeds in ontwikkeling omdat er steeds meer mogelijkheden ontdekt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.