Home » Artikelen » 28. Verlegenheid zit als stickers op je mond!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

28. Verlegenheid zit als stickers op je mond! — 33 reacties

 1. Wouw…..weer zo,n helderheid!!
  Bij het lezen van bovenstaande voelde ik hoe mijn mond de denkbeeldige, want meer is het niet, losliet.
  Zit hier wederom gewoon te stralen. Rond m’n mond prikkelt het , of alle angsten gewoon verdwijnen.
  Het wonderlijke is…..je kunt alleen maar ZELF de stickers verwijderen. Dus maak van angst MOED en het mooie in jezelf gaat zichtbaarder worden ben t zelf aan t ervaren. En……geloof me nooit ,onderzoek t zelf
  Moedige groet voor iedereen.
  Els

 2. Sinds ik de mir methode weer doe sinds kort, heb ik last van opgezette (soms pijnlijke) plekjes/bultjes in mijn mond achter m’n onderste kiezen, op m’n gehemelte en onder m’n tong. Volgens mij betreft het de speekselklier uitgangen. Wat kan dat betekenen Mireille?

  • Beste Cecile
   Ik weet niet precies wat dat kan betekenen. Ik kan me voorstellen dat het een ontgiftings- of genezingsproces is van je lichaam.
   Als de bultjes te lang blijven laat de huisarts er dan een keer naar kijken.
   Groetjes Mireille

 3. Hey,
  Ik ben al sinds mei terug volop bezig met de MIR-Methode en merk inderdaad dat ik meer zelfvertrouwen heb en meer durf zeggen wat ik denk. Na het lezen van dit artikel had ik echt zo het gedacht, ja! Ik heb dat ook gemerkt wat ik super leuk vind natuurlijk want dit is wat ik al heel mijn leven wilde maar het lukte mij nooit. Nu merk ik echt vooruitgang en ben trots op mezelf! Bij deze wil ik je dus ook nog eens bedanken voor deze fantastische methode ☺️
  Groetjes

 4. Lidwina, Annemiek en alle anderen!!!?
  Dat heb ik ook!!! Snel reageren, niet eens met een grote bek. Ben betrokken bij een energie-ccoperatie (waar mensen aan het roer staan, voor een groot deel uit eigenbelang). Laat dat dan weten, wordt op het matje geroepen etc. etc. Zeg dan dat ik een fan ben van transparantie, dat ik dat mis in deze organisatie. Uiteindelijk ben ik de gebeten hond, maakt me dan weer heel onzeker en ben tegelijkertijd blij dat ik gezegd heb wat anderen, uit beleefdheid, niet durven zeggen. Ben blij dat deze vorm van verlegenheid mij ook kansen geeft om dingen aan de kaak te stellen. Wens jullie deze gedachte ook toe.
  Annemieke

 5. Heel goed dat jullie met al de reacties naar buiten komen …het is gewoon – simpel leven in en met JEZELF eruit geraken en bekrachtigen “niet MEER niet MINDER “.
  Ikzelf ben heel erg begaan in – met de MIR -Methode – zelfhealing.
  BEDANKT ~!

 6. Ook ik herken me in het verhaal over verlegenheid. Vooral vroeger. Tegenwoordig o.a. bij autoriteiten als artsen. Ik heb veel en vaak mijn mond gehouden, uit schuld en schaamte. Ik weet inmiddels hoe ik geprogrammeerd ben en doe daarop de MIRmethode. Vorige week heb ik te horen gekregen dat ik een te snel werkende schildklier heb. Wil geen medicijnen maar door de methode op de medicijnen te doen wordt het makkelijker. Ik denk dat ik deze diagnose heb juist omdat ik mn mond houd terwijl ik zo graag iets wil zeggen.

  • Dag Angelique
   Uit eigen ervaring heb ik ondervonden dat dit zeker met elkaar te maken heeft. Mijn schildklier heeft al jaren last van mij (zo zie ik het) niet omdat ik verlegen ben, maar vaker om de lieve vrede te bewaren of omdat ik vaak anders over dingen denk dan anderen, mijn mening niet zeg. In het verleden een aanvaring gehad met mijn schoonzus en heb nadien na veel dubben de telefoon gepakt en staande mijn zegje gedaan op een rustige duidelijke toon, het kwam over bij de ander en ik voelde op dat moment mijn schildklier echt rustiger worden, niet meer de dikte in mijn keel. Ik kropte het niet meer op. Bij mij werkt hij te langzaam, maar volgens mij geeft dat geen verschil, het voor jezelf opkomen en uitspreken wat je dwars zit is het belangrijkste. Ik heb er indertijd voor gekozen om geen medicijnen te gebruiken en de homeopathie ingezet. Omdat ik besef dat het een heel belangrijk orgaan is, geef ik je het advies om het regelmatig uit te laten testen door een therapeut van de mir methode, om te kijken hoe het met je gaat en of de waardes beter worden en blijven. Heel veel liefs en succes.

   • Hai Corrie,
    Dat zeg je mooi, mijn schildklier heeft last van mij. Zo voelt het wel.
    Dat uitspreken lukt me gewoon niet. Ik blokkeer, bevries en incasseer. Blijkbaar voelt het telkens onveilig. Dat wil ik graag doorbreken. Opstaan en zeggen wat ik te zeggen heb.
    Dank je wel voor je mooie reactie.

   • Hoi Corrie,
    Ik neem momenteel geen medicijnen. Toen het heel slecht ging, hebben de homeopaat en de antroposofische arts mij teruggestuurd naarde huisarts en internist.
    Na 1 maand strumazol en metoprolol ging het goed. Nu met die thyrax medicatie is het weer niks.
    Ik wil de onderliggende thema’s aanpakken maar dat is ook lastig als ik blijf doen wat ik deed.
    Fijn dat jij baat hebt bij de homeopathie.
    Dank je wel voor je reactie.
    Liefs,
    Angelique

  • hallo Angelique, kijk eens op de Website MIR-Methode bij Onderwerpen artikelen bij het item: Schildklier. daar staan wellicht berichten bij over te snelle schildklier die je misschien aanspreken.
   hartelijke groet, Conny

 7. Beste Mireille ,
  al enige tijd komt er steeds weer de gedachte dat ik beter nog eens de MIR methode zou doen . Ik ben nl kapster en door de chemicalien is mijn lever verzadigd. Nu krijg ik nog eens de bevestiging 🙂 .
  Ook om mijn missie te verduidelijken , want ik voel dat deze job mij niet zo goed meer ligt ….. starten dus en uw boek lezen 🙂

  HARTelijk , Claude

   • Ja Kees, je hebt gelijk. En er zit ook iets spontaans in blozen. Een verlegen iemand die bloost, heeft toch de moed genomen om te spreken. En ja rood : de kleur van de liefde, wat mooi gezegd !
    Hartelijke groet, Lotje

 8. wat een herkenning….ik ben nog niet helemaal zekerder geworden,maar voel wel dat dat komen gaat 🙂
  en blozen doe ik ook nog,dat merkte ik afgelopen dinsdagavond toen ik tijdens de ouderbijeenkomst over pubers met autisme mezelf voor moest stellen en later toen ik wat dingen over mijn dochter moest vertellen…voelde me er wel een beetje ongemakkelijk bij…..
  hopelijk gaat dat nog over,zou fijn zijn als ik zonder blozen gewoon kan zeggen wat ik wil,of als ik ergens antwoord op moet geven.en ook dat ik dát kan en mag zeggen wat er gezegd MOET worden in bepaalde situaties,bv als mensen vinden dat zij beter zijn dan ik.maar goed,dat gaat waarschijnlijk nog wel een poosje duren voor ik zover ben.als je altijd gepest bent geweest en geen fijne jeugd hebt gehad en zelfs als volwassene gepest bent,ben je er niet zomaar vanaf.net zoals mijn zelfvertrouwen moet groeien en het vertrouwen in anderen

 9. Dank je wel voor dit artikel. Wat een hoopvolle gedachte dat dat schaamrood ooit mijn kaken mag verlaten want dit heeft mij altijd erg belemmerd in mijn leven. Met name bij communicatie en mijzelf laten zien. Met zo’n boei kruip je maar wat graag in je schulp. En het gevoel dat je altijd “schuldig” lijkt te zijn wanneer er iets aan de hand is…puur door dat roodgloeiende hoofd. Voel ik me echt ellendig door! Ik ben pas begonnen maar ik ga je zeker op de hoogte houden wat de MIR-Methode voor mij doet. Ik geloof erin! Bedankt voor het ontwikkelen en dat je deze schitterende methode met ons deelt. Voor nu, nog een warme groet/gloed;-) van Astrid

 10. Lieve Mireille
  Wat ben ik toch blij met de MIR-Methode. Het heeft me zo veel sterker en krachtiger gemaakt. Voor het eerst krijg ik steeds meer vertrouwen in mezelf en komen er zoveel goede handreikingen op mijn pad. Hartelijk dank hiervoor en voor alle thema emails het is net of ze op de juiste tijd komen.
  Liefs, xxx

 11. Dankjewel voor jullie fijne reacties en jullie vaak dappere houding om een verandering in je leven aan te brengen! Ik ben erg blij dat de MIR-Methode jullie daarbij kan steunen!
  Hartelijke groetjes,
  Mireille Mettes

 12. Bij mij werkt het net omgekeerd. Hoe meer onzeker ik wordt. hoe groter de mond die ik openzet. En dan ook nog vreselijk stomme dingen zeg en anderen soms waarschijnlijk door die stomme opmerkingen beledig. En dan begint ook de spiraal naar beneden. Ik vind mezelf dan niets meer waard, en waarschijnlijk om dat in het openbaar te compenseren laat ik nog veel meer van me horen. Ik neem me steeds voor om het niet te doen. Maar hoe banger ik voor mensen ben, en ik ben bang voor veel verschillende mensen, hoe stommer de uitspraken die ik doe. Gewoon overleggen en redelijk kunnen nadenken is op die momenten niet meer voor mij weggelegd. Ik ben me nu bewust terug aan het trekken uit al mijn openbare bemoeienissen, omdat ik mijn eigen stomme optreden in het openbaar wil voorkomen.

  • Hai Lidwina,

   Laat de MIR-Methode z’n werk voor je doen, zodat je meer zelfvertrouwen van binnen gaan voelen. Dan is het snelle reageren vanuit een soort verdediging niet meer zo hard nodig. Veel sterkte met deze periode en vertrouw erop dat je kunt veranderen!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • JA dat heb ik ook. Ik beledig mensen niet gauw (denk ik) maar ik klets als een kip zonder kop. Eigenlijk voel ik me nergens thuis dat is het. Veel mensen zeggen dat ik moet aarden. Heb er echt een hekel aan als iemand dat zegt. Ook ik vermijd zoveel mogelijk mensen vind ze allemaal eng haha. Red mezelf door allemaal grappige opmerkingen te maken om de spanning te ontsnappen misschien. Groetjes van Annemiek. En HUGGG voor alle mensen die ook dit probleempje hebben.

 13. Deze mail komt het juiste moment binnen. Ik zit hevig in de knoei met upc en mijn telefonische aansluiting, vind mijzelf dom en zeer onkundig en ik durf er even niet aan te denken dat ik alweer om hulp moet vragen. Nooit meer aan de MIR-Methode gedacht tot voor kort en wat werkt dat toch ongelofelijk snel en goed. Hoort zegt het voort. Ik ga nu hulp vragen zonder blozen of een gevoel van een klein sufferdje te zijn. Bedankt hoor en heel veel liefs.

 14. Wat heb je dit weer treffend verwoord! Tranen gelaten vanwege de herkenbaarheid, het verdriet en de frustratie die ik voel als je het hebt over stickers op mijn mond. Ik ben al jaren bezig met het afpellen van die stickers en jemig wat een moeite kost dat! Iedere keer gebruik ik weer een andere invalshoek om van mijn (hals)blozen af te komen.

  Nu dus de MIR-Methode en eindelijk heb ik er vertrouwen in dat het me gaat lukken. Ik ga die verlegenheid van me afwerpen, ik ga dadelijk stickervrij door het leven en ik ga eindelijk laten horen en zien wie ik ben.

  Dankzij jouw methode en de begeleiding die ik krijg van een MIR-begeleidster kom ik in mijn kracht: wat een bevrijding!

  • Ik heb hetzelfde ervaren, ben nu enkele weken met de MIR-Methode bezig en merk dat ik makkelijker over drempels stap.
   Zo ben ik lid geworden van een activiteiten groep, nieuwe mensen.
   Ben ik naar een datingsmiddag geweest.
   Die was weliswaar niet zo succesvol maar ik prijs me zelf dat ik toch gegaan ben. De drempels worden lager.

   • Wat dapper Harry, en je mag jezelf zeker prijzen dat je toch gegaan bent. Je hebt de 1ste drempel overschreden en de rest komt vanzelf wel.
    Succes !
    Groetjes Lotje

 15. Vooral de zin ‘de enigste die jou in de weg staat dat ben jezelf’ is heel herkenbaar. Die heb ik al vaker gehoord. Ook op mijn werk. Makkelijk gezegd maar wat doe je daar aan en hoezo, ik wil alleen het beste overal uithalen dus hoe kan dat dan? Hyperventileren (en dus compleet dichtslaan) op het moment als ik positief(!) in de belangstelling stond deed mij besluiten om op zoek te gaan naar oorzaken en oplossingen. Het werkelijk bestaan van zoiets als Hoog-sensitiviteit was mijn ontdekking van het jaar. Vroeger erg gepest en in het dagelijks leven bewust zijn van alles om mij heen, vermoeiende toestanden.. De MIR methode helpt mij enorm om mij te wapenen tegen de buitenwereld en houdt me als het ware in balans, helpt me mezelf ‘bij elkaar’ te houden. Als een bunkertje maar tegelijk open als dat goed voor me is. Als een soort filter, wat laat ik toe, wat voedt mij en wat laat ik buiten.
  Erg bedankt voor de methode en de extra inzichten en bevestiging dankzij de MIR nieuwsbrieven!!

  • Ik wil hier even wat opmerken, wat heel belangrijk is!! Je had het over lithium, dat is een middel dat ik jarenlang gebruikt heb. Mijn huisarts zag dat ik te hoge waarden van creatnine in mijn bloed had. Ik werd direct naar een Nefroloog gestuurd. Het eerste dat hij me vroeg was: neem je soms Lithium? Toen ik ja zei hij: dat zal je van je leven niet meer nemen. Ik ben geregeld onder zijn toezicht ben natuurlijk met de Lithium gestopt, het was voor de psychiater niet makkelijk om wat anders in plaats daarvan te vinden, maar hij is er in geslaagd. De Nefroloog heeft mij in een heel ingewikkeld dieet gezet, wat ik heel precies volg, en de waarden van de creatnine blijven nu al lang op de zelfde hoogde staan!!

 16. ik heb Uw boek gekocht, aandachtig gelezen en de methode toegepast. Als psychiatrisch patiënt voelde ik gaandeweg wat meer balans … de problematiek is weliswaar niet verdwenen echter oa door de MIR-Methode kan ik beter met een en ander omgaan. Leuke bijkomstigheid: een enorme wrat welke jarenlang op de binnenkant van mijn duim zat is verdwenen … groet …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.