Heb je last van emotionele klachten en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over de volgende onderwerpen:
* angst en onzekerheid;
woede;
* schelden;
* heimwee;
* schaamte;
* je hart volgen;
* verlegenheid;
* houden van jezelf;
* het Assepoester-complex;
* bewustwording;
* pesten;
* loslaten, opruimen en weggooien;
* seksualiteit in evenwicht;
* humor;
* keuzestress;
* verlies van een dierbare;
* wanneer je niet geloofd wordt;
* conflicten;
* jezelf vergeven;
* dankbaarheid;
* loslaten;
* zorgen over je zieke naaste;
* emoties;
* zichtbaar worden;
* de 5 minuten super truc;
* spanning loslaten;
* intuïtie;
* de toets van goedkeuring;
* eenzaamheid;
* muziek als dagelijkse voeding;
* wat mensen werkelijk willen;
* wie geef je de schuld?
vitamine D;
* seksualiteit, hoe vrij ben jij? 
eelt op je voeten of op je ziel.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Emotionele klachten — 189 reacties

 1. Dag Mireille, ik ben nu in mijn negende week MIR, de eerste twee weken alleen 5. en 7. want ben/was? eigenlijk mijn hele leven al behoorlijk depressief. Meteen de eerste dag MIR-Methode voelde ik de depressie oplichten en sindsdien heb ik me niet echt wanhopig meer gevoeld. Mijn diagnose was depressie en ptss. Ik was al een tijd op zoek naar een zachte(re) methode van verdriet, rouw- en traumaverwerking waarbij ik niet het risico van hertraumatisering door herbeleving loop. Dus ik ben heel blij met jouw geweldige MIR-Methode. Hoewel het soms toch heftig, pittig is – opvallend is dat ik niet zo veel meer huil, maar dat fysieke klachten en vreetbuien weer meer op de voorgrond komen – met name nu ik 0. zelfhaat loslaten aai, voel ik dat het enorm helpt en dat er heel veel zelfheling aan de gang is. Dank je heel, heel hartelijk voor jouw geweldige MIR-Methode en alle geweldige begeleiding die je daarbij geeft; een helende Engel ben je! Hartelijke groet, Loes

  • Kan mij hier aardig in vinden in jou verhaal, Loes. Ben nu ook al wat weken bezig en mijn depressiviteit is niet meer zo heftig. Ook mijn PTSS. Mireille ook mijn dank aan jou en ik zeg het voort. XXX

 2. ben gestopt met dagelijkse MIR. Het volgehouden maar de depressie en futloosheid nemen alleen maar toe kreeg teveel spanning en angsten.Afzonderen en nergens zin in. Wil even een maand niets doen en dan nog 1x proberen.

  • Beste Ank,
   Dat is natuurlijk goed! Kan het daarbij zijn dat er sprake is van voedingstekort? Zoals tekort aan vitamine D? Misschien eens laten testen bij de huisarts?
   Heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 3. Ik MIR nu drie weken en een grote verandering die ik bemerk, is dat bestaande angsten verdwijnen. Angsten waarmee ik heb leren leven en ze als onderdeel van mij zag.

  Enige voorbeelden. Ik lag 20 minuten in een MRI tunnel zonder claustrofobie te hebben of enige angst te voelen. Ik kon met plezier naar de zweefmolen op 65 meter hoogte kijken en voelen dat ik daar wel in zou gaan. Geen hoogtevrees meer bij het idee. Ook wil ik ineens heel graag in zo’n hoge hijskraan klimmen, in een helicopter vliegen en deltavliegen. De angst lijkt plaats te maken voor passie. Ik zie grote spinnen en wil ze met mijn handen vangen. Ik lig op een kleedje met wel 30 wespen in de buurt. Ze storen me niet. Eerder zou ik in paniek wildslaand naar binnen zijn gerend.

  Zo valt me elke dag op dat er angsten weggevallen zijn en er een dappere, sterke kracht in mij is, een speels verlangen, een opgewonden gevoel te willen ervaren. Van alle veranderingen die plaatsvinden, vind ik dit de mooiste en de meest onverwachte.

 4. Hey,
  Ik ben al sinds mei terug volop bezig met de MIR-Methode en merk inderdaad dat ik meer zelfvertrouwen heb en meer durf zeggen wat ik denk. Na het lezen van dit artikel had ik echt zo het gedacht, ja! Ik heb dat ook gemerkt wat ik super leuk vind natuurlijk want dit is wat ik al heel mijn leven wilde maar het lukte mij nooit. Nu merk ik echt vooruitgang en ben trots op mezelf! Bij deze wil ik je dus ook nog eens bedanken voor deze fantastische methode ☺️
  Groetjes

 5. Er zijn in mijn leven wel meer mooie lentes geweest met veel zon in mijn tuin, maar deze lente voel ik me zo blij en energiek dat ik niet weet hoe ik het heb. Ik ken mezelf zo niet. Vanochtend voelde ik me zo gelukkig dat ik er emotioneel van werd…
  Ik ben blijkbaar niet gewend om met intens blije gevoelens om te gaan, dat moet ik dus nog leren!:))

  Ik heb de MIR-Methode nu 2 maanden gedaan. Ik combineer het met het opnoemen van diverse dingen waar ik dankbaar voor ben. Ik transformeer letterlijk de negatieve gedachtenpatronen in positieve. De MIR-Methode is één van die dingen waar ik heel dankbaar voor ben!

 6. Beste Mireille,

  Ik ben veel stabieler en rustiger geworden sinds ik de MIR methode doe. Nu zes weken bezig. Sinds een week die ik het nu bij mijn man. Kan het zijn dat gedurende deze periode van bijna twee maanden ik twee keer zo’n aanslag op mijn tong krijg? Door misschien het verwerken van twee verschillende emotionele zaken?
  Bedankt voor al je ondersteundende e-mails.
  Groetjes, roos

  • Beste Roos,
   Ja hoor, dat kan! Lekker doorgaan en met poetsen ook gerust je tong eens poetsen!
   Groetjes, Mireille

 7. Ik ben bijna drie weken bezig met de MIR methode en nu komen een aantal van de genoemde klachten naar voren. Vieze smaak in mijn mond, nooit eerder gehad. Lympheklieren zijn ineens geoelig. Moe, terwijl ik altijd fit ben. Ik gind wel afgelopen weken door een emotioneel dieptepunt.
  Ik ga gewoon door want ik heb het idee dat dit het gevolg is van het proces detoxen.
  Bedankt voor je toewijding en consequente emails!

 8. Hoi allemaal. Ik zit weg met het volgende; in mijn relatie ben ik veeleisend omdat ik bang ben dat ik niet meer leuk gevonden wordt. Dus als hij een kus minder heeft krijgt hij al een kruisverhoor. Hij voelt zich een slaaf en ik zoek in alles de negatieve bevestiging dat hij me minder lief vind of bij mij weg wil. Rationeel weet ik dat het uit mijn kindertijd komt en heb ook al emdr gedaan maar mocht niet baten. Ik wil zo graag in mijn eigen kracht staan en mezelf leuk en lief vinden en niet zo afhankelijk opstellen. Ben nu 37 jaar en wil nu wel eens vertouwen hebben ipv angsten. Zou de MIR-Methode me kunnen helpen?

  • Beste Iris,
   Met de MIR-Methode breng je jezelf dichter terug bij jezelf. Het hand aaien zorgt er langzaam maar zeker voor dat er een stuk zelf-acceptatie komt en via de 9 stappen vul je ook de liefde voor jezelf weer aan (stap 7). Je kunt het uitproberen en geef jezelf er de tijd voor!
   Ik hoor graag van je wat het je gebracht heeft!
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Mireille. Ik ben het nu enkele dagen aan het doen en merk nu al dat ik meer mijn eigen ding wil doen. Waardoor het emotioneel afhankelijke gedrag van mij minder wordt. Is het een goed idee om vooraf aan de 9 stappen de stap: emotionele afhankelijkheid loslaten /emotioneel afhankelijk gevoel en gedrag loslaten toe te voegen? (Met emotioneel afhankelijk gedrag en gevoel loslaten bevestig ik dat ik niet emotioneel afhankelijk ben maar dat het “slechts ” een gevoel is en gedrag) of denk jij dat de 9 stappen anzich al voldoende zijn? Dank je wel! Groetjes Iris

    • Beste Iris,
     Doe alleen de 9 stappen. Je gaat al hard genoeg! En blijkbaar reageer je er prima op zo. Veel plezier met steeds meer onafhankelijk worden!
     Groetjes, Mireille

     • Hi Mireille

      Dank je wel voor je reactie. Ik ga door met 9 stappen en ben ontzettend benieuwd wat dit over een tijdje met me zal hebben gedaan 🙂

      Groetjes iris

 9. Hi mirelle,

  Ik heb een zware burnout gehad, incl paniekaanvallen angsten depressieve gevoelens enz. Feb 2014 ben ik ingestort.

  Een hele lange weg is het geweest en nog. Het kost veel tijd om te herstellen, vooral met 2 kleine kids om je heen.

  Ik kan er een heel boek over schrijven maar ga ik op dit moment hier niet doen want ik heb een vraag aan je!

  Zondagochtend begonnen met stap 5 en 7. Elke ochtend en avond gedaan.
  Vanmorgen voelde ik ineens angst!!
  Dat is al zolang geleden!

  Kan dat?
  Is dit normaal door die 3 daagjes stap 5 & 7?

  Ik kijk uit naar je antwoord.

  Liefs, joyce

  • Beste Joyce,
   Nee, alleen stap 5 en 7 brengen dat niet teweeg. Je kunt gerust zijn en gewoon doorgaan met het opbouwen van je reserves via stap 5 en 7.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 10. Ik pas nu toch al een week of 6 de MIR-methode toe. Aanvankelijk voelde ik me veel rustiger en energieker, blijer ook. Na een week ging ik ontzettend veel huilen, maar voelde ik me wel terug de rust terugkomen als ik ging mirren.
  De laatste twee weken lijkt niks meer te helpen. Ik kan alleen nog maar huilen, voel me non-stop misselijk met een buik die zo dik en hard is alsof ik wel drie maanden zwannger lijk. ik ben gisteren niet eens kunnen gaan werken omdat ik zoiets had van “ik wil alleen zijn, ik wil rust”.
  Toch blijf ik overtuigd dat de MIR-methode gewoon z’n werk aan het doen is, alleen zie ik niet meer waar het over gaat, wat ik kan doen om het mezelf ondertussen draaglijk te maken, hoe ik van die ellendige buikpijn afgeraak.
  Ik ben best panisch voor enge ziektes, dus dat helpt nu ook niet dat ik heel de tijd vanalles voel wat echt pijn doet en voor ongemak zorgt.
  Ik had een mailtje gestuurd voor begeleiding maar heb ik terug geannuleerd omdat ik niet weet hoe het werkt. Ben wel vertrouwd met spiertesten maar snap niet hoe je die op afstand kunt doen.
  Ik zit een beetje geblokkeerd denk ik.
  Gisteren kwamen er maar allemaal nare dingen van vroeger terug op me af. Ik heb ze laten komen, zonder oordelen of gaan analyseren wat dat gevoel is, gewoon het laten komen en gewoon voelen. Daar werd ik na een halfuur ofzo wel iets rustiger van. Maar vanochtend: zelfde ellende, meteen misselijk, meteen buikpijn, meteen huilen.
  En toch geloof ik dat het kan werken die MIR-Methode

  • Beste Lotte,
   Aan de symptomen te lezen, ben je wel degelijk hard bezig om je gezondheid terug te winnen. De dikke buik… heb je dagelijks ontlasting? En je deed volgens mij het beste wat je kunt doen: rust nemen! Kijk ook bij artikel 171. Wat je het beste kunt doen bij ziekte. Daar schreef ik erover.
   Als iemand je op afstand test, dan gebruikt hij/zij het eigen lichaam om te checken of iets wel of niet klopt. Een lichaam en ons onbewuste zijn heel goed in staat om aan te voelen of iets wel of niet waar is. Door vragen te stellen met spiertesten kun je dat prima via je eigen lichaam uittesten, zelfs als het voor iemand anders is. Er zijn ook begeleiders waar je naartoe kunt gaan.
   Veel sterkte en houd vertrouwen dat je lichaam hard aan het werk is!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel Mireille
    Met je extra uitleg ga ik misschien toch nog maar eens begeleiding proberen. Want ik voel wel dat het werkt, maar het lijkt of ik er niet zomaar alleen doorgeraak.
    Groetjes
    Lotte

 11. Vandaag voor het eerst echt resultaat gevoeld na een week mirren. Vertrokken op vakantie en dan ben ik heel gespannen, kan zeker van mijn partner weinig verdragen en ook niet echt genieten. Op,het vliegveld had ik er genoeg van, de negen stappen gedaan en er zelf een stap bij gedaan, ‘spanning wegnemen’ , even later voelde ik zo de spanning wegvloeien, mijn hoofd werd helder en daardoor veranderde de sfeer tussen ons helemaal, dankbaar

 12. Hoi Mireille
  Sinds ruim 2 maanden ben ik aan het mirren en ik voel veranderingen lichamelijk maar ook op emotioneel gebied . Ik kom mezelf tegen en dat vind ik lastig , maar ik voel ook dat ik er iets mee moet….weet alleen niet hoe .
  Jaren geleden in mijn werksituatie veelvuldig geconfronteerd met intimidatie en onheuse bejegeningen . Dat heeft zijn sporen nagelaten . Heb agressie training gehad met rollenspellen ectr. Om handvaten te kunnen gebruiken . Ondanks dat raak ik zo nu en dan weer verzeilt in heel vervelende situaties waarin conflicten ontstaan die veel energgie van mij vergen .
  Wat mij met name opvalt is dat ik intimiderende en snouwende bejegening totaal niet meer kan verdragen . Ik wordt dan innerlijk zoooo boos….en vertel dan ook aan de andere partij dat ik niet op die toon en manier aangesproken wil worden . Ik wil met respect behandelt worden en kan zo n gedrag niet meer accepteren . Ik geef direkt mijn grens aan …….en toch probeert men mij te over roelen……
  dat maakt mij zo boos …maar ook verdrietig en vreet aan mijn energie .
  Waarom gebeurt het zo nu en dan weer ? Ligt het dan toch aan mij…..of heeft die ander een probleem ?

  • Beste Clair,
   Het is ontzettend naar voor je dat je telkens weer in zulke situaties terecht komt. Of het aan jou ligt, weet ik niet. Als er nog iets in jouw gedrag is dat een andere triggert… misschien, maar het is vaak de onzekerheid van iemand anders. Je kunt er het beste met een coach of MIR-Methode begeleider aan werken als je het tot de bodem uit wilt zoeken. Zo te lezen ben je erg goed bezig geweest met de agressie training en het aangeven van je grenzen. Het kan ook zijn dat je nog extra handvaten kunt vinden in de Geweldloze communicatie. Dat is een heel praktische manier van praten waardoor je anderen ontwapent. Het boek van Marshall Rosenberg vind ik heel makkelijk te lezen met duidelijke voorbeelden van hoe je iets kunt zeggen.
   Sterkte en niet teveel aan jezelf twijfelen, hoor!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille
    Bedankt voor je steunende reactie . Ik ga op zoek naar die extra handvaten van Marshall Rosenberg .
    Ik heb inmiddels een poging gewaagd om het conflict van zaterdag uit te praten met mijn collega en dat voelde goed om te doen . Hoge werkdruk en te laat aangeven van collega dat ze hulp nodig had was de oorzaak van irritatie . We hebben over en weer ons gevoel weten te uiten en begrip voor elkaar getoond . Dat was zaterdag niet mogelijk …een dag later wel , ik moest het gewoon bespreekbaar maken voor mijn gevoel . Bang dat ik weer een lading over me heen zou gaan krijgen , dat gebeurde gelukkig niet . Ze gaf zelfs toe zich bewust te zijn geworden dat ze te heftig gereageerd had op mij . Pffffff……..al weer een donkere wolk uit mijn zicht .

    Ik twijvel nog teveel aan mijzelf ,en de inpact van al die intimidatie van jaren geleden komt weer boven borrelen en geeft me weer dat rotte gevoel . Ik wil leren dat los te laten …..lossss losss losssss

    Dankjewel Mireille voor je steun !

    • Beste Clair,
     Wat fan-tas-tisch gedaan! Zo gaaf dat je erop terug bent gekomen! En ja, het is soms een kwestie van allebei even een nachtje erover slapen en ‘afkoelen’. Ik denk dat je nu de relatie met je collega wel een boost hebt gegeven! Jullie weten nu nog beter wat je aan elkaar hebt. Waardevol!
     En super dat je Marshall Rosenberg’s werk erop na gaat slaan! Zal veel duidelijk maken voor je!
     Veel geluk met losssssslaten!
     Groetjes, Mireille

 13. Al 8 weken bezig met de MIR methode en ik doe het nog dagelijks omdat het zo’n fijn gevoel geeft. Ik had geen lichamelijke klacht maar het wel emotioneel zwaar zoals in mijn vorige bericht te lezen valt.

  Ik ben diep gegaan door de MIR-Methode! Er kwam en komt nog steeds van alles los, heftige dromen en herbelevingen vanuit mijn jeugd aan toe. En het voelt goed want na het huilen en beleven is er rust in mijn hoofd. Ik blijf er niet mee zitten en accepteer dat deze emoties er zijn. Heb nu ook het inzicht gekregen dat mijn “wegcijferen/pleasen” komt doordat ik aandacht wilde van mijn ouders. IK heb hun verwachtingen losgekoppeld voel ik, nu doe ik wat ikzelf vind. Nieuwe lijfspreuk “dat bepaal ik lekker zelf” is geboren.

  Ik ben sterker! 🙂
  In alles voel ik me sterker, verbaal en in mijn gevoel. Ik denk eerst rustig na voordat ik antwoord geef en kan me beter uitdrukken. “Is het goed voor mij” is nu het eerste waar aan ik denk als me iets gevraagd word. Ik durf NEE te zeggen zonder me daar schuldig over te voelen. Ik ben goed op weg naar mijzelf, en durf ook mijzelf weer lief te hebben en hopelijk kan ik dat dan ook weer naar een ander. Mijn zelfvertrouwen groeit met de dag en ik straal als nooit tevoren. Mijn manipulerende Ex maakt geen kans meer met zijn streken, ik sta er mijlenver boven.

  Ik ben je dankbaar Mireille voor de MIR methode en ik heb je al meerdere malen aanbevolen aan andere mensen die met dezelfde problemen kampen.

  • Ik heb last van mond al bijna 1 half jaar. Ik ben bezig met de MIR-Methode. Merk er nog niet veel van. Gaat dat wel werken. Graag reactie. Alvast bedankt

   • Beste Marion,
    Soms heeft het gewoon wat langer tijd nodig voordat klachten zich gewonnen geven. Duurt het te lang, dan kan je altijd nog een keer naar een MIR-Methode begeleider gaan.
    Groetjes, Mireille

 14. Hoi Mireille
  Nu drie weken bezig met de MIR methode en ik merk dat er veel gebeurt in mijn lijf.
  Ik had niet echt een lichamelijke klacht. Maar daarom niet minder grote problemen van emotionele aard. Ik ben sinds een jaar bevrijd van een relatie/huwelijk van 28 jaar met een man met erg veel narcistische kenmerken. Ik ben in die 28 jaar geestelijk en fysiek mishandeld en ik had dat zoveel mogelijk weggestopt in een “ladenkastje”. ik word geteisterd door angsten en schuldgevoelens die nog extra worden versterkt door het stalken wat mijn ex nu nog doet. Hij zal niet veranderen dus is het belangrijk dat de verandering bij mijzelf vandaan komt. ik moet sterker worden om hier boven te kunnen staan.

  De MIR methode helpt! Ik ben gelijk met de 9 stappen begonnen en het ontgiften is het eerste wat ik merkte. veel naar het toilet, flatulentie en aanslag op de tong. Dit weekend koorts en keelpijn ( heb niks ingenomen en heb de koorts zijn werk laten doen) ik heb veel herbelevingsdromen die me terug brengen naar het begin van de relatie en zelfs van daarvoor. er word steeds meer duidelijk waar ik aan moet werken zeker op het gebied van zelfliefde heb ik wat in te halen. Ik ben veel aan het huilen en dat lucht ook erg op. Het is heftig maar het voelt goed, ik voel dat ik op de goede weg zit.

  Een aantal zaken kan ik nog niet verklaren maar misschien dat u me daar meer over kan vertellen. Ik voel regelmatig een brok in mijn keel en gisteren voelde het alsof er een grote steen op mijn buik lag die ik niet weg kon duwen, het beangstigd me een beetje. Hebt u dit vaker gehoord?

  Een lieve en positieve groet

  Annemieke

  • Beste Annemieke,
   Wat fantastisch hoe je met dit verwerkingsproces om gaat. Ja, wat je beschrijft over de brok in de keel en de druk op de buik alsof het een grote steen is, kennen meer mensen. Net als ballen in de maag of knopen in de onderrug. Het zijn allemaal verschijnselen van sterke emoties die graag gezien willen worden, zodat ze los gelaten kunnen worden. Je bent beslist op de goede weg. Mocht je steun nodig hebben, dan kun je altijd begeleiding vragen, maar ik vraag me af of je het nodig hebt, want je kunt zo dicht bij jezelf blijven. Desondanks wens ik je heel veel sterkte en vooral veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Mireille,

    Dank je wel voor je antwoord. Lage rugpijn ervaar ik ook wel, al voel ik me vandaag erg energiek en lekker in mijn vel. Heb dan ook veel geslapen en veel water gedronken.
    Ik ga gewoon zo door en ik houd je op de hoogte van de ontwikkelingen.

    Lieve groet Annemieke

    • Hai Annemieke,
     Ja, goed slapen, lekker water drinken, puur basis voor je gezondheid. Blij voor je!
     Groetjes, Mireille

 15. lieve Mireille,

  Dank je wel voor het vrij delen van de MIR-Methode, alleen dat al voelt als liefdevolle ondersteuning.
  Ik heb een ruime maand de affirmaties gedaan en wat me opvalt is dat ik nu de moed heb om me kwetsbaar op te stellen, door te delen wat ik ten diepste verlang. Om te laten zien wie ik ben en hiermee mezelf bekrachtig. Het is vooral het zelf kunnen helen en handelen wat me zo aanspreekt in de MIR-Methode.

 16. Hallo Mireille,
  Ik heb (had)veel last van claustrofobie. Durfde niet in de lift en ook niet in een lange tunnel.Ik moest mij voortdurend afleiden om er toch te kunnen doorrijden. Na een jaar te mirren ben ik zonder enig probleem door de tunnel gereden en voelde geen enkele angst meer.Ik verstond zelfs niet dat ik zo angstig had kunnen zijn. Wat wel raar is, is dat ik in de lift toch nog een beetje angst voel. Als ik een trap kan nemen zal ik dat toch nog doen. Maar dat zal ook nog wel verbeteren neem ik aan. Ik doe nog altijd de MIR-Methode want dat voelt heel goed aan. Voor mijn angsten had ik vorig jaar Marja Kikstra, MIR-Methode begeleider, geraadpleegd via Skype. Dat was heel goed, zij heeft mij fantastisch geholpen.
  Dankjewel voor al jullie hulp.
  Lieve groetjes
  An

 17. Hallo Mireille
  Ik doe nu een aantal weken de MIR-Methode. Het valt me op dat ik zo kattig ben! Daar ben ik eerlijk gezegd niet zo blij mee. Ik kom nu wel voor mezelf op, maar op deze manier wil ik dat eigenlijk niet.
  Doorgaan met de MIR-Methode of minderen?

  • Beste Gonny,
   In de 6 weken begeleidingsmailtjes wordt o.a. aangegeven dat je kribbig kunt worden, bijvoorbeeld naar je man. Het is een teken dat je je aan het losmaken bent van vader en/of moeder, of van andere mannen/vrouwen. Het beste wat je kunt doen, is je boosheid of irritatie op papier zetten, of in de auto hard zingen of eens intens hard fietsen of trappen op stampen. Er is overduidelijk iets in jou dat gehoord wil worden, maar het rustig brengen is nog niet makkelijk. Blijf vooral doorgaan met de MIR-Methode en schrijf het eens op waar je zo boos over bent.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Dit herken ik wel. Ik MIR nu al een half jaar en het heeft me veel gebracht. De laatste tijd zet ik stappen qua loslaten van wat niet goed voelt (werk/relaties). Ik uit me meer; zeg vaker wat ik voel en/of denk.. Lastig is dat ik daardoor ook meer ‘ruzie’ krijg met mensen. Ze worden boos op me of reageren kribbig.. En als ik voorstel erover te praten, zeggen ze dat ik het groter maak dan het is.. Denk dat het zo is dat ik meer behoefte heb om dingen uit te spreken en dat anderen daar (nog) niet aan toe zijn? Lastig.. Ik wil niet weer terug naar alles maar inslikken!
    Groetjes, Aukje

    • Beste Aukje,
     De eerste stap is dat je eerst de emoties in jezelf onderzoekt. Hoe komt het dat het je zo raakt? Ik heb zelf heel veel gehad aan de cursussen van ‘Geweldloze communicatie’. Het maakt dat je leert eerst liefde en begrip te geven aan je eigen gekwetstheid en pas daarna gaat kijken wat je daarover aan anderen wilt zeggen. Dat maakt dat je op een minder ‘belastende’ manier tegen anderen kunt zeggen wat je niet fijn vindt. Anderen hebben daardoor meer ruimte, zodat ze niet in de verdediging hoeven te schieten. Het boek van Marshall Rosenberg daarover, is heel duidelijk en leerzaam. Daar zou je ook kunnen beginnen.
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

 18. Hallo

  Een prachtige methode om van jezelf te gaan houden.
  De eerste dagen donker gekleurde urine, de afvalstoffen verlieten het lichaam.
  Daarna heftige stemmingswisselingen. Soms erg verdrietig. Nu 5 weken later heb ik meer energie, emotioneel rustiger en kan meer bij mezelf blijven. Heerlijk.

 19. Dag Mireille,
  Vandaag over dromen en nachtmerries, het is helemaal op mij van toepassing. In de 4e week van de MIR-Methode droomde ik onophoudelijk over een van mijn dochters, waarmee we geen contact meer hebben. Bij het wakker worden wist ik opeens wat ik ga doen, haar schrijven in de vorm van een brief/ dagboekje , om haar ooit te laten weten dat ik altijd van haar ben blijven houden. Het voelde zo als een bevrijding!! Dankjewel, ik ga er zeker mee door.

  An

 20. loskoppelen van vader/moeder geeft me als ik het zeg een gevoel alsof ik niet van ze hou/ze verlaat en dat is geen fijn gevoel. wat doe ik daaraan

  • Beste Jeanne,
   Bestudeer hoe ik stap 3 bedoeld heb. In de instructievideo of in het boek. Dan ga je er anders over denken. Het effect is altijd dat je juist weer beter contact krijgt met je ouders!
   Veel geluk!
   Mireille

 21. Even voor af:
  Ik ben als zelfstandige werkzaam als hypotheek adviseur.
  De financiële wereld is een energie wereld met, voor mij, pittige uitdagingen.
  Het thema in mijn persoonlijke leven, is altijd een gevoel van te-kort hebben.
  Eigen waarde is vrij laag te noemen.

  Het doen van de MIR-Methode:
  Ik kon een half jaar geleden echt niet bedenken dat de 9-stappen in je lijf aaien, ongemerkt grote veranderingen in je gevoel teweeg brengt. Sommige zinnen van de MIR-Methode snapte ik niet, maar ik deed het wel met exact die woorden en die volgorde.
  De eerste 3 a 4 weken merkte ik niets. Heb gewoon dom weg vol gehouden.
  Na die 3/4 weken kreeg ik de behoefte om mijn hand te willen kussen/knuffelen.
  Dat was zo een raar gevoel! Ik heb daar wel gehoor aan gegeven en nog steeds knuffel ik mijn hand na de 9 stappen. Ik ben zo gek op mezelf!

  Het gevoel volgt automatisch.
  Veel meer eigen waarde!
  Sta veel meer in mijn kracht
  .
  Er is meer dan genoeg.
  Deze energie geef ik , nu bijna automatisch, mee aan geld.

  Eigen denkwijze over de MIR-Methode:
  Doordat je MIR-Methode energie in je lijf aait, ontkom je er niet aan dat er veranderingen plaats vinden. Dat gebeurt gegarandeerd! Of iemand dit nu wel of niet gelooft. Het gebeurt.

  Deze vraag geeft mij de gelegenheid om Mireille echt super te bedanken voor de ontwikkeling hiervan. Ik lees graag haar nieuwsbrief en word daar altijd vrolijk van.
  En het is zoooo simpel!

  Een hartelijke groet van Jose

 22. Beste Mireille,

  Sinds januari doe ik de MIR-Methode. Eerst 4 maanden elke dag, daarna 1x in de week/2 weken. Ik merk op allerlei gebieden positief verschil, voornamelijk op emotioneel gebied.
  Ik wens jou en ieder dit leest een hele fijne zomer!
  Hartelijke groet, Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.