Heb je last van emotionele klachten en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over de volgende onderwerpen:
* angst en onzekerheid;
woede;
* schelden;
* heimwee;
* schaamte;
* je hart volgen;
* verlegenheid;
* houden van jezelf;
* het Assepoester-complex;
* bewustwording;
* pesten;
* loslaten, opruimen en weggooien;
* seksualiteit in evenwicht;
* humor;
* keuzestress;
* verlies van een dierbare;
* wanneer je niet geloofd wordt;
* conflicten;
* jezelf vergeven;
* dankbaarheid;
* loslaten;
* zorgen over je zieke naaste;
* emoties;
* zichtbaar worden;
* de 5 minuten super truc;
* spanning loslaten;
* intuïtie;
* de toets van goedkeuring;
* eenzaamheid;
* muziek als dagelijkse voeding;
* wat mensen werkelijk willen;
* wie geef je de schuld?
vitamine D;
* seksualiteit, hoe vrij ben jij? 
eelt op je voeten of op je ziel.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Emotionele klachten — 204 reacties

 1. Dag allemaal,
  Na ca. 7 weken de MIR-Methode te hebben toegepast voel ik mij veel blijer van binnen. En ook ‘dichter bij mezelf’, hoe MOOI is dat. Met een gemak. Kan de hele wereld aan… zo voelde het al wel maar nu met veel meer rust in mezelf. Ik wist niet dat ..net dat kleine zetje… zoveel impact had.

 2. Sinds een half jaar doe ik de MIR-methode, sinds een week of 6 ben ik me er echt in gaan verdiepen. Ik had erg veel last van piekeren, zorgen maken, gedachten die op hol gingen met doem-scenario’s, wat natuurlijk de (on)nodige emoties veroorzaakte. Na een sessie met Manon Spaan (begeleider) die mij speciale zinnetjes heeft gegeven gaat het me zo veel makkelijker af om in het hier- en nu te zijn, mijn gedachten tot rust te brengen en te stoppen met al dat gepieker. Ik heb nu al voor een heel groot deel rust in mijn gedachten, en dan ben ik nog niet eens klaar met de speciale zinnetjes! Zij heeft me ook geholpen met een focus-punt als missie duidelijk te krijgen (Joepie!!, dat geeft ook vertrouwen en rust) een bijzondere vrouw, Manon, het voelde als een hele rake reading die ik van haar gekregen heb.

  • Het zou mooi zijn als je schrijft welke zinnetjes Manon aangaf.
   Want piekeren doen echt heeel veel mensen, ook ik….en wie weet helpt dat voor een enkeling.

 3. Sinds een half jaar doe ik de MIR methode, maar ben me er pas sinds een week of 6 intensief in gaan verdiepen. Vorige week heb ik een sessie (telefonisch) gehad met een begeleider, sinds toen krijg ik het veel gemakkelijker voor elkaar om te stoppen met piekeren, mijn zorgen van me af te zetten en mijn gedachten rustig te krijgen. Ik weet al heel lang hoe dat moet, maar de laatste twee jaar lukte het gewoon niet, nu eindelijk weer wel!

 4. Hoi Mireille,
  Wat je doet vind ik fantastisch en ik wil al jaren beginnen maar ik merk dat ik niet durf. Regelmatig doe ik de twee stappen maar elke keer als ik alle 9 doe dan schrik van de ontzettend heftige reacties. Na een burn-out, veel angst en paniek voel ik me nu langzaam sterker worden en ik denk dat ik opgelucht ben dat ik me eindelijk oké voel waardoor ik niet durf; me weer zo slecht voelen is niet haalbaar. Maar. Ik weet dat ik het nog wil doen. Dus het blijft in me zitten; ik wil beginnen. Mijn vraag is of je om de dag kunt doen, zodat het iets minder heftig is? Ik deed elke dag 1x maar dat was dus behoorlijk wat impact. Nu ik eindelijk weer kan werken, wil ik niet weer thuis komen te zitten…ik ben single en moet gewoon inkomen genereren. 1x per 2 dagen zou ontzettend schelen. Kan dat?

 5. Beste Mireille,

  graag laat ik je weten dat de MIR-methode het afbouwen van mijn antidepressiva een stuk makkelijker heeft gemaakt en dat ik nu nog meer ontspannen ben dan mét die medicatie, die ik slikte voor angst. Het is echt een verademing nu ‘alleen nog maar’ mezelf te zijn zonder invloed van die antidepressiva, die me onbewust toch een beetje in winterslaap hield. En ik heb er enorm vertrouwen in, weet het eigenlijk wel zeker, dat ik die medicatie nooit meer nodig zal zijn.
  Ik ben echt enorm onder de indruk van de MIR-methode en verdiep me er meer en meer in. En probeer anderen ook enthousiast te maken, al merk ik dat mensen er echt aan toe moeten zijn (de meeste reageren bijna zuchtend, omdat het voelt als een extra handeling waar ze geen energie voor hebben).

 6. Hallo
  Een kleine week bezig met de MIR Methode en ik merk zojuist dat ik een rare smaak in mijn mond heb, waar wijst dit op

  • Beste Els,
   Een rare smaak kan erop wijzen dat je aan het ontgiften bent (stap 2 van de MIR-Methode). Via je tong worden veel afvalstoffen uitgescheiden en dat kan die rare smaak geven. Wat kan helpen is om een tongschraper te kopen en het beslag op je tong eraf te schrapen. In China is dat heel normaal om te doen. Maar kijk eerst even in de spiegel wat voor kleur je tong heeft. Die hoort frambozenrood te zijn.
   Groetjes, Mireille

 7. Dag Mireille, ik ben nu in mijn negende week MIR, de eerste twee weken alleen 5. en 7. want ben/was? eigenlijk mijn hele leven al behoorlijk depressief. Meteen de eerste dag MIR-Methode voelde ik de depressie oplichten en sindsdien heb ik me niet echt wanhopig meer gevoeld. Mijn diagnose was depressie en ptss. Ik was al een tijd op zoek naar een zachte(re) methode van verdriet, rouw- en traumaverwerking waarbij ik niet het risico van hertraumatisering door herbeleving loop. Dus ik ben heel blij met jouw geweldige MIR-Methode. Hoewel het soms toch heftig, pittig is – opvallend is dat ik niet zo veel meer huil, maar dat fysieke klachten en vreetbuien weer meer op de voorgrond komen – met name nu ik 0. zelfhaat loslaten aai, voel ik dat het enorm helpt en dat er heel veel zelfheling aan de gang is. Dank je heel, heel hartelijk voor jouw geweldige MIR-Methode en alle geweldige begeleiding die je daarbij geeft; een helende Engel ben je! Hartelijke groet, Loes

  • Kan mij hier aardig in vinden in jou verhaal, Loes. Ben nu ook al wat weken bezig en mijn depressiviteit is niet meer zo heftig. Ook mijn PTSS. Mireille ook mijn dank aan jou en ik zeg het voort. XXX

 8. ben gestopt met dagelijkse MIR. Het volgehouden maar de depressie en futloosheid nemen alleen maar toe kreeg teveel spanning en angsten.Afzonderen en nergens zin in. Wil even een maand niets doen en dan nog 1x proberen.

  • Beste Ank,
   Dat is natuurlijk goed! Kan het daarbij zijn dat er sprake is van voedingstekort? Zoals tekort aan vitamine D? Misschien eens laten testen bij de huisarts?
   Heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Ik ben 5 weken geleden begonnen bij de MIR methode, eerste 2 dagen voortdurend zitten huilen. Nadien was het weer even beter maar sinds vorige week voelde ik heftige gevoelens van depressie. Deze gevoelens blijven aanslepen en zit in een rollercoaster van gevoelens, angsten, woede, alles en iedereen is mij te veel en ik weet niet wat ik er mee moet.

 9. Ik MIR nu drie weken en een grote verandering die ik bemerk, is dat bestaande angsten verdwijnen. Angsten waarmee ik heb leren leven en ze als onderdeel van mij zag.

  Enige voorbeelden. Ik lag 20 minuten in een MRI tunnel zonder claustrofobie te hebben of enige angst te voelen. Ik kon met plezier naar de zweefmolen op 65 meter hoogte kijken en voelen dat ik daar wel in zou gaan. Geen hoogtevrees meer bij het idee. Ook wil ik ineens heel graag in zo’n hoge hijskraan klimmen, in een helicopter vliegen en deltavliegen. De angst lijkt plaats te maken voor passie. Ik zie grote spinnen en wil ze met mijn handen vangen. Ik lig op een kleedje met wel 30 wespen in de buurt. Ze storen me niet. Eerder zou ik in paniek wildslaand naar binnen zijn gerend.

  Zo valt me elke dag op dat er angsten weggevallen zijn en er een dappere, sterke kracht in mij is, een speels verlangen, een opgewonden gevoel te willen ervaren. Van alle veranderingen die plaatsvinden, vind ik dit de mooiste en de meest onverwachte.

 10. Hey,
  Ik ben al sinds mei terug volop bezig met de MIR-Methode en merk inderdaad dat ik meer zelfvertrouwen heb en meer durf zeggen wat ik denk. Na het lezen van dit artikel had ik echt zo het gedacht, ja! Ik heb dat ook gemerkt wat ik super leuk vind natuurlijk want dit is wat ik al heel mijn leven wilde maar het lukte mij nooit. Nu merk ik echt vooruitgang en ben trots op mezelf! Bij deze wil ik je dus ook nog eens bedanken voor deze fantastische methode ☺️
  Groetjes

 11. Er zijn in mijn leven wel meer mooie lentes geweest met veel zon in mijn tuin, maar deze lente voel ik me zo blij en energiek dat ik niet weet hoe ik het heb. Ik ken mezelf zo niet. Vanochtend voelde ik me zo gelukkig dat ik er emotioneel van werd…
  Ik ben blijkbaar niet gewend om met intens blije gevoelens om te gaan, dat moet ik dus nog leren!:))

  Ik heb de MIR-Methode nu 2 maanden gedaan. Ik combineer het met het opnoemen van diverse dingen waar ik dankbaar voor ben. Ik transformeer letterlijk de negatieve gedachtenpatronen in positieve. De MIR-Methode is één van die dingen waar ik heel dankbaar voor ben!

 12. Beste Mireille,

  Ik ben veel stabieler en rustiger geworden sinds ik de MIR methode doe. Nu zes weken bezig. Sinds een week die ik het nu bij mijn man. Kan het zijn dat gedurende deze periode van bijna twee maanden ik twee keer zo’n aanslag op mijn tong krijg? Door misschien het verwerken van twee verschillende emotionele zaken?
  Bedankt voor al je ondersteundende e-mails.
  Groetjes, roos

  • Beste Roos,
   Ja hoor, dat kan! Lekker doorgaan en met poetsen ook gerust je tong eens poetsen!
   Groetjes, Mireille

 13. Ik ben bijna drie weken bezig met de MIR methode en nu komen een aantal van de genoemde klachten naar voren. Vieze smaak in mijn mond, nooit eerder gehad. Lympheklieren zijn ineens geoelig. Moe, terwijl ik altijd fit ben. Ik gind wel afgelopen weken door een emotioneel dieptepunt.
  Ik ga gewoon door want ik heb het idee dat dit het gevolg is van het proces detoxen.
  Bedankt voor je toewijding en consequente emails!

 14. Hoi allemaal. Ik zit weg met het volgende; in mijn relatie ben ik veeleisend omdat ik bang ben dat ik niet meer leuk gevonden wordt. Dus als hij een kus minder heeft krijgt hij al een kruisverhoor. Hij voelt zich een slaaf en ik zoek in alles de negatieve bevestiging dat hij me minder lief vind of bij mij weg wil. Rationeel weet ik dat het uit mijn kindertijd komt en heb ook al emdr gedaan maar mocht niet baten. Ik wil zo graag in mijn eigen kracht staan en mezelf leuk en lief vinden en niet zo afhankelijk opstellen. Ben nu 37 jaar en wil nu wel eens vertouwen hebben ipv angsten. Zou de MIR-Methode me kunnen helpen?

  • Beste Iris,
   Met de MIR-Methode breng je jezelf dichter terug bij jezelf. Het hand aaien zorgt er langzaam maar zeker voor dat er een stuk zelf-acceptatie komt en via de 9 stappen vul je ook de liefde voor jezelf weer aan (stap 7). Je kunt het uitproberen en geef jezelf er de tijd voor!
   Ik hoor graag van je wat het je gebracht heeft!
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Mireille. Ik ben het nu enkele dagen aan het doen en merk nu al dat ik meer mijn eigen ding wil doen. Waardoor het emotioneel afhankelijke gedrag van mij minder wordt. Is het een goed idee om vooraf aan de 9 stappen de stap: emotionele afhankelijkheid loslaten /emotioneel afhankelijk gevoel en gedrag loslaten toe te voegen? (Met emotioneel afhankelijk gedrag en gevoel loslaten bevestig ik dat ik niet emotioneel afhankelijk ben maar dat het “slechts ” een gevoel is en gedrag) of denk jij dat de 9 stappen anzich al voldoende zijn? Dank je wel! Groetjes Iris

    • Beste Iris,
     Doe alleen de 9 stappen. Je gaat al hard genoeg! En blijkbaar reageer je er prima op zo. Veel plezier met steeds meer onafhankelijk worden!
     Groetjes, Mireille

     • Hi Mireille

      Dank je wel voor je reactie. Ik ga door met 9 stappen en ben ontzettend benieuwd wat dit over een tijdje met me zal hebben gedaan 🙂

      Groetjes iris

 15. Hi mirelle,

  Ik heb een zware burnout gehad, incl paniekaanvallen angsten depressieve gevoelens enz. Feb 2014 ben ik ingestort.

  Een hele lange weg is het geweest en nog. Het kost veel tijd om te herstellen, vooral met 2 kleine kids om je heen.

  Ik kan er een heel boek over schrijven maar ga ik op dit moment hier niet doen want ik heb een vraag aan je!

  Zondagochtend begonnen met stap 5 en 7. Elke ochtend en avond gedaan.
  Vanmorgen voelde ik ineens angst!!
  Dat is al zolang geleden!

  Kan dat?
  Is dit normaal door die 3 daagjes stap 5 & 7?

  Ik kijk uit naar je antwoord.

  Liefs, joyce

  • Beste Joyce,
   Nee, alleen stap 5 en 7 brengen dat niet teweeg. Je kunt gerust zijn en gewoon doorgaan met het opbouwen van je reserves via stap 5 en 7.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Ik heb toch echt gelijk heftige reacties op de 5 en 7. Ik heb ook een hele heftige burnout gehad en nog steeds niet herstelt. Doe het nu ook 3 dagen de 5 en 7 en ik heb echt allerlei klachten nu die je bij t volledige rijtje kan krijgen. Angst is weer terug, een hoop lichamelijke klachten. Het wordt met de dag dat ik het doe heftiger

 16. Ik pas nu toch al een week of 6 de MIR-methode toe. Aanvankelijk voelde ik me veel rustiger en energieker, blijer ook. Na een week ging ik ontzettend veel huilen, maar voelde ik me wel terug de rust terugkomen als ik ging mirren.
  De laatste twee weken lijkt niks meer te helpen. Ik kan alleen nog maar huilen, voel me non-stop misselijk met een buik die zo dik en hard is alsof ik wel drie maanden zwannger lijk. ik ben gisteren niet eens kunnen gaan werken omdat ik zoiets had van “ik wil alleen zijn, ik wil rust”.
  Toch blijf ik overtuigd dat de MIR-methode gewoon z’n werk aan het doen is, alleen zie ik niet meer waar het over gaat, wat ik kan doen om het mezelf ondertussen draaglijk te maken, hoe ik van die ellendige buikpijn afgeraak.
  Ik ben best panisch voor enge ziektes, dus dat helpt nu ook niet dat ik heel de tijd vanalles voel wat echt pijn doet en voor ongemak zorgt.
  Ik had een mailtje gestuurd voor begeleiding maar heb ik terug geannuleerd omdat ik niet weet hoe het werkt. Ben wel vertrouwd met spiertesten maar snap niet hoe je die op afstand kunt doen.
  Ik zit een beetje geblokkeerd denk ik.
  Gisteren kwamen er maar allemaal nare dingen van vroeger terug op me af. Ik heb ze laten komen, zonder oordelen of gaan analyseren wat dat gevoel is, gewoon het laten komen en gewoon voelen. Daar werd ik na een halfuur ofzo wel iets rustiger van. Maar vanochtend: zelfde ellende, meteen misselijk, meteen buikpijn, meteen huilen.
  En toch geloof ik dat het kan werken die MIR-Methode

  • Beste Lotte,
   Aan de symptomen te lezen, ben je wel degelijk hard bezig om je gezondheid terug te winnen. De dikke buik… heb je dagelijks ontlasting? En je deed volgens mij het beste wat je kunt doen: rust nemen! Kijk ook bij artikel 171. Wat je het beste kunt doen bij ziekte. Daar schreef ik erover.
   Als iemand je op afstand test, dan gebruikt hij/zij het eigen lichaam om te checken of iets wel of niet klopt. Een lichaam en ons onbewuste zijn heel goed in staat om aan te voelen of iets wel of niet waar is. Door vragen te stellen met spiertesten kun je dat prima via je eigen lichaam uittesten, zelfs als het voor iemand anders is. Er zijn ook begeleiders waar je naartoe kunt gaan.
   Veel sterkte en houd vertrouwen dat je lichaam hard aan het werk is!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel Mireille
    Met je extra uitleg ga ik misschien toch nog maar eens begeleiding proberen. Want ik voel wel dat het werkt, maar het lijkt of ik er niet zomaar alleen doorgeraak.
    Groetjes
    Lotte

 17. Vandaag voor het eerst echt resultaat gevoeld na een week mirren. Vertrokken op vakantie en dan ben ik heel gespannen, kan zeker van mijn partner weinig verdragen en ook niet echt genieten. Op,het vliegveld had ik er genoeg van, de negen stappen gedaan en er zelf een stap bij gedaan, ‘spanning wegnemen’ , even later voelde ik zo de spanning wegvloeien, mijn hoofd werd helder en daardoor veranderde de sfeer tussen ons helemaal, dankbaar

 18. Hoi Mireille
  Sinds ruim 2 maanden ben ik aan het mirren en ik voel veranderingen lichamelijk maar ook op emotioneel gebied . Ik kom mezelf tegen en dat vind ik lastig , maar ik voel ook dat ik er iets mee moet….weet alleen niet hoe .
  Jaren geleden in mijn werksituatie veelvuldig geconfronteerd met intimidatie en onheuse bejegeningen . Dat heeft zijn sporen nagelaten . Heb agressie training gehad met rollenspellen ectr. Om handvaten te kunnen gebruiken . Ondanks dat raak ik zo nu en dan weer verzeilt in heel vervelende situaties waarin conflicten ontstaan die veel energgie van mij vergen .
  Wat mij met name opvalt is dat ik intimiderende en snouwende bejegening totaal niet meer kan verdragen . Ik wordt dan innerlijk zoooo boos….en vertel dan ook aan de andere partij dat ik niet op die toon en manier aangesproken wil worden . Ik wil met respect behandelt worden en kan zo n gedrag niet meer accepteren . Ik geef direkt mijn grens aan …….en toch probeert men mij te over roelen……
  dat maakt mij zo boos …maar ook verdrietig en vreet aan mijn energie .
  Waarom gebeurt het zo nu en dan weer ? Ligt het dan toch aan mij…..of heeft die ander een probleem ?

  • Beste Clair,
   Het is ontzettend naar voor je dat je telkens weer in zulke situaties terecht komt. Of het aan jou ligt, weet ik niet. Als er nog iets in jouw gedrag is dat een andere triggert… misschien, maar het is vaak de onzekerheid van iemand anders. Je kunt er het beste met een coach of MIR-Methode begeleider aan werken als je het tot de bodem uit wilt zoeken. Zo te lezen ben je erg goed bezig geweest met de agressie training en het aangeven van je grenzen. Het kan ook zijn dat je nog extra handvaten kunt vinden in de Geweldloze communicatie. Dat is een heel praktische manier van praten waardoor je anderen ontwapent. Het boek van Marshall Rosenberg vind ik heel makkelijk te lezen met duidelijke voorbeelden van hoe je iets kunt zeggen.
   Sterkte en niet teveel aan jezelf twijfelen, hoor!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille
    Bedankt voor je steunende reactie . Ik ga op zoek naar die extra handvaten van Marshall Rosenberg .
    Ik heb inmiddels een poging gewaagd om het conflict van zaterdag uit te praten met mijn collega en dat voelde goed om te doen . Hoge werkdruk en te laat aangeven van collega dat ze hulp nodig had was de oorzaak van irritatie . We hebben over en weer ons gevoel weten te uiten en begrip voor elkaar getoond . Dat was zaterdag niet mogelijk …een dag later wel , ik moest het gewoon bespreekbaar maken voor mijn gevoel . Bang dat ik weer een lading over me heen zou gaan krijgen , dat gebeurde gelukkig niet . Ze gaf zelfs toe zich bewust te zijn geworden dat ze te heftig gereageerd had op mij . Pffffff……..al weer een donkere wolk uit mijn zicht .

    Ik twijvel nog teveel aan mijzelf ,en de inpact van al die intimidatie van jaren geleden komt weer boven borrelen en geeft me weer dat rotte gevoel . Ik wil leren dat los te laten …..lossss losss losssss

    Dankjewel Mireille voor je steun !

    • Beste Clair,
     Wat fan-tas-tisch gedaan! Zo gaaf dat je erop terug bent gekomen! En ja, het is soms een kwestie van allebei even een nachtje erover slapen en ‘afkoelen’. Ik denk dat je nu de relatie met je collega wel een boost hebt gegeven! Jullie weten nu nog beter wat je aan elkaar hebt. Waardevol!
     En super dat je Marshall Rosenberg’s werk erop na gaat slaan! Zal veel duidelijk maken voor je!
     Veel geluk met losssssslaten!
     Groetjes, Mireille

 19. Al 8 weken bezig met de MIR methode en ik doe het nog dagelijks omdat het zo’n fijn gevoel geeft. Ik had geen lichamelijke klacht maar het wel emotioneel zwaar zoals in mijn vorige bericht te lezen valt.

  Ik ben diep gegaan door de MIR-Methode! Er kwam en komt nog steeds van alles los, heftige dromen en herbelevingen vanuit mijn jeugd aan toe. En het voelt goed want na het huilen en beleven is er rust in mijn hoofd. Ik blijf er niet mee zitten en accepteer dat deze emoties er zijn. Heb nu ook het inzicht gekregen dat mijn “wegcijferen/pleasen” komt doordat ik aandacht wilde van mijn ouders. IK heb hun verwachtingen losgekoppeld voel ik, nu doe ik wat ikzelf vind. Nieuwe lijfspreuk “dat bepaal ik lekker zelf” is geboren.

  Ik ben sterker! 🙂
  In alles voel ik me sterker, verbaal en in mijn gevoel. Ik denk eerst rustig na voordat ik antwoord geef en kan me beter uitdrukken. “Is het goed voor mij” is nu het eerste waar aan ik denk als me iets gevraagd word. Ik durf NEE te zeggen zonder me daar schuldig over te voelen. Ik ben goed op weg naar mijzelf, en durf ook mijzelf weer lief te hebben en hopelijk kan ik dat dan ook weer naar een ander. Mijn zelfvertrouwen groeit met de dag en ik straal als nooit tevoren. Mijn manipulerende Ex maakt geen kans meer met zijn streken, ik sta er mijlenver boven.

  Ik ben je dankbaar Mireille voor de MIR methode en ik heb je al meerdere malen aanbevolen aan andere mensen die met dezelfde problemen kampen.

  • Ik heb last van mond al bijna 1 half jaar. Ik ben bezig met de MIR-Methode. Merk er nog niet veel van. Gaat dat wel werken. Graag reactie. Alvast bedankt

 20. Hoi Mireille
  Nu drie weken bezig met de MIR methode en ik merk dat er veel gebeurt in mijn lijf.
  Ik had niet echt een lichamelijke klacht. Maar daarom niet minder grote problemen van emotionele aard. Ik ben sinds een jaar bevrijd van een relatie/huwelijk van 28 jaar met een man met erg veel narcistische kenmerken. Ik ben in die 28 jaar geestelijk en fysiek mishandeld en ik had dat zoveel mogelijk weggestopt in een “ladenkastje”. ik word geteisterd door angsten en schuldgevoelens die nog extra worden versterkt door het stalken wat mijn ex nu nog doet. Hij zal niet veranderen dus is het belangrijk dat de verandering bij mijzelf vandaan komt. ik moet sterker worden om hier boven te kunnen staan.

  De MIR methode helpt! Ik ben gelijk met de 9 stappen begonnen en het ontgiften is het eerste wat ik merkte. veel naar het toilet, flatulentie en aanslag op de tong. Dit weekend koorts en keelpijn ( heb niks ingenomen en heb de koorts zijn werk laten doen) ik heb veel herbelevingsdromen die me terug brengen naar het begin van de relatie en zelfs van daarvoor. er word steeds meer duidelijk waar ik aan moet werken zeker op het gebied van zelfliefde heb ik wat in te halen. Ik ben veel aan het huilen en dat lucht ook erg op. Het is heftig maar het voelt goed, ik voel dat ik op de goede weg zit.

  Een aantal zaken kan ik nog niet verklaren maar misschien dat u me daar meer over kan vertellen. Ik voel regelmatig een brok in mijn keel en gisteren voelde het alsof er een grote steen op mijn buik lag die ik niet weg kon duwen, het beangstigd me een beetje. Hebt u dit vaker gehoord?

  Een lieve en positieve groet

  Annemieke

  • Beste Annemieke,
   Wat fantastisch hoe je met dit verwerkingsproces om gaat. Ja, wat je beschrijft over de brok in de keel en de druk op de buik alsof het een grote steen is, kennen meer mensen. Net als ballen in de maag of knopen in de onderrug. Het zijn allemaal verschijnselen van sterke emoties die graag gezien willen worden, zodat ze los gelaten kunnen worden. Je bent beslist op de goede weg. Mocht je steun nodig hebben, dan kun je altijd begeleiding vragen, maar ik vraag me af of je het nodig hebt, want je kunt zo dicht bij jezelf blijven. Desondanks wens ik je heel veel sterkte en vooral veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Mireille,

    Dank je wel voor je antwoord. Lage rugpijn ervaar ik ook wel, al voel ik me vandaag erg energiek en lekker in mijn vel. Heb dan ook veel geslapen en veel water gedronken.
    Ik ga gewoon zo door en ik houd je op de hoogte van de ontwikkelingen.

    Lieve groet Annemieke

    • Hai Annemieke,
     Ja, goed slapen, lekker water drinken, puur basis voor je gezondheid. Blij voor je!
     Groetjes, Mireille

 21. lieve Mireille,

  Dank je wel voor het vrij delen van de MIR-Methode, alleen dat al voelt als liefdevolle ondersteuning.
  Ik heb een ruime maand de affirmaties gedaan en wat me opvalt is dat ik nu de moed heb om me kwetsbaar op te stellen, door te delen wat ik ten diepste verlang. Om te laten zien wie ik ben en hiermee mezelf bekrachtig. Het is vooral het zelf kunnen helen en handelen wat me zo aanspreekt in de MIR-Methode.

 22. Hallo Mireille,
  Ik heb (had)veel last van claustrofobie. Durfde niet in de lift en ook niet in een lange tunnel.Ik moest mij voortdurend afleiden om er toch te kunnen doorrijden. Na een jaar te mirren ben ik zonder enig probleem door de tunnel gereden en voelde geen enkele angst meer.Ik verstond zelfs niet dat ik zo angstig had kunnen zijn. Wat wel raar is, is dat ik in de lift toch nog een beetje angst voel. Als ik een trap kan nemen zal ik dat toch nog doen. Maar dat zal ook nog wel verbeteren neem ik aan. Ik doe nog altijd de MIR-Methode want dat voelt heel goed aan. Voor mijn angsten had ik vorig jaar Marja Kikstra, MIR-Methode begeleider, geraadpleegd via Skype. Dat was heel goed, zij heeft mij fantastisch geholpen.
  Dankjewel voor al jullie hulp.
  Lieve groetjes
  An

 23. Hallo Mireille
  Ik doe nu een aantal weken de MIR-Methode. Het valt me op dat ik zo kattig ben! Daar ben ik eerlijk gezegd niet zo blij mee. Ik kom nu wel voor mezelf op, maar op deze manier wil ik dat eigenlijk niet.
  Doorgaan met de MIR-Methode of minderen?

  • Beste Gonny,
   In de 6 weken begeleidingsmailtjes wordt o.a. aangegeven dat je kribbig kunt worden, bijvoorbeeld naar je man. Het is een teken dat je je aan het losmaken bent van vader en/of moeder, of van andere mannen/vrouwen. Het beste wat je kunt doen, is je boosheid of irritatie op papier zetten, of in de auto hard zingen of eens intens hard fietsen of trappen op stampen. Er is overduidelijk iets in jou dat gehoord wil worden, maar het rustig brengen is nog niet makkelijk. Blijf vooral doorgaan met de MIR-Methode en schrijf het eens op waar je zo boos over bent.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Dit herken ik wel. Ik MIR nu al een half jaar en het heeft me veel gebracht. De laatste tijd zet ik stappen qua loslaten van wat niet goed voelt (werk/relaties). Ik uit me meer; zeg vaker wat ik voel en/of denk.. Lastig is dat ik daardoor ook meer ‘ruzie’ krijg met mensen. Ze worden boos op me of reageren kribbig.. En als ik voorstel erover te praten, zeggen ze dat ik het groter maak dan het is.. Denk dat het zo is dat ik meer behoefte heb om dingen uit te spreken en dat anderen daar (nog) niet aan toe zijn? Lastig.. Ik wil niet weer terug naar alles maar inslikken!
    Groetjes, Aukje

    • Beste Aukje,
     De eerste stap is dat je eerst de emoties in jezelf onderzoekt. Hoe komt het dat het je zo raakt? Ik heb zelf heel veel gehad aan de cursussen van ‘Geweldloze communicatie’. Het maakt dat je leert eerst liefde en begrip te geven aan je eigen gekwetstheid en pas daarna gaat kijken wat je daarover aan anderen wilt zeggen. Dat maakt dat je op een minder ‘belastende’ manier tegen anderen kunt zeggen wat je niet fijn vindt. Anderen hebben daardoor meer ruimte, zodat ze niet in de verdediging hoeven te schieten. Het boek van Marshall Rosenberg daarover, is heel duidelijk en leerzaam. Daar zou je ook kunnen beginnen.
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

 24. Hallo

  Een prachtige methode om van jezelf te gaan houden.
  De eerste dagen donker gekleurde urine, de afvalstoffen verlieten het lichaam.
  Daarna heftige stemmingswisselingen. Soms erg verdrietig. Nu 5 weken later heb ik meer energie, emotioneel rustiger en kan meer bij mezelf blijven. Heerlijk.

 25. Dag Mireille,
  Vandaag over dromen en nachtmerries, het is helemaal op mij van toepassing. In de 4e week van de MIR-Methode droomde ik onophoudelijk over een van mijn dochters, waarmee we geen contact meer hebben. Bij het wakker worden wist ik opeens wat ik ga doen, haar schrijven in de vorm van een brief/ dagboekje , om haar ooit te laten weten dat ik altijd van haar ben blijven houden. Het voelde zo als een bevrijding!! Dankjewel, ik ga er zeker mee door.

  An

 26. loskoppelen van vader/moeder geeft me als ik het zeg een gevoel alsof ik niet van ze hou/ze verlaat en dat is geen fijn gevoel. wat doe ik daaraan

  • Beste Jeanne,
   Bestudeer hoe ik stap 3 bedoeld heb. In de instructievideo of in het boek. Dan ga je er anders over denken. Het effect is altijd dat je juist weer beter contact krijgt met je ouders!
   Veel geluk!
   Mireille

 27. Even voor af:
  Ik ben als zelfstandige werkzaam als hypotheek adviseur.
  De financiële wereld is een energie wereld met, voor mij, pittige uitdagingen.
  Het thema in mijn persoonlijke leven, is altijd een gevoel van te-kort hebben.
  Eigen waarde is vrij laag te noemen.

  Het doen van de MIR-Methode:
  Ik kon een half jaar geleden echt niet bedenken dat de 9-stappen in je lijf aaien, ongemerkt grote veranderingen in je gevoel teweeg brengt. Sommige zinnen van de MIR-Methode snapte ik niet, maar ik deed het wel met exact die woorden en die volgorde.
  De eerste 3 a 4 weken merkte ik niets. Heb gewoon dom weg vol gehouden.
  Na die 3/4 weken kreeg ik de behoefte om mijn hand te willen kussen/knuffelen.
  Dat was zo een raar gevoel! Ik heb daar wel gehoor aan gegeven en nog steeds knuffel ik mijn hand na de 9 stappen. Ik ben zo gek op mezelf!

  Het gevoel volgt automatisch.
  Veel meer eigen waarde!
  Sta veel meer in mijn kracht
  .
  Er is meer dan genoeg.
  Deze energie geef ik , nu bijna automatisch, mee aan geld.

  Eigen denkwijze over de MIR-Methode:
  Doordat je MIR-Methode energie in je lijf aait, ontkom je er niet aan dat er veranderingen plaats vinden. Dat gebeurt gegarandeerd! Of iemand dit nu wel of niet gelooft. Het gebeurt.

  Deze vraag geeft mij de gelegenheid om Mireille echt super te bedanken voor de ontwikkeling hiervan. Ik lees graag haar nieuwsbrief en word daar altijd vrolijk van.
  En het is zoooo simpel!

  Een hartelijke groet van Jose

 28. Beste Mireille,

  Sinds januari doe ik de MIR-Methode. Eerst 4 maanden elke dag, daarna 1x in de week/2 weken. Ik merk op allerlei gebieden positief verschil, voornamelijk op emotioneel gebied.
  Ik wens jou en ieder dit leest een hele fijne zomer!
  Hartelijke groet, Chris

 29. Hallo Mirielle
  Er zijn veel emoties verwerkt met oude emoties van uit verleden.
  Mijn beide ouders enkele jaren overleden en lang slepen erfenis had eindelijk tijd om dat gaan verwerken en met MIR-Methode is erg veel verdriet boosheid oude angsten en eenzaamheid weg kunnen werken en periode van mijn man verslaving periode en kinderen alleen op voeden al die vast zitten gevoelens weg kunnen werken
  Het was heftig maar met deze methode en jassentechniek samen te gebruiken is er veel van deze emoties uit mijn systeem weg kunnen vloeien uit mijn voet charka’s ik voelde gewoon weg vloeien trekken ook handcharka’s heel bijzonder
  Mijn darmklachten gaat al beter mijn longproblemen gaat iets wat beter
  Ik ga ook sinds 5 maanden naar acupuncturist en dat gaat ook al beter mijn longmeridiaan gaat beter niermeridiaan gaat beter en mijn levermeridiaan gaat ook beter en hooikoortsklachten gaat al stukken beter en longklachten en overgaansklachten ging goed en sinds MIR-Methode is weer hevig maar hormonen schommelingen was altijd heftig
  al met al gaat met mijn gezondheid stukken beter
  Ik ga door met de MIR-Methode.
  Wat mooi Mirielle, heb een jaar geleden van boven door gekregen dat mevr zou tegen komen met eenvoudig methode je kunt genezen en zo waar die ben ik tegen gekomen en nu gaat spiritueel ook beter mijn dna gaat veranderen door lichaam en geest aan opschonen
  Dus ik bedank jou en alle mensen die hebben samengewerkt om deze methode samen gesteld en de steun en aanwijzing van boven
  Wij gaan op naar nieuwe tijd.
  Vriendelijk liefdevolle groet van Elly de Jonge

 30. Lieve allemaal,

  Graag wil ik mijn ervaringen met jullie delen, omdat ze zo geweldig zijn en ik iedereen dit gun!!!
  In oktober 2013 ben ik begonnen met de MIR-Methode, eerst stap 5 en 7 en daarna de 9 stappen. Toen ik die 4 weken gedaan had heb ik contact opgenomen met MIR-Methode begeleider Margreet Pielage van praktijk Terra Mater in Ommen, in verband met klachten van verlatingsangst en jaloezie (iedere relatie die ik tot nu toe heb gehad is eraan kapot gegaan). Margreet heeft daarvoor een persoonlijk protocol voor me gemaakt. Wat er daarna allemaal gebeurde is bijna niet te geloven… Het was als een wervelstorm. Ik zal proberen het beknopt en duidelijk voor jullie op te schrijven, in werkelijkheid gebeurde het allemaal tegelijk, of in elk geval snel achter elkaar.

  Mijn relatie ging uit. Daar was ik uiteraard heel verdrietig over, maar het lukte me ook om er afstand van te nemen en het op zijn beloop te laten gaan. Na een periode van afstand voelde ik zelf dat we niet de juiste personen voor elkaar waren.

  Mijn huisbaas werd agressief en omdat ik een etage huurde in zijn woning kon ik daar niet meer wonen. Aangifte gedaan, spullen in de opslag en zelf naar een logeeradres. Waar ik heel trots op ben, is dat ik tijdens de aanval van mijn huisbaas (hij schreeuwde en schopte) zelf heel rustig bleef en zei: ‘Laat me los, laat me gaan en ik ga hier aangifte van doen’. Hiermee heb ik de agressie helemaal bij hem gelaten en ik heb natuurlijk gedaan wat ik zei.

  Inmiddels zat ik thuis (op mijn logeeradres) met een burn-out, veroorzaakt door slechte werkomstandigheden en mijn privesituatie. Ik kon niet meer verder en dat wilde ik ook niet bij die werkgever. Na een paar maanden ging het bedrijf over de kop en werd ik ontslagen. Vlak daarvoor kreeg ik de ingeving dat ik heel gelukkig word van het geven van reiki en anderen zo een helpende hand kan bieden zonder mezelf weg te geven. Nu ben ik bezig een eigen praktijk op te zetten, langzaam, maar zeker!

  De relatie met mijn moeder was heel slecht geworden nadat mijn vader 15 jaar geleden plotseling overleed. De rollen waren omgedraaid en ik zorgde voor haar in plaats van zij voor mij. Ook hier kon ik niet meer mee verder gaan en heb ik gezocht naar een manier om de situatie te verbeteren. Ik heb gekozen voor een familie-opstelling, omdat het in een gesprek niet lukte. Het werkte meteen! Onze relatie is nu helemaal hersteld en daar zijn we beiden heel blij en dankbaar voor. Achteraf ziet mijn moeder ook wat er is gebeurd en hoe het niet meer klopte. Wat een opluchting!

  Ook de relatie met mijn liefste vriendin is veel beter geworden. Met name omdat ik niet meer bang ben om haar te kwetsen en ik daardoor niet meer bang ben om me eerlijk uit te spreken.

  Al met al is het voor mij heel moeilijk geworden om mezelf niet uit te spreken. Ik laat anderen niet meer zomaar over mijn grenzen gaan en ik ben niet meer zo bang om voor mezelf op te komen. Het maakt me steeds minder uit wat anderen van me vinden, maar het maakt me heel veel uit of mensen of situaties me gelukkiger maken of niet. En daar handel ik naar, met respect. Ik leer steeds beter naar mijn gevoel te luisteren en dat geeft heel veel rust.

  Dank je wel Mireille, Margreet en iedereen die de MIR-Methode doet en verspreid! Ik geloof echt dat wereldvrede mogelijk is met de MIR-Methode!!

  Een warme groet,

  Anneke Rozemarie

 31. Heel veel dank voor de MIR-Methode, het is een leuk moment van de dag. Ik heb er vooral emotioneel iets aan gehad en voel dat ik zachter en me minder erger aan de mensen waar ik me voorheen behoorlijk over kon opwinden. Dat was mijn reden om de MIR-Methode te doen.
  Daarnaast ben ik een slechte slaapster en de eerste 2 weken sliep ik erg goed maar nu is het weer bar en boos al voor 2 weken, ook heb ik al 2 weken keelpijn en een hese stem, wat niet over lijkt te gaan. Ik wil geen antibiotica nemen en ik denk dat het te maken heeft met de MIR-Methode. Rustig afwachten maar? Nogmaals dank voor de methode,

  • Beste Astrid,
   Ja, gewoon doorgaan. Keelpijnen hebben vaak te maken met chakra 5, de keelchakra. Wanneer die langzaam weer open gaat, ga je weer meer je waarheid spreken. Vaak kun je dan letterlijk keelpijn of hese stem krijgen. Slaapproblemen kunnen hardnekkig zijn en vele oorzaken hebben. Ik schreef daar al ‘s 2 artikelen over. Duurt het je te lang, dan kun je altijd nog naar een MIR-Methode begeleider gaan.
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 32. Hallo lieve Mireille.
  Ik ben nu 41 dagen bezig met de MIR-Methode. Ik heb allerlei ervaringen, zoals duidelijk detoxen, maar vooral op het psychische vlak, tot mijn verwachting. Want ik begon de MIR-Methode vooral omdat ik ervan overtuigd ben dat alle ervaringen in mijn leven, en dus vooral de traumatische, frusterende en stressvolle, genesteld zitten in elke lichaamscel, omdat elke cel 100% bewustzijn heeft. Hoewel ik al vele therapieën heb gehad, zowel regulier als alternatief, is geen enkele op het niveau van celbewustzijn geweest. En ik heb nu het gevoel dat de MIR-Methode inderdaad op dat niveau werkzaam is. Hoezo? Nou, er komen steeds opnieuw weer traumatische herinneringen naar boven, maar ik kan ze nu anders benaderen, invoelen en loslaten. Ik denk dat ook de Cursus in Wonderen hierbij een rol speelt, maar de MIR-Methode daarbij gebruiken voelt voor mij als een zeer liefdevolle en zachte aanvulling. Ik ben er beslist nog niet klaar mee, ik heb voor mezelf ook geen eindtermijn voor de MIR-Methode en misschien pas ik ze wel de rest van mijn leven toe. En, ik weet dat na morgen de begeleidingsmails gaan stoppen, wat ik zal missen, maar ik kan ze steeds nalezen. Bovendien hoop ik, samen met mijn zus, eens in de gelegenheid te zijn een lezing van je bij te wonen. Mireille, ik wil je hartelijk danken voor de liefde die jij via je video’s, je mails en je antwoorden naar de mensen toestuurt. Het ontroert mij telkens. Ik zou het fijn vinden om te mogen weten of je deze reactie gelezen hebt. Mireille, ik wens je alle Liefde Licht en Vreugde toe, je bent een mooi mens. Liefs, Eleonora.

  • Beste Eleonora,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! Ben erg blij dat de MIR-Methode zo goed voor je werkt! Veel geluk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 33. Ik heb het 4 weken dagelijks toegepast, resultaten zijn:
  – Pijnloze, regelmatige menstruatie cyclus
  – Liefdesverslaving gerelateerde obsessies zijn minimaal tot helemaal niet.
  Ik sta meer en meer in mijn kracht, laat me minimaal beïnvloeden door mijn omgeving.
  – Mijn hypersensiviteit is een zegen geworden doordat ik mijn grenzen goed kan voelen.
  – Mijn paranormale gaven zijn sterker geworden.
  – Mijn behoefte om pijn van het verleden te verdoven met eten of liefdesfantasieën zijn minimaal tot helemaal niet.
  Ik ben nu 3 jaar clean en sober van alcohol en drugs. Het leven zonder verdovende middelen gaat me heel goed doordat ik een consistent programma volg. Het gevolg is van het stoppen met verdovende middelen is dat onderliggende patronen heel sterk worden.
  Behoefte aan liefde van emotioneel onbeschikbare mannen en overeten begon een probleem te worden.
  Na 4 weken de MIR-Methode te hebben toegepast heb ik daar minimaal last van. Emotioneel onbeschikbare mannen zijn niet meer aantrekkelijk integendeel. Overeten is minimaal. Ik voel me sterker en sterker met de dag omdat ik ook mijn kwetsbaarheid durf te laten zijn.

 34. Hallo Mireille,
  Ja, ik merk ook dat oude angsten een plek krijgen en ik veel minder angstig ben. Als reactie merk ik dat ik aan het schoonmaken ben en dat ik spullen nu wel op marktplaats verkocht krijg. Dat ik dingen die ik al lang op mijn to do lijst had staan aan het afwerken ben in en om huis. Voorheen had ik er de energie niet voor. Gewicht blijft nog wel en ik heb iedere dag korte tijd erge jeuk aan mijn ogen. Doe het nu ca 3 weken
  Hartelijke groet, anna

 35. Hoi Mireille en team,
  Ik zit middenin een verandering in het leven. Het begon 6,5 jaar geleden toen ik mijn allerliefste vriendin in Januari 2007 en mijn lieve echtgenoot in november 2007 verloor. De tijd daarna was overleven, niet denken, maar doen. Gelukkig had ik nog veel om voor door te gaan en momenteel heb ik werk en bouw ik een praktijk op voor massage, reiki en misschien ook MIR-Methode. Ik woon in Zwitserland en daar wil ik ook zeker blijven. Mijn dochters wonen en werken hier en we willen elkaar graag regelmatig zien.
  Een paar jaar geleden vloog ik, door het nieuwe leven een burn-out in. Lastig hoor, maar het was een teken dat ik me mocht gaan bewegen en nieuwe gewoontes aannemen. Langzaam werd het leven wat leuker en zag ik de zon weer schijnen. Doe nu leuke cursussen en doe binnenkort examen voor voetreflexzonemassage. Daarna ga ik verder met handlezen als wetenschap, iets waar ik al drie jaar mee bezig ben. Super interessant wat ik ook daardoor over mijzelf mocht leren. Ineens ging het vorige maand niet meer zo super. Ik heb dit met mijn psychologe besproken en zij gaf aan dat ik last het van angst: ik vertrouw het leven niet meer zo. ijk krijg er weer zin in, maar altijd verwacht ik dat er iets vervelends gebeuren gaat waardoor het fijne leven weer voorbij is. Door mijn lieve vriendin Els kwam ik weer op het “MIR-spoor”. Ik “MIR” nu weer een week en het slapen gaat nu weer super goed. Ik heb meer energie en koppel me los van het wantrouwen in het leven. Dankjewel voor deze mooie methode. Die mag meer bekend worden want ook veel mensen hier kunnen er zeker van profiteren.
  Ik wens iedereen licht en liefde toe. Maak er een fijne dag van. Lieve groetjes van Barry vanuit Zwitserland.

 36. Hallo,
  Graag wil ik je bedanken voor deze “stappen”. Het heeft me goed gedaan. Ben vooruit gestapt als het ware. Ik hou van veranderingen zo nu en dan. Lekker eens de boel opruimen of wat dan ook. Veranderingen in omstandigheden kan ik best wel aan. Over het bewust loslaten gaat ook wel. Maar dat gevoelsmatig loslaten van een heel oude emotie/gevoelens is wat moeilijker. Het zit te diep denk ik. Maar ik probeer dan er anders mee om te gaan en er anders naar te kijken zodat het langzaam aan toch een plaatsje mag krijgen.
  Verder heb ik niets te klagen, gelukkig. Ben gezond en tevreden.
  Fijn dat je deze methode voor elkaar hebt gekregen. Zo eenvoudig en toch doeltreffend.
  Met verschillende vriendinnen heb ik hierover gehad en zij vonden het ook zo fijn gaan.
  Nogmaals bedankt, warme groet van mij.

 37. Lieve Mireille, met enthousiasme ben ik al drie weken bezig met de MIR-Methode en merk dat ik mijn hart- en buikchacra’s veel sterker voel net als tijdens mijn kinderjaren. Mijn ochtendurine is sterker gekleurd en van geur. Ook voel ik me sterker staan tegenover de negatieve uitlatingen die mijn man dagelijks veelvuldig uit.. Hij zegt slechts wat hij NIET mooi vindt en wat hij stom vindt van de regering. Dit doet hij de gehele dag. Hij is precies het tegenovergestelde bezig dan dat ik bezig ben: want ik praat alleen over wat ik WEL leuk vind en praat in oplossingen… Toch voel ik mij geen haar beter, maar ik voel me hierdoor ongelukkig en zou zo graag iets willen doen of laten om bij hem verandering ten goede op te wekken. Op mij heeft hij vaak onredelijke kritiek; en ik werk fulltime en doe het complete huishouden. Van hem krijg ik stank voor dank. Hij is aan het genezen van een levervirus en kan helemaal niets zo zegt hij ook. Jarenlang heeft hij niet meer gewerkt en hij is nu rond de zestig jaar. Ook wil hij niets van bijv. MIR-Methode e.d. weten. Met een vriendelijke groet van Alouize

 38. De MIR-Methode doe ik al jaren en o.a. ben ik zelfstandiger in mijn handelen en heb ik weer meer contact met mijn vrolijkheid.
  De nieuwsbrief is ook een waardevol geschenk.
  Hartelijk dank.

  • Hoi Mareille,

   Ben sinds twee weken begonnen met de MIR methode 9 stappen.Nu hevige emotionele huilbuien en last van gevoelige tanden.
   Komt dit door het mirren??

   Kit

    • Hoi Mireille,
     Bedankt voor je antwoord en
     dank voor het delen van
     “Verdriet is jezelf schoon wassen”
     Echt een eyeopener.
     In 2019 in een burnout geraakt en in dat zelfde jaar zijn mijn man en mijn moeder overleden.
     Ik ben blij de MIR-Methode ontdekt te hebben en ga er zeker mee door.
     Dankjewel!!

 39. Beste Mireille,

  Ik ben erg blij met het doen van de MIR-Methode (alleen het handstrelen al, wat een ontdekking) en heb het idee dat het mij al sinds het begin (7 wkn geleden) goed doet. Het meest voel ik nog een psychische verandering, minder afhankelijkheid / kwetsbaarheid. Dank dus!

 40. Hallo Mireille
  Opruimen in dit huis en in het gezin moet al jaren en ben ik ook al even mee bezig. Ik doe de MIR-Methode nu 4 weken en merk dat ik gestaag ga opruimen, maar met een rustiger, minder streng gevoel. Elke kleine stap is er 1. Ik geef mezelf een compliment voor wat er wel is gebeurt en dwing mezelf niet persé elke dag iets te doen.

 41. Beste Mireille,

  Een jaar geleden ben ik ziek geworden, hartpatiënt.
  Ik had geen zin meer in ‘t leven er was echt bijna niets meer dat me kon bekoren. Op een dag kreeg ik een boek in handen waarin een artikel stond over de MIR-Methode. Hé, dacht ik als ‘t zo simpel is ga ik ‘t proberen en het heeft echt geholpen veel van mijn vroegere problemen heb ik nu kunnen loslaten en nu ga ik terug vrolijker door ‘t leven.
  Ik zal nog veel tijd nodig hebben om alles te kunnen loslaten maar ik kom er wel dat voel ik.

  Ik wil je bedanken en ga zeker met de MIR-Methode door als ik er behoefte aan heb, ben er oprecht blij mee werkt beter dan veel medicatie . Bij de cardioloog mocht ik minderen met medicatie nog slechts 1 pilletje per dag.
  De oogarts verstond niet waar mijn glaucoom heen is, is t toeval of niet ??
  Ook voor ‘t eerst bij de tandarts goed nieuws; alles prima in orde.
  U ziet ‘t kan niet beter ben echt blij en hoop dat ‘t zo verder gaat.

  Nogmaals bedankt dat u zoveel mensen zomaar kosteloos helpt; de wonderen zijn de wereld toch niet uit!

  groetjes Joske

 42. Hallo Mireille.
  Het beoefenen van de MIR-Methode heeft bij mij heel goed geholpen ik voel mij prima na vier weken, de MIR-Methode te hebben gedaan. Sinds ik met de MIR-Methode bezig ben, heb ik wat last van exceem aan mijn hand, hier heb noch nooit last van gehad, maar dit kleine ongemak geeft aan dat de MIR-Methode zijn werk aan het doen is, ik ben daarom noch niet klaar met het beoefenen van de MIR-Methode, vooral met het loskoppelen van Vader en Moeder, dit heeft te maken met de opvoeding in mijn jeugd.
  Ik heb mijn ouders vergeven voor wat ik in mijn jeugdopvoeding mee heb moeten maken, haat en wrok lost niets op, dit werkt alleen maar tegen, nu kan ik het verdriet los laten en bedank ik hun dat ik geboren ben en dat ik mijn medemensen mag helpen met hun problemen.
  Ik wil U daarom bedanken voor U MIR-Methode, die voor mij en voor andere mensen zijn werkzaamheid al lang bewezen heeft en ik zal de MIR-Methode aan vrienden en kennissen warm aanbevelen.

 43. Beste Mireille,

  Ik zou elke jongere willen meegeven dat wat hij of zij voelt dat voor hem of haar klopt, dat dat ook klopt!! Zelf ben ik zo ontrouw aan mezelf geweest. Ik had heel veel overtuigingen over hoe dingen hoorden en hoe ik het leven zou moeten zien. Nu zie ik dat ik goed ben zoals ik ben en dat ík alleen weet wat mijn pad is. Advies kan ik inwinnen en het antwoord zit altijd van binnen.

  De negen stappen van de MIR-Methode doe ik sinds begin december. Daarvoor heb ik twee weken alleen stap 5 en 7 gedaan. Het voelt kloppend om er mee door te gaan.

  Ik heb veel inzichten, kan dingen loslaten. Verder heb ik veel emoties, wat raakt aan oud zeer. Nu zie ik helder mijn vecht of vluchtreactie en dat er ook een andere optie is. Met een therapeut ga ik deze doorvoelen. Na een pittige burn out, voel ik me steeds dichter bij het licht, bij trouw zijn aan mezelf en meestromen met het leven.

  Groet van een dankbare Miriam

 44. Gelukkig werkt de MIR-Methode bij mij goed. Ik voel me rustiger en prettiger. Ik heb er steun aan. Ik voelde ook dat ik het verdriet om mijn moeders overlijden beter kon verwerken. Ik heb veel gehuild wat ik eerst niet kon. Bij ruzieachtige gebeurtenissen in mijn huis weet ik beter wat ik moet doen om het goed af te laten lopen. Ik begrijp dat lichamelijke problemen wat langer de tijd nodig hebben. Ik ben na de 4 weken ook doorgegaan. Het geeft me een heel goed gevoel en ik ben benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren. Bedankt Mireille voor de MIR-Methode

 45. Ik heb de MIR-Methode nu 6 weken gedaan. Ik merk vooruitgang. Ik had agorafobie en veel lichamelijke klachten (hoofdpijn) ik gebruik psychiatrische medicijnen ik ben heel lang in de psychiatrie geweest. Maar ik merk ook dat ik zelf wel moet werken aan de ruwe kanten, vooral het wissen van negatieve beelden uit het verleden (er is 15 jaar geleden een zware gewelddaad op me gepleegd, wat nu allemaal wil los komen.) Toen een vriendin mij vertelde over de MIR-Methode was het liefde op het eerste gezicht. Louise Hay heeft mij ook veel geboeid, want haar boeken zijn ook oprecht en eerlijk, maar de MIR-Methode lijkt me veel goeds te doen. Ik weet niet hoe ik kan genezen want dat zit dieper in mij denk ik, maar de 9 stappen geven een bevrijd gevoel. Mireille heel veel dank voor deze positieve kans en ik hoop een goede ambassadeur te worden en natuurlijk geef ik hem door naar mensen in mijn omgeving! Groeten; André P.

 46. Lieve Mireille,
  Ik deed een tijdlang MIR-Methode en het fijnste vond ik de ontwikkeling van eigenliefde. Toxische dingen opruimen. Dat is mijn relatie. Ik weet het al heel lang. We weten werkelijk geen uitweg dan opbreken. Ik weet dat dat goed is, maar het is zwaar. We zijn elkaar al lang geleden kwijtgeraakt en weigerden om exen te worden, maar zien nu in dat het niet langer kan. Want als er geen liefde is, dan kan je niet geven. Ik ga gauw weer met de MIR-Methode aan de slag om mij, ons te begeleiden in dit afgrijslijk proces, waarin we ook beiden dankbaar zijn voor de mooie tijd die we hebben gedeeld.

 47. Lieve Mireille,
  Allereerst duizend dank voor jou toewijding en tijd die jij neemt voor ons allemaal!! wat een bijzonder missie!!
  Mijn leven is al een tijdje een Grote opruiming maar nu met MIR-Methode, heel anders en evenwichtiger!!!
  Ik dank je voor dit cadeau!!
  Warme en lieve groet,
  Elvia

 48. Hallo Mireille
  Ik ben door mijn moeder stiefvader en m’n broer, zo erg vernederd dat ik geen zin meer in het leven had.
  Ik kon in hun ogen geen goed doen, ik was volgens mijn broer veel te preuts, kon maar beter non gaan worden.
  De man die met mij zou omgaan hadden ze toen al medelijden mee.
  Alles wat ik deed was nooit goed, moest altijd me mond houden mocht nooit iets zeggen, ik snapte toch niks en zo is dat 40 jaar door gegaan.
  Toen ik een vriend kreeg, die heeft mij zoveel zelfvertrouwen terug gegeven, hij is toen ook met me getrouwd we waren echt gek met elkaar.
  Intussen hebben we 2 zonen gekregen, en de narigheid begon weer opnieuw met onze oudste zoon, dat kind werd altijd zo verschrikkelijk gepest op school en gewoon op straat. Ik heb hem altijd bewonderd, hij kwam altijd huilend thuis van het pesten en dan ontplofte hij thuis. Ik liet hem altijd maar uit razen, daarna gingen we eten en hij ging weer vrolijk naar school ben vaak wezen praten op school, maar daar werd niet veel mee gedaan in die tijd (begin jaren 70). Ik ben naar de ouders gegaan van die pestkoppen, een moeder zei ik weet hoe m’n zoon is als hij weer jou zoon pakt kom je gelijk bij mij. Dan ging het weer een tijdje goed en dan begon het weer. Hij is nu 41 jaar maar wonder boven wonder heeft hij er geen trauma aan over gehouden. Dat pesten is door gegaan tot na de middelbare school. Ik ben nu 42 jaar getrouwd en ik zit niet meer met minderwaardigheids- gevoelens. Ik heb ook een hele tijd de MIR-Methode gedaan en ik ga weer een hele tijd de MIR-Methode doen, ik voel me er geweldig bij. Heel veel dank dat u dit heb gedeeld met ons allemaal. Liefs Adrie

 49. Goede avond, wel, wel, wel…. ik doe dagelijks de MIR-Methode, ook al weet ik dat dat niet nodig is, maar het geeft mij een extra duwtje vooruit en geloof het of niet, verleden zaterdag is mijn oudste zus komen helpen opruimen. Mijn zus is zo georganiseerd en practisch, en ik daarentegen, onpractisch, niet georganiseerd, maar ik voelde de onrust door de vele rommel. In een halve dag is mijn ‘overloop’ omgetoverd tot een rustig plaatsje. Een volle wagen naar de Kringloopwinkel, een auto vol naar het Containerpark… En volgende zaterdag nemen we de zolder onder handen. En je mag van mij aannemen, dat ik er naar verlang, ik wil veel weggooien. Tegelijk met het opruimen van mijn huis, ruim ik ook mijn geest op. Ik voel me zo aangenaam rustig, kan afstand nemen van bepaalde gevoelens, heb niet zo veel meer paniekaanvallen….ewel, dat doet deugd. En ik had er zelfs niet bij stilgestaan dat het wel eens door de MIR-Methode zou komen… Dus…… ik doe verder, en jullie? Mireille, in ieder geval bedankt voor alle tips en e-mails, ze doen iedere keer weer deugd… Nog een mooie avond en veel liefs van Lena

 50. Gisteren lag ik moe en gespannen in bed en was ik aan het malen of ik die vriendin, die ik deze week op een enkele groet op het schoolplein tijdens het halen en brengen van de kinderen niet echt gesproken heb, nog zou moeten bellen of appen. Ik werd er gewoon extra onrustig van. Ben de MIR-Methode gaan doen en daarna kwam met de rust ook het inzicht dat als de vriendschap goed is je echt niet altijd even veel tijd met elkaar hoeft door te brengen. Ik heb het losgelaten. Daarna heerlijk in slaap gevallen en weer vol frisse moed opgestaan.

  Groetjes Jessica

 51. Ik doe nu al bijna een half jaar de MIR-Methode, en het voelt nog steeds goed!
  Droom veel, met veel bevestigingen van dingen waar mijn angst, reactie daarvan, uit voort komt!
  Het voelt goed, dat wat er is gebeurd, heel normaal is, en dat ik het nu ook beter een plek kan geven, en los kan laten!
  Ik ben er nog lang niet, maar dat kan ook niet met z’n trauma verleden op meerdere vlakken, en dan vooral bij mij als kind, vanaf 4 en half jaar, tot nu!
  Maar het lijkt en voelt net of ik nu eindelijk alles achter me mag laten en met een schone lei kan en mag beginnen!
  Ik ben er nog niet, maar het einde is in zicht door de MIR-Methode!

  Mijn dank is dan ook groot, hiervoor, groetjes Angelien

 52. Hallo Mireille,
  Sinds november 2013 (Happinez) ben ik bezig met de MIR-Methode. Het geeft mij meer blijheid, zelfvertrouwen en rust. Dank!!! Het is zo gemakkelijk vol te houden. Ik ga er nog een tijdje mee door. Lieve groeten van JoJo

 53. Hallo,
  Ik heb ook vele jeugdtrauma’s opgelopen. De gesprekstherapie, die ik volg voor meer zelfvertrouwen, helpt me ook heel erg hard om deze trauma’s te verwerken. Maar ik ben zeer blij dat ik de MIR-Methode leren kennen heb. Het helpt me een handje om het verdriet dat ik soms heb om te zetten in positieve dingen. Ik probeer het goede te zien en hoop al zeer lang dat de kwetsuren zullen genezen.
  Dank voor de steun, die de MIR-Methode kan brengen.
  De Groetjes, Agnes

 54. Ik heb vele jeugdtrauma’s. Door mijn donkere huidskleur en mijn anders zijn (kom uit een kunstenaarsfamilie en zat op de balletschool) heb ik erg veel nare dingen meegemaakt.
  Veel over gepraat en verwerkt alhoewel het ”er niet bij horen” nog weleens kan opspelen.
  Overigens vind ik de MIR-Methode fantastisch en doe hem al bijna 4 maanden 2 x per dag.
  Voel me heel veel beter, zelfs de problemen met mijn hart.
  By the way: volgens mij is dat gezegde niet van Marianne Williamson, maar van Nelson Mandela. Ik heb het voor een theaterproductie gebruikt. Liefs Manja

 55. Ik doe de MIR-Methode sinds dec ’13 en wat ik vooral merk is dat ik eindelijk (!) durf te zeggen als een ander mij kwetst. Deze week zelfs 2 x mijn mond open gedaan en het voelde……geweldig! Ik was nergens bang voor. Ik ben voor het gekwetste kind in mijzelf opgestaan en dat voelt heel goed!

 56. Mooi hoe je het hele proces over pesten opschrijft Mireille en dank voor deze fijne methode.
  Ik heb eind vorig jaar de MIR-Methode bij mezelf gedaan en voelde alle energie terugkomen die ik van heel vroeger herkende. Ben zelf veel gepest.

 57. Ik wilde de mail, met het artikel over pesten, net in het mapje ‘later lezen’ klikken toen ik dacht: waarom niet nu? Ik ben blij dat ik het gelezen heb. Dit sluit precies aan bij een gebeurtenis (gepest worden door een onderwijzer op de lagere school) die ik momenteel aan het loslaten ben. Het helpt mij erg om te erkennen hoeveel pijn en verdriet het me heeft gedaan. Ik wil me niet ‘zwak’ voelen dus dat wil ik wegstoppen. Maar ik mag het wel voelen. En ook zien dat die onderwijzer zelf ook zijn issues had en dat het niet aan mij persoonlijk hoeft te liggen maar meer om wat ik aan onzekerheid bij hem opriep. Het helpt om er zo naar te kijken. Door dagelijks de MIR-Methode te doen voel ik meer kracht in mezelf. Ik snap het niet, maar dat hoeft ook niet. Het is er en dat is enorm fijn! Dank!

 58. Dag Mireille,
  Eind december ben ik met de MIR-Methode begonnen en ik was heel benieuwd wat het met me zou doen. Lichamelijk merkte ik niet veel, het enige was dat er in het begin wat eczeem opkwam. Geestelijk merk ik echter meer. Het gaat heel subtiel, maar het lijkt of ik veel losser kom te staan ten opzichte van de mensen om me heen. Trek me veel minder aan van wat ze van me vinden. En inderdaad, ik ben vroeger ook gepest. Was het gevoelige type, dus trok me terug. Dan maar alleen, heel herkenbaar. En dat is inderdaad toch iets wat ik graag wil overwinnen. Want het lijkt een oplossing, maar dat is het niet. Het maakt je eenzaam. Dank voor je prachtige methode.
  Groetjes,
  Corrie

 59. Vandaag 41 jaar geworden! Sinds sept’13 doe ik trouw de MIR-Methode. Ik dans, zing en voel me vrijer en sterker met de dag! Ook ik ben gepest, omdat ik “anders” was. Lang leve de MIR-Methode!

 60. Prachtig! Ik ben heel blij met de MIR-Methode. Ga deze week voor het eerst zonder echte angst een presentatie houden voor 40 externe mensen. Ik voel dat dit goed zal gaan.

 61. Wat fijn deze tips, Mireille. Dank hiervoor. Ik ben nu ongeveer 4mnd. met de MIR-Methode bezig en kom tot veel inzichten, vooral het kind in mij heeft het zwaar gehad, maar vind het heel fijn dat ik m’n ouders beter begrijp en van ze houd. In dansen heb ik altijd veel plezier gehad en me helemaal uit kunnen leven. Ga ik vaker doen. Mijn poes, Floor knapt zienderogen op en het gebruik van insuline daalt, heerlijk… maakt me zo blij. Liefde en inzicht bij mijn kinderen en tussen ons groeit. Ik ben een rijk mens.

 62. Dank je wel Mireille voor je lieve geschenk en begeleiding.
  Ik doe de MIR-Methode nu al verschillende maanden en voel geleidelijk aan dat de laagjes eelt weggegomd worden; ben er nog niet, door mijn hooggevoeligheid en autistische trekjes heb ik het vroeger heel moeilijk gehad en ook nu nog voel ik me af en toe een vreemde op deze wereld.. toch gaat het beter!

 63. Ik ben nog maar net va het weekend bezig met nr 5 en 7 en tot mijn verbazing zit er steeds een zin van vroeger in mij hoofd, waarvan ik nu pas begrijp hoe een enorme impact deze in mijn leven heeft. Ik ben Helderwetend en als kind van zo’n jaar of 12 probeerde ik mijn mam te vertellen hoe het precies was. Haar reactie: ‘Wat denk jij nu te weten snotneus’ waarna ik dacht, ja dat weet ik eigenlijk ook helemaal niet, waarna ik het allemaal maar opgeborgen heb en mezelf eigenlijk maar raar vond! En nu dus deze zin uit de catacomben opgevist, bijzonder dank je wel voor de MIR-Methode!

 64. Wow Mireille, wat een geweldige posts toch elke week. Ga zeker die 7 coachvragen doen. Ben nu bijna 9 weken bezig met de MIR-Methode en mijn transformatie is verbluffend voor mij. Sinds 4 jaar weet ik dat ik autistisch ben, wat een opluchting; daarom werd ik gepest (mijn hele jeugd), daarom was ik anders, daarom begreep ik dingen niet, daarom ……… ect ect. Veel trauma’s opgebouwd, ook in mijn leven met en in een paranoïde/schizofrenide gezin met zelfmoordpoging met 12 jaar. Wat een rot leven, maar toch vastbesloten een healing voor mijzelf te vinden. Die heb ik nu eindelijk gevonden! Was al enorm happy met mijn 5 bijna volwassen kinderen, maar wat een vreugde mag ik nu ervaren door die MIR-Methode! Mijn trauma’s lijken weg te smelten, ik hou van mijzelf en van de wereld. Ineens zie ik de schoonheid van de hele wereld en iedereen. Ik zing nu iedere dag mijn eigen “gekke” liedjes, ben ineens een inspirator voor andere, ondanks dat ik een “kluizenaar” ben. How cool is that! Door mijn enthousiasme sinds 4 weken ook begonnen met mijn hond Dottie, MIR-Methode op afstand met toestemming van Engelse vriend in Spanje met gezondheidsproblemen En niet houden van zichzelf. Zowel lijkt Dottie zich blijer te voelen, ook Dave is meer positiever en in minder pijn. Amazing! Heb MIR-Methode inmiddels in Spanje aanbevolen en aan Zwitserse en Engelse vrienden. Heb die vrienden ooit overgehouden aan mijn overlevingstijd in de afgelopen 50 jaar. Zij zijn mijn grootste leraren, want ik zou dat nooit hebben meegemaakt als ik eerder wist van mijn autisme. NU hoef ik niet meer te overleven en kan accepteren en houden van die “geweldige” persoon die ik, en allemaal zijn we die geweldige persoon, ben en altijd al was toen ik hier op aarde kwam. Zelfs met mijn autisme, lijkt het beter te gaan. Begrijp ineens meer, zie meer dan alleen mijn eigen wereld, socialer en veel minder gefocused op futiliteiten, zoals “tijd is tijd”,”afspraak is afspraak”, alles van te voren willen weten, ect, ect, ect. Bedankt Mireille en helpers. Een zeer dankbare Jeanine en 5 dankbare kids, die hun moeder meer en meer zien opbloesemen en onvoorwaardelijk van mij houden. Hoe rijk ben ik!! 🙂

 65. Mijn leven zit in een stroomversnelling, voel mij krachtiger, liefdevoller op weg naar een nieuwe fase in mijn leven.
  Door mijn breuk en herstel in het revalidatie centrum kom je zoveel pijn en mensen tegen die het geloof en de kracht in zichzelf verloren hebben, en ondanks alles heb ik mensen de moed, de kracht en liefde gegeven, wat je geeft aan anderen krijg dubbel en dik terug ..en dat voelt zo goed en geeft je zelf een boost in het leven.
  Wat je van je van je leven maakt ligt in jou verborgen alleen je moet je het de kans geven te laten openbloeien en dan zal je leven, je diepste zelf je doen stralen, je zal dankbaar zijn om iedere dag weer in liefde te delen en te beleven.
  De MIR-Methode kwam niet zomaar op mijn weg, het had een boodschap die mij de de kracht gaf om mezelf weer te vinden,
  Bedankt lieve mensen dat je mijn leven binnenwandelde !
  Ik ga door iedere dag opnieuw !

 66. Hallo Mireille,
  Sinds oktober 2013 ben ik bezig met de MIR-Methode, en ben me weer steeds beter en zelfbewuster gaan voelen. Steeds als er heftige veranderingen plaatsvonden in mijn leven, raakte ik in onbalans. Blijf de MIR-Methode doen en ga ook de 7 krachtige coachvragen doen. Ben erg benieuwd en zal je ook hiervan op de hoogte brengen. Heb volgens mij best nog wat blokkades, ondanks dat ik me stukken beter ben gaan voelen blijf ik er toch mee door gaan. Ook voor die 2x broodnodige rust in te bouwen voor jezelf per dag! :-))

  Reageer ↓

 67. Hoi Mireille
  Ik doe de MIR-Methode sinds 6 december 2013.
  Ik ben al jaren een ontzettend slechte slaapster. Sinds eind december begint het te veranderen. Ik heb sindsdien al 3 x 4 nachten achter elkaar doorgeslapen. Een wonder!
  En ik merk dat ik krachtiger wordt, ben minder tobberig. Dus je snapt wel dat ik voorlopig doorga met deze fantastische methode.
  Groetjes Marjo

 68. Hartelijk bedankt Mireille, ik vind het zo aardig dat je dit voor iedereen die wil beschikbaar stelt. Ik heb de MIR-Methode in een blad bij de tandarts gelezen en wist meteen dat dit iets voor mij was. Sindsdien heeft het me veel nieuwe inzichten en rust in mezelf gebracht. Daardoor kon ik weer dingen doen die bij mij passen en die ik ook weer door kan geven. Ik leer er veel van hoe Mireille haar goedheid doorgeeft :)Heerlijk om hieraan mee te kunnen doen!

 69. Hallo, doe al een tijdje MIR-Methode. Ben heel blij hiermee kan alles een plekje geven.
  Ben er nog niet, maar het is een steun voor mij. Krijg meer zelfvertrouwen en de angsten zijn ook minder. Ben weer onder de mensen en durf meer. Ben heel blij dat dit op mijn pad is gekomen.
  Groetjes Rachel

 70. Ik ben met de MIR-Methode bezig en heb er inmiddels 2 mnd opzitten. In het begin merkte ik niet zoveel. Ik ben toch door gegaan. Toen kwamen mijn klachten naar boven zoals hoofdpijn, moeheid, sterk ruikende urine en irritatie naar mijn man toe. Daar ik chemo heb gehad, 5 jaar geleden, dacht ik als er nog iets van in mijn lichaam zit wil ik er dat ook uit hebben. Ik ben dus door gegaan. Er is kwaadheid naar boven gekomen, toen dacht ik echt van het werkt!! Ik voel me nu wat beter en ga de 3 mnd afmaken. Ik ben hier echt blij mee. Ben ook benieuwd hoe het op langer termijn gaat doen.
  Dank, dank, dank. Margriet.

 71. Ik doe de MIR-Methode nu een aantal maanden en merk dat ik veel beter in mijn vel zit. Ik ben ontspannender en relaxter. Mijn omgeving vind mij liever en zachter geworden. Iemand die niet meer direct in de verdediging gaat, maar eerst de situatie op zich in laat werken en daarna pas reageert of de bal terugkaatst en dat voelt een stuk beter! Anderen hebben soms een reactie die meer over de ander, dan over mijzelf zegt, dat realiseer ik me nu ook en daardoor voel ik me ook niet langer ‘aangevallen’.

 72. Dank voor iedere keer weer informatie over het een en ander.
  Ik doe de MIR-Methode regelmatig en voel me sterker en zelfverzekerder zijn.
  En deze extra mails laten het ‘leven’…steeds weer alert zijn.
  En dat ZO MAAR!!!! Hartelijk dank daarvoor!!! Marian

 73. Hallo, ik ben een man van 52 jaar oud. Ik ben opgevoed door overbezorgde ouders. Doe sinds 19 december MIR-Methode en merk dat ik onafhankelijker word en veel meer energie in het huishouden steek dan voorheen!

 74. Ik doe de MIR-Methode al 4 weken. Ik voel me rustiger en sterker erdoor. Ik merk wel dat mijn partner steeds meer tegen me gaat schelden en mij lelijker gaat behandelen dan eerst al het geval was. Of hij het onbewust voelt dat ik me beter ga voelen. Als ik dan weer van slag ben dan doe ik de MIR-Methode weer zodat ik mij weer rustig ga voelen.

 75. Ik ben erg beschermd opgevoed en dacht dat anderen meer te zeggen hebben dan ik. Nu kom ik erachter dat ik zelf waardevol ben, zoals ik ben. Ik hoef niet aan voorwaarden van anderen te voldoen. De MIR-Methode helpt mij een stap verder in loslaten van andermans meningen en vertrouwen op mijn eigen kracht. Ik bepaal nu mijn eigen leven. Dat voelt zo goed!

 76. Heb zeker lang last gehad van het Assepoester-complex. Liet me altijd graag leiden, onzeker. Ik doe de MIR-Methode nu 3 maanden. De laatste tijd krijg ik veel complimenten, vooral in groepen, waar ik aan deel neem.
  Dat ik er goed uit zie en dat ik goede vragen, opmerkingen maak.
  Vanochtend belde er zelfs iemand op om mijn mening te vragen over haar verzorgde middag, geeft me een goed gevoel. Ik ga nog zeker een maand door met de MIR-Methode.

 77. Heb vanmorgen een workshop bijgewoond en dit was een openbaring voor me. Doe nu een week of zes de MIR-Methode, ben hierdoor door een diep dal gegaan en dicht bij me zelf gekomen. Dank je wel voor deze methode.

 78. Lieve Mireille
  Ik reageer, omdat ik heel blij ben met de nieuwsbrief, waarin je iedere keer een item uitlegt. Heel graag wil ik dit blijven ontvangen. Ik doe nu de 4 maanden rit. Er komen overtuigingen los, die ik niet meer hoef te gebruiken. Het werkt bevrijdend en voelt als dankbaar!

 79. Ik doe nu bijna 4 maanden de MIR-Methode. Dit in overleg met jullie, er was heel wat ”werk” aan de winkel met mezelf! Ik merk dat ik steeds meer één word met mezelf, de MIR-Methode dagelijks doen geeft me ook rust en vertrouwen. Hartelijke Groet Suzan

 80. Ik ben nu 5 weken bezig met MIR-Methode en heb er al zoveel voordeel van. Ben veel rustiger en vooral heel sterk het gevoel van ik mag er ook zijn. Heb veel meer kracht van binnen uit. Dit is na mijn burn out geen overbodige luxe. Ik heb het gevoel dat het leven weer terug komt in mij!

 81. De MIR-Methode heb ik gedaan, een 2-tal jaren geleden en deze heeft het stilstaande water waarin ik baadde, laten bewegen tot kabbelende vooruitgang, waarna het een aangename stroom is geworden, tot de juiste breedte waar ik kan mee omgaan.
  Ik heb de MIR-Methode (soms met enige aandrang omdat ik er zelf in geloofde) aan anderen doorgegeven en ook zij ondervonden nadien een merkelijke vooruitgang binnen hun eigen leventje

 82. Het werkt echt geweldig. Ben eerst door een heel diep dal gegaan om uiteindelijk weer bij mij zelf te komen. Klopt precies zoals jij het omschrijft. Hoop dat er nog heel veel mensen aan overgaan om hun leven weer op rust en orde te krijgen. Hartelijk dank Mireille, lieve groetjes marie-Louise .

 83. Ja, ik merk duidelijk verschil in situaties naar anderen toe, waar ik voorheen op zou reageren. Maar nu zeg ik niets of kaats de bal terug! Ben nu 3 mnd bezig met de MIR-Methode.

 84. Of het nu komt door de MIR-Methode???? Dit jaar heb ik beide Kerstdagen en Oud en Nieuw gasten en bezoek gehad. Alles voor het diner en hapjes etc. zelf gemaakt, alleen de kerstboom opgetuigd en…. totaal geen stress ervaren. Ik kijk met veel plezier terug op een gezellige tijd en voel me prima.
  Dus, dank voor je hulp met de MIR-Methode. Ik weet het, ik moet het wel zelf doen, maar zonder dat ik de 9 affirmaties aangereikt had gekregen, had ik er niet van geweten.

 85. Na een beroerde periode wil ik graag mijn eigen leven leiden en niet meer mijzelf verwaarlozen, om er alleen voor anderen te zijn.. ben nu 4 maanden bezig om 2x daags de 9 stappen te blijven volhouden en ik ga mij er steeds sterker door voelen.
  bedankt dat dit op mijn pad is gekomen.

 86. Hallo Mireille,
  Sinds 19 december doe ik de 9 stappen van de MIR-Methode. Het voelt zo goed! Ik kom in balans, en ik ben veel liever voor mezelf. Mijn goede voornemen voor 2014 is in ieder geval door te gaan met de MIR-Methode! Daarbij ga ik proberen met behulp van plaatjes me bewust te worden van mijn nerveuze handelingen (nagels bijten). Ik wil ook leren kalm te blijven en minder reactief te zijn en in m’n kracht te staan!
  Lieve groet

 87. De MIR-Methode doet iets met je op een heel diep niveau, het brengt je in contact met je essentie. Het lijkt niet spectaculair in 1e instantie, maar merk dat ik in mijn eigen kracht ben komen te staan. Ik ben nu integer naar mezelf toe, waar ik eerder nogal eens over mijn grenzen liet komen. Dat is pure winst. Het werkt steeds dieper door in mijn dagelijks leven. Ik ben afgelopen september begonnen. Voor zover er sprake is van een ‘goed voornemen’ denk ik vooral aan dankbaar zijn, het gevoel van pure vreugde willen voelen en ervaren, ondanks wat er allemaal om me heen plaatsvindt.
  Groeten Mireille en dank voor het delen van je methode, iedereen een fantastisch 2014 toegewenst!

 88. Lieve Mireille,

  Ik schrijf niet mijn naam, maar ‘nieuw meisje’. Dat komt omdat mijn oude naam niet meer past voor mijn gevoel. Misschien komt het wel weer terug, maar ik ben op het moment aan het opnieuw ‘geboren’ worden.
  Ik ben boven de 40 en heb een zeer traumatische jeugd gehad met geestelijke mishandeling, fysieke en geestelijke verwaarlozing en treiteren binnen het gezin door beide ouders en broer. Geen veiligheid, geen zekerheid, geen geborgenheid, niets van dat. Alleen maar de buitenkant, die was belangrijk. En zo goed mogelijk presteren.
  Ik ben bezig met een psycholoog om voor de tweede keer in mijn leven een grote schoonmaakbeurt te doen. Dat gaat erg goed. Ik ontdekte de MIR-Methode onlangs en ben er erg blij mee. De MIR-Methode geeft me plek in de wereld, ik sta en geef mezelf de opdrachten in liefde. De ene keer reageer ik wel fysiek , de andere keer niet.
  In het totaal werk ik dus aan een ommekeer van mijn zelfbeeld, dat door alle waardeloze dommigheid uit mijn jeugd helemaal verknipt is. Ik voel hoe ik heel, de combinatie van therapie en MIR-Methode is van onschatbare waarde.

  Concrete en korte beschrijving van mijn ‘resultaat’ (want ik ben er nog lang niet): ik kan door de MIR-Methode leren loslaten. Dat betekent dat ik niet meer zo hoef te vechten ‘tegen’ de wereld maar de wereld gewoon kan laten waar die is. Ik mag langzamerhand gewoon ‘zijn’ en als bonus zien dat ik eigenlijk best de moeite waard ben.

  In liefde,
  Nieuw meisje

  • Lief Nieuw Meisje,
   Dank je wel dat je in openheid jouw verhaal met ons deelt. Wat een bewondering voel ik voor jou. Door het lezen van jouw bericht daalt er een respectvolle stilte in mij.
   Jouw woorden landen in mijn lichaam en in mijn hart.
   Wat heerlijk dat je zachtjes aan kan stoppen met vechten en dat je op weg bent naar Heel Zijn, naar Leven van binnenuit.
   Een liefdevolle en ondersteunende groet voor datgene je nog aan mag gaan; namens Mireille Mettes,Margreet

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   Persoonlijk Protocol na afspraak via
   Telefoon, Skype en email ondersteuning
   http://www.terra-mater.nl

   • Dank je wel voor je lieve woorden. Ik hoop ook dat het nu eindelijk een leven gaat worden dat voor mij werkt. Mijn grootste probleem op dit moment is mijn vader ‘eruit krijgen’. Het is me gelukt mijn moeder losgekoppeld te krijgen, ik heb daar al jaren therapie aan gewijd. Mijn vader is een ander verhaal. Ik zit daar nu middenin. Het is hels. Ik hoop dat het me met MIR-Methode zal lukken. Het is heel hoog tijd…

    • Moedig Nieuw meisje, heb je er al eens aan gedacht om met een begeleider te gaan werken? Hij / zij kan samen met jou dmv spiertesten de diepe pijn punten opsporen en jou daar specifieke stappen voor geven die je in eerste instantie samen gaat doen en thuis ga je dan verder met dat op maat voor jou gemaakte persoonlijke protocol, zodat je sneller door het proces kan gaan. Op postcode kan je iemand zoeken bij jou in de buurt. Er zijn ook mensen die een protocol via Skype en telefoon kunnen maken.
     ondersteunende groet namens Mireille Mettes,

     Margreet Pielage

     MIR-methode begeleider in Ommen
     Persoonlijk Protocol na afspraak via
     Telefoon, Skype, email ondersteuning
     http://www.terra-mater.nl

 89. Hallo Mireille,

  Ben eind september begonnen met de MIR-Methode, ik heb ruim 3 1/2 week stap 5 en 7 gedaan omdat het bij mij allemaal heftig is. Ben nu ondertussen alweer ruim 2 maanden bezig met alle stappen.
  Ik heb een sociaal fobie; vooral verlegenheid. Ik merk nu dat het allemaal rustiger wordt in mijn hoofd, ik praat wat makkelijker en kan het beter verwerken als mensen een aanmerking hebben tegen mij.
  Maar de angst blijft toch en ook in mijn dromen, wordt ik altijd naar beneden gehaald en ze moeten me altijd hebben en dat heeft er mee te maken dat ik nooit voor me eigen ben opgekomen en altijd veel gepest geweest.

  Groet ,Jan.

 90. Hoi allemaal,

  Ik heb last van depressies en heb medicatie, advies om niet meer te stoppen, waar ik niet blij van word. Ik doe de MIR-Methode sinds begin oktober, eerst 2 weken 5 en 7.
  Vorige week pas aangemeld voor de emails van Mireille, waar ik veel aan heb. Had jeuk, dacht iets gegeten of zo, maar kan dus van de MIR-Methode komen. Ook moeite met inslapen, uiteindelijk neem ik dan warme melk met honing wat wel helpt. Nu stond er in de mail dat dat ook van de MIR-Methode kan komen. Ik doe hem in bed. Ik krijg inderdaad meer energie, dus ga het maar niet meer in bed doen, ben benieuwd vanavond. Ik zit nu ook een paar weken op yoga
  en heb een wake up lamp aangeschaft. Ook eet en leef ik zo gezond mogelijk: geen suiker, E nummers, gezonde vetten en nu ook geen tarwe meer. Probeer ook weer aan mindfulness te doen, dus weet niet precies wat het beste helpt, maar vooral de energie als ik wakker wordt ‘s morgens vind ik geweldig .
  Een heel verhaal geworden, ga nu genieten van het mooie weer, groetjes Tineke

 91. Lieve Mireille
  Wat ben ik toch blij met de MIR-Methode. Het heeft me zo veel sterker en krachtiger gemaakt. Voor het eerst krijg ik steeds meer vertrouwen in mezelf en komen er zoveel goede handreikingen op mijn pad. Hartelijk dank hiervoor en voor alle thema emails, het is net of ze op de juiste tijd komen.
  Liefs, xxx

 92. Deze mail komt het juiste moment binnen. Ik zit hevig in de knoei met upc en mijn telefonische aansluiting, vind mijzelf dom en zeer onkundig en ik durf er even niet aan te denken dat ik alweer om hulp moet vragen. Nooit meer aan de MIR-Methode gedacht tot voor kort en wat werkt dat toch ongelofelijk snel en goed. Hoort zegt het voort. Ik ga nu hulp vragen zonder blozen of een gevoel van een klein sufferdje te zijn. Bedankt hoor en heel veel liefs.

 93. Ben nu enkele weken met de MIR-Methode bezig en merk dat ik makkelijker over drempels stap.
  Zo ben ik lid geworden van een activiteiten groep, nieuwe mensen.
  Ben ik naar een datingsmiddag geweest.
  Die was weliswaar niet zo succesvol maar ik prijs mezelf dat ik toch gegaan ben. De drempels worden lager.

 94. Ik las net het artikel over verlegenheid; wat heb je dit weer treffend verwoord! Tranen gelaten vanwege de herkenbaarheid, het verdriet en de frustratie die ik voel als je het hebt over stickers op mijn mond. Ik ben al jaren bezig met het afpellen van die stickers en jemig wat een moeite kost dat! Iedere keer gebruik ik weer een andere invalshoek om van mijn (hals)blozen af te komen.
  Nu dus de MIR-Methode en eindelijk heb ik er vertrouwen in dat het me gaat lukken. Ik ga die verlegenheid van me afwerpen, ik ga dadelijk stickervrij door het leven en ik ga eindelijk laten horen en zien wie ik ben.
  Dankzij jouw methode en de begeleiding die ik krijg van een MIR-begeleidster kom ik in mijn kracht: wat een bevrijding!

 95. Vooral de zin ‘de enigste die jou in de weg staat dat ben jezelf’ is heel herkenbaar. Die heb ik al vaker gehoord. Ook op mijn werk. Makkelijk gezegd maar wat doe je daar aan en hoezo, ik wil alleen het beste overal uithalen dus hoe kan dat dan? Hyperventileren (en dus compleet dichtslaan) op het moment als ik positief(!) in de belangstelling stond deed mij besluiten om op zoek te gaan naar oorzaken en oplossingen. Het werkelijk bestaan van zoiets als Hoog-sensitiviteit was mijn ontdekking van het jaar. Vroeger erg gepest en in het dagelijks leven bewust zijn van alles om mij heen, vermoeiende toestanden.. De MIR-Methode helpt mij enorm om mij te wapenen tegen de buitenwereld en houdt me als het ware in balans, helpt me mezelf ‘bij elkaar’ te houden. Als een bunkertje maar tegelijk open als dat goed voor me is. Als een soort filter, wat laat ik toe, wat voedt mij en wat laat ik buiten.
  Erg bedankt voor de MIR-Methode en de extra inzichten en bevestiging dankzij de nieuwsbrieven!!

 96. ik heb uw boek gekocht, aandachtig gelezen en de MIR-Methode toegepast. Als psychiatrisch patiënt voelde ik gaandeweg wat meer balans … de problematiek is weliswaar niet verdwenen echter oa door de MIR-Methode kan ik beter met een en ander omgaan. Leuke bijkomstigheid: een enorme wrat welke jarenlang op de binnenkant van mijn duim zat is verdwenen … groet …

 97. Beste Mireille,
  Wat een ontdekking, de MIR-Methode. Ben meer dan 30 dagen onderweg en ga er vrolijk mee door….voel me rustiger en steviger. Heb een enorme trek in appels, vooral ‘s avonds. En noten, voor mijn darmen niet altijd fijn maar kan ze niet weerstaan.
  Dank en groeten Marion

 98. Hoi Mireille!

  Ik ben nu bijna twee weken bezig met de MIR–Methode en voel me al rustiger en heb meer energie. Ben blij dat ik in de Happinez over de MIR-Methode heb gelezen en vertel er over aan ieder die het horen wil. Lieve groetjes

 99. Dag Mireille
  Doe sinds vier weken de MIR-Methode, voel dat het voor mij nu een beetje gaat werken. Krijg meer ruimte in mijn hoofd en het verkrampte gevoel in de hartstreek gaat weg. Alles gaat weer stromen, zo voelt dat tenminste. Ik heb het weer wat vaker warm en voel me weer een beetje blij worden van heel gewoon kleine dingetjes. Ga er voorlopig mee door.
  Bedankt Girby

 100. Hoi Mireille,
  Ik verlang ernaar dat ik steeds meer mensen over de MIR-Methode mag gaan vertellen.
  En dat ik al mijn ervaringen, die in mijn lichaam en geest hebben plaats gevonden,
  mag doorvertellen!
  Ik zou het wel van ‘ de daken willen schreeuwen : mensen, lieve mensen, ga de MIR-Methode doen, en je zult je beter gaan voelen! ‘
  De volgende veranderingen hebben zich voltrokken:
  – whiplash verdwenen: geen fysio meer, geen nekbrace meer, kan alles weer doen!
  – geen nachtelijke beenkrampen meer!
  – geen problemen meer met de ontlasting. Heb mijn hele leven medicatie hiervoor gebruikt!
  Ik ben nu 59 jaar: en….ik kan weer gewoon poepen!!
  psychisch veel sterker geworden, zelfverzekerder, bewust geworden wie ik ben!
  – verhaaltjes schrijven met bijpassende foto’s publiceren in kranten en magazines.
  Mijn allerliefste wens is om een kinderboekje uit te geven met mijn verhaaltjes en foto’s!
  En ik…..ik blijf de MIR-Methode iedere avond doen, want het doet me goed!
  Hartelijke groeten van een blije Marijke

 101. Hoi Mireille, ik volg je al een tijdje via facebook en plaats soms je berichten op mijn eigen pagina. Ik heb onlangs de MIR-Methode 2 maanden gedaan en het werkt. Er zijn nog veel restjes uitgezuiverd….het werkt echt super. Ik ben veel meer weer in mijn eigen kracht gekomen en mijn kleine teennageltje is ook weer gezond!
  Het stukje uit deze nieuwsbrief is heel treffend. Vooral het doen en voet bij stuk houden. Mij niet uit balans laten brengen door wat anderen vinden of zeggen…. Daar ligt mijn uitdaging ! Dus ik ben heel blij met de MIR-Methode. Daar waar nodig gebruik ik hem als aanvulling en ondersteuning. Liefs Desiree

 102. Gaaf zeg!
  Ik kan niet anders zeggen dat toen de MIR-Methode in mijn alleenstaande moeder leven is gekomen er veel dingen bij mij zijn verandert en gaan veranderen.
  Mijn grenzen komen steeds meer in zicht, ik voel weinig tot geen boosheid meer in mijn verleden (lees gezin waar ik uitkom)..
  Op eigen kracht ben ik erachter waar MIJN alcohol verslaving door kwam, en dat ik nu af en toe bewust een keuze maak om (veel) wijn te drinken, echter weet waarom. Dat ik soms mijn emoties niet wil voelen is inmiddels een keuze, echter ik begrijp mezelf wel steeds meer.
  En als klap op de vuurpijl, de vader van mijn kids heeft een nieuwe vlam, 15 jaar jonger, slank, grote borsten en blauwe ogen met lang haar, even voelde ik gekwetstheid, pijn en afwijzing (mede omdat het ook mijn vriendin is)en een week later kan ik het nu ombuigen en vooral AAN om haar weer te ontmoeten.
  Weet zeker dat de MIR-Methode mij heeft geholpen en vooral nog steeds
  DANK JE WEL!

 103. Hallo, ik doe nu sinds 4 weken de MIR-Methode. Eerst 2 weken alleen stap 5 en 7 en nu alle 9 stappen. Ongelofelijk wat dit met je doet.
  Voel me veel zekerder. Heb altijd last gehad van een minderwaardigheidscomplex maar dit is nu zo goed als over. Kan dingen veel gemakkelijk bij een ander laten. Reageer overal veel rustiger op.
  Wel heb ik soms spierkrampen in mijn been, ook wordt ik wel eens misselijk.
  Mijn oudste zoon en een na jongste dochter doen de MIR-Methode. Zoon om lekkerder in z’n vel te komen zitten en dochter om van haar vervelende duimwrat af te komen. Het lijkt te helpen.
  Geweldig.

  Gr.Ageeth

 104. Beste Mireille,
  Anderhalf jaar gelegen gaf m’n zus me de MIR-Methode door.
  Gelijk uitgeprobeerd.
  Ik voelde me als een mooi strak opgeblazen luchtbed, liep mooi rechtop en het voelde aan of ik 10 cm was gegroeid.
  Zekerder van mezelf.
  Ik had nogal wat problemen op m’n werk, die ik daarna beter aankon en die een stuk verminderd zijn.
  Een paar weken geleden heb ik de MIR-Methode herhaald. Ik woon op Mallorca en heb al aan een paar bekenden deze therapeutische methode doorgegeven.
  Op internet vond ik een mooie Spaanse vertaling.
  De niewsbrief lees ik met veel belangstelling en vind er altijd wel iets van mezelf in terug.
  Dankbaar, liefs, Wilma

 105. Hallo Mireille,
  Al zo’n halfjaar doe ik trouw iedere dag de MIR-Methode. Mooi trouwens dat MIR “vrede” betekent! Eerst keurig begonnen met vier weken stap 5 en 7 i.v.m. met meerdere chronische aandoeningen, ook prettig omdat je dan kunt uittesten of je het überhaupt aankunt om het elke dag te doen. Daarna heb ik het een paar maanden “zomaar” gedaan, ik merk voornamelijk dat mijn stress vermindert en dat ik koffie niet meer zo lekker vind (en dát wil wat zeggen bij mij!). En dank voor alles wat je verspreidt. Je hebt goud in je handen!

 106. Hallo Mireille,
  Sinds ik je interview in de Happinez van september las, ben ik je methode aan het doen. Ik voel me rustiger en in periodes van turbulentie sneller hersteld. De eenvoud spreekt me aan. Ik doe het met plezier.

 107. Mijn vader was soldaat in Indonesië, hij was de schaamte en de fout. Dat hij overleed was dat wat me enorm raakte.
  Hij heeft er nooit over mogen en kunnen praten.
  Een opluchting voor mij, de MIR-methode.

 108. Ik herken me zo in heimwee gevoelens!! Ik deed lange tijd het aaien , maar vergat het de laatste tijd…. Ik ga me weer onzeker voelen en het liefste thuis…..(veilig). Ik merk dat ik de MIR-Methode langer nodig heb. Misschien wel voor altijd!!! Want toen ik het elke dag deed voelde ik me veel blijer en zekerder!!! Bedankt voor al die open verhalen!
  Frieda

 109. Hallo Mireille
  Sinds een paar dagen ben ik klaar met de 4 weken Mirren. Ik voel rust, ik voel loslaten, ik voel me ontspannen. Wat ik vooral merk is doordat ik dingen ben gaan loslaten dat ik mezelf kan uiten zonder me schuldig te voelen of een andere vorm van disharmonie. Dit is geweldig om te kunnen spreken vanuit je hart en vanuit mijn eigen gevoel, iets waarmee ik zo’n beetje mijn hele leven mee heb geworsteld.
  Huilbuien heb ik zeker ook gehad, zo rond de 2de week. Doordat je kan loslaten komen er zoveel mooie dingen op je pad, echt super!
  Een vriendin van mij heeft een hondje waar ze continu mee aan de sukkel is, ze is nu een week bezig en er is een groot verschil zichtbaar. Het beestje loopt niet meer mank en zijn darmproblemen zijn een heel stuk minder. Het is zó simpel te doen dat het bijna niet te geloven is….de kracht zit hem vaak in de eenvoud, dat blijkt wel.
  Ondertussen heb ik je boek binnen (wat ook al bijna uit is)waarin duidelijk is uitgelegd hoe alles werkt. Ik raad de MIR-Methode echt iedereen aan!

  Lieve groet Petra en heel hartelijk dank voor het delen van deze bijzonder effectieve methode xxx

  • Hallo Petra.
   Dank je wel dat jij je ervaringen zo uitgebreid beschrijft. Hiermee help je veel mensen. Het is vaak ongelofelijk wat er allemaal kan opklaren door inderdaad deze Eenvoudige, doch Krachtige methode. En niet onbelangrijk: We kunnen zelf zoveel doen.
   Dank ook dat je mede de MIR-Methode aan het verspreiden bent, zodat nog meer mensen Vrede in hun hart kunnen ervaren. Hoe meer mensen vrede in hun hart ervaren hoe beter de wereld eruit gaat zien. Alle beetjes bij elkaar wordt dan tot één groot geheel. Samen zijn we sterk.
   Dank voor je bemoedigende woorden.
   Warme groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   Persoonlijk Protocol op afspraak via
   Telefoon, Skype en mail ondersteuning
   http://www.terra-mater.nl

 110. Ja…dat heb ik ook, inderdaad: het hier niet thuis voelen. Nergens thuis voelen. Overal als een reiziger, zonder vaste banden met de mensen om mij heen. Een eilandje. En ook het liefst thuis blijven, waar alles vertrouwd en veilig lijkt te zijn.In mijn eentje. Ik herken het verband met verstoringen van chakra 1, namelijk bij de geboorte. In mijn geval, al in de baarmoeder…
  Ik heb een tijd geleden de MIR-Methode gedaan en heeft heel veel in beweging gebracht. Tijd voor meer. Bedankt Mireille.

 111. Niet het heimwee van reizen, maar het niet veilig voelen hier…. en er liever niet willen zijn, maar toch ook weer wel, was voor mij soms maar moeilijk te accepteren. Alsof je steeds de verkeerde “weg” pakte.
  Een deel hiervan is opgelost door middel van EMDR, maar heel veel inzicht is er gekomen door het doen van de MIR-Methode. Langzaam maar zeker kom ik steeds meer uit mijn schulp en durf ik te zijn, die ik echt ben.
  Alle mensen die dit lezen kan ik alleen maar activeren, door te gaan met de MIR-Methode. Het werkt echt. En kom je er alleen niet uit, laat dan een persoonlijk protocol uittesten door mensen, die de MIR-Methode beheersen en als coach kunnen functioneren. Het is geweldig om te ervaren, hoeveel mensen hier baat bij hebben en zo weer kunnen genieten. Hier veilig op aarde, reizen kunnen maken en je overal ‘thuis’ voelen. Mireille, dank je wel voor je lessen en je support.
  Corry

 112. Ik dacht toen ik dit las…oohh dat ben ik…wil liever niet van huis…en heb altijd al het gevoel gehad niet op deze aarde willen zijn…als kind viel ik regelmatig flauw..ik heb dat uitgelegd als…wegwezen…Heb Reiki gedaan en mijn probleem was niet te willen aarden…..heb veel meegemaakt. Heb de MIR-Methode vier weken gedaan…en doe het nog met een regelmaat….Ik voel meer lucht…meer acceptatie…ben blij met de MIR-Methode. Ben zelf hulpverlener geweest en wil het nu aan iedereen aanreiken, maar weet ook, dat de behoefte uit mensen zelf “moet” komen. Bedankt voor de positieve energie en de support!

 113. Hallo Mireille..
  Ook ik heb al ervaren dat ik een stuk rustiger ben geworden na twee weken de MIR-Methode te doen.. ben niet zo gauw aangebrand en voel niet dat ik me moet verdedigen als iemand iets te zeggen heeft want in mijn ogen op commentaar lijkt. Heb de eerste week wel aardig last van hoofdpijn gehad en misselijk en last van mijn buik ..maar dat is zo goed als verdwenen, héérlijk gewoon.. ben zo blij dat ik de MIR-Methode heb ondekt.. Hartelijk dank daarvoor gr Mirjam

 114. Toevallig..of bestaat toeval niet, moest ik gedurende de eerste 15 dagen dat ik met de MIR-Methode bezig was ook veel op reis voor mijn werk. Meestal houd ik dat af…ik zie er altijd tegenop, niet persé uit heimwee overwegingen, misschien omdat mijn richtingsgevoel heeeeel slecht is en ik nog verdwaal in een zwembad. In mijn ergste steeds terugkerende droom ben ik ook altijd de weg kwijt en overvalt mij een vreselijk gevoel. Maar……vandaag op dag 16 was ik in amsterdam, grote stad voor mij als dorpsbewoner en dacht, het maakt me niets. Meestal ben ik afwachtend op de achtergrond als ik met andere samen ben, maar vandaag voelde ik me zekerder dan ooit in een onbekend gebied. In de afgelopen vijftien dagen ben ik met auto en openbaar vervoer door het hele land gereisd en voel dat er echt wat veranderd is…super toch!! Bedankt zover.

 115. Hallo Mireille,

  Dank voor de mails die ik elke dag van je kreeg…. ik zal ze gaan missen. Ik heb ze bewaard, dus ga ik ze gewoon herhalen.
  Ik ga nl. nog geen poos door met de MIR-Methode. Mijn enorme stress is al een heel stuk verbeterd en er is een stuk rust terug in mijn leven!
  Ik heb al jarenlang psychische problemen(die ontstaan zijn in mijn jeugd), waar ik niet vanaf lijk te komen. Ook lichamelijk nogal wat problemen en omdat ik heel gevoelig ben, ben ik begonnen met twee weken stap 5 en 7; deze stappen alleen al hebben me een heel eind vooruit geholpen.
  Op advies ben ik naar een MIR-begeleider gegaan; zij heeft voor mij een persoonlijk protocol gemaakt en daar ben ik nu nog mee bezig. Doordat de stress veel minder is, is er meer energie en ook de hoge bloeddruk is beter. Ook mijn somberheid is een stuk verbetert en alle negativiteit lijk ik makkelijker te kunnen loslaten.
  Volgende week ga ik weer naar de begeleider en kijken we weer verder, maar ik ben vast van plan om er nog een poos mee door te gaan; dus mijn avontuur met de MIR-Methode is nog niet ten einde.
  Ik hoop nog beter in mijn vel te komen en eindelijk alle ballast te kunnen loslaten.
  Maar voor dit stukje MIR-Methode alvast heel hartelijk dank en ik hoop dat er nog veel meer mensen baat bij zullen hebben.

  Het ga je goed en ik laat over een tijdje nog weer wat van me horen.
  Een heel hartelijke groet,
  Marja

  • Hai Marja,

   Dat is zo heerlijk om te horen! Ontzettend fijn voor je. Ik hoop net als jij dat uiteindelijk alle klachten kunnen worden losgelaten! Hoe heet je MIR-Methode begeleider, want die verdient ook jouw hartelijke woorden!

   Groetjes, Mireille Mettes

   • Hallo Mireille,

    Dank voor je reactie; ik vind het altijd bijzonder om zo snel weer een berichtje te vinden.
    Mijn begeleider is Marie-Jose van de Kimmenade, ik zie haar weer volgende week en ik zal haar dit ook melden.
    Vandaag al ontving ik het boek (en ook de cd); erg goed om toch weer te lezen; ook al had ik al de site goed bekeken. Maar ook spraken de mooie schilderingen me erg aan! Prachtig gedaan.
    Weer een hartelijke groet,
    Marja

    • Beste Marja,

     Wat fijn voor je dat je in zulke goede handen bent bij Marie-José! Dat je samen maar prachtige resultaten mag bereiken!

     Nog bedankt voor het doorgeven!
     Groetjes, Mireille Mettes

 116. Ik leer van de MIR-Methode te kijken naar mijn eigen emoties en manier van reageren.
  Hierdoor krijg ik de mogelijkheid om oude patronen van reageren te doorbreken.
  Groeten Ankie

 117. Ook ik had veel last van woede. In december vorig jaar de MIR-Methode gaan gebruiken gedurende een periode van 8 weken. Het knapte wel iets op, maar was niet weg.
  Nu ben ik in augustus weer met de MIR-Methode begonnen. Nu kan ik zeggen dat het weg is. Heel fijn gevoel voor mezelf en voor mijn omgeving.

 118. Beste Mireille en medewerkers,
  Ik wil ook nog even laten weten, dat allerlei angsten er NIET meer zijn sinds ik met de MIR-Methode bezig ben (‘n week). Angst voor wat je kan overkomen, ziektes en zo. Kan nu in het NU leven!! de laatste dagen ook heftige dromen en ik zie de link: gebeurtenissen die er vroeger ingehakt hebben. Ik ervaar deze dromen ook als een echt detoxen. Mijn missie was mij ook al redelijk duidelijk maar wordt nu nog concreter. Al met al, niet mis wat de MIR-Methode teweeg brengt!! Ik laat het weten!

 119. Ik heb al eerder een berichtje hier achtergelaten en ik wou even kwijt dat ik inmiddels 2 kg kwijt ben en veel rustiger ben en bewuster leef. Ben meer in balans.

 120. Hallo Mireille

  Gisteren was eigenlijk mijn laatste dag maar doe vandaag ook nog omdat ik een keer vergat om de MIR-Methode te doen.
  Ik heb heel veel klachten waaronder cvs spierklachten en borderline. Ook was ik de laatste tijd erg somber.
  Er is van alles in werking gezet dat voel ik, helemaal van mijn klachten af ben ik niet…maar...ik ben opgewekter en heb weer zin om iets te doen in mijn huis.
  Misschien is het beter als ik nog mee doorga…omdat ik veel klachten heb. Zal het in ieder geval 1 keer per week blijven herhalen.
  Bedankt voor de begeleiding iedere dag.

  • Hallo Francien,
   Heel goed dat je dit meldt! Bij ernstige, langdurige en chronische klachten, waar CVS en borderline zeker ook toe horen, is het beter om veel langer door te gaan met de MIR-Methode. Je mag net zolang doorgaan totdat de klachten verdwenen zijn!
   Wat fijn dat je al merkt dat je mentaal en emotioneel een stuk opgeknapt bent! Je zou kunnen denken aan persoonlijke ondersteuning door een MIR-Methode begeleider; deze kan je helpen om in te zoomen op jouw specifieke kernoorzaken en daar heel gericht met je aan werken. Je vindt hier een overzicht van de begeleiders op postcode.
   Ik wens je veel doorzettingsvermogen en een zachte heling toe!

   Warme groet, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra

   MIR-Methode begeleider in Enschede
   http://www.erevna.nl

 121. Ik doe nu 12 dagen de MIR-Methode vanwege wisselende stemmingen. Voel me goed in balans, hoop dat het zo blijft. Verder merk ik er weinig van, geen nare lichaamsgeurtjes, of trek in andere voeding dan ik normaal eet.

  • Hoi Elles.
   Wat Super dat je zo op de MIR-Methode reageert en dat je goed in balans bent, heerlijk voor je!
   En ook ik hoop dat het zo blijft, en waarom zou het veranderen? Blijf maar lekker positief 🙂
   Iedereen reageert anders op de MIR-Methode.
   Fijn dat mensen nu door jouw bericht kunnen lezen dat de MIR-Methode ook heel soepel kan verlopen.

   Groetjes namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   Persoonlijk Protocol op afspraak via
   Telefoon, Skype en mail ondersteuning
   http://www.terra-mater.nl

 122. Dag Mireille
  Sinds een paar weken mir ik, het bevalt me uitstekend, in het begin was ik wat uit balans.
  Nu heb ik emotioneel grote sprongen gemaakt,ik heb mezelf weer teruggevonden en kom tot mijn verassing mensen tegen die mijn missie verduidelijken.
  lieve groet Jantje

 123. Hoi Mireille,
  Even een ervaring delen.
  Ik was op vakantie meegevraagd door mijn schoonzusje, oprecht en heel lief bedoeld. Daar bleek echter dat ze me toch zag als een indringer in haar leefgebied, waardoor ik steeds meer me in mezelf terugtrok en me steeds kleiner voelde worden….dus erg ongelukkig.
  De MIR-Methode is inmiddels een vast onderdeel van mijn leven geworden en hier dus heel welkom. Vrijwel meteen voelde ik me meer in mijn eigen kracht staan en beter in staat voor mezelf op te komen. Dankjewel dus, ik ben heel blij met jou!
  Groetjes,
  Germaine

 124. Ben nu enkele dagen bezig met het MIR-Methode 9 stappenplan. Ik doe het vooral vanwege mijn wisselende stemmingen. Voel me prima, maar kan er nog niet zo veel over zeggen, pas als ik ‘s winters ook lekker in mijn vel zit weet ik zeker wat de uitwerking van de MIR-Methode op mij is.

  • Beste Elles.
   Wat fijn dat je de 9 stappen van de MIR-Methode doet.
   Ze zal vast een positieve uitwerking hebben op je wisselende stemmingen.
   Deze kunnen ook ontstaan door een wisselende hormoonbalans, en meerdere oorzaken.
   Slim van je dat je Nu, voor het najaar, al begint.
   Mocht je toch in de winter blues komen, dan kan je altijd een begeleider in de arm nemen die met jou kan kijken waar een eventuele blokkade zit waaraan je dan gericht kan werken. Ik hoop voor je dat dát onnodig is en dat je door een paar maanden de 9 stappen doen opgeklaard bent.
   Met vriendelijke groet, namens Mireille Mettes

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   Persoonlijk Protocol op afspraak via
   Telefoon, Skype en mail ondersteuning
   http://www.terra-mater.nl

 125. Ik doe nu ongeveer 1 jaar de MIR-Methode, eerst 4 weken. En nu iedere ochtend net als eten en drinken.
  Voel mij sterker als ooit, hou van mijzelf en heb ruim liefde en licht voor ieder om mij heen . En ervaar ik steeds vaker de vele mogelijkheden van de MIR-Methode. Geef het door aan anderen toch laat de ander vrij of deze het aanspreekt of niet.
  Dankjewel en zie altijd uit naar de nieuwsbrief.
  Nettie

 126. ‘Kinderen zijn hinderen’, zei vader Cats, maar hij vergat, dat hij er zelf één geweest was.
  Het lijkt een positieve uitspraak, maar de nadruk lag bij: ‘kinderen zijn hinderen’, want ik was een nakomertje en op mij was niet meer gerekend en het was een teleurstelling voor mijn moeder dat ik mijn komst aankondigde. Dat werd me ook ronduit verteld.
  Ik heb mijn hele leven altijd geprobeerd anderen niet tot last te zijn en ben me er nu ik 62 ben, door de MIR-Methode te doen, van bewust geworden, dat ik dit altijd heb gedaan omdat ik van mijn moeder constant de boodschap heb meegekregen: ‘Jij bent een last voor mij’. Wat een openbaring! Moeder loskoppelen, moeder loskoppelen, moeder loskoppelen.

 127. Beste Mireille,
  Er gebeuren hele gekke dingen bij mij, ik ben al heel lang een alleenstaande moeder, nu zijn al mijn kinderen de deur uit, dus gaan ze ook niet meer mee op vakantie, ik was een beetje boos in mijn lijf, want iedereen gaat op vakantie, waarom heb ik geen leuke man om op vakantie te gaan? Twee weken nadat ik dat gedacht had, staat er een oude bekende voor mijn deur (man) en vraagt of ik zin heb om met hem 3 weken op vakantie te gaan! Dat is toch wonderbaarlijk? Ik doe het trouwens, gooi mezelf gewoon in het diepe.
  En er gebeurde nog wat wonderbaarlijks, ik heb mijn zus lik op stuk gegeven omdat ik altijd veroordeeld wordt omdat ik licht paranormaal ben (ik heb soms voorspellende dromen) en omdat ze met alle winden mee praat en nooit echt voor haar mening uitkomt om wille van de lieve vrede!

 128. Ik merk dat ik sterker ben geworden en veel meer voor mijn principes durf uit te komen en mij daarna prettiger en rustiger voel.
  Veel genegenheid
  Helena

 129. Hallo Mireille,
  Na 4 weken MIR-ren merk ik duidelijk dat ik meer voor mijzelf op kom én (minstens zo belangrijk) dat ik in mijn werk als haptotherapeute niet alleen gevoeliger ben geworden, maar dat ik dat ook in mijn werk durf te gebruiken. Dat betekent dat ik minder bezig ben om geen fouten te maken en dat ik alles wat ik te bieden heb mag inzetten om cliënten te helpen om te groeien en te helen. Een wezenlijk verschil, met veel betere en ontroerende resultaten.
  Daarnaast merk ik m.n. ook dat ik veel beter slaap. Ik maak in het algemeen lange nachten, wat vanwege de overgang al tijden lang niet meer lukte. Een verademing!
  Hartelijke groeten,
  Petra

 130. Angst en onzekerheid, ontstaan mi. door ervaringen in het verleden. Zo ook bij mij. Door de opgelopen angsten door ervaringen in mijn jongste jaren, waar ik in een onveilige omgeving moest blijven en die me onzeker lieten voelen, voel(de) ik tot vandaag angstig en onzeker. Hierdoor kan het gebeuren dat anderen veel te ver over mijn grenzen kunnen gaan.
  Sinds 23 dagen doe ik de MIR-Methode en ik ben begonnen met opstaan tegen van alles. Zaken die ik dus eerder over me heen liet komen. Ik durf op te staan en verdraag de druk die dit met zich meebrengt.
  Nog iets leuks basisbehoeften aanvullen; ik woon 16 km van een grotere plaats waar ik in de winter kan zwemmen, in de zomer kan ik het hier ter plekke in natuurwater doen. Omdat ik mijn vorige auto vanwege kosten weg moest doen, zou ik dus komende herfst winter weer minimaal een half jaar niet kunnen zwemmen. Zwemmen is echter essentieel voor mij. Zie daar: op dag 16 van de MIR-Methode valt me een auto toe. Een auto die ik kan betalen, een auto die goedkoop is in wegenbelasting en verzekering. Dit toevallen van de auto ging niet zonder slag of stoot, maar ik durfde door te zetten. Morgen mag ik hem halen dan is de reparatie klaar en zit er voor een jaar keuring op.
  Ach ja, ik heb te kampen met een PTSS en heb derhalve een scala van klachten. Ik ga dan ook langer door dan die 4 weken, want het doet me goed.
  Groet Diana

 131. Beste Mireille en iedereen,
  Ik heb nu 4 weken de MIR-Methode gedaan en ga er nog mee door.
  Wat in de nieuwsbrief staat, vind ik heel herkenbaar. Waarschijnlijk door stap 4 ben ik weer een stukje verder met mijn plaats durven innemen in plaats van alleen maar voor anderen te zorgen. Ik voel me minder schuldig als ik boos word, omdat ik over mijn grenzen laat gaan en hoop dat het boos worden op termijn ook niet meer nodig is. Nu ervaar ik die boosheid nog als een soort motor waardoor ik assertief durf te zijn. Zonder moet toch ook kunnen.
  Helemaal nieuw is dat ik door de MIR-Methode mijn lichaam meer als een vriend en bondgenoot ben gaan zien/voelen. Eerder was het vooral een vijand of op zijn minst iets wat me dwars kon zitten. Nu weet ik dat het lichaam reageert op wat ik – bewust of onbewust – vroeg. Ik kan voor het eerst liefde voelen voor mijn lichaam, al heb ik nog wel moeite met de veroudering die je als 50 er gaat zien.
  Verder zie ik verbetering bij een kalknagel en slaap ik beter.
  Mireille hartelijk dank voor het ontwikkelen en delen van deze methode.
  Vriendelijke groet, Anke

 132. Sinds ik de MIR-Methode doe voel ik me blijer en steviger van binnen. Durf m’n eigen mening naar voren te brengen . En dat niet meer op een boze manier, maar rustig bij mezelf blijvend. Ik geniet enorm en ben heel blij met de begeleiding, de korte stukjes uitleg die ik steeds toegestuurd krijg!! (Ik ben 75)
  Frieda

 133. Hallo allen,
  Angsten zijn inderdaad in mijn jeugd ontstaan. Om bestaansrecht te krijgen moest ik vooral doen wat er gezegd werd. Ik voel me nu heerlijk vrij om keuzes te maken en compleet mezelf te zijn. Dit geeft energie en blijheid. MIR-Methode doe ik met tussenpozen sinds enkele jaren. Goede heling kost tijd, maar is meer dan de moeite waard.
  warme groet Marie-Louise

 134. Ik heb “nee”gezegd tegen de grote verleidingen van een nieuwe vriend. Alles wat hij te bieden heeft vind ik fijn. Toch kreeg ik het heel benauwd en kreeg het vermoeden dat het zijn bedoeling was zo snel mogelijk bij mij in te trekken. Ik ben al enige tijd alleen maar voel nog steeds het grote verlangen te mogen delen met een zielsgenoot, levens-gezel. Mijn wantrouwen kan ook een valkuil zijn. Er is nog steeds een leegte en de verleiding is dan heel groot om in te gaan op….tevens angst om een geboden kans niet aan te pakken. Ik heb het wel fijn met mezelf maar er ontbreekt het echte delen met een geliefde. Toch wil ik niet iemand die bij mij “iets” zoekt. Ik ben 65.
  Ik doe de MIR-Methode nu 6 weken. Het bevalt mij goed.

 135. Ben opnieuw begonnen aan de MIR-Methode, vorige keer heeft het mij geholpen maar ik was slordig in het bijhouden bv 1x per week.
  Vandaag is de tweede dag, heb het schrift goed zichtbaar liggen zodat ik het niet vergeet. Heb verschillende diagnoses van artsen /psychologen waaronder cvs fibromyalgie en borderline.
  Waar de MIR-Methode mij vooral bij heeft geholpen is om mij beter in mijn vel te voelen, lichter blijmoediger van binnen, alleen dat al is de moeite waard dus daarom doe ik het weer opnieuw…en nu ook met de bedoeling na 4 weken ook te onderhouden. Succes allemaal en bedankt hiervoor Mireille

  • Ha Francien,

   Ik wens je er ongelooflijk veel succes mee en wat fantastisch dat je er zo gedisciplineerd je best voor doet, super! Het geeft me in ieder geval aan dat je jezelf beslist de moeite waard vindt om het zo vol te willen houden, super!

   Laat je het me weten wat je er verder van merkt?
   Hartelijke groeten en veel succes!
   Mireille Mettes

 136. Dag Mireille.
  Bijna van het begin doe ik de MIR-Methode en dat bevalt me zo goed, ik doe dat nog dagelijks, voel me innerlijk steviger en dat werkt geestelijk en lichamelijk aangenaam door.
  Ik heb de laatste tijd véél minder herrie in mijn “nek” en dat is zo fijn. Probeer nog andere probleempjes kwijt te raken.
  Wat een prachtige methode.

 137. Dag Mireille,
  Via via ben ik met jouw methode in aanraking gekomen. Had geen echte klachten maar mijn situatie ondermijnde mijn eigenwaarde.
  Ik doe de MIR-Methode dagelijks en het ondersteunt me.
  Mijn zelfvertrouwen groeit.

 138. Klacht die verdwenen is: een tekort aan mineralen en basisbehoeften.
  Het is nu ondertussen al de vijfde week, dat ik het doe.
  Zal het blijven doen. Heb ernstige depressie en burnout achter de rug.
  veel emotionele problemen. Ik voel me gewoon sterker en dit is ook
  fysiek waarneembaar. Voel me niet meer zo zwak, hulpeloos en moedeloos.

 139. Ik ben na 4 weken gestopt, maar nu ook weer begonnen om de al wat langer durende kwalen ook opgelost te krijgen.
  De ondersteunende mail waren erg prettig en kwamen vaak over een met mijn reacties.
  Ik voel me letterlijk en figuurlijk steviger in mijn schoenen staan.
  hoofdpijnklachtjes weg
  opgeblazen gevoel buik weg
  ken beter mijn grenzen
  voel me vrijer om te zeggen wat er gezegd moet worden zonder dat het op zeurderige toon gaat.
  kan beter complimenten ontvangen.
  voel me veel minder schuldig over van alles
  kan makkelijker ‘nee’-zeggen
  overeet me niet meer
  kan de koekjes, snoepjes en alcohol veel makkelijker laten staan.
  ik ga lekker door, want het geeft me ook een soort zelfbevestiging

 140. Door het beoefenen van de MIR-Methode (gedurende één maand), ben ik erin geslaagd mijn medicatie voor bipolaire stoornis af te bouwen.
  Ik zou levenslang Zyprexa moeten nemen om de ziekte onder controle te kunnen houden. Helaas vlakt deze medicatie ook het zelfvertrouwen af. Ook werd ik er erg moe van.
  Toen ik stopte met MIR-Methode doken oude symptomen (depressie, angst, wanhoop) weer op. ik ben opnieuw met MIR begonnen en heb weer meer energie en geloof in mezelf.
  Ik veronderstel dat het cureren van bi-polaire aandoening werk is van lange adem.
  Als ik mag kiezen tussen medicatie en MIR-Methode, dan weet ik het nu wel!

  • Beste Joris,

   Dankjewel voor je bericht op onze website over je bipolaire stoornis.
   Wat doe je het fantastisch!

   Ja, het klopt wat je al vermoedde: als je wilt dat je het helemaal uit
   je systeem krijgt, is het belangrijk dat je jezelf er de tijd voor geeft. Bij
   chronische aandoeningen, verslavingen, kortom, de klachten die ernstig zijn,
   is het nodig de MIR-Methode minimaal 4 maanden te blijven doen, dus
   ga gerust door!

   Ik dank je voor je moed om de MIR-Methode zoveel kans te geven en
   ben enorm blij voor je dat je je zoveel beter voelt. Ik hoor graag over
   een tijd hoe het met je gaat!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • Hoi Joris,

    Wat goed van je, dat je doorgaat met de MIR-Methode en niet opgeeft.
    Ik heb al meer dan 30 jaar last van depressies, paniekstoornissen, OCD enz enz. Ik heb ook jarenlang Prozac geslikt maar door een leveraandoening ben ik er mee moeten stoppen. Ik heb vier weken de MIR-Methode gegaan en had het idee dat ik me beter begon te voelen. Omdat ik dacht dat het nog doorwerkte ben ik er weer mee gestopt. Maar ik voel me alweer een hele tijd niet goed. Dus gisteren ben ik weer begonnen en ik ga nu gewoon door.
    Ik wens je alle goeds en hoop dat je je rust zal vinden.

    lieve groet, Lous

   • HOI Joris doorgaan hoor blijf moed houden!!!ik ga er eerdaags ook mee beginnen ber er nu nog niet voor in staat maar ga het zeer zeker doen, als ik lees hoeveel baat erbij is wens je heel veel sterkte en goed zo !!!!gr Anne

  • Joris, vind het zo goed dat je weer met Mirren bent begonnen.
   En die lange adem die heb je toch!!!! dusssss vind ik je Top
   Lieve groeten,
   jeannette

  • Hoi Joris, wat een geweldig nieuws! Jouw ervaring biedt moed om de weg naar heel worden op te gaan en vol te houden.
   En heel eigenwijs- hier zelf de verantwoording over terug te pakken.
   En hierdoor geleidelijk de medicatie af te kunnen bouwen.
   Echt Supertof van je!
   grz,
   Petra

 141. Mw. C. 43 jaar is al 4 keer gezakt voor haar rijexamen omdat ze zo heel erg nerveus is en geen vertrouwen in haarzelf heeft. Met behulp van de MIR-Methode had ze geen angst meer voor het examen en ze had vertrouwen dat het goed zou gaan. Ze is geslaagd.

 142. Ik heb mijn vliegangst redelijk onder controle kunnen houden met ‘vertrouwen aanvullen en angst loslaten’ en een goede vlucht naar Kreta en terug gehad…

 143. Angsten
  Mw. G. is erg bang te gaan slapen. Ze wacht heel lang om naar bed te gaan totdat ze zo moe is dat als ze in bed ligt meteen in slaap valt. Ze is bang om te gaan slapen omdat ze bang is dat ze dood gaat en dat haar kinderen alleen achter blijven. Ze wil graag alles regelen en als je slaapt weet je niet wat er gebeurt.
  Nadat ze zichzelf een aantal dagen met een persoonlijk MIR-Methode protocol heeft behandeld, heeft ze geen last meer van de onzekerheid en durft ze zonder problemen naar bed te gaan.

 144. Een mooi resulaat met een jonge vrouw die haar moeder op drie-jarige leeftijd is verloren. Door de opvoeding en de last die op haar schouders is gelegd trok zij altijd de verkeerde relaties aan. Door het werken met een persoonlijk protocol staat zij nu volledig in haar kracht. Geweldig om te zien wat voor een mooie krachtige vrouw zij is.

  Thea van Halteren healing-‘sheerenberg

 145. Een cliënte van mij kan door de MIR-Methode haar verdriet beter hanteren, “Het gaat niet meer met me op de loop.” Er is meer rust gekomen en dat voelt ze de hele dag.

  Margreet Pielage, praktijk Terra Mater, Ommen

 146. Ik was hiervoor erg chaotisch, erg gefrustreerd en erg verdrietig. Ik had net mijn vader verloren, dus alle gevoelens waren op sommige momenten gewoon teveel. Mijn huiswerk lukte niet meer, waardoor ik in nog meer stress schoot, en ik raakte erg onzeker over mijzelf. Toen mijn moeder begon met de MIR-Methode voor mij te doen, kwam alles vanzelf op zijn plaats. Dit gaf mij de ruimte om het allemaal te verwerken. Ik ben nu veel rationeler en veel rustiger dan daarvoor. Het heeft echt enorm geholpen, want huiswerk gaat weer gewoon goed, en met mij gaat het nog beter.

 147. Ik heb ook mijn 90 jarige moeder ‘behandeld’. Mijn moeder heeft jaren geleden al gezworen niet meer te willen reizen, en al zeker nooit meer vliegen. Een half uur na haar behandeling belde ze me op…Ik heb nu net een reis naar de Canarische eilanden in februari geboekt voor ons samen!!!! Prachtig toch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.