Home » Artikelen » 51. Heb jij jezelf al vergeven?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

51. Heb jij jezelf al vergeven? — 91 reacties

 1. Beste Mireille

  Is het mogelijk om moeder loslaten weg te laten ,omdat ik daar geen goed gevoel bij heb ,daar zij een engel voor me is?

  • Beste An
   Deze stap is een onderdeel van het geheel en is om o.a. alle ongezonde relaties met vrouwen in je leven “gezond” te maken. Het gaat niet alleen om je moeder.
   Je kan geen stap weglaten van de 9 stappen van de MIR-Methode.
   Veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Team MIR-Methode

 2. Ik heb er 5 jaren over gedaan, sinds mijn Burn-out… Eigenlijk al héél mijn leven, ik ben 57j. Ik heb een kindertrauma opgelopen, incest, maar besef nu pas dat het niet mijn schuld is dat ik een moeilijk kind was…
  “Als je tevreden bent met jezelf, heb je de strengste rechter voor je gewonnen…”
  Van HARTE bedankt Mireille met jouw MIR-Methode

 3. Dag Mireille,
  Dank je wel voor dit stuk over jezelf vergeven. Erg herkenbaar heb ik recent gemerkt en ook dat het samenhangt met de levermeridiaan. Ondertussen ben ik 65+ en ik begon aardig in mijzelf opgesloten te raken vanwege oude en recentere teleurstellingen waar ik maar niet doorheen kwam. Al een tijdje heb ik de MIR-Methode opgepakt en ik merk dat ik oude zaken los kan laten. In een gesprek hierover bleek dat ik ZO, ZO boos was dat mij dit was overkomen en eigenlijk ZO boos dat ik niet opgelet had. Toen werd mij wel duidelijk dat ik daar wat mee moest. Ben gaan zoeken op vergeven en heb daar mooie artikelen over kunnen lezen op internet. Lang leve internet op zo\’n moment. Ik ben begonnen met de affirmatie: ik ben bereid te vergeven. En wat bleek: ik moest vooral mijzelf vergeven en zo\’n beetje mijn hele leven kwam langs. MIR-Methode helpt hier enorm mee en ik heb de idee dat ik zelfs op dit pad van vergeven ben gekomen omdat ik nu een tijdje MIR. Mooie methode en ik volg je webinars, artikelen met veel interesse. Fijn dat het er is.
  Lieve groeten, Johanna

 4. Lieve Mir vrienden,

  Ik herken me zo in jullie verhalen en ik schrijf geregeld iets over in mijn boekje wat positief is en mij raakt. Met mijn 72 jaar binnenkort worstel ik ook nog vaker naar deze zelf liefde die ik van nature ook niet heb mee gekregen via mijn ouders, maar zij wisten niet anders en hebben op hun manier het goede gedaan wat nodig was voor mij en mijn broers en zussen. Door dat ik veel meer in mijn bewustzijn ben gegroeid en me vaak schuldig voel als ik weer neerslachtig werd, met heb je het nu nog niet geleerd, of zoals ik lees hierboven. Ik heb nog een lange weg te gaan,wil ik jullie mee geven (heb ik ook moeten leren) om dit nooit meer uit te spreken ,want dan blijf je dit bevestigen in je onderbewustzijn en dan word het een lange weg.
  Zeg in plaats hiervoor, Moeiteloos en met veel plezier leer ik iedere dag meer en meer van me zelf te houden, ik ben waardevol, ik ben licht en ik ben liefde. Als je dit samen gaat doen met de MIR-METHODE dan is je weg niet lang en je gaat het voelen het wordt een passie en de liefde gaat weer stromen. Alles wat je energie geeft vermeerdert zich. Bedankt wat ik allemaal van jullie mag leren en van Mireille. Het leven blijft een leerproces naar je eigen Goddelijke liefde in je zelf. Succes ermee en we hebben elkaar nodig.

  • Beste Nancy,

   Deze woorden : Moeiteloos en met veel plezier leer ik iedere dag meer en meer van mezelf
   te houden, ik ben waardevol, ik ben licht en ik ben liefde.
   Ga ik zeker toepassen.
   Dank je wel hiervoor, warme groet, Tea

 5. Dag,
  Oorsuizen, tinnitus hebben volgens de TCM te maken met de levermeridiaan en de niermeridiaan, een hoge pieptoon is de lever (frustraties, stres) en een lage pieptoon de nieren (angsten, aarden etc.) Kruiden, acupunctuur zijn misschien een goede toevoeging aan de MIR-Methode.
  Groetjes, Mirabay

 6. Hallo Mireille,
  De MIR-Methode komt bij mij als geroepen, heel erg bedankt voor het bedenken hiervan en dat ik het via jou site kan toepassen, ik zit met een behoorlijk schuldgevoel, heb 4 maand met mijn vriend samengewoond, al snel bleek dat hij vele problemen had, alcoholprobleem, transgender, suïcidaal, nadat ik niet langer meer met zijn problemen om kon gaan heb ik de relatie beëindigd, hij heeft vervolgens binnen 10 dagen een eind aan zijn leven gemaakt. Mede dankzij de MIR-Methode zie ik nu in dat ik hem 4 maanden een fijn leven heb gegeven en al mijn liefde hem heb gegeven. Dank daarvoor.
  Groeten Inge

 7. Dag Mireille,
  Wat ik merk is dat er veel bij mij vast zit, het is voor mij moeilijk om mezelf te vergeven dat onze zoon ziek is geworden en blijvend letsel heeft opgelopen, zelf ben ik in die periode ook helemaal onderuit gegaan. Nu 30 jaar later is er weer het nodige met hem aan de hand en ga ik ook weer onderuit en kan er weer niet zijn voor hem.
  Zou graag wat ervaren van de MIR methode die ik inmiddels al een half jaar gebruik, er zal heel langzaam wel iets gebeuren alleen ervaar ik dit niet. De aanhouder wint is dan van toepassing toch…Gebruik wel 2x per dag de MIR
  Alvast bedankt voor het lezen….dit is even weg

  • Beste Annemiek,
   Poeh, niet makkelijk om er weer niet voor je zoon te kunnen zijn. Aan de andere kant geef je misschien wel iets anders krachtigs, wat veel moeders moeilijk vinden: dat je hem loslaat. Ik geloof er overigens ook in dat als je liefdevol aan iemand denkt, het die ander ook helpt. En ja, jezelf helen zal uiteindelijk ook bij hem verandering brengen. Ik hoop dat je niet al te streng voor jezelf bent, en dat je blijft zien dat je echt je best doet in de omstandigheden waarin je nu verkeert.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 8. Hallo Mireille, helaas heeft het MIR-ren nog niet geholpen met het verminderen van oorsuizen. Volgens de medische wetenschap komt het door kalkafzetting op de gehoorketen. Het vreemde is dat ik inmiddels ook kalkafzetting heb in de gewrichten van mijn vingers. Ze weten niet hoe dat komt. Iemand een idee?
  Inmiddels ben ik na lang doorzetten wel van mijn nicotineverslaving af en niet alleen van het roken). Het oorsuizen is erna erger geworden, ik heb het idee dat dit te maken heeft met verdriet. Iets met roken, longen, loslaten nu maar kan niet zeggen of dat klopt. Ben wel erg benieuwd naar de oorzaak van die kalkafzetting. Ik denk dat ik maar ga MIR-ren met oorsuizen loslaten?
  groet,
  Roelande

  • Beste Renee,
   Wat mooi dat je de nicotineverslaving hebt kunnen loslaten! Ja, verdriet kan heel goed de oorzaak zijn. Die ligt ook ten grondslag aan de meeste verslavingen. Kalkafzetting kan vele oorzaken hebben. Er is dan in ieder geval een onbalans in je calciumhuishouding. Je lichaam is echter ook in staat dat teveel aan kalk weer weg te halen!
   Je kunt altijd een stap toevoegen aan de MIR-Methode, vooraf aan de 9 stappen. Je mag die stap zelf verzinnen. Na een week laat je het weer weg.
   Dat je lichaam haar balans weer terug mag vinden. Je bent in ieder geval heel goed op weg!
   Groetjes, Mireille

 9. Hallo Mireille, dank je wel voor het ontwikkelen van de MIR methode en je inzet. Het onbewuste van de mens fascineert me enorm dus ik lees je artikelen met veel plezier en in bijna alle artikelen herken ik wel iets van mezelf. Nu valt het me op dat in het lijstje van onderwerpen oren en gehoor niet voorkomen. Ik heb zelf al lange tijd last van tinnitus (geluiden in mijn oor). Vaak link je klachten aan iets anders. Heb je hier ook tips voor?
  Groetjes,
  Renee

  • Beste Renee,
   Bij Tinnitus heb ik nog onvoldoende aanwijzingen over de oorzaak ervan. Ik kan alleen maar iets vaags noemen: dat het te maken kan hebben dat je iets niet wilt horen. Maar ik vind dat geen recht doen aan de ernst van Tinnitus. Wanneer ik ervaringen van mensen hoor dat de MIR-Methode de Tinnitus bij hen verlicht, zal ik er aandacht aan besteden in een artikel.
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

  • Beste Renee, ook ik heb last van oorsuizen en hoop dat er snel meer aandacht aan wordt besteed door onderzoek. Zoveel mensen hebben er last van en verdient gewoon meer aandacht. Er zitten immers zoveel extra klachten aan verbonden zoals± hoofdpijn, moeheid, misselijkheid en neerslachtigheid. Ik hoop dat er mensen zijn die positieve ervaringen hebben d.m.v. de MIR-Methode.

   Succes en sterkte. Ilse

  • Hallo Renee. Hoe gaat het nu met je tinnitus? Ook ik heb er al 2,5 jaar erg veel last van. Ik begin net met de MIR methode. Heeft het geholpen? Groeten Jacomien.

 10. Beste Mireille,

  Hier ook best wat weerstand gehad, maar elke keer pak ik het mirren weer op en nu going strong. Geweldig wat je doet, en hoop dat ik snel je boek kan bestellen. Is het alweer beschikbaar?
  Onvoorwaardelijke liefde voor mezelf en vergeving is wel een dingetje dus ik ga nu de MIR-Methode doen via mijn hart idd. Maar sinds gister heel veel pijn rond onderrug en stuitje en merk juist eigenlijk dat ik de laatste tijd liefdevol voor mijzelf ben opgekomen in mijn relatie. Niet boos en heftig maar rustig. En ik krijg het nu terug. Hij loopt nl bij psycholoog voor woede issues en scheldt mij zo nu en dan uit, maar ook dit probeer ik vanuit onvoorwaadelijke liefde te zien en zie het als machteloosheid. Nu is er een vriendin die zegt dat als je veel boosheid ervaart door partner of om je heen dat je dit zelf als issue hebt als het ware dat je wordt gespiegeld. Erken en ervaar je dat ook zo? daarbij merk ik dat elke keer als ik detox toxische belasting doe dat ik erg moet gapen, maar dat ik automatisch niet bewust deze stap rond stap 7 nog een keer herhaal. Heeft mijn lichaam hier heel erg behoefte aan, heeft het ook te maken met het toxische gedrag van mijn vriend? Ik moet zeggen dat ik mij ms al los van hem gemaakt had ware het niet voor de kinderen en het is nooit zwart wit, het is een mega liefdevolle man ook die moeite heeft om van zichzelf te houden, pleaser is, issues heeft, en langzaam aan vast loopt, entja wie krijgt dat op zijn bordje,degene die het dichts bij staat….
  Heel fijn dat de MIR-Methode bestaat, liefs Marilyn

  • Beste Marilyn,
   Wat je vriendin zegt, kan zo zijn, maar dat hoeft niet. Er is een boek dat heet ‘Dans van woede’ van Harriet Lerner, waarbij de partner vaak de woede van de ander (die het niet uit) overneemt. In jouw situatie zou dat zo kunnen zijn. Maar dat hoeft niet. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat je vriend gewoon hooggevoelig is en de frustraties van anderen (bijv. van zijn werk) overneemt en mee naar huis neemt. En ja, dan is afreageren op degene die hem toch niet zal verlaten, het meest voor de hand liggend. Net als kinderen dat naar hun ouders kunnen doen. Ik vermoed dat je ook steun zou hebben aan het werk van Marshall Rosenberg, Geweldloze Communicatie. Hij zou je woorden kunnen leren die je kunt inzetten op het moment dat de boosheid begint toe te nemen. Volgens zijn theorie zit er onder de boosheid namelijk een enorme behoefte. Als je die kunt achterhalen, zou je ook al veel winnen. Ja, emoties kunnen toxisch zijn, dus misschien aai je die weg. Het doet je in ieder geval goed, gelukkig! Overigens, in de NLP heb ik geleerd dat het helpt om op een zelfde intensiteit terug te praten. Als je scheldpartijen toe laat, zonder terug te roepen, is dat ook een vorm van over je heen laten lopen. Maar goed, dat zal ook moed vergen. En zelfbescherming is ook altijd belangrijk!
   Ik wens je veel sterkte en hoop van harte dat de heftigheid in huis zal afnemen!
   Groetjes, Mireille

 11. Ik heb de MIR-methode gedaan met de linkerhand op mijn hart en met de rechter hand geaaid. Ik moest huilen want er kwamen diepe emoties naar boven. Doe de MIR methode nu 2 maanden en ik blijf nog even doorgaan. Het doet me goed!

 12. Met veel plezier lees ik jouw artikelen, het raakt me, zo herkenbaar, me eindelijk begrepen te voelen zodat ik ook mezelf wat beter kan begrijpen en vooral met flardjes een beetje graag zien.
  Dank je zo wel Mireille voor je prachtig werk.
  Iets wat ik niet terugvind in je artikelen zijn problemen ivm tanden. Ik tandenknars al heel mijn leven en bijt gewoon mijn tanden stuk, kan je daar iets over zeggen of staat het toch in je artikels en kijk ik erover ?
  Ook over constant twijfel aan mezelf en de angst steeds misbegrepen te worden ?
  Alvast bedankt !
  Lieve

  • Beste Lieve,
   Wat fijn dat je geïnspireerd raakt door wat ik schrijf! Ja, over tanden knarsen schreef ik een keer dit artikel 61. Klemmende kaken? 3 tips om ze los te krijgen. met een paar praktische oefeningen. De constante twijfel zit bijvoorbeeld in artikel 4. Vrouwenkwaal: aanpassen, wegcijferen en jezelf klein houden. En over de angst om steeds misbegrepen te worden, dat vind ik zelf ook een heel boeiend onderwerp. Daar ga ik beslist nog een keer over schrijven, dus blijf me gewoon volgen, het komt!
   Veel geluk met het ontdekken van hoe mensen in elkaar zitten, want je bent beslist niet de enige!
   Groetjes, Mireille

  • Ja ik zou het ook heel fijn vinden als je iets over tanden en je kaken te strak houden wil schrijven. En ook het feit dat er plotseling veel werk voor de tandarts in je mond is….hoe komt dat verval zo ineens….dat plotseling geloof ik nl niet het heeft ergens mee te maken!…waarmee…??

   Jouw werk vind ik zeer ondersteunend voor mezelf en voor heel veel mensen, goed dat dit in de wereld komt!

   Riek

  • Goedemorgen, een paar jaar geleden kwam ik bij een nieuwe tandarts die zei “Weet jij dat je je tanden al voor de helft eraf geknarst heb?” Dat verklaarde voor mij dat ik s’morgens altijd opstond met hoofdpijn en pijn achter mijn ogen. Ik had destijds een cursus bachbloesem gedaan en vond de “White Chestnut voor de piekeraar in ons, de malende gedachte die vaak s’nachts doorgaat, vooral als ik ongegrond ga slapen. Na een een paar dagen de “White Chestnut” genomen had was mijn hoofdpijn/migraine en pijn achter mijn ogen verdwijnen….en mijn tanden rust

 13. Hallo,
  Ik heb erg veel last van oorsuizen en het wil maar niet over. Er wordt gezegd dat het Tinnitus is en dat ik er mee dien te leren leven pffff !!!!
  Vooral ‘s nachts als ik wil slapen en, wanneer ik overdag rustig zit te lezen is het niet leuk meer.. alsof ik de hele tijd het ruizen van de zee hoor.
  Alleen aan de linker kant gelukkig want ik wordt er heel erg moe van. Als ik dat mijn leven lang houd,,,ben pas 56 ,is geen leuk vooruitzicht.
  Heb mezelf al eerder gemirt en ben er 2weken geleden weer mee begonnen. Iemand een idee of suggestie voor mij aub..
  Lieve groet Christina

  • Beste Christina,
   De beste resultaten worden geboekt bij mensen die door blijven gaan zolang ze klachten hebben. We hebben al wat voorzichtige meldingen gehad dat de Tinnitus of oorsuizen minder werd. Ik hoop dat je het nog een aantal weken wilt blijven proberen.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 14. lieve mireille
  om te beginnen wil ik je bedanken voor je steun en haal daar veel kracht uit ik doe de MIR-Methode nog steeds en kreeg van deze mail kippenvel.ik ben al heel ver om mezelf te vergeven en meer ruimte in te nemen voor mezelf het word je niet altijd in dank af genomen maar het zij zo nu ben ik aan de beurt en dat heeft heel lang geduurd ben nu 61 dus het heeft lang geduurd ik ben wel mijn zoon kwijt ik besta voor hem niet meer en alles heb ik verkeerd gedaan volgens hem.al mijn vrienden riepen steeds het ligt niet aan jou maar toch blijf je jezelf schuldig voelen om wat ik gedaan heb. de afgelopen jaren is er met hem heel veel gebeurd waar ik heel veel verdriet om gehad heeft en me ook schuldig gevoeld .heb ik hem dan toch verkeerde op voeding gegeven ?.nu ben ik zover dat ik tegen mezelf zeg nee hier kon ik niks aan doen dit was zijn keuze .ik ben er sinds een tijdje achter dat ik hsp heb en nu weet waar alles vandaan komt mijn gevoeligheid enz. mijn zoon een relatie heeft met een narcist ik daar niet mee in 1 kamer kon zijn had het gevoel dat ik stikte had het liefst tegen een boom gereden om er vanaf te zijn .maar ik een kleindochter heb die mij erg hard nodig heeft ben ik gewoon voorbij de bomen gereden en zal er voor haar zijn .ik mijn zoon niet meer ken hij is zo ontzettend hard geworden dat ik bang van hem werd ik dus dingen niet zei tegen hem en het voor me hield wat mij dus op brak .en heb toen even afstand genomen hem later uitgelegd waar ik tegen aan liep maar ik spoorde niet volgens hem en was erg hard naar mij toe .ik mijn kleindochter dus ook niet meer te zien kreeg tot ze mij belde en huilde van oma ik mis jou zo mag ik met mamma bij jou komen ik haar moeder 4 jaar niet gezien had vanwege scheiding van mijn zoon en vervelende rechtzaak ik toch ja gezegd heeft en dat had ik dus niet moeten doen ben nu dood voor hem dat leverde mij dus een burnout op maar hoe kan je tegen een kind van 7 zeggen je mag niet langs komen ik vond het heel triest voor haar omdat ze het gevoel had dat ik mamma niet lief vond en als ik dan haar oogjes zag dan brak ik .dus toen ze het mij vroeg dacht ik alleen aan haar en zei ja natuurlijk ik kreeg iets en verloor iets wat heel veel pijn gaf .maar ben nu op de goede weg en vergeef de mensen die me pijn hebben gedaan maar zeker mezelf want ik worstel al vanaf mijn geboorte was een gebruiks voorwerp niet gewenst dus geen liefde gehad weet niet hoe het voelt om een moeder te hebben alleen maar verdriet gekend en heel veel eenzaamheid .zie heel veel dingen terug in mijn kleinkind alles herhaalt zich voor mij maar ben blij dat ik er voor haar kan zijn zeker als ze wat ouder word hoop ik haar steun te kunnen geven .helaas uit ervaring weet ik waar je tegen aan loopt ik zal vechten voor haar .ik had niemand die dat voor mij gedaan heeft .en daar heb ik nu vrede mee krijg heel veel rust van jou mails en van de MIR-Methode en ga er zeker mee door .dit is maar een klein stukje van mijn verhaal maar kan je toch laten weten dat het mij helpt dankjewel liefs adrie

  • Beste Adrie,
   Ja, het volhouden voor je kleindochter, is wel hetgeen je de meeste kracht uit kunt putten. Dankjewel voor je oma-wijsheid!
   Groetjes en sterkte!
   Mireille Mettes

  • Lieve Adrie, ik weet waar je het over hebt,het spijt me ontzettend voor je.Wat mij heel veel troost heeft gegeven is deel nemen aan : Mothers prayers, begonnen in Engeland ongeveer 14 jaar geleden en ook hier in Nederland actief. Elk groepje is anders van karakter,maar er wordt gebeden voor je eigen kinderen, kleinkinderen en alle kinderen in de wereld. Waar meer mensen voor een en zelfde doel bidden/ energie richten wordt versterkt! Misschien is er een geschikt groepje bij jou in de buurt, het is de moeite waarde om te proberen.
   Veel sterkte, liefde en vrede toegewenst.
   Liv

 15. Geweldig deze methode. Het was alsof ik nog iets miste.
  Dat ik daar zelf niet opgekomen ben, denk ik dan.
  Ik blijf mirren omdat ik voel dat ik het (nog) nodig heb.
  Bedankt voor al je informatie; ik kijk er steeds naar uit.

 16. Ik herken wat je schrijft. Ik ben ook een “onzichtbare”. Het is inderdaad belangrijk om onszelf te vergeven. Ik doe dit al jaren door hierover tegen mezelf te “praten” en dit heeft het effect dat ik van het negatief zelfbeeld afgekomen ben en zekerder van mezelf ben waardoor anderen me ook zijn gaan waarderen. Ik ben ca. een maand met de MIR methode bezig, zie geen grote veranderingen maar heb ook al een lange leerweg achter me. De methode doen met mijn hand op mijn hart lijkt me een mooie aanvulling die ik ga toepassen. Veel dank voor alles wat je geeft. Warme groet van Jetske

 17. dag Mireille,
  ik deed de extra oefening en eigenlijk maakt het mij triest. als ik in mijn hart kijk/voel zie ik dat ik altijd goed wil zijn voor anderen – wil altijd open en eerlijk zijn. anderen vergeven die mij kwetsten is zo moeilijk. waarom laat ik me kwetsen? waarom kwetst men mij? hooggevoelig? als ik ergens spijt van heb… dat ik 40 jaar geleden trouwde. misschien moet ik meer voor mezelf opkomen, meer van mezelf houden – loskomen – alhoewel dit al beter gaat sinds ik “Mir” – heb ook minder last van warmte opwellingen= hormonen stelsel meer in evenwicht. alvast heel erg bedankt maar ik heb nog een lange weg te gaan.

  • Beste Mia,
   Ja, en misschien troost het je ook dat alle mensen die de MIR-methode doen ongemerkt ook elkaar een beetje optillen. Dus wie weet hoeft het helemaal niet zo’n lange weg meer te zijn. Heel veel sterkte en dat je je hart maar steeds meer mag gaan volgen!
   Groetjes, Mireille Mettes

 18. Hoi Mireille,

  Ik ben heel blij dat de MIR-methode op mijn pad gekomen is. Er zijn al zoveel nieuwe en fijne momenten in leven gekomen door de MIR-methode te doen. Vorige jaar september ben ik ermee gestart en het is een ‘ECHTE’ openbaring, alles valt in z’n plooi, ik lach en maak opnieuw plezier met mezelf maar ook met anderen. Ik kijk volledig met een totaal andere blik naar de wereld, rondom mezelf en verder weg en het lukt. Bij deze hartelijke dank voor de MIR- methode te delen en mensen terug het ‘GELUK’ te laten ervaren; bedankt.
  Warme groet, Tinne

 19. ik ben al maanden aan het mirren en het ook diverse mensen aangeraden. Pas twee weken geleden heb ik me aangemeld voor de begeleidings emails en daar ben ik blij om. Heb al veel antwoorden of vragen gehad…nu is mijn vraag….ook als ‘de vergeving’ al in gang is en ik een stuk meer ‘mezelf’ mag zijn, kan ik zo wie zo niet beter mirren via mijn hand op het hartchakra? Lijkt me nl voor iedereen goed om zo dichter bij t contact met jezelf te komen

  • Beste Edith,
   Nee, het is niet zo dat iedereen altijd met de hand op het hart moet aaien. Dat is een extra oefening voor vergeving. Zolang het fijn voor je voelt, kun je het natuurlijk zo blijven doen!
   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 20. Omdat ik eenzijdig verlamd ben na een herseninfarct 26 jaar geleden, kan ik alleen mijn linkerhand gebruiken. De MIR-Methode pas ik toe vanaf eind januari. Daarvoor, had ik jaren last van hyperventilatie klachten. Sindsdien zijn ze een stuk minder geworden en ik voel me een stuk rustiger. Daarom wil ik proberen de extra oefening uit proberen om helemaal van mijn klachten af te komen. Heeft het ook effect als ik met alleen mijn linkerhand over mijn hartstreek wrijf?

  • Beste Tineke,
   De MIR-Methode werkt alleen als je huid-op-huid wrijft. Als je met je hand op je blote huid bij je hartstreek kunt wrijven, dan gaat het lukken. Ik ben bijzonder blij voor je dat je je beter voelt en dat de hyperventilatie minder is! Houd me op de hoogte en ik wens je veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 21. Toeval bestaat niet. Deze week maar weer eens naar de homeopaat geweest met al mijn klachten. Het komt er natuurlijk op neer dat ik vind dat ik niet goed genoeg ben, dat anderen het altijd beter weten dan ik. Dus heel herkenbaar dit verhaal. Ben er al langer mee aan het stoeien, met dat schuldgevoel, het zit zo diep. Ik lees altijd alle mails die ik krijg over de MIR-Methode maar ben er nog steeds niet mee bezig geweest. Smoes: Te druk (met anderen). Het wordt natuurlijk wel eens tijd om er mee te gaan werken. Bedankt voor alle berichten!

 22. zoals gewoonlijk…………fantastisch, dat ik deze site heb “mogen vinden”
  ik volg het met aandacht, en.breng het uiteraard in praktijk…. wat me geweldige resultaten oplevert..

  Dank je wel Mireille en alle medewerkers… voor jullie support.

 23. Stukje bij beetje is het aan het lukken. De MIR-Methode heeft me absoluut geholpen in het terugvinden van mezelf en mijn bestemming. En… een zachte huid :).

 24. Hej Mireille,

  Vanavond meteen dit ekstra stukje in de methode toegepast. Werd zeer emotioneel, huilen, tranen stroomden bij stap 4 en 5!

  Dank je voor dit ekstra stukje Hartelijke lieve groet Miranda

 25. Hoi, heel toevallig vandaag het hart besproken in accupunctuur intake. Dus wat “toeval” dit artikel!
  Ik “moet” vandaag beginnen met alle 9 stappen, na een bevalling, begonnen met stap 5 en 7, 2weken geleden,maar ik merk dat ik t uitstel… Omdat ik eigenlijk niet beiden tegelijk Is ‘t de accupunctuur of MIR-Methode (slapeloosheid).Heb je advies? Groetjes!

  • Beste Carolien,
   Ja, dat kan ik me voorstellen. Kijk bij jezelf wat voor jou belangrijk is: te weten welke methode werkt, of dat je van je klachten af komt. Acupunctuur en MIR-Methode gaan prima samen, omdat ze elkaar versterken. Aan de andere kant ken ik genoeg mensen die liever 1 methode tegelijk doen, zodat ze goed weten wat er werkt. Dus doe het zoals het goed voor jou voelt.
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 26. hai Mireille
  bedoel je nou letterlijk op de plek van je hart aaien of op je hartchacra?dank je wel voor een weer niuewe manier om het te gebruiken.liefs babs

  • Beste Babs,
   Op je Hartchakra (aan de voorkant), maar met je hand zit je dan ook al bijna op je echte hart. Wat dat betreft kun je het niet fout doen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 27. Ha Mireille,
  Dank voor je nieuwsbrief . Het is een goed moment daar mee bezig te zijn. Eerst heb ik 2 weken de 9stappen gedaan. Was heftig neerslachtigheid bleef dus terug komen weer terug gegaan naar stap 5 en7. 1 juni ga ik weer alle stappen doen en 22 juni naar een workshop.
  Mijn vraag is en ook hoop dat wat vandaag in je nieuwsbrief staat. Leg hand op je hart en doe met andere hand de 9stappen prachtig.is het goed om dit bij de 2 stappen al toe te passen of wachten op juni vast bedankt.

  • Beste Maud,
   Ja, dat kun je ook al bij stap 5 en 7 doen, maar je hebt dan nog niet het totale effect van de 9 stappen. Je kunt het beste weer naar de 9 stappen gaan. Als je die eenmaal in gang hebt gezet, werkt teruggaan naar stap 5 en 7 niet meer. Je kunt dan beter alle 9 stappen doen, maar dan minder vaak. Bijvoorbeeld 1x per dag, of 1x per 2 dagen. Zie daarover ook de veel gestelde vragen.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille Mettes

  • Ha Mireille,
   Hartelijk dank voor je duidelijke reactie. Ik ben vandaag weer begonnen met de 9 stappen.
   Heel fijn om de begeleidende nieuwsbrieven te ontvangen.
   Dank Maud

 28. Lieve Mireille,
  Dank voor de fijne post die je ons steeds stuurt. We hebben er erg veel aan. En kijken er iedere dag naar uit. Mijn man, onze dochter en ik gebruiken het al. Onze zoon hebben we gisteren dat advies gegeven en zou je MIR filmpje eens gaan bekijken. Ook een man die het erg nodig heeft op mijn man zijn werk heeft een kaartje van mijn man gehad en ging het doen. Ik zie me zelf erg in niet kunnen aannemen en ga het beslist op mijn hart toe passen.

  Dank en liefs, Anny

 29. Lieve Mireille. Je verbindt hier het hartchakra met de stuitchakra. Nu ben ik door een operatie in 1980, mijn hele stuit (zes centimeter bot!) kwijt (deze stond 90% naar binnen) en ik heb al jaren het gevoel dat dit energetisch voor mij toch problemen oplevert. Nu weet ik wel dat mijn etherisch lichaam die stuit nog wel heeft, maar door verklevingen etc. word ik vrijwel elke dag geconfronteerd met dit gemis. Ik denk dat ik mijzelf een heel eind heb vergeven in de loop der jaren, maar er zijn nog steeds zaken die me verdrieten. Ik denk, op celniveau, dat er nog veel te doen valt, vandaar dat ik voorlopig nog niet “uitgemird” ben. Waarom in dit schrijf, ben jij bekend met verstoring van energiebanen na operaties (ik heb ook nog een endometriose-operatie ondergaan in 1985, waarbij beide eileiders en linker-eierstok verwijderd zijn) en hoe littekenweefsel in de buik (na operaties) verstoringen kunnen opwekken in verwerkingsprocessen? Graag je reactie. Liefs, Eleonora.

  • Beste Eleonora,
   Dankjewel voor je openhartige woorden. Ja, meridianen kunnen inderdaad ‘doorsneden’ worden door operaties. Dan kan de energie geblokkeerd raken. Aangezien ons lichaam een enorm herstellend vermogen is moet het theoretisch ook mogelijk zijn om de energie van de meridianen weer opnieuw te laten stromen en zouden ook littekens moeten kunnen verdwijnen door vernieuwing van de cellen. Ik heb daar echter nog geen concrete resultaatverhalen over gelezen, dus is het nog afwachten of er mensen zijn die merken dat littekens verzachten/verdwijnen.
   Ik hoop dat ik dat bericht een keer van jou mag ontvangen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

   • Hallo,
    ik wil graag even reageren. Ik heb eind 1999 mijn baarmoeder operatief laten verwijderen. Vorig jaar kwam ik onder behandeling bij mevr. Blokdijk, die o.a. met meridiaankleurentherapie behandelt. Tijdens mijn behandelingen kreeg ik honing mee, die ik vervolgens vier maanden op mijn litteken moest smeren, omdat zij vertelde dat mijn meridianen niet goed meer doorliepen. Toen ik ongeveer zes of zeven weken aan het smeren was, heb ik door omstandigheden een aantal dagen niet gesmeerd. De pijn waarvoor ik onder behandeling was, kwam toen in volle hevigheid terug. Nadat ik twee dagen weer de honing gesmeerd had, verdween de pijn gelukkig weer! Een kennis van mij, die op mijn advies haar hele grote, dikke en donkere litteken van een darm operatie ook met de honing ging insmeren vertelde me na vier maanden dat haar litteken nu helemaal zacht en soepel was, waar ze heel blij om was.
    ik hoop met dit bericht een tipje van de sluier te hebben opgelicht.

    Groetjes, Dianne

    • Beste Dianne,
     En zo kunnen we elkaar veel leren! Wat fantastisch om dit te horen. Dat wist ik nog niet van honing!
     Dankjewel en veel geluk!
     Mireille Mettes

     • beste Mireille,

      ik wil nog even een aanvulling geven,(zij het wat laat), maar het gaat expliciet over koninginnengelei in plaats van honing.

      groetjes,
      Dianne

 30. beste Mireille, Het artikel is zo herkenbaar. Mezelf nooit goed genoeg vinden, rode schaamwangen als ik iets niet goed doe. Mezelf vergeven is zo moeilijk. Anderen vergeven is gemakkelijker. Iedereen loopt over mij heen, ik laat mij alles afpakken. Terwijl ik altijd het beste met de mensen voorheb, en dat is zooo lastig. Momenteel ben ik aan het proberen om mijn eigen ruimte in te nemen, maar het mezelf laten zien zoals ik ben jaagt me schrik aan, boezemt me angst in. Altijd is daar weer: wat zullen ze denken van mij, de angst om be- of veroordeeld te worden. Ik vind dat een hele last om te dragen. Ik deed de MIR-methode een tijd geleden, ik zal ze opnieuw oppakken met de extra oefening.
  Veel liefs en bedankt

 31. Ben vanmorgen naar de huisarts geweest vanwege deze problemen.
  Ik zit vol en weet niet meer hoe ik eruit kan komen.
  Hoop zo dat dit ook bij mij mag werken.
  Misschien nog maar niet naar de psycholoog?
  Enig idee hoe snel dit zou kunnen helpen?

  • Beste Marga,
   Je kunt de MIR-Methode doen en tegelijkertijd ook naar een psycholoog gaan. Mijn ervaringen met psychologen zijn erg positief. Ze helpen je om duidelijk te krijgen wat er in je om gaat en welke patronen je ongemerkt leeft. Die bewustwording vind ik een prachtige extra naast de MIR-Methode. Wanneer je het combineert, zal je proces sneller gaan. hoe snel, weet ik helaas niet. Dat hangt af van hoe snel je je bewust wordt en hoe snel je oude ballast kunt verwerken.
   Veel sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 32. Ik dacht dat ik nix merkte van de MIR- methode die ik nu ruim 4 weken doe….maar toch….mijn geregelde diarree is verdwenen, ik kom meer en meer voor mezelf op, ik ben opgewekter. Kortom, het werkt!

 33. Inderdaad herkenning ook ik reageerde met tranen toen ik dit las. Je weet het wel maar toch…..zo fijn je gesteund te voelen. Ik doe al vele maanden de MIR-Methode en merk dat langzaamaan alles meer en meer los komt.Heb nu veel last van stuitje en heup/zijkant been lijkt net of lichaam als het ware wordt recht getrokken. Ben zeer verkrampt/angstig geweest vanaf mijn jeugd; 20 jaar aan de kalmeringstabletten en nog veel meer “medicijnen”(voor de rest van mijn leven zei men) maar gebruik nu niets meer sinds een aantal jaren toen ik begon in te zien waarom dat eerlijkheid niet graag in deze maatstchappij wordt omarmd. Gelukkig “weet” ik nu beter. Mireille bedankt!

 34. hallo Mireille,
  ik heb een tijd de MIR methode gedaan en ben sinds kort weer begonnen omdat ik voel dat ik nog niet “klaar” ben. Bovenstaande klinkt heel bekend voor mij. Nu ik een tijdje al weer beter in mijn vel zit, meer gerespecteerd wordt en dus ook meer krijg, heeft er zich wel iets anders geopenbaard, namelijk oorsuizen. Ik hoor van verschillende mensen om mij heen dat dat kan. Als het ware verdwijnen de blokkades in je lichaam op deze manier naar buiten en ook je lever jing is niet in balans. Daarom is stap 4 ook zo belangrijk. Ik hoop trouwens wel dat het op den duur écht overgaat want blij wordt je er niet van. Ik ga dus nog wel een tijdje rustig verder met de MIR methode

  • Beste Ineke,
   Ja, wat je van anderen hoorde, is ook hoe ik het ervaar. Het kan soms symbolisch zijn. Dat het oorsuizen aangeeft dat je ergens naar moet luisteren. Kijk maar of dat past.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille Mettes

 35. Deze hart-methode voelt voor mij nog krachtiger dan de gewone MIR-methode… Quasi meteen voelde ik een verbinding met mijn diepste kern en er kwamen ook quasi meteen tranen vrij… Ik voelde al een tijdje dat er iets miste, dat ik nog een trapje dieper diende te gaan. Zelfvergeving, boosheid en de levermeridiaan… het artikel was er knal op. Dit had ik nodig nu. Vraagje: sinds ik MIR toepas (sinds januari), heb ik last gekregen van hevige eczeem, voor de eerste keer in mijn leven. Bizar… Ik hoop dat ik er alsnog vanaf geraak. Alvast badankt voor deze nieuwe hartsmethode, beste Mireille!

  • Beste Evita,
   Blij dat het je goed doet! Eczeem heeft vaak te maken met het gevoel van ‘afgescheiden zijn’ van anderen. Het kan ook verdriet zijn en als oorzaak een verstoorde levermeridiaan hebben. Het zal vast over gaan. Duurt het je te lang, maak dan een afspraak met een MIR-Methode begeleider!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Beste Ans,
   Ja, dat is een leuke. Even creatief denken: houd een hand op je hart en met de andere hand aai je over je gezicht.
   Dat het je goed mag doen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 36. Hallo,
  Je bedoelt; eerst de gewone mir methode op de hand alle 9. Dan hand op je hart en dan weer alle 9 toch?
  Liesbeth

  • Beste Liesbeth,

   Nee, veel eenvoudiger: hand op je hart leggen en met je andere hand eroverheen aaien, terwijl je alle 9 stappen zegt. Dus gewoon 1x de MIR-Methode doen.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille Mettes

 37. Beste Mireille, ja, ik herken me in dit artikel. Zekers!
  Bedoel je met de extra methode ipv of naast de
  2 maal dagelijks 9 stappen ook nog een extra keer met 1 hand op je hart?
  Hartelijke groeten

  • Beste Ellen,
   Het is in plaats van!
   Zie ook het antwoord bij Liesbeth.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 38. Dit extraatje geeft me een goed gevoel. Het voelt letterlijk of ik warmte geef aan mijn eigen hart. Door de pijn en moeilijkheden van de voorbije jaren doet het deugd om mezelf warmte te kunnen geven.
  Bedankt Mireille voor je dagelijkse tips!
  Ik ga er in elk geval verder mee aan de slag.
  Groetjes, Hannelore

 39. Beste Mireille, Wat ben je toch geweldig dat je de MIR-Methode altijd weer wil delen met ons. Wat mooi te weten hoe dit werkt. Ik had al zo een gevoel dat mijn lichaam een aantal dingen aangeeft. Ik zei ook tegen mezelf hiermee ga ik niet naar de dokter. De MIR doet goed werk omdat ik het al goed merk. Ik stel gewoon mijn grenzen zonder om erbij na te denken is het wel goed voor de ander. Ik weet in elk geval het is goed voor mij. Ik heb dat duidelijk gezien bij mezelf.Het maakt mij heel blij en ik voel me vrij om mijn grens te stellen. Zonder 1 gedoe!!

  Ik wil met veel overtuiging aan de anderen zeggen die de MIR-Methode ook doen en ook anderen die mee willen beginnen. Ga door je gaat het merken en begin gewoon en ook jullie zullen het merken.
  Veel succes en plezier!!

  Mireille aan jou veel liefs en bedankt!!

  Gr. Lucia

 40. wow, wat een herkenbaar stuk.
  ik ben momenteel een spirituele persoonlijke ontwikkeling training aan het doen en er komt zoveel los.
  Voor mij is heel herkenbaar dat ik mensen please, over mijn grenzen ga, mijzelf dom vinden/afkeuren, niets waard vinden enz.
  Ik ben eerlijk, maar soms ook pijnlijk eerlijk. En ja dat is steeds bewuster aanwezig.
  Ik ben een krachtig persoon en kom zeer zeker voor mijzelf op, ben dan heel erg eerlijk soms teveel en daar maak ik geen vrienden mee. Hier moet ik nog de balans in vinden. Heeft iemand daar een tip voor?
  Ik doe al een poosje de MIR-Methode. Hoelang is dat aan te raden of maakt het niet uit.
  Ik heb momenteel en al heel lang trouwen slaap problemen(ik houd mijzelf tegen om een nog half onverklaarbare reden om te gaan slapen, dit doe ik dmv lang achter pc/tv/mobiel). Kan mir daarbij ook helpen?
  Bedankt.
  Lieve groet Bianca

  • Beste Bianca,
   Wat fijn dat het zo goed past! Ja, je kunt onbeperkt doorgaan met de MIR-Methode. Zolang je klachten hebt of jezelf steun wilt geven, kun je ermee doorgaan. Een cadeautje voor het leven.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 41. Komt als geroepen Mireille! Net even pauze genomen in een sessie met als thema Blinde Vlek en de emotie Schuld. Dankjewel, hartelijke groet.

 42. Beste Mireille,

  OMG wat een herkenning, met tranen in m’n ogen het artikel gelezen. Op dit moment zit ik in een moeilijke fase. Heel erg met mezelf bezig. Niet wetend wat ik wil. Ga ik door met mn relatie?…ik zit zo gevangen in mezelf en dat is zo vermoeiend en ben het zo zat. Heb gelijk je kaartje er weer bij gepakt en de MIR-Methode weer toegepast. Wat ben ik blij met dit mailtje dit had ik even nodig!

  • Beste Marianne,
   Heel veel sterkte! Dat je je maar vrij mag gaan voelen om weer helder te kunnen beslissen.
   Dat je je geluk weer terug mag krijgen!
   Mireille Mettes

  • Wow, dit kwam hard binnen. Drie jaar geleden beginnen MIRren en van de trap geschoven met als gevolg een pijnlijke stuit en blauwe bibs maar toen wel opeens gegaan voor de liefde (na 14 jaar eenzaamheid) nu via een vriendin weer begonnen MIRREN en weer de trap af geschoven. Stuit en heup waren verschoven. Osteopaat heeft er zijn werk aan gehad. Ikzelf veel weerstand om mijn 2x per dag te MIRREN maar ik hou vol. het zit enorm diep merk ik. En ik wil dolgraag weten hoe het voelt om mezelf waardevol te voelen en nu ook te mogen leren ontvangen. En iedere mail is de nagel op de kop van wat er met mijn lijf gebeurd. Ik raad het iedereen aan om met MIR-Methode te beginnen. Dank je voor het delen ervan. Ingrid

   • Beste Ingrid,
    En zo mooi hoe je verwoordt: ‘Ik wil dolgraag weten hoe het voelt om mezelf waardevol te voelen en te mogen leren ontvangen.’ Houd dat verlangen en het gaat je lukken!
    Hartelijke groetjes,
    Mireille Mettes

   • Hallo Ingrid.
    Wat gaaf dat je zo je best doet, er ligt veelal zoveel achter het feit dat we ons zo voelen, alleen al dingen uit je jeugd die hard aangekomen zijn. We zijn allemaal,elk voor zich,heel waardevolle mensen,jij ook, dat is iets wat we vaak moeilijk kunnen acepteren,maar het feit ligt er toch. Een poos terug kreeg ik van mijn zus een email waarin ze vertelde dat een therapeute tegen haar gezegd had dat iets liefs doen voor jezelf in feite een daad van naastenliefde is.
    Ik heb vanaf dat moment die gedachte uitgeprint, mooi plaatje erbij en naast mijn spiegel gehangen. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden dat ik gewoon niet van harte lief kon zijn voor anderen,hoe zeer ik ook mijn best deed, maar sinds ik probeer elk dag iets helemaal alleen voor mezelf te doen waar ik blij of gelukkig of tevreden van wordt merk ik dat het beter gaat. Ik doe de MIR ook, en vind dat het echt helpt, heb geleerd mijn grenzen te verduidelijken en vast te houden, nee te zeggen wanneer ik van binnen voel dat het antwoord nee is.
    Ik vecht daar bij om dat nee heel tactvol te brengen en vooral om geen verklaring te geven, mijn leven is tenslotte mijn leven, ik ben geen verantwoording schuldig, anders eindig ik nog weer in die val.
    Wat ook heel erg versterkend werkt is om je gedachten onder controle proberen te krijgen, ik begon daar ongeveer twee en een halve maand geleden mee , het kwam vanuit mezelf, ik denk altijd erg veel en probeer ook dingen te doorgronden
    Wat ik deed was beginnen met elke negatieve gedachte, of elk negatief gevoel wat op kwam, bewust weg te duwen, en de ruimte die ontstond op te vullen met een positief gevoel of positieve gedachte. Ik kreeg daar mijnder pijn door(heb chronsche reuma) en veel meer energie, werd meer bewust van mezelf en kon er meer voor anderen zijn waar ik dat nodig vond.
    Ik ben ook zoiemand die er nooit voor zichzelf kon zijn, en pas de laatste twee jaar begrijp ik het hoe en wat steeds beter, mede door behandeling met EFT, en later daarnaast door de MIR methode, en ik merk echt groei.
    Wel ik ben er nog niet helemaal, maar wat heerlijk er durven te zijn. Het is fantastisch dat jij zo vecht, en geloof me door dit vol te houden ga jij zeker winnen.
    Ik vind je erg moedig. Je zult ook meer en meer je doel in je leven vinden en dat realiseren, en dat is een heerlijk gevoel.Heel veel sucses
    Liefs en groetjes van Marja

   • Hallo Ingrid.
    Wat gaaf dat je zo je best doet, er ligt veelal zoveel achter het feit dat we ons zo voelen, alleen al dingen uit je jeugd die hard aangekomen zijn. We zijn allemaal,elk voor zich,heel waardevolle mensen,jij ook, dat is iets wat we vaak moeilijk kunnen accepteren,maar het feit ligt er toch. Een poos terug kreeg ik van mijn zus een email waarin ze vertelde dat een therapeute tegen haar gezegd had dat iets liefs doen voor jezelf in feite een daad van naastenliefde is.
    Ik heb vanaf dat moment die gedachte uitgeprint, mooi plaatje erbij en naast mijn spiegel gehangen. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden dat ik gewoon niet van harte lief kon zijn voor anderen,hoe zeer ik ook mijn best deed, maar sinds ik probeer elk dag iets helemaal alleen voor mezelf te doen waar ik blij of gelukkig of tevreden van wordt merk ik dat het beter gaat. Ik doe de MIR ook, en vind dat het echt helpt, heb geleerd mijn grenzen te verduidelijken en vast te houden, nee te zeggen wanneer ik van binnen voel dat het antwoord nee is.
    Ik vecht daar bij om dat nee heel tactvol te brengen en vooral om geen verklaring te geven, mijn leven is tenslotte mijn leven, ik ben geen verantwoording schuldig, anders eindig ik nog weer in die val.
    Wat ook heel erg versterkend werkt is om je gedachten onder controle proberen te krijgen, ik begon daar ongeveer twee en een halve maand geleden mee , het kwam vanuit mezelf, ik denk altijd erg veel en probeer ook dingen te doorgronden
    Wat ik deed was beginnen met elke negatieve gedachte, of elk negatief gevoel wat op kwam, bewust weg te duwen, en de ruimte die ontstond op te vullen met een positief gevoel of positieve gedachte. Ik kreeg daar mijnder pijn door(heb chronsche reuma) en veel meer energie, werd meer bewust van mezelf en kon er meer voor anderen zijn waar ik dat nodig vond.
    Ik ben ook zoiemand die er nooit voor zichzelf kon zijn, en pas de laatste twee jaar begrijp ik het hoe en wat steeds beter, mede door behandeling met EFT, en later daarnaast door de MIR methode, en ik merk echt groei.
    Wel ik ben er nog niet helemaal, maar wat heerlijk er durven te zijn. Het is fantastisch dat jij zo vecht, en geloof me door dit vol te houden ga jij zeker winnen.
    Ik vind je erg moedig. Je zult ook meer en meer je doel in je leven vinden en dat realiseren, en dat is een heerlijk gevoel.Heel veel sucses
    Liefs en groetjes van Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.