Home » Artikelen » 52. Dankbaarheid is niet vanzelfsprekend

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

52. Dankbaarheid is niet vanzelfsprekend — 118 reacties

 1. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn ondanks het feit dat mijn leven niet gelopen is zoals ik dat gedacht had met veel pijn (geestelijk) en verdriet. Toch heb ik mezelf na jaren van moedeloosheid terug gevonden en is dankbaarheid een van de peilers die mijn leven de moeite waard maken
  Het lijkt ook inderdaad als je dankbaarheid toelaat het steeds mooier wordt in je omgeving van mensen die er voor je zijn willen

 2. Ik denk ook dat dankbaarheid ontwikkelen, steeds dankbaar willen zijn, een genezende werking heeft; zowel op het lichaam als op de geest. Bij mij begon het door het besef te ontwikkelen dat niet veel vanzelfsprekend is; het meeste is niet vanzelfsprekend, vind ik! Ik krijg elke maand een uitkering van de overheid, AOW genoemd. En de oud-werkgever heeft voor mij een pensioen opgebouwd waarvan ik elke maand de pensioenuitkering ontvang. Heb ik er recht op? Zeker! Is het voor mij vanzelfsprekend? Zeker niet! “Doe niet zo gek, je hebt er toch hard voor gewerkt en voor de AOW heb je toch ook premie afgedragen” zeggen mensen tegen me als ik zeg dat ik elke maand tegen de monitor van mijn pc zeg: Dank je wel! Ik ben dankbaar dat ik heb ontdekt wat dankbaarheid, steeds dankbaar zijn, heeft gedaan voor mijzelf en ook voor die die mijn dankbaarheid glimlachend ontvangen. Dank dat ik dit mocht opschrijven hier 🙂

 3. Ik ben dankbaar voor de hulp, die ik krijg van de thuiszorg en de fysiotherapeute, zodat ik thuis kan blijven wonen.
  Ik ben ook dankbaar , omdat ik een goed huis heb om in te wonen : een appartement met vrij uitzicht op een weiland met in de zomer koeien en in de winter vaak een paar reeen. Ik kook zelf, ik kan naar buiten op mijn driewielfiets met mand, zodat ik veel boodschappen zelf kan doen.
  Daarom zeg ik elke morgen : Dank U dat ik deze dag mag beleven.
  Ik ben 95 jaar.
  Lieve groet,
  Esderdien

 4. Dankbaar kan ik me voelen voor de 34 prachtige , liefdevolle jaren met mijn man … mijn man overleed 2,5 jr geleden op net 57-jarige leeftijd en we hadden nog moeiteloos 34 prachtige jaren samen doorgebracht maar ik ben dankbaar voor de mooie nieuwe dingen die nu op m’n pad komen waar ik van kan genieten ( ja , met een lach en traan ) ! Dat ik nu 6 wkn alleen in Italië door mag brengen – ‘ons vakantieland’ – en dat de sweet memories ophalen me zoveel laat doorvoelen ❤️ en dat er zoveel mooie ‘toevalligheden’ op m’n pad komen ….en dat ik hem om me heen voel ❤️ Ik geniet vol DANKBAARHEID !

 5. Dankje voor het prachtige artikel over dankbaarheid, lieve Mireille
  En wat een stroom van dankbaarheid van al die mooie mensen met de fijne reacties. Hoe mooi is dat! Daar word ik helemaal blij van en ook heel dankbaar.
  Ik blijf maar glimlachen. Dit geeft zoveel vreugde. Dankjulliewel
  Veel liefs

 6. lieve Mireille.

  Ik doe al 5 jaar de Mir-Methode, en ben niet altijd bewust van wat er veranderd is. Maar over dankbaarheid dat weet ik wel, Bij het wakker worden zijn mijn eerste woorden : Dank u lieve God voor de nieuwe dag en dank U dat ik hem nog beleven mag. Ondanks al de ondragelijke pijn, blijf ik dankbaar voor al het goede dat ik mag beleven.
  Ook zeer dankbaar dat mijn kinderen alle onenigheden bij gelegd hebben.

  Veel geluk voor U in uw verder leven dat wens ik u.
  Lieve groetjes.
  Nelly

 7. Ik ben dankbaar voor elke dag in mijn leven waar ik intens van geniet, dankbaar dat ik me gezond voel, ook al heb ik al bijna 6 jaar tumoren in mijn borst, dankbaar dat ik een leuke baan heb, een schat van een moeder en dochter heb en ontzettend veel lieve vrienden en familie.
  Geniet van het leven, elke dag!

 8. Ik ben dankbaar voor de angsten dat ze mij hebben losgelaten , zodat ik mijn nieuwe krachten liefde en wijsheid kan ontdekken en dat deze mogen blijven groeien om nu dinsdag terug examen te doen en te slagen door die grote groeiende kracht van liefde en wijsheid . VOL DANKBAARHEID !

  BE HAPPY

 9. Dankbaar ben ik al 53 jaar in vrede mag leven. Dankbaar dat er wildvreemde mannen en vrouwen zijn geweest die hiervoor hebben gezorgd. Wat een ongelooflijke geschenk!

 10. Vrij snel nadat ik begon met de MIR-methode,heb ik een vaste stap toegevoegd: Dankbaar zijn.
  Altijd sluit ik af met “Dankbaar zijn.” En dan voel ik me ook echt dankbaar, ook als ik in “zwaar weer” zit. Het voelt alsof er dan een zachte, warme deken over me gelegd wordt.

 11. Vanmorgen ervoer ik dankbaarheid toen ik aan het strijken was.
  Heel simpel. Gewoon de kleren onder mijn handen hebben die mij lekker zitten.
  Wat fijn dat ik die kan dragen.

  Hartelijke groet,
  Henny

 12. Dankbaar ben ik voor alle mooie en inspirerende artikelen Mireille die je aanreikt om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor mijn gezondheid en welzijn en welzijn in de wereld. Ik ben in de loop van de jaren dankbaar en gefascineerd geraakt door mijn lichaam. Wat een ongelooflijke creatie met mogelijkheden, bewustzijnsontwikkeling en heling. Het reageren van het lichaam op zachtheid en woorden vind ik indrukwekkend. Gisterenavond gaf ik aandacht aan het vergeven van mijn chronische keelklachten (dit nog nav jouw artikel over vergeven) zonder het doen van de MIR-Methode overigens. Mijn lichaam reageerde daarop. Vanochtend voegde ik tijdens het doen van de MIR methode spontaan na ´vader loskoppelen´ en ´ moeder loskoppelen`, ´chemo loskoppelen´ toe. De keelklachten heb ik nl sinds een chemo behandeling. Het resultaat was een sterke fysieke reactie en doorvoelen van emoties. Dat maakte mij blij en dankbaar. En ik ben natuurlijk benieuwd of mijn keelklachten afnemen. Daarna las ik jouw artikel over dankbaarheid. Wat een synchroniciteit. Opnieuw dankbaarheid. Daarnaast ben ik dankbaar voor heel veel wat al genoemd is door veel mensen.

 13. Ik ben dankbaar voor alles wat me overkomt. Ook de pijnlijke, zware lessen. Ook die brengen me ergens, en daar ben ik dankbaar voor. Dankbaar voor mijn partner, mijn vrijheid, dat ik goed kan slapen, dat ik de mogelijkheid krijg om mijn eigen praktijk te starten, met mijn lieve, mooie vrienden. Dankbaarheid voel ik heel vaak en ik ben er blij mee dat ik het kan en mag voelen!

 14. Wat heb je dit mooi geschreven! Dankbaar zijn voor negatieve ervaringen zodat je het nu anders kan doen. Zo heb ik er nog nooit naar gekeken.
  Maar ik ben dankbaar voor mijn dochter. Die sinds we samen verhuisd zijn, na mijn scheiding, zo veel gelukkiger is. Nieuwe school, nieuwe omgeving. Eindelijk heeft ze het naar haar zin.

 15. Dankbaar voor rust en ruimte en faciliteit, ondanks alle liefdevolle aandacht en begrip die ik ontvang.
  Tijd en aandacht en liefde voor mezelf mag hebben.

 16. Lieve Mireille ,ik ben DANKBAAR dat jij met jouw MIR-Methode op mijn Pad bent gekomen . Daarmee word ik zelf niet alleen geholpen , maar kan en mag ik ook anderen daarmee helpen . Duidelijk voorbeeld : mijn dankbaarheid bij constatering van Trombosebeen werd ik via SEH doorgestuurd naar Dermatoloog ,om direct ingezwachteld te worden. Die zag een ( verdacht ) plekje op mijn gezicht en deed direct een biopt . na een week terug voor weer zwachtelen , en hechting er uit een goede uitslag. waarop ik zei ook een Moedervlek op mijn arm te hebben. Dermatoloog zei : “Dat is wel een Melanoom . Direct naar Chirurgie en binnen een week opereren . Na operatie , uitslag BIJTIJDS erbij maar is WEL KANKER . Daarna eerst nog Nucleair onderzoek en dan volgende Ochtend vroeg opereren. Zowel boven op mijn arm als IN mijn Oksel – Borst Keurig weggehaald. Mireille ik ben ZO DANKBAAR , dat mijn TROMBOSE BEEN , mij naar de DERMATOLOOG heeft gebracht. Nu, na zo’n 4 en Halve mnd , allerlij onderzoeken en controles , HELEMAAL SCHOON .Ben zo DANKBAAR , ook GEEN TROMBOSE meer en Zelfs GEEN RESTVERSCHIJNSELEN . Ook geen Bloedverdunners meer. In Z.Huis zijn ze VERBAASD ,over wat mij Allemaal is overkomen. Heb ook Regelmatig JOUW KAARTJES uigedeeld .Daar heb ik weer DANKBARE REACTIES op gekregen. Die zijn Natuurlijk ook Gedeetelijk weer voor jou. Ikzelf zeg dan ,”WEES DANKBAAR VOOR JE EIGEN ZELFHELEND VERMOGEN . De MIR-Methode HELPT JE DAARBIJ. Vooral ook de EHBO , heeft mij geholpen ,De GROTE wond op mijn BOVENARM , is heel mooi GENEZEN en is NU nog maar een DEUKJE . HOE DANKBAAR KAN EEN MENS ZIJN . Lief Joke XXX

  • Ik bloei op in de zonnestralen die uit jouw e-mail stralen Joke! Dankjewel voor het delen van jouw dankbaarheid

 17. tja dankbaarheid wat is dat eigenlijk. Ik heb periodes dat ik heel dankbaar ben ook in de allermoeilijkste periodes van mijn leven en dan kan door in een ogenschijnlijke rustige periode die dankbaarheid veel minder of soms het gevoel dat het verdwenen is door kleinigheden Terwijl je verstandelijk weet dat je bevoorrecht ben en dankbaar bent maar het gevoel is dan ondergesneeuwd heel vreemd.
  groet Lydia

 18. Wat een lange lijst van dankbare mensen, mooie reacties! Fijn om de dag zo te beginnen. Ik ben dankbaar voor de leidinggevende die mij ooit afwees voor wat ik dacht dat de baan was die ik echt wilde. Het heeft ertoe geleid dat ik echt goed ben gaan nadenken over wat mij nu werkelijk beroert. In dat kader ben ik ook dankbaar voor de baarmoederkanker die ik kreeg, en de stilstand van mijn leven toen, die uiteindelijk alleen maar vooruitgang bracht. Ik ben dankbaar voor het internet, via welk medium ik veel inspirerende mensen heb gevonden, zoals Mireille, en jullie allemaal. Ik ben dankbaar dat ik nu het eenvoudige leven leid zonder ‘moeten’ en zonder veel prikkels, waardoor ik zoveel makkelijker dan eerder dankbaar kan zijn voor de natuur om me heen, de zon, de wind, de geuren…

 19. Van emotie rollen tranen over mijn wangen tijdens het lezen van alle verhalen wat een ieder als bagage heeft meegekregen in dit leven.
  Dankbaarheid; het is een innerlijke hulpbron die ons kan helpen en inspireren om (verder) tot bloei te komen.

  De mooiste en duidelijkste vergelijking vond ik deze; dankbaarheid werkt eigenlijk als een vergrootglas voor de mooie en fijne dingen in jouw leven. Dankbaarheid beoefenen wil nadrukkelijk niet zeggen dat je de negatieve zaken ontkent, maar wel dat je blij bent met wat er wél goed is – en oog hebt voor dingen die vanzelf sprekend lijken, maar het niet is.

  Stel je eens voor, je wordt op een dag wakker en de zon komt niet meer op…… het blijft donker, het wordt ijskoud op aarde en uiteindelijk groeit er niets meer…….

 20. Dankbaar en ontroerd, als ik mijn kleinkind voorlees en hij zeg Oma wat lees jij toch mooi voor en een dikke kus geef op mijn wang.

 21. Geweldige Mireille, wat goed dat je aangeeft dat vaak in onze socialisatie/opvoeding ook het gevoel van dankbaarheid, dat denk ik van nature overvloedig is, vervormd wordt. En dat we dus ook dat moeten helen, recht zetten. Want dankbaarheid is inderdaad heel (zelf)helend. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn, namelijk alles dat goed is en gaat, te beginnen met je lichaam. Ik ben heel dankbaar voor jouw MIR-Methode, zo’n zachte en makkelijke methode; dank je voor jouw geweldige werk! Elke ochtend schrijf ik een dankbaarheidspagina in mijn dagboekschrift. Het idee om de dag af te sluiten met benoemen van dingen om dankbaar voor te zijn vind ik ook heel goed. Maar het gaat natuurlijk vooral om dat diep gevoelde gevoel (niet zozeer om een automatisme, discipline :-)). Dank ook aan een ieder in deze MIR-Methode groep en al hun reacties. Een van harte groet!

 22. Hallo allemaal, ik ben dankbaar dat ik dit bericht gelezen heb.
  Dankbaarheid geeft mij altijd een diep lief ontroerend gevoel, heel fijn.
  Dank voor deze mail, Mireille.
  Liefs Jan.

 23. Ik ben mijn vriend dankbaar voor zijn kritiek op mij. Dat bracht mij dichter bij mij zelf ik weet wie ik ben hoeft geen bevestiging ik ben goed zoals ik ben voel mij er sterker door.

 24. Ik ben dankbaar dat mijn ouders me misbruikt hebben, want nu besef ik heel goed wat je anderen daarmee aandoet. Ik ben mijn kinderen dankbaar dat ze geen contact meer met me willen, want nu heb ik al 15 jaar de tijd om persoonlijk te groeien. Ik ben God dankbaar dat ik op de plek mag wonen, die ik 25 jaar geleden in een visioen zag. Ik ben dankbaar dat ik er met mijn helderwetendheid zijn mag voor anderen. Ik ben dankbaar voor de begripvolle man, die ik uiteindelijk na twee eerdere huwelijken, 15 jaar geleden ontmoette en uiteindelijk getrouwd heb. Ik ben dankbaar voor de zwangere ree, die hier uitrust in de tuin. Ik ben dankbaar voor iedere dag/uur/minuut dat ik geen pijn heb. Ik ben heel erg dankbaar voor het eerste half jaar dat ik me gelukkig gevoeld heb en weet wel zeker dat dat gevoel weer terug komt. Ik ben dankbaar dat de MIR methode op mijn pad is gekomen, want daardoor is de Lyme enorm verbeterd en kan ik nu zonder schildklier medicijn. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik eindelijk besef dat ik ook hier op aarde mag zijn en mee tel. En ik ben dankbaar voor nog ontelbare andere dingen. Met andere woorden, ik ben me heel bewust van alles wat ik voel, wat er gebeurt met mij en om me heen en besef dat alles, maar dan ook werkelijk alles voor mijn bestwil is.

 25. Ik ben jou dankbaar want de Mir-Methode doe ik intussen al jaren geniet van alle mooie dingen ben trots dat ik 15 kilo ben afgevallen en op gewicht blijf, in de morgen de vogels hoor fluiten voor al de merel die er lang niet meer was. maar ook de moeilijke dingen hoe er mee om te gaan.
  hier ben ik heel dankbaar voor de 9 stappen doe ik nog iedere dag.

  Leonie

 26. Dankbaar om al deze mooie reacties te kunnen lezen. Dankbaar om deze dag met een geopend hart in te gaan. Dank aan jullie allemaal.

 27. Heerlijk om je nieuwsbrieven te lezen en de gevoelens te herkennen en nu te erkennen.
  Ik ben uit mijn cocon gekropen en heb honderden gevoelslessen geleerd en voel grote dankbaarheid voor de kracht die ik heb meegekregen om mijn boosheid tegen mezelf en het leven om te zetten naar vreugde voor mezelf en dit wil ik nu graag delen.In een wereld van liefde en vreugde daar wil ik graag aanwezig zijn en mijn steentje aan bijdragen.

 28. Elke dag als ik terugkijk hoe de dag verlopen is,is er altijd iets waar je dankbaar voor mag zijn.Ik ben dankbaar voor kleine dingen waarvan je kunt genieten .
  Een eigen plek,vrijheid vriendschap liefde.Ik ben dankbaar wat ik heb en daar bewust van ben.Bij moeilijke dagen tilt het mij op .Ik geniet van de natuur en muziek en doe graag zingen.
  Dankbaarheid daar wordt je blij van.Je weet wat geluk is.

 29. Lieve Mireille,
  Ik ben enorm dankbaar voor schitterende humor, die ik vaak krijg via links in emails. Ik ben superdankbaar voor alle goed nieuws en blij-makende informatie (zoals oa jouw MIRmethode) die ik al heb gevonden via het internet. Ik ben ook heel dankbaar voor mijn dochter die heel erg vaak een zonnetje in huis was wanneer ik dit nodig had. Ik ben echt dankbaar dat ik in mijn leven meerdere mensen kan observeren die zich absoluut lief en respektvol gedragen tegenover anderen.
  Warme groet,
  Jo

 30. hoi Mireille, hoe schrijf je mooi over dankbaarheid!!! dankbaar zijn voor een geur…voor de hommels…voor de auto …voor je lichaam…Alleen door alles dit te lezen en de reacties hierover krijg ik de neiging om extra dankbaar te zijn, mijn hart opent zich en ik voel me ontroerd.Omdat ik regelmatig aan depressie lijd, probeer ik `s avonds te denken aan de kleine dingen waarvoor ik dankbaar mag zijn omdat niets is vanzelfsprekend, precies zoals je het zo mooi beschrijft, en dat helpt ontzettend veel,en alle reacties werken voor mij als een pep talk, ik lees ze graag.
  Bedankt
  Liv

 31. Hoi,ik krijg een omhelzing van mijn kleinzoon die nooit wilde zoenen
  ik heb hem nooit gedwongen 13 jaar en nu? kijkt mij aan en geeft mij een omhelzing ,ik geniet er nog van!!dit is waar het om gaat .

  Groetjes Nel.

 32. Een keer per maand raap ik met mijn kinderen zwerfvuil van de straten in onze buurt, met name in de veldweggetjes. Zo ook vandaag in de stromende regen. Er reed een auto langs met een oudere meneer er in, die lachend en goedkeurend zijn duim in de lucht stak! Daarna reed hij verder en mijn ene dochter zwaaide hem uitbundig na. Vervolgens knipperde hij met zijn lichten als afscheidsgroet. Wij vonden deze ontmoeting hartverwarmend en voelen ons daar dankbaar voor 🙂

 33. Dag lieve Mireille,

  Via een vriendin is de MIR-methode op mijn pad gekomen. Het is fantastisch! Een rede voor grote dankbaarheid.

  Ik ‘MIR’ sinds 10 februari van dit jaar en ik mocht al resultaten boeken! Mijn tinnitus is voor een groot deel verdwenen. En mijn nachtelijke spierkrampen zijn helemaal weg. Geweldig! Ik heb alleen nog behoorlijk last van mijn anti-oestrogeenpillen, die ik t.g.v. borstkanker nog een aantal jaren moet slikken. Ook mijn allergieën zijn veel minder geworden. Wel zijn spinnen nog steeds geen vriendjes van me. Maar wie weet, wanneer ik ijverig ‘doorMIR’ wordt dat ook beter.

  Iedere avond voor het slapen gaan, kijk ik in dankbaarheid terug op de voorbije dag. Er is veel om dankbaar voor te zijn: het leven bestaat nu eenmaal uit kleine dingen.

  Onlangs heb ik mijn zesde heupoperatie ondergaan. En veertien dagen daarvoor is een grote poliep (goedaardig) uit mijn baarmoederwand verwijderd. Ook die heup komt beslist weer goed.

  Ik ben van plan naar je lezing in Amsterdam d.d. 24/06 te komen. Waar wordt die lezing gegeven en wat is het tijdstip van aanvang? En zijn er nog kosten aan verbonden?

  Nogmaals dank dat je deze geweldige methode met anderen wilt delen.

  Een hartelijke, liefdevolle groet van een blije, dankbare Wil en tot ziens op 24 juni.

  Wil

  • Beste Wil,
   Lijkt me prachtig je 24 juni te ontmoeten. Het is in centrum de Roos, bij het Vondelpark. Goed te bereiken met openbaar vervoer. Meer informatie staat hier.
   Ben ontzettend blij dat je tinnitus zoveel minder is! Dat is voor veel mensen goed nieuws! Ga zo door!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 34. Van een medestudent over deze methode gehoord. Direct toegepast. Nu een aantal dagen ziek en even geen MIR-Methode meer toegepast. Ik zal er vanavond weer mee starten. Ik ben dankbaar dat ik kan genieten van alle kleine en mooie dingen, van de natuur, van de stilte, van de zee en van lange strandwandelingen.

 35. Dankbaar ben ik, dat ik mij vanmorgen heb aangemeld als vrijwilliger bij een werkgroep die meehelpt de natuur in de duinen op de juiste manier te beheren.
  Iets terug te kunnen doen voor al die helende energie, die ik daar als kind en later als volwassene in dat gebied ontvangen heb, voelt fijn.
  Hoewel ik 68jaar ben, voel ik me zo dankbaar dat ik me fysiek hiervoor kan inzetten en samen met anderen hiermee bezig mag zijn en de natuur een warm hart toedragen.
  Elly van den Berg

 36. Lieve allemaal,

  Ben ontroerd door jullie mooie woorden, goed om te lezen. En voor mij ook allemaal zaken om dankbaar voor te zijn.
  Anna-Marie

 37. Er zijn dagen dat ik niet kan begrijpen dat ik uit mijn ouders ben voortgekomen. Zo weinig liefde, knuffels, begrip en steun hebben mij groot gebracht. Maar dat ik mijn 3 kinderen met zoveel liefde en begrip mag grootbrengen, wat ben ik dáár dankbaar voor. Dankbaar dat ik een liefdevol mens mag zijn!

 38. Lief mooi mens Mireille .
  Graag wil ik zeggen dat ik dankbaar ben voor mijn zus ,die een heel druk en vol leven heeft , maar af en toe toch tijd voor haar “oude zus” maakt als ik dat nodig heb. Had al een paar weken last van onderrug en been ; erg pijnlijk ! Mijn zus is assistente bij een orthopedisch arts , en heeft een consult geregeld in haar , en haar baas hun lunchpauze ( dus even er tussen door)
  Ik heb een epidurale injectie gekregen. Momenteel zo opgelucht -kan gaan en staan zonder Pijn ! Heerlijk ! En zeer dankbaar , voor wat er op m’n pad komt .
  Liefs, gerda;
  Dank je wel voor je prachtige liefdevolle werk.

 39. Vandaag heb ik een hele moeilijke dag gehad.Ik heb bronchitis en door mijn medische achtergrond (borstkanker met een plekje aan mijn longen) is elke luchtwegaandoening lastig.Soms verlies ik de moed,voel mij alleen en eenzaam ,ben bang voor de toekomst(werk ,gezondheid).Ik heb echter ook mijn zegeningen geteld,en dat zijn er toch ook heel wat.Ik bid voor vertouwen en geloof.Ik ben dankbaar voor het bewustzijn dat ik toch niet alleen ben en dat er iets of iemand is die mij hoort.Ik ben dankbaar voor internet en de MIR-methode.Het mailtje van vandaag heeft me wakker geschud:bedankt voor al die reacties van zovele mensen die elke dag dankbaar zijn.Ik neem er een voorbeeld aan….

  • Beste Maria,
   Ik heb eerder ook nogal wat longproblemen (astma) gehad.
   Maar, sinds ik GEMBER gebruik ervaar ik een enorm verschil.
   Gember is een natuurlijk antibioticum en helpt zowat alle infecties te overwinnen. Laat nu niet meteen je reguliere medicatie achterwege, maar als je gember gebruikt zal jij je geleidelijk aan beter voelen en steeds minder medicatie nodig hebben, je kan altijd eerst je arts raadplegen.
   Gember is echter niet alleen zinvol voor de luchtwegen maar voor ALLE mogelijke infecties van kop tot teen. Op het internet kan je er heel wat over vinden. En ja, ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze remedie en nog veel andere kleine dingen heb mogen ontvangen en meemaken.
   Een heel speciale dank aan Mireille en aan iedereen die zich inzet om iemand anders, wie dan ook, te helpen.
   Vriendelijke groeten Erik

   • Beste Erik,
    Dankjewel voor deze interessante aanvulling! Ja, wat de natuur ons schenkt…! Fijn dat het jou zelf zo goed heeft gedaan. Ik hoop dat ook voor vele anderen. Dankjewel voor het delen en voor je hartelijke woorden!
    Groetjes, Mireille Mettes

 40. Lieve Mireille,

  Allereerst dank ik Het Prachtige Leven dat ons gegeven is. Voor de lessen in mijn leven. Soms heel pijnlijk, maar achteraf verrijkend. Ik bedank jou ook lieve Mireille, voor je liefde onvoorwaardelijk om anderen, je medemens te helpen met de MIR-Methode. Soms bracht het mij weerstand, dan weer verwondering, maar nu ben ik dankbaar. De berichten die jij mij toestuurt zetten mij aan het denken, nadenken en werkelijk dankbaarheid. Daarvoor wil ik je oprecht, uit de grond van mijn hart bedanken. Ik wil graag een cursus volgen.

  Liefs en groeten,
  Vera Lobo

 41. Beste Mireille,
  Dank je wel voor al je wijsheid die je doorgeeft. Fijn is dat. Het voelt zo rijk. Dankbaar ben ik steeds maar weer voor de hele moeilijke periode waar ik op dit moment doorheen ga. Een proces waarin ik van alles opruim vanaf mijn hele jonge leven nog. Dat brengt heel veel in beweging binnenin mij en om mij heen. Het kost heel veel energie en geeft ook heel veel energie. Dankzij dat kan ik veel nieuwe ervaringen opdoen en het leven anders be-leven. Wel vind ik het moeilijk om ook dankbaarheid te voelen voor alle dieptes en obstakels die ik tegen komen, soms onbegrijpelijk nog. En de vermoeidheid die erbij hoort, voelt ook niet altijd als iets aan om dankbaar voor te zijn. Toch zal het zijn nut hebben, daar vertrouw ik op.
  groet, roelfina

 42. Lieve allemaal,

  Dank je wel voor alle prachtige inspirerende berichten op deze pagina! Wat fijn om mee te mogen genieten van jullie dankbaarheid. Dankbaarheid is zoveel, liefde, verbinding en zachtheid. Ik was dit even vergeten. Ik merk af en toe dat als het gevoel van dankbaarheid in mezelf groot wordt dat ik blokkeer en somber wordt.Dit is een fijne reminder om de knop om te draaien,
  Dank je wel!

  Liefs Saskia

  • Graag wil ik mij bij deze Dank-reactie aansluiten.
   Dank jullie allemaal voor al jullie mooie en inspirerende woorden. EN Dank Mireille, voor haar tomeloze inzet en liefdevolle werk, in alle facetten.
   DANK. Ik tel nog elke dag mijn zegeningen, hoe groot, klein, onbeduidend of onbelangrijk ook: voor MIJ zijn ze van onschatbare waarde!
   Liefs van Louise

 43. Er zijn zoveel dingen waar ik dankbaar voor ben. Ik was dankbaar dat mijn vader na een ziekbed van 4 weken overleed; geen pijn meer.
  Dankbaar dat ik de volgende dag het engelenkaartje: loslaten trok.
  Dankbaar en troostvol dat ik een paar dagen later een engelenveertje tussen de engelenkaartjes vond.
  Dankbaar dat er plotseling “onbekende” kinderen naar mij toe komen en hun armpjes even om mij heen slaan voor een knuffel. Dankbaar dat ik altijd contact kan maken met kinderen.
  Mijn lijst is nog veel langer. En daar ben ik ook heel dankbaar voor.
  Liefs.

 44. lieve Mireille,
  allereerst,dank dat jij de MIR-methode met ons deelt.Ook ik heb mijn kinderen een onveilig leven laten voelen en heb nu ,na jaren hard werken aan mezelf,gezien en gevoelt wat er dan gebeurt, met mezelf en mijn kinderen!!.
  Ik mag nu,dank zij een heel open relatie met mijn kinderen,vooral dank aan mijn kinderen,samen heel veel helen.Van je kinderen kunnen en mogen houden is een prachtig geschenk.Ik ben blij dat ik leef,en het leven van mij houdt.lieve groet ,Rose.

 45. dankjewel! dankjewel! dankjewel! voor je methode, voor je gulheid om zoveel te delen, voor de vriendin die me jou leerde kennen, voor alle kansen en prachtmensen die ik ontmoet, voor de lucht en de zon en de wind en de regen, voor de groenten en vruchten en bloemen, voor het strand en de bergen, voor baby’s en kinderen en mannen en vrouwen jong en oud, voor werktijd en vrije tijd en slaaptijd, voor verbondenheid, voor kunst en muziek, voor lachen en huilen en dansen en zingen, voor mijn zoon die me liefdevol zoveel lessen leert, voor mijn familie, voor mijn vrienden, voor mijn lijf en mijn verstand en mijn intuïtie en mijn hart.dankjewel! dankjewel! dankjewel!

 46. Ik ben dankbaar voor heel erg veel. 5 jaar geleden ontwaakte ik na 4 dagen uit een coma na een hartstilstand (31, geen medische oorzaak) en wat ik toen voelde is zo’n enorme rust en dankbaarheid. Niet zomaar dankbaar dat ik er nog was nee dankbaar voor alles wat het me heeft gebracht. Dankbaar voor mijn tweede hartstilstand vorig jaar want daardoor werd mijn medicatie verhoogd en kwam ik er achter dat dat de reden was waarom ik me niet goed voelde! Ik kwam in aanraking met de MIR-Methode en ben mijn medicatie met succes gaan afbouwen. Dankbaar voor mijn hoogsensitieve man en zeer dankbaar voor mijn hooggevoelige kinderen die mij dwingen diep diep diep in mijn hart te kijken waardoor ik keuzes kan maken die ik nooit voor mogelijk hield en ons veel opleveren. De MIR-Methode helpt me daar heel goed bij. Ik volg mijn hart, dat klopt altijd.

 47. Lieve Mireille en andere lezers.
  Ja, er is zoveel om intens dankbaar voor te zijn. Voor het feit dat ik elke dag weer mag wakker worden in dit leven, voor de regen die onze natuur water geeft, zodat we kunnen blijven genieten van de bloemen, de planten, de struiken, de bomen etc. Voor het kijken naar een duif die de regen gebruikt om zich eens lekker onder de vleugels te wassen. Voor het wonder van de zich openvouwende prachtig kleurende en geurende rozen. Voor de kruiden, de groenten en het fruit die – biologisch en met dankbaar respect voor Moeder Aarde en Vader Zon – willen groeien in onze tuin. Voor de insecten, zoals de ,onzelieveheersbeestjes, de oorwormen, de mussen (ja die ook,) die de bladluizen in onze tuin als voedsel zien (dus nee, niet spuiten met zeepsop of spiritus, dat is niet fijn voor deze kleine. medetuiniers). Voor de kleine kinderen die het wonder van geboren lammetjes aanschouwen. En ook voor de vele lessen al dan niet als moeilijk ervaren) in mijn leven en allen die daarbij betrokken waren en nog zijn. Ik heb met mijn 61 jaar zo eindeloos veel om dankbaar voor te zijn. Elke ochtend als ik wakker word begin ik met God te danken dat ik wéér een dag mag leven in dit leven, ongeacht de pijntjes, kwaaltjes etc. die er ook zijn. En de MIR-methode past hier als een lief roze, zacht dekentje bij, dus die doe ik ook dagelijks met veel dankbaarheid naar jou Mireille, die ons dit dekentje heeft geschonken. Lieve mensen: vier het leven. Liefs, Eleonora.

 48. Dag Mireille,
  Als mijn man en ik ‘s morgens lopen voor revalidatie, en ik me ongelukkig voel omdat onze situatie door zijn beroertes zo drastisch verandert is, zing ik bij elke stap in gedachten “God ik dank U”.
  Ook al ben ik helemaal niet zo godsdienstig, het helpt mij om te zien dat het gras groen is en wij beiden weer kunnen lopen, wat vlak na zijn beroertes niet meer mogelijk was, en dat mijn ogen en benen het nog doen. Al lopende en in mijzelf zingende wordt de pijn en het ongelukkig zijn steeds minder, en kan ik dan weer de schoonheid van kleine dingen ontdekken.
  Ik ben blij met je artikel. Je herinnert mij eraan dat ik ook alles wat wij eten en drinken met mijn handen en gedachten kan bedanken, en het dan nog waardevoller wordt.
  En dat ik er op die manier steeds meer de waarde van ga inzien.
  Dank je wel.

  • Beste Sandra,
   Ga ‘s terug in je gedachten hoe er met jou is omgegaan. Hoe vaak moest je dankbaar zijn voor iets waar je je niet dankbaar voor voelde? De MIR-Methode maakt dat je uiteindelijk wel bij het gevoel van dankbaarheid kan komen. Kwestie van tijd. Bij sommige reacties kan je ook iets lezen over ‘s avonds terug kijken naar de dag en 3 dingen opschrijven waar je dankbaar voor was. Het is een oefening, maar gaat langzaam steeds makkelijker.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 49. Ik ben dankbaar dat ik dit alles heb mogen lezen, dat jullie dat allemaal delen. Dank Mireille voor de start hiervan. Ben er nog van onder de indruk

  Anke

 50. In mijn dagboek schreef ik laatst:
  Dankbaar ben ik
  Voor het leven
  Voor de lessen
  Voor de vriendschap
  Voor de liefde
  Voor de strijd
  Voor: al 70 jaar leven

 51. Lieve Mireille en andere lezers,

  Vandaag stond bij ons in het teken van dankbaarheid. Mijn vader is overgegaan na een strijd van 10 weken. In die 10 weken heeft hij veel dankbaarheid getoond. Hij heeft heel veel hobbels genomen en bleef positief, humorvol én dankbaar. Dat is wat ik van hem heb geleerd in de laatste fase van zijn leven. Mooi om dan nu jouw artikel over dankbaarheid te lezen.
  Lieve groet, José

  • Lieve José,
   Wat bijzonder dat je vader met zoveel dankbaarheid in z’n hart kon overgaan. Ik wens je heel veel sterkte!
   Liefs, Mireille

 52. Lieve Mireille
  Dank je voor de MIR methode en dank je voor de nieuwsbrieven en de begeleidings emails.
  Ik herken het gevoel van tegenzin tegen afgedwongen dankbaarheid. Ik voelde me vroeger niet dankbaar voor wat mijn ouders en grootouders voor me deden. Ik heb later geleerd om dankbaar te zijn en dat gaf mij het besef dat ik daardoor kon ontvangen. Ik heb mijn zoon nooit gezegd dat hij “dank je wel” moest zeggen maar hij doet het uit zichzelf en ik voel dat het de kroon het geven is. Ik ben dus ook dankbaar voor zijn dankbaarheid.

 53. Ik ben dankbaar dat ik dit leven leef, dat ik gezond ben van lijf/geest.Dat ik een dak boven mijn hoofd heb, dat ik kan lezen/schrijven.Dat ik alle rekeningen kan betalen.Dat ik in een land leef waar geen oorlog is.Dat ik alle dagen eten/drinken heb.Dat ik vrienden heb.En dat ik tot op heden nog een vrije meningsuiting mag hebben.Dat ik alle dagen mag wandelen in de mooie schepping van de natuur.Dankbaar voor de mooie vogeltjes/diertjes die ik hoor/zie.

 54. Ja, elke morgen als ik wakker word, vult mijn hart zich met dankbaarheid voor de nieuwe dag die voor me ligt; voor alles wat ik mag ervaren en leren, voor mijn gezondheid ondanks mijn hartproblemen. Maar al 69 jaar is het er elke dag weer voor me, ik hoef het alleen maar te zien en te voelen. Zelfs in pijn en verdriet of conflicten ben ik dankbaar voor dat wat het me leert en dat ik de kans krijg weer een stukje te groeien. Vroeger, als ik het vertelde zei men dat ik niet zo heilig moest praten en nu nog, reageren mijn kinderen soms averechts en geïrriteerd als ik erover praat. Dankbaar ook ben ik dat de MIR-Methode op mijn pad gekomen is en mij via de nieuwsbrief steeds weer iets meegeeft. Bedankt dus Mireille ! Liefs Manja

 55. Ik ben heel dankbaar voor mijn leven, mijn lichaam, mijn kinderen, mijn familie, mijn werk, mijn vrienden, mijn talenten, mijn dieren, mijn wijsheid en kennis, mijn liefde en licht, mijn welvaart en rijkdom. mijn succes mijn grote tweelingzielenpartner, mijn vakanties, mijn uitjes, mijn huis, mijn geluksgevoel, ik ben werkelijk dankbaar voor alles, dankbaar voor mijn ex, zonder hem was ik niet wie ik ben vandaag.Mijn gezondheid

 56. Dank je wel, Mireille en alle mensen die reageerden.
  De weerklank van jullie woorden kan ik in mijn hart voelen, het is dankbaarheid wat ik daar voel. En liefde, ontroering en dat allemaal tegelijk. 🙂
  Dat woorden en waarheden op deze manier gedeeld worden via de computer, waar ik vroeger (en soms nog), zo’n afkeer van had… het maakt me ook dankbaar voor de computer en internet!
  Lieve groeten iedereen!

 57. Ik ben heel dankbaar voor wat ik ” misgelopen ” ben , ik zie nu in waarom !
  En ik zou heel dankbaar zijn als je eens in Zaanstad een lezing geeft !

  • Beste Hanna,
   Is het ook goed als ik naar Amsterdam kom? Dat is op 24 juni in centrum de Roos. Het staat op de website bij ‘cursussen’.
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 58. zoooo dankbaar voor alle mensen die zich inzetten de wereld een mooie, welkome, fijne plek te maken…en daar is Mireille er 1 van…
  Hartengroet, Karoline

 59. Ik ben dankbaar dat ik leef en dat ik gekozen heb om in dit leven te mogen groeien.om te leren wie ik ben.Dat ik gezond ben, dat ik blij ben met het leven.
  Dat ik mag genieten van de natuur en dat ik gezond ben om te kunnen genieten. Elke avond schrijf ik in een klein boekje samen met mijn man waar ik die dag dankbaar voor ben geweest. Het zijn soms kleine dingen die me vreugde geven, zoals een glimlach van iemand of een compliment, of een hond of poes die naar me toekomt, de kleinkinderen die tegen me zeggen, oma ik hou van je. Dankbaar voor alles wat erin mijn leven op mijn pad komt, goede dingen en nare situaties. Dankbaar dat ik dan zie welke les ik hier uit moet leren. Elke keer weer tegen mijn man zeggen, dank je wel dat je dit voor me doet, want wij vinden alles maar zo vanzelfsprekend. En het mooiste is, dat als ik die dankbaarheid uit, dat ik dan hele mooie dingen terug krijg.

  Else

 60. Ik ben dankbaar voor het feit dat ik zoveel heb geleerd en daardoor op zoveel manieren positief ben veranderd nadat ik op m’n kinderen na alles verloren had. M’n wereld rondom me was compleet ingestort, man, huis, werk, geld, alles was weg en nu voel ik me weer sterker, af en toe struikelde ik maar nu neem ik de adviezen van Mireille Mettes erbij en het gaat steeds beter met me, zowel geestelijk als lichamelijk.

 61. IK ben heel dankbaar dat ik in Nederland woon. Dat ik hier alle kansen krijg Dat ik niet in oorlog hoef te leven. Dat ik kan gaan slapen zonder angst. Ook dat ik te eten heb en een warm huis als het buiten koud is.Het zijn vaak de kleine dingen die voor iedereen vanzelfsprekend zijn geworden. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet.
  Kijk om je heen en wees dankbaar.

 62. ik ben dankbaar voor bijna alles : voor dit Leven dat een geschenk is; voor mijn leraar, die me eindelijk kon laten zien wie ik ben (in pl.v. wie ik dacht dat ik was); voor mijn ouders,stiefvader, grootouders, voorouders ( die hun goede genen hebben doorgegeven), ooms,tantes, familieleden, broers, zusters,allen die mij (ons) met liefde, zorg en hulp omringd hebben,mijn man, onze kinderen en kleinkinderen, vrienden, de bescherming die wij constant genieten zonder er bij stil te staan, de leraren en leraressen op m’n pad, de prachtige natuur, het heerlijke warme leven gevende zonlicht; een fijn huis,eten en drinken, muziek, het kan gewoon niet op !!!!!!!

 63. Hallo Mireille,
  Ik ben op dit moment oprecht dankbaar voor mijn leven! Ik vond nu acht weken geleden een verdikking in mijn rechter borst, ben naar de huisarts geweest en die vond hetzelfde en stuurde me door naar de mama poli, werd onderzocht en doorgestuurd naar het ziekenhuis en heb mijn borst en de schildwachtklier moeten offeren, maar ben nu inmiddels schoon bevonden en mag weer verder met mijn leven. Voor velen loopt het anders af, maar ik mag met mijn man, kinderen en kleinkinderen verder leven. Hier ben ik heel erg dank baar voor!
  Groetjes Gina.

  • Beste Gina,
   Wat fijn dat je nog mocht blijven! Super dat je zo alert was op je eigen lichaam! Heb het goed!
   Mireille Mettes

 64. Beste Mireille,
  Bedankt voor je mooi artikel over dankbaarheid! Ik ben o.a.dankbaar dat de MIR-methode op mijn pad is gekomen en ik daardoor veel sterker en zelfverzekerder ben geworden. En doordat ik meer zelfvertrouwen heb, heb ik de keus kunnen maken om mijn droom te verwezenlijken en praktijk in relatie coaching op te zetten. Om deze manier mensen te helpen het beste uit zichzelf en hun relatie met hun partner (gezin) en uiteindelijk de mensen in hun omgeving te halen. Mijn manier om bij te dragen aan wereld vrede! Bedankt Mireille Dikke knuffel van Constance p.s. als er mensen op mijn pad komen die ik de MIR-methode kan/mag uitleggen zal ik dat zeker niet laten 😉

  • Lieve Constance,
   Dat je werk maar vleugels mag krijgen en dat je maar vele mensen mag helpen om de liefde voor elkaar weer terug te vinden!
   Groetjes, knuffel,
   Mireille Mettes

 65. Dankbaar ben ik om veel dingen, maar vooral om mijn kleinkinderen die mij leren als een kind te zijn. Onbezorgd te spelen en te genieten. Samen te dansen op het grasveld en touwtje te springen (oef … wat ben ik zwaar …..)Om het liedje voor de maan dat we samen zingen voordat ze gaan slapen…

  • Beste Janny,
   Ja, die kleinkinderen, dat zijn wandelende zonnetjes! Ben heel blij voor je dat je dat mag meemaken!
   Liefs, Mireille Mettes

 66. Hoi Mireille, ik wil je bedanken dat je de MIR-Methode hebt ontwikkeld en wil het ook heel graag doorgeven. Ik geloof ook dat het werkt voor een betere wereld. Het heeft nog nooit zo in me gestroomd zoals het nu doet dankzij de MIR methode
  BEDANKT lief mens

 67. Lieve Mireille,

  Ik ben dankbaar dat ik na een lange zoektocht de MIR methode tegen kwam.Dat heeft mijn leven een positieve wending gegeven. Een aantal jaren terug had ik geen energie, altijd pijn en moe. Ik moest mij door de dag heen slepen. Nu heb ik veel meer energie, minder pijn en minder snel moe. Dank zij de MIR-Methode.
  Ik ben dankbaar dat dat op mijn pad kwam. Dankbaar dat mijn man en kinderen mij altijd gesteund hebben. Dankbaar dat ik weer kan genieten van alle dingen om mij heen. De vogels horen fluiten, de natuur met zijn prachtige bossen, heide , bloemen en planten. Dankbaar dat ik op mijn kleinkinderen kan passen.Ik geniet er enorm van. Dankbaar dat ik innerlijke rust heb gekregen en mijn verleden een plek heb kunnen geven. Dankbaar dat ik beter met tegenslag om kan gaan. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Ik kan nu oprecht zeggen dat ik een gelukkiger mens ben geworden en het leven , ondanks zijn ups en downs , mooi vindt. Ook al moet ik iedere middag mijn rust blijven pakken. Dank je wel Mireille dat jij op mijn pad kwam. Lieve groet, Ria

 68. Dankbaar dat er mensen zijn zoals jij Mireille en Masaru Emoto , die ondanks veel tegenwerking doorgaan met het goede werk dat ze verrichten. Ik houd van geneesmethoden die zo eenvoudig zijn. Mensen proberen altijd alles moeilijker te maken.Keep it simple.
  liefs, Erna

 69. Hallo Mireille
  Ik ben dankbaar dat een vriendin van mij, verteld heeft over jou, zo ben ik weer op de MIR-Methode gekomen en ben daar heerlijk mee bezig. het geeft een heel warm gevoel als ik deze methode doe.
  Ga me steeds meer verdiepen in wat er is, in cursussen, krijg hier door veel zelf vertrouwen.

  Groetjes Bea

 70. Hallo Mireille,
  Ik ben voor alles dankbaar…heb het leven lief. Ook voor jouw super mooie methode…zo eenvoudig en krachtig! En natuurlijk voor je prachtige nieuwsbrieven…zo inspirerend. Heb altijd wat kaartjes bij me om weg te geven…zo vaak dat er een moment is dat ik dan het gevoel krijg…de MIR -Methode dat zou wat voor haar of hem zijn!
  Ben je dankbaar…warme groet,
  Anneke

 71. Hallo Mireille,
  Wat heerlijk al die dankbare mensen! Ik ben er zelf ook een en zeg elke dag regelmatig in mezelf, bedankt. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. En het geeft een goed gevoel. Maar ook heerlijk als mensen dankbaar zijn omdat jij iets gedaan hebt voor ze. Ook dat is een heel bevredigend gevoel.
  Groetjes van Lucienne

  • Beste Lucienne,
   Ja, het is de kunst van dankbaarheid geven en ontvangen, beide niet vanzelfsprekend, maar zo mooi en vervullend wanneer het lukt!
   Dankjewel voor je aanvulling!
   Mireille Mettes

 72. Hallo Mireille,
  Dankbaar voor jouw tekst over dankbaarheid.
  Bij mijn consult vanmorgen was dit exact het thema, wat de woorden, de kracht, de energie, de emotie van liefde en dankbaarheid doen, met water wat we drinken en ja hoe belangrijk al het water in ons lichaam, in al onze cellen.
  De prachtige kristalfoto van Liefde en Dankbaarheid Emoto siert mijn werkblad. Dankbaar dit met mensen te mogen delen…
  Marga

 73. Ik kan me zo dankbaar voelen,voor de vrijheid,zonder stres van werk,voor mijn kinderen,mijn tekkel,mijn lichaam,mijn heerlijke huis,dat ik auto kan rijden,mijn tuin,mijn spirituele groei,de natuur,de winkel waar ik in help en zoveel fijne ontmoetingen heb.,mijn vrienden en vriendinnen,familie,buurtje waar ik woon,moeder aarde,de zon,de regen,de wolken.Ik ben zo vreselijk dankbaar,dat ik zo dankbaar kan zijn!💜💜💜

 74. Hallo Mireille,
  ik heb dikwijls veel last in mijn knieën, en als ik heel bewust contact maakt met de pijnplek, en dan heel dankbaar (maar echt diep beleefd en gemeend)kan zijn omdat ik een knie heb uberhaupt,gebeurt er al heel veel in die knie, veel spanning verdwijnt. ik ben dit nu al een paar weken aan het doen, en de pijn vermindert heel stilaan……..Een waar wonder….
  groetjes Lieve

 75. Lieve Mireille,

  Als jong meisje was ik al vroeg een weesje. Toen had ik het erg zwaar. Maar nu kijk ik achterom en ben toch blij en dankbaar dat ik zo’n mooi gezinnetje heb mogen krijgen. Geniet veel van onze klein kids en ben erg dankbaar dat ik ze heb gekregen. Door deze gebeurtenissen ben ik nu wie ik ben en geniet iedere dag van alles.
  Bedankt Mireille voor de MIR-Methode die op ons pad is gekomen. Ik heb er veel aan. Ik zou niet anders willen zijn!
  Liefs, Anny

 76. Ik ben dankbaar dat ik eindelijk veilig voel in een land woon waar geen oorlog is. Ik ben dankbaar dat ik nu thuis met me gezin vrede en liefde hebben. Ik ben dankbaar dat ik iedere keer hoor om me heen wat ik prachtige kinderen heb zo mooi van binnen en van buiten, ik ben dankbaar dat ik makkelijk kan vergeven en loslaten.

  Veel lief,Sara

  • Beste Sara,
   Dankjewel voor jouw woorden. Ik ben enorm blij voor je dat je nu in een land kunt wonen met vrede. Ik hoop dat het binnenkort in alle landen zover zal zijn…
   Liefs, Mireille Mettes

 77. Ik ben gewoon dankbaar dat ik dankbaar kán en mág zijn.
  Dankbaar (3 x per dag) voor alles wat ik kan en mag doen, elke dag; iedere ochtend/middag/avond.

 78. Hallo Mireille ,
  Ik ben onbeschrijfelijk dankbaar dat ik o.a. via de MIR methode mezelf weer heb mogen ontmoeten. Na een periode waarin de dagen donkerder waren dan de nachten begint langzaam , stap voor stap voor mij de zon weer te schijnen , diep van binnen in mij zelf. Enkel omdat ik mezelf heb gevonden en vrede heb met heb met het resultaat. In vrede met mezelf maakt dat ik kan leven vanuit mijn hart. Hierdoor kunnen mijn innerlijke wonden helen. ALs mijn innerlijke wonden helen, helen ook de wonden van hen die mij dierbaar zijn. Dank dat jij bent gaan leven vanuit je hart, dat geeft mij en vele met mij een prachtig handvat voor innerlijke vrede. Heel veel innerlijke vrede samen = WERELDVREDE .
  Missie voltooid.

  Liefs,
  Wilma

  • Ha Wilma,
   Dankjewel! Het is zo mooi om te lezen wat het met je doet en wat het met vele anderen doet! En ja, met z’n allen kunnen we een verschil maken! En het is dichterbij dan ooit! Zo voelt het voor mij.
   Veel geluk met elke lichtdag!
   Mireille Mettes

 79. Lieve Mireille,

  wat ben je toch een lekker mens; ik ben blij dat ik je een dag heb mogen meemaken!Dank je wel voor je onvoorwaardelijk geven,
  Dank je wel,

  Joke Bakker

 80. Ik zeg regelmatig en gemeend dat ik dankbaar ben dat ik nog een baan heb waar ik mezelf in kan ontwikkelen, dat ik dankbaar ben voor mijn vader, moeder en mijn broer, voor mezelf en voor mijn lieve vriend, ook ben ik dankbaar voor de plek waar ik mag wonen samen met de kipjes, paard en ponie’s en mijn vriend, alles wat er op deze mooie wereld leeft, Namasté !!!!!!!!!!!

 81. Het is misschien gek, maar ik begin me zo intens dankbaar te voelen dat we internet hebben. Dat we zo makkelijk elkaar kunnen bereiken! Volgens mij is dat een van de oorzaken dat we straks naar een veel liefdevollere wereld kunnen gaan bewegen! Dankjewel, uitvinders van computers en internet!
  Mireille Mettes

  • Beste Mireille
   Na 20 jaar heb ik de relatie met mijn partner beeindigd.Ik was depressief. H Ik ben nu o zo dankbaar dat hij weg is. Ik heb de evaringen opgedaan in de relatie kunnen verwerken en een plek gegeven. Deze ervaringen zet ik nu dankbaar om als tool in het werken met vrouwen in een sitautie van huiselijk geweld. Dankbaar dat ik weg heb kunnen gaan dankbaar dat ik op eigen benen sta en zelf voor mijn kinderen zorg. Dankbaar voor de groei en vooral dankbaar dat ik weer kan geniten van de kleine mooie dingen van het leven. Mooi artikel.

   • Beste Sandra,
    Dankjewel voor het dappere en belangrijke werk dat je nu doet!
    Groetjes, Mireille Mettes

 82. Hallo Mireille,
  Ik ben zo dankbaar voor mijn geweldige nieuwe partner (sinds 2008) en dat het zo goed gaat met mijn kinderen (uit een eerder huwelijk), die het zo goed doen. Ook heel dankbaar ben ik voor mijn kleindochter (2 maanden), jammer dat ze op een afstand van 10.000 km. woont) maar gelukkig is er skype, chat en mail. In januari hoop ik haar te zien. Ik besef iedere dag dat er zoveel is om dankbaar voor te zijn (en dat is in het verleden heel anders geweest). Ook ben ik heel dankbaar voor de MIR-Methode.
  Dank je Mireille.

 83. Ik ga maar even een extra vestje aantrekken met al dat kippenvel! Dankjewel voor jullie prachtige reacties. Zo fijn dat jullie de moeite nemen om te reageren, dankjewel! Ik lees elk antwoord in dankbaarheid.
  Liefs, Mireille Mettes

 84. Lieve mensen die dit lezen,
  Ik ben dankbaar:
  -Dat ik precies vandaag 33 jaar geleden de relatie met mijn lieve vriendin begonnen ben en dat wij dit 32 jaar samen hebben mogen vieren
  -dat zij vorig jaar op een hele serene wijze is overleden, met haar meest dierbare vrienden om haar heen
  -dat het Leven mij in de gelegenheid stelt om een nieuw leven zonder haar op te pakken en vorm te geven
  -dat ik zoveel lieve mensen in deze nieuwe fase van mijn leven om me heen heb

 85. Ik voel,ook dat ik bewust dankbaar kan zijn, nu ik de MIR-Methode ken. Een andere vraag. Ik vernam dat je een maand herstel nodig hebt per jaar dat je met een probleem worstelt, dat vernam ik van een homeopaat. Klopt dat ook voor de MIR-Methode?

  • Beste Zoe,
   Nee, dat geldt niet bij de MIR-Methode. Deze theorie kende ik nog niet. Mijn visie is dat iedereen verschillend is en in een verschillend tempo herstelt. Ik vind het wel een heel mooi beeld dat je jezelf een periode van rust mag gunnen wanneer je met een probleem worstelt of hebt geworstelt! Een soort van ‘ontzwangeren’.
   Veel geluk en wat fijn dat je die dankbaarheid zo mooi kan voelen!
   Groetjes, Mireille Mettes

 86. Ik ben dankbaar voor alle dingen, die me in mijn leven zijn overkomen, de leuke dingen… en de minder leuke dingen……, maar alles heeft me gevormd, zoals ik nu ben……en daar ben ik ook heel dankbaar voor….
  Je ziet, dat natuurlijk pas achteraf……
  Maar van de minder leuke dingen, heb ik het meest geleerd..
  Ook dankbaar, dat Mireille …de MIR-Methode uitgevonden heeft, waar ik ook veel aan gehad heb en die ik ook met plezier doorgeef..
  Fijne dag
  Marij van Dam

  • Hai Marij!
   En ik ben dankbaar dat ik je heb mogen ontmoeten en ben blij met alle wijsheid die je hebt verzameld en doorgeeft aan anderen!
   Liefs, Mireille

 87. Wat een goed artikel over dankbaarheid.
  Zo waar en zo verhelderend.

  Bedankt hiervoor.

  adriaan de rijk

 88. Zonder reclame te willen maken, wil ik toch graag kwijt hoe dankbaar ik ben dat de MIR-methode in mijn leven is gekomen. Door een lieve vriendin hierop gewezen en sindsdien een niet uit te wissen plek in mijn leven. Dank daarvoor!

 89. Ik ben dankbaar dat ik lieve ouders had,dat ik gezonde kinderen kleinkinderen heb.dat er vrede in mijn gezin is .Dat mijn man en ik nog zover gezond zijn.Dat ik zing in een koor,en daarmee op reis gaan.dankbaar dat ik genoeg te eten en te drinken heb.Dankbaar dat we nog leven en onze kleinkinderen mogen zien opgroeien. Dankbaar voor de vogeltjes die ik hoor en zie,de mooie natuur de vrede in ons land voor zover we nog met vrede leven,,,,,,.ik ben gewoon een dankbaar mens,ook met de minder leuke dingen die op mijn pad kwamen.Dankbaar dat ik negen jaar lang voor een gezin heb mogen zorgen ,waarvan het meisje uiteindelijk naar de andere wereld is moeten gaan,daar ben ik uit eindelijk een heel dankbaar mens van geworden,en met de normen en waarden respect dat ik geleerd heb van mijn ouders. Ik denk dat dankbaarheid een groots goed is. Bedankt voor dit hoofdstuk door jou geplaatst Mireille.

 90. Lieve Mireille,
  Ik ben dankbaar voor alles wat op mijn pad is gekomen sinds ik de MIR-Methode ben gaan doen. Ik heb stappen durven zetten om mijn eigen weg te gaan bewandelen. Heb mijn praktijk stopgezet omdat ik voelde dat het niet meer datgene was wat ik wilde in mijn leven. Ik ben me gaan richten op de dingen waar mijn hart ligt. Het gezin bovenaan! Ik leef nu veel meer ontspannen en heb weer veel meer oog voor de dingen om me heen! Ik ben dankbaar voor alle kleine dingen om mij heen; vooral van onze fijne tuin kan ik enorm genieten!

  Dankbaarheid kan zoveel doen…. ik heb dat als volgt ervaren: Mijn oudste zoon zat jaren geleden heel slecht in zijn vel. Elke dag was een opgave en volgens hem zwaar k….. Ik heb toen een mooi schrift voor hem gekocht en elke avond hebben we daar drie dingen in geschreven waar hij dankbaar voor was. In het begin was het moeilijk, maar gaande weg kon hij steeds drie dingen (of zelfs meer) bedenken waar hij dankbaar voor was; lekker gegeten, gelachen om de kat, fijn liggen lezen enz. Na verloop van tijd begon hij er echt lol in te krijgen en in plaats van een verdrietig boos mannetje naar bed te brengen, die echt niet van het leven genoot, kwamen ‘s avonds de verhalen over de leuke dingen van de dag en ging hij veel rustiger slapen. Wat heerlijk om te zien dat ogenschijnlijk simpele dingen zoveel impact kunnen hebben op het leven!

  • Lieve Johanna,
   Wat fijn dat de MIR-Methode zoveel voor je heeft kunnen doen! Dankjewel voor je mooie toevoeging! Zo’n schriftje is prachtig om te gaan doen. Dat je maar veel mensen ermee mag inspireren!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 91. Hallo Mireille

  Wat een mooi thema om even bij stil te staan.
  Ik ben dankbaar dat het me steeds meer lukt om toeschouwer van het leven te worden, hierdoor kan ik het leven steeds meer accepteren zoals het is. Hierdoor lukt het me steeds beter waardeoordelen als goed of fout achterwege te laten. Dit geeft zoveel innerlijke rust. Ik voel me een dankbaar mens.

  Joke

  • Ik ben jou dankbaar voor de MIR-Methode en alle ondersteuning en artikelen. Veel andere zaken om dankbaar voor te zijn, o.a. dat mijn
   ouders nog leven (89 en 94 jaar). Hartelijke groet, Myriam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.