Home » Artikelen » 52. Dankbaarheid is niet vanzelfsprekend

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

52. Dankbaarheid is niet vanzelfsprekend — 113 reacties

 1. lieve Mireille.

  Ik doe al 5 jaar de Mir-Methode, en ben niet altijd bewust van wat er veranderd is. Maar over dankbaarheid dat weet ik wel, Bij het wakker worden zijn mijn eerste woorden : Dank u lieve God voor de nieuwe dag en dank U dat ik hem nog beleven mag. Ondanks al de ondragelijke pijn, blijf ik dankbaar voor al het goede dat ik mag beleven.
  Ook zeer dankbaar dat mijn kinderen alle onenigheden bij gelegd hebben.

  Veel geluk voor U in uw verder leven dat wens ik u.
  Lieve groetjes.
  Nelly

 2. Ik ben dankbaar voor elke dag in mijn leven waar ik intens van geniet, dankbaar dat ik me gezond voel, ook al heb ik al bijna 6 jaar tumoren in mijn borst, dankbaar dat ik een leuke baan heb, een schat van een moeder en dochter heb en ontzettend veel lieve vrienden en familie.
  Geniet van het leven, elke dag!

 3. Ik ben dankbaar voor de angsten dat ze mij hebben losgelaten , zodat ik mijn nieuwe krachten liefde en wijsheid kan ontdekken en dat deze mogen blijven groeien om nu dinsdag terug examen te doen en te slagen door die grote groeiende kracht van liefde en wijsheid . VOL DANKBAARHEID !

  BE HAPPY

 4. Dankbaar ben ik al 53 jaar in vrede mag leven. Dankbaar dat er wildvreemde mannen en vrouwen zijn geweest die hiervoor hebben gezorgd. Wat een ongelooflijke geschenk!

 5. Vrij snel nadat ik begon met de MIR-methode,heb ik een vaste stap toegevoegd: Dankbaar zijn.
  Altijd sluit ik af met “Dankbaar zijn.” En dan voel ik me ook echt dankbaar, ook als ik in “zwaar weer” zit. Het voelt alsof er dan een zachte, warme deken over me gelegd wordt.

 6. Vanmorgen ervoer ik dankbaarheid toen ik aan het strijken was.
  Heel simpel. Gewoon de kleren onder mijn handen hebben die mij lekker zitten.
  Wat fijn dat ik die kan dragen.

  Hartelijke groet,
  Henny

 7. Dankbaar ben ik voor alle mooie en inspirerende artikelen Mireille die je aanreikt om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor mijn gezondheid en welzijn en welzijn in de wereld. Ik ben in de loop van de jaren dankbaar en gefascineerd geraakt door mijn lichaam. Wat een ongelooflijke creatie met mogelijkheden, bewustzijnsontwikkeling en heling. Het reageren van het lichaam op zachtheid en woorden vind ik indrukwekkend. Gisterenavond gaf ik aandacht aan het vergeven van mijn chronische keelklachten (dit nog nav jouw artikel over vergeven) zonder het doen van de MIR-Methode overigens. Mijn lichaam reageerde daarop. Vanochtend voegde ik tijdens het doen van de MIR methode spontaan na ´vader loskoppelen´ en ´ moeder loskoppelen`, ´chemo loskoppelen´ toe. De keelklachten heb ik nl sinds een chemo behandeling. Het resultaat was een sterke fysieke reactie en doorvoelen van emoties. Dat maakte mij blij en dankbaar. En ik ben natuurlijk benieuwd of mijn keelklachten afnemen. Daarna las ik jouw artikel over dankbaarheid. Wat een synchroniciteit. Opnieuw dankbaarheid. Daarnaast ben ik dankbaar voor heel veel wat al genoemd is door veel mensen.

 8. Ik ben dankbaar voor alles wat me overkomt. Ook de pijnlijke, zware lessen. Ook die brengen me ergens, en daar ben ik dankbaar voor. Dankbaar voor mijn partner, mijn vrijheid, dat ik goed kan slapen, dat ik de mogelijkheid krijg om mijn eigen praktijk te starten, met mijn lieve, mooie vrienden. Dankbaarheid voel ik heel vaak en ik ben er blij mee dat ik het kan en mag voelen!

 9. Wat heb je dit mooi geschreven! Dankbaar zijn voor negatieve ervaringen zodat je het nu anders kan doen. Zo heb ik er nog nooit naar gekeken.
  Maar ik ben dankbaar voor mijn dochter. Die sinds we samen verhuisd zijn, na mijn scheiding, zo veel gelukkiger is. Nieuwe school, nieuwe omgeving. Eindelijk heeft ze het naar haar zin.

 10. Dankbaar voor rust en ruimte en faciliteit, ondanks alle liefdevolle aandacht en begrip die ik ontvang.
  Tijd en aandacht en liefde voor mezelf mag hebben.

 11. Lieve Mireille ,ik ben DANKBAAR dat jij met jouw MIR-Methode op mijn Pad bent gekomen . Daarmee word ik zelf niet alleen geholpen , maar kan en mag ik ook anderen daarmee helpen . Duidelijk voorbeeld : mijn dankbaarheid bij constatering van Trombosebeen werd ik via SEH doorgestuurd naar Dermatoloog ,om direct ingezwachteld te worden. Die zag een ( verdacht ) plekje op mijn gezicht en deed direct een biopt . na een week terug voor weer zwachtelen , en hechting er uit een goede uitslag. waarop ik zei ook een Moedervlek op mijn arm te hebben. Dermatoloog zei : “Dat is wel een Melanoom . Direct naar Chirurgie en binnen een week opereren . Na operatie , uitslag BIJTIJDS erbij maar is WEL KANKER . Daarna eerst nog Nucleair onderzoek en dan volgende Ochtend vroeg opereren. Zowel boven op mijn arm als IN mijn Oksel – Borst Keurig weggehaald. Mireille ik ben ZO DANKBAAR , dat mijn TROMBOSE BEEN , mij naar de DERMATOLOOG heeft gebracht. Nu, na zo’n 4 en Halve mnd , allerlij onderzoeken en controles , HELEMAAL SCHOON .Ben zo DANKBAAR , ook GEEN TROMBOSE meer en Zelfs GEEN RESTVERSCHIJNSELEN . Ook geen Bloedverdunners meer. In Z.Huis zijn ze VERBAASD ,over wat mij Allemaal is overkomen. Heb ook Regelmatig JOUW KAARTJES uigedeeld .Daar heb ik weer DANKBARE REACTIES op gekregen. Die zijn Natuurlijk ook Gedeetelijk weer voor jou. Ikzelf zeg dan ,”WEES DANKBAAR VOOR JE EIGEN ZELFHELEND VERMOGEN . De MIR-Methode HELPT JE DAARBIJ. Vooral ook de EHBO , heeft mij geholpen ,De GROTE wond op mijn BOVENARM , is heel mooi GENEZEN en is NU nog maar een DEUKJE . HOE DANKBAAR KAN EEN MENS ZIJN . Lief Joke XXX

  • Ik bloei op in de zonnestralen die uit jouw e-mail stralen Joke! Dankjewel voor het delen van jouw dankbaarheid

 12. tja dankbaarheid wat is dat eigenlijk. Ik heb periodes dat ik heel dankbaar ben ook in de allermoeilijkste periodes van mijn leven en dan kan door in een ogenschijnlijke rustige periode die dankbaarheid veel minder of soms het gevoel dat het verdwenen is door kleinigheden Terwijl je verstandelijk weet dat je bevoorrecht ben en dankbaar bent maar het gevoel is dan ondergesneeuwd heel vreemd.
  groet Lydia

 13. Wat een lange lijst van dankbare mensen, mooie reacties! Fijn om de dag zo te beginnen. Ik ben dankbaar voor de leidinggevende die mij ooit afwees voor wat ik dacht dat de baan was die ik echt wilde. Het heeft ertoe geleid dat ik echt goed ben gaan nadenken over wat mij nu werkelijk beroert. In dat kader ben ik ook dankbaar voor de baarmoederkanker die ik kreeg, en de stilstand van mijn leven toen, die uiteindelijk alleen maar vooruitgang bracht. Ik ben dankbaar voor het internet, via welk medium ik veel inspirerende mensen heb gevonden, zoals Mireille, en jullie allemaal. Ik ben dankbaar dat ik nu het eenvoudige leven leid zonder ‘moeten’ en zonder veel prikkels, waardoor ik zoveel makkelijker dan eerder dankbaar kan zijn voor de natuur om me heen, de zon, de wind, de geuren…

 14. Van emotie rollen tranen over mijn wangen tijdens het lezen van alle verhalen wat een ieder als bagage heeft meegekregen in dit leven.
  Dankbaarheid; het is een innerlijke hulpbron die ons kan helpen en inspireren om (verder) tot bloei te komen.

  De mooiste en duidelijkste vergelijking vond ik deze; dankbaarheid werkt eigenlijk als een vergrootglas voor de mooie en fijne dingen in jouw leven. Dankbaarheid beoefenen wil nadrukkelijk niet zeggen dat je de negatieve zaken ontkent, maar wel dat je blij bent met wat er wél goed is – en oog hebt voor dingen die vanzelf sprekend lijken, maar het niet is.

  Stel je eens voor, je wordt op een dag wakker en de zon komt niet meer op…… het blijft donker, het wordt ijskoud op aarde en uiteindelijk groeit er niets meer…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.