Home » Artikelen » 50. Conflicten in 5 stappen oplossen

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

50. Conflicten in 5 stappen oplossen — 114 reacties

 1. Of de ander totaal vergeven en loslaten en verdergaan met je leven.Geforceerd contacten onderhouden werkt zo averechts.

 2. Ik heb een probleem met 2 van mijn zussen die altijd zo goed weten wat het beste voor mij is en denken dat zij beter weten dan ik hoe ik mezelf kan helen. Ik woon 1200 kilometer bij ze vandaan en belde ongeveer een keer per maand. Toen ik gezond was ging dat prima en had vaak leuke gesprekken. Maar sinds ik gezondheidsproblemen heb en daardoor overgewicht kunnen ze het niet laten om zich met mijn leven te bemoeien. Beiden hebben ze geen probleem met hun gewicht. Na ieder telefoongesprek voelde ik me gefrustreerd door hun “goede raadgevingen” waar ik niks mee kon en ook niet wilde: dit is mijn leven en doe wat ik kan en wat ik denk dat goed voor me is. Aangezien ik niet zo makkelijk praat en hun bemoeizucht als agressie aanvoelde klapte ik steeds dicht. Uiteindelijk heb ik een mail gestuurd waarin ik duidelijk aangeef dat ik dit niet meer wil en dat ik alleen maar gerespecteerd en geaccepteerd wil worden zoals ik ben. Mijn jongste zus antwoord: ik kan hier heel veel over zeggen maar ik doe het liever niet.
  Ze heeft het niet willen horen en sindsdien (ruim 2 maanden) hoor ik niets meer van ze. Jammer, ze weten niet wat ze missen.
  Ik heb mijn broers en zussen niet nodig, ik heb hier mijn familie: kinderen en kleinkinderen waarmee ik een prima contact heb.
  Dank zij de MIR-Methode heb ik mijn waarheid kunnen zeggen, ik kom steeds meer voor mezelf op en kom dichter bij mijn emoties die helemaal geblokkeerd waren.
  Helaas zijn mijn pijnen niet lichter geworden, misschien zit er nog steeds te veel emotionele belasting.

 3. Sinds ik de MIR-Methode doe, merk ik dat ik veel minder lang boos blijf bij een conflict. Mijn eerste, primaire reactie is helaas nog wel hetzelfde als vroeger daarna kan ik veel beter relativeren en reflecteren! Ik durf beter te zeggen wat ik bedoel en wat ik ervaar de en voelde. Conflicten lijken sneller en makkelijker opgelost en dat is zó fijn!

 4. Nog even terugkomend op mijn reactie waarin ik ‘narcistische trekken’ noem, de enige manier om hiervan te helen en in een nieuwe relatie niet opnieuw een dergelijke ‘spiegel’ aan te trekken is om naar eigen oude onverwerkte wonden te kijken en die op te lossen. Dat is de enige weg heb ik gemerkt en dat lees inkook overal terug. De MIR helpt daar zo goed bij, evenals the Work of Byron Katie, familie/trauma opstellingen en EFT/Tapping.
  Dan alleen kun je leren van wat je hebt meegemaakt en word je er rijker van.
  Het valt dus in zo’n geval echt niet op te lossen met je partner. Die laat het tegenovergestelde zien van wat er thuis gebeurt, projecteert terug wat goed aan jou is of de ander, vanuit de leegte en de behoefte om de wereld/mensen om zich heen te controleren.

 5. Hallo dit is een prachtige methode!
  Helaas werkt dit niet met iemand met narcistische trekken, die worden alleen maar erger in de loop van de jaren en vroeg of laat kun je alleen maar weggaan en de scheiding aanvragen, en no contact aanhouden. Gas lighting, verdraaien van wat je zegt, leugenverhalen vertellen, provocerende opmerkingen, bewust denigrerend, plotselinge woedeaanvallen over een
  gootsteen die beter schoongemaakt had moeten worden, vrienden en familie onderuit halen, je proberen te
  isoleren daarmee, dagen treiterende opmerkingen maken en je grenzen niet respecteren tot je alsnog
  kwaad wordt en dan staan te lachen… dat is geen liefde en dat valt met dit niet op te lossen, hoe goedhet in relaties anders ook zou werken.

  • Dat is helaas ook mijn ervaring. Het contact met mijn ex heb ik uiteindelijk dan ook helemaal verbroken, uit zelfbescherming. Mensen met narcistische trekken willen de relatie niet verbeteren, maar hebben andere doelen. Het heeft heel lang geduurd voor ik dit in de gaten had, met alle gevolgen van dien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>