Home » Artikelen » 49. Allergieën, wat is er ooit gebeurd?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

49. Allergieën, wat is er ooit gebeurd? — 122 reacties

 1. Graag deel ik de geweldige resultaten die ik ervaar door het doen van een MOM (MIR-methode op Maat) die Margaretha Pielage (MIR-Methode begeleidster) voor mij uitgetest heeft. Mijn vraag was voor een MOM m.b.t mijn hooikoorts klachten waardoor elke zomer in plaats van volop genieten altijd een crime is die gepaard ging met veel klachten en vermoeidheid waardoor ik slecht tot niet kan functioneren. Vooral extreme vermoeidheid, duf voelen, jeuk, snot en slijm hoesten en niezen, tranen, diarree etc. etc. (zal bij iedereen weer anders zijn denk ik). In ieder geval ben ik nu een mnd de MOM aan het aaien en ik ben super enthousiast over de resultaten. Laat ik er ook eerlijk bij vermelden dat het een beetje in golfbeweging gaat want ik heb zeker ook symptomen ervaren dat mijn lichaam volop aan het opruimen was, zgn bijwerkingen. Na 3 weken voelde ik mij zoveel energieker en actiever dat was al een hele fijne gewaarwording en nu na de 4de week heb ik gewoon volledig klachtenvrij in de tuin kunnen werken, weet echt niet wat ik meemaak, letterlijk zo’n verademing wauw wauw wauw GEWELDIG!!! Daarnaast ervaar ik ook op geestelijk en emotioneel vlak veranderingen, eyeopeners over blinde vlekken, beter eigen behoeften, grenzen en wensen aan kunnen geven. Dit zou trouwens ook een effect kunnen zijn van de vrouwenkracht dag. Voel mij overall stukken lichter en ga nog even door met de MOM aaien totdat ik innerlijk voel dat het genoeg is. Zo ben ik ook ooit met de MIR-Methode begonnen en nooit mee opgehouden, en het heeft mij gaande weg al zoveel gebracht vooral veel dichter bij leven vanuit en als mijn ware zelf. Super dankbaar en genietend van het mooie weer en alles wat in bloei staat, smile.

 2. Hallo Mireille, Ik MIR al heel wat jaren, de meeste tijd met een MIR op Maat. Eerst van Janine, nu van Loes. ‘Toevallig’ MIR ik op dit moment ijverig met een MIR op Maat om mijn boompollenallergie alias hooikoorts aan te pakken. Het kostte wat tijd, maar ik denk dat ik nu de juiste zinnen-combinatie heb gevonden.
  Mijn boompollenallergie kwam met vertraging. In de zomer van 1996 werkte ik 3 weken in een hommelkwekerij, alwaar ik jonge koninginnen moest verzamelen en voeren met stukjes stuifmeel. Dat klinkt heel leuk, maar de werkomstandigheden waren voor mij niet ideaal. Het was er warm (25 graden en ‘s zomers nog hoger), losvliegende hommels landden op je, loslopende hommels beklommen je voeten. Maakte je een beweging die hen stoorde, dan beten ze je. En geloof me, hommelbeten doen pijn. Na de eerste beet en bijbehorende bult, werd ik met de dag nerveuzer omdat ik me elk moment van de werkdag doelwit voelde van die diertjes. Dat doelwit-voelen en de stress die daarbij komt kijken, heeft zijn oorsprong in de jarenlange psychische mishandeling die ik als kind meemaakte. Mijn moeder was namelijk net zo onvoorspelbaar als die hommels.
  Het was echter pas in het voorjaar van 1997 dat ik voor het eerst hooikoorts had. We hadden musicalrepetities in een gymzaal omringd door een meters brede haag van bloeiende bomen en struiken. Veel gesnotter en dichtklappende oren is een lastige combinatie als je moet zingen, zeker als je ook nog eens een solo mag doen. Medicatie van de huisarts verloste me van de klachten. We beleefden 4 geweldige voorstellingen.
  Sindsdien was het elk jaar bingo. Tijdens zachte winters zelfs al in december als de Elzen gingen bloeien. Het zijn vooral de katjes-dragende bomen waarvan ik last heb. De middelen die ik voor de hooikoorts gebruikte (meestal van dr. Vogel en Heel) werkten nooit voor 100%, brachten enkel tijdelijk verlichting. Logisch, weet ik tegenwoordig, want je neemt er de oorzaak niet mee weg.
  Met de MOM die ik nu aai koppel ik de angst voor hommelbeten, de angst voor doelwit zijn, de stress van de hommelkwekerij en de stress van de musical los. En ik detox de combinaties angst en stuifmeel en stress en stuifmeel. Als ik langs Elzen loop of fiets doe ik de EHBO-MIR of ‘detox stuifmeel’. Mijn neus loopt soms nog als een kraan en de niesbuien zijn van goede kwaliteit, maar ik voel me er niet meer beroerd van. Volgens mij zit ik in de goede richting. Groetjes, Willy

 3. Ik heb jarenlang de MIR-Methode gedaan. Nu doe ik het ‘s avonds voor het slapengaan. Ik heb wratjes gekregen op mijn handen. Dus ik moet de MIR-Methode weer 2 keer op een dag doen en hopen dat de wratjes verdwijnen. Het was wat aan het versloffen, maar door het lezen van alle reacties ben ik weer enthousiast geworden!

  • Dag Emilie,wanneer je elke ochtend als je wakker wordt,speeksel op je wratjes doet(dus voordat je iets gedronken of gegeten hebt en op laat drogen),zul je merken,dat ze kleiner worden en gaan verdwijnen.Wel een aantal weken moet je dit volhouden.Groeten,Ineke

 4. Hallo Mireille,

  Wat mooi om te lezen hoe je methode werkt. Wat ik me afvraag is, ik weet dat ik heel veel heb meegemaakt en ook wat. Heb er ook al veel aan gewerkt bijv. dmv regressie, therapie ed. Het vreemde is dat mijn allergieën alleen maar erger worden. Ik ben voor steeds meer voedingsmiddelen allergisch. En mijn reacties erop ook.
  Ik had juist verwacht dat het minder zou worden.
  Eerst had ik alleen last van jeuk en galbulten. Maar nu komt er ook benauwdheid, verstikkingsverschijnselen, hartkloppingen, piepende ademhaling en nog veel meer bij. En kan ik nog maar weinig dingen eten. Ik was voordat het erger werd met de MIR methode begonnen. Maar door de heftige reacties ben ik gestopt.

  Heb jij nog tips, heb jij een idee waardoor de allergieën en de reacties verergeren?

  • Ik zou ook graag willen weten waardoor het komt dat het erger word. Ik heb nml zoveel allegieen dat ik er anders niet eens aan durf te beginnen.

 5. Misschien is het mogelijk dat sommige allergieen door emotionele zaken kunenn komen maar zeker niet altijd! dat is simpelweg niet waar. het kan door veel andere factoren komen, waaronder sluimerende oude virussen die leven op bijv zuivelproducten en die een hefige reactie veroorzaken, of een sluimerend naar en uitgeput voelen na het eten van zoiets. Ik heb er inmiddels 36 jaar ervaring opzitten ( helaas) met alle mogelijks zware voedselintoleranties.NIet een is weg en ik heb er vrede mee. ik leef veganistisch en zorg supergoed voor mezelf. maar zodr ik een gluten eet of iets van zuivel of suiker is het mis. en nee, al die mogelijk emotionele redenen zijn allemaal al getest, gedaan en toegepast. die vlieger gaat echt niet altijd op

 6. Mijn dochter wordt deze week 10 en vanaf haar eerste levensjaar hebben we ontdekt dat zij een heftige pinda allergie heeft. Ook reageert ze op cashewnoten en pistache noten en bepaalde pollen. Hoe kan dit met een ‘traumatische’ ervaring te maken hebben? Is het ook niet voor een deel genetisch bepaald. Oom van haar hetzelfde verhaal.
  Ik lees graag je reactie.

  Vriendelijke groet, Carla

  • Beste Carla,
   Het is echt uitzoeken om te weten wat precies de oorzaak was. Wat bijvoorbeeld zou kunnen, is dat ze haar oom heeft gezien toen hij een aanval kreeg. Of dat ze zich kapot is geschrokken, terwijl ze bijvoorbeeld pindakaas aan het eten was. Dit zijn eenvoudige voorbeelden en het lijkt of ik daardoor niet recht doe aan de heftige pinda allergie van je dochter. Ik onderschat anafylactische reacties beslist niet en om met de MIR-Methode zo’n heftige allergie aan te pakken, dat is wel echt specialistenwerk en daarvoor liefst een MIR-Methode begeleider inschakelen.
   Groetjes, Mireille

  • Beste Carla, Reacties kunnen ook prenataal plaatsvinden, dus via de moeder en haar directe ervaringen. Het verdere principe blijft vergelijkbaar.

 7. Beste Mireille,

  Na een poosje de MIR-Methode niet te hebben gedaan, ben ik sinds 2 weken weer begonnen.
  Ik kreeg wat last van verkoudheid, en sinds een paar dagen is een cyste in mjjn onderlip weer teruggekomen en jeuk bij mijn linkeroog. Ik had jaren geen last meer van de cyste gehad. Kan dit te maken hebben met dat ik weer begonnen ben met de MIR-Methode? Mijn buik is ook meer opgezet en ben meer vermoeid dus heb zelf het idee dat mijn lichaam flink aan het werk is ben dan ook herstellende van een burnout. Mijn hoofdhuid is wel wat rustiger geworden (psoriasis). Heb het boek de voedselmachine aangeschaft. Ben heel benieuwd! Het voelt fijn om de MIR-Methode weer te doen! Ik ben benieuwd naar je reactie!
  Hartelijke groet, Margreet

 8. Wat een interessant artikel! Ik heb zelf de laatste tijd heel veel last van extreme reacties op eten. Eten wat ik vroeger gewoon at kan ik nu niet meer verdragen zonder hartkloppingen, benauwdheidsklachten, jeuk en brandende/tintelend gezicht te krijgen. In het ziekenhuis kunnen ze de oorzaak niet vinden en eigenlijk weet niemand waar ik nou precies allergisch voor ben. Wel is duidelijk dat ik gluten en lactose niet kan verdragen en dat ik gevoelig ben voor bomen, de Berk. Maar zelf denk ik dat er meer achter zit, zou het kunnen dat er iets uit mijn verleden mee speelt. Alleen vraag ik me wel af hoe ik daar dan achter kan komen, weet je het dan gewoon ineens, krijg je beelden of is dat een heel proces? Ik ben wel benieuwd of er tips zijn, hoe kan ik erachter komen waar de kern ligt, de oorzaak van mijn allergische reacties?

  • Beste Luna,
   Je kunt door observeren langzaamaan voeding uitsluiten, niet meer eten. Maar als je gaat kijken naar de oorspronkelijke oorzaak, kan je de voeding misschien wel weer eten. En meestal is die oorzaak emotioneel. Als je de MIR-Methode doet, werk je aan die emoties. Dus geef het de tijd. En als je sneller wilt gaan, kun je altijd een keer een afspraak maken (ook telefonisch of Skype) met een MIR-Methode begeleider.
   Groetjes, Mireille

 9. Mireille,

  Ik wil je graag het volgende voorleggen. Mijn kleindochter van bijna 9 begint op heel veel eten allergisch te reageren. B.v aardbeien, kersen, perzik alles uit de steenfruit familie. Ook heeft ze last van hooikoorts en met name van de Berk familie.Vanavond at ze gekookte andijvie en toen kreeg ze een gezwollen onderlip.
  Ze is geboren met behulp van de zuignap, na een heftige bevalling, als sterrenkijker zoals ze dat noemen. Het drinken ging in het begin heel moeizaam omdat er tijdens de bevalling een blokkade is ontstaan bij haar keel, dit gaf heel veel zorgen, omdat haar moeder niet wist dat deze blokkade er zat, dit werd vastgesteld door een osteopaat. Toen ze 10 maanden was kreeg ze haar eerste koortsstuip als gevolg van een vaccinatie, hierna volgde er meerdere soms 3 op 1 dag gepaard gaande met een kaakklem en overgeven, dit alles was zeer heftig en traumatisch. Als baby had ze veel eczeem en een zeer droge huid. Ook heeft ze veel problemen met haar urinewegen waar ze soms ‘s avonds in haar slaap wakker van wordt, omdat het rond de vagina rood en pijnlijk is. Dit zelfde had haar moeder, mijn dochter vroeger ook. Zindelijk worden duurde ook heel lang, veel problemen met de plas ophouden, nu nog steeds af en toe een ongelukje. Dit zijn heel veel ongemakken bij elkaar, rest mij nog te vertellen dat mijn kleindochter ook HSK ( hoog sensitief kind) is en heel snel overprikkeld.
  Zelf ben ik al een half jaar aan het mirren en ik heb er met sommige dingen wel baat bij, hoewel het langzaam vooruit gaat. Mijn dochter geeft aan dat ze het wil proberen als er bij mij en haar schoonzusje, die nu ook is begonnen met mirren baat is.
  Nu komt mijn vraag? Heb jij enig idee waar die allergie bij zo een jong meisje vandaan kan komen en kan mirren iets voor haar betekenen? Als mijn dochter het niet wil doen kan ik het dan doen met toestemming van mijn dochter uiteraard. Kan het ook op afstand of moet ik dan haar hand aaien? Het zijn heel veel vragen en ik hoop dat je mij/ons kunt helpen met advies omtrent haar allergieën.
  Hartelijk dank voor het lezen van dit verhaal,

  Met vriendelijke groet Lyda.

  • Beste Lyda,
   Zulke allergieën kunnen ontstaan door de bevalling zoals jij schetst. En wat een weg hebben jullie al afgelegd met je kleindochter… De osteopaat zal ongetwijfeld al veel hebben kunnen doen, gelukkig. Je vragen staan verder op de pagina met de veel gestelde vragen. Kom je er niet uit, dan kun je ook altijd mailen met een MIR-Methode begeleider.
   Veel geluk met MIRren!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,

    Hartelijk dank voor het lezen en het antwoord, ik ga zeker alle vragen opzoeken. Graag zou ik 1 vraag beantwoord krijgen van je. Is het fysiek aaien van de hand van mijn kleindochter noodzakelijk of kan ik ook mijn eigen hand aaien en haar naam noemen voor iedere stap. Dit is me niet helemaal duidelijk.

    Hartelijk dank en fijne feestdagen gewenst.

    Groet Lyda

   • Allergieën, intoleranties beter gezegd eigenlijk gaan idd gepaard met emotionele reacties (worden dan verergerd) een osteopaat kan ondersteuning bieden, maar belangrijkste is toegeven dat je een gevoelsmens bent en de wereld niet ziet zoals het gros van de maatschappij wilt geloven…daardoor voel je je als gevoelsmens vaak niet gehoord en raak je in jezelf geleerd. Daardoor neem je een andere houding aan beklem je je spieren en uiteindlijk wordt voeding dus niet meer opgenomen als eerst. Voor hen die in reïncarnatie geloven : alles wat je uit vorige levensnog nog niet verwerkt hebt kan ook meegenomen worden naar dit leven. Wellicht een goed medium die geen vragen stelt maar informatie deelt Wat ze meekrijgt. Succes met MIR + de rest van alternatieven. Genoeg mogelijkheden voor iedereen.

 10. Ik ga hier maar niet neer zetten wat
  er allemaal in mn leven is voorgevallen.
  mijn grootste probleem is dat ik alles onthoud.elk woord elk beeld en kan moeilijk loslaten.
  DaarDoor gevoelig en allergies voor alles.
  Gebruik de MIR-Methode al lange tijd.
  Sinds 4 weken 2x daags.er verandert veel op positief gebied.
  Alleen lijkt mijn gevoeligheid nog erger te worden.
  Emoties waarvan je niet wist dat ze er waren.
  Deze keer zet ik Door.

  Vond het in de eerste instantie een apart iets maar ik weet dat het werkt.
  alleen volhouden.

  Bedankt

 11. Hallo, misschien een rare vraag, maar kan je ipv je handen ook je voeten ‘aaien’? Ik vind het over mijn handen niet fijn en krijg al snel zo’n ‘dood’ gevoel.
  Ik krijg reflexzonetherapie (voeten) en weet dat daar erg veel drukpunten zitten voor je hele lichaam. Plus je voeten zijn gelijk lekker warm als je de MIR-Methode voor het slapen gaan doet.

  • Ja hoor, je kunt gewoon je voeten aaien. Het gaat erom dat je huid-op-huidcontact hebt en als je je voeten zacht over elkaar wrijft, heeft dat hetzelfde effect.
   Veel plezier!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel voor je reactie, ik bedoelde eigenlijk met je handen je voeten aaien, maar ik neem aan dat dit dan ook oké is.

    • Hai ‘Beginner’,
     Ja, dat kan ook prima, hoor! Goed dat je het nog even verduidelijkt, dankjewel! Het gaat uiteindelijk om huid-op-huid aaien.
     Groetjes! Mireille

  • Ach ik ben een wat oudere man maar moet nog veel leren. Ja, ik heb allergie voor pollen en bronchitis daardoor en zodanig, dat de KNO arts me niets kon voorschrijven (specifiek bedoel ik)Te breed voor deze dokter. Ben enige tijd geleden begonnen tarwevrij te eten.Kan ook een kruisallergie onder zitten zijn.Ondertussen sinds kort de MIR-Methode aangenomen en geniet van die leuke berichtjes. Zo positief en hartverwarmend.Ben zelfs een beetje emotioneel en heb een hele lieve vriendin ontmoet. En wat de MIR-Methode betreft. Heb sinds een week mijn meestal verstopte neus open. Echt waar. Volgend de dokter lag het aan de droge lucht (al 20 jaar). Tot zover bedankt lieve Mireille

  • Beste Marja, ik heb een huisstofmijt allergie en eigenlijk sinds korte tijd pas dat de symptomen heviger worden. het beperkt mijn dagelijks functioneren behoorlijk. Ik ben om die reden de MIR methode gaan doen. Het voelt heel goed en liefdevol. Ik merk, na het 4 weken te hebben gedaan, nog geen verschil. Ik vraag mij af of, er na enige tijd geen resultaat te hebben, het zin heeft om ermee te blijven doorgaan. Wat kunnen mogelijk de redenen zijn dat ik (men) geen veranderingen merk(en)? Heeft u tips of enig ander inzicht voor ons (de lezer)?

 12. Allergie heeft volgens mij het woord Allert in zich. Oppassen!! Het systeem is allert geworden en moet oppassen. Vooral hooggevoelige kinderen/personen die veel hun emotiesonderdrukken zijn hier gevoelig voor. Het lijkt mij inderdaad zeer aannemelijk dat allergieën een emotionele grondslag hebben.

 13. hallo even een vraagje ik heb nu anderhalfjaar gordelroos in mijn gezicht is begonnen in mijn oog heb daar ontzettent last van zijn er meer mensen die ook hetzelfde hebben of hebben gehad en wie weet er een oplossing voor ben er hulpeloos door geworden ….

  • Beste Jo,
   Doe je de MIR-Methode? Daarmee werk je aan de oorzaak ervan. Het kan wel een tijdje duren, maar aan de oorzaak werken, is uiteindelijk altijd het beste.
   Heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Mij heeft lysine 1000 mg geholpen merk is van Solgar. Ook online te bestellen bij de rode pilaren. Maanden meegelopen. Zo veel pijn bij oog en gezicht
   En binnen 6 dagen resultaat
   Heb altijd een pot op voorraad staan.

  • Beste Jo, ik heb ook het afgelopen jaar 3 keer gordelroos gehad, waarvan twee keer in en rond mijn oog. Ben naar dr Kentie geweest in Ouddorp. Geweldig! Hij liet mijn bloed testen en daaruit bleek dat ik heel weinig weerstand had. Heel laag vitamine D3 en B12. Daar kreeg ik een kuur voor. Heb ook daar een aantal bioresonantie behandelingen gehad. Uit metingen bleek ook dat ik giftige metalen had opgeslagen dus moest ik veel water drinken. Ik drink nu zo’n twee liter per dag. (Wel voldoende zout naar binnen krijgen erbij) Verder nog twee keer een homeopathische kuur van een maand om het virus helemaal uit mijn systeem te krijgen. Ben er ontzettend van opgeknapt. Voel me vijf jaar jonger. Die bioresonantie behandelingen deden emotioneel ook best veel. Ik kan nu meer rustmomenten nemen en niet alles moet meer, alleen als ik het wil. Al met al een hele totale behandeling en geen symptoom bestrijding met zalfjes en pillen, waarmee de onderliggende oorzaak niet wordt opgelost. Gordelroos is heel hardnekkig. Met MIR kom je denk ik ook al een heel eind. En anders bloed laten prikken op B en D tekort, veel water drinken, meer rust en geniet momenten in je leven inbouwen. Beterschap, ik hoop dat je er snel voor goed van af komt.

  • Hoi Jo, ik heb jaren last gehad van ” herpes virus” op mijn oog. Is volgens mij het broertje van gordelroos. Inderdaad lysine slikken helpt, maar wat mij het beste heeft geholpen is doordat in bij iemand die totaalbalans doet heeft uitgetest welke supplementen mijn lichaam optimaal sterk houden. ( voor mij B12, D en magnesium) sindsdien bijna niet meer gehad.
   Sterkte

   • Beste Jolanda, naast de MIR-Methode en lysine kreeg ik t boek van Medical Medium kado.Hier staat de oorzaak en behandeling in beschreven van oa herpes virus. Ik ben ermee aan de slag gegaan met verbluffend resultaat!

  • Hallo jo, ik heb mijn man destijds druppels gegeven tegen gordelroos die hem heel goed hebben geholpen.
   Stond destijds in het dikke boek van dr. Vogel. Het heet Mezereum D3, ook lysine kan daarmee helpen.
   Succes, ik hoop dat het helpt.

 14. 27 Jaar geleden is bij mij een kattenallergie ontstaan. 3 Dagen voordat we op vakantie zouden gaan, kwam mijn man ‘s avonds rond half 11 thuis en ging toen nog aan de auto lassen om hem APK goedgekeurd te krijgen. Ik was boos omdat hij dit niet eerder had geregeld. Onze kat stond aan de garagedeur te miauwen en ik heb hem boos de garage ingestuurd. Zelf ben ik boven gaan lezen. Na een half uur riep mijn man dat ik naar buiten moest want de auto stond in brand. De keuken zat al helemaal vol rook. Na anderhalf uur blussen vond de brandweer onze kat achter de bank in de huiskamer terug, ongedeerd. Deze is waarschijnlijk tegelijk met mijn man de garage uitgevlucht.
  Na 6 weken in een caravan achter in de tuin te hebben gewoond, konden we weer terug in ons huis gaan wonen. Vanaf dat moment had ik een kattenallergie. Ik dacht dat rook en roet mijn neusslijmvliezen zouden hebben aangetast of zo. Ik ben er verder nooit mee naar de dokter gegaan of zo, maar ben katten enigszins gaan mijden. En onze eigen kat heb ik nooit meer geaaid.
  Na het lezen van dit artikel begreep ik waar de allergie vandaan kwam: schuldgevoel naar onze kat toe en zoiets nooit meer mee willen maken.
  Na een MIr-Methode-Op-Maat en langere tijd de MIR-Methode blijven doen, kan ik nu zeggen dat de allergie zo goed als weg is. Soms nog een kriebelneus of een beetje jeuk aan de ogen, maar dat gaat zo weer weg. Ik kan de katten nu weer met een gerust hart aaien. Wat heb ik dat gemist!

 15. Hallo Mireille,

  dank je wel voor dit mooie en verhelderende stukje over allergie en hun al dan niet bewuste veroorzakers. Onlangs hoorde ik van een collega dat zijn dochtertje van drie lijdt aan glutenallergie. Er vinden regelmatig onderzoeken plaats in het ziekenhuis. Mijn vraag is nu natuurlijk: hoe komt zo’n driejarige peuter hieraan, sterker nog hoe komt ze ervan af?
  Warme groetjes uit Almelo van Marja!

  • Beste Marja,
   Voor mij zijn het ook raadsels hoe het kan dat kinderen al bepaalde aandoeningen hebben. Het is puur giswerk. Wanneer een kind onvoldoende goede darmflora mee krijgt vanaf de geboorte, zou daar al een oorzaak kunnen liggen. Ik zou het niet zo vanaf een afstandje kunnen zeggen.
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Marja, mijn eczeem begon toen ik 2 jaar was, in 1962. Na mijn 12-e: hooikoorts en later astma erbij. Via Naet therapie, die veel lijkt op MIR en kinesiologie, kwamen mijn therapeute en ik er achter dat de oorsprong van de allergie al voor mijn geboorte plaatsvond, nl. zware stress omstandigheden van mijn moeder. Zelfs vorige levens kunnen invloed hebben. Misschien een idee om de herkomst te testen?, bij kleine kinderen gaat dat dan via de moeder. Warme groetjes van Margot!

   • Hollo Marja, nog even een aanvulling: Ik heb de Mir methode enkele weken gedaan. helaas gestopt want ik vond het te heftig. Overigens wel een teken dat het ‘wat’ doet! Na enkele weken rust weer begonnen, maar nu doet mijn vriendin het voor me. Na 2 weken basiszinnen heeft ze er één toegevoegd en dat is: moeder loskoppelen, daar zijn we nu al 3 weken mee bezig en het voelt weer heftig met een prop in de keel (emoties), maar … te doen! Volhouden nu tot de 3 zinnen rustig voelen en dan weer één toevoegen. Groetjes van Margot

    • Beste Margot,
     Ik kan me voorstellen dat je dit advies geeft, omdat het bij jou werkt. Er is alleen wel iets op tegen. Je raakt dan de issues aan die bij stap 3 horen en daarmee haal je het systeem van de MIR-Methode uit elkaar. Stap 3 heeft bijvoorbeeld veel raakvlakken met stap 4 en 8. Werk je aan stap 3, maar niet aan de andere stappen, dan kunnen mensen JUIST klachten krijgen. Ik heb daarom liever dat mensen alleen stap 5 en 7 doen en na 2 weken naar alle 9 stappen. (Zie ook de veel gestelde vragen.) Is het dan te heftig, dan kunnen mensen naar 1x per dag gaan, of naar 1x per week. Maar nooit stappen weglaten. Ik schreef dat een keer in een artikel, misschien dat ik het dan nog wat duidelijker maak. Dankjewel in ieder geval voor je lief bedoelde hulp aan Marja!
     Hartelijke groetjes,
     Mireille

 16. Beste,
  Ik heb een histamine intolerantie en krijg daardoor op onmogelijke momenten diarree die ik niet kan ophouden waar ik ook ben.
  Al een jaar neem ik Daosin en 3 verschillende probiotica’s.
  Ik mag geen voedsel eten dat histamine bevat dus heb ik een heel sober dieet daar histamine in alles aanwezig is.
  Het is zover dat ik bijna niet meer weg ga uit angst niet tijdig een wc te vinden indien nodig. Het is een fobie geworden en het beheerst volledig mijn leven. Kunt u me helpen? dank

  • Beste Yves,
   Probeer de MIR-Methode en geef je lichaam de kans de angsten te verwerken en om de histamine weer te gaan aanvaarden. Er is ooit een oorsprong geweest die de histamine-intolerantie heeft veroorzaakt. Met de MIR-Methode kun je aan die oorzaken werken. Duurt het je te lang, dan kun je altijd nog een consult bij een MIR-Methode begeleider aanvragen om je hier sneller doorheen te helpen.
   Veel sterkte!
   Mireille

  • Naast de MIR-Methode zou je Een kinesioloog die met naet werkt kunnen raadplegen. Dit versnelt het hele proces met je allergieën. Zo ben ik zelf met een paar behandelingen van meerdere allergieën afkomen.

  • Hoi Yves,

   Wat vervelend! Ik zelf heb ook te maken met histamine intolerantie. Ik gebruikte ook afwisselend verschillende probiotica, met gemixt resultaat. Tot ik erachter kwam dat er probiotica soorten zijn die histamine produceren en anderen die histamine afbreken. Ik ben nog alleen histamine afbrekende probiotica gaan gebruiken, wat erg heeft geholpen. Wellicht een tip voor jou? Ook ben ik gestopt met het eten van graan producten en heb ik zo goed als alle suikers uit mijn dieet gehaald. Vanaf dat moment voel ik me stukken beter en kan ik met veel minder klachten over straat. Wellicht dat je er ook wat aan hebt! Succes…

   • Hallo Noel,

    Kunt u probiotica noemen die histamine remt? En probiotica die histamine bevorderd?
    U schreef daarover in een bericht aan Yves.

    Alvast bedankt voor de moeite

    • Hallo Ank,

     Ik ben geen specialist op dit gebied, dus luister vooral zelf goed naar je eigen lichaam en zoek zo nodig iemand die je hierbij kan ondersteunen. Dat gezegd, de volgende bacterie soorten zouden volgens verschillende onderzoeken verlichting kunnen bieden bij het afbreken van histamine: Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum (is een subsoort van infantis) en Lactobacillus plantarum.

     Zoals ik al zei: luister vooral goed naar je eigen lichaam. Het verbeteren van je darmflora is denk ik het meest cruciale in het gevecht tegen allergieën. Ik ben er al een hele tijd mee bezig, heb nog een hele weg te gaan, maar merk wel erg hoopvolle vooruitgang. Blijf er mee bezig en laat je niet uit het veld slaan als je geen snelle verbetering merkt. Alleen probiotica is overigens niet genoeg; ga er voor de volle 100% voor en je zult ook geholpen zijn. Succes!

     • Beste Noel,

      Ook ik sukkel al jaren met histamine intolerantie. Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede probiotica met enkel de histamine verlagende bacteriën, maar zonder succes. Mag ik vragen welke probiotica jij gebruikt? Is hier waarschijnlijk al een oude post, maar ik hoop alsnog dat je het zal lezen:-)

      Wat eet je dan nog qua koolhydraten als je de granen vermijdt?

      Heel erg bedankt! Groetjes

      • Beste Inge,

       Wat vervelend te horen! De zoektocht naar de juiste probiotica is ook voor mij telkens een opgave, vooral omdat ze lastig verkrijgbaar blijken te zijn hier in Nederland. Ik gebruik op dit moment probiotica die maar 1 bacteriestam hebben en die combineer ik dan met andere enkel stammige probiotica. Ik weet niet wat het beleid van dit forum is, dus ik ga hier geen specifieke namen van webshops noemen, maar als je me je mail adres geeft, dan kan ik je via mail wel meer info geven? Ik heb daarnaast ook nog het geluk dat mijn zus bij een apotheek werkt. Die kan via de groothandel dingen voor mij mee bestellen die ze normaal niet in het assortiment hebben. Wellicht kan jou apotheek dit ook voor je doen?

       Wat betreft koolhydraten; ik eet nu ipv brood rijstwafels met beleg (niet ideaal, maar wel minder zwaar voor de darmwand) en verder zo af en toe eens zoete aardappel. Verder zorg ik wel voor meer gezonde vetten, zodat ik daar mijn energie uit kan halen. Maar dat is het dan ook. Gewoon groente en vlees, met eigen gemaakte soepen 🙂

 17. Beste Mireille,
  Ik ben 54 jaar en bijna mijn hele leven allergisch, in alle vormen en voor vele dingen. Het gaat sinds de NAET therapie in 2007 veel beter, maar ik ben nog niet klaar en ik wil onafhankelijk worden van therapieën . Onlangs met Reiki 2 begonnen en nu net met de MIR. De reiki zal de MIR versterken!
  2xdaags zeg ik de 9 zinnen 3 keer, en het effect zal er zijn. Kan je je voorstellen wat voor effect het heeft als je je leven lang (als kind) hoort: “jij mag dat niet eten, want dat is slecht voor je”! Of: “ze is al enkele weken ‘schoon'”, dus was je vies met eczeem. Voor alle ouders/volwassenen met allergische kinderen: WEET WAT JE ZEGT TEGEN JE KIND/over je kind. ‘Words are killing or healing”.
  Lieve groet, Margot

 18. Mooi stuk over allergieen, Mireille, ik ervaar het als regressietherapeut ook zo! Als ik samen met mijn cliënt erachter komt wat er aan ten grondslag ligt, en we kunnen die angel eruit halen, prachtige resultaten gezien!!

 19. Beste Mireille,
  Ik ben al ongeveer ‘n half jaar bezig met de MIR-Methode en daarbij ook onder behandeling van een MIR-Methode begeleider.
  Ik reageer heel gevoelig op de MIR-zinnen en daardoor worden de zinnen telkens goed en voorzichtig uitgetest,ik geef door die gevoeligheid wel meteen feedback terug, een teken dus dat het zeker iets doet, alleen tot op heden verergeren de klachten zich nogal, maar heb ook behoorlijk veel klachten waar ik eerst doorheen moet, denk ik.
  Mijn vraag is: ik heb sinds enkele maanden veel last van bittere lippen en
  huid rondom mijn mond, ook wat bultjes/oneffenheden aan de binnenkant van mijn onderlip en ‘n klein blauw bultje op mijn onderlip.
  Mijn MIR-Methode begeleider heeft het uitgetest en de eerste keer testte ze dat het door de zin ‘Meridiaan zuiveren’kwam, de volgende keer uitgetest en toen kwam het door ‘hormoonstelsel in evenwicht brengen’.
  Mireille, kan je mij vertellen of dat daardoor kan komen, als het al enkele maanden duurt, komt zoiets vaker voor??
  Hartelijke groetjes!

  • Beste Maria,
   Ja, dat kan vaker voorkomen. Je lichaam heeft de tijd nodig om het fysiek uit te werken wat er in je binnenste is. Het is ook heel belangrijk dat je water drinkt en dat je met de MIR-Methode begeleider nagaat of medicijnen een rol spelen bij je klachten.
   Veel geluk en sterkte!
   Mireille Mettes

 20. Dank je wel voor je mooie brieven altijd. Ik heb zelf sporiasses en is het laatse jaar erger geworden. Ben zelf ook gevoeliger geworden maar toch, heel vervelend; Zou er graag vanaf willen. Creme van de dermatoloog werkt ook niet altijd. Doe al een 4 tal maanden de MIR. Wat kan ik nog meer doen ??? Marionne

  • Beste Marionne,
   We hebben een paar mensen die voorzichtige verbetering melden bij psoriasis, maar nog niet overtuigend. Het is een indringende huidziekte die zich niet snel gewonnen geeft. Ga vooral nog lange tijd door. Als je versnelling wilt aanbrengen, ga dan naar een MIR-Methode begeleider. Zij kan dan met spiertesten uitzoeken waar je diepere blokkades nog zitten en die met jou samen wegwerken.
   Groetjes en ik hoor heel graag hoe het met je gaat!
   Mireille Mettes

  • Hoi Marionne,
   Wellicht kan b12 je helpen. Eerst je bloedwaarden laten checken bij iemand die echt verstand van heeft van wat b12-tekort met je lichaam doet, bij mij is dat een orthomoleculaire huisarts. B12-tekort kent vele symptomen, waaronder psoriasis. Ik krijg voor vermoeidheidsklachten b12-injecties, daarbij neem ik een aantal keer per week een goede b11 voor de opnamen, deze twee vitaminen werken samen. Ik ben erg opgeknapt.
   Veel succes en gezondheid,
   Larissa

 21. Hallo Mireille,

  Ik doe mir Methode al een tijdje ik zie grote voor sprongen zoals mijn angsten verdwijnen, durf meer.
  Mijn zoon is verstandelijke gehandicapt en zwakbegaafd zou ik hem ook die stappen met hem kunnen doen.
  Want hij heeft veel last van bloedende tandvlees.
  groetjes Rachel

  • Beste Rachel,
   Ja, dat kan. Als jij de eerstverantwoordelijke voor hem bent. Als hij in een instituut is waar hij wordt verzorgd, moet je de verzorging op de hoogte brengen dat je de methode begint, omdat het kan zijn dat hij de eerste dagen extra gaat ontgiften, dus bijvoorbeeld meer ontlasting heeft.
   Veel succes en houd me op de hoogte hoe het gaat!
   Groetjes, Mireille

 22. Hoi Mireille,

  Enige maanden geleden heb zeker 2 maanden de MIR methode toegepast en ik ben je er erg dankbaar voor wat dit mij heeft gebracht.
  Wat betreft allergieen heb ik een vraag. Ik ben in mijn 2 zwangerschappen extreem misselijk geweest. Mijn 2e zwangerschap heb ik om die reden moeten laten afbreken, zo ziek was ik.
  Kan je ook allergisch zijn voor het zwangerschapshormoon? Zelf vermoed ik dat mijn lichamelijke reactie toendertijd te make had met vroegere onverwerkte jeugdervaringen, angsten, hechtingsproblemen. Heb jij hier ooit van gehoord? Groet Rina

  • Beste Rina,
   Ja, dat kan beslist. Er zijn vele oorzaken waardoor vrouwen extreem misselijk zijn tijdens de zwangerschap. ik hoop dat je de oorzaken langzaam maar zeker kunt uitwissen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 23. ik heb een vraag:mijn dochter heeft een poes die een allegie heeft,gevoelig voor antie vlooienspray,krijgt hiervoor medicijnen.ik weet dat ze zich druk maakt over het wel accepteren van een hondje dat over een paar weken in huis zal komen.of kat en hond wel met elkaar zullen matchen.ik wil haar zo graag helpen!!!liefs rose.

  • Beste Rose,
   Het enige dat je kunt doen, is je dochter de MIR-Methode ‘s laten zien, maar je kunt het niet voor haar doen. Ze kan ook de hond en kat behandelen met de MIR-Methode, zodat ze meer in harmonie met elkaar gaan samenleven, mochten ze het niet met elkaar kunnen vinden.
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

  • Beste EvaMaria,
   Ja, dat realiseerde ik me kort daarop ook dat het de eerste 3 letters van mijn naam zijn. Toeval, toeval en nog ‘s toeval! Maar ja, wat is toeval?
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 24. Hi Mireille,
  Ik heb mn hele leven nagels gebeten en haatte mezelf ervoor,sinds ik met de MIR begonnen ben ,groeien mijn nagels,4 weken en ben zo happy met het resulaat.
  Heel erg bedankt om dit vrij te geven!
  Zou ik m’n kleinkinderen op afstand kunnen behandelen met de MIR-Methode, ze zijn door zoveel heengegaan dit laatste jaar? M’n dochter gelooft niet in de alternatieve heling
  Anna
  Ik krijg de Nieuws brief en ben er erg blij mee…

  • Beste Anna,
   Wat fantastisch dat het nagelbijten verleden tijd is! Ben heel blij voor je!
   Nee, je kunt je kleinkinderen helaas niet ongevraagd behandelen. Je moet altijd toestemming hebben van de ouders, hoe moeilijk het ook is om toe te kijken. Zie hiervoor ook de veel gestelde vragen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 25. Beste Mireille,
  Toen ik de reacties doorlas, kwam ik de ziekte “gordelroos” tegen. Ik heb dit vorig jaar ook gehad. Oorzaak stress. Huisarts kon niets voor me betekenen. Dus ging ik naar een therpeut
  die met Vita producten werkt. Was daar al eerder geweeest. Ze hebben een virus middel.
  Het resultaat was verbluffend! Ik kreeg de druppels Synthesis 98 en vanaf dag 1 van inname (na getest te zijn) al resultaat. Ik sliep weer , de jeuk en pijn nam af.
  Hele linkerkant van mijn gezicht zat onder de puisten met kop. Het virust is een overblijfsel uit de jeugd na waterpokken.
  Daarna moet je nog een nabehandeling hebben van de Vita therpeut. Het is een zenuwontsteking, en een nogal gevaarlijke ziekte en wat ik laatst in een krant las, dat de kans op een hersenbloeding groter is, tijdens de ziekte. Hopenlijk heeft iemand hier wat aan. Meer info vind je op http://www.vitaproducten.nl .

 26. Hoi Mireille. Sinds een maand ben ik ineens niet meer allergisch voor een kat die soms in huis op bezoek komt. En het grappige is, mijn zoon ook niet! Terwijl we eerst wel reactie hadden. Kan mijn zoon, die zeer gevoelig is, ‘meeliften’ op mijn MIR-bezigheden? (Hij slaapt altijd als ik het doe dus hoort me niet)Groetjes Esther

  • Beste Esther,
   Wat een leuk resultaat! Ja, het kan heel goed zijn dat je je zoon hebt ‘losgekoppeld’ met stap 3. Wat er dan gebeurt, is dat hij jouw emoties, jouw gevoeligheden niet meer van je over hoeft te nemen. Sommige kinderen zijn sterk ‘verweven’ met hun ouders, gewoon omdat ze van hen houden. Als je de MIR-Methode doet, komt iedereen meer op zichzelf te staan en kunnen dit soort ‘kruisbestuivingen’ als allergieën ook verdwijnen, vooral als de allergie eigenlijk door emoties was veroorzaakt.
   Ben heel blij voor jullie!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

   • Hoi Mireille, ja het is eigenlijk wel frapant, ik besef me nu ook dat mijn zoon nu niet meer bang is voor dieren terwijl dat eerst wel zo was. Ik had het niet aan de MIR-methode gekoppeld maar nu jij dit zo schrijft! Zelf ben ik bang voor grote honden, omdat ik ooit gebeten ben door de hond van mijn oma en mijn vader ooit gebeten heb zien worden door een grote hond op de camping. Ik wilde deze angst niet aan mijn zoon doorgeven maar dit was denk ik helaas toch gebeurd. Toen we laatst in het park waren en ik een grote hond zag waar we langs moesten, wilde ik dat mijn zoon en ik zouden wachten totdat hij weg was. Mijn zoon zei: ‘nee mama, kom maar, ik hou je hand wel vast.'(hij is pas 5 :-)) En we zijn er toch langs gelopen (ik wel met kloppend hart…) Ik dacht waar komt dat toch ineens vandaan bij hem? Te gek, jouw methode, heel veel dank voor je goede werk en alle moeite en tijd die je eraan besteed!!
    Esther

    • Beste Esther,
     Ben erg blij voor je dat je zoon het zo mooi heeft kunnen doorbreken! Nou jij nog! Ik ben zelf ook meerdere keren door honden gebeten en voel die angst nu ook niet meer, dus het is echt mogelijk!
     Hartelijke groetjes,
     Mireille Mettes

 27. Beste Mireille,
  Heb sinds een jaar regelmatig last van huiduitslag en jeuk,ooglid hals zijde neus, ben van kinds af aan bekend met atopische eczeem,dermatoloog schrijft hydrocortisonzalf voor, wil dit zo min mogelijk gebruiken, het is wel het enige middel waardoor het tijdelijk verdwijnt. Doe sinds febr. de mir methode 2xp.d. wil er mee doorgaan, maar sta ook op het punt opnieuw een afspraak te maken met een dermatoloog. Wordt er n.l. onrustig van.
  Wat is uw opinion hierover? Dank voor alle informatie en support. Trees

  • Beste Trees,
   Als je het idee hebt dat een dermatoloog nodig is, maak dan vooral een afspraak. Artsen kunnen je huidproblemen misschien helpen verlichten en dat is altijd de moeite waard. Als je huidklachten te lang blijven aanhouden, overweeg dan ‘s om ook een afspraak te maken bij een MIR-Methode begeleider. Die staan hier op de website vermeld.
   Veel geluk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 28. Ik vind het erg interessant om de omschrijvingen te lezen van de stappen 3 t/m 6
  Ik ben ook erg benieuwd naar de overige omschrijvingen. Steeds als ik bv stap 3 las vader loskoppelen /moeder loskoppelen dacht ik: hm die wil je toch niet loskoppelen die zijn toch belangrijk voor je. maar nu ik de omschrijving heb gelezen denk ik daar nu heel anders over als ik bij stap 3 ben.
  Hoe zou ik aan de overige omschrijvingen kunnen komen?

  MVG
  Esther

  • Beste Esther,
   Bekijk de instructievideo. Daarin leg ik alle 9 stappen uit. Je kunt het ook terug vinden in mijn boek. Of je schrijft je in voor de 6 weken begeleidingsmailtjes op de home page. Kost je niks. Dan krijg je elke dag een kort berichtje in je inbox en daarin zit ook de uitleg van alle 9 stappen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 29. L.S.,
  Verbazingwekkend! Ik was altijd doodsbang om ergens in te knippen, haar, stof, wat dan ook. Oorzaak: ik heb ooit eens van een pop het haar afgeknipt en kreeg toen zo ongenadig op mijn kop van mijn moeder, buiten alle proporties. Koppel moeder los! en zo zijn er wel meer dingen. Mijn zoon was niet gelukkig in Nederland; had altijd zeer droge plekken op zjn handen. Sinds hij zijn droom is achternagegaan en in Azië woont en… gelukkig is, is er geen spoor meer van extreem droge plekken.
  Koppel vader los, dank, dank voor de MIR methode.
  Inge

  • Beste Inge,
   Wat fijn dat zo’n oude gebeurtenis nu geen invloed meer op je heeft! Ik ben blij voor je dat je het hebt los kunnen laten. En ben ook heel blij voor je zoon!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 30. Beste Mireille,

  Heb een vraag,mijn zoon heeft last van kleine wratjes maar dan een flink aantal bij elkaar.Mijn zoon is 8 jaar,verder kan hij niet alleen gaan slapen moet altijd eerst iemand bij gaan liggen voor hij gaat slapen.

  grt, frank

  • Beste Frank,
   Wratjes kunnen met de MIR-Methode goed opgelost worden. Je zoon doet dan gewoon de 9 stappen. Voor het in slaap vallen, is het waarschijnlijk belangrijk dat hij meer veiligheid van binnen voelt. Dat wordt met de 9 stappen ook aangepakt, o.a. via stap 7. Het is fijn als de ouders (als dat kan) ook de MIR-Methode bij zichzelf doen.
   Veel geluk en ik hoor graag hoe het met hem gaat!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 31. Mijn allergie is aan het verbeteren
  Voel me goed bij de MIR-Methode. ben nu 4weken bezig heb afgelopen 2weken de twee eerste stappen gedaan. Tekorte aanvullen en basis behoefte aanvullen.het was anders even te veel.dank voor het sturen van de berichtjes Ineke Martina

  • Beste Ineke,
   Wat fijn dat je allergie aan het verbeteren is! Ik ben heel blij voor je! Heb je ook de 6 weken begeleidingsmailtjes aangevraagd? Die zijn heel leuk om elke dag te lezen. Kun je je voor aanmelden op de homepage van deze website.
   Veel geluk en laat me horen hoe het gaat!
   Groetjes, Mireille Mettes

 32. Ik ervaar positieve en negatieve reacties van mijn lichaam. In de eerste 2 welen was ik erg onrustig en in mezelf gedesoriënteerd . Daarbij ook veel kleine pijntjes. Maar na die twee weken komen emoties los die ik relateer aan mijn verleden die omgezet worden in woede en angst. Eigenlijk ben ik in paniek omdat ik niet weet wat er gaat gebeuren met mijn omgeving en mezelf. Ik heb nooit bedacht dat het allergische reacties waren en ben benieuwd hoeveel herverdeling zijn.

  • Beste Jurgen,
   Ja, het is echt een merkwaardig verschijnsel dat je letterlijk allergisch voor andere mensen kunt zijn. Het goede nieuws is dat het ook weer los te laten is. Ik hoor het graag wat het jou uiteindelijk brengt!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 33. Beste Mireille,
  Ik heb iets leuks meegemaakt. Sinds kerst en nieuw een aantal jaren geleden slaapt mij hond bij mij in de kamer, want hij wordt onrustig van al die klappers en donderbussen en wil ze als het ware achterna.
  Als hij in de kamer is, is hij rustig; maar enkele keren na middernacht tikt hij tegen me aan om eeruit te kunnen; niet om een behoefte te doen, maar om te blaffen tegen de honden van de burewn en dan maken ze een hels lawaai en dat wil ik niet. Nadat ik de tip gegregen heb van dat MIR ook goed werkt bij dieren en dat ik ze gedurende 2 weken zou moeten behandelen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik hem 2 x behandeld; verder heb ik het nog eens 2x gedaan met zijn foto.
  Mireille, sindsdien ligt Maksi, mijn lieve hond de hele nacht rustig en maakt geen aanstalten om naar buiten te gaan. Ik vind dit geweldig!Hartelijk dank voor de geweldige tip. Lucila

  • Beste Lucila,
   Wat leuk om te lezen! Ja, dieren reageren zo mogelijk nog veel sneller op de MIR-Methode. Altijd heel bijzonder om te ervaren. Ik ben erg blij voor je dat Maksi de schrik van oud & nieuw heeft los kunnen laten! Wat moet dat heerlijk zijn om weer rustig te kunnen slapen rond middernacht!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 34. lieve Mireille ben 2 maanden bezig heb een allergie voor wat rood is tomaten enz en een hoóikorts allergie en heb van de week een tomaat gegeten heerlijk en het heeft me niets gedaan geen reactie gehad kon het niet weerstaan had er zo;n trek in zo blij om en nu nog de hooikoorts overwinnen dank je wel voor je mail liefs maria

  • Beste Maria,
   Wat fijn om te lezen dat je niet meer allergisch bent voor tomaten! Ik ben erg blij voor je dat je geen reactie meer merkte! Ja, gewoon doorgaan. Allergieën kunnen er soms lang over doen voordat ze zich gewonnen geven.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 35. Hallo Mireille,
  Dank voor je informatie van vandaag over allergieen .
  Zelf heb ik nu al weer 42 jaar lang elke zomer hooi koorts . Wat is overgegaan op m’n bronchieen heel benauwd etc.
  In de weer met puffers . Momenteel gaat het veel beter maar ben dan ook ouder en…. zoals men zegt nemen dan de klachten af ! Zou waar kunnen zijn maar de huid klachten zijn er voor in de.plaats gekomen !
  Ben na een lezing van je in wijchen begonnen met de mir.! Maar 2 weken geleden gestopt. Maar heb het voornemen om vandaag weer te starten. Overigens mijn allergie is begonnen na de geboorte van m’n oudste.dochter! Toch geen echt nare ervaring nadat je haar in de Armen kunt nemen ! Ik blijf maar weer doorgaan met de MIR-Methode.
  Mariëlle succes wens ik je en voor mij zal het vast ook gaan helpen laat ik hopen.
  Hartelijke groet. Marie-Anne

  beginnen

  • Beste Marie-Anne,
   Een bevalling is voor de meeste vrouwen een intense ervaring wat beslist effect op je kan hebben. Dat je je kindje dan uiteindelijk in de armen kunt houden, is natuurlijk een geweldig cadeau daarna. De intense ervaring is er echter wel. Ik hoop van harte dat de echte diepere oorzaken zich gewonnen zullen geven. Fijn dat je het nog een tijd wilt proberen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 36. Doe stap 3 nu,VIND STAP 3 WEL VREEMD OM HET TE BENOEMEN, MAAR ik begrijp stap 3 wel. ik vind de MIR-Methode heel fijn!! en merk er veel van, beter slapen, rustiger, nekklachten Fibromyalgie minder heftig, beter inslapen, meer geduld, minder opvliegend,doe mijn zegje. MAAR HEB GEEN ALLERGIE nu MAAR OPEENS GORDELROOS VAN 23 APRIL 2014 DAT IS VERVELEND BR!! MVG IEN

  • Beste Ien,
   Ja, gordelroos is beslist niet prettig! Heb je je huisarts al laten controleren? Gordelroos is bij mijn weten een virus dat aangepakt kan worden door je immuunsysteem, op voorwaarde dat je immuunsysteem adequaat reageert. De MIR-Methode werkt met de 9 stappen langzaam maar zeker aan het versterken van je immuunsysteem. Ik hoop dat het zich uiteindelijk gewonnen gaat geven. Houd me op de hoogte en heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille Mettes

 37. Ik kreeg vroeger zo rond de 5/6 klas zomaar ineenkeer heel hevig last van Hooikoorts,dat heeft een aantal jaren geduurd,en behoorlijk heveig, tot echt koorts aan toe, de laatste jaren nergens geen last meer van, nu beginnen mijn ogen zachtjesaan te jeuken, soms wil in deze Meimaand de allergie wel eens terug komen.
  En wat lichte jeuk op mijn rechterhand, tussen de ringvinger en pink…
  Ik ga gewoon door met de MIR methode, het heeft mij al een heel eind geholpen.

  • Beste Fiona,
   Ja bijzonder dat zo’n allergie ineens op duikt! Boeiend te weten wat daaraan vooraf ging, als je er al ooit achter komt. ik hoop dat de laatste klachten zich gewonnen gaan geven en dat de MIR-Methode je goed zal doen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

  • Beste Anneke,
   Voor allergieën is het het beste om gewoon door te gaan met alle 9 stappen, 2x per dag. Het contact dat je daarmee met jezelf maakt, is heel belangrijk en helend.
   Groetjes! Mireille Mettes

 38. Na een raketaanval in Zagreb heb ik een stof allergie. Ik was tijdens de aanval gewoon veilig binnen maar zag wel een vrouw op straat lopen en een fractie v.e.sec lag ze dood neer. Afschuwelijk. Nu hoop ik dat t met de MIR-Methode over gaat.

  • Beste Tjitske,
   Ja, dit is een heel duidelijk voorbeeld. Ik hoop van harte dat je de herinneringen aan die afschuwelijke gebeurtenis kunt uitwissen en dat je allergie dan ook mee verdwijnt.
   Veel geluk en sterkte!
   Groetjes, Mireille Mettes

 39. Hoi Mireille,
  Ik doe al maanden de MIR methode en ik merk wel dat ik sterker word.
  Ik heb net jouw stukje gelezen over allergieen. Ik ben echt super allergisch.
  je spreekt over om oude emoties los te laten. Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik moet loslaten.Hoe kom ik daar achter? Ik zou zo graag willen dat het beter gaat met mijn allergieen. Ik hoop wat van je te horen.
  En ik ga trouw door met de MIR methode 🙂
  Dank je wel daarvoor.
  Groetjes Daphne

  • Beste Daphne,
   Wanneer je de 9 stappen van de MIR-Methode blijft doen, wis je langzaam maar zeker alle oorzaken uit. Je pakt dan alle emoties weg die onder de allergieën zitten. Als je precies wilt weten welke emoties het zijn, kun je het beste een keer naar een MIR-Methode begeleider gaan om het te laten uittesten. Ik hoop ook ontzettend voor je dat je de allergieën kunt overwinnen! Heel veel geluk en laat het me horen hoe het gaat.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 40. Dag Mireille,

  Ik pas de MIR-methode nu 2 weken toe. Ik heb het gevoel dat mijn lichaam hard aan het werk gaat met al de instructies uit de 9 stappen. Vorige week kreeg ik een schimmelinfectie in de vagina, iets waarvan ik al jaren geen last meer heb gehad. Kan dit een reactie zijn op de MIR-methode ?

  Groetjes, Els

  • Beste Els,
   Een vaginale schimmelinfectie kan vele oorzaken hebben. Ik zal er ‘s een artikel aan wijden. De MIR-Methode zorgt er wel voor dat schimmels aan het licht komen en werkt ze langzaam maar zeker weg, doordat de zuurgraad in de vagina verbetert.
   Sterkte en zonodig langs je huisarts gaan om het sneller aan te pakken.
   Ook veel geluk gewenst!
   Groetjes, Mireille Mettes

 41. Hallo Mireile Het was leuk jou te ontmoeten in België, krachtige dame ben jij. Toen ik je vroeg waarop ik na het doen van de MIR-Methode (nu toch al bijna 6 maanden) gevoeliger geworden was voor opmerkingen van mensen, zei je dat ik mijn grenzen leerde kennen. Weet je nog? Mag ik dat dan beschouwen iemand die er bijna naakt bij staat omdat opgelegde normen verdwenen zijn en ik terug voel? En komt er dan ook een tijd dat ik mijzelf terug mag optutten met wat ik graag wil, met eigen waarden en normen?

  • Beste Lucrèce,
   Ja, zoals je het beschrijft, is hoe het kan voelen. De normen en waarden van anderen heb je altijd voor waar aangenomen, maar als nu blijkt dat het niet de jouwe zijn, dan sta je even met lege handen. Totdat je van binnenuit weer helder krijgt wat jij zelf wilt. Dan bouwt alles op en sta je sterker dan ooit. Dit is eerder een kwestie van weken dan maanden, hoor.
   Veel succes en geluk met je herwonnen zelf!
   Mireille Mettes

 42. hallo Mireille.
  Met aandacht lees ik je mailtjes.
  Nu heb ik een vraag: wanneer je gestoken wordt door een wesp/ bij
  en je krijgt (zoals ik) daar een anafylactische shock door, wat is daarvan dan de achterliggende oorzaak?

  • Beste Anke,
   Over anafylaxie kan ik nog niet zoveel zeggen. Het heeft met een enorm sterke paniekreactie van het lichaam te maken. Zou je die willen aanpakken met de MIR-Methode, dan moet je de MIR-Methode echt heel lang blijven doen. Je kunt wel de EHBO leren tijdens een workshop, want die kun je gebruiken op het moment dat je gestoken wordt. Ik leer die EHBO ook tijdens de ‘Be the MIRror’-dag.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille Mettes

   • Net als Anke heb ik ook een anafylactische shock gehad met veel braken en diarree. Ik ben gevallen en heb een behoorlijke hersenschudding opgelopen. Ik was niet aanspreekbaar en mijn man moest een ambulance bellen. Het heeft lang geduurd eer ik er weer bovenop was. Mijn concentratie is sindsdien nog steeds niet optimaal. Wel heb ik het gevoel gehouden alsof ik een enorme lichaamsreiniging heb ondergaan.Ik ben er goed mee weggekomen. Jammer is wel dat ik een stuk onbevangenheid in de natuur ben kwijtgeraakt. Hopelijk krijg ik deze zomer meer zelfvertrouwen. De wesp kon er tenslotte ook niets aandoen dat ik toevallig in zijn route liep.
    Onze kinderen hebben vooral veel last van atopisch eczeem. Dat begon direct natdat ze van de borstvoeding afwaren. Wat kan hier voor de onderliggende reden zijn? Hartelijke groeten

    • Beste Victoria,
     Ik kan me voorstellen dat je de natuur niet meer zo onbevangen in gaat als voorheen. Ik hoop van harte dat je lichaam minder heftig gaat reageren op wespensteken, maar houd er rekening mee dat je daarvoor de MIR-Methode heel lang moet blijven doen. Liefst een keer naar een MIR-Methode begeleider gaan om specifiek te werken aan de oorzaken van de allergische reactie. De oorzaken voor het atopisch eczeem kunnen er vele zijn. Het meest voor de hand liggend is het missen van mama. Dat kun je al aanpakken door de 9 stappen bij hen te gaan aaien. Bij stap 3 komt dan het ‘moeder loskoppelen’ wat hen rust kan geven. Ze komen dan los van het gemis en kunnen daardoor weer vrijuit contact met je maken. Mocht de oorzaak bij andere emoties liggen, dan pak je die sowieso aan met de 9 stappen.
     Hartelijke groetjes en veel sterkte!
     Mireille Mettes

 43. Hallo Mireille,
  Helaas heb ook ik ruim ervaring met allergieën. Ik heb 18 jaar! hevig last van hooikoorts gehad, verschrik-ke-lijk kan ik je zeggen. Het begon tijdens mijn 2e zwangerschap, ik wist dus dat het daarmee te maken had. Maar wat???
  Nu ben ik bij een healer geweest en wat blijkt? Ik heb toen ik net zwanger was, onbewust de conclusie getrokken: O, dan heb ik straks 2 kinderen, dan kan ik NOOIT meer iets voor mezelf doen! Link met hooikoorts is, dat het voorjaar DE tijd is iets nieuws te beginnen, te groeien, jezelf te ontwikkelen. Maar mijn onbewuste houdt mij tegen, want: ‘ik kan NOOIT meer……’ Kortom, ik heb die overtuiging omgezet, ik ben weer nieuwe dingen aan het ondernemen, laat mijn kinderen hun eigen dingen doen en: Ja, mijn hooikoorts is (99%) over!

  • Beste Josefien,
   Wat prachtig dat je het in jezelf hebt kunnen omzetten! Ik ben erg blij om te lezen hoe mooi je het hebt weten te veranderen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 44. Ja wat fijn he dat we onze allergieen zelf kunnen oplossen. Reactie op de stof van de allergie gebeurt door een overdreven reactie van het immuunsysteem. Fijn dat het nu zelfs wetenschappelijk is bewezen, door een onderzoek van het Radboud, dat we zelf ons immuunsysteem kunnen beïnvloeden door onze mindset.super toch?!

  • Beste Ina,
   Ja, ik zag het gisteren ook op televisie. Het zijn enorme stappen voorwaarts voor de alternatieve geneeskunst.
   Hartelijke groetjes1
   Mireille Mettes

 45. Wonderlijk dat je vandaag komt met allergie, ben net naar de dokter geweest voor de allergie, hele gezicht en ogen op gezwollen. Ik dacht door een nieuwe zonnebrand olie die ik op mijn gezicht had gesmeerd , zou het dan toch kunnen dat het met emoties te maken heeft?hoor graag van je.de 9stappen doe ik nog regelmatig.

  • Beste Sprina,
   Het kan door de zonnebrand komen, maar ook door emoties. Dat is een kwestie van uitzoeken, of goed observeren wat er gebeurt als het nog ‘s voor komt. Gewoon doorgaan met de 9 stappen, maar als het nog ‘s gebeurt, een keer een afspraak maken bij een MIR-Methode begeleider om het preciezer te laten uitzoeken wat er is.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille Mettes

  • Beste Erna,
   Kijk op deze website, bekijk de video’s en je weet al heel veel om er mee te kunnen beginnen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 46. Dag Mireille, toeval bestaat niet? Lees je artikel… Vorige week kreeg ik een enorme allergische reactie. Zo erg dat ik naar de huisartsenpost moest. Enorme plakkaten en vreselijke jeuk, galbulten over het hele lichaam. Ik dacht toen dat alles er misschien uitkwam door de voorafgaande MIR-Methode die ik al weer een tijd deed en vlak voor de allergische reactie ermee gestopt. Nu ben ik sinds 3 dagen ontzettend grieperig terwijl ik dat een paar jaar!! niet meer heb gehad. K ben vandaag weer opnieuw begonnen met de MIR-Methode. Denk jij dat er een verband bestaat? Grt Diana

  • Beste Diana,
   Ja, er zal zeker wel een verband bestaan, maar hoe precies weet ik niet. Dat zou je bij een MIR-Methode begeleider kunnen laten uittesten. Het is een goed teken dat je grieperig bent. Dat is een teken dat je immuunsysteem aan het werk is. Ik hoop wel dat die heftige reactie van je lichaam niet nog ‘s nodig is en dat het nu alles heeft uitgewerkt wat nodig was.
   Sterkte en veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

   • Dankjewel! Ik heb nog meer (vreemde) dingen die zich hebben geuit sinds ik de MIR-Methode gedaan heb en er nu weer mee begonnen ben. Twijfel of dat wel goed voor me is. Is het persoonlijk advies vragen/ krijgen van een MIR-begeleider gratis en hoe vind ik zo iemand bij mij in de buurt/ woonplaats? Grt

    • Beste Diana,
     Het hangt af van de vragen die je stelt, maar als je een echt consult nodig hebt, betaal je het tarief dat de MIR-Methode begeleider hanteert. Dat is iets dat je zelf aan de MIR-Methode begeleider kunt vragen. Ze staan op mijn website en je kunt ze hier vinden. Kies je eigen postcode.
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille Mettes

 47. Beste Mireille,

  Wat verhelderend jouw lezing over allergie. Ik had enige tijd last van een allergische reactie en kon de aanleiding niet vinden, ik wilde niet allergisch reageren!Ik wilde eerst onderzoeken of het ergens mee te maken had en had de indruk wanneer ik rustig ging mediteren dat de allergische niesbuien af namen.Heb de medicatie niet ingenomen en het gaat nu goed.ik ga nu verder met de door jou aangereikte MIR punten.

  • Beste Jenneke,
   Wat krachtig dat je het zonder medicatie voor allergieën kon volhouden! Ik hoop dat de MIR-Methode aan de rest van de oorzaken kan werken en je geen niesbuien meer hoeft te hebben!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.