Home » Artikelen » 48. Menstruatieklachten kunnen me gestolen worden

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

48. Menstruatieklachten kunnen me gestolen worden — 44 reacties

 1. hallo Mireille, ik ben nu in de overgang, 50 jaar en was van juni tot nov maanden niet ongesteld. Toen in 1x wel weer en ik heb ook spierspanningen gekregen sinds sept en hartkloppingen bij mijn rechteroor. Ook is t bij mijn schaamstreek erg gevoelig. Nu heb ik weer heel erge buikpijn en denk dat ik weer ga menstrueren. Ook heb ik veel krampen in mijn rug. Zou dit ook trauma kunnen zijn wat ik heb overgenomen van mijn moeder? vroeger had ik ook altijd heel erge menstruatiepijn en slikte ik femex, maar ik was dan wel 2 dagen onder de pannen van de pijn. Mijn ouders zijn beide getraumatiseerd in hun jeugd. Ik heb in t verleden de MIR-Methode gedaan en wil het wel weer gaan doen denk ik.

  • Beste Desiree,
   Op dit moment krijg ik veel meldingen van vrouwen dat ze in hun baarmoedergebied krampen voelen. Dat heeft ook te maken met de vrijkomende vrouwenkracht! Het vermogen om te creëren en te scheppen. Dat is dus een goed teken! Het kan ook door traumatische ervaringen van ouders komen, inderdaad. Ja, het zou fijn zijn als je de MIR-Methode weer wilt oppakken!
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 2. Het boek Men-struatie is vooral geschreven voor mensen met een partner. Als alleenstaande vrouw heb je er jammergenoeg niet zoveel aan. De algemene tip hiervoor is ‘rust nemen’.. maar dat wisten we al. Toch?
  Dat gezegd hebbende: met mensen met een partner schijnt het een echte eye-opener te zijn.

 3. Dag Mireille,
  Het is juist 4 weken dat ik met de MIR-Methode bezig ben. Vandaag ontdekte ik dat ik wat bloedverlies heb. Ik menstrueer al enkele jaren niet meer en ik ben 61 jaar. Is dit ook een bloedzuivering ten gevolge van de MIR-Methode?

  • Beste Lieve,
   Ja dat komt inderdaad weleens voor dat vrouwen in de overgang ineens nog een keer gaan menstrueren. In principe gaat het met een paar dagen over en komt het daarna niet meer terug. Vertrouw je het niet, dan kan je altijd je huisarts raadplegen.
   Groetjes, Mireille

 4. Hai Mireille, je hebt het hier over menstruatie klachten, maar wat weet je van pms klachten in de overgang? Zie graag een reactie tegemoet van je, Lfs. Ans

 5. Na het lezen van het volgende, kreeg ik een gigantische huilbui, gevolgd door een hoestbui. Mijn hond kwam snel naar me toe om me te troosten:

  >>>>>> Je partner kan je daarbij helpen, door dwars door het kattige gedrag heen te vragen: “Ben je verdrietig?” Meestal knikken vrouwen dan en voelen ze het verdriet al opkomen. Je hoeft dan alleen nog maar te zeggen: “Huil maar”, met het liefst nog je armen om haar heen. Een vrouw die kan uithuilen zonder iets te hoeven uitleggen, kan daarmee die oude emoties weghuilen. <<<<<<<

  TJa, Dat HAD mijn ex-partner kunnen doen. In plaats daarvan moest ik eens ophouden met dat gejank en me niet zo aanstellen! Ik merk dat dat nog heel erg veel pijn doet en ik ben al haast 30 jaar gescheiden! Me altijd maar verder de hoek intrappen. Daar was hij goed in. Ik had heel erg last van PMS. Ik vloog soms tegen de wand op. Om de 5,5 weken ongesteld. 3 Weken voelde ik me goed en was ik een vrolijk persoon en dan weer 2,5 weken totaal van slag tot ik weer ongesteld werd. Het was net of ik altijd 2 verschillende personen was. Wat was ik blij met de overgang. Geweldig. Nu nog maar te maken met 1 Marja en niet met 2 totaal verschillende personen.

  Mannen: wees inderdaad heel lief voor je partner in de periode voor de ongesteldheid als ze last heeft van PMS. Het is ECHT een rampzalig gevoel. Je weet niet waar je het zoeken moet. Alles gaat verkeerd en je hebt alleen maar zin in huilen. Geef ze die kans. Vraag ze wat ze nodig hebben. En wordt niet ongeduldig of boos. Met onbegrip en boosheid kun je zoveel kwaad aanrichten, ook al bedoel je het misschien goed.

 6. Beste Mireille,

  Bedankt voor het boek. Het boeit mij. Om eerlijk te bekennen, ik heb de toverformule; Mir-methode, nog niet toegepast./ in de zin voel ik me een kleine crimineel/, Over de menstruatie klachten; ik had alleen in de eerste paar jaar last van toen het begon rond mijn 13-e. Daarna geen pijn meer. Hoe dat kon, weet ik niet. Achteraf ben ik er blij mee.
  De beste wensen nog verder,
  era

 7. Hoi Mireille,
  Ongeveer 10 maanden geleden ontdekte ik je methode. Menstruatie is bij mij altijd heel pijnlijk geweest en toen – na een maandje mirren – was de pijn ineens weg. Hoe fijn is dat?? Helaas heeft die pret maar 3 menstruaties geduurd, nu is de pijn weer net als voorheen. Heb je enige idee hoe dat kan en wat te doen? Ik mir ondertussen gewoon verder, twee keer per dag maar nog steeds veel pijn.
  Groetjes Marielle

  • Beste Mariëlle,
   Het gebeurt vaker dat klachten weg zijn en daarna weer terug komen. Dat kan komen doordat de eerste, meer oppervlakkige oorzaken zijn aangepakt en daarna diepere lagen volgen. Soms denk ik ook wel eens dat het lichaam opklaringen creëert om je te laten zien dát het kan.
   Groetjes, Mireille

  • Hai mireille,

   Ik doe al een tijdje de mir. Methode, omdat ik heel weinig bloedverlies heb tijdens mijn menstruatie. Vandaag ben ik weer ongesteld geworden. Nou ja,…ongesteld….je zou denken dat ik het moet worden. Maar hét zet weer niet door. Zwanger ben ik niet, kan hét zijn dat de klacht eerst erger wordt en dat ik nu dus nog minder bloedverlies heb..

 8. Beste Mireille,
  Ik doe de MIR-Methode nu ongeveer 14 dagen, ik heb een heftige griep gehad en toen ben ik ermee begonnen echter ben ik nu al 11 dagen ongesteld waarvan de eerste 5 dagen normaal en de dagen erna heel licht.
  Ik heb het idee dat het met het zuiveren van mijn lichaam te maken heeft. Ik kwam op de MIR-Methode uit omdat ik Googlede op wrat op solarium plexus punt op linkervoet, en de spirituele betekenis daarvan ben ook bezig appelazijn en himalaya zout voetbaden en kompressen om de eeltlagen weg te halen. Inderdaad merkte ik dat er met het afweken van de eeltlagen ook verdriet loskwam.
  Ik was al even bezig met EFT om boosheid aan te pakken.
  Al met al voelt de MIR-Methode prettig aan en is het maar een klein moment van de dag.
  Ik doe het gelijk de 2 keer achter elkaar zowel link als rechts.
  Enorm bedankt voor het delen en ontwikkelen van de MIR-Methode.
  Groetjes Ger

 9. Hallo Mireille,

  Ik doe sinds een maand de MIR-Methode. De eerste twee weken heb ik alleen stap 5 en 7 gedaan omdat ik hoogsensitief ben en sterk reageer op medicijnen etc. Nu ben ik twee weken bezig met alle 9 stappen en het voelt heel goed. Ik ben ineens al op dag 23 ongesteld geworden, terwijl ik een vrij regelmatige cyclus heb van 29 dagen. Het was ook maar heel kort, maar 2 dagen eigenlijk, heel gek. Heb je dit vaker gehoord? Heb echt het gevoel dat het door de MIR-Methode komt.
  Groetjes, Jessica

 10. Beste Mireille,

  Mijn vraag heeft denk ik niet zoveel met mijn menstruatie te maken, maar ik heb last van het volgende en eigenlijk al een tijdje. Ik heb al 13 jaar een mirena spiraal, waardoor ik geen of bijna geen menstruatie meer heb. Soms wat oud bloed.
  Maar, ik kon het niet ergens anders vinden. Vandaar bij dit onderwerp. Jeuk aan mijn rechter schaamlip. Ik heb daar al van alles aan geprobeerd te doen, haren wegscheren, niet wegscheren, zalf tegen vaginale infectie niets lijkt te helpen en daar bij ook afscheiding? Weet niet zeker of het dat is? Wat gelig en dik eruit ziet. Ik draag geen inlegkruisjes en vaginale douche gebruik ik sinds kort ook niet meer, had daar over gelezen dat dat je huishouding aantast? Wie weet heeft u advies, of zijn er andere die dit probleem ook hebben. Vind het een moeilijk onderwerp. Bedankt Patricia

  • Beste Patricia,
   Ja, dit is ook een taboe-onderwerp. Misschien wel een idee om daar een keer over te schrijven! Het beste wat je kunt doen, is dit voorleggen aan je huisarts. Daarnaast zou de MIR-Methode kunnen helpen. Het kan vaginale schimmel zijn, maar ook iets anders. Vaginale douches zijn inderdaad niet goed voor de zuurgraad van je vagina (die moet aan de zure kant zijn). Qua voeding is suiker meestal een van de oorzaken van vaginale aandoeningen. Als je de MIR-Methode doet, wordt heel langzaamaan je behoefte aan suiker minder.
   Sterkte en ik hoop dat er verbetering voor je komt!
   Groetjes, Mireille Mettes

 11. Beste Mireille,
  Ik heb, nu ik de MIR methode doe (eerst 2 weken alleen 5 en 7, daarna alle stappen), juist migraine achtige hoofdpijn als ik ongesteld wordt. Hoelang moet ik de MIR-Methode doen voordat mijn hormoonstelsel meer in balans komt?
  groet, Lizet

  • Beste Lizet,
   Dat is nooit vooraf te voorspellen, omdat het bij elk mens anders is. Je zou een keer naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan om uit te laten testen waar precies de oorzaak zit van die hoodfpijnen.
   Veel sterkte en ook veel geluk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 12. Sinds ik aan het mirren ben, nu ruim twee maanden, ben ik sinds jaren weer regelmatig ongesteld! Ik was al jaren weinig en onregelmatig ongesteld, nu gewoon weer normaal! Dankjewel Mireille, dat je dit doorgeeft.

 13. Beste, Mireille
  Hier een reactie uit Suriname. Ik heb de Mir-Methode voor 2(twee) maanden gepraktiseerd en heb er veel profijt van gehad. Ik ben hypertensie, diabeet en hemodialyse-patient. Van de dokter hoef ik alle bloedverlagende en vaat verwijdende tabletten niet meer te gebruiken(dat zijn er 5(vijf).
  Ten tweede ligt mijn broertje al 1(een) maand in de Intensice Care van het ziekenhuis(AZP) met hypertensie, te hoge glucose spiegel en infectie in zijn bloed en naderhand bleek dat ook zijn nieren zijn aangetast. Na toepassing van de Mir-Methode en healing is zijn mental state verbeterd van 30% naar 80%. Alleen heeft hij nog een dikke linkerarm.In het begin waren zijn chakra’s en aura verarmd.
  Dank je wel Mireille, veel warmte uit Suriname op deze Arbeidersdag.

  • Beste Siegfried,
   Wat fijn dat je de medicijnen mag loslaten van je dokter! Ben erg blij voor je! En ik wens je heel veel sterkte met alles wat er nog speelt in je lichaam, want dat is niet niks, zo te lezen. Ik wens je heel veel sterkte met je broertje. Ik hoop van harte dat de artsen hem goed kunnen behandelen en dat hij uiteindelijk weer van de Intensive Care af kan.
   Heel veel geluk en sterkte!
   Mireille Mettes

 14. bijna 2 maanden bezig met de MIR-Methode en realiseerde me gisteren ineens dat ik geen buikkrampen heb gehad bij de laatste menstruatie.Dat heb ik echt nog nooit meegemaakt zonder dat er pijnstillers aan te pas moesten komen. Ook lijk ik eindelijk wat meer ´op schema´ te lopen in plaats van steeds een week te vroeg. Ben benieuwd of deze trend zich voortzet. Ga voorlopig lekker door met ¨mirren¨ ;naast de subtiele veranderingen is er een enorme stroom van creativiteit losgebarsten.erg leuk allemaal 🙂

  • Beste Esmay,
   Wat een bijzondere verandering! Helemaal leuk dat je het niet eens gemist had, je buikkrampen. Ben heel blij voor je dat je de pijnstillers nu kunt laten. Hopelijk volgende maand weer!
   Veel succes en plezier met alle creativiteit!
   Groetjes, Mireille Mettes

 15. Beste Mireille,

  Nadat ik 2 weken de 9 stappen van de MIR-methode had gedaan merkte ik al op allerlei gebied verbetering. Ik was echter het meest blij met een pijnloze menstruatie en het uitblijven van alle andere klachten die daarbij hoorden. Als ik in het weekend menstrueerde dan lag ik 2 dagen met een warme kruik in bed. Als ik moest werken nam ik zware pijnstillers die de ergste pijnpieken eraf haalden. Afspraken plande ik om die dagen heen. Ik durf nu zelfs met mensen af te spreken, omdat ik weet dat ik me ok zal voelen! Dat de emoties van moeders kant hier invloed op kunnen hebben is voor mij eem eyeopener.
  Bedankt dat je de MIR-methode hebt ontwikkeld. Ik ben nog elke dag blij dat ie op mijn pad is gekomen.

  Veel liefs, Sigrid

  • Beste Sigrid,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden en wat fantastisch dat het zulke prachtige verbeteringen heeft gegeven voor je! Ben blij voor je!
   Groetjes, Mireille Mettes

 16. Lieve Mireille. Ik ben nu 52j. Maar ik kan je niets vertellen over overgang Ik weet niet of ik erin ben of niet.Mijn menstruatie is sinds kort weggebleven. Ik doe wel de MIR al drie jaar. In het begin heel vaak. Maar met de jaren haast elke dag. Ik vind het prettig en ik mis het wel als ik het niet doe. Het is alsof iets mij meld dat de MIR er is. Leuk he. Ik ben blij met de MIR.Mijn dochter heeft wel erg veel last van haar menstruatie.Ze heeft nu een kind maar het blijt aanhouden de klachten.

  Mijn dank is groot aan jou en veel liefs en succes!!
  Gr. Lucia

  • Beste Lucia,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! Ik ben blij dat de MIR-Methode zo goed voelt voor je! Dat het jou en je dochter maar veel moois mag brengen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 17. Ik heb de MIR methode lang toegepast en het geeft enorme rust.het is alsof je boven de dingen die je ego niet zo leuk vindt, uit stijgt, waardoor emoties meer genuanceerder opkomen en beter verwerkt en / of geuit worden. Nu woon ik in het buitenland met verschillend nationaliteiten. Ik leg de methode uit, maar misschien heb je ook videoclips in het Engels en Frans, maakt het zeker makkelijker om door te geven, dank je heel hartelijk voor dit prachtig kadoo, die je vol energie aan iedereen schenkt, lida

 18. Hoi
  mijn menstruatie wordt juist erg geactiveerd door de MIR-Methode. Ik heb er al veel problemen mee. Het was zeer heftig en ben gecureteerd en heb spiraaltje. Als ik de MIR-Methode ga doen dan krijg ik weer gelijk last.
  Hoe kan dit?

  • Beste Mariette,
   Het heeft waarschijnlijk te maken met stap 3, moeder’s kant. Het beste zou zijn om het een keer uit te laten testen door een MIR-Methode begeleider. Die kan met behulp van spiertesten uitzoeken waar een sterke blokkade zit. Als die blokkade wordt aangepakt, zullen je klachten snel minder worden.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille Mettes

 19. menstruatie-klachten? sinds lange tijd geen baarmoeder meer maar wel mijn eierstokken behouden wat toch iedere maand voelbaar (is) geweest
  aan je lijf/lichaam: chocolade eten, prikkelbaar en al dat andere gedoe. Kortom je blijft ‘ongesteld’ een kruisje in je agenda gaf de volgende cyclus weer aan (telde de ca. 4 weken)totdat de overgang zich meldt? moeilijk waar te nemen, maar ik ervaar dat het vrouwelijk lichaam, tot op hoge leeftijd ‘iets ongesteld’ blijft ervaren?

  • Beste Geerdien,
   Ik weet zelf nog niet hoe het vrouwelijke lichaam tot op latere leeftijd zich voelt tijdens de periode van de cyclus. Misschien dat andere vrouwen het willen aanvullen? Ik kan me er wel veel bij voorstellen, dat je het wel degelijk nog voelt in emoties of letterlijk in je lichaam. Ik hoop voor je dat het hanteerbaar is/wordt, of dat uiteindelijke de onprettige bijzaken zich gewonnen zullen geven.
   Hartelijke groetjes en succes!
   Mireille Mettes

 20. Beste Mireille, De vraag alleen al: ben je verdrietig?, zorgde al voor dikke tranen, dus er zit schijnbaar nog van alles dwars. De uitleg dat het van mijn moeders kant komt kan ik mij wel iets bij voorstellen.
  Gelukkig word ik dankzij MIR niet meer ongesteld, na een ‘kwakkelende’ overgang van wel en niet ongesteld worden en opvliegers. Ik ben alleen rond die tijd nog wel gevoeliger voor hoofdpijn, maar het is nu met medicijnen goed te doen. Toen ik met MIR begon, stopte gelukkig gelijk mijn menstruatie en de opvliegers. IK was alleen te snel gestopt en dat resulteerde in heel veel migraine (zoals gewoon was tijdens de menstruatie), ben toen naar een homeopaat gegaan maar helaas zonder resultaat, nou ja bijna, want ik werd weer ongesteld. Ik las toen dat ik minstens 3 maanden moest/kon doorgaan en ben weer met MIR gestart. De menstruatie en de opvliegers zijn gelijk weer gestopt en niet meer teruggekomen. Ik voel me nu prima en heel blij dat ik eindelijk van al die narigheid af ben. Bedankt! Hartelijke groeten, Karin.

  • Beste Karin,
   Wat fijn voor je dat het zo goed heeft gewerkt! Wat bijzonder dat je migraine is afgenomen. Dat vind ik heel bijzonder. Ik ben erg blij voor je dat het werkt. En je kunt de MIR-Methode gewoon blijven gebruiken, zolang je nog klachten hebt.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille Mettes

 21. Hallo Mireille,
  Ik begon met de MIR methode twee jaar geleden en ik begon toen net in de overgang te raken. Mijn menstruatie is nu bijna drie jaar weg en niet meer terug gekomen maar ik wilde vertellen dat ik helemaal geen overgangsklachten heb gehad en wijt dat definitief aan de MIR methode. Zowel mijn zus als mijn moeder hadden wel overgangsklachten, zoals opvliegers bv en ik heb totaal geen opvliegers gehad tot nu toe en weet eigenlijk niet wat het is!!!! Dus ik ben zeer tevreden en ga door met elke dag MIR methode te doen.
  Hartelijk bedankt voor wat je doet. Het is geweldig!
  Groeten Lucienne

  • Beste Lucienne,
   Ik hoor het inderdaad vaker dat vrouwen geen overgangsklachten hebben door het doen van de MIR-Methode. Wat een zegen! Ik ben heel blij voor je.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 22. Lieve Mireille,

  Ik zat er weer tegen aan te hangen toen ik mijn bed uit stapte. Zo onbestemd alles en iedereen is stom. Nu ik jouw stukje lees beginnen de tranen gelijk te stromen. Dat lucht lekker op.

  Veel liefs,

  Vera

  • Beste Vera,
   Dankjewel voor je openheid en heerlijk dat je je tranen de vrije loop kon laten! Dat de rest van de dag maar heerlijk opgelucht mag voelen!
   Groetjes, Mireille Mettes

 23. De MIR Methode heeft mijn cyclus weer in balans gebracht en ik ben van mijn Mastopathie af (pijnlijke borsten met cystevorming)! Wat een winst!
  Ik kreeg tijdens de eerste MIR-maand inderdaad een tussentijdse bloeding, maar vanaf toen werd het regelmatig en pijnklachten vrij. Op het moment dat ik een beetje hoofdpijn krijg, weet ik nu dat dát de doorbraakdag is.
  Ik weet dat er veel emotionele stukken onder zaten en dit is zo’n bewijs dat ik hierin gegroeid ben. Voel me steeds mee in meZelf! 🙂

  • Beste Linda,
   Wat een geweldige veranderingen heeft jouw lichaam doorgebracht! Ik ben enorm blij voor je dat de MIR-Methode dat voor jou kon doen.
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.