Heb je last van menstruatieklachten en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over menstruatieklachten en bloedverlies.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Menstruatieklachten — 28 reacties

 1. Miranda van der M.
  Mijn comment dat ik de MIR-Methode ging proberen is inmiddels 4 weken geleden. Ik wil graag even laten weten hoe het is gegaan. Al binnen een week verdween eczeem op mijn handen en oren. Daarnaast had ik een kattenallergie waartegen ik al jaren een sterke neusspray op recept gebruikte. De allergie gaf niet alleen huiduitslag, maar ook ademhalingsproblemen en niesbuien. Nu ben ik al bijna 3 weken zonder spray en de allergie heeft zich niet laten zien! Ook verliep m’n laatste menstruatie zonder pijn (ja, serieus). Ben heel trots op m’n lijfje en wil jullie heel erg bedanken! ❤️

 2. Begin maart ben ik begonnen met de MIR methode. Mijn hormonen waren flink uit balans wat hevige klachten veroorzaakte tijdens de cyclus en menstruatie. Na de menstruatie had ik 1 week rust en daarna begon de hevige buikpijn weer. Tijdens de menstruatie was ik een paar dagen ziek en flink bloedverlies. Terwijl ik voorheen altijd amper last had van de menstruatie en cyclus.
  Ik ben gelijk begonnen met de 9 stappen. Ik merkte ook al vrij snel effect. Ik ben nu buikpijn vrij. Ook de menstruatie verloopt nu weer zoals normaal voor mij is. Ik ben blij dat ik met de MIR methode ben begonnen. Ik ga er nog mee door, zijn nog wat punten. Wie weet wat het allemaal nog meer gaat brengen

 3. Goedemiddag,
  Ik heb al jaren last van mijn menstruatiecyclus, 10 dagen ongesteld, 14 dagen niet, dan weer 10 dagen wel, dit gepaard gegaan met soms pms, lage rugpijn, rusteloosheid. Ik ben sinds een week stap 5 en 7 aan het proberen van de MIR methode, sindsdien heb ik last van mijn darmen, buikpijn, maagzuur, slecht slapen, geborrel in mijn maag. Ik zie het maar als een vooruitgang, er gebeurt iets, dat is zeker. Ik hoor graag mocht u nog tips hebben. Fijne dag 🙂

 4. Hoi Mireille,
  ik heb sinds mei 2015 een spiraaltje. En sinds dien heb echt 4/5 maanden lang onttrekkingsbloedingen gehad. Ook heb ik last van een verstoorde zuurgraad en de gevolgen daarvan. Ik doe nu al 2 weken de MIR-methode. kan het zijn dat het hier eerst even erger door wordt? En gaat het daarna wel over?
  Mvg, Kris

  • Beste Kris,
   Ja, dat zou kunnen, dat hebben meer vrouwen. Als het goed is, wordt het minder. Hoewel een spiraaltje ook onttrekkingsbloedingen kan veroorzaken, dus het is even de vraag waar het aan ligt. Houd het in de gaten en bij twijfel je arts raadplegen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 5. Hoi Mireille,

  Ik ben nu 2,5 week bezig met de MIR methode. Daarvoor alleen de 2 stappen gedaan, nu 2,5 week alle 9 stappen. Mijn menstruele klachten zijn vooral psychisch. Iedere maand weer heb ik heftige PMDD. Somberheid, terugtrekken in mezelf, boosheid, huilen, geen zin meer hebben in het leven etc. Heel heftig. Deze maand is dat nog niet veranderd, maar dat is misschien ook wat snel (ik ben 35 en sinds mijn 12e ongesteld). Wel had ik afgelopen menstruatie zoveel buikpijn dat ik bijna flauwviel. Dat heb ik nog nooit gehad. Kan het gewoon meer tijd nodig hebben voor ik ook meer ruimte voel in mijn psychische klachten? Met vriendelijke groet, K.

  • Beste K.,
   Zou je de MIR-Methode voortaan willen doen, terwijl je je hand op je onderbuik legt? De processen die je doormaakt zijn erg intens. Zou je willen overwegen om naar een MIR-Methode begeleider te gaan om je erbij te helpen?
   Ik wens je er heel veel sterkte mee!
   Groetjes, Mireille

 6. ik heb altijd enorme buikpijn gehad tijdens mijn eisprong. soms zo erg dat ik krom liep. sinds ik ben begonnen met de MIR-Methode niet meer!! ik ben nu 3,5 maand bezig en heb al 3 keer mijn eisprong niet gevoeld!! en mijn menstruatie is gewoon normaal gebleven.

 7. Beste Mireille,

  Na een paar weken mirren was ik 2 weken later ongesteld. Nu ben ik al 6 weken te laat. Ik kan niet zwanger zijn, heeft dit met de 7 stappen te maken?

  • Beste M.,
   Ja, dat kan met de 9 stappen te maken hebben, met name met stap 6. Wanneer je hormoonhuishouding aan het veranderen is, kan dat ook tijdelijk effect hebben op je menstruatiecyclus. Het kan ook zijn dat je in de overgang bent en daardoor minder vaak menstrueert. Vertrouw je het niet, dan kun je altijd naar je huisarts gaan.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 8. Beste Mireille,

  Ik ben altijd om de 4 weken ongesteld maar nu zitten er maar 3 weken tussen. Kan het iets met de MIR methode te maken hebben? ik doe het nu 5 dagen 2x per dag 9 stappen.

  Groetjes

  • Beste N.,
   Ja, het kan goed zijn dat er veranderingen zijn in je hormoonsysteem. Meestal heeft dat te maken met stap 3. Moeder loskoppelen. Misschien zijn er op dit moment ‘issues’ tussen jou en je moeder of een andere vrouw/dochter?
   In principe normaliseert het weer vanzelf.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 9. Beste Mireille,

  Ik ben nu vanaf 4 november met de MIR-methode bezig. Ik moest in die periode menstrueren, ik heb afgelopen week de hele week met maandverband in gelopen , maar geen menstruatie. Ik heb afgelopen weken gewoon de pil geslikt en nee, ik ben niet zwanger. Kan dit ook een reactie zijn , omdat ik de MIR-methode doe??

  • Beste Marjolein,
   Ja, dat zou kunnen. Het hormoonstelsel gaat ook hard aan het werk door de MIR-Methode, dus kan je lichaam vele reacties geven.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 10. Ik heb vier weken de MIR-Methode gedaan, en of het toeval is weet ik niet, maar mijn menstruatie lijkt beter te gaan. Veel minder bloedverlies, veel minder heftig allemaal. Wel 2 dagen heftige zoete en vette snoepdrang, waar ik dan maar aan toegegeven heb…. is ook niet echt gezond denk ik, maar dat neem ik er bij, liever dat dan zoveel bloedverlies.

 11. Na een paar dagen MIR had ik een tussenbloeding van een dag. Na 2 weken MIR was mijn menstruatie een stuk minder heftig dan ik gewend ben. En na 6 weken MIR was mijn menstruatie korter met veel minder bloedverlies en pijn. Ook kwam het na 4 weken, normaal zit er 3, 5 week tussen. Ik ben er heel blij mee en kan het nog bijna niet geloven. Nu kijk ik (nieuwsgierig) uit naar de volgende keer!

 12. Beste Mireille,
  sinds ik de MIR-Methode doe heb ik amper nog buikkrampen tijdens mijn eisprong! Altijd stond ik krom van de pijn, al jaren. Mijn buik was enorm opgeblazen dan en krampte helemaal samen. Dit had ik dan af en aan twee dagen. Ook tussentijds slijmverlies heb ik helemaal niet meer. Daarnaast zijn mijn borsten steviger geworden en reageer ik minder heftig op het beetje koemelk wat ik soms binnenkrijg. Ik merkte dit na 4 weken MIR-Methode. Ik had een protocol laten maken en denk dat dit effect vooral te maken heeft met ‘eierstokken in evenwicht brengen’. Trouwens de klachten kwamen lichtelijk terug toen ik die extra stap liet varen en nu ik hem weer erbij pak merk ik weer effect!
  groetjes Loes

 13. Hallo Mireille. Ook ik ben komende zondag 3 weken geleden begonnen met de MIR-Methode. Ik doe 2x daags het 9 stappen-plan. Ik voel me er verder goed bij. Afgelopen dinsdag kreeg ik ineens weer een menstruatie na 15 maanden. Ik dacht dat ik er volledig vanaf was, en ben hier natuurlijk niet zo héél erg blij mee. Mijn leeftijd is 53 jaar. Ik vermoed dat het te maken heeft met stap 6 (hormoonstelsel in evenwicht brengen). Hopelijk is dit maar eenmalig. Ik ga er gewoon mee verder. Als deze methode zo simpel is als het lijkt hoeft niemand meer zoveel geld uit te geven aan dure cursussen. Zelf heb ik in september nog de cursus Quantum Touch gedaan à 300 euro. Dit had misschien niet eens gehoeven. Groetjes Madó

  • Hai Madó,

   Dat je menstruatie op gang komt, kan te maken hebben met zuivering van je bloed. Zou je dit artikel ‘s willen lezen: “Onlangs nog een spontane bloedneus gehad?” Dat gaat erover. Ik hoop van harte dat je gelijk hebt dat cursussen straks niet meer nodig zijn! Toch is het voor veel mensen nog belangrijk om nieuwe manieren van heling te leren. Zolang dat nodig is, zijn cursussen ook nog nodig. Iedereen die een cursus heeft gedaan kan het weer doorgeven aan anderen.

   Veel geluk en ik hoop dat je je op vele fronten fijner gaat voelen!
   Groetjes, Mireille Mettes

 14. Met veel plezier heb ik 28 dagen de MIR-Methode gedaan. Naast het feit dat ik me van binnen rustiger voel, meer in balans ben, heb ik voor het eerst in 30 jaar geen buikkrampen en opgezette pijnlijke borsten tijdens de menstruatie.
  Wat een winst! Ben super dankbaar voor de tips die ik 28 dagen heb ontvangen het heeft mijn leven verbeterd. Ik ga er zeker wekelijks, mee verder. Nogmaals dank x

 15. Dag Mireille, Ik ben nu 3 weken bezig met de MIR-Methode. Eerst heb ik keurig de 1e 2 weken stap 5 en 7 gedaan. En nu doe ik de 1e week alle stappen. Ik moet zeggen, ik voel me hartstikke goed! En ben zeer dankbaar wat er allemaal met met gebeurt. Ik laat het dan ook gewoon lekker over me heen komen. Door de hormoonhuishouding in evenwicht te brengen heb ik nu licht bloedverlies terwijl ik de pil slik. Het bloeden houdt overigens in de loop van de dag op. Het is alleen s ochtends. Vr.grt. Annet.

 16. Toeval? of… door de MIR-Methode. Ik ben sinds eind april gestopt met de pil. Voordat ik met de pil begon al enorme last rondom en tijdens mijn menstruatie. Door pilgebruik waren de klachten minder maar ook nog pittig aanwezig. Rugpijn, buikpijn en heel erg moe. Na het stoppen met de pil waren die klachten weer in hevigere vorm terug. 4 augustus ben ik begonnen met de MIR-Methode voor volwassenen. 9 augustus was ik “ineens” ongesteld zonder ook maar een enkele pijnklacht. Hoeraaaa! Voor mijn doen had ik wel erg diep geslapen(wat rondom mijn ongesteld worden altijd zo is) maar dat was het enige haha. Toeval? of komt het door de MIR-Methode. Ik kan bijna niet wachten tot het volgende maand is om te ervaren hoe het de volgende keer is. Na alle ellendige dagen rondom mijn ongesteldheid…is dat/dit heel apart om te ervaren.

  • Beste Nienke,

   Wat een prachtige ervaring moet dat zijn geweest! Je kijkt er beslist niet naar uit weer ongesteld te worden en dan blijven de klachten ineens weg, hoera! Ik heb het al van meer vrouwen gehoord, dat ze minder pijnklachten hebben en dat ook het bloedverlies normaler is geworden. Wat een zegen!

   Ik ben heel erg blij voor je en ik hoor ook graag hoe het de volgende maand voor je is!
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

   • Hoi Mireille,

    Ik heb nu net de opvolgende keer ongesteld worden erop zitten en zou laten weten hoe dat gegaan was. Dit keer had ik wel weer `pijn`klachten maar veel minder heftig dan alle andere keren. Het was meer een zeurend banden`pijn` gevoel. Ook was ik nu meerdere dagen opvallend moe. Het was door beide klachten wel stukken lastiger om te werken. Heb daar inmiddels magnesium voor in huis gehaald voor rondom mijn menstruatie. Ik had gelezen dat dat wel zou kunnen helpen. Ben weer erg benieuwd hoe het de volgende keer gaat.

    • Hoi Mireille,

     En nu de keer daar weer op. Eigenlijk hetzelfde als de laatste keer. Maar heb inmiddels op internet wat tips gelezen. Slik nu Magnesium met een combinatie van een B-vitamine rond de menstruatie. Daardoor was de vermoeidheid niet in die mate overweldigend dat ik bij wijze van spreken bijna niet kon werken.

 17. Voorheen had ik een staafje net onder de huid met hormonen als preventie tegen zwangerschappen. Sinds december 2013 heb ik een spiraal.

  Ben in februari 2014 hier in Denemarken naar body selv development system (body-sds) geweest, omdat ik me zeer terneer geslagen voelde.
  Deze therapeute vertelde mij dat het zeer goed kan komen door het spiraaltje. Gevoelsmatig stond / staat mijn bovenlichaam en onderlichaam niet meer in verbinding met elkaar. Zij heeft hier al wel een stukje verbetering in aangebracht.

  Nu moet ik maandag voor kontrole van het spiraaltje naar de arts, om te kijken of het ding goed zit, maar dat maakt niet uit, want ik wil het verwijderd hebben.

  Naar mijn idee komt het door de MIR-Methode dat ik nu voel en kan verwoorden wat het spiraaltje in mij doet.

  Voel dat de baarmoeder eerder een gezonde open bloem was in volle bloei, terwijl het met de spiraal helemaal inkrimpt tot een knop die alsmaar kleiner en vaster wordt. Dus van open ontvangen van lucht en licht, wordt het een donkere vaste harde bol, waar lucht en licht niet meer bij kunnen komen.

  Zou misschien mooi zijn als Mireille hier ook eens aandacht aan zou kunnen, willen besteden?!

  Hartelijke groeten en dank voor de MIR-Methode Miranda (DK)

 18. Ik heb nu 4 weken de MIR-Methode toegepast. In het begin werd ik meer moe en sliep meer. Ook leek ik emotioneel meer uit balans. Na 2 maal langdurig (1 maal een half jaar, 1 maal 11 maanden) geen menstruatie te hebben gehad, is deze een week geleden weer op gang gekomen. Ik ben 45 jaar en hoop dat ik hormonaal weer in orde ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.