Home » Artikelen » 1. Onlangs nog een spontane bloedneus gehad?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

1. Onlangs nog een spontane bloedneus gehad? — 45 reacties

 1. De afgelopen maanden (nog voordat ik met de MIR methode begon) had ik op verschillende plekken bloedverlies tijdens herstel van ziekte. Dat viel heel erg op en ik vond het vreemd. Nu ik via de website meer heb geleerd over de MIR methode en de vijf biologische natuurwetten weet ik dat ik me hier geen zorgen over hoef te maken en dat dit zelfs een goed teken is.

 2. Hoi, bij mij geen bloedverlies (vooralsnog). Ik ben 4 dagen geleden met de MIR methode begonnen. De volgende ochtend kreeg ik in eerste instantie mijn rechteroog niet meer open. Deze zat helemaal vol vuil, dus goed schoongemaakt. De rest vd bleef er maar vuil uit komen. Het leek wel ontstoken. In de loop vd dag voelde ik ook dat mijn linkeroog begin en inderdaad, de ochtend daarna, zat deze helemaal dicht. Mijn rechteroog was toen al opgeknapt. Zag nog wel rood, maar geen vuil, vocht of irritatie meer.
  Kan dit een hele snelle reactie op de MIR zijn? Gezien ik het toen pas 2x gedaan had?

 3. Hallo,
  Ik ben sinds 10 nov met de MIR-Methode gestart.Ik ben 55 jr en heftige overgangsklachten.Ik heb hrt(bio identiek),een vervelende bijwerking is bloedverlies.Alles is gecheckt of het een andere oorzaak heeft.Op 7 nov kreeg ik bloedverlies en meestal duurt dit 5-7 dagen maar inmiddels heb ik er nog last van en behoorlijk hevig.Dit is dus geen normale menstruatie want dat heb ik niet meer sinds zomer 2016.Is dit lange bloedverlies normaal en hoelang kan dit duren.
  Lieve groet,
  Trea

  • Beste Trea,
   Nee, het bloedverlies is niet normaal te noemen, denk ik, maar ik ben geen arts. Het lichaam doet dit meestal omdat het het bloed wil zuiveren. Houd in de gaten of je je slap begint te voelen, want dan kan het zijn dat je ijzer tekort begint te komen door het bloedverlies. En bij zorgen gewoon even naar je huisarts gaan!
   Sterkte!
   Mireille

 4. Hallo,

  Ook ik werd veel eerder ongesteld dan gebruikelijk, en ook iets anders dan anders. Kan ik nu helemaal plaatsen. Wat mij verder opvalt is dat ik heel veel scheetjes moet laten. Daar lees ik verder niet over, maar het past toch prima in het verhaal van loslaten.
  Fijne methode hoor! Ik merk aan mezelf dat mijn lichaam er al om vraagt. Dank!

 5. Hallo Mireille,
  Dankzij jouw link vele jaren geleden naar informatie over de 5 biologische natuurwetten van Dr. Hamer volg ik nu al heel wat jaartjes masterclasses bij Biologikanederland. Ze gaan telkens over een ander onderwerp, zijn héél interessant en lifechanging!
  Er zijn natuurlijk meer aanbieders die cursussen en workshops geven over dit onderwerp maar dit wilde ik toch even delen.
  Hartelijke groet, Jorien

 6. Hallo Mireille,
  In 2006 is mijn man plotseling op 53-jarige leeftijd overleden. Twee dagen daarvoor werd ik ongesteld. Mijn menstruatie was al twee jaar geleden gestopt en ik heb nooit last gehad van dan weer wel, dan weer niet, dus dit was echt vreemd voor mij. Bovendien was het, en dat klinkt een beetje onsmakelijk, ‘vers’ bloed in plaats van ‘donker’ bloed dat je in zo’n geval zou verwachten. De bloeding heeft 10 dagen geduurd. Gynaecologisch onderzoek heeft niks uitgewezen. Zelf denk ik dat mijn lichaam zich schrap zette voor het naderend onheil.
  Groetjes elly

 7. Dag Mireille

  Inderdaad goed om te lezen ..ik ben al lang beig met te Mirre wat ook al veel in beweging heeft gezet. vorige week ben ik opgestaan met een bloed neus, niet echt mijn gewoonte, effe verschieten maar ik weet dat het een soort van reiniging is . en het feit dat mijn man beslist had om effe pauze te nemen voor twee weken om alleen te zijn was het voor mij een opluchting maar iets in mij was het niet gewoon om te kunnen loslaten of beter gezegd dat te kunnen aanvaarden .2 dagen na hij weg was had ik de bloed neus … en daar boven op ongesteld ! wat een reiniging , als ik het zo naar kijk is dat geweldig !
  groeten Hilde

 8. Ben blij om dit te lezen, ik ben al 2 jaar van mijn menstruatie af. Ik ben 17 juni begonnen met de MIR methode en 20 juni kreeg ik buikpijn en 24 t/m 26 juni heb ik gemenstrueerd. Iedereen zei dat ik naar de huisarts moest, heb daar n uitstrijkje gehad, moest ook n afspraak maken met n gynaecoloog en heb n vaginaal onderzoek gehad, maar alles was oké. Nu lees ik dit stuk over bloedingen tijdens de MIR methode, dus mijn lichaam is de boel aan t schoon maken. Ik heb trouwens nog wel steeds buikpijn.

  • Beste Anja,
   Heb je je buikpijn al een keer besproken bij de huisarts? Anders zou je ook een keer naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan, als je je zorgen blijft maken over je buikpijn. Is je ontlasting wel regelmatig? Weinig naar de wc kunnen, kan ook flink buikpijn veroorzaken.
   Groetjes en sterkte! Mireille

 9. dag Mireille,
  ik heb een chronische vermoeidheid ziekte, en dit komt door een b12 met vitamine D tekort… dit is nu 8 jaar geleden bekend geworden omdat de dokters het niet meer wisten hebben ze me hierop toen laten prikken… en de gluten eten mijn D vitamine op.

  nu ben ik vanaf november thuis en heb van een andere huis arts een natuurlijk pillen stoot gekregen, en zij kende deze MIR-Methode wat ik via internet heb gevonden, en zij was er erg over te spreken dat ik dit aan het doen was…

  maar met mijn menstruatie heb ik als ik dat heb 1 a 2 dagen en ben er vanaf, nu heb ik zeker 5 dagen er last van en dan nog tot zeker bijna 2 weken dat ik donker bruine rommel kwijt raak door als ik naar toilet ga of dat ik me eigen schoon maak met water van onderen… het kan soms behoorlijk stinken, maar verder is er niks aan de hand… heb GEEN jeuk of iets… en mijn menstruatie is niet meer op de 28 dagen maar op de 21 of zelfs korter…

  verder heb ik last van zweten, rare smaak op mijn tong, raar hoofd, en slecht slapen of onrustig en heel in het begin veel emotionele reacties…

 10. Beste Mireille.
  Wat fijn om dit te lezen. Vanaf 2015 heb ik onregelmatig een niet heftige bloedneus. Altijd alleen uit mijn rechterneus gat. Je maakt je toch een beetje zorgen. Waar ik wel achter was gekomen dat stress een invloed heeft. Ik wist niet dat ik al zo lang aan het mirren was, maar dat zal wel. ( de tijd vliegt).Nu ga ik me verdiepen in de 5 biologische natuurwetten, zeker interessant. Bedankt voor je nieuwsbrieven Mireille, ik lees ze altijd;-)

 11. Hoi mireille, ik ben al jaren geïnspireerd door de biologische wetten en zou eigenlijk willen dat iedereen hiervan op de hoogte wordt gebracht.Heb diverse cursussen gevolgd ben helemaal fan van mies .kloos die dit allemaal kan doorgeven en nu houdt jij je ook daarmee bezig geweldig om te horen. De kennis van deze natuurlijke wetten en hoe ons lichaam zichzelf weer genezen kan met de nodige Uitleg begrijp je hoe het lichaam en de geest met elkaar samenwerken.
  Mijn wens is dat iedereen zich dit eigen gaat maken en meer vertrouwen krijgt in het zelfhelende vermogen van ons lichaam.
  Succes ook met dit stukje waardevolle kennis.
  Gr marianne

 12. Hey,

  Ik heb een tijdje nadat ik begonnens ben met de 9 stappen van de mir- methode last van bloedingen op mijn tussenbeentje in mijn neus. Ik heb dan terug 2 weken de 2 stappen gedaan en nu ik terug begin met de 9 stappen heb ik terug last hiervan. Wel minder dan in het begin. Het loop er niet uit maar als ik mijn neus kuis dan Zijn er bloed plekjes op mijn zakdoek, Het is met momenten. Zou ik dan beter terug de 2 stappen doen?

  • Beste Jolien,
   Nee, terug gaan naar de 2 stappen heeft geen zin, omdat je de 9 stappen al in gang hebt gezet. En met de 9 stappen werk je het snelste aan het herstel van je neus. Fijn dat het al wat minder aan het worden is. Als je ongerust bent, kun je altijd even naar je huisarts gaan, dus houd het in de gaten.
   Fijne heling gewenst!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Inge,
   Ja, zij had allang in de gaten hoe we zelf met ons lichaam en ons leven kunnen omgaan, he! Dankjewel voor het helpen herinneren!
   Groetjes, Mireille

 13. een vraagje: met die 5 natuurwetten denk je aan de theorie van Dr. Hamer ? hij is al jarenlang bekend om zijn theorie.

  • Beste Francisca,
   Ja, het gaat om zijn wetenschappelijke werk. Helaas is zijn werk volledig verguisd in Duitsland, maar is het nu in Nederland onder de naam ‘de 5 biologische natuurwetten’. Kunnen we wel de vruchten plukken van al zijn wetenschappelijke werk. Belangrijkste is dat je het zelf bekijkt en de logica ervan kunt zien. Dan gaat het leven. Maar ik heb de indruk dat je er al mee bekend bent!
   Groetjes, Mireille

 14. Oh oké nu weet ik waarom mijn bloedingen bleven komen. Ik stak het maar op mijn spiraal en dacht dat het niet in orde ging komen. Goed dat ik weet waar de echte oorzaak ligt

 15. Hallo Mireille
  Ik heb de MIR-Methode nu 2 weken gedaan.
  kreeg spontaan een bloeding in mijn mond.ook last van neusbloeden
  Was s’nachts wou eerst nog na de hap gaan , maar is gelukkig gestopt
  Kan dat ook met de MIR-Methode te maken hebben?
  groetjes Rina H.

  • Beste Rina,
   Ja, dat zou kunnen. Ik ben wel blij dat het gestopt is. Als het vaker voor komt, dan toch een keer naar de huisarts gaan. Maar voor nu ziet het eruit als een opschoning van je lichaam.
   Groetjes, Mireille

  • Beste Ria,
   Dat kan ik niet zo heel stellig beweren. Ik heb wel van een paar mensen gehoord dat hun pijnklachten er minder door werden en dat ze ook sterker werden in grenzen aangeven en voor zichzelf opkomen. Je kunt hier de ervaringsverhalen lezen. Misschien dat je het wilt proberen?
   Groetjes, Mireille

 16. Hallo Mireille,

  Ik(66) heb gister avond spontaan een hevige neusbloeding gekregen.
  Het leek wel een beetje op menstruatiebloed. Had de laatste paar weken
  wat hoofdpijn aan mijn voorhoofd. Heb anders nooit hoofdpijn.
  Ook was mijn onderdruk wat aan de hoge kant. Nu is alles weer goed.
  Dit wilde ik even aan je kwijt en ben heel blij met je nieuwsbrief.

  Hartelijke groeten, Laura van Ginhoven.

  • Beste Laura,
   Ja, mooi hoe het lichaam het dan zelf oplost, he! Ik ken meer mensen die eerst flink hoofdpijn hebben en daarna een flinke neusbloeding. De hoofdpijn is dan daarna weer weg. zo mooi hoe dat werkt! Dankjewel voor het vertellen aan ons!
   Groetjes, Mireille

 17. Ik ben 53 jaar en menstrueer al 3 jaar niet meer. Afgelopen juni kreeg ik opeens alle lichamelijke symptomen van een op handen zijnde menstruatie. En ja hoor, drie dagen later zette het bloedverlies door. Ik heb precies 1 week gemenstrueerd, en het verliep net zo als de menstruaties van jaren terug. Twee weken later had ik bij de gynaecoloog een afspraak. Ik heb hem ook het verhaal van het bloedverlies verteld. Hij was nogal bezorgd en heeft een echo en een uitstrijkje gemaakt. En wat denk je…..Alles perfect in orde.
  Ik ben sinds 10 maart bezig met de MIR-methode en ik ben blij om te weten waarom dit gebeurde.

  • Ben blij om dit te lezen, ik ben al 2 jaar van mijn menstruatie af. Ik ben 17 juni begonnen met de MIR methode en 20 juni kreeg ik buikpijn en 24 t/m 26 juni heb ik gemenstrueerd. Iedereen zei dat ik naar de huisarts moest, heb daar n uitstrijkje gehad, moest ook n afspraak maken met n gynaecoloog en heb n vaginaal onderzoek gehad, maar alles was oké. Nu lees ik dit stuk over bloedingen tijdens de MIR methode, dus mijn lichaam is de boel aan t schoon maken. Ik heb trouwens nog wel steeds buikpijn.

 18. Ik doe de MIR-methode al enige jaren. Laat mij hierbij Leiden door m’n gevoel. Dan weer een tijdje niet en opeens voel ik: Ik moet weer MIRen -> en dan gaan we weer. Eind vorig jaar gebeurde het dat ik opeens weer ongesteld werd, terwijl ik toen bijna de 70 had bereikt!! Gekke gewaarwording, die mij geen moment verontrustte. Toch maar effe naar de huisarts: hier alles goed. Toch ook maar naar de gynaecoloog, omdat die ook in de baarmoeder kan kijken. Ook hier zag alles er prachtig uit! Mijn conclusie: Een prachtige opruiming van binnen uit!! Dank je wel lichaam, dank je wel zelfhelend vermogen! Dank je wel MIR-Methode en andere vormen van healing, waarmee ik mijzelf ondersteun.

  • Beste Truus,
   Ja, in principe zou dat kunnen. Als je lichaam deze weg kiest om bloed af te voeren, zou dat kunnen. Je lichaam moet dan daarna ook wel weer op tijd stoppen met bloed loslaten en dat is bij aambeien een groter probleem. Mensen moeten het altijd in de gaten houden en tijdig naar hun huisarts gaan als er erg vaak spontaan bloedverlies optreedt.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 19. Mijn man is hemochromatose patiënt. Ze noemen het ook gewoon aderlating als bloed wordt afgenomen. Het is ook wel de moeite. In het ergste stadium, vlak na diagnose, betekend dit dat het iedere week moet. Dus beide armen flink aangeprikt. Bepaald geen lolletje. En je gaat dan niet dood voor je tijd maar blijft wel “ziek”. Met veel pijn en ongemak. Toch valt er mee te leven door een persoonlijke aanpassing van voeding en beweging. Het probleem is dat nog steeds niet alle artsen kennis hebben van deze ziekte. Dat betekend dat nog niet iedere patiënt wordt “ontdekt”. Te lang bij de huisarts blijven lopen zonder te weten waar die pijn toch vandaan komt is dus mogelijk riskant. Een duidelijk symptoom is bij sommigen een zonnebruin dat naar koperkleurig neigt. Dat komt dan door het ijzergehalte. Blijf zelf alert. Er zijn verschillende vormen maar de echte ijzerstapeling is dodelijk. Je organen worden vergiftigd met ijzer.
  Mijn man liep ook al een jaar bij de huisarts die beweerde dat het tussen de oren zat. Als we een jaar eerder geweten hadden wat een reumatoloog meteen door had, was hij nu niet zo erg chronisch pijnpatiënt. We hebben geluk gehad omdat zijn organen nog niet waren aangetast. Maar dat was waarschijnlijk op het nippertje. Na 3 maanden wekelijks aderlaten is het nivo ijzer in zone ” niet gevaarlijk” gekomen. En dat is verder een zaak van bijhouden en gezond leven. Het is nu al ruim 11 jaar geleden dat mijn man hulp kreeg om dit te overleven. Maar de pijn blijft.

  • Ik denk overigens dat de MIR-methode wel degelijk helpt bij hemochromatose. Oftewel “ijzerstapelingziekte” wat misschien bij meer mensen een belletje laat rinkelen. Een lichaam luistert naar suggesties. Je eigen overtuiging kan dus heel goed je lichaam zelf aan te sturen om aan je gezondheid te werken. Dat lukt niet zo maar omdat wat je voelt en denkt vaak niet hetzelfde is wat je wilt. Maar hoop doet leven is in de meeste gevallen een goede start.
   Ik hoop dat iemand hier iets aan heeft. Ziek zijn is een belemmering van de persoonlijke vrijheid. Voorlichting kan heel wat ellende voorkomen,

  • Heb ooit vernomen dat bepaalde medicatie tegen malaria hiervoor een oplossing kan zijn; Heb dit van een persoon die ook een vorm van hemochromatose had en ook aderlatingen heeft gehad; door toevalligheden en studie van een arts heeft hij deelgenomen hieraan; Met succes. Misschien is het een idee om eens navraag te doen hierover ( was eind jaren 70 begin 80)

 20. Hallo Mireille, Ik kwam op jouw site omdat ik op zoek was naar evenwicht in mijn gemoed i.v.m. eetbuien die ik maar niet kan stoppen. Ik ben nog maar 3 dagen bezig, en kreeg eergister een hevige menstruele bloeding, deze is nu weer geeindigd. Dit wilde ik je even melden, ik ga voorlopig door met deze methode.

 21. Hoi mireille,
  Mijn zoon van 14 doet niet de mir methode maar heeft toch al een aantal dagen een spontane bloedneus
  Heb je een tip voor me.
  Zelf doe ik sinds januariregen de mir methode en ik moet zeggen dat er veel veranderd is ik ben blij dat ik je heb leren kennen,en ga hier zeker elke dag mee door.
  Hoop snel wat van je te horen.

  • Beste Miriam,
   Nee, ik heb helaas geen tip voor je. Ik weet niet waardoor zijn bloedneuzen ontstaan. Blijft het te lang aanhouden, laat de huisarts er dan een keer naar kijken. Je kunt hem altijd vragen of hij een week de MIR-Methode wil doen.
   Ik ben blij dat het voor jou goed voelt om te doen en dat je verbeteringen merkt! Wil je een keer op mijn website bij ‘resultaten’ schrijven wat er is veranderd?
   Dankjewel!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 22. Daarom is bloed donor zijn ook zo gezond en je helpt er een ander ook nog mee.Ik geef drie keer per jaar al vele jaren en er is nog steeds een tekort aan donoren dus lieve mensen !

  • Ik ben juist gestopt met bloeddonor zijn. Ik werd er reuze moe van. Bovendien was ik een nare jeugd aan het verwerken. Iets dergelijks is terug te vinden in de kwaliteit van mijn bloed. Een patiënt is niet altijd gediend met zulk bloed. Alle cellen zijn dragers van bewustzijn! Dit geldt voor de donor en degene die bloed ontvangt. Bij orgaan transplantaties is het een bekend verschijnsel dat de ontvanger kenmerken gaat vertonen van de donor. Ik heb er voorlopig geen behoefte aan bloed of organen te doneren. Als ik over mag gaan, dan graag zonder zulke verbindingen. Ben al hooggevoelig genoeg om van zulke zaken tijdens mijn leven last te hebben.

  • Beste Mia,

   Dat weet ik nog niet. Je kunt met de EHBO van de MIR-Methode veel doen, maar of dat bij reanimeren ook kan is iets wat we nog moeten gaan ontdekken. Je kunt dan alleen werken aan emotionele rust. De reanimatie zelf zal beslist moeten worden gedaan, zoals dat traditioneel gebeurt.

   Groetjes, Mireille Mettes

 23. heb inderdaad een flinke bloeding gehad 19 aug .heb 2maanden van tevoren de handelingen gedaan zoals in het introductiefilmpje, kan niet naar lezing zou wel graag die van heerlen hebben meegemaakt maar kan niet alleen op pad.heb zelf 4 dagen in zieken huis moeten blijven bloeding stopte nietkreeg een toeter in mijn neus .en nu durf ik niet meer groetjes annelies

 24. Dag Mireille,
  Ik ben tweee weken geleden begonnen met detoxkuur druppels met affirmatie en minimaal suiker gebruik, tegelijkertijd ook de MIR toegepast, en idd ben ruim 1week eerder gaan menstrueren dan mijn cyclus aangaf. Voel me nu paar dagen na de menstruatie wel wat vermoeid, en slik dan nog weer elixer van ijzer daar mijn HB altijd aan de ondergrens hangt wanneer ik menstrueer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.