Heb je last van fibromyalgie en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Fibromyalgie — 37 reacties

 1. Ik doe al twee jaar de MIR-Methode.
  Ik heb nu al een tijdje enorme spierpijn. Mijn lichaam doet immens zeer. Bloedafname toont gezondheid. Ook ben ik enorm vermoeid. Zelfs tristesse hoort er bij.
  Wat is er a de hand

 2. Ik doe nu 4 weken stap 5 en 7 en wil vlg week alle 9 doen. Of had ik na een weken moeten om schakelen? Had zelf het gevoel om het zo te moeten doen bij mij. Graag advies.

  • Beste Daniëlle,
   Je volgt zelf wat voor jou goed voelt. Geen zorgen. Je bent bezig met het activeren van je zelfhelende vermogen. Daar kun je geen fouten in maken. De twee weken stap 5 en 7 zijn een advies om wat voorzichtiger te beginnen. Doe je dat 4 weken, dan ben je alleen maar nóg voorzichtiger bezig! Liefdevol voor jezelf, zo kun je het ook zeggen.
   Heb het goed!
   Groetjes, Mireille

 3. Wat ontzettend mooi dit allemaal te lezen. Ik heb ook fybromyalgie en costochonritis en chronische syndroom van tietze (wie herkent dit of heeft ervaring ermee). Nu net de eerste aaisessie gedaan net de 9 zinnen. Ben bnwd wat ik daarnaast kan doen. Zit nm al paar jaar aan morfine voor de helse pijn. Ik weet dat dit stuk tekst hier niet hoort maar ik kom niet op de plek waar ik het wel zou kunnen plaatsen. Sorry voor het ongemak. Hoop wel op antwoord. Syndroom van tietze al meer dan 30 jaar (nu 47) en het is een hel. Lieve groet danielle

  • Beste Danielle,
   Ja, we hebben een ervaringsverhaal ontvangen van iemand die geen last meer heeft van het syndroom van Tietze. En gebruik je medicijnen? Dan is het een idee om de video te bekijken op de ‘Be the MIRror’-website om de bijwerkingen van de medicijnen aan te pakken. Ik hoop dat je de MIR-Methode een tijd wilt uitproberen en vooral dat het je goed mag doen!
   Groetjes, Mireille

   • Ik ben nu een week bezig met stap 5 en 7. Ben bnwd naar het verhaal van de tietze cliënt waar kan ik deze ervaring vinden ? Heb sterk het gevoel dat de twee stappen me goed doen nog een week en dan alle 9 stappen

     • Hoi Daniëlle,

      Ik heb zelf ook veel Tietze klachten gehad, ze waren erg heftig, ze zijn nooit helemaal weg gegaan, maar niet meer zo hefig, sinds ik de MIR-Methode doe.
      Doe de Mir al wel jaren, en nu vaker de EHBO MIR.

      Mijn Fibromyalgie klachten zijn eigenlijk zo goed als weg, door de MIR-Methode.
      Het is echt een aanrader.

      Hoop dat jij ook dat geluk mag vinden bij de MIR-Methode.
      Sterkte er mee.

      Liefs Vabrum.

 4. Wat ben ik blij zo veel mooie positieve reacties te lezen, blij omdat zo veel mensen zich daadwerkelijk beter voelen. En tegelijk zo gefrustreerd omdat het mij niet lukt. Ik heb alleen maar meer pijn, ik ga achteruit ipv vooruit. Ik ben ook nog eens twee kg bijgekomen! Ik snap er niks van. ik doe het zo stipt, twee keer per dag, al twee maanden, heb al een MIR op maat gedaan, ik doe de ehbo elke keer ik een pijntje voel opkomen of een paniekaanval krijg. Ik voel me zo gefrustreerd, niks lijkt te helpen om ooit eens van die verdomde spierpijnen af te komen.

  En toch weet ik dat het werkt, maar waarom dan niet bij mij?
  Ik weet zeker dat het werkt, puur objectief resultaat. Na drie weken MIR-Methode bij mijn hondje had hij een bloedonderzoek… gewoon ter opvolging. Zijn bloedwaarden zijn al jaren niet zo goed meer geweest!
  Maar waarom ga ik alleen maar achteruit?

  • Beste Lotte,
   Ja, de klachten die je hebt, klinken echt heftig en alles-ontregelend… Volgens mij doe je alles goed. Check het even met dit artikel: 38. De 9 oorzaken van teleurstelling in de MIR-Methode. Het kan dan alleen nog zijn dat je het nog langer moet gaan volhouden, in de hoop dat je dat kunt blijven opbrengen. Meestal zitten de werkelijke oorzaken dan erg diep en is je lichaam van binnenuit bezig ze aan te pakken. Pijnklachten kunnen ook met verzuring te maken hebben. Verzuring heeft meestal te maken met gebeurtenissen met vader of een andere man/jongen. En verzuring kan ook komen door voedingsgewoontes, zoals teveel suiker of alcohol.
   Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat er binnenkort verbetering voor je mag zijn!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel voor je reactie.
    Die pijnklachten/verzuring en gebeurtenissen met een vader en mannen, dat is al zeker raak. Lang geleden maar nooit verwerkt, al ben ik er druk mee bezig, het is iets wat heel erg met ups en downs gaat. Dan denk je “nou is het verwerkt” en dan komt er na een tijdje gewoon weer een nieuw laagje. En bovendien snoep ik veel te veel sinds mijn burn out en blijf ik brood eten hoewel ik al lang weet dat ik mijn lichaam daar geen plezier mee doe (maar tja, hoe vervang je telkens je lunch).

    Het artikel ga ik straks zeker ook even rustig lezen! Dank je wel

    • Hoe vervang je je lunch, zoek eens op paleo. Daar eten ze geen granen en veel tips voor vervanging. Wij eten ‘s middags nu veel groenteslaatjes met vlees of vis. Soep kan perfect ook. Veel succes

 5. beste Mireille, kan ik 2 stappen toevoegen aan de negen stappen? vb alcoholverslaving loslaten en spreekangst loslaten? want met deze 2 heb ik moeite… verder ben ik heel tevreden over de MIR methode!

  • Beste Sa,
   Je kunt een stap toevoegen, maar dan 1 per week. Dus de ene week de ‘alcoholverslaving loslaten’ en de andere week ‘spreekangst loslaten’. Ben blij dat de MIR-Methode je goed doet!
   Groetjes, Mireille

 6. Hallo Mireille

  Ja ook bij mij hier verbetering. Stoelgang eerste weken was het echt opschonen.
  Nu prima, kreeg veel meer last van hoofdpijnen nu ook okay.
  En de fybromialgie word iets beter, het is beter uit te houden nu. Ik slaap beter en daardoor fitter overdag… WONDERLIJK HOOR. Ik sta nig steeds versteld van het effect .

  • Beste Gerda,
   Ben heel blij voor je! Neem er de tijd voor en ik hoor graag hoe je vordert!
   Groetjes, Mireille

 7. Ik heb fibromyalgie en sinds ik MIR, heb ik een stuk minder pijn! Ik kan mijn knieen snachts in bed bijna pijnloos weer gewoon op elkaar laten rusten :-)Voorlopig ga ik nog maar even door, want volgens mij is er van alles aan de gang in mijn lijf

 8. Ik heb vijf weken de MIR-Methode gedaan, heel Consequent. 1 keer vergeten. Ongemerkt ervoer ik dat ik veel langer en vooral dieper ging slapen. Verder worden mijn darmen zo opgeschoond dat het toilet het niet eens kan verwerken. [netjes gezegd he?]
  Hoewel het niet hoeft ben ik twee kilo afgevallen in de eerste vier weken en volgens mij wordt dit nu een beetje stabiel.

  Ik merk lichamelijk geen verandering, maar het is toch geweldig dat de afvalstoffen opgeruimd worden. Wie weet komt dit nog. Ik ga nog gewoon door twee keer per dag. Ben wel benieuwd wat het verder met mij doet.

  Ik ben ook naar een natuurarts geweest en zij heeft me helemaal doorgemeten met Bioresonantie en het blijkt dat mijn lichaam verzuurd is en een tekort heeft aan verschillende vitaminen. Mijn vit. was 23 i.p.v. 75/100. Dit heb ik bij de huisarts laten prikken. Ik gebruik nu dure vitamines met de hoop dat op deze manier ook mijn tekorten worden aangevuld en ik probeer anders te eten om te ontzuren.

 9. Ik ben nu 10 weken bezig met de MIR-Methode. En in het begin direct al resultaat. Verbeterde ontlasting en ik merkte dat mijn lijf aan het opschonen was. Wel vond ik het lastig om met mijn weer veel heftigere emoties om te gaan. Maar dat werd weer rustiger in de loop van de weken. Maar nu merk ik dat alle klachten uit het verleden weer terug komen. Pijnen die al jaren weg waren zijn weer in volle hevigheid teruggekomen. Maar de oude blijven. Spier spanningen zijn erger dan ooit, en overal aanwezig. Meestal waard het zo door mijn lichaam heen, maar het lost niet op en er komt alleen maar bij.

  • Hallo Esmy,
   pijn verergering en oude klachten steken soms de kop weer op. Een teken dat je lichaam heel hard aan het werk is. Vervelend voor je, maar wel een goed teken.
   Ik lees dat je eerst heel goed vooruit ging, nu is jouw lichaam er aan toe om de oude emoties aan de oppervlakte te laten komen, net als je oude pijn. Deze kunnen ook van een gebeurtenis uit het verleden komen, of van iets dat je allang vergeten bent, alleen zit het nog wel in je systeem. Ik raad je aan om je even na te laten testen bij een begeleider,er is vast wel iemand bij jou in de buurt, hier kan je zoeken Ik hoop dat je snel mag opklaren!
   Ondersteunende groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen

   Persoonlijk Protocol na afspraak via
   Telefoon, Skype ,email ondersteuning
   http://www.terra-mater.nl

 10. Hallo Mireille,

  Ik ben begin september begonnen met de MIR-Methode. Daarna ben ik verder gegaan met een persoonlijk protocol. Wat een verbetering merk ik al. Mijn fibromyalgie pijnen zitten nu op de achtergrond. Soms voel ik helemaal geen pijn meer. Ik heb veel meer energie en voel mij niet meer beroerd. Het klopt dat alles eerst erger wordt. Kreeg weer een blaasontsteking en eczeem. De pijnen werden erger en enorm moe , geen energie. Het is dan de kunst om het voltehouden. Het resultaat is daarna verbluffend. Dank je wel dat je dit met ons wilt delen. Ik deel het ook in mijn omgeving. Ze zien het resultaat bij mij en dan staan mensen er eerder voor open om de 9 stappen te gaan doen. Nogmaals heel, heel veel dank. Groetjes, Ria

 11. Hoi lieve allemaal,

  Heb de 4 weken van de 9 stappen van de MIR-Methode doorlopen.
  Wat geweldig, mijn pijn is met 80% afgenomen. De helse pijnen in mijn hand zijn nagenoeg verdwenen er zit ook nog wat slijtage dus dat voel ik nog wel maar het is prima te doen. Heb meer energie en het valt mij op dat ik meer uit durf te spreken zonder dat ik mij druk maak wat de ander er van vindt. Wat een winst is dit. Zo dankbaar. Ik ga nog even door omdat ik al heel lang klachten heb door een traumatisch verleden waar ik een EMDR-behandeling voor heb gehad. Deze behandeling heeft bij mij zoveel losgemaakt dat daarna de klachten kwamen. Ik ben een gelukkig en dankbaar mens. Met dank aan Mireille voor deze geweldige stappen. Nogmaals dank <3

  • Ik doe trouw de stappen en die 3 maanden nou die gaan vanzelf 🙂 Investeer in jezelf, voor de mensen die nog een beetje sceptisch zijn, gewoon proberen. Echt het werkt ! Veel liefde, gezondheid toegewenst. Namasté.

 12. Heb een tijdje terug 4 weken de MIR-Methode gedaan! Ik heb o.a. Fibromyalgie.
  Af en toe doe ik het nog wel eens, alleen dan geen 4 weken achter elkaar meer!
  Ik slaap beter, en mijn Ontlasting was altijd een drama, ik gebuikte af en toe een klysma, en zou eigenlijk aan een stoma moeten, maar dit wil ik zo lang mogelijk uitstellen!
  Nu na de MIR-Methode, kan ik weer spontaan, makkelijker, van mijn ontlasting af komen, dit na 5 jaar klungelen met wel of niet stoma, ben echt heel blij ermee!
  Gr. Vabrum

  • Beste Vabrum,

   Wat ben ik blij voor je! Wat geweldig dat je een stoma hebt kunnen voorkomen! Wat moet dat veel andere mensen hoop geven. Dankjewel dat je dit bericht hebt geschreven!
   Veel succes en ik hoor graag weer van je!
   Groetjes, Mireille Mettes

   • Dank je wel voor je lieve reactie, ik heb de MIR-Methode toch weer volledig op gepakt, ik ga nu gewoon door, mijn gevoel zegt dat ik ik mee door moet gaan, dus dat doe ik dan maar!

    Mijn Fibromyalgie is zo goed als over nu, afkloppen maar!

    Ben erg blij ermee!
    Liefs Vabrum!

 13. Hoi Mireille, ik wilde je toch even laten weten wat de MIR-Methode voor mij heeft betekend. Ik ken de methode nu ongeveer 2 jaar en herhaal het om de zoveel tijd weer eens voor 4 weken. In deze tijd ben ik vegetarisch gaan eten. Biologisch eten kwam kort daarna en helemaal gestopt met frisdranken en produkten met allerlei toevoegingen. Toen kwam het ontzuren spontaan op mijn pad en ook daar ben ik nu rekening mee gaan houden. Mijn fibromyalgieklachten zijn zo goed als helemaal verdwenen en heb mooie keuzes mogen maken die passen bij wie ik ben. Dankbaar voor je mooie en eenvoudige methode!! Ik ga nu nog verder om te kijken of ik ook nog het roken zou kunnen laten.

  Hartegroet, Anton

  • Beste Anton,

   Wat ben ik blij om dit te horen! Wat moet het heerlijk zijn om zonder die klachten te kunnen leven! Ik ben je dankbaar dat je dit hebt willen schrijven, omdat je daarmee veel mensen met Fibromyalgie hoop geeft. Dankjewel daarvoor!

   Ik wens je heel veel succes, ook met het roken. Geef jezelf daar de tijd voor. Heb je de video over verslavingen al gezien?

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 14. Ben opnieuw begonnen aan de MIR-Methode, vorige keer heeft het mij geholpen maar ik was slordig in het bijhouden bv 1x per week.
  Vandaag is de tweede dag, heb het schrift goed zichtbaar liggen zodat ik het niet vergeet. Heb verschillende diagnoses van artsen /psychologen waaronder cvs fibromyalgie en borderline.
  Waar de MIR-Methode mij vooral bij heeft geholpen is om mij beter in mijn vel te voelen, lichter blijmoediger van binnen, alleen dat al is de moeite waard dus daarom doe ik het weer opnieuw…en nu ook met de bedoeling na 4 weken ook te onderhouden. Succes allemaal en bedankt hiervoor Mireille

  • Ha Francien,

   Ik wens je er ongelooflijk veel succes mee en wat fantastisch dat je er zo gedisciplineerd je best voor doet, super! Het geeft me in ieder geval aan dat je jezelf beslist de moeite waard vindt om het zo vol te willen houden, super!

   Laat je het me weten wat je er verder van merkt?
   Hartelijke groeten en veel succes!
   Mireille Mettes

 15. Hallo Mireille,
  Fijn dat je zoveel positieve reacties krijgt. Alleen bij mij heeft het nog niet geholpen. Nog steeds obstipatie en fibromyalgie en diabeet. Dat dat niet over wil met MIR-Methode is denk ik ook moeilijk maar ik had gehoopt op enige vertraging van het ziekte proces. Ook ben ik bij een therapeut geweest en moest eerst allemaal andere zinnen opzeggen en dan de 9 stappen. Veel groeten Joukje

  • Beste Joukje,
   Dit soort klachten hebben veel tijd nodig. Chronische klachten hebben zeker 4 maanden nodig en uiteindelijk werkt de MIR-Methode nog 19 maanden door.
   Ik zou je willen vragen om de MIR-Methode nog een tijd vol te houden.

   Veel succes en vraag gerust nog ‘s als je twijfelt.
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 16. Ik ben nu een week bezig met de MIR-Methode en ik voel me goed. Ik heb fibromyalgie en hierdoor allerlei klachten. Ik kan je vertellen dat ik beter slaap en ik heb gisteren zelfs de kamer van mijn zoon schoongemaakt (mijn man doet het huishouden) en heb nu vandaag daar geen enkele nadelige gevolgen van. Fantastisch. Ook doe ik de extra affirmatie voor mijn rookverslaving erbij.

 17. “Vanaf het begin, ik denk dat ik er nu 3 weken mee bezig ben, voelde ik eerst warmte, daarna een lichter gevoel of ik afgevallen ben (ik ben door te stoppen met roken een jaar geleden, 10 kg. aangekomen) . Mijn bloeddruk is al wat lager, die is al 2 jaar te hoog, en de huisarts wil me al heel lang aan de medicijnen hebben, maar ik gebruik slechts medicijnen in uiterste noodzaak. Ik heb ook zeker 2 weken enorm veel ontlasting gehad, terwijl die eigenlijk heel normaal is. Dat zag ik ook als ont-lasten. Het viel mijn kinderen op dat ik sinds de vorige week iets meer kan lopen, normaal maar 10 minuten. Bij een meting jaren geleden, stelde men vast dat ik een zuurgraad in mijn benen heb, of ik de marathon van New York gelopen heb. Oorzaak fibromyalgie. Ik slaap een ietsje beter, kan me iets meer concentreren. Ik slaap zeker al 30 jaar slechts 2 a 3 uur per nacht. Ga ook heel laat naar bed en sta ‘s morgens vroeg op, gewoon omdat ik het iedere dag heerlijk vind om wakker te worden, en heb geen last van het weinig slapen, toch slaap ik de laatste weken soms al 5 uur, niet achtereen maar dit is al heel wat. Ik doe de MIR-Methode 2x per dag bij het wakker worden en bij het slapen gaan. En ik vind het gewoon heel fijn om te doen, ik denk dat ik langer door ga dan 4 weken, gezien mijn fysieke klachten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.