Heb je last van pijn en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan het artikel dat Mireille Mettes schreef over maagpijn, hoofdpijn(lage) rugpijn en spierkramp.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Pijnklachten — 56 reacties

 1. Een vraagje…
  Ik ben nu 1 week bezig met de mir methode. Daarvoor 2 weken stap 5 en 7 gedaan. Nu heb ik terug heel veel pijn in mijn rug. Zonder dat ik iets gedaan heb wat de pijn kan veroorzaken. Mijn rug is altijd mijn zwakke plek geweest. Maar na vele malen naar de osteopaat, was het beter. Nu ben ik precies terug bij af. Is dit normaal?

  • Beste Lindsay
   Je vraag is doorgestuurd naar een MIR-Methode begeleider en deze zal contact met je opnemen

 2. Hallo Mireille,

  Ik was erg enthousiast over de MIR-methode, het leek op het juiste moment te komen. Ik kom uit een overspannen/burn-out periode. Ik ben nu de MIR-methode aan het toepassen. Echter merk ik dat mijn klachten van blaasontsteking en vaginale klachten (stonden er niet bij, daarom hier) sinds 1,5 jaar geleden weer opspelen. Ik was zo blij dat ik er vanaf was. Moet ik hier even doorheen? Of heeft dit niks met de MIR-Methode te maken? Ook heb ik keelpijn, hoofdpijn en vermoeid. Terwijl het net wat beter ging. Ik merk dat ik dit spannend vind omdat ik dit eerder ook had toen ik een breekpunt kreeg. Als ik er doorheen moet ga ik door! Als dat betekend dat het snel overgaat. Ik ben met de 9 stappen begonnen omdat ik er graag doorheen wil.

  Ik hoor het wel! Alvast bedankt.

  Vriendelijke groetjes, Michelle

  • Beste Michelle,
   Meestal ontstaan dit soort klachten als het lichaam heel hard bezig is met ontgiften en oude oorzaken op te ruimen. Ik ga er vanuit dat je lichaam precies weet wat het aan het doen is en dat je vooral rust mag nemen om het z’n werk te laten gaan. Mochten je klachten lang aanhouden, dan kan je het laten controleren bij je huisarts en als dat geen antwoorden geeft, een consult aanvragen bij een MIR-Methode begeleidster.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 3. Heb veel pijn na de hernia operatie in de rug en benen,dood gevoel in de rechterbeen,links begint ook.Veel vocht vasthouden,heel veel krampen overal in mijn lichaam,heb suiker,sle,en veel pijn in mijn hele lichaam,wordt soms zo akelig in mijn hoofd dat iknaarbed moet,net of ik duizelig ben en me aan alles moet vast houden anders val ik………hoop dat u mij een beetje kan helpen.. afz Agnes voeten Lucassen Maastricht

 4. hallo
  ik ben een vrouw van 51 jaar die 11j geleden een knie operatie had, daarna vrij lang gesukkeld maar na bezoek bij een neuraaltherapeute geholpen, en sindsdien kon ik fietsen met racefiets en ritten makan van 100 km en meer…. nu 10 jaar later heb ik ineens heel veel pijn in mijn knie, …ik heb echter geen blessure na onderzoeken, dus wellicht probleem in mijn hoofd over mijn job (volgens de therapeute, ik moet leren loslaten volgens haar) zou de MIR-Methode iets zijn voor mij aub ?
  ik ben al begonnen met de nieuwsbrief en info te lezen 🙂 want ik zie het hard zitten, want ik wil van die pijn af geraken en terug pijnloos kunnen fietsen..
  dank voor een antwoordje van jullie kant
  gr.

  • Beste Mieke,
   Ja, geef het een kans. Het is een methode die je lichaam aanzet tot zelfheling. Wie weet past het om de oorzaak van de pijnklachten aan te pakken.
   Sterkte en veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 5. Beste Mireille, ik ben weer begonnen met de MIR methode. Klopt het dat ik in het begin juist moe wordt omdat mijn lichaam aan het werk gaat? Lieve groet, Wicky

 6. Ik heb in mijn leven al o zoveel narigheid op gezondheid en emossionleel vlak mee gemaakt. …. ik ga hier niet alles op een rijtje zetten daar heb je niets aan , wel wil ik je meedelen dat ik wanneer ik in bed lag me niet kon omdraaien van de pijn , ook had ik sinds een jaar of 10 ontzettende pijn van mijn scheenbeen , door de pijn aan of ter hoogte van de heup kon ik niet eens de trap op, dus moest ik me steeds aan de leuning optrekken enzo voort …. ik begon met de MIR METHODE en niet te geloven maar na slechts een 4 tal dagen was al de pijn volledig weg, ik kan nu op de trap lopen als een jong meisje , ( ik ben 67 ) met 2 jaar geleden een enorm zwaar fiets ongeval achter de rug , nek gebroken , schouderblad gebroken en 4 à 5 ribben . Gelukkig na de nek operatie is er geen blijvend letsel , maar ik bleef wel ontzettend veel pijn in mijn lijf behouden met het minste wat ik deed tot 2 jaar na datum , toen begon ik met de MIR-Methode en alle pijn verdween eveneens alle overige die ik hier reeds beschreef . Het lijkt wel een wondermiddel te zijn , dit alles hebben we toch maar te danken aan MIREILLE METTES !!! groetjes van Lisette

  • Beste Lisette,wat goed om te horen.
   Klink inderdaad als wondermiddel.
   Ik pas de MIR-Methode nu 3 dagen.
   Ben nog niet van mijn pijn af.
   Vind t een he mooi methode die iedereen kan doen
   Gr
   Maltie

 7. Lieve Mireille,
  Mijn bijzonder oprechte dank aan jou voor het prachtige werk dat je verricht met het ontwerpen, op punt zetten en verspreiden van de MIR-Methode en dit eigenlijk toegankelijk te maken voor iedereen, arm of rijk. Wat een onvoorstelbare schat is dit aan de mensheid.
  Ikzelf kreeg 7 weken geleden een MIR-Methode kaartje toegestopt bij het volgen van een Regenesis-workshop in het nederlandse Roermond. Sindsdien heb ik deze methode trouw 2 X daags toegepast en reeds vele keren verspreid naar andere mensen toe. Ik voel me er echt door aangetrokken en wil dit voor de rest van mijn leven graag doen en uitdragen. Ook de dagelijkse MIR-berichtjes gedurende 6 weken was iets waar ik elke dag echt naar uitkeek. Dank daarvoor.
  Wat het voor mij bracht en brengt? Healing op tal van vlakken, zowel lichamelijk als emotioneel. Ik ben een hooggevoelige persoon, en vooral de twijfel aan mijn eigen kunnen en of ik wel geliefd ben bij anderen was en is nog steeds mijn grootste probleem. Ik werk daar met de MIR-Methode keihard aan. Ontelbaar kleine dingen zijn werkelijk al verbeterd. Ik heb wel nog een zeer pijnlijk been dat reeds 4 X werd geopereerd na knieprothese, afbrokkelend bot, infectie in het bot , enz. De pijn is er vooral bij het rechtstaan, en in bed bij het draaien. Maar, … sinds de MIR-Methode in mijn leven kwam neem ik NIETS meer van pijnmedicatie. Dus in dit opzicht is er toch ook vooruitgang. Ik blijf hopen en mirren.
  Graag wil ik eens weten wat een consult kost en moet ik dit misschien ook eens overwegen.
  Nogmaals oprecht dank Mireille voor je warme liefde en schitterende schoonheid aan de mensheid. Ik hoop je te mogen helpen bij deze opdracht.

 8. Hoi Mireille,

  Ben gisteren met de fiets gevallen,pedaal in been gekregen, diepe vleeswond .
  Tijdens wachten en vervoer naar ziekenhuis in de ambulance begon de wond te steken en te branden.
  Ik dacht aan de MIR-Methode EHBO. Heb me suf gewreven , 9 stappen gedaan met toevoeging pijn loslaten en jou gevraagd de pijn weg te laten gaan. Resultaat: pijn weg en weggebleven . Tijdens de verdoving heb ik maar 5 van de 15 prikken gevoeld ( een beetje) en tot nu toe ben ik pijnvrij.
  Wat ben ik blij met de MIR-methode

  Groetjes van een blije en dankbare Marianne

 9. Ik heb mijn opkomende hielspoor ‘de kop in kunnen drukken’ door zin 0 toe te voegen: hielspoor oplossen.
  Ik ben er vanaf. Echt wonderbaarlijk wat een lichaam en geest kan. Succes, mocht je het ook proberen

 10. Beste Mireille, ik heb de afgelopen maanden veel pijn in mijn schouder gehad. Sinds een maand doe ik de MIR-methode. Die heeft er, naast een operatie, pijnmedicatie en behandeling door een manueel therapeut zeker aan bijgedragen dat ik me nu In alle opzichten veel beter voel. Een fijne ondersteuning dus! Veel dank! Ik ga er zeker nog even mee door.

 11. Beste Mireille,

  Ik wil de MIR-Methoden doorgeven aan mijn vader. Hij heeft al jaren pijn in zijn armen en knieën. Alleen komt hij uit Vietnam en spreekt hij de Nederlandse taal niet goed. Veel woorden die in de 9 stappen staan zijn nieuw voor hem. Werken de 9 stappen ook voor hem zelfs wanneer hij de woorden niet goed begrijpt? Alvast vriendelijk bedankt voor je antwoord

  • Beste Thi,
   Ja, de MIR-Methode werkt zelfs als je de woorden niet kent. Daar zijn al vele voorbeelden van. Je kunt het ook zien aan het feit dat kinderen en dieren goed op de MIR-Methode reageren, terwijl zij de woorden niet (helemaal) begrijpen.
   We hopen natuurlijk ooit op een vertaling in het Vietnamees, maar dat is een kwestie van vrijwilligerswerk en altijd even afwachten.
   Wens je hem sterkte van mij?
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,
    ik ben nu in Vietnam en promoot de MIR-Methode omdat ik gewoon enthousiast ben, oa bij de jetlag.
    Ik zie je antwoord en ik vraag me iets af. Als je de MIR-Methode op dieren en kinderen toepast wordt dat gedaan door iemand die de MIR-Methode zelf al kent, haar of zijn lichaam heeft het al verinnerlijkt. Bij de vraag van Thi gaat het om het zelf leren van de MIR-Methode, is het dan ook voldoende als je 1. de inhoud van de stappen uitlegt en 2. iemand de MIR-Methode laat doen in een taal die niet iemands moedertaal is? Want je zegt ook duidelijk bij de instuctie dat je de MIR-Methode het beste in de moedertaal kunt doen/ leren. Liefs, Jacquelien

    • Beste Jacquelien,
     Ja, je kunt het beste menen de 9 stappen in hun eigen moedertaal leren. Als we die hebben, tenminste. We hebben al veel vertalingen. Mocht die taal er niet bij staan, dan is Engels vaak de handigste oplossing.
     Groetjes en dankjewel voor het verspreiden!
     Mireille

  • Lieve …..Misschien kunt u het voor hem vertalen ….als hij het begrijpt werkt dat vast door naar zijn zelf helend vermogen….
   lieve groet van Mij

 12. In de reactie van 16 november vergat ik te vertellen dat ik de MIR methode over het hele pijnlijke gebied toepaste. Het heeft wel weken geduurd maar toch is de pijn over gegaan en het gevoel in de voet terug gekomen. Ook vind ik het een prettig idee dat ik iets kan doen en het is fantastisch om te merken dat ons lichaam een zelfhelend vermogen heeft. Ben erg blij dat ik er met de MIR methode er aktief aan mee kan doen. Dank je wel!

 13. Hallo Mirna
  Ik ben nu een paar maanden bezig met jou methode , met goede resultaten,
  Mijn man doet ook mee,beiden zijn wij rustiger geworden en kunnen
  De situatie beter aan.hartelijk dank
  Marie Thérèse

  • Beste Marie-Thérèse,
   Wat fijn om te horen! Lijkt me erg leuk om het samen te doen. Had je ook pijnklachten die nu minder zijn? Dat vraag ik, omdat je bericht in de rubriek Pijnklachten staat.
   Groetjes, ook aan je man,
   Mireille

   • Hallo,

    Ik had een vraag,ik heb de 9stappen in gedachte een paar keren opgenoemd,ik heb direct daarna erge tintelingen in me armen gekregen,is dat normaal?

    Groetjes,

    Kim

    • Beste Kim,
     Ja, dat kan heel goed hoor. En meestal gaat het met een paar minuten weer weg. Houd dat nog even in de gaten.
     Groetjes, Mireille

 14. Hallo Mireille, Sinds ik de MIR Methode doe heb ik helemaal geen last meer van spierkrampen in mijn benen!.
  Ik doe al 8 maanden deze methode, doch sinds 1 maand maar 1 keer per dag. In alle opzichten heb ik er positieve resultaten mee!. Heel hartelijk dank, Mireille, voor deze geweldige methode!
  Groeten uit Frankrijk,
  Johanna

 15. Hallo Mireille,

  Wat een prachtige resultaten allemaal. Ik heb ook een lange periode de MIR-Methode gedaan, maar ik heb zooooveeeel klachten. MS, ziekte van Lyme, veel gebits- en kaakklachten….en toen ik een kaakabces kreeg en zag dat dat soort dingen vaker voorkwamen ben ik gestopt. Het abces is nog steeds niet weg, want ik moet uiteindelijk toch geopereerd worden eraan, waar ik vreselijk tegenop zie, omdat ik zo bang ben dat de aangezichtszenuw getriggerd wordt. Ik heb 30 jaar geleden anderhalf jaar aangezichtspijn gehad, waarvan ik nu weet dat het waarschijnlijk bij de MS hoorde al en dat hoop ik nooit meer mee te maken, en aan het eind van die periode ook een abces op dezelfde plaats en ook nog gordelroos. Ik durf nu eigenlijk niet zo goed meer, want er kan niets meer bij. Maar ik neem me voor om na de operatie weer verder te gaan. Ik wens je veel succes met je verdere werk, dat er nog maar veel mensen mogen opknappen ermee. Marya.

  • Beste Marya,
   Ja, ik begrijp je zorgen, maar probeer meer vertrouwen in je lichaam te stellen. Zo’n abces is een teken dat je lichaam ZELF de ziektehaard aan het aanpakken is, dus dat is een heel goed teken. Voorafgaand aan een operatie hebben mensen meestal veel spanning. Daar werkt de MIR-Methode ook goed bij. Hoewel je het even niet durft, en dat begrijp ik hoor, zou ik liever zien dat je alvast de MIR-Methode weer oppakt, juist met het oog op de operatie. Gaat het dan niet prettig, zoek dan een keer een MIR-Methode begeleider op!
   Groetjes en sterkte! Mireille

 16. Dag Mireille, lees de reacties en vind het zo prachtig en begin te huilen, en zie hoeveel mensen onnodig lijden,
  weet er alles van 10 jaar hevige pijn gehad in t midden van mijn ,,rug en het zat tussen de oren .
  2 jaar terug weer naar de internist, ik wilde niet,,kwam daar geluisterd naar het lichaam ,,hij ging achter de pc ,,en zei
  u heeft artrose ,,hij keek me niet eens aan ..
  Toen [[eindelijk]gezocht op natuurlijk pijnstiller ,,en vond PEA PURE ,,dat heeft me goed geholpen ,,en ook vaak de MIR-Methode gedaan .
  Maar ben 10 jaar verloren van het leven ,,ben nu 83 jaar en maak er het beste van ,,,wel vaak s morgens willen huilen ,,dat niet lukt .Fijn dat je zoveel mensen heb geholpen met je MIR-Methode ,,,wens je alle goeds van de wereld .
  liefs Hannie

  • Beste Hannie,
   Wat kan het soms zuur verlopen in het leven, he. Ben blij dat je die natuurlijke pijnstillers hebt gevonden. Die ken ik nog niet. Ik ga eens onderzoeken! Niet kunnen huilen heeft ook te maken met de dikke darmmeridiaan. Stug doorgaan met de MIR-Methode, zodat je die meridiaan ook weer aan het stromen krijgt!
   Jij ook alle goeds van de wereld!
   Groetjes, Mireille

 17. Onze hond heeft Lupus DLE (auto-immuunziekte), krijgt maagbeschermer en Prednison (minimaal),heeft veel last van maag/darmen en wil dan ook even niet eten. Ik ben met MIR methode bezig sinds een week. Ze heeft vorige week even kreupel gelopen en nu weer. Dat kan bij Lupus horen of ze rageert. Ik las in een van de reactie’s dat iemand veel moet gapen bij 3: vader/moeder loskoppelen. Onze hond doet precies hetzelfde. Ze reageert sowieso meteen op het rug-aaien maar vind het prima, ze blijft heerlijk liggen. ga in elk geval de maand vol maken en wie weet nog wel langer. Mochten er veranderingen/verbeteringen zijn, laat ik het weer weten.

  • Beste Hannie,
   Ik ga voor je duimen! Als je je hond hebt behandeld, doe je dan zelf daarna ook de MIR-Methode?
   Ik hoop van harte dat je goed nieuws kunt brengen en dat je hond heerlijk mag opknappen. Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 18. 2 weken stap 5 en 7 en 4 weken alle 9. Resultaat, geen pijn meer in beide schouders. MIR-Methode? Eerst geloofde ik er niet in, maar het helpt.

 19. Hoi Mireille,
  Wat voel ik mij een STUK beter zeg. Toen ik voor t eerst hoorde over jou dacht ik dit is te mooi om waar te zijn, maar tevens vond ik t een enorme uitdaging. Eerst heb ik twee weken de MIR-Methode gevolgd met 2 stappen dan vervolgens alle negen. Door een vreselijk auto ongeluk met de nodige ca. 20 operaties, een burn out, gezondheidsproblemen met mijn zoon, die binnen 24 uur geopereerd moest worden heb ik jaren lang alleen maar overleefd ipv geleefd.
  Er is een enorme rust in mij nu. Ik voel me heerlijk. Ben per dag een uur aan t sporten. Blijf aan t opruimen, organiseren. Ben zelfs naar de kapper gegaan om een flink stuk van mijn haren te knippen. Heb mijn eet gedrag beter onder contrôle. Minder last van spierpijn, misselijkheid, duizeligheid, concentratie, vrolijker, opgeruimder.
  Moet ik nog door gaan?
  Jij hebt je missie zeker gevonden Mireille en daar ben ik je dankbaar voor. X Monique

 20. Dag Mireille
  Heb twee weken stap 5 en 7 gedaan….In die twee weken verdween al een pijn in arm en schouder ( daar had ik al zo’n 18 maanden last van ) Nu bezig aan de 9 stappen in 4 weken ben ook goed ziek geweest. (diarree en misselijk) Maar merk nu dat ik rustiger word en vind het eigenlijk fijn op twee keer per dag de MIR-Methode te doen. Mijn emoties schommelen nog wel, ene dag vrolijk andere dag verdrietig …. Nog 12 dagen en dan zitten de 4 weken erop ! Ben er erg blij mee…. hartelijke groetjes Ria

 21. Het klopt allemaal wat Mireille beschrijft. Mijn klachten werden erger toen ik met de MIR-Methode begon. De kunst is dan om het twee keer per dag vol te houden. Blijf erin geloven. Het was niet altijd makkelijk als je in eerste instantie merkt dat je achteruit gaat in plaats van vooruit. Toch heb ik dat gedaan en het resultaat is dat ik veel meer energie heb en de pijnen zijn verdwenen. Na vier weken de 9 stappen te hebben gedaan heb ik ook een persoonlijk protocol gevolgd. Mijn leven is veranderd, in positieve zin dan. Ik kan nu meer dan voor de MIR-Methode. Ik ben blij dat dit op mijn pad is gekomen en ik zou dit iedereen willen aanraden om de MIR-Methode te gaan doen.

 22. Hoi Mireille,
  Ik verlang ernaar dat ik steeds meer mensen over de MIR-Methode mag gaan vertellen.
  En dat ik al mijn ervaringen, die in mijn lichaam en geest hebben plaats gevonden,
  mag doorvertellen!
  Ik zou het wel van ‘ de daken willen schreeuwen : mensen, lieve mensen, ga de MIR-Methode doen, en je zult je beter gaan voelen! ‘
  De volgende veranderingen hebben zich voltrokken:
  whiplash verdwenen: geen fysio meer, geen nekbrace meer, kan alles weer doen!
  geen nachtelijke beenkrampen meer!
  – geen problemen meer met de ontlasting. Heb mijn hele leven medicatie hiervoor gebruikt!
  Ik ben nu 59 jaar: en….ik kan weer gewoon poepen!!
  – psychisch veel sterker geworden, zelfverzekerder, bewust geworden wie ik ben!
  – verhaaltjes schrijven met bijpassende foto’s publiceren in kranten en magazines.
  Mijn allerliefste wens is om een kinderboekje uit te geven met mijn verhaaltjes en foto’s!
  En ik…..ik blijf de MIR-Methode iedere avond doen, want het doet me goed!
  Hartelijke groeten van een blije Marijke

 23. Hallo,
  Ik heb de MIR-Methode 4 weken gedaan en ik ga er graag mee door, want het brengt me rust. Ook opvallend: al 3,5 jaar heb ik een chronische liesblessure. Ik ben overal geweest: de sportarts, fysiotherapie, acupuncturist, manueel therapeut, osteopaat. Niemand kon mij van mijn klachten helpen. Ik heb een nieuwe fysiotherapeut bezocht laatst, maar had toch weer een terugval in klachten. Toen ik de MIR-Methode ging doen, verdwenen de enorme spanning in mijn bovenbenen en zijn de klachten enorm verminderd. Wat een prachtig resultaat!

 24. Hallo Mireille,
  Wil even vertellen dat mijn schouder klachten over zijn na 1,5 jaar en heb nu wel last van spierpijn. Dat kan ook haast niet anders want het heeft 1,5 jaar niet goed gezeten! Doe de MIR-Methode nu 6 weken en voelt nog steeds goed om te doen. Heb alleen wel eet buien
  Mijn man is ook begonnen met de MIR-Methode en doet het nu zo’n 3 weken en zijn kalknagels beginnen uit te groeien! Als hij vader/moeder loskoppelen zegt, begint hij iedere keer ontzettend te gapen. Hij heeft niesbuien gehad en nu is zijn pijn in zijn bil en beenspieren weg!!
  Al met al mooie ervaringen en al heel wat personen in mijn praktijk willen het ook doen of doen het al. Ben dan nog wel geen MIR-therapeut, als we dieper op de zaak in kunnen gaan verwijs ik ze door!
  Liefs, Jacqueline

 25. Hoi Mireille, ook ik heb in 1976 een whiplash gehad, door een ernstig ongeluk, jaren lang kon ik mijn nek niet draaien meer naar links, vorig jaar nog een dubbele nek-hernia gehad!
  Door veel therapieën en zelfs bijna een nek-operatie, herstelde mijn lichaam uit zich zelf, ik lag zelfs al op de operatie tafel met alle toeten en bellen, 1 dag ervoor werd de pijn ineens na 3 maanden minder, en hoefde de operatie niet door te gaan!
  De zenuwpijn nam af, arm en vingers begonnen weer te tintelen, dode gevoel ging weer weg!
  Maar door veel therapieën, mijn nek bleef vast zitten, maar ineens toen ik het bericht hier boven las van Marijke, dacht ik ineens: verrek, dat heb ik ook gehad, draaide met mijn nek, en ik kan weer helemaal naar links draaien, wel had ik vorige-week ineens zeurderige pijn in mijn nek en schouder, dacht nog even, oho toch niet weer die hernia, dat moet echt door de MIR-Methode komen!
  Echt dit kon ik al meet als 30 jaar niet meer!
  Ben echt blij met de MIR-Methode!

  Ook heb ik al Jaren last van het Syndroom Tietze, sinds ik de MIR-Methode doe, heb ik geen aanvallen meer gehad!
  Als ik dat beklemde gevoel op mijn borstkas kreeg, kon ik er soms wel een halfjaar last van houden!
  De Symptomen lijken op Hartproblemen, maar gelukkig is het geen hartproblemen!
  Afkloppen maar weer!

  Mijn slapen gaat al zo goed weer, lag nachten wakker van de pijn, en drukte in mijn hoofd, ik slaap weer heerlijk!
  Wel Droom ik heel veel, en in mijn dromen worden mij heel veel dingen duidelijker, ik krijg bevestigingen wat de oorzaak is van vele dingen, bv. mijn angsten van vroeger als kind,of spontaan krijg ik dingen door, waar ik het in moet zoeken qua klachten bij de arts, en dan is het ook nog zo, enz…
  Ben hier echt heel blij mee!
  Ik mediteer ook, en vraag ook of ik in mijn dromen bevestigingen mag door krijgen?

  Onvoorstelbaar wat die MIR-Methode allemaal kan tewerkstellen, en dat terwijl het niets kost, alleen een paar minuutjes van je tijd, en ik doe het door wrijvingen over mijn buik ‘s morgens en ‘s avonds (ipv. over je hand)!

  Mijn darmen komen weer toch rust, ik kan weer dagelijks ontlasten, de prikkel-barige-darm heb ik geen last meer van!
  Wel veel Anuskramp nog, maar misschien wordt dat ook eerst erger voor het minder word, en misschien hopelijk ook nog eens over gaat?

  De Psoriasis weet ik niet helemaal zeker of dat door de MIR-Methode zo goed als weg is, of door mijn Humera Injecties Komt, net als mijn Reuma?

  Wel weet ik dat de MIR-Methode een heleboel bijdraagt bij al mijn ziekteklachten/symptomen, en dat rugzakje zat aardig vol!

  Na 4 weken stopte ik met de MIR-Methode, en deed het nog 1 maal per week, tot dat ik dacht bij me zelf, ik ga het gewoon volledig elke dag door doen, totdat ik zelf denk en voel, het is goed geweest!
  Maar zoals het nu voelt, ga ik nog lekker door, ik heb het nodig, zegt mijn gevoel!
  Ik heb met de losse Kaartjes van de MIR-Methode al vele mensen blij gemaakt, en ga er ook zeker mee door!

  Bedankt voor deze geweldige MIR-Methode!
  Liefs Vabrum

  • Hoi vabrum

   Wat fijn te lezen. Ook ik heb al OA. 30 jaar het syndroom van tietze.
   Sinds vorige week bezig met de MIR-Methode, hoop dat het bij mij ook zoveel mag doen als bij jouw.
   Lieve groet Danielle

 26. Ruim 2 jaar geleden heb ik een aanrijding gehad: een auto botste vanachter op mijn auto! Resultaat: een whiplash! Behandeling 2 X per week fysiotherapie, 2 X per 75mg Diclofenac innemen en indien nodig een nekbrace dragen! En dan die pijnen: verschrikkelijk! Maar ik ging dapper door. Ruim 1 jaar geleden reed weer een auto tegen mijn auto, nu de zijkant! En weer kreeg mijn hoofd en nek een opzwieper! Wat een situatie zeg: afschuwelijk! Voor het huishouden moest ik iemand vragen. Als ik dingen wilde doen, moest het allemaal heel gedoseerd! Wandelen ging ook moeilijk, want iedere keer krijgt je nek een bonkje! Teveel mensen om me heen, kon ik niet hebben: teveel impulsen!
  En ik kan nog rijen opnoemen wat ik niet of nauwelijks meer kon.

  Sinds ik met de MIR-Methode ben begonnen, is de whiplash weg!! Ik ga niet meer naar de fysio, ik draag geen kraag meer en de Diclofenac ben ik aan het afbouwen.
  En……ik kan gewoon weer alles doen, zonder pijn of vermoeidheid!
  Ik wil het wel van de daken schreeuwen: HET IS VOORBIJ !!
  Ik ben een dankbaar iemand en ben blij dat ik de MIR-Methode ben gaan doen!

  Hartelijke groeten van Marijke

  • Beste Marijke,

   Dat is prachtig en heel bijzonder! Ik ben heel gelukkig voor je dat het zo fantastisch heeft gewerkt voor je whiplash! Dat veel mensen jou mogen volgen, want de ellende van een whiplash kan zo lang slepend zijn. Hoera!

   Heel veel geluk verder!
   Groetjes, Mireill Mettes

   • Dankjewel Mireille!
    Ik voel me ook een gelukkig mens!
    Inmiddels heb ik al aan verschillende mensen verteld over de MIR-Methode…..en ook zij zijn enthousiast geworden!
    En……ik heb ook geen last meer van kramp in mijn benen en voeten!! Iedere nacht had ik daar last van en heb jaren extra magnesium gebruikt. En nu…? Deze pil hoef ik ook al niet meer in te nemen: fantastisch gewoon en heerlijk slapen!
    Ook ben ik psychisch veel sterker geworden! Het is niet te geloven wat ik opeens allemaal aankan en aandurf……
    Ik ga door met de MIR-Methode: het bevalt mij prima!
    Groeten van een blije Marijke

 27. Ik ben nu ruim een week bezig met de MIR-Methode van je en ik merk in elk geval nu al dat de gewrichtspijnen waar ik altijd mee opstond, verdwenen zijn. Het bewust worden van hoe systemen soms werken geeft me het gevoel dat ik met jouw methode positief bezig ben mezelf meer ruimte en gezondheid te geven. Hartelijke groet,
  Marijke.

 28. Beste Mireille,

  De heftige pijn bij mijn nieren is gelukkig verdwenen.
  Heb nog wel regelmatig een beetje verhoging en een bloeddruk van beneden de honderd, een lage bloeddruk heb ik altijd al.
  Vanmorgen bleek mijn urine nog wel vuil te zijn.
  Mijn huisarts die open staat voor alternatief benadrukte ook nog eens dat met die pijn van de nieren al het verdriet dat er nog zit aangepakt wordt.
  Ik slikte magnesium, multi-vitamine, Vit B complex, vit C en ijzer, getest door holistisch therapeut.
  Hiermee ben ik op gevoel gestopt.
  Alleen de zuivere visolie slik ik nog omdat dat ook rust geeft.
  Vanwege die hevige pijn dacht ik dat mijn lichaam dat allemaal niet aankon.
  Langzaam heb ik wel het gevoel dat het beter gaat.

  Ik pak ook het roken erbij en hoop de nodige rust en het zelfvertrouwen terug te vinden.
  Nog dank voor je reactie en het openstellen van deze methode.
  Zou graag horen hoe ik het best met die supplementen om kan gaan.

  Vriendelijke groet,

  Leni

 29. Een leuke praktijkcase is de volgende. Een man op leeftijd had ik enige tijd
  voor lichamelijke problemen behandeld met allerlei lichaamsgerichte
  technieken. Wat resteerde was een onverklaarbare pijn in één voet, waardoor
  het lopen moeizaam verliep. Ik wist verder niets van het verdere verleden
  van deze man en hij stond mij op enig moment toe om via de MIR-Methode en
  m.b.v. de biotensor te gaan speuren of er connecties in het verleden lagen,
  die met zijn voetprobleem van doen hadden. Ik kwam uiteindelijk op de
  conceptie en daaruit bleek dat beide ouders moeite hadden om dit kind te
  accepteren. Toen ik hem zij dat hij volgens de test een gevoel van afwijzing
  voelde vanaf dat moment, vertelde hij mij dat hij een adoptiekind was. Alle
  puzzelstukjes vielen op zijn plaats. Ik gaf hem vervolgens huiswerk mee en
  na 2 weken toepassing voelde de voet al veel beter.

 30. Vorige week: Meisje van 13, hoofdpijn, protocol gemaakt. Ze heeft niet eens iedere dag geaaid, maar haar hoofdpijn is veel minder en minder vaak! Ze gaat door met het protocol en eindelijk drinkt ze voldoende water!! Het valt me op dat veel mensen zo weinig drinken.
  Ander meisje van 15, vreselijke pijn in haar rug, protocol gemaakt en gemasseerd op de stoel. Rugpijn is bijna verdwenen als ze naar huis gaat.

 31. Ik stond ingepland voor een heupoperatie 30 januari a.s. Dit dus vanwege een versleten heup. Sinds ik jullie methode volg merk ik dat mijn pijn in de heup praktisch verdwenen is. Natuurlijk heb ik na een tijd gelopen te hebben nog last daar, maar toch heb ik nu de operatie uitgesteld en vind het dus te vroeg om daar op in te gaan. Bedankt voor jullie hulp. Guido

 32. Goedemiddag Mireille,

  Vier weken geleden heb ik je lezing bijgewoond over de MIR-Methode. Ik had al enkele maanden last van hevige pijn in mijn R-bil, heup, bovenbeen en knie. Zo erg, dat ik ‘s avonds bijna niet meer kon zitten. Enkel liggen bracht verlichting. Radiografieën noch echo’s konden aantonen wat er mis was. Omdat ik in een rouwperiode zit, mijn man is 1 1/2 jaar geleden plots overleden aan een hartaderbreuk, nam ik aan dat “het wel tussen mijn twee oren” zou zitten, zoals ze zeggen.
  Ik geloofde niet zomaar dat de MIR-Methode mij kon helpen, maar…baat het niet dan schaadt het niet, dacht ik.
  De eerste 2 weken veranderde er eigenlijk niets. Zie je wel, dacht ik, ‘t helpt niks. Toch heb ik nog 2 weken verder gedaan.
  Stillekesaan is de pijn verminderd, zodat ik nu, na 4 weken kan zeggen dat die pijn volledig weg is.

  Ik zal niet zeggen dat ik geen last meer heb van mijn onderrug als ik wat veel gedaan heb, maar dat is, denk ik, normaal.

  Ik wilde je dit toch laten weten en je bedanken.

  Ik probeer mijn zoon, die veel last heeft van een allergie, te overtuigen om de MIR-Methode te doen.
  Bedankt en groetjes

  Odile

 33. Hallo Mireille

  Ik zelf heb geen extra klachten gekregen. Voel me juist fitter en m’n tong gaat minder branden. Slik sinds woensdag ook geen pijnstillers meer en ben ’s morgens niet stijf als ik op sta.

  Klaske

 34. Hallo Mireille,

  Via mijn overbuurvrouw bij de MIR-Methode terechtgekomen.
  Heb veel last van mijn heupen.
  Nu na een dikke week al minder pijn.

  Super.
  Hartelijk dank

  Ik ga lekker door.

  Groeten,

  Tina

  • Hoi Mireille,

   Ik kende jouw MIR-Methode niet. Nu luister ik naar omroep Gelderland en hoorde het interview.
   Je vertelt zo duidelijk over levensbeschouwelijke dingen die het leven vorm geven. Met een lachebekje vertel je deze beschouwing en methode. Ik vind dit erg belangrijk. Helaas mis ik dit onvoldoende in de mensen om me heen. Ik sta alleen zonder de mensen om me heen die me dierbaar zouden kunnen zijn. Met alle teleurstellingen houd ik me toch overeind. Soms best wel vervelend maar toch.
   Ik mis het aanraken en de knuffel en lichamelijk contact. Jouw methode kan me helpen?

   P.S. Kan ik je methode vergelijken met Ingeborg Bosch die eenzelfde materie behandelt? Zij is ook te gast geweest bij Rinus.
   Groeten Jos

   • Beste Jos,
    Wat fijn dat je geïnspireerd bent! Je kunt de MIR-Methode proberen. Wat het makkelijk maakt, is dat je niet hoeft te weten wat er precies gebeurd is. Het werk van Ingeborg Bosch ken ik niet in detail, maar heb er wel goede resultaten van gehoord.
    Ik wens je heel veel geluk bij het vinden van anderen en dat je weer nabijheid mag gaan ervaren!
    Sterkte en vooral veel geluk gewenst!
    Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.