Home » Artikelen » 94. Zes oorzaken van kramp in je spieren, auwwww!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

94. Zes oorzaken van kramp in je spieren, auwwww! — 75 reacties

 1. Beste
  ik zit met een vervelende vraag ,laats was mijn hele lichaam verkramp nochtans neen ik magnesium en het helpt niet ik ben opgenomen geweest in het ziekhuis waar ze me baxters hebben gegeven met vocht zout en calcium en magnesium ,ik heb daar heel veel last van ,kan soms mijn vlees niet snijden het is verschrikkelijk als ik het heb graag zou ik eens willen weten bij welke dr ik daarvoor moet zijn ,nu heb ik ook een te lage bloeddruk 8 over 5 en ben zo moe .

 2. Beste Mireille
  Ik heb veel last van krampen in mijn benen en een prikkelend gevoel in de benen kan wel doorlopen maar vraag me af of het weer een begin is van het dicht slippen in de vaten ben namelijk in2001 aan de aorta geopereerd en daar is een prothese in maar niet met aftakking naar de benen ben in febr nog door de scan geweest voor die prothese die was goed ik heb wel warme voeten
  Groetjes Nellie

  • Beste Nellie,
   Als je je daar zorgen over maakt, is het altijd goed om je te laten onderzoeken bij de specialist. Je zegt daarbij dat je in februari nog een scan hebt gehad? Fijn dat daaruit bleek dat alles goed was! Houd jezelf goed in de gaten en als het niet minder wordt, het met je huisarts of specialist bespreken.
   Groetjes, Mireille

 3. ik heb heel veel krampen in me armen bovenarm en in mijn borsten heel vervelend ik ben chauffeur heb iemand enig idee wat ik moet doen

  • Beste Frans,
   Doe je de MIR-Methode al? Anders zou je daarmee kunnen beginnen. Ben je met je klachten ook bij de huisarts geweest?
   Groetjes, Mireille

 4. Hallo Mireille,

  Ik heb heel veel kramp in mijn kaken. Al jaren, ik ben hiervoor ook bij de kaakchirurg geweest en heb een prothese voor de nacht zodat ik niet meer knars ’s nachts. Soms word ik wakker van de herrie in mijn hoofd omdat ik toch lig te knarsen maar dan op kunststof. Ik gebruik hem iedere nacht en toch is nu de linkerkant ontstoken geweest en ik kan mijn kaken niet altijd goed gebruiken. De spieren gaan vastzitten en de kaken komen scheef op mekaar te staan waardoor ik mijn eten niet goed kan kauwen. Heb jij enig idee wat hieraan ten grondslag kan liggen en welke stap van de methode hier goed voor zou zijn.

  Hartelijke groet en bedankt voor je goede werk Mireille,

  • Beste Patricia,
   Kijk nog eens in het artikel hierboven naar de 6 mogelijke oorzaken? Welke daarvan zouden op jou kunnen slaan? Om het op te lossen, doe je alle 9 stappen van de MIR-Methode.
   Groetjes, Mireille

 5. hey , ik heb reeds verschillende jaren 2 slapende tenen , nu de laatste jaren zijn er spierspasmen en krampen bijgekomen ( alleen in linkerkuit -kant van slapende tenen).5-tal jaar geleden opgemerkt dat rechterbeen 1,5cm korter is en dat ik dubbele hernia heb maar onlangs gelezen dat hernia na paar jaar opdroogt en geen druk meer uitoefend op zenuw. ik sport intensief(triathlon) maar als ik paar weken rust blijven mijn problemen , wat kan de oorzaak zijn ? heb reeds bloedonderzoek laten doen en alles normaal. Ben al bij veel osteopaten,chiropraktors en dergelijke geweest maar niemand kan probleem oplossen.Weet jij soms oplossing ? dank bij voorbaat

  • Beste Luc,
   Wanneer je met de MIR-Methode de werking van de meridianen aanpakt, kan de doofheid in de tenen weer vanzelf herstellen. Wel goed dat je ook bij je arts bent geweest om andere oorzaken uit te sluiten.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 6. Beste,

  Ik ben Bert, 55 jaar en vorige week woensdag om omstreeks 17.00 uur een spoedoperatie gehad in mn buik. De galblaas moest er uit. Donderdagmorgen ontslagen uit ziekenhuis en lichtelijk ter been geweest. Vrijdag wat boodschappen gedaan en laat in de middag begon het probleem. Ik kon bijna niet meer op mn rechterbeen staan van de pijn en krampen in bovenbeen. Ik kon zelfs niet op mn linkerzij liggen van de pijn. HAP geweest maar konden zaterdag niets vinden. Maandag via HA naar de spoedeissende hulp geweest. Daar 4 buisjes bloed afgenomen en konden niets vinden. Wel een verhoogde ontstekingswaarde maar was normaal na operatie zegt men. Onderzoek door Chirurg gehad en er zijn foto’s van been gemaakt maar geen bijzonderheden gevonden. Naar huis gestuurd met 2 soorten morfine en moest deze met de bestaande medicatie zoals diclofinac en paracetamol innemen. Hierdoor slaap ik gelukkig wel eindelijk maar het probleem en de pijn blijft.

  Iemand hier ervaringen mee ??

  Groeten Bert

 7. Beste Mireille ik heb al lang last van kuit krampen en dan vooral in de nacht in het recher been is het ergst nu heb ik een heupdisleci gehad vanaf mijn geboorte en ik had toen het niet meer dragelijk was en elke dag pijn had geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen dus ook een nieuwe kom. wat was nu het probleem mijn rechter been was voor de operatie bijna 4 centimeter korter ne na de operatie iets langer als het linker been nu zijn mijn spieren tekort kan dat ook een oorzaak zijn van die krampen. ik doe de MIR al meer dan 3 maanden dus daar kan het niet aan liggen heeft u er een antwoord op deze vraag. Ik kan mij ook niet bukken.

  • Beste Herman,
   Ik weet niet goed waar het aan kan liggen. Het lijkt me niet dat het door te korte spieren kan komen, hoewel ik je redenering wel logisch vind. Ben je hiermee al eens naar een huisarts gegaan? Als die geen raad weet, wil je dan een keer naar een MIR-Methode begeleider gegaan? Het lijkt me zo pijnlijk elke keer…
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 8. Goede morgen, Ik heb bijna alle dagen last van krampen. En dit niet alleen ’s nachts. Mijn vingers verkrampen als ik aardappelen schil of als ik borduur, als ik op mijn zij ligt in bed verkrampt mijn flank en dan de beruchte beenkrampen ’s nachts die zo erg zijn dat mijn been er later pijn van doet. Het is geen gevolg van alcohol, want tijdens de week drink ik niets. Het begint wel vervelend te worden. Moet ik een dokter raadplegen???

  • Beste Emilienne,
   Ja, laat het gewoon eens onderzoeken. Bijvoorbeeld of je geen voedingstekorten hebt. Het belemmert je teveel in je dagelijks leven en in je liefhebberijen. Als de dokter niets vindt, ga dan gerust een keer naar een MIR-Methode begeleider om het uit te laten testen wat er aan de hand is. Herkende je trouwens iets in een van de 6 punten die ik hierboven in het artikel schreef? Daar kan ook al een aanwijzing in zitten voor je.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 9. hallo

  beste allemaal
  ik heb ook last van pijn in de buik Ga m naar de Ostophaat
  maar of er ietst aan te doen is weet ik niet
  ik heb slechte rug en ook pijn in de buik
  weet er iemand watje daar kunt voor doen /
  het is zeer vervelend ,, en je word er angstig van hoe kan dat
  zal op een antwoord wachten ,, bedankt
  groeten aan allemaal Annie

  • Beste Annie,
   Laat de osteopaat z’n werk doen. Ik vermoed dat hij/zij je een flink eind kan helpen met je buikpijn. Veel sterkte in de tussentijd!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Merel,
   Zou je eens willen onderzoeken of je erg veel suiker eet en frisdrank drinkt? Je kunt daardoor tekort aan voedingsstoffen krijgen, zoals magnesium en dat kan kramp veroorzaken.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 10. Hallo. Ik heb al meer dan 20 jaar last van krampen in mijn hoofd en in mijn lichaam. Vaak is het een reactie op angst of als ik schrik. Emdr, gesprekken met een psycholoog, voeding, ademhaling- en ontspanningsoefeningen, haptotherapie. helpen allemaal wel iets maar.nog helpt het niet genoeg. Wat kan ik doen?
  Groet,
  Ina

  • Beste Ina,
   Heb je ook al eens je calciumgehalte laten onderzoeken? Dat kan ook krampen veroorzaken. Ik neem aan dat dat via een huisarts aan te vragen is. Het heet dan ‘Hypercalciëmie of hypocalciëmie’. En anders is het een idee om je te laten uittesten bij een MIR-Methode begeleider om uit te zoeken of er diepere emotionele oorzaken aan ten grondslag liggen.
   Ik hoop dat je het gaat vinden!
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

 11. Hallo aangenaam,Ik ben een vrouw op leeftijd, ppff eehh, Ik ben verslaafd aan alcohol,ben ik zeker niet trots op. Sinds een week heb ik in de nacht heftige krampen in mijn onderkuiten, raar, en overdag zijn ze zo slap als een elastiekje,terwijl ik een fanatieke fietser ben, weet mischien iemand hoe dit kan komen? Bij voorbaat vriendelijk dank. En het valt niet mee om toe te geven dat ik aan alcohol verslaaft ben, ben dus hierin heel serieus,dank jullie wel. In afw: Groeten van Monja.

  • Beste Monja,
   Mijn respect voor je dat je durft toe te geven dat je verslaafd bent aan alcohol. Krampen in je kuiten kan meerdere oorzaken hebben. Wil je dit artikel er eens over lezen: Zes oorzaken van kramp in je spieren, auwwww! Misschien dat dat je een aanwijzing geeft?
   En heel veel sterkte met je verslaving!
   Groetjes, Mireille

  • Ha Monique,
   Las over je krampen en je alcohol gebruik.
   Wat betreft de alcohol zou ik je de tip kunnen geven om zelf Kombucha drank te gaan maken en die eens te gaan nemen ipv een glaasje(s) alcohol.
   Het is een geweldige vervanging. Gewoon eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.