Home » Artikelen » De beste vriend van mijn lichaam.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

De beste vriend van mijn lichaam. — 24 reacties

 1. Hoi Mireille,

  ik heb een hersenschudding en ben herstellende al 2 maanden maar blijf klachten houden duizelig, hoofdpijn, angstig, is de MIR-Methode hier ook voor?
  groeten Yvonne

  • Beste Yvonne,
   Ja, je kunt het zeker proberen. Wat bijvoorbeeld nog kan meespelen, is de schok van de klap die je hebt gehad. Daar kan je met de MIR-Methode aan werken, er vrede aan geven en het weer loslaten.
   Beterschap gewenst!
   Groetjes, Mireille

 2. Hallo Mireille,
  Ik ben naast EFT ook sinds 14 dagen met jou MIR methode begonnen!
  Ik reageer er op met kleine veranderingen maar diep van binnen komt de rust om de hoek kijken……..GEWELDIG!

  V.WB. water, ik heb zo’n kraan gekocht waar een filter inzit met hopelijk een betere kwaliteit water als uit de kraan.
  Ik WAS een persoon wat geen glas water weg kreeg maar mijn lichaam vraagt er nu om en het is dus idd te leren water drinken!
  Mij heeft dit veel goeds opgeleverd met 750 ml verse gember thee over de dag en 1 liter water!

  Fijn dat ik jou site heb gevonden, met een (warme) groet Carla

 3. beste Mireille, ik volg nu sinds twee weken je methode en ben verbaasd over de grote hoeveelheden heldere urine die ik heb, vooral s’nachts.
  het lijkt wel op diabeet.
  hierdoor slaap ik slecht , ga om 23 uur naar bed, heb dan 200cc water of thee of vruchtensap in de avond gedronken en elke nacht is het bijna hetzelfde ritueel …om 2.15 en om 5.30 moet ik eruit om een flinke plas te doen, ondanks dat ik om 23 uur al ben geweest!
  daarnaast heb ik vaak een uitgedroogde keel een half uur na thee of koffie te hebben gedronken.
  beste groetjes van Hendrika uit Genève

  • Beste Hendrika,
   Verder kan het goed zijn dat je door de MIR-Methode overtollig vocht aan het afvoeren bent. Hield je tot nu toe vaak vocht vast? En heb je je al eens laten controleren op diabetes? Altijd goed om dat uit te sluiten. Soms werken de nieren extra krachtig in het begin, bijvoorbeeld wanneer oude emoties, zoals angsten worden verwerkt. Het zal als het goed is met een week of twee weer moeten normaliseren.
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Mireille,

   Omdat ik het ook moeilijk vind om een glas koud water te drinken ben ik overgestapt op het drinken van lauw water en dat giet ik zo naar binnen en vind ik lekker! Misschien een tip!

   Groetjes Ineke

 4. Beste Mireille

  Mijn halve leven heb ik gehoord dat water drinken goed voor het lichaam is. Altijd gelooft maar nooit langer dan een paar dagen volgehouden. Ook al omdat het water drinken mij gaat tegen staan en ik geen glas water meer leeg kan drinken.
  Mireille, kan het zijn dat water drinken ook goed voor de hersenen is en dat ze beter in conditie blijven?
  Het zou fijn zijn. Mijn leeftijd is 68 jaar en ik merk dat mijn geheugen achteruit gaat. Verder wil ik je bedanken voor de MIR methode. Verschillende kleine ongemakken heb ik niet meer, zoals een voortdurend brandende tong, ontsierende vlekken in mijn gezicht en handen zijn aan het verdwijnen.

  Hartelijke groeten Nettie

  • Beste Nettie,
   Wat fijn dat je al zulke mooie resultaten merkt! Ben blij voor je! Ja, je hersenen hebben beslist water nodig! Je kunt het water drinken afwisselen met thee drinken. Dat maakt het makkelijker.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 5. Beste Mevr. Mettes , Mireille ,
  100 % eens , ook Gezond H2O is mijn allerbeste vriend , maar ik heb thuis echter het kraanwater “vervangen” door … Kangenwater … en het is in vele vele opzichten een perfecte aanvulling op het gegeven water- drink advies van U ! Zelfs mensen die vrijwel geen water drinken , heb ik inmiddels meer dan 2 liter Kangenwater per dag zien drinken ! Yes with Kangen you also really can change your ( water drinking ) life !
  Met gezonde groet ,
  Rob

 6. Het kaartje van de MIR-Methode is op mijn pad gekomen.
  En ben er direct mee begonnen , met als gevolg dat mijn lichaam al goed aan het reinigen is , kan haast wel spreken van ontgiften Dat water drinken doet me goed en merk nu al na een week dat het gaat werken .mijn droge mond geeft ook aan dat ik waarschijnlijk meer water maggaan drinken .Bedankt dit je dit alles met ons deeld En ik wil Karin bedanken dat ze bij jou een workshop hedft gedaan zo kwam ikaan jou kaartje van de MIR-Methode

  • Beste Dinie,
   En ik ben blij dat je het een kans hebt gegeven! Proost! Dat het je veel goeds mag brengen.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 7. Hallo,
  uw advies om meer water en minder vervuilende dranken te drinken is goed en juist. Maar, als uw lichaam uit 90% of meer (???) water zou bestaan, dan bent u een medisch unicum en heeft u meer de constitutie van een kwal. Gelukkig ziet u er beter uit, zodat uw lichaam overeenstemt met andere pratende tweebenige wezens van deze planeet. De meeste mensen bevatten rond de 76% water, maar dit wordt sterk beïnvloed door de leeftijd.

  • Beste Walter,

   Dankjewel voor de goede correctie! Je hebt gelijk! Mijn excuses aan iedereen. Waar ik me in vergiste, is dat onze hersenen voor 90% uit water bestaan. Gelukkig maar dat ik er beter uit zie dan een kwal 😉

   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 8. hoi, Mireille

  Ik vind je video over water helder en duidelijk. Als ik een liter water drink per dag ben ik al blij, alleen als je buiten de deur bent vind ik het lastig, omdat je niet overal kunt plassen. Verder vind ik water niet lekker, maar ik drink de hele dag door regelmatig een slok. Trouwens water filteren door een Brita-filter maakt water wel zachter en makkelijker te drinken.
  Bedankt voor alles wat je doet en met ons deelt. De artikelen die je daat plaatsen op je site ga ik met belangstelling volgen voor zover ze op mij van toepassing zijn.

  groeten,

  Anja Goris

  • Veel water drinken vind ik niet moeilijk, heb dat eigenlijk altijd gedaan. Een tip voor mensen die ook iets anders dan water willen drinken, maar wel gezond willen drinken : een kop detox thee van bv Kusmi thee of kruidenthee en rooibos thee, of je maakt een glas van rode spa met sinaasappelsap, zonder suiker enz…
   Ik doe de MIR methode nu sinds 2 weken iedere avond 2x bij naar bed gaan, dan is het een ritueel en kan je het niet vergeten.
   Ik slaap nog niet echt beter, maar heb aldoor maagijn.
   Mireille kan dit komen van iets los te laten in mijn lichaam ?

   • Beste Ada,
    Ja, dat zou kunnen. Maagpijn is vaak een teken van overbezorgdheid. Over iemand anders, over de toekomst, geldzorgen. Kijk eens wat dat bij jou kan zijn? Het kan natuurlijk ook een kwaal zijn geworden die misschien meer aandacht nodig heeft, zoals een maagzweer. Die ontstaat meestal door medicijngebruik. Doe de MIR-Methode een keer terwijl je je hand op je maag legt!
    Veel geluk en dank voor al je fijne drankjes-tips!
    Mireille

    • Heel erg bedankt Mireille voor je antwoord. Ik neem geen geneesmiddelen, maar ben met een 56 jarig geleden gebeurd verdriet van het overlijden van mijn moeder in een auto-ongeluk bezig. Ik weet nu vrijwel alles wat er gebeurd is, maar het is dus een heftig oud verdriet. Ik ben me heel bewust hoe vader/moeder loskoppelen belangrijk voor me is en ook de 8 andere stappen. Ik ga dus beginnen met hand op mijn maag te leggen en houd de boel in te gaten, mocht het niet overgaan.

 9. Dag Mireille,

  Leuk, spontaan,en een “H”eerlijk waterverhaal!
  Helemaal mee eens dat water drinken goed is voor eenieder van ons.
  Om het te leren drinken,is dit misschien een tip?
  Ik kook in de ochtend 1 liter water,en vul hiermee mijn thermoskan.
  Over de dag verdeeld schenk ik steeds een glas warm water in,en drink deze naast mijn koffie,bij een maaltijd of tussendoor.
  Ik probeer op deze manier mijn thermoskan in de avond leeg te hebben.
  Lukt mij aardig!
  Mijn vraag aan jou Mireille,is het koken van water een goede optie?
  Of…. is water rechtstreeks uit de kraan beter?

  Graag wil ik je via deze weg ook dank zeggen voor je prachtige MIR methode.
  Jouw kaartje met de MIR methode de “negen stapjes” kwam onlangs op mijn pad.
  Het kaartje heeft een hele poos op mijn nachtkastje gelegen,totdat plots… het moment daar was om de handeling daadwerkelijk te gaan uitvoeren.
  Na 4weken kan ik je zeggen Mireille HET WERKT!!! DANK JE WEL!
  Ik voel mij lichaamlijk een stuk beter,vitaler, en slaap rustiger!

  Vriendelijke groet,en een fijn weekend!

  Maaike

  Jouw MIR methode

 10. Mireille, ik vind het een duidelijk verhaal. Zit wel humor in en de kracht van herhaling is van belang en dat doe je op een leuke manier. Zolang wij onszelf blijven en vanuit onszelf spreken komt de boodschap goed over, het is jouw manier en die is goed, die past bij jou.

 11. Hallo Mirielle,
  Niks belerend of soft, een prima promotieverhaal van ook mijn beste vriend voor mijn lichaam. Wat je zegt klopt: door meer water te drinken, krijgt je lichaam ook steeds meer behoefte aan water. Het is een goede reiniger van alles wat mijn lichaam belast. Ik heb een tip voor een volgend instructiefilmpje: net zo’n helder, stralend en nuchter verhaal over hoe we de kwaliteit van ons drinkwater nog meer kunnen optimaliseren. Want naar mijn idee is dat de volgende stap.

 12. Hallo Mireille
  Bedankt voor je waardevolle tip en alle tips die je ons geeft.
  Toch een kleine opmerking wat betreft water drinken.
  Kun je alle soorten kruidenthee rekenen als water drinken?

  Lieve groetjes,
  Annemiek.

  • Beste Annemiek,

   Veel soorten kruidenthee zijn prima om te drinken. Toch hebben die ook allemaal al een werking op het lichaam. Volgens sommige studies, zijn ook kruidentheeën vol ‘informatie’, waardoor ze minder helpen bij het schoonmaken. Ik vind kruidenthee vergelijkbaar met water. Ik wil mensen vooral bewust maken dat anderssoortige dranken, zoals alcohol of frisdranken het zelfhelende vermogen van een lichaam belemmeren.

   Geniet van je thee!
   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.