Home » Artikelen » 131. Verdriet is jezelf schoon wassen

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

131. Verdriet is jezelf schoon wassen — 70 reacties

 1. Als mantelzorger van mijn moeder heb ik enorm veel verdiet gehad van de dood van mijn moeder. Ik had steeds flashbacks van haar overlijden wat een akelig beeld was. Nu ineens zijn de flashbacks over maar ik voel ook niets meer. Geen verdriet en gemis. Terwijl mijn moeder pas 3 mnd geleden is overleden. Waar is mijn verdriet gebleven? Het geeft me het gevoel alsof ik niet van mijn moeder heb gehouden, terwijl dat juist zo intens was.

 2. Voor mij is het zacht mooi dat u dit aanbrengt op de verjaardag van mijn partner zaliger. Hij zou vandaag 89 jaar geworden zijn, maar 8 jaar geleden beleefde ik samen met hem op 4 december zijn laatste aardse verjaardag… En 5 dagen later, op 9 december, sliep hij voor altijd in. De 10 laatste jaren van zijn leven had de ziekte van alzheimer een enorme impact op zijn leven, alsook op het leven van onze zoon (toen een puber) en van mij…
  Nog steeds zijn deze dagen voor mij zeer speciaal, gewoonweg omdat ze zijn geweest.

 3. en of ik verdriet heb zeker, en berouw en schuldgevoel en ik lijdt hier onder elke dag weer dag in en dag uit niemand weet het alleen ik en mijn overleden moeder. Ik kan het nooit meer goedmaken uitleggen en niemand weet het ik draag het mee tot mijn dood ik heb mijn moeder bedrogen. Ik heb een gezin die moet ik onderhouden dat is het enige dat mij overeind houd anders had ik er denk ik er wel allang een eind aangemaakt.

  • Beste n,
   Dankjewel dat je het toch naar buiten hebt gebracht! Probeer te zien dat je een mens bent en dat je in een bepaalde situatie verzeild bent geraakt, waarin je iets gedaan hebt, uit beste bedoelingen. Misschien om jezelf te beschermen, misschien omdat je boos was. Probeer te zien dat alle mensen keuzes maken die soms niet goed uitpakken. Je hoeft jezelf daarvoor niet de rest van je leven te straffen. Je deed wat je deed, nu zou je het anders doen.
   Ik wens je veel sterkte en hoop dat je het jezelf kunt vergeven!
   Liefs, Mireille

  • het is niet de bedoeling dat jij moet lijden en afzien voor de rest van jouw leven. Ook jij hebt recht op blijdschap en mooie lichte dagen. Wees niet te hard voor jezelf. Je mag stoppen met jezelf te kwellen door de fout telkens opnieuw te herhalen in je binnenste. Je bent OOK een mooi mens, je bent OOK heel gevoelig en je hebt OOK leuke eigenzinnige kantjes. Het is nu de tijd om het mooie dat in jou is te zien, te benoemen en VEEL van jezelf te houden. Mens zijn betekent fouten maken. Ik wens je een mooi en rustig leven toe dat verdien je. Ik zal voor je bidden. Je bent een mooie ziel.

 4. Ik weet het niet zo goed. Ik doe nu twee weken de MIR-Methode. Ik voel me somber en verdrietig en merk dat oude angsten omhoog komen, is dit normaal?

  • Beste Fem,
   Ja, dat zou kunnen. Let erop dat je voldoende water drinkt om afvalstoffen af te voeren. Ook dat kan zorgen voor meer onprettige gevoelens.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 5. Sjee, ik heb me toch, na 3 weken mirren, een huilbui gehad, waarin ik me zo verdrietig voelde om het alleen gelaten te zijn in mijn kindertijd. Confronterend is dat ik een vriend heb die echt alles voor zijn kinderen doet, waar ik soms best jaloers op ben. Vreselijke emotie maar denk ik wel logisch. Ik wil graag weer in mijn kracht en eigenliefde komen te staan zodat ik niet meer die gevoelens van jaloezie hoef te hebben. Ik voel me ook vaak achtergesteld en veroordeelde mezelf hierop doordat ik dan dacht dat ik egocentrisch was. Ik besef nu dat dit door een hevig gemis van mijn ouders komt uit mijn kindertijd en jeugd, nu voel ik letterlijk de pijn die ik toen voelde alleen huil ik nu ontzettend. Donderdag afspraak met een mirbegeleider! Bedankt voor de methode!

  • Beste IV,
   Heel goed dat je het eruit huilt! Het zijn diepe verdrieten en als je die kunt verwerken, zal ook je jaloezie minder zijn! En dan kun je er supertrots op zijn dat je zo’n fijne vriend hebt gekozen die alles voor zijn kinderen doet, zodat je kunt zien hoe het ook kan.
   Blij dat je naar een MIR-Methode begeleidster gaat!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.