Home » Artikelen » 132. Zinloze hoest en nuttige hoest

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

132. Zinloze hoest en nuttige hoest — 66 reacties

 1. Ik ben een echte hoester, terwijl ik niet rook en ook goed ventileer in huis. Als ik verkouden word (niet vaak,gelukkig) schrik ik me rot, want dat betekent voor mij minstens zeven weken mij kapot hoesten, hoestaanvallen waarbij ik er in lijk te stikken. Sinds een paar jaar voelt het (vooral vanaf de herfst) geïrriteerd aan van keel tot in maag dus ben ik voortdurend bang voor slokdarmkanker of zo (ja ik ben wel enigszins een hypochonder). Het is een schrijnend gevoel en het wordt erger als ik iets heb gegeten. Ik schraap dan steeds en er komt ook altijd slijm naarboven. Longen zijn al een keer nagekeken, twee jaar terug. Niets te zien. Ik doe de MIR-Methode sinds maart dit jaar en leg mijn hand nu steeds op mijn borst tijdens. Zit wel al jaren in een situatie (wonen) die vijandig is en wat veel woede bij mij (temperament, een rode) oproept. Wie weet heeft dat er mee te maken.
  Maar het lijkt bij mij dus meer de slokdarm te zijn en hoe kan het dan slijm produceren? Voor geen goud ga ik zo n maagonderzoek laten doen, met een slang in mijn strot. Nog even over mijn roodharigheid: is het waar? Heb ik daarom altijd gekke dingen die anderen (meestal, behalve de roodharigen :)) niet hebben?

  • Beste Emmy,
   Nee, dat van die roodharigheid is niet waar. Dat kan je gelukkig loslaten. De situatie waar je in leeft, heeft waarschijnlijk wel veel te maken met je hoestaanvallen. Het kan zijn dat je er veel verdriet van hebt. Dat verdriet drukt op je longen/longmeridiaan. Zou je daarover dit artikel eens willen lezen? Bevrijd je longen van verdriet. Misschien dat je iets herkent?
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel voor je reactie, Mireille. Ik heb het gelezen. Inmiddels ben ik bij een homeopaat geweest en zij vermoedt sterk dat ik een breuk heb (maag/slokdarm) waardoor de inhoud vaak weer teruggaat naar boven, ook veel zuurbranden (wat uiteindelijk een andere oorzaak heeft, psychisch, i know). Mijn slokdarm/maag is ws zo geirriteerd geraakt (in de loop der jaren), dat ik daardoor ga hoesten, het is een schrijnend gevoel in de slokdarm en het komt dus niet van de longen. Het slijm dat ik ophoest, is ook van de maag, volgens de homeopaat. Ik neem nu groene kleipoeder in (met water) als beschermende functie en ik heb homeopatische medicijnen om de klacht te verhelpen. Ondertussen werk ik aan het achterliggende psychisch-emotionele conflict. Ik doe nu de on line cursus over de Vijf natuurwetten van Biologika. Dat stimuleert in de goede richting. Groet! Emmy

 2. Hallo ik heb een vraag. Ik heb het idee als mensen bij mij in de buurt zijn, dat die dan ineens beginnen te hoesten. Ook als ik binnen zit aan de straatkant. Kan dit door mijn energie komen of beeld ik mij dit in?

  • Beste Marij,
   Het zou kunnen, maar hoeft niet. Je zou eens kunnen observeren hoe vaak het gebeurt en of het echt zo is.
   Groetjes, Mireille

 3. beste Mireille,
  ik doe regelmatig de MIR-methode en ben er heel dankbaar voor.
  Hoesten, niezen, pijn aan de rechter knie, jeuk op het hoofd en rug – en ik begroet het!
  Maar voor der est geweldig gezond!
  dank je wel voor jouw moeite, mensen dit te leren over hun lichaam en de chacras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.