Home » Artikelen » 60. De 5 minuten super truc!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

60. De 5 minuten super truc! — 66 reacties

 1. Om de 9 stappen uit het hoofd te leren, gebruik ik de letters van het alfabet en ah. Zoals moeder loskoppelen, meridianen zuiveren, allebei begint met de letter m.
  Basisbehoeften en chakra’s: b en c na elkaar.

 2. Lieve Mireille, kan het echt zo zijn dat ik ik door de mirr methode het diepe eenzame gevoel kan kwijtraken van het verlies van mn tweelingbroer door zijn zelfdoding ?
  Door mn eigen scheiding en veel verliezen kan ik niet alleen zijn en heb ik daar keer op keer ook heel veel pijn van .
  Toch heb ik veel mensen kinderen en kleinkinderen om me heen dus heb veel rijkdom en dan toch steeds weer dat diepe eenzame gevoel.
  Zoveel mensen zijn alleen en kunnen dat ook, nogmaals is het verlies van mn tweelingbroer daar vooral de oorzaak van?
  Hoop dat je me hiermee helpen kan
  Lieve groet, Marja

  • Beste Marja
   Met de MIR-Methode kun je veel aanpakken, maar soms is het nodig dat je eerst naar diepere oorzaken gaat kijken voordat je het zelf verder op kan pakken.
   In jouw situatie zou ik je willen aanraden om contact op te nemen met een MIR-Methode begeleidster.
   Je kan ze vinden via deze pagina: https://www.mirmethode.nl/begeleiding/
   Veel sterkte!
   Groetjes Mireille

 3. Lieve Mireille,
  Ik neem altijd de tijd om jouw nieuwsbrieven onmiddellijk te lezen. Dank voor al die waardevolle informatie – telkens weer – en dat ter bevordering van de vrede in de wereld! En de manier waarop je dat doet … zo warm!
  Kort: ik doe al jaren de MIR-Methode. Elke dag! 1 keer ‘s avonds voor ik ga slapen, en 1 keer overdag, op een rustig moment. Ik ben niet van plan ermee te stoppen, ik blijf het doen. Het is een deel van mijn leven geworden. Het maakt me sterker/meer zelfzeker – vanbinnen. Dankzij de MIR-Methode leef ik nog bewuster mijn talenten; heb er een kort verhaal over geschreven. Heb zelfs meerdere verhalen geschreven – en in een daarvan jouw naam vermeld. Verhalen schrijven … iets wat ik al jaren wilde doen, en niet deed. Nu dus wel. Dankzij de kracht van binnen uit, want dat is wat de MIR-Methode met je doet … je kracht geven van binnen uit! Je talenten leven om je medemens te dienen (lees: om (zo) de (wereld)vrede te bevorderen) is een ontzettend fijn gevoel, en geeft energie. Een win-win-situatie voor beide partijen. Als je wil weten wat de MIR-Methode met mij gedaan heeft, dan kan je later even de tijd nemen om mijn korte verhalen te lezen (www.wijngaardhof.be), en mijn sociaal engagement.
  Ook luister ik nu meer naar mijn intuïtie, en hou ik rekening met ingevingen (die ik meestal ‘s nachts krijg). Als ik daarmee rekening hou, dan voel ik het positieve voor mezelf; en dus ook voor mijn omgeving.
  Nogmaals dank voor je waardevolle werk!
  Hartelijke groet,
  Maryse

  • Wat een prachtige, positieve bijdrage van jou Maryse! Ik ga ook eens naar jouw verhalen kijken. Liefs, Berna (MIR Methode begeleider)

 4. en ja mireille, schreef je de vorige keer dat ik wel elke keer op je nieuwsbrief kan reageren, zo ook nu. ben ook hooggevoelig, daar tot nu toe meer last dan gemak van gehad, maar, sinds het mirren veranderd alles en durf ik langzaam en voorzichtig weer op mijn gevoel te vertrouwen.

  de 5 min truc, ook geweldig. blijkt nu dat ik zoiets vorige week al heb toegepast voor een moeilijk gesprek wat 3 uur moest gaan duren. ik had me ingesteld op een half uur en wonderlijk genoeg lukte dat precies.

  kortom mireille, niets dan lof voor de 9 stappen die ik sinds ik terug ben in nederland elke dag 2 keer met veel liefde en zonder moeite doe.

  DANK DANK DANK!!!

 5. Graag wil ik wat kwijt. De MIR-Methode is dicht bij mij. Echter ik kan de stappen niet onthouden en lees deze telkens van een papiertje. Zelfs nog na ruim twee jaar. Dat irriteerde mij. Vaak gebruik ik de MIR EHBO methode. En dat helpt mij wel en zo is deze methode dicht bij mij. Ik krijg heel veel nieuw info maar kan het niet allemaal lezen. Teveel info voor mij. Maar deze info over de 5 min. spreekt mij weer aan. Liefs voor alles en iedereen van Nora

  • Nora,
   ik ervaar hetzelfde. Ik probeer de stappen telkens opnieuw uit het hoofd te zeggen maar lukt niet. Ik heb ze in de notities van mijn IPhone geplaatst, op die manier heb ik ze steeds bij de hand.

 6. Dank je. Kwam tegen dat ik regelmatig stap 5 ‘vergeet’, kreeg niet zoveel Zelfvertrouwen mee…Kan het nu zelf doen zonder het hen kwalijk te nemen..
  Door een aantal ‘oude’mails weer door te kijken kwam ik er achter…Liefs.

 7. hoi Mireille,
  ik heb pas vandaag gelezen over de vanishing twin syndrome, weet je iets hierover? Zouden de (traumatische)gevolgen alleen met MIR-Methode verholpen kunnen worden?
  Alvast bedankt, groetjes
  Liv

  • Beste Liv,
   Ja hoor, het is iets dat prima via de MIR-Methode kan worden aangepakt. Kijk maar naar stap 3. Daarbij koppel je de tweelingbroer of -zus los. Dat gebeurt in liefde, maar wel zodanig dat eindelijk dat diepe eenzame gevoel verdwijnt.
   Veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 8. Hallo Mireille,
  De vijf minuten supertruck heeft gewerkt. Ik wilde al eerder schrijven over mijn ervaring met de MIRmethode….maar ik wist niet hoe en het kwam er niet van. De 5 minuten supertruck heeft me over de drempel getrokken en ik heb gisteren een stukje ingezonden. Mijn eerste kennismaking met de MIRmethode.
  Vandaag wil ik iets schrijven over de ervaring ermee. Om te beginnen sta ik met beide benen op de grond en neem niet alles zomaar aan. Toch merkte ik dat er veranderingen plaats vonden. Door er dagelijks mee bezig te zijn krijg ik kracht en daardoor denk ik steeds meer in mogelijkheden.
  Ik heb op een rijtje gezet waar ik eerst aan wilde werken. Dat is mijn gezondheid. Ik ben 64 en heb diabetis en overgewicht. Dus daar ligt mijn prioriteit. De dagelijkse MIRmethode met zin 9( missie verduidelijken) heb ik mij geconcentreerd op het afvallen (inmiddels bijna 10 kilo)…. Het is niet zo dat het alleen maar komt door dat zinnetje uit te spreken…..nee je moet er wel iets voor doen….maar….ik voel de kracht om dat ook te kunnen en mijn levensstijl ten goede te veranderen. Mijn bloeddruk is goed en mijn suikerwaarden zijn gedaald en binnenkort ga ik weer op controle en ben benieuwd naar de laatste uitslagen.Ik verwacht niet dat het helemaal weg zal gaan maar als het goed beheersbaar blijft en ik voel me beter en blijf meer energie houden, dan ben ik al heel blij.
  Groetjes Trudy

  • Beste Trudy,
   Dankjewel voor het schrijven, want dat is voor de meeste mensen op zich al een uitdaging! Wat mooi dat je zo krachtig staat en je zo sterk inzet voor je eigen gezondheid! Ik ben blij dat de MIR-Methode je daarbij ondersteunt. Wat mooi dat je suikerwaarden gedaald zijn. En ja, als het beheersbaar blijft zou dat al fantastisch zijn. Ik wens je toe dat je je goed blijft voelen en lekker energie houdt. Met 64 jaar ligt er tenslotte nog een wereld voor je open!
   Hartelijke groetjes en succes!
   Mireille Mettes

 9. In de vijftigerjaren van de vorige eeuw kwam onze leraar Handelsrekenen steevast de klas in met de woorden:”Ik heb helemaal geen zin! Jullie ook niet?” In de klas was dan de nodige tegenzin opgebouwd.Dan pakte hij zijn spullen uit en zei: Vijf minuutjes, wij gaan er vijf minuutjes tegen aan”.
  Het resterende lesuur was dan zo voorbij.

 10. Hallo Mireille,
  Ik ben heel blij met jouw site en met de MIR methode.
  Had het een paar dagen niet gedaan, na maanden. Mijn schimmel kwam weer terug. Zit op mijn benen. Ga nu weer stug door.
  Ik gebruik de kookwekker om dingen te doen waar ik totaal geen zin in heb maar wel heel belangrijk zijn voor mij. Zoals schrijven of mijn administratie doen.
  Ik zet hem op 10 minuten. Als ik er eenmaal ‘in zit’ ga ik door hoewel de wekker af ging.
  Begrijp wel dat je een kookwekker niet mee kan nemen naar een partijtje! Misschien zou iedereen dat wel willen doen en gaan alle wekkers af! Hahaha!
  Groeten en veel dank voor je inzet.
  Marijke

 11. Hallo Mireille,
  In december 2013 zat ik in een meditatiegroepje en bij de oefening van geleide fantasie werd gevraagd een voorwerp in gedachten te nemen. Voor mij kwam er een gouden bal aanrollen en toen ik die oppakte kwam er een gevoel van dankbaarheid en vrede tot mij. Na de meditatie vertelde ieder zijn verhaal, zo ook ik. Bij het napraten sprak een vrouw over het Inspiratiecafe dat binnenkort werd geopend en waar 1x per maand op dinsdagavond een spreker zal zijn. Omdat ik op die avond bezet ben besloot ik het goede gevoel vast te houden en naar huis te gaan.
  Thuis zette ik de pc aan om mails te bekijken. Het liep al naar middernacht en net voordat ik wilde afsluiten werd ik toch getrokken om op de website Inspiratiecafe te kijken (hoewel ik niet kan op dinsdag).
  Er kwamen wat namen van sprekers voorbij en zo ook Mireille Mettes. (ik kende haar niet). Maar zocht naar haar site…….en het overrompelde me…..ik zag een gouden bal met MIR erop (wist toen nog niet wat MIR betekende). IK ben gaan lezen stopte pas in de vroege uurtjes. Ik heb NLP gedaan en geloof in de mogelijkheid het leven in eigen hand te nemen. Mijn gevoel, mijn visie stond mooi verwoord en nu had ik een mogelijkheid om dat op een eenvoudige manier op te pakken. In die nacht ben ik begonnen met de MIR methode met 5 en 7. Nu een half jaar later dagelijks (alle 9).Je woorden werken inspirerend en helpen mij. Mireille hartelijk bedankt

 12. Hallo Mireille, ga dit toepassen in mijn leven, is het belangrijk met welke hand je dit doet? Ik ben namelijk linkshandig.
  Groet Gerardina

  • Beste Gerardina,
   Nee, het maakt niet uit met welke hand op welke hand. Als je maar hand op hand hebt. Lees vooral ook de veel gestelde vragen hierover!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • Ik ben rechtshandig maar ik gebruik met gemak ook de linker hand en heb gemerkt ( bij toeval) dat ik telkens beide handen moet aaien ,het voelt evenwichtiger: dus 2x de stappen 2x daags.
    Toen ik alleen de linker aaide voelde ik me alsof ik aangerand werd, ik ging dus de andere hand aaien, na een poosje merkte ik dat het me goed deed allebei te masseren.Verklaring? Misschien heeft te maken met de linker en rechter hersen helft?
    Liv

    • Beste Liv,
     Nee, daar heb ik niet een verklaring voor. Dan zou je je persoonlijk moeten uittesten bij een MIR-Methode begeleider. Wat ik meestal uitleg, is dat als hand aaien onprettig aanvoelt, het vaak te maken heeft met hoe je bent aangeraakt in je jeugd. Niet aangeraakt? Te hard aangeraakt? Ongewenst aangeraakt? Daar zou het mee te maken kunnen hebben. Ik zie zelf niet direct een link met de linker- of rechter hersenhelft.
     Ben blij dat je het op deze manier mooi hebt kunnen oplossen!
     Hartelijke groetjes,
     Mireille Mettes

    • Hallo Liv, waar ik meteen aan moet denken is aan een alleen geboren meerling. Maar vind het altijd heel lastig om dit te zeggen tegen iemand, ook al is het met de beste intentie. Zij zijn namelijk meestal ook twee-handig maar ook hoe Mireille erop inhaakt in haar reactie maakt dat ik wil reageren.
     Veel mensen zijn alleen geboren maar weten niet dat ze begonnen zijn als meerling. Het heeft echter wel veel impact op je leven.

     • hallo Willien,interessante theorie( of inspiratie?), kun je me iets meer over vertellen? En waarom vind je het lastig tegen iemand te zeggen? Ik ben namelijk enig kind en dat heeft al veel impact in mijn leven.Stel dat inderdaad ik als een van de meerling ben, zou ik iets kunnen doen om de nare gevolgen de verzachten?

     • Hoi Liv, Fijn dat je zo reageert. Ik vind het lastig omdat ik natuurlijk niet zeker weet of je inderdaad een alleengeboren meerling bent. En dan gooi ik dat zo maar even op je bordje …
      Bij mij is het ‘ontdekt’ door het te testen met een biotensor toen ik behandeld werd voor een B12 tekort (B12’vers zijn meestal alleengeboren meerlingen). Er zijn een paar boekjes over geschreven, o.a. door Aranka Reeuwijk. Zij heeft ook een praktijk. Er zijn zeker dingen die je kan doen; alleen je er bewust van zijn doet al veel vind ik zelf. En ontdekken dat hoe je in elkaar zit, heel vaak daar mee te maken heeft. En dat je dus niet gek bent.
      Je zou ook je moeder kunnen vragen of ze nog weet of ze een bloeding heeft gehad tijdens jouw zwangerschap; al is dat geen bewijs. Trouwens, ook als ze geen bloeding heeft gehad kan het nog steeds zo zijn dat je er een van een meerling bent. Hoop je met dit berichtje weer verder te helpen ..

     • hoi Willien,bedankt voor de info, ik heb nu op verschillende sites gezocht en gelezen over de vanishing twin syndrome en ik voel een knop in mijn maag en een brok in mijn keel, ik wist niet dat het bestond. Zou met MIR te verhelpen zijn?

     • Hoi Liv,
      Ik zag dat je de vraag ook gesteld had aan Mireille. Had gevraagd om je rechtstreekse emailadres, maar nog niets gehoord. Hoop dat het je allemaal wat duidelijker wordt. Als ik nog wat voor je kan doen dan laat het me maar weten.
      Sterkte, liefs, Willien

     • Hoi Willien en Liv,
      Wat herkenbaar om te lezen..
      Een paar jaar geleden ben ik (enig kind) erachter gekomen dat ik een alleengeboren tweeling moet zijn.
      En toevallig aai ik inderdaad altijd om en om over beide handen!
      Liefs Tamar

 13. lieve Mireille,
  Zo ,zittend hier,achter mijn pc,wil ik wel uitschreeuwen wat ik allemaal zie en kan en wil en doe.Wat een potentieel!!!!Van sterrenbeeld ben ik een ram:een pionier en iemand die denkt dat ie alles kan.Ik begrijp mijn vermoeidheid nu ook.Mijn lijf is 64jaar en mijn ideen eindeloos.Ik zet nu mijn mijnhoofd op mijn lijf en luister naar mijn hart(ziel).Dank je ,Zuster.

  • Hai Rose,
   Yeah! En je leeftijd speelt in je voordeel: al die levenservaring! Ik hoop dat je veel mensen gaat inspireren!
   Dat je me ‘Zuster’ noemt, komt sterk binnen. Dankjewel daarvoor!
   Hartelijke groetjes en stromen maar!
   Mireille Mettes

  • beste ,

   Ik ben Geert Croes en ben al 17 jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling en zeker de laatste 3 jaar ben ik hier zeer intensief mee bezig. Wat ik jou kan aanraden zijn de boeken van Jim Rohn en audio cd’s, zijn zeer inspirerend!! en tot slot, als je zoveel ideen hebt hou dan een dagboek bij, je gaat hier sterker door worden en uiteindelijk weten wat je doen moet!

   groetjes geert croes uit Belgie

 14. Dag Mireille,

  Ik ga al een tijdje bij een MIR-Methode begeleider, eerst hebben we niks met Decleir gedaan , naargelang ik het vertrouwen in haar kreeg stelde ze me voor om eens aan de slag te gaan met de MIR-Methode. Ik ben nu ruim 4 maanden bezig , de eerste weken waren heel erg zwaar ! Ik heb een heel moeilijke jeugd gehad en veel trauma’s , ik sleurde dit constant mee in mijn gezin , werk hobby’s echt in alles , voor alles was ik bang …
  Dankzij de MIR-Methode en extra begeleiding van aan fantastische ‘coach’ gaat het echt stukken beter met me. Er zijn dingen veranderd op korte termijn waar ik alleen maar van kon dromen , stilletjes aan word mijn droom werkelijkheid , heb mij ‘n huidige job opgegeven en in september ga ik terug studeren , hoe mooi kan het leven wel niet zijn !
  Ik blijf mijn MIR-Methode nog steeds elke dag doen.

  Een ding wil,maar niet lukken en dat is om gezonder te eten ?!

  Heel veel liefs en een dikke dank je wel

 15. Goedemiddag, ik ben nu 2maanden bezig met e mir methode en ik merk nog helemaal niets. Helaas zit er hier geen mir therapeute in de buurt.
  Kan het zo zijn dat het bij mij niet werkt? en zijn er misschien meer mensen die geen resultaat hebben?
  Jammer
  Gezonde groet, Ank

  • Beste Ank,
   Ja, er zijn meer mensen die niets merken. Maar dat wil niet zeggen dat het niet werkt. Ik heb daar al eens een artikel over geschreven: “De 9 oorzaken van teleurstelling in de MIR-Methode.” Wil je dat eens lezen? Er zijn MIR-Methode begeleiders die via Skype werken. Als je dat een idee vindt, kun je ze opzoeken op de website. Let ook vooral op de subtielere veranderingen!
   Ik hoop dat het alsnog voor je gaat werken!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Ik ben al veel langer bezig met MIR-Methode, maar merk ook niets, althans niet iets wat opvalt. Blijf de methode toch maar gewoon iedere dag doen.

 16. Hoi Mireille,

  Een maand geleden stap 5 en 7 gedaan. Pauze genomen of liever gezegd, t niet vervolgd maar wel je mails gelezen en nu sinds een week elke dag 9 stappen gedaan.
  Ik voel me rustiger en positiever,

  Grt

 17. Lieve Mireille.

  Wat een “toeval”, ik heb me net ingeschreven voor een weekend “talentenspel”. Mijn talenten ontdekken en kijken hoe het er uit ziet in mijn koninkrijk, is er een koning(in) die de leiding heeft over mijn talenten? Dit is ontwikkeld door Willem Glaudemans, het boek van de levensmissie, dit ben ik nu aan het lezen.Volgens mij heeft stap 9 hier zeker aan bijgedragen! Ben heel benieuwd wat me dit gaat brengen.
  Ik ben vanaf januari bezig met de MIR methode en vergeet het geen enkele dag, dit zegt genoeg voor mij, en ik voel veel meer zelfvertrouwen.
  Opvallend is ook dat ik veel beter slaap sinds ik MIR.
  Dank je wel voor het delen van al jou ervaringen en wijsheid!

  Harte~groet,
  Ellie

 18. Hoi Mireille,
  Sinds sept. 2013 doe ik de MIR, eerst 4 mnd 2x daarna 1x per dag.
  Mijn verslaving teistert me nog steeds, maar de vermoeidheid en lusteloosheid worden niet minder en daar had ik erg op gehoopt.
  Het is namelijk de bedoeling dat ik weer aan het werk ga en dan zou meer energie nodig zijn.
  Lieve groet Maaike

  • Beste Maaike,
   Poeh, het klinkt alsof er nog niet veel veranderd is door de MIR-Methode. Tenzij er een probleem ligt bij je werk en je lichaam er alles aan doet om te voorkomen dat je weer gaat werken? Ik wens je veel wijsheid en als je wilt, kan je altijd bij een MIR-Methode begeleider terecht om te kijken of er nog sterke blokkades zitten die zich maar niet gewonnen willen geven.
   Sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 19. Hoi, mireille
  Ik ben hooggevoelig en soms heb ik wel eens van die ervaringen dat er meer is.
  Voel heel veel dingen aan en soms weet ik bepaalde dingen al voor dat het gezegd wordt.
  Ik hoop dat het bij mij tot meer ontwikkeling komt.
  Bedankt voor je artikel !!!
  Warme groet,
  Fiona willemsen.

  • Ik weet wat je bedoelt/ voelt
   Ervaar hetzelfde ik ben ook hooggevoelig.
   Ben elke dag vreselijk moe van alle energie en emotie,s die ik oppik en weet er niet vaak mee om te gaan.
   Ben onzeker en denk ook daardoor dat ik niets kan.
   Maar ben er van overtuigd dat het goed gaat komen met de mirre al is het maar om de rust in mijn hoofd terug te krijgen

   Harte groet. Marita

 20. Hi Mireille,
  Ik heb 2 workshops bij jou gehad, een in Rotterdam en een in Apeldoorn zo’n 5 jaar geleden. De MIR methode heeft mij heel goed geholpen en doet het elke dag weer. Ik behandel mijn hondje ermee (Yorkshire 4 kg, 10 jaar) voor de jeuk (allergie) en de benauwdheid, (reverse sneesing), en ik moet haar helaas prednison geven. Ik zeg bij de 2de stap ook Detox alle bijwerkingen prednisonen en Detox alles wat ze likt op straat. Hoeveeel keer per dag mag ik haar behandelen, ik doe het nu 1x ‘s morgens en 1x in de avond.
  Ook ik doe het zelf elke dag soms 2x en soms wel 3x, ik wordt hierdoor echt goed geholpen. mag ik het zoveel als ik nodig heb gebruiken, of is er een limiet ? Ik geef de MIR methode door kapper, trimster en iedereen die iets heeft en ervoor openstaat, ik heb echt heel lovende ervaringen als feedback gehad. Ook behandel ik mijzelf als ik ergens pijn heb b.v. pijn linkerknie MIR methode, pijn linkerknier MIR methode etc. hoeveel keer kan ik dat zeggen en doen ?
  Ook voor mijn hondje doe ik dat als ze het heel benauwed krijgt. Ook hier zou ik willen weten hoeveel keer ik dat kan doen en zeggen ? Hartelijk dank voor alles wat je doet.

  Dikke kus,
  Sabrina.

  • Beste Sabrina,
   Nee, vaker dan 2x per dag hoef je de MIR-Methode niet te doen, omdat je lichaam en onbewuste niet harder kunnen werken dan dat. Je kunt allerlei zinnen gaan toevoegen, maar dat hoeft niet, omdat de 9 stappen al het werk al doen. Je kunt wat dat betreft het onbewuste meer vertrouwen. Lees verder de veel gestelde vragen voor je vragen.
   Wat fijn dat er zoveel mensen al positieve resultaten hadden. Zou je ze willen uitnodigen er iets over te schrijven op onze website? Dankjewel!
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 21. Hallo Mireille,
  Ik wil je iets vertellen over mijn ervaringen met MIR en de Ziekte van Lyme.
  Lyme krijg je van een besmette tekenbeet, en kan onbehandeld tot ernstige zenuw en immuunsysteem schade leiden. Ik ben chronisch lyme patiënt en heb het al sinds 1990. Ik ben er dus zoet mee zou je kunnen zeggen.

  Begin dit jaar was het weer een noodgevalletje, dus heb ik drie maanden antibiotica moeten slikken om het weer onder controle te krijgen. Na die 3 maanden was de lyme teruggedrongen naar 30%. Ik moest een maand antibiotica stop inlassen, en dan zouden de kuren weer verder gaan. Exact op dat pauze moment kwam ik op jouw site.
  De volledige 9 stappen maakten dat ik niet meer van bed af kon komen, dus ik heb eerst een maand alleen stap 5 en 7 gedaan. Dat ging beter. Daarna heb ik in de avond de 9 stappen gedaan, en in de ochtend stap 5 en 7. Dat was even zwaar, maar ging na een paar dagen al beter.

  Na die 6 weken MIR ben ik opnieuw door de arts getest om te zien met welke antibiotica we verder zouden gaan. Ze belde me op en zei me stomverbaasd te zijn dat ze geen spoortje Lyme meer kon vinden! Alleen de nieren deden het nog niet goed. Nu ben ik sinds een week 2x per dag alle 9 stappen aan het doen, en dat gaat ook redelijk goed, dus ik verwacht dat de nieren ook wel bijtrekken.

  Ik moet wel zeggen dat ik van het begin af aan bij stap 5 en 7 een eigen stap heb toegevoegd die zeer goed voelde, nl. ‘Lyme loskoppelen’.
  Omdat ik na dik 20 jaar Lyme zo automatisch rekening met alle beperkingen houdt, terwijl het Lyme beestje nu feitelijk onder controle is, of echt weg is(?), heb ik die stap nu vervangen voor ‘Geestelijk Lyme loskoppelen’. En inderdaad, ik vergeet steeds vaker dat onbewuste rekening houden met de beperkingen in bewegingsvrijheid vanwege de lyme, en ben minder angstig voor de Lyme gevolgen wanneer ik iets onderneem.

  Ik vind het allemaal zeer opmerkelijke ontwikkelingen, en hoop dat andere Lyme patiënten hier misschien iets aan hebben.
  In mijn geval was het precies het goede hulpmiddel op het goede moment.
  Het is mijn intentie deze stappen gewoon standaard te blijven doen.

  Ik hoop dat je deze reactie bij het kopje ‘ Resultaten” kunt plaatsen.
  Dankbare en hartelijke groeten,
  Inge

  • Beste Inge,
   Dankjewel voor je verslag! Ik ben ontzettend blij voor je dat je jezelf hebt kunnen bevrijden! Dit geeft inderdaad hoop aan meer mensen met Lyme. Het is natuurlijk nog afwachten hoe het voor hen zal uitpakken en wie weet is de samenwerking met de medische behandeling wel de sleutel. We gaan het zien. Hoe dan ook ben ik ernorm blij voor je en je erg dankbaar dat je dit hebt willen schrijven. Dat het maar veel mensen met Lyme mag aanmoedigen het ook eens te proberen.
   Veel geluk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Ik ben heel benieuwd welke arts je hebt. Iemand die je serieus neemt in je chronische Lyme lijkt me een verademing. Ik praat er niet eens over met mijn arts. Het is onlangs nog getest, maar men reageert dan: het zullen wel antistoffen zijn, terwijl ik vermoed chronisch te zijn.
   Ik heb het ws in 1975 al opgelopen, in 1991 kuurtje van 14 dagen gehad en dat was het.
   Ik doe sinds april MIR, maar geen resultaat tot nu toe.

  • Hoi Inge, wat goed dat je van de lyme af bent!! Ik heb het ook heel lang gehad met alle narigheid van dien dus herken veel.Maar ik ben er vanaf! Mij is het fysiek gelukt via balans arnhem cor roovers. Echt een andere maar logische en effectieve manier. Daarnaast ben ik energetisch ook flink aan de slag gegaan. Met de MIr-Methode begonnen maar ik kom nog steeds niet gaapvrij door stap 5 en 7 heen.wat slim om de stap lyme loskoppelen in te lassen! Ga ik ook maar eens doen. Want ik denk dat ik de energetische belasting ook nog kwijt mag.Veel succes en sterke!!! En bedankt voor je tip. Grts Marjolijn

  • Wow!!!! Dit kan heel veel lyme patienten weer hoop geven op een normaal/gezond leven. Dank je wel voor het delen!

 22. Hallo Mireille,
  Ik ben hoog gevoelig en heb ook al mijn hele leven last van een opvoeding door een zwaar narcistische moeder en laatst is me dat pas helemaal duidelijk geworden, hoeveel schade dat heeft aangericht en me ook zoveel ellende en verdriet heeft gebracht in mijn keuzes in het leven. Ik stelde me voor alles wat zij deed verantwoordelijk en nu begint dat langzaam af te vallen. Ik ken je methode al een paar jaar, maar nu ga ik hem intensiever toepassen. Ben nog maar een paar dagen weer bezig en merk nu al wat verschil!! Ben benieuwd wat nog gaat komen. Dankjewel alvast.

 23. Beste Mireille

  Ik zou heel graag willen beginnen met de MIR-Methode maar het aantal berichten op het internet van mensen die eerst heel ziek werden schrik mij erg af. Wat zou ik met deze angst kunnen doen

  Verder veel dank voor je goede adviezen

  • Beste Frances,
   De mensen die dat melden, zijn de uitzonderingen. De meeste mensen merken maar weinig van de MIR-Methode. Wat je het beste kunt doen, is rustig aan beginnen. Begin met alleen stap 5 en 7 gedurende 2 weken. Dan begin je na die twee weken pas met de 9 stappen en is het hele proces sowieso al milder.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 24. Mireille,

  ‘ík mag maar 5 minuten ….’

  dan is alles te overzien en ga je verder
  en wordt het probleem een beetje geordend

  Geerdine

  • Hai Geerdine,
   Ja, dat is inderdaad de truc: ‘Ik hoef maar 5 minuten’. En heel vaak blijkt het dan ook mee te vallen.
   Veel plezier ermee!
   Groetjes, Mireille Mettes

 25. Lieve Mireille,
  Ik ben nu precies een jaar bezig met de MIR-Methode en heb er op diverse vlakken veel baat bij. De nieuwsbrieven vind ik meestal ook goed om te lezen maar bij deze zet ik toch een vraagteken.
  Je adviseert om met een smoes een telefoongesprek af te breken. Mijn mening is dat je ten 1e niet de waarheid spreekt en dat is emotioneel echt niet goed.Ten 2e sta je dan niet stevig voor je eigen mening en gevoelens. Je kan een telefoongesprek ook beginnen met de opmerking ” ik hou het even kort voor nu ”
  Succes verder en hartelijk bedankt voor al je lieve raadgevingen!
  Louise.

  • Hai Louise,
   Dankjewel voor je waardevolle aanvulling. Ik heb het meteen aangepast in het artikel. Dankjewel!
   Groetjes, Mireille Mettes

 26. Dag Mireille,

  ik wil een kleine reactie geven op wat een half jaar MIR methode uitoefenen, met mij doet.
  Twee jaar geleden stierf mijn papa en ik heb het daar heel moeilijk mee gehad, in een maand tijd was hij uit ons leven. Het heeft me meer dan een jaar gekost om dit verlies een plaats te geven..
  Verleden maand is mijn mama overleden,en bij haar hadden we alles zien aankomen, het verwerken is heel anders aan het verlopen. Komt dit nu door het feit dat we haar zeggen weggaan door haar pancreaskanker of heeft de MIR methode me echt geholpen om het verlies van mijn mama veel draaglijker te maken (loskoppelen vader, loskoppelen moeder)?
  Ik heb ook de indruk dat ik op mijn werk veel rustiger en geconcentreerder kan werken, en gelukkiger ben op mijn werk.
  De dag dat mijn mama overleden is, werd één van mijn zussen geopereerd van borstkanker, borst geamputeerd. Nu volgt de hele rij chemo, bestraling. Vroeger zou ik daardoor zelf kapot geweest zijn. Nu kan ik het een klein beetje vanop afstand bekijken. Ik spring in waar nodig maar ik heb er geen beklijvend gevoel bij.
  Ik voel me veel bewuster in het leven staan. Kan gemakkelijker dingen plaatsen en lossen.
  Dus doe ik verder met de MIR methode, iedere dag.
  Nog een leuk detail: mijn oudste kleindochter had het briefje gevonden met de negen stappen.. ze heeft in paniek naar mijn dochter gebeld om te zeggen dat ik mijn ouders wil loskoppelen. Ze dacht waarschijnlijk dat ik mijn ouders niet meer wou in mijn leven of zo…
  Dus bedankt om deze methode te lanceren.
  En nu nog eens de vijf minuten uitproberen.
  groetjes
  Lena

  • Beste Lena,
   Dankjewel voor wat je vertelt over je ervaringen! Het leest alsof je veel onafhankelijker in het leven staat, los van wat er allemaal om je heen gebeurt. Dat klinkt als krachtig. Heerlijk!
   Ik wens je veel sterkte met je zus. Fijn dat je er voor haar kan zijn, zonder dat jij ervan overstuur raakt!
   Heb je je oudste kleindochter nog kunnen gerust stellen? Ik leg het meestal zo uit aan kinderen: ‘Vader loskoppelen’ betekent dat ik niet meer het verdriet van mijn vader hoef te dragen.’ Dat snappen vrijwel alle kinderen meteen.
   Veel geluk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 27. Hallo Mireille, het lukt me inderdaad met de MIR-Methode om dingen iets eerder te volbrengen. Ik heb ontdekt dat als ik een boek lees sneller er door heen kan dan ooit en mijn geheugen is verbeterd. Iets maken van wat voor materiaal dan ook gaat mij ook beter af Mijn creativiteit is verbeterd Ik heb wel besloten om voorlopig alleen stap 5 en 7 te doen heb pas jouw boek aangeschaft .Ik ben zelf healer en medium en de MIR-Methode helpt mij om het nog beter te doen eigenlijk alles gaat stapje voor stapje beter!!!

  • Beste Helen,
   Wat heerlijk om te horen! En dat alleen al met alleen stap 5 en 7. Dan ben ik benieuwd wat er nog extra voor je is weggelegd! Ik geniet met je mee van de moeiteloze creativiteit!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.