Home » Artikelen » 64. Hoe bevordert de MIR-Methode jouw intuïtie?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

64. Hoe bevordert de MIR-Methode jouw intuïtie? — 122 reacties

 1. Wat een prachtige uitleg over de functie van onze linker- en rechter hersenhelft! Twee jaar geleden heb ik (75 jr) al mijn activiteiten uit mijn ‘gewoonte’vijver gevist en onderzocht op: wat doe ik omdat ik dat nu eenmaal heb toegezegd en waar word ik blij van.
  Drie van de zes activiteiten waren gewoonte, drie werd ik ten diepste blij van: de creatieve! Alzo de eerste drie beëindigd en merk dat mijn intuïtie ‘wat wel, wat niet in het NU’ aanstaat!!! Volg de MIR-Methode al meerdere jaren en zie: mijn intuïtie staat aan. En wat is dat een vredige route, voor mij en voor mijn omgeving!

 2. Beste Mireille,

  Ben nu zo’n 5 maanden bezig met het MIR en voel mij daar goed bij. Waar ik tegen aanloop is de weerstand tegen het over de handen wrijven. Het geeft een onprettig gevoel en ik kan het nergens aan koppelen. Zijn er nog andere opties zoals de vingers tegen elkaar wrijven?

  Groeten Renata

 3. Hoi Mireille,
  Twee jaar terug was ik voor de zoveelste keer terug gevallen in een zware depressie en voor mij echt zwaar. Met zelfs overgeven en niet meer kunnen eten.
  Heeeeeel veeeeel last van buikpijnen en onrustig in mijn lijf. Ben gewoon doorgegaan met werken, maar kon NIET meer en ben uit eindelijk in de ziekte wet beland.
  Slik al zeker 12 jaar srsi medicatie en gedachtes over zelfdoding waren bij mij dagelijks aan de orde, maar ik heb altijd gedacht ik moet beter worden en ik geef hier NIET aantoe. Ik ben dan ook een ECHTE vechter al zeg ik het zelf nu. In de afgelopen twee jaar ben ik veel dingen aangegaan, waaronder ook de MIR-Methode en vanaf het begin dacht ik baat het niet dan schaadt het niet en ik moet zeggen mijn leven is er ALLEEN maar beter Oo geworden.
  Het klopt nu allemaal en langzaam aan word ik weer mezelf.
  Ondertussen heb ik ook weer sinds 3 wkn een baan en ik zie alles als een leerproces en ben nu ook weer ECHT aan het voelen en gebruik mijn intuïtie weer.
  Ga wekelijks naar mijn psycholoog en zelfs zij vindt dat ik met sprongen vooruit ga en een snelle leerling ben.
  Ik kan nu weer oprecht zeggen dat ik me gelukkig voel .
  Ben nu 54 jaar en voel me zo dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen.
  Ben ook druk bezig met de MIR om af te vallen en ben ook lid geworden, want ik wil BETER worden voor mezelf, maar ook voor de mensen om me heen. Mijn streven was altijd de wereld, maar dat heb ik lis moeten laten, maar weet zeker als iedereen dit zou doen we weer een hele mooie wereld zouden krijgen. Dank je wel voor al het moois wat ik nu heb mogen ervaren en wat er nog gaat komen.

  Silke

 4. beste mireille, je vraagt naar reakties van mirrers, nou, heb je al vaak geschreven hoe super fantastisch het voor mij werkt en hoe alles klopt in alle opzichten.ben vooral ongelooflijk blij en dankbaar dat ik mezelf niet meer zo haat, integendeel zelfs, en dat er dingen zijn veranderd in mij die ik nooit voor mogelijk had gehouden.
  de nieuwsbrieven en tips sluiten feilloos aan bij mijn proces.
  kortom, dank en aan te bevelen voor anderen.
  vind het wel jammer dat ik nooit een reaktie van jou op mijn reaktie heb gevonden……….

  groet leoni

  • Beste Leoni,
   Soms glipt er een reactie tussendoor. Als je echt een vraag hebt, stel hem gerust opnieuw, of mail een MIR-Methode begeleider. Dankjewel voor je blije reactie!
   Groetjes, Mireille

 5. Beste Mireille, ik ben pas verhuisd naar een meer landelijke omgeving, aan de voorkant aan de straat aan d achterkant een zee van ruimte met daarbij een waterloop. Sinds ik hier woon na ongeveer 6 weken de MIR methode toegepast te hebben. Ervaar ik meer rust.

 6. Beste Mireille.
  Ik gebruik de MIR methode al een aantal jaren. Nu wordt mij duidelijk dat ik ook al jaren met een proces bezig ben. Ik ben ervan overtuigd, dat de MIR-methode mij hiermee helpt. Jaren heb ik op mijn verstand geleefd. Nu wil ik meer met mijn intuïtie leven.
  Dit artikel bevestigd als het ware mijn overtuiging. Natuurlijk blijf ik de MIR-methode gebruiken. Ik geloof erin. Dank je wel voor alle informatie en succes in de toekomst.
  Janny

 7. Als je met je rechter hand aait, stimuleer je dan je rechter hersen helft meer dan als je met links aait? Ik voel warmte ontstaan in mijn linker handpalm. Met links aaien voelt voor mij niet veel meer met mijn bewustzijn aaien.

 8. Beste Mireille,dankjewel voor de MIR ben na 9 mnd. mirren wel mondiger geworden maar helaas nog geen rust in mijn hoofd.
  Fysiek heb ik ook geen resultaat verschillende keren naar een MIR begeleidster geweest,maar kan nog steeds niet goed slapen,
  lopen en ben vermoeid.

 9. Hi Mireille,

  Bijzonder dat je Jill BT hier noemt; ik heb enkele jaren geleden een video van haar gezien op Youtube “Stroke of insight” ,waarin ze haar ervaringen met haar beroerte uit de doeken doet. Vorige week nog noemde ik dit in een gesprek met iemand! Heel indrukwekkend, ik herinner me vooral dat ze beschrijft hoe enorm en schitterend mooi haar ziel bleek te zijn. Doordat ze zich op dat moment in een dimensie buiten de fysieke werkelijkheid bevond, waar zich ons immateriele Zelf bevindt, was ze in staat dit te zien en te beleven, geweldig he?!

 10. Dag Mireille, ik heb de MIR-Methode 4 weken toegepast en vond het jammer dat het voorbij was, ik was dus aangenaam verrast erachter te komen dat je gewoon verder kunt doen. Ik heb van alles opgemerkt bij mezelf, bewuster eten, conflicten, maar die waren nodig om nu eens echt voor mezelf op te komen, vermoeidheid, hoofdpijn… dus heel veel dank, ook voor de tips die ik alle dagen mocht ontvangen.
  Nu ik dan beslist heb om verder te doen wil ik ermee werken aan mijn eetgewoonte, ik ging dus kijken bij MIR en verslaving, ging opzoeken hoe ik mijn eetgewoonte kon benoemen en wat blijkt dat ik te maken heb met binge eating disorder. Ik ben dus nu aan dag 3 en ga dit 4 maanden doen voor mezelf. Ik ben zeer benieuwd en hou je op de hoogte. Ik voel me nu ontroerd omdat ik voel dat ik ‘eindelijk’een methode gevonden heb die me ondersteunt en die me hiermee kan helpen. Ik ga me ook aanmelden voor de MIRror methode zodat ik er echt mee aan de slag kan. Heel veel dank Mireille, dit betekent echt heel veel voor mij.

  • Beste Marina,
   Wat fantastisch dat je de MIR-Methode zolang wilt blijven doen, want het kan echt een antwoord op binge eating zijn. Wil je er alsjeblieft de MIR-Methode EHBO bij leren? Die kun je leren van een begeleider of op de Be the MIRror-ledenwebsite. Je kunt dan elke keer zodra je de drang voelt opkomen, meteen de EHBO gaan doen, om de aanval iets milder te maken. Dan wordt de lengte van het binge eating telkens wat korter.
   Daarbij… wees extreem lief voor jezelf en als de bui weer voorbij is, straf jezelf dan niet, maar zie het als een ziekte die langzaam maar zeker minder wordt, maar beslist niet makkelijk is! Als je weer uit de aanval bent, doe dan een dekentje om je heen en geef jezelf zoveel mogelijk zachtheid als je op kunt brengen. Misschien fijne muziek aan. Misschien huilen om jezelf om hoe zwaar je het nog hebt.
   Er komt een eind aan! Houd je daar aan vast!
   Veel geluk!
   Mireille

   • Dank Mireille voorje fijne vrolijke oppepper over intuitie en onze hersenhelften die zo mooi aansluit bij wat Anita Moorjani gisteren vertelde in haar webinar, via The Shift Network. Na afloop konden we, in een klein computer-random groepje, een half uurtje met z’n drie of vieren uitwisselen. Zou je dat ook na jouw webinars kunnen aanbieden? Het werkte heel merkwaardig krachtig, kompleet “vreemden” ont-moeten en spreken over het besproken onderwerp. Zo heerlijk om blij van te zijn.
    Delen is vermenigvuldigen.
    Morgen, 25 juli, is het “Dag Buiten de Tijd” om te vieren met alle kunsten op Aarde en dankbaar te zijn voor Water. (www.mayatzolkin.com)
    Daarna begint er een jaar met energie van de Witte Magnetische Tovenaar, een jaar lang ontvangen en luisteren naar onze intuitie!
    Mooie cosmische timing, Mireille Magic!

 11. Beste Mireille,
  bij Detox alle toxische belasting ,gaan de beelden en gedachten en jaloezie,woede,verdriet,angsten ook weg of is dat bij Vader loskoppelen,moeder loskoppelen.Door de MIR-Methode eet ik andere voeding,meer fruit,groene groenten,vis.Ik let er ook op dat ik veel water drink.
  Hartelijke groet,
  co

  • Beste Co,
   Leuke vraag! Ja, toxische emoties worden in stap 2 weggewerkt. Stap 3 werkt daar echter ook aan mee en stap 4 ook. Wat dat betreft zit het verwerken en loslaten van emoties op meerdere plaatsen in de MIR-Methode.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 12. Als onze rechterhelft zo actief is, is het dan niet logisch dat we de linkerhand over de rechterhand aaien, dit ivm de intuitie-versterking? De rechter hersenhelft neemt dan het initiatief over de linkerhelft.

  • Hai Marie,
   Nee, dat maakt niet uit, want je aait beide handen. De ene hand aan de binnenkant, de andere aan de buitenkant, dus beide hersenhelften worden gestimuleerd.
   Groetjes,
   Mireille Mettes

 13. beste Mireille, ik wil weer opnieuw beginnen met de MIR methode,nadat ik een tijdlang ”pauze”heb genomen. Moet ik dan weer eerst stap 5 en 7 doen,2 weken? Of kan ik,omdat ik het voor die tijd een paar maanden gedaan heb,gelijk de 9 stappen doen?

  Een hartelijke groet,

  Wicky

  • Beste Wicky,
   Nee, je begint direct weer met de 9 stappen. Als je daar eenmaal mee bezig bent geweest, is het helemaal okee om het weer zo op te pakken.
   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 14. Beste Mireille, Help mij aub. Ik heb last van binch eating. Ik verdik en voel met zwaar en niet goed in mijn vel. Ook mijn gemoedstoestand daalt met het stijgen van mijn gewicht. ik heb al eerder de Mir method gebruikt en het helpte niet.TV is een trigger om over te eten door stress en moeheid, Ik kijk nu bijna niet meer. Maar de andere scherm pc zet mij ook aan om over te eten. Ik ben een emo eeter…Hoe geraak ik daarvan af???

  • Beste Jacqueline,
   Als het je zo zwaar valt, is het het beste dat je je laat begeleiden door een MIR-Methode begeleider en ook je huisarts raadpleegt. Je kunt het met de MIR-Methode zelfstandig aanpakken, maar dan moet je het zeker 4 maanden volhouden, omdat je het als een verslaving moet zien en die zijn alleen met lange termijn volhouden te overwinnen. Maar het kan en het gaat je ook lukken, aangezien je dat zelf zo duidelijk wilt! De begeleiders staan hier op de website. Zie ook de video over het overwinnen van verslavingen!
   Hartelijke groetjes en sterkte!
   Mireille Mettes

 15. Hallo Mireille,
  Bedankt voor je antwoord, ik ben blij dat ik weer begonnen ben met de MIR-Methode was een tijdje getopt, nu blijf ik het doen merk n.l. dat het me meer rust geeft en wat meer zekerheid, ik geef mijn ervaring graag door aan mijn vrienden en kennissen.
  Lieve groet, Wilma.

 16. dag Mireille,

  op deze manier nog een reactie wat het mij doet als ik je/de inleidingen van je ontvangt. Het geeft stof tot nadenken en een zelfonderzoek waardoor je in gesprek blijft met jezelf en een keuze kunt maken of je MIRRt of niet.
  Je wordt geprikkeld en ieder onderwerp dat je stuurt/brengt wordt een deel, nogmaals,van jezelf wat je heel kunt maken/maakt …
  dank voor al het toegestuurde.

  m.vr. groet
  Geerdine

  • Hai Geerdine,
   Dank voor je hartelijke woorden en ja, dat is ook de reden dat het me motiveert om te schrijven. Blij dat het je zo goed past!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 17. Ja, ik vroeg me af of ik in de ontzettend lange rij van reacties ook nog eens MIJN reactie zou neerzetten, maar ik doe het TOCH!

  Al 2 jaar doe ik nu – met op en neergaande periodes – de MIR-Methode, ben ook al eens op een lezing van Mireille geweest in Zutphen, wat ik overigens heel inspirerend vond, en eind oktober ga ik naar de workshop Be the MIRror in Elsspeet.

  Ik werk hard, keihard aan mijzelf,en dat mag ook weleens gezegd, geschreven worden. Juist omdat veel mensen in mijn omgeving mij vaak niet zien staan en ik dus het papier moet gebruiken om mijzelf a.h.w. enig bestaansrecht te geven. Papier is geduldig, vaak veel geduldiger dan mensen, is mijn ervaring!

  Ik ben blij met je methode, Mireille, het bracht en brengt me steeds weer terug en dichter bij mijzelf. Hoe groot mijn crisis ook is, waar ik al sinds de dood van mijn vader (A.L.S) in 2009, als mijn laatste ouder, ook is. En waarbij ik ook het contact verloor met mijn 2 broers en zus, 2 neefjes en een nichtje!

  Bedankt zover, ik blijf nog even leven!

  Lieve groetjes, Tineke

  • Beste Tineke,
   Dankjewel voor je bericht! Zo fijn dat de MIR-Methode je goed doet! Ik verheug me erop met je te werken in Elspeet! Dat het ons allemaal maar weer een mooie boost mag geven!
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 18. Hallo Mireille,

  Bedankt voor deze heldere uiteenzetting.

  De stilte in mijn hoofd wordt vooral bereikt als ik bezig ben met het op meditatieve wijze inkleuren van door mij zelf getekende mandala’s. Op die manier krijgt de energie van de mandala een snellere en vooral effectievere en transformerende toegang tot het diepst van je wezen. Vooral zeer effectief als je bijvoorbeeld graancirkels of voorgeschreven yantra’s, afbeeldingen met een specifieke energie, wilt tekenen en hun energie wilt integreren.

  Door een affirmatie toe te voegen voorafgaand aan de MIR-Methode, werkt de MIR-Methode versterkend. Ik pas dit zelf regelmatig toe en ook mijn cliënten hebben daar baat bij. Op die manier raakt een affirmatie en daarmee transformatie van negatief denken in positief denken sneller geïntegreerd, waardoor herstel van balans bespoedigd wordt en daarmee je leven sneller (weer) op de rit gezet kan worden.

  De MIR-Methode vindt zo op meerdere manieren toepassing in mijn persoonlijk leven en in mijn praktijk, waaronder dus op genoemde wijze. Dank je wel voor het delen van deze super-methode!

  Warme hartegroet, Angelique

 19. Hoi Mireille,
  Mijn intuitie heeft mij gezegd dat ik geen vaste oppasdag ga nemen bij mijn dochter, die van de eerste zwanger is. Wel vrijblijvend , in vakanties en in noodsituaties, wil ik oppassen. Anderen, waaronder ook die andere oma, willen ook geen vaste dag oppassen.Door de MIR-Methode kom ik meer in balans. Ik ben nu 2,5 jaar getrouwd met een man die 13 jaar ouder is en 74 jaar is. Mijn vorige man was 24jaar ouder en is 4.5 jaar geleden overleden. Ik heb veel opgepast en doe het nog. We hadden erg weinig geld maar wel veel tijd voor haar. We waren gelukkig en ik vond EEN kind genoeg. Eerlijk gezegd staat haar houding mij niet aan. Ze is hoogopgeleid en doet ook uit de hoogte.
  Eigenlijk heb ik me altijd onder laten sneeuwen. Nu is ze woest en chanteert me bijna met het feit dat ik toch oma word. Toch voel ik dat ik geen water bij de wijn moet doen. Mijn man doet haar administratie, gratis, omdat ze z.z.p. is. Ik sta voor haar klaar met ieder karwei. Zelfs in haar vakantie, ga ik ongevraagd haar garage schoonmaken. Maar dat doe ik vrijwillig, als ik zin en tijd heb. Daarbij vind ik het ook gewoon nodig. Omdat haar vader overleden is, hebben we ons extra ingespannen. Ik heb 4 maanden de MIR-Methode gedaan, breng hem nu in de praktijk. Klopt het dat hij lang nawerkt? Heb er sinds een paar weken geen behoefte meer aan. Verder denk ik dat ik andere ,groot,ouders ook kan helpen met mijn verhaal. Ik heb mijn intuitie gevolgd maar het doet wel zeer,heel veel zelfs.
  Bedankt voor je fantastische methode.
  Mayke

  • Beste Mayke,
   Je zult aangenaam verrast zijn als je zou horen hoeveel oma’s en opa’s geen vaste oppasdag willen. Mijn moeder ook niet. Ze vindt het heerlijk om op de kinderen te passen, maar wil er niet elke week aan vast zitten. Fantastisch toch, als je zo duidelijk voor jezelf kunt kiezen! Ja, de MIR-Methode werkt nog lang door. Je kunt het ook altijd weer oppakken wanneer je dat wilt. Sterkte met je dochter en veel geluk met je kleinkind!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Beste Mayke

   Als ik je briefje lees, denk ik maar één ding: dat je dochter je” weinig…” dankbaar is.
   Dus wees voorzichtig om je nog méér te engageren voor haar. Dat gaat jou op gevoelsvlak niet veel opleveren, zorg goed voor jezelf ! Over die vaste oppasdag kan ik zelf niet veel kwijt, maar doe alles vanuit je hart en hoofd met evenwicht. Je ziet mij er een mooi mens uit. x K

 20. Ja het werkt. Ik mediteer meer en doe meer creatieve dingen, maak er tijd voor en het geeft een enorme voldoening. Ben vorig jaar sept. met de MIR-Methode begonnen eerst 2 maanden elke dag en daarna 1x per week…ik blijf doorgaan want het werkt. Was in Amsterdam bij je Lezing. Zeer inspirerend. Ik geloof erin dat blijft zo !!! Hartelijke groeten,X

 21. Hallo Mireille
  De MIR-Methode doet me goed. Ben nog niet goed opweg met mijn afvallen ,ben heel erg aan het snaaien steeds.
  En ik heb regelmatig last als ik in de auto naar mijn werk rijd ,van opvliegers dit voelt erg ongemakkelijk.

  • Beste Dinie,
   Fijn dat de MIR-Methode je goed doet. Besef dat als je aan het snaaien bent, dat komt door emoties die aan de oppervlakte komen. Meestal is dat verdriet. Het gaat vanzelf minder worden. Kijk of je datgene wat je snaait kunt omzetten in gezonder snaaien, bijvoorbeeld noten, rozijnen of wortels. Geef jezelf nog even de ruimte, want blijkbaar heb je het nog nodig om het verdriet te kunnen verwerken. De opvliegers heeft te maken met je hormoonstelsel. Het kan goed zijn dat daarin verandering gaande is. Ook hier geldt dat dat vanzelf minder gaat worden. Duurt het je te lang, ga dan een keer naar een MIR-Methode begeleider.
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 22. Ik merk met het werken met en voor dementerenden dat mijn intuïtie middels mirren zich sterker ontwikkeld heeft. Had ik eerst aan een half woord genoeg nu is dat een kwart! Mijn missie wordt tevens meer helder….dank je wel Mireille voor jouw goud.
  Hartengroet,
  Marieke

  • Beste Marieke,
   Dankjewel voor je bericht en je lieve woorden. En dankjewel aan jou dat je je zo wilt inzetten voor de dementerende mensen en ze steeds beter kunt aanvoelen, fantastisch!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 23. Wat is nu intuïtie of wat verbeeld ik mijzelf.
  Nog altijd niet weet ik wat ik voel of dat nu mijn intuïtie is of verbeelding.
  Vaak voel ik dat ik iemand niet mag, ook al zie ik die persoon niet recht in het gezicht maar op de rug. Die persoon voelt mij niet goed aan, maar is dat gevoel ook echt?? Soms heb ik gelijk, maar even zo vaak ook niet. Bij bijna elke sollicitatie kreeg ik een onrustig gevoel, dat is vaak erg verwarrend. Mensen hebben ook vaak ijskoude ogen, ligt dat aan mij? Zo voelt en zie ik het wel.

  • Beste Eline,
   De kunst is uiteindelijk om op je intuïtie te gaan vertrouwen. Chinezen hebben zo’n mooi gezegde: je baart twee zonen. De eerste zoon is die van Intuïtie, de tweede zoon is de Twijfel. Het belangrijkste is dat je je zelfvertrouwen gaat sterken en dat je er van op aan kunt dat als iemand niet goed aanvoelt, dat dat dan ook zo is. Je hoeft dan niet iets te doen, maar kunt wel op je hoede zijn of afstand houden. De ijskoude ogen ervaar ik vaak als ‘lege’ ogen en ik denk dat veel mensen herkennen wat jij bedoelt. Veel mensen zijn ver van hun blijheid en openheid vandaan geraakt en dat kun je in hun ogen zien. Maar als je ze dan hartelijk groet, veranderen de ogen meestal.
   Zijn er onder degenen die dit lezen mensen die het ook herkennen wat Eline schrijft?
   Eline, veel geluk en succes met op jezelf te vertrouwen.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 24. Goed Artikel! Geeft hoop. Om mijn missie te verduidelijken.
  Eerst weer goed slapen. Ik ben gestart met Mirren voor rust en doorslapen (na 6 maanden na de geboorte van mijn dochter kon ik niet meer slapen, zij wel…). Acupunctuur hielp voor restless legs en ik sliep weer 5 uur!
  Ik ben nu 4 weken bezig en sinds een week weer om de 2 uur wakker, daarvoor veel winderigheid en zweten… Gaat dit beter worden? Want ik word echt lichtelijk gek, zo moe ben ik. Ik slaap wel direct weer in maar droom heel licht….Groetjes!

  • Beste Carolien,
   Het lijkt erop dat je veel aan het verwerken bent. Ja, als het goed is, gaat het vanzelf weer over en zul je weer goed gaan slapen. Duurt het te lang, laat dan een MIR-Methode begeleider je een keer uittesten om uit te zoeken of er niet een sterke blokkade onder zit. Je kunt die dan samen met de begeleider aanpakken.
   Veel sterkte en veel geluk met je dochtertje!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 25. Hallo Mireille

  Ik ben nu 6 weken aan het mirren en voel kleine veranderingen zoals meer zelfvertrouwen en helderder in mijn hoofd. En ik voel een vertrouwen in de methode dus ga ik er zeker mee door. Ik heb nog een vraag; ik heb een gehandicapte dochter met zware epilepsie. Zij verblijft in een home en komt in het weekend thuis. Kan ik de MIR-Methode op afstand doen bij haar en hoe doe ik dat? Mag ik er dan ook het zinnetje ‘hersenfuncties optimaliseren’ aan toevoegen?
  Dank je wel voor je tomeloze inzet om mensen te helpen!

  Groeten
  Lieke

  • Beste Lieke,
   Wat fijn dat het met jou zoveel beter gaat! Ik wens je toe dat dit alleen maar mooier gaat worden!
   Ja, je kunt je dochter op afstand behandelen, als zij daar toestemming voor geeft (hoe oud is ze?). Als ze het zelf kan doen, laat ze het dan ook zelf doen! Daarnaast moet je haar verzorging inlichten, omdat ze misschien een paar dagen vaker verschoond moet worden. Lees verder de veel gestelde vraag 5C.
   Veel geluk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 26. Hallo
  Ik ben een 6-tal maanden geleden begonnen met de MIR-methode en ik moet zeggen dat het me enorm geholpen heeft. Ik heb rust gevonden niet alleen in mijn hoofd maar ook in mijn leven…alles is zo veranderd. Fysiek zijn mijn darmklachten, oorsuizing en zoveel kleine kwaaltjes verbeterd of helemaal weg.Mentaal ben ik zo open gebloeid en rustig geworden….In vergelijking met ervoor heb ik nu een zalig leven en alles word alleen nog maar beter in de toekomst.
  Dank u Mireille voor u fantastische MIR-methode

  • Beste Rebekka,
   Gefeliciteerd, wat fijn! Ik ben heel blij voor je en verheug me op jouw toekomst!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 27. De MIR-Methode LEVERT ME dit op:
  1. Eerste periode van paar weken gebeurt er veel met me, vieze tong, zweten, soms slecht slapen, emotioneel.
  Dit is vol te houden, met meer meditatie doen en veel water drinken.

  2. Na paar weken MIR ontwikkel ik meer bewustzijn, ben gaan wandelen in de natuur, durf nu echt te zeggen wat ik niet fijn vind zonder boos te worden of een warrig verhaal te vertellen.

  3. Bij de MIR-Methode voel ik me voeten meer op de grond staan, ik sta sterker in de wereld.

  Mireille, weet je wat je kunt doen bij sinusitus die met periodes terug komen? Wat zegt dit qua emoties.

  • Beste Mark,
   Dankjewel dat je laat weten wat de MIR-Methode bij jou doet. Super! Voor sinusitis hoef je geen extra stappen te noemen. Het heeft te maken met je immuunsysteem dat bacteriën moet aanpakken. Alle 9 stappen werken aan het versterken van je immuunsysteem. Er zit bij elke aandoening een emotionele onderlaag. Bij sinusitis is dat oud verdriet dat nog verwerkt wordt.
   Veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 28. Beste,
  Mirren doet deugd en is helend voor lichaam en geest. Ik MIR sinds 1 jaar, de laatste maanden nog sporadisch maar ik voel de werking.
  Bedankt hiervoor.
  Liefs Kat.

 29. Hallo,
  Ik zit in een periode van ups en downs. Voor het eerst in 10 jaar heb ik weer geweend en verdriet laten komen. Vandaag had ik warm en koud, hopelijk komen de koortsen ook terug. Mijn vermoeidheid betert, van tijd tot tijd. Is het zo dat de zuivering en het loslaten inspanningen vraagt van je lichaam? En zeg, vermagerde er al iemand van de MIR-Methode? Mag ik vermageren vernoemen voor ik de 9 stappen doe?
  Liefs

  • Beste Zoe,
   Ja hoor, je mag ‘vermageren’ noemen, maar het hoeft niet, omdat alles voor afvallen al in de 9 stappen zit. Geef je lichaam de tijd om te zuiveren, zodat het weer optimaal kan functioneren. Sterkte in deze dagen, maar het gaat beslist weer voorbij. En ja, er zijn al mensen die vele kilo’s kwijt zijn, maar dat duurt bij sommige mensen echt lange tijd voor het lichaam het helemaal zelfstandig weer kan.
   Hartelijke groetjes en succes!
   Mireille Mettes

 30. Beste Mireille; om mijn hoofd leeg te maken ben ik regelmatig aan het tekenen, en om te zorgen dat de twee hersen helften gaan samen werken, ik haal hier heel veel voldoening uit. Wat betreft mijn intuitie heb ik gemerkt dat het soms ongemerkt dat heb ik goed gezien (intuitie).

  • Beste Jaap,
   Ja, dat werkt bij mij ook altijd extra goed, tekenen. Dan vergeet je even alles, he? Fijn dat je intuïtie steeds duidelijker wordt!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • Wat nog beter werkt: gebruik beide handen tegelijk! Rechts een pen met inkt, links een penseel met schoon water (water is emotie). Maak een stukje papier nat en teken iets over zowel droog als nat papier. Je moet hierbij je behoefte aan controle loslaten, want de inkt gaat z’n eigen weg in het water. ga weer met water over de tekening. de lijnen op droog papier krijgen nu rafeltjes, en ook dat moet je accepteren. Dit is een heel bevrijdende oefening!
    Veel plezier, Coby.

 31. Hallo Mireille,

  Ik ga toch weer de eens de 9 stappen doen , de laatste tijd heb ik veel problemen gehad , longembolie nek hernia , gevallen waar mij knie helemaal stuk is , het zal wel een bedoelingen hebben , ik vind het wel fijn om het te lezen , dus hoop ik dat je het blijft mailen dank daar voor

  • Beste Adri,
   Ik hoop van harte dat deze periode achter je ligt en dat je nu kunt gaan opbouwen, want dat was een mooie ‘achtbaan’, zeg! Ik wens je veel sterkte en wens je vanaf nu alle goeds!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 32. Beste Mireille. Ik ben nu ongeveer 6 weken bezig met de Mir methode en merk dat hetmij op vele vlakken goed doet ik voel me veel rustiger maar denk dat ik moeit heb met het detoxen. Ik heb nogal veel last van obstipatie en mijn onderrug zit al enkele dagen geblokkeerd. Toch ga ik door met mirren en hoop dat alles zich vlug gaat oplossen. dank je wel voor de ondersteuning en je nieuwsbrieven . Groetjes Therese

  • Beste Therese,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden. Ik hoop van harte dat je binnenkort kunt gaan ‘loslaten’ en dat dan de druk op je onderrug minder wordt!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 33. Beste Mireille,
  ik merk dat ik beter kan relativeren nu ik de MIR-Methode doe vanaf 9 juni 2014. Ik ben nu 55 en ik merk dat ik me niet zo druk maak om alles en iedereen. Niet dat ik onverschillig ben. Mijn aandacht heb ik nodig omdat ik met mensen in de thuiszorg werk. Maar de druk die op onze schouders rust die kan ik nu ik ouder ben beter de baas. Ik haal mijn schouders op, als het druk is ga ik gewoon aan het werk en ik zie wel. Dat probeer ik ook op mijn collega’s over te brengen maar die zijn jonger en gehaaster. Die moeten eigenlijk al weer snel naar huis als het werk gedaan is, ik heb dat niet meer zo. Misschien komt de rust van het Mirren ik weet het niet. Ik doe elke dag weer mijn best en meer kun je niet doen, ik weet wel dat ik alles makkelijker naast me neerleg tenslotte ben ik ook maar een mens en kan ik niet alle problemen die er zijn mee naar huis nemen want dan heb je geen leven. groetjes van Joke

  • Beste Joke,
   Ja, dat relativeringsvermogen zou zeker door de MIR-Methode kunnen komen, maar het kan ook komen doordat je meer van de wijsheid van ouderen hebt gekregen. Dat is het grote voordeel van ouder worden, dat je alles meer kunt relativeren en beter kunt zien wat wel belangrijk is en wat niet. Ik hoop dat je doorgaat met je jongere collega’s te inspireren, want ze kunnen het vast gebruiken.
   Veel geluk en dank voor al je mooie werk in de thuiszorg!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Beste Mirelle,

   Ik heb paar keer aai methode gedaan dan er mee gestopt
   ik denk meer omdat ik de tijd niet voor neem of omdat ik zoveel met gedachten ben met andete dingen. Mschien ook wel omdat ik bang ben voor bijwerkingen!

   Groetjes,

   Selva

 34. Hoi Mireille,

  Ik zat vorige week juist op dit onderwerp te hopen, na een bizarre ervaring op intuïtie gebied. Ik weet alleen niet of dat denkkracht (een vraag/wens het universum insturen)is of intuïtie.

  Maakt het nog verschil op welke plaats je wrijft mbt. intuïtie?

  Groeten Hans

  • Beste Hans,
   Volgens mij is het zo dat we met z’n allen een collectief vormen en het dus goed kan zijn dat we ideeën via elkaar krijgen. Er zullen misschien meer mensen nu verlangen naar leven vanuit hun intuïtie? Nee, het maakt niet uit waar je wrijft, maar als je intuïtief voelt dat je je handen ergens wilt neerleggen, doe dat dan gerust.
   Hartelijke groetjes en veel succes!
   Mireille Mettes

 35. Hoi Mireille,

  Het gaat steeds beter met mij, ik kom met vallen en opstaan meer bij mijzelf alhoewel, ik nog behoorlijk kan flipperen ,ik ga meer genieten en kan heel blij zijn met wat ik ontdek.

  Groetjes Nel.

 36. Beste Mireille,

  Ik doe de MIR- methode nu een week en krijg direct lichamelijke reacties. De eerste keer werd ik zo moe dat ik 2 uur heb geslapen en daarna kreeg ik iedere keer tranen in mijn ogen. Op het moment dat ik een uitspraak doe tijdens de MIR methode verbeeld ik mij wat er in mijn lichaam gebeurd, misschien dat dat ook meewerkt. Wat fijn om dit artikel te lezen over leeg zijn in je hoofd. Ik voel me namelijk heel vaak leeg in mijn hoofd en ik vind het soms echt moeilijk om lang over iets na te denken. Na het lezen van dit artikel besef ik mij dat ik bijna al mijn keuzes in het leven op intuïtie maak en dat het leeg zijn in mijn hoofd daar waarschijnlijk ook mee heeft te maken. Wat ik hier mee kan weet ik nog niet zo goed, maar in elk geval weer een interessante ontdekking. Bedankt voor het naar buiten brengen van de MIR methode en je begeleidende filmpjes!

  Liefs Monique

 37. Hai Mireille, ik zit met iets wat voor mij.onverklaarbaar is. Ik MIR nu al bijna een jaar. Wordt steeds helderder in.mijn hoofd en ook krijg ik meer zelfvertrouwen, vanuit een( mijn ) onbewuste basis. Ik beredeneerd nu vanuit mezelf ipv de ander. In het voorjaar ben ik begonnen met buikmirren, de mirmethode maar dan handen op je buik, net voordat jouw,artikel in een email uitkwam. Ik heb toen een heel gekke beslissing intuïtief genomen en dat is om mijn oude hond van 14 jr ( iets te energiek en overheersend ) te vervangen voor een jonge , hond, met een rustig makkelijk karakter. Ik heb me en voel me nog steeds ,de hele zomer, erg schuldig hierover, kan het niet verklaren. Kan jij hier iets zinnigs over zeggen ?

  • Beste Astrid,
   Nee, ik kan er niet iets zinnigs over zeggen. Het klinkt alsof je je intuïtie hebt gevolgd en dat je er later met je ratio over bent gaan nadenken. In mijn ogen ziet het eruit als een wijze beslissing, hoe moeilijk het ook was, maar dat is makkelijk gezegd van een afstandje.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 38. Dag Mireille,

  Als ik in de spiegel kijk kan ik mezelf wel zoenen!
  Zo blij ben ik met je tips en je wekelijkse mail.
  Dank u.

  “FORMIDABLE” wat jij ons aanleert!

 39. Hallo Mireille, Al meer dan twee jaar pas ik de MIR-Methode toe en met succes! De chronische vermoeidheid waar ik me op richtte is nog aanwezig maar er zijn zoveel andere aspecten verbeterd. Die moesten eerst aangepakt worden. Zoals depressief wakker worden, is weg! Weten wat je wilt gaan doen in het leven. Meer vertrouwen in me zelf. Kleine lichamelijke klachten verdwijnen. En alle mails die ik ontvang lopen synchroon met waar ik dan mee bezig ben. Heeel mooi!
  Voorlopig ga ik nog gewoon door en lieve Mireille bedankt hiervoor!
  Liefs, Ineke

 40. Lieve Mireille,

  Het doet me deugd iedere keer als ik Uw nieuwsbrief ontvang , het inspireert en moedigt aan om verder te doen , Dank U wel.

 41. Hallo Mireille,

  Ik praktiseer de MIR-methode enkele maanden. Ik ervoer meer rust, begrip en aandacht voor mezelf (mijn innerlijk kind) en de laatste weken lijkt het alsof diepe pijn en emoties sterker terug komen (middenin verwerking relatiebreuk als ook loslaten verleden (ouders)). Ambivalentie tussen donker en licht…….depressieve momenten versus intense liefde ervaren. Heel apart!

  • Beste Jolanda,
   Ja, zo te lezen ben je in een heftig losmakingsproces. Helemaal begrijpelijk dat het even heftig is voor je, maar als het goed is gaat het weer voorbij.
   Veel sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 42. Beste Mireille

  Ik doe nu bijna 6 weken de MIR- Methode, en voel me er nu prima bij, in het begin was ik veel uit mijn humeur en had veel huilbuien maar nu voel ik me opgelucht en bevrijd. En kan veel makkelijker dingen los laten en van dingen genieten. Ik ga lekker door met de MIR- Methode.

  dank je wel Mireille voor alle steun in vorm van mails dat is erg prettig.

 43. Er is heel veel losgekomen sinds ik de methode gebruik. heb eerst de 9 stappen gedaan en nu doe ik alleen 5 en 7. Alle creativiteit is terug en kan meer helder denken dan ooit, vind sneller oplossingen terwijl ik vroeger echt een paniekaanval kreeg. Mijn intuitie is sterker geworden en staat als een huis nu. Ik vind het gemakkelijk vol te houden de reacties waren eerst heftig maar nu onder controle. Ik ben ook alles aan het opschrijven om een rode draad er in te vinden het gaat stukken beter.
  Dank je wel Mireille voor de feedback en dat ik altijd vragen kan stellen.

 44. Lieve Mireille, al langer geleden, ik ben 75 jaar, besefte ik dat mijn intuïtie belangrijk was om naar te luisteren. Het is eenmaal zo dat de intuïtie in je slechts eenmaal je influistert wat je moet doen maar het verstand die ingeving tientallen keer overschreeuwt waardoor de meesten voor die laatste oproep kiezen die juist vaak naar verkeerde antwoord geeft.
  Jouw MIR -methode heb ik in 2009 leren kennen maar niet toegepast omdat ik toen met mijn Franse vriendkring met Reiki bezig was. Maar sinds een aug. 2013 woon ik permanent in Ned. en de in de afgelopen maand juli heb ik 4 weken de 9- stappen de MIR-Methode beoefend. Nu heb ik het gevoel dat mijn geestelijke en lichamelijk gezondheid voor mijn leeftijd heel stabiel blijft dankzij deze methode. Maar naar mijn intuïtie luisteren deed ik al heel lang dus kan de MIR-methode dat waarschijnlijk ondersteunen. Met dank voor je bericht en dat je na 2009 op mijn vraag ook je video in het Frans en in andere talen heb uitgevoerd.

  ♥elijk groet van Eduard Vijsma

 45. Hallo Mireille,
  Ik ben er ook mee begonnen maar de volle 9 regels. Ik heb gemerkt dat ik de laatste 2 dagen wel dromen heb gehad die niet zo positief zijn terwijl ik (dacht) al zeer positief in het leven sta. Ik houd je op de hoogte
  met vriendelijke groet,
  Yvonne
  ps. ik heb je methode vandaag aan een kennis doorgegeven. misschien kan ze er ook wat mee.

 46. Hallo Mireille,
  Ik doe de MIR-methode al 10 maanden. Ik had geen grote problemen maar sta steeds open voor nieuwe ervaringen. Waarom dus geen MIR methhode? Nu doe ik het nog 2 maal per week want ik voel (waarom?) dat het me op de één of andere manier deugd doe. Grote veranderingen ervaar ik niet maar ik hoop op een dag dat mijn intuitie sterker wordt omdat ik al lang de indruk heb dat er iets onbewust ervoor zorgt dat het tot hiertoe niet lukt.In ieder geval dank ik je voor je wekelijkse nieuwsbrieven.

  • Hoi Mireille,

   Hartelijk dank voor de MIR-Methode. Ik probeer heel veel mensen erover te vertellen. Het is jammer dat nog niet iedereen ervoor openstaat.ikdoe de MIR-Methode nu 9 maanden en ervaar bijzondere dingen.het lekker slapen het s nachts eruit moeten om te plassen enz.
   Ook komen er vreemde mensen naar me toe die mij bijzonder vinden en een positieve uitstraling.zomaar wildvreemde mensen.Heel fijn om dat mee te maken.
   ik bedacht me dat het chakra en aura moest zijn.

   Nu ervaar ik op dit moment dat mijn zuurstofgehalte in mijn bloed niet goed is.Longproblemen maar ze kunnen niets vinden alles goed maar wel een probleem.
   Zou de MIR-Methode hiermee te maken kunnen hebben?Verdriet?
   Ik hen de 1e 3 maanden van het jaar wel heel veel verdriet gehad.Moet veel hoesten en slijm geen ontstekings slijm.
   Ik hoop dat je me kunt berichten dat dat heel goed mogelijk is.

   Heel erg bedankt en kijk altijd uit naar je email

   elly

   • Beste Elly,
    Ja, dat zou zeker kunnen dat het een tijdelijk effect is van de MIR-Methode, maar hoe het precies zit, kan ik je niet zo vertellen. Heb je te weinig zuurstof in het bloed? Dan zou het simpelweg bloedarmoede kunnen zijn, gebrek aan ijzer. Je kunt altijd naar een MIR-Methode begeleider gaan om het te laten uitzoeken. Ga er vanuit dat het verdriet beslist een rol speelt. Ik ben blij dat je het ook medisch laat controleren, zodat je in ieder geval goed jezelf in de peiling houdt.
    Veel succes!
    Hartelijke groetjes,
    Mireille Mettes

 47. Lieve Mireille,

  De MIR-Methode is al meer dan een jaar onderdeel van mijn leven, net als tanden poetsen. Het voelt voor mij in alle opzichten helend.
  Het zou fijn zijn als je ook in Maastricht een presentatie zou geven.

  Liefs Joke.

  • Beste Joke,
   Wat fijn dat de MIR-Methode zo geïntegreerd is in je leven! En wat een toeval, ik kom in oktober naar Heerlen! Ik hoop je daar dan te zien. Op de website staat de exacte datum.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 48. Ik doe de MIR-Methode ook al bijna een jaar. Mijn gedachten stonden ook nooit stil, ik was altijd in alles 10 stappen vooruit. En de laatste maanden merk ik dat het rustig is in mijn hoofd. Heel ongekend voor mij, maar wat heerlijk 🙂 Ik merk daardoor ook dat het voor mij ook veel gemakkelijker is om dingen los te laten.

 49. Hallo Mireille,
  Ik MIR nu 9 maanden en ja mijn intuïtie is verbeterd. ik heb veel meer inzicht over hoe zaken in elkaar grijpen en hoe je daardoor beter kunt beslissen. Door te MIRren lopen veel meer zaken soepeler.
  Ik ben blij dat ik ermee in contact ben gekomen. Ook de wekelijkse nieuwsbrieven dragen bij tot meer inzicht in mezelf Mireille Bedankt.

  • Beste Thieu,
   Wat fijn om te horen! Fijn dat de nieuwsbrieven bijdragen aan inzicht in jezelf! Dat is motiverend voor mij!
   Veel geluk!
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 50. Lieve Mireille.
  Het is inderdaad vooral stil in mijn hoofd als ik schilder, als ik gitaar speel, als ik dans, maar ook tijdens het tuinieren. En ook als ik stil mag genieten van de vogels in onze tuin bijvoorbeeld.
  Dus inderdaad: als ik doe wat mijn hart laat zingen. Ik denk dat je als mens dan ook heel verbonden bent met je spirituele zijn, met je ziel en daarmee met de hele schepping. Zie jij dat ook zo???

  • Hai Eleonora,
   Ja, volgens mij werkt het precies zo. Ik merk dan ook vaak dat ik na zo’n stille ochtend of middag, ik daarna mijn beste beslissingen neem. Alsof het dan ineens glashelder is geworden.
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 51. Toen ik 3jr. geleden werd getroffen door een herseninfarct kreeg ik tijdens mijn revalidatie onverwacht het boek ” onverwacht inzicht” van Dr. Bolte Taylor in handen. Ik heb dit in 1 teug uitgelezen . Het was voor mij een eye-opener. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar balans in haar/zijn leven om vooral de aangename stilte in jezelf te gaan voelen, de stilte die voor mij fijne energie oplevert en die ik iedereen toewens om samen tot wonderen te komen.
  Daarbij veel dank aan Mireille .
  Veel dank ook aan Ginger Curry, met haar c.d ” my heart is open” .

 52. Hoi Mireille, ik ben nu vanaf 13/8 weer aan het MIRREN, ik moet zeggen dat al mijn klachten verergeren, ik ben in de overgang en heb het idee dat ik ontplof, qua opvliegers en opgepomptheid. Ik ben kortademig en ook dat is de laatste dagen veel erger.
  Ik ga er van uit dat het MIRREN de verergering geeft, dus hou ik vol. Kan ik nog meer doen?

  • Beste Simone,
   Ja, dat kan zeker dat de MIR-Methode eerst klachten veroorzaakt en gaat meestal snel weer over. Het komt wel vaker voor dat oude emoties meer voelbaar worden, met lichamelijke klachten tot gevolg. Zolang jij het goed kunt volhouden, is het helemaal prima. En ja, gewoon doorgaan is dan het beste advies. Is het je teveel, dan kun je altijd nog een keer naar een MIR-Methode begeleider om eens te laten uittesten of er een hardnekkige blokkade is en daar aan werken.
   Veel sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 53. Hallo Mireille,

  even dit, ik ben jaren met meditatie bezig geweest en ken de serene stilte die jij beschrijft.Door heel veel moeilijke situaties op persoonlijk vlak, was ik het even kwijt, mijn aandacht was niet meer op mijzelf gericht.Mede door weer meer bewust bezig te zijn met mijn ‘zelf’via het Mirren zoals ik noem is mijn innergevoel voor wat wel en niet, mijn intuitie zeker versterkt.Wat ik nu doe om rust te vinden is heel veel in de natuur zijn, het observeren van bijv. een libelle, de eenden de vogels de groei en ook het afsterven van de bomen en planten al met al het levensproces van andere levensvormen.Hier kom ik tot mijzelf en ervaar meer vreugde.Vooral het ongedwongen aanwezig zijn van de dieren,die alleen inspanning om doen voedsel te zoeken zich voort te planten en indien nodig hun kroost of zichzelf te verdedigen.Dieren doen geen moeite om in de maatschappij te presteren en spiegelen mij hoe simpel alles is.En ook hoe mooi!

  gr van Ellie

  • Beste Ellie,
   Zoals je het beschrijft, werkt het op mij ook weer rustgevend. Heerlijk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 54. Beste Mireille,

  Je komt steeds weer met iets nieuws. Mooi. Ik ga ook hiermee weer aan de slag.
  Heb één vraagje. Als taalliefhebber heb ik moeite om mijzelf deze boodschap te geven omdat volgens mij de formulering niet klopt:de zin Detox alle toxische belasting lijkt voor mij niet te kloppen. Aangezien formulering belangrijk is bij deze methode en je bedoelt “verwijder toxische belasting” of “Detox mijn lichaam en geest” (zoiets) klopt Detox toxische belasting niet. Gif kun je niet ontgiften maar je lichaam wel.
  heb ik iets verkeerd begrepen?

  groetjes en dank voor al je input.
  Maud

  • Beste Maud,
   De opdrachten die je geeft zijn allemaal al bedoeld voor je lichaam en geest, omdat je voortdurend bezig bent met het aanspreken van je onbewuste. Het is niet handig om er dan ‘lichaam en geest’ in te zetten, omdat je jezelf dan beperkt. Je kunt op vele fronten toxiciteit in je zijn hebben en je onbewuste weet precies waar en kan het verwijderen. Dus graag het commando precies zo laten!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 55. Hoi Mireille,

  Bedankt voor deze mooie nieuwsbrief! Heel treffend voor mij, ik vroeg me van het weekend af of je ook een nieuwsbrief over deze relatie zou schrijven!

  Ik doe de MIR-methode nu al meer dan een half jaar en ik heb er heel veel baat bij. Enerzijds merk ik bijvoorbeeld dat ik meer mijn eigen grenzen aangeef aan en zo heb ik bijvoorbeeld mijn promotieonderzoek in de richting van intuitie omgebogen! Een onderwerp dat me fascineert omdat ik inderdaad ook denk dat het kan bijdragen aan onze gezondheid. Zo merk ik bijvoorbeeld ook dat ik met yogaoefeningen langzaam meer in het ‘midden’ raak. Op lichamelijk vlak heb ik meer contact met mijn lichaam, meer energie en wat ik heel wonderlijk vind is dat mijn ogen ook langzaam weer scherper worden. Ik ga nog een tijdje door want het voelt heel goed en ik ben benieuwd wat het me nog meer kan brengen! 🙂 Hartelijk dank voor het delen van deze methode en ik wens je heel veel succes met je werk! t.z.t. plaats de voor mij belangrijkste resultaten op je site!

  Hartelijke groeten & liefs,

  Mariëtte

  • Beste Mariëtte,
   Dankjewel voor je bericht! Ja, zo is het ook bedoeld, dat je in het ‘midden’ uit komt. Leuk hoe je dat zo verwoordt. Wanneer we kunnen functioneren vanuit beide hersenhelften in evenwicht, kunnen we optimaal functioneren. Wat bijzonder dat je ogen scherper zijn geworden! Heel blij om en ja, ik verheug me erop je resultaten op de website te lezen.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 56. Lieve Mireille,

  Merk dat ik intuitiever word, helaas voel ik ook negatieve stemmingen van anderen aan en weet niet zo goed wat ik daarmee aan moet. Ik ben liever positief bezig.
  Kan ik daar dan het beste niets mee doen met die negativiteit van een ander? Of moet ik hen daarop aanspreken? Dat maakt me wat onzeker.
  Soms denk ik dat ik me iets inbeeld, maar het klopt meestal wél.

  groetjes, Marlène

  • Beste Marlène,
   Dat is een boeiende vraag, misschien moet ik er een keer iets over schrijven. Wanneer je de MIR-Methode doet, ga je merken dat je steeds minder gevoelig wordt voor de negatieve energie van anderen. Tot die tijd zijn er een paar dingen die je kunt doen. Het mooiste vind ik om goed te observeren hoe jij jezelf voelt voordat je iemand ontmoet. Ben je dan 5 minuten bij die persoon en je wordt ineens neerslachtig of chagrijnig, dan ervaar je de energie van de ander. Je kunt dan kiezen of je in de energie van de ander blijft, met het besef dat het van de ander is, of weer rustig bij die persoon weggaan. Het belangrijkste is in ieder geval dat je je er bewust van bent. Dat is de belangrijkste eerste stap!
   Veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Ik zou je aanraden je niet naar hun lage energie te laten meeslepen. Schenk hen liefde en vriendeljjkheid, je kan ze ooknniet overtuigen. Dus niet te lang vertoeven in zo n omgeving.

 57. Lieve Mireille,
  Je spreekt in dit artikel over twee dingen: intuïtie en ‘rust in je hoofd.’ Ik wil graag op beiden even reageren:
  Tja. Intuïtie! Toen ik ziek was gaf een arts me een etiket en dat noemde hij borderline. Ik heb een aantal psychologen gezien en trainingen gedaan. Een psychiater adviseerde me medicijnen. Ik heb altijd een heel sterke afweer gehad van medicijnen en deze ook nooit gehad en genomen. Het was ontzettend zwaar en ik kan een ander echt niet raden wat te doen in dit geval, maar ik zie wel dat het nu heel goed met me gaat en ben dankbaar voor die sterke intuïtie. (We spreken over een tijdsbestek van tien jaar.) Ik was altijd bang dat ik mezelf nog meer zou verliezen als ik medicijnen zou gaan gebruiken. Als ik nu kijk naar mensen om me heen met deze en soortgelijke medicijnen, dan schrik ik vaak van de blik in hun ogen.. Ik noem mezelf genezen, maar weet dat ik kwetsbaar blijf.
  Ik vond veel heil in hardlopen, praten, huilen en bidden. Regelmatig gebruik ik Bach bloesems om emoties in balans te brengen en voel me erdoor gedrágen. Weet zeker dat ze een nieuwe episode met depressie voorkómen. White Chestnut is mijn favoriet. Deze helpt me om mijn hoofd stil te krijgen. Dat is mijn ervaring. Over het algemeen gaat het goed met mij. Dat schreef ik al. Somberheid is er wel eens, maar ik groet het en leef het en dan is het snel voorbij. Ik blijf er niet langer door gevangen. Ik leer steeds meer om vanuit mijn hart te leven. De MIR-Methode bracht me veel zelfliefde. Mijn grootste passie is nu Biodanza; uit het hoofd in het lijf. Dan dans ik naar hartelust en leef volop. Mijn hoofd is stil, mijn hart is blij. Ook tuinieren en wandelen zijn lievelingsdingen om te doen. Ik ben zonder meer graag buiten. Ik maak heel mooie dingen mee door het dansen en zie mezelf openbloeien. Dat merk ik in mijn houding, denken en contacten. Het past bij mij. Ik wens jou en de lezers veel liefs toe en blijf nog even fijn ‘mirren’!!

  • Beste Karin,
   Dankjewel voor je mooie voorbeeld-zijn! Ik wens dat veel mensen met dezelfde gevoeligheid jouw bericht lezen. Prachtig hoe je zelf al oppakt wat je nodig hebt. Ik ben blij dat het zo goed met je gaat!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Wat mooi om jouw persoonlijke verhaal te lezen! De kracht van intuitie en ons zelf-helende vermogen wordt helaas zo weinig nog ingezet om onszelf te genezen. Maar jij bent daar in geslaagd, en bent een prachtig voorbeeld voor anderen daarin. Wauw!

   • Dank voor je reactie Petra. Ja, als ik diep in mezelf kijk naar de plek waar vrede is, dan vraag ik mezelf wel eens af waarom ik ben geboren en dan voel ik het woord “bemoedigen” in me. Dat is zeker wat ik wil. Mezelf en ook de ander. Ik ben blij dat jij blij bent met mijn verhaal en wens je liefs, kracht en inzicht. We zijn allen lichtwezens en verbonden met elkaar. Ik groet het licht in jou; namasté.

  • Beste Karin,
   Toevallig dacht ik zelf ook aan borderline maar door jouw verhaal niet meer zo. Bedankt zeg. Herken heel veel in jouw verhaal en weet dat mijn intuitie heel sterk is maar heb er altijd te weinig op vertrouwd. Ik ben 6ojaar en lijk nu pas echt tot leven te komen. Door de mir voel ik me sterker worden, krijg meer inzicht en voel me daardoor ook gelukkiger. Op dit moment heb ik mijn dochter teleur moeten stellen omdat ik geen vaste oppas voor haar kind wil worden. Dat was heel moeilijk maar het voelde niet goed. Ik wil zelf bepalen hoe ik oma kan gaan worden en het niet nu al vastleggen.In nood zal ik er altijd voor haar zijn. Als ik nu al toegeef en me naderhand terug moet trekken, komen de verhoudingen echt scheef te liggen. Het is dus ter bescherming van ons beiden. Op dit moment begrijpt ze het niet en dat vreet erg aan me. Toch weet ik dat ze hier volwassen van gaat worden. Mijn verhaal is ook lang geworden. Ik put veel kracht uit jouw verhaal en ook dat je weet dat je kwetsbaar blijft. Hoe je ermee omgaat is fantastisch en ook nog zo positief. Je bent een voorbeeld voor mij.
   Vriendelijke groet Mayke

   • Hallo Mayke,
    Ik las je verhaal en kan me voorstellen dat het niet makkelijk is voor jou. Blijf jezelf trouw. Wat een ander ook zegt of doet. Hoop dat je dochter wel bijtrekt. Ken haar natuurlijk niet. Wanneer je ondersteuning wenst kun je je verdiepen in de bloesemremedies, maar voel je geenszins verplicht zeg. Ik ben echt blij dat je de kracht in jezelf voelt en wens je een heerlijk kleinkind. Alle liefs van mij, Karin

 58. voel wel wat meer innerlijke rust. toch nog altijd wat gespannen. keelpijn en oorpijn gehad, kan dat veel lst van atrose. wat als die 4 weken om zijn, dan weer opnieuw beginnen of afwachten. graag antwoord dank je wel

  • Beste Emmie,
   De meeste mensen gaan na de 4 weken gewoon verder, zolang ze nog klachten hebben. Veel geluk en ik hoop dat je langzaam maar zeker je minder gespannen zult voelen.
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 59. hallo
  ik ben de afgelopen dagen mijn angsten voorbij gestoven! Ik was een paar dagen op vakantie in duitsland en daar heb ik bergen beklommen op grote hoogtes. Dit had ik nooit durven dromen. Toen ik eenmaal op de grote hoogte stond en zag wat het uitzicht was huilde ik van vreugde. Ja voor mij zijn de toxische belastingen aan het weggaan. Ik heb gelachen zoals ik nooit gelachen heb. De vakantie stond voor het eerst in een hele lange tijd in teken van grenzen verleggen zonder angsten en veel vreugde en niet meer het oude ziek zwak en misselijk voelen omdat ik dingen niet durfden.
  Super blij mee natuurlijk!
  Liefs Petra

 60. Hallo Mireille,

  Ik ben in februari begonnen met de MIR-Methode. Er is veel gebeurd in mijn lichaam tot ik op een zeker moment ermee stopte………waarom weet ik niet. Ik bleef met een rot gevoel zitten. 14 dagen geleden ben ik terug gaan Mirren en ben ik erachter gekomen dat ik hoogsensitief ben. Voor mij is er een nieuwe wereld open gegaan waarin ik nu de rust kan ervaren, meer inzicht krijg, en er is nog zoveel meer. Het is nu voor mij vooral werken aan dit nieuwe. Ik weet voor honderd procent dat Mirren mij heeft gebracht waar ik nu sta.
  Ik blijf dit zeker doen en ben je ontzettend dankbaar voor je mailtjes die geregeld stuurt.

  Dank u wel.
  Vriendelijke groeten
  Machteld

 61. Prachtig stuk over de hersenhelften. Ja zeker weten heb ik vaker rust in mijn hoofd. Ik doe de MIR-Methode constant. Soms neem ik een weekje “vakantie”.
  Mijn algehele gezondheidstoestand is veel en veel beter binnen een maand of vier.
  Veel dank voor de methode en alle mooie artikelen.
  Groetjes van Johanna.

 62. Mireille,
  Ik merk, dat ik meer rust in mijn hoofd krijg. Dingen die ik zelf graag wil, probeer voorrang te geven. Dit maakt me blij en ik merk dat mijn hoofd af en toe even leeg is!
  Een onbekend, maar heerlijk gevoel. Ik betrap me er op dat het lijkt of ik vergeetachtig ben. Er moet toch nog iets gebeuren??? Altijd in de werkmodus staan, dienstbaar zijn etc.
  Voelt wat onwennig, maar probeer echt het vast te houden!
  Hier word ik gelukkiger van, BEDANKT!!!

 63. Ik voel na bijna 3 weken aaien al meer rust en herken nu ook vooral wanneer het druk word in mijn hoofd. Dan kan ik tegen mezelf zeggen, rustig aan, niks om je druk over te maken ipv weer te gaan rennen en vliegen..
  Het lukt nog niet altijd maar het begin is er:)

 64. Wat een mooi artikel Mireille ♡ Ik merk dat mijn intuitie me meer vertelt, maar dat ik het nog moeilijk vind om er op te vertrouwen…

 65. Goedemorge Mireille,

  Dit is een interresante nieuwsbrief vandaag die ik nog vaker ga lezen en iets mee ga doen. Mijn intuítie heeft mij al vaker geholpen.
  Door de MIR methode te doen ben ik sterker geworden en zorg beter voor mezelf. Ik zit beter in mijn vel en dit voelt heerlijk.

  Ik hoop dat iedereen dit gevoel mag ervaren. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 66. Inderdaad mijn denken heeft mij zover gekregen dat ik mij vergelijk met een spinnenweb wat ikzelve geweven heb . En dat dan mogen inzien wijzelf doen ons dat aan .We gaan op zoek ….. Maar we mogen erachter komen en dan ervan bewust zijn Wijzelf doen ons Pijn Wijzelf LIJDEN Wijzelf en dat is mooi! De MIR-Methode zal voor iedereen heel mooi werken … Iedereen heeft zijn eigen spinnenweb gecreéérd en er komt los …. Heb deze MIR-Methode pas een paar maanden leren kennen en vind het zeer aangenaam om te doen … dankjewel en ga verder en samen staan we Sterk …

 67. Ik had sterk het gevoel dat ik naar een oud client moest. Ik ging er onverwacht heen. Ze was in gesprek maar wilde mij apart spreken. Ze zat erg in de knel. Ik zei dat ze zichzelf te veel wegcijferde en dat ze beter op zichzelf moest denken. De volgende dag had ze contact met mij gezocht en ze gaf aan dat ze erg blij was met mijn onaangekondigde komst.

 68. Beste Mireille; ik ben U zo dankbaar dat ik de MIR- Methode teug toepas en doe het trouw elke dag ; en ervaar verbetering; ik ben namelijk manisch depressief al velejaren en ik wil al in geen 10 jaar meer pillen slikken ; uw Methode werkt véél beter ; het is echt helend; het verdriet moet er eerst allemaal uit en nu ervaar ik beterschap ; ben eerst met stap 5 en 7 begonnen en nu dus de eerste week van de 9 stappen ; ik heb het ook doorgegeven aan mijn Zus en mijn dochter, bedankt dat ik elke dag een begeleidingsmail van U mag ontvangen ; nu voel ik me niet meer zo alleen .. ik omhels U Liefs Monique.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.