Home » Artikelen » 64. Hoe bevordert de MIR-Methode jouw intuïtie?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

64. Hoe bevordert de MIR-Methode jouw intuïtie? — 121 reacties

 1. Beste Mireille,

  Ben nu zo’n 5 maanden bezig met het MIR en voel mij daar goed bij. Waar ik tegen aanloop is de weerstand tegen het over de handen wrijven. Het geeft een onprettig gevoel en ik kan het nergens aan koppelen. Zijn er nog andere opties zoals de vingers tegen elkaar wrijven?

  Groeten Renata

 2. Hoi Mireille,
  Twee jaar terug was ik voor de zoveelste keer terug gevallen in een zware depressie en voor mij echt zwaar. Met zelfs overgeven en niet meer kunnen eten.
  Heeeeeel veeeeel last van buikpijnen en onrustig in mijn lijf. Ben gewoon doorgegaan met werken, maar kon NIET meer en ben uit eindelijk in de ziekte wet beland.
  Slik al zeker 12 jaar srsi medicatie en gedachtes over zelfdoding waren bij mij dagelijks aan de orde, maar ik heb altijd gedacht ik moet beter worden en ik geef hier NIET aantoe. Ik ben dan ook een ECHTE vechter al zeg ik het zelf nu. In de afgelopen twee jaar ben ik veel dingen aangegaan, waaronder ook de MIR-Methode en vanaf het begin dacht ik baat het niet dan schaadt het niet en ik moet zeggen mijn leven is er ALLEEN maar beter Oo geworden.
  Het klopt nu allemaal en langzaam aan word ik weer mezelf.
  Ondertussen heb ik ook weer sinds 3 wkn een baan en ik zie alles als een leerproces en ben nu ook weer ECHT aan het voelen en gebruik mijn intuïtie weer.
  Ga wekelijks naar mijn psycholoog en zelfs zij vindt dat ik met sprongen vooruit ga en een snelle leerling ben.
  Ik kan nu weer oprecht zeggen dat ik me gelukkig voel .
  Ben nu 54 jaar en voel me zo dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen.
  Ben ook druk bezig met de MIR om af te vallen en ben ook lid geworden, want ik wil BETER worden voor mezelf, maar ook voor de mensen om me heen. Mijn streven was altijd de wereld, maar dat heb ik lis moeten laten, maar weet zeker als iedereen dit zou doen we weer een hele mooie wereld zouden krijgen. Dank je wel voor al het moois wat ik nu heb mogen ervaren en wat er nog gaat komen.

  Silke

 3. beste mireille, je vraagt naar reakties van mirrers, nou, heb je al vaak geschreven hoe super fantastisch het voor mij werkt en hoe alles klopt in alle opzichten.ben vooral ongelooflijk blij en dankbaar dat ik mezelf niet meer zo haat, integendeel zelfs, en dat er dingen zijn veranderd in mij die ik nooit voor mogelijk had gehouden.
  de nieuwsbrieven en tips sluiten feilloos aan bij mijn proces.
  kortom, dank en aan te bevelen voor anderen.
  vind het wel jammer dat ik nooit een reaktie van jou op mijn reaktie heb gevonden……….

  groet leoni

  • Beste Leoni,
   Soms glipt er een reactie tussendoor. Als je echt een vraag hebt, stel hem gerust opnieuw, of mail een MIR-Methode begeleider. Dankjewel voor je blije reactie!
   Groetjes, Mireille

 4. Beste Mireille, ik ben pas verhuisd naar een meer landelijke omgeving, aan de voorkant aan de straat aan d achterkant een zee van ruimte met daarbij een waterloop. Sinds ik hier woon na ongeveer 6 weken de MIR methode toegepast te hebben. Ervaar ik meer rust.

 5. Beste Mireille.
  Ik gebruik de MIR methode al een aantal jaren. Nu wordt mij duidelijk dat ik ook al jaren met een proces bezig ben. Ik ben ervan overtuigd, dat de MIR-methode mij hiermee helpt. Jaren heb ik op mijn verstand geleefd. Nu wil ik meer met mijn intuïtie leven.
  Dit artikel bevestigd als het ware mijn overtuiging. Natuurlijk blijf ik de MIR-methode gebruiken. Ik geloof erin. Dank je wel voor alle informatie en succes in de toekomst.
  Janny

 6. Als je met je rechter hand aait, stimuleer je dan je rechter hersen helft meer dan als je met links aait? Ik voel warmte ontstaan in mijn linker handpalm. Met links aaien voelt voor mij niet veel meer met mijn bewustzijn aaien.

 7. Beste Mireille,dankjewel voor de MIR ben na 9 mnd. mirren wel mondiger geworden maar helaas nog geen rust in mijn hoofd.
  Fysiek heb ik ook geen resultaat verschillende keren naar een MIR begeleidster geweest,maar kan nog steeds niet goed slapen,
  lopen en ben vermoeid.

 8. Hi Mireille,

  Bijzonder dat je Jill BT hier noemt; ik heb enkele jaren geleden een video van haar gezien op Youtube “Stroke of insight” ,waarin ze haar ervaringen met haar beroerte uit de doeken doet. Vorige week nog noemde ik dit in een gesprek met iemand! Heel indrukwekkend, ik herinner me vooral dat ze beschrijft hoe enorm en schitterend mooi haar ziel bleek te zijn. Doordat ze zich op dat moment in een dimensie buiten de fysieke werkelijkheid bevond, waar zich ons immateriele Zelf bevindt, was ze in staat dit te zien en te beleven, geweldig he?!

 9. Dag Mireille, ik heb de MIR-Methode 4 weken toegepast en vond het jammer dat het voorbij was, ik was dus aangenaam verrast erachter te komen dat je gewoon verder kunt doen. Ik heb van alles opgemerkt bij mezelf, bewuster eten, conflicten, maar die waren nodig om nu eens echt voor mezelf op te komen, vermoeidheid, hoofdpijn… dus heel veel dank, ook voor de tips die ik alle dagen mocht ontvangen.
  Nu ik dan beslist heb om verder te doen wil ik ermee werken aan mijn eetgewoonte, ik ging dus kijken bij MIR en verslaving, ging opzoeken hoe ik mijn eetgewoonte kon benoemen en wat blijkt dat ik te maken heb met binge eating disorder. Ik ben dus nu aan dag 3 en ga dit 4 maanden doen voor mezelf. Ik ben zeer benieuwd en hou je op de hoogte. Ik voel me nu ontroerd omdat ik voel dat ik ‘eindelijk’een methode gevonden heb die me ondersteunt en die me hiermee kan helpen. Ik ga me ook aanmelden voor de MIRror methode zodat ik er echt mee aan de slag kan. Heel veel dank Mireille, dit betekent echt heel veel voor mij.

  • Beste Marina,
   Wat fantastisch dat je de MIR-Methode zolang wilt blijven doen, want het kan echt een antwoord op binge eating zijn. Wil je er alsjeblieft de MIR-Methode EHBO bij leren? Die kun je leren van een begeleider of op de Be the MIRror-ledenwebsite. Je kunt dan elke keer zodra je de drang voelt opkomen, meteen de EHBO gaan doen, om de aanval iets milder te maken. Dan wordt de lengte van het binge eating telkens wat korter.
   Daarbij… wees extreem lief voor jezelf en als de bui weer voorbij is, straf jezelf dan niet, maar zie het als een ziekte die langzaam maar zeker minder wordt, maar beslist niet makkelijk is! Als je weer uit de aanval bent, doe dan een dekentje om je heen en geef jezelf zoveel mogelijk zachtheid als je op kunt brengen. Misschien fijne muziek aan. Misschien huilen om jezelf om hoe zwaar je het nog hebt.
   Er komt een eind aan! Houd je daar aan vast!
   Veel geluk!
   Mireille

   • Dank Mireille voorje fijne vrolijke oppepper over intuitie en onze hersenhelften die zo mooi aansluit bij wat Anita Moorjani gisteren vertelde in haar webinar, via The Shift Network. Na afloop konden we, in een klein computer-random groepje, een half uurtje met z’n drie of vieren uitwisselen. Zou je dat ook na jouw webinars kunnen aanbieden? Het werkte heel merkwaardig krachtig, kompleet “vreemden” ont-moeten en spreken over het besproken onderwerp. Zo heerlijk om blij van te zijn.
    Delen is vermenigvuldigen.
    Morgen, 25 juli, is het “Dag Buiten de Tijd” om te vieren met alle kunsten op Aarde en dankbaar te zijn voor Water. (www.mayatzolkin.com)
    Daarna begint er een jaar met energie van de Witte Magnetische Tovenaar, een jaar lang ontvangen en luisteren naar onze intuitie!
    Mooie cosmische timing, Mireille Magic!

 10. Beste Mireille,
  bij Detox alle toxische belasting ,gaan de beelden en gedachten en jaloezie,woede,verdriet,angsten ook weg of is dat bij Vader loskoppelen,moeder loskoppelen.Door de MIR-Methode eet ik andere voeding,meer fruit,groene groenten,vis.Ik let er ook op dat ik veel water drink.
  Hartelijke groet,
  co

  • Beste Co,
   Leuke vraag! Ja, toxische emoties worden in stap 2 weggewerkt. Stap 3 werkt daar echter ook aan mee en stap 4 ook. Wat dat betreft zit het verwerken en loslaten van emoties op meerdere plaatsen in de MIR-Methode.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 11. Als onze rechterhelft zo actief is, is het dan niet logisch dat we de linkerhand over de rechterhand aaien, dit ivm de intuitie-versterking? De rechter hersenhelft neemt dan het initiatief over de linkerhelft.

  • Hai Marie,
   Nee, dat maakt niet uit, want je aait beide handen. De ene hand aan de binnenkant, de andere aan de buitenkant, dus beide hersenhelften worden gestimuleerd.
   Groetjes,
   Mireille Mettes

 12. beste Mireille, ik wil weer opnieuw beginnen met de MIR methode,nadat ik een tijdlang ”pauze”heb genomen. Moet ik dan weer eerst stap 5 en 7 doen,2 weken? Of kan ik,omdat ik het voor die tijd een paar maanden gedaan heb,gelijk de 9 stappen doen?

  Een hartelijke groet,

  Wicky

  • Beste Wicky,
   Nee, je begint direct weer met de 9 stappen. Als je daar eenmaal mee bezig bent geweest, is het helemaal okee om het weer zo op te pakken.
   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 13. Beste Mireille, Help mij aub. Ik heb last van binch eating. Ik verdik en voel met zwaar en niet goed in mijn vel. Ook mijn gemoedstoestand daalt met het stijgen van mijn gewicht. ik heb al eerder de Mir method gebruikt en het helpte niet.TV is een trigger om over te eten door stress en moeheid, Ik kijk nu bijna niet meer. Maar de andere scherm pc zet mij ook aan om over te eten. Ik ben een emo eeter…Hoe geraak ik daarvan af???

  • Beste Jacqueline,
   Als het je zo zwaar valt, is het het beste dat je je laat begeleiden door een MIR-Methode begeleider en ook je huisarts raadpleegt. Je kunt het met de MIR-Methode zelfstandig aanpakken, maar dan moet je het zeker 4 maanden volhouden, omdat je het als een verslaving moet zien en die zijn alleen met lange termijn volhouden te overwinnen. Maar het kan en het gaat je ook lukken, aangezien je dat zelf zo duidelijk wilt! De begeleiders staan hier op de website. Zie ook de video over het overwinnen van verslavingen!
   Hartelijke groetjes en sterkte!
   Mireille Mettes

 14. Hallo Mireille,
  Bedankt voor je antwoord, ik ben blij dat ik weer begonnen ben met de MIR-Methode was een tijdje getopt, nu blijf ik het doen merk n.l. dat het me meer rust geeft en wat meer zekerheid, ik geef mijn ervaring graag door aan mijn vrienden en kennissen.
  Lieve groet, Wilma.

 15. dag Mireille,

  op deze manier nog een reactie wat het mij doet als ik je/de inleidingen van je ontvangt. Het geeft stof tot nadenken en een zelfonderzoek waardoor je in gesprek blijft met jezelf en een keuze kunt maken of je MIRRt of niet.
  Je wordt geprikkeld en ieder onderwerp dat je stuurt/brengt wordt een deel, nogmaals,van jezelf wat je heel kunt maken/maakt …
  dank voor al het toegestuurde.

  m.vr. groet
  Geerdine

  • Hai Geerdine,
   Dank voor je hartelijke woorden en ja, dat is ook de reden dat het me motiveert om te schrijven. Blij dat het je zo goed past!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 16. Ja, ik vroeg me af of ik in de ontzettend lange rij van reacties ook nog eens MIJN reactie zou neerzetten, maar ik doe het TOCH!

  Al 2 jaar doe ik nu – met op en neergaande periodes – de MIR-Methode, ben ook al eens op een lezing van Mireille geweest in Zutphen, wat ik overigens heel inspirerend vond, en eind oktober ga ik naar de workshop Be the MIRror in Elsspeet.

  Ik werk hard, keihard aan mijzelf,en dat mag ook weleens gezegd, geschreven worden. Juist omdat veel mensen in mijn omgeving mij vaak niet zien staan en ik dus het papier moet gebruiken om mijzelf a.h.w. enig bestaansrecht te geven. Papier is geduldig, vaak veel geduldiger dan mensen, is mijn ervaring!

  Ik ben blij met je methode, Mireille, het bracht en brengt me steeds weer terug en dichter bij mijzelf. Hoe groot mijn crisis ook is, waar ik al sinds de dood van mijn vader (A.L.S) in 2009, als mijn laatste ouder, ook is. En waarbij ik ook het contact verloor met mijn 2 broers en zus, 2 neefjes en een nichtje!

  Bedankt zover, ik blijf nog even leven!

  Lieve groetjes, Tineke

  • Beste Tineke,
   Dankjewel voor je bericht! Zo fijn dat de MIR-Methode je goed doet! Ik verheug me erop met je te werken in Elspeet! Dat het ons allemaal maar weer een mooie boost mag geven!
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 17. Hallo Mireille,

  Bedankt voor deze heldere uiteenzetting.

  De stilte in mijn hoofd wordt vooral bereikt als ik bezig ben met het op meditatieve wijze inkleuren van door mij zelf getekende mandala’s. Op die manier krijgt de energie van de mandala een snellere en vooral effectievere en transformerende toegang tot het diepst van je wezen. Vooral zeer effectief als je bijvoorbeeld graancirkels of voorgeschreven yantra’s, afbeeldingen met een specifieke energie, wilt tekenen en hun energie wilt integreren.

  Door een affirmatie toe te voegen voorafgaand aan de MIR-Methode, werkt de MIR-Methode versterkend. Ik pas dit zelf regelmatig toe en ook mijn cliënten hebben daar baat bij. Op die manier raakt een affirmatie en daarmee transformatie van negatief denken in positief denken sneller geïntegreerd, waardoor herstel van balans bespoedigd wordt en daarmee je leven sneller (weer) op de rit gezet kan worden.

  De MIR-Methode vindt zo op meerdere manieren toepassing in mijn persoonlijk leven en in mijn praktijk, waaronder dus op genoemde wijze. Dank je wel voor het delen van deze super-methode!

  Warme hartegroet, Angelique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.