Home » Artikelen » 65. Minder medicijnen, pijnstillers, pleisters nodig?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

65. Minder medicijnen, pijnstillers, pleisters nodig? — 85 reacties

 1. Lieve Mireille. Ik neem dagelijks 1 kalktablet.( gekocht in aldi). Af en toe Kwalitas. Dat is al wat ik neem. Ik haat medicatie. Maar toen ik plots zo buikpijn kreeg wou ik pijnstiller nemen, maar dacht aan de fantastische MIR METHODE deed het luidop en weg was de pijn. ONGELOOFLIJK MAAR WAAR.Dank je wel. Veel liefs. Nelly

 2. Beste Mireille, Ik heb even ’n vraag, gebruik je bij de EHBO andere technieken/zinnen dan bij de MIR? En is de techniek hetzelfde bij baby’s/kleine kinderen?
  Groetjes José

 3. Naast de MIR-Methode beoefenen mijn man, zoon en ik Reiki. Het enige wat wij hebben aan medicijnen is een paracetamol omdat ik er toch altijd 2 nodig had om de pijn te verdrijven op mijn 1e menstruatie dag. Nu ik in de overgang ben en zelfs tijdens mijn menstruatie geen buikpijn meer heb gebruiken wij niets. De pleisters zijn al jaren oud, maar ook die hebben we niet nodig.
  Wij hebben dan ook geen medicijn kastje nodig in onze badkamer.
  Succes met de MIR-Methode, naast de Reiki een prima aanvulling!

 4. woensdag bezoek aan de longarts: hij zegt: ik ben ongelofelijk onder de indruk van je verbeterde waarden. Ik blij! Maar de dag daarna struikel ik over een losse tegel en val hard naar voor:linkerhand vangt de grootste klap op , pink hangt op half zeven. Ik pak hem vast en zeg :mirmethode mirmethode enz. en zet de pink terug in zijn kootje, voel geen pijn!Toch ziekenhuis en de dag erna geopereerd(Suzuki tractie)en al die tijd mirren en geloof het of niet :geen pijn. Ik ben er wel een maandje zoet mee voor de stellage er weer uit mag,en dan fysio, maar dat de MIR-Methode werkt is op beide dagen weer bewezen. Ik groet jullie en ben dankbaar voor jullie werk, groet marianne

  • Beste Marianne,
   Wat een heftige ervaring! Blij dat je toch even naar het ziekenhuis bent gegaan.
   Wat voor longaandoening heb je? En wat een geweldig nieuws voor je over de verbeterde waarden, gefeliciteerd!
   Groetjes, Mireille

  • Klopt! Ik ben gestopt met mijn medicijnen te slikken na goedkeuring van mijn huisarts. En ik heb veel minder pleisters nodig. Heb geen last meer van hyperventilatie. En ik voel veel meer. Weet of beter wat ik wel wil. Zeer positief! Dank je wel!!!

 5. Hoi Mireille,

  ik werk als bloemiste, en knipte onlangs twee keer flink in mijn vingers met een heel scherp bloemen-schaartje, ai ai, meteen MIR methode EHBO gedaan……en wat gebeurt er ; na een diepe zucht verschijnt er een soort vet-achtig laagje bij de wond en… t bloeden stopt !! Echt een wondertje.
  Groetjes van Helma

  • Beste Helma,
   Vet cool dat je het zo duidelijk zag gebeuren met de EHBO! Blij om! Lekker blijven doen en aan anderen leren.
   En dankjewel voor je heerlijke blije bloemenwerk!
   Groetjes, Mireille

 6. Hoi Mirelle,
  Ik doe nu bijna een jaar de MIR methode en het heeft mij ongeloofelijk veel gebracht, dank je wel!
  26 Sepember bij het vallen over een stoeptegel in mijn avonddienst als wijkverpleegkundige heb ik mijn elleboog verbrijzeld. 2 operaties verder ben ik begonnen met het afbouwen van morfine en aan een revalidatie periode van 3maanden – 1 jaar. Sinds de valpartij heb ik de MIR methode nog niet toegepast en zou graag weten of ik de MIR methode wel/niet weer mag oppakken? Hoor graag van je, Wendy

  • Beste Wendy,
   Ja, dat zou ik zeker doen. De kans is groot dat dan je revalidatie makkelijker/sneller verloopt. Wat fijn dat de MIR-Methode je tot nu toe al zoveel gebracht heeft!
   Veel geluk,
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Mirelle,
    Ga ik dan zeker doen, dank je wel! Kan ik de hand aaien waarvan de elleboog gebroken is? En alle 9 stappen doen? Groetjes, Wendy

 7. Ha Mireille,

  Het wordt tijd om je even een mailtje te sturen en te laten weten dat de MIR methode echt prachtig en zo goed voor mij werkt. Ik heb jarenlang in een sluimerend depressief gevoel gehuisd, en ben daarin gekomen na een awakening in Nepal. Spontaan. Nu, na een verhuizing naar de juiste plek, durfde ik mijn medicijnen helemaal af te bouwen tot 0. Dat heb ik samen, tegelijk dus, gestart met de MIR methode. Het gaat hartstikke goed en ik ben nu vandaag helemaal van de medicijnen af. Spannend en goed op de balans blijven letten, maar dat het gaat is al zo’n geschenk. Dank je wel voor wat je hebt gebracht. En vast en zeker brengt.

  Lieve groet, Margriet

 8. Na een buikoperatie verbaas ik mijzelf en mijn omgeving met het vrijwel pijnloze resultaat. Ineens realiseerde ik me vandaag, een week na de operatie, dat ik direct na het wakker worden begonnen ben met de MIR-EHBO. En nu snap ik het. Nu nog het wondvocht indammen en ik ben helemaal gelukkig. Misschien helpt : moeder loskoppelen omdat zij op de dag van de operatie een hersenbloeding kreeg terwijl ik onder narcose lag…

 9. Hoi Mireille,

  Ik ben heel blij met de MIR-Methode die jij me aanreikt! Er gebeurt van alles positiefs. Bedankt daarvoor!! Nu zou ik heel graag met mijn antidepressivum willen stoppen heb jij daar ervaring mee?
  Ik ben een keer eerder gestopt toen ik de MIR-Methode nog niet deed, dat was geen succes. Ik heb toen tegen mezelf gezegd dit nooit meer ik moet dit middel maar blijven slikken maar nu ik de MIR-Methode doe gaat het me steeds meer tegen staan, dan zeg ik het zinnetje detox alle toxische belasting en dan denk ik tja maar gooi steeds weer “troep”naar binnen….
  Ben benieuwd naar je antwoord….

  • Beste Reinhilde,
   Ik ben erg blij dat er medicijnen zijn die mensen ondersteuning kunnen bieden. Zolang je de diepe oorzaken van je klachten nog niet hebt kunnen oplossen en je het op eigen kracht nog niet aan kunt, kun je het beste de medicijnen blijven gebruiken. In de tussentijd kun je de MIR-Methode of andere methodes gebruiken om aan jezelf te werken. Het moment van minderen van medicijnen gebeurt altijd in overleg met je arts. Zelfstandig afbouwen vind ik vaak lastiger, omdat je dan zo sterk op jezelf wordt teruggeworpen. Wees in die zien liefdevol voor jezelf en bouw het liefst alleen af onder begeleiding en goedkeuring van je arts.
   Veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 10. Hallo beste Mireille.

  Het ging wel over mijn bloeddruk, die vroeger aan de lage kant was. En Plots zo gestegen was. Gelukkig heb ik geen diabetes. De huis dokter heeft me die cijfers gezegd, van 17 naar 12,50, wat normaal is, meer weet ik niet.
  Is het mogelijk dat ook glaucoma geneest door de MIR- Methode???
  Dat zou heel mooi zijn.
  Veel lieve groetjes
  Nelly

  • Beste Nelly,
   De cijfers wijzen vermoedelijk naar iets anders dan bloeddruk. Dan zijn de cijfers meer iets als 120/70. Het zal ongetwijfeld met de bloeddruk samenhangen en ben erg blij voor je dat het geen diabetes is! Of glaucoom kan genezen, kan ik niet zeggen. Het is een kwestie van volhouden en je lichaam de tijd geven om de diepe oorzaken langzaam maar zeker aan te pakken.
   Ik wens je veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 11. Beste Mireille,

  Ik ben reeds lang bezig met de MIR- methode. ( van september 2013)Ik heb toch wel redelijk succes geboekt. sinds begin augustus volledig gestopt met innemen van anti-depressiva. Nu veertien dagen geleden toch naar een begeleider gegaan, voor verdere ondersteuning.

  Nu krijg ik plots veel tegenreactie. Schoonzus die mij persoonlijk aanvalt en hevig. Mijn zoon en schoondochter die willen dat ik opnieuw mijn medicijnen neem. Mijn man die alleen maar wil dat alles top is. Zomaar! mijn jongere zoon die toch liever heeft dat ik niets over die methode vertel want hij snapt er niets van. Eigenlijk komt het over alsof ik er alleen voor sta.
  Ze beseffen niet hoeveel energie ik al heb gestoken om mezelf beter te maken.
  mama, waarom zouden we je nu wel moeten geloven? klinkt het
  Dat doet pijn, zo lokken ze mijn emoties terug uit.
  ik zit echt in een familie die heel sterk is en die geen last hebben van allerlei kwaaltjes. Ik voel me dan zo alleen.

  hoe kan ik dit doorbreken? En toch van die medicatie afblijven.

  groetjes,
  Rita

  • Beste Rita,
   Het komt vaker voor dat als iemand in beweging komt, de omgeving daarop gaat reageren. Ik zou deze ervaringen met de mensen om je heen weer bespreken met je MIR-Methode begeleider. Het heeft waarschijnlijk te maken met het loskoppelen van en de keuzes die je voor jezelf maakt. Vele processen gaan met ups en downs. Je begeleider kan je daarbij verder helpen.
   Veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • dag Rita weet wat je bedoelt in15 kreeg ik onverwachts bezoek van een hop,,die vond bloed druk te hoog en gaf me een pilletj ,,het is een drama geworden ,ben er zo ziek van gewordden,en naar ziekenhuis gebracht ,,hartdokter ,die was zo kwaad en 2x kwam hij me zeggen dat ik het nooit meer mag nemen ,u hart is goed ,van hem een andere pil maar is helemaal uide hand gelopen .ze wisten er geen raad mee ,toen naar een geriaater
    die sprk 5min en liet me op nemen op de spoed afdeling waar ik 10 dagen heb gelegen en niemand vertelde me iets ,kreeg veelinfus met plas pil fluorsime ,kreeg grote blaren op de voeten ,,de 19 dag heb ik gevraagd kig ik hier voor een expirement ,,nee hoor ,, smiddag kwam een broeder zeggen u mag naar huis geen doter meer gezien .woon in een inleun ben erg ziek geweest 5x per nacht hielpen ze op de pot ..de huis dokter is niet eens wezen kijken ,,heb het van de dood af gehaald,,,en ben hierdoor
    tottaal verandert ,,en ben gasopt met medicijnen ,,en mijn emotioneel kapot en weet me soms geen raad , had nooit medicijnen alles deed het
    goed ,niemand die me enig uit leg geeft ,,heb toen ik daar lag op 1 hand pikzwarte nagels gekregen ,,,schoven ze zo aan de kant , sluit me af van alles en heb geenprettig leven ,ben nu 4 jaar verder en heel verdrietig dat ze me dit hebben aangedaan ,heb 1 dochter die hier erg onder geleden heeft . het eerste pilletje heet NEFIDIPINE,,, EN DIE FLUOSIMDE is niet goed voor ouderen ,ben nu 87 jaar ,was kern gezond ,,
    wens jou veel sterkte de mensen om je heen heb je niet veel begrip van ,,
    dag Hannie ,

  • Hallo Rita.
   Wat jij beschrijft ervaren veel mensen. Mijn ervaring is dat de mensen om je heen vaak uit een soort van angst reageren. Bang voor een terugval van jou, medicatie geeft hen een (schijn) zekerheid. Nu weten ze hoe ze met je om gaan, ze kennen hun eigen en jouw reactie op bepaalde zaken. Als jij veranderd, lees: meer Jezelf wordt, hoe ziet dan het plaatje er uit?
   Ik wens jou veel moed toe, samen met jouw MIR-Methode begeleider zullen er mooie resultaten ontstaan, durf ik te zeggen. Hartegroet, Margreet.

   • Hallo Rita

    Rita ik ben ook gestopt met de medicijnen en ik ben er zeer blij mee. Ze hielpen mij niet ik bleef er in hangen . Jij zult zeer veel hebben aan het boekje van Nicolle Hage gedachte -kracht . Hier door zul je de kracht ontvangen om bij je eigen gevoel te blijven en vooral in je eigen kracht . Het is een kinderboek voor groot en klein maar zo goed uitgelegd . Dit boek zou op de kleuterschool al spelend onder de kinderen moeten getoond worden want dan zag de wereld er anders uit. Ik raad het je aan kijk op haar http://www.gedachte-kracht. nl te kijken je Leert hierdoor in je kracht te blijven en te vertrouwen op je zelf. Het gaat je lukken, sterkte er mee. Nancy Buckx

  • Wat jij hier vertelt komt vaker voor, De basisoorzaak hiervan zit m.i. inde angst die “ de ander “ onbewust heeft voor veranderingen in de eigen emotionele belevingen. Deze angst leidt tot afweer. Alleen al de heftigheid waarmee gereageerd wordt zou een aanwijzing moeten zijn dat de afweer geen normale basis heeft. Dit onderwerp is interressant genoeg voor verdere bestudering.

  • Beste Rita,
   Laat je niet beïnvloeden door je familie en doe wat jij het beste vindt voor je gezondheid en als dat kan zonder geneesmiddelen is dat natuurlijk prachtig.
   Stop om de MIR-Methode aan je zoon of andere mensen uit te leggen.
   En een man die alles top wilt, is natuurlijk onmogelijk om vol te houden.
   Je doet de MIR-Methode al heel lang, maar die heeft je niet meer kracht gegeven om je man duidelijk te maken, dat alles top onmogelijk is. Ik zou je aanraden wat meer jezelf te verdedigen. Jij gaat hieraan kapot. Geen wonder dat je een depressie achter de rug hebt. “Take care of yourself” !
   Veel succes, Lotje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.