Home » Artikelen » 65. Minder medicijnen, pijnstillers, pleisters nodig?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

65. Minder medicijnen, pijnstillers, pleisters nodig? — 87 reacties

 1. Hoi Mireille,
  ik doe al langer met tussenpozen de MIR-Methode. Ik heb ooit ook geleerd wat je kunt doen bij nieuwe medicijnen. Ik krijg binnenkort weer nieuwe medicijnen en ik zou graag die stappen weer doen. Ik ben alleen de juiste volgorde/de precieze stappen kwijt. Zou ik die weer mogen ontvangen?
  Groet,
  Dorine

 2. Lieve Mireille. Ik neem dagelijks 1 kalktablet.( gekocht in aldi). Af en toe Kwalitas. Dat is al wat ik neem. Ik haat medicatie. Maar toen ik plots zo buikpijn kreeg wou ik pijnstiller nemen, maar dacht aan de fantastische MIR METHODE deed het luidop en weg was de pijn. ONGELOOFLIJK MAAR WAAR.Dank je wel. Veel liefs. Nelly

 3. Beste Mireille, Ik heb even ‘n vraag, gebruik je bij de EHBO andere technieken/zinnen dan bij de MIR? En is de techniek hetzelfde bij baby’s/kleine kinderen?
  Groetjes José

 4. Naast de MIR-Methode beoefenen mijn man, zoon en ik Reiki. Het enige wat wij hebben aan medicijnen is een paracetamol omdat ik er toch altijd 2 nodig had om de pijn te verdrijven op mijn 1e menstruatie dag. Nu ik in de overgang ben en zelfs tijdens mijn menstruatie geen buikpijn meer heb gebruiken wij niets. De pleisters zijn al jaren oud, maar ook die hebben we niet nodig.
  Wij hebben dan ook geen medicijn kastje nodig in onze badkamer.
  Succes met de MIR-Methode, naast de Reiki een prima aanvulling!

 5. woensdag bezoek aan de longarts: hij zegt: ik ben ongelofelijk onder de indruk van je verbeterde waarden. Ik blij! Maar de dag daarna struikel ik over een losse tegel en val hard naar voor:linkerhand vangt de grootste klap op , pink hangt op half zeven. Ik pak hem vast en zeg :mirmethode mirmethode enz. en zet de pink terug in zijn kootje, voel geen pijn!Toch ziekenhuis en de dag erna geopereerd(Suzuki tractie)en al die tijd mirren en geloof het of niet :geen pijn. Ik ben er wel een maandje zoet mee voor de stellage er weer uit mag,en dan fysio, maar dat de MIR-Methode werkt is op beide dagen weer bewezen. Ik groet jullie en ben dankbaar voor jullie werk, groet marianne

  • Beste Marianne,
   Wat een heftige ervaring! Blij dat je toch even naar het ziekenhuis bent gegaan.
   Wat voor longaandoening heb je? En wat een geweldig nieuws voor je over de verbeterde waarden, gefeliciteerd!
   Groetjes, Mireille

  • Klopt! Ik ben gestopt met mijn medicijnen te slikken na goedkeuring van mijn huisarts. En ik heb veel minder pleisters nodig. Heb geen last meer van hyperventilatie. En ik voel veel meer. Weet of beter wat ik wel wil. Zeer positief! Dank je wel!!!

 6. Hoi Mireille,

  ik werk als bloemiste, en knipte onlangs twee keer flink in mijn vingers met een heel scherp bloemen-schaartje, ai ai, meteen MIR methode EHBO gedaan……en wat gebeurt er ; na een diepe zucht verschijnt er een soort vet-achtig laagje bij de wond en… t bloeden stopt !! Echt een wondertje.
  Groetjes van Helma

  • Beste Helma,
   Vet cool dat je het zo duidelijk zag gebeuren met de EHBO! Blij om! Lekker blijven doen en aan anderen leren.
   En dankjewel voor je heerlijke blije bloemenwerk!
   Groetjes, Mireille

 7. Hoi Mirelle,
  Ik doe nu bijna een jaar de MIR methode en het heeft mij ongeloofelijk veel gebracht, dank je wel!
  26 Sepember bij het vallen over een stoeptegel in mijn avonddienst als wijkverpleegkundige heb ik mijn elleboog verbrijzeld. 2 operaties verder ben ik begonnen met het afbouwen van morfine en aan een revalidatie periode van 3maanden – 1 jaar. Sinds de valpartij heb ik de MIR methode nog niet toegepast en zou graag weten of ik de MIR methode wel/niet weer mag oppakken? Hoor graag van je, Wendy

  • Beste Wendy,
   Ja, dat zou ik zeker doen. De kans is groot dat dan je revalidatie makkelijker/sneller verloopt. Wat fijn dat de MIR-Methode je tot nu toe al zoveel gebracht heeft!
   Veel geluk,
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Mirelle,
    Ga ik dan zeker doen, dank je wel! Kan ik de hand aaien waarvan de elleboog gebroken is? En alle 9 stappen doen? Groetjes, Wendy

 8. Ha Mireille,

  Het wordt tijd om je even een mailtje te sturen en te laten weten dat de MIR methode echt prachtig en zo goed voor mij werkt. Ik heb jarenlang in een sluimerend depressief gevoel gehuisd, en ben daarin gekomen na een awakening in Nepal. Spontaan. Nu, na een verhuizing naar de juiste plek, durfde ik mijn medicijnen helemaal af te bouwen tot 0. Dat heb ik samen, tegelijk dus, gestart met de MIR methode. Het gaat hartstikke goed en ik ben nu vandaag helemaal van de medicijnen af. Spannend en goed op de balans blijven letten, maar dat het gaat is al zo’n geschenk. Dank je wel voor wat je hebt gebracht. En vast en zeker brengt.

  Lieve groet, Margriet

 9. Na een buikoperatie verbaas ik mijzelf en mijn omgeving met het vrijwel pijnloze resultaat. Ineens realiseerde ik me vandaag, een week na de operatie, dat ik direct na het wakker worden begonnen ben met de MIR-EHBO. En nu snap ik het. Nu nog het wondvocht indammen en ik ben helemaal gelukkig. Misschien helpt : moeder loskoppelen omdat zij op de dag van de operatie een hersenbloeding kreeg terwijl ik onder narcose lag…

 10. Hoi Mireille,

  Ik ben heel blij met de MIR-Methode die jij me aanreikt! Er gebeurt van alles positiefs. Bedankt daarvoor!! Nu zou ik heel graag met mijn antidepressivum willen stoppen heb jij daar ervaring mee?
  Ik ben een keer eerder gestopt toen ik de MIR-Methode nog niet deed, dat was geen succes. Ik heb toen tegen mezelf gezegd dit nooit meer ik moet dit middel maar blijven slikken maar nu ik de MIR-Methode doe gaat het me steeds meer tegen staan, dan zeg ik het zinnetje detox alle toxische belasting en dan denk ik tja maar gooi steeds weer “troep”naar binnen….
  Ben benieuwd naar je antwoord….

  • Beste Reinhilde,
   Ik ben erg blij dat er medicijnen zijn die mensen ondersteuning kunnen bieden. Zolang je de diepe oorzaken van je klachten nog niet hebt kunnen oplossen en je het op eigen kracht nog niet aan kunt, kun je het beste de medicijnen blijven gebruiken. In de tussentijd kun je de MIR-Methode of andere methodes gebruiken om aan jezelf te werken. Het moment van minderen van medicijnen gebeurt altijd in overleg met je arts. Zelfstandig afbouwen vind ik vaak lastiger, omdat je dan zo sterk op jezelf wordt teruggeworpen. Wees in die zien liefdevol voor jezelf en bouw het liefst alleen af onder begeleiding en goedkeuring van je arts.
   Veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Hoi Reinhilde,
   Toevallig lees ik je bericht en ik wilde je laten weten dat het mij gelukt is om in een tweede poging definitief gestopt te zijn met antidepressiva. Wat voor mij enorm verschil heeft gemaakt is het gebruik van taperingstrips van de Regenboog apotheek, hiermee kun je zelfs per gram minderen. Ik heb er een jaar over gedaan en het was nog steeds zwaar tegen het einde, maar door de hele kleine stapjes en af en toe even weer op een stabiele hoeveelheid blijven, was het overzichtelijk en zakten de ontwenningsverschijnselen na een tijdje ook weer. Let wel op: niet alle zorgverzekeringen vergoeden deze strips (zie hun website). Soms maken lokale apotheken ze ook zelf. Het is goed om te weten dat ontwenningsverschijnselen hetzelfde kunnen zijn als de klachten die je had waarom je in eerste instantie met antidepressiva begon, dat is de mindfuck. En is het goed om te weten dat het heel overweldigend kan zijn om weer meer emoties te voelen en prikkels te ervaren, weet dat dat ook went en dat dat komt door de nieuwigheid. Na het stoppen was er voor mij echt nog ‘rommel’ op te ruimen die door de antidepressiva onderdrukt werden, een lichaamsgerichte therapie bij een vertrouwde therapeute heeft voor mij heel veel gedaan. Maar jouw situatie is jouw situatie en alleen jij weet wat goed voor je is. Voeding heeft ook veel invloed op stemming. Het boek ‘Stoppen met antidepressiva’ heeft veel handige tips en ervaringsverhalen, wie weet heb je er iets aan. En minderen kan ook altijd een eerste doel zijn, de laatste grammen zijn het zwaarst. Het is helemaal aan jou. Ik wilde je een hart onder de riem steken, omdat ik weet hoe moeilijk het kan zijn, maar ook hoe fijn het is om zonder te kunnen. Hoe dan ook succes! Liefs, Anna

 11. Hallo beste Mireille.

  Het ging wel over mijn bloeddruk, die vroeger aan de lage kant was. En Plots zo gestegen was. Gelukkig heb ik geen diabetes. De huis dokter heeft me die cijfers gezegd, van 17 naar 12,50, wat normaal is, meer weet ik niet.
  Is het mogelijk dat ook glaucoma geneest door de MIR- Methode???
  Dat zou heel mooi zijn.
  Veel lieve groetjes
  Nelly

  • Beste Nelly,
   De cijfers wijzen vermoedelijk naar iets anders dan bloeddruk. Dan zijn de cijfers meer iets als 120/70. Het zal ongetwijfeld met de bloeddruk samenhangen en ben erg blij voor je dat het geen diabetes is! Of glaucoom kan genezen, kan ik niet zeggen. Het is een kwestie van volhouden en je lichaam de tijd geven om de diepe oorzaken langzaam maar zeker aan te pakken.
   Ik wens je veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 12. Beste Mireille,

  Ik ben reeds lang bezig met de MIR- methode. ( van september 2013)Ik heb toch wel redelijk succes geboekt. sinds begin augustus volledig gestopt met innemen van anti-depressiva. Nu veertien dagen geleden toch naar een begeleider gegaan, voor verdere ondersteuning.

  Nu krijg ik plots veel tegenreactie. Schoonzus die mij persoonlijk aanvalt en hevig. Mijn zoon en schoondochter die willen dat ik opnieuw mijn medicijnen neem. Mijn man die alleen maar wil dat alles top is. Zomaar! mijn jongere zoon die toch liever heeft dat ik niets over die methode vertel want hij snapt er niets van. Eigenlijk komt het over alsof ik er alleen voor sta.
  Ze beseffen niet hoeveel energie ik al heb gestoken om mezelf beter te maken.
  mama, waarom zouden we je nu wel moeten geloven? klinkt het
  Dat doet pijn, zo lokken ze mijn emoties terug uit.
  ik zit echt in een familie die heel sterk is en die geen last hebben van allerlei kwaaltjes. Ik voel me dan zo alleen.

  hoe kan ik dit doorbreken? En toch van die medicatie afblijven.

  groetjes,
  Rita

  • Beste Rita,
   Het komt vaker voor dat als iemand in beweging komt, de omgeving daarop gaat reageren. Ik zou deze ervaringen met de mensen om je heen weer bespreken met je MIR-Methode begeleider. Het heeft waarschijnlijk te maken met het loskoppelen van en de keuzes die je voor jezelf maakt. Vele processen gaan met ups en downs. Je begeleider kan je daarbij verder helpen.
   Veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • dag Rita weet wat je bedoelt in15 kreeg ik onverwachts bezoek van een hop,,die vond bloed druk te hoog en gaf me een pilletj ,,het is een drama geworden ,ben er zo ziek van gewordden,en naar ziekenhuis gebracht ,,hartdokter ,die was zo kwaad en 2x kwam hij me zeggen dat ik het nooit meer mag nemen ,u hart is goed ,van hem een andere pil maar is helemaal uide hand gelopen .ze wisten er geen raad mee ,toen naar een geriaater
    die sprk 5min en liet me op nemen op de spoed afdeling waar ik 10 dagen heb gelegen en niemand vertelde me iets ,kreeg veelinfus met plas pil fluorsime ,kreeg grote blaren op de voeten ,,de 19 dag heb ik gevraagd kig ik hier voor een expirement ,,nee hoor ,, smiddag kwam een broeder zeggen u mag naar huis geen doter meer gezien .woon in een inleun ben erg ziek geweest 5x per nacht hielpen ze op de pot ..de huis dokter is niet eens wezen kijken ,,heb het van de dood af gehaald,,,en ben hierdoor
    tottaal verandert ,,en ben gasopt met medicijnen ,,en mijn emotioneel kapot en weet me soms geen raad , had nooit medicijnen alles deed het
    goed ,niemand die me enig uit leg geeft ,,heb toen ik daar lag op 1 hand pikzwarte nagels gekregen ,,,schoven ze zo aan de kant , sluit me af van alles en heb geenprettig leven ,ben nu 4 jaar verder en heel verdrietig dat ze me dit hebben aangedaan ,heb 1 dochter die hier erg onder geleden heeft . het eerste pilletje heet NEFIDIPINE,,, EN DIE FLUOSIMDE is niet goed voor ouderen ,ben nu 87 jaar ,was kern gezond ,,
    wens jou veel sterkte de mensen om je heen heb je niet veel begrip van ,,
    dag Hannie ,

  • Hallo Rita.
   Wat jij beschrijft ervaren veel mensen. Mijn ervaring is dat de mensen om je heen vaak uit een soort van angst reageren. Bang voor een terugval van jou, medicatie geeft hen een (schijn) zekerheid. Nu weten ze hoe ze met je om gaan, ze kennen hun eigen en jouw reactie op bepaalde zaken. Als jij veranderd, lees: meer Jezelf wordt, hoe ziet dan het plaatje er uit?
   Ik wens jou veel moed toe, samen met jouw MIR-Methode begeleider zullen er mooie resultaten ontstaan, durf ik te zeggen. Hartegroet, Margreet.

  • Wat jij hier vertelt komt vaker voor, De basisoorzaak hiervan zit m.i. inde angst die “ de ander “ onbewust heeft voor veranderingen in de eigen emotionele belevingen. Deze angst leidt tot afweer. Alleen al de heftigheid waarmee gereageerd wordt zou een aanwijzing moeten zijn dat de afweer geen normale basis heeft. Dit onderwerp is interressant genoeg voor verdere bestudering.

  • Beste Rita,
   Laat je niet beïnvloeden door je familie en doe wat jij het beste vindt voor je gezondheid en als dat kan zonder geneesmiddelen is dat natuurlijk prachtig.
   Stop om de MIR-Methode aan je zoon of andere mensen uit te leggen.
   En een man die alles top wilt, is natuurlijk onmogelijk om vol te houden.
   Je doet de MIR-Methode al heel lang, maar die heeft je niet meer kracht gegeven om je man duidelijk te maken, dat alles top onmogelijk is. Ik zou je aanraden wat meer jezelf te verdedigen. Jij gaat hieraan kapot. Geen wonder dat je een depressie achter de rug hebt. “Take care of yourself” !
   Veel succes, Lotje

 13. Dag Mireille,

  Waar ik heel blij mee ben, is dat ik medicijnen aan het afbouwen ben, dat ik zonder problemen ben gestopt met roken. Nagels bijten doe ik met vlagen nog steeds.
  Nadeel van het afbouwen is dat het mijn slaapcentrum en mijn pijnappelklier beïnvloedt, waardoor ik na de laatste afbouwstap veel moeite heb met doorslapen. Meestal doe ik op die slapeloze momenten de MIR methode, en meestal val ik dan wel weer in slaap (met hulp van valeriaan).

  Hartelijke groet,
  Marije

 14. beste Mireille
  ik ben zelf therapeut en beoefen heel veel energetisch lichaamswerk .van een vriendin kreeg ik uw website en heb de MIR-Methode toegepast.de 1 ste keer gaf het me een boost aan energie.
  ik doe het alle dagen en ben benieuwd nr het resultaat na 6 weken.
  namaste
  frederic

 15. Lieve Mireille

  Mijn bloeddruk is van 17 naar 12,5 gegaan, ik was zeer blij dat ik kon stoppen met de medicatie, want ik haat medicatie. Maar ik stond er niet bij stil, dat het te wijten was aan de MIR-Methode, Nu las ik het in de reacties. Hartelijk dank om ons te helpen, fantastisch.
  Ik heb een oogziekte, glaucoma, denk je, dat het ook kan beteren met je methode? Ik moet alle dagen druppels in ogen doen, vervelend. Doe de MIR-Methode sinds 12 juni maar blijf het doen de rest van mijn leven. Ik vertel het zoveel mogelijk door. Een dame in schoen winkel doet het nu ook en vertelt haar beterschap aan haar klanten. Goed he?
  Nogmaals heel veel dank.
  Veel liefs Nelly

  • Beste Nelly,
   Wat fijn dat je de medicatie mocht stoppen, fantastisch! Waar waren de medicijnen voor? Ik lees ‘bloeddruk’, maar de cijfers die je erbij schrijft, lijken meer op bloedsuikerwaardes. Was het voor diabetes? Ik hoor graag weer van je. We weten nooit van tevoren welke klachten zich gewonnen geven. Het is meestal een kwestie van lange tijd (maanden lang) volhouden, omdat ziektes meestal een langdurige voorgeschiedenis hebben en die heb je niet snel weer weggewerkt. Ik ben blij dat je de MIR-Methode wilt blijven gebruiken!
   Veel succes en laat het me weten hoe het met je gaat!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 16. Ik heb een maand de MIR methode gedaan en dit al vaker herhaald na verloop van tijd. Ik zit nu in de overgang, maar ik merk niet echt wat volgens dat het helpt. Pijnlijke voeten soms heb ik ,iets warmer soms en opgezette vingers als ik wakker wordt enz, dus allerlei klachten die soms komen en gaan. Wat doet de MIR voor mij in die overgang, om de klachten weg te houden. Kan iemand mij dat vertellen zodat ik geen medicatie hoef in te nemen ?
  Groetjes Eva

  • Beste Eva,
   Overgangsklachten hebben veel te maken met oude emoties tussen jou en je moeder (stap 3) of met andere vrouwen. Pas als die emotionele blokkades minder worden, geven de overgangsklachten zich gewonnen. Je moet dan soms de MIR-Methode langer volhouden en sowieso alle 9 stappen. Als het je te zwaar is, kun je altijd een keer naar een MIR-Methode begeleider gaan.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • Met mijn moeder? Dus niet een maand maar 2 of 3 maanden 2x per dag. Zullen die klachten minder worden?
    Zwaar is het niet…dank je
    gr

    • Beste Eva,
     Ja, je blijft de MIR-Methode dan net zolang doen als je klachten hebt. Ik kan je natuurlijk niets garanderen, maar er zijn al veel vrouwen die hun overgangsklachten kwijt raakten, dus er is beslist hoop op verbetering. Fijn dat het niet heel zwaar is, want nu kun je het helemaal zelfstandig aanpakken en dat zie ik het liefst.
     Veel succes en laat me een keer weten hoe het gaat!
     Hartelijke groetjes,
     Mireille Mettes

 17. Lieve Mireille,
  Ik ben een tijdje naar een MIR-begeleidster geweest om sterker te worden in een periode dat mijn dochter het erg moeilijk had. Dat is nu gelukkig achter de rug. Ik ben sinds half juli opnieuw bezig met de MIR-methode, gewoon iedere avond. Maar nu krijg ik twijfels over mijn relatie, hou ik nog genoeg van hem? En ik heb terug meer last van boosheid en heel soms echte woede… We nemen even afstand van elkaar maar dat voelt heel dubbel, ik ben zo bang dat onze 5-jarige relatie gaat stuklopen en wil van die twijfel af. Ik wil dat het weer goed wordt tussen ons, zoals vroeger… Kan dit een gevolg of reactie zijn van de MIR-methode? En kan het dan ook terug helemaal goedkomen tussen ons? Dankjewel Mireille!

  • Beste Zomerkind,
   Ja, dat kan zeker voorkomen met de MIR-Methode. Als je je aanmeldt voor de 6 weken begeleidingsmailtjes op de home page, krijg je daar vanzelf een bericht over. Daarin staat dat mensen tijdelijk ergernis ervaren aan hun partner, maar in wezen zijn ze bezig met zichzelf los te koppelen van hun vader of moeder en reageren dat af op hun partner. Daar kun je niet heel veel aan doen en elkaar even met rust laten, is dan wijsheid. Als je graag wilt dat je relatie met je partner lukt, dan gaat het je ook lukken. Besef dat de boosheid die je voelt, een oorzaak heeft. Je hebt ergens behoefte aan. Als je die behoefte kan duidelijk maken, kan je het contact met je partner weer verbeteren. Ik schreef er al eens een artikel over, klik maar hier. Misschien dat dat je wat meer duidelijkheid geeft.
   Veel geluk en geef vooral nog niet op!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Hallo door MIr-Methode hoef ik pompje voor de lucht wegen veel minder te gebruiken , zou mooi zijn als ik het helemaal niet meer hoef te gebruiken daarom blijf ik de MIR-Methode doen ik voel me er goed bij groetjes van loes

 18. Hallo Mireille,

  Ik las net een mailtje van Sonja die fybromialgie heeft en meer pijn heeft sinds ze de Mir methode toepast.Ook ik heb fybromialgie, en heb veel meer pijn.Ik neem geen pijnstillers , ik geloof dat nu ik bezig ben met geestelijk opruimen dit niet anders kan dan de pijn(opgeslagen emoties)te verwerken/los te laten.Dat ik dit aan de lijve moet voelen is voor mij een teken dat de methode echt werkt.Want wat al zoveel jaren verstopt zit in mijn lijf kan er zeker niet op een dag uit heeft gewoon tijd nodig.
  gr Ellie

  • Hallo Mireille,

   Ik gebruik de MIR-methode al een hele tijd voor mezelf en ik heb er veel succes mee. Ik ben o.a. veel zelfverzekerder en assertiever geworden en het heeft me geholpen om vrijwel moeiteloos 10 kilo af te vallen: ik ging nl. vanzelf minder en andere dingen eten!

   In maart 2012 heb ik de MIR-methode workshop in Amsterdam gedaan.
   Ik heb een praktijk voor healing en massagetherapie en tegenwoordig begin ik met mijn nieuwe cliënten de MIR-methode uit te leggen en ik geef ze jouw kaartje als geheugenstuntje mee naar huis. Ook mijn cliënten zijn bijna allemaal enthousiast over de methode en ze hebben ook bijna allemaal resultaat, alhoewel het bij de één meer is dan bij de ander.

   Lieve groet, Irene

   • Beste Irene,
    Wat fijn dat de MIR-Methode je zo goed doet! Fijn! En dankjewel dat je je cliënten ook wijst op de MIR-Methode. Ja, de resultaten kunnen echt verschillen per persoon, en dat is ook begrijpelijk, aangezien iedereen een ander leven heeft gehad met andere emotionele gebeurtenissen.
    Dankjewel voor het leren van de MIR-Methode aan anderen en ik wens je veel succes met al je mooie werk.
    Hartelijke groetjes,
    Mireille Mettes

 19. Beste Mireille,

  Regelmatig bekijk ik mijn medicijnen en probeer dan de maagbescherming van 20mg af te bouwen naar 1x 10mg.
  Dat ging een hele tijd goed, totdat mijn maag weer meer pijn ging doen. De huisarts adviseerde terug te gaan naar 20mg. Zodra het dan heel goed met me gaat, mag ik 10 Mg. Slikken.
  Ook neem ik minder vaak een slaappil. Pas als ik drie dagen een slapeloze nacht heb gehad, neem ik er een. Dat is ongeveer twee keer per week.
  Nu constateerde de huisarts dat ik diabetes 2 heb. Ik hoef nog geen insuline te spuiten of tabletten te nemen. Ik ben naar een diëtiste gestuurd.
  Nu wilde ik aan jou vragen of er een speciale aai is voor diabetes2.
  Groeten van Marlies

  • Beste Marlies,
   Wat jammer dat je diabetes hebt! Maar wat fijn dat je nog geen medicijnen hoeft te hebben. Je kunt de MIR-Methode gebruiken om de oorspronkelijke oorzaken van overgewicht aan te pakken, maar dat heeft tijd nodig. Je kunt je proces versnellen door een MIR-Methode op Maat te laten maken bij een MIR-Methode begeleider.
   Om het zelfstandig te doen, kun je gewoon de 9 stappen aaien, 2x per dag en dat minstens 4 maanden volhouden, omdat diabetes echt complex is om aan te pakken, maar als het je lukt om je overgewicht aan te pakken, werk je op meerdere fronten tegelijk en heb je veel kans.
   Ik wens je heel veel geluk en succes en laat me weten hoe het gaat!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 20. Ook ik merk dat ik nauwelijks iets merk van de verminderde weerstand en de hooikoorts waar ik bijna continu last van had. Zelfs in de winter kreeg ik allergisch reacties, loopneus, prikkende ogen. Gebruik ongemerkt nauwelijks meer tabletten of neusspray. Doe nu 44 dagen MIR-Methode.

  • Beste Lina,
   Je berichtje is me niet helemaal duidelijk. Ik ben erg blij voor je dat je nauwelijks meer tabletten of neusspray meer nodig hebt! Maar heb je nu meer of minder klachten? En met 44 dagen ben je ongeveer half juli begonnen? Ik vraag het omdat je het over de winter hebt.
   Ik hoor het wel, en ben ondertussen erg blij voor je dat je bijna geen tabletten of neusspray meer nodig hebt, want dat is gewoon pure winst!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 21. Beste Mireille,
  Ik heb je boek laten kopen en een schoonzus heeft het voor me meegenomen naar Suriname. Ik heb het uitgelezen en ben de 20e augustus begonnen met de MIR-Methode toe te passen, zoals aangegeven.
  De 3e dag al merkte ik, dat ik zoveel energie had om veel werk te verzetten.Ik ga ermee door en kijken wat er gebeurt.Mijn vraag is:
  mag ik ermee door gaan na de 4 weken?Ik wil ook wel af van de diabetestabletten en de cholestroltabs.
  Bedankt voor de informatie en adviezen.

  • Beste Ingrid,
   Ja, de meeste mensen met ernstigere aandoeningen gaan er juist langer mee door dan 4 weken. Of het uiteindelijk gaat lukken, is natuurlijk altijd de vraag, maar als je langdurig genoeg je zelfhelende vermogens stimuleert heb je een kans. We weten nog onvoldoende over de effecten bij diabetes, maar ik hoop het natuurlijk van harte voor je!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 22. Dag Mireille ,

  Heb deze zomer uitvoerig de MIR-Methode gedaan, wat mij verbaasd is dat ik alleen maar zieker ben geworden ?
  Heb nl een te snelle schildklier en een beginnende ziekte van Graves waarvan ik hoopte dat het zich niet verder zou gaan ontwikkelen.. maar dus wel heeft gedaan. Ook is er een myoom van 13.8 cm geconstateerd , ben al 2 jaar in de menopauze 55 jaar en voor de rest altijd goed gezond geweest.
  Mijn energie is goed daar is niets aan veranderd gelukkig.
  Mijn vraag is heeft de MIR-Methode bij mij niets gedaan ?? of kan dat nog gebeuren.
  Ik heb het 6 weken dagelijks 2x per dag gebruikt.
  Wat ik je wel wil mee geven is hoe mooi het is dat je zoveel mensen hiermee gelukkiger maakt.
  Bijzonder !!

  • Beste Anna,
   Wat vervelend dat je je juist minder fijn bent gaan voelen. De MIR-Methode werkt in principe altijd, maar heeft wel tijd nodig, zeker als je een ‘officiële’ ziekte hebt. Dan is het belangrijk dat je het langer vol houdt. Om het na te gaan of er blokkades zijn die de MIR-Methode minder goed laten werken, zou je een keer naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan. Die kan een MIR-Methode op Maat voor je maken, zodat het proces van de MIR-Methode sneller gaat voor je.
   Kijk maar of dat goed voor je voelt. Ik ben je in ieder geval dankbaar dat je het hebt willen proberen. Ik hoop van harte dat je je weer beter gaat voelen. Mocht je door willen gaan met de MIR-Methode, wil je me dan laten weten over een paar maanden hoe het met je gaat?
   Veel sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Dag Anna,

   Hier wil ik even op reageren omdat ik ook het idee heb dat er door het doen van de MIR-methode van alles bij mij aan het licht komt waar ik niet op zat te wachten. Ik ben 56 jaar was altijd redelijk gezond vond ik zelf. Nu heb ik problemen met mijn ogen en de spijsvertering. Gisteren bedacht ik ineens dat ik me niet zo moet verzetten tegen alles wat er gebeurt maar het over me heen laten komen en erop vertrouwen dat het straks weer beter wordt. Door dit “inzicht” werd ik meteen veel rustiger. Ondertussen blijf ik natuurlijk wel contact houden met mijn oogarts en huisarts.
   Ik ben inmiddels ook naar een MIR-methode begeleider geweest, heel fijn!
   En als bonus: doordat ik zo gefocust was op mijn “nieuwe” klachten had ik niet in de gaten dat andere dingen zijn veranderd of verdwenen! Nog een beetje te vroeg om al in de resultaten te vermelden maar ik houd het in de gaten. Ik hoop dat ik jou hiermee een beetje kan helpen om ondanks alles positief te blijven.

   Lieve groet,
   Jorien

 23. Beste Mireille,

  Ik ben sinds juli rigoreus gestopt met het innemen van triptanen voor mijn migraine-aanvallen. Deze had ik bijna iedere week en duurden 2 tot 3 dagen. Nu zorgen de triptanen er zelf al voor dat je steeds vaker migraine krijgt, maar ik was ook al een aantal maanden bezig met de MIR-methode. Nu heb ik vanaf begin juli nog 2x een migraine-aanval gehad, duur nog wel 2 tot 3 dagen. Maar geen medicatie geslikt en dit kon ik volhouden! De tijd tussen deze 2 aanvallen was een maand! Ik durf het bijna nog niet te geloven! Ik ben inmiddels werkeloos en wil heel graag weer aan het werk. Maar die migraine was een enorme belemmering. Hoop dat ik met deze frequentie, en wie weet ooit zonder migraine, meer kansen ga maken bij mijn sollicitaties.
  Hartelijke groet, Pauline

  • Beste Pauline,
   Wat een fijne ontwikkeling! Ik ben erg blij voor je en hoop van harte dat de migraine-aanvallen zullen ophouden. Laat het me weten als ze helemaal weg blijven EN als je een baan hebt gevonden!
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 24. Beste Mireille.
  Ik ben voor dat ik begon met de MIR-Methode al gestopt met alle medicijnen te slikken. Ik gebruikte anti-depressiva,6 paracetamol,migraine medicijnen,maagbeschermers,diclofinac,melatonine,
  Dit alles gebruik ik niet meer,misschien heel af en toe een pijnstiller,
  Ik merk dat de nieuwe protocol veel met mijn lijf doet,ik heb nl, Fybromyalgie,m,n lichaam doet elke dag veel meer pijn,

  • Beste Sonja,
   Je hebt een paar intense dagen zo te lezen. Ik hoop dat je de pijn goed kunt hanteren en dat het snel minder zal worden. Ik zie het als een signaal dat de MIR-Methode op Maat die je van een MIR-Methode begeleider kreeg, goed werkt. Wees deze dagen extra lief en verzorgend voor jezelf!
   Veel sterkte!
   Mireille Mettes

 25. Hallo Mireille,
  Mijn man en ik, zijn nu 6 weken bezig met MIRren. Ik heb geen lichamelijke klachten, gebruik geen medicijnen en streef geen doel na, het is voor mij 2x per dag een rustpunt.
  Mijn man is veel te zwaar en dat pakken we op dit moment samen aan, we hebben gekozen voor de methode Montignac. Ongeveer 15 tot 20 jaar geleden leidde montignaccen bij ons tot een fantastisch resultaat, maar ja op een gegeven moment verslapt dat. Intussen weer van alles geprobeerd en het resultaat is dat hij nu zwaarder is dan ooit tevoren.
  Montignaccen zorgt net zoals toen weer voor goede resultaten, waarom hebben we dat niet eerder weer opgepakt vraag ik me nu af.
  Met deze reactie wil ik Jo wijzen op de Methode Montignac, verdiep je er eens in. Het werkt echt, er zit een visie achter. Kleine aanvulling: het gewichtsverlies gaat bij mannen sneller dan bij vrouwen 🙁
  Verder bedankt Mireille voor de ondersteuningsmailtjes, ik keek er naar uit.
  Groetjes Truus

  • Beste Truus,
   Wat fijn dat jullie de MIR-Methode samen doen. En wat mooi dat je je man zo steunt bij het afvallen! De MIR-Methode heeft verschillende elementen in zich wat ook ondersteunend werkt bij afvallen, o.a. het opruimen van oude emoties waardoor een lichaam meer vast houdt dan nodig. Dat gaat er dan voor zorgen dat resultaten ook blijvend zijn, omdat de onderliggende oorzaken van overgewicht worden aangepakt. Ik wens jullie veel succes en laat het me weten hoe het gaat!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 26. Ik heb het je al eerder laten weten Mireille. Heb 2 jaar geleden tijdens mijn verblijf in engeland een TIA gehad en heb daarvoor een week in het ziekenhuis gelegen. Het is een helende reis geweest en heb veel nieuwe inzichten gekregen tijdens mijn verblijf………
  Na thuiskomst advies van de homeopatisch arts en hij adviseerde mij de MIR-methode. Slik geen bloedverdunners, noch aspirine. Heb “laat mijn bloed soepel en zacht door mijn aderen stromen” op genomen in mijn zinnen die ik 1x per dag op beide handen met mijn andere hand wrijf en ik voel me beter dan ooit, zonder medicatie.
  De homeopatisch arts heeft de MIR-methode aan al zijn cliënten geadviseerd. Ja, zulke artsen bestaan echt! Ik ben er heel dankbaar voor. Hopelijk hebben anderen er ook iets aan.

  • Beste Anke,
   Dankjewel voor je bericht! Wat fijn dat het zo goed met je gaat en dat je arts je steunt.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 27. Hoi Mireille,

  Mijn bloeddruk is mooi laag gisteravond 122/ 75 wist niet wat ik zag .Ik ben 67 en heb m,n bètablokker al tot een kwart afgebouwd . Ik doe de MIR-Methode niet meer elke dag ,soms wil ik meteen slapen , maar je hebt hem wel altijd bij de hand :-). Ik eet nu ook wel gezonder ,geen suiker en tarwe enz.en ik denk dat de magnesium olie ook zijn steentje bijdraagt .

  Dank je voor je mails. ,Tineke

 28. Beste Mireille,
  Ik doe de MIR methode sinds 29 juni en moet zeggen dat ik mij goed voel. Ook ik wil (moet eigenlijk) afvallen, wat nu ook nog niet wil lukken. De echte motivatie ontbreekt. Wij hebben ook een overvol medicijnkastje en ik gebruik sporadisch de paracetamol. Nu heb ik een ander probleem waar ik mee worstel. Na het bloedonderzoek bleek dat mijn LDL 6,4 is. Veel te hoog volgens de huisarts en ik moest aan de medicijnen. Omdat ik de statines niet verdraag kreeg ik een ander middel voorgeschreven: Modalim. De tweede dag al hondsberoerd, misselijk en niet meer kunnen slapen. 4 Dagen heb ik dit middel geslikt en de 7de dag voelde ik mij weer enigszins normaal en sliep weer. Gisteren heb ik dit gemeld bij de huisarts en ik kreeg een ander middel: Gemfibrozil. Eerlijk gezegd heb ik hier geen goed gevoel over. Er wordt zoveel geschreven over het cholesterolgehalte. Cholesterolverlagers zouden niet nodig zijn, zelfs slecht voor het lichaam. Ik wil echter ook niet dat mijn aders dichtslibben. Mijn leeftijd is 71 jaar, voel mij gezond en kan nog alles.
  Misschien moet ik meer vertrouwen hebben in mijn lichaam en wat de MIR-methode voor mij en mijn lichaam doet?
  Hartelijke groeten

  • Beste Truus,
   Ja, je zit gewoon in een lastige situatie. Je kunt de adviezen van je arts niet zomaar naast je neerleggen, maar de medicijnen voelen ook niet goed voor je. Ik hoop, net als jij, dat er heel binnenkort veel meer goede informatie komt over dit soort medicijnen. Tot die tijd kun je alleen maar je gevoel volgen en blijven overleggen met je arts. Veel artsen staan ervoor open wanneer je aangeeft dat medicijnen niet goed voelen voor je. Mijn ervaring is dat ze altijd met je meedenken om te kijken wat de beste optie is.
   Veel sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • Beste Mireille,
    Bedankt voor je snelle en duidelijke antwoord. Ik ga de laatste medicijnen gebruiken en als de bijwerkingen te sterk zijn een consult aanvragen bij de huisarts. Ook zal ik proberen de medicijnen te “zuiveren”.
    Ik hou je op de hoogte.
    Vriendelijke groeten en nogmaals bedankt

    • Dag Truus,

     Ik heb een zwager die ook veel te hoge cholesterolwaardes had 3 jaar terug. die is toen rode rijstcapsules gaan gebruiken.
     Gebruikt nu helemaal geen cholesterolpillen meer . is ook verschillende keren geprikt in het afgelopen jaar. prima cholesterol .
     Dus… je kunt het in ieder geval proberen.

     Vriendelijke groet Theo

     • Goedemorgen Theo,
      Bedankt voor je reactie.
      Als ik de Gemfibrozil ook niet verdraag ga ik zeker overlegen met de arts of zij akkoord gaat dat ik de roderijstcapsules ga proberen.
      Vriendelijke groet Truus

  • Hallo.
   Ik kan ook niet tegen cholesterolverlagers en gebruik Becel activ margarine. Mijn huisarts is niet ondersteboven als je LDL 7 is en mijn vorige huisarts , die gestopt is , ook niet. Ik eet gezond en ben inmiddels 66. Er is nog steeds gerommel in de medische wereld en vooral de farmaceutische fabrieken verzinnen van alles om maar hun medicijnen te verkopen. Ben zeer kritisch geworden in de loop der jaren.

 29. De MIR methode doe ik al vanaf 2011 en merk dat er verbetering in zit. Ik kreeg het advies van de voetreflexzonetherapeute om de MIR methode te gaan volgen, omdat ik neuropatische pijnen in voeten en onderbenen had en nog steeds heb. (Dat is nog niet verbeterd)
  Op dit moment kamp ik met een verhoogde bloeddruk (ook de onderdruk is te hoog)en daarvoor kreeg ik 1x daags ENALAPRILMALEAAT.)Ook heb ik sinds 20 juli j.l. last van het evenwichtsgevoel (vlg de dokter een viriale ontsteking.) Als ik s’ morgens opsta ben ik tot ver in middag heel erg moe, terwijl ik toch wel goed slaap.
  Mijn vraag is: kan ik bovengenoemd medicijn blijven gebruiken?
  Er zijn in mijn omgeving nog heel veel mensen sceptisch wat betreft de MIR-methode, maar ik zelf geloof er “heilig” in.(Met soms wel twijfels.)Groeten Joke.

  • Beste Joke,
   Voor vragen over je medicijnen zul je naar je arts moeten gaan, daar mag ik niets over zeggen. Als je de MIR-Methode doet, blijf je gewoon je medicijnen gebruiken. Pas in overleg met je arts mag je stoppen met medicijnen. Jammer dat de MIR-Methode nog zo weinig voor je doet. Is het een idee om een keer naar een MIR-Methode begeleider te gaan?
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 30. Hoi Mireille ik voel me wel beter alleen kan niet in slaap komen .Weer tot 4uur wakker gelegen.Dank je wel .Warme Gr lia

  • Beste Lia,
   Wat naar voor je! Is het een idee om een keer naar een MIR-Methode begeleider te gaan? Je mist nu wel veel slaap! Wel blij dat je je desondanks beter voelt.
   Sterkte!
   Mireille Mettes

 31. Ongeveer een jaar geleden ontdekte ik de MIR-methode. Eerst alleen 5 en 7 gedaan, later blijven steken in de 9 stappen vanwege barstende hoofdpijn.(in het Noorden zijn de MIR ondersteuners dun gezaaid) De laatste anderhalve maand heb ik alleen stap 5 en 7 gedaan, wat me heel goed doet. De schimmel die ik al jaren in mijn lies had (en met zalf bestreed) is weg! En de één keer per 2 jaar opkomende steenpuist kwam weer opzetten, maar verdween als sneeuw voor de zon. Alleen met de twee stappen! Toch ben ik, sinds vandaag weer met alle negen begonnen. Hoop dat de hoofdpijn (migraine-achtig, heb ik nooit) nu wegblijft. Hoe dan ook vind ik de MIR-methode fascinerend!

  • Hallo Noor. Weet je dat je ook per mail, telefoon of via Skype, contact kan maken met MIR-Methode begeleiders? Vooral via de telefoon en Skype kan perfect een MIR-Methode op Maat voor je gemaakt worden, mocht je daar behoefte aan hebben.Vriendelijke groet, Margreet Pielage. MIR-Methode begeleider in Ommen.

 32. Beste Mireille,

  Reageren op de mails doe ik niet vaak,dat komt niet dat ik het niet leest of geen belangstelling voor heb maar meer dat ik van veel voorbeelden geen last heb.
  Maar wat ik zelf wel ervaar is dat ik makkelijker mijn menig geef als ik ergens moeite mee heb.
  Dat ik ook frisser op sta `s morgens dus meer energie heb.
  En wat het medicijnkastje betreft die heb ik niet maar heb wel een doosje paracetamol die ik maar zelden gebruikt en een doosje spierzalf en een potje dampo bij verkoudheid. Dus dat valt mee.En natuurlijk ook een rolletje verbandgaas die ook oud geworden is.Dus dat zal ik ook maar veranderen.
  Maar ik denk dat de MIR-Methode mij wel gezond houdt. Ik doe het trouw 2 maal per dag. Wat ik nog wel zou willen is ongeveer 5 kg. afvallen wat mij steeds niet lukt.
  Mireille, bedankt voor alle brieven het is goed om zo naar je zelf te kijken.

  Nogmaals hartelijk dank en een hartelijke groet,Jo

  • Beste Jo,
   Ja, met zo’n leeg medicijnkastje ben je zeker een gezond mens! Ik ben blij dat je makkelijker je mening geeft en meer energie hebt! Dankjewel voor het reageren! Voor het afvallen is het goed om tijd te nemen. Meestal geeft het zich pas gewonnen als de diepste emotionele lagen zijn opgelost. En soms verandert het wanneer je 1 ding in je leven verandert. Bijvoorbeeld dat je 1 soort voeding niet meer hoeft of ineens 1 gewoonte verandert. Dat komt meestal van binnenuit en kun je vooraf niet bedenken. Laat je onbewuste het werk maar doen.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 33. Goeiemorgen.
  31 juli begon ik met de MIR-Methode en sinds die dag heb ik geen te hoge bloeddruk meer. Heb de hele maand geen tabletje hoeven nemen. Ik ben erg gevoelig voor medicijnen en had de laagste dosering en dat nog doormidden ( artsen zijn vaak verbaasd hoe mijn lijf reageert op medicatie of pleisters) en kon dat niet eens elke dag slikken want dan viel ik zowat flauw. De arts weet dat ik dus slik als nodig is maar het is de hele maand niet meer nodig geweest. Ook op emotioneel gebied gebeuren er dingen. Ik ga door. !!! groeten. Nel

 34. vanwege een subduraal hematoom en de operatie kreeg ik omdat ik heel slecht sliep slaapmedicatie. Aan apotheker vertelde dat ik daar niet veel beter door sliep en er een naar gevoel aan over hield.
  Haar antwoord was ; Leg een slaapmiddel onder je kussen in plaats van in te nemen ik spreek uit ervaring. Dat heb ik gedaan en vanaf dat moment slaap ik weer.

  Ik heb alleen nog een naar restant aan m`n ongeluk overgehouden en dat is evenwichtsstoornis waarvan, de oefeningen die ik daar voorkrijg ,niet echt helpen. groeten ine

  • Beste Ine,
   Wat een bijzonder advies van de apotheker en wat fantastisch dat het zo goed voor je werkt! Ik wens je heel veel sterkte met het laatste restant van je ongeluk en dat je langzaam maar zeker je evenwicht weer mag terug vinden!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Beste

   Ik wilde graag even reageren op het berichtje van Inge en het advies van haar apotheker om een slaapmiddel onder je kussen te leggen. Moeilijk om te geloven in de werking ervan – tenzij als placebo-effect. Maar goed, het is een kans waard. Alleen: moet je die slaappil dan dagelijks vervangen?

   Vriendelijke groet
   Mai

 35. Ha Mireille ik gebruik inderdaad minder pijnstillers en de laatste tijd: Wat zie je er goed uit. En word ik vaak jonger geschat. Voor mijzelf ervaar ik dat ik me steeds sterker word ook in discipline.

  • Beste Maud,
   Wat fantastisch voor je! Welke pijnstillers gebruik je?
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 36. Bonjour.
  Je confirme que depuis que je pratique la méthode Mir (3 mois) ma tension est devenue normale alors qu’avant elle était aux alentours de 16/10 même avec les médicaments.
  Maintenant 12/8. Je suis très contente.
  Je souhaite un jour me passer des analgésiques (arthrite-arthrose), mais j’ai confiance.
  Merci infiniment Mireille. Salutations chaleureuses.

  • Bonjour Monique,
   Je suis très heureuse pour toi et que tu as encore confiance!
   Bon courage!
   Mireille Mettes

  • Beste Gerry,
   Jee, wat duurt dat lang bij je! Is het een idee om een keer naar een MIR-Methode begeleider te gaan om te kijken of er een hardnekkig blokkade is? Heb je wel andere opklaringen gehad? Ik vind het bijzonder dat je het nog niet hebt opgegeven. Ik hoop van harte dat het een keer gaat lukken.
   Veel sterkte!
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.