Heb je last van hoge bloeddruk en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan het artikel dat Mireille Mettes schreef over hoge bloeddruk.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Hoge bloeddruk — 29 reacties

 1. Beste Mireille

  Ik doe al een tijdje de MIR-Methode met name ook voor mijn hoge bloeddruk. De bovendruk is van 180/ 95 al naar benden gegaan naar 135 soms nog wat lager, maar mijn onderdruk blijft maar 95 of hoger . Heb jij enig idee hoe dit mogelijk is?
  Ik hoor het graag van je

  Groetjes Rens

   • Dank je wel Mireille. Ik denk dat je gelijk hebt dat het inderdaad emotioneel is. Zal eens een consult gaan doen bij een MIR-Methode begeleidster.
    Groetjes, Rens

 2. Beste Mieille,

  Mijn bloeddruk bleef met medicijnen nog wat aan de hoge kant.
  Ik ben aan het mirren gegaan en nam sochtends 2 Theunisbloem capsules erbij.
  Na enige tijd kwam ik bij de huisarts omdat ik last had van bijwerkingen van de medicijnen, een half jaar kriebelhoest .
  Hij nam mijn bloeddruk op en was verbaast.
  120/70. Yes , ben nu van de medicijnen af!
  Nu bezig met de MIR overgewicht cursus…

 3. Beste Mireille, vandaag heb ik mijn jaarlijkse controle gehad voor mijn (hoge) bloeddruk. Ik ben nu 5 weken bezig met de MIR-methode en ik was toch verbaasd om te horen dat mijn bloeddruk hartstikke goed is. Eerder moest ik een half-uursmeting doen om een goed gemiddelde te krijgen (witte jassen syndroom). Nu was de eerste meting meteen goed. Eind 2014 is bij mij een hoge bloeddruk geconstateerd. 200 bovendruk 140 onderdruk gemeten net voor een nekhernia operatie (met beenmergbeschadiging). Nu vandaag 125 bovendruk en 65 onderdruk. Mijn cholesterol is wel iets te hoog maar mijn nierfunctie heel goed. Ik blijf lekker door gaan met de MIR-Methode. Wie weet wat het nog allemaal meer voor goeds brengt.

 4. Beste Mireille,
  Sinds 11 januari 2017 volop bezig met de MIR-methode. Ik was eerder begonnen, maar moest noodgedwongen stoppen vanwege de super heftige reactie die ik hierop had. Na een week of wat toch weer begonnen en inmiddels is mijn bloeddruk gezakt: van 195/98 naar 139/65! Ik slikte al een jaar dagelijks Enalapril, maar mijn bloeddruk zakte niet. De huisarts begon al over het verhogen van de dosis, omdat de oorzaak van mijn hoge bloeddruk, nl. stress, niet zou verdwijnen. Helaas is de oorzaak het constante lastig gevallen worden door een buurvrouw, die vindt dat mijn gezin (mijn man is van buitenlandse afkomst) weg moet. Mijn jongste dochter is hierdoor chronisch ziek geworden (zware epilepsie) en het huis stond altijd bol van de spanning. Sinds ik je methode toepas, merk ik bij mezelf een ongelooflijke verandering in mijn reactie op deze buurvrouw en ik ben ervan overtuigd dat hierdoor mijn stress drastisch verlaagd is!
  Nu mijn man en dochters nog zover krijgen!
  Dank voor het ontwikkelen en beschikbaar maken van de MIR-methode!
  Nelleke

  • Jeanne
   Ik doe dagelijks de MIR methode in de hoop dat mijn bloeddruk zou zaken, doch tevergeefs. Doe ik iets fout ?
   Graag een woordje terug.
   Groetjes

 5. Beste Mireille,
  Mijn moeder had torenhoge bloeddruk.
  Na twee weken MIR-Methode was de bloeddruk al enorm gedaald.
  Prachtig!!!

  • Beste Jolanda,
   Wat ontzettend fijn voor haar! Weet je toevallig ook wat voor bloeddruk ze had en wat het nu is?
   Groetjes, Mireille

 6. Hallo, mijn bloeddruk is ook al tijden te hoog, maar wilde er geen medicijnen voor. Ik probeerde hem laag te krijgen door te mediteren. Nu ben ik afgelopen vrijdag geopereerd en werd mij niks gezegd over dat ik een te hoge bloeddruk had, realiseer ik me nu…….Ook ben ik “zomaar” 2.5 kg afgevallen en heb minder trek in snacks. Drink ook meer water en kruidenthee en de zin in koffie is minimaal. Slaap goed, word op tijd, uitgerust wakker. Ben meer “in de flow” laat alles maar gewoon op me afkomen en reageer er niet heftig op, bv kreeg te horen dat mijn jongste dochter’s baby al geboren is, ben wel beetje verdrietig dat ik niks te horen kreeg, maar blijf er niet in hangen zoals bij de oudste…..Het is zoals het is, denk ik nu…………Ik ga in ieder geval gewoon door met Mirren.

 7. Hallo, ik ben gestopt met mijn medicatie voor een te hoge bloeddruk. Op eigen initiatief ben ik al weken aan het halveren gegaan en nu helemaal gestopt. Ik doe al maanden de MIR methode en ben benieuwd of het ook effect heeft op mijn bloeddruk. Over enkele weken ga ik naar de huisarts om deze op te meten en ben benieuwd hoe deze dan is.
  Wordt vervolgd.

 8. hallo Mireille,

  Een paar weken geleden had ik al geschreven over de kracht die ik voel doordat ik de MIR-Methode dagelijks gebruik en daarmee het gevoel krijg het leven meer in eigen hand te hebben. In elk geval bij de laatste controle bij de dokter: gewicht verlies! bloeddruk goed! en de suikerwaardes goed! zodat ik een tablet kan minderen. Ik laat je over 2 maanden horen of het heeft gewerkt. Voor mij ben je een inspiratiebron, dank je wel!

  groet Trudy

  • Beste Trudy,
   Dat is fantastisch nieuws! Ik ben ontzettend blij voor je! Houd me op de hoogte, want ik denk dat veel mensen graag jouw resultaten willen weten!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 9. Dag Mireille,

  Het gaat nog steeds goed met mijn bloeddruk dank zij de MIR-Methode!
  Voel mij prima,en het is zeer zeker aan te bevelen om te MIRREN voor het slapen gaan.
  Geweldige nachtrust!

  Wat betreft medicijn vermindering voor “”niet ernstige aandoeningen””kan ik helemaal met je eens zijn.

  Een pracht methode is het Mirren!
  Ik blijf je volgen.

  Bedankt Mireille,
  Groet,
  Maaike

 10. Beste Mireille,

  Ik heb ook een veel te hoge bloeddruk. Door de positieve berichten aan jou,zou ik graag willen weten wat ik met de MIR methode kan doen.. Dan kan ook mijn bloeddruk zakken. Wil je even terug mailen svp.?
  Bedankt alvast

  • Beste Marianna,
   De mensen die hier melden dat hun bloeddruk weer mooi is, hebben gewoon de 9 stappen van de MIR-Methode gedaan. De meesten houden de MIR-Methode langer dan 4 weken vol, meestal een aantal maanden. Bekijk de instructievideo en vraag de 6 weken begeleidingsmailtjes aan op de homepage.
   Veel succes, mocht je het ook willen doen!
   Mireille Mettes

 11. lieve Mireille,
  Er gebeurt gewoon veel in mijn leven.FF dit:ging gisteren naar mijn huisarts,na 3 jaar.Gewoon voor een check up en met de vraag om mijn antidepressiva te minderen!Bloeddruk goed,beetje aan de lage kant,maar ok.ik vraag ook om bloedkontrole,ook dat gaat gebeuren.Onderweg naar huis ,o jee vergeten te vragen over mijn anti depressiva.Ik concludeer:volgende keer .Ben ik nog niet aan toe.Weet zeker die volgende keer laat geen 3jaar op zich wachten!liefs.

 12. Reeds 5j neem ik medicatie voor hoge bloeddruk. Deze week op bezoek bij cardioloog en de bloeddruk stond fantastisch. Ik vroeg of ik mocht stoppen met medicatie maar tevergeefs. Er is ook een verdikking in de hartspier en deze zal niet meer verbeteren…misschien met MIR-Methode…wie weet?
  Dit na een maand de MIR-methode toe te passen.
  Warme groet aan iedereen.
  Marc (uit België)

 13. Slikte eerder medicatie ivm. hoge bloeddruk,echter was deze afgelopen jr. ineens zo laag dat advies was er op proef mee te stoppen. Vandaag kwartier lang aan bloeddrukmeter en afhankelijk van deze uitslag zou ik er niet/wel mee opnieuw mee moeten beginnen te slikken. Uitslag bloeddruk was netjes hoef niet opnieuw aan de medicatie. Dit na 3 weken de MIR-Methode.

  • Mij gebeurde onlangs precies hetzelfde. Na 2 maanden MIRren kom ik voor controle voor hoge bloeddruk bij de huisarts. En de bloeddruk was perfect. Dus kon ik op zijn advies stoppen met de medicatie,. Hij was zeer verbaasd, ik ook, maar op weg naar huis dacht ik: hé dat komt vast door de MIR-Methode ! Mireille, ontzettend bedankt en ga door met je mooie werk.

 14. Mijn dank is overigens groot aan Mireille, heb de methode er nu opzitten en ik voel me prima, voel dat ik in balans ben, mijn bloeddruk is zelfs lager en nu op normale waarden. Nogmaals bedankt Mireille.

 15. Ik weet sinds 2009 dat ik al mijn hele leven leef met 2 aangeboren hartafwijkingen. DCM en NCCM. Daarnaast heb ik ook een hele hoge bloeddruk.
  Ik ben in juli de MIR-Methode gaan doen en de NCCM is zich aan het herstellen en mijn bloeddruk is van heel hoog naar normaal tot zelfs aan de lage kant gegaan. Mocht hierdoor ook stoppen met bepaalde medicijnen.
  Ik doe de MIR-Methode nog steeds, omdat ik vind dat ik er beter door slaap en uitgeruster wakker word.

 16. Na een paar weken “Mirren” is mijn bloeddruk keurig / normaal, terwijl het altijd bij de meting van de huisarts omhoog schiet !
  Ik ben blij 🙂

 17. Hallo Mireille,

  Nog een keer een kort berichtje met alleen maar positieve woorden!
  De MIR-Methode werkt prima voor mij.
  Voel mij beter in mijn vel. Ben enkele weken geleden gestart met het wat kilootjes kwijt te raken middels een andere voedings-leefwijze. En…. het lukt aardig!
  Door de MIR-Methode is het mij gelukt dit te starten. Mooi toch!
  Bloeddruk is naar beneden. Slapen…. heerlijk rustig. Al met al….. MIR-Methode werkt prima voor mij. Dank je wel Mireille!
  Hopelijk kan ik op deze manier bijdragen aan het “uitdragen” van jouw MIR-Methode.
  Boek kijk ik regelmatig in. MIR-Methode kaartjes deel ik met anderen. Fijn dat ik de dagelijkse tip- MIR mailtjes mag ontvangen.
  Het ga je goed!

  Vriendelijke groet,
  Maaike

 18. Weer een mooi resultaat uit de praktijk. Een mevr. schrijft me het volgende:
  Dag lieve Margreet,
  Het gaat goed met mij, de bloeddruk is mooi gezakt en bijna normaal.
  Tot nu toe heb ik trouw het laatste protocol gevolgd maar denk nu wel over te kunnen gaan naar de standaardprocedure of denk je dat de extra stap er nog steeds bij moet.
  Hartelijke groet en als ik zin heb in een massage meld ik mij bij jou.
  Zo fijn dat een veel te hoge bloeddruk weer bijna oké is!
  Bij iemand anders is de psoriasis enkel door de 9 stappen al veel minder geworden, de jeuk is ook minder, dus een veel rustiger geheel.

 19. Beste Mireille

  Mijn ervaring met de MIR-Methode is dat de bloeddruk die al een hele periode te hoog was nu goed is.
  Ik heb heel veel behoefte om water te drinken en in het verleden gebruikte ik de schüssler zouten en multi vitaminen.
  Als ik die nu uit pendel blijkt dat ik die niet meer nodig heb.
  Ik vind het geweldig dat met zo`n eenvoudige methode zoveel geheeld kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.