Home » Artikelen » 101. Hoge bloeddruk en de MIR-Methode

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

101. Hoge bloeddruk en de MIR-Methode — 49 reacties

 1. Hai Mireille, wat kan je aan een lage bloeddruk doen? Mijn vriend heeft een lage bloeddruk en mijn ex had het ook.Ik geloof niet in toeval…..Lfs. Ans

 2. Eerst had ik hoge bloeddruk zowel boven als onderdruk was te hoog. Mijn bovendruk is nu normaal , maar mijn onderdruk wil niet zakken . Meestal zit dit zo rond de honderd. Wat zou hier de reden van kunnen zijn,? Ik doe al wel meer dan een jaar de MIR-Methode.

  Groetjes Rens

 3. Sinds mijn 35e constateert mijn huisarts af en toe een te hoge bloeddruk. Ik kreeg al enige keren het advies om hiervoor mogelijk pillen te gaan slikken, zeker vanwege het feit dat de hele vrouwelijke tak van mijn familie ook last van hoge bloeddruk heeft en al jaren hiervoor medicijnen gebruikt. Tot nu toe (ik ben 67) heb ik dit steeds geweigerd, omdat de verhoging in mijn ogen slechts heel gering is en niet iedere keer aanwezig is. Inmiddels heb ik sinds 1 jaar een eigen bloeddrukmeter. Als je de gebruikershandleiding doorleest, moet je heel goed letten op je houding en tijdens de meting met je onderarm volledig ondersteund zitten. Wat merk ik, als ik na een tijdje zitten in de juiste houding mijn bloeddruk opneem, dan is hij vrijwel altijd correct. Als hij niet correct is, meet ik na 5 minuten nog een keer en let extra op de ontspanning van mijn bovenarmspieren en dan is het tot nu toe steeds ok. Wel weet ik dat het voor mij noodzakelijk is, om heel veel te sporten (tennis). In tijden dat ik dit niet mocht vanwege oogproblemen ging de bloeddruk omhoog. Nu dus tacoyo via facebook aangeboden 4x in de week. Blijf ik in elk geval in beweging nu de tennisbanen dicht zijn. M.i. zijn de grenzen voor de bloeddruk (140-90) aan de lage kant voor een meting bij de dokter. Je hebt dan net gelopen, zit meestal niet volledig ontspannen met je onderarm ondersteund. Het is logisch dat je dan hoger uitkomt. Ik ben echter geen deskundige op dit gebied. Verder MIR ik al jaren trouw en heb me nog nooit zo gezond gevoeld als momenteel.

 4. Hoy , ik heb al vanaf 20 jaar n hele hoge bloeddruk, en begon met 1 pilletje. nu heb ik 3 bloeddrukverlagers en is de bloeddruk nog steeds af en toe 190/ 95… .. als ik n meter zie slaat de stress al toe….. vraag me af waarom ik de pillen moet blijven slikken, nu lees ik net iets over uw methode, ga t meteen proberen….hopelijk werkt t… laat zeker nog iets horen… .bvd. Gene….

  • Helemaal met je eens Engelien. Ook het voortdurend klaarstaan voor wat je denkt dat anderen willen of wensen, waarmee je jezelf onderdrukt omdat je je eigen belang altijd ondergeschikt maakt.

 5. Is er eigenlijk al iets geweten over lage bloeddruk?
  Mijn bloeddruk zakt bij stress. Opnieuw staat mijn bloeddruk nu slechts 8 op 5 en voel ik me echt zo slapjes en moe.
  Oorzaken? Hulp van Mir-methode?

  Groetjes

 6. Als aanvulling op de geweldige mogelijkheden van de MIR methode wil ik je graag meegeven dat Magnesium perfect werkt bij een hoge bloeddruk. Medicijnen worden vaak langdurig voorgeschreven, soms een leven lang… Er zijn naast de MIR methode nog andere ondersteunende mogelijkheden. Op een natuurlijke manier met slechts positieve bijwerkingen… Heb je een hoge bloeddruk of ken je iemand in je omgeving? beslist even mijn uitgebreide pagina lezen over de ondersteunende rol van magnesium bij hoge bloeddruk. https://www.magnesium-olie.nl/hoge-bloeddruk-en-magnesium/
  Er zijn inmiddels heel veel prettige ervaringen bekend met magnesium bij een te hoge bloeddruk…Je mag altijd bellen voor advies. Peter Slagter, natuurgeneeskundig therapeut 06-46595669

 7. Hallo Mireille,
  Ik zocht bij Ogen/glaucoom, oogproblemen, maar kan er geen informatie bij jou over vinden. Kijk ik ergens over heen? Zie ik iets niet / (dubbel he?) Blij met je methode, 🙂
  Heb jij ook uitleg voor oogproblemen/glaucoom?
  groetjes Jelly

  • Beste Jelly,
   We hebben een bericht gekregen van een vrouw die vertelde dat haar oogdruk is verminderd. Je kunt het hier lezen. Er kunnen heel veel oorzaken zijn voor oogproblemen. Soms zijn het symbolische dingen, zoals dat je iets onder ogen moet zien, maar het kunnen natuurlijk ook langdurige verstoringen zijn in je lichaam. Misschien door voedingstekorten, misschien dat er meridianen verstoord zijn door emotionele gebeurtenissen. Ik kan daar helaas niet een rechtstreeks antwoord op geven. Ik hoop natuurlijk wel dat je klachten minder worden met de MIR-Methode! Sterkte!
   Groetjes, Mireille

   • Het artikel over de vrouw waarvan de oogdruk is verminderd door MIR kan ik niet te lezen krijgen….er komt iets over brood in beeld.
    Heel graag zou ik willen weten hoe je je oogdruk kunt verlagen met de MIRmethode!
    Dank alvast,
    vr. groet,
    Corrie Horring

    • Beste Corrie,
     Deze vrouw heeft een reactie geplaatst onder het artikel over brood. En ze vertelt daarbij dat ze de MIR-Methode doet om haar oogdruk te verminderen. Ik heb daar nog niet apart een artikel over geschreven. Ik wacht daarvoor altijd of ik meerdere meldingen krijgen van mensen dat hun oogdruk is verminderd.
     Hoop dat het voor jou ook al wat verminderd is, de oogdruk!
     Groetjes, Mireille

 8. Beste Mireille.
  Bij toeval kwam ik op het internet de site van deze metode tegen,omdat ik vroeg of ik ooit mijn reuk zou terug krijgen. Ook heb ik bijna 2 jaar erg in de put gezeten. Dat komt doordat mijn zoon (54 jaar)2x een zware hart aanval kreeg. Na zijn 2de operatie ging hij dood op de operatie tafel. Brachten hem weer in t leven, maar hij moest met spoed worden voorbereid voor een hart transpland. Ik woon zelf in N.Zealand en had geen geld om naar hem toe te gaan.Ben 12 kilo afgevallen en mij Fibromialgia geeft mij heel veel pijn. Ik was een wrak en leefde op slaap en anti depressens .Ben aan de methode begonnen en het gaat al wat beter. Ik ben jou erg dankbaar ,maar kan helaas ook niet naar jou lezingen komen.Moet een manier zoeken om een donation te sturen, daar ik nooit iets van geld over het net doe en heb ook geen credit kaart.
  Ik ben daar te oud voor (84 jaar). Live groetjes en erg bedankt. Oda.

  • Beste Oda,
   Wat heb je een intens heftige periode achter de rug. En ja, dat is heel begrijpelijk dat je daar veel verdriet van hebt gehad. Hoe frustrerend en naar dat je niet naar je zoon toe kon. ik hoop dat het goed gaat met hem! Je kunt ook meedoen aan een van de webinars op de 1e vrijdag van de maand. En als je anderen vertelt over de MIR-Methode help je mijn werk ook al enorm!
   Dat je klachten maar naar de achtergrond mogen gaan!
   Heb het goed!
   Groetjes, Mireille

 9. Aller beste Mireille.
  Een prangende vraag. Doe al 3 jaar 2 maal per dag de MIR Methode zou dat me helpen om oude herinneringen uit te wissen, en ook de vervelende, vreselijk veel, opvliegers (ondanks mijn leeftijd 78) te verminderen? Of een ander methode misschien?
  Zit momenteel in een diep dal, eigenlijk al weken, bestaat er een oplossing?
  Lieve groetjes
  Nelly

  • Beste Nelly,
   Wanneer je hardnekkige oude emoties hebt die maar niet weg willen, is het misschien beter om een keer naar een MIR-Methode begeleider te gaan. Zij kan dan voor jou uittesten wat er aan de hand is en het samen met je wegwerken. En ja, dat kan altijd nog. Maakt niet uit welke leeftijd je hebt.
   Veel geluk en veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 10. beste, ik heb alle klachten die Mireille doorgeeft op haar nieuwsbrief of begeleidingsbrieven… ik ben boos, opvliegend,snel op mijn tenen getrapt,verdrietig…
  Ik vind het wel heel heftig hoor die MIR-Methode,vandaar dat ik soms een dagje oversla….

 11. Beste MIREILLE,
  Ik doe al zo’n 3 jaar met tussenpozen de MIR methode, voel met er erg goed bij. Ik ben 1,5 jaar geleden gestopt met roken met de MIR geen bijwerkingen ofzo was binnen een week klaar ermee.
  Nij doe ik alweer vanaf januari de MIR weer en sinds vorige week is een wrat onderaan mijn voet ineens van binnenuit dr uit gekomen, kon hem zo wegtrekken!
  en wat denk je sinds 5,5 jaar slik ik metropolol voor mijn bloeddruk (toen is mijn man overleden) ben in die jaren van 2 naar 1 naar een 0,5 tablet gegaan en nu is mijn bloeddruk perfect zegt de dokter, dus pillen in de vuilnisbak!
  Ik doe nu nog steeds 1 keer per dag de MIR, en heb nu vreselijk veel last van opvliegers ineens (nooit gehad) dus ik denk dat dat nu aangepakt wordt, we zien t wel.
  Maar hartelijk dank op deze manier wordt alles weer zoals het hoort.

  Marjan

 12. Ik ben depri, ben vorige week naar de huisarts geweest omdat ik klachten had.
  Duizelig, van alles vergeten, leek wel dement……….
  Nu komt er uit dat ik hoge bloeddruk heb, en mijn bloedsuikers waren ook veel te hoog! Ze hebben meer bloed onderzocht en mijn schildklier bleek goed, waar ik van dacht dat die niet goed was, maar mijn bloedsuikers waren nog even hoog als vorige week, ondanks dat ik geen koekjes, sapjes, ijs en chocolade op heb. Heb nu tabletten mee gekregen…………en dat terwijl ik maanden de MIR methode heb toegepast……baal als een stekker……

  • Beste Angela,
   Wat een ontzettende tegenvaller om dat te horen! Ben je al een keer bij een MIR-Methode begeleider geweest? Ik ben wel heel blij dat nu duidelijk is dat er misschien iets gevonden is dat de oorzaak kan zijn? Ik wens je heel veel sterkte!
   Ben je lid van de ‘Be the MIRror’-website? Daar staat een video over ‘Als de MIR-Methode niet werkt.’
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 13. Beste Mirelle, helaas merk ik niets van mijn bloeddruk. Wat wel heeft geholpen en daar ben ik blij mee, ik transpireer niet meer zo onder mijn oksels.
  Groetjes Rennie

  • Beste Rennie,
   Wat jammer dat je nog geen verbetering hebt in je bloeddruk. Het kan zijn dat het nog langer duurt, omdat de oorzaak zich niet zo makkelijk laat weghalen. Je kunt er een keer voor naar een MIR-Methode begeleider, als je wilt. Ben heel blij voor je dat je niet meer zo transpireert onder je oksels!
   Ga zo door!
   Groetjes, Mireille

 14. Dag Mireille,
  Vraagje: werkt het ook bij psychische klachten zoals erge depressies en borderline persoonlijkheidsproblematiek!!

  • Beste Heidi,
   We hebben al wel positieve reacties ontvangen bij depressie en een beetje bij borderline. Het belangrijkste is dat je het blijft doen en ondertussen goed contact houdt met je professionele begeleiders. Het blijft belangrijk om begeleid te worden totdat het minder wordt. Je kunt ook af en toe naar een MIR-Methode begeleider om diepere blokkades sneller weg te halen, maar begin eerst zelf vier weken en kijk hoe het voor je werkt.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 15. ik wil graag even als tip geven om de film ” THE POWER OF THE HEART” te kijken. Gaat over de verbluffende kracht en de intelligentie van het hart.
  Zeer de moeite waard en van Nederlandse makers.
  Harte~groet,
  Ellie

 16. Beste Mireille,

  Slik al jaren medicijnen voor de hoge bloeddruk. De arts zei destijds dat ik ze mijn hele leven zou moeten slikken.
  Mét de medicijnen is de bloeddruk prima, maar hoe kan ik merken dat deze verbetert als de druk prima is mét de medicijnen?
  Durf er niet zomaar mee te stoppen.

  groetjes, Marlène

  • Beste Marlène,
   Je moet ook niet zomaar stoppen met medicijnen. Als je de MIR-Methode gaat doen en het werkt voor je bloeddruk, want dat is altijd maar afwachten, dan mag je pas stoppen met medicijnen als je arts ziet dat je bloeddruk een stuk lager is. Dus blijf ze gewoon gebruiken en probeer de MIR-Methode uit.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Hoi Marlene,

   Ik vroeg mij ook af of mijn bloeddruk ook goed zou zijn zonder medicijnen en heb toen zelf een goedgekeurde meter gekocht. Ik had inmiddels al een paar jaar momenten waarbij ik enorm veel angst kon ervaren en begreep nooit waarom. Nu bleek dat mijn bloeddruk op zulke momenten laag was (voor mij) bij huisarts was het weer hoger en toen 24-uursmeting gehad en bleek dat hij laag kon zijn. 1 van de 2 tabletten mocht ik mee stoppen was doodeng hoor want ik voelde mijn hart weer met regelmaat kloppen. Angst weer wat kunnen loslaten en andere tablet kunnen afbouwen en sinds een half jaar gebruik ik niks meer. Ook geen aanvallen meer gehad. Bij arts was het nog wel hoger maar ik heb aangegeven dat ik weet dat het goed is en meet nu met regelmaat. Begin vaak wat hoger wat weer betrekking heeft op de angst voor een hoge bloeddruk en later zakt het. Misschien heb je iets aan mijn ervaring.

   Groetjes Claudia

 17. Hello.
  Ik MIR-methode te oefenen voor een jaar, ik elke dag deed
  Ik had een probleem met hypertensie gaat nu veel beter.
  Ik heb een behandeling, ‘s morgens en’ s avonds cachet.
  Voor het beoefenen van de methode MIR mijn bloeddruk was 15/9 in de ochtend bij het ontwaken. Ze is nu 12/8.
  Mijn dokter was zeer verrast om te zien dat deze verbetering zonder wijziging van de behandeling, heeft hij niet begrijpen hoe dat mogelijk is.
  Dus ik legde hem uit dat ik de praktijk MIR-methode. Hij zei dat hij zou proberen te leren om zijn patiënten te adviseren.
  Ik ben erg blij voor deze verandering voor mijn bloeddruk en ik denk dat ik zal nooit stoppen met het beoefenen.
  Ik voel me nu veel beter, minder angstig en meer ontspannen.
  Mireille heel erg bedankt voor wat u te brengen.
  God zegene u.

  • Beste Monique,
   Dankjewel voor je bericht! Wat een fijn nieuws over je bloeddruk! Zo te lezen ben je in Frankrijk. Dankjewel dat je de MIR-Methode daar ook naartoe hebt gebracht!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 18. Alleen de MIR-Methode hielp bij mij niet voor de hoge bloeddruk, maar wel als aanvulling op 400 mg Magnesium, 1000 mg vit C en Curcuma. Magnesium en Vitamine C verwijden de bloedvaten ook wat en Curcuma zorgt voor wat soepelere bloedvaten.
  Ik zeg dan wel eerst 3 x bloeddruk normaliseren met over m’n hand aaien en dan de 9 stappen van de MIR-Methode, dan helpt het bij mij wel.

  • Beste Tineke,
   Ben heel blij voor je dat je je eigen manier hebt gevonden om het te laten werken!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 19. Kreeg in 2010 een hersenstam infarct naast een hele boel andere dingen werd er ook ontdekt dat ik te hoge bloeddruk had.Dus medicatie slikken,in Juni 2014 begonnen met de MIR-Methode en zo’n half jaar later werd geconcludeerd dat ik de medicatie niet meer nodig heb en tot op heden is dat nog steeds zo.Blij dat ik door de MIR-Methode 1 van de medicijnen kon schrappen.

 20. Ik heb de MIR-Methode een aantal keren gedaan maar helaas help het bij mij niet tegen de hoge bloeddruk. Zelfs de medicijnen werken niet, heb meer last van de bijwerkingen.

  • Beste Celine,
   De MIR-Methode kent een behandeling om de bijwerkingen van medicijnen tegen te gaan. Wil je een MIR-Methode begeleider mailen om te vragen om het uit te leggen. Ze moet het dan wel aan je voor kunnen doen, dus of via Skype of in een consult. Je kunt daarnaast een consult aanvragen om te laten uittesten wat de dieper liggende oorzaken van de hoge bloeddruk zijn. Als het een echt diep trauma is, kan het namelijk lang duren voordat je dat met de 9 stappen helemaal zelf weg krijgt.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 21. u schrijft dat het het belangrijk is om alle 9 stappen te doen bij de MIR-Methode.
  Nu heb ik moeite met stap 3 = vader/moeder loskoppelen.Deze zinnen kan ik onmogelijk uitspreken, heel eenvoudig omdat ik geweldige ouders heb gehad – een heerlijke ontspannen en liefdevolle jeugd en in mijn trouwen heeft mijn man er nog een paar ouders bijgekregen.
  ik wil en kan ze niet loskoppelen.
  hebben de ander 7 stappen dan nog welzijn ?

  • Beste Marjolijn,
   Stap 3 is zo bedoeld dat je alles wat je aan invloed van je ouders hebt gehad, losgekoppeld wordt. Dat kunnen ook de teleurstellingen of frustraties zijn die zij zelf voelden en die je als kind hebt overgenomen. Het gevolg is dat je ieder in je eigen systeem komt, dus echt los van elkaar, zodat je ook je eigen beslissingen kunt nemen. Meestal heeft dat tot gevolg dat je dichter tot elkaar komt. Als je al een fijne band met je ouders had, hoeft stap 3 niet veel te doen t.a.v. je ouders. Gelukkig maar! Het zal echter nog wel werken voor andere mannen en vrouwen waar je nog aan vast zit, dus doe stap 3 altijd erbij! Overigens zijn er ook mensen die hun ouders geweldig vinden, maar zo loyaal zijn aan hun ouders, dat ze daardoor weinig stappen durven te zetten zonder hun goedkeuring. In dat geval is loskoppelen ook nodig.
   Ik wens je veel geluk met alle 9 stappen!
   Groetjes, Mireille

 22. Ik ben maandag 11 mei jongstleden geopereerd aan mijn voet. Voor deze operatie had ik een infuus nodig en aangezien ik een slecht aderen gestel heb( te veel klepjes)
  Lukte het prikken op de hand niet er zat een behoorlijke bloed bult onder en de anesthesist zei dat wordt een behoorlijke blauwe hand.
  Ik de MIR-Methode gedaan en nu twee dagen later geen blauwe plek. Je wil het niet geloven helemaal niets, De anesthesist kwam later voor in medicatie en kon zijn ogen niet geloven. Dit had hij nog nooit meegemaakt. Ben altijd al een aparteling.

 23. Goedemorgen ,als ik de MIR-Methode doe en ik zeg de regel hardop drie keer ,begin ik altijd te gapen met : meridianen zuiveren : hoe kan dat ,hetzelfde gebeurt met mijn andere arm ,groet corry

  • Beste Corry,
   Hoet het precies zit, weet ik niet. Ik zie het altijd als een teken van ontspanning. Het kan met de meridianen te maken hebben, maar dat hoeft niet. Het is in ieder geval een leuk signaal dat de MIR-Methode werkt!
   Groetjes, Mireille

 24. Ik gebruik bloeddrukverlagende medicijnen ondanks dat bleef ik toch last houden, maar ik heb tegenwoordig een prima bloeddruk van misschien wel dank zij MIR-Methode.

 25. hoge bloeddruk heeft als voornaamste oorzaak dat de vaatwanden niet soepel genoeg zijn om de druk op te vangen. En NIET alleen maar – zoals u zegt – dat het hart te hard pompt.
  Dat is wel heel erg kort door de bocht.

  • Beste Rinus,
   Ja, er zijn meerdere oorzaken voor hoge bloeddruk. Wat ik heb willen benadrukken is de reden dat de MIR-Methode effect kan hebben op hoge bloeddruk. Een reden is doordat het hart te hard knijpt en het bloed daardoor te hard de aderen in stuwt, waardoor er teveel druk op de vaatwanden komt. Daardoor worden ze wijder. Dat er ook mensen zijn die slappere vaatwanden hebben, waardoor vaatwanden de bloeddruk niet goed reguleren, is ook een oorzaak.
   Dankjewel voor de aanvulling!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.