Home » Artikelen » 100. Help, de MIR-Methode groeit uit haar voegen (jasje)!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

100. Help, de MIR-Methode groeit uit haar voegen (jasje)! — 52 reacties

 1. Hallo Mireille,
  Ik doe de Mir-methode nu sinds begin dit jaar. Volg het overgewicht webinar. Ik merk verschil in mijn lijf, maar ook kleine dingen in mijn doen en laten.
  Nou woon ik in Frankrijk en vroeg me af of er hier ook iets te doen is met de methode. Bestaat die al in het Frans? Zo niet, kan ik daar misschien een bijdrage aan leveren? Ik zou het graag aan mensen om mij heen willen laten leren kennen.

 2. Ik was afgelopen zaterdag in Apeldoorn, bij het Be the MIRror-centrum, ja , je kunt er liefde vinden, in de etalage en vooral binnen!Ze waren aan het zingen(goed voor het optimaliseren van de zuurgraad, werd me geleerd)Lustig mee gezongen. Goede sfeer! Kom zeker weer terug. Graag tot dinsdag voor de activiteiten, Marianne.

 3. Sorry Mireille, zou graag doneren, doch ik heb zelf een project in Pakistan waar ik werkelijk iedere euro voor nodig heb. Het heet het Lovely Light Center in Youhana Abad. Dit jaar bestaat de stichting Lovely Light 10 jaar en wel op 6 september. Komend jaar op 2 Mei is het schooltje 10 jaar open. Het is een kleinschalig project en dient van hieruit ondersteund te worden. De vrijwilligers daar leven ook in armoede en kunnen zich niet zelf bedruipen. Sta er grotendeels alleen voor. nogmaals sorry dat er echt niks te doneren valt. Veel succes en dank je wel. Groet Annie.

  • Beste Annie,
   Dat is geen enkel punt! De meeste mensen doneren niet. Wat veel mensen wel doen, is de MIR-Methode doorvertellen aan anderen en daarmee help je ons ook al enorm! Ik ben blij dat je jouw project hebt genoemd, zodat mensen jullie kunnen helpen. De naam van het centrum klinkt prachtig. Ik wens je heel veel succes met het opzetten ervan!
   Groetjes, Mireille

 4. Wat een mooi project daar in Peru! Zijn er ook foto’s e.d. te bekijken? Ik denk dat dát dit verhaal nog meer versterkt! Tijd om het naar buiten te brengen….Ineke.

 5. Goede dingen worden groter, en het is de kunst om kwaliteit en aandacht te bewaren en te bewaken.
  Ik ben er van overtuigd dat jullie dat gaat lukken, mede door de MIR-Methode.
  Als het even te groot voelt, dan zullen er vast positieve ontwikkelingen ontstaan waardoor er weer ruimte komt.
  Ik hoop dat jullie door mogen en willen gaan met dit belangrijke werk. Ik wens jullie inzicht en vertrouwen.

  Lieve groet, Lienke

 6. beste Mireille en Remco,
  Inderdaad heel bijzonder dat jullie je zo open naar buiten durven opstellen wat het financiële hoofdstuk betreft. Het zal zeker goed komen, nu ik al zoveel positieve reacties heb gezien ..! Remco, wat fijn dat je ‘never a dull moment ‘hebt met je werk en Jullie elkaar zo steunen.
  Ik heb aan iemand die in korte tijd twee operaties heeft moeten ondergaan enkele mirkaartjes gegeven. Zij heeft die al snel aan anderen kunnen uitdelen. Inmiddels heb ik weer een heel aantal gestuurd met de suggestie er enkel in het ziekenhuis bij controles enzo achter te laten in bijvoorbeeld een wachtkamer en aan het poliklinisch personeel te geven.
  Ikzelf merk een sterker worden van bepaalde aspecten en heb in een periode van het verbreken van contacten erg veel gehad aan de MIR-Methode. Alles verliep vrij soepel en weinig heftig. De gemaakte keus is nog steeds een goede. Hartelijke groet, Aggie.

  • Beste Aggie,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden en wat een leuke ideeën voor verspreiding! Het lijkt ook wel alsof je ons kent, want Remco zegt dat vaak: “Never a dull moment met Mireille!” Bijzonder dat je het letterlijk zo zegt!
   We voelen veel steun van mensen en hopen van harte dat we het weer kunnen laten terugvloeien naar iedereen in de vorm van nieuwe projecten!
   Groetjes! Mireille

 7. Het gaat super! We hebben al van meer dan 200 mensen donaties mogen ontvangen, of ze zijn lid geworden van de ‘Be the MIRror’-website. Dat is ongeveer 2000 euro!! Hartverwarmend! Emola, er zijn dus genoeg mensen die kunnen bijdragen! Laat het voor jou ook een steun zijn!

  We hebben per boek dat we willen laten drukken zo’n 6000 euro nodig voor 1500 exemplaren. Dus we zitten nu al op 1/3 van het Engelstalige handboek. Hartstikke fijn! Dank jullie wel allemaal, want het is echt ontroerend om dit mee te maken!

  Ik heb onder de pagina van donaties een bladzijde gemaakt waar jullie kunnen zien hoeveel geld er gedoneerd is en wat we ermee doen. Zo krijg je een beter beeld van waar we geld voor nodig hebben, zodat het voor jullie ook goed blijft voelen.

  Liefs, Mireille Mettes

 8. Hoi Mireille en Remco
  Ik weet uit eigen ervaring dat de MIR-Methode een fantastische methode is.
  En dat er al ongelooflijk veel mensen baat bij hebben.
  En wat is er dan mooier dan dat iedereen er gratis gebruik van kan maken.
  Ik hoop dan ook van harte dat jullie nog heel lang door kunnen gaan met jullie geweldige doel om zo veel mogelijk mensen te helpen.
  Dank jullie wel.
  Liefs Corrie

  • Beste Lisette,
   Ja, bizar hoe dat op elkaar past, he? Toen ik de naam had bedacht, omdat het Vrede betekent, besefte ik ineens ook dat het de eerste drie letters van mijn voornaam zijn. Sterk, hoor! En dat METtes-METhode, zag ik pas maanden daarna…!
   Groetjes! Mireille

 9. Beste Mireille heel veel dank voor alles wat je voor mij betekend ik voel me de laatste jaren veel beter door te mirren ik geef het door aan mensen waarvan ik weet dat ze er open voor staan .En ook met goede resultaten is mij verteld
  Op mijn steun mag je rekenen er zullen nog meer mensen van mij horen wat voor goeds jij en je man doen Liefs Barbara

  • Dankjewel Barbara!
   Ik ben erg blij dat het je zo goed doet en de mensen om je heen ook! Dankjewel voor het delen met iedereen!
   Groetjes, Mireille

 10. Al eens gedacht aan crowdfunding! Vele projecten waarbij de crowd gevraagd wordt om een relatief klein bedrag te doneren zijn succesvol gefinancierd.
  Ik ken diverse crowdfunders maar zal er je niet persoonlijk één aanbevelen om hier neutraal in te staan.
  Google maar eens, er is enorm veel info te vinden over CF
  Suc6

  • Beste Martin,
   Ja, ik heb de crowdfunding platforms bekeken en besloten om het via onze eigen website te doen. Dit is dus onze crowdfunding campagne! Welkom!
   Groetjes, Mireille

 11. Dag beste Mireille en Remco,

  Wat leuk om de man achter de MIR-Methode te zien! Mireille, ik ben de vrouw die een
  portretje van jou tekende en opstuurde. Bedankt voor je reactie. Je ziet hierop een vage
  figuur staan rechts achter jou die ik een aansturende of leidinggevende meester noemde.
  Deze komt uit de onzichtbare sfeer voor jou maar jouw man is tastbaar en kan tot andere, uitvoerende werkzaamheden over gaan. Mooi ! Heel fijn dat jullie zoveel mensen kunnen helpen, waarvoor dank. Het is heel goed dat jullie nu ook aan jezelf denken en ons om hulp vragen voor de ondersteuning van de projecten. Ik ken jullie niet persoonlijk maar zie op de foto dat het wel goed zit.
  Houden zo! Heel fijn dat jullie zoveel kunnen betekenen en het belangrijke verschil
  maken. Ik op mijn manier doe dit ook al jaren. Dit is een interessante tijd waarin we allen het belangrijke verschil maken door onze openheid
  naar elkaar. Van harte proficiat voor jullie beide en jullie medewerkers. Groeten, Helena.

  • Beste Helena,
   Dankjewel voor je hartelijke reactie! Ja, ik heb maar geluk met zo’n man naast me. Dat realiseer ik me elke dag meer. En jouw prachtige portret van mij heb ik laten zien tijdens het eerste webinar. Toen viel de tekening net op het laatst van de muur af, hoe toevallig! Je kunt het webinar (ging over angst en onzekerheid) terug zien op de Be the MIRror-website. Ben je daar lid van?
   Groetjes en dankjewel dat je me zo steunt op jouw creatieve wijze!
   Mireille

   • Dag Mireille,
    Heel erg leuk jouw reactie over jullie webinar en de tekening die van de
    muur viel toen je met de lezing klaar was. (Grappig, hoor)
    Fijn om te weten dat je hem gebruikte want dat voelde zo fijn om te lezen.
    Warme groet van Helena.

 12. Lieve Mireille en Remco,
  Als trouwe Mirror sinds 2 jaar met het hele gezin, hebben wij mooie dingen mee gemaakt. De EHBO Mir is fantastisch. Laatst ook met hete thee over mijn hand. Geen pijn ,geen blaren. Super. Ons kleinkind van 2 jaar komt naar me toe als er iets is om te mirren.Iedereen groeit naar heling op alle vlakken.We steunen jullie uiteraard.Geef via Facebook steeds je berichten door aan mijn vrienden.
  Liefs en verder succes.Maria en gezin.

  • Beste Maria,
   Oh wat fijn dat je de EBHO al kende! Wat heerlijk dat de MIR-Methode zo rond gaat in je gezin! Fantastisch! Die hebben jullie maar mooi in de handtas zitten, de rest van jullie leven!
   Veel geluk en dankjewel voor het delen!
   Mireille

 13. Waauw en wie had dit kunnen denken in 2009! Dapper dat je deelt. Jullie zijn kanjers! En mocht er voor brandwonden ooit tijd zijn? Ik heb er 2 gehad een poos na elkaar. De tweede met behandeld met MIR ehbo. Je weet me te vinden:-)
  Liefs voor beiden
  Marie-José

  • Hai Marie-José,
   Wat super dat je je brandwonden nu zo goed zelf kunt behandelen, hoera! Als je schrijft ‘je weet me te vinden’is dat dan dat je eventueel een resultaatverhaal zou willen schrijven?
   Ben enorm blij voor je!
   Groetjes, Mireille

 14. Dag Mireille en Remco.
  Wat geweldig allemaal! Na het lezen moest ik denken aan Nieuw Zeeland.
  Daar ben ik in 2011 geweest en heb toen de engelstalige MIR methode meegenomen. Ik heb ze toen zoveel uitgedeeld dat ik de laatste kaartjes heb laten kopiëren aan beide kanten en in de camper voor en achter op elkaar zitten plakken. Ze zijn allemaal opgegaan én ik heb er zeker 200 uitgedeeld! Leuk als ik daar nog aan denk!

  • Beste Ineke,
   Oh, wat een heerlijk idee dat er daar ook al mensen bezig zijn! En wat zou het heerlijk zijn als we het boek dan in het Engels kunnen laten drukken om het naar Nieuw-Zeeland te sturen. Misschien kunnen we dat na deze week wel realiseren…
   Groetjes en dankjewel voor je mooie verspreidingswerk destijds!
   Mireille

   • Dag Mireille en Remco.
    We zijn bezig om misschien end dit jaar naar NZ te gaan. Even kijken hoe het allemaal gaat lukken. Dan kunnen we het boek misschien wel meenemen! Wie weet.
    Ineke Kaptein

 15. De echt goede spiritualiteit en healing is gratis en voor iedereen toegankelijk.
  Dit is een bewijs dat de MIR-Methode hart en ziel heeft.
  Helaas leef ik zelf 30% onder het minimum en kom net als veel meer mensen in Nederland geld tekort voor mijn noodzakelijk levensonderhoud en kan mijn te dure medische kosten daar niet eens betalen
  ik hoop dat mensen met geld genoeg de MIR-Methode steunen om de bijkomende kostenkant te helpen dragen.

  • Beste Emola,
   Voor mensen als jij blijven we doorgaan. En ik hoop voor jou dat er ruimere tijden komen! Sterkte en alles liefs gewenst!
   Mireille

 16. Goede morgen Mireille en Remco, ook ik doe de MIR-methode al heel lang.
  tot op heden zonder merkbaar resultaat, maar ik blijf stug doorgaan.
  Ik zal jullie ook financieel steunen. Kan ik alsnog de zes begeleidings-mails ontvangen? Die waren er nog niet toen ik startte…..Succes en veerkracht gewenst!

  • Beste Conny,
   Ja, je kunt je gewoon voor die begeleidingsmailtjes aanmelden. Klik daarvoor op de home page, onder het plaatje van het boek, daar staat het.
   En ik hoop van harte dat je resultaten gaat merken! Op de Be the MIRror-website staat een video voor als je niks merkt van de MIR-Methode. Is een fragment uit een cursus. Dan kun je met me mee-aaien.
   Groetjes en veel geluk en ook dank voor je financiële steun!
   Mireille

 17. Hallo Mireille en Remco, wat een mooi werk mogen wij hebben. Wij kunnen mensen helpen hoe ze zich zelf kunnen helen. De mensen die ik tot nu toe heb mogen helpen zijn er ontzettend enthousiast over. Regelmatig krijg ik van hun berichten hoe eenvoudig het is om bijvoorbeeld hoofdpijn of menstruatieklachten te verminderen. Het mooiste resultaat wat ik tot nu toe heb behaald is dat een jonge vrouw is getransformeerd van een klein grijs muisje naar een hele mooie kleurrijke vlinder.
  Remco jij ook dank je wel voor al het werk dat jij verricht.
  Dank jullie voor de MIR-Methode.
  Jacqueline, MIR-Methode Begeleider

  • Beste Jacqueline,
   Dankjewel voor je lieve woorden! Ja, Remco mag ook wel een keer in het zonnetje gezet worden! Wil je de groetjes doen aan die kleurrijke vlinder! Wat heerlijk dat iemand zo mag opbloeien, he! En jij dankjewel voor je begeleidingswerk daarin!
   Groetjes! Mireille

 18. Beste Mirelle en partner,

  Helpt het ook als mensen je boek kopen is namelijk toch ook een bron van inkomsten?
  Mocht het zo zijn dan roep ik iedereen op je boek te gaan lezen, dus te kopen!
  Staat in je boek ook uitleg over o.a. het aura, de chakra’s en de meridianen en wat over de 4 elementen?

  • Beste XXX,
   Jazeker is dat hulp aan ons! We drukken de boeken zelf, dus blijft er ook weinig aan de strijkstok hangen, gelukkig. Alleen is het dan wel telkens flink sparen voor we het volgende boek kunnen laten drukken en dat maakt het wat lastiger. Voor de projecten die er nog liggen, is helaas meer geld nodig. Wat ook fijn zou zijn, is als mensen ons boek zouden willen aanvragen bij hun bibliotheek. Dan kunnen er meteen meer mensen van genieten.
   In het boek staat ook uitleg over het aura en de chakra’s, maar niet heel uitgebreid. De meridianen komen aan bod, de 4 elementen niet. Het gaat in het boek meer om een eerste kennismaking hiermee. Ik heb wel plannen om het boek met zo’n 11 hoofdstukken te gaan uitbreiden, zodat over elke stap meer details komen. Maar dat wordt na de zomer, verwacht ik. Eerst mijn nieuwe boek maar afronden. “Waarom ben ik in Vredesnaam hier op aarde?” gaat het heten. Dat boek is vooral geschreven vanuit stap 9 ‘Missie verduidelijken’.
   Dank voor je vragen!
   Groetjes! Mireille

   • Mirelle, dank voor je uitleg en ook je partner Remco wil ik bedanken voor zijn inzet op de achtergrond, maar ook waardevol om dit samen te mogen bereiken! Ik had eergisteren nog een goed idee. Het is a.s. zondag MOEDERDAG en normaal attendeer ik mijn kinderen niet op een cadeautje want dat moet uit hun eigen hart komen. Toch kon ik het niet laten om een tipje van de sluier op te lichten en te zeggen, ” ik weet een mooi moederdag cadeau”, een boek over de MIR methode. Mijn dochter ging het daarna meteen opzoeken, toch spannend of ik het nu krijg? Ik ga zeker de donatie overwegen want ook ik besef dat jullie niet van de wind kunnen leven. Nogmaals ga zo door met jullie hartverwarmende ondersteuning van ons innerlijke welzijn!

 19. Lieve Mireille en Remco,
  Wat fantastisch dat de MIR-Methode zo groeit! Dat is iets waar jullie trots op mogen zijn.
  Mireille, wat is het heerlijk voor jou te weten dat Remco achter je staat. Super zo’n stille kracht! Jullie zijn samen een stralend stel. Dat is duidelijk te zien op de prachtige foto.
  Met de MIR-Methode hebben jullie iets geweldigs neergezet. Dat mag verder groeien, zich ontwikkelen en zich verder bewijzen. Wat prachtig dat jullie ook onderzoek willen doen naar het effect bij brandwonden! Ik kan je vertellen dat ik geen brandblaar meer heb gehad sinds ik de MIR-Methode EHBO ken. Dus super dat jullie je zo kwetsbaar op durven en willen stellen en vragen om financiële steun. Die steun verdienen jullie dubbel en dwars. Het leuke is ook dat we niet alleen jullie daarmee steunen maar ook onszelf. Doordat jullie ervoor gekozen hebben de MIR-Methode gratis te houden, is alles wat jullie ontwikkelen voor iedereen bereikbaar. Het maakt de wereld waarin we leven een betere wereld. Dus wat willen we nog meer?! Ik weet zeker dat veel mensen jullie willen steunen. Op mijn steun kunnen jullie rekenen.
  Een lieve groet, Ria

  • Beste Ria,
   Jeee, wat heerlijk jouw steunende woorden! Ja, hoe gaaf zou het zijn als we alles wat we ontwikkelen gewoon helemaal ter beschikking van iedereen kunnen stellen! Dat is mijn grote wens. Daarvoor zijn we nu aan het bouwen, in het belang van ons allemaal en vooral de mensen die het moeilijker hebben. Dat we er met z’n allen een fijnere wereld van mogen maken. Dankjewel voor je steun en nog eens extra je ervaringen met je brandwonden te benoemen. Ik heb dit al van meer mensen gehoord en het zou fantastisch zijn als iedereen dit uiteindelijk in de vingers heeft! Daarvoor is het fijn als ik het kan onderzoeken en op een of andere manier nog zichtbaarder kan aantonen dat het werkt en hoe het dan werkt. Komt!
   Groetjes! En dankjewel!
   Mireille

 20. Lieve Mireille en Remco, Allereerst wil ik hierbij mijn onvoorwaardelijke liefde voor jullie uitgesproken hebben. Dat wat jullie doen is geweldig en ik ga me zo ook aanmelden voor de be the MIRror club Ik zou het heel erg vinden als je door dit goede werk in de buurt komt van een burn-out. Als je mankracht kunt gebruiken, ik bied me hierbij aan.
  Thieu.

  • Beste Thieu,
   Wat heerlijk om te horen, dankjewel! Ik zou graag nog een keer naar Leeuwarden komen, dus dan kunnen we vast samenwerken. Dankjewel voor je steun aan ons!
   Groetjes! Mireille

 21. Wauw, wie had dat ooit kunnen denken Mireille. Je ontwikkelt een methode, zet hem op internet en denkt dat je er dan wel klaar mee bent. Zo vertelde je zo mooi tijdens de lezing waar ik bij was! Had je ooit kunnen denken dat de MIR-Methode zoveel teweeg zou brengen? Ik vind het knap dat je in dit artikel de kwetsbaarheid van deze ontwikkeling durft laten zien….en zo weet je weer te inspireren!
  Dank je wel voor al je mooie werk. Op mijn steun kun je rekenen!

  • Beste Maartje,
   Dankjewel voor je inleven in mij! Ja, het is een beetje uit de hand gelopen. Ik dacht dat ik klaar was, maar er bleek nog een hele missie achteraan te komen. Dankjewel dat je de kwetsbaarheid erin ziet, want ja het is altijd onwennig om om geld te vragen.
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 22. Goedemorgen Mireille en Remco,
  fantastisch toch hoe de MIR-Methode is gegroeid. Sneller en groter dan jullie hadden durven denken. Laat alle remmen los en besef dat dit een waar sneeuwbal effect is. Het geld zal er zijn, ook dat zal groeien. Geld is pas nuttig als het gebruikt wordt en rolt. Wees niet bang dat jullie het een en het ander door anderen moeten laten uitvoeren. Jullie taak ligt nu in het beheren van de MIR-Methode verspreiding. Jullie zijn beide heel goed maar enkele bekwame bedienden zullen zeker helpen. Bij deze raad ik “Think and grow rich” aan, alsook de boeken van Rhonda Byrne. Die hebben mij geholpen en doen beseffen dat wij de sleutel zijn op onze vooruitgang.
  Wanneer er geld genoeg is, hoe gaan jullie een verdubbeling van uw succes aanpakken? Een kantoor, een netwerk van thuiswerkers, een Vereniging Zonder Winstbejag oprichten, een Raad van Beheer aanstellen? Bespreek uitvoerig met elkaar hoe en waar. T is een grote stap, maar zie het gebeuren. Het universum levert wat ge verwacht en wenst. Ik geloof met vriendelijke
  groetjes Diana

  • Beste Diana,
   Dankjewel voor je hartelijk reactie. Ja, plannen als een MIR-Methode Stichting zijn beslist in de maak. Ik denk dat we als grote groep mensen veel kunnen betekenen voor anderen. We gaan stapje voor stapje verder en dankjewel voor je adviezen hierin!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

    • Wat een geweldig stel!
     Wat een geweldige mensen!
     Wat heerlijk dat jullie er zijn!
     Welbedankt voor al jullie goede werk!
     Ga vooral zo door en op mijn steun
     kunnen jullie rekenen dmv donatie
     doorgave… Heel veel liefs en succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.