Home » Artikelen » 63. Nachtmerries en missie verduidelijken

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

63. Nachtmerries en missie verduidelijken — 61 reacties

 1. Zo vreselijk herkenbaar. Ben 20 jaar hulpverlener geweest in de verstandelijk gehandicapte zorg en had dat ook altijd.
  De gedachten alleen al aan de stapel met werk die dan lag te wachten, de problemen van mijn cliënten die dan allemaal te gelijk op mij af zouden komen, maakte dat ik nooit van mijn laatste dagen kon genieten en op mijn eerste werkdag met een steen in mijn maag naar het werk toe ging.
  Ik ben op een gegeven moment de MIR-Methode gaan doen en kreeg vrij snel gordelroos, nadat ik weer beetje was opgeknapt liep ik alweer op het werk rond.
  Die avond ben ik compleet gecrasht door een muizenplaag in mijn buurt en huis, ik denk dat de MIR-Methode alles versneld heeft.
  Dikke vette burn-out en later bleek, complexe PTSS, ben nu 4.5 jaar verder, heel wat therapie verder en ben er nog lang niet.
  En ergste vind ik nu, het was het zo niet waard! Maar ik blijf MIR-en en al duurt het nog 10 jaar, ooit kom ik terug als versie 2.0, de verbeterde versie van hoe ik was.

 2. Ik zou het erg waarderen dat het item missie verduidelijken een keer in relatie tot pensionering wordt bekeken/ besproken. Bij mij rijzen hier nogal wat vragen over….

 3. Hoi Mireille
  ben je klaar voor een verhaal in de roetsjbaan??(flink ingekort hoor!!)
  here we go
  Start….
  Ik schrijf je deze mail in het algemeen , niet perse op de vakantieinfo/
  Ik doe nu sinds oktober 2018 ongeveer de MIR-Methode, heb ook de sessie van overgewicht gevolgd en ik doe af en toe mee met de maandelijkse webinar als ik vrij ben.
  Ik ben ook lid van be the mirror.

  Toen ik in Oktober starte met de MIR-Methode had ik er er al wel van gehoord hier en daar en mensen uit mijn omgeving deden het wel ,maar in September ben ik heel onverwacht ziek geworden en naar het hospitaal gemoeten, ze dachten hartklachten omdat de pijn daar is direct in het midden van het borstbeen maar blijkt dat mijn hart heel goed is ,ik dacht meer en dat zagen ze ook in het bloed een soort ontsteking (ben ik al jaren gevoelig aan alhoewel ik biologisch eet veel fruit en groenten af en toe vlees, (snoepen doe ik ook wel) ik ben ook veel buiten.
  Bleek dus een borstvlies en borstspier ontsteking te zijn, (maar ik ben nog steeds niet zeker of het dat allen is /was)

  Ik ging met veel tegenzin naar het hospitaal maar mijn vriend wist zich geen raad met mij en mijn onverklaarbare helse dodelijke pijnen, dus toch maar naar ziekenhuis om te weten wat ik mankeerde (eigenlijk wisten zij nog minder dan ikzelf)(de pijn was heel hevig en ik had al 24u niet gegeten en gedronken en kreeg migraine (ik ben al sinds mijn 12é migraine patiënt ik geraak er niet vanaf wat ik ook allemaal probeerde tot op heden. ik kreeg zelfs een tijd cluster hoofdpijn en chronische hoofdpijn allemaal tegelijk maanden aan een stuk op een gegeven moment wilde ik gewoon dood , de pijn was ondragelijk en mijn leven (sociaal leven en werkleven ook))
  Intussen is de migraine iets dragelijker en minder frequent (1 a 2x per maand) en weet dat het weer over gaat na een dag of twee, wat je dragelijk kan noemen natuurlijk ; ik kan alleen maar vergelijken met die helse pijnen)

  Dus in hospitaal aangekomen :direct kreeg ik morfine toegediend omdat ik niets van pijnstillers of medicatie neem of genomen had ) om de pijn te minderen ,ik werd op de hartbewaking gelegd ter controle gedurende een vier tal dagen, de rest van het hospitaal verhaal ga ik u niet vertellen dan word mijn verhaal nog veel langer, maar op een ochtend kwam de diëtiste bij me en zij dat ik te zwaar was (ja dat weet ik natuurlijk zelf ook wel en ik weet ook dat ik het er niet af krijg met niets (verschillende opties geprobeerd) nu doe ik niets meer en leer er mee leven al wil ik zelf wel een pak magerder zijn natuurlijk) dus ze kwam met allerlei voeding adviezen, maar ik ben zelf al jaren met gezonde voeding bezig (macrobiotisch opgevoed, altijd biologisch gegeten, veel groenten en fruit, ook paleo enz) dus ik weet heel veel van voeding en suikers, maar zij ging zeggen dat ik allemaal light producten moest eten en vanaf de ochtend erna kreeg ik te horen dat ik diabetes patiënt was en op dieet stond????? ik schrok me een hoedje, ik weet dat mijn suiker altijd op het randje is maar ik hou dat zelf goed onder controle maar natuurlijk in het hospitaal kreeg ik die morfine na 24u niets eten of drinken dus ik weet zeker dat mijn suikerspiegel daar van omhoog is gegaan alsook van dat slecht eten dat ik daar kreeg.

  Enfin om niet nog moeilijker (ander verhaal dat ik hier niet vertel) te doen liet ik ze begaan , ik nam de pillen en at wat ze me gaven , ik dacht zo gauw ik thuis ben , gooi ik die rommel weg en regel ik terug zelf mijn suikerspiegel.

  na een week observatie was ik goedgekeurd om naar huis te gaan, de pillen voor de ontsteking ben ik een tijd blijven nemen, die voor de diabetes niet, heb wel enkele weken problemen gehad om het terug goed te krijgen die suiker spiegel maar dat is intussen gelukt,

  Ik ben dan naar een complementair therapeut geweest (had een uur ervoor een taartje gegeten voor mijn verjaardag met iemand) ik vertelde mijn verhaal aan haar , ik vroeg meet mijn suiker nu is en dat deed ze en die was optimaal niks geen probleem!!!

  dit in het kort mijn verhaal over de suikerspiegel.(ik moet natuurlijk echt wel oppassen dat weet ik)

  De pijn waarvoor ik in het hospitaal was is geminderd maar af en toe voel ik het nog opkomen en soms blijft het ook nog een tijd, altijd een druk op de borst, maar ook als ik ergens anders druk op mijn lichaam doet dat pijn( dus ik denk eerder dat het iets op de botten is kan natuurlijk ook ontstoken zijn of verzuring)

  Enfin ik kwam in oktober dus nog is met die mensen in contact en ze vroegen hoe het met mij was en ik zei eigenlijk niet zo goed ik heb me eigenlijk nog nooit zo slecht gevoeld (alleen met de migraine aanvallen wel) dus ze zeiden je moet de MIR-Methode doen.,toen ben ik gestart tot op heden.

  Nu wil ik even wat dingen zeggen die mij zijn opgevallen sinds ik de MIR-Methode doe en die ik denk daar mee te maken hebben
  .
  ik bijt terug op mijn nagels dit deed ik al jaren niet meer in mijn jeugd deed ik het wel tot ik denk ik een jaar of 25-30 was (maar kan ook ouder of jonger zijn ik weet het niet meer)

  Ik kom meer voor mezelf op en kan beter mijn grenzen trekken.

  Natuurlijk neem ik intussen ook verschillende vitaminen en mineralen die me zijn voorgeschreven door die therapeut .En daar kan natuurlijk ook wel dingen mee veranderen.

  Ik ben altijd een zeer vrolijk en optimistisch persoon ,maar afgelopen maanden, ben ik echt zelf tot op het depressieve af soms,(heb dit eenmaal in mijn leven meegemaakt toen ik een jaar of 30 was en ben er met meditatie en zelfhealing uit geraakt)

  Ik heb het ook al heel mijn leven financieel niet makkelijk en eigenlijk altijd te kort, maar nu is het echt rampzalig er komen rekeningen op mij af door omstandigheden ( weer een andere lang verhaal) die ik niet kan betalen, ik heb in mijn leven nooit geld geleend alleen om een huis te kopen (in Nederland ik zelf ben Belgische) nu moet ik mijn ziekenhuis nog afbetalen, lenen voor die speciale omstandigheden, en er blijven rekeningen komen door de schuld van anderen maar dat is dan weer moeilijk te achterhalen.

  Dus dan is het leven heel moeilijk, als je niet meer naar de therapeut kan of naar de winkel ,of tanken, omdat je geen geld hebt, dat is heel moeilijk in deze maatschappij, en als ik denk alles weer op een rijtje te hebben gebeurt er weer iets.

  Ik heb veel gelezen ivm overvloed en aantrekking en positief denken ,meditatie enz dus ik weet echt wel hoe ik moet denken maar ik word echt zwaar beproefd zowel fysiek als financieel.

  Ook ben ik niet echt afgevallen door de webinar van gewicht verliezen, ook sinds ik MIR wandel ik veel minder als vroeger voorheen bijna elke dag 4km of fietsen, nu heb ik steeds iets dat me weerhoudt om naar buiten te gaan.

  Eerst was het de ziekte, dan had ik het wandelen terug opgebouwd en kon ik terug wat ik voorheen kon en nu heb ik weer al maanden niet meer gewandeld (wel af en toe fietsen)

  Ik merk wel dat mijn suiker veel verbeterd is vroeger had ik al na een uur of zo terug een dipje en moest ik eten ,nu eet ik quasi nooit tussen door alleen de maaltijden en af en toe een vieruurtje of iets bij de koffie of een dessertje (kan ook fruit zijn)
  Ik kan dus veel langer zonder eten, als vroeger.

  Ik drink te weinig alhoewel er altijd een glas water staat (gefilterd met een grander filter!) en ik wel goed kan doordrinken nu (vroeger niet) dat blijft een probleem.

  En dat ik heel snel moe ben en veel echt veel slaap nodig heb (ook altijd gehad) (mijn ouders vooral mijn vader deed elke dag een siesta en ik heb dat blijkbaar ook nodig al heb ik 8u of meer geslapen zelfs als ik s ochtends opsta voel ik me moe.
  S middags na het middag maal moet ik echt een uur gaan liggen (voor het eten voel ik dat niet, dus het heeft iets met het eten te maken) ik slaap redelijk goed meestal (nu terug) en heel erg vast, ik kan me moeilijk losmaken als ik moet opstaan om te plassen of in de ochtend ik ben precies verlamd en het duurt wel een uur voor ik goed wakker ben (vroeger was ik echt een ochtend mens en kon vroeg opstaan , nu als ik geen wekker zet is het meestal tussen 7u30 en 09u dat ik wakker word, ik ga soms wel pas rond 11u slapen.
  Ik moet ook heel veel plassen ook s’nachts (soms wel 7x) de laatste tijd 1-3x per nacht maar ook in de dag moet ik regelmatig stoppen om ergens te gaan plassen ik kan het echt niet ophouden ook dat probleem is er al van in de jeugd maar word nu steeds moeilijker.
  In de winter is het nog erger in de zomer als het warmer is heb ik minder last maar als ik dus meer drink dan zit ik gewoon elk 10min op de wc, dat is ook geen leven.

  Ook heb ik nu een ochtendhumeur als ik te vroeg (voor mij) moet opstaan en heb ik daar de hele dag last van tot ik mijn siesta heb gedaan dan is het beter.

  Ik neem vt b12-6 foliumzuur en nog vanalles en toch heb ik nog steeds deze kwalen.

  Maar ik blijf de MIR-Methode doen elke dag en ben er van overtuigd dat er elke dag iets hoe klein ook word opgelost!

  Wat jij doet Mireille is echt fantastisch, de webinar, de teksten, de methode, je prijzen zijn echt nog redelijk (daardoor kon ik het ook doen en wil ik ook lid zijn) dat je dit kan verder zetten, in mijn ogen is het de Reiki van nu ( ik zelf ben reiki master (ik pas er niets meer van toe buiten af en toe reiki voor mezelf of iemand die het vraagt maar dat is zelden)maar ik denk dat de MIR-Methode is van nu!)
  Zo dat is in het kort maar toch ook lang mijn verhaal ivm de MIR-Methode

  Blijf zo iedereen verder helpen MIreille en 1000x dank voor zo een simpele en gemakkelijke methode die iedereen zomaar thuis kan doen! wonderbaarlijk.

  Dank jullie wel Gerda,

 4. Ik ken herken dit heel erg bij mijn vader. Tijdens onze vakantie was hij zo blij, jong en gelukkig. Nu heb ik hem thuis nog niet gelukkig gezien. Maar helaas doet hij er nog weinig mee..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.