Home » Artikelen » 62. Mensen zijn inspiratoren: ben jij al gek genoeg?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

62. Mensen zijn inspiratoren: ben jij al gek genoeg? — 114 reacties

 1. Ik gaf mijn kinderen wat mijn werkgever ‘een spartaanse opvoeding” noemde, ik noemde het verantwoording bij brengen en laten nemen. En ja, ik was best een harde moeder die zelf ook een harde leerschool heeft gehad. Vertrouwen hebben in mijzelf heb ik nooit geleerd. En ik moedigde mijn kinderen aan vertrouwen te hebben in zichzelf, al zou het met vallen en opstaan gaan. Toen mijn oudste op zijn werk was hoorde hij een collega zeggen, ik vraag het wel aan mijn ouders, ik weet t gewoon niet. Mijn zoon vertelde me later dat hij zo blij was dat ik het aangedurft had om mijn kinderen op “hun bek” te laten gaan zoals hij dat noemde. Dat ze daardoor leerden zelf na te denken en beslissingen te nemen, om voor en tegens tegen elkaar af te wegen. Ik was zo verbaasd om zoiets positiefs te horen, maar ook trots op mezelf, voor het eerst in mijn leven, oprecht trots.

 2. Liefde is een staat van ZIJN

  Die uitspraak brengt me altijd naar mijn kern. Ik ervaar dit ook zo. Ik besef dat wie liefde buiten zichzelf zoek, ze nooit in zijn pure vorm kan ervaren. Wie beseft dat hij onvoorwaardelijke Liefde is, komt onmiddellijk thuis bij zichzelf.
  En vanuit die staat van Zijn(bewustzijn) kun je ondanks alles wat er op je pad komt, toch gelukkig zijn.

 3. Ik ben studiejuf geweest 2 jaar terug, en sommige kinderen daar had ik een klik mee, ze waardeerden mijn persoon.
  Onlangs ging ik even goeiedag zeggen ook dus na schoolse tijd tijdens hun studie. Sommige kinderen omhelsden mij en vroegen of ik terug kwam.
  Zoveel liefde en vriendschap nét een douche !
  Toen ik dat verhaal aan mn oude pa vertelde kreeg ik een brede open glimlach te zien bij hem.
  Alsof iemand zijn innerlijk land opengaat bij hartverwarmende ervaringen !
  2x een bonus
  Dat heeft mij goedgedaan ook al kom ik niet meer terug.
  Amen

 4. Niet van mij, maar uit een boek
  WAT BELANGRIJK IS IS NIET HETZELFDE ALS WAT ER TOE DOET

  Tegen mijn dochter gezegd, die overspannen is, en geld te belangrijk maakt.
  Ik maakte die fout ook, en kreeg een zeer ernstige burn out. (onder andere daardoor, natuurlijk…)

  Ze moet het nog horen…van binnen

 5. Ik denk in lastige onrechtvaardige situaties aan de uitspraak/vraag die ik ooit kreeg:
  Wil je je Gelijk of Geluk?
  Natuurlijk Geluk!

 6. Toen ik jaren geleden in een relatie zat waarbij de focus lag op het nastreven van mijn partners grote droom zei een vriendin tegen mij ‘en jouw dromen dan’
  Ik werd wakker geschud door deze vraag want ik dacht hier nooit over na, was altijd bezig met het anderen naar de zin maken.
  Deze paar woorden veranderde mijn leven ♡

 7. Leuk om mijn gouden quote te delen:

  “Ik sta even stil, en dat is een hele vooruitgang. – Bertolt Brecht-”

  En van een natuurgenezer “wees mild en heb mededogen met jezelf”

  Heerlijk om reacties te lezen.

  “Met de MIR-Methode geef je goud” (Mireille) De zinnen uitspreken voelt nog altijd goed. En het goud is dat het mij steeds dichter bij mijn ware zelf en missie heeft gebracht!

  Veel liefde & kracht voor iedereen gewenst,
  Gabrielle

 8. Jouw uitspraak, tijdens de vrouwenkrachtdag, dat de Dalai Lama heeft gezegd dat de Westerse vrouwen de wereld gaan veranderen. Heeft me vertrouwen gegeven dat de oorlogen echt gaan stoppen. Namaste!

 9. Ik zat jaren geleden in een provinciale werkgroep voor en van Familieleden en vrienden van psychisch zieke mensen. Er was een verzoek om voorlichting, maar iemand die daar woonde wilde het niet zelf doen. Toen vroeg de man mij. Ik zei: dat kan ik niet, heb ik nog nooit gedaan. Hij zei: Piet zegt dat je het kunt. En ik heb het gedaan. me heel goed voorbereid. Piet heeft me aangemoedigd en ik meer zelfvertrouwen. Toen ik na 9 jaar afscheid van de groep nam, hebben ze een herinnerings- boek voor mij gemaakt. Piet had daar een foto van een treinrail die doorliep in geplakt met de woorden er onder: Ik wist dat je het kon. Is me nog steeds heel dierbaar.

 10. Lieve Mireille,
  “Zou je het vanmiddag nog niet even proberen” dat zei mijn moeder toen ik in mijn eerste pauze bij mijn nieuwe werkgever huilend naar huis ben gefietst en helemaal overstuur mijn moeder belde met de woorden: “ik kan niet meer”! Ik ben die middag nog teruggegaan, maar daar is het bij gebleven. Ik kon echt niet meer. Ik was op en later bleek dat ik midden in een burn out/depressie zat. Ondanks het feit dat echtgenoot en moeder mij aanspoorde om het toch nog te gaan proberen, koos ik voor mijzelf en heb ontslag genomen. Jaren later veranderde mijn zoon van baan. Bij zijn thuiskomst na zijn eerste lange dag zag ik gelijk aan hem dat dit niet de plek voor hem zou zijn. De volgende ochtend kwam hij ziek, zwak en misselijk uit zijn bed. “Mam ik kan dit niet meer”. De zin die mijn moeder destijds had uitgesproken schoot door mijn hoofd en ik antwoordde: “dan moet je het niet doen”. Ook hij heeft voor zichzelf gekozen en is op zoek gegaan naar een andere baan. De zin van mijn moeder heeft mij doen inzien dat ik altijd mijn best deed en altijd maar bleef proberen. Hoe graag had ik destijds gehoord dat of mijn moeder of mijn echtgenoot zouden hebben gezegd: stop ermee. De opmerking van mijn moeder heb ik in eerste instantie als teleurstellend ervaren, maar mijn zoon heeft het er nog wel eens over en is heel dankbaar dat ik destijds tegen hem heb gezegd dat hij het niet moest doen. Mijn teleurstelling heeft ervoor gezorgd dat ik niet wilde dat mijn zoon hetzelfde zou overkomen.

 11. Hallo Mireille,
  De voor mij mooiste gouden uitspraak (hij is van Jomanda) luidt: “LIEFDE OVERWINT LIJDEN” !
  Is het niet zo dat ALLE negatieve emoties, hoe menselijk ook, vormen van lijden zijn ?
  Of het nu gaat om gespannenheid, onrust, stress, onzekerheid, ongeduld, ontevredenheid, ergernis, achterdocht, jaloezie, rancune, kwaadheid, verbittering, afschuw, haat ?
  Of om frustratie, schuldgevoel, machteloosheid, apathie, teleurstelling, ongelukkig voelen, eenzaamheid, verdriet, depressie, pijn, angst of wanhoop ?
  (Ter geruststelling: Ik ken gelukkig NOG meer positieve emoties).
  En als je het nu eens van de andere kant, dus met liefde bekijkt/ aanpakt ?
  Waar liefde is kan ONMOGELIJK óók sprake zijn van jaloezie, kwaadheid enz. maar óók niet van angst of wanhoop !! Eerder van vertrouwen, acceptatie, loslaten en VREDE.
  Harry

 12. Mijn dochter zei laatst tegen me: mam, na de scheiding hadden we een tijd weinig geld, hè. Ik heb echter nooit iets gemist. Wat een opmerking, geweldig!!

  Een leidinggevende kwam een keer voor me op toen mijn beoordelaar opmerkte, dat ik wel erg eigenwijs was. Zijn reactie: Marja is helemaal niet eigenwijs; ze doet alleen de dingen op haar eigen wijze, omdat ze snel ziet hoe iets beter kan worden gedaan, dan volgens de voorgeschreven procedure.

  Beide opmerkingen helpen mij in vele situaties om gewoon te blijven proberen mezelf te zijn, al levert dat op dat moment nogal eens kritiek op.

  • Wat een mooi artikel! Het raakt me.
   Mijn ex-baas zei eens Doe maar eens wat minder je best. Ik weet wel dat je je best doet.

   Een oud collega vertelde toen ik twijfelde over het moederschap: Als iemand het kan, dan zijn jullie het. Je hebt een huis en jullie liefde, de rest leer je vanzelf.

   Een goede vriendin zei:
   Ook van te veel leuke dingen kun je burn-out raken.

   Van een tegeltje: Of het gaat goed of je leert er van. Dus het is altijd goed.

   Xxx
   Linda

 13. Mijn dochter is 18. Vaak heb ik me een ‘slechte’moeder gezien of als een moeder die niet goed genoeg was. Ik verontschuldigde me daar laatst voor. Ze Zei: “Mam wil je één ding van me geloven dat je nooit nooit me tekort heb gedaan toen ik jong was en dat je altijd juist zoveel voor me gedaan hebt, en ik me dat steeds meer besef, zeker als ik jeugdverhalen van andere reizigers hier hoor. (Ze was toen op reis)

 14. De gouden zin die mij heeft geholpen kwam van jou Mireille.
  Een aantal jaren geleden zat ik in de allerdiepste put van mijn leven.
  Iemand had me getipt naar een lezing van jou te gaan. In de pauze ging ik even naar je toe. Je nam me in je armen en zei: “Hou vol! We hebben je nodig!” Die knuffel en die woorden kreeg ik van niemand en ik had ze toen zo nodig, al wist ik het niet. Dank je.

 15. “Leg de lat zo hoog dat je er voor onderdoor kunt” was een nieuwjaarswens voor 2017. Heb ik op de wc gehangen, de plek voor bezinning en loslaten.

 16. Samen met mijn broer aan het sterfbed van mijn moeder gezeten. Haar laatste woorden :”Wat een licht”. Deze woorden zullen mij altijd blijven volgen.
  Groetjes

 17. Mijn ervaring is dat gouden zinnen uit een andere bron komen dan onze hersenpan.
  Ze komen vanZelf.

  Ooit had ik een supriseavond.
  Met een vader, moeder drie kinderen, en ik.
  Ik had allerlei kleine dingen en een chocolade sinterklaas en piet.
  Naar wie gaan die?
  Op het laatste moment kwam de keuze vanzelf.
  Ze gingen naar de ouders en niet naar de kinderen.
  Iedereen, inclusief ik, was verrast.
  De moeder bleek nog nooit zoiets gekregen te hebben.

  De vreugde voor mij was dat er een gouden handeling was die vanzelf kwam.

 18. Mijn gouden zin die ik ooit op school heb geleerd en me altijd is bijgebleven “ieder gedrag heeft een reden”
  Ik sta er altijd bij stil wanneer ik me aan iemand irriteer en kan het gedrag veel beter relativeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.