Home » Artikelen » 62. Mensen zijn inspiratoren: ben jij al gek genoeg?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

62. Mensen zijn inspiratoren: ben jij al gek genoeg? — 114 reacties

 1. Ik gaf mijn kinderen wat mijn werkgever ‘een spartaanse opvoeding” noemde, ik noemde het verantwoording bij brengen en laten nemen. En ja, ik was best een harde moeder die zelf ook een harde leerschool heeft gehad. Vertrouwen hebben in mijzelf heb ik nooit geleerd. En ik moedigde mijn kinderen aan vertrouwen te hebben in zichzelf, al zou het met vallen en opstaan gaan. Toen mijn oudste op zijn werk was hoorde hij een collega zeggen, ik vraag het wel aan mijn ouders, ik weet t gewoon niet. Mijn zoon vertelde me later dat hij zo blij was dat ik het aangedurft had om mijn kinderen op “hun bek” te laten gaan zoals hij dat noemde. Dat ze daardoor leerden zelf na te denken en beslissingen te nemen, om voor en tegens tegen elkaar af te wegen. Ik was zo verbaasd om zoiets positiefs te horen, maar ook trots op mezelf, voor het eerst in mijn leven, oprecht trots.

 2. Liefde is een staat van ZIJN

  Die uitspraak brengt me altijd naar mijn kern. Ik ervaar dit ook zo. Ik besef dat wie liefde buiten zichzelf zoek, ze nooit in zijn pure vorm kan ervaren. Wie beseft dat hij onvoorwaardelijke Liefde is, komt onmiddellijk thuis bij zichzelf.
  En vanuit die staat van Zijn(bewustzijn) kun je ondanks alles wat er op je pad komt, toch gelukkig zijn.

 3. Ik ben studiejuf geweest 2 jaar terug, en sommige kinderen daar had ik een klik mee, ze waardeerden mijn persoon.
  Onlangs ging ik even goeiedag zeggen ook dus na schoolse tijd tijdens hun studie. Sommige kinderen omhelsden mij en vroegen of ik terug kwam.
  Zoveel liefde en vriendschap nét een douche !
  Toen ik dat verhaal aan mn oude pa vertelde kreeg ik een brede open glimlach te zien bij hem.
  Alsof iemand zijn innerlijk land opengaat bij hartverwarmende ervaringen !
  2x een bonus
  Dat heeft mij goedgedaan ook al kom ik niet meer terug.
  Amen

 4. Niet van mij, maar uit een boek
  WAT BELANGRIJK IS IS NIET HETZELFDE ALS WAT ER TOE DOET

  Tegen mijn dochter gezegd, die overspannen is, en geld te belangrijk maakt.
  Ik maakte die fout ook, en kreeg een zeer ernstige burn out. (onder andere daardoor, natuurlijk…)

  Ze moet het nog horen…van binnen

 5. Ik denk in lastige onrechtvaardige situaties aan de uitspraak/vraag die ik ooit kreeg:
  Wil je je Gelijk of Geluk?
  Natuurlijk Geluk!

 6. Toen ik jaren geleden in een relatie zat waarbij de focus lag op het nastreven van mijn partners grote droom zei een vriendin tegen mij ‘en jouw dromen dan’
  Ik werd wakker geschud door deze vraag want ik dacht hier nooit over na, was altijd bezig met het anderen naar de zin maken.
  Deze paar woorden veranderde mijn leven ♡

 7. Leuk om mijn gouden quote te delen:

  “Ik sta even stil, en dat is een hele vooruitgang. – Bertolt Brecht-”

  En van een natuurgenezer “wees mild en heb mededogen met jezelf”

  Heerlijk om reacties te lezen.

  “Met de MIR-Methode geef je goud” (Mireille) De zinnen uitspreken voelt nog altijd goed. En het goud is dat het mij steeds dichter bij mijn ware zelf en missie heeft gebracht!

  Veel liefde & kracht voor iedereen gewenst,
  Gabrielle

 8. Jouw uitspraak, tijdens de vrouwenkrachtdag, dat de Dalai Lama heeft gezegd dat de Westerse vrouwen de wereld gaan veranderen. Heeft me vertrouwen gegeven dat de oorlogen echt gaan stoppen. Namaste!

 9. Ik zat jaren geleden in een provinciale werkgroep voor en van Familieleden en vrienden van psychisch zieke mensen. Er was een verzoek om voorlichting, maar iemand die daar woonde wilde het niet zelf doen. Toen vroeg de man mij. Ik zei: dat kan ik niet, heb ik nog nooit gedaan. Hij zei: Piet zegt dat je het kunt. En ik heb het gedaan. me heel goed voorbereid. Piet heeft me aangemoedigd en ik meer zelfvertrouwen. Toen ik na 9 jaar afscheid van de groep nam, hebben ze een herinnerings- boek voor mij gemaakt. Piet had daar een foto van een treinrail die doorliep in geplakt met de woorden er onder: Ik wist dat je het kon. Is me nog steeds heel dierbaar.

 10. Lieve Mireille,
  “Zou je het vanmiddag nog niet even proberen” dat zei mijn moeder toen ik in mijn eerste pauze bij mijn nieuwe werkgever huilend naar huis ben gefietst en helemaal overstuur mijn moeder belde met de woorden: “ik kan niet meer”! Ik ben die middag nog teruggegaan, maar daar is het bij gebleven. Ik kon echt niet meer. Ik was op en later bleek dat ik midden in een burn out/depressie zat. Ondanks het feit dat echtgenoot en moeder mij aanspoorde om het toch nog te gaan proberen, koos ik voor mijzelf en heb ontslag genomen. Jaren later veranderde mijn zoon van baan. Bij zijn thuiskomst na zijn eerste lange dag zag ik gelijk aan hem dat dit niet de plek voor hem zou zijn. De volgende ochtend kwam hij ziek, zwak en misselijk uit zijn bed. “Mam ik kan dit niet meer”. De zin die mijn moeder destijds had uitgesproken schoot door mijn hoofd en ik antwoordde: “dan moet je het niet doen”. Ook hij heeft voor zichzelf gekozen en is op zoek gegaan naar een andere baan. De zin van mijn moeder heeft mij doen inzien dat ik altijd mijn best deed en altijd maar bleef proberen. Hoe graag had ik destijds gehoord dat of mijn moeder of mijn echtgenoot zouden hebben gezegd: stop ermee. De opmerking van mijn moeder heb ik in eerste instantie als teleurstellend ervaren, maar mijn zoon heeft het er nog wel eens over en is heel dankbaar dat ik destijds tegen hem heb gezegd dat hij het niet moest doen. Mijn teleurstelling heeft ervoor gezorgd dat ik niet wilde dat mijn zoon hetzelfde zou overkomen.

 11. Hallo Mireille,
  De voor mij mooiste gouden uitspraak (hij is van Jomanda) luidt: “LIEFDE OVERWINT LIJDEN” !
  Is het niet zo dat ALLE negatieve emoties, hoe menselijk ook, vormen van lijden zijn ?
  Of het nu gaat om gespannenheid, onrust, stress, onzekerheid, ongeduld, ontevredenheid, ergernis, achterdocht, jaloezie, rancune, kwaadheid, verbittering, afschuw, haat ?
  Of om frustratie, schuldgevoel, machteloosheid, apathie, teleurstelling, ongelukkig voelen, eenzaamheid, verdriet, depressie, pijn, angst of wanhoop ?
  (Ter geruststelling: Ik ken gelukkig NOG meer positieve emoties).
  En als je het nu eens van de andere kant, dus met liefde bekijkt/ aanpakt ?
  Waar liefde is kan ONMOGELIJK óók sprake zijn van jaloezie, kwaadheid enz. maar óók niet van angst of wanhoop !! Eerder van vertrouwen, acceptatie, loslaten en VREDE.
  Harry

 12. Mijn dochter zei laatst tegen me: mam, na de scheiding hadden we een tijd weinig geld, hè. Ik heb echter nooit iets gemist. Wat een opmerking, geweldig!!

  Een leidinggevende kwam een keer voor me op toen mijn beoordelaar opmerkte, dat ik wel erg eigenwijs was. Zijn reactie: Marja is helemaal niet eigenwijs; ze doet alleen de dingen op haar eigen wijze, omdat ze snel ziet hoe iets beter kan worden gedaan, dan volgens de voorgeschreven procedure.

  Beide opmerkingen helpen mij in vele situaties om gewoon te blijven proberen mezelf te zijn, al levert dat op dat moment nogal eens kritiek op.

  • Wat een mooi artikel! Het raakt me.
   Mijn ex-baas zei eens Doe maar eens wat minder je best. Ik weet wel dat je je best doet.

   Een oud collega vertelde toen ik twijfelde over het moederschap: Als iemand het kan, dan zijn jullie het. Je hebt een huis en jullie liefde, de rest leer je vanzelf.

   Een goede vriendin zei:
   Ook van te veel leuke dingen kun je burn-out raken.

   Van een tegeltje: Of het gaat goed of je leert er van. Dus het is altijd goed.

   Xxx
   Linda

 13. Mijn dochter is 18. Vaak heb ik me een ‘slechte’moeder gezien of als een moeder die niet goed genoeg was. Ik verontschuldigde me daar laatst voor. Ze Zei: “Mam wil je één ding van me geloven dat je nooit nooit me tekort heb gedaan toen ik jong was en dat je altijd juist zoveel voor me gedaan hebt, en ik me dat steeds meer besef, zeker als ik jeugdverhalen van andere reizigers hier hoor. (Ze was toen op reis)

 14. De gouden zin die mij heeft geholpen kwam van jou Mireille.
  Een aantal jaren geleden zat ik in de allerdiepste put van mijn leven.
  Iemand had me getipt naar een lezing van jou te gaan. In de pauze ging ik even naar je toe. Je nam me in je armen en zei: “Hou vol! We hebben je nodig!” Die knuffel en die woorden kreeg ik van niemand en ik had ze toen zo nodig, al wist ik het niet. Dank je.

 15. “Leg de lat zo hoog dat je er voor onderdoor kunt” was een nieuwjaarswens voor 2017. Heb ik op de wc gehangen, de plek voor bezinning en loslaten.

 16. Samen met mijn broer aan het sterfbed van mijn moeder gezeten. Haar laatste woorden :”Wat een licht”. Deze woorden zullen mij altijd blijven volgen.
  Groetjes

 17. Mijn ervaring is dat gouden zinnen uit een andere bron komen dan onze hersenpan.
  Ze komen vanZelf.

  Ooit had ik een supriseavond.
  Met een vader, moeder drie kinderen, en ik.
  Ik had allerlei kleine dingen en een chocolade sinterklaas en piet.
  Naar wie gaan die?
  Op het laatste moment kwam de keuze vanzelf.
  Ze gingen naar de ouders en niet naar de kinderen.
  Iedereen, inclusief ik, was verrast.
  De moeder bleek nog nooit zoiets gekregen te hebben.

  De vreugde voor mij was dat er een gouden handeling was die vanzelf kwam.

 18. Mijn gouden zin die ik ooit op school heb geleerd en me altijd is bijgebleven “ieder gedrag heeft een reden”
  Ik sta er altijd bij stil wanneer ik me aan iemand irriteer en kan het gedrag veel beter relativeren.

 19. Mijn broer schreef, toen ik 8 was, in mijn poëzie album; ” Doe wat ge wilt, de mensen kletsen toch.” Een leidraad voor me geworden… ik doe wat ik wil en wat ik leuk vind….

 20. Door die ene stomme zin veranderde heel mijn situatie Ik was toen 62 jaar mijn man 61.In onze vriendenkring waren er plots veel ruzies en daaropvolgend scheidingen .plots ook sterfgevallen een koppel man en vrouw kon plots een hij goed babbelen ik was in die tijd nogal veel alleen en soms wat depressief ook na een levensbedreigende ziekte van mijn dochter en ongelukken van mij door chronische stress in de klinek voor brueken ,operaties (4) kortom ik zat niet goed in mijn vel daardoor. TOEN STIERF plots een man van een ander bevriend koppel ttz mij man kon het altijd heel goed vinden met die vrouw .
  Ik sloeg in paniek want ze kwam heel veel bij ons terwijl ik in de kliniek was hij ging ook veel ze had geen verdriet want ze had een slecht huwelijk gehad zei ze.Ze ging ook veel mee met ons gaan eten hij stond haar bij voor alle problemen ook met haar grote kinderen. ho jij zou een goede vader zijn voor mijn zoon zei ze.Ze was 10 jaar jonger dan ik en nogal wulps. hij zei tegen sommige mensen dat is mijn lief enz…. je kunt raden ik werd jaloers en op een receptie van de geboorte van een kleinkind vloog het er bij uit ik kon niet meer maar k heb al zo lang erge schuldgevoelens dat ik er ziek van ben. hij was woedend is alleen gaan wonen en heeft dan openlijk gezegd dat hij die voor vriendin neemt hoe kinderachtig. gGij hebt gezegd dat ik een lief heb wel ik heb er nu ene……….hij blijft de baas gaat nu met haar alleen eten en veel op reis en ik zie het niet meer zitten. hij wil me niet vergeven en verteld dat ik toch altijd ziek ben ik ben een schim geworden mijn MIR-Methode begeleidster helpt mij maar ik ga kapot van verdriet en schuld dank u Mireille

  • Beste Miejef,
   Je bent in een rouwproces, zo te lezen. Je hebt veel meegemaakt en te verwerken. Ik ben blij dat je bij een MIR-Methode begeleidster bent. Wanneer ze wil, kan ze contact met mij opnemen, mocht het nodig zijn. Ik vermoed dat je jezelf helemaal opnieuw moet gaan vinden. En jezelf vergeven. Geen schuldgevoelens. Je deed wat je kon en hopelijk draait het ooit weer een betere kant uit. Veel sterkte en veel zachtheid gewenst voor je!
   Groetjes, Mireille

 21. Mijn gouden zin heb ik eens gelezen in een boek over overvloed. ” wie zou ik zijn als ik dit probleem niet had.” ik voel me sterker krachtiger, zelfbewuster en kan zo beter het probleem aanpakken. In combinatie met MIR een goede combinatie.

 22. Toen ik mijn vader, op zijn sterfbed vroeg wanneer hij in zijn leven het meest gelukkig was geweest antwoordde hij: “toen jullie geboren werden”(jullie zijn mijn 2 broers en ik).
  Deze zin is voor mij zo ontzettend belangrijk geworden. De zin geeft me zelfvertrouwen en ik ervaar het als een eer dat ik dat voor mijn vader betekent heb.

 23. Lieve allemaal,
  Toen ik weer eens alle kanten uitvloog door mij enthousiasme en geen vaste bodem onder mijn voeten leek te krijgen, stuurde mijn vader mij een een kaart van Loesje met de woorden: met beide benen op de grond kom je geen stap verder.
  Hartelijke groet, Lisenka

  • Beste Lenneke,
   Voor sommige mensen is het onderwijs te zwaar. Mijn vader had al 3 fusies met andere scholen achter de rug in een ruige buurt van de stad. Hij hield het op zijn leeftijd niet meer vol. Laat je uiteraard niet ontmoedigen door mijn woorden! Veel succes!
   Groetjes, Mireille Mettes

 24. Hoi Mireille,

  Met veel enthousiasme doe ik de MIR-Methode.
  Na een volledige borstamputatie, dacht ik nog eens 13 uur onder het mes te moeten voor een reconstructie.
  maar de uitspraak van mijn man “jij blijft voor mij het mooiste meisje van de wereld ook zonder borsten” “ïk hou van jou om wie je bent” en “je bent er nog daar geniet ik iedere dag van”
  Als dat geen liefde is.

  De MIR heeft al veel goeds gebracht hier.

  bedankt

 25. Mijn ‘gouden’zin:
  Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.
  Dus als je wilt dat iets veranderd, moet je het echt anders gaan aanpakken!
  Thnx voor de MIR methode!

 26. Hoi Mireille,
  dankbaar voor de MIR-Methode ben ik in alle opzichten ik lijk wel een ander mens geworden.Ik wil dan ook graag eens naar je lezing binnenkort.
  Voor nu heb ik een vraag.In een van je begeleidingsmails kon ik een link aanklikken over een boek.De inhoud ging over een buitenlandse ex-arts die zijn beroep niet meer uitoefende en het boek schreef omdat hij het niet eens was met de winstmakende pharmaceutische industrie.Helaas ben ik de titel vergeten.Volgens mij was de titel: Wat wij niet mogen weten…Zou het boek graag in bezit willen hebben.Kun jij me helpen?

  Groeten Henny

  • Hallo Henny,

   Het boek wat jij bedoelt heet; Wat u niet mag weten over uw gezondheid. Van Dr. Gabor Lenkei. {www.lenkeiboeken.nl}
   Het boek is nog gewoon tekoop, bij zie voorstaande, maar geloof ook bij succes boeken.nl
   Ik heb het zelf ook, het was volgen mij heel goedkoop, rond een tientje dacht ik. Maar dat weet ik niet helmaal zeker.

   Lieve groet Marina.

 27. Bedankt allemaal voor de mooie gouden woorden!

  Mijn collega Cor zei “We bezitten onze kinderen niet. We hebben ze slechts te leen.”
  Deze zin helpt mij om mijn kinderen te kunnen loslaten zodat ze hun eigen weg kunnen gaan.

  Toon Hermans schreef:
  Liefde, vreugde of verdiet
  Wat op je weg komt weet je niet
  Dus kijk maar niet zo ver vooruit
  Het heeft geen zin, je ziet geen fluit

  Goed= goed

  De dingen simpel houden is vrij moeilijk. De dingen moeilijk maken is daarentegen vrij simpel.Www.ja-maar.nl

  Het is beter iets moois te verliezen, dan dat je het nooit hebt gehad. Rowwen Heze

  Spiritueel zweverig? Het is net het tegenovergestelde: proberen met beide benen op de grond te staan, te aarden. Bij je gevoel blijven.

  Liefs,
  Linda

 28. Mireille, sinds 4 weken doe ik heel trouw de MIR-methode omdat ik na heel veel trainingen en therpie-sessies bedacht dat ik nu wel zo ver was om zelf aan de slag te gaan. DE heling is begonnen en behoeft nog voortgang. Onlangs zei mijn vriendin , die ik al meer dan vijftig jaar ken: “Je blijft maar in die jeugdtrauma’s hangen, maar zet er nu toch eens een punt achter”. Deze opmerking sloeg bij mij in als een bom en tijdens het vaartochtje over het Veerse Meer heb ik de pijn van het onbegrepen kind met een zee van tranen kunnen loslaten. Ik besefte dat ik haar dankbaar moest zijn dat ze precies aanraakte wat voor mij nodig bleek te zijn.Ik voelde dat ik verdriet en boosheid wist te transformeren in liefdeskracht. De reacties die ik heb gelezen lijken daarop neer te komen: Door een liefdevolle gouden uitspraak kun je dingen transformeren in liefdeskracht. Bedankt voor alle waardevolle begeleidingsmails, ik ben er zeer blij mee.
  Liefdevolle groet van Marja

  • Beste Marja,
   Prachtig om te lezen! Als een ander uit liefde je zo’n sterke boodschap geeft, kan die inderdaad een stuk bevrijding geven. Blij voor je!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

  • Dankjewel voor je verhaal. Het is een pijnlijke opmerking die ik maar al te goed ken. Pas sinds een paar weken weet ik dat ik geen alleengeboren tweeling ben, maar ben overgebleven van oorspronkelijk een 3-ling. Ik ben blij dat ik in het verleden bleef hangen zodat ik dit nu kan zien. Steeds als ik mijn eigen plek in neem ‘hoor’ ik mijn nooit eerder genoemde broertje en zusje heel veel plezier hebben, wat mij vervolgens heel blij maakt!
   Zo helpt jouw gouden zin ook mij weer… Dankjewel Marja!
   Dikke knuffel voor ieder die dit leest

 29. Dag Mireille
  Ik ben,ik meen in april ,naar je lezing in Assen geweest. Ik was daarvoor al met je methode begonnen. In principe omdat ik me in ‘ t algemeen fitter wilde voelen en af wilde komen van een aantal lichamelijke klachten, vermoeidheid. ‘ t kllinkt alsof ik een lopend wrak ben maar integendeel ,ik sta midden in het leven en kan er bij tijd en wijle goed van genieten.
  Ik heb alleen het onbestemde gevoel dat ,ondanks het feit dat ik de methode tot vrij kort geleden dagelijks uitoefende , ” het” me niet echt bereikt. Een aantal klachten zijn toegenomen en nemen ook niet echt af. Toch heb ik het idee dat dit wel een weg voor mij is( alhoewel niet de enige!)
  Wat zou jij me adviseren?
  Groeten
  Bernd

  • Beste Bernd,
   Zou je een keer naar een MIR-Methode begeleider willen gaan om eens te laten uitzoeken of er een blokkade is die jou nog teveel in de weg zit? Ik denk dat de MIR-Methode wel wat voor je kan doen en hoop dat als het je duidelijker is waarom je nog zo weinig merkt, je het langer kunt volhouden.
   Veel succes!
   Mireille Mettes

 30. Lieve Mireille.
  Ik zit zo danig in de knoop door het verleden, een verleden, dat ik maar niet kan loslaten. Hoe kan men echt loslaten? Ik doe de MIR methode nu al sinds 12 juni, ik weet niet goed of ik me nu beter voel of niet, wat scheelt er toch met mij, wat doe ik verkeerd?? Kan zo moeilijk beslissen wat ik nu echt wil, het gaat over verhuizen, ik woon in een appartement maar er is te veel lawaai van horeca in de buurt. Wil hier weg maar kan maar niet beslissen waar ik wil wonen, heb er zoveel stress door. Huis kopen of laten bouwen? ik ben 77j is dat aan te raden om nu nog te bouwen. Ik weet het, zou dat zelf moeten beslissen maar het lukt maar niet. Wil kort bij winkels wonen om te voet boodschappen te kunnen doen.
  Ik geraak er maar niet uit, moet ook alles alleen beslissen, dat was vroeger geen probleem, heb 5 kinderen alleen groot gebracht maar zie nu in dat ik fouten gemaakt heb waar ik enorm spijt van heb. Naar het schijnt moet ik me zelf vergeven, maar ook dat lukt niet. Grote problemen met jongste zoon, sinds de dood van zijn jongste zus. ik heb bij hem de demonen laten wegnemen van op afstand en hoop nu op beterschap.
  Geloof jij daarin dat het mogelijk is zo iemands gedrag te verbeteren.
  Ik moet deze reactie stoppen alhoewel ik nog zo veel te zeggen heb. Ik zou te veel beslag leggen op je kostbare tijd.
  Help me AUB.
  Heel veel liefs
  Nelly

  • Beste Nelly,
   Dit soort grote beslissingen nemen, heeft vaak tijd nodig. Ga gewoon door met de 9 stappen, want daarin zitten ook de antwoorden om beslissingen te kunnen nemen, bijvoorbeeld in de meridianen. Probeer te gaan zien waar je zou willen wonen. Is het hoog/laag? Wat is je uitzicht? Wat hoor je? Als je dan de MIR-Methode blijft doen zal ook bij stap 9 ‘Missie verduidelijken’ je missie rondom wonen duidelijker worden.
   Ik heb teveel positieve resultaten meegemaakt met het weghalen van negatieve energieën om het te negeren, dus ja, ik geloof erin. Ik heb een tijd terug een artikel geschreven over jezelf vergeven. Zou je dat eens willen lezen en een week willen doen? Daarnaast zou ik je willen vragen om een keer naar een MIR-Methode begeleider te gaan, wanneer dit wanhopige gevoel te lang blijft aanhouden.
   Veel sterkte en veel zelfliefde gewenst!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 31. Hallo Mireille, bedankt voor deze interessante nieuwsbrief.
  Ik doe nog steeds de MIR Methode en blijf m aanbevelen aan vrienden familie.
  Mijn zin:
  Perfectie bestaat uit het accepteren van het onperfecte.
  Lieve groeten, Wilma

 32. …”Je gevoel is de waarheid”…door mijn “vriendje”
  …”Het is zoals het is”…een “oude” gouden zin
  …”Ik begrijp niet zo goed waar jij je zo druk om maakt.”…door mijn kleine nichtje
  …”Zo daar komt iemand binnen.”..Jan van de opleiding Mimakkus de manier waarop hij dit zei met zijn volledige aandacht en passende lichaamstaal deed me blozen, ik voelde dat dit niet ging om uiterlijk of andere zaken maar om zaken die ertoe doen.

  en zo zijn er nog heel veel…wanneer je luistert naar de mensen om je heen. Dank je wel Lieve Mireille voor jouw woorden, altijd krachtig, altijd oprecht…je tovert altijd een glimlach bij mij, bijna altijd herkenning…wauw waar heb je dat geleerd?? Blijf betoveren! Harte groet Karoline

 33. Dag Mireille,
  Even tegen je zeggen dat ik de MIR methode al een tijd doe…
  Ik voel me rustiger en mijn bloeddruk is gedaald.
  Dank voor de geweldige inspiratie en je inzet.

  Hartegroet,
  Janny.

  • Beste Janny,
   Wat fantastisch voor je! Bijzonder, hoor! Zou je het misschien bij de ‘resultaten’ willen schrijven? Dankjewel!
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 34. Mijn vader zei vroeger tegen mij (hij is in 1995 overleden): leg die lat toch niet zo hoog meisje. Ik hoor het hem steeds zeggen als ik te veel hooi op mijn vork neem.
  Mijn overleden man heeft ooit gezegd na een moeilijke periode in ons huwelijk: “Ik dacht dat je een lammetje was, maar je bleek een leeuwin te zijn”. Dat gaf mij de bevestiging dat ik voor mijzelf kon opkomen als dat nodig was.

 35. Hallo Mireille,

  Ik heb van mijn vader de volgende wijze woorden gekregen: “Als je hart zegt dat het goed is doe het dan.” Ik heb deze raad dan ook in mijn hart gesloten en denk er nog regelmatig aan terug als er knopen doorgehakt moeten worden.

  Liefs, Gonnie

 36. Lieve Mireille,
  Ook ik ben een fan van M Williamsson en ken de meeste van haar boeken.
  En haar woorden ,vooral deze zin’we zijn niet bang voor het donker”We zijn bang voor het licht, de GROOTHEID in onszelf.Deze woorden maken diepe indruk en ik kan zeggen,Ik begin me aardig goed te voelen in het licht!!
  lieve groet,Rose

 37. Hallo Mireille en alle lezers en lezeressen.
  Wat ik voor mijzelf een prachtige opsteker vind, is een gechannelde boodschap (P’taah, van de Pleïaden), waarin hij het volgende aan ons meegeeft:
  Verantwoordelijkheid is: antwoorden op dat wat je hart doet zingen!
  Als je echt doet wat je hart laat zingen, beantwoord je aan wie je bent. Dan maak je de wereld gelukkig.
  Ik heb heel veel meegemaakt in mijn leven en het beste is nog wat mijn huidige lief tegen mij zegt: ik hou van je zoals je bent. En de woorden van P’taah, die in mijn atelier hangen zodat ik ze elke dag kan lezen, helpen me om trouw te blijven aan wat vanuit mijn ziel komt. Vandaar dat ik dit hier opschrijf: lieve mensen, wees trouw aan jezelf, trouw aan wie je van binnen bent, dan doe je vanzelf wat je hart laat zingen. ik wens jullie allen veel liefde en vreugde toe.

 38. Tijdens een beeldhouw les vertelde mijn leraar dat hij eens een opdracht had gekregen en de opdrachtgever was heel tevreden, maar vond het gevraagde bedrag erg hoog. U hebt er maar een paar uur aan gewerkt zij deze persoon. Dat is niet juist, zij mijn leraar ik heb er 45 jaar over gedaan.

  HART-elijke groet,

  Cees.

  • Hallo Mireille

   Soms is een enkel woord al inspirerend.
   Bijvoorbeeld het woord “ont-moeten”. Dat betekent het moeten achterwege laten.
   Als dat lukt creëer je automatisch ruimte voor je zelf en naar anderen toe.
   Dan hoef je niet zozeer een persoonlijkheid te zijn. Persona komt ui het Grieks en dat betekent “masker”. Dus weg er mee met dat moeten en met die maskers en gewoon zijn die je bent.
   Zo schep je ook ruimte om je te “ont-wikkelen”. Als men met die wikkels blijft zitten, dan worden veel dingen “in-gewikkeld”.

 39. Mijn haptotherapeute zei mij kortgeleden “Als je JA wilt zeggen, moet je ook NEE kunnen zeggen”. Diezelfde dag las ik ook ergens “Volg je hart, want dat klopt”.
  Mijn relatie heb ik inmiddels verbroken en dat heeft mij zoveel opluchting gegeven.
  Alleen vind ik het jammer dat mijn familie mij daar op veroordeelt. Mijn vader zei mij zelfs dat ik nooit een partner zou kunnen krijgen. En ondanks ik bijna 40 ben, moet ik dat toch even een plekje geven.
  De MIR-Methode heb ik reeds weer opgepakt. Dank Mireille voor je inspirerende woorden.

 40. Tijdens een moeilijke echtscheiding zei mijn vader tegen mij: iedereen maakt fouten, als je de deur dichtslaat geef je nooit iemand de kans om op zijn fouten terug te komen. Ik heb de deur op een kier gehouden en na 25 jaar de kans gehad alles wat gebeurt is in mijn toenmalige huwelijk uit te praten inclusief de excuses gekregen van mijn toenmalige man over de manier waarop het gegaan was.
  Een mooi gezegde van mijn moeder was: je moet nog veel leren eer je vingers even lang zijn…

  • Beste Veva,
   Wat ben ik blij voor je dat je de wijsheid van je vader hebt aangenomen! Prachtig om dit na 25 jaar mee te maken, voor jullie beiden. Dat gezegde van je moeder kende ik nog niet, moest hardop lachen!
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille Mettes

 41. Vanmorgen trok ik een ‘open hart kaart’. Die van vandaag was Liefde. Als je een dilemma hebt of je weet niet wat te doen, stel jezelf dan de vraag: Wat zou liefde doen?

 42. Dankjewel voor al jullie reacties! Ik lees ze allemaal voordat ze op de site geplaatst worden en ze inspireren me! Ik geef niet overal een antwoord op en hoop dat jullie dat begrijpen. Dank jullie wel voor het schrijven! Jullie inspireren ongetwijfeld weer vele anderen!
  Hartelijke groetjes,
  Mireille Mettes

  • Grappig om al die inspirerende zinnen te lezen.
   Zelf heb ik tijdens opleidingen 2 zinnen gekregen, die als mantra’s bleven hangen:
   “misschien moet je het beeld loslaten, Angelique”
   en
   “misschien moet je niet meer begrepen willen worden”.
   Beide blijven voor mij inspirerend om niet eerst een beeld te creëren en vervolgens te kijken hoe ik dat beeld in kan vullen. En om mijn hart te volgen zonder daarbij begrip nodig te hebben van mijn omgeving.

  • Ja, dit is erg genieten, zoveel inspiratie.
   Zelf wordt ik wel al eens uitgelachen als ik dingen zeg die mensen (nog) niet begrijpen.
   Onlangs zag ik (voor mij althans) een gouden zin: Het volk fluit me uit, maar als ik
   thuiskom, applaudisseer ik voor mezelf.
   Dankje Mireille, voor de MIR-Methode en je inspirerende nieuwsbrieven.
   Liefs, Liliane.

 43. Onlangs las ik ergens een zin die ik daarna nog vaak in mezelf heb herhaald. Ik wil me nog wel eens ergeren aan mensen en situaties.
  De zin luidde: Wie zich niet ergert, maar verwondert, wordt geen 80 maar 100. Vanwege het rijmen is het makkelijk te onthouden en wat scheelt het om je te verwonderen in plaats van je te ergeren! Een heel andere energie en zonder oordeel. Ik ben echt blij dat iemand deze zin heeft gedeeld, zodat ik hem kon lezen.

  • Beste Elske,
   Ha, weer zo’n fantastische gouden zin! Ik krijg een hele tegelwand thuis! Dankjewel voor het delen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Deze zin is zeker goud waard .ik doe het zelf ook,ik erger me nergens aan.Verspilde energie.

 44. ik ben net, na vele jaren gezondheidsklachten, weer wat aan het ‘genezen’… Ben ook net anderhalve week geleden gestart met de MIR-methode ”alle tekorten aanvullen en basisbehoeften aanvullen’… merk wel een enorme toename weer op van mijn allergie-klachten, maar op een of andere manier ben ik er ‘rustiger’ onder… Ook lijkt het of ik tegenover mijn vriend minder ‘behoeftig’ aan het worden ben dat ik perse zijn ‘aandacht’ en ‘nabijheid’ ”nodig” heb om te kunnen ‘functioneren’ (ik voel een ‘lichte’ verandering hierin)…
  Een inspiratie zin die ik afgelopen jaar van een therapeut hoorde heeft ook bij mij iets losgemaakt. Hij zei tegen mij ”hoelang wil jij nog in jouw eigen gecreeerde gevangenis blijven” Hij zei ook ”ik kan je daar wel blijvend op komen zoeken, maar de deuren staan gewoon naar buiten toe open hoor…”

  Dat heeft uiteindelijk heel veel met en bij mij gedaan, dat ik langzaamaan weer durf op te gaan staan….

  Al lijkt het aan ‘mijn buitenkant’ dat ik veelal extravert en spontaan ben… diep van binnen heb ik gevoeld dat er heel veel angst bij mij zit, voor afwijzing, maar ook voor al het ‘negatieve’ op aarde…

  Vrijdag aanstaande begin ik met de totale MIR-methode (alle 9 zinnen…) ik ben heel benieuwd!! In ieder geval alvast bedankt Mireille voor deze vrijgeving van hulp aan genezing aan alle mensen. Echt heel mooi en bijzonder ♥

  • Beste Babs,
   Ik verheug me enorm op wat er nog in jou zit! Wat mooi dat je zo dapper bent om zo naar jezelf te kijken! En wat een confronterende gouden zin heb je ontvangen van je therapeut! Super dat je het kon horen en er iets mee kon doen! Ik hoor graag hoe het met je gaat wanneer je een tijdje de 9 stappen hebt gedaan.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

   • Hoi Mireille,
    dankjewel 🙂 En ik zal je volgende maand berichten hoe eea gaat/verlopen is, ben zelf ook heeel benieuwd!!! bijzonder dit…
    liefs, Babs

 45. Toen ik ooit eens heel erg in de knoop zat met mezelf, belde ik in opperste wanhoop mijn moeder en vertelde haar dat ik ‘Het niet meer wist’ Ik belde mijn moeder eigenlijk nooit met mijn problemen en toch zei ze iets wat me de rest van mijn leven is bij gebleven en me ook diverse keren echt geholpen heeft. Ze zei het volgende: “Wat je ook doet, verlies nooit het geloof in jezelf!!”
  Dank je wel voor je mooie MIR-Methode Nieuwsbrieven.
  Een lieve groet,
  Jenny.

  • Beste Jenny,
   Ja, wat een prachtige uitspraak! Ik ga er denk ik maar een tegeltje voor aan de muur van laten maken! Dankjewel voor het delen!
   Groetjes!
   Mireille Mettes

 46. Hallo Mireille, Weer een prachtig artikel!
  De zin die mij heel veel moed en vertrouwen heeft gegeven zei mijn vriend, Hub, eens tegen mij.
  Destijds had Jan, de vriend van mijn moeder kanker. Ik deed toen juist de Universele Energie cursus met het niveau waarbij je mensen op afstand energie kan/mag doorgeven. Jan had daar zoveel vertrouwen in dat hij aan iedereen vertelde dat ik hem beter ging maken. Hoe vaak ik hem ook uitlegde dat ik het niet in de hand had of hij beter ging worden. Bleef hij het toch volhouden, ik denk dat het hem hoop gaf. Zijn woorden legden zo’n druk op mijn schouders dat ik er op een gegeven moment, huilend, doorheen zat. Hub zei toen de volgende woorden: “Karin, God heeft je tot nu toe geholpen en dat zal hij blijven doen”. Hoewel we helemaal niet zo gelovig zijn en geen idee hadden waar die woorden vandaan kwamen, want dat was niets voor hem om zoiets te zeggen, hebben die woorden mij heel veel kracht gegeven en nog steeds trouwens. Gewoon het weten en vertrouwen dat er voor mij/ons gezorgd wordt.
  Jan is helaas aan de kanker overleden, gelukkig zonder pijn. Maar die woorden geven mij nog steeds kracht en vertrouwen als het even moeilijk is.
  Groetjes, Karin.

  • Beste Karin,
   Ja, in dit soort situaties kun je enorm veel druk voelen. Wat fijn dat juist Jan jou daarbij zo goed kon steunen met zijn gouden zin! En je weet natuurlijk nooit hoeveel je hem hebt kunnen steunen in zijn laatste levensweken!
   Dankjewel voor het delen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 47. Na een huwelijk waarin ik alleen maar gaf, leerde ik een andere man kennen. Ik ging door met pleasen en zorgen voor hem zoals ik gewend was naar mijn (inmiddels) ex man.
  Hij zei op een gegeven moment tegen mij: “Inge, ik heb al een moeder gehad. Ik wil een partner. Iemand die naast me staat en gelijk is met mij. Iemand die samen met mij dingen wil doen. Samen de tuin, samen het eten, samen de auto. Niet iemand die dingen voor mij doet. Ik hou van je om wie je bent, niet om wat je voor me doet!”
  Dat voelde ik tot in mijn diepste zijn…

 48. Hallo Mireille,

  Een vraag voor jou, maar niet over bovenstaand onderwerp.
  Weet jij hoe je het beste zgn. “nieuwetijdskinderen” kunt benaderen?
  Volgens mij moet je deze kinderen liefdevol, met veel aandacht en
  begrip benaderen; ik begrijp ook dat het niet eenvoudig is om in
  een hectisch gezin deze benadering te kunnen volhouden.
  Graag wil ik weten hoe jij hierover denkt.
  Bij voorbaat hartelijk dank,
  Inge

  • Beste Inge,
   Mooie vraag! Ik ben zelf geen expert in nieuwetijdskinderen, maar hoe ik het zie is dat je deze kinderen als volwaardig moet behandelen. Geen smoesjes voorschotelen. Geen machtsvertoon, ‘omdat ik het zeg!’, want autoritair gedrag accepteren ze niet. Oprecht met elkaar praten, dus ook zeggen dat jij moe bent en dat ze nu echt even moeten meewerken. Duidelijkheid geven in wat je plannen zijn. Bereid zijn om regels of gewoontes te veranderen. Open staan voor wat zij je te zeggen hebben en het serieus nemen. Ze kunnen soms zulke rake dingen zeggen! En tot slot: als er probleemgedrag is bij kinderen, vooral jezelf onderzoeken, want grote kans dat ze je iets proberen duidelijk te maken. Dat je meer rust moet nemen, dat je wat flexibeler moet zijn, dat je je onzekerheid mag loslaten, dat je eens voor jezelf moet opkomen, dat soort dingen.
   Er zijn verschillende websites te vinden waar meer te vinden is over nieuwe tijdskinderen. Mochten er hier lezers zijn die kunnen aanvullen, dan graag! En dankjewel voor je vraag! Je kinderen zullen je er dankbaar voor zijn! Ik ben zelf ook erg gecharmeerd van de methode Fluisterkind, dat nu Presentchild heet: http://www.fluisterkind.nl.
   Ik hoop dat je doorgaat met je zoektocht en vele antwoorden zult vinden!
   Veel geluk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • Beste Mireille,

    Dank voor je reactie over het nieuwetijdskind. Ik heb een zoon van inmiddels 15, en ben nu 11 jaar alleen met hem. Eigenlijk al vanaf zijn geboorte is het altijd een eigenzinnig kind geweest. Hij had het talent om juist datgene te doen wat niet kon op een moment dat het al helemaal niet uitkwam. Ik kon moeilijk omgaan met het feit dat hij zich niet kon en wilde onderwerpen aan wat voor soort autoriteit dan ook, of het nu de zwemjuf was die hem zei hoeveel baantjes dat hij moest zwemmen, of de juf van de basisschool die hij niet kon uitstaan. Zelf ben ik streng opgevoed en heb daar nog last van. Een opmerking die mijn moeder wel eens zei was, je kunt maar beter varkens trekken dan kinderen. Nou, dat hakte er wel in. Er was geen ruimte voor inspraak of eigen mening. Dat mijn autoriteit als moeder soms ook niet geaccepteerd werd vond ik bijzonder moeilijk. Behalve als ik b.v. vroeg aan hem: hoe zou jij dat doen, of, wat vindt jij hiervan. En inderdaad kon hij dan, zoals jij ook aangeeft, in weinig woorden bepaalde zaken haarscherp neerzetten. Hij is nu met 15 jaar in zijn doen en laten al volwassen, zo lijkt het wel. Krijg nu regelmatig kritiek en aanwijzingen te horen dat ik me niet zo druk moet maken, of dat ik te wanhopig ben. Maar hij geeft me ook raad, en is ook zo superlief en knuffelt me nog meer dan vroeger en troost me als ik verdrietig ben. Heel bijzonder zo’n nieuwetijdskind, niet makkelijk maar wel heel waardevol.

    • Beste Marianne,
     Ja, en dan is het helemaal interessant wanneer dit soort kinderen straks volwassen zijn en mee kunnen werken aan veranderingen in organisaties, maatschappij. Ik ben benieuwd!
     Fijn dat je je herkende in mijn antwoord. Veel geluk samen!
     Groetjes, Mireille Mettes

     • Mijn oudste zoon van 12 wil zich ook niets gezegd worden (vooral thuis),maar probleem is dat hij ook nooit in gesprek wil gaan als ik zijn mening vraag. Hij is heel erg gesloten. En dat maakt het héél frustrerend!
      Ik merk wel meer flexibiliteit sinds ik hem meer gerichte aandacht geef en als hij boos is bij hem te blijven en er te zijn voor hem ipv hem te negeren, ook al zegt hij niets en wijst hij me af.(special time and staylistening, tools uit de Hand in Hand parenting).
      Maar het blijft vooral en in de eerste instantie werken aan mezelf!
      En ik voel me ook wel schuldig omdat hij zo’n negatief zelfbeeld heeft oa doordat ik het zo moeilijk vind om vanuit liefde te reageren op zijn sterke wil.
      Hij heeft ook een fysische beperking wat ook wel veel frustraties meebrengt voor hem.
      En dit in combinatie met zijn sterke wil en hooggevoeligheid maakt het voor hem en voor ons vaak best pittig.
      Maar alles wat ik doe en lees is met het doel relaties te verbeteren, met mezelf en daardoor met de ander.
      Ik zou soms wel graag wat sneller vooruitgang willen…

      • Oja, en mijn slagzin:
       Be the change you want to see in the world!
       Van Ghandi dacht ik.
       Daar streef ik naar. En ik denk dat je eerst in je microkosmos van je dichtste relaties vrede moet nastreven en het van daaruit kan uitdragen.
       Zoals je hierboven kon lezen werk ik daar zeker aan maar ik heb nog zoveel te leren. En mijn man en kinderen zijn mijn spiegels en grootste leermeesters ❤️

     • Oja, en mijn slagzin:
      Be the change you want to see in the world!
      Van Ghandi dacht ik.
      Daar streef ik naar. En ik denk dat je eerst in je microkosmos van je dichtste relaties vrede moet nastreven en het van daaruit kan uitdragen.
      Zoals je hierboven kon lezen werk ik daar zeker aan maar ik heb nog zoveel te leren. En mijn man en kinderen zijn mijn spiegels en grootste leermeesters ❤️

      • Mooie slagzin van Ghandi, daar sta ik ook helemaal achter, Fabienne.
       Ik bewonder ook de manier waarop jij met de situaties in je omgeving omgaat.
       Heel mooi. Dankje voor het delen.

  • Hallo Inge,
   Ik las een tijd geleden de serie boeken ‘Anastasia’ geschreven door Vladimir Megre. Daarin wordt een hele nieuwe manier beschreven hoe met kinderen om te gaan. Wat me er erg van is bijgebleven is ‘vragen stellen’. Kinderen zijn heel puur in de manier waarop ze tegen de wereld aankijken en het is fijn om daar contact mee te maken door het stellen van vragen en te luisteren naar hun antwoorden. Verder vinden kinderen het superfijn als ze merken dat je graag tijd met hun doorbrengt.

 49. Ik doe de MIR methode nu meer dan 4 weken. En ben enorm blij te kunnen zeggen dat ik mijn zelf discipline weer terug gevonden heb. Ik had een suiker-en koffie verslaving en vocht er al enige tijd tegen. En NU INEENS is dat probleem opgelost! Ik ben heel erg blij! Mijn ouders zeiden mij en ik zeg mijn kinderen weer: Alles is mogelijk als je het maar ECHT wilt!
  Gr. Suzi

  • Hoi Mireille

   Een gouden zin die ooit tegen mij gezegd is kwam van mijn moeder. Ik was denk ik 4 of 5 jaar oud, ik hielp haar met aardappels schillen. Wat natuurlijk niet al te best ging met mijn kleine ongeoefende handjes. Ik zei tegen mijn moeder, mama waarom kun je dit zo goed en lukt het mij niet. Daarop antwoordde mijn moeder dat ze 32 jaar meer ervaring had dan ik en dat als ik zo oud was als zij ik het net zo goed zou kunnen. Deze zin is mij altijd bij gebleven, jammer genoeg moest ik toch echt de leeftijd van 28 jaar bereiken voordat ik hem kon toepassen op mijn leven. Ik ben de jongste van vier en heb altijd mijzelf en mijn prestaties vergeleken met vooral mijn jongste broer, er nooit bij stilgestaan dat hij 5 jaar meer ervaring had.

   Groet, Josien

 50. Lieve Mireille,

  Je vroeg om een reactie.
  Ik kan door de MIR-Methode alles makkelijker bekijken. De hele zware dingen wegen minder zwaar nu. Voel dat er bij mezelf een verandering plaats vind maar vindt het moeilijk om het te omschrijven.
  Maar ga vooral door, we zijn er erg blij mee.

  liefs, Anny

 51. Mijn vader zei tegen klasgenootjes die waren blijven zitten op school?

  “wat is nu een jaar op je hele leven?”

  Ik stond daarbij en was niet zo verrukt van de uitspraak, maar ze deden het schooljaar over!

  Nog een erg algemene: ‘TEL JE ZEGENINGEN’ EN DEZE UITSPRAAK GEBRUIK IK ZELF WEL VEEL.
  ANNEMARIE

 52. Hallo.
  Heb nog nooit zo een uitspraak gekregen alleen maar het gevoel gekregen ‘Dat kan ze toch niet.’ Een keer heeft een helderziende tegen mijn moeder gezegd: “Dat meisje ziet heel veel.” Dat was wel zo, maar het werd er alleen maar erger door. Ik moet op houden word hier heel nerveus van
  groetjes willemien

  • Beste Willemien,
   Dankjewel voor je openheid! Ja, het werd toen heel raar gevonden als je bijzondere gaves had. Jammer dat het zo onprettig voor jou is geweest. Ik denk zelf vaak dat het komt doordat de moeder zelf ook helderziend is en daar bang van is. Meestal wil een moeder het dan afkappen bij haar kind, omdat ze het zelf zo eng vindt.
   Ik hoop dat je toch ergens veerkracht kunt vinden om alles wat ooit tegen je gezegd is, los te laten.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille Mettes

 53. Een gouden tip Mireille. Wat jij zegt ervaar ik ook andersom. Krijg vaak complimenten over mijn enthousiasme en warmte voor anderen. Ook in mijn werk werkt dat zo positief. #Minddrops Ben er van overtuigd dat wat we zaaien ook oogsten. Jij bent daar een prachtig voorbeeld van dat mij weer inspireert. Dank hiervoor. Marnie

 54. Iemand zei tegen me na 36 jaar huwelijk,

  als je bij hem blijft heb je het moeilijk ,als je bij hem weggaat krijg je het moeilijk !

  Ik heb hem verlaten!

 55. Ooit, toen ik erg in de knoop zat met een keuze en niemand in de steek wilde laten wist ik niet hoe ik dit op kon lossen en ben voor een gesprek naar een sensi-therapeute gegaan.Zij leerde me zien dat ik een keuze had.Als aangepaste kon ik pas gelukkig zijn als iedereen om mij heen gelukkig was.Dan kon ik tevreden zijn.Zij liet me zien door dat ene zinnetje: ‘Elly je hebt een keuze’ en ineens begreep ik het,ik maakte nooit een keuze voor mezelf,maar altijd voor de ander.
  Dit is het begin geweest van een nieuwe weg en een begin gemaakt heb mijn rol van aangepaste los te laten maar nu eerst een keuze maak wat wil ik?
  Dat zinnetje : “wat wil ik?” zou ik willen doorgeven dat maakt dat je in eigen hart aftast waar jouw vreugde naar uit gaat.

  • Beste Elly,
   Wat mooi dat één zo’n uitspraak je de ogen opent! Ik haal ook uit je bericht de zin ‘Pas als iedereen om me heen gelukkig is, kan ik gelukkig zijn.’ Dat maakt ook al zoveel helder voor mensen die altijd anderen proberen het anderen naar de zin te maken. Dankjewel voor het delen van jouw ervaring. Het inspireert me!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 56. Zonet vergat ik nog iets over de prachtige gouden zinnen te schrijven.
  Ze doen werkelijk wonderen.
  Een iets mogen velen nooit vergeten ” Een klein woord kan mensen doen vallen of opstaan!”
  Groetjes en veel dank!

 57. Door een vriendin leerde ik de MIR methode kennen en ik voel me er zo goed mee!
  Ik slaap beter, heb meer energie, voel me sterk en ervaar een grote innerlijke rust.
  Juist omdat ik me er zo goed bij voel, raadde ik het enkele vriendinnen aan en ja, ook zij zijn superblij. Veel dank aan jullie voor de helende MIR methode!

  • Beste Toos,
   Woorden werken altijd door. In eerste instantie lijken mensen er geen ‘oren en ogen’ voor te hebben maar in tweede instantie gebeuren er vaak mooie dingen.
   Groetjes.

 58. Hallo Mireille
  Toen ik eind 1999 een nieuwe baas kreeg in een bedrijf waar ik al 6 jaar met plezier werkte, werd het ineens heel anders. Op een vrijdagmiddag hoor ik mezelf zeggen; ik kom hier maandag niet terug.
  (Zo niets voor mij, zomaar je baan opzeggen, zonder te weten wat en hoe, ha,ha.)Want ik voelde dat het niet goed voor me was in deze situatie te blijven werken.
  Meteen veel gesolliciteerd, maar geen baan kunnen vinden. Ik besloot om een opleiding voor holistische tekendocenten en therapeuten te volgen. Ik had op dat gebied totaal geen kennis en ik twijfelde dan ook heel erg aan mijn kunnen. Maar omdat ik het voor mijn eigen ontwikkeling deed en niet om er mijn werk van te maken, durfde ik de stap te zetten. Ik ging voor een intake gesprek naar mijn nieuwe mentor Nicolien. Na een tijdje zei ze tegen mij; Joke toen ik je voor de eerste keer zag en sprak wist ik het meteen, zij kan het. Heerlijk om te horen, alleen voelde het toen nog niet zo. Nu geef ik al 10 jaar cursussen en workshops aan enthousiaste mensen. Die ik vanuit mijn eigen ervaring kan stimuleren. Wie had dat gedacht, ik toen nog niet, Hartegroet Joke

  • Beste Joke,
   Wat een prachtig voorbeeld van loslaten en oppakken waar je zin in hebt! Fijn dat Nicolien je daar toen zo in stimuleerde. Wat één zo’n opmerking al niet in gang kan zetten! Dat je maar vele mensen mag inspireren tijdens jouw cursussen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 59. Ik kreeg vroeger alleen aandacht van mijn vader als ik presteerde. Zodat hij trots op mij kon zijn. Dus ik deed in alles mijn best om de beste te zijn. Dit resulteerde overigens in faalangst. De ommekeer kwam toen een vriendin tegen me zei: ” Marijke, we houden niet van jou, om wat je kunt, maar om wie je bent.”

 60. Alhoewel ik, eerlijk toegegeven, het gebruiken van de MIR-methode steeds uitstel, lees ik je artikels graag! Dit artikel raakt me. Mijn vriendin sprak tegen mij, de volgende zin: “Het is nogal arrogant om te denken dat het zonder jou niet goed komt.” heeft voor mij veel veranderd. Hoe loslaatlastig ook, ik leerde loslaten. En nog ;)) Fijn om je te kunnen lezen, dankjewel!

 61. Ben veel zelfbewuster en zeg voluit mijn mening als iets me niet bevalt. Iets wat ik voordien niet durfde. Durf nu ook te vragen wat ik graag wil. Ben zo blij met nieuwe IK.

 62. Het klopt wat je schrijft door meer zelfvertrouwen en je mening durven te zeggen,zo laats mijn vriendin die haar zoon van 29 jaar nog thuis heeft,er was iets gebeurd ze wis er niet uit tekomen,ze vertelde het aan mij,heb daarop een antwoord gegeven.een week later vertelde ze dat ze het met hem door gesproken had.bedankte mij voor de gouden tip.

 63. Toen ik een studierichting moest kiezen na de Havo vertelde mijn moeder me pas wat de schooldirecteur haar over mij had verteld bij het verlaten van de lagere school: “Als Marion WIL dan kan zij ALLES.” Voor mij een gouden zin, omdat ik vanaf toen altijd ben gaan kijken/voelen of ik iets wel echt leuk vind, of ik een bijdrage lever vanuit mijn talent, etc.

 64. WOUW ……HOE FANTASTISCH ZOU HET ZIJN ALS IEDEREEN POSITIEVE UITSPRAKEN EN GEDACHTEN ZOU NEERZETTEN IN DE WERELD…….WAT ZOU ER DAN GEBEUREN!!!????
  NATUURLIJK ZIJN ONZE GEDACHTEN EN UITSPRAKEN HEEEEEEL KRACHTIG EN HEBBEN ZIJ GROTE EFFECTEN!!!
  AANGEZIEN IK NU ZO’N 22 JAAR BEZIG BEN MET ESOTERISCHE WIJSHEID MIJN PERSOONTJE TE RESETTEN EN AL WEER 3 JAAR MET DE MIR-METHODE KAN IK RUSTIG ZEGGEN DAT DE MIR-METHODE WONDEREN DOET VOOR JE GEDACHTEN EN UITSPRAKEN ETC.
  HEB NOG NOOIT ZO VEEL COMPLIMENTEN GEKREGEN ALS DE LAATSTE JAREN!!EN DAN BEN IK ALLEEN NOG MAAR AANWEZIG EN ZEG NIETS.
  STA IK BIJVOORBEELD TE KIJKEN NAAR DE GROENTEN IN DE SUPERMARKT.
  KOMT ER EEN STATIGE CHIQUE DAME NAAR MIJ TOEGEBOGEN TERWIJL IK OOK GEBOGEN OVER DE GROENTEN STA EN ZEGT: MEVROUW WAT ZIET U ER KLEURRIJK UIT.
  WAAROP IK NONCHALENT REAGEER: HET IS WEER OM WAT EXTRA FLEUR TOE TE VOEGEN TOCH!!??
  WAAROP DE DAME REAGEERT: NEE MEVROUW BIJ U KOMT DAT VAN BINNEN UIT!!
  IK WAS PERPLEX EN WIST NIET VEEL MEER TE ZEGGEN DAN: DANK U WEL EN EEN HELE FIJNE DAG …GENIET MAAR LEKKER!
  GEEFT JE EGO TOCH EEN BOOST.
  IK BEGREEP ALS KIND AL NIET DAT MENSEN ZO NAAR TEGEN ELKAAR DOEN EN GELOOFDE TOEN OOK AL IN DE MOGELIJKHEID OM ELKAAR NAAR EEN HOGER PLAN TE TILLEN!!!!
  ELKE DAG PROBEER IK ZOVEEL MOGELIJK POSITIVITEIT DE WERELD IN TE STUREN EN ALS WE ONS ALLEMAAL DAAR BEWUST MEE BEZIG ZOUDEN HOUDEN…….DAN VERANDERT ALLES!!!!?????????

  HARTELIJK DANK MIREILLE VOOR DE WONDERLIJKE MIR_METHODE MET HAAR BIJZONDERE WEGEN!!!

  VIOLANTHE

  • Lieve Violanthe,

   Ik voel dat ik hier even op moet reageren. Hetgeen je schrijft is voor mij heel herkenbaar en spreekt me enorm aan. Had als kind precies hetzelfde gevoel als jij. Ben net als jij ook al jaren bezig met mezelf te resetten. En heb ook als jij toevallig pas iets soortgelijks meegemaakt: zit ik in Belgie op een terrasje en ga richting toilet, zegt een vrolijke donker gekleurde dame tegen me: madame, vous etes tres belle. Ik denk, wat hoor ik nou? En zeg nog: Pardon, waarop zij het nog een keer herhaald. Nou, dat geeft toch een boost energie!
   Grappig, te zien dat iemand die je niet kent precies hetzelfde voelt en meemaakt.
   Ik wens je succes met alles, heel veel liefs, Marianne

 65. Mijn vader zei altijd “Je bent een krachtige persoonlijkheid.” heb ik heel goed onthouden hij kende me door en door alleen moest ik hetzelf nog geloven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.