Home » Artikelen » 103. Eelt op je voeten of op je ziel?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

103. Eelt op je voeten of op je ziel? — 202 reacties

 1. Dank Mireille voor deze tip!

  Oeps… ik zal toch aan de slag mogen gaan met… “oud zeer” blijkbaar?
  Te..veel eelt op mijn voeten!
  Weghalen natuurlijk, en een extra MIR- momentje nu ik weet waar het vandaan kan komenGa ik doen!!

  groetjes, Maaike*

 2. Ik doe nu sinds 7 weken mir methode en heb er veel profijt van. Nu wordt ik smorgens wakker met pijnlijk eelt in het midden mijn voet. Het gedeelte onder mijn tenen. Het voelt ook harder dan anders. Wat wil dit zeggen. Groetjes

 3. Harde huid is niet hetzelfde als eelt. Door op blote voeten te lopen krijg je een harde huid, stevig en droog. Een eeltplek is een beetje gevoelig. Je neemt het nauwelijks waar, maar als je erop drukt voel je het. Ook niet echt goed en dat is maar fijn ook want anders heb je een likdoorn.

 4. Mijn voeten zitten vol eelt. Ik laat het 1x per maand weghalen door een pedicure en doe het tussendoor ook nog eens zelf want het komt heel snel terug.
  Mijn huid is erg droog en vooral rond de hakken is er een dikke laag die vaak scheurt ook al doe ik er nog zoveel voetcreme op.Ik doe de MIR methode nu zo’n 3 maanden maar merk niet veel verandering.Met het ouder worden zitten er ook steeds meer kleine pitjes in het eelt (overgang voorvoet-middenvoet) Ik ga door met de MIr -methode want het brengt wel verandering, hoe subtiel dan ook. Marianne

 5. Oh, en hebben andere mensen hier ook wel eens dat het teentje naast je kleine teen ineens omhoog schiet, extreem veel pijn doet en niet meer in beweging te krijgen is? Na een tijdje gaat het dan over en lijkt het net alsof er nooit wat is gebeurd. Wat is dat nou?? Ik heb dat zeker een keer per maand, maar er is geen peil op te trekken. Gebeurt niet vaker als er spanningen of stress momenten zijn bijvoorbeeld. Herkenbaar voor anderen? Betekenis, tips iemand? Ik word er altijd heel akelig van!

 6. Huh, werkt het echt zo? Interessante gedachte… En als je nu eelt onder je voeten hebt omdat je erg veel op blote voeten buiten loopt? Ik beschouwde eelt altijd als iets gunstigs eerlijk gezegd. Als jonge student “spaarde” ik er zelfs voor om een beschermlaag op mijn voeten te hebben door jaren geen schoenen te dragen… Ik bedoel letterlijk jaren. Alles deed ik op blote voeten omdat ik het gevoel had nooit op aarde aanwezig te zijn, het hield me op de grond. Maar zo werkt het dus niet helemaal.

  Bij mij zit het eelt wel vooral op de plekken waar mijn voeten de tuintegels het vaakst raken: op de bal van mijn voet aan de onderkant, de hielen aan de onderkant en een klein stukje van de tenen aan de onderkant. Het is niet vreselijk dik en hard trouwens. Ook niet gebarsten. Ik was mijn voeten altijd als ik er buiten mee heb gelopen, misschien helpt dat ook? Ik ben benieuwd!

 7. Eelt op de hakken hielen, dacht vaak aan hakken in t zand. Ik kan behoorlijk standvastig zijn, maar ook herken ik onzekerheid

 8. zie ‘mijn ‘ eelt er niet tussen staan . zit aan de buitenkant net onder de kleine teen , dus niet op de teen maar iets lager onder mijn voetzool . linker voet iets meer dan de rechter . ben benieuwd naar die betekenis . ben op dit moment bezig met een therapeute om mijn verdriet / trauma’s weg te werken . had eelt niet daarmee in verband gebracht . Nellie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>