Home » Artikelen » 103. Eelt op je voeten of op je ziel?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

103. Eelt op je voeten of op je ziel? — 219 reacties

 1. Lieve Mireille , ik heb alleen over mijn hele linkervoet eelt . Ben er vorige week mee in de zee geweest en de schilders zijn weg maar is nu heel rood geworden vooral links aan mijn voet tot zelfs op mijn voet. Ik doe de MIR-Methode iedere dag al 2 jaar lang . Ik ben wel zeer gevoelig neem veel van anderen personen over.

  Groetjes Gerrie

  • Beste Gerrie,
   Dat klinkt als een genezingsproces. Kijk het even aan en als je je er zorgen over maakt, laat de huisarts er dan even naar kijken. Of neem contact op met een MIR-Methode begeleidster die naar een diepere oorzaak kan zoeken.
   Sterkte met je voet!
   Groetjes, Mireille

 2. Wat heel goed werkt is je voeten 1x per week in een badje met warm water en witte azijn laten weken, je eelt komt los en je voeten voelen weer zacht aan..

 3. Lieve Mireille, wat toepasselijk weer. Ik was juist deze week hiermee bezig en vroeg me idd af of het iets met emoties te maken zou hebben. Webinar kindpijn kwam ook zo binnen. Ik heb heb heel erge eelt vooral ook onder mijn linker voorvoet (dat stuk waar je op staat als je op je tenen gaat staan), flinke pit ook. De pedicure krijgt het nooit weg. Ook mijn rechtervoet begon een tijdje geleden zo. Precies op dezelfde plek.Nu ben ik al een hele tijd bezig met de MIR methode bezig. Daarna letterlijk mijn oude leven achter me gelaten. Heb al zelf behoorlijk wat eelt weggehaald. Kan hopelijk binnenkort weer eens naar een pedicure. Ben benieuwd of het eelt dan wat weg wil blijven.
  Dank je wel voor alle hulp die je biedt middels je blog en webinars. Ook de video’s op de be the mirror site zijn super 🙂 Groetjes Marja

 4. Ik heb eelt bovenop mijn grote teen aan mijn rechter voet. Die teen beweegt uit zichzelf als ik de rechterkant van mijn lichaam aanraakt. Dit is al jaren zo en heeft volgens mij te maken met zenuwbanen/spieren. Heb chronische pijn in heup/lies gebied met pijnscheuten naar mijn been. Specialisten staan voor een raadsel. Ik dacht wellicht herkent iemand deze klachten? Zou dit uit een mogelijk onverwerkte emotie kunnen ontstaan?

  • Beste Mick,
   Ja, dat zou inderdaad over een onverwerkte emoties kunnen gaan. Bijvoorbeeld dat je niet hebt kunnen oppakken wat jij zélf wilde, maar dat je een levenspad hebt gekozen omdat iemand anders dat belangrijk vond (vader/moeder).
   Je zou eens naar een MIR-Methode begeleidster kunnen gaan voor een consult om het uit te laten testen om welke emotie het gaat, als je dat wilt.
   Groetjes, Mireille

 5. Dank Mireille voor deze tip!

  Oeps… ik zal toch aan de slag mogen gaan met… “oud zeer” blijkbaar?
  Te..veel eelt op mijn voeten!
  Weghalen natuurlijk, en een extra MIR- momentje nu ik weet waar het vandaan kan komenGa ik doen!!

  groetjes, Maaike*

 6. Ik doe nu sinds 7 weken mir methode en heb er veel profijt van. Nu wordt ik smorgens wakker met pijnlijk eelt in het midden mijn voet. Het gedeelte onder mijn tenen. Het voelt ook harder dan anders. Wat wil dit zeggen. Groetjes

 7. Lieve Mireille.
  Ik heb al gans mijn leven eelt aan de zijkant van grote tenen.
  Aan de linkse voet het meest en niet weg te krijgen. Ik ga regelmatig naar de podologe en ook zij krijgt het niet weg. Aan mijn hielen was het vroeger ook erg, maar dat is veel verminderd, misschien door de MiR-Methode die ik al 6 jaar doe. Dat ik al gans mijn leven, zo een zware last te dragen heb is waarschijnlijk mijn lot. En maar niet kan loslaten wat het verleden betreft speelt zeker ook mee.
  U weet dat ik een kind van 21 jaar heb moeten afgeven, dan nog onder zware omstandigheden. Maar sinds 17 april was mijn probleem zoon vermist, gelukkig heeft de politie hem na extreme zoeken gevonden vele kilometers verwijderd van zijn woonst(beschut wonen)en hem naar psychiatrie gebracht, nu probeer ik hem te bellen maar neemt al dagen telefoon niet op, wat me veel verdriet bezorgd. Wat ik tijdens zijn verdwijning heb meegemaakt kan ik niet onder woorden brengen. Wat kan ik doen, om nog enkele jaartjes misschien gelukkig te mogen zijn. Ondertussen staan er 83 op de teller. Naar een begeleider kan ik niet gaan, er is geen enkele in de beurt hier in Belgie.
  Sorry dat ik ben afgeweken van uw vraag, Ik kan het aan niemand vertellen, wat me nu weer overkomen is. Terwijl ik dit schrijf rollen de tranen!! Waarom??
  Heel veel dank voor al die mooie mails en al de moeite die u daar voor doet, DIKKE PROFICIAT. uit de grond van mijn hart.
  Veel liefs
  Nelly

  • Beste Nelly,
   Wat voelt het zwaar voor je op het moment! Zou je voor extra steun willen bellen met een MIR-Methode begeleidster? Veel van hen werken ook telefonsich, zodat u er niet naartoe hoeft te reizen.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 8. Harde huid is niet hetzelfde als eelt. Door op blote voeten te lopen krijg je een harde huid, stevig en droog. Een eeltplek is een beetje gevoelig. Je neemt het nauwelijks waar, maar als je erop drukt voel je het. Ook niet echt goed en dat is maar fijn ook want anders heb je een likdoorn.

  • Hoe komen jullie erbij dat eelt niet ontstaat door schoenen? Wat vinden jullie uberhaubt van het dragen van schoenen voor de rest van het lichaam?

 9. Mijn voeten zitten vol eelt. Ik laat het 1x per maand weghalen door een pedicure en doe het tussendoor ook nog eens zelf want het komt heel snel terug.
  Mijn huid is erg droog en vooral rond de hakken is er een dikke laag die vaak scheurt ook al doe ik er nog zoveel voetcreme op.Ik doe de MIR methode nu zo’n 3 maanden maar merk niet veel verandering.Met het ouder worden zitten er ook steeds meer kleine pitjes in het eelt (overgang voorvoet-middenvoet) Ik ga door met de MIr -methode want het brengt wel verandering, hoe subtiel dan ook. Marianne

 10. Hallo,mijn probleem is mijn kleine rechter teen zij kan zit iets verdikking ,maar erg gevoelig, dan haast geen schoen meer aan . Wat kan hier de oorzaak van zijn.

 11. Oh, en hebben andere mensen hier ook wel eens dat het teentje naast je kleine teen ineens omhoog schiet, extreem veel pijn doet en niet meer in beweging te krijgen is? Na een tijdje gaat het dan over en lijkt het net alsof er nooit wat is gebeurd. Wat is dat nou?? Ik heb dat zeker een keer per maand, maar er is geen peil op te trekken. Gebeurt niet vaker als er spanningen of stress momenten zijn bijvoorbeeld. Herkenbaar voor anderen? Betekenis, tips iemand? Ik word er altijd heel akelig van!

 12. Huh, werkt het echt zo? Interessante gedachte… En als je nu eelt onder je voeten hebt omdat je erg veel op blote voeten buiten loopt? Ik beschouwde eelt altijd als iets gunstigs eerlijk gezegd. Als jonge student “spaarde” ik er zelfs voor om een beschermlaag op mijn voeten te hebben door jaren geen schoenen te dragen… Ik bedoel letterlijk jaren. Alles deed ik op blote voeten omdat ik het gevoel had nooit op aarde aanwezig te zijn, het hield me op de grond. Maar zo werkt het dus niet helemaal.

  Bij mij zit het eelt wel vooral op de plekken waar mijn voeten de tuintegels het vaakst raken: op de bal van mijn voet aan de onderkant, de hielen aan de onderkant en een klein stukje van de tenen aan de onderkant. Het is niet vreselijk dik en hard trouwens. Ook niet gebarsten. Ik was mijn voeten altijd als ik er buiten mee heb gelopen, misschien helpt dat ook? Ik ben benieuwd!

 13. Eelt op de hakken hielen, dacht vaak aan hakken in t zand. Ik kan behoorlijk standvastig zijn, maar ook herken ik onzekerheid

 14. zie ‘mijn ‘ eelt er niet tussen staan . zit aan de buitenkant net onder de kleine teen , dus niet op de teen maar iets lager onder mijn voetzool . linker voet iets meer dan de rechter . ben benieuwd naar die betekenis . ben op dit moment bezig met een therapeute om mijn verdriet / trauma’s weg te werken . had eelt niet daarmee in verband gebracht . Nellie

 15. Wat een herkenning en wat vreemd dat dit verhaal nu net bij me komt. Gisteren zat ik er nog aan te denken, dat ik je een keer moest melden dat geleidelijk aan vrijwel al mijn eelt op mijn voeten verdwenen is. Ik moest altijd zeer regelmatig het eelt van de topjes van mijn kleine tenen afknippen. Ik kon deze tenen ook niet recht krijgen. Ik liep op deze topjes. Verder stonden mijn beide grote tenen naar binnen met een flinke eeltknobbel op de zijkant. Nu is rechts helemaal recht en links heeft nog een lichte afwijking met wat eelt. Ook het eelt van de rest van mijn voeten is helemaal verdwenen en ik kan tegenwoordig ook weer schoenen zonder steunzolen aan, al doe ik voor het wandelen nog wel steunzolen in. Dit alles, terwijl mijn pedicure er 3 jaar geleden mee ophield en ik de verzorging zelf op me genomen heb. Ik ben wel beter voor mijn voeten gaan zorgen. Misschien ook vanwege het MIRren. Ik heb betere steunzolen gekregen en ik doe al vele jaren trouw dagelijks allerlei oefeningen met mijn voeten. En dan natuurlijk dagelijks eeltcrème gebruiken. Alles bij elkaar heeft in elk geval een heel goed effect! Overigens heb ik me nu op mijn 67e nog nooit zo goed gevoeld als nu. En ik kan eindelijk weer genieten van het leven. Daar hebben Luz met de Lichtacademie en Mahatma Revier die ik volgens mij ook beiden door jou heb leren kennen, ook een steentje aan bijgedragen. Dank voor alles.

 16. Wat een interessant artikel! Ik moet zeggen dat ik best wel emoties had die ik niet had verwerkt maar ik heb echt nog nooit eelt gehad. Kan het zijn dat het zich dan op een andere manier heeft geuit? Ik had namelijk wel heel veel last van m’n nek en m’n schouders. Ben benieuwd naar je mening!

 17. hallo Mireille.
  mijn 2 kids en ik hebben eelt op dezelfde plekken namelijk rechts en links aan de buitenkant onder de kleine teen tevens eelt op de hakken en ik heb in de zomer steeds kloven in de hakken. Hoe komt het dat mijn kids precies op dezelfde plaats eelt hebben kan dat genetisch zijn? groetjes Gerda

 18. Beste Mireille
  Ik heb al eelt op mijn voeten zo lang ik me herinner vooral grote teen en hiel, en ja ik kan blijkbaar heel moeilijk loslaten (ben dan ook een kreeftje ascendant) maar als je tips hebt hoor ik die graag om makkelijker te kunnen loslaten, ik ga idd normaal naar de pedicure en ik ga vaak wandelen maar toch ben ik een veel te vasthoudend type wat mij het leven zeker niet makkelijker maakt.
  In de winter is het minder, raar maar waar.
  Vele groeten Gerda,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.