Home » Artikelen » 56. Zorgen maken over je zieke naaste

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

56. Zorgen maken over je zieke naaste — 35 reacties

 1. Lieve Mireille, wat fijn om dit nu (november 2023) te lezen. Ik doe de MIR-Methode dagelijks “helemaal” of 3x de hand aaien.
  Nu laat jij weten dat in extra moeilijke periodes je “alle stappen meerdere keren op de dag kan doen”.
  Ga dat meteen doen, daar ik er toch wel doorheen zit, en gewicht verlies wat niet fijn voelt.
  De moeilijke periodes lopen al bijna 3 jaar. Steeds komt er iets “nieuws” bij. Na chemo, jaar later bestraling en nu is mijn echtgenoot in sept.2023 gedotterd!
  Ik kom zo graag weer wat aan in “gewicht”. Ik ben al BetheMirror lid.

  Bedankt voor al jouw mooie werk.

 2. Dag Mireille,

  Ik ben een oude bekende van je, heb de mirror-cursus gedaan. Ik lees steeds je publicaties, maar deze laatste raakte me erg. 2 Maanden geleden werd er borstkanker bij mij geconstateerd, per toeval, want ik was onder de scan gelegd i.v.m. controle voor de longen. Heel bizar wat er de afgelopen tijd met me is gebeurd. Intussen een nare operatie achter de rug, borstbesparend weliswaar, maar toch heel ingrijpend. Mijn gevoel van vrouw zijn, is aangetast, ik ben nu verminkt! Toen er 5 weken na de operatie nog een ontsteking IN de geopereerde borst bleek te zitten, zat ik er emotioneel helemaal doorheen.

  Ik ben wel de 9 stappen blijven doen en heb er een paar stappen aan toe gevoegd, ik denk dat
  het geholpen heeft, al weet ik dat niet zeker natuurlijk. Ik heb intussen besloten mij NIET te laten bestralen, omdat mijn kwaliteit van leven daardoor te veel zal afnemen.
  Het is een kwestie van kiezen, maar moeilijk is het wel. Wil ik leven of sterven?

  Een hartelijke groet van Tineke uit Zutphen

  • Lieve Tineke,
   Ik wens je heel veel sterkte met alles wat je doormaakt. En je kijkt blijkbaar op een heel diep niveau naar de oorzaken, wat alleen maar ondersteunend kan zijn. Veel sterkte en ik wens je toenemende gezondheid toe!
   Groetjes, Mireille

 3. Vrijdag werd ik gebeld, mijn man een ongeluk gehad, dan moet je een uur gaan rijden, niet weten hoe/wat. Onderweg gebeld door de politie dat mijn man toch naar ziekenhuis moest. 2 maanden geleden ook al een bedrijfsongeval gehad met ziekenhuisopname. Onderweg in de auto wist ik dat ik de kalmte moest bewaren en goed voor mezelf moest zorgen deze hectische tijd. Meteen de mir methode tijdens het rijden hardop gezegd, over de hand aaien was op dat moment niet nodig, de rust kwam bij me binnen en heb ik weten te behouden. Gelukkig heeft mijn man ook dit keer weer een engeltje op zijn schouder gehad. En al met al goed afgelopen. Dank je wel voor de MIR methode Mireille.

 4. Ooit stond ik voor de deur van een ziekenhuis om mijn buurvrouw op te zoeken en ik kon niet naar binnen. Al dat lijden, al dat verdriet. Ik kon het niet aan. Als leerling van the Course in Miracles dacht ik: ik wil hier anders naar kijken. En onmiddellijk kwam in mij op: dit is een plaats van liefde. Als die mensen die hier komen om elkaar op te zoeken, te bemoedigen, te troosten. Het hielp mij enorm. Ik kon naar binnen gaan en alle zorg en verdriet om mij heen ervaren als uitingen van liefde. Mijn broer is pas overleden, we hebben een heftige tijd achter de rug, maar deze zin hielp mij telkens weer om het ziekenhuis binnen te kunnen gaan zonder alle lijden van anderen op mij te nemen. sorry Mireille, geen woord over de MIR-Methode, die zeker werkt, maar ik wilde dit toch graag delen, en dit is een uitgelezen plek daarvoor.
  Dank je wel. Marijke

 5. Lieve Mireille,
  Het is al zo vaak gebeurd dat je met een artikel kwam over een onderwerp dat bij mij speelde! En nu weer: bij mijn vriend begint de kanker weer op te spelen. Dat maakt ons allebei angstig en onzeker. Het is fijn om te weten dat je in zo’ n periode vaker dan twee keer kan mirren. Mij helpt dat goed en zo kan ik er beter voor hem zijn. Dank je wel!
  Noeke

 6. Thanks Mireille…..Ik krijg morgenmiddag de uitslag van de gyneocoloog. Ik merk wel dat mijn vriend zich Ook zorgen maakt en dat doet mij dan wel verdriet. Mijn uitstrijkje was niet goed, er is een hapje weggehaald en wat weg geschraapt v.d baarmoederhalsmond. Alles op de kweek gezet en dan duurd het best wel lang voordat je de uitslag krijgt….5 jaar terug ook mee gemaakt en toen was alles weer goed…..Maar ik heb nu Zoveel twijfels. Hoop dat ik morgenmiddag vroeg wordt gebeld, dan weet ik (wij) waar we aan toe zijn.

 7. Wat bijzonder dat ik jouw verhaal over de MIR-methode juist nu ontdek. Ik worstel met mijn eigen gevoelens voor mijn ernstig zieke partner. Ben zelf ook ernstig ziek geweest maar inmiddels genezen. Het zien lijden van mijn man valt me erg zwaar en ik vind het vaak lastig om aan te horen wat hij voelt aangezien het mij erg verdrietig maakt. We hebben 2 opgroeiende kinderen die ik dit alles het liefste bespaar dus ook dat doet mij veel verdriet. Praten met mijn omgeving vind ik ook lastig omdat ik vrienden er niet mee lastig wil vallen.
  Ik ben van plan je methode te gaan volgen en hoop de innerlijke rust en balans, die op dit moment zo nodig heb weer terug te kunnen vinden hierdoor. Liefs Mireille

  • Beste MR,
   Ja, met de MIR-Methode kun je veel troost aan jezelf geven en veel pijn verzachten. Daarnaast zou ik het heel fijn voor je vinden wanneer je toch iemand kunt vinden om erover te praten. De meeste mensen die dit niet zelf meemaken, begrijpen niet wat je bedoelt, maar er zijn ook veel mensen die wel precies weten wat je doormaakt. In de geweldloze communicatie zitten bovendien oefeningen om oordeelloos naar elkaar te luisteren. Misschien dat je daar een workshop in kunt doen? In deze groepen kun je dan ook vaak iemand vinden met wie je vaker kunt afspreken.
   Heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Beste MR, probeer toch maar iemand te vinden met wie je over jouw situatie kunt praten. Dat helpt echt, weet ik uit ervaring. Mijn vriend heeft kanker en ik spar nu af en toe met een man wiens vrouw leukemie heeft. Hij is mijn ‘kankermaatje’ en hij heeft aan een half woord genoeg. Ik gun jou ook zo iemand! Heel veel sterkte. Noeke

 8. Hallo Mireille,
  Het is heel opmerkelijk telkens als ik je mailtje ontvang is het op dit ogenblik heel toepasselijk voor mij.
  Ik heb vorig jaar een melanoom gehad heel veel verdriet de dokter heeft dit niet tijdig ontdekt terwijl ik hem telkens erop wees.een lange tijd van pijn en verdriet nu achter mij maar de angst voor uitzaaingen blijft mijn leven bepalen.laatst last van mijn schildklier,een dag later je mail,nu over een zieke vriendin weer een dag later je mail.laatst de mail over moeilijk contact met familie of vrinden en ook dit was weer tegelijkertijd met de problemen die ik op dat moment had.ik blijf trouw de 9 stappen doen,want het helpt mij bij mijn angst onzekerheid en verdriet
  Bedankt Mireille

 9. De woede en machteloosheid over al wat er met ons gebeurt overspoelt me op dit moment. Ik weet er geen raad mee. Ik wil er graag vanaf, maar het lijkt wel alsof mijn blikveld zo vernauwd is dat ik niets goeds meer kan zien. Door het op te schrijven wordt het in ieder geval minder zwaar.
  Het is vooral de machteloosheid die zo zwaar weegt. Nu weet ik met mijn verstand best dat ik heel bewust naar de goede dingen in ons leven MOET kijken, maar dat is ook weer MOETEN.
  Het liefst zou ik als een klein kind zonder remmingen tekeer willen gaan. Alleen weet ik met mijn verstand dat ik dan veel te veel schade aanricht. Dus slik ik de woede erom in. Ook beroerd.
  Hoe raak ik dat mij tekort gedaan voelen kwijt? Hoe raak ik dat mezelf volkomen machteloos voelen kwijt? Hoe leer ik ellende accepteren? Hoe leer ik er rustig onder te blijven en me niet te verzetten?

  • Beste Lidwina,
   Het tekeer willen gaan als een klein kind, is wel iets dat je serieus mag nemen. Iets in jou wil beslist gehoord worden. Kijk eens naar de video over Zelfliefde zaaien en kijk of je iets van je innerlijke rust kunt terug vinden. Luister en kijk naar wat jou behoeftes zijn en neem die behoeftes heel serieus.
   Blijf de MIR-Methode 2x per dag doen en schakel desnoods een MIR-Methode begeleider in. Je komt hier echt doorheen!
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille Mettes

   • Dank je wel. Ik heb nog een lange weg te gaan. Ik weet niet wat mijn behoeftes zijn. Maar het maakt me rustig om met jouw video mee te doen. Dat vind ik al heel wat. En ik weet dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen gevoelens. Wat dat kleine kind in mij wil is liefde, alleen hoe ik dat naar mijzelf toe vorm kan geven weet ik nog niet. Ik ga gewoon door met de MIR-methode. Dank je wel.

  • Mireille,
   In november 2010 kreeg mijn man plotseling hoge koorts en ging naar de dokter. De volgende dag was alles voorbij. Toen volgde een nacht met hevige kou, ik had niet genoeg lakens en dekens om het klappertanden te remmen. Niets hielp. Een onderzoek wees uit dat hij galstenen had en geopereerd moest worden. Geen probleem. Dat dachten we. Ik heb in mijn eentje de hele morgen op de gang gezeten om te wachten totdat hij terugkwam uit de operatiekamer. Hij keek zo gelukkig toen hij mij zag zitten. Het was voorbij; dat dachten wij.Daarna volgden dagen van afwachten; wanneer mag hij naar huis? Na weken wachten kregen wij het nieuws. Bij de operatie ontdekten zij een kankergezwel op een moeilijke plek, ze konden er moeilijk bij en konden niets doen. Mijn man 75 jaar, maar krachtig en flink; altijd gezond geweest. Ik had hem nooit zien huilen, nu huilde hij hartverscheurend en ik moest flink zijn en hem troosten en bidden om genezing . Na een harde strijd (ik zal bizonderheden maar verzwijgen om het verhaal kort te maken) is mijn man in 3 maanden tijd 30 kilo afgevallen en is gestorven op 14 -11-2011. Hij was bevrijd uit zijn lijden. Na zijn heengaan kon ik als het ware geen stap verzetten; mijn benen wilden niet meer. Ik heb hard moeten werken om er bovenop te komen. Je wordt van de één op de andere dag als het ware een ander mens, je leven verandert op slag.Ik ben nog niet geworden als voorheen. Het is net of ik op slag ook ouder geworden ben. Ik heb veel hulp gehad van mijn familie. Ik kende de MIR-methode toen nog niet. Sinds ik de MIR-methode ken, heb ik het gretig aangewend en ik zou het aan iedereen willen doorgeven, want ik ben er zo bewust van dat het helpt. Toen mijn nichtje op haar ziekbed lag en ook wist dat het gauw afgelopen zou zijn, deed ik elke morgen en avond telefonisch met haar de MIR-methode. Het heeft haar geholpen en zij was elke keer zo dankbaar. Het heeft haar niet kunnen genezen, maar ik weet zeker dat het haar geholpen heeft om te berusten. Hartelijk dank nogmaals Mireille voor deze prachtige hulp. Lucila

 10. goede morgen Mireille,

  Wat “toevallig” dit dit nu in mijn mailbox zit. Ik had gisteren een belangrijk gesprek over man zoon. Ik was te vroeg op de afspraak en kreeg een lekker bakje thee aangeboden toen ik dat wilde pakken trilde mijn hand zo dat er thee over de rand ging. Ik heb de MIR methode toen gedaan en tijdens het gesprek nog een keer. Ik was niet meer zenuwachtig.Wat een ervaring heerlijk!! Dank je wel

  groetjes Ilse

 11. Hallo Mireille,
  Vroeger maakte ik me veel zorgen om de mensen om me heen met name mijn man {die heeft een paar keer in het ziekenhuis gelegen} en zoons en dochter. Alles trok ik me aan en ik werd er af en toe zwetend van wakker in de nacht.
  Sinds ik de MIR methode toepas, zeg ik een paar keer in mezelf,wanneer ik me weer zorgen maak, vader loskoppelen of moeder loskoppelen {ligt er een beetje aan of het een man of vrouw is waarover ik me zorgen maak}
  Dat helpt enorm , ik kan de zorgen van me af zetten en het loslaten.
  Het hielp laatst ook toen ik me erg boos maakte toen een vriend van ons iets onvriendelijks tegen me zei en ik er erg van streek van was.
  Voor de rest zeg ik iedere dag 2 maal trouw de 9 stappen en ik kan merken dat ik me veel rustiger voel, ik heb bijna geen overgangsklachten meer en geen huilbuien meer en ik kan het verleden beter accepteren en loslaten.
  Bedankt voor de MIR-Methode en je mails.
  Hanny

  • Beste Hanny,
   Dankjewel voor je ervaringen. Je schrijft ze zo helder op dat ik het me helemaal kan voorstellen. Zo mooi hoe je de MIR-Methode gebruikt en je nu zo fijn kunt loslaten! Wat fijn dat de overgangsklachten bijna weg zijn! Daar hebben nog veel vrouwen teveel last van. Woensdagavond vroeg een vrouw tijdens mijn lezing of overgangsklachten erbij horen. Volgens mij niet! Voor zover ik het lichaam begrijp, zijn de hormonale veranderingen beslist nodig, omdat we door een intens loslaatproces gaan, maar zijn de klachten die daarbij komen in wezen niet nodig!
   Hartelijke groetjes en nog heel veel geluk!
   Mireille Mettes

 12. Hallo Mireille,

  Ik volg de MIR-Methode al een week of 6 en ik voel me er echt een stuk beter door. Ik heb de laatste acht maanden in een hele donkere periode gezeten, maar nu kan ik eindelijk los laten en mezelf weer in het daglicht plaatsen. Heel verlichtend 😉
  Gisteren had ik een zware tandarts behandeling en onder de behandeling deed ik ook de MIR-Methode. Mijn aandacht was daardoor afgeleid en voelde mij ineens een stuk ontspannender. Heel erg fijn. Ik ga nog even een tijdje door met de methode want ik voel me er erg prettig bij. Ik raad het ook iedereen aan om de methode te gaan proberen en zo de wereld te gaan verlichten. Mireille dankjewel.

  • Beste Annemieke,
   Wat super om te lezen dat de MIR-Methode ook voor jou werkt bij de tandarts! Ik heb die ervaring zelf ook en zal er eens een artikel over schrijven, want we kunnen zoveel doen met ons eigen lichaam op dat moment!
   Dankjewel voor je lieve woorden en voor het verspreiden van de methode! Super!
   Groetjes, Mireille Mettes

 13. heb nogal stress en doe dan de MIR-Methode. de stress gaat weg en ik voel me een gelukkig persoon.vertel het ook andere personen die me daarna altijd komen bedanken

 14. Ik merk het, zozeer, Mireille, en alle dank nog voor gisteren, in de Roos (lezing Amsterdam). Inderdaad erg indrukwekkend, alles wat op je af komt zodra je een ziekenhuis binnengaat… geuren, geroezemoes,energieën, en dan de angst, zorg en machteloosheid die je voel voor je naaste…
  Je verwoordt het al zó treffend en rakend, en het helpt, om dan iets vaker te mirren, merk ik. De meegevoelde pijn, onrust, angst en anticiperende gedachten die maar rond malen. Je zou liever de plek van je naaste innemen ! Ik denk nu ook vooral aan de lieve vrouw voor me in de rij, en haar dochtertje van vier… wat kan ik haar zorgen in- en meevoelen. Dank je voor alles wat je geeft, immens waardevol en helpend.
  Ik ga door, want mij helpt het om te kunnen -blijven- geven. En deze drie stappen zal ik onthouden terwijl ik ze alle negen doe, dank je nogmaals !
  Alle sterkte en goeds voor jou, en de mooie vrouwen (niet :-)van gisteren !

  • Hai Kyra,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden. Ja, er waren zoveel fantastische vrouwen (en mannen) in de zaal en die waren inderdaad niet bepaald van gisteren, ha ha ha!
   Ik hoop soms ook dat als we zelf de MIR-Methode doen in een ziekenhuis, voor onszelf, dat we dan op een of andere manier ook wat energie uitzenden naar anderen als troost. Wie weet. Het helpt in ieder geval dat we dit soort dingen met elkaar delen, zodat er meer begrip voor elkaar ontstaat.
   Hartelijke groetjes en wie weet tot een volgende keer!
   Mireille Mettes

 15. De mirmethode brengt rust en ontspanning. Geleerd van mijn fysio therapeute, wel omdat ik zelf ziek ben, maar gelijk gedeeld met met mijn naasten.

 16. Ik doe de MIR-methode al een aantal maanden en ik verbeeld me dat het makkelijker wordt. Het is alsof ik de narigheid aantrek! Zou dat kunnen?Soms ben ik moedeloos en dan weer diep wanhopig. Er zijn heus wel dingen die positief zijn en dat benoem ik dan ook. Er wordt wel gezegd dat je nooit meer krijgt te dragen dan je aankunt, dan zal ik wel heel veel aan kunnen. Ik verlang zo heel erg naar een poosje gelukkig zijn, in harmonie zijn. En ik heb nog steeds de instelling: Ooit komt er weer een andere tijd.
  Ik ben er van overtuigd dat de liefde in je leven, niet speciaal van een partner, het belangrijkste is. Dat je het gevoel hebt, dat je ere toe doet.

  • Beste Sijke,
   Soms hebben mensen inderdaad wel een soort ‘pechmagneetje’ in hun systeem. Dan is er ergens nog een diepe overtuiging ‘ik mag niet gelukkig zijn’. Dat zijn overtuigingen die we als kind verzinnen omdat er iets naars is gebeurd. Maar al dit soort overtuigingen aai je langzaam maar zeker weg met de MIR-Methode. Jouw houding ‘ooit komt er weer een andere tijd’ is volgens mij het beste wat je kunt doen. Daarnaast ben ik het helemaal met je eens dat liefde het belangrijkste is. En dan is er in de eerste plaats nog de liefde die je aan jezelf geeft. Lief zijn voor jezelf, jezelf af en toe in de watten leggen, wat meer tijd voor jezelf nemen, is waar het allemaal om draait. Vooral voor mensen die van nature ‘gevers’ zijn.
   Ik wens je veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

  • lieve sijke,
   ik heb geleerd dat je affirmaties zoals ‘ooit komt er een andere tijd’ beter in het ‘nu’ zet, omdat anders wat je wenst altijd in de toekomst zal blijven. het is moeilijker (vooral om echt te geloven) maar het maakt wel een verschil. ik wens je alle goeds!
   claire

 17. Beste Mireille
  Ik doe ongeveer twee keer per jaar 4 weken de MIR methode, het helpt me om balans te houden tussen mijn aandacht en zorg voor anderen en aandacht voor mijzelf. Het maakt me zachter en rustiger. Mijn lichaam reageert meteen met een verandering in mijn ontlasting (dunner, vaker, meer geur), ik voel hoe de MIR-Methode me helpt los te laten wat niet meer goed is voor mij. Zowel fysiek (detox) als psychisch. En dankjewel voor de ondersteunende mailtjes!
  Warme groet, Ine

 18. Sinds 1 jaar ben ik in de ZW vanwege Burnout. Ik ben sterk geweest/gebleven nadat bij mijn man “haarcelleukemie” is vastgesteld. Tijdens de behandelingen heb ik “normaal” verder gewerkt, i.o.m met hem natuurlijk. Maar omdat ik last kreeg van en hernia (pschychische belasting) moest ik in de ZW. Hij was klaar met de chemo-behandeling en we dachten het gaat bergopwaarts, wel met de bloedwaarden maar kreeg neuropathie door de chemo. Nu wachten we op een WAO verzoek voor beiden. Ik kan me niet lang concentreren en heb ophoging van mijn antidepressiva en lang rijden gaat niet door zitten en de concentratie. Mijn man heeft begeleiding door “Krebshilfe” omdat we in Oostenrijk wonen. Ik probeer behalve met mijn PSD-arts (Psycho-sociale dienst)te praten en de MIR-methode het in de greep te houden, het is lastig, maar ” Hoffnung stirbt am letzten”.

  • Beste MMB,
   Ik hoop van harte dat er voor jullie licht mag gaan schijnen en dat de heftige periode waar jullie nu in zitten iets lichter mag gaan worden.
   Veel sterkte!
   Mireille Mettes

 19. Beste Mireille,
  Ik doe de MIR methode nu ongeveer 3 weken en ik merk dat ik op een diep niveau verander. Het is moeilijk in woorden te vakken, maar autonoom en zelfbewust komen er het dichtste bij. Ik heb eigenlijk geen klachten, alleen al 7 jaar opvliegers en ik hoop van harte dat daar binnenkort verandering in komt. (heb ik nog niet gemerkt)

  Ik schrijf een reactie, omdat ik als droombegeleider heel duidelijk kan merken dat mijn dromen veranderen. Ik droom helderder, duidelijker en de inhoud gaat ineens meer over beslissingen nemen, standpunten innemen, andere keuzen maken. Ook droom ik over personen waarmee ik gewerkt of gestudeerd heb en die ineens langs komen. Ik beleef met sommigen een soort afronding of afscheid en ervaar met anderen in de droom een intenser contact dan ik destijds met ze had. Heel boeiend en interessant om hier bewust van te zijn. Mijn tip: schrijf je dromen op als je de MIR-Methode doet en lees ze af en toe na.
  Het voelt echt als oude lagen die verschuiven naar een ander/nieuw niveau.
  Ik heb je link inmiddels gedeeld op mijn face-book en dank je oprecht voor al je inzet en dat je MIR-Methode deelt met zoveel mensen. Chapeau.

  • Beste Frieda,
   Dankjewel voor je waardevolle aanvulling als droombegeleider. Ik kende dat nog niet, maar het is inderdaad al vaker gemeld door mensen dat ze ineens veel levendiger gaan dromen. Mooi hoe het dan op een onbewust niveau doorwerkt. Dankjewel voor je hartelijke woorden over de MIR-Methode en voor het delen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • Hallo Mireille,

    Net als Frieda heb ik de laatste tijd ook hele heldere dromen gehad. Ik heb zelfs in zo’n droom mijn vader opnieuw mogen begraven! Destijds was ik 8 jaar en ben niet bij de begrafenis geweest, dat ging toen allemaal heel anders dan nu. Ook kreeg ik een waarschuwende droom die te maken heeft met een belangrijke beslissing. Heel bijzonder allemaal!

    Hartelijke groet,
    Jorien

 20. Hallo Mireille,

  Wat heb je dit weer helder en beeldend geschreven! Ik zal het onthouden, mocht ik eens door iets uit mijn evenwicht worden gebracht. Ik doe de MIR-Methode ‘s morgens tijdens het koken van mijn havermout en dan gelijk maar 2x. Wat ik heel duidelijk merk als ik erbij sta, is dat ik letterlijk steviger kom te staan. En dat steviger staan komt goed van pas als iets je uit evenwicht heeft gebracht, maar natuurlijk ook al daarvoor!!

  Dank je wel voor de mooie MIR-Methode en ga vooral door met al je workshops en ontwikkelingen zodat het voor veel mensen vrede brengt.

  Liefs Joyce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.