Home » Artikelen » 19. Heimwee? Versterk je innerlijke veiligheid met de MIR-Methode.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

19. Heimwee? Versterk je innerlijke veiligheid met de MIR-Methode. — 55 reacties

 1. Wat herkenbaar! Ik heb bijnieruitputting, een schildklier die niet goed werkt én mijn dunne darm energie is heel laag (doorgemeten door acupuncturiste), dus neem bijna geen voedingsstoffen op, val af en altijd moe. Doe al heel langs de MIR methode, mijn moeder ook. Steeds kom ik stapjes vooruit en zie dat ook bij haar. Zij is er wel actiever meer bezig dan ik. Ik richt me nu meer op mijn cursus systeemopstellingen. Helpt mij ook steeds weer vooruit.
  Mooie combinatie voor mij dus!

 2. Hallo Mireille,

  Ik zit met een probleem wat ik maar niet lijk te kunnen oplossen. Mijn vriend en ik hebben al vijf jaar een relatie en wonen apart. Het probleem is dat ik niet bij hem kan slapen. Ik kan gewoon de slaap niet vatten. Wij slapen ook al apart van elkaar want ik kan nu eenmaal moeilijk naast een ander slapen maar dat slapen in een aparte slaapkamer vind ik niet zo erg. Het is alleen zo verdrietig dat ik in paniek raak wanneer ik bij hem thuis slaap, ook in een aparte slaapkamer. Hij veroordeelt mij er niet om en laat mij vrij. Wij wonen dicht bij elkaar dus ik kan zo weer naar huis en slaap dan ook bijna altijd thuis. Wel wil ik het zo vreselijk graag oplossen. misschien wil ik het te graag… Ik veroordeel het van mezelf. Maar ik snap het gewoon niet. Ik heb zelf reiki 1 en 2 en behandelde mij nooit zo vaak. Nu sinds een week behandel ik mij elke dag en het verdriet, worsteling en verwarring lijkt alsmaar erger te worden. Is het verstandig om de MIR-Methode erbij te doen of moet ik mij eerst maar concentreren op de reiki? En heb je een idee waar het in hemelsnaam mee heeft te maken?

  Alvast heel erg bedankt.
  Martine

 3. Hallo Mireille,
  Ik vind het juist heerlijk om te reizen en andere mensen en een andere omgeving te ontdekken.
  Daarna vind ik het ook weer heerlijk om thuis te komen.
  Ik heb maar een kleine flat maar voel me daar veilig en leef in een mooie omgeving.
  Gelukkig kan ik overal aarden want ik woon al heel lang in het buitenland.
  Ik vind het heerlijk om naar Nederland te gaan en ook weer fijn naar huis terug te gaan.
  Ieder land heeft fijne plekjes en dan is het een kwestie je aan te passen.
  Hartelijke groet,
  Ada

 4. Ook ik ga niet graag op reis. We gaan wel,maar ik ben niet blij en verheug me niet op de vakantie. Laat mij maar gewoon thuis in mijn vertrouwde omgeving.

 5. Jep, hier ook last van het “Ooops… Wrong Planet ! Syndrome” (diagnose: autisme). Een basis-gevoel van onveiligheid, in m’n eigen lichaam en op deze planeet. Me nergens thuis voelen. Nooit geboren hebben willen zijn. Diepgewortelde zelfhaat, existentiële schuld- en schaamtegevoelens, depressie, paniekstoornis, straatvrees… Heb het altijd geweten aan mijn slechte start en traumatische jeugd. Geen goede fundering, slecht geaard zijn. Me ongewenst, ongeliefd en overbodig voelen. Kwaadheid richting m’n ouders dat ze me verwekt hebben en geboren hebben laten worden, liever geaborteerd hadden willen zijn. Al heel jong fantaseren over doodgaan en zelfmoord, maar het tóch niet doen, omdat ik intussen geloof dat er méér achter zit en zelfmoord niet de oplossing is.

  Ik wist niet anders dan dit iets is waar ik maar ‘mee moet leren leven’.

  Dankjewel Mireille, voor het bieden van hoop en uitzicht op verbetering van dit DIEPE DIEPE kern-probleem !! (Beter laat dan nooit ;-))

  • Lieve Kay, dit had ik ook geschreven kunnen hebben. Met de MIR methode is er hoop op verbetering weet ik intussen. Na ruim vier jaar MIRren voel ik me een stuk beter op aarde. Ik ben er nog niet en ga dus stug door. Soms, als ik me even echt thuis voel hier, denk ik te kunnen stoppen met MIRren, maar al gauw blijkt dan dat ik de draad weer op pik en ik me al snel beter voel. De sporadische momenten dat ik echt helemaal hier ben voel ik me letterlijk de koningin op aarde.
   Liefs en een hoop doorzettingsvermogen gewenst,
   Elsemieke (64)

  • Beste Kay,
   Hoe eerlijk en integer laat je ons jouw pijn en gedachten voelen.
   Hoop dat je ( misschien door de MIR-Methode ) steeds meer aan jezelf kunt geven wat je altijd gemist hebt.
   IK wens je toe dat je je veilig gaat voelen in en met jezelf, jezelf gewenst gaat voelen, door jezelf, en dat je steeds meer dankbaarheid gaat voelen. Misschien is jouw missie wel LEVENSGENIETER dus dat wens ik je ook toe.. En heel fijn dat je weet dat er een bedoeling is dat je er bent.
   Hartelijke groet van Marjolijn, een mens met een zoon met autisme die soms ook zo worstelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.