Home » Artikelen » 43. Pas op, je humor komt terug!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

43. Pas op, je humor komt terug! — 63 reacties

 1. Wat een mooie reacties op jouw MIRmethode.
  Ook zo herkenbaar. Na jouw toestemming ben ik ook de methode voor mijn man gaan doen. Daar hij sinds 2021 de diagnose kanker kreeg. Chemokuur gehad. In 2022 opnieuw op een andere plek en nu 2023
  naar Vaatchirurg! Ik doe zelf de methode al vele jaren en nu dus ook voor hem.
  Dank je wel voor alles wat jij ons geeft.

 2. Hallo Mireille,

  Sinds een paar maanden doe ik nu de MIR methode en dat vind ik heel prettig om te doen.
  Ik heb sinds december ‘s nachts last van trillingen in mijn bovenlichaam alsof er een centrifuge aanstaat. Je ziet mijn lichaam niet trillen. De trillingen zitten vanbinnen. En ik wordt er wakker van. De ene keer is het erger dan de andere keer. Heb je enig idee waardoor dit kan komen?

  Groetjes, Willemien.

  • Beste Willemien,
   Misschien iets met je calciumhuishouding? Je zou het beste even langs de huisarts kunnen gaan om dit na te vragen.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Marian,
   Je hebt dan ook wel een hele pittige situatie. Gecondoleerd met het overlijden van je dochter. Wat een verdriet zal je ervan hebben… Het rouwen staat dan op de eerste plaats. Het lachen komt later wel weer.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 3. Mijn humor is er gelukkig nog steeds.
  Ik MIR nu 9 maanden en wilde ook wat aan mn alcohol verslaving doen.
  Ik heb nu 7 maanden niet meer gedronken en ik ben daar zoooo blij mee!!

  • Geweldig Fleur! Wat een gevoel van vrijheid geeft dat, zeg! Geniet ervan en heb een heel plezierig leven zonder alcohol.
   Ik weet hoe het is!

 4. Jouw mails zijn luchtig, vaak wijs en geven een prettig gevoel. het is mooi werk wat je doet. ik he 8 maanden dagelijks trouw de mir gedaan maar ik heb echt niets gemerkt van verschil. ben gestopt, maar lees je artikelen nog wel. waarom zou het niet werken bij sommigen denk je?

  • Beste Sabine,
   In principe werkt de MIR-Methode altijd, maar je hoeft er niks van te merken. Soms duren klachten heel lang voordat ze zichtbaar oplossen. Je zou een keer naar een MIR-Methode begeleidster kunnen gaan om uit te laten testen of er een flinke blokkade zit, waardoor alles langer duurt.
   Groetjes, Mireille

 5. Dag allemaal, ik heb wel eens begrepen dat lachen het enige goddelijke vermogen is dat wij hebben meegenomen/-gekregen….Merk sinds ik MIR, nu ruim drie maanden, dat ik weer wat meer kan lachen met name om mijzelf, al het gedoe. Ook neem ik dingen gelukkig weer wat lichter. Maar ik realiseer me ook dat humor een best wel verraderlijke, want natuurlijk verleidelijke afleidingstactiek kan zijn, en een manier om (toch) aandacht te krijgen,zoals in het gezin waaruit ik kom. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik humor een beetje had laten gaan. Ik herinner me ook ergens in de jaren negentig een cursus Lachmeditatie te hebben gedaan; dan ga je met werkelijk alles lachen. Maar of dat nou altijd de juiste helingsmethode is, weet ik niet. Hoe dan ook is het fijn om weer meer te kunnen lachen. Dus: leve de MIR-Methode en alle MIRrors! En ik wens jullie/ons allemaal veel bevrijdend lachen toe!

 6. Hi Mireille,
  De eerste keer dat ik je hoorde vertellen over de MIR methode was in 2010 met mijn toenmalige vriend. Na je lezing zijn we het meteen gaan doen en ik kreeg een enorme lachkick ! Heb het een maand lang toegepast. En nu weer sinds deze week! Krijg spontaan lachbuien op de fiets!
  Ook kan ik weer met compassie naar anderen kijken. Niemand wil wat van mij. .. Zo heerlijk. Ik zit weer op mijn eigen pad en voel me lekker! Ben je heel dankbaar. Liefs Christine.

 7. Gisteren voor het eerst bij mijn dochter van 13 de MIR-Methode gedaan, en ze kreeg er echt een enorme lachbui van!!!! En nu staat dit bericht hier, hoe grappig

  • Beste Sjoerdtsje,
   Je kunt meedoen met de webinars die ik elke maand geef.
   Is dat een idee? Komende vrijdag is er weer een.
   Groetjes, Mireille

 8. Ken je het verhaal van Toon Tellegen? De schildpad die blij was dat ie somber was. En het andere dier dat dan zegt ja maar nu ben je daar blij van. Toen werd de schildpad daar weer somber van en vervolgens werd ie daar weer blij van.. wat heb ik dubbel gelegen om dat verhaal.

  • Dat is inderdaad een schitterend verhaal en brengt mij ook aan het lachen. (Zelfs zo erg dat ik moeite heb met mijn naam typen hieronder). Bedankt!

  • ja Maud, dit verhaaltje is eigenlijk geinspireerd door Boeddistisch schrijver WeiWei.
   Inderdaad grappig maar ook “menens” : het leert onszelf te relativeren ! Een kunst op zich. Geniet er van!

 9. Dag Mireille, het is een opbeurend en hoopvol artikel. Ik heb in mijn leven zelden gelachen, en doe dat nu ook (nog) niet. Zeker als kind niet. Maar herinner me dat ik toen ik een jaar of 30 was met een vriendin voor het eerst van mijn leven lachbuien had. Ik kan het dus wel. En hoop van harte dat dat snel weer boven gaat komen.

  • Hai Lidwina,
   Ja, dat hoop ik ook voor je! Zou een super goed teken zijn als je lach weer vrij zou komen!
   Groetjes en succes!
   Mireille Mettes

 10. Hallo Mireille,

  Ik heb de MIR-Methode een paar maanden gedaan, het voelde goed maar ik heb zoveel pijn ervaren, 3 x een zeer pijnlijke kaakontsteking gehad onder kronen, dus wortels moesten verwijderd worden in het ziekenhuis, daarna 2 x zware pijnlijke blaasontsteking ik ben nu aan het bijkomen, durf haast niet meer de MIR-Methode te doen, alhoewel ik weet dat alles ten goede is, maar ik ben bang geworden voor dit alles. Moet ik gewoon doorgaan?
  Liefs,
  Joke.

  • Beste Joke,
   Nou, ik kan me voorstellen dat je even pauze wilt! Je lichaam heeft flinke schoonmaak gehad. Je kunt het in principe weer oppakken, maar geef jezelf even wat tijd om deze ervaringen uit te wissen. Doe de MIR-Methode bijvoorbeeld eerst een tijdje 1x per week. Dan als je weer wat vertrouwen hebt, kun je weer naar elke dag overgaan, alle 9 stappen. Het ergste heb je waarschijnlijk wel gehad. Blijf je twijfelen, ga dan naar een MIR-Methode begeleider.
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 11. Hello Mireille en iedereen,
  Mijn ouders hebben eigenlijk nooit grapjes verteld, en thuis hebben wij ook nooit met elkaars “voeten gespeeld”, elkaar geplaagd. Bij ons was alles en iedereen altijd serieus. Dat had ook wel voordelen: ik voelde me in princiepe wel gehoord (“au sérieux genomen”) en begrepen. Maar om in die serieuze sfeer te kunnen “overleven” ben ik vanaf mijn 15de (of zo) intuitief grappige boeken met satires beginnen lezen. Ik zat dan in mijn eentje in mijn kamer te lachen als een “gekke” – en af en toe kwam mijn moeder eens kijken of wel nog alles goed met mij was… 😉
  Ik was dan ook snel degene in mijn vriendenkring die je blijkbaar al van ver kon horen lachen (niet giechelen, maar zo echt en diep vanuit je buik lachen – heerlijk!!!), en nu nog hoor ik regelmatig dat ik een aanstekelijke lach zou hebben… Prima!

  Ik “MIR” al sinds ongeveer 2 jaar, denk ik. Had na een jaar een pauze ingelast, maar ben er onlangs weer mee begonnen omdat het me vrede en een fijn gevoel geeft. MIR is mijn “ochtendmeditatie” en soms ook mijn avond-“gebed” geworden.
  Zeker als ik met iets zit dat ik graag wil transformeren of waar ik het lastig mee heb (zoals mijn onregelmatige maanstonden momenteel).

  Ik vind het subliem dat jij de MIR-methode zo gratis beschikbaar houdt en dat MIR rond de wereld mag reizen – 1000 DANK hiervoor!
  Licht en liefde voor deze mooie blauwe planeet en al zijn bewoners!
  Stéphanie

  • Dankjewel voor je hartelijke woorden en ik ben erg blij voor je!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 12. Doe de MIR-Methode nu ruim 4 maanden en blijf dit 2 x per dag volhouden. Het voelt goed en geeft mij steun. Ook voel ik mij al stukken sterker na mijn overspannenheid (en overgangsproblematiek). Durf niet te minderen met de MIR naar bijv. 1x per week, of is de werking dan hetzelfde.

  • Beste Annemieke,
   Nee, het beste is om het elke dag te blijven doen, 2x per dag, zolang je nog klachten hebt. Dus super dat je het al zolang vol houdt en dat je gewoon door gaat!
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 13. Na een hele verdrietige tijd durf ik weer te genieten en blij te zijn ik ben al een poosje bezig met de MIR methode en ik heb het zeker nodig nu ,dus doe ik de methode een paar keer in de week ,

  Dank je wel ,Nel.

 14. Hallo Mireille,

  Dank je wel voor de wekelijkse artikelen. Ik kan er elke week,weer naar uitkijken. Een verrijking in mijn leven. Ik merk bij mezelf dat mijn leven in een wat rustiger vaarwater terecht is gekomen. En dat koester ik. Elke zondag pas ik de MIR methode toe en ik hoop daar nog lang mee door te gaan. Vooral je laatste artikel over humor, is voor mij herkenbaar en waardevol. Volgens mijn dochter lachtte ik veel te weinig. Ik hoop dat dit in de toekomst veel meer gaat worden.
  Vriendelijke groet,
  Anetta

 15. Hallo Mireille,

  Ik ben nu 4 weken bezig met de Mir methode, de dagelijkse begeleiding is weggevallen (dit heeft me enorm gesteund) maar er is nog de wekelijkse nieuwsbrief. Ik heb je een paar weken geleden verteld dat ik een ernstige ruzie gehad heb met mijn ouders, ik ben al één keer teruggegaan, het was ok maar niet fantastisch. Ik heb de dag erna mij “per total” gedronken. geen oplossing, maar ja toch is het gebeurd. ik heb die dag dan wel heel veel geweend, wat enorm lang geleden is. Humor dat is nog te veel gevraagd. Wij komen inderdaad uit een gezin waar humor niet bestaat. Ik moet nu eindelijk ook eens loslaten dat ik mijn ouders niet kan veranderen, en dat ze mij nooit gaan begrijpen. Wat ik zo moeilijk begrijp, want ik heb zelf een heel goede relatie met mijn 2 zonen. Mijn ouders (86 en 89 jaar) doen alleen aan zelfbeklag en maken nooit fouten. Maar waarom is dat zo moeilijk voor mij om dit alles los te laten. Heb ik op mijn 52ste jaar dan nog altijd bevestiging nodig van mijn ouders? Ik heb alles, 2 fijne zonen een lieve schoondochter en een eerste kleinkind en niet te vergeten een lieve man. Toch hoop ik op de goede weg te zijn, heb nu ook een nieuwe psychiater die geleidelijk aan mijn medicatie tegen depressie(5 jaar) wil afbouwen .
  In ieder geval dank ik u voor de steun die ik heb ondervonden met alles wat u hebt gedaan. Ik doe zeker verder,
  groeten Rita

 16. Ik dacht dat ik er al was en dat ik het leven weer op de goeie rails had staan. Nu je over lachen en humor begint moet ik er toch even bij stil staan dat ik er nog niet ben en dat ik ook dit weer terug wil hebben, dus werk aan de winkel Guus, aan de gang!!!

  • Beste A.,
   Hoofdpijn kan komen door te weinig vocht in je lichaam (water drinken) en het is ook vaak een teken dat er verdriet is dat nog niet los komt.
   Als het goed is, gaat het over een paar dagen weer over. Zo niet, gerust een keer naar een MIR-Methode begeleider gaan!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 17. hoi mireille
  ook ik merk dat ik weer kan lachen soms loop ik ineens te zingen ik voel me een stuk sterker heb op mijn werk iets bespreekbaar gemaakt waar ik normaal voor weg liep en maar zweeg was heel trots op mezelf ik doe de mir methode nu al maanden en het voelt goed kan wat rustiger met verdriet om gaan heb alleen mijn emotie nog niet terug kan nog steeds niet huilen
  dankjewel voor je mails en steun lieve groet

  • Beste Adrie,
   Krachtig gedaan! De emoties komen vanzelf wel, rustig aan.
   Hartelijke groeten!
   Mireille Mettes

 18. Hoi Mireille,

  Veel herkenning bij jouw artikel. Niet echt opgevoed met humor, of humor, die ik niet begreep (door mijn autisme). Ook door vele pesten, oa opmerkingen dat ik zo stom lachte ect, waren niet bevoordelijk voor mijn “zijn”. O.a door de Mir methode, die ik nu al bijna 4 maanden doe, lach ik meer en meer. Ben plotseling adrem en sta helemaal versteld over mijn happiness en positiviteit. Lach enorm om mijzelf en de reacties die ik van andere mensen krijg! Wow, als ik de Mir methode 1 dag niet doe, dan mis ik het, want wil nog verder transformeren of eigenlijk te komen, waar ik al was, toen ik op aarde kwam. Al heel en perfect. Ben mij dat nu weer gaan herinneren. Wat kan opvoeding, naaste omgeving,school, maatschappij met een kind dan wel volwassene doen. Al die stomme regels, oordelen, veroordelingen hoe je je moet gedragen, wat mode is,ect,ect en waarom moeten we ons eeuwig verantwoorden voor de keuzes die we maken of waarom we zijn zoals we zijn. Wil mij alleen nog maar naar mezelf verantwoorden met alle liefde en niet meer naar de “buitenwereld” waarom ik mij zo voel, waarom ik iets vind en waarom ik iets doe. Anyway Mireille, je hebt mij veranderd met jouw geweldige methode. Zeeland is zeker te ver weg voor een lezing of workshop (niet rot bedoeld hoor) 🙂 <3

  • Beste Jeanine,
   Ik kom een keer richting Rotterdam en België. Het heeft te maken met het aantal mensen dat kan komen. Misschien zie ik je daar een keer? Dankjewel voor je hartelijke woorden!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • Hallo Mireille,

    Als je naar Belgie komt,wil ik komen !
    Ik doe de MIR-Methode 3 maanden en mijn humor is inderdaad aan het terugkomen, het is alsof mijn kern er terug is, zelfs al ben ik thuis niet met humor grootgebracht,ik ben 61 jaar en ik voel vreugde nu in mijn leven na 10 jaar CVS en vele complementaire behandelingen geprobeerd ! Heerlijk is dit gevoel !
    Bedankt voor je verhelderende nieuwsbrieven, ik kijk er naar uit !
    liefs
    Lutgarde

    • Beste Lutgarde,
     Ja, ik ben bezig met plannen om naar België te komen.
     Hopelijk dan tot ziens!
     Groetjes, Mireille Mettes

 19. Hallo Mireille,

  Ik ben sinds december bezig met de MIR-Methode en merk duidelijk veranderingen o.a. de humor is daar er een van. Onlangs nog zoveel gelachen dat ik pijn kreeg tot achter mijn oren :).
  Wat ik zeer fijn vind zijn de wekelijkse mailtjes.

 20. Dag Mireille,

  Dank je wel voor je mooie nieuwsbrief vandaag, ‘Humor in je leven brengen/ontvangen’ het is waar, het overkomt je echt!
  Het is een bevestiging, en steeds opnieuw een ‘nieuwe kijk’ op de MIR Methode. Geweldig.. ik voel mij er helemaal bij thuis!
  Vanavond kom ik graag naar je luisteren in Zutphen.
  Leuk ook om je eens te ontmoeten.

  Groetjes,
  Maaike

  • Hai Maaike,
   Wat leuk! Dan zie ik je straks. Ik verheug me op een leuke, inspirerende avond! Dankjewel voor je hartelijke woorden!
   Hartelijke groetjes, Mireille Mettes

 21. De MIR-Methode heeft absoluut een positief effect op mijn hele denken en doen. Nu heb ik alleen de epilepsie nog niet onder controle. Ik probeer alle mogelijke medicijnen en zelfs is er een NVS ingebouwd maar helaas er blijven aanvallen komen. Ik hoop dat de MIR-Methode mij bij deze strijd ook helpt.

  • Beste Winny,
   Ik verwacht dat een MIR-Methode begeleider je bij de aanvallen een stuk kan helpen, doordat zij kan uittesten wat de diepere oorzaken daarvan zijn. Ze pakt ze dan samen met jou aan. Ik hoop dat je het een kans wilt geven.
   Veel succes!
   Mireille Mettes

 22. Ja, ik hoor mezelf als ik lach (en dat gebeurt de laatste tijd heel vaak) dat heb ik zo lang gemist en dat geeft me zo een blij gevoel.
  maar met me energie het schommelt de ene dag vol enerie en de andere dag nul energie. ik ga gewoon door met de MIR-Methode ik heb vertrouwen in.
  Veel succes vanavond met je lezing.
  Liefs,
  Sara

 23. Beste Mireille

  Nadat ik eerst de MIR-methode heb gedaan ben ik het nu ook met mijn zoon gaan doen(12). Hij was de laatste tijd onzeker en ik zag dat hij niet lekker in zijn vel zat. Vooral na de cito toetsen op school. Had ik het maar eerder geweten dan was ik er daarvoor al mee begonnen.Ben nu drie weken met hem bezig en we liggen regelmatig in een deuk. Ik zie hem opfleuren en sterk worden. Hij begint overal grapjes over te maken en ik zie hem lekkerder in zijn vel zitten. 2x per dag een momentje met z,n tweetjes,het is heel bijzonder. Ja als we allemaal wat meer humor zouden hebben en overal niet zo zwaar aan zouden tillen dan zou de wereld er een stuk prettiger uitzien. Ik ben blij dat ik de tip kreeg van de MIR-methode en ik ga het ook zeker doorgeven naar andere. Bedankt Mireille

  • Ha Jolanda,
   Graag gedaan en ik ben erg blij voor je zoon! Het is inderdaad een idee om de MIR-Methode al een paar maanden voor de CITO-toets te gaan doen. Ik zal het onthouden en ook doorvertellen.
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 24. Hallo Mireille, ik heb de afgelopen tijd veel gelachen, super om te lezen dat dit door de MIR-methode komt. Heel voorzichtig voel ik dat er veranderingen aan de gang zijn. Alleen mijn gewicht is toegenomen en heb ik veel last van warmte aanvallen, heb jij hier een verklaring voor? Ik heb 10 jaar terug mijn radiuskopje van mijn rechter elleboog verbrijzeld, daardoor kan ik mijn arm niet volledig strekken, heeft dit er misschien iets mee te maken (verstoring van meridiaan?).

  • Beste Wies,
   Wat jij aangeeft over je elleboog zou er inderdaad mee te maken kunnen hebben. Zou je ‘s naar een MIR-Methode begeleider willen gaan om de dieper liggende oorzaken te helpen aanpakken? Zij kunnen rechtstreeks op meridianen werken en je helpen om het weer stromend te krijgen. Gewichtstoename ontstaat meestal bij de MIR-Methode wanneer je door een ’emotionele afpelling’ gaat. Je krijgt dan tijdelijk emoties omhoog die van vroeger zijn. Dat maakt dat je dan sneller naar zoet grijpt of misschien wat meer eet om de emoties aan te kunnen. Het gaat als het goed is, vanzelf weer minder worden. Warmte-aanvallen zou daarbij kunnen passen wanneer de Hypothalamus verstoord is. Ook hier een idee om het na te laten testen. Of je gaat gestaag door en blijft het zelf doen met de 9 stappen.
   Veel succes!
   Mireille Mettes

 25. ja,ik merk dat m n energie terugkomt: doe aan gezichtsgym ,gekke bekken trekken .Door pesten ,belachelijk gemaakt te zijn en lachen op de “de verkeerde momenten” was humor bij mij ver te zoeken.Nu zeg ik iedere dag ,meerdere malen,kijkend in de spiegel,Je bent lief , mooi je hebt humor,ik hou van je!.
  Het werkt allemaal,hieperdepiep.

 26. Ik doe de MIR-Methode al weer 7 weken, ik ga vooral door om mijn hormonen in evenwicht te brengen (overgangs klachten).
  Lachen doe ik altijd heel makkelijk volgens sommigen mensen in mijn omgeving soms wel te hard, maar daar trek ik me meestal niet zoveel van aan! wat ik wel merk is dat ik de laatste tijd zo kan genieten van de uitstraling van andere mensen! Heerlijk om te zien.
  Ik ben heel gelukkig dat ik de MIR-Methode heb door gestuurd gekregen van mijn zus, en ook ik ben hem nog steeds aan het doorgeven. Lieve Groet Hennie..

 27. Hallo,

  Wat ik merk is dat ik plezier met mezelf kan hebben, dat was ik een beetje kwijt. Dat betekent bv binnenpretjes hebben, maar ook grapjes maken om in een bepaalde situatie het ijs te breken. Humor was altijd onderdeel in mijn doen en laten, ook om te kunnen relativeren, maar dit is wel fijn hoor. Meer humor idd, meer lachen, vaker een blij gevoel…zomaar zonder grote reden, omdat ik het weer zie en voel of zo!

  • Hai Sylvia,
   Ja, dat ligt in de planning voor het najaar. Binnenkort kom ik naar Assen. Ik was onlangs in Leeuwarden.
   Groetjes! Mireille

 28. Hoi,
  Doe de MIR-Methode al ruim 8 weken, merk dat ik ineens weer loop te zingen tijdens het huishouden en andere klussen, ook de positiviteit
  komt geleidelijk weer terug. Had een hoge bloedsuiker en denk ,natuurlijk ook door gezonder eten maar zeker ook de MIR methode
  is dit alweer naar beneden gegaan.
  Vraag: kan ik nog meer aansturen via een nieuwe regel in de MIR methode om de bloedsuiker naar beneden te halen?

  bedankt
  groetjes
  Joke

  • Hai Joke,
   Nee, de bloedsuiker is een complex systeem waar met alle 9 stappen van de MIR-Methode aan gewerkt wordt. Geef het de tijd om allemaal langzaamaan weer te stabiliseren. Mocht je versnelling willen aanbrengen, dan kun je persoonlijke stappen laten uittesten door een MIR-Methode begeleider.
   Veel succes!
   Mireille Mettes

 29. Hallo,

  Ik kan me een tijd herinneren dat de humor ver te zoeken was. Toen ergerde ik me zelfs aan mensen die te luidruchtig en te vrolijk waren. Gelukkig is dat al weer een tijdje verleden tijd!
  En dat is niet omdat de omstandigheden beter zijn geworden, ik sta er gewoon anders in.
  Dat komt niet alleen door de MIR-Methode, ik heb “gewoon” mn knop omgezet en gedacht “zo wil ik het niet meer”.
  Maar door de MIR-Methode ben ik nog meer ad rem geworden en daar geniet ik dagelijks van. En mn omgeving ook trouwens!

 30. Hallo Mireille,
  Ik doe de MIR methode sinds 5 maar. Merk langzaam kleine verbeteringen als positiever denken, genieten van kleine dingen. en heb meer energie. toch ben ik vermoeid, een slaperig gevoel.
  rond 11 uur neem ik dan ook meestal een boterham met pindakaas. mijn suiker gebruik, het snoepen heb ik al eerder afgeleerd met affirmaties en 40 dagen zonder suiker cursus. dat gaat hartstikke goed. Ik ben de suiker en koekjes de baas.
  Een middag dutje blijft wel nodig om veilig te kunnen autorijden bv.
  Heb je een idee wat ik nog kan doen, voor mezelf?
  Ik hoor graag van je,
  lieve groeten Truus.

  • Beste Truus,
   Dankjewel voor het beschrijven van je resultaten! Fijn dat het al zoveel beter gaat. Nee, ik heb geen beter advies dan het verzoek om door te gaan met de MIR-Methode om uiteindelijk je energie helemaal terug te krijgen.
   Veel succes!
   Mireille Mettes

 31. Ja ,ik merk ook dat verschillende blokkade’s weg gaan.
  Vergeet soms, wat meer water te drinken,nu let ik daar op.

 32. Hallo Mireille. Dank voor je fijne, opfrissende en ondersteunende artikel(en).
  Heel veel herkenning deze keer. Zo vaak heb ik een lang strak gezicht gevoeld en te horen gekregen “wat ben je serieus” of “ben je boos?”. En het heeft zeker ook met energie te maken. Ik merk daarnaast dat de MIR-methode ook voedingsintoleranties bloot legt. “Verkeert” eten (zoals weer een paar dagen geleden) en het zoeken naar de juiste balans neemt ook veel energie. Ben benieuwd of die intoleranties tijdelijk zijn en een probleem blijven of een nieuwe vorm van leven inleiden met wellicht een verandering van mijn energiesysteem. Dan komt de vrolijkheid en het gevoel voor humor vast ook in ruimere mate aan de orde. Ik wens je vast een inspirerende en vreugdevolle lezing toe vanavond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.