Home » Artikelen » 44. Kiesplezier zonder keuzestress

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

44. Kiesplezier zonder keuzestress — 31 reacties

 1. Ik heb last van keuzes maken voorbeeld gisteren nog gedoucht moet dat dan morgen weer nog een voorbeeld het miezert je wilt gaan wandelen maar je moet kiezen blijf ik thuis of ga ik met een paraplu. Laatste voorbeeld je bent iets aan het koken maar je weet niet of het gaar is dus weet je ook niet pf het eten gaar is heb je tips voor mij zodat kiezen makkelijker word gr Anouk

 2. Hoi Mireille, is het voor je onderbewustzijn duidelijk dat je met dit thema van keuzes maken bezig bent?
  Of kun je dit noemen bij start van 9 punten? Er spelen bij mij nl. wel meer thema’s die om aandacht vragen.
  Mvr. gr. Annemarie

  • Beste Annemarie,
   Oh nou en of! Je onderbewustzijn weet veel meer dan ons bewuste brein. Ons onbewuste is alles allang aan het voorkoken en dat voelen we vaak onbewust wel, maar meestal stellen we keuzes lange tijd uit, omdat we het met ons beperkte denken proberen te beredeneren en de ‘juiste’ beslissing proberen te nemen, maar vaak weet ons onbewuste (zeg maar ons hart) allang wat we diep van binnen willen.
   Veel succes met alle keuzes die je voor de boeg hebt!
   Groetjes, Mireille

 3. Hoi Mireille,
  beslissingen nemen, wat lastig en frustrerend! Soms wil ik teveel en alles tegelijk, mijn hoofd loopt over, dan word ik boos en laat ‘alles’ uit handen glippen. Frustratie … wikken en wegen en niet tot rust komen.
  Ben nu anderhalve week bezig met de MIR methode en geloof erin! Ik kom tot rust en dichter bij mijzelf. Waarom wil ik dat allemaal? Wat en voor wie wil ik (me) bewijzen? Wat heb ik werkelijk nodig? Soms hol ik voorbij aan alle mogelijkheden die er al zijn, voor het oprapen, maar waar ik nog geen kant mee uit kan, of wil of durf…. maar beetje bij beetje merk ik dat ik me gelukkiger ga voelen met mezelf en dat ik er weer op durf vertrouwen dat ikzelf mijn basis creëer om vandaar de stappen te gaan zetten. Ik merk ook dat ik ondanks alles weer lol krijg in mezelf, het geklungel, het stof met soms een pareltje ertussen en zie, het komt goed!

  • Ja de MIR-Methode heeft me enorm geholpen met alle knopen in m’n leven. Ben ook niet gestopt na een paar maanden maar nu na 2 jaar doe ik nog steeds de methode en heb er geen moment spijt van gehad. Dank je wel Mireille, ik ben je heeeeeeel dankbaar.

 4. Hallo Mireille,

  Sinds een aantal weken ben ik bezig met de MIR methode. In het begin voelde ik me, weliswaar wisselend, beter en sterker. Doch nu merk ik dat de ontevredenheid over hoe mijn leven er nu uit ziet alleen maar sterker wordt. Ik ben nu 11 jaar alleenstaande moeder en de opvoeding van mijn, bijna 15-jarige en inmiddels puberende zoon, lijkt steeds zwaarder te worden, soms bijna ondraaglijk. Ik heb momenteel geen baan, en ondanks dat ik een enorm verlangen heb om weer aan de slag te gaan en zelfs weer een studie te beginnen, krijg ik het niet voor elkaar om stappen te ondernemen. Ik me geblokkeerd en bijna verlamd. Sinds 9 maanden heb ik een nieuwe relatie. We hebben het heel leuk als we samen zijn. Mijn vriend echter heeft moeite met zich emotioneel los te koppelen van zijn vorige relatie. Ik vraag me soms af wat of ik hier nou mee moet.
  Ik wil vooruit en zou nu juist energie willen hebben om zaken tot stand te brengen: zoeken naar een meer passende woning, een baan, helderheid inzake de relatie etc. Ik voel nu alleen maar meer onvrede en veel boosheid.
  Is het raadzaam om toch door te gaan met de MIR methode?
  Graag je advies.
  Bedankt
  Marianne

  • Hai Marianne,
   Ja, ik zou juist nu gewoon doorgaan met de MIR-Methode. Om jezelf sterk te krijgen en jezelf te steunen. Daarnaast is het de moeite waard om ‘s naar een MIR-Methode begeleider te gaan om uit te zoeken of er nog grote blokkades zijn die je met haar sneller kunt verwerken.
   Wat je ook kiest, ik wens je veel geluk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 5. pfff heftig ik moet een moeilijk besluit nemen,ik weet dat deze het beste is op lange termijn,ze kun je niets in het leven sturen.En moet ik accepteren dat het is wat het is !fijn om de MIR-Methode te doen !Grts Nicole

 6. Sinds enkele maanden doe ik de 9 stappen van de MIR-methode. Ik voel me er beter bij. Niet dat alle lichamelijke klachten weg zijn, maar ik ben veel opgeruimder. Ik sta ‘s morgens op als een blijmoedig mens. Vandaag de beslissing genomen -na enige twijfel- om in te schrijven voor de cursus ‘Be the MIRror’. Meteen daarna ontving ik “Kiesplezier zonder keuzestress”. Hoezo toeval? Of valt het me ten deel, omdat ik er nu aan toe ben?
  Ik ben in elk geval blij dat ik de knoop doorgehakt heb:-) En nu nog kijken hoe ik op die dag op de goede plek kan komen.

 7. Keuzes maken, als er iemand veel verkeerde keuzes heeft gemaakt dan ben ik het wel. Vaak omdat ik dacht wat moet ik anders doen? dus deed ik het en ja hoor weer niet goed gekozen. partner, werk, woonomgeving enz. Ik hoop echt dat MIR-Methode me heel veel gaat duidelijk maken.

  Even iets anders, ik heb al eens eerder gereageerd en aangegeven niets te merken. Nu daar kom ik op terug! Ik heb last van allebei mijn onderarmen ter hoogte van mijn ellebogen. Duidelijk met spierspanning te maken. Hormoonstelsel in evenwicht brengen, ja hoor 2 maanden niet meer ongesteld geweest en nu heb ik het meerdere keren per dag gruwelijk warm, ook ‘s nachts. Heel fijn allemaal. Misschien is het wel toeval. Maar leuk is anders. Duidelijk gevalletje overgang of werk van de MIR-Methode.

 8. Dag Mireille,

  Ik heb de MIR-Methode 1 jaar geleden ontdekt en gedaan toen werd ik emotioneler, sneller kwaad etc. mijn vrouw zei dat ik er niet leuker op werd en ben er toen mee gestopt dat eiste ze min of meer. Zij gaf ook aan dat ik van alles oproep wat negatief kan zijn en dat dit op dat moment niet goed was voor mij te zwaar (zij heeft een spirituele gave). Dit klopt ook gezien herstel, burnout en gebeurtenissen in mijn familie. Sinds een tijdje ben ik weer begonnen met een aantal stappen (advies bij burnout) aangezien ik veel goede redenen lees in de nieuwsbrief. Inmiddels heb ik het uitgebreid met meer stappen aangezien mijn stressniveau gedaald is behalve de stap vader/moeder loskoppelen omdat die stap destijds veel teweeg bracht en ik zit momenteel ook in therapie die ook behoorlijk confronterend is. Ik ben bang dat het anders weer te veel wordt. De stap missie verduidelijken heb ik ook een tijd achterwege gelaten aangezien ik bang ben dat dit gaat botsen met wat ik nu doe qua werk en waar ik naar toe wil. Ik heb hem gisteravond toch gedaan na een goed gesprek gesprek met een collega over mijn onzekerheden vanuit vroeger en stond vandaag daardoor sterker in mijn schoenen.

  • Beste Rick,
   Kijk nog even bij de veel gestelde vragen. Het is prima dat je rustig aan doet met de MIR-Methode, maar ga dan geen stappen weglaten. Doe dan alle 9 stappen, maar minder vaak per dag of per week. Verder ziet het eruit dat je een pittige weg aan het gaan bent. Ik wens je daarbij veel sterkte en ben blij dat jouw vrouw je er zo goed bij kan ondersteunen!
   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 9. Hallo Mireille
  Ik ben al even bezig met loslaten. dat zeg je heel gemakkelijk tegen een ander maar nu zelf. Dat heb ik toch maar eens gedaan en het werkt soms met tranen of soms met een lach. vorig jaar deed ik de MIR methode elke dag twee keer daarna heel veel minder en dat ging dus bergafwaarts nu ben ik weer goed bezig en gaat het loslaten ook weer opnieuw beginnen.Niet altijd gemakkelijk maar het werkt !
  Bedankt en liefs van Elisabeth

 10. Begin van dit jaar de MIR-Methode gedaan en de afgelopen weken alleen af en toe als ik de behoefte voel. Als ik kijk naar het nemen van beslissingen merk ik dat ik blijf hangen. Het gaat om een relatie/huwelijk die al een paar jaar niet goed gaat en waar ik me niet gelukkig in voel. Ik kan vanuit allerlei hoeken bedenken dat het beter is om te stoppen, maar het lukt me niet om die stap te zetten. En ik ken dat niet van mezelf: ik kan anders vrij gemakkelijk een keuze maken en heb daarna ook niet gauw spijt van mijn keuze.
  Maar nu dus wel: ik blijf hangen….
  Ina

  • Hallo Ina, ik zat de reacties te lezen en dacht op deze moet ik even reageren! Voor mij heel herkenbaar wat je schrijft, op dit moment heb ik er niet op die manier mee te maken, maar in het verleden wel. Ik doe nu zelf sinds een week de MIR-methode, maar zit daarnaast ook in therapie. Daar ben ik er achter gekomen dat er allerlei zaken vanuit mijn kinderjaren onverwerkt bleken te zijn. Dat kan zijn effect hebben op je huidige leven… Helaas. Ik weet natuurlijk niet of dat bij jou ook zo is, maar wellicht iets om over na te denken. Van mijn therapeute kreeg ik de tip om het boek Niemandskinderen van Carolien Roodvoets te lezen. Zelf heb ik er nog voor gekozen om ook van haar het boek Het Monsterverbond te lezen. Was heel verhelderend. Misschien heb je hier iets aan, veel succes!

   • Hallo Chantal,
    Dank je voor je reactie. Ik zal eens op zoek gaan naar de boeken die je voorstelt. Ik heb zelf boeken gelezen van Ingeborg Bosch. Zij beschrijft de PRI methode. Gaat over de afweermethodes die je nodig had in je jeugd en nu nog steeds gebruikt omdat je ze eigen hebt gemaakt terwijl ze je nu in de weg zitten.
    Dit gaf ook al veel herkenning.
    Maar bedankt voor de tip!
    Groet,
    Ina

 11. Beste Mireille, Bedankt voor je reactie.Ja hor ik het ken het wel. Maar blij om te horen dat het aan het veranderen is. Ik wil het wel geloven! Ik kan het wel verdragen. Dus ik kijk het aan en ga gewoon door met de MIR-Methode.

  Gr. Lucia

 12. Hoi Mireille

  Beslisingen nemen kan ik wel daar blijf ik dan ook bij,ben vandaag twee weken bezig met de MIR-Methode voel als ik ze doe prikkelingen en lichte transpiratie maar toch een heel goed gevoel merk heel goed dat mijn emoties beter af kan.

 13. Geachte Mireille,
  ik heb de MIR-methode één maand gedaan en nu doe ik de methode alleen nog op woensdag elke week, dit alles sinds februari 2014. Ik heb het gevoel dat ik in transitie ben, langzaam verander ik in een daadkrachtig, positief mens. Ik lach veel en ben zonder reden gelukkig. Enfin ik zit gewoon beter in mijn vel. Ik heb ook geprobeerd deze methode te promoten, maar veel mensen vinden het vreemd en begrijpen het niet. Ik ook trouwens niet, maar ik heb me gewoon overgegeven. Heel erg bedankt Mireille, je hebt me heel erg geholpen. Groetjes en veel geluk toegewenst van Helena de Jong

  • Beste Helena,
   Ja, de MIR-Methode is erg vernieuwend en voor veel mensen raar, maar er is veel wetenschappelijk bewijs in de maak, dus het is een kwestie van tijd. Het mooiste wat je kunt doen, is een keer over de MIR-Methode vertellen en mensen het dan verder niet opdringen. Ik ben erg blij voor je dat het voor jou goed heeft gewerkt! Heerlijk dat je je zo sterk en gelukkig bent gaan voelen! Ik hoop dat veel mensen zich aan jou kunnen gaan spiegelen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 14. Het valt mij steeds weer op dat de MIR-methode op het juiste moment komt. Wat heet/is toeval, of is het goed dat het je toevalt op het juiste moment.

  Je kunt en mag me het toegestuurde mee aan de slag, dwz.er mee slag zodat het je heel kan maken.

  Zodra je INNERLIJK er rijp voor is mag & kan je het loslaten een zeer belangrijk gegeven (voor mij)

 15. Beste Mireille,
  Ik ben heel blij met de MIR-Methode en ik doe het al meer dan 2 jaar.Ik ben begonnen met het begin en ga er gewoon door mee. Maar ik voel verschillende dingen aan mijn Lichaam. Nu voel ik pijn aan mijn linker kant van mijn lichaam. Mijn middelvingers doen mij ook pijn. Het is alsof ik soms voel dat naalden mij prikken. Heel raar gevoel is dat. Kan je me overweg helpen?Blij zal ik zijn om iets te weten.

  Dank je.

  Gr. Lucia

  • Hai Lucia,
   In de middelvingers stromen de kringloopmeridianen. Deze hebben te maken met weinig levenslust, niet kunnen genieten, grenzen niet aan kunnen geven. Het kan zijn dat je dat nu duidelijk voelt in je vingers, omdat het aan het veranderen is. Als je het niet kunt verdragen, kun je gerust ‘s een afspraak maken bij een MIR-Methode begeleider.
   Veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • Beste Lucia en Mireille,

    Sinds ik de MIR-methode doe sta ik veel ochtenden op met een zere rechter middelvinger. Ik ben erg blij om te lezen dat dit wellicht te maken heeft met het veranderen van levenslust, genieten en grenzen aangeven; dat zou heel fijn zijn!

    Lucia, dankjewel voor het delen en Mireille, dankjewel voor je toelichting; het is toch fijn om te lezen dat dit soort symptomen waarschijnlijk een goed teken zijn.

 16. Nou, die knopen doorhakken gaat wel redelijk. Waar ik meer mee worstel is geld en tijd. Een daadwerkelijk (nog 1 euro op mijn rekening tot de 25e) en een gevoel van tekort. Beiden dus en ik MIR al drie maanden nu denk ik.
  Ik vermoed dat het met het kunnen toelaten te maken heeft in mijn leven, maar met vader en moeder loskoppelen, oude overtuigingen zou dat toch eens goed moeten komen…Heb je daar misschien nog een visie op, of iemand anders. Moet ik er een stap ervoor erbij nemen? Ben de zorgen, de paniek en de stress eromheen zat. Ik zal vast niet de enige zijn.

  • Joke ik herken je probleem maar al te goed (man werkloos, eigen baan o de tocht, koophuis, geen recht op bijstand, drie kleine kinderen).ik weet ook niet of je er een stap bij moet of kunt nemen daarvoor MIR ik nog te kort (net 4 weken). Maar ik weet wel dat er in die paar weken voor mij al heel veel positieve veranderingen aan de gang zijn. Helaas niet op het gebied van geld, maar ik geloof zeker dat als je zelf lekkerder in je vel komt te zitten dat je dat los kunt laten. Ik wens je sterkte met alles.

 17. Hoi Mireille,

  Toeval geloof ik niet in, en tja, net als een relatie op beëindigen staat en we allebei weten dat we nu niet meer verder kunnen, krijg ik je mail binnen,als ruggesteun en bevestiging,door de teksten over daadkracht en voor je beslissingen staan, niet achterom kijken, niet twijfelen, maar vast houden aan eigen kracht en geloof in het AL,dank je wel !
  met warme groet,
  cees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.